A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Sziasztok!!

Dia,
hatalmas gratula Áron babához!!! Nagyon jó egészséget az egész családnak! :) :)

Brikkancs,
nektek is szivből gratulálok Bence babához! Jó egészséget és gyors felépülést kivánok!

Azta megindultak a babák kifelé, de látom többségben vannak a fiúcskák!

Vanilla,
eltűnt fehérje, az jó! Pihenj sokat!

Évi,
örülök, hogy minden rendben van veled és Tomi babával. Intézd a dolgodat, Tomi majd tudja mikor akar jönni. A lelked hogy van?

Mi is még egyben, méhszájam zárt, C2100-es, bár fel van puhulva, de még nem úgy fest, mintha jönni kellene. Strepto-t levette a doki, jövőhéten vizsgálat és CTG újra.

nyugodjatok meg, ne legyetek türelmetlenek a babák jönni fognak, ha készen lesznek rá. Én egyelőre jól elvagyok, a gyerkőc is, nem sok jelét veszem annak, hogy szeretne kibújni....

Még benézek van-e vkiről hir!

Hajrá Lányok!!! :) [/url]

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Limo ok, vettem... sajnálom azért, hogy nem jössz! :?
megbeszéltem az Évivel, hogy ha még egyben lesz, akkor hétfőn bead Neked egy könyvet! :) hogy ne unatkozz annyira... én meg csütörtökön beugrom érte... ha még egyben leszel! :)

Kép
gtunde75

Szundi megvolt.
Limo,hány dl-es pohár kell?2,3? (üdítős) vegyek is ha van?(ha igen,milyen árkategória érdekel?:) )
Hétfőn beviszem a könyvet neked,(vagy behozza a Miki ha addigra kórházban leszek) Te meg elhozod a kupont? :roll: meg a poharat.ha veszek.

Gratulálok Mazskának,átirom a táblát majd! Sophie,adatokat nem tudsz róluk?(súly,hossz,szülés...)

Sophie neked is boldog születésnapot! Te is vérbeli oroszlán vagy! Bébid jól van?

Sucer,megvagyok...jobb lenne babázva,azt hiszem,de mindennek eljön az ideje.

Nekem is szétszedi a hasam Tomika :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Na még egy

Kép

Tényleg,Brik még éjfél előtt szült???

Irt ma a sógornőm iwiwen h.mi újság,meg h.nem akartak megbántani h.nem vittek fel a vizsgálatra...hát visszairtam neki h.megvagyunk,meg nem tudom mit irhatnék erre(hogy nem vittek fel)...nem fogok jópofáskodni hogy ugyanmásemmigond....ezt egy szomszéd megtenné ha megkérném,ők meg nem,akkor meg hagyjon békén,nem vagyok erre most kiváncsi...

Claire,ha erre jársz,megadod a hiányzó adatokat?

Ja,emlékeztek a volt kolleganőmre,akiről meséltem hogy ödémás a babája és egész végig ezzel ijesztgették meg vizsgálgatták? megszült,40.héten indították,hatalmas baba 44800 gr,52 cm,és kiderült hogy a bőr alatti ödéma amit nézegettek,ZSÍR! :) mert tök kövér baba,de édes :) Kislány.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Dia,
Gratulálok!
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Mazska
Gratulálok!
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Most értem haza és rohantam a géphez. :lol:

Brik, nagyon gratulálok Bence babához! :P

Dia, neked is hatalmas gratula Áron babához! :P

Mazska, gratulálok Olivérhez! :P

Shopie, akkor neked Boldog Szülinapot kívánok! :D

Babaimádó, nálam sajnos úgy néz ki a szülinapi dolog nem jön be. Nem lesz Lili drágám 2-ra a kezemben. Talán neked igen!

Reggel voltam CTG-n. Minden ok, Lili nagyon jól van, viszont fájások nincsenek. Doki megvizsgált. (uh nem volt) Azt hittem leesem a székről úgy fájt. :oops: Mondta, hogy teljesen zárt a méhszáj (kicsit próbálta kinyitni). Itt nem lesz baba, így hétfőn ismét megyek CTG-re és gondolom vizsgálatra is. Azt mondta, hogy 1 hétig is még bent maradhat. Majd utána beszélünk, hogy mi legyen, addig meg ne izguljak, sok kismamánál van ez. Annyi, hogy 2 naponta kell menni CTG-re. Tehát én már tuti túlhordom Lilit.

Utána mentem fogdokihoz, nem lehetett véglegesen tömni, így tisztítás volt és ideiglenes tömés. 1 hónap múlva kapom meg a véglegest. De legalább nem fáj, inni és enni is tudok.

