A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Mági köszönjük szépen még egyszer a talit. Nagyon jó volt kicsit kizökkenni a napi „robotból.” Annáról nem csak a képek sikerülnek jól élőben is tüneményes csodaszép csajszi!! És Bencének meg egy hangját sem lehetett hallani, na jó egyszer, akkor az ölembe kaptam a pille könnyű pici fiad és rögtön elhallgatott!! :lol: :lol:

Csöre – törékeny kiscsajszim nem bántódott meg kell neki egy kis edzés!! :lol: :lol: És Sacinak meg nagyon szép kék szeme van!!
Sajnálom, hogy szita agyam elfelejtette a MT- Na majd legközelebb. :shock: Amúgy szerintem a hunbabás kicsit masszívabb, úgy tűnt nekem, hogy jobban tart.

Hanna – Olivérnek tegnapra boldog Hófordulót!! Zille is kapott ám a meggyopálás mellett puszit Sacitól, de elkönyveltem barátnői puszinak!!

Mert ugye nekünk ott van Milán baba (bocsi a többi fiútól, akik persze szintén nagyon helyesek, ügyesek és szépek) aki élőben is nagyon bejött nekem, gondolom/remélem Zillének is, együtt gagyogtak! És tényleg csak kis motiváció kellett Milánnak nagyon ügyesen forog!

Új csatlakozók – a tábla frissítéshez kellenének adatok
Hol szültetek. Életkor. Mikor született a babóca. Hányadik hétre hét + nap. Hol született. Neve. Súly. Hossz. Szülés módja.

Móni te sem vagy még rajta, küldd el légyszíves Te is az adatokat.

Régi fórumozók amióta én is csatlakoztam (február) nem jelentkeztek néhányan kivegyem őket, vagy hagyjam bent??

Erika – Sajnos Apus munkába menéséhez nem esik útba a 18 kerület, így míg nincs autó én csak oda tudok menni, ami neki útba esik!

Magdi – Kb- 2 hét és 2 hónap is lehet, mire kiváltasz egy szopi/tápit, ahogy ő kívánja. Zille 3 hete kóstolgat gyümit, 2 napja főzeléket, de még nem váltottunk ki semmit, nem is baj. Gyümiből egy fél üveggel eszik meg, tízóraira és tegnap előtt, meg ma megevett egy fél répát délután.

Enikő Pici fiad a fiúk közül viszi a pálmát mozgás terén!! nagyon ügyes! És az az alvós kép, nagyon jó!!

Krisz -nagyon helyes a panelpancsis Ádám!!

Rita – miért tiltottak le a hozzátápiról? allergiás valamire Ati? És tényleg mi az a kitoló reflex?

Kellemes kánikula mentes hétvégét mindenkinek!!

Kép

Kép
lucus16

De édesek a pancsis babák....én is belógattam ma Zétényt a gyerekmedencébe....csak nézett nagy szemekkel.
Krisz: SOma nyári gyerek, pont 1 éves volt amikor először fürdött tengerbe. Ő nagyon érzékeny bőrű, neki is volt ekcémája babakorban meg minden franc de a tengervíztől semmi baja nem volt. Igaz amikor kihoztam a vízből letusoktam mindig édesvízben, lefekvés előtt bekentem neogranormon testápolóval (de azt tengervíz nélkül is csináltam minden nap) mást nem csináltam, semmi baja nem volt. Vagyis több baja nem volt mint amúgy?:-)

KépKép
peni

Eszter 6 kor kelt fel.4és fél órát aludt :shock: tényleg elfáradt.Amúgy csak 3 órákat szokott :)
Jajj,bocsi :oops: 26fokos a víz,elnéztem.Béna vagyok,a hőmérő ki volt téve a napra és nem vártam meg sztem míg visszamegy.De az is jó.SZTEM.
Rita:Nem mehettek med.-be?És tengebe lehet?Akkor söprögeted le a gyerekről a sót,mi?Mekkora a medencétek,hogy nem melegszik?hányszor-hanyas?árnyékos helyen van?Vagy most lett feltöltve?Itt majd30fokos is szokott lenni,mikor kint 40fölött... :shock: az már meleg...nem hűt teljesen le.Hány fok van nálatok?Sokat jártok le a partra?De jó ott úszkálni.Bár az óceán nekem jobban tetszett.
kitoló reflex?Az mi fán terem? :o :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Vagyunk mi is, csak csámborogtunk ebben a dög melegben :roll:
Voltunk a papnál is. Kíváncsi vagyok mit gondoltok majd róla, ha dobok keresztelős képeket (majd júli 4-e után lesz aktuális).

Milán fürcsizett, evett, most a kiságyban van, de nem alszik, helyette dumcsizik és ha fölé hajolok vigyorog ezerrel :D
Apa kimenőn, a Margitszigeten van vízilanda gálán. Mentem volna én is, de Milánnak és nekem is fontos az esti szertartás. Majd ha nagyobb lesz, jön ő is velünk :lol:

Megint csodaszép baba fotókat láttam ;)

Rita: ha a fiadra nem pályáznak a topik lányai, ha lesz lányom, én szívesen kiházasítanám hozzátok :roll: :lol:
Meg azt is meg szeretném kérdezni, hogy nem rossz, hogy Atinak az anyósod, mint nagyi nap, mint nap kéznél van, de a te anyudat ritkán látja? Nincs emiatt feszültség?

