A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Vick, teljesen igazad a van a légzésfigyelővel kapcsolatban, én most kölcsön kapom, viszont amiatt ragszkodok hozzá, hogy a baba elvileg már az elejétől fogva külön szobában lesz.
Húha, pedig azt hittem ezek a drewexek jó fajták...
Remélem az ikeással nem faragok rá, mondjuk nekünk a leksvik családból sok bútorunk van már és eddig nem csalódtam benne.

Zsuzsi, örülök, hogy a dokinál rendben volt minden. A védőnő, ahány annyiféle.Ne fogalkozz vele.Az előző terhességemnél(Pesten jártam még védőnőhöz) 4 hónaposan 3 kg volt rajtam és azt mondta kövér vagyok! és azonnal kezdjek el fogyózni.Na pedig láttál, akkor talán még vékonyabb voltam mint most.Napokig bőgtem a megjegyzésén.
Vas, hát, képzeld, így hogy reggel-este szednem kell határérték alatt van a vasam, tök gáz.És a vérképben minden eltér egy hajszállal a normálistól, de a nődoki azt mondta ez még belefér.
A mi peg perego-nk 14 kg, de könnyen mozgattam, ez olyan közepes nehézségű a 7-20 kg-os babakocsik skáláján, de neked így hogy emeletről cipeled, jobban meg kell gondolnod tényleg.

Reni, nagyon ügyes már ígyis Blani, szegénykém, ahogy így leírtad,jól kínlódhat, de csak változik a dolog, ha lesz egy sikerélménye végre, szurkolok.Igen, igazából én sem amiatt írtam ezeket a dolgokat, mert félnék tőlük, csöppet sem, csak a helyzet olyan kiszolgáltatottnak tűnik.
Apropó gátmetszés:Azt mondták, itt a kórházban nincs gátvédelemmel szülés, mindenkit vágnak.Hát lehet a császár se rosszabb...

Enikő, ezek nagyon jó hírek!Nagyon szépek vagytok az új iwiwes fotón!

Tegnap este úgy kiborultam, bőgtem egy sort és rendesen bekeményedtem, meg is ilyedtem picit.Tele a tudatom a "mesteremberekkel".Mivel estig apa dolgozik, nekem kellett vízvezeték szerelőt kajtanom a mosogatógéphez, az asztalost 2 napja üldözöm, elvileg ma jön szerelni d.u a konyhát, de az egész házban felfordulás van emiatt.A burkoló, aki a szegőket rakná fel(ki van fizetve neki!) eltűnt és ha vmit meg is csinálnak pofátlan összegért és nem is normálisan.

Remélem ma végre kiürül a gyerek szobája...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!!!
Friday, tényleg, ha benéztél, írj magadról, hogy vagytok, mi újság?

Zsuzsi, idióta ez a védőnő:( ha a szoptatás tényleg pszichés tényezőkhöz kötött, akkor szerintem pont ez a hozzáállás az, ami megnehezíti:( nagy kár, hogy nem lehet elkerülni vagy máshoz járni. Barátnőm azt mondja, a védőnő rendszeresen látogatta szülés után, pont amikor szoptatni próbált volna, és hát marhára a háta közepére se kívánta, mert nem igazán volt segítség.
Szerintem is a dokira hallgass mindenben, (főleg orvosi dolgokban:) a védőnő gondolom látott egy leletet és most fontoskodik, hogy tudja értelmezni.
Tök szép az a kocsi, megint megnéztem a képeket.

Kata, köldökszorítót egy bababoltban vettem.

Reni, Kata - hülyén fogalmaztam, engem is foglalkoztatnak ezek a 'részletkérdések' csak úgy gondolom, hogy nem lehet (csak) ezek alapján mondjuk kizárni egy jó kórházat, megbízható személyzetet stb.
Intim, persze, de maga a szülés is enyhén szólva az.
Én még ezeket a nőgyógyászati ellenőrzéseket is nehezen viselem.
Szóval azt hiszem, inkább a borotválás és egy kedves, emberi doki/szülésznő, mint fordítva.

Reni, szegény Blanka:( hátha valaki tapasztalt tud itt tanácsot adni.

Vick, többi anyuka: engem pl. az érdekelne, hogy teltek az első hetek otthon a babával?
Csomó helyen hallom, hogy ilyenkor a nagymamát felhozzák egy-két-három hétre, beköltözik, és segít. Ezt én pl. én most nem tudnám elképzelni, valahogy zavarná az anyukám az intimszférámat (pedig aranyos, normális, jóban vagyunk).
De lehet bírni egyedül?

Enikő, ezek szerint a 3100 az jobb mint a 2000? örülök, hogy minden rendben a kissráccal! tetszik a 2 dl vörösbor is:) csak használjon.

Szép napot nektek,
Móni
monke

Sziasztok,

Enikő, örülök, hogy minden rendben. a méhszájhoz meg külön gratulálok :-)

Reni, sajnálom szegény Blanit, remélem, javul a helyzet.

A szülés körüli körülmények, illetve a gyerekhez való hozzáállás téma engem is érdekel, szóval majd kitárgyaljuk. Összeszedem a gondolataimat én is.
Egyik este már amiatt sírtam, hogy nehogy Babu azt higgye, hogy nem várjuk, hogy még csak apróságokat vettünk neki. Tudom, hogy hülyeség, de már minden összejött addigra.

A munkát alapjában véve bírom, most a héten sokat kellett eljárnom tárgyalásra, de aztán csökkennek ezek szépen lassan. Inkább az egyéb (családi) dolgok, amik felzaklatnak. Persze, hülye vagyok, mert a szüleim nagyon erősek, tudom, hogy nem kell aggódni és ki is akadnának, ha megtudnák, hogy mennyire ki tudok borulni.
Inkább az a rossz, ha túl sok programot szervezek egy napra és estére már elfáradok. Ezen viszont lehet változtatni és fogok is.

Mellszívó: kinek a pap, kinek a papné...

Hétvégén a párom szüleihez utazunk, na, ott tudok a legkevésbé pihenni, mégsem az én családom... Gondolom, értitek, mire gondolok.

Krisztina, persze, a könnyebb kocsik közé tartozik a cam (különösen ez a típus), sportrésszel 9 kg, de a Giordani vagy a Chicco csak 7-7,5 kg. Az én méretemhez képest ezek jelentős eltérések, de majd megerősödök. Igazából csak akkor kell cipelni, ha fel akarok szállni buszra, vagy valami lépcsőn fel kell vinni... A lakásból simán kijutunk, van lift és van lejtő...

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, egyszerre írtunk:) vigyázz magadra, és feküdj le, ha tudsz, amikor keményedsz - szerintem beválik.
Ja, a szülés az egy kiszolgáltatott helyzet - enyhén szólva.
De, azt hiszem a császármetszés rosszabb, mint a gátmetszés... mint beavatkozást értem.
A te múltkori védőnőd se semmi :P biztos nem tudott mibe belekötni, és úgy érezte, ez hozzátartozik a munkaköréhez.

Reni, nagyon kiváncsi lennék a tapasztalataidra, légy szíves, írd le még 1x, ha van időd!

Hozzáállásról, ahogy én most látom (tapasztalat nélkül, egyelőre).
20 éves koromban bébiszitterkedtem egy kétgyerekes családnál (2 és fél, 5 hónapos), igaz, 6 óránál ritkán többet egyhuzamban, de addig egyedül voltam velük. Akkor egy pillanatra se éreztem tehernek, nem idegesítettek, nem fárasztottak, élveztem minden percét.
Ehhez képest most, 33 évesen kétségeim vannak - pedig akartam a babát, várom nagyon, és egy jó kapcsolatba születik.
én ezt elég nagy mértékben annak tulajdonítom, hogy a környezetemben a csapból is ez folyik, hogy az anyaság teher, önfeláldozás, bezártság, munkából való kiesés stb stb.

