A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-2008. többemberes (sírós, nem-alvós) babái

hajni!az oltással ne csinálj semmit,magától fog kifakadni.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Köszi Gabi, pont tegnap este kifakadt. én egy kis alhohollal körbekentem, remélem ezzel nem csináltam bajt. Reggel már csak varas volt a felszíne. Jól van Brendus?
Vendég

Köszi,igen,jól van,csak mióta hazajöttünk a kórházból éjjel 2-4ig alszik,nem tudom,miért.
Ma éjjel már azt hittem,idegösszeomlást kapok.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, szerintem ne csodálkozz, minden élmény befolyásolja az éjszakájukat, és ő már elég nagy ahhoz, hogy tudja, a kórház nem az Ő bizonságos közege volt. Nálunk még a karácsonyi ramazurik is elrotották az éjszakát. Tegnap és tegnapelőtt voltunk vendégségben, délután mentünk és nem sokkal fürdés előtt jöttünk haza. Mindkét éjszaka zokogva ébredt és csak ringatva tudtam, nehezen visszaaltatni. Lehet, hogy csak én gondoloom hogy emiatt volt, de máskor nem szokott ennyire éber lenni éjszaka.

Többiek, hogy telt a karácsony?
Vendég

Gabi, még azt is akartam egy írni, hogy megnéztelek a babafotókba, mikor láttam kiírva a neved, és nagyon édes Brendus, az a haaaaaj :D . Bár ezt biztos rengeteget halljátok. :D Tényleg nagyon cuki kiskrapek. Én néha aggódok, hogy elég ritka haja van még a lánykámnak, de remélem még lesz több.
Vendég

hajni!akkor rakok ide is képet.Ezzel kivánunk előre is Boldog Új Évet mindenkinek!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1198794910.0583.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Amúgy szerintem is a kórház az oka,félig nyitva van a szeme,mikor alszik,de éjjel semmi nem történt ott vele,tök nyugisan aludt.Csak itthon nem akar.Még délután is 2percenként felnéz,hogy ott vagyok-e közel.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Csúúúcs ez kép, még a szeme is piros hogy igazi kisördögös legyen. Nagyon édes.
Vendég

A szeme a vakutól lett piros,direkt nem javitom a képet,tudta a gép,hogy igy jobb lesz.

hol vannak a többiek?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Egy kicsit eltűntünk..hát igen az ünnep(ek).. :roll:
Amúgy velünk minden okés..Kevin elég jól elvan, nem vészesen nyügizik és a fő, hogy éjszaka jól alszik csak kb. 1x kel fel :lol:
Persze ezt most tuti elkiabáltam..

Én amúgy már nem sokáig leszek "itt" veletek, mert tesómnak valószínűleg megszűnik januártól a net, így nem lesz lehetőségem sajna :cry: :cry: :cry: De ha majd mi beköttetjük akkor jelentkezek..
Bár ez ki tudja mikor lesz.. :roll:

És a többiekkel mizu?
Doo? Kata?
Vendég

timcsi, na ne má hogy így eltűnj!! keress egy jó kis internet kávézót- biztos van debrecenben!! meg úgy tudom, minden nagyobb könyvtárban is van ingyen net. legalábbis min. egy félóra! tesóm könyvtárban dolizott, onnan tudom.
majd írok még, csak erre feltétlenül akartam reagálni.
pusz.
D.
Vendég

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Kép
anido

BÚÉK MINDENKINEK! (bár ez lehet h inkább holnap lenne aktuális...na, majd akkor is ;))
bulizóknak szép estét! mi kettesben leszünk Vikóval - apa koncertezik.
Vendég

B.U.É.K nektek is :lol: !!!!
Vendég

Sziasztok!

Timcsi, ezt nem teheted!!! Időnként látogass meg olyan barátnőidet akinél van net és jelenkezz!!
Mi is itthon leszünk hármasban, biztos öreg vagyok de én már legszívesebben alszom. Lehet, hogy az éjfélt sem várom meg, majd reggel koccintunk Apával.
Doo, ezek szerint a férjed (vagy párod, ezt nem tudom) zenész. Hangszeren játszik vagy énekel?
Mostanában senki nem írt semmit a gyerekekről, hogy tetszett-e a fa, élvezték-e a karácsonyi nyüzsit vagy bármit. Én azért írok, mert mostanában Hanga nagyon sokat fejlődött. Szinte minden nap csinál valami újdoságot. Főleg a beszédértése kezdett el feltűnően fejlődni, egy csomó játék nevét tudja, ha kérem a kezembe adja. Megmutatja, hol van az orrom, szám, szemem meg ilyenek. Táncol, ha zenét hall, és a kutyás reklámokat már a zenéjéről megismeri és ugrál, visongat nekik. Nagyon jó nézni, ahogy nyíladozik a kis értelme. Viszont ezzel egyidőben a mozgásfejlődése totál stagnál. Ahhoz képest, milyen régen felállt, még mindig csak 5-6 mp-re áll meg kapaszkodás nélkül. Ez persze nem elégedetlenkedés, csak mint érdekesség írtam le, hogy a két tevékenység mennyire nem műkődik egyszerre. Ő most inkább a kognítiv dolgokra fogékony.
A fa nagyon tetszik neki és ami kellemes meglepetés, hogy nem piszkálja. Azt hittük, majd állandóan ott kell őrködni, de nem, megtartja a tisztes távolságot.
És amiben nem változott semmit az a sírva követés!! Néha megőőőőrííít, hogy nem tudok következmények nélkül elmozdulni. :shock:
Vendég

