A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Csajok! Bertus még mindig alszik :shock: kb másfél órával ezelőtt úgy nézett ki,hogy kialudta magát,én meg adtam neki egy kis teát,még volt egy pici az üvegbe.Ez annyira jól sikerült,hogy asszem máskor is bevetem ha még azt akarom,hogy aludjon :lol:
Persze én lüke már nem tudtam visszaaludni mert azt gondoltam,hogy úgy is mindjárt felkel.

KépKép
juba

Vrianka mi zu?Te még nem akarsz felkelni??????? :lol:

KépKép
juba

Akkor most már én leszek az éjszakás is meg a reggeles is :shock: :lol: ??!!

KépKép
juba

Jó reggelt!

Bongyi! De jó, hogy ez eszedbe jutott!!!
Boldog hófordulót Robesznak!!!

Hajni! Nagyon vagány Marci sérója! :D

Juba! Neked nem kéne korábban feküdnöd??? :wink: Én kidőltem este negyed 10-kor. Még a Monkot meg tudtam nézni. :D

Timi26! Remélem, nem kezdődik nálatok is ez az „életkori sajátosság” = éjszakázás!!! :?

Hörcsög! De jó lesz!!! :D

Bongyi! Szerintem az a lényege, hogy tartsa a gyereket… :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Na akkor dobok pár képet,hogy gyorsabban menjen nektek a visszaolvasás!! :D
Szobafestés :D !!
Kép
Kocsimosás!
Kép
Reggeli!
Kép

KépKép
juba

Ha sok vagyok lőjetek le!! Kép

KépKép
juba

Mesi! Zsófi édes!!! (baba)
Azt nézem, hogy a keze hurkásabb, mint Szelié, de a teste viszont mintha vékonyabb lenne. Bár Szelinek extra sonkás combjai vannak, majd megmutatom!!! :wink: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Megpróbálok reagálni mindenre...

Heni! Toncsi kislányából nem láttam túl sokat, mert aludt, cumival, és jól be volt bugyolálva. De ami rögtön feltűnt, az az, hogy hatalmas szempillái vannak.

És tegnap előtt ebédre 300 g :!: zöldségpürét evett meg, és 7 kiló!

Csöpögésgátló pohár: Én vettem egyet Zsófinak, szilikon a csőr-része, és akkor jön a víz, ha "ráharap". Sokkal nagyobb sugárban jön, mint a cumiból, úgyhogy nálunk ezért a szájába is, és a nyakába is ment, mert kitolta. De hamar rá lehet jönni, hogy kell ezt használni.

Miléna! Gyógyulj meg gyorsan!!!!! ++++++++++

Juba! Te nyitottad a 400., és a 401 oldalt?! :D
Apának meg pirospont!!!! :lol:
Én is örültem már valaminek úgy, hogy Zsófi felébredt a másik szobában. :oops: :lol:

Juba! Nem semmi ez az anyós!
"Balra látható a konyhapult, XXI. századi kenyérsütő géppel. Ha jobbra néznek, a mosogatót láthatját, a mai kornak megfelelő mosatlannal. Haladjunk kérem, kövessék a piros esernyőt! Íme a mellékhelyiség, múlt századi szaniterrel..." :lol:

Hörcsög! Házat építetek? Nem semmi! :)

Majd ha mi is, akkor nem lenne rossz Timi26 közreműködése. 8)

Nektarin! Boldog félévességet Robesznek!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Keresek Zsófiról pucér képet, és felteszem a gmail-re. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi! Oké, én is küldök! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Jééé! Teljesen más a formájuk!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Jaj lányok, köszönjük a köszöntést, hát igen, a félévességünk napra pontosan február 31-e lenne, de hát ugye az nincs. :lol:

Gremese,
micsoda sztáráradat, Zsófit megnéztem, édesen dumál :lol: jó ez a piros esernyős idegenvezetős duma, de jó is lenne elutazni kicsit....

Csőrös pohár, ti milyet vettetek, nekünk van az aventes, de azzal nem tud mit kezdeni, beteszem a szájába csak furán ízlelgeti, vettünk mam-osat abból hol iszik hol nem. Lehet, h attól is függ milyen típus????

