A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Batkata: jó nyaralást! Jó az a hányós szmájli, honnan vetted? Á, most úgysem olvasod...
Jelentem, mi 5 óta fönt... Saci megint fosott, most ugye hat óra van, azóta megint. Szegény kis sejhaja totál kivan :( De jó a kedélyállapota, éppen a fotel lábtartóját püföli, amikor éppen nem szorul be alá :roll: illetve most a földet, és vigyorog :D
Na megyek, tésztába rakom :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok, vagyok én is csak a hétvégém elég gyorsan telt így nem tudtam a gép előtt lenni mindig. Bocsi.

Pár napja adok főzelék élét a Joelnek, vettem sárgarépa, sütőtök és paradicsomos burgonyát.
Ebéd körül már ezekből adok neki. A sárgarépa nagyon ízlik neki, de attól a széklete egy kicsit sűrűbb.
Adtam neki a paradicsomos burgonyából, hát megette azt is, de az még elég fura ízű volt neki. A sütőtököt még nem adtam neki. Uzsonnára vagy tízóraira szoktam adni neki tejpépet már az is eléggé ízlik neki. Majd aztán szép fokozatosan majd más féléket is veszek neki. Amíg nem eszik olyan sokat addig inkább üvegeset veszek neki.a Kecskemétit vettem most a DM-ben 199ft-ért.

manocskak

Beköszönök, vagyunk, de nem jól továbbra sem. (blogomba írtam részletesebben) Kezdek komolyan félni ettől az egésztől. Még soha nem voltam ilyen tehetetlen és kiszolgáltatott. :cry:

Olvastam, hogy máshol a babók nyűgösek/betegek, nagyon nehéz lehet, jobbulást mindenkinek!

Bocs a nyűglődésért, igyekszem a nap folyamán visszafogom magam. :oops:
kisbogacs

Pálkinkás jó reggelt :) én már másodszor keltem fel, az imént visszafeküdtem, és most keltem :D :D Saci még alszik. Azért egyáltalán nincs szokva az 5 órás keléshez, most gondolom, kipiheni.
Apropó, Kecskeméti: az alma-körte ital 100%-os, és nincs benne cukor. Lehet, hogy már valaki írta, csak az agyam szita.... én még nem vásároltam kajákat, csak ha már a dm-ben voltam, kiváltottam az 1 ft-os innivalót, és körbesasoltam. A müllerben körbenézést a hétvégén buktam sajnos, hát, ez van.
Móni: répa mellé egy kis barack vagy szilva?
Ó, nálunk érik a sárgabarack :D gyönyörű :D :D remélem, ez a hülye idő nem teszi tönkre.

Csöre
csöre74

visszafogom = visszafogni
jól ragzom a magyartot :oops:
kisbogacs

Kriszti: jobbulást!!!!! Remélem, tényleg semmi komoly! Mikor mész dokihoz?

Csöre
csöre74

Hát, Móni, elvileg már érik, én már vettem édeset is. Fini fehér húsút :) de Sacinak az sem ízlett :? nem baj, eszik később :)
A sárga most kezd érni, a kertben a vihar szépen leverte a legpuhábbakat.

Csöre
csöre74

Csöre, 2 után jön ki a doki.
kisbogacs

Kriszti: remélem, tud valami gyors gyógymódot, amivel helyretesz! Addig is: kitartás!!!

