A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Kritta, hát nem jött jókor ez a törés.. (mondjuk az sose jön jókor, de azért vannak fokozatok....)

Pumpóka, nálatok mi a helyzet?? Szombaton lesz a nagy nap?

Kép
Kép
mango.

Kritta: hú, kitartás! Sajnálom párodat :cry: persze Téged is. Betegápolni ennyi hetesen nem könnyű :( (bár talán egyik trimeszterben sem) Mit mondanak, mennyi idő amíg rendbejön?

Kép Kép
celesztina

Mango!
Igen, most szombaton.... de a hátam közepére sem hiányzik...
Túléljük, remélem egyben...
Vendég

celesztina

Kb. 1 hónap :lol:

Köszi a biztatást!

Kép
kritta

Mango!
Szerintem sem ez a legjobb időszak arra, hogy a régi botrányokat elsimítsátok. Próbáld megértetni a pároddal, hogy időre van szükség. Most sokkal fontosabb dolgok előtt álltok.

Kritta!
Jobbulást a párodnak. És neked pedig jó gyakorlást. :) A legtöbb férfi betegen tényleg olyan, mint egy kisgyerek. :wink:

Emi!
Igen, mi sem örülünk, hogy így kezdődött. Én nagyon szerettem Sumit, sajnálom, hogy már nem versenyzik. Most a pirosakat szeretem, de szerintem nem olyan belevaló pilótáik vannak most. Pont a tegnap beszéltük, hogy jó lett volna ha Hamilton átigazol. Ő nagyon szimpi, csak rossz csapatban játszik. :wink:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Az érzékenységről jut eszembe: voltam a háziorvosnál, aki 3.00-ra rendelt be. Múlt héten mondta, hogy ha odaérek nem kell számot húznom, mint egy hete, hanem csak szóljak, hogy a táppénzes papíromért jöttem.
Odaértem, kivártam, amíg kijött az asszisztens, mondtam neki, hogy miért jöttem, ő meg elazvart, hogy húzzak számot. (Akkor kezdődött a rendelés tehát az 1-es számú betegen még nem voltak túl a következő húzható szám pedig a 16-os volt :roll: )
Na én jól elbőgtem magam és kimentem a páromhoz, aki a kocsiban várt. Ő meg olyan ideges lett, hogy visszament a papírjaimmmal rendezett egy kis fesztivált, hogy ezt mégis hogy tehetik egy 9 hónapos kismamával, aki ráadásul egy hete még össze is szedett valami kórságot miközben másfél órát várt, hogy bejusson, aztán kb 5 perc múlva kint volt a papírokkal.
Na ezt 9 hónappal ezelőtt senki nem tudta volna eljátszani velem...

Ja hozzáteszem, hogy a rendelő dugig volt, ülőhely sem volt már és kb 10 perc várakozás után egy kb 70 éves néninek jutott mindössze eszébe, hogy átadja a helyét. (Persze nem fogadtam el).
Engem nagyon megdöbbent egyrészt az egészségügy állapota, másrészt az emberek hozzáállása. Ha terhes nőt látnak, inkább elfordítják a fejüket....

Kép
emi29

[quote="mango."][ írta:mango.b]Ercsi, érdekes, az én anyósomnak is 4 gyereke van és óvónő, mégis bele mer szólni a dolgokba :) Ti egyébként tervezitek a hazaköltözést (Mo.-ra?)

Nahát! :shock: :lol:

Nem tervezzük, hogy hazamenjünk. Bele fogok zakkanni, hogy nincs itt a családom, de sokkal több mindent érhetünk el itt, mint otthon. (Utálat, hogy ezt "kell" írnom... :cry: )

ercsi_3

Gumimaci,
teljesen egyetértek veled :)

Kritta,
sajnálom a párodat. Jobbulást neki, neked meg jó ápolást!

Kép
emi29

Kritta: jobbulást a FÉRJEDNEK!! :wink: :)

Emi: mekkora paraszt már az az asszisztens?!?! :evil: a párodban viszont most kellemeset csalódtam...! :roll:

Pumpóka, lehet tudni, hol csavargott a leendő férjed?

ercsi_3

Pumpóka, na majd a kiscsaj eldönti, hogy akar-e esküvőt vagy sem :) Én biztos összeesnék, pedig ti 2 héttel előrébb jártok.