Utána anyuékhoz mentem, megnéztem hogy az új ház felújításával, mi a helyzet. Nagyon szépen haladnak, de sajnos azért még idő míg beköltöznek.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sophie
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Woody
Ha csak Lili másképpen nem gondolja!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Finomat(?)csinálok,pulykamell bepácolva,zöldségekkel átsütve,leveles tésztára tepsiben,rá leveles tészta,tojással megken,szezámmaggal megszór,kisüt...nyami.

Woody,fogad-nem irigyellek :(

evilany

Évi, bocsi, helyesbítenék, 2010. július 29-én hajnali 1:46-kor született Olivér 3500g-mal és 51 cm-rel! ;)

és én is nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket! :)

a baba jól van, várom a köv. uh-t, ami egy soron kívüli lesz, augusztus 12-én, akkorra már hátha megmutatja, hogy milye is van a lába között! :) de amúgy szerencsére minden okés velünk!

sophie27

Sophie,átírtam :)

Kép

még,még....!!

evilany

Évi
Én már megtettem a magamét! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
(legfeljebb 9 hónap múlva :oops: :lol: :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Briknek Bence babához, Diának Áron babához hatalmas gratula, jó egészséget a piciknek és nagyon sok tejcsit kívánok !!!!!!

Mazska neked is gratulálok Olivérhez!

Shopie Boldog Szülinapot kívánok!

Woddy lehet tényleg igazad lesz és majdnem egyszerre szülünk :roll: mert nekem is azt mondták még nem fog kibújni idő előtt, mint azt az elején akarta.

Dia azta, jól meglepett, kis sunyi, semmi baja nem volt mondta viszont, hogy csütörtökön nem lesz és erre tessék megvan neki Áron. Na alig várom köjjenek a csajok mesélni.

Estére még benézek lehet még itt baba 8)

Kép
Kép
melisch

Vendégség megvolt!

Évi!......Köszi, aranyos vagy, de venni nem kellene, ha van akkor majd kimegyünk valamikor.
Pótoltuk már nagyjából a felszerelést, csak volt egy cuki kék készletem, és szeretnék valami hasonlót.
Én hétfőn 10.30-ra megyek CTG-re, és utána kell jelentkeznem a betegfelvételen. Szívesen látlak majd bármikor, de talán még szobatársak is lehetünk :wink: (egy emelettel feljebb-ha jól mondom)
Milyen könyvről van szó? A kuponok mindig nálam vannak.

Ircsi!......A lepényi szak milyen hosszú? Min. mennyi idő telik el még jöhet a lepény?
limo73

Sziasztok! először is gratula DIA!!!!!

Adatok: életkor (ciki ilyen fiatalok közt!):40, hely: Bp., kiírt időpont: aug 20. , ikrek, elvileg fiú-lány, 5.-6. gyerek, eddig: 3 terhesség , 4 gyerek. Kihagytam vmit? egyébként tényleg tök jó a táblázat.

Barbi! HÁt az tényleg nehéz lehet, én külföldön nem próbálkoztam. Nővérem él Fr.oban, segítsége neki sincs, amikor kicsik voltak, náluk is működött, sőt, most is szokták edzésre ide-oda vinni egymás kölykét más mamákkal. Sőt, a fia most egy haveja családjával volt utazni, h a gyereknek legyen társasága, egy másik barátja meg most fog jönni Magyarországra a nővérem fia ma jött meg, de augban jön a barát. Pedig mindenki tudja, h az anyjuk magyar, a gyerekek kiválóan beszélnek magyarul, sőt, néha fel is használják ezt a suliban, pl magyar témát választanak beadandó mmunkához, stb.
Tulképpen Ti vagytok ilyen kirekesztettek, vagy csak ennyire csukottak ott az emberek ! Az oviban tényleg hülyék voltak, de az nem csak feléd volt. De amúgy??? És a sulisaidnak vannak barátai??

Hüvelyi-húgyúti cuccok: tőzegáfit nem próbáltam, de jókat hallottam róla. Minden női nyavalyára jó a cickafark, teának is, de ülőfürdőnek is!!!! Hüvelyflórát pedig tejsavas ülőfürcsivel, illetve tejsav bacikat tartalmazó kúppal, krémmel, stb lehet utána helyretenni. Cickafarkot gyűjthetsz is, de patikában, herbáriában kapsz, ez a "női gyógynövény"!!!

Voltam ma a régi dokimnál, azt modta minden OK, meg lettem dicsérve, h milyen sramm vagyok :D . A méhszáj zárt, a doki szerint meg lehet őket rendesen szülni, és kisebbek, mint az előzőek voltak, főként a "B". Remélem azért hozzák a megfelelő méretet, az előzőeknél bátran lehetnek kisebbek :lol:

Claire
claire

Claire
Csodállak! :lol: :lol: :lol: :lol:

Limo
Általában olyan fél óra... nem nagyon szeretik, ha elhúzódik... amíg a lepény nem válik le, a méh nem tud rendesen összehúzódni... vérvesztés nagyobb...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nálunk volt délelőtt családgondozó. Nagyon jól elbeszélgettünk :lol: :wink:
Hozott egy csomó tájékoztató anyagot arról, hogy milyen programok vannak, milyen segítségeket lehet igénybevenni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Micsoda hírek!!! :shock: :D :D :D :D :D :D :D

Ez aztán az aztán :D

Brik,Dia,Mazska.........HATALMAS GRATULÁCIÓ MINDANNYIÓTOKNAK!!!

NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT, JÓ EGÉSZSÉGET,ÖRÖMÖT ÉS SOK-SOK TEJCSIT KÍVÁNOK!!!
csillagfeny1976
Romonya

Remélem nektek több tejcsitek lesz mint nekem :cry: :?

De a bukós babák számára felírt tápszert legalább nem bukjuk ki...illetve nagyon minimálisat! :oops: :)
csillagfeny1976
Romonya

Szopipárnát próbáltuk...nem sok sikerrel
Babahordozó vált be eddig...a fiuk most fogják megemelni az ágy fejrészét...legalább 10 cm-el.
Remélem ez is segít...többször etetek vele keveset...60-70 lenne az adagja...van hogy csak 40-et eszik...és jól elvan vele...
Attól félek gyomormosásnál nem-e szúrtak el valamit? :oops: :?
Remélem csak felesleges aggodalom az enyém!
csillagfeny1976
Romonya

Na mára ennyi voltam :(
Bocsi lányok! :(
Holnap talán többet leszek már :oops:
csillagfeny1976
Romonya

Mindenkinek szép estét...és kitartás :)

Puszika
csillagfeny1976
Romonya

Csillag
Nem hiszem, hogy elszúrtak bármit is gyomormosásnál... nem olyan beavatkozás az, amit nagyon el lehet rontani... :?

Hányszor eszik Gergő? Milyen baba? Hogy telnek a napjaitok???????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

És.... KÉPEKET!!!!!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!!!

Aztaaaa micsoda babaesőre jövök!!!! :wink: :wink: :wink:

Hatalmas gratula Diának, Briknek, Mazskának, jó egészséget, sok boldogságot és sok sok tejcsit kívánok!!!!

Számomra örömhír: elmúlt a depim, amit egyrészt Nektek köszönhetek, másrészt az én édes férjemnek. :roll:
Ugyanis ma voltunk nst-n, találkoztunk a dokimmal, aki csodálkozott, hogy pocakosan lát még :D. Ezt le kell írnom. Vigyorgott nagyon, előre köszönt, rámnéz, nézi a pocim, jól vagyunk, minden rendben? Mondom igen. Nstre? Mondom igen. Aztán amíg bent voltam, Tomitól kérdezi, még mennyi van? Erre ő: hát... negyed óra. :lol: Dokim kicsit csodálkozik, pontosít: mármint mikorra van kiírva: ja, aug. 6. Jó is lett volna, ha csak negyed óra lett volna már. :D :lol:
Nst-n 3 kismama :!: is volt, akik szombatra vannak kiírva, meg is jegyezte a nővér, ezek a babák nem igazán akarnak kibújni, nagyon szeretnek odabent... :roll: Aztán alig találtuk meg a Bence szívhangját, mert egyfolytában elszökött... És teljesen lent találtuk meg. :shock: Én már azt hittem, hogy az lesz, hogy na irány a szülőszoba. :D De állandóan meglógott, nagyon elemében volt szerencsére. De a nővér azt mondta, hogy te kis szökött veréb, ha egyszer kibújsz onnan, én elnáspángollak. :D Ő egyébként a dokim asszisztensnője, nagyon bírjuk. :P Aztán vérnyomásom: 77/62 :!: :shock: Kérdezi a nővér: hova csökken még??? Nem baj, legalább szülés közben nem fog az egekbe szökni, talán majd akkor ütöm a normál alsó szintjét. :D Bezzeg a pulzusom Bencéével vetekszik: 150... Legközelebb hétfő 10 óra, ha lesz legközelebb. :) Azon is okosodtam, hogy a szülészorvosok 24 órás ügyeletben vannak, reggel 7től másnap reggel 7ig. Kiírtam 5-éig kik ügyelnek. :D Azt is megtudtam, hogy napi 4 pelust adnak a kórházban, ami valljuk be, édes kevés, ráadásul 2-es méret... Úgyhogy pelenka is odakészítve. :) Ma már olyan hangulatom van, hogy gyere Bence, amikor csak akarsz, készen vagyok, bármikor megszüllek! Csinálhatjuk! :roll: :oops: :D