Csöre
csöre74

Nálunk jól telt az éjszaka, de rossznak indult. 1/2 11-kor elaludt. Amúgy én kifejezetten sajnálom, hogy most már egyre kevesebbszer alszik el cicin. Az olyan egyszerű és gyors volt. Ő maga szokik le róla folyamatosan, így viszont altatni kell. Tegnap is be nem ált a szája, aztán gondoltam leoltom a lámpát hátha sötétben nem dumál, és 5 perc múlva aludt is. Na de 1/2 1 kor már fent volt. mondom szép éjszakánk lesz. Kapott cicit. ALudt tovább és én meg 3/4 6-kor arra ébredtem, hogy folyik belőlem a tej!! Hú de rég aludtam 5 órát egyben nagyon jó volt. Aztán Zille 1/4 7 kor ébredt. Cici és aludt tovább 9-ig!! Bár ilyenkor már dolgozik a pocakja és elég sokat forgolódott, meg nyöszörgött, szóval én csak bóbiskoltam, de így is fitt és fiatal vagyok újra!! :lol:

Csöre - Sajnálom, a nem sikerült hétvégét. Müllerbe én is el szertenék jutni, de itt nincs a közelben, vagy Te melyiket nézted ki? Saci jól bele húzott a fogacska gyűjtésbe!! Remélem nem viseli meg ez sem nagyon!

Kriszti - Ági biztos érzi, hogy anyának most nyugalom kell és jól viselkedik! kitartást, remélem mielőbb helyrehoz a doki, és kiderül végre, hogy mi a baj!

Hozzátápis napirendes kérdésem - Zille 9 körül ébred, de csak 10 körül kér enni. Én úgy gondoltam ez legyen még cici, de így a 1/2 12 kettő felé esik a gyümi, 1. már fáradt és nincs türelme enni. 2. nem késő ez gyümizni? Kezdjek reggel gyümivel? Kipróbáltam ha alvás után kapja a gyümit, akkor többet eszik, de akkor már 1/2 1- 1 óra van, az meg már ebéd idő lesz később. Jaj olyan egyszerű volt csak ciciztetni. Na majd csak belejövök. De muszáj, hozzátápizni, mert sokszor cicisztrájkol, vagy szipákol 2 percig. És nem kell neki.

Tegnapra Boldog 5 hónapot Petra babának!!

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok,
csak néhány reagálás, mert nálunk változatlan a helyzet, Borka semmit nem alszik, én sem :(
Magdolnasz,
már hiányoltalak, gratula a forgáshoz Nórinak :)
Batkata,
tudom, már nem olvasod, de a 90 naposhoz csatlakoznék :wink:
Kriszti,
olvastam a blog bejegyzést, szörnyű, Te egy hős vagy, komolyan, nagyon drukkolok, hogy kiderüljön, semmi komoly :)

benci

Lucus,
én nem veszem szigorúan ezt a kajálást, majd mindennap máskor van a gyümi, mert az alvás-ébredés is mindig más időpontra esik, szerintem majd kialakul, nincs értelme most azért időzíteni valamit, hogy majd később jó legyen...én legalábbis ezt tapasztaltam a nagy fiamnál, hogy minden-alvás, evés, szokások-olyan gyorsan változik náluk, hogy nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni semmiből...

benci

HALI!
A lányom 3. napja fél9-kor ébred először,este 9-től... :D (eddig-6-7 körül ébredt.Volt azért,hogy 8kor-párszor)Ez azóta,hogy uzsira is bevág egy üveg gyümit...Már 1hete az uzsit is elkezdtem...De ilyen gyorsan eddig nem jututtunk el az egy egész üvegig... :roll: Lassan én már csak reggel és este szoptatok... :o Bár víz és egyéb folyékony állagú helyett én kajcsik után is inkább szopiztatok.Lassan el kezdhetem a fogyókúrát!! :D :o Jajj de jó!
Tényleg!Katuska,Csöre és a többi több gyermekes tapasztalt anyukák!Ha majd elkezdem a reggelit is,akkor az milyen kajáknak kell,hogy legyen?Tejes(babatej-tápszerféleség) kaják gondolom... :roll: De milyenek?Se gyümi, se főzi...!?!?Vannak vmilyen recik reggeli ételre babáknak?