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!!!
Vendég

hajni, vhogy soha nem volt időm írni, de majd bepótolom!
timcsi, a barátnő látogatás tényleg jó ötlet hajni részéről!!!
enyémet nem izgatja a karácsonyfa és nem is kell őrködni. mintha észre sem vette volna! :shock: én is várom h jobban értsen már dolgokat. múltkor apa betette az egyik macit a kiságyába és mondta neki h vedd ki a macit és kivette! de sztem még nem az utasítást érti igazából. férjem szerint már sok mindent megért. sztem nem igazán. kapaszkodás nélkül még nem áll. csak kapaszkodva araszolgat néhány lépéskét. különben én ahogy olvasom mások beszámolóit sztem a mieink elég jó tempóban fejlődnek mozgás szempontjából. mindegy különben, csak vhogy az a meggyőződésem h azért is sírtak sokat, mert nem tudtak mozogni. legalábbis enyémről ezt gondolom. most is tud nyünnyögni, de ez össze sem hasonlítható az első fél évvel!!!! ja, azt érti, amikor mondom neki h ne menjen az előszobába a járólapra és hogy EEELKAPLAAAK!!! :lol: és akkor begyorsít, mászva szalad és édesen kuncog :lol: :lol:
ja és férjem valóban zenész - nézzétek és hallgassátok meg, ha még nem ismeritek: www.kakukazus.hu. ő a basszeros és a fő zeneszerző :D mostanában állítólag sokat játssza a tesco című számukat a petőfi. én még egyszer sem hallottam, mert nem kapcsolok rádiót, csak kocsiban, de abban meg túl keveset ülök ahhoz h elkaphassam. :oops: :roll:
Vendég

jaj de gáz! szal: www.kaukazus.hu
Vendég

Okés azért nem fogok eltűnni teljesen :lol:
Csak nem valószínű, hogy napi szinten itt leszek...
Kevin a karácsonyfát annyira nem, de a csillagszórót nagyon élvezte, amúgyis szeret mindent, ami világít..
Mi még a mászós (1000-rel), kapaszkodva felállós korszakunkat éljük, ja és már majdnem tisztán mondja, hogy: NEM :!:
Ezt persze már "megtanulta"..
Barátnőm is mesélte, hogy a gyerkőcének az első szavai között minden volt, csak az anya, meg apa maradt le elég sokáig :roll:

Amúgy mi hármasban szilveszterezünk, vagyis ha Kevin beájul
(ami 22-nél hamarabb nem várható), utána kettesben ja és átmegyünk anyuékhoz is koccintani..így ünnepelünk diszkréten...
Nem lesz hajnalig tartó dáridózás, amúgyis sz.r (bocsi..) éjszakánk volt, így örülök, ha tudunk pihenni...
Majd évek múlva bepótoljuk a bulizást...(Annyira nem is hiányzik..)

Ja és gratula a babótoknak a "sok mindent tudásért" :lol: :!:

Még egy újévi üzenetet mellékelek, aztán eldugultam..

A szerencse banknál a 2008-as számú számládra átutaltam:
365 nap szerencsét,
52 hét egészséget és
12 hónap jókedvet.
Minden jót az elköltéséhez!
B.U.É.K:-)!
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.29 22:09-kor.
Vendég

Édes ez a Kevin fiú. Látszik, hogy ízlett a mézeskalács, mert szerintem ki van kerekedve az arca.
Mondja a nemet? És szituációban, mert akkor nagyon ügyi.
Hangaszálam néha utánozza amit mondok, persze a maga módján, de magától értelmes szót még nem mond. (Ilyeneket, hogy hoppá, baba...)
Doo, tényleg jó tempóban haladnak a lánykáink, szerintem bőven 1 év alatt fognak járni. Ez a mászva fogócskázás nálunk is sláger, csak éppen ő sosem előlünk hanem mindig felénk kezd el sietni. Még nem igazán érti a fogócska játékszabályát :lol:. Remélem óvodáig megtanulja különben ott mindig Ő lesz a fogó :lol:
Mióta megtanulta az adok-kapok játékot állandóan ezt játsza. Minden játékot nyújtogat felém és ha nem veszem el olyan csalódott őzike szemekkel néz rám, hogy nem tudom nem abbahagyni amit csináltam, megyek és elveszem, aztán örömében tapsol. Az evésben viszont nem nagyon haladunk az önállósággal.
Kézzel eszik egyedül kekszet, kölesgolyót, de se a cumisüveget, se a kanalat nem hajlandó megfogni. Pedig már 4 hónaposan alig kellett segíteni fogni a cumisüveget, most viszont sztrájkol. Szerintem már minden ilyen idős gyerek iszik egyedül. :shock: Na mindegy majdcsak menni fog ez is, egyszer.
Ja, és elkezdtem a tejtermékeket. Azt mondták elvileg kinőheti az allergiáját, úgyhogy megpróbáltam, már adtam neki egy kis sajtot és babajoghurtot. Nem láttam semmi tünetet úgyhogy bizakodom, hogy nem kell örökké diétás étrenden élnie.
Gyerkők, hogy aludtak szilveszterkor? Nálunk iszonyú hangzavar volt, néha azt hittem atomháborúba csöppentem és Hanga ALUDT :shock:.
Egyébként ez volt ez volt életem legkülönlegesebb évbucsúzatója, 10-kor aludtam, ilyen még sosem volt :lol: . Még a robbanások után is rögtön visszaaludtam. 30 fölött ez már csak így megy... :shock: :lol:
Vendég

Hajni
Már elkezdted a tejes cuccokat? Nem úgy van, hogy 1 éves kor alatt nem lehet?
Nálunk mindenki szigorúan tiltja..Én betartom, mert eleve sokáig hypoallergén tápit kapott, és nála (állítólag) jobban kell vigyázni.. :roll:

Szilveszter
Ő is jól bírta a hangzavart csak a "sistergő" hangra sírt fel 1x, bár mi nem tudtunk aludni, csak elég sokára, amikor (végre) abbahagyták...