Na, tényleg eldugulok

:D
Szép napot nektek!!! Mindjárt itt a hétvége.
monke

Lányok, így jöjjenek be a megérzéseim...
Nem jön semmiféle asztalos (3 és fél hét megbeszélés után), mert kiderült, a nő akinél anno megrendeltük a boltban a bútort és a szerelést ajánlotta, sikkasztott a boltból és eljárás folyik ellene és a szállító+ szerelő az ő rokona illetve ismerőse lett volna.
Ma közel fél órát telefonáltam az állítólagos asztalossal, a bolt tulajdonosával, kész vagyok, babóka is nagyon érzi.
Majd jövök, de egyenlőre az idegösszeroppanás határán állok.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Csajok én az egész hetet átsírtam.Dúlnak a hormonjaim,nagyon érzékeny vagyok mindenre :(
Lehet a doki miatt vagyok ideges,ilyenkor mindig nagyon izgulok míg meg nem nyugtat.

Szerintem a gát jobb mint a császár.A gát környékén a szövetek gyorsabban gyógyulnak,ettől függetlenül én is jobban félek tőle mint a szüléstől :)

Móni,sajnos tényleg a környezet hibája,hogy elkedvetlenítenek a babázástól.Én nagyon próbálom lepergetni magamról ezeket a dolgokat.Anyagilag tényleg nem könnyü,már most sem,főleg így az elejétől kezdve minimálbéres táppénzen.

Ma vasaltam textilpelenkát,olyan jó volt :D :D :D pedig utálok vasalni.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Móni, Kata, reggel mindannyian egyszerre írtunk :-)

Kata, ezt nem mondod komolyan, hogy nincs bútor??? Vagy bútor van/lesz, csak asztalos nincs???
Úristen, az én javaslatomra mentetek oda. Mindjárt rosszul leszek. Írj majd, hogy mik a fejlemények.
És a szegő felrakása?
Pont ma reggel gondoltam rád, hogy már lassan kell jönnie az asztalosnak.

Nekem is mindenki azt mondja, hogy kell a segítség az első hetekben. Szóval jön Anyukám, két hétre.

Állítólag fáj a gátmetszés és a császár is, de talán a gátmetszés kevésbé veszélyes. Nekem egyelőre borsózik tőle a hátam, a borortválást próbálom majd megoldani/ megoldatni előre... A beöntésre nem is merek gondolni.

A védőnő fontoskodik, szerintem is. Kérdezte, hogy látta az orvos a leleteimet? Mondom, igen, miért? Mert hát ez nem jó... Na és nagy betűkkel be van írva, hogy diétás értrendre kioktatva.

Ilyen köldökizét én is veszek, nehogy megsértsem szegénykémet azon a kényes helyen.

Krisztina, ne aggódj, a héten én is minden este sírtam...

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Tegnap beszéltem 3 friss anyukával,a hetekben szültek.Ebből 2 csak panaszkodott,hogy sem éjjele sem nappala.
Nem tudom elképzelni,hogy 1 babát ilyen nehéz ellátni / persze lehet /,de én mindig csak arra gondolok,hogy ennyi dolgom lesz egész nap,a babára figyelni.
Nekem valószínüleg itt lesz anyukám,legalább egy hétig,de éjszakára nem hiszem.Meg attól is függ mikor születik picur,mert ha októberben akkor nem tud jönni.
Persze apa is ki fogja venni a neki járó 5 napot :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi, a bútor ugye itt van 3 és fél hete, de a gardróbot még nem hozták, úgy volt megbeszélve, ha az megjön, akkor szerelnek.
És ma délutánra volt megbeszélve szerelés, konkrétan megmondták miket evgyünk még, ezek után történt az este.
Nem fogok a rendőrségre rohangálni 7 hónapos terhesen, az tuti.
Most feljön öcsém és délután elkezdik a férjemmel összerakni.
Eszembe se jutott téged hibáztatni!Ne hülyéskedj lécci!

Minket a kórházból ugye a férjem hoz haza és úgy beszéltük meg, azután veszi ki az apaszabit.
Azután meg jön anyukám is 1 hétre.
Anyósnak nem szóltam, szerintetek gáz?

Krisztina, tudom én is hogy vannak ilyen frusztrált anyukák.
Én is úgy vagyok vele, annyira megszenvedtünk már ezért a bébiért, örülök ha ugrálhatok végre neki.Biztos lesz pár nyűgös éjszaka, de rá nem tudok majd haragudni az tuti.
Ez olyan, mint amikor "szültem" tavaly és egy nő azt mondta, engedjem el lelkileg tőlem a babát, mert azért szenvedek a vajjúdással annyira.Hiába fájt kegyetlenül a méhhúzatás, a picire abszolút nem tudtam haragudni .

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Na, nekem még a védőnő is azt szajkózta tegnap, hogy készüljünk fel, hogy felfordul a világ, ha megjön a baba és nagyon nehéz lesz, ki fogok fáradni stb. Szép kis hozzáállás mondhatom, nem?

Kata, tényleg, már eszembe jutott, hogy a szekrény megérkezett. Csak hirtelen úgy felmérgesedtem, hogy nem tudtam gondolkodni. És a gardrób?
Kitartást a szereléshez a fiúknak! Biztosan ügyesek lesznek. Nekünk Apukám és a párom csinálta, de azért az jóval egyszerűbb volt mint a Tietek.

Szerintem nem gáz, hogy nem szóltál Anyósodnak.
Az enyémnek az volt az első reakciója a babára, hogy akkor lesz Anyudnak elég dolga... :evil: Aztán Anyukámnak is elmondta ezt többször, ill. kifejtette, hogy a lányok az anyukájuk felé nagyobb bizalommal vannak... Ezzel egyébként egyetértek, de legalább a gesztust megtehette volna. A húgom viszont tartogat pár nap szabadságot, ha szükség lenne rá. :P Na, meg ugye ott lesz az 5 nap Apa-szabadság is.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi,

Köszi lányok :wink: !

Nálunk sok dolog történt: kislányunk lesz, Gréti (látom lesz még Gréta babája másnak is), már anno a fiam is Grétinek készült, ezért is nagyon nagy az öröm. Sajnos van ok izgulni is, a köldökzsinorban 2 artéria helyett csak 1 van. Mi a szerencsések között vagyunk (eddig), mert jól fejlődött idáig a baba, de nagyon oda kell figyelni a vége fele, hogy meddig elegendő neki az ellátása. Para-része az, hogy igazából ezt a magyar dokim vette észre, mikor otthon voltunk és elmentem "potya-uh"-ra :( . A svájci dokiban kénytelen vagyok megbízni, nem nagyon szimpi dokinőt fogtam ki, de ha nem érzem magam biztonságba lesz ami lesz, kérek másik dokit.

Kiságyból tüzifán pörkölt, nyami-nyami. :lol:

Rácsos ágylapon a légzésfigyelőnk tökéletesen működött 2 évvel ezelőtt, gondolom ez most is így lesz. (ennek nem néztem utána, de mikor vettük a fiamnak a kiságyat azt mondta az eladó, hogy valami EU szabvány az, hogy rácsos az ágylap és nem telített -vagy hogy hívják-, véleményem az, hogy tök mindegy, csak a gyerek jó nagyokat aludjon benne)

Avent kézi mellszívom volt és ugyanazt készülök most is használni. Az elején volt bajom vele, az egyik alkatrésze (csillag alakú szelep) állandóan kiesett, idegesítő volt. Aztán elmentem a boltjukba és kicserélték az akkori új fejlesztésű szelepre (akkoriban vette meg a Philips az aventet, ezt már ők tették bele). Rengeteget használtam (15 hónapot szoptattam, abból kb. 1 évig fejtem anyatejgyűjtőbe is), ha meghibásodott valami, a garanciapapírral visszamentem és kicserélték.
http://www.pro-mama.hu/main.php?modul=bolt ide jártam vissza, számomra kellemes meglepetés volt, eladó teljes odaadással segített, tényleg elhitette az emberrel, hogy a szoptatás a világ legszebb dolga (szerintem nincs is gyereke :lol:) Úgy tudom kipróbálásra is haza lehet vinni, szerintem ez még egy köztes út, akkor van lehetőség másikat venni. Van barátnőm, akinek szintén nem vált be, más viszont igen, ez is olyan, hogy most vagy kifogja az ember ami jó neki vagy nem.