Gumimaci, hát ezt én is így érzem. Főleg ha olyan problémákról van szó amik bekerülnek a "családi legendáriumba" . Itt olyan dolog történt, ami nekem nagyon fáj és fájni is fog. És bánt a férjem érzéketlensége is. Na mindegy, nem akarom ragozni, de néha k. megányosnak érzem magam és nagyon bánt, hogy a mi kis családi boldogságunkat félretéve kell más hülyeségeinek tapsolni. Most már biztos követhetetlen,. amit írok :)

Emiiii, a párod végre igazi "hősként" viselkedett :)

Kép
Kép
mango.

[quote="ercsi_3"]
írta:
ercsi_3Emi: mekkora paraszt már az az asszisztens?!?! :evil: a párodban viszont most kellemeset csalódtam...! :roll:

Na igen, néha tud határozott is lenni :) :) Olyan 100 évente egyszer. Mindenesetre most nagyon jól jött :wink:

Kép
emi29

Avent mellápoló: kicsit folyós állaga van, és sárgás színű!
Dm-ben, gyógyszertárban lehet kapni.
Valaki pl. Bepanthent használ, az olcsóbb! Bár nekem ez az Avent-os nagyon régóta megvan!!

Én Centrum Maternát, és magne B6-ot szedek! (de ma lehet, hogy ír fel dokim plusz vasat is) Elvileg D-vitamint is szoktak felírni (Vigantol csepp), de aki szed terh. multivitamint, abban már benne van!

Na, megyek fürcsizni, aztán irány a doki bácsi! Majd írok helyzetjelentést, ma este, de lehet, csak holnap reggel (ha párom ma játszana a gépen... :roll: )

Kép
gabo001

Ercsi, hát sajnos mindennek megvan a hátránya is meg az előnye is... De gondolom már jól berendezkedtetek, vannak barátaitok, stb.. Nekem tavaly megfordult a fejmben, hogy de jó lenne külföldre menni, senki se szólna bele a dolgainkba, én úgyis el lettem szakítva a családomtól úgyhogy mindegy lenne. (bár ha belegondolok,h. ha jön vk. látogatóba, az be is költözik... hm. hát nem is tudom :) )

Kép
Kép
mango.

Emi! Igaza volt a párodnak teljesen!!! Felháborító, hogy kismama várjon a sok beteg között!!!! (egyébként mintha csak saját páromat láttam volna! Ő is tuti ezt csinálta volna! nem szívbajos! :lol: )

Kép
gabo001

Emi!
Hát ez bunkóság volt az asszisztens részéről. :evil: Szerencsére az én háziorvosom és az asszisztense is nagyon rendes. Tp-es papírért pl. még sohasem kellett várni, pedig általában nem is én megyek, hanem a párom. És amikor vérnyomásmérésre mentem, akkor is elsőként behívott.
De a párod nagyon jól tette, hogy kiosztotta őket.

Pumpóka!
Kívánom, hogy süssön a nap hétvégén (mindkét értelemben :wink: )

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mango!
Érthető... sajnos, hogy ezt el kell viselned.
Szerintem sok fiatal pár pont azért szenved annyit, mert közel vannak a rokonok. Mi messze vagyunk, és nagyon jól megértjük egymást. Ha látogatóba jönnek, vagy mi megyünk, az más. Akkor nem a minden napok bajaival foglalkozik senki, hanem örülünk egymásnak.
Láttam már arra példát, hogy a fiatalok majdnem szétmentek, állandóan vita volt közöttük, majd elköltöztek és teljesen más lett az életük. És jobb lett a viszony a rokonokkal is.
Én azt mondom, ha nem is külföld, de a pár km távolság már biztosan segít.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mangó,
látom neked sem olyan egyszerű. Mindenhol azt látom, hogy az anya és a feleség közti nézeteltérés esetén a pasik nagy része egyszerűen nem képes kiállni a feleség mellett. Még akkor sem, ha ő is tudja, hogy a feleségnek van igaza :(

Gabo,
nem értem, hogy miért ne lehetne egy héten egyszer mondjuk a háziorvosi rendelések elején vagy végén csak kismamákat fogadni... Ha makk egészségesen elmész dokihoz, tuti, hogy valami betegséggel mész haza :( Még szerencse, hogy már túl vagyunk az influenza járványon.