Katuska: csajos hétvége ;) Milyen hogy egy lányod van? Petra nem hiányolja a bátyót? Már akartam dícsérni a vonalzóid, csak szita a zagyam :roll: Szóval tök jók! :D

Mágnes: sajnálom a nyügit :( Beszéltem a csajszival Elmo ügyben, mivel már van licit nem tudja bevillámárazni, régebben volt fent így, de nem vitte el senki :shock: Azt mondta szerinte nem fog sokért elmenni, licitáljunk rá a lejárat előtt, hogy a mienk legyen. Majd informállak, hol jár a licit, meg majd egyeztetünk, hogy nektek mennyit ér meg ;) Júli 7-én jár le amúgy, szóval van idő...

Kriszti: Vasárnap is jó, meg a szerda is (kedden nincs szoliban, az másik csoport napja).

Krisz: szerintem Dunakeszi is el van szállva árakkal. Igazából az összes Pest vonzáskörzetébe tartozó település elborult ingatlan árakkal rendelkezik... Bár lehet az én mércéim nem jók :roll:
Pancsolós Ádám tetszik, mi is erkélyen nyomjuk majd ;)
Egy a baj, hogy az előtető miatt nagyon meleg, és imádják a darazsak :? Már több fészekrakó kísérletet meghiúsítottunk, de rohadt leleményesek, ma vettem észre, hogy az ablakpárkány és a redőny tokja közöttt van egy kis rés, és ott mentek be a redőny tokba fészket építeni :shock: Eltorlaszoltam a bejáratot, aztán a megzavarodott érkezőkből hármat agyon csaptam...

Mi a fenével lehet a darazsakat elüldözni??? Segítsetek!!

biga.csiga

Biga-csiga: Lehet venni (asszem mi a bricoban vettük vagy a praktikertben) darázscsapdát. Egy ilyen kis műanyag labda amin vannak pici nyílások, fel kell lógati közel a fészkükhöz és kell bele önteni valamit....van hozzá recept is. Nálunk a férjem kavarta pontosan nem tudom mit tett bele de az tuti hogy sör volt benne meg talán méz....nem tudom. Gondolom cél hogy édes és erős szaga legyen. És abba belemásznak ezek a kis dögök viszont kijönni nem tudnak és belefulladnak ebbe a sörös trutyiba. Hihetetlenül gusztustalanul néz ki de nagyon hatásos, legalábbis nekünk bejött. 3 nap alatt elfogtuk őket :lol: :lol: :lol: .
Próbáljátok ki:-)

KépKép
peni

Lucus: Zille nekünk is bejön, alkatilag is összeillenek Milánnal ;) :D

Tényleg a két Milán képviseli a pasikat a végeletekben :D Persze enyém gyerek súlyban a legkisebb (meg talán korban? legalábbis az aktív topikozókat nézve) a fiúk között, de hosszban nem marad le, sőt... :roll: :lol:

Kik mennének Erikához talira rajtunk kívül?

biga.csiga

[quote="biga.csiga"]
írta:
biga.csiga
Mi a fenével lehet a darazsakat elüldözni??? Segítsetek!!

Kend be egy ellenséged mézzel... :roll:

A licitről akkor egyeztessünk majd, nagyon köszi a segítséget :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nekünk már megvan a menyasszonyunk, igaz, még csak távszerelem, de mi Zitocs Violájára hajtunk... Egyszer elmegyünk háztűznézőbe, és megbeszéljük a hozományt is!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Peni: köszi! Egyelőre befőttes üvegben van cukros víz, de még egyet sem fogtunk így egy délután alatt, én a légycsapóval hatékonyabb voltam :lol:

biga.csiga

Ragad le a szemem... :roll:
Bigacsiga:Sörrel vagy vmi éde löttyel lehet fogni darazsat.A fészket nem lehet eltávolítani?Vagy jól eldugták? :? Útálatos egy állatok ezek! :?
Szegény babákat már össze is párosítottátok? :lol: Lesz még abba kanyar! :lol: :lol:
Erika te hol lax?

Eszter

Kép
eszterem

Mágnes: :lol: :lol:
Jelenleg 21,- Ft-on áll a licit :roll:

biga.csiga

Eszter: a fészekhez már nem jutnak be, nemrég kezdehették szerintem. Mi sem férünk hozzá, mert a redőny tokjában van, ahhoz le kellene bontani az egészet, és kipiszkálni valami hosszó bottal, ami belefér. Szóval az már ott marad az esetleg bent lévő darazsakkal együtt... Sör? Nincs is itthon, na majd szerzek be, de méz az van :D
Már én is írtam, hogy lesznek ám párcserék itt évek múlva, hiába a mi leosztásunk :lol: De jut eszembe Eszeterdnek is akadt már kérője, Enikő nagyobbik fia Levente ;)

biga.csiga

Biga.csiga: A darazsak nálunk is a redőnytokban vannak. Én Chemotox-szal nyomtam ki őket, de csak kis időre. Kivertem a fészküket, bedugítottam Blue Tack-kel. (jó ez nem erre van, de ez volt kéznél) Néhány ablakban hatásos volt a ténykedésem. Ádám szobájának redőnye a főfészek. Ott szúnyoghálót tettem fel apósommal.
Szóval Dunakeszi is drága? Nekem csak mondták, hogy még nem annyira gáz a Dunától távolabbi rész. Ezek szerint mégsem.

krisz78

Na, megyek felhúzom Apának az új paplanjára, meg párnáira a huzatot.

