A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a sok biztatást,nagyon jól esik! Küzdünk a hasfájással,a doki adott valami patikában kikevert cuccot,sajnos nem tudom pontosan hogy mit. De fel is függesztettük apával a szedését ,mert úgy vettük észre hogy rosszabb lett mint volt. Infacol az napirenden van még,már a második üveg,de nem baj,ha használ akkor a többi nem számít.
Talán mintha kicsit jobban érezném magam,apa próbált helyrerakni lelkileg. Kicsit kiültünk a napra a teraszra és jobb kedvem lett.
ÓÓ lányok én néha nem is tudom mikor vagyok ébren vagy mikor alszom :)! Éjjeli etetésnél apa nagyon sokat segít mert szerinte látszik rajtam hogy már csak egy infuzió tartana életben :) ! De nagyon nagy támaszom az biztos! Anyu és Apu is segít,talán így már helyrejön a dolog kicsit.
Tényleg köszi a sok jó tanácsot,ezek sokat segítenek!!!!

Megyek ki is használom a pihenő időt!
Ti hogy vagytok!

Nagyon szépek a babák,most látom a képeket :D :D !!! Nem sokára én is rakok fel újakat!

Kép
csalexandra
Sopron

Kép

Sziasztok,
most csak egy kép erejéig jöttem, majd írok, jól vagyunk, Barnus zabagép, iszonyat mennyiségű tejet csinál magának, és este 21-től 2-ig aludt :O Már keltettem, mert a cicim beton volt :)
Ja, jövő héttől mehetünk sétálni és a gyerekorvos azt mondta, hogy a kukit most nem kell húzogatni még!!!

Köldökcsonk - úgy néz ki, mindjárt leesik és vérzik kicsit, baj ez??? Szerintetek kell vele valamit csinálni ha leesik és vérzik még? Vagy csak a hintőpor???

Kép

Kép
nusildi

Nagyon édes ez a Barnus! A köldök csonkot nem tudom, mert nekünk meg csak félig esett le képzeld, a kiálló nagy része leesett de benne van még egy darabka aminek le kell majd esni...de szerencsére nekünk nem vérzik.
Picur, ilyen jóképű legénykéhez nem kell kétszer hívni minket! :wink:

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Voltam nst-n, az édesség nem vált be, így a szülésznő megint manuálisan próbálta ébreszteni Bátort, megint meg lettem fenyegetve a lépcsőzéssel, oldalt kellett ülnöm, de végül is felébredt, majdnem 1 órát voltam a gépen. Csillagokat láttam, ahogy nyomkodta a hasam, feszítettem is a hasam, annyira rossz volt. Pedig lekváros kenyérrel indítottam, utána túro rudit ettem és szőlőcukrot, lehet hogy cukormérgezést kaptam.
Dokival találkoztam, nem vizsgált meg. Nem tudom, hogy miért, a szülésznő azt mondta, hogy ha nincs panasz, akkor nem szokott,mert attól idő előtt beindulhat a szülés. Kedden lesz a következő hajnali nst, próbáltunk délutáni időpontot, de vagy a dokimnak nem jó vagy a szülésznőmnek. Most majd a logisztika lesz nehezebb, ti meddig vezettetek? Apát megkérhetném, de lehet hogy inkább férjemet kiteszem a munkahelyén és úgy megyek be a városba. Na de majd meglátjuk.
A szülésznőnek mondtam, hogy szombaton szeretnék szülni, azt mondta, hogy ő ráér! :lol: :lol: :lol: Szóval minden elintéztem. :lol: :lol:
Olyan ingadozó a hangulatom, néha a fellegekben járok, néha meg csak sírnék egy sarokban. Lehet hogy a végén nem a szülészetre megyek, hanem a zárt osztályra. :shock: Nekem mindegy végülis, csak legyen EDA! :lol: :lol: :lol:

Picur nagyon édes Álmos! Én is megzabálom! Milyen sokat nőtt, pedig még csak most született. Hihetetlen milyen gyorsan fejlődnek.

Csicsi micsoda lábai vannak Lucának!!! Gyönyörűséges kislány!

Sandie én is egyre nehezebben bírom, pedig még azért van hátra időm. Nem csodálom,hogy már te is várod, hogy végre megszülethessen a csodátok. Most még frontokkal is riogatnak a tévében, szóval kössük fel a gatyát! Te mikor mész legközelebb dokihoz?

Csalexandra sajnálom a hasfájást, a biogaia cseppet nem próbáltátok? Nővéreméknek az volt az egyetlen, ami segített, de hát tudom, mindenkinek más válik be.
Kitartás, ügyes vagy és a férjed is!!

Nusildi milyen édes Barnabás! Nagyon szép kisfiú!

Mindenkinek szép délutánt! Megyek, lepihenek. Két napja minden délután alszom, vagy legalábbis lepihenek, hát szerintem ennyi idő alatt hozzá is szoktam :lol: , mert már most csukódnak le a szemeim. Kihasználom, amíg lehet sziesztázni!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Nusildi,nálunk ugyan ez volt,hogy leesett a köldökcsont nagyobbik része ,de maradt ott egy kis sebes rész,és az vérzett. Felhívtam a dokit :D ( kezdő anyukaként ment ám a pánik :D ) és mondta hogy semmi vész, ez normális,hogy kezeljem még az alkohollal picit és utána hintőpor,és ennyi. És 2 nap alatt teljesen szép is lett!

Ma apummal elmentünk a városba DM-be ,Hannus az elején még élvezte hogy a papával mentünk sétálni,aztán a város nem tetszett neki :)! Jó fél órácskát végig üvöltött :) de a napocskán sikerült elaludnia. Nekem viszont nagyon jól esett kimozdulni,csak kiment a fejemből,hogy 2 hete műtöttek :) visszafele már vonszoltam magamat,elfáradtam és a hasamon a seb is fájt rendesen.

Savariaa,én akkor vasárnap reggel 6 kor fogtam magamat a kis fájásaimmal és beültem a kocsiba :) és levezettem a kórházig. Meg is lepődtek ahogy kiszálltam a kocsiból és szóltam a portán hogy jöttem szülni :D :D !! Biztonságosabb ha ilyenkor már nem vezetsz! Biztos ami biztos!

Kép
csalexandra
Sopron

Lányok, nálam még mindig semmi, néha vannak görcseim, de semmi komoly.....én már nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek....

Savariaa, ne aggódj nem leszel egyedül a zárt osztályon, majd közös szobában tengődünk tovább :) Én legközelebb, ha még egyben leszek, akkor 21-én megyek a szokásos nst+vizsglat-ra (milyen matek egyenlet lett ez) :) akkor leszek 40 hetes jupppijééééééé :shock:
De maradjunk a tervnél, fókuszáljunk 18-ra!!!!!!

Szandi, jól haladtok, kitartás! Jó, ha már meg tudjátok osztani a dolgokat és van aki segítsen is. Hasfájásra meg próbálgassatok, amíg nem válik be valami....sajnos ez egy türelem játék.

Ildi, nagyon édes Barnus, hogy belenéz már most a kamerába.... nagy hódító lesz :D

Már minden éjjel úgy fekszem le, hogy hátha ez lesz a NAP/ÉJJEL, de még csak pisilni sem igazán ébredek fel annyira alszom.

Szép estét mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Most olvasom vissza :D hogy milyen hülyeséget írtam :D köldökcsont....helyesbítek :D köldökcsonk!!! Ez a fáradtság...:)

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok Lányok! :)

KöldökcsonT(k) :D nekünk a leesés után nedvezett, vérezgetett, de szigorúan tilos volt a leesés után hintőporozni, csak alkoholos vattával a pelusozáskor kitörölgetni. Azt mondta a dokink, hogy eltömíti a hintőpor a köldök alján még nyitott részt, és ettől begyulladhat. Amíg vérezgetett, takargattam tovább gézlappal, amíg meg nem szűnt teljesen.

