A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Brigi! Szétröhögtem magam! :lol: :lol: :lol:
Samu a TGV! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jól megizzasztottad a Bajcsy teamet. :D
Vendég

Sziasztok!

Na, elsőre is megfőtt a pörkölt, s közben a férj is kedvet kapott főzni, készített cuikkinilevest. Aztán kiporszívóztunk... majd kinyitottuk az ablakokat, mert a 36 fokos teraszon hűvösebb volt, mint a lakásban :shock: . Mondtam, már csak be kéne gyújtani, hogy tuti legyen.:wink:

Manó, nálunk kb. 80 deka - 1 kg a szokásos adag, ez most extradupla, fel kellett hozzá avatni az új lábast. De amúgy is hajlok, hogy mindenből sokat főzzek...

Vasalás: lagalább a kistesó cuccainak egy része kész, este 11-kor megejtettem az erkélyen.
Nemsoká összeáll a kórházi táska :D .

KépKépKépKépKép
uxi

Fú, Mandarka, tényleg ennyire gáz a Nyírő?

Akkor sem volt már jó véleményem, mikor Emivel hazajöttünk onnan, de hogy még fizetni is kelljen egy valag pénzt ezért?! Azt hittem, valamicskét jobb lett, hogy fizetős.

Még pár nap, s lassan egyedül maradok pocakos a topikban. Holnap még el kéne mennem jegyzőhöz, meg földhivatalba (már ismernek minkét helyen...) aztán délutántól igazáb kibújhatan, már kezdem unni a dolgot.
Bár ha szigorúan a fogantatást nézem, szerda este telik le a 40 hét, vérzés szerint meg csak pénteken, de igazán eltekinthetne tőle.

:oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt!

Na alvás nem volt, de semmi :(, szakadt rólam a víz, pedig vizeslepedővel takaróztam+ ventilátor. Garantált tüdőgyuszi :roll: De szunyálni így se bírtam! :(

Uxi: Nálunk is kb ennyi a mennyiség ha főzök... a zuram fizikai munkát végez kell neki az enerdzsiiiiii. :wink: Hát én már kimostam-vasaltam minimanó ruhatárát már vagy egy hónapja. Sztem már lassan lehet újramosni :lol: :shock: Amilyen tempóban haladunk.... ááááááááááááááááááááá :x :shock:

Manó: Azért remélem nem kap el benneteket a hasmars attól a cartól. Én is már többször jártam így :( Főleg a kockadobozos rostosokkal, amiken nem csavaros kerek a kupak, hanem ilyen felpattintós, benyomós..... És a nagyon drága márkás termékeknél (pl Granini) fordult eddig elő leggyakrabban. És persze utólag vettem észre, hogy a perforáció mentén fel volt repedve (ahol a doboz szája van :evil: ) de nem folyt ki míg hazaértünk a boltból, csak itthon vettem észre hogy ott rés van, persze a belső nejlontól nem láccott :evil:

Gurgi: Simánszki lehet, hogy Samu 5 perc alatt jól belakik. Én a helyedben csak örülnék neki, hogy ilyen gyorsan zabbant a gyermek :wink: Remélem enyim pasi is majd ilyen lesz! Mondjuk ha apjára üt akkor 2 percbe összefoglalva meglesz a kajálás+büfi meg még kakkant is :lol:
Milyen volt az éjszakátok?????

Annee: Gondolunk ma rátok :wink:

KinderAndi????????????????????????????????????????

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ezt most ugorjátok át, én meg kidühöngom magam. 8)

A hasam úgy lent van, hogy nem fér a combomtól ha ülök, két napja fáj, mint állat az alja, véresre vakartam magam, viszketek, mint egy rühes, (kezem-lábam-hajasam) szana-szétrepedt a hasbőröm, (117 cm a körfogata, Emit 104-gyel szültem), a gyerek minden mozdulata fáj, tiszta ideg vagyok és elegem van mindenből, pocakból, melegből.
S különben meg le van sz*va a földhivatal, meg a jegyző, menjen oda a férjem és kínlódjon ő ott ebben a hőségben, minek mindig mindent nekem csinálni, ő meg lógatja a lábát a klímás munkahelyén??!! :evil: :twisted:

KépKépKépKépKép
uxi

Jaj bocs, le akartam kicsinyíteni :oops: .

