A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 12:23-kor.
davandi

Tényleg nem akartam megbántani senkit!!!!Csak azt hittem,van valami esszerű magyarázat arra,hogy pl. a babakocsin miért nem spóroltok.Mert azért ruhácskán,popsitörlőn,pelenkán szinte mindegyikötök spórol.Látom,hogy mindenki nagyon figyeli az akciókat.Ami teljesen érthető,mert én is ezt csináltam mindig.
Nálunk is szempont volt a babkocsi választásnál,hogy a gyerekeknek kényelmes legyen.De ennyi!Hogy milyen a huzata vagy épp milyen extra funkciókat tud,na ezt én nem vettem figyelembe. Úgy látszik erről én "nem normálisan" gondolkodom.

Szandra!
Kitartás a barátnődéknek!ma már ilyen pici babáknak is van esélyük!Hátha egy szerencsehozó kisangyal vigyáz rájuk!

Amonré!
Engem sem a pénzügyeid érdekelnek!Hidd el!
Csak egyszerű érvekre lettem volna kíváncsi.Nálam az ár-érték arány nagyon fontos szempont.
És nincs semmi gond azzal,hogyha másik babakocsit veszel.Csak az nem passzol össze,hogy amúgy meg itt mindenkit olyan körültekintő anyukának látok.Ezen azt értem,ha pl. akció van valahol,még az apukákat is ugrasztjátok,hogy menjenek és vegyenek.(amit mégegyszer leírok:teljesen normálisnak és fontosnak gondolok) De olyan dolgon,amin szerintem tízezreket lehetne spórolni,azon meg nem spóroltok (ez nemcsak rád vonatkozik).Azt gondoltam,erre azért van ésszerű magyarázat.

Kép

Kép
edit73

Edit: nem hiszem, hogy itt arról van szó, hogy valaki normálisan gondolkodik erről, vagy nem. Egyszerűen csak MÁSKÉPP :wink: Biztos neked is van olyan dolog amire pénzt adsz ki, más meg simán elmegy mellette. Én például utálom a dinnyét! És föl nem foghatom, hogy miért vesz egy csomó ember 100 számra egy ilyen rémes ízű és marha drága izét, amikor abból a pénzből sokkal több és finomabb gyümit is vehetne :lol: :wink: :D :wink:
Vendég

Hali
csak gyors bekukk! Képek nagyon jóóók!

davandi
névnapomat illetően, Benned bízom mindenképp! :wink:

szandra
sajnálom a barátnőd, majd írj, ha tudsz valamit róla. :roll: én áldom az Urat, hogy nekünk nem kellett egy lombikot sem végigcsinálnunk. Unokanővéremnek viszont igen és ami lelkieken átmegy az ember .... :roll:

nyulasz
maradj nyugodtan inkogban és adj meg egy kamunévnapot! :wink:

Edit
egy gyors megjegyzés: ha már mindenen sprórolunk, még MAGUNKON is, legalább a babakocsi témában "luxuskodhassunk" egy kicsit! :wink: egyébként nekünk is egy van, amit eladok hamarosan, abból lesz esernyőnk. de ha lenne több pénzünk és nem most vennénk házat, nekünk is lehet 3 lenne, szóval ki mit engedhet meg, mit tart helyesnek, mihez van kedve ... Te hogy tudsz mindíg ennyit írni 4 gyerek mellett? Én a kettő mellett nem jutok ide ....

Petra
Kép
petricsek

Anny!
Rendben! :D Megdumáltál! :lol: :lol: :lol: Nálad az igazság! :wink:

Kép

Kép
edit73

jaj, képzeljátek, Bandita tegnap azt mondta, hogy "dides", de hogy ez mi a túrót jelent??? egyébként meg mi sem beszélünk, csak mutogatunk (az ufókra :lol: ) és nyögünk hozzá, meg a "szokásos" babba, mamma ...még nem aggódom, azt majd fél év múlva! 8) :lol:

anny
dinnye izé :lol: :lol: ÉÉÉÉÉNNNNN IIIIIIS IMÁÁÁÁDOOOOOM!