Szandi, örülök, hogy jobban vagytok, nyugi, helyre fogtok rázódni! Fontos, hogy pihenjél és egyél-igyál rendesen! :)

Sandie, Savariaa, nyugi nektek is, már itt vagytok a célegyenesben, már csak pár nap! ;) Savariaa, örülj, hogy Bátor jó alvó, hasznát fogod venni később, hidd el. ;)

Ildi, Barnus édes, és olyan jó olvasni, hogy nálatok is minden rendben van, eszik-alszik babátok van.

Csicsi, beírlak benneteket is Álmos sorszámos naplójába. ;)

Szép álmokat minden babának-anyának-apának-kistesónak-nagytesónak! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Savaria, Sandie, nekem van oda kulcsom :wink: , de jobb lenne inkább a szülészeten találkozni :lol:
Kicsi kitartást még az utolsó napokra, már nem sok van hátra, bár tudom, hogy ilyenkor már minden(ki) nyűgös :roll:
Én az utolsó vizsgálatig vezettem (kedden még utoljára, aztán csütörtökön szülés), csak az ülést kellett hátrébb döntenem, mert már bevertem volna a pocakot a kormányba :shock: de a vakmerőségről nem kell példát venni...
Lénárd köldök csont/k/ja egy hét után esett le, majd 2 napig picit maszatos volt, mi is alkoholoztuk, már szép :D
Nálunk Oli féltékenysége rosszalkodásban nyilvánul meg, már totál kivagyok tőle :evil:
Másnál is van még így??? :oops:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Magnolli, azt hiszem nem kell kulcs nekem.... :)

Ma hajnalban 3:20 körül kezdett el folyni a magzatvizem, most még összepakolom gyorsan ami hiányzott, aztán lassan bemegyünk. 4-5 perces fájásaim vannak. Remélem gyorsan túl leszünk rajta :)

Savariaa, Bozza, Ancsa, remélem TI is hamarosan jöttök :)

Magnoli, nekem Zalán ugyanezt csinálta, amikor Zéti megszületett.....elmúlik ne aggódj! :)

Majd apa jelentkezik!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie: sok energiát. Szurkolok!!!!

KépKép
KépKép
kat78

Sandie, nagyon drukkolok, ügyes leszel :wink:
Várjuk a híreket, hú de izgi :D

Kép
Kép
magnoli

Júhúhhhúúúúú Sandie, drukkolunk és várjuk a híreket! :)

picuralmos

Mmc, Botinak boldog első névnapot kívánunk! ;)

picuralmos

Sandie drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Várjuk a híreket!!!!!

Kép
savariaa
Érd

Sandie, mennek a drukkok, bár szerintem már javában túl is vagy rajta :)[/u]

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Én is jelentkezem, nem tűntem el csal délelőttönként mindig van valami, 3 után meg Liza van már itthon, utána nem tudok netezni. Este 9-kor pedig próbálok lefeküdni, 11-kor úgyis csöng az óra az esetés miatt :D
Továbbra kis próbálkozunk a szopizással több kevesebb sikerrel, volt már olyan, hogy az egyik mellemből 100-at megevett Boti ( ez már egy kicsit sok is), de azért az esetek többségében ki kell pótolni a kajálást lefejt tejjel.
Tegnap Boti súlya elérte a 2,5 Kg-ot!! Most a következő lélektani határ a születési súly 2,66 kg, lassan de haladunk.
Az én férjem nincs itthon napközben, aznap volt itthon csak, amikor hazajöttünk a kórházból. De nem is baj, elvagyok Botival, a szopizással és a mellszívómmal ( ez tölti ki a napom nagy részét)
Szabadság helyett a férjem próbálja megoldani, hogy minden nap ő hozza el Lizát a bölcsiből 3-kor és utána már itthon marad, mert 2 gyerekkel egyedül nem egyszerű. Délután próbálok maximálisan Lizára fókuszálni estig, hogy ne érezze elhanyagolva magát.
Nekem nagyon nagy segítség napközben a bölcsi, le a kalappal azok előtt akik otthon vannak a kis tesóval ( vagy tesókkal!!) és mellette egy újszülöttet is ellátnak!!!

Látom mindenki kever Magnolival, mi meg Sandiet, Savariaaval :D

Picur,
köszi a Pampers pelenka akciós tippet! Ezzel is tudunk egymásnak segíteni, hogy mi hol olcsóbb.
A kukactémához: nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy 6 hónapos kora után kezdjem húzogatni.
Jó kis szertartást kell megcsinálnotok Picurral, minden pelusozáskor!!

Bozza,
be kell vallanom, nekem hiányzik a pocakom. Az is igaz, hogy nekem a végére nem lett bálna hasam! Persze az nem hiányzik, hogy nem tudok lehajolni és megfordulni, de maga a pocak igen!

Nusildi,
rajtam 3 kiló maradt a szülés után,de szerintem ez a 3 kiló a 2 mellemen van, mert akkorák. A régi gatyáim jók rám, de a felsőimet nemigen tudom hordani.
Nekem nagyon nagy étvágyam van, de gondolom ez a sok tej termeléshez kell, nagy pörög az emésztésem napi 3x megyek "nagydologra" és sokat csikar a hasam, de nincs hasmenésem. De az állandó pisilés, mait írtok nálam nincsen.

csalexandra,
hogy vagytok? tudtál egy picit pihenni, enni? Mondott valami hasznosat a gyerekorvos?

Kat,
jópofa volt amit írtál, hogy egy gyerekes pár közös albérletben.

Ancsa,
hajrá 18-a!!!

Csicsi,
tündéri Luca

Magnoli,
neked van segítséged, vagy napközben te is egyedül vagy Olival és Lénóval?

Veronika,
régen írtál magatokról! Orrbabukással és a nyikorgó hangokkal hogy álltok? jelentem Boti is nyikorog, de csak kaja után.

Most, olvasom Sandie-nál elfolyt a magzatvíz, nagyon drukkolok nektek!!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket. Szegény gyerek még 2 hét sincs s névnapja és szülinapja között!! De csak túléli!!

Fiús anyukák, a zacsiról ti mindig le tudjátok szedni maradéktalanul az odaszáradt " dolgokat"? Nekem volt már olyan, hogy csak a fürdésnél jött le. :D

Nem tudom ki írta, hogy hason aludt ( talén Kat?) de nagyon irigy vagyok rá!!!

Akiknek most nem írtam elnézést, majd még megpróbálok jelentkezni.

Kép
Kép
mmc

Mmc, nálunk Apa mindig azon röhög, hogy még 3 perc sem telik el a rottyantás után, én már csomagolom ki a gyereket. Na ezt jól meg is jártam két napja, kicsit hamar álltam neki, felemeltem a lábát, és még egy adag landolt a fél szobát és engem beterítve... :D :D Szóval nálunk egyelőre nincs ideje rászáradni a zacsira a cuccnak. Volt már példa rá, hogy bokáig rottyantotta magát, meg olyan is, hogy a háta közepéig. Na ilyenkor teljes ruhacsere, áztatás, gyerek lemosása zuhany alatt, amit persze ő teljes nyugalommal végigröhögcsél. Bizony, Álmos már visszamosolyog, és "beszélget" az állatkáival a játszószőnyegen. Annyira édes, hogy meg tudnám zabálni... :)

Liza hogy fogadta a kistesót? Többiek, hogy boldogultok a nagyobb gyerkőcökkel?

