A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Most adtak a patikában ilyen Mecsek teát de ezt sem merem adni mert kamilla is van benne...attól nem fog fosni???

Könnycsatorna átmosás...jaj az nagyon fáj nem???
Vendég

Nekem sincs kifogásom a mostani idő ellen! Csak egy kis alvás hiányzik! :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Én vizet adok a babának! Azt mondta a védőnő, hogy nyugodtan lehet adni, csak ne sokat, hogy ne telitse el. Én a nagy meleg miatt adom neki. Egyébként csak cici.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jó reggelt!

Szemgyulladás: nekünk a doktornéni írt fel szemcseppet 1 hétig csepegtettem és elmúlt :P

Tea: Mecsek baby teát iszik Kristóf, szereti (édeskömény+kamilla)

Nem voltunk sárgák, hála :wink:

Segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!! Iszonyatosan begyulladt a bal mellem. Mit csinálhatok vele, hogy a fájdalmat csökkentsem?????? Ma már összesen 3 órát nyomogattam. Olyan mintha egyes tejcsatornám nem működne. Olyan érzés mint amikor belövell a tej. De ez most nem ezt csinálta :shock: :shock: :shock:
Hőemelkedésem is van és már a súlyától ahogy lóg úgy is fáj. Szint nem tudok megmoccani :cry: :cry:
bluebox

Blue!
Valami hasonlóval küzdök én is most,hogy sürübben jött cicire,nekem is bevan állva a mellem...Nekem bejön,ha törölközőt bevízezek langyos vízzel és rátteszem a mellemre....

Kipróbálnám én is azt a Mecsek teát....így kell keresni a gyógyszertárba?Ára?

Úgyis megyek az Államkincstárba :evil: :evil: :evil:
Vendég

Rakjatok már babafotókat a kisvölegény,a sok-sok leendő koszorúslány a vöfélykiscsávók és minden kistopikosról szeretnék fotókat nézegetni!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Vendég

Csiri, csak a Te kedvedért :P

Kép
Ez itt a reklám helye :P

Kép

Az ára, kb 450 Ft :P
bluebox

Ez teljesen friss kép :P
bluebox

Blue!
Istennő vagy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !
Jót nevettem!
kristóf a teától alszikilyen jól????
Látom nektek is a hordozóban trónol....Én akármit is csinálok,napközben ha leakarom tenni a kiságyba nemtetszését nyílvánítja,miest belerakom a hordozóba azonnal megnyugszik és már billen is a feje egy mosoly kiséretében oldalra és alszik is..... :wink: :lol:
Vendég

Basszus!
Az egész combom úszik a tejben....(Na nem azért,mert addig lelóg a mellem....bármár nem sok kell hozzá)Zoé meg persze ilyenkor nyugisan alszik.... :roll:
Vendég

Ugyanezt műveli Kristóf is :P Csak a hordozóban tudom elringatni :P Még a babakocsi is kevés neki, mert azt nem tudom annyira lökdösni :P
bluebox

Blue ugyan ezt a teát vettem most a patikában :lol: :lol:
Már főztem is de csak annyira lógattam bele hogy szine sem lett!!

Szem:akkor még nem türelmetlenkedek,mert csak 2 napja csöpögtetem neki...

Csiri:csipás szemű unoka garantálva :lol:

Mellgyulladás:az enyémnek nincs súlya :lol: :lol: Na jó 3 dkg(a kettő)
de tej valamennyi van benne mert Dávid nagyon szívja :lol:

Kristóf olyan szép,hogy nagyon!!!!!

