A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Most meg kint van az erkélyen és békésen szunyókál. :lol:

Kép
melike

Nekem most mondta Anya,hogy vett teát,nem tudom milyet.Én inni fogom,szerintem rossz nem lesz tőle.

Kép
melike

sziasztok!

Én iszok Laktoherb teát. Úgy csinálom, hogy naponta lefőzök 1 1/2 liter teát és beleteszek 2 filtert és ugyanúgy izesítem mint a normál teát. Szerintem nincsen semmi különleges íze. És még gondoltam arra, hogy veszk homeos bogyót. URTICA URENS CH5-et mondták nekem, hogy reggel-este 5-5 bogyót kell elszopogatni.

Melike: én úgy gondolom, hogy az ágyunkba nem viszem be a babát. Az a mienk. Inkább a nappaliban szenvedek vele. Kézben ringatom. Bár 1 alkalomtól nem lesz függő a gyerek. Úgyhogy rosszat nem csináltál szerintem.

Kérdés 1.: Nálunk inkább az a baj, hogy kézben alszik el napközben is. Erről hogy lehet leszoktatni? Azaz hogy lehet ahhoz szoktatni, hogy a kiságyában is ellegyen? Ha nem is alszik el?

Gyereksírást én sem viselem el. Inkább felveszem (így lehet elrontani a gyereket...).

Kérdés 2. : akinél sír a baba, mert hasfájós: mennyi ideig szokott tartani ez az állapot? Nálunk délutánonként szokott jelentezni, olyan 6 óra tájban, és kb. 1/2 órát tart, de már én is majdnem sírok, amikor rámnéz a nagy szemeivel, hogy segítsek neki... Bár azt mondják, hogy a fiúk szoktak hasfájósak lenni... A kivétel erősíti a szabályt.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Én iszok teát - Naturland Fitolac, a párom csinál nekem naponta többször egy müzlistálnyi bögrébe, egy alkalom egy filter azt hiszem plusz egy kis mézecske, nekem bejön az íze.

Sírás - nem hiszem, hogy ezzel rontom el a babát, legalábbis nem ebben a korban, szerintem a sírásnak oka van, csak rá kell jönni mi az.

Melike - én leginkább fekve, ágyban szoptatok, így fordul az elő, hogy ott szunnyad el, de aludni soha nem alszik velünk, bár apa örülne nagyon, alig várja, hogy nagyobbacska legyen és néha itt aludjon, együtt a kis család, szorosan összebújva. Amiért nem alhat egész éjjel köztünk, az leginkább a para, nehogy összenyomjuk, illetve a légzésfigyelő mert sajna párszor beriasztott már és szerintem nem véletlenül. Ne bánd, ha köztetek alszik, én legalábbis nem látok ennyi idősen még kivetni valót ebben, de mint tudjuk, nekem erről más a véleményem, úgy csináljátok ahogy nektek jó!

Tegnap nem, de ma előjött a cici probléma, ha kivettem a szájából, ordított, most én vagyok hanyag és elkényeztető anya, de nem hagytam szegényt sírni, jobb ötletem nem volt, így elszunnyadt újra a cicin, aztán irány az áygikó és most alszik! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok! Minden kismaminak gratulálok, akinek már megszületett a babócája!

Csak azért pofátlankodtam be, mert lenne egy kérdésem.
Szerintetek az normális hogy most egy pár napja alig érzem mozogni a babámat? Néha néha érzem hogy kicsit megmozdul de nem olyan aktív. Azt gondolom hogy már kisebb a helye, de attól független nem kéne a mozgásait erősen éreznem? Vagy ez már szülés közeledte fele ilyen? Volt valakinek esetleg ugyanígy? Előre is köszönöm!

Kép
linda24

Andóca - Gigi jól leírta a hasfájás tüneteit, lapozz vissza. Egyébként nálunk ha van, hullámokban jön a hascsikarás és több órán át tart, olyankor semmi nem jó neki, csak nyugtatgatni tudom és kipróbálni a különböző fortélyokat. Most megvettük a Gigi által javasolt cseresznyemag zsákocskát, de még szerencsére nem kellett kipróbálni.