Sandie, várjuk a híreket és drukkolunk továbbra is! ;)

picuralmos

Sandie már biztos meg is született a babucid, de azért szurkolok ha mégis folyamatban lenne még a dolog! Várjuk a híreket!!! :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Lányok ti a fejéssel hogy álltok? Minden szopi után fejtek? Szégyellem de én a fejést már nagyon unom :P

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

csicsi, én nem fejek. Úgy gondolom, hogy akkor fogok, ha érzem, hogy nagyon túltelítődött és már csöpög, baba meg még alszik, vagy ha érzem, hogy kevesebb. Anno fejtem, csak kézzel, nem nagy mennyiségeket, de jó volt, hogy tudtam, hogy van tej. Most annyira sok van és annyira jó evő Barnus, hogy nem fokozom külön, hogy még több legyen, tudod, kereslet-kínálat, ha túlfejem, több lesz, akkor fejhetek mindig. Szerintem nem baj, ha nem fejsz, csak ha indokolt.

picur, nálunk dettó, én sem szeretem kakiban hagyni, nálunk is volt már ilyen, hogy hamar csomagoltam, de várnom kellett volna, mert oda rakta a kakit a pelenkázó feltétre :)

mmc, irigy a 3 kiló miatt, rajtam ott van a 10 :(
Én is kb. így csinálom, ahogy te, Lottiért én megyek oviba minden nap és én viszem reggel is. 7-kor ébresztem, addigra Barnus kiságyban van és 8-ig együtt vagyunk.
A nedves kendővel ált. sikerül leszedni a kakit a zacsiról, próbálom határozottan törölni, párom mondta, hogy annyira azért lehet, én nem tudom, mert ugye nincs zacsim :)

Tényleg le a kalappal azok előtt, akiknek otthon van a másik gyerek is, nagyon nehéz lenne úgy, hogy Lotti itthon van. Ha itthon van, én már nem puszilgatom ezerrel a kicsit, hanem próbálom letenni, alszik a kiságyában ügyesen amúgy, de alszik ő bárhol, ahová leteszem :) Egyelőre, aztán ez pár hét múlva úgyis változik :)

Lotti tegnap már nem volt annyira stresszes a baba miatt, de csinálunk progikat, tegnap társasoztunk együtt ketten, ma megy apával vásárolni, játszózni, jövő héten állatkertbe, aznap nem visszük oviba, szóval törekszünk rá, hogy érezze, hogy amúgy imádjuk, csak megváltozott azért az élet.

magnoli, nálunk Lotti nem rosszalkodik, hanem inkább be van fordulva kicsit. Első 2 nap csak azt mondogatta, hogy már nem szeretjük, meg csak a tesóval foglalkozunk, holott ez nem igaz. Viszont Lotti nagyon el volt kényeztetve általam, állandó csókolgatás, ölelgetés... most meg ugye nem tudok folyamatosan vele lenni, de este én olvasok mesét és velem alszik el és úgy intézem, hogy reggel már ott legyek megint mellette és onnan oviba együtt megyünk. Nem egyszerű amúgy... Oli hogy rosszalkodik?

köldök, nekünk vérzett tegnap :( Most alvadt vér van rajta. Nem tudom, hogy ez normális-e és hogy kéne kinéznie, mert Lottinak anno nagyon hamar leesett és szép volt már alatta...

Egy kérdés!
A gyerekorvos ugye kijön első 1-2 hétben 1-2X. Ti adtok neki pénzt?
És ha külön kihívjátok lakásba, mert pl. a köldökét megnézetnétek vele, adnátok manit? Mert én Lottinál sem adtam neki, de nem tudom, hogy amúgy szokás-e.

Most megyek vasalni, babóka alszik, iszonyatosan zabagép, és kiüti magát minden szoptatás után :)

Kép

Kép
nusildi

Huhú, Sandie hajrá-hajrá, de örülök! Szorítok, hogy tényleg gyors legyen, illetve inkább remélem, hogy már túl is vagytok rajta!! Annyira kíváncsi vagyok!! Tiszta izgalomba hoz minden, ami a szüléssel kapcsolatos!

Én és a bébi a holnapi napot beszéltük meg minimum határidőként, ez már a betöltött 39. hét lesz. Utána megígértem neki, hogy már nem nyaggatom haladékért, jöjjön, amikor jól esik. :) Haha, anya a kis naiv, mintha eddig nem így lett volna. De jól esik az illúzió, hogy így hallgat rám. :lol:

Minden bébis fotó zseniális, édesek a kis prüntyők!! Kat, nálatok fotós készítette a képet vagy van egy tehetség a családban??

Alexandra, örülök, hogy újra vidámabban nézed a világot!! A nap szerintem is csodákra képes, rossz kedv ellen fél óra napozgatás a legjobb gyógyszer. Nálam legalábbis nagyon hat. Mondjuk a dolog hátránya, hogy a rossz időtől teljesen be tudok fordulni, főleg, ha hetekig eltart! :S
Köldökcsont? Haha, akkor én is fáradt vagyok, mert nekem pedig fel sem tűnt!! Azt már csak félve írom, hogy Magnoli mondatát pedig úgy olvastam, hogy "a féltékenység Olinál ragaszkodásban nyilvánul meg, totál kivagyok tőle..." Szegény Oli, hogy ragaszkodik, anya meg még ezt sem értékeli... De aztán rájöttem, hogy megint én vagyok a hülye! :lol: :lol:

Picur, de jó, meg nem született (ámde a feltételezések szerint kislány) babára is kérhetek előjegyzést?? :lol:
Haha, a rotyis sztori nekem is vicces! Gondolom élőben is az volt! ;)

Ildi, én még nem tudom, mennyi marad majd rajtam szülés után, de az utóbbi napokban (!) annyira elkezdtem vizesedni, hogy 2 kilóval többet mutat a mérleg. :( Hüpp, pedig olyan jól tartottam végig az ütemet - mármint az én hízékony disznó szervezetemhez képest - reméltem, hogy 14-15 kilóval megyek szülni. Hát úgy tűnik, ezt most buktam, mert ugye nem tudom, mennyi a víz és mennyi a zsír. Plusz Savariaahoz hasonlóan iszonyúan kívánom az édeset én is. Legújabban fagyi vagy jégkrém formájában. :D Nyami.
Szóval egy tízesre én is számítok...
"nem tudom, nekem nincs zacsim" :lol: :lol:

Mmc, örülök, hogy jó hírekkel jöttél!! Szimpatikus a napirendetek és tök jó, hogy délutánonként tudsz Lizára figyelni. Lesem ám a módszereket, mert bár nálunk nincs nagytesó, de remélem hogy összejön majd kis korkülönbséggel.

Valaki kérdezte korábban, hogy hogy áll a költözés: jelentem, jól, egyelőre itthon vagyunk magyarhonban, egy kopár lakásban, a bécsi pedig félig berendezve várja, hogy szülés után végleg beköltözzünk. Tény, hogy nem ideális a felállás, de hát így sikerült, majd jól megbánom és a következő költözést tutira nem terhesen csinálom végig. Amúgy apa is állandóan ezt hajtogatja, amikor a százkilósra pakolt költöződobozokban hordja fel a cuccaimat. Haha, persze az ő dobozai mennyivel könnyebbek! Már amennyire 1 köbméter gyűjteményes autós magazin könnyebb, mint 1 köbméter lenge nyári szoknya... :lol:

Savariaa, a legutóbbi nst-n nekem is ébreszteni kellett, a szülésznő viszont olyan kellemesen hullámoztatta a pocakom, nekem szinte jól is esett. Amit még csinált, és magadnak is tudod: a szívhangos érzékelő fejet kopogtatni egy kicsit. Nekem még az tűnt fel, ha ropogósat eszem, arra rögtön reagál. Szerintem nem a kaján magán múlik, hanem az evés zaja ébreszti fel - még le sem ér a falat és már mozog is. :D Holnap tesztelem az új trükköket én is megyek nst-re.

Szép napot, nyugodalmasat nektek!

b.