Jóéjt! ;)

biga.csiga

Ááááá, Eszter, most ugrott be, milyen néven regisztráltál korábban :shock: (legalábbis most úgy vélem...)
Medence: nekünk olyan 3,6-os felfújható szélű kismedencénk van... Saci majd kap kishajót :wink:

Luca: igen, az barátnői és vígasztaló puszi volt :D
MT: semmi gond, tudod, csak a kíváncsiság, nekem már nem kell döntenem :)

Biga.csiga: inkább pillepalackba tedd, onnan nem tudnak kijönni... (és sör tényleg kell, hogy erjedt szaga legyen)

Mági: sajnálom a fogfájást :( remélem, hamar kibújik neki...

Sós víz: ajánlják egyes bőrbetegségekre, nem gondolom, hogy a babáknak ártana

Kitoló reflex: én sem hallottam róla, pedig harmadik gyerek, de sejtem, mire gondol, Saci is rögtön löki ki a kaját, amit a szájába teszek :)

Ádám nagyon cuki :D panelbuli :D

Jó éjt, jó hétvégét, jó sűrű hétvégém lesz :D

Csöre
csöre74

Krisz: ó, akkor nem egyedi eset :roll: Hogy tudtad kiszedni a fészket? :shock: Barátnőmék arrafelé nézegettek, de Dunakeszi, Göd sem olcsó már... :? Mi is nézegettük anno, bár az igazat megvallva, mi különálló kertesházban gondolkodtunk.

Csöre: köszi a tippet. Holnap legyártom a darázscsapdánkat :D

Tényleg megyek, mert sosem lesz átcserélve Apa ágyneműje :D

Jóéjt!!

biga.csiga

Biga.csiga! na majd mesélj hány darazsat sikerült gyűjteni! egyébként iylen sörpcsapdával kell a meztelen csigákat is gyűjteni.
Hogy miylen így egy gyerekkel? hú hát furcsa ez a nagy szabadság ami rámszakadt:) Nyugiban megvacsiztam, megfürödtem és megnéztem a Dr Csontot. Senki nem visítozott, ugrált rajtam!!!
Máté meg jól érzi magát, termeli befelé a rudikat. A mama azt mondta neki, ha pisil a bilibe akkor kap rudit. Na több se kellett neki...pisilt, elkérte a rudit, majd 5 perc múlva kakilt is. Persze, hogy kérte újra! Csak ne szokjon hozzá mert itthon nincs nasi.

Kitoló reflex-ről már hallottam csak nem így hívták. Valami olyan, hogy ami nem folyékony és tej ízű azt automatikusan termeli kifelé a szájából. Ősi reflex a megfulladás, félrenyelés ellen.
katuska79

Sziasztok !

Engedjétek meg, hogy kicsit reklámozzam a családi vállalkozásunk keretében megalapított Tárnoky Fodrásziskolát, melynek 12 hónapos OKJ tanfolyamára szeretettel várunk minden jelentkezőt.

Az év tanulója 100.000 forint jutalomban részesül !

Tárnoky László minden idők legeredményesebb magyar fodrászmestere, számtalan nemzetközi és magyar verseny nyertese. A Magyar Állam által fodrászként elsőként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett szakembere több évtizedes oktatói múlttal a mai élvonalbeli sztárfodrászok
( Hajas László,Gellei András, Zsidró Tamás ) generációinak kinevelése után saját fodrász akadémiát alapított Tárnoky Fodrásziskola néven.

Vidékieknek elméleti oktatás távoktatásos rendszerben is.

www.tarnokyfodrasziskola.hu Kép
Vendég

Katuska! Máté tündéri! Elképzelem, ahogy napi többször produkál a bilibe, csakhogy rudit kapjon! :lol: Ügyes kis fickó!
Én még Leventét nem mertem elengedni a nagyihoz éjszakára!

Két fészeknyi darazsunk nekünk is van az új háznál! :cry:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Eszter!

Én 18. kerület, a reptérnél.

nemrég jöttünk meg úszásról, már megint jól elfáradt. Nekiállok mosogatógépet nézni. Vagyis, a véleményeket. Valószínüleg ma veszünk egyer. Apának Aristont ajánlottak, én Boscht szeretnék. Megnézem a neten miket írnak róluk.

Kép
Kép
cs_erika

Biga csiga:Lehet,hogy Eszternek fiatal lesz Levente,ha a családi "hagyományokat nézem... :roll: Nagyszüleim közt,keresztanyámék közt,dédszüleim közt 9 év volt a férfi javára.És a férjem és én köztem is.Bérmaszüleim közt 11 év van és most mindenki közt 9-10-11 év a két családban... :shock: :o :D
Csöre: nekem a múltkor a receptes topikot nézegetve jutott eszembe,hogy hogy regisztráltam,mert nyomattam fel egy receptet... :roll: :o
Így már értem a kitoló reflexet,de én sem ezen a néven hallottam róla.
Igen,tényleg a sós vizet nm csak bőr betegségekre,hanem egyéb más bajokra is javasolják...
Katuska:Nyugodt este :wink: :D Használd ki jól ezt a pár napot :!: :D Hiányzik már a fiad?

Eszter

Kép
eszterem

Ez a jány' tegnap óta olyan hangosan sikongat!Besza*ok rajta.Most jött volna rá,milyen jó móka sikítani?Eddig néhanéha elvétve egy-egy hangosabb sikoly,de most...Be nem áll az a málna szája! :lol: :lol:
Várom apáját,elment volt még egy kevéske meló neki.Aztán megyünk csavarogni.Meg neki kell megint telót venni,mert ez az ember sztem eszi a telefonokat...Félévente újat :oNa addig még kiganézom a konyhát! :D :?