Hörcsög, házépítés, hú hát nem semmi, Apa álma is építeni egyet, hát én nem vagyok oda az ötletért, jó sok gond.

Bongyi, és mikorra tervezed a hozzátápit? Micimackós köszöntés, jaj imádjuk!

Juba, hát nem semmi az Anyósod, nem is tudom mit csináltam volna, hála istennek az enyém nem ilyen, bár ha 1 hónapig nem jelentkezünk, akkor ő sem, valahogy nem hiányzunk neki, csak ha kell valami. Bár nem sokára odaszületnek az ikrek, Robi öccséjéknek, lesz majd ott nagy kavalkád, ő egyáltalán nem várja.

Miléna
, jobbulást+++++++

Regi, éjszaka milyen volt???

Hajni
, jaj de édes Marcika :lol:

Kép
Kép
nektarin

Regi! Tényleg! Teljesen mások!!! :lol: Szeli milyen kreol! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Nektarin! Éjszaka változatlan, de most valahogy jobban viseltem.

Azon agyalok, hogy nincs valami homeos bogyó, amitől jobban aludna??? :roll: :?:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt :D !

Jóóóól van, látom, van mit olvasnom. :wink:

4-kor volt egy rövid szopi, utána 8-ig hagytak aludni 8) . Na ezért várom a nyári szünetet jobban, mint a gyerekek :D .

Bongyi, honlap a g-mailen :D .
Egyébként mi anno úgy csináltuk Bencével, hogy mikor már ült, és felnőtt székre kellett ültetni, vagy etetőszéknek nem volt bizt. öve, sállal kötöttük a székhez :oops: :lol: .
Ugyanazt a célt szolgálta, és mégsem 5 E Ft :roll: .

Nectarin, Robesznak boldog fél évességet!! Kép

Ő is fél éves nagyfiú, ő is csajt kap tőlem :wink: :D !

Juba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ! Küldd már el hozzám is ezeket a kocsimosókat!!!!!!! :wink: :lol:
dettyk

Dettyk, köszönjük a csajszit :lol:

Regi, túlleszel rajta, nekünk is volt egy hónapig, h ébred, bár csak 1x, vagy max. 2x, ugye mi nem használunk cumit, aztán csak 5-kor kelt, éhes volt, most pedig 7-ig tuti alszik, tegnap rekord volt 9-ig aludt :shock:

Ja nem alvás, szóval egyik barátnőmnek a kislánya 2 éves, Szoncsika 3 hós korától átaludta az éjszakát, kb. 12 órát aludt, aztán olyan másfél éves korától nem alszik, éjjel kiabál az Anyjáért, semmit nem akar, nem éhes, nem szomjas, felébred és unatkozik, játszani kell vele, beszélgetni, építeni. Aztán egyszer csak kb. 1 óra után visszalaszik. Ha nem megy át az anyja, akkor levetkezőik, pelust is és bepisil a kiságyba, majd kajabál.

Hát ilyen is van, no persze nem rémítés képen írtam le :lol:
Még nem tudjuk mi vár ránk :lol:

Kép
Kép
nektarin

Nektarin! Akkor ott valami lelki gond lehet (szerintem) :roll: .

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Megvagyok ám, csak egy kicsit el voltam havazva. Minden rendben, alvás a szokásos. Bár ma hajnali kettőkor úgy döntöttem, inkább magam mellé teszem, mert az előtte lévő szopinál elaludtam és arra ébredtem, hogy majdnem leestünk az ágyról.

Hú, visszaolvastam egy kicsit, nem teljesen; mi volt itt az este? :lol: :lol:

Robesznek gratulálok a félévességhez!
Ha jól néztem a táblit, Becka Leventéje meg 30-án lenne öthónapos. Isten éltesse őt is!
Akkor legyen Micis! :lol:
Kép
dmaggie

Az a baj, hogy én is ilyen alvó voltam, és Szeli eléggé rám hasonlít természetre (eddig legalábbis). Bár Anyu nem emlékszik pontosan, de évekig kelt hozzám éjjelente. :? Már sejtem, hogy miért volt 2 cumim. Gondolom, ha nem találta az egyiket, ott volt a másik, aztán már ragaszkodtam mindkettőhöz... :shock: :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Levinek is boldog hófordulót!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Hát akkor, Levinek is boldog hófordulót!!!