Kép
bozza

Ildi, nekem nincs zacsim, hááááát ez jó! :D Amúgy nekünk most óvatosan kell bánni vele a vízsérv miatt, de azért figyelek, hogy ne maradjon "cucc" rajta. A köldökcsonT (hahahaha még mindig röhögök rajta!) vérezgetése teljesen normális. Akkor van gond, ha bepirosodik körülötte a bőr, esetleg megduzzad, de ez a duzzadás a dokink szerint nagyon ritka. Mondom, nekünk csak alkohollal kellett kezelni, a hintőport már nem használtuk. Mi nem adtunk pénzt a dokinak, hozzánk csak a hazajövetel utáni napon jött ki. Azóta mi visszük csecsemő tanácsadásra.

Az előző pelenka cserénél kétszer pisilt le a Drágám, báááár a java saját magára ment, hihhihihiii, a kis csibész, na persze, hogy röhögcsélt... :D

Az normális, hogy a BCG oltás helyén egy fekete heg alakult ki? Eleinte kicsi és pirosas volt a heg, most meg fekete, bár a heg nem nőtt, és nem is lett kisebb. Ez rendben van?

Bozza, előjegyeztelek titeket is Álmos naplójába! :D Nyugi, a vizesedés ilyenkor már normális, majd a szülés után kipisiled! Nekem rá egy hétre lett újra bokám... :) Hajrá, holnaptól már bármikor jöhet a babóca, azért majd ha tudod, írd meg, hogy megindult, hogy drukkolhassunk.

picuralmos

Kedves májusiak, ma reggel 8,25-kor 45perc alatt, gátvédelemmel megszületett Zoárd baba 3900gr-al, 56cm-el. Anya is és a baba is remekül vannak.

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Szívből gratulálok Sandie, jó nagy babád lett neked is! :) A gátvédelem miatt meg külön irigykedem :oops: Jó babázást!!!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Sandie gratulálok! Isten hozta Zoárdot!!!!

Csalexandra szerintem én is fogok még vezetni jövő héten, annyi programot terveztem az nst után, pedikűrös, végre megvenném a függönyt is a gyerekszobába, amit hónapok óta tolok magam előtt, bevásárlás, szóval jövés-menés. :D
Hogy érzed magad? Hogy telnek a napok?

Picur valahogy nem érzem még, hogy célegyenesben lennék. Olyan megérzésem van, hogy Bátor még 2 hétig odabent marad. Pedig a 18-a jó nap lenne, akkor egész hétvégén velünk lehetne a férjem is, de hát ebben nem én döntök. :lol: :lol:

Magnoli akkor kérlek majd add kölcsön a kulcsot... bár most úgy érzem, nekem bérletem lesz ott... Én is még vezetek, és úgy is érzem,hogy ez nem fog változni, persze ha férjemmel megyünk valahova ő vezet, de ha nem ér rá, akkor nem gond ha nekem kell.

Mmc Botondnak boldog névnapot kívánok! Szépen gyarapszik Botond!!

Nusildi én úgy tervezem, hogy amikor elsőnek kötelezőként jön ki a gyerekorvos akkor nem adok neki. De ha máskor kihívom, akkor fogok neki adni. De ez csak terv...

Bozza hát nekem nem volt kellemes a szülésznő gyerekébresztője... kedden megyek legközelebb, majd jó hangosan eszem, ezt még nem próbáltam. Már csak az a kérdés, hogy mit egyek, vagy csak csámcsogjak? :lol: :lol: :lol: :lol:
Majd írd meg, hogy váltak be nst-n az új trükkök?

Én olyan jót aludtam az éjjel, hogy csak na. Már szinte szégyellem... 8) A bcg oltástól rettegek, sajna amikor én megkaptam, utána begyulladt a hónaljam, lett egy csomó és kétszer is fel kellett vágni nekem pár hetesen... ez az oltás miatt történt... nem lehet tudni, hogy allergia vagy pont abban az adag oltószerben volt valami, de sajna azóta is elég zavaró a helye... Nem megijeszteni akartam ezzel a történettel senkit, inkább csak le akartam írni a félelmemet az oltással kapcsolatban. Az persze nem jutna eszembe, hogy elutasítsam.
Én tök jól vagyok, néha keményedek, de semmi több. Bátor nagyon jól érzi magát odabent.

Mindenkinek szép délutánt!

Kép
savariaa
Érd

Sandie, óriási Zoárd babához óriási gratula jár, és a gátvédelem miatt meg én is irigykedek egy kicsit. Minden jót nektek, így gondolom egész hamar haza fognak engedni. Kíváncsi vagyok a másik két nagytesó hogy fogja fogadni az új tesót. :)

Csicsi, én nem fejek, max. egy picit rásegítek, ha nagyon kemény a cicim, de a nagyja "melót" a Picurra bízom. Ahogy Ildi is mondja, ha fejsz, sosem fog beállni a kereslet-kínálat. Akkor indokolt, ha kevés a tejed, és többet enne a baba, de ha elég van, akkor ne foglalkozz a fejéssel. Van annál fontosabb dolog is! ;)

Savariaa, örülök, hogy jól érzed magad, elvégre még szűk két heted van, úgyhogy Bátor még igazán ráér. :) NST előtt egy babahastánc? :) Így te ébreszted, nem pedig a szülésnő. A BCG oltásod durván hangzik! Szerencsére ilyen gond nincs, csak a helye lett fekete... Megkérdezem azért majd a dokit is, elvileg a jövő héten megyünk a 2 hónapos vizsgálatra, és újabb 2 oltásra (ettől előre rettegek).

picuralmos

Sandie: gratulálok. Üdvözöljük a kis Zoárdot a mi kis négyszögletű kerekerdőnkbe:)

Picur: a BCG oltásnap meg kell erednie.( szép kifejezés) azaz ki kell fakadnia, akkor jó. Ez kisebesedik, legalább is Bálintnál ez volt. Szóval lehet, hogy nektek is ez a folyamat.

Nekem magán a gyerekorvosom, így én fizetek neki, és ő mindig házhoz jön.

Nek fotós készíti a képeket, hanem Apa hobbyból fotozik, melynek előnye az igen jó képek, hátránya, sokat kell pózolni, és ami neki nem tetszik( fények miatt) , szerintem meg jó, na, azt is kitörli

KépKép
KépKép
kat78

Sandie Gratulálok! Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!
Kíváncsi lennék, hogy Zalán és Zétény hanyadik héten született.

Én nem bánnám, ha Ádám követné a tesók példáját, és így a 38. hét betöltésénél megszületne. Nálam is jelentkezik a hangulatingadozás, hol sírnék, hol vigyorgok mint a töklámpás. Ez a nagy segíteni akarás is kezd terhessé válni számomra apósék részéről, zavar, hogy nem úgy intézem a dolgaimat a saját házamban, ahogy én megszoktam. Pedig egy szavam sem lehet, mert tényleg csak segíteni akarnak, meg vigyázni ránk.

Bozza én se bánnám azt se, ha már éjszaka szülnék, úgyhogy hajrá! :D

A babák tényleg napról napra szebbek!

Picur Álmos nagyon ügyes! A vízsérv biztos hamar elmúlik, nem lesz vele baj.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sandie, GRATULÁLOK!!! Isten Hozta Zoárdot!!!!! :D

Nemsokára írok hosszabban csak el vagyok havazva :)

Kép
csalexandra
Sopron

Isten hozta Zoárd babát!! Le a kalappal Sandie! A 3900 gramm, a 45 perc és a gátvédelem egyenként is bűvös fogalmak, így együtt pedig... verhetetlen mesterhármas! :D
Jó egészséget és sok tejcsit nektek!!

Akkor már tényleg csak hárman maradtunk? ;) A 38. hetesek...

Kép
bozza

Sandie, gratulálok Zoárd baba megszületéséhez, jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok Nektek! :lol:
Szép méretek, gyors szülés, eeez igen! :wink:
Várjuk majd a beszámolót és a képeket, ha módod nyílik rá :D

Hajrá Többiek is, drukkolok Nektek!

