A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

jah télleg!!!! Gratula Benjaminhoz

Adryn, már látszott a talin is, h biza nemsoká állni fog nico! irto erős krapek

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

én is gratula gyöngyi!! láttátok a brad pittes benjamin button életét? erről a benjamin névről most jut eszembe:)....fura egy film...visszafelé öregszik, és kisbabaként hal meg a szerelme kezében..nagyon elgondolkodtatott :(
ma üzleti talink lesz gabkával :D
bocsi, unatkozom, ezért írok már mindenfélét..-mármint hogy nándi egész nap üvölt-üvölt,óbégat, jajjgat. a szokásoso félórás alvásait 3 óra nyügi előzi meg... már fáj a fejem...viszont alul bal oldalt az ínyén van egy piros dudor..ez lenne az első fog? :roll:
adryn, az nem semmi, hogy nico ilyen erős akkor!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Katka nekem is írd meg a számlaszámot ahova utalhatok.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Pulcsi, én láttam a filmet....nem is tudtam aludni aznap, állanódan az a kép volt a fejemben, mikor meghalt babaként a szerelme ölében....nagyon kivoltam tőle....pont akkor volt pár hónapos Szonja. (nem mintha most olyan sokkal több hónapos lenne :lol: )

Gabi
Kép

Kép
tehuti

papillon - amint írtam az első 3 hót ágyban töltöttem, azért mert még mielött kiderült volna, h kismanó akar-e hozzánk jönni, bevéreztem s ez után is gyakran vérezgettem. Mindig rohantunk a korházba a dokival szerencsére jó viszonyban vagyunk, csak azért nem fektetett be az elején mert megigértem, h ágyban fekszem. A végén meg szerintem ő parázta túl a dolgot, mert egy nst alkalmával a gép nem mutatot szívhangot (az aszisztens hiába mondta, h a gép sz@r) a pocakom ezerrel mozgott (ez engem megnyugtatott) szóval jött a doki rámtette a kütyüt és volt szívhang meg minden de akkor közölte ez de.10-kor volt, h menjek haza csomag és 1-re vissza mert bennt kell maradnom szülésig. Ekkor közölte, h császárt javasol, én meg nem mertem ellent mondani. Túl sokat vártunk és küzdöttünk ezért a babóért, h a doki döntését felülbiráljam. Ha gondoljátok egyszer elmesélem de hosszú a történet sok elözménnyel.
Katka meg mindenki köszi a dicséreteket, átadom Kristófnak
szóval igen én is úgy gondoltam, h addig kell fájnia amig kibujik a foga nem utána, nálunk fog után kezdödött a nyügi az is lehet, h mind egyszerre akarnak kibujni mert az íny duzzadt és egyfojtába tömködi a kicsi kezét meg mindent a szájába és ordit. Uakkor a kajára is gyanakszom 2 napra abba is maradt mert hétvégen nem kapott csak tejcit és a nagy éjszakai hisztik ez után jöttek, szóval nemtom. De a kajának nagyon lelkes ujabban a tejcinek van szájzár. Ezért is vagyok megrémülve, h egy de-i kajától ugy eltelik, h a 2 órás kaját is kiakarja hagyni és csak 5-6 körül kér még egy fél adag tejcit (az eddigi megszokott adaghoz képest) este és reggel eszik rendesen. Szóval para 1000-el s akkor most adjak mást is vagy ne?.......
Ja és az éccaka a dentinox után aludt reggel 7-ig hurrá, de aztán de-t megint volt rinya ölben még egy kicsit aludt de a de-i kaját megint nagyon lelkesen nyelte.
Nemlajos párkapcsolati válságot sajnálom
Adryn hát igen, de ismerni kellene engem, h mennyire fobiás vagyok és milyen nehezen kezdek el komunikálni. Nagyon ügyes Nicobaba, Kristóf pár napja forog hasról hátra és vissza de ennyi pedig egy örökmozgó, állandóan jár keze lába. Mikor megszületett a korházba a csecsemösök azt mondtak karmester lesz annyit járt a kicsi keze.
Gyöngyi gratula Benjáminhoz

bocsi megint kicsit sok voltam, de be kell hoznom a lemaradást megyek mert ébredezik a kisherceg
bababi

Adryn, mondjuk ezen a felálláson most lehidaltam rendesen (a másik topikban van egy lány, az is hasonlóan modell alkat, hogy hízna meg, mint Te ( :D:D:D), és az ő fia is 7 hósan már kapaszkodva ment!!! Így jár, aki sovány, nem tud pihenni, futkoshat a gyerek után, és így lesz még soványabb! :twisted: )

tehuti: sehonnan. háromszor ide-oda töltöm kispoharakban, s mivel az egész csak 40ml, kb annyira le is hűl. Aztán a gyümi meg tovább hűti, pont jó langyos lesz a végeredmény :roll:

papillon:
ha meg akarom puszilni, az arcát tartja, ha meg akarom ölelni, elfordul, és azt mondja, na, hadd menjek már ....... (tetszőlegesen folytatható, enni, inni, zuhanyozni, wc-re, tévézni, dolgomra), vagy hagyja 2mp-ig, de nem ölel vissza, csak ha rászólok, hogy héló.
Sajna ezek nem kitalált dolgok :?
De mielőtt jönnétek, hogy biztos van valakije, biztos vagyok benne, hogy nem.
Csak éppen....................................... hát, most elgondolkoztam. Nem tudom :(

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

pedig pont azt akartam kérdezni, h mi van azon a vonalon, h lehet, h van vkije. mert egyszer már megfordult a fejedben.

bababi, mesélj is sokat, mert nagy a lemaradás... :wink: :lol: kristóf nagyon helyes kiskrapek!!!4 tök jó, h hoztál ennyi képet!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

nemlajos: én rákérdeznék konkrétan, hogy mi a baja és, hogy szeret-e még, mert ez így nagyon gáz :(

köszi a gratulációkat,közvetítem :)

Adryn: hát ez a Nico nem semmi :shock: Asszem résen kell lenned, lassan az ajtót is kinyitja :D Kábelezés nálunk is van, szerencsére én még arrébb tudom rakni, hogy ne érje el

Kép

Kép
pgyöngyi

na bealudt... én meg gyorsan bevágtam 2 nagy tányér tökfőzit csirkepörivel... nyami :P

Gyöngyi:
gratula tesódnak Benjihez. igen... már ki is néztem a rácsot (azt csak nem tudja kinyitni :? ) a konyhaajtóra.. a lakás többi része Nicósítva lesz...