Eszter

Kép
eszterem

Eszter! enyém uram is eszi a telefonokat. Éppen ezért mindig valami occsót kap csak. Nekem évek óta ugyanaz a telefonom és semmi baja...csak kicsit már megkopott.

Hogy hiányzik-e Máté? bevallom őszintén és töredelmesen, hogy nem. Reggel furcsa volt amikor nem csörtetett át, meg este is ösztönösen csendben csináltam mindent fel ne ébredjen de úgy érzem mindenkinek jót tesz a különlét. Nagyon kezdtünk már egymás agyára menni. Őt kényeztetik most mert érzem ez nagyon hiányzik neki, én tele vagyok nyugalommal és Petra is teljesen más most. Oylan kis békés...fekszik tök nyugiban a földön és magyaráz. Most nem lép rá senki, nem kell állandóan készenlétben lennie. Máté meg nagyon jól viselkedik, szépen megeszik mindent, játszik, ment magától lefeküdni az este is. SZóval iylenkor azért látom megéri a fegyelmezés mert máshol példásan viselkedik. Mamáék el vannak tőle ájulva milyen ügyes:) Itthon meg állandóan cirkuszol...szerintem nem is akar majd holnap hazajönni! Következőre majd több napra megy.

Kihasználva a nagy nyugit sütit reggeliztem üdítővel, most meg van időm kicsit az új bloggal foglalkozni.
katuska79

de azért olyan jó lenne most magamhoz ölelni őt! aztán persze mehetne vissza...kár, hogy 180km választ el minket egymástól.
katuska79

Van a nyelvnek egy kitoló reflexe, ami megvédi a babákat attól, hogy megfulladjanak az első hónapokban. A reflex a 4-6. hónap között múlik el folyamatosan. Ez is mutatója annak, hogy mikor áll a baba készen a hozzatapira. Annyibol all, hogy ha valamit a baba szajaba teszi akkor elkezdi kitolni a nyelvevel, nyalogatasra is hasonlit.
Itt (Spanyolorszagba) meg egyes orszagokban nem ajanljak a hozatapit kezdetet amig el nem mulik ez a reflex, Atinak mar mulogat, mindig kiskanallal itatjuk es onnet is lehet latni, van amikor most mar nyitja a szajat. Meg amugy is hat honapos korig erossen tiltjak a hozzatapit (nincs alrgiank sem), minden emesztesi problemakkal ilyeszgetnek, meg a WHO ajanlasaitt meselik, en meg ugye mivel ide jarok orvoshoz, kovetem az itteni dolgokat, persze utanna olvasok mi nalunk a meno, de szerintem jobb nekunk ha az itteni dolgokhoz alkalmazkodunk igy az orvosom is mindig kepben van. Itt amugy ki az aki nem hozzatapizik rajtam kivul es az miert nem? Ugy szinten orvosi tanacs, vagy mama dontes, vagy mindketto?
Tablazat, hat nem tudom, hogy Ati benne e van vagy nincs, ha veletlenul nem lenne akkor az adatok: Attila, 2009/01/23, Estepona (Malaga), 40+3, 3.5kg, 51cm, Csaszar
Medence hat nagy igen, kb 15mx5m, majd csatolok egy kepet, foldben van, a nap nagyreszen napos, es a viz nincs kb 7 eve cserelve (itt tiltva van rendbe kell tartani, mert szatelittel nezik ki engedi le a medencejet es maris jonnek buntetni, ha eszrevezsik, hogy toltod fel a medencet-nagyon jo okodnak kell lenni, hogy feltoltsd-viz problema van ugyanis andaluciaba).
Part azt hiszem tengerparti betegseg, ha van soha nem jarsz le, igazabol mink is lemegyunk halat enni, es haza megyunk, talan tavaly 1x furodtem a vizbe, arrol ne is beszeljek, hogy a ferjem utalja, en meg csak mennek is…
Nagyi hiany, hat naponta beszelunk, anyu igazsag szerint sokat latta Atit eddig talan 2,5 honapot az 5 honap eletebol  apu kevesebbet, szerintem feszultseg kesobb lesz, mikor a gyerek jobban akar az itteniekkel lenni mint az otthoniakkal (normalis, nagyon szeretik ot, es tobb idot toltenek vele), szoval most probaljuk ellensulyozni ahogy tudjuk, majd meglatjuk mi lesz, anyu most jon megint 2 hetre kivancsi leszek mi lesz most a ket nagyival egy helyen, szerintem amugy anyosom at fogja engedni egy kicsit a gyereket anyumnak, de azert kivancsi vagyok hogy fogjak viselni mind a ketten a szitut.
Ja a csajok johetnek, mi meg facerak vagyunk en amugy is nagyon csipnek egy Magyar csajszit Atinak , sot talit is szervezhetunk itt is, csak gondolom az nagyon soknak nem lenne megoldhato 

Kép
brestovsky

Katuska! Most leventét is elvitte a nagyi estig és nálunk is ugyan az van, mint nálatok, sokkal nyugodtabb Milán és nagy meglepetésemre délelőtt is, délután is magától aludt el! Nagyon várom már hogy elköltözzünk innen, szerintem nemcsak nekünk, de Milánnak is sokkal nygodtabb élete lesz. Én ha nem tudok mellettük lenni, nem is merem Milánt a földre letenni! Ráaadásul 2-3 napja a fene tudja miért mindennel püföli Milánt! Lehet most jön ki a féltékenység?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Magdi, Csöre: sajnos Benedek nem cumizik, bár cumizna... pedig vettem neki minden féle cumit, de őt nemhogy megnyugtatná, inkább felhergeli :D

most egész jó éjszakánk volt, "csak" 3szor keltünk fel, igaz, az ágyát odaszállítottuk a miénk mellé.