Kép
Kép
magnoli

Sandie,
gratula!!! :)

Kicsit el voltam havazódva itt az elmúlt néhány napban...

csalexandra,
mi is az Infacollal próbálkozunk kedd reggel óta, remélem fog hatni, azt írják kell pár nap... örülök, hogy jobb a kedved! :)

Én kiborultam szerdára, hiába alhattam minden második éjjel mikor apa átvette, összegyűlt a fáradtság az elmúlt 4 hét alatt (főleg hogy volt pár nap zsinórban mikor párom és anyum is beteg volt és én voltam éjjel-nappal vele, így napokig semmit sem aludtam) és már nem volt így elég... ezért anyukám is beszállt és ma éjjel a csöpivel volt. Így most 3 éjszakám lesz egymás után aludni! (előtte-utána éjszaka meg a férjem van vele, anyu az én éjszakázásomat váltotta ki)

Mindenesetre az már bebizonyosodott, hogy nem csak én meg a férjem nem tudunk mellette aludni, most éjszaka anyu sem aludt egy másodpercet sem :D

Magnoli,
megvettem a Biogaia cseppeket, de aztán nem kellett (még) mert abbamaradt a hasmenés, valószínű nem is az volt, csak nekem volt fura, hogy hirtelen többször kakilt, mikor előtte csak 1-2 naponta 1-et... azóta rendeződött.

Ildi,
jaj de cukorka a képen! :) És milyen jó az alvókája, irigyellek! :) Nálunk még az se válik be amit írtál, hogy nappal aludgatni mellette... Adri mellett képtelenség aludni se éjjel se nappal... nincs úgy egybe 5 perc se, hogy ne nyüszögjön valamit.
Amúgy fura, mert sírni meg egyáltalán nem sír... talán ha kétszer hallottam... egyszer mikor a köldökét kötötték el, meg egyszer mikor nagyon éhes volt már... szóval nyugis ő is... csak nyüzsis alvása közben is :)

Savaaria,
drukkolok szombatra! Ma hidegfront... esetleg valaki? :D
Zárt osztály... szerintem folytassuk ott a topikot, én is beférnék! :D

mmc,
gratu a komoly súlyhoz :D

Ja és én is köszi utólag is a Pampers tippet Picurnak, szaladtunk a Tescoba (Váci út), de már nem volt Midi. Viszont van egy új fajta mini, ami most bevezető áras, 43 Ft-ra jön ki darabja, 43 darab van benne. 2-5 kg-ig. Jól el van dugva, mindig csak pár darab van belőle, de már kétszer sikerült vennem 4-4 darabot (ezzel kifosztva a készletet :) ) Azt hiszem több már nem is fog kelleni, mert mire ez elfogy jöhet a midi. Adri elérte a 4 kilót :)

Hát a pocak nekem se hiányzik, annyira jó nélküle! :) Végre élek, mozgok, mászkálok, isteni! :D

A súlyomat eddig jól titkoltam hogy ne idegesítsem itt a társaságot, köszi Magnoli, hogy "lebuktattál" :lol: :lol: :lol:
Szóval én valami UFO vagyok, mert már Pálminál is elfogytam a terhesség alatt, meg most is... leszívnak a kölkök, eleszik előlem a kaját :lol: Adrival 61 kilóval indultam neki a terhességnek és most 56 vagyok... Pálmival 53 kilóra fogytam, csont és bőr voltam... utána viszont feljött 8 kiló, úgyhogy most próbálok odafigyelni, hogy ne ugorjon fel másodjára is 8 kiló, csak 2-3... úgy figyeltem meg, hogy ha egyszer beáll, akkor utána már nem kell figyelni, nem moccan... de ez olyan fél év - egy év mire beállt Pálmi után...

mmc,
Boti is nyikorog? :) Akkor ő biztosan hamarabb kitornázza a szeleket, ha csak kaja után.
A másik amit imádok, ahogy kaja közben élvezi különféle hangokkal az evést :) Cuki :)

Magnoli,
képzeld bemerészkedtem a kádba (kedden lesz meg a 6 hetes kontroll, tudom ki kellett volna várni... ) de aztán gyorsan kiugrottam, mert "fellángolt" a császáros vágás... olyan élénk piros lett... aztán hogy kijöttem visszahalványodott... lehet a melegtől? Azért mostmár kivárom a keddet és hogy a doki rábólintson mindenre... :)

Picur,
de jó, hogy Álmos "beszélget" a játszószőnyegen :)
Adri tegnap először nézegetett meg engem úgy igazán... eddig csak rövid ideig nézett rám, aztán mindig másfelé nézett, leginkább fény felé... de tegnap elidőzött rajtam hosszasabban :) Már izgultam is egyébként, hogy nincs-e valami szociális képességekkel való baja, hogy ennyire nem érdeklem :D

Ildi,
én is próbálok most Pálmival többet lenni, mert kicsit kevésre sikerült az elmúlt hetekben, annak ellenére, hogy kifejezetten készültem rá, hogy majd nagyon odafigyelek rá... nála bújósságban és bepisilésben jött ki... most vagy 6 éjszakán keresztül bepisilt, ma először nem! Remélem ennyiben is marad...

Lottinak is hozzá kell még szoknia a változáshoz...

Gyerekorvos: a kötelező kijövetel miatt nem adtam, de ha kell majd kihívni külön, akkor fogok.

Bozza,
igenis hallgat rád! :D
Napfény... az nekem is segít!

Savariaa,
szerintem mondd majd a gyerekdokinak hogy neked hogy alakult a BCG oltás, hogy akkor jobban odafigyeljen rátok ezügyben! Lehet hogy ha még idejében el tudja kapni ha valami van, akkor nem lesz maradandó elváltozás...

Picur,
az oltásokra én is rossz szívvel gondolok, Pálminál is mindig rossz volt, gondolom most sem lesz másként... de azért kicsit reménykedem, mert más típus Adri mint Pálmi, és hallottam olyan gyerekről aki nem sírt vérvételnél, úgyhogy bármi lehet... :) A remény hal meg utoljára :)

Ráadásul a mostani doktornénink nem adja be együtt az oltásokat, mint a régi dokink Pálminál, hanem majd havonta kell 1-1 oltásra menni... azt mondja, ha lenne valami tudni akarja, hogy melyik oltástól van... bíztató :)

Ancsa,
és mikor töltöd a 38-at, mert a vonalzód szerint már túl vagy rajta...
sz.veronika