Petra
Kép
petricsek

Petra!
Irtó jólnevelt fiaim vannak!!!! :lol:
No meg délig óvoda,utánna alvás!Ma is fél5kor keltek.
És persze,ha oviznak,akkor nem kell főznöm,ami ugye rengeteg idő.
Meg amúgy nem vagyok nagyalvó.Így pl. még most fogok nekiállni vasalni.
Ja és azt se felejtsd el,hogy azért az enyémek már elülnek 1-1mese előtt vagy leülnek egyedül is játszani,rajzolni.Szóval nem kell melléjük olyan szoros felügyelet,mint az 1-2éveseknek.

Kép

Kép
edit73

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 12:24-kor.
davandi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 12:25-kor.
davandi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 12:25-kor.
davandi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 12:26-kor.
davandi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 12:29-kor.
davandi

Edit,
csak hogy örülj, én is sajnálom a pénzt babakocsira. Az elsőt 40-ért vettem újonnan, sötétkék/fekete színű és márkátlan. Most a másodikat 25-ért, és kizárólag azért cseréltem le, mert az első nem fért be a csomitartóba. Én alapból utálom halmozni az ugyanolyan funkciójú dolgokat. De Annynak igaza van, ki mire költ, az aztán tényleg egyéni.

Szandra,
nagyon sajnálom a barátnődet (tudod, én is 5 lombikos vagyok). Voltál vasárnap Kaális találkozón? Láttam a babavárósan vagy tán a sima Kaális párokban?

Szanet,
egy éves koruk óta azt eszik, amit amúgy is főzök. Mire vagy kíváncsi pontosan? Inkább a főétkezések okoznak gondot vagy a tízórai, uzsi?

KépKép
lili73

edit! en pl olcso kocsit akartam es jot, persze 200 euroba kerult igy is (es kozben ra jottem hogy nem jo), anyi extra van hozza hogy ebben az arrban benne van az esovedo, meg a szine is ezust-barna, nem eppen meno, a kocsiba sok helyet foglal, a nap sokszor a szemukbe sut es mar nem fernek valami jol benne, mert meg be vannak oltoztetve, most nagyon sajnalom hogy mikor vettem nem ismertem eszt a topikot hogy jo tanacsokat kapjak, jovo telire nem lesz jo es a nyaron meg szerintem izadni fognak benne, meg jo hogy egy baratnom kolcson fog adni egy egymasmogoti kocsit hogy be tudjam oltoztetni, ha lenne kinek el adjam valamenyiert eszt rogton masikat vennek, na de ez van :cry: egyszer zsuzska mutatot egy olyan vaganyat hogy belle szerettem rogton, fele kek fele rozsaszin, olyan nem lesz soha :( :(

na szep almokat mindenkinek

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Sotske

köszi, hogy elírtad!
én lányaim éhen halnának ennyi kajától :lol:

Edit

én használtan vetetm az előző kocsit, most is úgy akartam, de nem kapok.és mivel nem férek be aliftbe mindenféle kocsival, meg egyedül vagyok, nekem nagyon fontos, hogy kicsi kocsink legyen .
amúgy én is azt gondolom, hogy sok luxuscikk nélkül felnő a gyerek, de ezen most nem lehet sajna spórolni :( de ha majd eladom nem kerül ennyibe.

Vanda

megkaptam a képeket!kösziiiiiiiiiiii

lili
én is adok nekik rendes kajcsit, de igen, leginkánbb a tízóraival és az uszival vagyok gondban

szanet

mert nekem így esznek:

7 tápi
10 tízórai
13 ebéd
16 uzsi
19.15 tápi

kaják között babapiskóta, gyümölcs, joghort, ha kérnek.és sokszor kérnek :roll: pedig mindig esznek rendesen...kis éhenkórászok :D

szanet

JUCI

köszi arecepteket!
azt sem tudom mivel kezdjem :roll:

nagyon jók!