Az én édes férjem elvitt engem Balatonfüredre, ahol 2 órát sétálgattunk, beszélgettünk, nevettünk rengeteget, nagyon jól éreztük magunkat. Rájöttem, ha stresszelek, csak ártok magunknak, és úgy döntöttem: rábízom magam teljesen a mi picinkre!!! Előbb-utóbb úgyis kibújik! :wink: :roll: Így negatív gondolataim kivágtam a kukába, és jól érzem magam újra. :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Megjöttem. 2 ctg-t kellett csinálni, mire elfogadták, meg meg is néztek, mondták mit vegyek a patikában.Vettem egy Femibiont is, mert fogytán. 13030 Ft-ot gomboltak le rólam. :cry:

babaimádó
Kép
babaimado

((((((((((((((((((((Woody))))))))))))))))))

babaimádó
Kép
babaimado

Tündi és Bmaas Barbi!

Nálunk az alábbi a protokoll: betöltöd a 40. hetet, előtte nap elmész vérvételre, aznap nst-re és a beutalódért. 40+1-nél (ami nekünk jövő szombat) dél és 1 között jelentkezel a szülészeten a beutalóddal, csomagoddal és befektetnek a kórházba. 40+2-nél van az oxitocin terheléses vizsgálat, amikor is oxitocin infúziót kötnek be, ami neked fájásokat generál, de nem az a lényeg, milyen fájásaid lesznek tőle, hanem, hogy a baba hogyan reagál a fájásokra. Minden nap nst a szülőszobán (már ez egy car élmény lehet, hogy mész oda nst-re, más meg mondjuk épp szül...), és flow, uh. Ha éretlen a méhszáj, akkor 40+2-nél felhelyeznek méhszáj érlelő zselét, ha nem hat, akkor 40+3-nál is... Ha nincs semmi baj a babával, akkor legkésőbb a 41. héten indítják a szülést. De hát sokkal jobb egyrészt itthon várni, mintsem ott bent, és azt nézni, hogy már ő is meg ő is megszült, és mi mikor fogunk, meg mikor ijesztenek meg a dokik, hogy baj van...

Bmaas Barbi, remélem már jobban vagy, és nincs baj! Ez elég ijesztően hangzott!

Bols, Szilvás! Már igyekszem nem aggódni, mert tényleg nem tesz jót egyikünknek sem. Most már boldog izgalommal várom, és rábízom magam teljesen!!! Ő dönti el, én nem szólhatok bele! :wink: Ő már tudja, hogy mikor szerintem, csak én nem tudom. Én csak várom. :roll: Bols, nagyon szép a pocid!!!

Xtina! Nagyon nagyon kedves Tőled, hogy így izgulsz velünk együtt, minden tiszteletem a Tiéd!!! És most már annyi, de annyi gólyát küldtem Neked gps-szel ellátva, hogy célba kell érniük!!! :wink: Már nagyon várom, hogy gyere a jóhírekkel!!!

Évi! Hát igen.. Főleg azért, mert mindkettőnknek izgulnia kellett pár hete, hogy nehogy előbb jöjjön, most meg mikor szabadna már, jó rendesen megizgultatják az anyukáikat, apukáikat! :wink: Nagyon szépek ezek a kisrucik!!

Claire! 3in1.. ez igen!!! :D :D :D Jól bírjátok!!!

Ircsi! Én is olvasom az lll.hu-t, de szerintem Kenéz Kíra: Szoptatni akarok c. könyve is nagy segítség, mindenkinek csak ajánlom!!!

Bévi! Nekem is az a lényeg, hogy egészséges legyen!!! Tudom, hogy ő dönt, tudom, hogy kétesélyes a dolog: lehet megszületik addig, lehet nem, de előbbi jobb lenne. Felesleges dolgoktól védenénk meg magunkat úgy érzem... (befekvés: még nagyobb stressz ott bent minden nap várni, félni, vajon jó-e az eredmény stb) Nálunk tök mindegy, hogy 2 percre laksz csak a kórháztól, akkor is be kell feküdni 40+1-nél, nem kívánságműsor.

Kép

Kép
barbcsi

Woody, Clarika, Claire! Tudom: repülő fent, gyerek bent még nem maradt. :lol: :D Most egy kicsit plusz erőt adott az is, hogy Diának eddig méhtevékenység nulla volt, erre tessék, megszületett a kisfia! :roll: :wink: Csak hát, tudjátok, olyan szép lenne, ha magától indulna, nem pedig csalogatni kéne! :roll: :oops: :wink: Mondtam már neki, ne hasonlíts anyukádra, aki gyakran késik sajnos, inkább legyél apukád! :lol: :D

Írtam Diának, remélem nem gond, bemásolom mit válaszolt:

"Igen, minden rendben van. A hasam fáj nagyon de már járkálok, egyedül a katéter zavar, reggel szedik majd ki. Áron most alszik, már szopizott ügyesen, majd alakul."

