A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Itt is vihar van. Szeli az előbb arra ébredt, hogy kopog az eső (jég?) az ablakon. Persze tök álmos, így most ordít(ott). Talán most sikerült elaludnia (kopp-kopp-kopp). Nem, még nyöszörög. Szegénykém!!! :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Hajni!

Lett valami baja a kocsinak?

Most jött öcsémnek a telefon apám kocsijára
rászakadt egy ág ami össze törte az alig 5hónapos kocsiját. :evil:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hajni! Elképzelhető, hogy elég neki a 4 kaja! Szerintem Szelinek is elég lenne, de most már nem változtatok, mert úgyis nemsokára kiváltjuk a tízórait gyümivel.

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Itt is nagy vihar volt az előbb. Szerencsére jég nem esett de hatalmas szél fújt és zuhogott az eső. Most meg süt a nap.

Bongyi Grétike is még csak szopizik és majd csak március 25.-én fogom elkezdeni vele a kóstolásokat. Így beszéltük meg a doktornővel és a védőnővel.

Hajni Ha jól emlékszem Timi26 Vikdanija 4 alkalommal evett mikor csak tápit kapott :roll:

Sense De jó, hogy ti is jártok úszni :lol: Mi ma nem voltunk mert itt voltak anyumék és így elmaradt. Majd a jövőhéten.

Heni Nagyon vagány Petike :lol: Guszta a süti. Nekem a hétvégén nem kell sütnöm semmit. Anyuék 1 hétre való süteményt hoztak 8) :lol:

Hófordolósoknak nagy-nagy gratula.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok Mamcik!
Levinek és Robesznak gratula az 5 és 6. hónaphoz!!! Kép

Nagyon helyes kispasi Petyka :wink:

Édeeees a kis Botika, hogy beájult :lol:

Csajok, nemááá azért nem mumus a cukor (én múltkor simán tettem a sóskába, sztem anélkül meg se ette volna), egyébként meg hááát igen, itt babaneteztünk egész nyáron ahelyett, hogy lefagyóztunk volna több tonna gyümit :lol:
Nekem körte van itthon lefagyasztva, de még nem tudom hogy adjam oda, mi van a héjával (persze héjastúl felvágtam csak... :evil: )? :roll:

Hajni! Csak az lehet, hogy Lillácska pocakja teli van, én a helyedbe adnék neki gyümit, az könnyebb mint a tejpép, és ráadásul jó éhes lesz utána :lol:

pussz

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Én ezt lehet, hogy kipróbálom! Juba?

"A SEDATIF PC kombinált homeopátiás nyugtató készítmény, mely alvázavarok ellen is hatásos. Lefekvés előtt 1 tablettát kell belőle beadni (vízben feloldva), és felébredés után rögtön is 1 tablettát kell adni. A baba alvászavarainak hatékony kezelésére való készítmény akár heteken keresztül is alkalmazható, nem tartalmaz nyugtatókat, nem okoz hozzászokást."

Vagy beszerzek egy borostyánláncot!!! Azt olvastam, hogy alvászavarra is jó.

Kép

Kép
regcsiken14

Elszállt a regényem :evil: :evil: . Most majd jól elküldöm mondatonként :twisted: . Pilisen vagyok, telcsin netezek, má fáááj az ujjam :roll: . Sok pénzem lesz, első dolgom lesz, hogy veszek egy laptopot :roll: (álom-álom :lol: ).
dettyk

Tényleg! Volt régebben másnál is, hogy felébredt a picúr, hogy megnézze, anyuci megvan-e még. Ott ez az ébredés abbamaradt??? (Sajna nem emlékszem, kinél volt ilyen :oops: ) :?: :?: :?: :?:

Bocsi, hogy most ezen lovagolok... Csak egyre jobban kész vagyok ettől a nem alvástól. Ráadásul minden nap estig egyedül :cry: . Már kedvem lenne kiszaladni a világból. Ma még sétálni se mentünk, ebben a sz.r időben... :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Az a baj, hogy szerintem Apa meglátja a borostyánláncot, úgysem engedi, hogy Szelire rátegyem. Nem hisz az ilyenekben, és csak féltené... :roll: Pedig én meg kipróbálnám!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Szóval Hörcsög írta, hogy itt is sz@r idő van, hugom meg hív, hogy otthon mindenütt megbontott tetők és cserépdarabok :shock: . Mi meg 2 utcára lakunk tőlük...lehet, már nincs is tetőnk :shock: . Itt már megint borul :evil: .
dettyk