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: én tápszert adok reggelire a kicsinek. A nagy fiam is sokáig azt kapott csak...egy jó nagy cumisüveg tápszer aztán ennyi...főzeléket mégsem gondotlam neki reggelire adni :lol: :lol: . Így legalább megéhezik a tízóraira. Amikor nagyobb volt adtam neki tejpépet de utálta...a tápszer jobban ment!

KépKép
peni

Hú, Eszter, ha én arra emlékeznék :roll: Igen. Úgy rémlik, reggelire tejpépeket adtam, esetleg felturbóztam valami gyümölccsel vagy babakeksszel. Tízórai gyümölcs volt, ebéd az rendesen főzelékféle, amikor nagyobb lett, akkor husival, majd uzsira megint gyümölcs és/vagy tejpép, vacsora meg megint valami tartalmas. És eközben akkor szopizott, amikor akart. Így volt Mesinél, Zazáról inkább ne beszéljünk :roll:

Luca: szerintem sem kell olyan rettentő szigorúan venni ezekben az időkben a kajálást, hiszen még messze vannak attól, hogy bármire is beálljanak. Egyébként meg tényleg jó későn kel Zille... akkor hogy esik az 5 kajálás?
Hozzátápi: ilyenkor egyáltalán nem muszáj még, a szopi sztrájknak ezer oka lehet, akkor is lehet a fogacska, ha még nem látszik, vagy bármi fájdalom a szájában (beütötte, pici fertőzés, stb...). Saci is 2 perceket szopizik, de nem eszünk még, mert nem akar. Félek, hogy ha erőltetem, úgy járok vele, mint Zazával. A mai napig zavaros a kajálása :? :(

Csöre
csöre74

Szép jónapot mindenkinek!

Csak ezt az oldalt tudtam elolvasni, kicsit le vagyok maradva. Apa itthon van velünk. :D

Kriszti: nagyon sajnálom a betegséget! Remélem minél előbb helyreáll minden!

Csajok!

Olyan borzalmas éjszakánk volt! Zsófi hajnali 1-től óránként kelt. Eleve este ordítva aludt el. Nem tudom pontosan mi lehetett a baja, én a fogára gyanakszom. Főleg azután, hogy éjjel óránként sírva ébredt. Remélem hamar túljutunk ezen.

Másik dolog, van köztetek olyan, akinek a babája sokat bukik? Én már annyira sajnálom az enyimet, hogy nem igaz. Most megpróbálom, hogy minden szopi előtt kap egy kis krumpilt, a gyerekorvos szerint az besüríti a gyomrában a tartalmat. Már alig várom, hogy ne kelljen cipelni, és ne csak a hasán legyen. Hátha akkor kevesebbet bukik vissza, vagy abba is marad.
Most rámentem a netre, és szakértettem egy kicsit. A csecsemők 80%-a szenved ettől.
Ja, de a enyém, öklendezik is néha. Bár azt vettem észre, hogy akkor szokott lenni, amikor valami nagyon nem ízlik neki. Most éppen attól volt, hogy krumpilt összekutyultam anyatejjel. Nem igazán jött be így neki. Most majd megpróbálom úgy, hogy a főzőlével keverem majd össze. Szóval simán kihányja ami nem ízlik.

Kép
Kép
cs_erika

Hali!
Magdi:
gratula a forgáshoz! :lol: Nem akarlak elkeseríteni, de amíg nem tanul meg magától visszafordulni, ez lesz a sanyarú sorsod.... Bencével 1 hónapja csinálom, mostmár éjszaka is... :?

90 napos:
én is erre hajlok! Benci neked indult már meg a súlyod?

ma Bence először kapott zöldséget, krumpli személyében.. Az én drágám bevágott 230 ml alma- krumpli Anya féle kotyvasztékot :lol: kiváltottuk a tízórait!!!! :D

Annám miatt pedig kétségbe vagyok esve.. odáig jutottunk az ujjszopással, hogy gombás lett az ujja, az ujjbegye hámlik, és kezd véraláfutásos lenni. Most ott tartunk, hogy az én 2 éve nem cumizó lánykámnak cumit adtam... Mégis csak jobb megoldás, mint egy élete végéig látszó eldeformálódott ujj... :cry: Közben kenem neki Canestennel...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok.