Papillon: ja.. ismerem azt az esőkabátszerű undormányt, de egy az hogy nem tetszik, kettő meg az hogy attól még az etetőszék és az én ruhám nem kímélődik meg.. plusz az asztal, padló felállás sem. szóval marad a szakálka és a takarítás öltözködés kombináció.

Nemlajos: fogsz Te még Döme után szaladni, ne aggódj... aztán majd csak úgy égnek le rólad a kilók! :lol:
sztem is tényleg próbáld meg féltékennyé tenni a Zurad... pl öltözz fel csinibe, smink, parfüm és úgy menj el otthonról. és ha kérdezi hová mész csak közöld vele hogy EL. és mikor hazaérsz legyél kivirult és jókedvű.. tuti b@sztatni fogja a csőrét hogy mi a helyzet :P ;)
egyébként nem egyszeri habók volt a felállás.. ma megismételte kétszer egymás után.. de egyelőre csak úgy ha rajtam kapaszkodik fel.. tudjátok olyan ruhát lenyúzósan :twisted:

nagyon faxa idő van itt.. no szél (ez itt olyan ritka mint a lila holló), napsütés és 20 fok.. remélem tartja magát jövő héten is.. jönnek muterék.. úgy gondoltam azt a hetet hogy én majd jól délben felkelek addig ők csak babázzanak, főzzenek, aztán viszem őket valamerre :lol: na.. ahogy móricka elképzeli... de aludni akkor is tovább fogok 8)

Tehuti:
az a baj hogy én kétfelől kapom az okosságokat ht-vel kapcsolatban. otthon ugye elvileg 6 hóig csak anyatej.. itt meg 4 hósan kezdik a ht-t és 6 hósan már húst meg tehén(!)tejet adnak a gyereknek. na mondtam is a védőnőnek hogy köszi.. amíg van nekem tejem nincs szükség a tehénére. szóval így mixelem az otthoni és az itteni okosságokat megérzés szerint. de a zöldségeket már majdnem mindet végigpróbáltuk.

van ötletek hogy lehet nem nyithatóvá tenni egy szekrényajtót és fiókokat? :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Katka
én most sajnos nemet kell, hogy mondjak... bár nagyon mennék, de a férjem sem fog ráérni, egyedül meg nem vágok neki...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Most csak gyorsan, mert mindjárt jönnek az üzletfeleim és még nem került elő az árú, sem a párom :) (pulcsiék :) )

Gyöngyi: én is gratula

Vica: részvétem!!!!

Levinél valahogy teljesen egyértelmü volt a ht, de Lilivel valahogy.... nem tudom :oops:
Ma is evett barackot, valamelyik nap majd már keverjük almával, aztán sütőtök, aztán a többi zöldésget is végigvesszük.

Ardyn: bababoltokban lehet kapni külömböző felszereléseket amivel bababiztossá tudod tenni az ajtókat, szekrényeket, fiókokat stb. Csak arra kell figyelni, hogy milyen foganytúhoz milyen zárat lehet használni. (nekem annó szerencsém volt, mert én rosszat vettem, de tudtam cserélni egy barátnőmmel, aki szintén rosszat vett, de megcserélve, már mindkettőnknek jó volt :) )
Én nem használnám a ragsztós verziókat, mert sohatöbbet nem tudod leszedni a bútorról (ha majd már nem kell).
És még valami, érdemes hagyni a gyereknek egy szerkényt, amit nyugodtan pakolhat, akkor nem bántja a többit.
Nekem Levi elég gyorsan megtanulta, hogy melyik konyhaszekrény kipakolható és a többit békénhagyta (abban vannak a műanyag tárólóbobozaim, kb 1 évig olyan kupi volt benne, hogy sosem talátam semmit :) )

Kép

Kép
gabka77

Adryn: Baba boltokban lehet kapni mindenféle záró bigyót. De az a te életedet is nehezebbé teszi. Igaz Nico kezét megvédi. ;)

Gyöngyi: Gratulá)lok Benjihez, kedves nagynéni! Biztos nagynéninek is szuper vagy! ;)

Csibb: Nagyon sajnálom. Örültem volna nagyon, ha tudtok jönni. Azt megértem, hogy egyedül nem szívesen vágsz bele.....

Bankszámla: Aranyosak vagytok, de nem egy összeg. Elutalom aztán majd a szálláson rendezzük. Egyébként kérték, hogy egy összegbe utaljuk.
Bográcsos dolgoknak utána nézek.... Az biztos, hogy kinti és nem fedett...

Adryn: Hiába SuperNico, az SuperNico! Nem semmi a fiatalúr! 8)

Erpé: Óvodaútálat normális. Főként, hogy hugi bezzeg anyával lehet. Könyvet én is olvastam. Szerintem rosszabb képet fest, mint ami például nálunk van (Danit leszámítva, de hát neki nagyon nehezített a pálya.). Nálunk a lányok nagyon szeretik egymást és Petit is és nagyon örülnek egymás sikereinek. persze néha van egy kis veszekedés, de szerintem minden a szülők hozzáállásán és mintaátadásán múlik. ;)
Van benne néhány gyakorlati technika szeritem az nagyon hasznos!