Babafotók részemről is jöhetnek minden mennyiségben
Vendég

Ma éjjel a kicsi fiammal egy ágyban aludtunk,apuci meg a földön :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Háááát ez van jobb hapsira cseréltem :wink:
Vendég

Tegnap rendezgettem a képeket a gépen....az utobbi 1 hétben olyan képek készültek nagyrészt,hogy Zoé a hordozóban ül.a következőn Zoé a hordozóban ül.a harmadikban Zoé a hordozóban ül.a negyedikben Zoé a hordozóban ül....a különbség csak a dátum a képen és a ruha amiben van.... :shock: :lol:
Vendég

Csiri nálunk:1 kép Dávid a babakocsiban
2.kép:Dávid a babakocsiban
3.kép:Dávid a babakocsiban és így tovább :lol: :lol: :lol:
Vendég

mostmár csak azt mondjátok meg miért :D ez a D betű
Vendég

Na ébredezik a drágám!
megyek felöltöztetem,mertmég "pizsiben" van :wink: Kicsit eszünk és jövöÜNK! :wink:
Vendég

Kristóf is velünk aludt az éjszaka :oops: :oops: De én két pasi között aludtam :P
Kicsit eltűnök, elrohanok a kínaiba valami utcai rucit nézni, mert rám semmi nem jó, csak a terhes gönceim :oops: :oops: A csípőm 5x akkora lett, mint volt :oops:
Bari: a mellem nekem sem nehéz, hát pont ez a baj, hogy a pattanás nagyságú mellem súlyától is fáj :cry: :cry:
bluebox

[quote="gigaboszi"]B írta:gigabosziari
Akkor ma vegyíteni kellene Dávidot és Tomit... Tomi ma még álmában is evett... :wink:
Drágám evett, elaludt... ki akartam venni a szájából a cicit, egyből visszacsatlakozott, szivornyázott... mikor átvette kicsit apa (anyának már minden porcikája elzsibbadt...), gyerek a kezét vette a szájába... :lol: Ez kb. 5 percig volt jó... akkor rájött, hogy abból nem jön tej... és összedőlt a világ...

Gigi és akkor mi lesz így a napirenddel?mára az én fiam "romlott el"... eddig evett reggel 6kor, fél10kor és 1kor... ma meg már 5kor, 8kor, és már megint megy a sírás. szegénykém alig aludt ma még valamit... és borul az egész napunk. vagy ezen ne aggódjak?

sárgulás: nekünk azt mondta a dokinő hogy a napfény, levegő és az anyatej a legjobb ellenszere. MIlán kb reggeltől estig kint volt (most a nagy hőségben azért nem), és 2,5 hetesen már nyoma sem volt a sárgaságnak.

ruhák: rám sem jön fel semmi, a csípőm krvaszéles lett. :twisted:

mia_snow

Én belepréseltem magam egy rövid farmeromba :oops:
Körbe kibuggyanok belöle de kezdetnek nem rossz...és levegőt sem kapok.De rámjött :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép

hááát tavaly nem így állt rajtam :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Vendég

[quote]S írta:egítsetek!!!!!!!!!!!!!!!! Iszonyatosan begyulladt a bal mellem. Mit csinálhatok vele, hogy a fájdalmat csökkentsem?????? Ma már összesen 3 órát nyomogattam. Olyan mintha egyes tejcsatornám nem működne. Olyan érzés mint amikor belövell a tej. De ez most nem ezt csinálta
Hőemelkedésem is van és már a súlyától ahogy lóg úgy is fáj. Szint nem tudok megmoccani

Sziasztok!

Márti a megoldás sajnos a fájdalom ellenére is az hogy alaposan masszírozni, fejni, és a bébid minél sűrűbben arra a cicire rakni. A legjobban Ők tudják kiüríteni! Még segíthet a meleg zuhany a cicire, vagy meleg borogatás.