szanet

Szanet,

tízórai:
-natúr joghurt (belekeverve egy kanál búzacsíra vagy zabkorpa) és babapiskóta (nálunk minimum 2)
-tejbegríz
-mézes, vajas kenyér
-vajas kalács

uzsi:
-tejbegríz reszeltalmával
-tejberizs
-buláta vagy kölesgolyó gyümölcsteával vagy frissen facsart narancslével
-alma felcikkezve vagy reszelve + pár db győri mézes teljeskiörlésű keksz
-banán (télen inkább, mostanában nem vettem)
-mézes kenyér
-lekváros kenyér
-répatorta
-túrótorta
-vajas kalács
-túrórudi + narancslé vagy pár szem kölesgolyó
-túró kikeverve kis vaníliapudinggal (=vaníliás krémtúró)
-túró kikeverve banánnal (=banános krémtúró)

Ennél változatosabban én sem tudom etetni őket. Legtöbbször joghurtot esznek babapiskótával tízóraira.

KépKép
lili73

Lili

nagyon köszi!

én is írok neked :wink:

barna rizs ,aszalt szilva, banán összeturmixolva

vagy brizs főtt alma,nyers alma fehéj

tejet hogy lehet bevezetni?
tápszerel vegyítve reggelire pl?

szanet

Szanet!
A két tündérkédnek boldog szülinapot!!!

És jó reggelt!
vovanda

Szandra! Én is nagyon sajnálom Angelt, nem hiszem el h. szegénnyel ilyen megtörténik :) nagggyon drukkolok neki! Neked küld majd smst ha történik valami?

Megy egyébként a bolt látom :) 2 kiloig 930 Ft a posta, sztem futárral sem lenne olcsóbb.

Babakocsi! nekem igenis fontos volt h. jól nézzen kis és jó is legyen funkcionálisan. az első HOCO volt használtan 40-ért vettem, 35-ért adtam el. ami most van 28-ért vettem, de kb ennyiért majd el is tudom adni. de képes lettem volna az espritet 60-ért megvenni. eslő (és egyben utolsó gyerekek) nem sajnálom rájuk a pénzt.

Köszi a kajaötleteket! eg receptet meg is néztem de egy kicsit meglepődtem meg sót, borsot, és szerecsendiót ír fűszerezésül... :shock: :shock:

zsuzska80
Szombathely

Boldog szülinapot Jankának és Annának!!

zsuzska80
Szombathely

Totál féltékeny vagyok. Dani rám jobbára csak néz komolyan, a szitterre meg úgy mosolyog, mint a vadalma.

Szandra!
Friss hírek Angelről?
vovanda

Sziasztok!

JANKÁNAK ÉS ANNÁNAK NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT kívánok.

Szandra! Nagyon sajnálom a barátnődet! Szorítok neki, és várjuk a híreket.

Ti mikor kezdtétek el a tejet? Nekem azt javasolta a doki + védőnő, hogy várjak, és húzzam minél tovább, pedig már esznek tejtermékeket és nincs tőlük semmi bajuk. Pedig már én is adnék nekik tejbegrízt, tejberizst, stb. Nálunk egyébként a túróért, tejfölért nincsenek annyira oda. Pedig én is csináltam már nekik ilyen gyümölcsös túrókat, de nem akarták megenni. Milyen tejjel kezdtétek?
Majonézt mikortól lehet adi nekik?

Egy ismerősömnek van eladó Graco iker sportkocsija, ha valakit érdekel, kék színben, ha jól tudom lábzsák is van hozzá.

Anita

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

Köszi a köszöntést a lányaim nevében is!

a kis törpök már fél 6 kor :shock: fent voltak...é ezt nem értem :?

Ancsi
nekem 5 ször esznek alányok.reggel, este délben tápot ettek edddig.tízórai, uzsi volt kanalas.erre mondtam a dokinak, hogy akkor most hogy leygen? kiváltsam a délit is kanalasra, hisz már jól esznek.erre azt mondja nekem, hogy nem kell :shock: :shock: :shock: egyenek csak tápszert, ha elfogadják.ja, és kérdeztem, hogy tejpépet adhatok-e nekik.erre ő: nem kell semmi ilyesmi nekik.napi 2 kanalas-főzelék, és 3 szor táp.
persze nekem mindent esznek, engem nem érdekel mit mond, mert azért szerintem az nem normális, h tömjük táppal a gyereket a végtelenségig...