Kép

Ő még csak 5 hónapos, még kicsi a csajozáshoz :wink: :lol: .
dettyk

Mindenki főz??? Én ma nem fogok, mert Apa ma is dolgozik, ki tudja meddig... :cry: Így fel vagyok mentve. Én meg eszem a tegnapit. :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt! Bár már nincs is reggel,de ha kinézek az ablakon depressziós leszek :? Lehet lehúzom a redőnyöket!
Apa tegnap volt a Bricoban tujákért meg egy csomó cuccért az udvarhoz, hogy majd hétvégén csináljuk. Szerintetek?
Ja és mondtam neki, hogy hozzon nekem cserepes nárciszt, mert hogy olyan jó tavaszi hangulatot csinálna a konyhába. Szerintetek mit hozott???? szobaibolyát :shock: :shock: :shock:
NO COMMENT!!!!

Nektarin 9ig????bárcsak egyszer addig alhatnék!Robesznak boldog hófordulót!

Nálunk 3.30 tól 5ig buli volt! Kiharcolta a cicit a végén és el is aludt! Ennek eredményeképp a tizórai gyümi volt :( nekem nagyon megcsappant a tejci, bár a hétvégén volt csatornaelzáródásom( már ez volt a 3. ) Megpróbálom még visszahozni!

Hajni irta a tejpépet tegnap. Milyet lehet már adni? Bár a védőnő azt mondta hizlal, és az kicsi fiam igy is kis dagó:-) :-(

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok, lányok!
Robinak és Levinek boldog hófordulót!
Kép

Csajok, SZŐLŐT hány hónapos kortól lehet adni a babának (ha 6 hónaposan kezdjük a hozzátápit)? Nem találom a hozzátápis táblázatokban, de másutt sem nagyon.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Irina: szőlőlé már van hós kortól! De én rendes szőlőt még nem adok neki! Bár Silkáék orvosa meg azt mondta, hogy azzal kezdjék!
Szóval nem tudom mikortól adható!
Mi biztosan megvárjuk a szőlőszezont! (aug-szept.)

Ma 1/2 1-kor kezdődött a műszak! Apával csak lézengünk!!! :D :(

Kép
Kép
timi26

Irina, abban a szakácskönyvben, amit Anitja belinkelt, van szó a szőlőről, szőlőpépet 4-6 hónapos babáknak adhatunk ez alapján.
dettyk

Én is elakadtam a hozzátápival. Alma, őszibarack megvolt. (Az őszit dézsmálja! Benyakalt megint 30 millit!!! :lol: ) Akkor most jön a meggy??? De honnan szedek meggylét?????? És meggyet???
Meg vannak ezek az üveges alma-ananász meg alma-nemtommik. De ha nem adtam még külön a másik gyümit, akkor adhatom a kombinációt??? Az ananászról ráadásul úgy tudom, hogy még nem lehet... :roll: HELP!!!
Vagy folytassam krumplival?

Kép

Kép
regcsiken14

Kipróbáltuk a csőrös poharat, de inkább csak ínymasszírozáshoz használta. :shock: De azt a képet, amit vágott hozzá...! :lol:
Aztán próbáltam a cumisüveg kupakjából, azt meg mind kiköpte, mintha csak kimosni akarná a száját... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Szőlőt én se találok. :roll: (Pedig van egy könyvem is.) De a bébiételes cimkéken kéne megnézni, hogy hány hónapos kortól ajánlják.

Kép

Kép
regcsiken14

Bár amit Mesi lefényképezett, ott a körtével és a szilvával írja együtt a szőlőt. Tehát akkor olyan 8-9 hónapos kortól szerintem...