Nekem az első babámnál ugyanez volt, nekem is nagyon fájt, így nem is kínoztam magam, hát meg is lett az eredménye! Jól begyulladt a jobb cicim, 42 fokos lázam volt! Tehát nem volt más megoldás mint a fejés, szopi nem, mert akkorra már gennyes, véres tejci jött a mellemből, mert a bimbóm is meg sínylette a sok fejést. Apa masszírozott, Én meg bőgtem annyira fájt!
Azóta a jobb cicim sokkal nagyobb mint a bal. Előtte sem voltak egyformák, de tűrhető volt a különbség, de utána....... :shock:

Most próbálom kompenzálni, Levit sűrűbben teszem a jobbra, mert most is érzek benne csomókat. Nem szeretném megint átélni ezt!
Meg aztán hátha újra nagyjából egyformák lesznek! :roll:

Remélem nem veszed tolakodásnak hogy írtam, csak gondoltam megosztom veletek, vigyázni kell, mert komoly fájdalom lehet belőle! :cry:

Nálatok is ilyen hülye időpontban van tanácsadás mint nálunk? 11-13-ig! A legnagyobb kánikulában kell menni egy 2 hetes gyerekkel.Frankó! Ráadásul az enyém is nyügi volt, most kajált és végre alszik! Simán aludna 1-ig, de kelthetem fel hogy menjünk!
De ha meg felkeltem tuti egyből enni akar! Mert egy kis éhenkórász!

Na bocsi ha valakit feltartottam a kis életünkkel! :?

JA és rám sem jó semmi cuccom! Grrrrrrrrrrrrrrrrrr.............

Szép Napot Mindenkinek!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Mia:nem vagyok egy nagy tapasztalt szoptató anyuka de szerintem ha sír a baba az nem egyenlő cicire tenni!!
Lhet melege vagy csak simán nyűgös,Dávid akkor is úgy ugrik a cicire mint aki baromi éhes amikor büfiznije kell ....ezt megfigyeltem....
Vendég

tudom Bari, először megpróbálok minden mást... bemegyünk a hüvösebb szobába, hasra/hanyatt forditom, beszélek hozzá, énekelek neki, tiisztába teszem, majd ha semmi nem használ, akkor megy a cicire. olyankor 70-90 körül eszik, szóval nem kis mennyiséget, ezért gondolom hogy éhes. :D

mia_snow

Nos,úgy látom szinte mindenki ugyan azokkal a problémákkal szenved.
Máté is a hordozóban alszik (nagy nehezen),szarul eszik.
Rám sem jön fel egy normális ruhám sem.Ettől kész vagyok. :evil: és még azt mondják:alig van már pocid!Akkor mi a francért nem jön fel az aligpocimra a régi ruhám???
Egy hasonló csípő farmert,mint a Barié én is magamra erőltettem. :lol:

Kép
melike

Kép fürcsi után

Kép
melike

Kép most

Kép
melike

Sziasztok!
Megjöttem az Államkincstártól.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
MÉG FEL SEM DOLGOZTÁK A KÉRELMEMET!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
éS AZT SEM TUDJÁK,HOGY MIHEZ KÉRTÉK BE A NYUGDÍJPÉNZTÁRAS PAPÍRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
holnap tuti blikk címlap,hogy egy anyuka felrobbant a dühtől Egerben!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Melike!
Nagyon helyesek vagytok!
:wink: Bari,Te is :lol:
Vendég

Csiri: de azért szüljünk ennek az államnak gyereket....
Én június 6-án küldtem be tértivevényesen, és még nem jött vissza a tértis cimke, hogy átvették... Ne aggódj, lesz ez még ígyse!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

[quote="andóca"]C írta:andócasiri: de azért szüljünk ennek az államnak gyereket....
Én június 6-án küldtem be tértivevényesen, és még nem jött vissza a tértis cimke, hogy átvették... Ne aggódj, lesz ez még ígyse!!!

nemmondod?! akkor én kis naiv még várhatok, múlt héten adtuk fel. :evil:

nincs ennek vmi határideje?

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:40-kor.
hékás

Mia
Ma már visszaálltunk a rendes evéshez...

Bárány
De tavaly ilyenkor nem volt egy gyönyörű 2 hetes Dávidod.... :roll: :wink:

Márti
http://www.lll.hu/node/13

Én nem adok se teát, se vizet...