Manka

Kép

Kép
mankabi

közös ágy: én alvás-szempontjából ellenzem, de nálunk a reggeli műsor az úgy néz ki, hogy a szobájában 6körül megszoptatom, aztán megy a nagyágyba apához büfizni, és ott elvagyunk1 órát kb, akkor igen aktív, nézelődik, újabban magyaráz (elsősorban kézzel-lábbal, de már az ááá és az éééj hangokat mondogatja néha), amíg apa dolgozni nem indul. ennél többet nincs a közös ágyban, és nem is szeretném ha lenne. :)

az öcsém sokat volt anyuék között, és később, még 5-6 évesen is majd' minden éjjel (3-körül) odament közéjük, szinte képtelenség volt róla leszoktatni. én nem szeretném, ha így alakulna.

mia_snow

Sziasztok!

Nálunk este van "nagyágyazás"....este fél 8 körül fürdet apa,utána szopi,8-9ig apán büfi,nézelődés...9 körül még egy kis cicizés és utána saját ágy...
Nekem anyósom vett egy szopis teát,de nem tudom,hogy mennyire játszik közbe a tejtermelésbe...ittam már belöle 1-2 bögrével,de én mellette rengeteg gyümilevet is iszok!!!!TEEKANNE MOTHER AND CHILD...

LINDA!
A bébi mozgásának '"lassulása" ilyenkor már "természetes"...közülünk is sokaknak lelassult ebben az időszakban...

Ma voltunk mérekezni...3 hét alatt 1180 grammot hízott!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Igaza volt mindenkinek aki azt mondta,hogy idekint majd megnő :wink:
Ha a kiírt időpontban szülök,ekkora lenne a születési súlya... :shock: :oops:
bibibi,lassan lesz hurkás combú Zoé Katám!!!! 8)
(arra vágytam nagyon... :wink: )

2830 volt a hazahozósúly ma 4010 gramm!!!!!!!!!!
Vendég

Linda - tényleg természetes, hogy most már kevesebbet mocorog a bébid, kevés neki a hely és lassan már készülődik kifelé!

Csiri - szépen gyarapodtok! Gratulálok!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Nem volt időm sokat ide írni, de gondoltam én is megosztanám a boldogságom veletek, talán még emlékeztek is rám.. Megszületett Detre baba június 3.-án és 3.babához mérten nagyon kíméletes volt velem..Ímmár 3 fiam van..És nagyon nagyon boldog vagyok..

Végignéztem hogy sokan megis előztetekmár, mindenkinek nagyon szép a babája.. Ezuton gratulálok én is mindenkinek,és kívánok sok boldogságot,és egészséget..
Ja és sok tejcit:D
Kép

hunormagor

HUNORMAGOR!

Hogyne emlékezné(nk) Rád!!!

nagy nagy gratula Detréhez!
mesélj ha van időd,milyen volt,a tesók hogy "kezelik" a picit?
neked tejcsi?milyen baba detre?Nyugis?
Vendég

Manka!
köszi!
Úgy örülök!!! :wink:
Holnap megyünk a dokinénihez is,1 hónapos tanácsadásra,vizsgálatra,remélem minden okés lesz!!!

Ti megkaptátok már az anyaságit?mert Én még mindig nem és 8 napot mondtak...de már több mint 2 hete beadtuk...
Csak kíváncsi vagyok,hogy telefonálgassak-e utána vagycsak legyek türelmes? :?:
Vendég

Köszi szépen a válaszokat, akkor megnyugodtam hogy ez már természetes! :)

Kép
linda24

Mi még most fogjuk beadni a papírokat.
Egy kérdés:a lakcímkártyáját postán kaptátok?Mikor?

Kép
melike

Csiri:az tényleg nagyon szép súly!
Mia:te nagyon szerencsés vagy.Milánnal semmi gond.