KépKépKépKépKép
uxi

Akkor panasznap :oops: :

Uxi: Bazzeg együttérzésemről garantáltan tudlak biztosítani :wink: :lol: Úgy be vannak dagadva a végtagjaim, és olyan nehéznek érzem őket, hogy az elképesztő. Mintha ólom lenne a karjaimban, lábaimban....ááááááááááááááááá Szörnyű :( Hasam nekem is végigrepedve (még Bogival) és fáj is alul, viszketni is szokott de az nem vészes....és nekem is baromira fáj ahogy rugdosódik odabent a béjb :shock:

Én meg vissza akartam feküdni aludni, erre egy apuka a 3 év körüli kislányát és a pudlikutyájukat ide az ablakunk alá hozta játszani :evil: A gyerek ordítva őrjönk artikulálatlan fejhangon...... :shock: :evil:
Kiszóltam, hogy ez itt se nem jáccó se nem kutyafuttató, meg aztán terhes vagyok és aludni próbálok, mert már hetek óta nem sikerül éjszaka és zombi vagyok és különben is vasárnap van, más se erre az ormótlan üvöltözésre akar ébredni :evil: (az embert valahogy a saját kölkei nem idegegesítik annyira, legalábbis engem biztosan nem :oops: pedig ők is ki tudnak idegelni, de őket eldugítom) Na de rendesek voltak mert szó nélkül elhúztak innen (remélem nem jönnek vissza egy csapat verőlegénnyel :lol: ), de épp elég volt ahhoz hogy a vérnyomásomat felb¤sszák és aludni ne tudjak :evil: :x

Tiszta kóma,fejfájás, hányinger, ájulás határa vagy én nem is tudom összefoglalni, hogy mit érzek...... :shock:
Gurgi után szabadon (Manó felhatalmazásával) faszomkarate :evil:

ceniko
Szeged

Jó reggelt!Először is hatalmas gratula Nenökének.Nálunk sincs semmi jel,hogy esetleg baba ki akarna bújni.Látod Uxi nem vagy egyedül.Annee:Örülök a jó hírnek.Tömzsi ügyes vagy!!!!!!Tücsi:Üdv újra itt.Sok tejcsit nektek is.Más képzeljétek itt már 2 éjszaka olyan eső van,hogy hihetetlen komolyan nem szakad az eső hanem ömlik.Anyóséknak van egy kis hobbi kertjük tegnap 30cm víz állt a kertben.Ki szivattyúzták a vizet de a saláta,ubi,cukkini tönkre ment.Szegénykék most telefonálták,hogy ismét áll a kertben a víz. :evil: :cry:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Sziasztok, csak gyors bejelentkezés.... Még mindig egyben vagyok, nagyon nehezen bírom a hőséget, kisfiammal minden rendben, a 17-i időponthoz képest nem nagyon akar kibújni. Bő egy ujjnyira nyitva vagyok, magzatvíz-vizsg. megvolt (kurva szar volt) de minden okés. Hétfőn derül ki, hogy mikor indítanak, ha addig nem jön (már csak a mai nap maradt). Nem akarok panaszkodni, de iszonyúan érzem magam... a végére minden erőm elfogyott. De már nem sokat kell várni, és babázhatok végre.

Nenokénak nagy gratuláció.
Minden maminak és babinak aki hazajött, üdv itthon és minden szépet s jót!
Andrisnak örülök,hogy jól van!

Majd üzenek, hogy mi a helyzet! Vigyázzatok magatokra. Pusszantás

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Csatlakozom hozzátok Enikő és Uxi!!! Nekem is elegeeeem vaaan. Uxi, két napja veled álmodom! A ma éjszakaiban hazajöttetek a kórházból, és Sebestyénnek hívták a kisfiadat :shock: :shock: :D
Az előző éjszakaiban szültél.... ez kész bakker!

Tegnap már bőgtem a melegtől, nem bírom egyszerűen. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz ennek a szarnak vége.

4 nap!!!!

Kinderandinak minnyá írok egy esemest, mer má nagyon kezdek aggódni.

Mütyűrke írt, hogy jól vannak, Ilka egy tündér, csak nincs gépe, ezért nem tud jönni. A hege már tök jól van, úgyhogy neki összejött csajok!!! :D :lol:

Kép
zsuzsi**

NNa, asszem, nem írok esemest Andinak! Huhh, de jó, hogy jelentkeztél aranyanyááám!!!

Kép
zsuzsi**

Tücsi: Nagy gratula a kicsi Gáborhoz!!! Sok boldogságot nektek és sok-sok tejcsikét!!!

Kép
zsuzsi**

Csajok, 16-án hat baba született Tücsi kisfiával együtt!!!!! :shock: :lol: :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Gurgika drága! Örülök, hogy hasznosnak találtad irományom. Tod, nem vagyok sem főorvos, sem doktorandusz, de még ilyenirányű képzettségem sincs, eccerűen amit tapasztnyaltam, írtam meg.

KINDERKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Uxi! Aha, új főzési eszköz a házban. Főpróba - ismerős. Én eccer vettem magamnak szülinapomra egy 10 literes inox fazakat, kellett az a méret is.
S azon kívül, hogy tökre meg bírlak érteni (hisz 17 napja még egyben voltam picilánnyal), sajna sokat nem tok tenni szenvedéseid enyhülésére. Enikőnek szintúgy.
Inkább gyertek egészséges keretek közt irígykedjünk Melindára. Eső............ Hmmm - ma reggel szétlocsoltam a ház elejét, há tartott a hatása vagy 20 percet.