Kép

Kép
regcsiken14

Bocs Juba! :wink:

Irina, akkor a válasz Anitja doksijában van!!! (Azt bezzeg elfelejtettem megnézni, pedig letöltöttem... :oops: )

Kép

Kép
regcsiken14

Vagány vagyok csajok?
Kép
Kép

A mai 10 perc alatt elkészült sütim:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Borzalom egy idő van. Iszonyúan fúj a szél, a fejem meg szétmegy! :cry:

Bocs, hogy ezzel a pozitív beszólással kezdetme a hsz-omat. :shock:

Szóval nem tudtam rendesen visszalovasni. Bocsánat. Valószínűleg nem is fog menni, ezért csak így bekapcsolódom.
Napok óta különféle dolgokat intézünk. Botond pedig egy hős. Annyira jól viseli az utazásokat, a különféle embereket! Imádom! :oops:
Tegnapelőtt voltunk BABAÚSZÁSON. (köszi Dotildi és Granda :wink: ) Hát mondhatom, szuper volt. Kicsi fiam, egy szót sem szólt végig. Ügyesen csinálta amiket az oktató mondott. Pedig azt hittem, sírni fog, hisz a kiskádas fürdés nem nagyon jön be neki. Azt nem mondom, hogy nagyon élvezte, de nem is utálta. Az okató azt mondta, hogy következő alkalommal már próbálhatjuk a merülést. Most még csak locsoltuk az arcát és lebegtünk.
Egy lebegős kép: Kép

Ma pedig megkóstoltuk az almalevet. Először kanállal. Aranyosan benyalta róla a cuccot. Alig folyt mellé. Azt az arcot, amikor lenyelte!!! :lol: Meglepődött fej: "én nem ehhez az ízhez vagyok szokva! " :lol: De már nyitotta is a száját a következő adagért.
Próbáltam a végén a maradékot pohárból, de jó sok mellément, és nem tudom, hogy valamit lenyelt-e egyáltalán.
Mi is kaptunk csőrös poharat. Próbáljam ki a gyümilével?

Dobok még egy képet :
Kép Pityesz 3 feles után :)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Ez a babos műanyag üveg nagyon bejött!!! (Anya, taníts engem!)

1 kérdés!
Már nem emlékszem, ki írt róla (talán Granda vagy KTimi), hogy BAMBINO WORLD -ös esernyőkocsit vett. Aki vett, megírná, hogy milyen? A tapasztalatokra lennék kíváncsi. Tudom, hogy nem lehet még benne ültetni a kicsit,egyelőre csak a külseje / minősége érdekelne.
Köszi előre is.

Ildikó
KépKépKép
sense4

De balga vagyok! Ne haragudj Becka, hogy Levikét elfelejtettem reggel, természetesen neki is boldog hófordulót!

Heni! Mi az hogy! Nagyon menő hapika!

Süti: Nálunk megint Mesi féle muffin van.......

KépKépKép
bongyi

Nagyon vagány Péterke!!! :D
Na, hát én egyszer próbáltam piskótatekercset, de széttört az egész... :evil:

Sense! De jó!!! :D A második képen olyan Boti arca teljesen, mint Balázsé (szerintem)! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Heni, de szép ez a gyerek!

Sense, csodás a kicsid, annyira jó a lebegős kép rólatok! Cukimuki!

Szőlőtémához: igazatok van és köszi, az Anitja-féle doksiban tényleg van róla szó, csak vmiért az Acrobat Readeremmel rákeresve az nem találta meg... Viszont ami nekem nagyon gyanús, hogy egy csomó hozzátápis doksiban SZÓ SEM ESIK A SZŐLŐRŐL (pl. a babanetes táblázatban sem, ha jól látom), ami Magyarországon élve elég furcsa...
Ami még ijesztőbb, hogy mást ír ez az említettünk könyv és mást pl. ez a doksi: http://www.idealmarketing.hu/mit_es_mikortol.htm
Hát nagyon nem mindegy, nem?! :evil:

Őszibaracklé: ezek szerint senki nem tud olyan őszibarack-babaitalról, amelyikben NINCS hozzáadott cukor... :cry:

Kép
Kép
irina

mást ír = más kezdési hónapot (a könyvben 4-6 hónap van, a doksiban 8 hónap!!!)