Sziasztok,
Savaria, látom nem jött be a "cukortrükk", de reméljük mérgezést azért nem kaptál tőle :lol:
Ha most ilyen jól alszik Bátor, akkor valószínűleg kint is így fog, nézzük a jó oldalát :wink: Mondjuk Te is jókat alszol (irigy-irigy :roll: ), gondolom így volt kitől örökölnie 8)
Ugye mondtam hogy nem véletlenül kerüli a dokid a méhszáj vizsgálatát, örülj neki, és nyugi :roll:
Picúr, Álmos micsoda szépfiú! És már nevetgél és beszélget? De édi! :lol:
A kaksi zacsira száradásához nem sok idő kell, mert a pelenkák nagyon klasszul felszívják a nedvességet :shock:
Ügyes vagy, hogy ilyen gyorsan pelusozol, de azért várj kicsikét, hogy elkerüld a "célbakakit" hahaha :lol:
Csicsi, Lucád írtó cukkancs :lol:
Alexandra, örülök hogy már jobban vagy, levegőzzetek, napozzatok sokat Hannával, ha az idő is engedi :D
Kat, az albérletes szövegen én is jót nevettem, milyen igaz... :lol:
Bozza, te is igazán humorodnál vagy, örülök neki, akkor Nálad is minden rendben :lol:
Kíváncsi leszek, hogy jön be a "rendeléses" szülési időpont? 8)
A félreolvasásod is jópofa, meg igaz is, hogy Oli ragaszkodik hozzám, csak nem ezzel bosszant :roll:
Veronika, szegénykém, gondolom milyen kimerült lehetsz, jó lenne, ha minden nap tudnál aludni, legalább 4-5 órát, mert ez így nem tesz jót :evil:
A Biogaiát nyugodtan add Adrinak ha nincs hasmenése akkor is minden nap, Neki is ajánlott, mert Ő is császáros volt, és lehet hogy javítana a pociján a flóra... Csak ne az Infacollal együtt (megkötheti), inkább 2 evés között amikor épp ébren van, naponta 5 cseppet kéne a szájába cseppenteni.
A pelus-tippet nagyon köszi, én is meg fogom nézni!
Nagy-nagy gratu Adri 4kg-jához!!!
Szupi hogy már nézelődik, és megcsodálja Anyuját, lehet hogy éjjel is inkább kíváncsiskodik alvás helyett a kis ravaszdi?
Fürdés közben a császár hege valóban a melegtől lesz piros, ez nem baj. Viszont a gyermekágyi első 6 hétben lehetőleg kerülni kéne az ülőfürdőt a felszálló fertőzések miatt, de ha már nincs váladékozás, akkor talán engedi a dokid.
Apropó doki , tényleg "hozzá" mész vissza? :shock:
A modell-alkatos "lebuktatásért" bocsi, de így jár az, akinek nincs étvágya az édességkívánós-súlyrajtamaradós anyukák közt, brühahaha :lol:
mmc, Botidnak (itt is) boldog névnapot kívánok!
Szupi hogy már ilyen jól eszik, így hamar eléri majd a születési súlyát, de jó!
A 3 kg-os pluszodat nagyon irigylem, ejha!
Így már értem, hogy hiányzik a pocid, nekem már nagyon nyűgös volt a vége :oops:
A zacsiról a kakit letisztítani nem könnyű, de nagyon fontos, mert hamar kicsípi a bőrt :( Nedves törlőkendő, melegvizes vatta, vagy lemosás a csap alatt, nálunk ezek a tisztítási fokozatok.
Ildi, a köldök pár cseppes vérezgetése nem gond, akkor kell orvoshoz fordulni, ha tenyérnyi vérzést látsz, és/vagy átázik a rucija.
Tisztítani alkohollal kéne, ahogy Picúr is írta.
De édes Barnus :lol:
A gyerekorvosnak érdemes kedveskedni valahogy, hogy máskor is "szívesen jöjjön" ha hívod... :wink:

Olimmal nem könnyű, igen Ő velem van egész nap...
A rosszalkodása abban nyilvánul meg, hogy amikor nem Vele foglalkozunk, pakol, rámol, levetkőzik, rohangál, vagyis azt csinálja, amit nem szeretnénk. Ezzel nagyon megnehezíti a dolgomat, mert most a fáradtság miatt még türelmetlenebb vagyok Vele sajnos...
Igyekeztem minden napra segítséget beszervezni legalább délelőttre (anyum vagy bébiszitter), aki Olit szórakoztatja, leviszi a játszóra, ilyesmi. Utána együtt alszunk mindhárman délután.
Lénárddal könnyű dolgom van, őt fél kézzel elbírom (minden értelemben :D ), sokszor így hurcolom a lakásban ha nyügizik, a másik kezemmel meg csinálom a házimunkát, nem gond.
Lénárd jókat alszik, általában 4-5-6 óránként kel, csak az a baj, hogy ezt még eddig nem igazán tudtam alvásra használni, mert a házimunka is rám vár...
Az Apjának ugyanis a május a legterheltebb munkahónapja, de én ezt elfogadom, igyekszem tehermentesíteni, végülis most Ő keres ránk...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magnoli 2013.05.17 13:15-kor.

Kép
Kép
magnoli

Magnoli nem irigyellek most, tuti nem unatkozol :/ De hátha Oli hamar hozzászokik a kistesó meglétéhez és lehet még "segíteni" is fog körülötte :)
Hűűű irtó nyűgös éjszakánk volt..ennek lehet ahhoz köze, hogy egész nap aludt szinte és éjjel nem volt álmos? De ha nem álmos attól miért kell sírnia? Akkor maradt csöndben ha cicire tettem de nem akarom rákapatni, hogy mindig azon lógjon mert éhes viszont szerintem nem volt "csak cumizni" akart. Ma is csak alszik, megint jó éjszakánk lesz úgy érzem. Pedig eddig olyan szépen aludt éjjel :(

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Először is gratulálok Sandinak Zoárdhoz! Ekkora gyerek gátvádelemmel, nagyon ügyesek vagytok mielőbbi felépülést és hazatérést kívánok nektek.

Magnoli,
Tegnap elkiabáltam Botond jó evését, egész nap nem evett mellből, csak cumisüvegből evett.
Kitartást a 2 gyerekhez. Ebédet nem rendelsz végül?

Veronika,
Liza is nagyon hangosan aludt. Bevallom én sem tudta, tőle aludni, így szégyen nem szégyen 2 hét után visszaköltöztem a hálószobába és ő maradt a saját szobájában. Én úgy voltam vele, ha az etetések közötti 2 órákat sem alszom át az a gyereknek sem jó.
Azért a légzésfigyelő be volt kapcsolva.

Én nem adok pénzt a gyerekorvosnak, mert csak a kötelező 2 alkalommal jön ki, különben mindig a rendelőbe kell mennem és még telefonon is tök nehéz elérni

Kép
Kép
mmc

Csicsi, vigyázz, mert fel fogja cserélni Luca az éjszakát a nappallal. Keltsd fel három óránként enni, ha csak keveset is, de egyen. És evés után ne tedd le rögtön, picit legyen fent, nézelődjetek (böfiztetés közben tök jó járkálni a lakásban), aztán, mikor már fárad, de még nem alszik a karotokban, akkor tegyétek le. Javaslom, legyen egy játszócumija, azt rágja, ne a cicidet. ;) Álmosnak is van, de nem szereti igazán, viszont nyűgösebb estéken jól jön az elalváshoz. Plusz esetleg valami hasfájás elleni szert is szerezzetek be. Nekünk a patikai kevert nem vált be.

Veronika, Adri már 4 kiló, te jó ég! Rohamtempót diktál, nem mondom. ;) A bukás abbamaradt? Hangos alvás, ti ott alszotok mellette? Irtó szerencsés vagy, hogy van segítséged, de a nem evés és nem alvás miatt nem csodálom, hogy kiborultál. Az 56 kiló miatt irigyellek, nekem még ehhez dolgoznom kell, ami ugye két hatalmas, dinnye méretű csöccsel nem egyszerű... :D A sebed helye nem fáj a fürdés óta?

Picur is nyikorog, meg evés után nyögdécsel (mint amikor úgy istenesen bekajál az ember), mi olyan jókat vihogunk Apával rajta. Infacol-tól könnyebben kijönnek a szelek, néha akkorát szól a pelusa, hogy csak lesünk. :D

Magnoli, köszi a dicséretet, tényleg napról-napra látványosan fejlődik a kölök, csak ámulok rajta. Nagyon jó baba, éjjel alszik, kilenckor elalszik, és fél hat körül ébred. Délelőtt alszik két órát, és délután újabb kettőt. Ilyenkor van időm a háztartásra, a kutyánkra, főzni, stb.

Nekem sincs napközben segítségem, Apa dolgozik. Délután együtt megyünk négyesben sétálni, aztán indul fél nyolctól az esti rutin (fürdés, masszázs, esti maratoni szopizás).

picuralmos

Köszi Picur a tanácsokat, én is valami ilyesmitől féltem :? mármint az éjjelt nappallal felcserélés ügyben. Van cumink, de már nem mindig hiszi el hogy az jó neki, mikor oda adjuk :P
Megpróbálok ügyeskedni. De jó nektek, hogy már ilyen beállt rutinotok van :D

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Ha valaki eljut a Tescoba akciós pelenkáért.
A gyerek/bébi ruhák is akciósak:

http://tesco.hu/ruhazat

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Picur a múltkor elkísértem a nővéremet a kisfiával a gyerekorvoshoz, és amíg vetkőztette a kisfiát, addig egy másik kisbaba kapott oltást. Hát megkönnyeztem, annyira sajnáltam, nővérem rám nézett, olyan aranyos volt, mosolygott, mondta hogy higgyem el, ha majd a saját babámnak adják majd be, az még ennél is rosszabb lesz. Hát tényleg nem könnyű, hisz ezzel csak jót teszünk velük, de azért mégis, a széltől is óvnánk őket, és minden fájdalomtól megkímélnénk.