Kép
melike

Hunormagor - szívből gratulálok Detréhez!

Csiri - nekünk a párom múlt héten intézte, akkor azt mondták az anyasági 3-4 hét, a családi 6-8 hét! :shock: Jó nem?

Melike
- mi bementünk a lakcímkártyáért az önkormányzathoz, illetve a Taj kártyáért az OEPhez nem akartunk a postára várni, így gyorsabban ügyintézhettünk.

Ja, egyébként felháborít a belinkelt cikk és még csodálkoznak, hogy milyen kevés gyerek születik!

Manka

Kép

Kép
mankabi

sziasztok!

NAGYON NAGY GRATULA AZ ÚJ BABÁKHOZ, SOK EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK HOZZÁJUK!

A gátmetszésről annyit, hogy én eltökéltem hogy anélkül szeretnék szülni, gigi azt kívántad, hogy repedjek akkor,ha ilyen hülye tanácsokat ad a dúlám,(magyarul) csakhogy igaza volt mert megfelelő gátvédelemmel meg lehet szülni egy babát, csak ügyes szülésznő és olyan orvos kell akibe nincs belerögzülve a rutinszerű vágás. én szülés után, mikor levittek osztályra már törökülésbe ültem az ágyon a többiek meg voltak rökönyödve, hogy nem igaz, hogy 1 órája szültem!

szopizás: szerintetek soknak számít az a tejmennyiség, ha minden szopinál megeszik 100-120-at, és naponta lefejek fél litert? mert kb ott tartok. ha most ilyen jól van tejem, szerintetek azért lesz egy ideig?vagy van úgy hogy hirtelen leáll a tejtermelés? egyébként valaki kérdezte, laktoherbet iszogatok, ha eszembe jut.

Kép
Kép
eyi

melike!
A lakcímkártya az anyakönyvi kivonattal jött meg postán,és én majdnem kidobtam.... :oops:
Jó nagy borítékban volt,kivettem az anyakönyvit és a lakcímkártya úgy elveszett az alján,hogyha amikor gyürtem össze kidobáshoz a borítékot,akkor nem érzem meg,akkor kidobom...
Vendég

Eyi!
Sajna én ebben nem tudok segíteni,mert én nem mérem,hogy mennyit eszik és egyáltalán nem is fejek...,annyit tudok,hogy kb 10 perc/szopi...megvan a kereslet/kínálat,mint a gyarapodásán is látszik...én hetente járok el lemérni a súlyát a tanácsadóba... :oops: :oops: :oops:
Néha jó lenne ha tudnék lefejt tejcsihez nyúlni és nem lettem volna ilyen lusta fejés szempontjából....már sajnálom...Hülye voltam :evil:
Vendég

csiri: szegény lány meg majd 20 évesen dolgozhatja le. itt a strandszezon, te meg hízlalod. :D

hunormagor: gratula a fiadhoz, gyönyörűszép! :)

lakcímkártya: nekünk szülés után 1 héttel ment vissza apa a kórházba, ott adták ide a születési anyakönyvi kivonatot és a lakcímkártyát. ezekkel ment be az oep-hez (teve u.) és ott kapta meg a taj kártyát.

csiri: gondolod hogy már késő elkezdeni fejegetni?? szerintem sosem késő... tejszaporítás miatt sem utolsó dolog, ha jól tudom. ;)

eyi: engem sem vágtak, és csak nagyon picit repedtem. mondjuk nemtom vágtak volna-e egyáltalán, de mivel nem voltam hajlandó kiszállni a kádból ahol vajúdtam, olyan nagyon nem is fértek hozzám. :D amúgy a többiekhez képest én is mozgékony és gyorsabban gyógyuló voltam, anyukám is megjegyezte amikor hazajöttünk hogy ő bizony szülés után nem volt ilyen mozgékony. bár lehet, hgoy ez alkati kérdés is, fene tudja.

