A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

evu nekem is ez volt, a terheseknek NEM azert romlik el a foguk, mert a geyrek elszivja a vitamint, hanem mert mas lesz a nyal osszetetele, (fogorvos prof mondta) es konnyebben megtapad a lepedek,ezert sokkal jobban ! kell tisztitani, fogselyemmel, zuhannyal is, ha tudod,,en is ettol szenvedtem, elmentem egy profi helyre es ott az inyt is kitisztitottak-fajt,de azota semmi gond. Fogorvoshoz vele,amig nincs nagyobb baaj

Agi- jo lehetsz a tanfolyamon,,es ugye hogy jo ? rengeteg fog segiteni neked a jovoben. internetet nem tudtok otthonra intezni ? vagy errol mar irtal?

Cuki- ki volt az a kislany?

Bungy, persze, h drukkolunk, es jo h megjottel! biztos jo volt-itt mindenki irigyelt, foleg en :) hogy a tengerben uszkalsz..hmhmhm
bogyogyorgyi

persze, a kalcium az tiszta sor, tegnap mar vettem is kecskesajtot, mert az tele van vele :D de mindenkeppen elmegyek fogdokihoz is, en nagyon figyelek a fogaimra, ha baj van velßk, panikszerüen rohanok orvoshoz, es minden nap figyeltem van e valami, de ez a negativ valtozas egy ejszaka alatt törtent, ezert vagyok kiborulva :roll: de megoldom 8)

az inyem aggaszt jobban, de a doki majd felir valamit, köszi a tanacsokat :lol:
Vendég

Aztért még próbálkozom ezzel a nettel, de sok jót nem ígérek…

FOGPROBLÉMA!
Ma éjjel nekem is rakoncátlankodtak a fogaim. Először is voltál fogorvosnál???? A 2. trimeszterben tudnak valamit is csinálni, később már nem ajánlják. Én voltam egy hónappal ezelőtt, és le is szedték a fogkövet, illetve felhívták a figyelmemet, hogy a bal alsó 5-ös és 6-os fogaimra vigyázzak, mert gyulladásra hajlamos az íny. Na ez durrant be este.
Szóval javaslat:
- 2 fogkefe: egy nagyon puha, és egy műanyaglapocskás erős tisztító. A puhát kell gyakrabban használni, az erőset 3 naponta esténként, illetve amikor érzed, hogy kell
- Elmex fogkrém, esténként, mert beépül a fogadba, kívülről ami kell
- Fogselyem, ami nagyon fontos. Ha nem szereted az ujjra tekerőset (mert én nem szeretem) akkor a dm-ben a dontodentnek van fogselyem pálcája. Nagyon jó!
- Szájvíz, lehetőleg alkoholmentes, mert azt ha sokat használod, kimarja az ínyedet, és mégjobban begyullad
- Dontodent fehérítős fogkrém, amit 2-3 naponta lehet használni. Nagyon szépen legyalulja a bacis részt a fogakról.
- És érdemes a munkahelyen is tartani fogkefét, mert időnként ebéd után sem árt fogat mosni.
Egyre mindenki figyeljen: puha fogkefe, és jó fogkrém! Mert az erős fogkefe úgy legyalulja az ínyt, hogy az folyamatosan vérezhet! Puhával meg gyakrabban lehet fogatmosni.
Őszibarackevés után a fogközökben csomó rost maradhat. Este érdemes kiszedni őket. Türelem, és idő kell hozzá, mert annál rosszabb nincs, amikor a maradékot betömködöd mégjobban az ínyedbe!

Ágica
Kép
ágica_26

Bogyo, megirod nekem melyik fogorvosnal voltal es mennyit hagytal ott..
Vendég

Evu
Sajnos nekem is néhány hetes fogászat lesz nemsokára.Nekem a tömések kezdtek el kihullni! :wink:
Az ínyvérzésre :sok-sok C-vitamin,a rutascorbin még jobb!!!