Ervick, most így eszembe is jutott, hogy azt mondta az eladó, hogy a gépi mellszívót ikres anyukáknak ajánlja igazából. Miért? Azóta sokszor eszembe jut, érdekelne. Más: mi ismerősök vagyunk, ez is kicsit motivált, hogy újra fórumozzak. Iwiwen küldök majd egy mosolyt :wink: .
friday

Sziasztok,
Kiborító ez az asztalos, Kata :evil: Remélem, sikerül összerakni. és nem stresszeled magad túlságosan.

Zsuzsi, a védőnő szó szerint a (diétás étrendre) KIOKTATVA kifejezést használta? Nagyon komoly :P
Én persze röhögök így a távolból, annyira hülyeségnek tartom a hozzáállását, de elhiszem, hogy ott és akkor téged kiakasztott, szegényke...

Szerintem normális, hogy ilyenkor az ember (lánya) a saját anyjának szól, nem az anyósának... persze más a helyzet, ha nagyon jóban vagytok.

De engem abban a helyzetben anyukám is zavarna azt hiszem. Gondoltam, ha tényleg annyira fárasztó, mint mondják (mindenki mondja egyébként, nem rosszindulatból) majd hozatok kaját, nem takarítok, stb... de ha szoptatni tanulok meg ilyesmi, akkor ne legyen ott senki.

Az öt nap szabadság friss apukáknak nagyon kevés szerintem:( persze a semminél jobb.
monke

Hi,

34372, bocsi, még pár oldal és megtalálom a neved :lol: . A szobatisztasághoz írnék, hátha bejön Nálatok is. Fiam is 2 éves volt júliusban. Nálunk a szobatisztaság úgy sikerült, hogy a wc nyomogómbját saját pisi után nyomhatta meg. A nagydolog nálunk is később ment a wc-be, ott Apjának sikerült a megfelelő mondatot megtalálni: "megyünk kígyózni?" és hihetetlen, de ettől kezdve szobatiszta lett a gyerek, éjjel is. Van valami vicces szavatok a kakira? Hátha viccesnek kezelve van a megoldás. Sok-sok türelmet kívánok, menni fog, ügyesek vagytok!!!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Móni, most nézem csak, hogy a saját kiskönyvébe írta be, nem az enyémbe. Így egy fokkal jobb, de láttam, ahogy írta...
Ő elég régimódi nőszemélynek látszik.
Így utólag egyébként tényleg vicces, de akkor, úgy egyszerre annyi minden rám zúdítva valahogy sok volt...

Biztosan ügyes leszel a férjed segítségével. Aztán ha mégis segítségre lesz szükséged, esetleg majd megkéred anyukádat.

A barátnőm, aki 6 hete szült, ma panaszkodott először, hogy egyre nehezebb. Hasfájós lett a kisfia, sehogy nem jó neki, se ölben, se ágyban, az ő szíve meg megszakad, hogy nem tud segíteni.

ZS.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, szép kis védőnőket fogtál ki Te is. Az első a hízással, a második a privát tanácsadással...

Friday, gratulálok a kislányhoz! Még mindig Svájcban éltek, ezek szerint.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Friday, én nem ismerlek, de jó hogy visszataláltál a csapatba!

Zsuzsi, szerintem ne stresszeld magadat a védőnő miatt, egyél amennyi jól esik, még 2 hónap és se a cukrod nem volt rossz, se a baba mérete nem teszi szükségessé a diétát!!!
Nem olyannak tűnsz, aki éjjel is szalonnát meg tortahegyeket z...álna, már bocs!

Szoptatás, hát, úgyis mindenki maga tapasztalja ki, csak induljon be a dolog.

Móni, igazad van teljesen, én azért szeretném, hogy apa legyen itt a hazajövetel után, mert a baba íratainak elintézése végett úgyis szabit kell kivennie és szokjuk egymást pár napig 3masban, nem szeretném ha kirekesztve érezné magát(mármint a férjem).
Ő mondjuk alapból tartogat 1 hét szabit novemberre az amúgy is járó 5 nap mellé, de úgy gondoltam ezt a 2 hetet, hogy anyukámat beikatatom 1 hétre közé, így 3 hétig mindig lesz itt vki.
Kajarendelés,újszülött baba mellett alap!
Takarítás:Anyukám felajánlotta, hogy feljön ablakot pucolni és nagytakarítani segíteni még októberben.Ez nagyon rendes tőle, de tök lelkiismeretfurdallásom van, mert rengeteget dolgozik (egy bankfiókban) és 51 évesen neki is szabit kell kivenni az ilyesmire, ráadásul ott van neki a 200nm-es ház.

Na nemsokára megérkeznek tesómék és indul a munka!

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hi,

Kankalin, igen, Svájc maradt, csak a férjem munkahelyéhez költöztünk közelebb.

Sajna internetidőmnek vége, szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
friday

Szorítsatok!!!!
Megyek készülődni.

Kép

Kép
krisztinaa

Kata, Anyukád félt, kímélni akar, és az Anyukák már csak ilyenek. :lol:
Képzelem egyébként a +3 kilódat négy hónaposan, nagyon vékony lány vagy, épp a hasad nőtt megy picit :-)

A kaját én is rendelni fogom, az biztos.

Azt már megbeszéltem magammal, hogy heti egyszer eszem tésztát, csak azért is :-)
Egyébként tényleg nem eszem sokat, 3-szor, normálisan, közben egy kis gyümölcs (tudom, hogy ebben van szénhidrát, cukor bőven, de vitamin is). Ráadásul alapból is mindig figyeltem, hogy mit és mivel eszem.

Krisztina, szorítunk, majd írj, hogy mit mondott a doktor.

Mindenkinek jó hétvégét, jövök majd még.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
A védőnődet nem minősítem, az orvosodra hallgass! Meg a saját közérzetedre.

Friday üdv !

Szóval a lányok megszületése után anyukám nappal ott volt, segített, takarításban, meg hozta a kaját, mert főzni nem tudtam volna. Az éjszakai felkelések és a gyerekek ellátása meg egyáltalán nem volt "feladat".Néha már alig vártam, hogy keljenek, mert már akartam velük foglalkozni.Minden percét kiélveztem, amikor a karomban voltak.És ami a legfontosabb, hogy mivel ők ketten voltak, a férjemnek ugyanúgy fel kellett éjjel kelni, és soha nem panaszkodott, most is azt mondja, hogy egyáltalán nem volt neki ez teher.Pedig neki a családba sem volt kisgyerek, tehát előtte nem is "gyakorolta", hogy kell bánni egy gyerekkel.
Szóval, ha nem akarjátok ott tudni anyukát hetekig, de mondjuk egy héten 2-szer valaki tud segíteni takarítani, meg vasalni,és rendeléssel megoldjátok a kaját, akkor könnyítettek a dolgotokon.

Blani kakálására térve,nyugdtan adhatsz neki valami könnyítő dolgot, ha mellé megy sem gond, csak mondogasd neki, hogy semmi baj, majd legközelebb megy a bilibe.Javaslom, hogy arra a néhány napra szedjétek fel a szőnyegeket! :D
Be fog az állni, csak lássa, hogy nem haragusztok, ha nem sikerül a helyére.

Küldök képet a csajokról! :)

vick
Kép
Kép
ervick

Kép Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Kicsit régen írtam már, de most van egy kis időm.
Kata: sajnálom a bútor dolgot. Remélem sikerült párodnak és testvérednek összeraknia.