Lucus: adatok: Benedek, 41+0, Salgótarján, 01. 21., 3900 gramm, 58 cm, "sima" szülés. én korom amúgy 27.

Eszter: medencéért irigy, én is nagyon szeretnék, de nem fér el sehol :( amúgy nekem is kb. 2 napja iszonyat hangosakat sikongat a gyerkőc... néha már bántja a fülem, de neki nagyon bejön... :D

Szilvi
Kép
xania9

Katuska:Ja most ő is csak valami ócsót nézett ki.Legalábbis ezzel etetett meg :D Remélem.Ami a mostani előtt volt neki kicsit húzós volt(160E),de az bírta 2évig úgy,hogy 1x szervizelték és 3 év gari volt volna rá,ha nem hagyja el a garijegyet!A gyagyás!! :? :D Úgyhogy az a fiókban pihen! :? :roll:
Rita: Hát akkor az rendes úszó medence.A miénk csak nyári csobbanós :D :wink: 150cm mély 7és fél m hosszú, asszem és 3 méter széles.De ezt folyamatosan éri a nap,csak délután árnyékos.Mi minden éven új vizet engedünk bele,mert ha letéliesítjük akkor is tiszta dzsuva lesz és a tisztítás meg a vegyszerek drágább,mint a víz.Bár nekünk az nem összeg,mert van kútvíz.Abból engedjük tele :wink: Csak tavasszal,mikor leengedjük a vizet nem nagyon szeret az egyik szomszéd(vipera)mert vizes lesz előtte az út és képes kijönni az utcára söprögetni a vizet... :roll: :lol: :o :lol: Mintha az övé lenne az az útszakasz... :D
Lucus:Milyen táblázat ez?Ami akkor volt vezetve,mikor csak várandósak voltatok?
Eszter - 39hétre+4napra(2009.01.05-re voltam kiírva) - 2009.01.02. -10:47 született - Budapest Jahn Ferenc(Dél-pesti) kórházban, 52 cm és 3900 g-al .

Eszter

Kép
eszterem

Rita! sok sok tengerparti képet kérünk!!!!
Reméljük anyósód tényleg átengedi kicsit a terepet anyudnak!

A következőket nem vitaképpen írom, csak éppen ezen gondolkodtam már napok óta:

Amellett, hogy tényleg fontos a szoptatás, a WHO arról miért nem beszél, hogy mennyi babának oldódott meg a széklet problémája mikor először kapott pl barackot, sütőtököt? Miért múlik el a babák hasfájása bukása mikor elkezdenek mást is enni? Miért alszanak át hirtelen egész éjszakákat mikor kapnak végre többet is? Arról miért nem ír mennyi káros anyagot juttatunk be a szopik alkalmával? Jó az aki tud úgy étkezni, hogy semmi tartósítót, színezéket, vegyszert, gyógyszert, allergént egyéb káros anyagot nem vesz magához a szoptatás időszakában.
értem én, hogy jó a kizárólagos szoptatás 6 hónapos korig de nekem ennek az egésznek olyan na megint találjunk ki valamit íze van...majd fél év múlva azt fogják javasolni, hogy kizárólag tápszer (szopi se) három éves korig. Volt már iylen....amikor a who azt mondta az anyatej veszélyes, csak táp. AZtán jöttek pont az ellenkezőjével.
Én ezt az egészet már nem értem...

Épp most ittam meg egy liter 100% -os baracklevet. AMi tele van stabilizátorral, guargumival, szulfitokkal mert valamitől szép sárgának is kell lennie a löttynek. És majd ezt jól át is adom a tejjel Petrának. Vagy ezek nem mennek át?
katuska79

Katuska:Én ugyan ezeken gondolkodtam sokat.Azért is kezdtem el a hozzátápit,mert én is úgy akartam,hogy tovább fog tartani a csak szopi,de pont ezek miatt döntöttem úgy,hogy elkezdem.
100%os baracklé?Te csináltad gyümi centrivel,vagy elírtad?Barackból 25%os van csak nem?Különben összefosnánk magunkat :lol: De ezekben tényleg sok sz@r van.A 100%os alma,narancs viszont nem gáz és imádom!

Eszter

Kép
eszterem

De teljesen mindegy hogy milyen hiper egészséges cuccot iszol,ha a kaják tele vannak tartósítóval és méreggel!!! :?

Eszter

Kép
eszterem

brestovsky: milyen jó lehet kint Spanyolországban! 2x voltunk Barcelonában, és második kedvenc városunk. Te hol élsz? Már ha nem vagyok indiszkrét. Én is úgy gondolom, hogy 6 hónapig csak szoptatok. Doki gondolom támogatja, de inkább utánolvasás miatt döntöttem így. Konzervből csak a hámozott paradicsomot használom, igyekszünk piacról vásárolni friss árut, amiből mindennap főzök. És csak ásványvizet iszunk, vagy gyümölcscentrifugával facsarunk ezt-azt. Azalián kívül nem szedek gyógyszert sem. Próbálom a magam módján a legjobbat nyújtani kicsi fiamnak.
A táblázatba: január 30. 40+10, Telki kórház, 4390 gr és 60 cm.
nboglárka

Eszter! valóban! csak 50%-os!!! csak megtévesztett, hogy az van ráirva, tiszta őszibarack....