Alvás
Mit kellene csinálni Kevinnel, hogy hamarabb aludjon el este :?: :?:
:roll:
Már írtam többször is, hogy sokáig fent van, de nagyon megakarnám nála ezt változtatni..Már annyit sikerült elérnem, hogy 23-9.30-ig helyett fokozatosan hamarabb keltem fel, vagyis kb.8.30 körül fel tudom kelteni, de még így is fent van min. 22-ig..
Annyira jó lenne, ha 21 után eltudnám altatni..
Mert félek, hogy nyáron még tovább fent lesz és majd nem tudunk kiülni este a jó időben..mert ha éjfél lesz belőle, kinek lesz már hangulata/kedve :?: :?: :roll:
Azt nem értem még ezzel a késői elalvással kapcsolatban, hogy napközben kb. 2-2.5 max 3 órát van fent a délelőtti-délutáni viszonylag jó alvásai (persze visszaaltatással) között és az esti előtt meg min.5 óra telik el, de tegnap pl. 16-22-ig fent volt egyhuzamban tehát 6 óra..az rengeteg szerintem :!:
Mit kellene csinálnom, hogy ez megváltozzon??
Régebben aludt még egy 0.5 órát fürcsi előtt, mostmár ez is elmarad(így 2x fél óra szabadidőm lett napközben a 3 helyett :cry: ) de ezt még annyira nem is bánnám, ha hamarabb elaludna, mert akkor még lenne egy kis időm utána..
Van valami ötletetek????
Vendég

timcsi, nekem nincs ötletem. mi is ezzel küzdünk. de te még örülhetsz, mert enyém napokig volt h hajnali 1-2kor aludt el!!! :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: tegnap éjfélkor.
különben úgy tudom h 1 éves korig folyamatosan változnak az alvási szokásaik - úgyh most ne parázz még a nyár miatt, mert addig még bmi lehet.

hajni, nekem is kicsit korainak tűnik a tejtermi, főleg az előzmények miatt.
Vendég

Tejtermék: szerintetek ne adjam? Rengeteget filóztam rajta, de csomó könyvbe az van, hogy a sajtot, túrót 9-10 hónaposan el lehet kezdeni. És persze ne gondoljatok nagy mennyiségre, 1x reszeltem egy kis sajtot a főzibe és napok múlva kapott egy babajoghurtot. És figyeltem a székletét, bőrét, de nem okozott gondot. Most elbizonytalanítottatok, csak már aaaaaannyira nem tudom mit adjak neki tízóraikra, uzsira. Ja és a jogira az van ráírva 8 hós kortól, hát nem tudom...

Alvás: a 3. alvást már mi is elhagytuk, mert akkor nehezebben aludt el. Sőt már 3 után nem tesszük le aludni így 8- fél9 közt már elég álmos. Dehát ezt egyéne válogatja. De talán ha elszánod magad és megpróbálod minden nap azonos időben, korábban letenni, pár hét múlva ráállhat a bioritmusa, hogy abban az időpontban már álmos legyen. (a hangsúly a talánon volt)

Doo, nem tudtam meghallgatni a tescot, mert azt írta ki a gép, hogy a media player nem alkalmas rá. Egyébként ez e reklámnak a zenéje?
Vendég

Még az jutott eszembe az alvással kapcsolatban, hogy szerintem ahogy nőnek nem egyre későb, hanem inkbb hamarabb fognak aludni. Nyáron már mindegyikünk csemetéje rohanni fog, kismotoron száguldozni és a fejünkön táncolni, mindezt a szabad levegőn, úgyhogy szerintem hamarabb elfáradnak.
De jó is lenne már este kinn ülni egy csésze jeges kávéval... ehelyett tél van és teraszunk sincs.
:!: Szerintetek mennyi időt lehet ebben a hidegben kinn eltölteni?
Mert Hangi max negyed óra múlva mindig elalszik a b.kocsiban így nem tudok egy óránál kevesebbbet kint lenni vele. Időnként még többet, sokkal jobbat alszik ott mint fent a lakásban.
Sokszor azért kel fel mert már elfáradok és megáll vele a kocsi.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy ilyen kéretlenül csatlakozom, de ha ez a topic (a címéből ítélve) nem jól alvó gyerekekről szól, akkor minden bizonnyal itt a helyem.

Rozi baba még mindig felébred éjszakánként kb. 4-5 alkalommal, amitől már teljesen kivagyok. Cicit kér, pár korty és alszik tovább.

Már minden témában fellelhető szakirodalmat elolvastam, de semmi eredmény. Az a baj, hogy nincs szivem sírni hagyni és egyszerűbb rögtön a cicit a szájába nyomni, mert így legalább azonnal visszaalszik.

Bármilyen megoldás érdekel! Van egyáltalán megoldás, vagy majd kinövi??

Beáta

Bea

Kép[/url]
június

Szia Bea!

Egyáltalán nem kéretlenül jöttél, azért van a topic, hogy minél több tapasztalatot megosszunk egymással.
A megoldást szerintem mindegyikünk kutatja, több- kevesebb sikerrel. A Te helyedben én is valószínűleg a gyorsabb altatási jmódszert választanám, tehát ha ez kell szopi, de ezt viszont nagyon meg tudják szokni. nappal is szopira alszik el. Csak ilyen ócskaságok jutnak eszembe, hogy vizet adsz helyette vagy cumit... bár ezekkel kevés gyereket lehet leszerelni. Vagy esetleg nem adsz cicit, hanem ha sír kézben megvigasztalod, vagy kézben is sírna? Ez így biztos hosszabb visszaaltatás de esetleg idővel megszokná, hogy nem kap cicit. Persze, bocsi mert én nem tapasztatból beszélek, nálunk nincs éjszaka evés, csak ébredés, simi, visszaalvás. Ezt olyan másfél-2 hónapja kezdte el, előtte egyhuzamban aludt. Én is nagyon várom, hogy újra a régi legyen.
Vendég