Nemlajos: kedves, Ilda! Ne haragudj, hogy most kicsit 'leszidlak', de ti ilyen ciklikusan éltek és mivel a problémák mélyét még csak véletlenül sem nézitek meg, ezért naná, hogy mindig újra idejuttok. tudom, hogy nehéz most Neked. Na, de mindenki azt kapja az élettől, amit beletesz.... te mennyit teszel a saját életedbe? És a kapcsolatba? A párodról már nem is beszélve.... Bocsi, az okoskodásért.... Amit idág láttam, abból arra tippelek, hogy vasárnap dél körül lesz a kibékülés... :roll:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Adryn Én pl. Mátét alig tudom leültetni. Állandan állni akar, és mindenhonnét, ahol megkapaszkodik két kézzel, húzza magát állásba. De én nem hagyom. Először másszon!

Én kíváncsi vagyok a védőnőm mit fog mondani ht-sal kapcsolatban.
Mátét hétfőn viszem Pécsre kontrollra, szerdán meg ide a gyerekdokihoz, meg védőnőhöz. Megkérdem, mit, milyen sorrendben adjak neki enni.

Ti a körtére mit mondtok? Még nem akarok adni neki, csak valahol 8 máshol meg 12 hónapot olvasok. Most mi az igazság.

Amit ehet most sorban a baba: barack, alma, krumpli, répa, sütőtök. Ha jól tudom. És utána? Szilva? Paradicsom? Hús? Vagy mi?

Kép

Kép
rszg

Katka Szerintem a többiek a Te bankszámlaszámod kérték.

Kép

Kép
rszg

katka :D
Ezért is mondtam, hogy most újra lent vagyok.
Tudom, hogy hullámvasút.
Gyakorlatilag már egyikünk se tesz bele semmit a kapcsolatba, ezért is találó, hogy jelenleg egy kellemetlen szobatársa a férjem. A szobatárssal is vannak ám jobb periódusok, a Zurammal is lesznek még.

Gyöngyi, ha rákérdeznék a válasz az lenne: persze :roll:

Jó hír: megjött a fürdetőkarika! :D

rszg: én a kismamatáblázatot használom, a következő hótól már annyi minden van (paradicsom, cukkini, paszternák (?), csirke, banán (óvatosan), meg még egy csomó minden). Onnantól jön nekem a káosz, majd viszem a táblázatot a boltba (most a hűtőn van :wink: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Namlajos Csak az a gondom, hogy mindegyik táblázat mást ír. Melyik a jó?

Kép

Kép
rszg

amelyik mellett kitartasz :wink:

Komolyan, most honnan tudhatnád, hogy 10 év múlva, vagy akár egy hónap múlva mit találnak ki (lásd glutén).
Én a kismama táblázatot választottam, de nem szentírásnak (lásd glutén :D), csak iránymutatónak.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sztem adjunk a babáknak pacalt...aztán, ha azt bírják, akkor mindent!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :D :D :D

nekem is táblázat van a hűtőn. :wink: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

rszg, én táblimon a körte a 7. hótól van.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

enyimen is :wink:

Tehát: akinek táblázat van a hűtőjén, az már 7 hótól adhatja a körtét!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ja, ez így teljesen egyértelmű! :lol: :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

katka, mellésaccoltál :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Akkor holnaptól mehet(ne) a körte. Na mentem, nemsokára fürdetés, aztán alvás.

Jó éjt!

Kép

Kép
rszg

Na, végre megint van rendesen működő laptopom. Egész más így az élet.... Jövő hét közepén végre kapok új gépet, addig remélem ez kibírja... :twisted:
Tegnap mentem dolgozni, amikor felhívtak az oviból, hogy Ágica lázas. Munkát lemondtam és rohantam érte, de ma már teljesen jól van. Viszont tegnap óta Peti orra is folyik. Folyamatosan. Tölmindegy, hogy szívom vagy sem, de azért szívom... :roll: És Petiapu is beteg.
Nekem meg ma GYőrbe kellett mennem ügyvédhez, szóval Zsófi reggel ment suliba, utána Petiapu orvoshoz, utána én rohantam Győrbe, addig Petiapu maradt 3 gyerekkel betegen. Onnan rohantam vissza, felvettem 1/4-2 kor a Zsófit a sulinál, meg Ágicat és Petit is felvettem és rohantunk lovagolni. Ott végre volt időm megállni és szopizott egy jót Peti. Most délutánra, már Petiapu is lázas.... Katasztrófa súlytotta övezet vagyunk....

Rszg: Értettem a bankszámla kérést, de majd a szálláson rendezzük. ;) Ti is igazán jöhetnétek. :wink:

Kukli: Asszem te kérdezted. Petinek hétfőn van a pere. Felolvassák majd a felperes (exem) apáság vélelmének megdöntésre irányuló beadványát, aztán nyilatkoznia kell, hogy nem volt velem szexuális élete. Aztán én ezt megerősítem, viszont megnevezem, hogy Petiapuval viszont volt, amit remélhetőleg Petiapu elismer..... Azért meg kell, hogy mondjam, elég megalázó ez az egész.... :x

Nemlajos: Innen messziről nézve (persze könnyű okoskodni) nagyon sajnállak benneteket, mert szerintem szeretitek egymást, csak rossz helyen teszitek bele az energiát és ha ugyan ez a jó pontokon történne és úgy ahogy számotokra ez szükséges, akkor tök boldogok lehetnétek. És szerintem ezért érdemes lenne kicsit dolgozni vagy nem? :roll: :oops:
Meg tudod én már patchwork családban élek és tudom, hogy ez SOHA nem lesz olyan, mint egy igazi család, amiben én is felnőttem és én élek azzal a lelkiismeretfurdalással a lányaim miatt, hogy boldogtalanok a hülye szüleik maitt.... Szóval ezt ne!
A nyitott házasságról meg csak annyit, hogy épp most olvastam Csernus könyvében (A férfi), hogy mennyire rombolja a gyerekeket és garantálja későbbre, hogy ne legyen normális párkapcsolatuk, szóval ilyen hülyeségeket légyszi ne is mondjál. Ezek csak menekülések és nem oldanak meg semmit!
És itt befogtam a csőröm! :oops:

Szerintem ezt a HT dolgot nem lehet ám nagyon elszúrni, a gyerekek rugalamsak és sok hülyeségét kibírják az anyukáknak.... :lol: (Enyimek is élenk még! 8) )
Viszont a napokban többen írtátok, hogy már csak 2-3 szopi van. Ha hosszabb távon szoptatni akarok, akkor szerintem ez kevés. :roll: Akinek most 2-3 szopija van csak, az szerintem 2 hónapon belül nem fog szoptatani. Ami nem baj, főként, ha ez a cél, csak ha nem ez, akkor tessék többet szoptatni....

Katka

katka22

sziasztok

kristóf baba nagyon vagány. kis édes :)

nemlajos sajnálom a párkapcsolati zűrt :? :?
azt a táblázatot nekem áttudod küldeni vagy hol lehet megtalálni?

gyüngyi gratula a kisbabához :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Kép

hoztam egy képet :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Bababi: Igen, gondoljuk. Meséld csak el! Érdekelsz ám minket! Amit így megpendítettél az alapján, nem lehetett egyszerű ez az egész. Sajnálom, hogy sokat feküdtél és hogy császár lett, de szerintem fő, hogy egészséges a babád!
Ha meg mindent leírsz, az szerintem Neked is segít feldolgozni ezt az egész kálváriát.... Vannak köztünk mások is, akik meglüzdöttek a babájukért, szóval minden tiszteletem a tiétek még így ismeretlenül is! 8)

Gabkához csatlakozva: Érdemes elkezdeni bababiztossá tenni a lakásokat, hogy ne kelljen minden perceben elmondani, hogy NEM! Viszont érdemes hagyni nekik dolgokat, amit pakolhatnak. Én is jó darabig úgy főztem, hogy addig a lányok pakoltak mellettem egy dupla ajtós szekrényben... Ezek a műanyag dobozok és egyebek sokkal izgalmasabbak, mint bármely interaktív játék.... Ez van. ;)

Katka

katka22

lassan nekünk is elkell ezt kezdeni . nálunk egy csomó mindent elkell tüntetni meg már nagyjából tudom hogy mi az ami érdekes mert a sógornőm gyerekei pl az összes cd-nket van vagy 300 db kipakolták a tokból és azon ugráltak. ez egy üveges tv szekrény ugyhogy valami ajtót kéne a cd-k elé is csinálni :D:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

adryn neked elfelejtettem írni hogy nico nagyon ügyiiiiiiii :D :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Adryn: Etetés ügyben akartam Neked írni, hogy ne keseredj el, majd belejöttök mind a ketten.
Két tippet adnék hozzá:
Ha Nico nagyon rúgkapál, akkor nyugodtan használd a Nem szót. Vágjál komoly képet és mélyítsd el a hangod, hogy érezze, hogy ez komoly.
Ha véletlenül szépen eszik, akkor meg dícsérni, dícsérni és dícsérni! Érti ám már ezeket! ;)
Bele fogsz jönni. Zsófival az elején úgy jártam, mint most te. Most fél óra alatt egy 6 tagú családot simán megvacsoráztatok. Peti is ott eszik velünk. Minden 3. kanál után nekem is jár egy falat az én tányéromból. Már megszokta. Húsz perc alatt végzünk..... Pedig közben a nagyobbaknak is kell ugrálni, meg felvágni, meg tölteni, meg minden.... Szóval az évek meg a rutin.... :lol: Menni fog Neked is!

Katka

katka22

Nemlajos átküldenéd nekem is azt a táblázatot?
Szerintem Kristóf elszégyelte magát, h világgá kürtöltem, h nyügi, ma du-tán 1-kor elaludt és 1/2 4-ig aludt és mosolyogva ébredt mint ahogyan megszoktatott eddig (lehet ha nem lett volna ilyen hetünk akkor nem veszem rá magam, h írjak nektek és kérjek segítséget) reméljük csak azért volt, h írjak.
Képzeljétek a du-tán amig aludt barackot turmixoltam, h tegyem a fagyiba, megébredt a gépet ott hagytam s elkezdtem etetni egyszer csak érzem, h valami nagyon büdi nézek a konyhába hát a robot fehér füstben uszik (mint a rock koncerteken) s a füst egyre jobban terjed. Cümisüveg ki, gyerek fel, rohanok kihuzom a kábelt a konektorból, ajtót kinyitom, gyors huzat. Visszaülünk enni, persze egyből szájzár, nézem a robot továbbra is füstöl. Gyerekbe betuszkoltam a maradék tejcit, gépet megnéztem müködik de kitettem az erkélyre mert nagyon büdi, még most is érzezni a szagot. Bakker és mi lett volna, ha elmentem volna itthonról? Mindig áramtalanitani kell? Párom hazajött nézte nem érti ő sem.
Katka olvasom a bakonyi talit, ez közel van hozzánk, ha megbeszélem a párommal és rábolint, mehetnénk mi is?
Azt hiszem elhamarkodtam a Kristóf dicséretet megint sír.
Megyek mert lassan fürdés idő. Reménykedem jó éjszakája lesz a babómnak meg nekem is.
bababi

korábban kezdtem el írni aztán láttam,h Katka mit írt, ha lesz időm elkezdem este a történetet
Moncsi köszi Kristóf dicséretet bezsebeltem! Lívi baba is nagyon édes!Ha jól emlékszem egyszer láttam egy szülinapi dátumot azt hiszem mi egy napon születtünk csak pár év (ajajaj)
Most megyek mert nagy a zaj.
bababi

bababi, küldeném, de hol a mélcímed?
moncsi, Neked ment!

katka: mindaz igaz, amit mondasz, tudom jól.
Nem volt egyszerű most sem a békülés (rossz szó, most nem voltunk haragba, most egyáltalán nem volt közöttünk kapcsolat), de ahogy vázoltam, hogy képzelem én a továbbiakat, ha nincs ellenére, és nem akar közeledni (kis vívódás után) egyből nyitott.
szerintem belátta, hogy én ezen tényleg elgondolkodtam (még a második gyerek létrejöttét is vázoltam, hogy hogy gondoltam, meg a gyerekvigyázást programos estékre...).