szopizás/fejés: Milán is 100-120-at eszik 1 ciciből 3-4 óránként, és a másik ciciből ugyanennyit tudok lefejni. muszáj, mert különben úgy érzem hogy szétszakad a mellem. szóval ha azt vesszük, nekem is összejön napi 4 deci, szóval telik a fagyasztó rendesen. mondjuk északa nem szoptatok, hanem a lefejt tejből kap Milán. félálomban. bízom benne, hogy egyszercsak eljön az az éjszaka, amikor egyszerűen el is felejti a dolgot. :D

mia_snow

[quote="montana"]E írta:montanazt viszont érdemes elolvasni:

http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616

ezt meg elolvastam. csak egy kicsit bicskanyitogató. :twisted:

mia_snow

hát én is úgy vagyok mint mia, ha nem fejném biztos szétdurranna.én sem mérem minden alkalommal, csak az elején aggódtam, nehogy az legyen, hogy a kaja miatt sír, így tudom, hogy az adagját megette, az nem lehet a gondja.most meg már kezdem megismerni, tudom mikor fekszik ki a tejcsitől, a hangját meg szinte nem is hallani.

Kép
Kép
eyi

Mia!
Nem késő elkezdeni,ez tény!
Viszont időm 2 kiskamasz + a kiscsepség és az apukájuk mellett az semmi....és ez nem hülye szöveg....vége a sulinak,minden nap kajafőzés,mosás,vasalás,ez,az,amaz....mikorra meg odajutnék,lassan jön a köv.etetés.... :?
Vendég

Eyi
Nem minden esetben lehetséges a gátvédelem... vannak olyan helyzetek, amikor jobb a metszés...
Tej... én nem mérem, hogy mennyit eszik Tomi... azon felül van napi 5-6 deci...(azt le is adom)...
Ha így megindul, akkor valami nagy gubancnak kell történnie, hogy ne legyen később tej.

(Petim gátvédelemmel született, Tominál vágtak, mert nagy baba volt... és semmi bajom...)

Andóca
Lactoherb okozhat hasfájást!
Én egyébként nem iszom semmi teát, nem szedek semmit (na jó, multivitamint, ha éppen nem felejtem el).

Csiri
Fejést sosem késő elkezdeni... bármikor lehet... és fokozatosan abba is lehet hagyni...

Nálunk nincs szülői ágyban alvás éjszaka... én sose tudtam fekve szoptatni (már a szülőszobán ülve tettem cicire a gyereket)... úgy se tudok nyugodtan aludni, ha mellettem van a kicsi... ezért került a gyerekágy a mi hálónkba...
Kézben elaltatni... azért nem szoktattam hozzá se Petit, se Tomit se szeretném, mert most még könnyű... de 2-3 hónap múlva már komoly fizikai teher lesz...

Hunormagor
Gratulálok!
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Gigi, ne etesd meg délután 3.15 után... meddig tart a délután? :D a 6 óra pl már estének számít?

mia_snow

ismet en:)
Lattam a tablazatban, hogy Melus79 valaha irogatott ide is, ma- egy hetes tulhordassal- megszuletett kisfia Botond 4400gr es 59 cm- vagy is nem eppen kis legenyke:)
Semmi egyebet nem tudok, de mivel reggel 8.30ra ment ctg re igy feltetelezem gyors szulese volt, mert 14 kor szuletett Boti
Vendég

Gátvédelem - szerintem sincs abban semmi rossz, ha vágnak. Én gátvédelemmel indultam neki, de úgy voltunk vele, ha jónak látják, vágjanak és ne repedjek. Ez úgyis menet közben derül ki. Szóval volt olajozás és minden, de mégis lett egy pirinyó repedés, fájt is rendesen napokig, de túléltem. Egy repedés lehet ezer irányú és fájdalmasabb a gyógyulása, mint egy jól irányzott vágásnak, egyébként nem hiszem, hogy azon a pár pillanaton múlna valami, nem ezért vágnak szerintem, hanem hogy a kismamiknak segítsenek. legalábbis ahol én szültem.