Mondjuk amiket kiabált bent a párom :oops: :oops: Hát biztos, hogy jól megjegyezték a nevemet... :wink:

Kép
emi29

[quote]M írta:ellesleg pont az mondja, hogy sértődnek egyesek, aki utána kisbetüvel odapöttyenti, hogy ő sem azért nem irt sokszor, mert nem volt ideje rá.... Laughing Laughing Laughing Laughing Hogy is van ez? Egyik szavunkkal a másikat??? Twisted Evil Twisted Evil

Hát Pumpó hihetetlen, hogy milyen rosszindulatú egy nőszemély vagy... nem állod meg, hogy ne piszkálódj ne szólj be valamit... valóban ez volt az ok amiért nem jöttem mert erre bizony nem voltam kíváncsi, de pár nap után túltettem magam rajta... én megértem a problémáid nagyon sajnállak de arra nincs szükségem hogy a te rosszindulatú beírásaidat olvasgassam... van nekem annál jobb dolgom is...

Lituka
Nem értem a felháborodásod... én is vissza olvastam...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ercsi!
Haverokkal sörözött.... :evil:

Mango!
Remélem, hogy összeesni nem fogok... elég ájulós vagyok énis, de gondolom, nem fog szólni az anyakönyvvezető, ha esetleg egy olyan résznél, ahol állni kell én leülök, mert érzem, hogy el fogok ájulni... :roll: De csaknem, mert össz a gyürühúzásnál meg az igennél kell állni, az meg nem olyan sok! Meg talán nem oda fogok figyelni, hogy most ájulok el... :lol:

Az időjárástól nem kivánok egyebet, csak hó meg eső ne legyen...
Meg minuszok.... úgy 10fok fölött már kiegyezek...

Egyébként a Neogranormon kenőcs is ugyanolyan jó mellbimbóra is... én nem vettem külön kencét, anyutól kaptam ezt popsikenőcsnek, de rajta is van a dobozán, hogy lehet mellre is kenni! Le kell mosni, ennyi... de a garmastant is! viszont ezt meg a bepanthent utána babapopsira is el lehet használni, nem vész kárba.... de ez az én meglátásom....
Vendég

Szabad véleménnyilvánitás van nem?
Mondtam már egyszer, kérdezd meg, hogy érdekel-e amit mondasz!!! :twisted: :twisted:
Vendég

:lol: :lol: :lol: Nem én mondok ellent magamnak, ez nem rosszindulatúság, hanem tovább látok az orromnál, ennyi!!!
Nekem lett folyton mondogatva, hogy megsértődök nem??? Most mi van? Ha nem sértődök meg az má nem olyan izgi???
Felőlem aztán tarthatsz olyan rosszindulatúnak, amilyennek csak akarsz.... aki ismer, tudja, hogy nem vagyok az... nekem nagyon sok kell, hogy gonosz legyek.... :twisted: :twisted:
De ha elérem ezt az állapotot, akkor baromira nem érdekel, ki mit gondol arról amit irok!

Mellesleg nem a problémáim miatt irom amiket irok... ha nem tünt volna fel... azok teljesen más polcon helyezkednek el... nem keverem össze a dolgokat!
Vendég

Lituka - Hát már én is azon az antiszociális szinten vagyok, hogy még az is bosszant, ha a hogylétemről érdeklődnek :lol: :lol:
Jah, és temetés ügyben 100%-osan megértelek.. egyrészt ne ácsorogj, másrészt lelkileg is megviselne ... nincs neked most erre szükséged :) aki ezt nem érti meg .. no comment.

Ráadásul én kapok olyan 1-1 mondatos nem rosszindulatú (de engem bosszantó) megjegyzéseket .. hogy őrület.
Pl. az én lányom még a szonográfusok szerint is iszonyú aktív és mozgolódós .. ezeddig örültem neki, de már türelem-játék amit 1-2 hete játszunk, mert nagyon megvisel, amit néha művel ..
És konkrétan fájdalmaim vannak, amikor beakasztja a sarkát, és minden erejéből feszíti ki magát ..
(amikor ezt párom mesélte anyukájának .. közölte, hogy "ááá .. nem fáj az annyira" .. ezeken úgy ki tudok akadni, hogy nincs is kedvem velük megosztani, mi a bajom vagy a nyűgöm ... :twisted: )
Anyukám tudja miről beszélek .. mert Hugim ugyanígy nyomta (én bezzeg jó baba voltam :D), és Anyumat is nagyon megviselte az utolsó hónap ..