Viszont az is nagyon igaz, amit bababinak írtál, nekem az írás a gyógyír (hehe, ez a jó szó rá, gyógy-ír!), mert ahogy leírom, mi bánt, egyre egyértelműbb, hogy MI bánt igazán, és végül már el tudom mondani is annak, akivel kapcsolatos, vagy meg tudom oldani, vagy túl tudok lépni rajta.

No, szóval fogok én még itt ámokot futni, ne féljetek! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka, te tényleg nagyon profin etetsz, ezt megerősíthetem, pont ma gondoltam rád mikor Julcsival bírkóztam, hogy bezzeg te pikkpakk belenyomtad Petibe a tatai talin azt az üveg kajcsit. :D
Peti névreíratás durva, huh, majdnem mi is így jártunk ám, de uccsó pillanatban meglett a válás és még egy új esküvőre is volt idő, így megúsztuk, és olvasva amit írsz nagyon örülök neki :o

Na, akkor egy-két fotó a mai etetésről, már jobban csúszott a gyümi

Kép
Kép

Megyek fekszem, mert Julcsi ma is nagyon fárasztó volt :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

ez, amit Katka ír és átél apaság címén, egy felháborító idiótaság... el sem hiszem. :shock: :? :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hű, zita, azok a fogak :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Örülök, hogy beszélgettek és közeledtek! Komolyan. És írj csak nyugodtan, ha segít! Mi szívesen elolvassuk.
Viszont ezt nem lehet kihagyni.... :D
[quote] írta:még a második gyerek létrejöttét is vázoltam, hogy hogy gondoltam

Mesélj! Előről? Hátulról? Lovalós? Fürdőkád (csak mert vizuális típus vagy :lol: )? :wink:
Bocsi, de tényleg feladtad a labdát! :lol:

Bababi: Még jó, hogy nem lett tűz! :shock: Nekem a csengő füstölt el így 2 hónapja a házban. Én is azonnal kiküldtem az összes gyereket és áramtalanítottam a házat és utána ott topogtam, hogy most mi van, mert csak füstölt és bűzlött.... Persze végül felhívtam egy nagyon fontos tárgyalás kellős közepén Petiaput, hogy most mit csináljak??? 8)

Zita: Szerencsés vagy, hogy így meg tudtátok oldani. Nálunk nagyon bizonytalan volt az egész helyzet... Az 5. hónaptól a 8-ig teljesen külön éltünk és utána nagyon nehezen fogadtam vissza Petiaput, no meg ő sincs még elválva, szóval ha akartuk volna sem házasudhatunk volna össze.... Most exszel megbeszéltük, hogy ősszel beadjuk a válást....
Hmmm. Ezt a mosolyt Petinek megmutatom! 8)

Bakonytali: 4 családra pénzt elutaltam. Bogácsra rákérdeztem, várom a választ.
Bababi, persze, hogy jöhettek. Örülünk nektek! Ott alvósnak jöttök vagy csak napközben beugrotok? Nem tudom milyen messze laktok.... :roll:

Katka

katka22

bababi: júli 31 ??:)

nemlajos köszi megkaptam :9 :lol:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

ezt előbb kaptam:

H1N1 védőoltás

Akinek nincs televíziója, annak elmondom, hogy van egy műsor, amiben
felnőtt emberek mérik össze elsősorban lexikális tudásukat ötödik

osztályos gyerekekkel és rendre szégyenletesen alul maradnak, szinte
minden témában. Beleértve a matematikát is. Lássuk, Ön okosabb e, mint
egy ötödikes?

Ma reggel a Kossuth Rádióban hallottam, hogy bár a felnőtteken végzett

tesztek eredményei még nem ismertek, elkezdték veszprémi önkéntes
gyerekeken tesztelni a H1N1 vakcinát. Mivel a vakcina le van gyártva,
rövidesen beindul a marketing gépezet, ami el fogja adni Önnek, nekem,
minden embernek, aki ostobább, mint egy ötödikes.

A számtan példa: Amennyiben egy millió fertőzött emberből a
sertésinfluenza megöl 500 embert, hányat fog megölni 10 millióból? A
helyes válasz természetesen 5000, és ez a hivatalos WHO által publikált
arány a jelenleg ismert H1N1 változat veszélyességét illetően.

Ez ugye elméleti szám, de ennyi halálos áldozata lenne egy minden magyar
állampolgárra kiterjedő influenza járványnak. Jegyezzük meg ezt a
számot, mert még visszatérünk rá.

Mit felejtettünk el 33 év alatt?

Talán többen olvastak arról, hogy 1976-ban volt már egy sikertelen
sertésinfluenza-oltóanyag kampány, ami több száz ember idegrendszerében
okozott helyrehozhatatlan kárt, miközben sokakat megbénított. Az orvosok

még nevet is adtak a tünetnek: /Guillain-Barre szindróma/. Nem tudom,
miért nem a Mérgező-Védőoltás szindróma nevet kapta - talán túl beszédes
elnevezés lett volna.