Erika:Kitti is sokat bukik cici után,de ha sürűbbet eszik,akkor tényleg nem.
Katuska nyugtatott meg ezzel engem,és tényleg úgy lett,hogy elkezd szilárdabbat is enni,javúl a helyzet :lol:

Batkata:Jó nyaralást,de jó nektek.........!

Kriszti:Sajnálom,hogy nem javult a hátad,mi a fenétől lehet...????????

Benci:Sajnálom a nemalvós napokat :cry:

Csöre:Sacinak a fogától lehet hasmenése???
Drága lehet,ahogy vigyorog,mikor csibészkedik. :lol:

Kittikém,még mindíg nincs túl jól.
Holnap lesz 5. napja,hogy szedi az antibiotikumot,csak használ máááááááááááár!!!
Neki is van kicsit hasmenése,és reggelre kiütése is lett :cry:
De ez gondolom a gyógyszertől lehet.

Kép
Kép
Kép
regina74

Kép

ilyen kis szomorú arca van,mióta betegeskedik,az én állandóan vigyori kiscsajom :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Sziasztok!

A beteg babóknak jobbulást!

Kriszti: olvastam a blogod. Hú, nagyon sajnállak. Remélem, azóta már jobban vagy!

Mágnes: mi is kiváltottunk egy kajálást. Mi az ebédet. Érdekes, nekem azt mondta a védőnő, hogy azzal kezdjük. Zöldséges cuccokat kap akkor. 10 óraira továbbra is gyümölcs+tápszer (vagy tejpép-azt nem bukja ki)
Nem lehet kapni a patikában ujjszopásra valami kencét? Az hátha elrettentené Annát!

Móni: hogy vagy? Nem fáradsz el nagyon ebben a fülledt mekegben? Tavaly, mikor babás voltam, ez az idő volt a rémálmom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.06.29 12:55-kor.

krisz78

Na és a Martin műve,10 percet volt egyedűl a szobájában

Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

Na, tényleg a krumpli nem ízlik neki. Hozzá kutyultam egy kis őszibarit, és rögtön csúszott mindenféle öklendezés nélkül.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Megint jó sokat írtatok, mire végigolvastam, már el is felejtettem, mire akartam reagálni. Azt látom, hogy Kriszti háta nagyon bedurrant, jaj, de rossz lehet Neked! Jobbulást, remélem, a dokinak lesz rá valami csodaszere. És Kittinek is jobbulást, jó lenne már abbahagyni azt a nyamvadt antibiotikumot.

Nálunk jól sikerült a hétvége, szombaton a várban sétáltunk egy nagyot, vasárnap meg libegőztünk (oda Bálint nélkül mentünk, mert elég vacak idő volt). A mei-tai nagyon jól debütált, Bálint is és én is imádjuk :D A várban jól megbámult bennünket mindenki, mintha a Marsról jöttünk volna :D Pár kép a hétvégéről:

Kép Turistáskodunk Kép Útközben elaludt Kép Vacsora

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit,jók a képek,Bálint nagyon husi :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Krisz:
én legutoljára szoktam a főétkezéseket kiváltani, tízóraival kezdem. Azért, hogy a nap folyamán minél korábban kapja meg a gyümit, mert, ha allergiás reakciót váltana ki valamelyik, akkor még időben el tudjunk jutni az orvosig. Annával is úgy csináltam, hogy először a tízórai, aztán az uzsi kiváltása jött. Ezt követte az ebéd, utána a reggeli, és a vacsorát hagytuk el legkésőbb, kb. másfél évesen.