Nono - Én semmiképp nem akarom hátrányba hozni a párom szüleit, ugyanazok a szabályok érvényesek rájuk, mint az én rokonságomra.
Az viszont érthető, hogy ha esetleg az első napokban kiakadok és szükségem van segítségre, akkor Anyumat hívom! És az nem fogja azt jelenteni, hogy más is jöhet .. Ő kivétel :) Aki ezt nem érti meg, ne is jöjjön .. később sem :D
Amúgy régen írtam én is erről a témáról, hasonlót mint te .. fontos a nagyikkal a kapocs.. de ez nagyon kettőn áll a vásár szitu. Ha ők toleránsak és partnerek az elveinkben, a nevelési szokásainkban, akkor működik .. ha nem .. akkor nem fog :)

Magika
- Én is azt hittem, hétvégén már szültök :) De örülök, hogy még egyben vagytok!!

Gabo - Azt olvastam az egyik magazinban (kb. annyira kell adni rá, mint a netre :lol: :lol: :lol:) hogy ha az étvágytalanság az émelygés a depresszió-közeli állapot egyszeree beáll, az a szülés közeledtét jelenti .. meg ha a baba már mérsékeltebben mozog, az is ..
Nah .. én tömöm a fejem megállás nélkül, a lányom meg egy duracell nyuszival egyenértékű akciókat nyom :lol:
Ahhoz képest a 37. hetet tapossuk (kimondani is durva :shock: )

Mellápolás:

Bimbóra én bepanthent vettem valaki ajánlására .. én drága kencéket ezért nem veszek :)

Görcsökre/lábgörcsre:

Mindenképp kálcium .. a magnézium kevés :) az a hasi keményedésre van ..
Calcium Sandoz pezsi-tabi vagy Béres Calcivid - nekünk használ :)

Emi
- Édes lehetett a párod, ahogy kiborult :) Hős :)

Valaki kérdezte, mit tanítok .. de basszus, elfelejtettem ki .. talán Kiscica :roll: :roll:
Matekot, nyelvtant és angolt tanítok .. :)
Elvileg a babavárás végéig, mert már hozzám jönnek a gyerekek pár hónapja! :)
Utána nem tudom mikor kezdem újra...

Kép
szösszenet

Bambi,
Örülök Neked! :D

Emi,
Hihetetlen milyen hülyék tudnak lenni ezek az aszisztensek, de legalább a párod helyretette.

Lituka,
én mind az előző két terhességaimnél szülés előtt két héttel voltam temetésen. Daninál a férjem nagypapája, Lizánál az én mamim halt meg. :( De mivel nagyon szerettem őket alap volt, hogy elmegyek a temetésre. Viszont távoli rokonéra én sem mennék és szerintem nem is várnák el tőlem.
Holnap majd jelentkezz, hogy mi volt UHn és Timinél. Ha esetleg később végzel dobj egy smst, hátha össze tudunk futni.

Gabo,
Várjuk a helyzetjelentést.

Babytevéről tud vki vmit?

Szöszi,
Mezsóék hazamehettek már?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Andi - Mezsó nem írt még, hogy hazamehettek-e .. amikor a legutóbb sms-eztem vele, azt beírtam .. még sárgulgatott Blanka ..
Amint hazamegy, jelentkezik, de ha én tudok új infot, szólok ;)
Babyteve száma is megvan .. ír, bármi van ..
Ő szimplán pihenésre van ítélve, ezért nem írogat ;)

Kép
szösszenet

emi!
Nem válaszoltál, bemegy veled a férjed? Szerintem ha neked kell dönteni akor igenis vidd be! neki nagyon nagy élmény lesz és látni fogja milyen nehéz és elesett leszel utána és szerintem akkor tudatosul benne h te is gyenge nő vagy minden látszat ellenére!
Nálunk is én hordtam a gatyát...aztán a szülés után ez megváltozott. bejött velem a szülésre és neki hatalmas élmény volt, azt mondta soha de soha nem hagyná ki!