Gondolkodom, hogy visszaviszem az üdítőt a bótba (számla még megvan róla), s ha piszkoskodnak, rájuk öntöm (mint anno hátbavágtam a fagyival egy fagyist mett csurgó fagyit adott, s nem volt hajlandó még egy ostyát adni a likas mellé).

Miután apa tegnap küldött ugyi egy sömöst, hogy haver megverte, meg egy másik a kórházban, este 8-kor küldött egy másikat, hogy jó éjszakát, rá egy órára, hogy szép álmokat, majd 11-kor jött a haver telkójáról a hívás. Hát ezt már nem bírtam, s kaptak rá írásos választ, miszerint ha egész nap le se szarják a fejem, akkor mitől kéne abban az órában beszédes kedvem legyen. Na erre ma reggel ismét az apa telcsije 1/2 10-kor, hogy jó reggelt. Há bizisten télleg bevágom a durcát. Adriám hivatalos ma egy szülinapi zsúrra, gondoltam lemegyünk oda, s majd apa csak lessen ki a fejiből ha hazaér, hogy hun vagyunk. Há erre a hőség miatt átpakolták későbbre. Gyerekek szempontjából ez jó, de apának így nem bírok keresztbe pakolni. 'Sza meg a nyuszi.

Kép
kissmanó

Na jó, Andrejjjja lekerült a körözöttek listájáról.

Uxi - télleg, hogy fogják hívni a kisöcsit?
Sebestyén :?: :wink: :roll: :oops:

Kép
kissmanó

Szép jó reggelt vagy délelőtött!!

Nagyon jó éjszakánk volt a meleget leszámítva.
Végre kipihentem magam.
Samu nagyon jól szopik, kaki is volt megint+pisike..és sokkal élénkebb, mint tegnap volt de azért még ébresztgetnem kell, kajcsi után jó kis hangja van.
Szal most tutira megnyugodtam és mintha halványult is volna a sárga szín.

UXI!
Basszus, sajnálom, hogy minden rád hárul, ez annyira rossz, hogy így "magadra" maradsz. Nem igaz, hogy nem látja a férjed, hogy mennyire nehéz már a vége..mondd meg neki kerek-perec, hogy mi a pálya..(bocsánat, nem szeretnék okoskodni) csak sajnállak.
faszomkarate

Enikő!
Hát neked sem lehet könnyű, sőt! Ez az mondd meg a frankót jól. Most minden a te érdeked kell, hogy szolgálja..
Persze a kutyás pasi nem tudhatta, hogy mi a pálya odabent a lakásban..rendes volt tőle, hogy elhúzott..Biztos én is felcsesztem volna magam, az tutteroni

Mtücsinek!
Hatalmas gratula Gábor babához! Sok boldogságot és fini tejcikét!

A tejciről jut eszembe, olyan szépen beindult nálam 2 napja a tejtermelés, nagyon örülünk neki, csak úgy folyik..és ha az egyikből szopiztatom a másikból is folyik..csak lestem :shock: Ati szólt, hogy jééé folyik a tej :P
torolve_20131003125716

Kinderke!!!
Kitartás csillagom, kitartás!!!!!! Tényleg napok kérdése..1-2 nap és te is Samuzhatsz!!! Jujj de jó lesz nektek is!!

Mi nagyon élvezzük Atival. Teljesen el vagyunk olvadva, nem győzzük csodálni a kis trónörököst. Vasgyúrógyurkát..hehe..a karja olyan kis izmos, na meg a kis mellizma. Atit simán übereli.(mondjuk nem nehéz) :lol:
torolve_20131003125716

Zsuzsikám!!

Neked is kitartást babuci..mindjárt jön Panka királylány!

Nagyon rossz ez a meleg basszus :twisted:
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Marcipán nagy harcok árán most alszik. Rita tegnap este rád gondoltam, mert nem akart felkelni enni, tiszta ideg voltam. 5-kor evett utoljára és 11 kor tudtam csak felkelteni. Na de onnan folyamatosan evett volna.

Honnan lehet tudni, hogy eleget eszik? Mert Marci is van, hogy 15 percet kajcsizik csak és utána 3 órát alszik. Akkor csak jól lakott nem?

Ja, 4060 grammal születtünk és 3710-el jöttünk ki.

Manó, aranyos volt ami a szüléssel kapcsolatosan írtál, de sokáig lelkiismeret furdalásom volt (egyfolytában sírni tudtam volna) a fiammal szemben, hogy nem szép élményként élt bennem, hanem óriási szenvedésként. Most kezdem feldolgozgatni.

És akkor két képecske: Kép Kép

kispiskóta

Sziasztok!

Írtam reggel, de elszállt az egész, úgyhogy ezer helyett, kb 1500 lett a vérnyomásom.

Nincs is kedvem újra írni, majd délutánra megpróbálom összeszedni magam, bár nem tudom milyen sikerrel.