Mindenesetre tény, hogy az orvosok nem voltak tisztában az oltóanyag

hosszabb távú hatásaival és ez emberek százainak életét tette tönkre. A
tagadás mit sem segít a dolgon. Emlékezzünk csak az autizmus és a
csecsemőkori védőoltások kapcsolatára. Azt is évtizedeken át tagadták,
mire 2003-ban az Egyesült Államok kormánya elfogadta a higanyt

tartalmazó oltások káros hatásairól szóló tanulmányokat, és azóta
folyamatosan vonják ki ezeket az oltóanyagokat a használatból. Az emberi
szervezetbe bejutó anyagok határértékeit meghatározó amerikai
kormányhivatal, az EPA (Környezetvédelmi Ügynökség) 2003-as adatai

szerint egy 2 hónapos csecsemő a megengedett higanydózis 129-szeresét
kapta az oltásokkal. Nem csak az amerikai csecsemő, hanem a magyar is,
csak az ÁNTSz nem ért rá ezzel foglalkozni, mert a vitaminok
betiltásával van elfoglalva.

És persze van egy csomó dolog, amit sem az ÁNTSz, sem a gyógyszeripar
nem szeretné, ha Ön megtudná:

1.

A védőoltás, amit rövidesen rászabadítanak a gyerekeinkre,
lóhalálában készült el. Állami és ENSz rendeletek biztosították,

hogy a gyártás előtt ne kelljen a szokásos teszteket elvégezni a
rövid és hosszabb távú mellékhatások tekintetében.

2.

A védőoltás olyan adalékanyagokat tartalmaz, amik azonnal
gyulladásos tüneteket okoznak a szervezetünkben. Ezek miatt

várhatóak a korábban is nagy arányban jelentkező idegrendszeri
elváltozások.

3.

A védőoltás akár meg is növelheti a tényleges influenzával
kapcsolatos halálozási arányt amiatt, hogy megváltoztatja

(elnyomja) a szervezetünk normális immunválaszát egy igazi
vírusra. Nincs semmi statisztikai bizonyíték arra vonatkozólag,
hogy bármi előnye származna azoknak, akik beoltatták magukat
korábban, más járványok esetén. Ezt nem méri senki.

4.

Az orvosok a mai napig nem tudják, ténylegesen mi okozta az
1976-os paralízises megbetegedéseket a védőoltást kapott emberek
között, ennek ellenére ismét be akarnak oltani mindenkit.

5.

Ha Ön vagy családtagja belehal a védőoltásba, vagy komolyan beteg
lesz tőle, a gyártó cég nem felelős ezért. A kormány teljes
mértékben átvállalja a felelősséget tőlük és fizeti őket
mennyiségi és nem minőségi alapon. A kormányok felelősségét itt

most nem minősíteném.

6

A D-vitamin, messze hatékonyabbnak bizonyult minden influenza
védőoltásnál, de mindenki jobban jár, ha ezt Ön nem tudja meg.

7.

A gyógyszergyártó cégek, akik érdekeltek az oltóanyag gyártásban,

milliárdokat tesznek zsebre a következő hónapokban, amit az
adóhatóság megemelt adók formájában vesz ki az Ön és az én zsebemből.

8.

Amikor itt lesz a járvány és elkezdenek az emberek belehalni a

betegségbe, sokan közülük olyanok lesznek, akik kaptak az
oltásból. Az orvosok pedig ezt is meg tudják magyarázni szokásos
"gyógyszerlogikájukkal": a megmentettek száma sokkal nagyobb, mint

azoké, akiket elvesztettünk. Persze a megmentettek száma nem
ismert, az egy fikció. Mivel a krónikus betegek közül legelőször
azokat oltják be, akiknek a legsúlyosabbak a betegségtünetei, nem
is lesz nehéz megmagyarázni, hogy amúgy is meghalt volna Krónikus

betegségnek minősülnek az idült légúti betegségek, a krónikus
szív- és érrendszeri betegségek és veleszületett vagy szerzett
immunhiány.

9

Ha valamire, egy dologra jó lesz a következő hónapok védőoltás

kampánya: a hatóságok fel tudják mérni és be tudják azonosítani
azt a birka tömeget, amelyiket bármikor, bármilyen veszéllyel
megijesztve sorba lehet állítani védőoltásért vagy bármiért, amit
el akarnak adni nekik. A későbbi ilyen kampányokat olcsóbbá teheti

egy ilyen címlista.

10.

Az elmúlt hónapokban millió szám fertőződtek meg emberek a H1N1
vírussal és gyógyultak meg anélkül, hogy bármi kezelést kaptak
volna. A legtöbben észre sem vették, hogy influenzások voltak,

mert a H1N1 fertőzés lefolyása enyhébb a korábban megszokott
influenzákhoz képest.

11.

Az egészségügyi dolgozók mindössze 30%-a adatná be magának
vakcinát, miközben a 70%-uk nem, vagy még gondolkodik. A legtöbben

(60%) a várható mellékhatások miatt aggódik. Ez derül ki 1500
egészségügyben dolgozó angol nővér körében végzett felmérésből.

Számoljunk tovább:

Hány embert kell beoltani a vakcinával, hogy megmentsünk *EGYETLEN*

életet a sertésinfluenza következményeitől?

Figyelem! Ez a kérdés sosem fog a vezető médiákban elhangzani. Mivel a
becsületes válasz nem az, amit az emberek hallani szeretnének...

A válasz mindenesetre elég egyszerű. Amennyiben feltételezzük, hogy a

vakcina 100%-ban hatékony (ami azt jelenti, hogy megakadályozza a
halált, ami egyébként bekövetkezett volna), egy élet megmentéséhez 2000
embert kell beoltani. Ez az arány számos médiában megjelent, mint ennek
az új vírusnak a veszteségi aránya.