Nálunk az a baj a szoptatással, hogy nem igazán megy még ülve, párnákkal, kicsit esetlen vagyok, mert nincs nagy mellem, így nehezebb a mellre helyezés, vagy csak még gyakorlatlan vagyok, de meg kell tanlnom, nem szopizhatunk mindig fekve, vannak helyzetek amikor majd ülve kell megoldanom.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Gratulálok az új anyukáknak!

Tea: Laktoherb, és a milupának egy teája... Hát nem is tudom, megvettem a homeós bogyót, szerintem az jobban beválik.

Gátmetszés: a végsőkig várt a dokim, de már nem tágultam tovább, ezért muszáj volt megejteni. És szépen gyógyul a seb, nem volt gondom vele.

Alvás: nyűgös időszak van nálunk is este, most kispárnára fektetem, egy kicsit bent van köztünk, aztán olyan mély álomba merül egy fél óra alatt, hogy ágyút is lehetne sütögetni mellette :lol: :lol:
Aztán visszateszem az ágyába. 3 óránként eszik, a fürdést viszont nem értékeli, általában ordítás van...

Gigi, jó lenne eltalálni ezt a negyed négy utáni nem etetést... :lol:
De ez időbe fog telni, azt hiszem.

egy adag: nekem azt mondták, hogy ahány napos a baba, annyi gramm kaja, +10 gramm. Ez egy átlag, és csak az első két hétre számolják így.
Kép Kép

Így alszunk nagyokat... :lol:
csipisz

Lehet hülye kérdés, de honnan tudod, hogy a baba kiürítette-e a mellett? Sír hogy éhes és nem tud szívni???

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka: én érzem hogy szopi előtt kemény a mellem, a végére meg tök puha.

képzeljétek ma sikerélményünk volt. :D
ezzel a fürcsivel még voltak gondok, mert sehogysem sikerült megoldani sírás nélkül. volt hogy már sírva kezdtünk neki, aztán mindenféle tippet, trükköt, praktikát bevetettünk, mindenféle tanácsot megfogadtunk, de a vége így is - úgy is sírás volt. és az volt a fura, hogy a vizes résszel nem volt gond, csak előtte és utána, de akkor nagyon. aztán ma itt volt egy barátnőm, és azt mondta ők is kínlódtak anno, és az vált be náluk, hogy az esti uccsó előtti etetés után nem sokkal fürdették Márkot. na mi is bevetettük a trükköt, fél7kor volt kajcsi, aztán anya-apa lefürdött, majd fél8kor elkezdtük fürdetni Milánt, és kb fél órán át volt teljesen meztelen, ugyan még nem sikongatott, de szemmel láthatóan kellemes volt neki az egész hacacáré, az olajozástól kezdve a pancsin keresztül a törölgetésig minden, a végén még egy kis masszirozás és torna is belefért meztelenül, igaz közben kaptam egy adag pisit, de nem baj. örülök, hogy sikerült, elvégre a pancsinak kellemes élménynek KELL lennie. aggódtam, hogy mi lesz így a babaúszással, sőt jövőre a tengerrel, de ezek szerint nem lesz gond, HA tele a pocak. :)))

boldoganyuka megy most és alszik egyet féltízig - akkor van a mai uccsó kaja. :) jóéjt.

mia_snow

Mia
A 3:15 arra vonatkozik, hogy ne csússzon el 4 óra felére az evés...

Esti cécó... kezdünk enni 5 körül, akkor egy cicit megkap Tomi, kicsi szieszta... fürdés... utána másik cici, az már a hálóban, félhomályban... evés után már fekvés, alvás van... (szopi közben kicsit már elalél, és berakom az ágyba...) Lényegében 1/27-7-re Tomi már ágyban van... lehet Petit vacsoráztatni, fürdetni...