A gyógyszertárban lehet kapni kenét, ami rossz ízű, és akkor talán leszokik róla, de amíg gombás, és repedt, addig nem merek rákenni semmi ilyet, nehogy csípje neki... :?

Edit:
látszik Bálinton, hogy milyen jól érzi magát MT-ban :)

Regina
Milyen szép szeme van Kittinek!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Edit: nagyon szép a MT-od :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: én meg cseppet sem elfogult :wink: :lol: :lol: :lol: jó lehetett a kirándulás :) Bálint milyen édesen kukucskál :)

Szegény pici Kitti, tényleg milyen bágyadt :( jobbulást neki!
Martin szobája... na, én inkább nem fotózom le Zazáét... mint ahol legóbomba robbant :?
Regina: nem a foga, hanem a foga miatt megnövekedett nyáltermelés és a pici gyulladás miatt lehet hasmenése Sacinak, de javul... a hasmenése...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

De sokat írtatok! Még jó hogy Benedek alszik... azt is kell neki valamikor. :?
Benci: asszem teljesen megértelek. A fiam eddig sem volt valami jó alvó, de most 3. éjszaka csinálja a egy-másfél óránkénti kelést, sehogy se jó neki, nappal is alig alszik. Már nem tudom mit csináljak. Amúgy tök jó kedve van, eszik, vigyorog ezerrel.
Edit: tök jók a MT-s képek, én is akarok ilyet. Azt hiszem ideje lenne már utána nézni.
Mágnes: ujjszopi nem semmi. Az unokatesóim (lány is és fiú is) mindketten kamasz korukig szopták az ujjukat, a lány még 18 évesen is bekapta este ha fáradt volt, vagy ideges. A fiú előbb abbahagyta, de ő "szopcsizott" is (textilpelus v. zsebkendő összecsavart sarkát dugta az orrába... :shock: ). Neki a fogai mentek rá, fogszabályzót hordott. A legrosszabb, hogy a fiam is az ujját preferálja a cumival szemben, és nem akarom hogy rászokjon. Tényleg, ujjszopi elleni lötyit nem próbáltál még?

Szilvi
Kép
xania9

Szilvi,
én azért nem értem, mert Borka eddig tök jól aludt, kezdte már átaludni az éjszakákat is, és nappal meg 4-5 órákat aludt 2-3 részletben...most meg éjjel kelünk 2-3-4x, nappal meg félóránál többet nem alszik egyszerre...és látszik, hogy nem elég neki, mert egész nap ásítozik...az előbb aludt el, 1 órán keresztül dugdostam vissza a cumiját, azelőtt cumi be, kijöttem, és már aludt is...én most arra gyanakszom, bár lehet, hogy ez hülyeség, hogy pont egy héttel ezelőtt fel kellett költenem 2x is egymásután, mert mentünk dokihoz, másnap meg dévényeshez, és addig ilyen sosem volt, nálam a gyerekek alvása szent, sosem költöttem fel egyiket sem, inkább lemondtam bármilyen programot, de most muszáj volt...és azt gondolom, hogy emiatt borult fel a ritmusa...nem tom... :shock:
Regina,
Kittinek sok-sok gyógypuszi, sajnálom, hogy nem tudtátok megúszni az antibogyót :(
Edit,
megint egy csinos anyuka :twisted:
Erika,
sajnálom, hogy Ti sem alszotok jól :( ...azért biztos nem véletlen, hogy most kezdenek a babáink mind egyszerre elromlani...nyilván nagy szerepe van a készülődő fogacskáknak is...anno ilyenkor kezdtem a fiammal is 8-10x kelni éjjel :evil:
Mági,
ügyes Bence, csak győzzed mostantól a főzést neki(k) :lol:
Anna ujjszopása :( ...ha vígasztal-a múltkor panaszkodtam éppen-Benedek megint cumizik az esti elalváshoz-mindjárt 4 éves :roll:
Hogy érted azt, hogy megindult a súlyom? Ha úgy, hogy fölfelé, akkor igen :lol:
Na, jó, hogy kiteregettem 10 perce a teraszra :evil: , zuhog már