Friday: üdv újra közöttünk. Anno én is átmentem egy rövid időre az anyatanyára, de annyiszor bejelzett vírus miatt, hogy inkább hagytam a fenébe. (Nagyon zárójelben, akkortájt ment tönkre a laptopom, azóta sem tudom, nem játszott-e ez is közre :cry: )

Zsuzsi: érdekes anyósod van :wink: Az én párom szülei itt laknak kb 5 percre, és hál'Istennek felajánlotta a segítségét. Mondjuk inkább főzésben, de én már annak is nagyon örülök (jól főz :wink: )

Hozzánk is feljön anyukám vidékről egy pár napra az elején, hogy segítsen. Megbeszéltük, hogy a főzés, takarítás, vasalás jellegűekben segít, a baba körül én csinálom majd a dolgokat. Úgyis nekem kell majd.

Jaj, és a lényeg: MEGVAN A KISÁGY! csütörtökön meghozták. Befért a hálószobába, bár az ajtót most nem lehet teljesen kinyitni, de azért még nem gáz.

Ma dolgoztam utoljára. Jövő héttől már itthon leszek. Lassan elkezdem kimosni a holmikat, meg elrendezni a szekrényben.
Tényleg szerintetek hány fokon kell mosni a ruhácskákat? Van olyan amit használtan vettem/kaptam, meg olyan is amit újonnan. Az újat gondolom elég csak átmosni kb 40 fokon, de a használtat betegyem 60 vagy 90 fokra????

Na, megyek vízszintesbe teszem magamat/magunkat.

Jó éjt,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,
Köszi a tippeket a szobatisztaságra szoktatásra vonatkozóan. Ma is gondok voltak. Le föl adtam a pelust. Sírt, hogy nem akar bekakilni. Nem mintha bármikor is rosszallanám... ez neki fontos. Kipróbálom az ötleteket.

Vick, nagyon édesek a lányok, számomra így elsőre teljesen egyformák. A természetük különböző? Kire hasonlítanak inkább?

Kata, sajnálom ezt a bútoros dolgot, próbálj megnyugodni, biztosan megoldódik ez is pár napon belül. Gondolj a laptopra :) Elhiszem, hogy bosszantó, de Márk miatt inkább a megoldásra koncentráljatok. Tudom, könnyen magyarázok innen a távolból...majd meglátjuk mit kezdek én is felújításnál, már most előrejeleztek a nehézségek...
Szerintem is természetes, hogy Anyukádat kéred meg. Esetleg kérd meg anyósodat valami apróság elintézésére, hogy ő is részese lehessen az unoka körüli teendőknek (persze csak ha vevő rá, én nem ismerem).

Zsuzsi, majd tegyél képet a kocsiról. Tök ari húgod lehet :)
Na én ezt számolgattam, hogy Apa is csak az 5 nap apasági szabit veheti ki, mivel évvégén nem engedélyezett a szabi. Na most, ha Blankival kell lennie addig amíg mi kórházban vagyunk (4 nap a legjobb esetben) mennyit fog tudni segíteni?

Móni, ha kicsit lazán fogod fel a baba körüli teendőket, akkor nem lesz semmi gond. Hát nálunk volt, mivel én mindent görcsösen meg akartam csinálni. Anyu segített, minden nap hozta a kaját, de a vasalás és a takarítás ott volt nekem. Pár hétig még ok, de amikor elkezdett elkoszosodni a lakás, és még mindig 10 percenként szoptattam éjjel-nappal, akkor kiakadtam rendesen. Persze hagyhattam volna a fenébe, hiszen az első hetekben állítja be a baba magának a tejet, ezért is fontos, hogy ahányszor csak jelez, mindig mellre tegyük. Élesedik a helyzet, ha valaki nem tud nappal aludni, (mint pl. én) mert az éjszakai alvások tuti nem elegendők.
Mindent összevetve, szerintem az a lényeg (amit sok helyen olvastam, mégsem hittem el), hogy a babán kívül minden más ráér, és akkor nem merül ki teljesen az ember. No mondjuk nekem még Blanki is itt van, aki attól is kiakad, ha mással beszélgetek, úgyhogy sarkamra kell állni, hogy megoldjam a szopizás közbeni játékot :)

Kriszta, várjuk a beszámolót!

Jó éjt mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
34372

Szilvi, pont egyszerre írtunk.
Akkor lesz segítséged rendesen :)

Én a turis ruhákhoz be szoktam dobni 1-2 neomagnolt a gépbe (fertőtlenítő). Egyébként, a vasalás is fertőtlenít, ha jól kigőzölöd. Én pár kisruhát tönretettem már a főzőmosással...

Gratula a szabadsághoz :)

Friday, neked is köszi a tippet :) Svájc melyik részén éltek? Én még 94-ben dolgoztam Luganoban :) + Genfbe jártam sokat, mert ott élt kint a legjobb barátnőm.

Képzeljétek kipróbálgattam a dekupázstechnikát. Egyelőre még nagyon gyengusz szinten megy, de baromira tetszik. Rengeteg tervem van .)

Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Hali!!!

:D :D :D :D :D :D
Dokinál minden rendben.Picur tökéletes,a méhnyak is jó,bár azt mondta az már nem számít,lassan az lesz a dolga hogy nyíljon kifelé.
2 hét múlva áramlási vizsgálat,aztán hetente nst,szerencsére megcsinálja ő ,és nem kell a klinikán órákat ülnöm,azt a 3x 5000-et megéri.Parkolásért is kifizetek annyit.
Mostmár tudom pontosan ,hogy hol vannak a testrészei,és mit szokott nyomkodni kifelé. :D
A szülésről annyit beszéltünk,hogy ha itthon lesz akkor mindenképpen ő vezeti le.

Nekem mindegy ki segít,csak ha szükség van rá jöjjön valaki.
Tavaly pl anyósom volt bent a szülésnél.
Nekem már most is úgy el van hanyagolva a lakás,hogy az a pár hónap már oly mindegy.

Én mindent 40 fokon mosok,és picurnak mindent vasalok.Persze csak 1-2 hónapig,aztán szerintem már nem életbevágó.
Viszont kiságyat ,pelenkázót,piperetartót neomagnolos oldattal lefertőtlenítek.A cumikat ,mellszívót meg mikróba sterilizálom.
Ennek a főzéses technikának nem nagyon vagyok híve,egyébként is szörnyen vízköves a vizünk.A mikrósba meg elég 1 dl desztilált víz.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Kriszta
Nagyon örülök, hogy minden rendben!Gratulálok és szorítok, hogy továbbra is minden rendben maradjon!

Tegnap elfelejtettem írni,de megcsinálták a festést meg az eltört járólapokat is kicserélték. Végre készen van.Felnyalhattam az egész lakást,de megérte. Kezdhetem az ablakpucolást, függönyök mosását,a szobákat meg majd édesapám meg a férjem átrendezik.

Jövő héten jön a sarokszekrény meg a kiságy, majd megmutatom, remélem szép lesz!
Szeretném már látni, hogy minden a helyén van, átlátni a dolgokat.

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Reni

A lányok valóban nagyon hasonlítanak, én azért mindig tudom, ki kicsoda. A természetük nagyon más, a gesztusaik meg beszédük is megkülönböztethető...legalábbis szerintem.
Tiszta apjuk.100%-ig. :D Kép

Mindenkinek szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Krisztina, gratulálok a jó eredményekhez! Remélem, megnyugodtál kicsit.

Ervick, a lányok nagyon aranyosak és elsőre nekem is teljesen egyformák és tényleg tiszta Apjuk.
Azt meg lehet kérdezni, hogy ők teljesen spontán fogantak és lettek egypetéjűek? Persze, nem fontos válaszolnod, megértem, ha nem szeretnél.
Örülök, hogy megvolt a javítás, festés, végre készülődhetsz nyugodtan.
Jó hallani az élményeidet, két baba egyszerre, le a kalappal előttetek!