Kép

Kép
barbcsi

Babaimi! Sajnálom a hüv-húgyúti problémát. :( :( Hogyhogy 2-szer kellett ctg-t csinálni? És 13ezret legomboltak rólad a patikában? :shock: :shock: Anyám, mi került annyiba? :( :(

Évi! Apája megbeszélte vele a tegnapot, de csak nem bújt ki. Ma ért haza a nagyapja (apukám) külföldi fuvarból. Rögtön hívott is: na a Bencével mi van? Mondom szófogadó baba, hallgatott a nagyapjára és megvárta. :D :D De most már én se avatkozom bele és stresszelem magunkat, hogy mikor jön. Jöjjön, amikor akar, mindenki nagyon várja, és szereti, ezt ő is tudja. Biztos tudja, melyik nap lesznek kevesen, mikor lesz jó doki. :D :D Mi készen állunk, bármelyik percet, órát, napot választhatja. Addig mi apájával jól elszórakozunk idekinn kettesben... :wink: Persze ettől még nagyon várjuk! :roll: Erre ma jöttem rá, mikor lent voltunk a Balcsin, hogy mennyire jó volt kicsit kiszakadni a hétköznapokból, picit magunkkal foglalkozni, nevetni és viccelődni megint hatalmasakat, már rég volt ilyen, mindig csak rohantunk valami miatt, és alig volt idő egymásra. Olyan jól esett romantikázni cseppet. :roll: :roll:

Ircsi! Katus képek :roll: :roll: :roll: erre csak annyit tudok mondani: MÉG MÉG MÉG!!! Csillag te is Gergőről!!! Hagy gyönyörködjek addig a tieitekben! :wink:

Szilvás! Veszprémben, ha nincs baj, akkor 7 napot engednek túlhordani. De talán pont te megérted, hogy nem szeretném megtudni, milyen... Egyébként nekem 26-án volt hasmenésem, tehát tegnap kellett volna.... Ma is volt... :D :D Lapítottunk is, de ma már tomboltunk. :wink: Erről is ennyit, mi mindennel ellenkezünk. :lol:

Na megyek vacsizni, mert lassan csak az én hozzászólásaimmal lesz tele az oldal. :oops: Mindenki készül a szülésre? :roll: :D :lol:
Holnap jövök, vagy este, ha addig lesz valaki.

Puszi!

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok jelentem jól vagyunk és egyben :) elmúltak a görcseim csak jóslók voltak de azt viszont észre vettem a jóslóim egyre sürüebben jönnek időben és erősebbek de csak jóslók :)

elöször is hatalmas gratuláció az ujjonan született babáknak és mamáknak :) :wink: Kép
aztán valamit akartam még de elfelejtettem de egy birka vagyok ma ááá
Vendég

Sziasztok. voltam NST-n, semmi jele a kibújásnak... Szép cikk-cakkok, aztán úgy 10 perc után édesdeden bealudt. :-) Jól van...

Hétfőn megyek egy uccsó vizsgálatra, méhszáj és NST, kedden lesz a terminus, na onnantól minden nap szülőszobára CTG-re. Egy hét várakozás és megfigyelés, bentmaradni nem kell. Egy hét után megbeszéljük, mi lesz. Zselé a legvalószínűbb, de én megbeszélem a Kislányommal, hogy jöjjön előbb, magától. Ma mondtam a dokinak is, hogy én szeretném elkerülni a különféle beavatkozásokat, mert szerintem egyik rossz generálja a másikat (ballon-burokrepesztés-oxi-vákuum...) Ha nincs gond, menjen minden a maga tempójában. A doki eléggé együttműködő, persze szakmailag rábízom magam. Jókat hallottam róla, nyugodt, nem siettet feleslegesen semmit.

Barbcsi, én nagyon is megértelek. Viszont annak örülök, hogy már nem stresszelsz. Az nagyon nem jó. Amúgy egy beindult vajúdást is leállíthat a stressz!!! Jön a baba, amikor megérett rá. :-)

szilvás76

Barbcsi! Hurrá, végre, de jó, hogy leengedtél. Ezt a kölyök is meg fogja érezni! A nagyanyám is állítólag azt mondta ilyenkor , hogy kár izgulni, eddig még egy gyerek sem maradt bent :lol: :lol: Végül is...
Különben tudom, h vacak ,már ilyenkor, meg túl sokat piszkálják az embert, de minden nap közelebb jön a várt időpont!

Ircsi! Most éppen miért képezem a csodálat tárgyát???

Én azt csodáltam , amikor neki mertél vágni ennek a helyváltoztatásnak!
Milyen nyelven beszéltél a családgondozóval? Ő egyébként olyasmi, mint a védőnő, vagy inkább mint egy szociális munkás??

Üdv: Claire
claire

Sziasztok!!!