szia június! :D
hááát, nem tudom, milyen segítséget szeretnél?
csak azért mondom, mert én szoptatok - enyém SOHA nem aludta át az éjszakát és ez idővel mostanra még GYAKORIBB éjszakai ébredéseket jelent. tudtommal ez normális és a szeparációs szorongással is összefügg. én mindig cicire teszem - az egyetlen titka a dolognak nálunk h velem alszik, így engem ez nem fáraszt, mert azonnal visszaalszom én is - azt se tudom h ő mennyi idő után fejezi be a szopit. napközben milyen baba Rozi? nyűgös volt picinek v csak az éjszakáitok ilyenek? azért kérdem, mert többektől úgy hallottam h a nagyigényű, sok testkontaktusra vágyó, érzékeny babák csak úgy 2-3 éves korukra alusszák át az éjszakát. szal én erre készülök - aztán ha előbb, akkor nagyon fogok örülni :roll: :wink:
különben ilyen szempontból egy viszonylag jó olvasmány az Éjszakai gondoskodás, nem tudom, ismered-e.
én személy szerint ÖRÜLÖK, ha cicivel el tudom altatni - akár napközben is (pl most az előbb :wink: ), mert sztem ez humánus, baba- és szülőbarát módszer. a másik "technikám" a ringatás általában manu chaora - de az sokkal hosszadalmasabb. olyan h letegyem és elalszik nincsen. egyszerűen a lehető legfáradtabb állapotában is max lehajtja a fejét, majd 2 másodperc múlva újra felpattan és ezt ismételgeti. remélem, a hátralevő gyerekkori éveit nem kell majd ringatással töltenem!! :shock: :shock: de én nem hiszek azért abban h mindent megszoknak és akkor örökre úgy maradnak. egyszerűen megszűnik egy idő után ez az igény. persze, lehet h később, mint ahogy mi szeretnénk, de úgy vagyok vele h neki is van szavazati joga, meg nekem is, akkor miért mindig én döntsem el h szerintem, neki mi lenne a jó - pláne ha az arról szól h valójában nekem mi lenne a jó. jó, nem vagyok szent, csak azért mondom, mert sztem a mai gyereknevelési viszonylatok kicsit erről szólnak h törd be a gyereket, mert különben a fejeden fog táncolni.

hajni, a tesco NEM reklám :lol: :lol: :lol: max antireklám lehetne, mert ironikus a szövege.
én volt h két órát kint voltam Viktóriával a hidegben, mert nem ébredt fel - de aztán azon paráztam h nem fázott-e meg, úgyh azóta egy óránál többet nem maradunk és alcó állapotban veszem ki a babakocsiból és felhozom - úgy 70%-ban sikerül is. kicsit kibontom az overalljából, leveszem a sapiját és a játszószőnyegén kiválóan szundizik tovább.
miért eddig mit adtál Hanginak kisétkezésekre? már unja v te unod? mert sztem a szülők hamarabb unják meg h uazt a menüt prezentálják, mint a babók. sztem gyümölcs, zöldség, gabonagolyók, ilyesmik simán mehetnek. gondolom, eddig is ilyesmit kapott. karira megkaptam a kismama babakonyháját - sztem abban elég sok jó ötlet van. ismered? meg már ehet a tied lisztes kajákat is, nem? úgy értem pici kenyérhéj ilyen-olyan kenceficékkel, stb. és akkor nem muszáj tejes dolgot kapnia.

jaj, ismered az anya taníts engem című könyvet? kolléganőim javasolták h milyen jó - de nálam tegnapelőtt kiverte a biztosítékot: ha a gyerek csak azért akar vmilyen tárgyat a járókájába h kidobálja, akkor ne adjon neki semmit! hagyja egy kicsit unatkozni! (nem szó szerint idézve, de vmi ilyesmi)
bakker! a gyereknek uolyan "fejlesztő" játék a kidobálás-beadogatás, mint bmi más, ez nem "rosszalkodás"!! nem hiszem el h a könyve szerzője nincs tisztában azzal h az elengedés-dobálás egy fejlődési fázis a gyerekeknél és nem azért csinálják h az anyjukat sírba tegyék!! :shock: :evil: :evil: :evil:

vajon mi van katával és barnusanyussal? uera meg aztán jól eltűnt! anido is nagyon régen jelentkezett :roll: :(
Vendég

Igen én is hiányolom a többieket :cry:

Hajni
Nem lehet Kevint hamarabb letenni..pedig már megpróbáltuk kicselezni, tévé kikapcs.-villany leolt.-csend de ő csak álldogált meg gagyorászott a kiságyában.. :roll: Nem az a típus akit csak úgy be lehet csapni...
Ezért nem jött be az sem, hogy pl tegnap hamarabb felkeltettem, mert egy az, hogy akkor az alvási ciklusai hamarabb elkezdődtek és a mostanában megszokott 2 hosszabb alvása helyett lett 3 rövidebb és ugyanúgy "nyomta" 22.30-ig :roll: Így ma hagytam aludni addig ameddig akart, aztán majd látjuk mikor dől ki...
Igen amúgy én is abban bízom, hogy később jobban kifognak fáradni, bár kétséges is vagyok egy kicsit ezzel kapcsolatban, mert ha ilyen idősen képes 6 órát egyhuzamban fent lenni, akkor lehet meg sem fogja érezni az egész napos pörgést..bár én mégis az ellenkezőjében bízom, tehát rem. jól kifárasztja magát aztán alszik este, mint a pocok... :lol:

Június
Üdv. köztünk :lol: !

Doo
Én a Suttogó-n akadtam ki valamelyik nap..azt írja, hogy a szobatisztaságra már 9 hónapos kortól kell rászokatni a babát mégpedig úgy, hogy az anyuka kitudja számítani mikor fog kakilni-pisilni a gyereke és akkor ültesse a bilire :!: Ekkora őrültséget :?: :!:
Honnan tudhatnám mikor fog kakilni? Max. az erőlködést látom sokszor de akkor már rohanhatnék vele... :roll:
Vendég

Ja és Doo szerencsés vagy abban, hogy Viki alszik tovább, ahogy levetkőzteted..Eddig nálunk is működött de egy pár nappal ezelőtt mi is így jártunk, hogy elaludt a babakocsiban, elkezdtem leöltöztetni felkelt és nem tudott visszaaludni, így "kemény" 1/4 órát aludt délután...gondolhatjátok milyen nyünyi volt utána...
Így mostmár nem alvás-időben viszem sétálni, hanem a délelőtti (ami nálunk kb. 10-11-kor kezdődik) alvása+ kajszizása után...

