A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Kép

Kép Kép Kép Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.09.29 13:22-kor.

Kép
Kép
200907?

Én szeretném vinni Odettet(Dodi kedvéért megpróbálom nem becézni :lol: ) babaúszásra, de én nem megyek bele a vízbe ezzel a habtestemmel, és csíkjaimmal. Apát próbálom rábeszélni - hogy jót tesz a kapcsolatuknak stb -, de nem nagy sikerrel. Visztont a fülgyulladás miatt végre van egy negatív pont ellene.

Kép
Kép
orsi777

Bond majdnem látszol :lol: 8) :lol: :shock: :P :roll: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Ha sehol senki, megyek aludni, jó éjt annak, aki még fenn van.

Kép
Kép
orsi777

Áááááááááááááááááááááá...szóval: továbbra is megpróbálok ragaszkodni ahhoz, hogy megpróbáljak igazat adni bármelyik félnek is. Mindkét oldal meggyőzhetetlen az egészségügyi érveit tekintve. :roll: :?
Így megpróbáltam gyorsban két olyan linket keresni, ami az egyik illetve másik tábor véleményét erősíteni. Mivel nem néztem szét, csak gyorsban és elég felkapott a dolog, nyilván nagyobb volt az esélye, hogy több támogató, áradozós oldalt találok, szemben a megalapozott orvosi ellenvéleménnyel.
De ezekre nem számítottam. :o

Az első egy doktornő véleménye, aki egyben oktató is:

http://www.enjoymagazin.hu/index.php?inc=anyag&RovatID=3&AnyagID=3542

Ezt azért szútam be, mert ezt tábort a mi tanító nénink szervezte:

http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=cikk&cikk=42928

Ez szerintem nemigen foglal állást (esetleg kicsit talán ellenző :roll: )

http://www.hetivalasz.hu/cikk/0903/21755

Ez pedig döntően okés számomra, csak kicsit "katonás".

http://www.babazo.hu/bebi/20060706babauszas.html

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

Mi van, kéne a gép? :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!!

Basszus,nem volt ilyen szar éjszakánk,amióta hazajöttünk a kórházból. 9-kor elaludt Lili,aztán fél 2-kor sírva ébredt(nem tudom,lehet,hogy rosszat álmodott,mert szopi közben félig aludt).Aztán visszatettem az ágyába,nem tellik el 5 perc és besz@rt... Na,akkor tisztába tevés,persze gyereknek kipattan a szeme,röhög a játékaira... Rátettem megint cicire,de már nem tudott igazán visszaaludni,5 percenként helyezkedett,nyüszögött reggelig. Most hogy már mi fönt vagyunk,persze ő édesdeden alszik :x

Tegnap este hajlandó volt szopizni bimbóvédő nélkül a cicimből,de hajnalban megint nem. Beszéltem egy ismerős gyerekorvossal,aki azt tanácsolta,hogy mindenképp próbáljam cicire tenni,ne adjam neki védővel,mert abból könnyebben jön,nehogy rászokjon. Azt mondta,idegtépő,de csináljam azt,hogyha sír,ne adjak neki,ha éhes lesz már nagyon,akkor úgyis bekapja a cicimet. Ne féljek,nem hal éhen a gyerek. Egyébként nagyon büszke vagyok,mert 1 hét alatt gyarapodott 270g-ot a lelkem és csak anyatejcitől!! :lol:

Boo!! Nem semmi amin keresztülmentek... Örülök,hogy végre jó kezekbe kerültél tegnap és hasznos infókhoz jutottál. Apát meg küldd ki,amikor szoptatsz,vigye le addig Müzlit sétálni mondjuk. Elég ha te ideges vagy,nem kell,hogy még ő is idegesítsen.