Boglárka! és a húslevesbe sem tesztek vegetát vagy kockát vagy mit tudom én mit? (tényleg lehet annékül is csinálni? nekem ízetlen lesz...) a kenyeret magatoknak sütitek? sosem csábulsz el egy kis felvágottra, szalámira? soha nem veszel csokit, kekszet, nápolyit egyéb nasit?
Én tényleg szeretnék odafigyelni ezekre de hogyan lehet kikerülni ezeket a dolgokat?
katuska79

Órákig lehetetlen volt belépni. :shock:

Hozzátáplálás kapcsán teljesen osztom Katuska véleményét. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbbünk teje ilyenkor már mennyiségileg vagy minőségileg kevesebb. (nekem nincs is már) És valóban minden tele van E-vel. Hiába próbálod kiküszöbölni, nem tudod. A piacon vásárolt gyümi is lehet permetezett. Minden kaja tele van ízfokozóval, szinezékkel, aromákkal stb.
Nekünk a dokink kifejezetten ajánlotta, hogy kezdjem el a hozzátáplálást. (és azóta kaki is van minden nap, és nem szenved)

Rita: mondtad, hogy lejárt a szülési szabid. Akkor nálatok nincs is a mi GYED-ünkhöz hasonló? És aki nem tudja magával vinni a kicsit a munkába, az se táplálhat hozzá?

krisz78

Órákig lehetetlen volt belépni. :shock:

Hozzátáplálás kapcsán teljesen osztom Katuska véleményét. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbbünk teje ilyenkor már mennyiségileg vagy minőségileg kevesebb. (nekem nincs is már) És valóban minden tele van E-vel. Hiába próbálod kiküszöbölni, nem tudod. A piacon vásárolt gyümi is lehet permetezett. Minden kaja tele van ízfokozóval, szinezékkel, aromákkal stb.
Nekünk a dokink kifejezetten ajánlotta, hogy kezdjem el a hozzátáplálást. (és azóta kaki is van minden nap, és nem szenved)

Rita: mondtad, hogy lejárt a szülési szabid. Akkor nálatok nincs is a mi GYED-ünkhöz hasonló? És aki nem tudja magával vinni a kicsit a munkába, az se táplálhat hozzá?

krisz78

Na most meg kétszer ment át. :shock:
Ma el akartunk menni csavarogni, ehelyett bámuljuk a szakadó esőt. Reggelre elég rosszul voltam. Torokfájás, köhögés. Remélem, csak az extra adag fagyi a hibás, nem valami vírus.

krisz78

Krisz! én is pont akkor indultam el a lánnyal amikor elkezdett esni :evil: :evil:

tök jó volt, beszéltem Mátéval skypon. Olyan édes olt ahogy simogatta a képernyőt és dünnyögött Epinek. Persze aztán ment visítozva ugrálni az ágyra :lol:
katuska79

Katuska: Igen, igen, igen!!!! :) A mai napra részemről megszavazlak a topik bölcsének :)

No és természetesen mi is hűségesek vagyunk Mágnes Bencéjéhez, aki csodás kemény kötésű legény, csinos, az étkezési szokásai összeegyeztethetők Violáéval, okos, és még a hóbortjaiban is osztozik az én lányommal- és nem utolsó sorban egy napon születtek, így HATALMASAT lehet majd a jövőben a szülinapokon spórolni :lol: :wink: :lol: :wink: Ki kételkedhet abban, hogy e két kis ember egymásnak lett teremtve?!

Ja, és a lányom már gyűjti a hozományt- bár egyenlőre labdában utazik... :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Újra itthon. Kiporszívózott lélekkel bár, de végre itthon vagyok.

A temetés tegnap megvolt, hát nem nagyon tudtam sírni, fájni viszont nagyon fájt/fáj/fájni fog. Vígasztal, hogy mostmár együtt vannak anyukámmal, s a felhő tetejéről lenéznek, s üzengetnek, mit hogy kellene csinálni... (legalábbis remélem)
A papot majdnem felrúgtam, olyan gagyi, sablonos mondatokkal intézte el "László testvérünk" életét, hogy sírt a lelkem.
Lehet, hogy ha majd odakerülök, a "polgári" verziót választom, nem a "catholic" szertartást.

Visszaolvasni még nem volt energiám, annyi eljutott az én nagyon fáradt és kába tudatomig, hogy volt tali Máginál, alakulnak a jövőbeli párocskák :D, Katuska "Mátétlan", hozzátápi téma beindult.
Mi is almát szopogattunk hazafelé a vonaton, megkínáltam Borkát, s evett az én almámból, ill. csak szopogatta. Igazság szerint csak módjával, mert van már 2 fogacska a szájában Borcsa nagyasszonynak, s féltem, leharap egy darabot. A "nassolási" kedv viszont megvolt hozzá nagyon, kissé mérges volt az én "kötözöttsonka" bogárkám, mikor a "volt alma-nincs alma" effektus áldozata lett :D (magyarul: nem kapott több almát... :lol: )

Most megyek, lefekszem, rossz kifejezéssel élve: hulla vagyok... :shock:, sőt ázott hulla, mert a zuhé akkor kezdett bele, amikor hazafelé mentünk a vasútállomásról... :evil: :evil: :evil: :evil:

Na de tényleg megyek, feldőlök... Naaaagy ölelés mindenkinek :)