benci

Ja, még azt akartam, írjátok, hogy a szilárd kajáktól kevesebbet fog bukni a baba, hát, Borka eddig soha, de tényleg soha nem bukott, aztán, mióta eszik gyümit is, egyfolytában :shock:

benci

Edit: de cuki képek! Milyen kis husis Bálint! :lol: :lol:

krisz78

Eszter,
reggeli:a fiam is sokáig szopizott csak, aztán tápit ivott-2 éves koráig-azóta meg kakaó...közben, ahogy lehet már adni glutént-én csak 1 éves kor után fogok-, mehet a kicsi kifli, kenyér, sajtot már hamarabb...de tejpépet is adhatsz, főzeléket én sem adnék...erről jut eszembe, még amikor Pesten laktunk, a fiam régi védőnője azzal kezdte az első hozzátápis tanácsát-4-5 hónapos volt Benedek-anyuka, mostmár kezdheti adni neki a katonákat, vajas kenyér bolti sonkával :roll: ...hogy mik vannak :twisted:

benci

Köszi lányok a dicséreteket, átadom az illetékesnek. A hétvégén megyünk a Bükkbe, szerintem ott már inkább Apa fogja vinni Bálintot (legalábbis hegynek felfele. Nekem épp elég magamat meg a nagy hátsómat fölcipelni :D )

Mágnes: sajnálom az ujjszopi következményeit. Ha rendbejön, akkor azért sztem próbálj ki valami ujjszopi elrettentő krémet.

Lányok, már annyit írtatok a hozzátápiról, hogy én teljesen összezavarodtam, mikor, mit, mennyit, hogyan... Jajjjjjjj, még a végén szoptatni fogom 2 éves koráig, és én leszek a WHO mintaanyája :D :D :D :D

Benci: sajnálom az alvás gondokat, kitartás! Szerintem nem attól van, mert 2x felébresztetted, inkább egy fogacska lehet a ludas.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Na köszi!Én is erre gondoltam,de ez nem lesz valami változatos reggeli...Tudom.Nem is kell,hogy az legyen.
Edit:Nagyon jók a képek!-WHO minta anya :lol: :lol: Ja.Pályázd meg ezt a címet!
Egyszer ,még terhességem előtt elkezdtem ezt a 90 napos diétát.Hát...3napig bírtam,de csak mert annyi finomság vett körül és nem bírtam ki,hogy ne egyek mást is. :oops: :roll: :?
Pedig a naptárba is beírtam napra pontosan,hogy miket kell,hogy egyek.Receptek stb.Ha már nagyobb adagot" lefogytam,lehet,hogy elkezdem újra,mert nagyon sokan dicsérik ezt a módszert! :o

Eszter

Kép
eszterem

Én is dobok képeket:

1. Az új verdám (a nagybátyámtól csórtam)

Kép

2. Kertészkedés

Kép

3. És egy kedvenc vigyorgós:

Kép

krisz78

Krisz: tündéri Ádám!