Pont tegnap néztem a kisruhákat, arra az volt írva, hogy csak 30 fokon mosható... Arra gondoltam, hogy majd kézzel mosom át őket, vagy dobjam inkább a gépbe?

Reni, nem aggódok, Te olyan ügyes lány vagy, tapasztalt is, megoldasz mindent. Megmutatod majd a remekműveket?
Blaninak szorítok, de azt nagyon, tanácsot adni viszont nem tudok.

Anyósom egyébként nagyon rendes ember, soha senkit nem bántana, csak nagyon zárkózott és nem akar zavarni, beleszólni. Elfogadom inkább ilyennek, mintsem minden lében két kanál legyen :-)

Hú, mi még arról nem beszéltünk, hogy ki mit csinál a baba és a háztartás körül. 55m2 talán nem fog bekoszosodni, amíg nem én csinálom, de egyébként a párom is bármikor kitakarít.

Szilvi, akkor most már Te is koncentrálhatsz a babára ezerrel! Örülök az ágynak.

Az anyatanyára én csak regisztráltam, de nem írtam, valahogy ez a társaság (akkor még ismeretlenül is) jobban tetszett. Eleve nem értettem, hogy minek ír ide valaki, ha már van egy másik fórum is, ahol levelezik...
Szerintem sokkal jobb így, hogy nem vagyunk "túl" sokan. A barátnőmék voltak vagy 40-en, követni sem tudta az egészet, főleg, hogy nem tudott menni minden nap.

Na, megyek segítek anyósomnak a főzésben. A páromat elengedtem horgászni, hadd élvezze ki a jó időt.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!!

Krisztina, nagyon örülök a jó híreknek!!!:) ez a hetenkénti NST már tényleg a 'célegyenes'.

Vick, nagyon édesek a kislányok, és tényleg pont olyanok a képen mint az apjuk:)
Nagyon tetszett, amit írtál, hogy néha alig vártad, hogy felkeljenek, hogy foglalkozhass velük...

Szilvi, sok örömet kívánok a készülődéshez:) és irigyellek kicsit a jól főző anyósodért. (nekem csak apósom van - özvegy-, nagyon aranyos, ott lesz tőlünk 5 percre, de csak pörköltet tud főzni:)
Reni,
A dekupázs a szalvétatechnika? és mit díszítesz vele?
Megpróbálom megszívlelni a tanácsodat, hogy ne próbáljak görcsösen mindent megcsinálni, és inkább a babára koncentráljak.
Bár nem tudom elképzelni magamról, hogy valaha is mániákusan takarítsak.
:oops:

Zsuzsi, egyetértek, jobb, hogy nem vagyunk negyvenen, és így pont követhető, hogy kivel mi van.
Ettől függetlenül remélem, most már senki nem 'morzsolódik le', mert hiányozna...

Alig aludtam valamit, mert a baba elkezdett a bordáim felé 'nyomulni' este, és órákig mozgott... aztán reggel 5-kor újrakezdte. Nagyon fura volt, iszonyú erőteljes, létezik, hogy ilyenkor megfordul?
Mindenesetre jól kihasználtam az időt, kötögettem és megnéztem kb. ötödjére a "Szenvedélyek viharában" c. filmet... amin valamiért meghatódtam, pedig amúgy nem szoktam, mert kicsit giccsesnek tartom:)
A hálózsák megvan (nem olyan szép, mint egy bolti, de mégiscsak az én munkám és hát öröm volt...), most egy kis kardigánba kezdtem. Ha sikerül összeállítani és lefényképezni, majd teszek fel képeket

Jó hétvégét nektek!!!
Pussz
Móni
monke

Sziasztok!

Délelőtt írtam és elszállt :evil: ezen jól berágtam.....

Egyetértek én is a azzal hogy pont jó a létszám és egy szupi csapat vagyunk :lol: Annó Annával máshol fórumoztam de követhetetlen volt, ha 2 napig nem voltam gőzöm nem volt hol vagyok. Ez így tökéletes!!!

Móni!

Irigyellek, hogy te magad kötöd a baba cuccokat:) Tuti jó érzés lehet mikor elkészül.
Kérdezted hogy jobb e a 3100 mint a 2000......hát nem tudom az egyik pici rövidülés a másik pici nyílás.

Vick!

Szerintem is mint 2 tojás a lányok, és tiszta apjuk.

Zsuzsi!

Én Annára minden ruhát kimostam az újakat is mielőtt ráadtam, és jó pár hónapig külön mostam az ő rucijait az elején kézzel mert olyan jó érzés volt :lol: aztán már géppel.
Védőnővel ne foglalkozz!! Szeretnek fontoskodni de érdemben nem tudnak segíteni. Tisztelet persze a kivételnek.

Hétfőn nekem is ideje lenne már elugrani hozzá. Ezt viszont abszolút nem érdekli semmi....pl ha én nem szólnék, pisi tesztet még sose csinált volna magától.

Kata!

Remélem sikerült megnyugodnod!!!

Segítség az első pár héten bizti itt lesz anyukám, inkább Anna miatt, hogy ha nem lesz időm vele annyit foglalkozni ne érezze.

Kicsit mondjuk aggódok, mert mikor Anna megszületett elég sokat vitáztunk, mert ő másképp gondolt dolgokat mint én...:(( Ez sajna most is így van. Megbántani se akarom (mégis sikerül sokszor :oops: ) de én ragaszkodom az elképzeléseimhez.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Előre is bocsi mindenkitől,de megint csak gyors helyzetjelentés fér bele az időmbe... :oops: :oops: :oops: de azt hiszem,hogy most már lassan többet fogok tudni jönni,ugyanis szigorú fekvésre ítéltek... :twisted:
csütörtökön voltunk vissza a dokihoz az uh-s eredményekkel,és nincsenek túl jó hírek, ugyanis a méhlepényen ki vannak tágulva az erek a szuri miatt,így feküdnöm kell. 2 hét múlva kell megint mennem uh-ra,hogy megnézzék,hogy Gréta rendesen fejlődik-e,mert ez az ér tágulat okozhat fejlődési nehézségeket, de csak a tömeg növekedésére vonatkozóan. szóval szerencsére eddig Gréta szuperül fejlődött,és remélhetőleg nem lesz gond ezek után sem. mert ha nem hízik olyan ütemben,mint ahogy kellene,akkor 2 hét múlva be kell feküdnöm a kórházba,és akkor már szülésig nincs hazajövetel.úgyhogy most ezerrel vásárolok,pakolom a bőröndöt....

ja,és kicsit kezdek parázni is,mert a doki megkérdezte:vérzés,görcsök?!eddig még szerencsére nem volt semmi,de úgy tűnik,hogy akár bármikor indulhatunk szülni is..... :roll: háááááát remélem,hogy még legalább 5-6 hétig kitartunk és nem lesz semmi gond...

puszi mindenkinek! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Dy!

Sajnálom hogy ilyen hírrel jöttél:( de azért ne aggódj. Szerintem a vérzést a méhlepény miatt kérdezték, mert ha azzal gond van akkor simán vérezhet! csak pihengess és nem lesz semmi gond!
Egyébként hol fogsz szülni nyíregyházán??? Vagy nem jól emlékszem?

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Dy, nagyon tartsd be a fekvést!!!!Tényleg sokat segít.Inkább ne vasalj,meg ne csinálj semmit,kérj meg valakit,olyan úgysincs hogy nem lesz kész.
Szorítunk nagyon,hogy még legalább 6 hetet kihúzz.

Kép

Kép
krisztinaa

Edina,

Ha olyan nagyon komoly baj lenne, valószínűleg nem vártak volna 2 hetet, hanem rögtön irány a kórház...

Tényleg pihenj, dolgoztál eleget az utóbbi időben - és nem lesz semmi baj. Plusz már nincs sok hátra, csak pár hét, mi baj lehet?

