A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Tavasziszél,
A chichonak van olaja viszérre is, nem tudom mennyire használ… Szerintem keress rá a googleban is hátha van valami ötlet. Még a mozgást és a magas vízfogyasztást szokták ajánlani és úgy tudom a C-vitamin érfalerősítő hatású és az esszenciális zsírsavak és az E vitamin is jót tesz.
Van már olyan lézer kezelés ami eltűnteti ezeket a megpattant ereket, persze csak terhesség után és nem is olyan olcsó, de nem kell elkeseredni, mert látod van segítség! ;)

Fürdés!
Hát én sem mennék most be semmiféle vízbe talán csak a tenger és az óceán a kivétel, de szerintem a gombámat is a Február végi wellness hétvégével szedtem össze, pedig igazán nem vagyok fogékony az ilyesmire. Az egyik ismerősöm meg egy Balatoni fürdőzés után veszítette el a 24 hetes babáját, persze lehet vajmi kevés köze van a fürdéshez és nem is derült ki semmi ilyesmi, de én inkább kerülnék minden rizikót, biztos amit tuti.
ceyla

Ceyla!

Köszi az infókat. Persze ettől is félek, mert mi van ha ez a csaj szimpibb mint Erika??!!! És ráadásul én jobban örülök ha becézgetik a kicsimet, mint a méretek, abból 22 hét alatt elég volt, már csak azért is mert a baba kora engem már nem is érdekel.
Én július 7.-én megyek ha minden igaz. Mi a következő teendőd? Igaz hogy 30. héten van még egy genetikai? És milyen vizsgálatok jönnek még a 30. hétig?
Én hátfő megyek "nyaralin". Úszás kizárva, max zuhanyzás ha meleg lesz, de ha jól hallottam ez a veszély nem fenyeget.
Borzasztó lehetett az ismerősödnek egy ennyi idős magzatot elveszíteni. Én is mindíg ettől félek, és parázok, hogy nemhogy korán akarjon kibújni.
Ja és akkor meg lehet hogy én csak egyszer találkozom az új dokinénivel? :shock:
Na mindegy. És most jut eszembe a dokinéninél apa soem volt benn, senki nem is hívta be.. :evil:

Rékus!
Hajrá a kislánynak, tök jó lesz neki két bátyóval!!! :D

Cherryke?????
Kicsit izgulok értetek. Jelentkezz amint tudsz.

Tavsziszél!

Gyógyulást a családnak, neked kitartást. :lol:

Kép
mók

Mók,
Igen kell mégegy UH a 28-30. héten, de azt már nem kell akreditált genetikai intézetnek (vagy ultrahangnak vagy mittudom én) csinálni, hanem lehet bárhol, itt igazából azt nézik rendben növekszik, fejlődik-e.
A 35. héttől kell a CTG amit, ha jól értettem csináltathatnék a lakóhelyhez közel is ahová a védőnő tartozik, és a SOTE-n is, de már a 34. héten be kell jelentkezni, tehát egy héttel előtte. Megadta a Soten melyik számot kell hívni és kit kell keresni a bejelentkezéshez.
36. héten van ismét UH, amire ugyanazok vonatkoznak mint a 28-30. hetesre, gondolom itt már becsülik a súlyát is.
36. héten van szintén GBS vizsgálat (hüvelyváladékból) ami fizetős, leveszik a SOTEn is de ott is két rongy, ha fertőzést találnak akkor antibiotikumot kell adniuk. (Azt nem tudom, hogy a magánrendelőben leveszik-e illetve mennyibe kerül.)
Nem azért írtam az ismerősömet, hogy bárkit beparáztassak, csak a fürdéstől óvok inkább. Itt mindenkinek bent marad a baba amíg kell! és kész! :)
Én megkérdeztem, hogy apa bejöhet-e Erikánál is. Először azt mondta, hogy amíg ilyen kicsi addig hüvelyi ultrahangot csinál és kifejezetten nem mondta, hogy nem jöhet be, de ezt lehetett érezni a szavaiból. Amikor már hasi UH-t csinált akkor megint megkérdeztem és akkor azt mondta bejöhet és akkor tök jó is volt mert még belefért a képernyőbe és egy csomó mindent lehetett látni. Harmadjára már kapásból bejött velem a férjem, nem is kérdeztünk semmit. Úgy gondoltam majd megnéz UH-n és utána megvizsgál akkor majd a férjem kimegy. De nem! A vizsgálattal kezdte attól függetlenül, hogy a férjem bent volt és csak utána nézte meg UH-n a picit. Furcsa volt. :shock:
ceyla

Sziasztok!

Elnézést a bepofátlonkodásért!!!

Eladó utazóágy 10e-ftért, kb.5x használtuk, nagyszülöknél hevert idáig. Eredeti ára 46e volt, sajnálom hogy itt áll használat nélkül. A pohártartója tönkrement és a macis logója is a nagy állásban. :(
Továbbá autósülés 13kg-ig ujszülött kortól, 5000ft-ért. Teljesen jó állapotban van, narancssárga a huzata.
Akit érdekel priviben küldök tel.számot.

Üdv. B

További jó babavárást! :)
bendi

Sziasztok!

Bocsika hogy nem voltam, de uram meló miatt használta a mobil netet...

REkus: grat a kislánykához!!! :) Mi is megyünk pár napra Horvát-ba kicsit megúsztatni a bentlakómat!

Tavasziszél: hát nem semmi vírus ez!! Házi doki nem mondta, hogy lehet esetleg valamit tenni, hogy te ne kapd el??

Sissy: édes a pocid, és nem is nagy, persze ne aggódj , nem azért mondom, mert hogy túl kicsi, csak nekem ilyen csúcsos fajta lett :) Esküvő-esküvő :) mindjárt itt van :) majd táncolsz a kis babóddal :)

Dinuci: nem lehet, hogy melegtől?? meg egyhelyben állás sem jó.... ne lógjon ....

Gira: ne aggódj, én még fogalmam sincs mikor megyek cukorra, de nagyon félek, mert ennyi időt kaja és pia nélkül nem bírok ki, nekem reggel első a kaja!!!

Tünci: cép a pocid :)

Edit: én is nagyon örülök a kis kukaconak... de persze ha fiú ha lány, mindegy, hazahozzuk :) és imááááááááááádjuk :)

Kriszta: grat a jó cukorhoz... én félek, nehogy rosszúl legyek ott ....

na lányok futok... ismét el, talán este itt

pusszpá

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

TEgnapi kép:
Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok csajok!

Látom mindenki rendben a babók növögetnek. Szépek a pociképek!!

Tavasziszél: Jobbulást az egész családnak és próbálj vigyázmi,hogy te ne ess bele.Nálunk is ez volt csak itt 4 napig láz. A dokiaztmondta ez most egy virus.
A viszerek ellen én is sok folyadékot és gyümölcsöt olvastam.