Vitaminok: nézegettem a márciusi topikokat! iszonyat mennyi 4 kg körüli gyerek lett. És azért egy 4 kg babának nagy a kobakja is és nem tud úgy beilleszkedni szerintem. Nekem a dokim azt mondta h az első 3 hónapot leszámítva ne szedjek terhes vitamint mert nagyon túlpumpálja a babát és h szülök meg egy 4 kg v feletti gyereket? Így vasat szedek és magne B6-ot meg néha kalciumot. ezek nem tuningolják túl a bébit.
Vendég

Az "elveszett" kérdezne valamit:

miért is jó a tetra pelenka? mert most bontottam ki csomagból és olyan béna az anyaga :cry: :cry: :cry: én azt hittem, hogy ez olyan pihe-puha. én olyanra emlékeztem, mármint, hogy a rokonság gyerekeinek olyan volt...

magika: 2x elkaptad apát, aztán mégsem? pedig már nagyon várom a híreket kalrkával egyetembe. remélem nem előz be senki Titeket. mezsót is várom, hogy meséljen.

látogatás: a szüleim azt mondták, hogy mi szóljunk, hogy mikor jöhetnek (édesek). a húslevest már megrendeltem :lol: :lol: :lol: párom szülei szerencsére messze laknak. az anyja annyit mondott, hogy május közepén jön Mo-ra. De nem a baba miatt, hanem a barátnője beteg, meg olyan jó volt egy másiknál 2 éve, amikor itt volt. No comment...Elég durva, de még mindig jobb, mintha hozzánk akarna beköltözni (mivel a 2 évvel ezelőtti viselkedése miatt nem engedném be).

nono: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, de most tényleg a tetra pelus +-a érdekelne, mert már elfelejtettem. (Szerintem fogok én még vadászni olyan jó puhát is.)

1Bambi

Kép
1bambi

meg még egyet kérdezne:

miért gondolják azt, hogy a terhes vitamintól nagyok lesznek a bébik? (ez tényleg csak kérdés, mert nem kaptam még sosem rá választ...)
én anno direkt megnéztem a gravidát meg a béres másik komplett vitaminját és a folsavban volt csak eltérés...

Kép
1bambi

Háziorvosról: amikor az elején EKG-ra kellett mennem az asszisztens ugyan mondta, hogy előre veszi a papírjaimat és elsőként hívnak be, de aztán a dokinő is késett és utána bement valami ismerőse aki majd egy órát volt bent, így végül hiába hívtak be első "betegként" így is másfél órát vártma. Persze rá egy hétre én is ágynak estem influenzával és persze párom és Laura is elkapta. Ilyen esetekben mindig eszembe jut, hogy egy valódi időpontért milyen szívesen fizetnék is akár, ha megtehetném (mármint azt hiszem megtehetnénk, csak nem tudok magán házidokit)

Távol a rokonoktól: szüleink ugyan Bp-n belül vannak, de anno direkt olyan helyre költöztünk, ami egyaránt messze van mindenkitől: mi 17. ker, anyósék 11., szüleim 13., férjem tesója meg Budakalász. Így ha látogatás van, akkor sem kell sem itt aludnia senkinek sem nekünk ott-aludnunk.

Mellkenőcsről: nekünk már volt popsikrémünk, ami Launál is bevált, de nála is gondot okozott, hogy a mellkenőcsöt le kellett mosni, ezért ruháztunk be most egy olyanra, amit nem kell. Amúgy az Aventet 800-ért vettem, bár igaz, hogy kicsi a tubus

Lituka, Szösszenet: bocsi, de én kicsit irigyellek Titeket, hogy olyan sokan kérdezik meg hogy vagytok, vagy olyan sokszor, hogy idegesít. Rám a kutya se kíváncsi :( Bár az is igaz, nem csak ez zavar, hanem amikor nemcsak hogy nem érdeklődnek, de úgy kezelnek, mintha nem lenne semmi különös az "állapotomban" -pl. találkozókat úgy szerveznek, stb. De persze ez nem komoly irigység, csak néha jól esne, ha eszükbe jutna. (Férjem tesójáék olyannyira elfeljtetteék, hogy várandós vagyok, hogy májusban elutaznak külföldre és anyósomat is hívták aztán nem értették, miért mondja le amikor már tavaly ősz óta tudja mindenki, hogy ő fog vigyázni Laurára amíg kórházban vagyok!) De persze megértem, Szösz, hogy az anyósod megjegyzései idegesítenek, az sem mindegy, ki hogy érdeklődik!