Mindenkinek szép napot kívánok, babázzatok :D , ahol pedig még bentlakós a bébi, nagyon gyors előbújást kívánok :wink:
Én semmi jelét nem érzem hogy jönni szeretne a bébi, szó szerint semmi különöset nem érzek.... nincs fájás, semmi...
De már nem is érdekel, kihúzom végig, vagy aug. közepéig?! :shock: nem tudom... olyan minden mindegy állapotba kerültem.

Blankám már megint a nővéreméknél, tegnap vittük le őket.
Vannak róla új képeim, teszek fel belőle.

Lányok, bocsi, később tényleg reagálok, de most nagyon mérges vagyok, írtam egy litániát, és elszállt... Kép
Kép
Sziasztok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

jaj bocsi összekevertem a K vitamint a Vigantol olajjal.Igen ampullás,de belefér kiskanál v.teáskanálba.
pillangó7

Szia Zsuuuuuuuuuuuuu!!!

Egyelek meg, akkor nálatok is ugyanaz a helyzet.
Figyi szerintem a meleg miatt is van..basszus nálunk a kisszobában ahol Samu van 32 fok van..hiába keverjük a levegőt..mármint nem rá..A nagy szobában 30-31 fok van.

Ne aggódj Zsu, és tudod miért ne? Mert Marci mégcsak be sem sárgult, szal szerintem nagyon álmos lehet a melegtől..

Én megmondom őszintén ma lemértem szopi előtt és után. 50-et evett kereken és volt egy kisebb adag kakkantó.
Ennek örülök, én az elején inkább méregetem, aztán majd csak hetente. :wink:

Jajj Zsu!
Annyira sajnálom, hogy nem úgy alakult a szülésed ahogy szeretted volna..de kárpótoljon érte Marcibaba (tudom, hogy mindig ezt a közhelyet nyomják de más nem jut eszembe nekem sem :( )

Moni!
Beszarás Blanka, ezt a nőcit..ahogy pózol, nem semmi kiscsajszid van! Ahogy elnézem szereti ha fotózzák :lol:

Na megyek, kisúrolom a fürdőt!! háháháháhá
Kezdődik, kezdődik..hu de röhögök
torolve_20131003125716

Zsú! Pontosan mán nem emléxem mit is írtam.
Na, akkor írok mellé egy újabb gondolatmenetet. Ha a szülés megy úgy ahogy, akkor jöhetnek utána a negatív gondolatok. Lásd Enikő is a kukába kívánta Bogiját. Hát kicsin múlott, hogy Edót is nem kívántam valamerre. Qrva szar tudott lenni egy összeomló gátseb, a szülést símánszki vertem akkor is, de a gátam miatt egy darabig nem igazán akartam gyerekről hallani. Igaz, császár meg sem fordult a fejemben. Aztán szép lassan elmúlt. Szal az idő, tod....
Addig meg amit Gurgika is írt, s hiába elcsépelt: képen is látható tündéri, zabbantani való kicsifiad nézd, s idővel ő is ugyanúgy fog nézni téged. A többi meg majd halványul.

Kép
kissmanó

Enikő! Véletlen nem tiszta nőből van ez a Blanka?
Modellingezni kell majd küldjétek. Érzéke van hozzá, az tutteroni.

Kép
kissmanó

Zsuzsi! Vígasztaljon az a tudat, hogy te pontosan tudod mennyit kell még visszaszámolj. Míg ezt azért még egy páran nem henceghetik el (na, bocsi azoktól :oops: )

Kép
kissmanó

Gurgi - sikamikajárat indul :?:

Kép
kissmanó

Zsú! Olyan édes ez a kissrác!!! Egyáltalán ne emlékezz a rossz élményekre, hanem csakis a jóra, hogy őőőő veletek lehet! Én még csak meg sem próbálhatom a szülést! Csak kiemelik belőlem. Lehet, hogy nem is akarna még jönni... Sokszor én is elszomorodom emiatt, de utána arra gondolok, hogy neki így a jobb.

Gurgikaaa: Édes kis anyuci vagy!!! Nekünk is lesz kölcsönzős mérlegünk, mert ha magamból indulok ki, totál bekattanok, ha nem méregetem... Mindegy... háhá

Móni: Blanka igazi nőőőci!! Annyira szép!!! :wink: Ne idegeskedj, hogy még nem érzel semmit. Én sem érzek, pedig elvileg a rendes kiírásomig csak 6 nap lenne. Szerintem a kicsifiad kihúzza végig. Ha nem hozta ki ez a dögmeleg, akkor....