Eszter: miből áll ez a 90 napos diéta?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: WHO minta anya :lol: :lol: :lol: :lol: épp a napokban beszéltem az egyik szomszéddal, mesélte, hogy a legkisebb fiát (3 van nekije) 1,5 éves koráig csak szoptatta, mert semmit sem fogadott el a gyerek. Nem hinném, hogy bénázott, ha előtte 2 gyereknél megoldotta... azt mondta, már teljesen kivolt, azt hitte, az esküvőjére is ciciről megy majd a gyerek :lol: :lol: :lol:
Egyébként a 2 éves korig való szoptatással szerintem sem lehet ártani a gyereknek, de természetesen csak úgy, ha mást is eszik :wink: nekem a két nagy 2,5 éves koráig szopott, igaz, az már a végén eléggé megterhelő volt nekem... nekik nem :roll: cicihuszárok :lol: :lol: :lol:
90 napos diéta? Csodaszer? Jaj, de felkaptam a fejem :D Pedig szerintem csak mozognom kéne, ha lenne rá energia a petyhüdt izmaimban :roll: :oops:
A rossz alvásokat sajnálom, Csajok :( nem lehet, hogy a fülledt időtől van? Nem kapnak rendesen levegőt? Nálunk most is 71 %-os a páratartalom.... én személy szerint ilyenkor már fulladok. Igaz, asztmás vagyok, de ha nekem ennyire leterheli a tüdőmet, egy pici babának szerintem ugyanennyire a kis éretlen tüdejét :(
Benci: a kétszer keltés szerintem sem lehet ludas, tuti nem az az oka, ennyivel nem tudod felborítani. Nekem is szent a gyerek alvása, de már párszor rákényszerültem, hogy felkeltsem, semmi következménye nem volt.

Csöre
csöre74

Krisz: nagyon édes Ádám :) Ő is milyen husis :D Jaj, micsoda lovagjai lesznek itt a kiscsajoknak :D

Csöre
csöre74

Krisz,
nagyon édi Ádám :)
Edit, Csőre,
hát csak azért gondoltam, mert pont aznap kezdett el rosszúl aludni :roll: ...de én sem hiszem, hogy ilyen sokáig tartana a hatása, csak már nem tudom mire fogni :roll: ...de ez a páratartalom is elgondolkodtató...Visszatérve, az aludni hagyásra, nekem meggyőződésem, hogy a fiam azért alszik a mai napig jól-éjjel 10óra, du.2-3-mert mindig odafigyeltünk erre, hogy aludhasson...nem volt könnyű pedig, nagy menetek voltak a tágabb családban, anyósomtól mindig megkaptam, hogy minek kell ennyit aludni már egy ekkora gyereknek-1 éves kora után-a sógornőimnél 3-3 gyerek van, ők a kicsiket rendre nem hagyták de. elaludni, hogy együtt aludjanak du. a nagyokkal :roll:

benci

Benci: ez az elalvás téma, hát, szerintem gyerekfüggő. De lehet abban valami, amit mondsz, mert Mesikémnek is akkor romlott el az alvókája, amikor nem tudtam délután altatni rendesen Zaza születése miatt... azaz izgatta a baba, ezért inkább ébren maradt. De Zaza bárhol, bármikor tud aludni, igaz, őt sem ébresztgettük soha... jaj, ha megtennénk ... jönne az égiháború :lol: :lol: :lol:

Csajok, enyém Sacin nem tudok elmenni kaja ügyben. Ebéd közben csápolt a kajámért, még a tányéromba is belemászott, majd amikor - feladva terveimet, miszerint nem eszik most 2 hétig - megkínáltam almával, két vidáman és csápolva megevett falat után (összesen volt talán 1 csapott kávéskanál) nem kért többet :shock: :roll: ok, én nem tömtem tovább, de akkor is fura a viselkedése....

Na megyek barackot puceválni... valamit kezdeni akarok a lepotyogott barackokkal... ez a sz@r idő egy csomót levert :?

Csöre
csöre74

Most ment el a doki: isiász szindrómám van. állítólag tipikus szülés utáni kismamáknál... (bakker, mért szedek én össze minden tipikus anya-betegséget?)
A jó hír, hogy rendbejövök. A rossz, hogy minimum 1-2 hét. De én így is nagyon örülök (őszintén megvallom be voltam sz...va hogy mi bajom :oops: )

Doki érkezése előtt fél órával a lányomnak sikerült sugárban mindent kihánynia. A ruhája olyan tejes lett, mintha ruhástól mártottam volna egy kád vízbe. A kanapé körben szintúgy... :?