Ancsa én is többször kérdezem Bátort, hogy mikor szeretne kibújni... sosem gondoltam volna, hogy ennyire szeretnék már menni szülni. A terhességem elején sokat olvastam erről, hogy a kismamák a várandósság végén már várják a szülést, hát akkor azt gondoltam, én sosem fogom várni, annál jobban félek a fájdalomtól, de nekem is eljött a türelmetlenség, és alig várom, hogy hívhassam a férjemet, hogy itt az idő. :D Ha elkezdődik, akkor úgyis be leszek tojva. :lol: :lol: A holnapi nap annyira idilli lenne, hidegfront, 3 napos hétvége, mi kell még? Már csak a szülés hiányzik. :lol: :lol: :lol:

Bozza hát igen, már csak hárman maradtunk... kíváncsi vagyok ki a következő!! :lol: Hogy érzed magad? Van bármi jeled?

Veronika milyen jó, hogy így meg tudtad szervezni és három éjszakát is tudsz aludni!! Kell is a pihenés!
A oltás miatt majd mindenképpen szólok a gyerekorvosnak, a csípőszűrést is korábbra kell kérnem majd, mert a férjem családjában majdnem mindenki csípőficamos volt, és ezért minél hamarabb szeretném ha megnéznék Bátort. Már beszéltem erről a védőnővel, mondta hogy segít időpontot kérni minél hamarabb, hogy ne kelljen a 6 hetes megvárnunk. (ha jól tudom akkor kell amúgy menni)

Magnoli nem vagyok az a jó alvó, a férjem az, úgyhogy szerintem Bátor ezt tőle örökölte. (már most) :lol: Bár a héten minden délután alukáltam... szóval a végén kiderül, hogy mégis jó alvó vagyok. Na már tényleg kezdek bedilizni. :shock:
Ma már több keményedésem volt, mint szokott, és a derekam is sokat fáj, pedig eddig ilyen nem volt még. Hát majd meglátjuk, mi lesz ennek a vége... vajon hat-e a hidegfront, vagy sem.
Milyen jó alvó Lénárd. Ilyenkor amikor mondjuk 6 órát alszik, akkor csak éjszaka nem kell ébreszteni az etetéshez vagy napközben sem? Annyi mindent lehet hallani erről...

Bevallom, egyre türelmetlenebb vagyok, éjjel mikor kimegyek pisilni mindig az van az eszembe, hogy sokaknak ilyenkor folyik el a magzatvize, és mi lenne, ha most nekem is, aztán semmi. Dilis vagyok... :lol: Aztán lesz egy keményedésem, és már arra gondolok, hogy na ez már fájás lehet? Szóval közeledik a zárt osztály...Még jó, hogy nagy kórházban szülök, ott nem kell messzire menni az ideggyogyóig. :lol: :lol:
Állandóan a kórházi csomagon kattogok, hogy minden megvan-e, de 1 utazótáska és egy nagy táska is kevésnek tűnik, mert ezekben még nincs a sterilizáló sem és a mellszívó sem. A végén olyan kocsival megyek szülni, mint amilyen a reptereken van, és az is púposra lesz pakolva. Aztán becsekkolok a szülőszobára. :lol: Remélem nem néznek majd idiótának hogy ennyi cuccom van, de hát akkor listát adtak, hogy csak na. De majd amit már nem használok, azt küldöm is haza, mert ha még majd jönnek az ételcsomagok, tényleg utánfutóval kell hazajönnünk.

Mindenkinek szép hosszú hétvégét!

Kép
savariaa
Érd

Savaria, a csípőszűrést legkorábban 6 hetes korban végzik, a csontosodási folyamatok miatt előbb nem lehet még.
De az igaz, hogy Ortopédiai vizsgálati időpontot mielőbb célszerű intézni, akár amint hazaértetek a kórházból.
A mi családunkban női ágon öröklődik, de ha időben kezelik, akkor megelőzhető.
A csomagjaid miatt ne aggódj, max. bérelsz nekik is egy külön szobát :lol:
Viccen kívül első napra csak hálóing meg tisztálkodó szerek kellenek, a "babacsomag" ráér másnap...
És ahogy már mmc is mondta, majd a család beviszi ami még szükséges :wink:
Mivel első babád lesz, lehet hogy még várat magára, TÜRELEM :shock:

A védőnőnk szerint mivel Lénárd nagy baba, Őt nem kell ébreszteni az etetéshez :lol: direkt megkérdeztem...
És tényleg így is bőven beburkolja a napi adagját :wink:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, de jó, hogy nem kell ébresztened, nekem kellett, de Picur besárgult a vákuum miatt. Igaz két hétig állítottam az órát 3 óránkénti időpontokra, de mindig előtte ébredt, úgyhogy a hasa mindig jelzett szerencsére. Azóta nem állítom már az órát. Amint látszik rajta, továbbra is elsődleges a hasa. :)

Savariaa, nálunk az újszülött osztályon is megnézték a babák csípőjét (nem olyan durván, mint az ortopédián), ha ott találtak valami gyanúsat, már rögtön szóltak. Ezért furcsáltam, hogy Picur zárójelentésén ott van a terpeszpelenka, amúgy meg nem mondtak semmit, viszont az ortopéd doki "cakkosnak" minősítette a csípőjét. Ki érti ezt? Szerintem az a tuti, ha ott majd megkérdezed az osztályos gyerekorvost, aki minden nap menni fog vizitelni. ;) Oltást ne is mondd, már előre félek tőle... :?

A kórházi csomagon ne kattogj, egy hálóing és egy tusfürdő+törölköző kombó a szülés napjára elég, a többit majd teherautóval leszállítja a férjed! :D

Mmc, köszi az infót, Picur kinőtt mindent... :shock:

picuralmos

Na? Tegnap esti óriás vihar? Semmi?

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,

savariaa, megértem, hogy már mennél szülni! A terhesség vége nehéz és ezt én mondom, aki még nem élte meg a 38. hetet :D De most már a célegyenesben vagy!
A kórházi pakkba lehet hogy nem is kell sterilizáló vagy mellszívó, én pl. egyiket se vittem és nem is használtam. A csecsemősök amúgy sterilizálnak mindent, amit kérsz, legalábbis Uzsokiban így van, mellszívójuk mondjuk nem volt, de azt be lehet hozatni. A tej úgyis csak ált. 3-4. nap indul meg, akkor lesz kemény a cici és érdemes fejni.
Nálunk párom kb. 5X hozott be utánam még dolgokat, mert véres lett a törcsim, elfogyott a vécépapír, aranyérre kellett krém stb. szóval ne aggódj, utólag majd mindent behozatsz, ami még hiányzik! A szülőszobára meg törcsi, hálóing, papucs, tisztálkodószer, vécépapír és szükség esetén kaja-innivaló+papírjaid kellenek, más nem.

picur, szuper hogy ilyen jól haladtok, hogy éjjel már alig kel, így tudsz pihenni!
Nálunk is nyikorog Barni kaja után. A gyerekorvos azt mondta, hogy amikor így nyekereg-köszörül, adjunk neki vizet, mert a záróizmok nem túl jók még és feljön a kaja és zavarja. Nem tudom, ez igaz-e, de böfiztetésnél tényleg és kaja után is csinálja ezt a torokköszörülős hangot. Vettem cumisüveget és babavizet, de valahogy még nem vitt rá a lélek, hogy vizet adjak neki.