és nem értem, hogy miért nem lehet adni tejet? ok, kicsiként azért, mert allagizálhat, de könyörgöm aztán miért nem?????

szanet

azt mondják a 2,8 as vagy a 3,5 ös tejjet jó adni.én nagyimnak van bocikája, és azt fogok adni csajoknak-persze forralva.
na az tutti nem csökkentett zsírtartalmú :lol: :lol: :lol:

szanet

Boldog Első Szülinapot Drága Janka és Anna!

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

jó reggelt barátnék :D vivi ha átjöttök érte adok kölcsön egy babaszakácskönyvet,de lehet kettő is van aztán majd visszaadod ha kitanulmányoztad:)
vivi -amonreszarjál rá mindenkire tedd azt ami nektek jó én megértem a babakocsis ügyeket én már az 5.-nél tartok :D de már megint megtetszett egy új vagyis kettő eggyes összekapcsizva de az uram már nem engedi na meg nincs is rá lé :oops:
davandikám légyszi beírod
lányok szülinap:2008.július.6
jázmin névnap február 24-amira augusztus 31
apa szüli május 23-névnap junius27
anya szüli máj 30-név nov1 vagy április 27 kinek mikor jut eszébe :oops:

lanyané

Lanyané!
Na végre hogy előbújtál! Pocikád (pardon deszkahasad :lol: ) hogy van?
Csajokkal hogy boldogulsz? meddig nem szabad emelned?
vovanda

juhéjjj ANNA és JANKA ISTENKE ÉLTESSEN ELSŐ SZÜLINAPOTOKON :D
noácska jobbulást :cry:
tonti úgy örülök,h apa kezd észheztérni :D
ja megnéztem mindenki videóját :D de kár tonti hogy hévizen nem zabálhatom meg őket :D
szenett ti ugye jöttök kispillangóid seggébe harapok :D
amonré szerintem próbával derül csak ki-nekem ekcémásak lettek azt el is mult mióta h.a-zunk
juci szisza-tita :D én most is igy mondom :oops: jajj de édik
:D hévizre páncélt add rájuk mert szeretetből összetöröm őket :D
köszi a képdicsiket :lol: amikám meg mint egy kis játékbaba jázmi meg egy krampusz vagyis én :oops:
banika gyógyulgatást továbbra is :arrow: :arrow: :arrow:
ja pelus :D akkor az uram nyert 11kartonnal :lol: 8)
davandi de cuki a kis habcsók :D sütit mentem :D
ja amonre nálunk a reggeli 1 banán 1 alma rizstej 2kanál hipp por(mülleres h.a.-és kész a pép vitaminos tápláló ócsó variálható mert házibarackbefőttel is szoktam
banika sterimárt fújtál már az orrukba?

lanyané

Sziasztok!
Vanda,igazából rengetegen tudják a lombikot,család,barátok ismerősök,de a fórumokon leírtam azt is,hogy miért kellett,ez viszont nem hiszem,hogy publikus.Sajnos csalódtunk egy-két "barátban",akik nagy társaságban szóltak be,hogy majd ők segítenek meg hasonló "jó poénok"...ezek után el tudom képzelni,hogy mi lenne,ha megtudnák,amiket több helyen leírtam,hogy apának mi baja volt.Azt is tudják,akik tudják a lombikot,hogy 6.ra sikerült,de aki volt olyan kiváncsi,és rákérdezett ki miatt kell,annak csak annyit mondtunk,mindkettőnk miatt.
Persze ha megszületnek,és teszek fel képeket,akkor nem fogom a fejüket kimontírozni a gyerekeknek,de addigra ember legyen a talpán,aki visszaolvassa mi volt nálunk a gond...úgyhogy mostantól megpróbálok nyílvánosan nem is írni ilyenekről,hogy donorspermával riogattak minket,meg hasonlók...addigra meg lesz vagy 8000 hsz-em,szinte kideríthetetlen lesz mi volt a gond...
Vendég