Bambi. a tetra az a sima kimosható?

Kép Kép
celesztina

Bambi: nekem védőnő mondta, hogy nagy lehet a vitamintól a bébi.

Kép Kép
celesztina

Bambi!
Tetrapelus: én is valahogy másra számítottam, de nem tudom mire. :?
Viszont amire használni fogom, arra jó lesz:
büfiztetéshez,
a száját megtörölni,
a feje alá, amíg olyan pici párna helyett,
a kiskádba teszem majd a vízbe, hogy inkább azon feküdjön és azzal betakarom a hasát, amíg máshol mosdatom (állítólag ott szoktak fázni)
megtörölni pl. ha nem fürdött, csak kakis pelenka után, ha megmosom

Vitaminok: már van 2-3 éve, hogy beszélgettem erről egy szülésznővel és ő akkor azt mondta, hogy ez tévhit, hogy a babák a vitaminoktól jobban híznának. És én is láttam már arra példát, hogy nem szedtek vitamint és mégis 4 kiló fölötti baba született. A nagymamám is egy majdnem 5 kilós bébinek adott anno életet és gondolod, hogy régen nem tömték őket vitaminokkal.
És olyat is láttam, hogy végig szedte a terhesség alatt a vitamint és nem érte el a baba a 3 kilót.
Szóval én nem tudom, mi az igazság, én úgy szedtem/szedek mindent, ahogy a doki mondja.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Celesztina!
Hol vetted az Avent mellkrémet 800-ért? Mert amit a dm-ben láttam, az is kicsi volt és majdnem 3ezer. Ezért vettem babylove-ost.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Vitaminokhoz annyit, hogy én az elejétől fogva, naponta szedem vagy a Gravidát, vagy az Elevitet :) és Alíz jelenleg 2600 gramm .. tehát semmiképp nem lesz óriásbébi 16 nap múlva :lol: :lol:
Én is úgy tudom, hogy ez tévhit ..
Meg ha gonosz lennék, azt mondanám, hogy a kismamák terhesvitamintól való elhízását is azok a nők találták ki, akik 30 kg-t híztak .. és kellett valamire fogni. pedig ez is alkati/genetikai kérdés, mint a baba paraméterei is :)

Tetra pelus
.. Én is vettem .. hát .. nem vagyok szétesve tőle. De én ezt csak büfiztetéshez fogom használni .. meg törölgetni.
1-2 pihe-puha rongyikát nekem is be kellene szereznem .. jó hogy mondod, Bambi ..
Úgyis megyek a héten bimbóvédő izékéért .. majd akkor :D :lol:

Jah .. vki vett Triumph szopis melltartót .. és állítólag sexy :lol:
Mennyibe került?

Kép
szösszenet

Gumimaci: megkezdett a tubus -egy ismerős adta el ennyiért.

Kép Kép
celesztina

Celesztina! Így már értem. Azt hittem ekkora árkülönbségek vannak.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

Visszaolvastam a mai termést...majd kiesik a szemem :shock: :shock: :shock: :lol: És akkor amire emlékszem, többnyire név nélkül:

Vas: nekem azt mondta a védőnő, hogy tejjel nem szabad bevenni, mert az gátolja a felszívódást. Tejen kívül én már sztem minden mással "leöblítettem". Azt meg nem is tudtam, hogy evés előtt 1 órával kellene... :roll: :shock:

Lituka!: én tuti nem mennék el a temetésre, egyrészt mert nem is olyan közelki rokon, másrészt meg egy állapotos kismamának nehogy már kötelező legyen! Aki meg ezt nem érti meg, az magára vessen :evil:

Mellbimbókrém: én ugyanolyat vettem mint Bolygó. Nekem azt mondta a gyógyszertáros nőci, hogy Ő mindegyiket lemosná szoptatás előtt :!:

Anyós: nekem (mint már többször is írtam) nagyon kis tündér az anyósom, nem szól bele semmibe, nem erőszakoskodik, nem okoskodik, általában csak akkor ad tanácsot, ha kimondottan kérem, és legalább hetente felhív, hogy hogy vagyok... Talán épp ezért: nálunk úgy lesz, hogy szülés után Ő lesz itt velem akkortól és annyi ideig, ameddig akarom/bírom. És ezt nem Ő találta ki, hanem mi mondtuk neki a férjemmel, hogy így szeretnénk, ő meg amilyen kis rendes nem ellenkezik. Általában mindig mindent úgy csinál, ahogy mi kérjük :D .
Tök furcsa, de bennem pl. fel sem merült, hogy anyu jöjjön, hisz Ő soha nem ér rá, sztem nem lehet igazán rá számítani. (Kíváncsi vagyok fog-e ez változni, ha megszületik az 1. unokája :roll: ) Beleszólni szerencsére Ő sem szól bele semmibe, igazán nem sok vizet zavar az életünkben.

Ja, és nálunk még csak a férjem 7 éves unokaöccse merte megkérdezni a családból, hogy megfoghatja-e a pocakomat :oops: :wink: Anyukám és a húgom csak úgy merték, hogy én mondtam nekik :wink: No komment...

Ja, és nálunk a család minden tagja vidéken, 120-330 km távolságban van :wink: . Így invázióra nem számítok babalátogatás ügyben, nem is tolerálnám, ahogy magamat ismerem. Egyedül a barátnőim azok, akik kijelentették, hogy Ők aztán bejönnek a kórházba is hozzám, ha tetszik, ha nem :P az meg azért nem zavar, mert nekik bármikor mondhatom, hogy elég a látogatásból, húzzanak haza :wink: :!:

Az ismerőseink meg akkor jöhetnek, ha majd adunk nekik időpontot. Ezt meg fogják érteni, ha másért nem, hát azért, mert mi is mindenkitől megkérdeztük mikor menjünk megnézni a babát, és ez általában mindig legalább 1-2 hónappal szülés után volt. mondtam is nekik, hogy előbb nem megyünk!

Mert hogy sztem én vagyok itt a legnagyobb házisárkány :oops: : ugyanis képzeljétek, hogy van egy cicánk (lassan 12 éves), de még mindig árgus szemekkel figyelem ki hogyan nyúl hozzá :twisted: Na, képzeljétek el ezt egy pár hetes/hónapos csecsemőnél, aki ugye a saját gyerekem! Uram szerint még neki sem fogom odaadni... :roll: :wink:

Mivel ezt a hsz-t ilyen-olyan okokból jó sokáig írtam, gondolom már rég más a téma :roll: ...sebaj, azért elküldöm!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Köszi mindenkitől a biztatást! Apa már lerendelte,h mi legyen a vacsi :lol:

szösszenet

Én is veled egy cipőben járok! lányodnak mennyi volt a súlya ilyen idősen?
Picivel minden ok ,de 1207 g a súlya, mondjuk hatalmas pocakom alapján nem volt több várható.

Kép
kritta

Gumimaci: hát sajna a bolti ára mindenhol elég húzós -ezért is örülök nagyon, hogy ugyan "használtan" de ilyen jó áron vehettem és szerintem elég is lesz. Azt tudom még, hogy a kismamás börzén picit olcsóbb volt minden aventes termék, mert a márkaképviselő (vagy ki) is kint volt és engedett az árból, bár nem sokat.

Kép Kép
celesztina

Kritta - Nekem a 29-30 hetes UH-n volt Alíz 1236 gramm :) tehát kb. akkora mint a te babád :)

Kép
szösszenet

Ja a baba befordult fejjel!!! :lol: Mi már eljutottunk odáig sajna h, időnként szidjuk egymás szüleit.

Anyósomék annyira más világ h sokszor nem is értik-féreértik mit mondok. a múltkor ez olyan jól sikerült h iszonyatosan összevesztünk miattunk.Engem már nem is hív csak a fiacskáját :lol: Mennem kéne hozzájuk aludni mikor suliban vagyok,de beszélni azt inkább nem fogok

Én 1 nagypofájú picsa vagyok aki igenis megmondtam a -véleményem fiacskájáról (akkor persze szidtam szegényt) a múltkor neki is megmondtam h tudom,h szar vagyok,de ez van.
Tudom mit gondol rólam és nem túlzottan érdekel.