Mivel azonban nincs 100%-os hatékonyságú oltóanyag (messze nincs),
nézzünk egy hasonló esetet. A szezonális influenza oltóanyagok esetén
1%-os hatékonyságról beszél a tudomány. A halálos esetek 1%-ában
hatékony, amire a tudomány lelkesen tapsol, mert "minden egyes élet

értékes". Viszont ha ezt az arányt az új influenza oltóanyaga sem
szárnyalja túl, a képletünk úgy alakul, hogy 200000 embert kell beoltani
*EGYETLEN* élet megmentése érdekében.

Ha ezt beszorozzuk egy oltóanyag költségével, azt kapjuk, hogy

*EGYETLEN* élet megmentése a H1N1 vírussal szemben 200-800 millió
forintba kerül, attól függően, hogy melyik patikában szerezte be az
ember az oltóanyagot.

Az oltóanyag gyártói persze optimistábbak nálunk. Szerintük a halálos

esetek közel 10%-ában lehet hatékony a védőoltás. Ha nekik lesz igazuk,
10 embert mentett meg a 200000-ből a vakcina, miközben tudja Isten,
mennyit öl meg a vakcina maga ebből a 200000-ből.

Kinek ennyire értékes 1 élet?

Az egészségügyi politika persze nem a józan ész alapján működik Az
politikai alapon működik. A politikusok pedig aszerint működnek, hogy
"csinálni KELL valamit". A reformok reformját is megreformálják, mert

azt várja el tőlük a választó, hogy változtassanak, mert most nem jó.
Ezért ők csinálnak valamit, mert az jobb, mint semmit sem csinálni vagy
mondani. Mellrák ellenes program rákot okozó sugárzással tesztelve,
tanulási nehézségek pszichiátriai tesztelése és kezelése drogokkal,

éppen ilyen kényszertevékenységek, amit politikai kényszercselekvések
szülnek.

200000 embert beoltani egy teszteletlen oltóanyaggal annak érdekében,
hogy megmentsünk egyetlen életet, miközben ennél jóval több fog

belehalni az oltásba magába, szintén elgondolkodtató - nem? Ha a józan
ész alapján közelítjük meg. Persze politikai és pénzügyi szempontból ez
a helyes választás. Ha nem teszünk semmit, nincs pénz és még le is
váltanak a következő választásokkor.

Lássuk: az Ön esélye 1:1 arra, hogy egy teszteletlen vakcinával oltják
be, miközben 1:200000 az esélye annak, hogy Ön lenne az a szerencsétlen,
aki belehal egy sertésinfluenza fertőzésbe. Amennyiben ezt szeretné más

megközelítésbe helyezni, ennek több nagyságrenddel kisebb az esélye,
mint annak, hogy Önt villámcsapás végzi ki az élete során (1:5000).
Forrás: NOAA

Matematikailag kifejezve: abban reménykedni, hogy a védőoltás védi meg a
sertésinfluenza okozta haláltól kisebb, mint annak, hogy telitalálata
lesz a lottón. És mellesleg a lottózásnak nincsenek várható
idegrendszeri károsodást okozó mellékhatásai.

A lottóra szokták mondani, hogy az egy adófajta azon emberekre kivetve
akik nem tudnak számolni. A védőoltás pedig most egy olyan adónemmé
lépett elő, amit azok az emberek fizetnek meg, akik nem értenek az
egészséges élethez.

Az influenza védőoltás nélkül is túlélhető. Rendszeres kézmosás, napi
fél óra mozgás a szabad levegőn, D-vitamin, C-vitamin és cink, szelén és
egyéb ásványi-anyagok bőséges mennyiségben, este egy hideg vizes zuhany

tökéletes védelmet biztosít. És a mellékhatásai is kellemesek . Például a
férfiak potenciája, a nők életkedve egyaránt visszatér tőle. Ez mind nem
mondható el a vakcináról.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nemlajos most van mail is
Katka megbeszétem részéről oké, nincs messze de ott aludnánk, mi ketten + Kristóf
Babóm alszik, igaz kb.11 körül kezdte a nyügit a napokban. Talán ma mégsem.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
bababi

Moncsi igen júli 31
bababi

bababi, ment! :D

katka, hát az úúúúúúúúúúúgy volt, hogy mondtam neki (miután vázoltam virágnyelven a többpárkapcsolatot), hogy a második gyereknél nem akarok vitát, természetesen tőle akarok gyereket, és nem akarom senkivel magam megejtetni, de szó nem lehet róla, hogy a fejemhez vagdosson mindenféle vádakat, úgyhogy ezt is beszéljük meg, hogy mindketten vigyázunk másokkal.
valahogy így.
Na, de hát a múlté, már a hátam is bekente, és holnap, ha minden jól megy, megyünk a kopaszira (a Palya Bea koncertet is előbbre hozták)
Ugye nem felejtettétek el? :)
http://www.eloduna.hu/index.php