Micsoda hírekre jövök DIA,MAZSKA gratulálok nektek sok-sok egészséget kívánok!!!!

Évi akkor lemondtál a szülésről ez jó :lol:

Vanilla örülök,hogy jól vagy/vagytok!!!!

Szilvás reméljük kisasszony jönni fog magától,nem kell indítani senkinek!!!Neked sem!!!

Csillag minden rendben lesz Gergővel majd meglátod!drukk nektek!!!

Barbcsi az jó ha nem stresszelsz és próbálod úgy felfogni majd jönn ha ő akar annál jobb,mindenki várja a picurját nagyon,de nem szabad stresszelni!!!

Ma felhívott a szülésznő menjek Nst-re így délután ott voltam,semmi méhtevékenység minimális,minden rendben,mocorgott és szívhang is!!Megnéztem a szülő szobát hát nem egy nagy pukkanás :lol: :lol: mondtam is komolyabbra gondoltam,elég régi nah de mindegy,ami meglepett van vajúdó szoba ott fogunk vajudni,ágy meg labda meg szülőszék,a szőlésznő mondta neki nics ellenvetése a szülőszék ellen,de az ottani dokik nem szeretik :? szóval inkább ne akarjak abba szüln i szuper!!!Mondjuk mindegy nem variálom túl!!Sokat beszélgettünk meg sztorizgattunk,jó volt,mondta ma szült egy csaj 19 évesen a 2 baba és ami vergődést levágott,atya ég!!!Meg felhozódott a rá hangoljunk a babát és betanult légzés stb,mondta volt egy ilyen szűlőnője,aki őt fogadta meg,mindenre felkészülve apás szülés,és apa rosszul lett ápolni kellett anyuka meg magán kivűli állapotba került a férjét okolta mindenért mert neki fájt,és a doki csak a leges leg végén ment be a szüléshez,mert senki mást nem viselt el a csaj a szülésznőn kivül mindenkit kizavart :shock: :shock: :shock: :shock: hát nem biztos nem pofoztam volna fel!!!!!Mondtam neki félek,hogy én is majd visitik vagy ilyesmi mondta a jajgatás meg a vergődés nem ugyan az,nem kellemes dolog de túl élhető,van egy szakasza mikor majd szépen tudunk még beszélgetni és minden simán megy majd,de eljön az a szakasz mikor már nem akarom majd hogy valaki is hozzám szóljon a vége lesz ez,de nem lesz semmi baj!!!!Nah jó sokat írtam!!!

Kép
bévi

Én nagyon szeretném ha nem kellene jajgatni vagy ilyesmi,mindenkitől aki szült kérdezem,te adtál ki hangot,félek ezért majd elítélnek ha ilyet teszek tudatosan nem akarom,de ki tudja mi lesz ott mit hoz ki belőlem a helyzet!!!Remélem csupa jót!!!!

Kép
bévi

Bévi, olyan jó, hogy egymásra találtatok ezzel a szülésznővel. ha ilyen lesz végig, nagy segítségedre lesz... :-)

szilvás76

Szilvás igen nagyon örülök neki,amúgy ilyen lesz,ma is volt bent egy kismama még az őrzőben tegnap császározták,és jött látogatni a csaj anyukája és kislánya,de oda nem mehetne be gyerek,mondta nah húzzál fel egy papucsot és menj anyához szalad a kislány nekem meg potyogott a könnyem és rám nézet azt mondja nem tudok a gyerekeknek nemet mondani!!!Mondta húzzák be az ajtót,a doktornő észre ne vegye ő beengedte a gyereket!!!De a kislány 6 éves lehetett annyira örült,bele ugrott az anyukája nyakába! :lol: :lol: :lol: Rendes nagyon ma is mondta ne izguljak simogatta az arcom nem lesz semmi baj,mondtam neki doktor úr neked jó döntés volt mert ő roppant nyugodt ember,te meg kis félős vagy így van türelme hozzád!!!!És te érzel valamit fájások,valami megérzés időpontilag!!!!?????

Kép
bévi

Á, semmi konkrét. Kevesebbet nyüzsgött ma, néha keményedik a pocakom, de nincs görcs, és nincs benne rendszer... Szóval nem tudom. :-)

A jajgatás miatt ne aggódj. Arra kell gondolni, hogy a kiabálás rengeteg energiát elvesz, és tovább tart a vajúdás. Befelé kell valahogyan figyelni, arra gondolni, hogy NEMSOKÁRA ott a Picikéd... és akkor csak azok a hangok maradnak, amik ősik, és jönnek, de nem hiszti. Férjem szerint "olyan ősemberes morgás féle" és nem rinya. :-) Az meg nem baj... Próbálj figyelni a szülésznőre, hogy mit mond, csináld, és könnyebb lesz...

szilvás76

Akkor nem akarja elsietni a kisasszony a dolgát,nálad sem bár még nálunk van azért bőven idő!!!Férjed aranyos :lol: Szülésznő figyelek majd rá,mondta is majd ő mondja mikor mit csináljak,mondta azt is ne lepődjek meg ha nyomok egyet kettőt és nincs ott a baba mint a filmekben,mert olyan is volt akinek mondták nyomjon és nyomot és kérdezte még semmi,de hát a filmben nem így volt,erre mondta neki mert ott egy órát kivágnak ebből a részből :lol: :lol: :lol: !!!