Szandra: Nagyon sajnálom barátnődet, drukkok mennek így ismeretlenül is, reméljük a legjobbakat!
Edit: szerintem nem bántottál meg senkit :)
Anny: dinnye hasonlat nagyon jó! Annyira eltaláltad! :) Én imádom, mikor terhes voltam hetekig csak dinnyét ettem, ha már úgyis 2 percenként kellett... :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

Kép Janka és Anna!!!

Tanácsot kérnék!
Jó ideje kínlódok a lánokkal, hogy megtanítsam nekik, hogy kell lejönni a kanapéról. Egész egyszerűen nem megy. Igazából felmenni se tudnak, mert magas, de mindig van olyan hülye, aki fölpakolja őket. Az a baj, hogy bohóckodnak rajta, és oda se figyelnek arra amit tanítok. Ha megmutatom, azt hiszik játszunk, de nem értik mit is akarok. :roll:
Vendég

Nyuszika!
Vinné el a fene a "poénos" barátokat... :twisted:
Szerencsére mi ilyet nem kaptunk, sőt aki tudta, nagyon szorított értünk.
Mindjárt jövök képekkel, csak tömörítek.
vovanda

szamy ikea a legtutibb hely ha babákkal mész-szopiszoba-tisztába teszed ingyen babakaja elférsz mindenhol szóval király :D
szandra istenem mennek az energiák a babának mamának :cry:
én is lombik no puff és akkó mi van-legalább itt van ez a két kis kurvám :D amúgy tuti nem lett volna csak egy :oops:
vivi :D biztos a lányok is akarták irni hogy üdv a druszának :wink:
én egy igazi AKCIÓHŐS vagyok ha van lóvé ha nincs vadászom az akciókat mégis babakocsinál mindig rosszul döntöttem mert menet közben derültek ki a hibái.ja és azóta nem nagyon vettem magamnak egy lapos hason kívül semmit
:D amúgy jót tesz a fekvés tegnap este héttől aludtam regg 7-ig bocs a nem alvóktól :lol:
makinyelven dides-adide :?: :roll:
dinnye imádom

lanyané

Davandi: Ugye milyen rossz, amikor az embert nyáron vendégségbe hívják, és mindenhol csak dinnye van!!?? :lol: Nekem ez az egyetlen gyümölcs, amit még udvariasságból sem tudok megenni! A házigazda meg úgy pakolja eléd, mintha a mennyei manna lenne :lol: :lol:
Vendég

vanda kösz egész jól mióta becsülettel fexek :oops: hú holnap dokiaputól szerintem kapok egy feketepontot :oops: 8)
szandra amúgy két kilóig még ajánlott levélként is felveszik 830ft ha kissebb méretű doboz amit elbir a postás.

lanyané

Minitali:

Pasi volt a rajongó pillantás tárgya:

[törölt kép]

[törölt kép]

A babapiskóta-tolvaj :lol: :

[törölt kép]

Danikám (a rajongás a szitternek szól):

[törölt kép]

Az új farmerom:

[törölt kép]

[törölt kép]
vovanda

Kép
ez még a szülinaposoké

lanyané

vanda de jó minitali :D janka anna csinibabák :D a fiúk körülrajongták :D
tök csini vagy és király a farmer is :wink:

lanyané

Drága Janka és Anna!

Nagyon boldog első szülinapot, legyen nagyon szép napotok!

Kép

Maryska, páncéljuk nincs, de jól bírják a dögönyzést :lol:

Hetek óta először el akartam vinni őket a klubba, erre most szóltak, hogy elmarad :cry:

Judit

jucicuki

Ma jön az apuka...hurrá...., hétvégén meg menni kell hozzájuk enni :roll: Nem baj, majd vetetek valamit a lányoknak velük :lol: :wink: :twisted:
Vendég

Judit, majd klubozunk délután :lol: jövő héten meg megyünk, akkor már én is tudok és nem maradhat el!!!
Vendég

A két gyönyörű pufi angyalkának boldog születésnapot kívánok én is! Olyan szépek!!!
Vendég

Anna :P Janka :P
Sok boldog születésnapot nektek! S Szanet Anyuci, Neked pedig gratulálok a lányokhoz!