Manka
Kicsi cicivel könnyebb boldogulni... könnyebben tudod pozicionálni a gyerek fejét... a lényeg, hogy szemben legyen a cicivel (úgy tartod, mintha az oldalán feküdne)
Nekünk a nagy fotelunk pont alkalmas a szoptatásra... párna és minden nélkül...
Vendég

[quote="csipisz"]e írta:csipiszgy adag: nekem azt mondták, hogy ahány napos a baba, annyi gramm kaja, +10 gramm. Ez egy átlag, és csak az első két hétre számolják így.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Szegény gyerek, éhen is halna....

Csecsemő napi folyadékigénye az 1. életnapon 30-60 ml, a második életnapon 100-120, a 3. életnapon 160-180 ml-re becsülhető; ezt követően hozzávetőlegesen a testsúly 1/6-ának megfelelő folyadékmennyiséggel számolhatunk.
(Boda-Sulyok: Gyermekgyógyászat, Medicina, 2004)
Vendég

Manka: én úgy érzem mi nagyon egy hajóban evezünk. :D Nekem is nehezen megy a szopiztatás, nekem is elég kicsi a mellem. Majdcsak belejövünk. Egyébként én abban látom nálunk a porblémát, hogy 11 napig bennt voltunk a kórházban és ott sülve-főve együtt voltunk, egy ágyban aludtunk. Nagyon rámkapott... de mindenki azt mondta hogy ha nem az inkubártorban van a fény alatt akkor egyfolytában szoptassam. Tegyem minél gyakrabban mellre. Na ez úgy nézett ki, hogy 2 óra fény alatt, 1 óra cicin , 1 óra nézelődés, szunyókálás a cicin. Tudom, hogy elrontottam, de annyira mondták hogy állandóan szoptassam, hogy menjen le a sárgaság. Most is erre van állva, ha nem alszik akkor rajtam csüng. Ha leteszem sírdogál és nagyon sajnálom sírni hagyni. Este ha nem fekve szoptatom nem hajlandó elaludni, így a nagy ágyban szopizik, onnan teszem át a saját ágyába. Hajnalban már én is elalszom vele együtt szopizáskor, úgyhogy van amikor együtt alszunk. Délután is oda szoktam bújni mellé. Úgy gondolom, hogy majd idővel beáll minden főleg ha lesz saját szobája. Most még nem nagyon megy a "nevelés"

Gigi: tegnap kipróbáltunk kicsit melegebb vizet a fürcsinél és nem sírt, ma megint végigordította. Bár most eleve nyügi volt mikor elkezdtük.

Csipisz: Peti nagyon aranyos, nagyon kis kerek a pofikája, látszik, hogy jó dolga van :)

Gátvédelem: engem nem zavar, hogy vágták, szépen összevarrta a doki, és mivel nekem belül is repedt így belül is varrva lettem. De doki szerint még jobb lesz mint volt... és a gát már egyáltalán nem fáj csak a belsőt érzem néha. Szerintem is inkább vágjanak mint repedjen az ember..

Bari: jobbulást Nektek! Gondolom mennyire nehéz napokat kell átvészelnetek!Kitartás!!

Szilvaqueenről annyi hírem van, hogy szombaton hazaengedték az ikrekkel. Jól vannak, minden OK...

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

sziasztok!
Annyira örülök,hogy emlékezetk rám..
Nekem a szülés izgalmas volt, ugyanis június 3.-án reggel mikor bementem picike fájásokkal már 7cmre voltam nyitva, viszont nem repeszettek burkot, mert jött a kórházba az egészségügyi miniszter, akit megkellett várni míg elmegy..és így 11.30kor kerültem be a szülöszobába,ahol a burokrepesztés után jöttek a tolófájások..Nem volt idejük arra sem hogy felszereljék a vasakat..11.40kor megszületett Detre 3910grammal és 53cm-rel..