Vikianyuja
Mi nem járunk tanácsadásra...
:oops:
Vendég

Gigi a mááá igaz :lol: :lol:

Szilva ikreit láttuk már?????? :shock: :shock: :shock:
Orsi is rég volt!
Vendég

Gigi a tanácsadásról jut eszembe....
11 napja vagyunk itthon 3x volt a védőnő,és hétfőn mi voltunk tanácsadáson,ma már telefonált,hogy holnap megint jön :twisted:
Így átlag 2-3 naponta akar jönni :twisted:
Ez agyrém...többiek nálatok,hogy van ez???
Vendég

Sok esetben segít, ha a babát egy padlóra leterített takaróra vagy az ágy közepén egy nagy párnára fektetik, a mama pedig négykézláb a baba fölé áll, hogy a mellek lelógjanak. Ebben a testhelyzetben a baba fölé hajolva lehet szoptatni

Gigi ez azért gyönyörű lássuk be :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bari
Akinek nagy a cicije, annak bevállhat...főleg, ha nem hosszú a combja... nekem vagy 2 dunyhát kellene Tomi alá raknom, ha ki akarnám próbálni... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nekem meg a dogányzóasztalt :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bocsi hogy eltűntem. Látom azért mindenki megvan.
Mellgyulladásra, amit itt leírtatk tünetileg...a gyulladt részt borogatni kell szobahőmérsékletű vízzel, és mindenféle extrém testhelyzetben megpróbálni szoptatni..hogy azt a részt ürítse ki a baba. Emellett pedig fejés, masszirozás kitartóan. Ha magas a láz, akkor irány a doki...és akkor antibiotikum jön sajna.

Nekem Zsigi volt csípás, én nem mosattam át a könnycsatornát...kinőtte a dolgot, addig meg ha kellett kamilláztam, vagy szemcseppet kapott.

És egy kép Simonról, kicsit homályos lett, bocsi:
Kép

Puszik

Dana

Kép
danaaia

[quote="bárány"]G írta:bárányigi a tanácsadásról jut eszembe....
11 napja vagyunk itthon 3x volt a védőnő,és hétfőn mi voltunk tanácsadáson,ma már telefonált,hogy holnap megint jön :twisted:
Így átlag 2-3 naponta akar jönni :twisted:
Ez agyrém...többiek nálatok,hogy van ez???

Én már a kezébe adtam volna a vasalót, a portörlőt, a porszívót... legyen valami haszna, ha ennyit idejár... :wink:
Vendég

[quote="bárány"]N írta:bárányekem meg a dogányzóasztalt :lol:

Olyanunk nincsen... :oops:
Vendég

Nálunk heti 1x jön a védőnéni...ez csak a 6. hétig megy így, utána már nem jön. Én se járok tanácsadásra.

Kép
danaaia

Sziasztok!

Gigi, Danaaia hogy hogy nem jártok tanácsadásra?
Házhoz jön a doki? Nekem sem hiányzik, púp a hátamra, igaz ma nem is vártunk sokat. Levim 70 dkg hízott 2 hét alatt, és összement 5 cm-t. :shock:
Vikimnél is 5 cm-el mértek kevesebbet anno.
Szóval Ti a kötelező szurikat hol kapjátok?

Szia Bari! Emlékszel még rám? Tudod a piskóta! :lol:
Hozzánk is úgy jár a védőnő mintha muszály lenne. 3x volt eddig, legutóbb most hétfőn, pedig tudta hogy ma megyünk tanácsadásra.
Remélem hogy lassan leszáll rólunk. Amúgy tök rendes meg kedves, lelkiismeretes védőnő, nem a lóvéért jár,nem is kap, de már akkor is sok.

Hékás Én úgy tudom hogy a tgyást (ha azt igényelsz) visszamenőleg 6 hónapra lehet igényelni.