Én baba-mama tornára készülök Lilivel ahhoz a csajhoz,ahova kismama tornára is jártam. Elvileg 2 hónapos kortól lehet menni,de még kicsit korainak tartom,tartok tőle,hogy még hiszti lenne belőle. Lehet bevárom a barátnőmet,akinek a kisfia 1 hónappal fiatalabb mint a Lili és akkor együtt megyünk.Én babaúszásra azért nem merem csak vinni,mert abba a vízbe ugye mi,felnőttek is belemegyünk és félek,hogy nehogy elkapjon valamit. Maximum egyszer azért elmennék,hogy megnézzem mit csinálnak és utána itthon csinálnánk,mert nekünk van medencénk itthon :)

KépKép
KépKép
nyuszi81

Jó reggelt :wink: !

Manócskám kelt éjszaka 3-kor, de számítottam rá, viszont 2-ig nem tudtunk elaludni apával, csak forgolódtunk, így nem voltam vmi lelkes 6:30-kor, mikor a fiam ébresztőt fújt :shock: :?. Viszont mivel áldott kis angyal, 7-től 8-ig játszott megint, amíg mi aludtunk, aztán szólt, hogy most már ő is álmos, akkor felkeltem hozzá, kicsit babáztam vele, letettem a kiságyba aludni és én is visszafeküdtem :wink: . Aludtunk még majdnem egy órát, most kilencóraizik :lol: . Mostanra teljesen beállt a 4É-re, és szuper, hogy majdnem mindig tudom, mit akar 8) :D :D !
Lányok, én most már áldom ezt a nőt (a Suttogót), és mindannyiótoknak nagyon ajánlom!!!! Teljesen kiszámítható a napunk, ami a gyerekenk biztonságot ad, nekünk pedig szabadságot, és magabiztosságot! :wink: :D :D :D
(Az előbb a Jakupcsek, meg a Stohl is utaltak "a napirendre", hogy ómájgád, de fantasztikus... :wink: - Már olvastam, hogy ők is ezt alkalmazzaák)

Na, babázok, aztán majd visszolvasok.... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszi!

Probléma megoldva: megyünk hozzátok csapatostól babúszásra, és majd Bond tartja :mrgreen: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Tegnap késő délutánig brutál napunk volt mire nagy nehezen tudott kakilni Nóra. Semmit nem aludt max 10 percet, sokat szenvedett sírt. Aztán felhívtam a gyerekdokit hogy mit adjak neki, ő a beöntést javasolta, de én ellene voltam, így vettem laevolakot, meg volt itthon glicerines kúp, na először annak a felét adtam , nem telt bele 5 perc és már meg is volt az eredménye totál át kellett öltöztetni annyit kakilt, és utána annyit dumált elégedett fejjel, megzabáltam olyan édes volt. aztán esti fürdés, evés, majd újra egy jó nagy adagot csinált újra öltöztetés. Aztán 5 perc alatt elaludt fél 9-kor egészen éjfélig, aztán fél 5-kor kelt. És ¾ 8-kor ébredt.

Lilisgabi olyan sokszor nem szoktam menni,m de most fodrász keresésben voltam, meg esküvőn is voltunk augusztusban azért is voltam olyan sokszor, amúgy havonta szoktam menni, festetni meg úgy 2 havonta szoktam. Viszont muszáj havonta vágatni mert nagyon gyorsan nő és nem tudok mit kezdeni vele.

Dodi nálunk a földszinten van az utazóágy de nem szokott benne lenni, inkább lerakom a földre a játszószőnyegre. Fent az emeleten meg van ez a pihenőszék.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

ÓÓÓÓÓ TE SZEGÉNY BOOOO !!!! Sajnálom, hogy ennyi macerán kell átesned/átesnetek, de Te aztán tényleg mindent megteszel a cél érdekében. Maximálisan bíztatlak , hogy tarts ki , DE mihelyst úgy érzed, hogy az idegeid és a kapcsolatotok rovására megy, mert feszült vagy/vagytok szerintem ne erőltesd tovább. Bízom a kitartásodban és az erődben, én már feladtam volna, pedig amúgy elég kitartó és makacs vagyok. Elképzeltem azt a szerkentyűt :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kb. így reagáltam. Biztos maradi vagyok , de én még nem is halottam ezelőtt ilyen ketyeréről.