Gabi
Te tuti a lidocainra vagy érzékeny????Mert a Tonogen = adrenalin.
De még ha a lidocainra is,akkor a Novocain van helyette.Direkt az érzékenyek miatt.Érzéstelenítés nélkül a varrás max jó erős részeg állapotban tolerálható. :x

Ruhák között tuti lesz sok olyan,amit tudsz majd használni a babának! :)

Cukika
Receptért örök hála!
A lidocaint mikor bedták a méhszájba az olyan,mint a fogászati érzéstelenítés.Először feszít,aztán sokkal jobb!No persze az alap fájásokat nem szünteti meg,de a feszítő érzés eltűnik.
Na meg az sem utolsó szempont,hogy a szülés lefolyását nem befolyásolja.Mármint nem nyújtja meg a tágulás,vagy kitolás szakaszát.

Büngyike
Képeket várjuk,babaáról,nyaralásról egyaránt!

Ágica
De kár,hogy nem lesz netetek! :(

Én ma voltam védőnőnél.Adtam le pisit,megnéztük a szívhangot,és kiderült ,hogy össz-vissz 2 kg híztam.Utolsó mérés óta 0,5 -t. :D

KépKép

KépKép
okr

Agica :D

-elmexet hasznalok
-fogselymet hasznalok
-van a meloban is fogkefe+fogkremem
-talan a fogkefem kicsit kemenyebb+elektromos is van, felvaltva hasznalom
-nem, meg nem voltam fogorvosnal, de gondoltam ra, csak nem volt bajom, es gondoltam eleg kesöbb is...ezt jol beszivtam
- meridol szajvizet hasznalok

rosszul csinaltam valamit..ugy erzem azert nem... :roll:

de köszönöm a tanacsokat!!!!!!!!!!!!!!! :D
Vendég

Evu!
volt, hogy fogselyemmel tömtem be a rostot az ínyembe!
de látom, te is nagyon odafigyelsz!
tessék elmenni dokihoz!!!
én a fény utcába járok a Budapest dental-hoz. nem a legolcsóbb, de nagyon lelkiismeretesek, és nekem ez volta fontos.

Ágica
Kép
ágica_26

Bogyo
Na a lidocainos dolgot neked akartam írni! :oops: Cukikának írottaknál olvashatod! :lol:
Az olaj nekem nagyon nem jött be.Próbálta a szülésznő,hogy hátha nem kell vágni,de az nekem nagyon kellemetlen volt.Vagy mondjam inkább,hogy gyötrelem?!
A vágás nekem jobb volt.Utánna sem fájt.Felszívódó öltéseket kaptam,így kiszedni sem kellett,és olyan hetykén tudtam ülni,mint előtte. :D

KépKép

KépKép
okr

Okr: Nem kifejezetten csak a lidocainra, hanem mindenre ami tonogént tartalmaz. Lidocain helyett Ultracaint szoktam kapni. Igaz attól is van egy kis szívdobogásom, de az nem annyira vészes. A szülésnél a dokit nem igazán érdekelte mivel helyettesíthetné, azt mondta nem fáj az annyira, ki fogom bírni, kiabálhatok is, csak az anyját ne szídjam. Szó szerint ezt mondta. Borzalmas volt.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Köszi a tippet Agica, en egyebkent a Kiraly utcaba jarok fogorvoshoz, ez egy eleg draga praxis, de kitünö szakember a dokim :D

Isten hozott Böngyike, de irigyellek, en is ugy mennek nyaralni 8)
Vendég

csajok!

Molnar Vanda

mit gondoltok? 8)
Vendég

Evu
Sztem nagyon jól hangzik! Kép

Gabi
Hát én már tuti másik orvosnál szülnék most!Remélem Te is váltottál!Azért szörnyűség így varrni egy kismamát! :x

Cukika
Akkor erről acuki kislányról vettétek a mintát?! :D Nagyon aranyos!Jó kis pajtása lesz Pankababának!