Nekem csak 30-án kell mennem a dokihoz kukkra, és gondolom akkor küldd már terheláses cukorra is.

Nem tudja valaki a Bajcsyban mit kell inni és lesz e más( pl. vizelet)

Most olvastam éppen,hogy amikor nagy mozgásban van a baba az azt is jelenti, hogy amikor már kinnt lesz mikor lesz fel és mikor alszik.De kérdezem az én lánykám akkor lendül bele ha épp leülök vagy lefekszek.

Genetikai vizsgálat akkor már csak 1 lesz hátra,nekemaz fontos mert akkor többet kell fizetnem a dokinál. Tudja vki?

Tünde
btunde

Tavasziszél: nagyon remélem hogy Te meguszod ezt a nyavaját, jo lenne ha n em kerülnél ilyen hejzetbe legfőképp a baba miatt. De ha gy is lesz nemhiszem hogy ennyire ártana neki hogy baja legyen.
visszér:van nekekm is belőle bőven, legfőképp a bokám tájékán és mint mondta reggel fáj is a lábam elégé :-( Mindegy valahigy kibirjuk, ezis csak egy terhességi rémálom lehet. :-)

Rekus:mégegyszer gratula a kislányhoz, biztosan jo lesz a két bátyus mellé :-) Párod is örülhet akkor neki :-) Sajnos én még életemben nem voltam tengerparton, azis igaz hogy nem most fogom kiprobálni mert kell a pénz a baba cuccaira. Viszont az elmondásaitokból biztosan nagyon jo lehet és ki fogom próbálni ha más nem jövőre méghozzá kettesben a párommal :-D Ugy vágyom valami ilyesmire... :oops:

Ceyla:örülök z Uh eredménynek, nem baj az ha nem mért semmit nem mindig mérnek vagy mondják azt neked . Sajnos vannak ilyen orvosok és helyek, de te ne aggodj mert ha valmi eltért volna a tervtől biztosan szolt volna neked. Az ismerősödet nagyon sajnálom, most rámjött egy kis para is pont 24 hetes multam, de azért még ilyesmitől nem tartok. De énsem megyek ilyen iszapos meg nemtudommilyen vizekbe :-)

Kfmares: nől a pocó nől :-D Hát nem tudom mitől lehet, de ezért nem fogom kétségbeesetten a dokit hivni, pedig gondoltam már rá felhivom de mindegy. Betudom a terhesség velejárojának. Az ám a hejzet én nem veszem véresen komolyan a terhességet, tegnap polcoltam fel életemben először a lábam :-D És még mindig melózok, meg megyek egész nap! Tudom ha beüt a baj ne adj isten az én hibám de nem tehetek rola ilyen vagyok. nem tudok egy hejben ülni ha csak a doki meg nem tiltja. Lehet nekem az kéne :-)

Többiek merre vagytok?? Kri?Kata16?Lina?Linn?

Képzeljétek annyi itt a szunyog meg a fülbemászó. Előbb lesöpörtem magamrol itt a szobában egy fülbemászot, és nem tudom hol van :-( Nem fog meglepni az éjszaka? lehet az ágyba röpült? Tudom ez abszurdul hangzik kicsit de rettegek az ilyen csuszo mászoktol. :oops: A gyereket meg nem merem levinni se mert iszonyat sok a bogár és szunyog már két napja nem irtottak, bár ha irtanak se sokat jelent de azért ennyi nincs. Rendesen látni a levegőbe hogy nyüzsögnek :-( Nálatok mi a hejzet bogár téren? gyerekeket kimélik? nálunk bedagad attikának a szunyogcsipés, kenni kell :-(

dinuci01

Dinuci,

Nálunk is akadnak szúnyogok, de szerencsére a levendulát nem díjazzák és mögöttünk van egy levendula mező.
Valamelyik baba újságban volt egy hirdetés egy katicabogár alakú cuccról ami a szitakötő hangját utánozza és ettől a szúnyogok állítólag megriadnak. Rá lehet tenni babakocsira és gondolom gyerekre is. Talán érdemes kipróbálni, bár nem tudom hol lehet kapni.
ceyla

Ceyla!

Kösz az infókat,azért remélem a 30 hetes uh-ra is lehet a sote-ra menni, meg remélem azt a hüvelyváladékot leveszik a magánba. Nálunk a terhesgondozó nagyon sz.r hely. Múltkor felhívtam afp eredményem miatt, és a háttérben zokogott egy kismama hogy milyen bunkó volt vele a doki. Na köszi.... :x
A ctg-re is tuti a sote-ra megyek, legalább ismerkedek a környezettel.
Csak ott tartanánk már.. :)

Kép
mók

Mók, nincs mit!
Lehet menni a sotera, a 28-30 hetes UH-ra, mert az it mondta a Dóra. A váladékot én is jobban szeretném magánba mint mittudom én kihez kerülni… A CTG-t meg én is úgy gondolom most, hogy a SOTE-ra megyek, pont azért mint te is, hogy szokjam a helyet.
ceyla

Sziasztok!
Mos jöttünk dokitól, mindent rendben talált, szóval vissza mehetek dolgozni. Tök jó:) Azért fogok mellette sokat pihizni, úgy sem bírom a strapát.
Ha mindenki túl élte a cukor terheléses vizsgálatot, akkor mi is túl fogjuk élni :)
Szegény férjemet csípkedték össze a szúnyogok. Én még nem taliztam vele, de amúgy engem is ha megcsíp elég nagy lesz a dudor.
gira06

Hali!

Tavasziszél, remélem, férjed jobben van, és te nem kaptad el tőle. A hajszálerek nekem is vannak, és hát nem szép mi tagadás, de hát ez van. Én kérdeztem bőrgyógyásztól, de azt mondta ezen a krém nem segít :( Van valami kezelés, de drága is, meg egy csomó ideig nem lehet vele napra menni. Nekem most már így marad :), akinek meg nem tetszik az ne nézze :)

Dinuci, nekem is bedagadt egyik nap a lábam, de pont egy csomó dolgom volt, és szinte egész nap le sem ültem. Gondolom attól. Ha rendszeres, akkor azért szólj a dokinak, szerintem. Én Julival a végefelé nagyon vizesedtem, sajnos. Remélem, most annyira nem fogok.

Sissy, ha esik, ha fúj, ha süt, biztos szuper kis esküvő lesz!!! Nekünk végig esett az eső és hideg volt (jó mondjuk január volt), mégis jól sikerült.

Rékus, nagyon-nagyon gratulálok!!! De jó, hogy lesz egy kislány is!!! A tenger az tényleg klasz (mondjuk én inkább nézni szeretem, mert a sós vízben valamiért nem szeretek annyira úszkálni). Nekünk most kimarad, mert haza megyünk nyaralni.

Gira,örülök, hogy minden rendben, és mehetsz dolgozni.