Regi, ha apa nem engedi a láncot, vegyél karláncot, abból nem lehet baj. :D
dettyk

Regi nekünk nagyon bevált a lánc, főleg a fogzás miatt, nem nyügi, nem sir, de ennek ellenére éjszaka felkel dumálni :-(

Heni
KépKép
heni81

Regi Gréta cica csinált olyat egy időben, hogy leellenőrizte megvagyok-e :? Most már leszokóban van róla hál istennek :lol: Magától kinőtte :lol:
A borostyánláncot rakhatod a kiságy szélére is arról az oldalról amerről a kis feje van Szelikédnek.

Dettyk Csak van még :roll: :wink: Mondjuk most mutatta a híradó, hogy milyen károkat okozott a vihar eddig. Szörnyű :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

Dettyk! Azt mondod? Hmmm... :roll: És azzal nem fog Szeli játszani?

Kép

Kép
regcsiken14

Móni! Na, ezt ehet, hogy megpróbálom. :roll:
Heni! Kár, hogy arra nem hatott... lehet, nekünk se fog... Petyka hányszor kel éjjel?

Kép

Kép
regcsiken14

Regi
A borostyánnak az a lényege, hogy érintkezzen a bőrrel. Szerintem nem tud bajt okozni a lánc ( Péterke abban is alszik), de ha féltek nyugaodtan vegyél karláncot!

Heni
KépKép
heni81

Még azt akartam bepötyögni, hogy Vikdan tényleg Pankisodik, nagyon helyes kis pasi, de nem foglalkozott a lányommal... :cry: , kellett nekem nőt küldeni a hófordulójára... :roll: :lol: :lol: :lol: .
dettyk

Regi, szerintem hamar megszokja a karláncot, nem játszik vele :D .
dettyk

REgi 8-tól alszik 3-4 közöttig ébredés nélkül, majd ha nincs szerencsém 1, 1.5 órát bulizunk , majd még visszaalszik 7ig. Szóval csak 1 X ébred! Lehet a láncnak köszönhető? Volt időszak, amikor 3-4x is ébredt. De ha most belegondolok, lehet ebben a lánc dologban valami, mert kb. 2 hete nem szedegetem le neki este.

Heni
KépKép
heni81

A lánc mellett döntöttem, meg is rendeltem, majd Apát megdumálom valahogyan!!! :wink:
Majd beszámolok a hatásáról!!! De jó lenne, ha jó lenne!!!!!!!! :wink: :D

Kép

Kép
regcsiken14

Heni! Az még istenes! Szeli is így kezdte (ezzel nem azt akarom írni, hogy Péterke is kezdi, hanem hogy ő meg így fejezi be! :wink: ), aztán most már ébred éjfélkor vagy 1-kor vagy fél 2-kor is, aztán jön a 4 óra (ez fix), és onnantól fél - 3/4 óránként. Na, ettől kész vagyok. Már összetenném a kezem, ha 4-ig alhatnék egyhuzamban!
Szerintem addigra nagyjából kialusszák magukat, elhiszed? Szerintem ezt kinövik majd. Csak ez a cumiadogatás gáz szerintem, mert totál hozzászokik. (lett egy pár "szerintem"...)

Délután is ledőltem vele, de az a fránya eső felébresztette, így fél órát tudtam aludni. Több mint a semmi, de nem elég sajna... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Egy hetet tesztelem a láncot, és ha nem válik be, jön a homeos bogyó asszem... :roll:

Na! Abbafejezem! :wink: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!
Ébredésről:
Napokon keresztül kétszer-háromszor felébredt Botond. Pedig 3 hós korától mindig csak egyszer kel enni, valamikor 4 körül. Már eléggé kialvatlan voltam, így mondtam Balázsnak, hogy csütörtök este átmegyek a másik szobába, és megpróbálom kialudni magam. És mi történt??? Botond este 8-tól reggel 7.30-ig aludt. SOHA nem volt még ilyen. Azóta sem :(
(vagy lehet, hogy Balázs csak nem ébredt fel :!: :?: )