KépKép

KépKép
okr

sztünk is jol hangzik, eddig asszem ez a befuto, es ez ritka nev is :lol:

de nem tul rövid?
nem kellene egy hosszabb nevet beszurni a közepere? :roll:
Vendég

Evu én sajnos addig addig halogattam a fogorvost,míg a végén egyből kihúzta!Szörnyű volt! :shock: :? De nem is az volt a legroszabb,hanem hogy begyulladt a helye is,és még vártam vele 1 hetet hátha jobb lesz,de nem lett!Így vissza kellett mennem-jól lecseszett :) -aztán 2 napig járhattam hozzá,vmi gyógyszer tömött a fogamba!Ami azt mondta nem káros!Remélem!(És amig szenvedtem otthon,fél algokat sajna bekellett vennem,mert nem bírtam már!!)Aztán 3 napra rá jobb lett,és azóta nem is fáj!! :) Lekopogom!Az ínyem amugy nekem majdnem mindennap vérzik fogmosáskor!Viszont nem fáj! :) Szóval ne halogasd! :wink:

NAGYON MELEG VAN! :roll:

Missfried
Kép
missfried

evu!
szép ez a név, nem kell mégegy! hogy becéznétek?

Ágica
Kép
ágica_26

Na hát ez jó!Most hívtam fel a másik 3D-s uh-t!A doki nagyon kedves volt! :) De közölte hogy várjam meg a 30.hetet,mert ő ezt javasolja...hogy szebb legyen a "hatás"!!Ááááá :cry: :? Most vitatkoztam volna vele hogy de én akarom már!!!! :) Pécsre meg ugye nem férek be! :evil: Nah mindegy,marad addigis a 2D-s a dokimnál itt a rendelőben!Ezért jobb egy nagyvárosban ez tény... :!: Még legalább 9 hét!!!! :cry:

Missfried
Kép
missfried

most jöttem ebédből, annyit ettem, hogy csak na: 1 bolognait tavaszi salátával, és egy pompadour szeletet (amit nem kellettt volna...csak a szemem kívánta)

Ágica
Kép
ágica_26

Agica a becezes jo kerdes......... :shock: fogalmam sincs :roll:
a nev egyebkent egy mondabeli kiralylany neveböl szarmazik, mint amilyen Mini is lesz :D

Missfried..pont ezt akarom megelözni :lol: szegenykem..
Vendég

Cukika, ari vagy es a manocskatok is :lol:
Vendég

Hát mennék én..de most hogy hívjam vissza hogy"Doktor úr de én akkoris most szeretnék menni!"Mivel igazából mondjuk "beletörődtem"a telefonba és azt mondtam neki,hogy ok,akkor majd hívom 30 hetesen.. :? :cry: Az igazság az,hogy mindenképp hozzá szeretnék menni!De erőszakosnak sem szeretnék tűnni! :? Tudom,hogy igazából akkoris én döntöm el,...szóval nem tudom mit csináljak??Mert máshová meg spec nem tudunk elmenni! :shock:
Na majd lesz valahogy!Ha másnem..,kivárjuk még ezt a 10 hetet.. :cry:

Missfried
Kép
missfried

én a Vanóra szavazok!

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok !

Szörnyűűűűű ez a hőséééég !
Az egész lakótelepen most cserélnek ablakot , és állandóan megy a fúrás , így csukott ablaknál ülök.

Missi ! - szabad így becézni? A másik túl hosszú :wink: Ne hagydd magad lebeszélni a vizsgálatról, ha most szeretnéd!
A 30. hétnél úgyis lesz majd normál UH , de ez a 3D-s egészen más.

Amúgy érdekes dolog , hogy már a dokik is látványos atrakcióként gondolnak egy ilyen vizsgálatra, és nem azt hangsúlyozzák mi az orvosi jelentősége, hanem milyen "szép a hatás "!!