Tünde, én azt hallottam, ha éjszaka mocorog sokat, akkor nehéz éjszakák lesznek. De nekünk nem mocorgott akkor, és néha így is voltak :)

Mares, hát csini vagy!

Dinuci, anyuék mondják, hogy náluk is annyi a szúnyog, hogy már nap közben sem tudnak kimenni a kertbe. Hát tényleg csinálniuk kellene valamit. Náluk a lakók be akarnak menni az önkormányzathoz reklamálni, mert ez gyerekekre már szinte veszélyes.

Cherryke, remélem azért minden rendben. Majd jelentkezz, ha tudsz.

Velünk minden ok. Csak a hátam fáj, de most már eléggé. Már mások is észrevették, hogy furán járok :) Úgyhogy most a doki elküldött physiora (hogy kell ezt írni?), hogy megmutassanak pár gyakorlatot, amit majd csinálnom kell. Hát remélem segít, mert az ágyból kikelni néha igazi művészet. A férjem meg egyszerre sajnál és mulat rajtam :)

Most megint lehet kicsit ritkábban leszek, mert pár napig itt lesz a nagyim, aztán meg jövő hétvégén költözünk, úgyhogy amint elmegy pakolok ezerrel.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Mares:szépek vagtok nagyon!

Gira:tényleg nem gáz annyira a cukor,meglátod,csak tegyél bele citromot.Óvatosan azért a melóval!

Etus:remélem,igazad lesz...:)

Rékus:Gratula!

Hát szúnyog kérdés:Borzalmasan sok van,este szerettem volna picit a kertben olvasni,de nem tudtam,mert beűztek a szúnyogok!

Tavsziszél:ugye nem kaptad el?

Valaki kérdezte:a zenéket én gyűjtögetem,de mostmár a Párom is részt fog venni az este összállításában,egy két játék,ilyesmi.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Itt vagyok.

Ngyon aranosak vagytok.

Hétfőn bementünk, vizsgálat, UH. Minden rendben, bent tartottak. Kaptam vérzés csillapítót. Kedd reggel nagy UH-ra kellett mennem, a dokival sose találkoztam. Az volt a feladata, hogy megtalálja a vérzés okát. A lepény mélyen, de ez még nem ok. Nem fogjátok elhinni mit talált. A rendes lepényem hátul mélyen. Ezt a kicsifiam a lábával eléri, és van egy bevérzés... 36mm hosszú és 6mm széles bevérzés. Szét rugdosta a baba... attól véreztem. És elől a baba lába alatt van még egy kis darab lepény... az egy különálló. Doki azt mondta valószínű iker terhességnek indult, amit nem feltétlen kell az uh-nak érzékelnie.
Amíg még van az a vérzés csill. szedni kell. A mg-t ugyanúgy mint edig. Jelenleg nem vérzek, feküdni kell. Péntekenként du a párom visz UH-ra, hogy hogyan alakul a lepény. Ha elkezdek megint csak ennyire vérezni, nincs mit tenni. Azért kell feküdni, hogy a baba minél kevesebbet mocorogjon és ne piszkálja a lepényt. De nem tudja lerugdosni, ezt megkérdeztem a dokitól.

Nekem az első erős mozgása május 17.én volt. azóta ilyesmi nemvolt... tegnap, 17.-én az apja szülinapján megint kinyomta valamilyét :) de most finoman ám :) az apja megsimizte a dudort, aztán kidugta máshol. azt is megsimizte az apja :)

Mivel ülni sem nagyon lehet, ezért netezni sem fogok tudni minden nap. Mindenkienk kellemes pihenést kívánok, amikor tudok, jövök. Puszi nektek :)

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke!

Azért örülök hogy nagyjából rendbe vagytok. Pihenj sokat. További kitartást kívánok!!!

Kép
mók

Köszönöm a sok gratulációt, hát nagyon boldogok vagyunk a kislánytól.

A tegnap délután a nagyobbik fiam belázasodott, egész éjjel magas láza volt, reggelre a kicsinek is, gondoltam elviszem reggel mind a kettöt az orvoshoz, hát nem találjátok ki az tmondja a doktornönk, hogy skarlát. Vett garatmintát, elvittem a laborba, hát kiváncsi vagyok, hogy igaza volt-e. Megnézte az én torkomat is mert 2 napja nekem is fáj, hát nem néz ki jobban mint a fiuké.
Ma elkezdtem utánaolvasni a neten, hogy ez ránk milyen hatással van, egyik helyen azt irja, hogy veszélyes, korai burok repedéssel, vetéléssel jár, a másik helyen meg, hogy ez a felnöttekre nem veszélyes. Tud valaki erröl többet, azt sem tudom most mit csinálják, a gyerek orvosunk azt mondta rám nem veszélyes, hivjam fel az orvosomat, vagy menjek el a házi orvoshoz, hát elég tanácstalan vagyok. :(
Nem tudom még mi fog jönni ez a terhességem alatt, még a két féle himlö után, most skarlát, van még valami ilyen érdekes betegség?, mert azt biztosan összeszedjük.
Ha tud valaki segiteni örülnék neki.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Rekus,
Én is csak a neten tudok szétnézni mint te.
Ezt egy doki írta, teheát biztosan helytálló:
Kérdés:
Azt szeretném megtudni, hogy veszélyes - e a skarlát a terhesség alatt. Gyermekkoromban nem kaptam el ezt a betegséget.

Válasz:
A skarlát egy streptococcus nevű baktérium által okozott gennyes gyulladás.
A kérdés, hogy tényleg meg is kapta, vagy csak fertőzés-veszélynek volt kitéve?
Maga a betegség szív és vese szövődményei miatt veszélyes minden életkorban. Penicillin készítményekkel gyógyítható, esetleg sor kerülhet tartós kezelésre is (ez akár Maripen, vagy Semicillin is lehet - mindkettő a babára ártalmatlannak tartott szer).
Ha csak skarlátgyanús környezetben volt, ne verje félre a harangokat.
A betegséggel szemben - tekintettel a baktérium nagyszámú variánsára - nincs specifikus védettség, tehát teljesen mindegy, hogy volt-e gyermekkorban ilyen betegsége.
Ismereteink szerint magzati rendellenességet - a vetélési, koraszülési kockázat növelésén túl - nem okoz, de az anyai szervezet számára szövődményeket rejt. Előny, hogy a terhesség alatt is korrektül és eredményesen kezelhető!
ceyla

Jujj Rekus de rossz! Mik a tunetei a skarlatnak? MErt ferjemnek is rem magas laza volt es most meg faj a torka es a garat resznel apro piros pottyok vannak a torkaban.

En amugy egyenlore nem vagyok lazas! Ugazabol megelozes kepp c-vitamint nyomatok meg remenykedek, mast nem tudok tenni.