Amúgy milyen gabonagolyókra gondoltok?
Vendég

timcsi, ez a kölesgolyó nagyon "menő" mostanában, mert gluténmentes, elolvad a szájukban. a buláta kicsit keményebb és az búzából van. különben nem vetkőztetem le teljesen, csak kicipzárazom, meg a sapit lehúzom. csak annyi a titka h non-REM szakaszban kell csinálni - amikor nincs picit nyitva a szeme, tehát nem álmodik éppen. mélyalvásban könnyebb a dolog. persze nekem sem sikerül mindig, de szerencsére sokszor igen. pedig az olyan h kioperálom a kocsiból, egykézzel visszaevezem a kocsit a tárolóba, aztán fel a harmadikra, ajtónyitás, cipőmet egykézzel lebűvölöm - szal nem egyszerű mutatvány! :lol: férjem múltkor azt mondta h ez "nevetséges". de azért legközelebb segített levenni a csizmámat, amikor velünk volt :D (persze, ez ritka).
Vendég

jé. most nézem h Kevin és Viktória között csak másfél hét "korkülönbség" van :shock: :D
Vendég

Timcsi, a kölesgolyó nálunk is népszerű és a rágás gyakorlására is nagyon jó, mert rögtön elolvad de egy kicsit tapad és így nem csúszik véletlenül le.
Ezt az alvás közben felhozást én sem tudtam még megcsinálni, de a múltkor már b.kocsistól felhoztam a 4-re :shock: :!: . ott kicsit kicsomagoltam és aludt még vagy 10 percet. Ennyiért cipeltem fel a szomszéddal a kb. 50 kilót, merthogy még az is benne volt amit vásároltam :oops: . Akkor erre mit mondod volna a férjed, Doo, mert ezért én is szidtam magam :lol: . Csak én is mindig azon aggódom, hogy megfázik. Ma viszont voltunk szánkózni, abban legalább nem aludt el, rólam pedig folyt a víz, dombra fel, dombról le. Cuki volt.
Az esti alvásra tényleg nincs tippem, kitartás.

uzsi téma: lehet hogy tényleg én unom, de szerintem már Ő sem eszi olyan lelkesen. Meg mióta eszi a kekszet úgy látom már a pépeseket unja. Egyébként, igen már adok neki gluténtartalmú kajákat pár hete. Nem kenyeret, de találtam gabonapépet, gyerekgrízt, ilyesmit.

Doo, akkor ezzel a tescoval jól mellényúltam :oops: , de mostmár felcsigáztál.

Anya, taníts engem nekem is megvan, de hónapok óta nem vettem elő. Gondolom ez elég véleménynek. Ezt a járókából kidobálást nem olvastam, de tényleg hülyeség. Én már azon kiakadtam hogy kb. 3 hónapos kornál azt írja, adjak a kezébe madártollat, hát valószínű... amikor az ember még mindent sterilizál, pont madártollat adok neki :?:
Vendég

Kicsit helyesbíteni jöttem, mert úgy érzem nagyon lehúztam ezt a könyvet, pedig nem rossz. csak szerintem a játék legyen spontán, ne ilyen órarendszerű mint a könyvbe, napokra lebontva. Egyébként meg, ha egész nap csak azt az egy feladatot játszanám vele, sejtem mennyit nyekeregne, főleg ha hagynám a járókába unatkozni....hajjaaaajjjjaajjjj lenne :shock: :lol: (egyébként elraktuk a járókat, már csak helyfoglaló volt, sajna)
Vendég

szal akkor most újra elővetted a könyvet? :lol: sztem a feladatok nagyrésze olyan, amit az ember spontán is csinál. az órarendszerűséget én sem pártolom.
nem tudom h egy 10 hónapkörüli babánál mi a helyzet, de olvastunk egy könyvet a férjemmel, ami zt írja h 1 év körül a gyerkők egyre KEVESEBBET esznek és ez tök normális. nem kaja sztrájk, meg nem fog elsorvadni a gyerek, csak egyszerűen lecsökken az energiaszükségletük. csak az jutott eszembe h ilyesmi is lehet a lelkesedés hiánya mögött.

timcsi, szobatosztaságra szoktatás sztem is baromi felesleges ilyen korban. mondjuk nekem is van ismerősöm, ráadásul gyógypedagógus, aki már 4 :!: hósan elkezdte biliztetni a babáját és 1 év körül már tényleg jelezte neki, ha kakilnia kellett. de én erre azt mondom h minek?! sokkal nagyobb energiabefektetés gyereknek, is szülőnek is, mint amikor már élettanilag is itt van az ideje, úgy 2 év körül. ráadásul, amíg pelusos a gyerek, addig biztos h nem kell úton-útfélen attól tartani h az út szélén kell pisilni megállni v h éppen becsurog vhol... :oops: :lol: lehet h lustának tartotok, de én sztem nem is fogom erőltetni 2 évnél hamarabb. most gondolkodtam h mivel áprilisi, ha addig nem fogja vmiért nagyon érdekelni ez a szobatosztaság dolog, akkor én a 2 éves szülinapját követő nyáron szeretném csak ezzel traktálni. azt monják, a nyár az ideális ebből a szempontból.
Vendég

Doo, igen mikor eszembe juttattad a könyvet megint elővettem :D , hátha van benne valami jó játékötlet, de az van amit Te is írtál, hogy ezeket már mind játszottuk, ezekre a játékokra valahogy spontán is ráérez az ember. Sőt, sok dolgot ilyenkor már a gyerek kezdeményez. Hangi imád kukucsolni, úgy hogy leguggol a fotel mögé aztán felpattan és ilyenkor nekünk nagyon kell örülni, hogy előkerült. :lol:
Ez az evésről nekem is rémlik, mintha olvastam volna. Mivel majd 10 kiló az evésén igazán nem parázok, viszont rájöttem tényleg nem kéne tejtermit kapjon, mert eddig módosított tejet sem kapott. Úgyhogy először megpróbálkozom a tejpépekkel, az is egy kis változatosság.
Szoatisztaság: szerintem aki 2 évnél hamarabb dresszírozza ezzel a gyerekét, az csak a saját telj.kényszerét erőlteti ezzel a gyerekre. Ráadásul 4 hónaposan hogy ültette bilire mikor még ülni sem tud?
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a fogadtatást és a hozzászólásokat!