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos köszi
bababi

Sziasztok!
Katka jobbulást a családnak! Kata külön cuppantja Petikét! Túl lesztek ezen a tárgyaláson is akkor hamar. Biztos kellemetlen, de lesz végre Petinek saját igazi apucis nevecskéje, és ebben az ügyben helyreáll a rend. Kitartás a naphoz!
Ilda sajnálom a családi gondokat, de örülök, hogy megoldódni látszik. Sztem ha hazaérünk mi kimegyünk Palya Beára, bár lehet csak Bobóval, mert egész délelőttre nagy játszit terveztem dédinél, Kata eleget lesz levegőn, apa amjd itthon pihen vele, mert ő meg ma sittet cipel de..
Gyöngyi gratula Benjihez!!! Sok sok boldogságot nekik!
SzuperNicohoz szólni sem tudok! Micsoda kis akrobata. Kössed fel a gatyád tényleg anya!!!!
Bababi csatlakozom, szívesen meghallgatom a történeteteket, és valóban a legfontosabb, hogy végül egy csodapofi, egészséges kisfiú szuszog melletted.
Ht-ről tegnap gondolkoztam (padlizsánkrém készítés közben), végül higgyétek el minden gyerek sikeresen túl lesz veletek együtt ezen a káoszon, és egyszer enni fog. Előbb vagy utóbb. Mindenki ügyesen megoldja. Amúgy ha nem akartok vizet forralni péphez, csak melegíteni langyira, akkor vannak babavizek, illetve most már adható a (csak ez ) Szentkirályi mentes víz, forralás nélkül. Annak van olyan ásvány tartama, ami mehet. Legalábbis Bobónál még így volt.
Julics vmi hihetetlen zabálnivaló! Örülök, hogy jobban ízlik a gyümi már!
Na ébred az aprónép, mennem kell.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok,
nálunk tragikus volt az éjszaka. Tegnap este 6-kor Katababa elkezdett hányni, és nem hagyta abba (először sugárban jött minden, aztán "csak" öklendezett szegény). 9-kor végül kihívtam a heimpál kijáró ügyeletes orvosát, 11-re itt is volt. Addigra már hőemelkedése is volt a csajnak.
Megvizsgálta, és mivel egyelőre nem volt közvetlen kiszáradás veszély és elég élénk is volt a csaj (azaz idegrendszeri gondok sincsenek), ezért nem küldött minket be a kórházba, de nagyon kell figyelni. Azt mondta bármilyen vírus lehet, nem is ez a fontos, hanem a folyadékpótlás. Ja, és mondta, h tök jó, h szopizik, remélhetőleg hamar túl lesz rajta (csakhogy minden cicizés után hányt... :oops: ). Adott hányingercsillapító kúpot, meg egy receptet. Éjszaka rengeteget ébren voltunk, még fél3-kor is hányt egy nagyot (folyamatosan szopizni akart, és addigra gondoltam, hogy hat már a kúp, és adtam neki teli cicit - hát nem volt jó ötlet). Azóta viszont - kopp-kopp - benne maradt, amit szopizott. Kis hőemelkedése van, de most épp vidáman játszik, kúszik-mászik-vigyorog, dumál. Én és apa vagyunk csak zombik. Samu átaludta az egészet.
Bocs, hogy csak magunkról, de nagyon idegörlő éjszaka volt ezl, és nem tudom, h túl vagyunk-e a hányós részen, vagy csak szünet van...

erpé

Nemlajos Örülök, hogy rendeződnek a dolgaitok. Csak kényeztesd magad!!!

HŰ erpé! Remélem ma már semmi baja nem lesz Katának. Én is megijedtem volna. És hogy 2 óra alatt ért ki az ügyeletes?!! Erre inkább nem mondanék semmit!

Kép

Kép
rszg

hát erpé nem lehetett semmi éjszakátok. remélem nincs semmi baja katának.azért az ügyelet tényleg durva hogy enniy idő alatt ért csak ki :? :?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Mikor jönnék,akkor meg e netem szaraxik :evil:

Erpé!
Huh,ezt még olvasni is rossz volt :( gyógypuszik Katababának!
Biztosan szívbajt kapnék egy ilyennél :shock:

Gyorsan írok,amíg el nem száll a netem :? HT:Tegnap a bébiételes üvegek előtt gondolkodtam,és csak ma reggelre jöttem rá a megoldásra(azt hiszem)Jól gondolom,hogy a bébiételeken azért van már 5 hótól húsos kaja,mert 4 hótól van a kezdés?(mert táblázat szerint ugye 7 hó a hús)gondolom azért,mert ha normálisan 6 hósan kezdjük a ht-t,akkor 7 hósan jöhet a husi.Na most ez alapján,ha 5 hósan kezdtünk enni,6 hósan mehet husi?
Mellesleg az én lányom csak akkor kakál,ha kap barackot(de akkor napi kétszer is) :D És azt hiszem,én átteszem a délelőtti kaját délutánra(Nemlajos logikusan levezetted a babaszakácskönyv javaslatát!:) Viszont tegnap lapozgattam egy kecskemétis füzetet,abban is a tízórait írja először)mert Lara délután óránként eszik!Este annyi marad,hogy kettőből annyit bír enni fél 8kor,ami kb.éjfélig elég,de addig nagyon nyűgösen is alszik:( És muszáj mostmár tényleg valami tápláló kaja után nézni,mert ez a gyümölcs nudli neki:)
És ma megint pöttyös lett :( Tegnap megittam fél liter karamellás tejet,gondoltam,mostmár idősebb,hátha mehet,de nem :cry: Amióta olyan 2-3 hósan pöttyös lett a tejtől,amit ittam,azóta én nem ittam tejet :shock: csak most.De ezek szerint nem lehet.5 erős piros pötty lett az arcán.Most szerintetek ez tuti tejallergia?Vagy elég lesz,ha várunk 1/másfél éves koráig a tejjel?Persze tudom,ez sem garancia,de hátha...
Tegnap amúgy láttam valami sütőtökös kaját 4 hótól tejporral :shock:

Katka!
Ez az eljárás :shock: :evil: Ha túl lesztek rajta,felejtsétek el gyorsan!

Kép
Kép
zazzy

erpé, nagyon nagyon sajnálom, de sztem az ügyelet önmagához képest nagyon gyors volt, hisz ez mégsem a mentők. Jajj, nagyon kemény éjszaka lehetett, borzasztóan sajnálom.

nemlajos: azért mégis csak te értesz a legjobban azuradhoz :wink: örülök!

köl vkinek 16 GB-s memokártya? Ismerős tud szerezni 12-ért ujonnan, megnéztem a neten a legolcsóbb 16 e. itt a linkje nekije: http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnik ... _ii_16_gb/

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

zazzy: én ma cukkinikrémet fogok csinálni :wink:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Vissza: Várandósság