Cherryke: hu de durva! De legalabb megvan a beverzes eredete!Azert az biztato hogy nem tudja ugy megrugni a babo hogy levaljon .
Nekem is mikor a7ik hetben volt a hematoma es a verzes mondta a vedono , lehet hogy ikerterhessegnek indult es a masodik embrio halt el akkor.
Kitartas a sok fekveshez.

HAt a baba mozgasa azert nincs annyira osszhangban a magzatival. Mert a legtobb magzat akkor focalnkol mikor nincs "ringatva" vagyis mikor leulunk, lefekszunk, ergo este, ejjel is.
De ez nem feltetlen jelenti azt hogy ne tudnank par naposan "megtanitani" neki a nappal es ejjszaka kozti kulonbseget.
A mostani picur is kb ugyan akkor aktiv mint Anna volt, aztan lehet ettol o nem fog ejjel aludni( jo Anna is ebredt 2szer de kiszamithato volt es sose ejjszakaztunk).

Koszonom a viszerre a tippet, probalok sokat inni, c-vitamint meg szedek.En a rutascorbint olvastam egyszer, de azt mar nem szedem csak a verzesek miatt szedtem.

Mi holnap megyunk 4d-re, remelem latunk mindent:)

Kedden meg doki, de most csak vizelet kellett a laborhoz. A doki meg nem tudom vizsgal e most, vagy csak elmondjak a kov teendoket meg megkapom a beutalot a terheleses cukorra.
Uh csak jo soka lesz ujra, ami kotelezo:(

Valaki ismeri a MACLAREN kocsikat? Azon kivul hogy bitang draga, de jo konnyu valami info???

KépKép
tavasziszel

Sissy, Mares,
csinik vagytok. Szépen alakulnak a pocakok! :lol:

Tüncü,
remélem sikerül császár nélkül szülni. Úgy tudom most már nem feltétlenül császároznak minden kismamát ha az első szülésénél kellett.

Dinuci,
örülök, hogy hamar kiderült mi a baja a gépeteknek. A cukorom 6-os lett terhelés után. Neked már van eredményed? Nálunk is rengeteg a szunyog, főleg du-n. És még mennyi lesz ennyi esőtől. Brigit folyton off-al fújom, mert megennék. És magamat is.

Tavasziszél,
jobbulást a férjednek. Szorítok a 4D-hez, hogy mindent szépen lássatok.

Rékus,
akkor mégis kislány, gratula! Na valószínű ezt kell majd leutánoznunk csak fordított arányban. :lol: :o Hú, Réka, amiken te keresztülmész nem semmi. Remélem gyorsan meggyógyulnak a fiúk.

Ceyla,
kínai naptár nálam nagyon nem jön be, elvileg két fiam lenne. :lol: Az fura nekem, hogy nem mért, de biztos minden rendben van. Nekem mindig mért eddig.

Btunde,
Bajcsyhoz passz, de majd a beutalónál kiderül, ha kapsz a cukorhoz receptet. Elvileg a kötelező uh-ok a 30. és a 36. héten vannak még. A babát én is inkább akkor érzem ha ülök vagy fekszem. Volt már hogy hajnalban is éreztem mikor felketem BB-hez. Remélem ő már aludni fog éjszaka nem állandóan enni. :lol: , mint Brigi kicsinek.

Gira,
jó, hogy akkor dolgozgathatsz még egy darabig. Csak vigyázz magadra.

Edit,
jó nagyizást és kitartást a költözéshez. A torna segített?

Cherryke,
jó, hogy végre kiderült mi a gond. Pihenj sokat.

Többiek?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Rekus, remélem nem kaptad el a skarlátot. Én is úgy tudom, hogy jól kezelhető terhesség alatt is, de azért jobb, ha nincs.

Tavasziszél, jobbulást a családnak.

Cherryke, ez nagyon durva, még sosem hallottam ilyenről. Jó pihenést, olvass valami vidámat!

Edit, milyen tornagyakorlatokat javasoltak? Engem a derékfájás kínoz, pontosabban csak a bal oldalon, egészen lent, a fenekemnél. De az ágyból kiszállás nekem is öregasszonyos :)

Dinuci, nálunk nem vészes még a szúnyoghelyzet, ennyi előnye van a belvárosnak :)
Viszont holnap Szigetmonostorra megyünk esküvőre, oda mindenképp viszek valami sprayt magammal. Remélem nem a szabadban kell végig ülni, engem sajnos nagyon szeretnek a szúnyogok.

Végre péntek, le is lépek a munkából kicsit hamarabb. Jó hétvégét nektek, de majd igyekszem jönni!

lynnn

A kínai számítás szerint most nekem is fiút kéne várnom. De nem!!! :D

Habár még kukacosodhatunk...

Kép
mók

Most foglaltam le a repülőjegyeket Olaszba. Július 5-től 10-ig megyünk!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Már alig várom. Remélem jó időnk lesz :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri:Drukkolok,hogy jó idő legyen!

Én néha már akkor is érzem,ha állok. :lol:

Holnap mi is megyünk esküvőre Fehérvárra,alig találtam magamnak ruhát itthon... :lol:

Ez az idő megint!Gázos!Holnap későn jövünk,majd vasárnap jövök!Addig is szép hétvégét Nektek!

Szilvi

sissy01

Na mizujs csajok, sehol senki? Bár nálunk most egy kicsit jobb idő van. Tegnap el akartunk menni piacra Mórra, mert hetente egyszer van de mivel reggel leszakadt az ég, így lefújtuk. Pedig kéne vennem egy-két melegítőnadrágot. Akciósan adnak kettőt 1500 Ft-ért. Szerintem nagyon megéri. Itthonra mindenképp kellene. Remélem jövő héten már jobb idő lesz.

Tegnap este lefoglaltam a jegyeket a húgomékhoz. Végül is Pozsonyból megyünk mert így 60 ezer Ft hármunknak . Csak az volt 10 e Ft, hogy bankkártyával fizettem, nem mintha másként is tudtam volna. De Pestről nagyon drága lett volna, dupla ennyi mert elég közeli az indulás.

A férjemnek alig akartak szabit adni, pedig idén még csak 1 napot vett ki. Azt mondták, hogy időarányosan negyedévente 2 nap jár nekik. :twisted: :evil: :twisted: Nagyon dühítő. A személyzetis pedig azt mondta, hogy éppen azt kérték, hogy vegyék ki a dolgozók a szabikat, mert eltelt már fél év és sok szabi van még bent. Nehogy mindenki egyszerre akarja. De végül sikerült elintézni. Egyébként nem is szabhatnák meg ennyire, hogy mikor veszik ki a szabit. A nyári leállás így is fix nekik. De felidegesítettek rendesen. Na mindegy már megnyugodtam. Brigi is nagyon édes ahogy mondja, hogy megyünk olaszba repcsivel. Majd még a dokimtól kell kérnem igazolást, de múltkor mikor beszéltünk róla azt mondta semmi akadálya. Remélem most 29-én ha megyek hozzá akkor is minden rendben lesz.