Kép
zsuzsi**

Ha összejön, akkor holnap szeretnék lejelentkezni a gyerekek családorvosánál. S egyúttal cicikirálynőt meg kéne mázsálni.
Na, ilyen sincs. 8-kor zabált a gyerekem, utána kimentem locsolni, majd más kettőnek reggelit adtam, majd mosogatógép is megkapta a reggelijét, meg rendet pakoltam a konyhában (jujj, basszus, jut eszembe, a kutyák még nem ettek..... na minnyá), s ez a gyerek még mindig hunyik. Asszem piheni a tegnapi extra éber programját.

Kép
kissmanó

én minden alkalommal lemérem,hogy mennyit evett,mert az 5.-1O-percben elalszik és nem eszik eleget,ha ráhagynám fél óránként lehetne szopizni.
pillangó7

Üdv!

Itthon vagyunk péntek este óta. 2007. július 16-án 18.40-kor megszületett a kisfiúnk, aki az Ádám és János keresztneveket kapta. Méretei: 3570 g, 51 cm, 38 cm fejkerület. Tehát nem lett olyan nagy baba, mint amire számítottak, de a doki azt mondta, h ilyen nagy fejmérettel nem tudott volna a hüvelyen keresztül kijönni. Hétfőn 107 mm volt a Bpd.
Mióta itthon vagyunk, szinte meg se nyekken, állandóan alszik, nappal két óránként keltem, h egyen, éjszaka 3 óránként. Sírni alig sír, mindent türelemmel visel. Kaki, pisi van.

Azóta még nem olvastam vissza, ha vki ráér, röviden összefoglalhatná, mi történt az elmúlt héten :wink:

Az újonnan született babáknak és szüleiknek előre is gratulálok :P

Néhány gyakorlati kérdés az újdonsült anyukákhoz:
-Fejjek vagy ne fejjek? Már a kórházban is egyik nővér ezt mondta, a másik totál az ellentétét. Ádám kb 15-20 percet szopik, aztán nem kér. Utána, ha még kemény a mellem, kifejem kicsit, egyelőre papírzsebkendőre, de nem tom, mi lenne a jó megoldás. Szerintetek?
-Mennyit alszanak a babáitok? A miénk még a cicicn is képes aludni, de közeben szopik. Úgy gondolom, ha éhes lenne, sírna, de ez itthon nem fordult még elő, a kórházban igen.

Majd még jövök!

NNNNNNNa, a 400. oldalig már visszaolvastam, köszi a drukkhegyeket :P
Amúgy 5-kor kaptam a beöntést, és 7 körül már teljesen készen voltunk. Így utólag azt mondom, h nem is volt olyan gáz ez a császár, bár kaptam egy kb 15 cm hosszú sebet és egy gyönyörű babát :wink:

Sziasztok!

Ági üdv újra itt, és gratula Ádámhoz!
Én sem tudom eldönteni hogy fejjem e magam vagy sem, mert Bogi olyan össze vissza alszik meg ébred, szal néha ha már nem birom tovább akkor kifejem, olyankor kijön vagy 40-100 mili.

Zsu.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod, én is iszonyatként éltem át a szülést, soha életemben nem gondoltam hogy ilyen borzalmas is lehet, de velem totál elfeledtette a kis tündérem az egészet, totál nem is emlékszem az egészre, csak a Robi ahogy meséli akkor ugrik be ez az, de a arra az iszonyat fájásra egyáltalán nem emlékszem totál nem tudom felidézni, ami nem is baj...
Szal kitartás, gyorsan feledésbe fog merülni hidd el.

Na Bogi éhes, üvölt mék szopizni... :lol:
Vendég

Ná: Üdv itthon :) És gratula Ádámhoz! Akkor ezek szerint császáros voltál? Gyors felépülést kívánok, és sok örömet a picurihoz :)
Én kifejném addig amíg érzem, hogy kemény -nehogy begyulladjon-. És váltott ciciből szoptatnék, mindig azzal kezdeném, amelyikkel az előző szopikor abbahagytuk! :wink:

Andi: örülök, hogy adtál hírt magadról. Hát nem sok okosat tudok mondani, de lélekben veled vagyunk!!!!+++++++++++++++

Zsú: Jól mondják a lányok ezen csak egyetlen dolog segít az IDŐ. Nekem is nagyon brutál szülésem volt Bogival, hosszú kemény 17 órás vajúdás után, 1,5 órás kitolási szak, a gátsebről nem is beszélve...ááááááááá szörnyű volt, de tényleg :shock: :evil: :cry: ! Akkor azt hittem nem élem túl.... Na azóta szültem mégegyet és most fogom a 3.-kat :wink: :D tehát az idő tényleg segít feldolgzni az eseményeket. Legyél türelmes és erőt hozzá+++++++++++++. Segíteni fog benne a kisfiad (aki mellesleg csudaszép, olyan igazi kispasis :D )

Gurgi: Nagyon édes vagy :)

Móni: Nagyon szép Blankád :) Kitartás neked is. Nekem keményedéseim, derékba kisugárzó fájáskáim vannak, de mire megyek velük, nem érnek semmit!!!??? :lol: Te legalább nem fájsz... :wink: Nézd a jó oldalát :wink:

Uxi, Hemej, KinderAndi, Móni és akik még egyben, meg akik már külön :D : Nektek van/volt előtejetek??? Nekem egy csepp nem sok annyi se volt még eddig. Amikor a csajokat vártam akkor már kb félidőtől folydogált.... most meg semmi :shock:

ceniko
Szeged

Enikő: Nekem a bal cicimből kb 3-4 napja cseppenget az előtej. Én Hipp Natal Aktiv bio szoptatós teát iszom, napi fél litert. Nekem az nagyon bevált. Az van rajta, hogy lehet inni már az utsó trimeszterben, de én csak akkor kezdtem el, amikor biztos lett, hogy császár... nem tom miért...
Nem rossz ízű, és van benne édeskömény is, amitől a hasfájós bébek jól lesznek...

Kép
zsuzsi**

Én nemcsak a fájdalom miatt éltem meg rosszul, mert "csak" két óra volt gáz, amikor a feje nyomta volna szét a medence csontokat, de nem sikerült neki. Hanem a császár ténye, hogy nem sikerült megszülnöm, ezt nekem nagyon nehéz feldolgoznom. 12 óra kemény menet után , én üvöltöttem, hogy császározzanak meg, szóval... :roll: Na, de tényleg hagyjuk... :cry:

Megyek,mert két durranó cici várja gazdiját. :lol:

kispiskóta

NáÁgi!

Légy üdvözölve újra és mégecce sok boldogságot Ádámhoz!
:lol:

Ugyanez volt nálunk is a kórházban, 10 csecsemős 10 félét mondott, le kell mosni a garmastant-nem kell lemosni, fektessem oldalra-ne fektessem az oldalára, gáz..bár volt olyan amit nagyon hasznos tanácsként fogadtam..de úgyis mi fogjuk kitapasztalni és minden baba más, egyedi kis tündérkék.

Samu nálunk is bealszik a cicin, sőt cicizés közben is tart szüneteket..olyankor is amikor nyitva a szeme.

Változó a szopi ideje, van úgyhogy 10-15-20 percet de volt már 30 perc is egy cicin.

Na megyek, gyorsan hajat mosni..aztán ébresztés.
Egykor jönnek a szüleim, hoznak husi levest és csiripörit...na és még mit? Kistehenes játszószönyeget Samukának :lol: :lol:

Addig is csókjaimat küldöm nektek! tárárrárárááááááááá
torolve_20131003125716

Ja Zsuuuuuuu!!

Mi már levettük a sziget belépőt Samu csuklójáról..hihihihi Kép
torolve_20131003125716

Szopi kérdés: Az utóbbi időben, ha szoptatok, akkor a másik mellem elkezd fájni. Ha mellet cserélek, akkor a fájó mell is felcserélődik. (mindig a nem szoptató mell fáj) :(
Valakinél előfordul már ilyen?

kétfiús anyuka
babdorka

NÁgi - jó, hogy megvagytok, épen, egészségben, s otthon. Hurrá.

Dorka - igen, ez sztem normális, kezd termelődni a tejci a másikban, s ott gyűl, hisz lurkó nem szopja.

Enikő - előtej másikokkal nem volt, most meg a vége fele pici igen. Szal légy okos tőlem, ha bírsz.

Kép
kissmanó

Ági - Rózsáról tudsz valamit?

Amúgy az összefoglalás szerintem akkor a legrövidebb, ha nézed a Dorka táblát :wink:

Kép
kissmanó

Zsú: Értelek. :( Én azt gondolom, hogy erre viszont nem lehet felkészülni előre. Mármint, hogy sima szülésnek indul és császár lesz a vége.... (mert a programcsászár az más, de nálad ugye erről nem volt szó.... )
Ráadásul ennyi gyötrelmes óra után... :roll: Hát nem tudok mit mondani, soksok erőt kívánok neked, hogy ne kudarcélményként éld meg a szülést.
Megkérdezhetem, hogy mekkora fejkörfogattal született Marci? Mekkora BPD-ét mértek neki az utolsó UH-án???

Dorka: Szerény véleményem szerint azért fáj a melled, mert a stimulálás hatására beindult a tejtermelés, és dolgoznak a tejmirigyek.... Ha nem csomós a cicid, nem jönnek ki rajta piros foltok, nem fáj állandóan (tehát akkor is ha nem szoptatsz éppen) és nincs hőemelkedésed/lázad, akkor sztem csak ez lehet, hogy termelődik a tejcsi...... :roll: (de nem vagyok orvos, se védőnő, se szoptatási tanácsadó)

Hja és akartam már neked mondani, hogy szuper a táblázat, nagyon ügyes vagy :wink:

ceniko
Szeged

Hun van Szivvi?

Kép
kissmanó

Próbáltam képbe kerülni kivel mi történt- nem egyszerű :) Most már naponta potyognak a babók :) ha jól láttam, 16.-a hétfő volt eddig a csúcs, mikor Zalán is világra jött.