Kép
Kép
irina

Köszi a dicséretet:-)

Irina mindegyikben van cukor. Én bébiételből az Univereset veszem, mert abban nincs cukor. DE viszont a teát egy kis cukorral kapja.

Levinek is boldog hófordulót!

Regi nedves konyharuhába kell feltekerni, az a titka

Heni
KépKép
heni81

Irina! Amit ma evett Szeli, abban is van cukor... :roll: De ha nem mondod, meg se nézem. Én csak azt néztem, hogy "4 hónapos kortól".

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Hát itt meg aztán totál más időpontok vannak... :roll: :roll: :roll: Szerintem ez már megint ránk van bízva, hogy mit és mikor ad a babájának... röhej...

Kép

Kép
regcsiken14

Ja, nem akarok a cukorral riogatni, csak úgy vagyok vele, hogyha van nélküle az épp nem szezonális gyümölcsből nem cukros változat, jó lenne az... pl. őszibarackból...

Kép
Kép
irina

Heni:
mi sinlac pépet és milupa ha-s pépet eszünk, mindegyiket 4 hós kortól lehet adni. De mi mást még nem . :)
se gyümit,se levet, se semmit.
Lilla sem pici, 7.5 kg, de nem hízik gyorsabban, mint a tápitól...
nagyon édes Petikéd.

én ezt a táblit használom:
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/26/sz ... lek-1.html
(régebben ötlettár.hu-ként futott).
ebben 7-9 hónapot ír a szőlőre.

Kép
Kép
h@jni

Irina!
B@sszus!
Én meg voltam róla győződve, hogy a HIPP-es italokban nincs cukor. Most kimentemmegnézni: az őszibarackban VAN. Megáll az ész! Én megezért nem vettem Szentkirályi sütőtöklét, mert láttam benne a cukrot.
Egyébként teljesen igazad van. Legalább a szezonális gyümik lehetnének cukor nélküliek! :evil: :evil: :evil:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Robesz nek és Levinek Boldog hófordulót!

Heni!
Nagyon aranyos Petya a sapiban.
Na meg is kívántam a sütit.

Sense!
Boti is cuki és teljesen olyan mint aki a kocsmában ül :D

Irina!
Nem lehetséges,hogy csak annyi cukor van benne ami magában a gyümölcsben is van?meg néztem csak 10%van írva.

Képzeljétek ma már kétszer cici nélkül aludt el a lányom.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Máshol is ilyen vihar van-volt mint itt,
valami borzalom.
Van egy szilvafa előttünk egy ág majdnem beköszönt róla
jó mi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Köszi Hajni! Sinlacot mi is eszünk. A milupa Has tejpépet szintén csak gyogyótárban lehet kapni?

Horcsog éppen elvonult a vihar, kezd kisütni a nap:-)

Irina ezért jobb a tavaszi babáknak, sajna nekünk a nyáron nem jutott eszünkbe fagyasztani :-(

Heni
KépKép
heni81

Heni!

Először nálunk is kisütött a nap utánna jött a nagy vihar.
Ez a volt a vihar előtti csend.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

ehhh, én azt hittem, h nem lehet rosszabb, tévedtem.
hajnalban megitta a 180 ml-t , fél10 70 tápszer, 140 tejpép.
utána fél1-1 körül szokott enni. nem kérte se a tápszert se a pépet. próbáltam most újra, egyik sem kell neki...
fasza lesz, ha már a kanál sem kell majd. :?

Heni:
igen, elvileg csak receptre, de szoktak adni anélkül is. pl én ritkán iratom fel, elfelejtem, receptre hatszázvalamennyi, anélkül kilencszázvalamennyi...

csajok:
van akinek csak 4x eszik a gyerek? mert sztem Lillának sok a napi 5 kaja. :roll:

Kép
Kép
h@jni

nálunk jég volt. :shock: :shock:
kocsi kint állt az udvaron, kirohantam,h beállok, erre elment az áram. így nem nyílt a garászkapu. :? jöhettem vissza, szétcsapkodott. március van, legyen máá tavasz. :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?