Hát a fiúk itthon hihetetelenül nagy örörmmel fogadták.. Aztán másnapra Magor rájött hogy baj van ,mert hát nem tudok akkor menni és oa ahova amikor ő akar.. Egy hét után azt tudom mondani, hogy nem könnyű, de nincs is szebb dolog az életemben mint az anyaság...Szóval szabadidőm az nulla, és a kicsi Detre nagyon hirtelen szopizik sokat,és kicsit hasfájós,na meg kicsit elvan kényeszetetve is..
Hát röviden ennyi..,most megyek megnézem az aprónépet..:D
Mindenkinek szép estét,és sok tejcit:D

hunormagor

A lefejt tejcsit Ti hogy engeditek fel? És hogy melegítitek fel ? Amikor lefejek 20-30-40 ml-ket akkor összeönthetem a korábban lefagyasztottal? Bocsika, ha hülyeségeket kérdezek, de nekem ez a fejés egy nagy mumus.... :shock:

Hasfájósok Ti használtok Espumisan cseppet? Mennyit lehet adni belőle és milyen időközönként a babának?

Kép

Kép

buci79

SZia buci 79: Én a lefejt tejet nem öntöm össze a korábbival.
amit egy nap alatt lefejek azt teszem egy zacsiba feldátumozva.
Hasfájós a detre is én a patikába vett babateát adom neki,abból kap egy üveggel naponta elosztva szoptatások közt,és jobb..

hunormagor

Köszi Hunormagor, a teán már én is gondolkodtam. Lehet, hogy kipróbálom holnap.

Kép

Kép

buci79

Buci - sajnálom, hogy nektek is ilyen gondjaitok vannak! :( A fejéssel kapcsolatban: én egy napi fejéseket fagyasztok le dátumozva, a 24 órán belüli fejéseket öntöm csak össze, addig a hűtő legfelső polcán pihen az üveg, utána kerül a fagyóba. A már lefagyasztott tejhez nem öntök hozzá semmit. Felhasználás előtt a hűtőbe rakd át a fagyóból, ott olvadjon ki, utána az így felolvadt vagy éppen csak a hűtőben tejcsit gázon melelévőgítsd, forrásban lévő vagy melegítés alatt álló vizecskében, én nem állítom bele, csak benne tartom és rázogatom. Mindig csak annyit melegítek, ami tudom, hogy el is fogy, mert már újramelegíteni ugyanazt a tejet nem szerencsés. Ja, és a miikrózni semmiképpen sem szabad! Rontja a tej minőségét!

Manka

Kép

Kép
mankabi

sziasztok,
na mi van, mindenki alszik még ebben a csodaszép időben? :D

én is egynapi adagot fagyasztok dátumozva, annyit hagyok csak, hogy az éjszakai kajcsira elég legyen - ez most már 90 ml. de ez az esti uccsó fejésből pont kitellik. felhasználni még nem kellett, majd valamikor lehet hogy sor kerül arra is. vagy ha nem, akkor hozzátápinál jól jön a főzelékbe. :lol:

Manka: mikrózni úgy tudom, hoyg azért nem lehet, mert nem egyenletesen melegszik át a tej, és lehet hogy egy része hideg, máshol meg forró. a kórházban mikrózták egyébként, meg is lepődtem. mondjuk összerázással megoldották a hőmérséklet kiegyenlítését.

Hasfájós babák: Milán ugyan nem küzd ilyennel (még?) de egy barátnőm azt javasolta, hogy az anya igyon édeskömény teát, így bekerül a tejbe, és nem lesz hasfájós a pici. nekik bevált. másik barátnőméknél pedig csak az infacol vált be - hát kinek hogy.