Na megyek és bámulom a családot ahogy locsizik a medencében, míg rólam folyik a víz, és marad a zuhany! :cry:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

[quote="vikianyuja"]G írta:vikianyujaigi, Danaaia hogy hogy nem jártok tanácsadásra?
Házhoz jön a doki? Nekem sem hiányzik, púp a hátamra, igaz ma nem is vártunk sokat. Levim 70 dkg hízott 2 hét alatt, és összement 5 cm-t. :shock:
Vikimnél is 5 cm-el mértek kevesebbet anno.
Szóval Ti a kötelező szurikat hol kapjátok?

Nem mostad te túl sokat azt a gyereket??? :roll: :lol: :wink:

Tanácsadás... minek kellene járni?
Szurikat a doktor nénink rendelőjében kapjuk meg (nem kötelezőket is)... nem a lakóhely szerinti a gyerekorvosunk...
Tomit havonta, Petit most már csak félévente viszem... meg ha gondom van...
Vendég

Viki persze emlékszem!!!
Jó kis zabálások...lehet hogy nem is olyan rossz terhesnek lenni??? :lol:
Vendég

Gigi értem!
Ilyen értelemben én sem tanácsadásra járok, csak a dokinénihez.
Hozzá viszem Én is minden hónapban a szurikért, meg méreckedni, csak Én ezt tanácsadásnak hívom. Igaz ha jobban belegondolok tanácsot tényleg nem kapok, mondjuk nem is kérek! :o

Nektek jól mérték a kórházban a gyereket? Én direkt megfigyeltem hogy mérték, és tényleg igencsak lazára volt hagyva a centi. :roll:
Tudtam is közel sincs 58.

Bari na ja, most meg törhetem a fejem hogy adjak le pár kilót, hogy a szopi se sérüljön! Legfőképpen sehogy mi?
Vagy elég lenne abbahagyni a zabálást, mert most már úgy sincs mire fogni? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Bár neked egy szavad sem lehet, tök jól nézel ki.
Én 64-el keztem, 74-el szültem, és most 71 vagyok! :roll: :roll: :twisted: :cry:

Vikivel 2 hét alatt visszanyertem a 64-et. Vajon ez a plussz már rajtam marad? :oops:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Én visszatértem a versenysúlyomhoz... és a szopi megmaradt... és nem is koplaltam... :wink:
Vendég

Vikianyuja
Tanácsadás... az én szóhasználatomban az az, amit a védőnő tart... oda nem hordom a fiaimat... gyerekorvoshoz természetesen igen... nagyon rendes doktor nénink van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(megéri a város másik felébe átjárnunk...)
Ha meg valami olyan vészhelyzet van, 10 percre lakunk a gyerekklinikától... ott is van ismeretség... :wink:
Vendég

Gigi, akkor ezt jól megbeszéltük! :lol:
Nálunk van "tanácsadás egészséges gyerekek részére", amit a dokinéni tart, és ott kapja a szurikat, és van "önálló védőnői tanácsadás", amit a védőnő tart. Na oda Én sem megyek, pedig mondja hogy menjünk. De minek mikor így is minden héten jön? Többet találkozom vele, mint a saját anyámmal! :roll:
Szóval nem tudom ki nevezte el ezeket tanácsadásnak, de nálunk így van a köztudatba! :shock:

Hát a mi dokink is aranyos, hál istennek keveset járunk hozzá, Viki nem beteges, de ha valami komoly baj lenne, lehet keresnék valaki mást. :cry: Így hogy néha néha egy kis megfázás, így jó. :oops: :oops: :oops:

Jó nektek hogy egyből olyanok vagytok mint aki nem is volt pocakos! Irigy is vagyok érte! 8) 8)

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Tanácsadás nálunk is a doktornéni tartja..szerintem a védőnő sehol nem tart egyedül egészséges rendelést(tanácsadást),legfeljebb terheseknek...mert ilyenkor kapják a gyerekek a szurikat is!

Viki...köszi a bókot de sajnos mindent lehet rám mondani csak azt nem,hogy jól nézek ki...talán inkább azt,hogy:jól kinézek :?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?