A táblázathoz pedig itt a szüléstörténetem:
Szombat este 38.2-es láz (ekkor már napok óta hőemelkedésem volt), irány be a kórházba. Ott is tartottak. És jött a vasárnap éjszaka...
Hajnalban: vmi csöpög belőlem: magzatvíz? vizelet? folyás?
Baba feje nagyon-nagyon lent, eszméletlenül nyom.
Le a szülészetre: nővér szerint, reggel a labor megmondja, hogy magzatvíz-e. Fel a szobámba, csalódottan. Semmi alvás, fáj mindenem.
Reggel 5-kor ki az ágyból, zuhany, hajmosás, borotválkozás. 6.30-kpr hívom Tamást, hogy itt nem lesz semmi, hazamegyünk egyben. Pihenek az ágyikóban, majd 7 -kor kiszállok, és zutty egy jó nagy adag víz. Juhhé, ez már biztos a magzatvíz! Tamást hívom, sztorno minden, jöjjön azonnal. Nővérnek mondom mi történt, mutatom a betétemet, megerősít, hogy igen, ez a rózsaszín víz tényleg az. Úgy örülök! Mosolyogva szedem a cuccom, és megyünk a szülészetre. Ügyeletes doki megvizsgál, megerősíti, hogy a szülés elkezdődött, azt mondja, nem turkál sokat, mert a baba feje annyira lent van, nem akarja elmozdítani. Telefon Krisztának (szülésznő), dokinak. Krisztina 10 perc múlva ott is van, megviszgál: szűk 2 ujjnyira ki vagyok tágulva!!! De jó hír ez, mert még nem is rossz, nem is fáj! Borotválás, beöntés. Egyáltalán nem kellemetlenek. Közben folyamatos zutty-zutty, és minden magzatvíztávozásnál nagy könnyebbséget érzek. 8-kor megyek be a szülőszobára. Alig várom, hogy Tamás megérkezzen, meg a dokit megismerhessem. Tamás 8.10 körül ér, nagyon izgatottan. Doki 8.30 körül jön, első ránézésre szimpatikus. A csapat összeállt, megnyugodtam. Doki megvizsgál, elég brutál módon, a méhszáj nagyon hátul van, ezt húzta előrébb. Ő is 2 ujjnyi tágulást mond. Annak érdekében, hogy az össze-vissza jövő fájásaim rendszereződjenek, azt mondja oxitocyn infúziót kapok. Nem örülök, de megnyugtat, hogy először nagyon keveset, aztán megnézzük a hatást, és megbeszéljük, hogyan tovább. 9-kor kezdik csepegtetni az infúziót, hamarosan beállnak a 3-4 percenkénti fájások. Jó erősek (100-120 körül) de köztük van időm pihenni. Szülőágyat próbáljuk fekve, ülve, sehogy sem jó, inkább ülök az ágy szélén, meg néha állok. 10 előtt jön a nagy ötlet: Krisztina áthozza a labdát! Hú, ez milyen szuper!!! Ráülök, Tamás egy kisszékre mögém. Fájáskor kérem, hogy ne érintsen, de a szünetekben simogat és segít ellazulni. Fájás közben vadul ringatom a csípőm a labdán. Sok fájásnál jön még mindig a magzatvíz. 10 körül újabb vizsgálat, 2 és fél ujjnyinál tartunk, kérdezem a dokit, mit gondol, 5 körül meglesz a baba? Doki válasza, ha így haladunk 3-ra is. Na ez jó hír, akkor 5 órát kell kibírni, és még nem elviselhetetlen. Azért kérem, hogy egy aneszteziológus legyen készenlétben, ha ennél is rosszabb lesz, szeretnék EDA-t, de kiderül, hogy a 3 közül senki nem tud jönni. Hú, ez meglep. Akkor nincs vésztartalék, ezt végig kell csinálnom, mese nincs. Fél 11-kor nagyvizit, nagyfőnök szerint még nagyon mosolygok, szóval ez eltart egy darabig, nagyon szurkol, hogy hüvelyi szülés legyen. 11-kor megemelik az oxitocint. Na innen szünet szinte nincs, csak 30 körülre megy vissza a fájás, és újrakezdők. Nincs ugyan 100 körüli, csak 60-70, de pihenés nélkül 3x annyira fáj. Kicsit megijedek, ez 4 órán keresztül ilyen lesz??? Vizet szerencsére végig kortyolgathatok, meg szőlőcukrot szopogatok, ez sok erőt ad. Szülésznő adagolja a homeos méhnyak lazítót. Fél 12 előtt Krsztina megkéri Tamást, hogy csomagolja össze a cuccaimat, költözhetünk egy egyágyasba. Fél 12 után mondom Krisztinának, hogy felállok a labdáról kinyújtani a lábam, hiszen ott ücsörgök jó ideje. Ahogy felállok, egy olyan óriási, görcsös fájás tör rám, azt gondolom, ki sem bírom! Rágörnyedek az ágyamra, sokáig tart és vérzek. Doki és szülésznő összenéz: kérdezik, székelési inger van? igen! Na akkor fel az ágyra, jön a kitolás. Micsoda??? Nem tudom felfogni. És Tamás nincs itt!!! Felfekszem és mondom, hogy azonnal kerítsék elő a férjemet. Tamás rohan, ő sem fogja fel, mi történt. Annyit hallok, hogy várjak, míg jön a fájás, akkor nyomjak. Tamás fogja az egyik lábam és a fejem, szülésznő a másik lábam. Jön egy fájás, vágnak a kicsi feje kint van! Aztán még egy és kicuppant a teste. Döbbenetes, leírhatalan, mámorító érzés. Csak sírunk és nevetünk. A mellkasomra teszik a magzatmázas gyönyörűségemet, utána Tamás elvágja a köldökzsinórt. Aztán picikét elviszik, jön a varrás. Adnak még fájdalomcsillapítót, így el lehet viselni, csak nagyon türelmetlen vagyok, mikor kapom vissza a babámat. Kb. 20 perc múlva ez is eljött, még mindig magzatmázasan, meztelen testemre fektetik, irány a cicik! Mámorító!