Írjatok ám! Lina jobban vagy? Pötyögj ha tudsz!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri!

Mi ez a vicc a párod szabadságával??!! Én úgy tudom alapjárat 21 nap. És szerintem minden cégnek felkészültnek kell lennie hogy annak nagyját nyáron veszik ki a dolgozók. Hát akkor mi is van???
Egyébként szerintem júli elejére megin itt a kánikula, tehát biztos hogy jó időtök lesz.
Én hétfő megyek Szlovákiába a gyerekekkel. na mi nagyon kifogtuk, mert sz.r idő lesz..

Sissy!
Csak nem megint Balcsi?

Kép
mók

Szép estét mindenkinek!

Kicsit eltűntem mert tegnap meg ma festettük illetve mázoltuk a mázolnivalókat a lakásban. Hát mára már nagyon izomlázam lett meg szurizott a pocom, ugyhogy mára már csak a főzést hagytam párom csinálta a többit. Mostmeg lennt voltunk a jáccin de megkergültem ettől a sok szunyogtol.
Képzeljétek: egyik "barátnőm" elkezdte sorolni milyen jo lesz ha majd közösségbe viszi a lányát( oviba mert bölcsis nem volt) akkor majd mennyire fogja várni a farsangot meg egyéb rendezvényeket hogy menjen a lányával. Én meg mondtam neki mit vagy oda nem te kell hogy várd hanem a kisgyerek, az örül neki nem vagy te gyerek. Erre meg a fejemhez vágta hogy én nem szeretem a gyerekem, vagy mi?? Meg hogy minek szülök akkor mégegyet? :evil: Mire felértünk akkor gondoltam bele mit mondott :roll: Aztán lementem mégegyszer mon dom beolvasok de aztán nem tettem. Lehet hogy ő azért ilyen anyamajom mert az anyja sose foglalkozott vele? ( hozzáteszem sokáig drogozott is, ki tudja hogy most nem e? :roll: )
Mindegy hagyjuk...nem akarlak ilyennel untatni titeket de muszáj volt hirtelenbe kipanaszkodnom magam.

Egyébként mi jot főztök holnap? :-) Én natur husit csinálok gombamártással meg ujborsolevest :-)

Mók: énis egyetértek ezzel a szabadságtémával. Én ugyan nem cégnél vagyok de ez igenis igy van. Amugy nem lesz ám olyan rossz idő. Nézd meg a met.hun. Pont kellemes.Hányszor mondták hogy lány? :-D mert ha már sokadszorra nem lesz ott kukac :-)

Kri:örülök hogy mentek nyaralni :-) érezzétek ol magatokat. Amugy csatlakozom mokhoz , a férjed igenis kivehet szabit ugyhogy ezen ne aggódj . Brigi tényleg édei lehet, biztosan nagyon várja a nyaralást.Eredményt kérdezted ( ari vagy) 5 és 5.9 szóval jóóóóóó :-D Szunyoghejzet változatlan mi is fujjuk magunkat.

Sissy: kicsit későn, de jo szorakozást nektek!! :-) Csini leszel bizti te is.

Linn: jo pihenést nektek, vigyázzatok magatokra, munkával meg csinján!!!

Tavasziszél: örülök hogy te nem kaptad el a nyavaját! :-) Remélem igy is marad. Nem hallottam amugy még a maclaren kocsikrol, de itt győrben amit én néztem extrakönnyű és extraolcsó is :-D Ha érdekel megéri leutazni :-) Majd rakok fel képet valószinű a jövő héten fogom megvenni.

Rekus: nagyon sajnálom a betegséget, nagyon szoritok hogy neked legalább ne legyen bajod!!! Nagyon vigyáz magadra! És ne aggodj az a legfontosabb.

Cherryke: nem semmi ami veled történik, nem irigyellek. De a legfontosabb hogy végeredmányben te is és a baba is jol vagytok :-) Ennek azért kell örülni :-) Gyere ha tudsz és vigyu magatokra.

Etus: édesanyádék hol élnek? Mert ha erre győr fele akkor el tudom képzelni ők is mit élnek át a szunyogok miatt. Amugy észrevettem hogy hasonlo tünetekkel küszködünk néha :-) Engem sokszor ugy kell kihuzni az ágybol ha elfekszem mert becsipődik a medencémnél és ez már napi rutin :-(

Egy kérdés: ti éreztek néha olyat hogy abordátok alatt legfelül nyomna a baba? Az ő lehet? mert ha ugy ülök hogy kicsit görnyedve akkor bizony én valami ilyesmit érzek és nagyon kellemetlen :-) létezik hogy ez ott fentt már ő?

Bocs a regényért menek is és majd holnap benézek ha tudok. Addigis további kellemes hétvégét! :-)

dinuci01

sziasztok!

vagyok én is, csak kicsit össze kellett szednem magam, eléggé magam alatt voltam. szóval a kezem megint megröntgenezték és szerencsére nem kell műteni, viszont 6 hét gipsz a kézfejemtől a hónaljamig 90 fokba merevítve. nem tudok felhúzni egyedül egy zoknit sem, pulóvert sem, nem tudom bekötni a hajam, semmi házimunka, kaját nem tudok csinálni, egy húst se tudok felvágni mindezt terhesen és egy kis kölyökkutyával megspékelve.....

na de mostmár jobb a kedvem, végülis lehetett volna a babának is valami baja az eséstől, abba belehaltam volna.

de a szülinapom nagyon jó volt, kaptam sógornőméktől édi H M-es babarucikat, meg egy csini kismama szoknyát, egy baráttól a Gyűrűk urát szép kötésben (régi vágyam) és most először kaptam életemben a férjemtől ajándékot. már a kapcsolatunk elején megbeszéltük, hogy sosem ajándékozzuk egymást, de most kivételt tett és nagyon örültem a Kaláka első 40 éve c. könyvnek, nagy kedvencem.

most hétvégén különben elengedtem az uramat egy utolsó boldog hétvégére alsóörsön van motoros találkozón. úgy volt, hogy én is lemegyek kocsival meg kutyával, mert a szomszéd faluban van nyaralónkde így törött kézzel nem tudok. cherryke, nem emlékszem neked szokott a férjed találkozókon játszani? mintha a múltkor valaki írta volna pilismarótot, majdnem ment is a férjem, még jó hogy potyára nem indult útnak. most hétvégén meg anyukám jön kaját csinálni, teregetni, takarítani meg ilyenek.

babóca jól van, rettenetesen aktív, szépen nő a pockóm, kicsit nagyobb mint sissynek, majd holnap rakok fel képet. mindegyikőtök nagyon csini ám!!! nekem a férjem néha elámul, hogy mekkora már a hasam. :-) de én imádom. nem tudom ti hogy vagytok vele de én ilyen boldogna még sosem éreztem magam a testemben (leszámítva a gipszet :evil: ). csodálatos, ahogy egyre nő bennem a kisfiam.

jövő héten megyek terhelésesre, nálunk cukros víz van citrommal, remélem nem lesz nagyon okádék.

puszi nektek!
Vendég

most csak annyi tmert faradt vagyok: egeszseges es lany:) JOl ereztem!