Ildikó
KépKépKép
sense4

Köszönöm az ötleteket, válaszokat!!! :D Pussz érte Mindenkinek!!!
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sense! Szerintem Balázs nem ébredt fel.
A múltkor Szeli is meg Apa is elaludtak. Gondoltam, Szeli úgysem ébred még, leszaladok a boltba. Hát szegénykém sírt egy darabig, mire Apa rájött, hogy nem vagyok otthon... :oops: :lol:
Az a baj, hogy próbáltam már, hogy kint alszom a nagyszobában, de ugyanúgy felébred. Először gyanakodtam az ágyra, hogy nyikorog, letettem a matracot a földre, de így se jó.

... ja, azt mondtam, hogy befogom... Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Regi én teljesen, megértelek, nagyon gáz, hogy lassan fél éve nem aludtam át egyetlen egyéjszakát sem.
Velem az a gond, hogy én meg napközben nem tudok aludni :-( este sem tudok lefeküdni 10 től korábban. De nekem már az is pihizést jelent ha nyugisan netezek, vagy tvzek.

Amúgy én is arra gyanakodtam, hogy apa horkolása, forgolódása ébreszti fel, de tuti nem, mert az éjszaka nem aludt velünk.

Heni
KépKép
heni81

Heni! Szeli meg 1 hónapos kora óta átaludta az éjszakát, és most egy hónapja meg ez a felébredezés... :roll: Úgyhogy végülis én nem panaszkodhatom, de nagyon rosszul viselem. Ettől féltem is szülés előtt egyébként... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: én most éjszaka az első ébredésnél meg fogom etetni! Hátha utána reggelig nem ébred!
Eddig húztam, 5-6 óra felé megetettem, és seperc alatt becupákolt 2,5 deci tápszert! (bár utána sem aludt vissza :( )
Nem tudom, mi van, de amióta lemérték és kiderült, hogy nem hízott semmit, azóta egyfolytában éhes!!!

Kép
Kép
timi26

Miután szőlőről írtatok, Zsófinak uzsi-szopi után HIPP-es alma-szőlő-rizs desszertet adtam. Szereti! :D

A tavasz újdonsága: ma piros betűs ünnep van..... meggyött! :cry: :cry: :cry:
Utoljára 2006-ban :!: mensiztem..... :shock: :cry: :cry: :cry:

Biztos jelzi a szervezetem, hogy jöhet a kistesó. :wink:

No azért ezzel még várunk! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

csak 1 7-es gyors :)

Regi!
coffea is jó az alvásra vhol olvastam róla gőzöm nincs milyen potenciál,hányszor,milyen időközönként,de hat :) jól megaszondtam mi :)

Bongyi
B is csak szopizik,még 1 hónapig azaz 27-éig tuti :)

Robesznak,Levinek boldogságosat :)

KépKép
viranka

Különböző homeopátiás szerek alvászavarokra

Az alvászavarok homeopátiás szereit a gyermek korától függően kell megválasztani. Az újszülöttkortól az iskoláskorig a gyermek alvászavarainak hátterében szerepelhet az anya szorongása, a gyermek félelmei, az összekeveredett napirend, a fogzás, stb..

Arsenicum album 15 CH (napi 1x5 golyócska + alkati kezelés) - Fél az elalvástól, ezért alvási rituálékat alakít ki: gondos, aprólékos gyermek, aki a rend és a szüntelen pakolás, rendrakás rabja. Nagyon szorong, az egészsége miatt aggódik, a magányosságtól, a sötétségtől fél. Néha nyugtalan, izgatott, máskor fáradt és levert.

Borax 15 CH (napi 1-2x5 golyócska, 17 órakor és lefekvés előtt) - Ideges, labilis, nyugtalan gyermek, az álmossága a lefekvést követően elmúlik ezért felkel az ágyból. Éjjel hirtelen ébredéskor kapaszkodik az ágyba, a felnőttek ruhájába, attól fél, hogy leesik, mikor lefektetik.

Coffea tosta 15 CH (napi 1-2x5 golyócska) - A gyermek nyugtalanul alszik, hirtelen felriad, apró zajokra nagyon érzékeny. Oka a napközben átélt túl sok jó élmény.