Visszaolvasok...
kisbogacs

Kriszti: örülök, hogy ilyen optimistán állsz hozzá, és hogy nincs komoly bajod (azért ez sem semmi). A hányást sajnálom :(

Most kikapcs, mert jön a menetrendszerinti délutáni vihar :evil:

Csöre
csöre74

Reggeli:
Annánál 8-10 hónapos kora körül ment nagyon a natúr joghurt ,amit felturbóztam gyümölccsel és 7 gabonás gabonapehellyel. A kedvence volt, én is imádtam :)

Kriszti:
Azért kapsz el ennyi Anya betegséget, mert jó Anya vagy :wink: A fő, hogy rendbe jössz, a legrosszabb a bizonytalanság...Kitartás...

Benci:
lefelé értettem a súlyt :lol: :lol: Szóval megindult lefelé? A barátnőm a 90 nap alatt 16 kilót fogyott. Az öcsém kollégája 3 hét alatt 6-ot.. :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

na ezt még le kell írjam: mai uzsonnánk: 2 nektarin,1 alma háromnegyed banánnal...Csont nélkül... :roll: Nem lesz a fiamnak baja, hogy ennyit eszik??? :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: jó étvágya van Bencének! :) De nem baj, legalább nem lesz "szobanövény" :D Kicsit elkeserítettél a forgással kapcsolatban! Azért reménykedem, hátha éjjel nem akar forogni.

Kriszti: ez borzasztóan hangzik! Tkp. idegbecsípődés? Mit kell csinálnod? Van segítséged?

Krisz: gyönyörű a leendő vőm :D !

Benci: nektek ki a gyerekorvosotok?

Az ebédet kiváltottuk! Nóra benyomott háromnegyed üveg sütőtök-alma elegyet és köszöni jól van :D

Regina: mi baja Kittinek, hogy így elhúzódik? Szegényke!
magdolnasz

Mági,
felfelé!!! :lol: :lol: :lol: ...de nem kezdtem el még semmit, tömöm egész nap magamba a szénhidrátot :lol: ...illetve kb.2 hete elkezdtem az update-ot, és megcsappant a tejem, akkor eldöntöttem, hogy amíg szoptatok, nincs fogyókúra...csak az a baj, hogy Benedeknél is 10 kiló jött fel az egy év szoptatás alatt, most már 7-nél tartok az alig 6 hónap alatt :evil:
De mindenhonnan azt hallottam én is, hogy a 90 napos tényleg jó...ha bírod...
Csőre,
igen, tuti gyerekfüggő az alvás is, mint ahogy minden-a lányom minden téren máshogy működik, mint a fiam :lol: -a lényege a véleményemnek az volt, hogy hagyni kell a gyereket a ritmusának, alvási szokásának kialakulásában...mint ahogy az evést se lehet diktálni, Saci biztos jobban tudja, érzi, mi a jó neki, mint a hozzátápis nagykönyv :wink:

benci

Mági,
délelőtt is adsz gyümit?Nem semmi mennyiség...Kezdhetsz félretenni a fiad élelmezésére :lol:
Magdolnasz,
Hódsági, Nektek?Miért kérded?

benci

Kriszti,
jó, hogy "csak" 1-2 hét :)

benci

benci:
eddig csak délelőtt kapott gyümit. Ma elkezdtem a zöldséget is, így délelőtt (11-kor) főzit kap, délután pedig gyümölcsöt.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csajok!!!! légyszi légyszi hagyjatok már ki a beteg kislányos körlevélből ha éppen még nem éreztetek késztetést a küldözgetésre!
Hatalmas kamu az egész, már 5 éve kering a neten....az AOL soha nem fizet senkinek levelek küldözgetése után! tessék utána nézni az iylen segélykérő leveleknek!!!! Tudom szívszorító sztori iylet olvasni de nekem már megvan minden féle variációban ugyanez...
Épp az 5. embertől kapom már meg az iwiwien...most már én is indítok valami baromság körlevelet....
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?