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Katuska: nem akarom én megmondani a tutit, csak elmondom, nálunk hogy megy: tengeri sót használok, és alaplevet ahol kockát ír, ja és tyúkot a levesbe. Kenyeret/péksütit ugyanabban a pékségben vesszük akik fatüzelésű kemencében sütnek a harmincas évek óta, és hírből sem ismerik a tartósítószert. Saját készítésű kencéket kenünk a kenyerünkre. Margarin helyett pedig vajat eszünk és olívaolajat használok főzésre.
Brúnó naponta 2x kakil.
nboglárka

Kautska: osztom a véleményed! Ezeket a dolgokat egyszerűen NEM lehet kikerülni. Akkor lehet, ha nagyon sok időd van és nagyon sok pénzed ....amúgy nem. Ha 2 naponta ki tudsz menni a bio piacra, ha bevállalod hogy sütsz a családnak, kenyeret, süteményt, nasit, ha magad gyúrod a tésztát és neveled magatoknak a csirkét...úgy igen. Dehát manapság még van ilyen???

Egyszer olvastam még az első fiam születése előtt, hogy azok a nők akik nem nagyon tudnak szoptatni, vagy csak kevés ideig vagy nagyon kevés a tejük (nekem így volt) az azért is lehet mert túl sok a méreg a szervezetében és egyszerűen letilt a test. Nemakarja átnyomni a mérget a gyerekbe....
Nem nagyon hittem...és vadul próbálkoztam a szoptatással, sajnos nem ment....de tény, hogy már akkor 6 évvel ezelőtt is megjelentek ilyen hangvételű írások.........akár lehet is benne igazság......
Bár a magam részéről majd megfeszültem, hogy szoptatni tudja, mégsem ment...sajnos.

Lányok megkaptam a priviket, holnap nekirugaszkodok és teszek fel képeket a fiaimról (ma sajnos már úszok mindennel).
Rohadt hideg van ma is. SZürke minden...sötét van, talán 15 fok van....nem is értem! Nem június vége van?????

:( :(

KépKép
peni

Boglárka nem megbántani vagy kételkedni akartam csak egyszerűen érdekel mások hogyan csinálják! A levesbe én is saját nevelésű tyúkot teszek!!!! anyukám neveli őket, nem táppal, odakint kapirgálnak egész nap az udvaron. Teletömöm zöldséggel, és mégis ízetlen. Tudom ez azért van mert sajnos az ízlelőbimbóink hozzá szoktak az ízfokozókhoz :cry: . De az alapleved miből van? hát ez most hülyén hangzik de én nyitott vagyok az új dolgokra, szeretnék tényleg finom levest főzni. Feldobsz pár receptet a másikba? A kenyérre kenhető kencék is érdekelnek mert nagyon szeretem őket!
A pékségért irigyellek:( baromi fincsi lehet a kemencés cucc!!! itt csak a pizzériában van kemence és klasszisokkal finomabb a tészta, mint máshol. A péksütik meg egyre műízűbbek, egyenízűek :(
A margarinról már én is leszokóban vagyok, sőt a dokinéni anno azt mondta inkább zsíros kenyeret adjak a gyereknek, mint margarinos vagy vajast mert abban nincs semmi allergén. Van is itthon jó kis mangalica zsír. Sajnos több mangalicánk már nem lesz, anyukám egyedül nem nevel most már:(

Batkata! jó, hogy újra itt vagy! Kívánok nyugalmat a lelkedbe!

kockásra aludtam a fejem. felébredtünk 8-kor, meg reggelzitünk majd visszafeküdtünk aludni Petrával és nemrég ébredtünk. Estefelé úgyis jön Mátévihar, ki kell pihennönk magunkat előre :twisted:

Az előbb meg Petra lekapcsolta a számítógépet:) Mátét leszoktattam róla, erre kezdi a lány :)
katuska79

Sziasztok!

Úgy látom, vasárnap van. :)

Katuska! Köszi! Muszáj lesz, még mindig hihetetlen, hogy nincs...

Más: sajnos nagyon nehéz egészésgesen, adalékanyagok nélkül táplálkozni, ahhoz multiékat, a mindenféle érdekeltségű nagyobb üzemeket... ki kellene nyírni, s visszatérni az önellátó gazdálkodásra...
Ez pedig, ugye nem mindig kivitelezhető.

Na megyek, középső gyermekem lelkileg összeomlik a másik gép előtt, nem tud valamelyik játékkal játszani... :evil: :evil: :evil:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Egészséges kaja kontra egészségtelen kajához: volt egy kolleganőm, aki mindig mindenből a legegészségesebbet ette, bioleveket ivott, biozöldséget evett stb. Miben halt meg? Rákban. Szóval én azt gondolom, igazából a génjeinkbe van kódolva minden. Persze ügyelni kell, meg törekedni az egészséges dolgokra. Én is próbálom a pénztárcámhoz mérten a legjobbat adni a családomnak.

Peni: én nem hinném, hogy azért tudnak egyesek rövidebb ideig szoptatni, mert több a méreganyag a szervezetükben. Láttam én már kétéves gyereket villamosmegállóban szoptató bagózó, koszos cigányasszonyt. Ha az ő szervezetében nem volt méreg, akkor senkiében! Hajlamos vagyok itt is a genetikát hibáztatni. Nálunk pl. a család női ágán mindenkinek problémás volt a szoptatás. Még én húztam a legtovább.

margarin kontra vaj: egyszer a margarint preferálják, máskor a vajat. Hogy is van ez??? :roll:

Batkata: jó, hogy itt vagy. Nagyon sajnálom, amin keresztülmentél.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.06.21 13:12-kor.

krisz78

Krisz! valamelyik nap volt a tv-ben egy érdekes műsor Czeizel dokival. Ikrekkel végeztek kísérleteket, vizsgálatokat és arra a következtetésre jutottak, hogy pl az allergia genetikusan van kódolva. Magyarán ha valakinek van a családjában allrgiás, tehát már kódolva van a génekben akkor csinálhat bármit, úgyis allergiás lesz, max tolni lehet a kialakulásának idejét. Azért ez így eléggé ítélet szerűen hangzik de van benne valami.