Fogakra , fogínyre Vigyázzatok !!!!!!
Nekem sajna néha van egy kis gyulladás az ínynél, pedig fogkefe, nyelvkaparó, ecsetelő, szájvíz, fogselyem és fogpor is használatban
:?
Sztem ez alkati kérdés, mint a hízás.
Nekem leginkább a fogpor vált be, mindenesetre én is most állok neki leszedetni a fogköveket+ csiszoltatok egyet rajtuk.

Evu - Te is szép nevet választottál :wink: , szerintem a Vanda elég hangsúlyos így magában is .

Ágica irígyellek ám ,hogy nem neked kell megfőzni az ebédet , csak elsétálsz a kantinba , és válogatsz kedvedre !
Fájós lábbal nincs kedvem a fazék mellett ácsorogni , de már nagyon korog a gyomrom, úgyhogy kénytelen leszek "kifőzni "valamit :lol:

Kép
sheepy

evu , megy a prividre, a vilag legjobb foogrvosa, mindent irok, arat, helyet,,stb. adj 2 percet eloszedem a papirokat hozza. Vanda, nekem tetszik, de ismersz egy kicsit, nekem meg mereszebb is lehetne. De a Vanda jo kis belevalos nev!!

Okr-koszonom a tapasztalatok megosztasat, hat ez az amit meg egy tanfolyamon sem mondanak el...sajnalom, hogy az olaj nem jott be, de hogy a varrat ilyen jol felszivodjon??tok jo

cuki- hat sokszor a kisebb gyerekek gyorsabban fejlodnek, azt mondta a vedonom- bar a 3 kg nem kicsi, nem 320 az atlag ?

ja, meleg van- ez az atka a nyaron terhesedesnek, viszont cserebe ott a sok gyumolcs !!:):) imadom
bogyogyorgyi

sheepy!
ebbe már én is többször belegondoltam, hogy milyen jó, hogy én és a párom is tudunk enni hétköznap.

ma is tele volt a menza isteni kajákkal!
volt vagy 4 leves, 3 tészta, salik, meg savanyúság
illetve a húsos ételek

nem is tudom mi lesz velem, ha megvan a baba. de szerintem rendelni fogok időnként. a gastroyal fitt menüit nagyon szeretem

Ágica
Kép
ágica_26

evu, ment a privi, ha valaszolsz nekem ne oda legyszi hanem a gmailesre, mert ezeket a priviket en nem tudom megnyitni soha,koszi, remelem nem jott tul keson az info-csak nem volt idom irni

agi a www.napkonyha.hu- nem occso, de szuper es ott van szoptatos kismama menu is ( mert ezer mindent nem lehet akkor enni, karfiol, baba, eper,,stb) 3 het mulva lesz nekik ujra, szoval okorberre rendben leszunk. A gasztroyalt en nem birom hosszutavon enni, de ez csak izles kerdese, viszont ok olcsok. en kb 4-6 hetig fogok a fentibol rendelni, mert enni kollll, nemde? :)
mi lesz a neteddel ?
bogyogyorgyi

Csajok!
nem lesz netem! én már beletörődtem...

Ágica
Kép
ágica_26

ha most elkezdem rágni a fülét a páromnak, akkor talán karácsonyra lehet, de ez 10%

Ágica
Kép
ágica_26

na mi van? kidöltetek a melegben? küldjek egy kis 24 fokot az irodából?? :D :wink: :D :D

Ágica
Kép
ágica_26

Majd lesz vhogy...de télleg jó lenne nagyon már látni kis Nyünyit 3D-ben is! :D :roll:
Ma annyira drága volt!Egész délután,amig pihiztem,attrakciózott :D :D Ugy mocorgott meg rugdosott hogy kívülről olyanokat ugrált a hasam!Legalább fél órán át!Teljesen odáig voltam tőle :wink: :)
De most elpihent..! :wink:
Nem szűnik a hőség!Jók legyetek! :)

Missfried
Kép
missfried

Bogyo, köszi az infot a fogorvosrol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nagyon ari vagy! jelentkezni fogok nala.