Dinuci: milyen modell?Es menyire konnyu a kocsi? Utana neznek!
A beszolos anyukaval meg nem kell torodni. Eppa vedonovel ezen beszelgettunk sok anyuka mennyire "csung" a gyereken es ez nem jo....

KépKép
tavasziszel

Dinuci!

Kétszer mondták hogy kislány, de úgy vettem észre hogy amíg a fiú magzatoknál bevbállalják mert egyértelmű, addig a lányoknál nem szívesen mondanak 100%-ot. de már vettünk rózsaszín rugikat. Ha fiú lezs sz..ul fog mutatni... :lol:
Anyukával meg ne törődj, majd rájön hogy az ovi sem fenékig tejfel, meg oda kell érni a gyerekért, és a jelmezt is meg kell am csinálni, és nem is olyan egyszerű....Köszi a bíztatást az időjárás miatt. Már eldöntöttem ha törik ha szakad, jól fogjuk érezni magunkat.

Tavasziszél!
Gratulálok a kislányotokhoz!!!!
:D

Lina!
Tartsál ki még ha most sz.r is a helyzet. örülj annak hogy a kisfiúnak semmi baja. Ez is szerencse.

Nálunk nagyon erőteljes mozgások vannak, ného olyan mintha dobálná magát, és nem csak rugdosna. Aztán volt olyan hogy lefele rúgott a méhszáj felé. Hát azt hittem mindjár ki is jön.
Ma nagyon fáj a méhem körbe, érzem hol is tart a növekedése. És ez aggaszt is mert mi lesz még 4 hónap alatt. Már most néha terhes a pocakom, nem hogy orbitálisabban. Aztán szurkál is hol itt hol ott. És reggel már nem tudok kiugrani az ágyból. Amíg nem lettem kismami senki nem mondta hogy a terhesség fájhat.
De azért nagyon várom a kicsit!!!!

Dinuci szerintem lehetséges hogy ülve érzed, mert eleve neked már köldök fölé kell hogy érjen a méhed, és ha leülsz szerintem oda is érhet a bordáidhoz.

Kép
mók

Sziasztok!

Novemberi topikból jövök, bekukkantottam, hogy
mindenkinek boldog, problémamentes várandósságot kívánjak!

Kép

(könnyen előfordul, hogy veletek szülök, de jó lenne kitartani novemberig :? )

puszi

Maccs
vörösmacska

Mók,
a szabival az a helyzet, hogy 15 nappal a cég rendelkezik, de a férjemnek 26 nap szabija van, mert a Brigi után járó 2 napot is ő veszi ki amíg itthon vagyok. Akkor is marad 11 nap amivel ő rendelkezhetne. Viszont kevés az ember felvenni nem nagyon akarnak és ezért próbálták arányosítani a fennmaradó szabikat. Csakhogy ez nem törvényes. Az a baj, ha valaki nem megy utána, csak elfogadja amit mondanak azzal meg is teszik. Csak ugrálni sem nagyon lehet a munkahelyeken mostanában. Főleg így, hogy úton a második és én nem dolgozom. De szerencsére sikerült elintézni. Érezzétek jól magatokat!

Dinuci,
ne foglalkozz az ismerősöddel. Szerintem sem nekünk kell várni az ünnepségeket hanem a gyerekeknek. Kicsit rátelepszik így a lányára és az sem jó. De elhiszem, hogy kiakasztott.
Örülök, hogy jó a cukrod. A babómat már én is érzem a köldököm felett és kétoldalt is. :lol:

Lina,
örülök, hogy jelentkeztél. Szerencse, hogy nem kell műteni, a gipsz viszont tényleg nagyon sz@r lehet. Az H&M-es babacuccok nagyon édesek. Nekem még a Next is a nagy kedvencem. Majd gyere a cukorterhelés eredményével.

Tavasziszél,
gratula, tényleg jól érezted. Képet tudsz majd felrakni a kiscsajról?

Vörösmacska,
üdv közöttünk is. Ikrek lesznek? Egypetéjűek? Nemet tudtok már? Mikorra vagy kiírva?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Igen, ketten vannak :lol: , kétpetéjűek. :lol: November 25-re vagyunk kiírva, de hát tudjuk bármi lehet :roll: :roll: , de mondogatom nekik, hogy legalább november elejéig jó lenne ha bent maradnának! :? :lol: :lol:
Nem tudjuk még a nemeket :lol: , de remélem jövő héten vagy azután kiderül, mert lesz mindenféle vizsgálat.

Maccs
vörösmacska

Ez a szabadság téma...
Párom 6 órára van bejelentve. De nincs sem betegállomány sem szabadság. Ha nem dolgozik, nem fizetnek egy vasat sem. Ki lehet számolni mennyivel károsítja meg évente. Az órabére 700Ft. Napi átlag 9-10 órát dolgozik. H-P-ig. Minden második szombaton pedig 7 órát. Így is kevés, de mondjuk, hogy egy átlag. Na de mi van az Ő mostmár 30 nap szabadságával? Nekem járt az idén 28, Ő 2 évvel idősebb. Így most már a max szabadság jár neki. kb 200ezerrel kap kevesebbet. Mert a szabit kiveszi, mert vannak dolgok amiket el kell intézni, meg nyaralás 1 hét, több nem fér így bele. És az nincs kifizetve.

Jól vagyunk. 26. hétre gondoltam a 4D-t, ha minden rendben lesz addig.

Kriszta
Kép
cherryke

Szép estét!

Gondoltam gyorsan bekukkantok, mert ma is hosszu napom volt :-( De azrt ebéd után beiktattam egy kis sziesztát 1 órát aludtam :-D
Ti hogy vagytok? Egész kellemes idő van, se nem tul meleg se nem tul hideg :-)

Cherryke:26 hét az nagyon jo a 4D-hez remélhetőleg ha a baba is ugy akaja akkor mindent látni.Hát igen a szabasságokkal nagyon sok cég zsiványkodik, és ez ellen a legtöbb esetben nemtehetsz semmit, mert fejedhez vágják ha nem tetszik mehetsz :-(

Vörösmacska: gratulálok a babykhez, látom sokat vártatok rá, de megérte mert most lesz egyszerre kettő :-) Ha egy honappal is előbb jönnek a világra akkorsem lesz baj, de bizzunk benne hogy bennt maradnak addig amig kell. Jó babavárást! :-)

Kri: köszi ari vagy, csak ugye bosszant hogy pont ő mondja mikor én minden igyekezetemmel azon voltam hogy megtartsa a babát akinek nincs is apja.A szabikérdés örülök hogy megoldoik, azon meg ne foglalkoz zhogy te nem melozol neked most nem az lesza dolgod :-) vagyis hasonlo monmjuk ugy :-) Pénzt meg te is kapsz az nem megy el mind a babára.