Grétával minden rendben lesz, stramm kis csaj az.

Gondolunk rád,

Puszi
Móni
monke

Vick, tényleg egyértelműen az Apukájukra hasonlítanak a lányok :) Azt hallottam, hogy az egypetéjű ikreknél valahogy sokkal nagyobb az összetartás a tesók között, mint egy átlagos testvérpárnál. Szerinted?
Ah, irígylek mindenkit, akinél már kész a lakás és már a babacuccok előkészítésénél tart. Ilyenkor félek, hogy kifutok az időből, ami persze badarság, mert november végéig még azért van pár hét...

Zsuzsi, köszi, persze kénytelen leszek megoldani, majdcsak feltalálom magam :)
Amint valami értékelhetőt összehozok szólok :) Most nagyon lelkes vagyok, holnap megyek kreatív boltba 1-2 kellékért. Rájöttem, hogy a kari ajándékokról is gondoskodni kellene még Bíborka születése előtt.
Jó fej a párod, hogy lehet rá számítani a takarításban is :) Apa is lelkes volt, talán kétszer fel is porszívózott, de aztán alábbhagyott....:(
A ruhák biztosan szebbek maradnak, ha kézzel mosod, ha van rá kapacitásod, akkor hajrá :)

Ja, a védőnő...nem jelentkeztem nála kb. 2 hónapja, erre csütörtökön váratlanul beállított, hogy megnézzen minket.

Én még azóta is folyamatosan hízok, mivel az első 8 kiló úgy jött fel, hogy kevés kajcsi, sok mozgás. Most épp az ellenkezője. Valahogy vissza kellene fognom magam...de ha nem eszek, rosszul vagyok.

Kriszti, gratula a jó eredményekhez. Megnyugtató lehet, hogy minden rendben, és már készen is álltok mindennel.
A mikrózás nagyon káros az egészségre. Próbálj minél kevesebbet és ne legyetek a közelben, mikor megy.
Nekünk víztisztítónk van, és ajánlom is mindenkinek. A palackozott víznél sokkal jobb minőségű vizet állít elő. Babáknak is lehet adni forralás nélkül. Napi min. 20 liter, tehát főzésre, kifőzésre is használható. Én anno nagyon ráálltam a témára, ha valakinek kell infó, elég sokat tudok küldeni :) Van vízminőség mérőm is:)

Dy, persze, hogy nem lesz semmi baj, csak hát volt még egy csomó terved. Lényeg, hogy Gréti jól van és ha jól emlékszem, akkor a nagyobb kellékek már megvannak :) Szóval nyugi, és tartsatok ki még pár hetet :) +++++++

Móni, de szupi, hogy kész a hálózsák :) Nagyon ügyi vagy :) Tényleg, mostanában nem írtál semmit a munkahelyedről. Még dolgozol ügye?
Igen, a szalvétatechnikára gondoltam, némi festéssel ötvözve. Pár álmatlan éjszaka már böngésztem a netet és tanulmányoztam, aztán itthon fellelhető tárgyakon kísérleteztem (dobozok, falapok stb.) Megpróbálkozom a pelenkázó díszítésével, amit kaptunk. (nem igazán illik a fenyőbútoraink közé) Majd meglátjuk, mert nincs gyakorlatom, de úgyis csak pár hónapig szándékozom majd használni. Blani egyébként segít ebben is, keni a ragasztót mindenhová. (oda is ahova nem kellene)

Kata, hogy vagy? Gondoltam rád, remélem, hogy hamar sikerül összerakni a konyhabútort. Anyukámnál volt egyébként hasonló eset még pár éve, mikor tesóm rakta össze a konyhabútorát, és nem volt annyira egyszerű...azért sikerült :) Majd gyere, ha tudsz:)

Enikő, örülj a segítségnek. Elhiszem, hogy bosszantó, ha valamit másképp szeretnél csinálni, de gondolj arra, hogy utána úgyis az lesz, amit te szeretnél. Annának biztos fontos, hogy többen figyelnek majd rá, és nem csak az újszülött körül forog majd mindenki.

Puszi, jó éjt mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
34372

Edina
Kívánom, hogy semmi gond ne legyen, tényleg feküdj sokat, pihenj, amennyit csak tudsz! Megkérdezhetem, ki a dokid?Nyíregyen jársz orvoshoz, ugye?

Zsuzsi
Moshatod kézzel,de én a 40 fokos programmal mosom ezeket is, nem lesz bajuk.A bébi ruhákat én is külön mosom/mostam,majd ha erősödik az immunrendszere, olyan 3-4 hónap után, akkor merem mosni a többivel. A vasalás meg fertőtlenít, úgyhogy nagy gond nem lehet.
A lányok spontán lettek, egypetéjűek, és nem is tudtuk, csak 12 hetesen derült ki. :D Az első kép az volt, hogy 2 fej látszott. A férjem akkor jött be először velem, látni kellett volna, ahogy felfogta mit lát, onnantól nem lehetett a vigyort letörölni az arcáról.

Remélem mindenki kibírja még ezt a kis időt egészségesen!Én hálát adok minden napért, amit még bent tud tölteni Vincus.Igyekszem a lányok mellett is pihenni,ha mást nem is, de olvasgatok nekik, rajzolunk, addig nekem is pihi van.

Szegény kicsikém ma már másodjára csuklik, elég hosszan.Ilyenkor úgy sajnálom szegénykémet!

Na jó éjt nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Bocsi,h.így bepofátlankodok közétek, csak tudatni szeretném veletek,h.megnyitottuk a bababoltunkat, ahol minden direkt a gyártótól származik, ezért mi vagyunk a legolcsóbbak.Utána is tudtok nézni...ha valaki szeretne bármit is rendelni tőlünk, a rendelkezésetekre állunk!Nézzetek be hozzánk! :wink:

http://atibababoltpelenkadiskont.hupont.hu/

Üdv.Timci

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok,

Edina, sajnálom a rossz híreket. Remélem nem lesz semmi baj, és kihúz meg bent Gréti jó pár hetet. Egyébként szép nagy baba már, úgyhogy ne aggódj, minden rendben lesz. Addig is pihenj szigorúan, most Gréti legyen a legfontosabb.

Móni, gratulálok a hálózsákhoz, nagyon ügyes vagy és mindezt munka mellett. :D

Enikő, amit Anyukáddal kapcsolatban írtál: valahogy én is félek ettől, mert sok dolgot másképp látunk, és ilyenkor bizony néha-néha összekapunk. Nem tudom, mi lesz, ha két hétre össze leszünk zárva és fáradt, feszült, ideges stb. leszek... Mi lesz, ha akaratlanul is megbántom? Bár szerintem egy Anya átérzi ezt, és biztosan nem haragszik meg.

Mióta a védőnő rám ijesztett, már +7 kilónál tartok, mi lesz így? :roll: Persze, annál éhesebb vagyok, minél többet gondolok a dologra.
Az azért jól esett, hogy itt a pároméknál mindenki azt mondja, hogy nem is híztam :-)
Mindenesetre ma is főzeléket eszem a sült húshoz, mint tegnap.
Csak az a baj, hogy a sok zöldségtől felfújódok és hát egyéb hatások is előjönnek... :oops:

A szoptatás témával is jól felhúzott a védőnő, azóta kétszer álmodtam ezzel. Még jó, hogy már ezen stresszelek és még nincs is itt az ideje. :?

Tegnap kerti főzés volt, délután 3-tól éjfélig, voltunk vagy 15-en. Mindenki Babunak próbált nevet találni és a fiúk már a tejfakasztó bulit szervezik... 9-kor bejöttem és lefeküdtem, elég volt ennyi, nehezemre esett már kint ülni egy széken. Remélem, nem vették rossz néven. :oops:

Babu tegnap először csuklott (azt hiszem), sajnáltam szegénykét, ahogy ütemesen rángott, még jó, hogy nem tartott soká.