csajok, behalok a melegtől :roll:

lemegyünk dinnyeert :o
Vendég

Sziasztok Lányok!
Bocsi, hogy igy rátok török hivatlanul :oops: :oops: , de van egy fölösleges légzésfigyelőnk (már volt egy, amiről az öcsém nem tudott, és azt kaptunk tőle ajándékba), amit el szeretnék adni.
Baby Control márkájú (BC-230 digitális). Három érzékelőlapja van, a nagy méretű ágyba (140 cm hosszúba) tökéletes lefedettséget ad. Vadonat új, még ki sincs bontva, 2 év cseregarancia van rá. Eredeti ára 30000 ft, én 20000-ért odaadnám, amennyiben érdekel vkit.
Priviben vagy e-mailben megtaláltok.
Mindenkinek további csodálatos pocaknövesztést és sok-sok egészséget, könnyű szülést kivánok!!!
Üdv, és bocsi még egyszer a betörésért.
Vendég

Még annyit akartam, hogy a www.babycontrol.hu ciment minden részletet megtudhattok.
Vendég

cuki, az oxitocint a legtobb korhazban adjak, szoval az nem meglepo, h kapott- de ugy van ahogy mondod: itt a bizonyitek, h megerte :)

evu- orulok. amugy mi volt ma a dokinal ?

en mar megint naiv vagyok, ennyibe kerul egy legzesfigyelo ? azt hittem 5 000 ft :)

nekem most segitett a hosegben a hideg, de nem tok hideg zuhany, illetve minden agynemut bevizeztem+centrifuga es azok lognak-egeszs jo: kokorszaki legkondi. hahaha
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Édesek vagytok hogy hiányoltatok! Minden okés, most nem kaptam 3D-s felvételt csak 2D-t, de nem is baj, mert nem volt fényképezkedős kedvében a lányom.
Viszont magunkról teszek fel képet, ami a nyaralás alatt készült csak nem most, picit később.
Bogyólány végig parádézta a pihenést. Szerencsére az autóúton nagyon nyugis volt, és amíg vízben voltam, addig is békén hagyott.

Fogíny: nekem fogszabályzóm van, baromira vérzik, azt hittem attól van, de akkor nem attól.... pedig nagyon vándorolnak ám a fogaim :shock: kedden úgyis megyek állítani a protkón, majd rákérdezek a dokitól, hogy mit tegyek. Szerencsére azért nem romlik...

Kajatéma: nagyon örülök, hogy hazajöttünk! Mivel vegetáriánus vagyok, nekem nem mindegy mit eszek és kint nagyon nehéz volt pizzán és tésztán kívül bármi ehetőt találnom....
Ezek nem épp egészségesek, ráadásul a férjem ilyenkor mindig betankol édességgel és azt is nehéz megállni, hogy meg ne támadjam :( itthon azért jó hogy nincs ennyi a spájzban :)

Evu! Menj el fogdokihoz, amíg nem késő!

Ágica! Sajnálom, hogy nem lesz neted, én belehalnék ...

Na, megyek én is megiszom az esti tejecskénket és fogat mosok :)

Szép estét Nektek!

büngyike

Sziasztok,

bocs, hogy csak ritkán tudok jönni :(

Evu, sajna ez előjöhet. Még én se jutottam el a fogdokihoz, de majd júliusban megyek. (addigra jön meg a pénzem :) ) Nekem is eléggé vérzős. Sőt két tömésem már ki is esett. Szóval lesz mit csinálni.
Nekem tetszik a név :)

Büngyike, képet raksz?

Én majd jövö kedden megyek dokihoz + vérvételre. Sajna Rolival cukros voltam és most is előjött. Egyenlőre zsömle tej-en voltam, de már az szar lett. Pedig nem eszem halálra magamat. Eddig semmit nem híztam. :) És mivel diétázhatok, már nem is fogok...