Rozi Baba is velünk alszik,így tényleg sokkal kényelmesebb. Bár én azt figyeltem meg, hogy a mi mocorgásunk is felébreszti idpnként, gondolom ha pont akkor a felületes alvás fázisban van.
Ezzel a többszöri felébredéssel csak az a bajom,hogy mostanában nem tudok rögtön visszaaludni és reggel pocsékul érzem magam.
Arra gondoltam, hogy ahogy nő egyre jobban fog aludni, de doo megvígasztaltál :wink:

Na majd ha nem fog szopizni , akkor talán!

A Suttogó nálam is kicsapta a biztosítékot, főleg a napirend! Van egyáltalán ilyen gyerek? Jó persze nálunk is van napirend, alvás, evés, játék. De nem úgy hogy percre pontosan minden.

Mi most kezdtük nemrég a főzelékeket , amiből eddig csak a sütőtök izlik Rozinak a többiből még nem evett értékelhető mennyiséget. Almát, őszibarackot, körtét, narancslevet szereti.
Már mászik négykézláb (szigorúan hátrafelé) és ücsörög egy ideig.

Szobatisztaságra nevelés!? :roll: Ha jól tudom a mai álláspont szerint, majd a gyerek ha eljut a fejlettség bizonyos szintjére, maga fogja kezdeményezni a dolgot. Az erőltetéssel csak ártunk neki.

Puszi Beáta

Bea

Kép[/url]
június

sziasztok!

Mindenkinek B.Ú.É.K.!

Brendon éjjel 1kor alszik csak el,viszont 11ig nyomja.Na,én ezen változtatnék,de hogyan?

Napközben 10 percet alszik,nem attól lehet.
Ha éjjel felébred,én is cicit adok,inkább,mint vizet,én mindig örülök,ha anyatejet kér.

Brendon szépen tisztán magától monja,hogy hoppá,baba,pápá,de csak akkor,ha ő akarja,emellett van sok halandzsa,például a heböbő a cumi.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

wao!! :shock: hogy miket mondanak a babáitok! enyém sztem még csak halandzsázik. most sokat mondja a mammamammam-ot, de sztem ez még mindig nem tudatos. integetni próbálgat, de ebben sem vagyok 100%ig biztos h már pontosan összeáll a fejében h mikor kell pápát inteni és miért.

hú, gabi, enyém is ezt csinálta az ünnepek alatt alvásilag, de nem tudom h miért. azóta úgy tűnik, rendeződik és nem alszik ennyire későn. mert engem majdnem mindig ő "ébreszt" és hát azért 1kor az már kicsit ciki :oops: :oops: pedig 25én tényleg akkor keltünk fel. rögtön mehettünk is ebédelni :lol:
hát, nem tudom, mit lehet tenni :roll: én passzolom. hiába volt olyan h enyém mondjuk felébredt a du-i alvásból, tehát kevesebbet aludt, szal józan paraszti ész szerint hamarabb kellett volna elfáradni, épp ellenkezőleg: sokkal később aludt el! szal én sem tudok ilyen előbb keltem-korábban fektetem dolgokkal trükközni.
sztem van olyan gyerek, akit lehet napirend szerint nevelni - csak biztos h nem egy többemeberest. uis tudtommal a többemberes, vagyis az irodalom szerint ún. difficult child egyik jellegzetessége éppen a ritmicitás hiánya.

hajni, az ismerősöm 4 hósan már felültette a babáját. azt mondta h a gyerek akarta, sőt követelte. nem tudom. :shock: :roll: aztán meg volt lepve h a bébi se nem kúszott, se nem mászott. tudom h vannak babák, akik vhogy jobban csípik a "függőleges" helyzetet és a szülő nem nagyon tud ezzel mit tenni, de sztem náluk alakítható lett volna az ügy.
Vendég

Megint mennyit írtatok, alig győzöm követni :lol:

Hajni
Már megint egyformák vagyunk..Mi is eltettük a járókát, jó kis pénzkidobás volt mondhatom... :roll: bár anyu állítja majd a nyáron kint el lesz benne..hát én ezt el sem tudom képzelni főleg akkor amikor már járni fog pont akkor lehetne "megkötni" :?: :!:
Jó, hogy nálatok lehet szánkózni..Pedig már mi is elővettük a szánkót, de kint áll, mert itt nem maradt meg a hó sajna..
Érdekesnek találom, h több babó is ilyen későn fekvő a többemberesek között, hogy ez miért lehet :?:
Furcsa hasonlóságok-azonosságok vannak köztük az biztos :roll:

Napirend
Hát igen, azt már én is kifejtettem anno, hogy ez az ami nincs..
Vagyis persze jobban "beállt" mióta nagyobb, de sokszor még így sem tudom kiszámítani..és tud még nagy meglepiket okozni..és ahogy Doo is írta, ha kevesebbet alszik nappal akkor sem biztos, hogy beájul (sőt) hanem képes a kifulladásig fent lenni...
Ja meg még mai napig van olyan, hogy nem tudom kitalálni miért sír..Persze többé-kevésbé ráérzek a dolgokra (legalábbis nagyobb érzékkel, mint az elején) de van olyan is, hogy nem :roll:
Erre mondtam én azt, hogy jó lenne a kicsi fejükbe látni... :roll:

Mélyalvás
Kevinnél még mindig nehezen jön el..mármint inkább felületesen alszik, mint mélyen :cry:
Tudjátok már írtam, hogy mellette kell lennem, úgy tud nagyobbat aludni, de így is van, hogy megmozdulok és "riad"..
Arra már amúgy én is gondoltam, hogy ha külön szoba lenne lehet nem ébredne fel éjszaka..de lehet, hogy az ellenkezője lenne, azaz mindig rohangálhatnék hozzá, mert "egyedül" még többször felriadna..
És nekem is az a gondom, mint Beátának, hogy nehezen tudok el-visszaaludni, ezért vagyok szinte folyamatosan lemerülve, mert még ha ő jól alszik is éjszaka, én akkor is képes vagyok többször is felébredni..Ördögi kör..Pedig én nagyon jó alvó voltam előtte, könnyen elaludtam és tudtam jó sokáig szunyálni..
Mennyi mindent meg tud változtatni egy gyerkőc... :roll:

Könyvek
Sokszor őrületes baromságokat tudnak írni...
Amúgyis rosszul vagyok a "sablon-gyerek" dumától..
Még a "normál" (eszik-alszik) gyerekeket sem lehet mindig kiszámítani percre pontosan, nemhogy egy többemberest..
Meg hát a kaja-témát sem náluk erőltetni, hiába van előírás, hogy ennyit kellene enniük, ha nem akarnak annyit enni, akkor nem lehet beléjük "tukmálni"..Szal hülyeség könyv szerint nevelni..
Vagyis inkább lehetetlenség, legalábbis szerintem..
Vendég

Amúgy a ti babótok mostanában mennyit alszik napközben?
Hajni, Doo és a többiek babója is érdekelne.. :roll:
Vendég

Timcsi, csak egyvalamit írok gyorsan, mert megyünk fürdeni. Mi külön szobában alszunk és egyáltalán nem jobb. sokszor éjjel azt sem tudom merre vagyok arccal mikor át kell menni hozzá. Ha ott aludna csak kinyújtanám a kezem és aludna tovább. De nálunk nincs hely őt áthozni, azt lehet megpróbálom, hogy én költözöm át hozzá.
Nappali alvás: átlag 2x40 perc, néha kicsit több, néha kicsi kevesebb.

Gabi, hajnal 1 rendszeresen? duurva, hogy bírod?
Vendég

ja, az előző hszemben 1kor helyett 11 értendő :roll: :oops:

enyém elég sokat alszik napközben: kb 2x egy-másfél órát, de van h 3 szundi van, de abból egy mondjuk fél órás. meg olyan is előfordul h 2-2.5 órát is nyom egyben. marha változó.

jaj, timcsi, én épp akartam kérdezni h ki mit gondol erről a későn fekvésről. na, elmondom, mi az én parám: nekem egy pszichológus aszondta h a baba az anya bioritmusát veszi át és ha én nem fekszem le időben, azaz este 9kor :!: , akkor a gyerekem az életben nem fog rendesen aludni... :roll: :shock: :shock: :evil: :evil: én viszont képtelen vagyok 9kor lefeküdni!! én alapból egy valódi bagoly típus vagyok. és a párom is az. szal mi éjfél előtt sztem soha nem feküdtünk le. most már baba óta azért főleg eleinte korábban aludtam, de kismamaként erőszakot kellett tennem magamon ahhoz h 10-11fele aludjak. többnyire nem is sikerült. és hát most eszembe jut h mi van, ha tényleg ezért?! de közben meg eddig nem volt gond az esti elalvásával (már úg értem, az időponttal), és most is úgy tűnik, mintha újra korábban aludna - csak szopizni ébred fel. szal nem tudom. tehát az én kérdésem az h ti várandósan éjszakázósak voltatok-e v sem?
Vendég

Sziasztok!

Rozi baba délelőtt alszik 2-2,5 órát és délután 1,5 - 2 órát, tehát két alvás van egy nap. Ez minden nap így megy ha nincs valami rendkívüli dolog, tehát erre nem lehet panaszom. Viszont kizárólag kint a levegőn (erkélyen) a babakocsiban hajlandó (tud) nappal aludni. Már próbáltam cicin elaltatni de legfeljebb szunyókál pár percet nem alszik igazán. Kérdésem? Mennyit lehet kint ilyen hidegben a gyerek. Mindig jól bebugyolálom , szélvédett helyen van és -10 fokba nem teszem ki. Amikor behozom és levetkőztetem mindig jó meleg a keze , lába és még soha nem volt megfázva kopp, kopp.....

Ő este 8-9 között elalszik mindig, és ebben a bioritmus dologban lehet valami , mert én sem bírtam soha éjszakázni. Amíg nem volt baba este 10 körül már húzott az ágy és ha el is mentünk valahova bulizni éjjel már csak ásítoztam.

Amúgy a nappali alvások - nemalvások és az éjszakai alvás között én sem tapasztaltam még összeffüggést.

Én nem bánnám ha Rozi éjjel tovább fennmaradna inkább és éjjel aludna végig, de ez ugye nem kívánságműsor :lol:

Nagyon örülök, hogy idetaláltam, látom sokmindenben egy a problémánk és pörög a topic! :lol: :lol:

Beáta

Bea

Kép[/url]
június

Doo, Bea
Tök irigy vagyok a nappali alvásaikért :lol:
És Bea neked tologatni kell közben a babakocsit, vagy csak kiteszed és szunyál magától?

Doo
Neked még ringatva alszik el?Mert emlékszem régebben írtad, hogy ha letetted felriadt egyből, ez már megszűnt?Tehát nem kell ott lenni vele, ha alszik?
Bocsi, hogy ezeket kérdezem, de ez mindig visszatérő téma nálam.. :roll:
Terhesként sem tudtam aludni, de azt hiszem ezt már írtam, vagyis addig tudtam míg dolgoztam, aztán ahogy tp-re jöttem, sokáig fent voltam, nehezen tudtam elaludni, eleinte nem tom miért, aztán a hasam miatt..ja és sokszor felkeltem, a sok pisi miatt.Úgyhogy biztos van összefüggés ezzel kapcs.ban is..