Dodi :

Nem tudom nálunk milyen módszer működik, mert még nem is gondolkoztam rajta, de az biztos, hogy van napirendje Zsombinak. +/- negyedórás eltérésekkel lehet tudni, hogy mikor mit szeretne, mi lesz. Ez tényleg jó, mert az ember lánya tök jól tudja szervezni a napját, mert ugye mondtam, hogy dolgozgatok és így tök jól ki tudom alakítani a napirendemet.

Na persze ez alól vannak kivételek, mert azért el lehet térni néha a napirendtől :twisted: :twisted: :twisted: , mint például tegnap és ma éjszaka. Amikor már harmadjára keltem ( mindkét nap ), akkor már szinte félálomban vonszoltam oda magam a kölökhöz. Nem hittem el , hogy megint éhes....és de, éhes volt. Nem sírt, csak nyafizott, ahogy máskor is teszi. Lehet , sőt biztos kevés volt a tejcsi és szaporított a lelkem, de az is lehet, hogy egyszerűen több kajára volt szüksége.

Tegnap este fél 7-től 3/4-ed 8-ig Apával hagytam a kicsimet. Már kétszer voltak együtt hagyva 1-1,5 órára és minden rendben volt. Most is hagytam itthon kaját, annak ellenére, hogy fél kilenc körül kellett volna ennie legközelebb, de nem akartam , hogy Apácska megijedjen, hogy éhes a gyereke, ha esetleg sírna. Hát sírt, de nem volt éhes. Kb. fél órán keresztül üvöltött, de Apa tisztába tette, ringatta , kajával kínálta, bohóckodott neki, aztán egyszer csak hasra fektette és elaludt. Valahogy megéreztem, mert Apa nem hívott, hanem én csörögtem haza, hogy érdeklődjek minden rendben van-e. Majd megszakadt a szívem, mert valószínüleg én hiányoztam neki,de igenis kell, hogy szokják egymást .Más az amikor hármasban vagyunk, néha kell egy-egy órácska kettesben is.

Most olyan vagyok , mint egy alvajáró. Persze most olyan édesen alszik , hogy mindjárt széééééjjjjelpuszilom. De nekem most már nincs kedvem aludni, meg éhes is vagyok, meg dolgaim is vannak.

Elolvastam mindent csajok, de nem tudom kinek mit akartam írni.

Ja , jó a sérótok. Az enyém még mindig sz@r, mert sajnos nem tudtuk összehozni a barátnőmmel, hogy megcsinálja.

Boltba kéne menni kajáért, de most nem ébresztem fel , meg különben sincs kedvem. Úgyhogy azt hiszem vörösboros pörit eszem krumplipürével reggelire :roll: :roll: :roll: , majd ebédre eszem szendvicset. :wink: :wink: :wink:

Kép
ikoka7

007!

Bocsánat, de az a fejszerkezet ami neked van a víz alatt!! :lol: :lol: :lol:

Viszont még mindig döntésképtelen vagyok babauszival kapcsolatban... :roll: Úgyhogy köszi a sok cikket!! :evil: :lol:

De Dodi ötlete jó, menjünk Nyuszihoz!!! :wink:

Boo!

Ha ideges vagy, akkor soha az életben nem fog sikerülni azzal a készülékkel, mert akkor azt Zsiri is érzi és ő is türelmetlen lesz, aztán te még jobban....ördögi kör...apát tényleg sétálni kell küldeni, és magadat nyugtatva próbálgatni, ha nem megy elsőre majd megy másnap, csak ne idegből adj már neki cumisüveget, inkább szabj határt, hogy azon az egy etetésen meddig próbálkozol vele. l. simán lehet, hogy napszakonként más a hozzáállása a dolgokhoz, ha meg már egyszer sikerült, akkor ha nem is a következő, de tuti sikerül többször is, aztán meg majd mindig. :wink:

Kép
Kép
tabati

Ikoka!

Vörösboros pöri reggelire!!! :lol: Fúúúúúúúúj! :lol: HOgy bírja a gyomrod ?:lol:

Kép
Kép
tabati

sziasztok!

mi megint 11kor elaludtunk és negyed10kor keltünk...