én nem akartam inni teát addig, amig van tej bőven, de egy barátnőmnek megmaradt egy rakás hipp natal aktiv teája (abban is van édeskömény egyébként), napi 2 csészével iszom belőle. igaz, hogy 3-6 csészével ír naponta, de hát aaaaaaannyira azért nem finom, hogy azon éljek. :lol:

Hunormagor: "jött a kórházba az egészségügyi miniszter, akit megkellett várni míg elmegy.." ez nagyon durva. egészségügyi miniszter jelenlétében még szülni sem lehet, vagymi??? :roll:

Gigi: "Lényegében 1/27-7-re Tomi már ágyban van... " és utána? vagy reggelig már csak 1szer eszik cumiból?

mia_snow

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:29-kor.
pironya

Piri, amikor én bementem a kórházba és bent is tartottak, mondhatni duplára voltam zárva. még reggel 5kor, amikor elfolyt a magzatvíz és már komolyabb fájásaim voltak, akkor is csak 1 ujjnyira voltam nyitva. szóval ebből akármi is lehet. holnaptól meg kánikula... lehet hogy azt várja ki a babát, hogy egyből lehessen menni strandolni. :D

mia_snow

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:29-kor.
pironya

Sziasztok!

Ezt a szar időt!Ma akartunk lesétálni a boltba,de esik. :cry:

Nem akarom elszólni magam,de a kisfiam tegnap,mint egy tündér.Fürcsi közben szinte pancsolt,nagyon tetszett neki.Utána igaz kicsit nehezen aludt el,de 2ig mint a bunda,utána is egyből visszaaludt és a 6órai evés után is egyből elaludt.
Sokat aludtam!
Lehet,hogy szokjuk az itthon létet?!

Kép
melike

Pironya:szorítok neked,de ne légy türelmetlen.Úgyis a baba dönti el,hogy mikor jön. :lol:

Kép
melike

Jó reggelt!

Piri: akkor a doki nem mondott semmit???
Na majd én holnap rámegyek a témára, és megkérdezem mi legyen.
Tegnap megjött a 40. heti várandós naptár, még sírva is fakadtam komolyan, mert benne van, hogy a nők 2 %-a szül a 40. héten a maradék 98% pedig 1-2 héttel elötte vagy utána. :cry: :cry: :cry:
Majdcsak úgy dünt a kicsink és megszületik, nem????
bszilvi25

dünt=dönt
bszilvi25

Sziasztok!
Bocsi de olvasni nem nagyon tudok(bár elkezdtem)

Nagyon fáradt vagyok minden éjszaka a korházban"alszom",sajnos a nagyfiamnak mára megint csúnya a torka..állitólag nyirokcsomó gyulladása is van(vagy remélem csak volt),hát én már nem is tudom...
Tegnap elött a korházban este 9-kor leejtettem az üveg mellszívómat és eltört...gondolhatjátok reggelig már majdnem sírtam...ma meg kaptunk egy szobatársat egy 8 éves kisfiú az anyukájával,elöttük nem akartam fejni,úgyhogya wc-ben szerencsétlenkedtem...
Enni sajnos nem tudok,tegnap valami iszonyat hasmenésem vlt...a kikók csak úgy ugrálnak le rólam,de nem ilyen áron szerettem volna lefogyni.
Babucinak evésenként 30 garmmot azért tudok még fejni,bár nem kevés meló árán..
Bocsi a panaszáradatért
Vendég

Bari:nagyon sajnállak,és nyugodtan panaszkodj.Kinek,ha nem nekünk?!Tudjátok meddig kell még koriban lenni?Csinálnak vele valamit?
Azért próbálj minnél kevesebbet idegeskedni!

Kép
melike

Barika
Jobbulást Szilvinek!
órházban nővérektől nem tudsz segítséget kérni? Hogy ne a wc-ben kelljen fejned...
Ez az idegeskedés most nem hiányzott neked...

Mia
Áááááá.... este 10-11 között még van egy szopi... és hajnalban olyan 3 körül is eszik Tomi...
(ezek már éjszakai etetések, a lehető legkisebb cicóval...)

Piro, Szilvi
Kitartás! Tudjátok, repülő fenn, gyerek benn még nem maradt...
:wink:

Fagyasztás
Én nem fagyasztgatok le tejet... hűtőben 72 óráig lehet tárolni... készleteket nem halmozok fel... 2-3 evésnyi tartalék van itthon, a többi tejet 2 naponta elviszik...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?