Chamomilla vulgaris 15 CH (napi 1-2x5 golyócska, 17 órakor és lefekvés előtt) - A gyermek billegeti ide-oda a fejét, és ringatja magát. Sokszor szeszélyes, elviselhetetlen, dühös, izgatott. Amikor fogzik, az egyébként nyugodt csecsemő nyugtalan lesz estére (21 óra után), nem tud elaludni, minden irányba mozgatja a fejét, nyugtalan az alvása, éjszakai félelmek és sikolyok szakítják félbe az alvását. Ahogy kézbe vesszük és ringatjuk, lecsillapodik.

Hyosciamus niger 15 CH (napi 1-2x5 golyócska, 17 órakor és lefekvés előtt) - Félénk, féltékeny, gyanakvó, érzelmileg bizonytalan gyermek, aki nagyon nyugtalanul alszik, álmában beszél, nevet, kiabál. Gyakran előfordul furcsa arcizom-rángása, ún. tic formájában.

Ignatia amara 15 CH (napi 1-2x5 golyócska) - Ha a mama szorong, rosszkedvű, bizonytalan, ez az állapot átragad a csecsemőre, aki emiatt meglehetősen ellentmondásosan viselkedik, sóhajtozik, ásítozik, riadt.

Kalium bromatum 15 CH (napi 1-2x5 golyócska, 17 órakor és lefekvés előtt) - Ezt a gyógyszert rémálmokra, sikollyal járó éjszakai félelmekre, nyöszörgésekre, fogcsikorgatásra ajánljuk. Képtelenség a gyermeket megvígasztalni: nagyon nehéz rémálmából felébreszteni. A holdkórosság gyógyszere is lehet.

Natrum muriaticum 15 CH (napi 1x5 golyócska + alkati kezelés szükséges) - Annak ellenére, hogy a gyermeknek nagy az alvásigénye, elalvási nehézségekkel küzd, mániákus ellenőrzési kényszerrel: megnézi zárva van-e az ajtó, le van-e kapcsolva a villany, van-e valaki az ágy alatt. Fél a tolvajoktól, a sötétségtől.

Nux vomica 15 CH (napi 1-2x5 golyócska 17 órakor és lefekévs előtt) - Türelmetlen, értetlen, hirtelen haragú, dühös gyermek. Felébred és élénk hajnal 3-4 óra körül, majd 6 óra felé elalszik és reggel fáradtan ébred. Szüksége van napközben az étkezések után rövid alvásra.

Stramonium 15 CH (napi 1-2x5 golyócska 17 órakor és lefekévs előtt) - A csecsemő és a gyermek is csak lámpafénynél tud elaludni, nagyon fél a sötétben, nem akar egyedül lenni.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni!
Köszi.

Mesi,Regi!

Hogy nektek milyen husi-musi lánykáitok vannak! :D :D :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok,
megvagyunk, családi hétvége. Ma anyósnál ebéd, holnap anyuméknál.
Holnap babaúszás! Remélem élvezni fogja.
Emma napirend.

5 v 6:00 reggeli 200ml tápszer - alvás kb 45-60 perc
8 v 9:00 20-30ml almalé ( préselt minden mentes CSAK alma 1:1 vízzel )
11:00 tízórai kb 30g, Most alma meggyel ( fagyasztottat használok, kiolvad aztán szűrön átpaszírozom, mert a héját nmem lehet adni) + kb80ml tápszer - alvás kb 30 perc

14:00 ebéd 140-180ml tápszer alvás kb 1,5-2 óra
17:00 Kb 20-30 g milupa Ha pép almareszelékkel + kb 60-80ml tápszer - alvás néha 30perc19:30-20:00 fürcsi
20:00 vacsi 200-240ml tápszer.
20: 30 alvás

szóval kb ilyen a napunk.

márc. 5-én leszünk apával együtt 10éve!!! Már meg is vettük az ajándékot ( nemtudjuk titokban tartani, és szívesebben vesszük meg együtt. 1-1 órát kapunk egymástól...meg gondolom virág, vacsi...már alig várom!!!!!!