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!!

Mindjárt visszaolvasok,de most jöttem NSTről. Bent voltam a szülőszobán...Először a vajúdóba ültetett le a szülésznő / tök szimpi fiatal csaj volt/ majd mivel nem működött a gép átvitt egy szülőszobába... Hát jó picike... Félóra alatt jól megnéztem magamnak mindent. Egy zavaró dolog volt csak, mellettem lévő szobában pont zsült egy csaj és olyan hangos volt... Jó persze nem tudhatom, hogy én milyen leszek,de Babus akkorát ugrott,amikor felsikított a csaj... Felment 200ra a szive :lol: De volt légkondi!
Hétfőn reggel be kell mennem a kórházba úgyhogy ma még vagyok utána meg majd smst küldök,ha hír van.
Vendég

Emma: Gratulaaaa ehhez a gyönyörű szüléshez!! Nagyon üygesek voltatok :) És végülis hány órakor is született meg Zalán???? Fél 12-kor?????
Csak érnek valamit ezek a homeós golyócskák..... :wink:

Orsi: Nagy nagy drukk holnapra. de csak befekszel, vagy indítanak is??? :wink: Méhszájat nem néztek???

ceniko
Szeged

Emma - csudijó volt olvasni. Na, akkor hamar jött a végkifejlet.
Oszt télleh, :?: órakor?
S a lázad :?: Vagy olyan volt az is mint Anneenak a vérnyomása? Szereti a cicit?

Kép
kissmanó

Borinak egy bébiőrös fotó

Kép

Kép
kissmanó

SZiasztok!

Itt ülök még én is, bár már tegnap azt hittem, de kivártam és elaludtam...

Tudjátok milyen kicsi a világ? Nagyon. Mint most kiderült amit sejtettem, hogy én ismerem Ágit... Tudtam Ádámról is... Csak azt nem tudtam hogy ő az az Ági :D A férjeink egy munkahelyen dolgoztak....

Ná (Ági)
Pusziljuk a kis trónörököst :D Sok tejecskét neki, ami ahogy látom már van is. Mi még kivárunk, én sose kapkodom el ezeket a szüléseket. Jánost is üdvzöljük! (Sztéló család)

Na megyek lezuhanyzom, fővök a saját levemben

Nadine
KépKépKép
nadine

Enikő: Csak befektetnek.... De remélem Babusnak jó a memóriája és csak azért nem bújt ki eddig,mert rák lett volna,de holnap lépünk oroszlánba,ha jól sejtem és még az elején én mondtam neki(még annó én hülye!!), hogy jobb volna neki... Majd meglátjuk!

Édesek a képek!! Tudom mindig ezt írom,meg olyan általánosságnak hangzik az is,hogy üdv a hazatérőknek! Az újszülötteknek meg sok tejecskét! De ilyenkor nem nagyon lehet mást kívánni :wink:

Előtej: Nekem már elég rég van. Na jó már fogamzás elött is volt ilyen tejszerűfolyás a bal mellemből,néha a jobból is, de ez a magas prolaktin szintem miatt volt. Most meg mindig van egy papír a melltartómban éjszaka meg jól összepecsételem a pólót. Amíg nem volt ilyen dög 2 pólóban aludtam 1 felszívta a másik meg jól esett,de most azt az egy spagettipántos kis anyagdarabot is nehezen viselem magamon...
Vendég

Orsi! Én szerdán fekszem be a kórházba. Lehet, hogy addigra te babázol! Majd megkereslek. Milyen Orsi vagy? Hogy ne kóvályogjak! :D

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?