Kata, remélem, jól haladnak a fiúk a konyhával.

Reni, nekem a húgom csinál képeket a babaágy felé dekupázstechnikával falapokra. Ha elkészül, majd megmutatom :-)
Ign, nagyon aranyos húgom van. :P

Szép napot mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok lányok,

egy gyors helyzetjelentés, szombat hajnali 2 re összerakták a fiúk a konyhát.
Tegnap nagyjából bepakoltam a konyhaszekrénybe, ma még a tálalószekrány cuccait mostam el, pakoltam, meg porszívózok és mosok ezerrel.
Szerintem holnap jövök már és mindenkinek mindenre reagálok.

Ja, fontos:Ma reggel útba ejtettük az Aldit, mert kifogytunk az üdítő készletből a nagy szerelés végett és nagyon jó pizsik vannak csajok!
2290 ért vettem magamnak egy nagyon szolídat.
Aki tud, ugorjon ma be vmelyik üzletükbe!
Ja igen, a CM-től rendelt szopis melltartó kicsit csalódás volt, minőségre nem olyan, mint amit tavaly az üzletben vettem, na de szülés után hasszorító bugyik sztem jók!

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Elég "érdekes" éjszakánk volt. Blanival elkaptunk valami torokfájós, köhögős vírust. (a többesszám nem véletlen, mindketten egyszerre) Én mondjuk már a nyaralás óta nem tudok aludni, max. ha már több napi virrasztás után nagyon kimerültem. Szóval ötpercenként volt valami program (pisilés, ivás, orrfújás, helyezkedés, sírás, ágy lepisilése...) Most elaludt a kis drága.

Kata, örülök, hogy készen van a konyha. Láthatunk majd képet? Biztos jó érzés volt bepakolni :) Nagyon kíváncsi vagyok.
Jól látom, hogy most van a házassági évfordulótok? vagy holnap? Mindenesetre gratulálok és szép ünneplést nektek!
Jó, hogy írtad a melltartót, akkor inkább veszek olyat, amit meg tudok nézni. Én nem ismerem az Aldit :( Milyen a pizsi?

Zsuzsi, szerintem nem sok a 7 kg., és különben is gyönyörű, ahhoz képest, hogy folyamatosan esküvőre és kertipartira jártok :)
A zöldségprobléma amúgy ismerős...
Kíváncsi vagyok a képekre :) Mondtam én, hogy tök jó lesz, hogy két kislányunk van :) Gyerekként is jó tesók voltatok? Mennyi a korkülönbség köztetek? Abból a pár szóból, amit szoktál írni a húgodról, látszik, hogy milyen közel álltok egymáshoz.

Zsuzsi, Enikő, egy anya sokmindent kibír :) persze azért sokminden van, ami miatt nem érdemes szólni. (ezt saját tapasztalatból írom)

Pussz mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Reni!

Jobbulást nektek!!
Átérzem milyen az mikor félpercenként kiatlálnak v.mit. Alig ülök le máris eszébe jut még vmi :roll:

Zsuzsi!

Én örülnék a 7kg-nak, de még hogy......ha minden igaz holnap elmegyek a védőnőhöz kiváncsi vagyok mennyi az annyi.
Én azt furcsállom, hogy ha nem vagyok terhes ehetek bármit bármennyit nem ragad de amúgy nem is eszem sokat. Terhesen viszont ha ránézek v.mire az is rám ragad:((

Kata!

Végre, hogy megvan a konyha! Képet kérünk.
Már én is várom a gyerekszobába a bútort 3 hete hogy megrendeltük 4-et mondtak, remélem jövőhéten jön a telefon, mert már nagyon rendezetlen Annámnak a szobája.

Szülői segítségre visszatérve. Nagyon szuper, hogy lesz, de tudom Annánál is mi volt mikor kicsit bedepiztem senkit nem engedtem a gyerek közelébe hulla fáradt voltam, de mindent én akartam csinálni, és úgy éreztem úgy a legjobb ahogy csinálom.......biztos, hogy kibírhatatlan voltam, és anyukám(csak úgy mint én) túl érzékeny, de soha nem haragudna meg!!

Ma délelőtt voltunk szüreti napon volt bohócműsor az egyik rögtön Annát szúrta ki, de ő nagyon meg volt lepődve pedig olyan izgalomba volt már 1 hete........egész délelőtt mászkáltunk nézelődtünk. Jól elfáradtunk. atzán be is aludt mindenki:)))

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok lányok,

megpróbáltam visszaolvasni, jó sokat írtatok az elmúlt 2 napban :D

Edina, tényleg vedd komolyan a fekvést, örülök, hogy Grétivel azért minden rendben van, tuti nem lesz semmi probléma, de jó azért hogy ilyen alaposan figyelik a dolgot!LEgalább többször tudsz majd jönni...
Postáig még nem értem el...Ami késik nem múlik.

Vick, tiszta apja mindkét lányod!Olyan nagylányosak már, furi lesz majd mellettük a kis Vince, igazi kis csöppségnek fog tűnni.
Szakdoli hogy áll?
Függönnyök, ablakok?

Krisztina, hú, nagyon előre vagytok már Anna babával, nagyon jó!
Én is mikrós sterilizálásra gondoltam, meg mondták a Chicco sterilizáló folyadékát, lehet kipróbálom majd azt is.

Mosogatógépbe beraknátok a cumisüvegeket, lányok?

Zsuzsi, 40 fok szerintem is elég, amit eddig vettünk a picinek holmit, már mind kimostam illetve kivasaltam, már a textílpelusok is stócba vannak rendezve!
Nem semmi vendéglátó vagy te is, hallod.Nem csodálom, hogy 9kor lefeküdtél.
A védőnőt remélem egyre jobban elfelejted,ugye? :?
Küldtem mailt képekkel...

Móni, nagyon ügyi vagy a kötögetéssel, engem anno anyukám megtanított kötni, de nem tudok már, sajna.Pedig gondolkodtam hogy a H&M-es kissapihoz meg kesztyűhöz jó lenne egy mini puha sál...
Te meddig dologozol még, tényleg?

Reni, olyan szinten aktív anyuka vagy, néha csodálkozom,mikor alszol...
Szerintem tök jól néztél ki a talikor is, abszolót nem látszottak a kilók, ne aggódj emiatt,lécci!
Hogy vagytok Blanival?Remélem jobban már.
Blani biliztetéséhez sok sikert és türelmet, biztosan megy már a dolog, mire meglesz Bíborka!
Nyugi, babaszoba nálunk is még a "Holdban", igaz a szoba végre már üres, de a parkettaszegőzés...
A babakocsi és konyhabútor miatt azt mondta apa, a kiságyta majd csak október elején vesszük meg...
képet majd küldök neked is!

Szilvi, tök jó, hogy már otthon vagy, rendezgetheted végre cuccokat!
Ha elkészültél, feltétlenül kérünk képet!
Allergiád neked múlóban?
Nekem néha kicsit már jobb, bár az orrom állandóan el van dugulva.

Enikő, örülök, hogy jól vagytok és megint aktívan itt vagy!
A héten biztosan megjön a bútorotok.
Tök jó, hogy anyukád azért ennyit tud segíteni, ez nagy kincs.Ő nyugdíjas már amúgy?
Anyósod van?

Lányok, ha kihagytam vkit, ezer bocsi, tényleg
:oops:

Anyós téma:anyós megkérdezte anyukámat, hogy jön-e hozzám segíteni,ha meglesz a baba.Anyum persze mondta, hogy igen.Erre ő:Az ő lánya annak idején kijelentette, hogy nincs szüksége segítségre...Szóval én mihaszna vagyok gondolom, hogy anya segítségére szorulok majd.Ezzel a kérdés hogy jöjjön-e lezárva.
Amúgy jóban vagyunk és szeretjük egymást, de vannak hülyeségei!