Mók:ez a beszéd!!! :-D Ne az idővel törödj hanem hogy pihentek és azokkal leszel akiket szeretsz.Hát igen sajnos lányra nem tudják egyértelműen rábizonyitni a nemi kilétét :-D Énis vettem már rozsaszin dolgokat de azért még tartok ettől a lány témátol. :-)

Tavasziszél: 9kg a babakocsi több szinű, és 36.000.- ebbe benne van lábzsák, mozes esővégo és szunyoghálo meg a kistáska is. Szerintem nagyon megéri!! De a te döntésed persze! A kiscsajhoz gratula, akkor van rá sok rucid is legalább :-)

Lina:kitartást és sokat pihizz! Sajnálom.. :-( Azért annak örülök hogy jol sikerült a szülinap és kaptál szép dolgokat. Eziton és mégegyszer boldog szülit!!!! :-)

Jah a tegnapi csajrol annyit hogy ma odajött a jáccin, és elkezdett magyarázkodni én meg elhajtottam a fenébe és jol beolvastam. Ugyse vagyok jo kedvembe mert attika megint megmakacsolta magát az evészettel és begörcsizett a pocim :-( Mindegy elmult az a lényeg.
Na menek jok legyetek!! többiek is irjatok!

dinuci01

Csak gyorsan búcsúzom, reggel irány Szlovákia!
Még hátra van a bepakolás, és jár az agyam hogy nehogy itthon hagyjak valamit. Ha azért lesz ott net akkor jelentkezem, ha nem akkor egy hét múlva újra ugyan itt.
Kicsit ideges vagyok, meg ha őszinte akarok lenni már semmi kedvem menni, olyan nyűgös kismami vagyok egyébként is. De most már végig kell csinálni, és szeretném ha jól tudnánk magunkat érezni.
Majd kiderül, már nincs visszaút. :roll:

Kép
mók

Sziasztok!

Mók:jó utat!Vigyázz Magatokra!

Velünk minden ok,majd reagálok is,most csak gyorsan beköszöntem,hogy megvagyunk! :)

Szilvi

sissy01

Sziasztok,
Hát felháborító, hogy miket enegednek meg maguknak a munkáltatók mostanában! :evil:
Én úgy tudom, hogy a szabadságok felével a dolgozó rendelkezik, tehát ő mondhatja meg, hogy mikor óhajta kivenni. Amit Cherryke írt az meg egyenesen vérlázító. Azt kívánom, hogy ez a munkáltató soha nem kapjon jobb bánásmódot az élettől mint amiben ő részesíti a dolgozóit. :evil:
Nagyon elkeserítő ez a munkahelyzet kis hazánkban. :( A párom mostanában keresett egy embert, tulajdonképen recepciós szerűnek és miután feladta a hírdetést 4 órán belül kb 40 ember jelentkezett az álásra és 1 hét alatt több mint 100 önéletrajzot kapott. Ez szerintem tükrözi a mai helyzetet.

Lina,
Nagyon sajnálom ami veled történt, tiszta szerencse a szerencsétlenségben, hogy nagyobb baj nem lett. Én is folyton parázok, nehogy megcsússzak, megbotoljak vagy valami.

Mók,
Jó utat neked! Vigyázz magatokra!
Ilyenek vagyunk mi kismamák, én is valahogy mostanában jobban szeretek otthon ülni, legalábbis amint megérkeztünk Belgiumba már indultam is voltna haza, pedig semmi baj nem volt a hellyel sőt! De úgy érzem baba nélkül jobban tudtam volna élvezni a dolgot, mostanában valahogy jobb a megszokott környezet.

Csajok,
Ti éreztétek már azt, hogy a kisbaba csuklik? Az egyik kolléganőm már érezte (ő is októberi). Biztosan nagyon muris lehet.
ceyla

Sziasztok!!

Eladó Kisfiúnak való Badyk,rugik.Hálózsák.Őszi-téli overáll(kenguru goldos)ez vadi új!!!
Kisnacik,kapucnis pulcsi,kiskabát.

Badyk:200 ft/db
Rugik 300-1000 ft/db(van köztük szinte új is)
Árban megegyezünk,írjatok bátran.

Van Kislánynak való bady,rugi is.
csucsu99
Budapest

Cherryke,
nagyon sokat megengednek maguknak a munkáltatók. Sajnos.

Dinuci,
megvetted már a babakocsit? Majd kérünk képet!

Ceyla,
én úgy tudom az alapszabi (20 nap) 75 %-val rendelkezik a munkáltató. A többivel a dolgozó.
Briginél én is éreztem, hogy csuklik, de szerintem később. :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri,
Akkor ez csak nálunk van így, bár valójában az egészével én rendelkezek, csak egyeztetni kell a közvetlen munkatársakkal. De akkor a kollektív szerződésben lehet ez az 50%, amit írtam.
Most szétnéztem a neten és ahogy írtad valóban így van, csak az 1/4-vel rendelkezik a munkavállaló és 15 nappal korábban be kell jelentenie, mekkora f*szság!

Édes lehetett a lányod ahogy csuklik! :lol: Mondjuk én nem kívánom a kis szentemnek, én sem szeretek csuklani, csak ilyenkor felmerül az emberben, hogy az enyém miért nem csuklott még? Mintha az valami fejletségi szint lenne, pedig csak egy félrenyelés lehet. :)
ceyla

Ceyla: szerintem mar ereztem:) De Annanal se tudtam soha eldonteni:)
De amugy oket nem zavarja! mEg mikor kibujank se!
Pedig eleinte sokat csuklanak....

HU ez az ido kicsinal:((
tegnap este nagyon rosszul voltam mig nem jott a nagy eso:(((

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél,

Hát az nem jó, ha nem vagy jól! Nekem nincs gondom az időjárással, csak a lábfejem dagadt mostanában, anyósom szerint a melegtől, mert most sokkal jobb állapotban van. Bár én egy kicsit kétlem, hogy a meleg lett volna az oka, mert amikor elkezdődött ugyan itthon meleg volt, de mint pont külföldön voltunk ahol egész nap olyan idő volt mint most itt.
ceyla

Halihó Kismamik!

Hát látom nem vagyunk valami sokan ma :-( Mindenki nyaral? :-D
Nem baj azért énis benéztem és irok is, igaz nincs semmi uj velem, aminek tulajdonképpen örülni is lehet ha azt vesszük alapul. Ma nem főztem mert 2 lakást is takarítottunk na meg maradt tegnaprol is :-) Most meg hogy itt ülök a gépnél folyton a jobb cicim alatt szurkál lehet a baba sőt egyre biztosabb vagyok benne ....
Amugy mit csináltok ebben az igencsak juniusinka nem mondható időben??