Batkatával egyetértek. Ki kéne tiltani a multikat mert azok inkább labarotóriumok, mint élelmiszer üzletek. A szervezetünk még mindig ősember módjára működik, továbbra sem tudunk mit kezdeni a nem természetes anyagokkal....csak halmozódik a szervezetünkben.
katuska79

sziasztok,

Nagyon cukik a pancsizó babák, Ádám és Eszter!
Micsoda kiházasítások folynak itt :lol: :lol: :lol: Én még nem kötelezem el Leventét egyelőre, hadd élje még ki magát kicsit :lol: :wink:

képzeljétek, Levente péntek óta négykézlábazik (az 1. képen csak a lábujjai vannak a talajon):

Kép Kép

Előre-hátra himbálja közben magát, a legjobb, amikor a kiságyban keresztben csinálja, mert bölcsőtalpas az ágy és az is ring :lol:

Katuska, jó pihit "Mátévihar" előtt :lol: :lol: :lol:

Peni, hajrá képfeltöltés, én is kíváncsi vagyok a srácaidra!!!

Batkata, örülök, hogy visszatértél! Gratula Borcsának a fogakhoz!

Lucus, szerintem aki hónapok óta nem írt, nyugodtan vedd ki a táblából!

Rita, hú kemény lehet máris dolgozni...én még el sem tudom képzelni, hogy valaha is fogok...persze fogok, de ez még olyan távolinak tűnik... :lol:

Biokaják: hát igen, ha az ember minden tilalmat komolyan venne, akkor kb éhenhalnánk... :? rákkeltő az ágynemű, a mosószerek, a kaják, a levegő stb stb.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.06.21 13:19-kor.

Kép
vickybabe

Batkata! Jó, hogy itt vagy újra!

Egészséges kaja kontra egészségtelen: szerintem ezt ma nem lehet szétválasztani! Annyira nyereségorientált lett az egész élelmiszeripar, hogy olvasgathatjuk rendszeresen az élelmiszer összetevőket, akkor sem fogjuk megtudni, hogy mi van benne! Csak a paprikát hoznám fel pédának, ami pár éve kiváltotta azt a botrányt -szépen belekeverték a mérgezettet a magyarba és sehol nem volt feltüntetve. Sajnos ez bármelyik élelmiszernél előfordulhat bármikor. Ellenőrzések során rengeteg visszaélés kiderül mindig (nem megfelelő körülmények között, nem megfelelő anyagokkal gyártott, stb még sorolhatnánk a végtelenségig. A lényeg, hogy mind úgysem derül ki, mert annyi ellenőr a földön sincs, amennyit erre a vonalra rá kellene állítani. És hiába akarjuk a legjobbat a családunknak, az igazság az, hogy fogalmunk sincs róla mit eszünk, kivéve, amit mi állítunk elő. De ez egy városban igen csekély, mert még ha kenyeret is sütünk a lisztet meg kellvenni hozzá (ki tudja nem génkezelt gbónából készülte, ha bió nem több-e benne a méreganyag (gomba-mivel nem volt permetezve), szóval enni kell és ezen szerintem nem érdemes rágódni. Én azt gondolom amúgy is, hogy mint minden élőlényé a mi szervezetünk is képes alkalmazkodni bizonyso dolgokhoz és lassanként hozzászokik a mai élelmiszerekhez. Ezért is nem tartom jónak azt, ha a pici gyereket teljesen steril körülmények között akarja valaki nevelni és mindenből biót adni neki, mert ez ma természetellenes és kősőbb nehezebbe alkalmazkodik a környezetéhez.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vicky! De ügyes Levente! :lol: Ezt én már megsem tudnám csinálni! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő, ez a szakterületed? Egyetértek, a "való világ"-ra kell nevelni a gyerkőcöket, mi sem eszünk biokaját, így vélhetően ha nagyobb lesz, ő sem azt fog kapni. De ha még itthon azt is ennénk, mi a helyzet az ovival, menzával?

Kép
vickybabe

Katuska: én nem vagyok multiellenes. Ott se csak szart lehet venni. Az meg, hogy mindent magunknak termeljünk....persze jó lenne, de a mai rohanó világban... És még mi magyarok szerintem egészségesen eszünk (persze nem mindenki) pl. az angolokhoz, amerikaiakhoz képest. Mi ismerjük a zöldségeket, a nyers húst stb., nem csak a porokat és félkész termékeket.
Még egy: Sokan mondják, hogy így a házi tej, úgy a házi tej. Hát, a forgalmas út mentén benzingőzös levegőt szívó, és füvet legelő tehén teje nem tartalmaz ugyanannyi méreganyagot, mint a bolti? (a bolti legalább pasztörizált) Sajna, ez van.

Ezt a műsort nem láttam, de olvastam már arról, hogy egy csomó-csomó dolog öröklődik. Olyanok is, amiről régebben nem gondolták.

krisz78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?