Na puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Mivel ma esti munkám is lesz, 6-ra megyek Fótra, délelőtt kicsit itthon maradok, elintézek pár dolgot.

Reni, gyerekként is jó testvérek voltunk, aztán kamaszkorunkban voltak vitáink (kinek nem?), majd mikor mindketten egyetemre kezdtünk járni, újra nagyon közel kerültünk egymáshoz, ennek 10 éve :P Ő egyébként 2 évvel és 7 hónappal fiatalabb mint én.
Jobbulást Nektek!

Kata, örülök, hogy megvan a konyha! A pakolással csak óvatosan, egyrészt megvár, másrészt pihenj is közben, nagy munka az.
Tegnap bementünk mi is az Aldiba, de ott nem láttam pizsiket. :(
Sajnálom a melltartót.

Babu éjjel elkezdett mocorogni, nekem ilyen még nem volt, sehogy sem volt jó feküdni, neki az nem tetszett, ha az oldalamon feküdtem, nekem meg az nem, ha a hátamon.

Móni, lehet, hogy befordult Dávid a nagy mocorgásban? Reméljük! Sokan mondják, hogy megérzik.

Köszönöm a tippeket Anya-ügyben!

Enikő, az okoskodáson kívül a védőnő nekem sem csinál semmit. Pisi teszt? Az micsoda? MAjd írj, hogy mi volt ma nála.

Szép napot mindenkinek!
Zsuzsi

Ja, és a hétvégén újra lakodalomba megyünk...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Bocs, kérlek nézzétek el nekem hogy ide írok – kezdő lévén nem boldogulok egyik aukciós oldallal sem egyenlőre.

Egy többfunkciós újdonságot, az 5 az 1-ben formapárnát szeretném a figyelmetekbe ajánlani!

Próbáltam képet tenni, de nem tudom lekicsinyíteni.

Készülőben van a "csúcs" párna is, amelyet ikrek szopiztatására (is) ajánlanék.

Valamint sok egyéb hasznos újdonságot. (nyakba „szerelhető” nyálkendő, pelenkatartó, zsebes fejvédő, stb)

Bővebb info: marikogold@citromail.hu

Üdv

MarikoGold
marikogold

Kata, most látom, hogy egyszerre írtunk.

Láttam, hogy küldtél képeket, csak a mellékletet tthonról a terminálom keresztül nem tudtam megnyitni, csak ha majd beérek. Köszönöm szépen!
Úgy látom, minden anyósnak vannak hülyeségei...
Már miért lennél mihaszna? Szerintem természetes, hogy segítenek az anyukák, ha megtehetik. Nekem még a Keresztanyám is azt mondta, hogy feljön, ha szükség van rá.

Örülök, hogy múlóban az allergiád. Az orrom egyébként nekem is sokszor eldugul, de a könyv szerint ez tipikus terhességi tünet.

Hú, de ügyes vagy a mosással és a vasalással. Meglesz minden időre, ne aggódj.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Szerintem szoptatós melltartóban az Anita verhetetlen,ott tart ahol kell és nagyon kényelmes.

Nekem is jön anyukám szülés után,nem tudom,hogy milyen lesz.Általában nem egyezik a véleményünk,de tavaly pl a fejésnél azt vettem észre ,hogy se ő,se anyósom nem tudott hozzászólni,mert már nagyon régen babáztak.Úgyhogy ott voltak fölöttem ketten,végül egyedül jöttem rá hogy hogy jó.

Ma megyek th-ra,nekünk minden alkalommal van pisi teszt,szívhang hallgatás,méricskélés,vérnyomásmérés.

Kép

Kép
krisztinaa

Na felrakok néhány képet, ezek a tegnap reggeli állapotról készültek, csinosítani való még van rajta, főzőlapot beüzemelni még jönnek a szervízből és a csapot még be kell szerelni!

K. Kép

Kép

Kép

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Kata: Gratulálok a bútorszereléshez, örülök, hogy megoldódott a probléma.

Friday: Üdv újra köztünk! :D

Edina: kitartás a fekvéshez, vigyázz nagyon magadra!

Móni: ügyes vagy, én mindig szaporítok kötésnél, úgyhogy inkább anyukámra hagyom ezt a dolgot. Ő viszont nagyon lelkesen elkezdett kötögetni.... :D

Nálunk első héten nem jöhet senki. Ezt javasolták egyébként a szüleim is. Anyu minden nap hoz egy kis kaját, ha hívjuk, szívesen jön, de véleményük szerint össze kell szoknunk hármunkanak. Apu mesélte, hogy Ő sem engedett be senkit (az anyai nagyim vitt nekik kaját, apu elvette a kezéből a lábost és rácsukta az ajtót. Nem lett belőle sértődés, imádták egymást, de el tudom képzelni a nagyi arcát, ahogy rácsukódott az ajtó.... :lol: ) Szóval, ha kell valami, szólunk, egyébként békén hagynak minket. Ez így szerintem nagyon jó megoldás és szerencsésnek érzem magam. Anyósóm nem nagyon fog jönni.

Az én védőnőm hál istennek rendes, nem paráztat, mindig biztat.

Múlt héten megint szült egy ismerős a Margitban, hál istennek csupa jót mondott az osztályról. Már ő a második mostanában, úgyhogy teljesen nyugodt vagyok.

Mindenkinek gratula a múlt heti UH-hoz!!!

Lassan tényleg indul a visszaszámlálás!

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Kata:

Nagyon tetszik a konyha!!!!!

Kép
traudorka

Sziasztok!!!
De jól beindult a fórum így hétfő reggel.

Csak kutyafuttában írok, bocs, ha nem válaszolok mindenkinek.

Reni, jobbulást kívánok mindkettőtöknek!
A szalvétatechnika nagyon jó ötletnek tűnik, plusz Blaninak biztos nagy élmény, hogy együtt alkothat veled.!
Kata, szép lett konyha.

Még egyszer anyukák-anyósok ügyben: én úgy vagyok vele, mint Dorka, első hetekben szeretnék ’összeszokni’ a babával meg a férjemmel. Mindenki maga tudja, hogy milyen a viszonya az anyukájával/anyósával, én tudom, hogy engem inkább zavarna, ha bárki ott lenne velünk(folyamatosan), főleg, ha még véleményt is nyilvánítana…Szóval szerintem senki ne szégyelljen segítséget kérni, de nyugodtan utasítsa is vissza az olyan segítséget, ami inkább zavaró/terhes stb.
Ha valaki kaját hozna, azt nem utasítanám vissza azért. Na majd az apósom hátha tényleg főz nekünk is pörköltet:)

Kötés: én se tudok valami profin… plusz nem is éri meg, a fonal drágább szinte, mint ha készen vennék kis ruhákat. Csak olyan jó érzés, valahogy nekem ez a készülődés a babára egyelőre. Na meg sikerélmény, mert az ilyen pici méret nagyon gyorsan elkészül.

Munkát többen kérdeztétek: elvileg szeptember végéig akartam volna, most nem tudom, hogy lesz, elég nehezen bírom már (sokszor keményedik a hasam, fájogat a derekam). Max. 2 hetet gondolok még (amíg a közvetlen kollegám szabadságon van).
Zsuzsi, neked minden elismerésem, a munkához is, meg ahhoz, hogy utána még van energiád társadalmi életet élni is, nekem együtt már sok a kettő. Ja, orrom az nekem is dugul (hónapok óta), meg nagyon gyakran vérzik is, azt mondják, ez természetes.
Egy olyan „igazi” allergia viszont elég rémes lehet ilyenkor…

Drukkoljatok!!! Ma este megyek nődokihoz (Előre hoztam egy héttel, annyira stresszeltem már, hogy még se szülésznő, se semmi) – hátha ma sikerül megbeszélni valamit (és hát jó lenne, ha a méhszájam se tágult volna tovább…) Megnyugtatna, ha lenne szülésznőm, és kb. tudnám, mi várható.

Puszi mindenkinek,
Móni
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?