Dodi!
én is most keztem el olvasni a Suttogót és pont most értem a 4É módszerhez...
remélem nekünk is beválik...
te kitöltötted azt a tesztet?
és mi jött ki?
mi igen...

Kép
Kép
csibe83

nálunk eddig annyi vált be a 4É-ből nem tudatosan
csinálva,hogy evés,játék...
csak utána sajna nekem kell elaltatnom és ezen szeretnék változtatni...
bár eddig azért nem ment,mert a hasa miatt sokat ringattam,de
nem akarom elkiabálni,de úgy néz ki kinőttük a hasfájást...
ezért szeretném,ha magától el tudna aludni...

Kép
Kép
csibe83

Nagyjából már nekünk is van napirendünk,de persze ezt a reggeli evés dönti el,mert utána Lili óramű pontossággal 3 órára eszik (néha vannak kivételek,mint pl.tegnap). Délelőtt általában alszik,néha ebéd után is. Viszont nem tudom miért,minden áldott este jön a hiszti. Egész nap nagyon jó kislány és nincs olyan este,amikor ne lenne hisztis. Apa már tökre kivan,hogy miért mindig akkor jön rá a hiszti,amikor ő hazajön. :lol:
Én gyakran hagyom Zolival apát 1-1 órára,imádják egymást és jól meg is vannak szerencsére.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Czigka

Hoppá! Akkor lehet hogy nekem is gyömöszölnöm kell a ciciket, hogy többet tudjak fejni?? :roll:

Bond, F.Nikici

Most miért mondod hogy nincs remény? Ez butaság! Mindig van. Pont tegnap találkoztam a szomszéddal ,5 hónapos a babája. Vele történt, hogy szülés után(császár) begyulladt a méhe, és kb. 2 hétig nem tudott szoptatni. A teje leesett napi 20-30 ml-re. Onnan hozta vissza utána. Fejés, szopi.. SZÓVAL NE MONDJÁTOK AZT HOGY NINCS REMÉNY!!!
Ha van valamennyi tej akkor tud az több is lenni! CSAK áldozatot kell hozni, fejni szoptatni 2 óránként, este felkelni…stb. Szar, Qva szar, én is csináltam, de higgyétek el van eredménye!
És persze nem vagy rossz anya ha tápit kap, bla, bla. DE a babádnak mégis a te nedved a legegészségesebb leggazdagabb!
Na most már irgum burgum! :twisted: :lol:

Boo

Látod hogy alakul az a mennyiség? Most csak 40-ket szív majd fog többet is. Ez nem olyan hogy másnap már 120-at fog. Jól csinálod, ne tömd meg utána, had jöjjön el neki az éhségérzet időben, aztán irány a cici.

Most olvastam:
„És a mai napi eredményeink:
reggel 6kor cicizés: 100mg
8.40 kor cicizés: 60 mg
very happy vagyok ”

IGGENNN :lol: :lol: :lol:

Cigi=jaaa hát az más. Sztem bulikon simán beleférhet majd egy egy szál..

Szoptanít= ne légy ideges!!!

Sillia

Cigi= minden ember más, vki rászokik egy sluktól vkinek több doboz kell, vki bármikor le tudja tenni…

Nyuszi

Én a végbélkúpban hiszek. Az nem cukros, nem édes…
A fejéssel most már én is így vagyok. Reggel és este fejek. A többinek nem sok értelme van, bár ezeknek se sok, mert mondom 2 nap alatt 20…DE már 2 aventes pohár van a hűtőben így… :lol:

Tabati

Pont a Szonibaba mesélte valamelyik nap, hogy az egyik ismerőse, örökbefogadott babát. Használta ezt a szoptanitot ÉSS lett teje, úgy hogy nem is szült!