Kép
bévi

Kis fiad hogy van várja már nagyon a kis tesót,kérdezget felőle,izgatott már,nem féltékeny a tesóra főleg,hogy lány lesz-!!!vagy lehet annál jobban várja.

Kép
bévi

Kukk be a blogomba, ott írtam Róla. :-) Amúgy várja, és a nevét is ő választotta. :-) Altatót énekel a pocakomhoz. Amúgy szorong miatta, érzem, de várja is...

Most megyek alukálni, háááááááááááááááááááátha... :-)
Jó éjt!

szilvás76

Szilvás remélem kisfiad,majd jól fogadja a kis hugicát tesóm is dadogott mikor én jöttem,és a név hát szuper nekem is jobban tetszik és győztünk :lol: :lol: :lol: Enikő!!!Aranyos név,nekünk sincs fiú név amúgy és ruha sem szóval Lili már nem lehet kisfiú bár most is kérdeztem a dokit kislány még :lol: :lol: :lol: erre ő hátha eddig az volt,mondja nem látt arra utaló jelet fiú lenne :lol: :lol: Jó éjt és lehet holnap te jössz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bévi

Barbcsi az a gyanúm hogy több folyadékot kéne fogyassz...(vérnyomás,pulzus..?)
No stressz,örülök h.jobban vagy!!

Csillag,remélem mielőbb helyrejön Gergő gyomra!

Claire,adatokat beírom.

Dia már sétál,de jó,ez engem is megnyugtat előre :)

Voltunk Enikőt köszönteni,a lufiknak nagy sikere volt :)
Meg van friss pocakos kép,hátha az utolsó,férjem szerint olyan vagyok mint egy fiú,a rövid hajjal,mondtam bókolj még örülök hogy vonzódsz hozzám...

Kép

Kép

Kép

Mondjuk tényleg gáz az arcom is már,tiszta májfolt,meg tök fáradt...

Kép

Ja a sógornőm meg jól megsértódött,mert ugye nem birta a dolgot annyiban hagyni,irogatott még hogy hú majd ha meglesz a baba milyen jó lesz meg megnyugodhatok,visszaírtam hogy tényleg,azt az apró momentumot kivéve ami ugye történt,meg egyáltalán,segítségre szorultunk,nem kaptunk,így jártunk,hagyjuk,erre ő hogy attól hogy ilyen szerencsétlenül(pechesen...)alakultak a dolgok nem kéne ilyen lekezelően bánni a másikkal,meg ő nem tehet róla hogy j sógornő akar lenni..na hagyjuk,nem is válaszoltam,unom a jópofáskodást és nem is megy mindig...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.07.29 20:59-kor.

evilany

Sziasztok!
Ne aggódjatok a nyögés, meg egyéb miatt. Persze kell némi fegyelem, de olyankor nem arra figyelsz, mit szólnak körülötted, hanem befelé, a gyerekre, meg magadra. Figyelsz, azután erőlködsz, arra figyelsz. Szerintem a kitolás ebből a szempontból már jobb, mert azt aktívan te csinálod. És ha ott nyögsz, vagy kiabálsz, az tök normális. Persze össze-visszavisítani nem kell, de egy erőlködésnél a hangadás tök normális. Láttatok már súlyemelőt? az is kiált a nagy erőkifejtésnél, meg az összes ilyen sportnál.
szóval ne "viselkedj", úgy csináld, ahogy kell. Persze érdemes figyelni a szülésznőre, légzés, meg egyebek, de valójában szerintem ez némi képp kódolva van minden nőben. Tudtok szülni ti is!!! Nyugi! :)
Claire
claire

Semmi gond Évi, ilyenkor a szervezet annyi folyadékot próbál tartalékolni, az látszik az arcodon, és a májfoltok se vészesek.
köszi a táblázat pótlást :)
claire
claire

Sziasztok!
Hú, úgy látom elég sokminenről lemaradtam. Most próbáltam vagy 20 oldalt visszaolvasni, igaz csak felületesen sikerült. De látom, jó sok baba született.

Csillag, Dia, Brik, Mazska gratulálok a picurokhoz. Jól látom, hogy erős a férfiuralom a babák közt? Pedig mindig azt mondják, hogy a fiúk a lustibbak...