Ceyla: ne is mondd a mai hejzetet. Mi egyszer segédmunkást kerestünk ( hozzáteszem tavaly!!!) de akkoris ugyanez volt. És az embernek ilyenkor marha sz..r döntenie. Tudom mert énis és a párom is voltunk ilyen hejzetben. És még lehetünk is.

Csuklás: éreztem már nem egyszer :-D Mókés nagyon. De lehet Ceyla hogy Te is! Olyan ritmusos, abbol tudod hogy kb ugyanannyi időközönként megugrik a babád. De jo nagyon :-D

Tavasziszél: sajnizom a rosszullétet. Nekem a poci nyom nagyon felfewle nemmondom nem jo érzés :-( Kellemetlen nagyon. Tényleg párod hogy van ? Jobban?

Kri: ugy néz ki csütörtökön veszem meg akkor jön pénzem, de majd mindenképp felrakom :-) Nekemnagyon tetszik. Ti hogy álltok járgányügyben? És a házzal mizu? Megnézte már a párod?

Mók: késve kicsit de jo utat, és mindent csak ovatosan ok? :-)

Na megyek majd benézek! Elveszett lelkek gyertek ti is :-)

dinuci01

Tavasziszél,
mostanában nekem is többször keményedik a pocim és néha fájdogál is. Ilyenkor mindig úgy meg tudok ijedni. :oops: :cry: De remélem csak ezeket a hülye frontokat nem bírom. Mondjuk BB-vel nem emlékszem ilyenre.

Dinuci,
mindjárt itt a csütörtök. Mi nem veszünk újat, Brigiét fogjuk használni. A házzal semmi nincs, a férjem még mindig nem látta, a héten megint délutános, így nem is fogja. Már olyan kellemetlenül érzem magam, hogy hívogatom az eladót. Előző hét kedden megígérte, hogy visszahív, hogy mikor jön le a tesója és mikor tudja megmutatni a házat. Na azóta is hív. Majd a hét vége felé felhívom. Nagyon idegesítenek. :cry:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Szisztok!

Kicsit eltűnve, mert apinak kellett a gép, szombaton a kislányáért mentünk Balcsira, majd vasárnap ünnepeltük az egy éves házassági évforulónkat, igaz 3asban, de nem baj, majd egy hetet megyünk Horvátba, majd ott pótolni fogjuk!

Lynn, Sissy: milyen volt az esküvő? Szééép csodás kismamás képek??

Lina: én megértelek, lehet már írtam, nekem a könyököm ment ki, 3 hét 90 fokos gipsz, majd kb félév mire már teljesen ki tudtam nyújtani, de amikor először végre mindkét kezemmel képes voltam megfogni az arcomat, az volt a csoda! Örülök, hogy szülinap jó volt!!! Vigyázz magadra!

Mók: jóóóó utat!!

Kri: hova is utaztok?? Azért párod kapott szabit? Ez mondjuk igen jófej dolog, hogy alig akartak neki adni!

DInuci: nekem inkább lent dolgoz8ik a drága, és ahogy TAvasziszél is mondta, tegnap kész volta, meg most is , hányinger vagy mi , pedig azt hittem, hogy ez már nem lesz.... de balcsira is ahogy mentünk, talán uram túl gyorsan ment, de sásdtól fenyvesig hányingerem volt, szorítottam a számat ki ne jöjjön semmi :)

Vörösmacska: grat az ikrekhez :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kriszta ne aggódj, nekem mind a két terhességemnél már a 4-ik hónaptól keményedett a hasam, most is igy van.

Semmi jó hirem nincs, a családból hárman skarlátosak vagyunk, csak apa uszta meg, biztosan azért mert nem sokat van itthon.
Antibiotikumot szedünk mind a hárman. A kicsikét nagyon megviselte és még mindig nagyon sir ha enni kell, mert fáj a torka szegénykének.
De ez még mind semmi, a tegnap este megjártuk a kórházat is, mert a kissebbik nekiesett a fal élének és gyönyörüen behasadt. Remélem már nem jön több semmi.

Itt ma már süt a nap, de rettenetesen fúj a szél, nem lehet kimenni a házból sajnos. De lagalább a napsütés segit igy bentröl is a hangulatunkon.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Rékus,

Nem írigyellek! Jól összejött minden! Gondolom hátad közepére sem kívántad, hogy anibiotikumot kelljen szednek, de hát ez van. Kívánom, hogy kis családod veled együtt gyorsan kilábaljatok a betegségből!
ceyla

Rekus: minden jol ossszejott, sajnalom!
Vegul kiderult ferjem nem, de Anna skarlatos volt de igen gyorsan tullett rajta antibogyo nelkul, mar csak ket aphtaja van azota ezt azt eszik.
En nem kaptam el se azt se a ferjem virusat:))

Koszi a kerdeseket ferjem ma mar ment dolgozni.

En ma voltam terhes gondozoban, kaptam beutalot terhelesesre, lehet mar penteken el is megyek mert most van gyerekfelugyelet, mert itt a hugom.
Doki nem vizsgalt, mondta okosan megint a magneziumot:)

NEkem is szokott mar kemenyedni de attol kevesbe szoktam megijedni mint a gorcstol.
MEg mostanaban ugy tud szurni ket oldalt a hasam, brr, nah ez se kellemes.
De mindig arra gondolok mar kevesebb van hatra mint amennyit eddig kibirtam es kulonben is amig nem kell korhazba menni minden ok:)

KépKép
tavasziszel

Bocsi, hogy eltűntem, de eddig itt volt a nagyim, vele mászkáltunk, most meg kezdhetek pakolni ezerrel, mert hétvégén költözünk, és eddig semmit nem tudtam csinálni.

Rékus, kitartás. Hát kijutott most nektek a "jóból". REmélem hamar túl lesztek rajta. Képzeld, nálunk is fűteni kellett. Egyik nap 12 fok volt a max. Most már javul, hét végére meg már kánikulát mondanak. Nem semmi hülye időjárás.

Lina, ritkán voltam mostanában, és nem is olvastam, hogy eltört akezed. Nagyon sajnálom!!! Férjem nagynénjének anno a lába tört el a terhesség vége felé, és bokától comtőig begipszelték. Mikor ment szülni, még jócskán rajta volt, és megkérdezék tőle, hogy "akkor most így akar szülni :)?" Még jó, hogy nem lett nagyobb baj, és mire születik a baba, a gipsz is lekerül rólad.

Cherryke, örülök, hogy nincs nagyobb gond. Pihenj sokat.

Na bocs a többiektől, hogy nem írok többet, de tényleg el vagyok havazva.
EDit

Kép
Kép
etus79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?