Sziasztok: Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok Kismamák!

Látom mindenki kókadozik a melegtől :D Nagyon rosszul bírjuk mi is!
Én nem tudom csajok, de ma egy merő hiszti vagyok. Átvittem anyukámékhoz a kiskutyámat, (Vincentkét) Mire átsétáltam volt legalább 20 perc, aztán az anyuék kutyájával szimatolták egymást és a kiskutyim megjelölte a területet :shock: Erre anyu elkezdett morogni, hogy dejó, meg mittudomén. Aztán bement a nagymamához is a kutya az meg ordítva hajtja ki, hogy: "ide nem aztán nem fogsz hugyozni...." És száműzve éreztem magam, és könnyek között szó nélkül eljöttem. :oops: :roll: :lol: Megreccsentem a melegtől biztos! :lol:
Fogacskák Nekem félrenőtt az egyik bölcsességfogam és ha jól emlékszem talán 10 hetes lehettem és a dokim úgy kirántotta, mint a szél! Jobb is így, mert mostanra megőrűltem volna tőle. És egyáltalán nem fájt. Szóval hajrá csajok!!
Büngyike Olaszországban voltatok? Mert én ott jártam így! :lol:
Olyan éhes voltam mire hazajöttünk, hogy megettem egy fél tehenet.
Remélem amúgy mindenki jól van! Holnap aki teheti menjen hűsölni!
Szép estét!!!!!
Vendég

Remélem nem lincseltek meg,de én imádom mikor ilyen meleg van! :oops: :D Igazából én ilyenkor vagyok elememben.Egész évben ezt várom!
Kép

KépKép

KépKép
okr

okr- en is imadom a meleget, csak nem a lakasban
cuki, ha megszolol a legzesfigyelo, fol kell kapni a gyereket, vegul is fol kell ebreszteni , szoktak ilyenkor fejjel lefele "razni" oket, barmit, csak hogy eszebe jusson lelegezni. En igy tudom, de remeljuk, h a tapasztalt anyukak is irnak. Amugy ez a bolcsohalal nagyon ritka ( szerencsere), inkabb a vilag szegenyebb reszen van, de meg mindig nem tudjak, h miert pontosan :(
mi megyunk a Balatonra, szep hetveget mindenkinek !!
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Tegnap megvolt a cukorterhelés. Teljesen rendben van, 5.85 lett. Viszont rendesen vérszegény lettem, úgy nézem. :( Hgb:101, Htk:0, 28. Az a baj, hogy mindig elfelejtem bevenni a gyógynövényes vasbogyóimat. :( Ma már mákos tésztát ettem, azt hiszem, ezután mégjobban figyelhetek a vasra. Csütörtökön megyek belgyógyászatra. Akkor megvizslatják a visszereimet is.

Büngyi, biztos jó lehetett az Adrián. Én is várom a képeket! Elhiszem, hogy nem tudtál sokmindent enni!

Evu, nekem is tetszik a Vanda. Fogínyproblémára van egy fogkrém is , a Paradontax, ha jól emlékszem. Bocsi, ha már írtátok, nem emlékszem.

Ágica, szülés után hidd el, neked is hiányozni fog a net, majd meglátod! Jó lenne megbeszélni a felmerülő dolgokat.

Csilla, Bogyo, érezzétek jól magatokat a Balcsin! Itt Szegeden elég borongós, esős idő van, nem tudom máshol mi újság. Remélem azért ott tudtok napozni, fürdeni.

Adri, mostanában én is érzékenyebb vagyok, biztos a sok hormon teszi. :shock:

Én eddig egyik gyereknél sem használtam légzésfigyelőt. Bár Daninál egyszer mintha lett volna valami légzéskihagyás pár hónapos korában. Bent aludt a mi franciaágyunkban, hason, és én meg kint voltam a konyhában, főztem. Egyszer csak valami rossz megérzés lett úrrá rajtam és szinte belső kényszert éreztem rá, hogy bemenjek a szobába. Dani orra befúródott az ágyba, úgy aludt rajta. Gyorsan megfordítottam a fejét, ő meg vett egy nagy lélegzetet! Érdekes volt.