Évi, most olvastam milyen szomorú dolog történt Veletek. Fogadd részvétem, és kívánom, hogy minél hamarabb sikerüljön feldolgozni a veszteséget. És drukkolok, hogy Tomikára ne kelljen már túl sokat várni, meglátod, majd mikor rád néz, vagy megszorítja az ujjad, mekkora boldogság lesz. A képek jók lettek, hatalmas már a pocid.

Barbcsi, örülök, hogy már nem stresszelsz. Akartam írni neked, hogy még 6-ig sok idő van, bármikor kibújhat addig a manó.

Barbi, Remélem jobban vagy, és azóta nem jött rád rosszullét.

Ircsi! Katus nagyon nagyon cuki csajszi. :-)

A többikeknek is kitartást, és nagyon kíváncsi vagyok ki lesz a következő.

Mi jól vagyunk, csak még a költözés utáni pakolászások mindennaposak. De csak szépen lassan. Én még nem érzem úgy, hogy hamarosan szülnék, bár anno Bogit is túlhordtam 10 nappal. A doki vasárnap vizsgált, azt mondta szűk 1 ujjnyira nyitva vagyok, de még nagyon rigid a nyakcsatorna, egyelőre még nem lesz szülés. Nst-re egy héten 2x járok, eddig minden okés volt. Szerdán néztek uh-t is, ott is minden okés, a magzatvíz egy kicsit kevesebb az átlagtól, de azt mondta a doki ilyenkor az már normális.
Kérdeztétek az árvíz utáni helyzetet. Hát én is csak ismerősökkel való beszélgetésből tudom (Felsőzsolcai barátaink), hogxy nagy káosz van a helyreállítások körül. Mindenki ideges, és nem haladnak a dolgok. Nagy a fejetlenség... :-(

Na most már megyek, iszok egy kis málnalevél teát, aztán alvás.
Most már igyekszem minden nap jönni, és követni az eseményeket.
Vigyázzatok magatokra!
puszi

Katka
KépKép
katka77

Sziasztok!

Dia, de jó, nagyon örülök, hogy megszületett Áron!!! Még fel se fogtam, annyira nem írtad soha, hogy éreznéd, hogy készülődne :D Remélem, nem azért lett ilyen hipp-hopp, mert valami gond volt.

Barbcsi, örülök, hogy jobban vagy lelkileg! Ma sokszor eszembe jutottál...

Szilvás, én 6-ra mentem ctg-re. De megmondom őszintén, tipp-hoppra mentem, mert nem voltam biztos benne, hogy akkorra beszéltük meg. Nagyon szita vagyok...
Szóval, Enikő lesz... Nekem a Kincsővel semmi bajom nem volt

Egyébként megnéztem a múlt heti leletemet és méhlepény nullás... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Hát ezért érzi ilyen jól magát Bálint is odabent! Hát nem sokkal egyszerűbb mindent odabent intézni??? Kint küzdeni kell a kajáért, fájhat az ember hasa, levegőt kell venni időnként, minden olyan más és új lesz... Végülis, valahol érthető, hogy bent marad még... Bár, gyanítom, hogy már nagyon nincs helye... Kíváncsi vagyok a 170 centimhez és most 67 kilómhoz mekkora baba társul...

Gratula Mazskának is. Ide miért nem írt, Sophie?

Katka, örülök, hogy jelentkeztél! Költözést most nagyon átérzem... De ma már fotók is felkerültek a falra, meg a kedvenc képem a hálószobába, tegnap akciósan kifogtunk egy szőnyeget a nappaliba, szóval, ma már kezdtem úgy érezni, hogy lassan igazi otthon lesz ez a lakás!!! :D :D

Claire, minden csodálatom a tiéd, hogy ikreket ilyen sokáig hordasz! És hogy 40 éves vagy - ne viccelj, már van négy gyereked, dolgozol stb... Szerintem, ügyes vagy, jól összehangoltad a munkát és a családot.

Ircsi, Katusnak a haja is fantasztikus! Fodrászkodtok is vagy ez az alap?

bekri

Dia gratulálok Áron babához! Jó egészséget, sok örömet és tejcsit kívánok!

Mazska, neked is hasonló jókat kívánok!

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Évi, én nem veszem észre a májfoltokat, de nem is számít. Majd elmúlnak. Hát ez van, sok anyukánál előfordul ideiglenesen.

Mazska, gratulálok Kisbabátokhoz!

Claire, nem vagy semmi! Ikrekkel ilyen szépen kihúzod a végéig :) Nem lehet könnyű.

Olvasok-olvasok, és örülök, hogy vannak még kedves és empatikus szülésznők. Elhiszem, hogy így szülni piszok megnyugtató, avagy sokkal megnyugtatóbb! Tök jó!

Izgulok, felpörögtek itt az események :lol:

maccs01

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?