Éjszakánk tűrhető volt, én nem sokat aludtam, de csak az új helyzet miatt, izgultam, meg hallgatóztam :oops: a srácok jók voltak. Egyetlen cumikérés volt Márkómtól f4-kor, 5.10-kor ébredt mindkettő, a saját ágyában 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xandra_73 2009.03.25 08:54-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73

Szandra!
Szupi! :lol:
vovanda

Vanda,igen,sajnos utána jöttünk rá,hogy nem tartozik mindenkire,mert aki primitív,az beszól...volt olyan,hogy közös barátunknak,akik inszemeznek,azt mondta a srác,hogy ő ott is tud segíteni,mert nálunk is jól alámvert,és egyből ikrek lettek,ha már apa bénázott :twisted: :twisted: :twisted: és még azt hittük,a barátunk.Lehet butaság volt fórumon megírni az igazságot,de olyankor mindig valakit bátorítottam,hogy van esély,eszembe sem jutott priviben írni,pont azok miatt,akik csak olvasnak,és ebből merítenek erőt...viszont már talált rám ismerős,itt a babaneten,csupán abból,hogy ikrek,és mikor születnek...nem tagadtam le magam,mert szerencsére ő tényleg jó barát,viszont ebből kiindulva,ki tudja még hányan ismernek fel.Na,be is fejezem...
Nagyon helyesek vagytok a képeken :wink:
Vendég

SZANET IKRESEN VAN EGY KÉK KOCSI 20ezer és alkuképes bealkudjak :wink: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

lanyané

Jó reggelt!

Janka és Anna!
ELSŐ SZÜLINAPOTOK ALKALMÁBÓL SOK-SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK!

Vanda!
Szuper a naci! :wink: A képek is jók!Édes a kis babapiskóta tolvaj! :lol: (ők kinek is a lányai?)

Nyulasz!
Barátok? :shock: :evil: Azok nem azok voltak.
Ilyen nekünk is kijutott,pedig mi nem vagyunk lombikosak.De azok az emberek már a múlt emlékei.

Babusok!
Remélem,mindenki így gondolja.Nem bántó szándékkal írtam és remélem,sikerült finoman megfogalmaznom a véleményemet. Ha valaki mégis megsétődött,hát....

Anita (ancsi76)!
Tegyél egy próbát a tejjel,ha te szükségét érzed!!!Annak szembetűnő jelei vannak,ha nem bírják a gyerkőcök.
Bár azt hozzá kell tennem,hogy ezek a tünetek évek múlva is jelentkezhetnek.Ugyanis egy ideig csak telítődik a szervezet.Csak az erős allergiás reakciónak vannak azonnali tünetei.
Mi még mindig küzdünk bizonyos étel allergiával,pedig a 7-es skálán csak 2-es fokozatú az allergiánk.Sőt van amit nem tudtak kimutatni.De ha bizonyos dolgokból (pl. kakaó) többet eszik Beni,akkor még mindig görcsöl,fél éjszaka képes sírdogálni a hasfájástól.Van olyan,hogy 5-6napig eheti nyugodtan,aztán egyszer csak besokall és napokig kínlódik (amíg kiürül a szervezetéből)
Én mai ésszel azt gondolom,nem véletlenül intenek türelemre az orvosok bizonyos ételek (így pl a tej) bevezetésével.
Amúgy rizstejjel minden elkészíthető,amit tehéntejjel csinálná.És nagyon finom a rizstej is!Igaz,lényegesen drágább!

Kép

Kép
edit73

Szandra!
Ügyik vagytok!Így tovább!Menni fog a saját ágyban alvás!

Kép

Kép
edit73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?