cumi, mi is beüzemeltük tegnapelőtt. Nálunk úgy működik, hogy fürdik babó, párom fürdeti. Aztán én öltöztetem, viszem enni, addig Lotti megy fürdeni. Én megkajáltatom a picit és megyek Lottihoz, olvasok neki és velem alszik el. Akkor párom van kint a kicsivel. Viszont tegnapelőtt nyekergett nagyon sokat este, de szopi után 1 órával nem akartam újra ciciztetni és nagyon fáradt is voltam, így kapott cumit és aludt vele nagyon szépen 3 órát, én meg Lottival. Utána veszem át a babót reggelig.
Viszont tegnap képzeljétek 21-kor szoptattam utoljára és utána háromnegyed 2-kor kelt :O Ez jó, mert aludtam, meg aggaszt is, mert 24 órán belül 7X szoptattam... nem kevés ez egy 10 napos babánál? Mert én nem szívesen keltem, éjjel meg amúgy sem, a gyerekorvos azt mondta, hogy éjjel hagyhatom aludni, nappal 4-5 óránál tovább ne aludjon kaja nélkül.

mmc, nem szégyen hogy visszaköltöztél a hálóba, a pihent anyuka nagyobb támasz a pici babának, inkább aludj és legyen energiád.
Miért nem eszik ciciből amúgy a pici, elfárad vagy be se kapja?

csicsi, nappal mennyit alszik? mármint kajálások között? Mert nekünk is sokat alszik nappal, de ált. késő du-tól estig már aktívan nézelődik és ezzel lefárasztja magát. Próbálj neki játékokat, világítós, zenélős dolgokat odarakni, hogy nézelődjön, ő akkor is tanul és szívja be az infókat magába, amikor a kiságyban nézeget, hátha lefárad tőle és jól alszik este.
Szerintem most még ilyen pici babánál nem kapatod el, ha nyekergésre cicivel válaszolsz, lehet hogy egy kis "mamiíz" kellett neki a megnyugváshoz :)

magnoli, sajnálom hogy Olival nem könnyű! Nálunk is vannak azért kis gondok, Lotti még mindig féltékeny, bár javult ez pár nappal ezelőttihez képest, de azért látszik rajta... + 2 napja reggelre bepisilt. Ez is biztos jel...Nálunk még az a szerencse, hogy oviban van nappal, így tudok a kicsivel foglalkozni, utána du. már én megyek Lottiért oviba és próbálunk programokat csinálni neki.
Házimunkát hanyagold még, én is csak mosok és vasalok. Bár tegnap nekiálltam palacsintát sütni :)

Veronika, na nálunk is a bepisilés van 2 napja :( Remélem ez nem lesz állandó! Jó neked, hogy ilyen vékony vagy, én 10 kilómmal borzalmas vagyok, semmi ruhám nem jó rám...

Jaj, mennem kell, nyekereg a kicsi, folyt. köv.
nusildi

Babavíz (forralt víz, mindegy): én kanállal adom neki, vagy pici pohárból. Egyrészt mert nincs cumisüvegünk, másrészt, teljesen más érzés az üvegből innia, mint "megdolgozni" a kajáért, itókáért. Cumisüveg után általában nem szeretnek mellből enni, mert az melós az üveghez képest. Nem lehet, hogy ilyesmi lehet Botondnál is? Plusz magamnak nem csinálok még több mosogatni valót. :) Én kaja után már nem adok neki vizet, nyögdécsel egy kicsit a hajnali etetés után, aztán visszaalszik. Ma 4kor kelt (este 8kor már aludt), aztán kaja után 5től 8ig még visszaaludtunk.

Nem irigyellek benneteket, akiknél nagyobb tesó is van. Komoly érzelmi vihar dúlhat bennük, vajon ez meddig tart?

Vihar nálunk is volt, szerencsére minden növényke túlélte a kertben, jég sem volt (volt rá példa, hogy éjjel 11kor rohantunk ki takargatni a kocsikat a jégesőben, aztán meg a pincét szivattyúztuk éjjel kettőkor :D). Picur meg Tigi is átaludta. :)

picuralmos

Sziasztok!

Gyorsan benéztem amíg van egy kis időm! Hanna továbbra is kapja az Infacolt +plusz homeopátiás bogyót. Egyszer csak hatni fog...?!
Ő délelőtt szinte soha nem akar aludni. A reggeli szopi után egyszerűen nem alszik el. Ilyenkor nagyon nehéz....én hagynám nézelődni ,de ő 10 perc nézelődés után átcsap nyügibe,és megy ám az ordítás órákon át,ilyenkor már álomba siratja magát. Mindent megpróbáltam már. Amikor kézbe van csönd van.....de így még pisilni sem tudok elmenni.
A terpeszpelust egyenesen utálja szegényem,azt mondták hogy egészséges baba,de mivel császáros volt és nem ment át a szülőcsatornán kell neki akár egészséges akár nem. Hát szegényem.....!
Ma kérdezte a férjem hogy mit szeretnék névnapomra....mondtam neki hogy 4 óra egybefüggő alvást :D :D és akkor hihetetlen boldog leszek.
Szerintetek baj ha 2 napja 2 ciciből kell szoptatnom? Megnőtt az étvágya! Nem lesz így kevés?A bal mellemből erősebben kéne szívni és a kisasszony csak azt szereti ami folyik. Lustul a drága.

foly.köv. csak ránézek....

Kép
csalexandra
Sopron

Sandie boldog névnapot :D

Kép
csalexandra
Sopron

Csalexandra: nálunk Bálintnál ilyenkor a pihenőszék, és a felakasztható adamo hinta segített, a szék rezgős volt. Erről a terpeszpelust kontra császáros dologról nem hallottam még.
Én nem cumisüvegből adom a lefejt tejet, hanem Medela Calma etetőfejjel. Olvass utána

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

gyorsan bejelentkezem, hazajöttünk, majd, ha lesz időm visszaolvasok és írok!!!!

többiek, Savariaa, Bozza, Ancsa - megszülettek a babák???

pusszantás mindenkinek

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

csalexandra, dehogy baj ha 2 ciciből eszik, sőt, szerintem jobb is, mert így többször használja a melleket és a tejtermelésnek is jobb így, mintha 6 óránként kapna ingert. Ezen ne aggódj, én ált. egy mellből etetek, mert sok a tej, de van hogy még odarakom a másikat is, hogy kér-e, ha igen, akkor nem gátolom, csak hamarabb lecsatlakoztatom, mert képes "túlenni" magát. Amúgy ha két mellből etetsz arra figyelj, hogy amelyiket utoljára abbahagyja, azzal kezdd a köv. etetést. Én úgy oldottam meg - mert totál feledékeny vagyok - hogy a gyűrűmet mindig arra a kezemen lévő ujjamra húzom, amelyik oldalon kezdenem kell az etetést :lol:

sandie, nem semmi méretek és gátvédelemmel, le a kalappal és majd várjuk a szüléstörténetet!

Nálunk most alvás van.
A napunk kb. úgy néz ki, hogy reggel felkel 6 körül (persze +- fél óra legalább), eszik, aztán visszaalszik majdnem a köv. etetésig. Utána megint eszik, tartja a 3 órákat kb. Utána alszik. Aztán késő du. már nézelődik, most pedig este aludt 5 órát egyhuzamban. Ez jó. Nem sír. Egyáltalán nem sír. Nekem ez nagyon furi, mert Lotti azért hallatta a hangját. Akkor sír, amikor fürdés után törölgetem, gondolom fázik. De egy türelmes baba. Ma már rányitom az ablakot, holnap is, és hétfőn már viszem sétálni.
Többiek, ti hány naposan vittétek ki a babókat? És rögtön első sétánál már mentetek 1 órát is akár vagy csak óvatosan?

Kép

Kép
nusildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?