Kép
kritta

Eri - Ügyes vagy :)
Az én lányom rafkósabb ... mondjuk ma én is el tudtam csípni :)

Kép
szösszenet

Nono,
Úgy döntöttem, hogy nem fogom megengedni, hogy bejöjjön. Amikor utoljára beszéltünk róla, akkor azt mondta, hogy ilyenkor szoktak a pasik megundorodni a nőktől, úgyhogy jobb lesz ha kint marad. Bár az apukája a múlt héten rákérdezett, hogy na mégis sikerült rávenned a Balát, hogy bemenjen veled??? Nem tudom, mit mondhatott nekik :roll: :roll:

Kritta,
szerintem egyáltalán nem pici a lányod. Nyugi! Nem muszáj 4 kilóval megszületnie.

Vitaminokkal kapcsolatban: én is az elejétől fogva szedem napi rendszerességgel a gravidát és Lili is kb 2600 gramm lehet. Ő is 3000 gramm körüli súllyal fog születni. Szóval nem lesz nagy baba. Szerintem a genetikának sokkal nagyobb szerepe van ebben, mint a vitaminoknak.

Szegény Mezsó! Milyen sokáig kell bent lenniük. :(

Vajon mi lehet Virággal??? Ő nem adta meg a számát senkinek?

Kép
emi29

szösszenet

Gondoltam! :lol:

A doki mondta,h 34-re érjük el a 2000-t 36-ra meg a 2600-t,aztán szülhetünk! :lol: :lol:
Még megindulhat,de nem hiszem h fenyeget az h. 4 kg legyen!

Most már mindenki látja h lesz baba,de olyan 4-5 hónaposra tippelnek

Ha Anyósoméknak el merte volna mondani Tomi,h sovány a baba biztos engem kárhoztattak volna! Eleve csodálkozott h milyen csoda folytán híztam 20.hétig csak 4 kg-t!

Kép
kritta

[quote]M írta:a el kellett vinnünk a Picit a doktor nénihez, 1 hónapos tanácsadásra. Időpontra mentünk, és kb.15-en voltak előttünk, felváltva sírtak, acsarkodtak a babák, főleg oltás után. Picink majdnem végig aludt, a vége felé lett éhes, egy órát vártunk, mire bejutottunk. Kiakadtam rendesen, még a fülem is megfájdult!

Egyik barátnöm írta sz.tem nagyon vicces :)

Kép
kritta

Szössz!

Én a héten tervezek Triumph szopis melltartót venni. Olcsóbb, mint az Anita, de azt hallottam, hogy jó. Már több, mint 1 hónapja néztem, de akkor még korainak találtam megvenni. Sőt én a hasleszorítós bugyit szülés utánra, azt is ebben a márkában fogok venni. Olcsóbb. :wink:

Kép
adri0422

Lányok! Lili 3250 grammal és 52 cm-rel született, és én végig szedtem a terhesség alatt a Maternát. Sőt még a szoptatás alatt is be-be kapkodtam, ha nem felejtettem el, és mind a 18 kg plussz hamar leugrott rólam....
Szerintem sem ezen múlik!

KépKép

KépKép
gabcika

Ercsi,
Szép kis hullámzás :)
Egyébként jól látom, hogy neked még nem fordult ki a köldököd?

Kép
emi29

Mondjuk a saját hízásomat én is szívesen fogom a Gravidára :) Azért lássuk be +17 kg nem kevés, főleg úgy hogy nem eszem többet, mint korábban...

Kép
emi29

Tök véletlenül olyan szopis melltartót látott már valaki, aminek cserélhető a pántja???

Kép
emi29

[quote="emi29"]E írta:emi29rcsi,
Szép kis hullámzás :)
Egyébként jól látom, hogy neked még nem fordult ki a köldököd?

Trükkös a dolog, mert háton fekszem... :wink: És így visszahúzódik. Amúgy teljesen kint van már a köldököm, (tök fura, ha vmi hozzáér... :lol: Nektek nem?)

ercsi_3

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?