Ja bocsi!!!
MINDEN ÜNNEPELTNEK SOK SOK PUSZI!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Emma orkán okozta a mai vihart :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Móni! Köszi! Átbogarásztam, de Szelinek az elalvással nincs gond, és nem is riadtan ébred, csak egyszerűen elkezd mocorogni, és ha nem vagyok gyors a cumival, akkor utána dumál, és nem alszik vissza vagy egy órán keresztül... :roll:
Összekeveredett napirend kizárva, viszont a fogzás lehet.
Az igaz, hogy apró zajokra felébred. Ez a Coffea Tosta lesz a B terv.

Kaqk! De jóóó! :D
Én sose kapok ilyet, Apa nem egy romantikus alkat... :(

A mi napirendünk:
6 - fél 7 ébredés
reggeli (tápszer)
8 - 9 v 10 szunya
tízórai (egyelőre tápszer)
fél 11 - 11 séta, közben 3/4 óra szunya
12 kóstolás (gyümi)
fél 2 ebéd (tápszer)
2 v 3 - 4 v 5 nagy alvás (ha nem ébreszti fel valami zaj, pl. mai jégeső)
5 uzsonna
7 meztelenkedés, fürdés
8 - negyed 9 vacsi (tápszer)
fél 9 lefekvés

(az éjszakák meg... :roll: )

Kép

Kép
regcsiken14

mármint fél 11-kor vagy 11-kor indulunk (!) sétálni.

Kép

Kép
regcsiken14

Lányok küldtem egy levelet a gmailre. Homeopátiás szerek vannak összeválogatva enyhébb lefolyású betegségekre. Ezek akár gyermeknek akár felnőttnek jók.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Regi biztosan túl leszünk ezen is!
Móni hogy te milyen otthon vagy a homeopátiában:-)
Emese hajrá!!!! Nekem már 2x jött meg ( 2. késett egy hetet, paráztam is :oops: )
Kaqk nagyon romantikus:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni! Hát.... megvoltam nélküle is.... Érdekes, hogy a babával kapcsolatos nagy dolgok mind jeles napon történtek. Mint ez a mai is... :?

Péterke nagyon vágesz-csávesz!!!!!!!

Én meg teszveszeltem Zsófinak lila szafari-kalapot. Nagyon cuki benne!!!!!! :D

Ami a napirendet illeti, én már várom, mikor lesz egy összefüggő délutáni alvása. Néha az első alvása egy órás, néha az utolsó előtti az. Amúgy mégiscsak maradt a 4x30 perc.

Megyek, tolok még egy kis káposztás cvekedlit! :twisted:

Levinek boldog hófordulót!
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi Te szoptatás mellett ehetsz káposztásat? Irigy vagyok :oops: :evil:

KépKép
Kép Kép
l.móni

lmóni! Először nem ettem, de aztán igen, és nem vettem észre Zsófin semmi negatív változást.

Kép
Kép
Kép
gremese

Végre bejutottam újra a gmailre
Hogy ott micsoda hurkák vannak :shock: :lol: :lol:

Regi! Szelire rá tudsz adni 74-80-as body-t?
Nolkának is elég erős a combija, ma 92-es bodyt kellett ráadnom, és jó volt rá :shock: a 84-es szorította a combocskáját, alig tudtam bekapcsolni :shock:

A videókat viszont továbbra sem tudtam megnézni :cry:

És egy friss kép (majdnem, tegnapelőtti :oops: ) Nolkáról:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja Nolkának gyönyörű nagy szemei vannak :lol:

Mesi Lehet én is bepróbálkozom vele. Nagyon hiányzik az étrendemből :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni én is eszek mindent :oops: bár mi már csak keveset de szopizunk

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

No megyek Lányok csicsikálni, régen volt már az az 5 óra :shock: :lol: Kép

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja!
De komoly arcot vág Noel.
Jó képű kis pasi ő is. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

lmóni! Én az elején csak lestem csorgó nyállal a rakott kelkáposztát, meg a párolt káposztát, meg a káposztás hasét, és társait... De miután ettem, és láttam, hogy nincs gond, így már eszem rendesen.

Szerintem is próbáld ki!

Anitja!
Nolkának vannak a topikban a legnagyobb szemei! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! A HIPP-es alma-szőlő-rizzsel desszertre az van írva, hogy 4 hónapos kortól.

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó éjt lányok.
Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hol az éjszakai műszak?
Csak nem HP néztek? :D

Ildi