Barbi, Te írtad, hogy 2 kg-ot híztál eddig? Nem semmi. Ügyi vagy. Én már 6 kg-nál tartok.

Mindenkinek szép hétvégét!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!
Ha nem kell sokat házimunkát végezni, akkor én is bírom a meleget :)

Horvátországban voltunk, nem sok vegakaja volt....

Erika! Nekem csak a 26. hétre kérte a doki a vércukor-terhelést :shock:
Én szedem a vasat, nagyon kíváncsi vagyok a következő vérvételemre. Én is már kb. 6 kilónál tartok, pedig vigyázok nagyon!

Evu! A Vanda különleges név! Nem kell becézni, evvel ne foglalkozz ;)

Bogyó! Szép hétvégét nektek! Jó lubickolást a Balatonban!

Megpróbálok képet küldeni.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

büngyike

Sziasztok!

Büngyi
Nagyon jók a képek, szép a pocid is! Mi is mentünk volna ismét az idén Horvátországba, ha tovább tartott volna a babaprojekt, de mivel inkább a turisták által kevésbé kedvelt helyeket kerestük tavaly is, azok elég nehezen megközelíthetők és semmi árnyék nem volt, pocakkal már nem mertük megkockáztatni, így marad a Balaton. Na de majd ha Gergő nagyobb lesz, megmutatjuk neki a tengert!Amúgy ez melyik részen volt?

Ma igyekeztünk a lakásátalakításhoz beszerezni a hiányzó dolgokat, szeretnék venni valami szép, vidám szőnyeget a gyerekszobába, meg valamilyen állítható fényű plussz lámpát, de arra már nem volt erőm, hogy végigjárjunk több üzletet, ez marad majd későbbre. Annak örülök, hogy az előszoba linóleuma helyett parafánk lesz, jól megnéztem, hogy milyen sima a felületük, mert volt olyan, amit egy egyéves gyerek simán kicsipkedhetett volna....
Olyan jó, hogy júli végén haza tudok menni a szüleimhez egy kicsit, míg a párom kifesti a maradék helyiségeket és lefesti az ajtókat is! Ebben a melegben a festékszaggal együtt meghalnék!
Amúgy a Dulux falfestéket nagyon tudom ajánlani, annak nincs sok szaga, az ajtófestékekben ilyet nem találtunk!

Most megyünk mozizni egy kicsit! Szép estét mindenkinek!

Évi

> Kép
evarga

Szia Évi!

Mi Dalmáciába járunk, ott sincsenek sokan, de az árnyékot nagyon igénylem (igényeltem eddig is, nem vagyok egy kokszos csaj) és ezen a helyen, ahol szoktunk strandolni kimondottan hűvös van árnyékban! Még akkor is, ha amúgy 30 fokok tombolnak!
Biogradhoz közel van a hely, kb. 10 éve kötődünk ide.

Jó lehet nektek, hogy már felújítottok. Mi még sehol nem tartunk :( Lemondtam az igazi nyaralásról (mert lett volna még egy tervben) csak hogy egy tisztasági festést csináljunk valamikor juli-augusztus környékén és berendezzük Heléna hajlékát a hálószoba sarkába.

büngyike

Hali Csajok!

Jó sokat írtatok két nap alatt, Sajna egyáltalán nem volt időm netezni: ballagáson voltam, tanultam ezerrel, vizsgáztam.

Okr: én is még csak másodikos vagyok, de ez a félév szivatosabb, mint az eddigi 3 együttvéve.

Sheepy: én a Füst Milán u. járok védőnénihez, Jolikának hívják.
Te nem oda jársz?
Jó hírek ezek a Margitról, majd két hét múlva megyek dokihoz és megkérdezem tőle, hogy akkor most mi lesz?