És én is happy vagyok, hogy pörög a topic :lol: :lol: :lol:
Vendég

Timcsi, engem miért nem soroltál fel az első mondatodban? :lol: :lol: Csak vicc volt, tudom mi sem döngetünk rekordokat a nappali alvással. Ráadásul mostmár az első alvás 10 helyett kicsúszott 11-12 köré, így másodjára kénytelen vagyok 4-5 felé letenni pedig ilyen későn már nem akartuk altatni, de muszáj, nem bírná ki nélküle.

A bioritmus összehangolódás nálunk is megvolt. Én nagyon szeretek aludni, inkább vagyok mormota mint bagoly. És Hangi is korán elalszik. Már első nap itthon 6 órát aludt egybe, 6 hetesen pedig 8-at. Sajna, ez mostanra elmúlt, de ezt inkább a szepával hozom összefüggésbe mert akkor kezdődtek az ébredések, amikor a nappali sírva követések is. Ja, és terhesen SOHA nem mozgott éjszaka, esetleg ha felkeltem és kimentem vagy sokat forgolódtam, de mozgásra sosem ébredtem.

Tegnap éjszaka, elég mozgalmas volt. 2-kor felébredt és elmúlt 4 óra mikor elaludt. Eközben minden volt, állva pakolt a pelenkázószekrényen a rácsokon keresztül, gagyarászott, ha visszafektettük sírt, ha kimentünk üvöltött. Klassz kis móka volt.
Remélem ebből nem csinál napi programot.

Június, a kinti alvásokon én is mindig parázok, hogy megfázik, de még eddig nem volt gond. Bár én gyerekem azért ekkorát nem alszik, még ha a legjobb formáját hozza sem. Az egyik barátnőm anyukája, aki gyerekorvos azt mondta, ha a gyerek nem ébred sírva akkor nyugodtan alhat kint, mert akkor fáznak meg ha sír. Én ezért viszem inkább alvásidőben levegőzni, mert ha ébredés után vinném nem sokáig lenne türelme csendben ülni.

És még egy sztori: tegnap elvettem tőle egy hajszálat amit épp megenni készült , és... RÁCSAPOTT a kezemre. Nem játékból, dühösen. És, hol van még a másfél éves dackorszak, ha már most egy HAJSZÁLÉRT ilyet csinál. Igaz, hogy nagyon hajmániás.
Vendég

Sziasztok!

Ezt az összefüggést én is hallottam, úgyhogy én sem remélem, hgoy Balász végig alussza az éjszakát.... Én is nagyon szerettem aludni, jó sokat.....háttt ez már csak a múlté...Viszont nem panaszkodom, Balázs pár napja 1-2* kel fel enni:-)))
Na ma én voltam többemberes, nem a gyerekeim, vagy inkább ők is:-)))
Tegnap születtek kiskutyák, és Bari imádja őket. Állandóan ott lógna velük. Egy pillanatra nem figyelek, már ott van a ládába, és lepakolta a kicsiket a ciciről... aztán nem telik bele pár perc a fürdőben van két 10hetes kicsi, őket meg nyakon önti egy flakon samponnal...brrrr.... szóval én meg este nem aludtam szinte semmit, keltem a kutyikhoz és a bébihez. Gondoltam du szunyizok, de persze, hogy Barni nem aludt el. 4óra lett mire leküzdöttem, de akkor meg már hova aludjak... a kicsi is nyafika, bizti front van:-)))
Sokszor eszembe jut Hangababa:-)))) Kezd Barni rá hasonlítani:-) Mi visszafele feljődünk, nem akar sehova elengedni. Mindíg be kell ígérni fűt fát, és meglógni... még ilyet:-)
Timcsi, nálunk is volt olyan, hogy későn feküdt le, de ez is változott nála állandóan. Most hogy csavarogtunk szinte mindíg éjfél volt mire ágyba kerültünk., de hála égnek itthon már 10körül eltudom vinni aludni. Nyárig biztos mág változni fog Kevin is.
Nagyon jók a képek, én is teszek fel pár újat.

Era

Kép
Kép
barnusanyus

Kép Kép öregesen, kényelmesen:-) Kép mi:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus

Barnusanyus, végre itt! Nagyon- nagyon édes ez a pici fiú, vagyis minkét pici fiú. jót mosolyogtam azon miket csinál Barni a kutyákkal. El se tudom képzelni, hogy telik egy napod, 2 csöpp gyerek, egy tucat kiskutya, nagykutya, háztartás, még leírni is sok volt. Szóval Hangababám az éteren keresztül küldött egy kis hisztivírust Barninak? Bocsi :oops:
Nálunk ezügyben a helyzet változatlan, a pórázom félméteres, de azt hiszem már megszoktam kevésbé bosszant. Illetve változóan, mert még mindig el tud durrani az agyam mikor felállok és ő máris zokogva cibálja le rólam a nadrágot.

Megint a Suttogóról: ma azt olvastam benne, ha egy gyerek nagyon nem marad egyedül, túlságosan kötődik akkor gondolkodjak el azon, hogy ÉN mindent megtettem-e az önállóságáért. Mégis mit kellenne csinálnom? Hagyjam sírni, 1 perc alatt izzadra üvölti magát ilyenkor. Én inkább hagyom, hogy a maga tempójában majd Ő leváljon. (Mégha citerázik is időnként az idegeimen. :oops: )

a saját okoskodásom helyett megkérdeztem az orvost a tejtermékről. Valószínű ezzel kellett volna kezdeni, mert azt mondta másfél-2 éves korig semmilyen tt-t ne adjak.

Akik pedig eltűntek a karácsonyi forgatagban, tessék jelentkezni!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?