Csajok!
Ma megvettük a babakocsit, tök jó áron volt 45000 hordozóval együtt, tök sok minden van hozzá narancssárga-szürke színű

Voltunk a Brendonban is, mert kinéztem a neten egy akciós kiságyat, de persze az nem volt már nekik. Választottunk másikat, persze az sem volt, így kiságyat nem vettünk.

Megyek mert Apa már nézné a filmet amit kivettünk a kölcsönzőből.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

felteszem a babakocsi képét.

Van hozzá, lábzsák, nagy tartó az alján, hátul cumisüveg és pelustartó, ötpontos biztonságiöv, stb Kép

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Nagyon szuper a babakocsi! Gratulálok hozzá!

büngyike

Sziasztok,

a légzésfigyelőt elvileg úgy érdemes megvenni, hogy tudd azért mit kell csinálni ha baj van.
Nekünk van és én a Heim Pál gyermekkórházban voltam is egy 1 napos tanfolyamon amin megmutatják hogyan kell lélegeztetni, stb. Egy babát lélegeztetni is kellett. (mű :) )
Szerintem jó dolog volt. Bár lehet majd megint elmegyek rá ... Érdeklődni kell ott.
De többségében tényleg elegendő ha felkapja, esetleg kicsit hátbaveregeti a gyerkőcöt a szülő. És nem szabad teljesen csöndben hagyni a gyereket tök egyedül. Értem úgy, hogy pl. egy óra bent legyen aminek hallani lehet halkan a tik-takolását. Mivel akkor tud a gyerek nagyon mélyen elaludni.

Masika: Szupi a babakocsi.

Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Szia Kriszti!

Na hát ez az! Mit tegyünk, ha baj van???? Persze nem ezért vennénk, mert a bajra számítunk, de mégis...
A védőnő nem tud ebben segíteni? Megmutatni vagy valami?

Szép álmokat mindenkinek, én lelépek mára :)

Büngyi

büngyike

Büngyi, szerintem aki Bp közelében lakik annak érdemes elmenni erre a tanfolyamra. Azt hiszem 1000 Ft volt.
És komolyan jó érzés hogy tudod mit kell csinálni. (az már más kérdés, hogy én tuti leblokkolnék ha ilyenről lenne szó, bár sose gondoltam, hogy pl. le merek nyúlni Roli torkán, és jó párszor már volt hogy férenyelt akkor meg olyan gyorsan benyúlok és kikapom hogy magam se hiszem el... )
K.

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok lányok!

Bocsánat a betolakodásért :oops: , de van egy pólóm, amit szeretnék eladni. Brendonban vettem 5990.-ft-ért, még anno. Sajnos csak egyszer volt rajtam, mert nagyon gyorsan kihíztam :oops: :roll:
Nagyon szép, 40-es méret, és 3500tf-ért eladnám.
Ha valakit érdekel, kérném hogy az email címemen keressen, /ami a profilomban található/.
Mindenkinek nagyon boldog pocakosodást kívánok! Kép

Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

Büngyi, nagyon szép helyen jártatok! Az Adria gyönyörű, már olyan rég nem voltam... Ari a pocid is! :) Köszi, hogy feltetted a képeket!

Kriszti, sztem attól még lehet venni légzésfigyelőt, hogy nincs kiképezve az ember. Hisz a legtöbbször, ahogy írtad is, nem kell egyebet tenni, mint megmozdítani a gyereket. Persze egy tanfolyam nem árthat sosem.

Azt néztem, hogy nem írtam le valami értelmesen az esetemet Danival, szal én nem használtam légzésfigyekőt, bár lehet kellett volna. De az anyai megérzés szerencsére működött, amit még most is érdekesnek tartok. Talán így kicsit érthetőbbre sikeredett. :D

Évi, milyen volt a mozi? Parafán biztos nem fázik fel majd a gyerek. :)

Masika, nagyon jó ez a babakocsi! :)

További szép hétvégét!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?