Én is így csináltam anno, este pótlás. Elhagytam, ezért este egyszer kelt. Mert éhes. Mikor adtam neki átaludta az éjszakát..De nekem megéri, mert van tejem, így nem kell üresben kelni hajnalban, hanem miatta kelek, és az más. Sztem be fog állni és egyre több tejcsim lesz, és akkor már át tudja aludni az éjszakát.
Sztem nyugodtan elhagyhatod a pótlást. Majd ő beállítja..Igen, hozzászokhatott, de elfelejti. Mi se szeretünk sokat enni este. :wink:

Breki

JUHÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!ÍGY TOVÁBB!!! :lol: :lol: :lol:

Dodi

Én nem értem ezt de minden szavaddal egyet értek! :lol: :lol:

F. nikici

Most is szoptathatsz!! Ártani nem árt! :wink: :lol: :lol:

Gabi

Én már ezer éve írom, és most is írtam, hogy a kúp az a tuti! :wink:

Napirend= Nekünk is kezd beállni. Szopi után 1,5-2 óra fent, aztán alvás 1-1,5 órát. DE van hogy csak 30 perc sikerül, de akkor is örülök, mert egy hónapja még annyit se aludt…
:D

KépKép

KépKép
ronmay

Tabati :

Köszi jól :D :D :D , de végülis Párom megmentett, mert Őt negyed3-kor behívták dolgozni ( ügyeletes volt ) és kb. egy órája hazaért, így ma nem kell dolgoznia. Na szóval Ő hozott reggelit és így a pöri megúszta ebédig. 8) 8) 8)

Nyuszi :

"Én gyakran hagyom Zolival apát 1-1 órára,imádják egymást és jól meg is vannak szerencsére." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ez annnnyira édes volt és örülök, hogy megértik egymást :lol: :lol: :lol:

Kép
ikoka7

Ikoka! Látszik,hogy jó éjszakánk volt... Már nem is tudom miket írok :lol: Bocsi,helyesbítek: Gyakran hagyom Zolival Lilit :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

[quote="ronmay"]
írta:
ronmay
Bond, F.Nikici

Most miért mondod hogy nincs remény? Ez butaság! Mindig van. Pont tegnap találkoztam a szomszéddal ,5 hónapos a babája. Vele történt, hogy szülés után(császár) begyulladt a méhe, és kb. 2 hétig nem tudott szoptatni. A teje leesett napi 20-30 ml-re. Onnan hozta vissza utána. Fejés, szopi.. SZÓVAL NE MONDJÁTOK AZT HOGY NINCS REMÉNY!!!
Ha van valamennyi tej akkor tud az több is lenni! CSAK áldozatot kell hozni, fejni szoptatni 2 óránként, este felkelni…stb. Szar, Qva szar, én is csináltam, de higgyétek el van eredménye!
És persze nem vagy rossz anya ha tápit kap, bla, bla. DE a babádnak mégis a te nedved a legegészségesebb leggazdagabb!
Na most már irgum burgum! :twisted: :lol:

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉNNNNNNNNNNNNNNNNN?????????????????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?:

Kép
Kép
200907?

nálunk is kezdenek beállni a mindennapok,csak az esti elalvást azt kicsit
korábbra tenném...
de majd remélem le tudunk belőle szépen apránként faragni...

Breki!
nagyon ügyi vagy a szopival,csak így tovább...
Ármin is nagyon gyönyörű...irigylem a haját kicsit,de majd nekünk is
megdúsul és visszanő...

Kép
Kép
csibe83

mi is vettünk mei-tai-t,de egyenlőre Kiarának nem nagyon tetszett
az ötlet,de majd még próbákozom vele...hátha megszereti...

Kép
Kép
csibe83

indulunk oltásra...
Vendég

sillia! :)

Az volt bennem, hogy 4.-én kell befeküdnöd, de az vasárnap. :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

Lányok! :)

F.nikici barátnőjének története alapján jutott eszembe egy eset, ahol az anyuka elég nagy butaságot csinált. A sztorit most mellőzném, gondolom nem bánjátok.
Viszont ennek kapcsán eszembe jutott, hogy egyszer olvastam valamit a trauma pszichés feldolgozásáról az olyan anyukák számára, akiknem élő babát szültek meg vagy kellett megszülniük.
Nagyon gáz erről beszélgetni egy kicsit? :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Wazecki :evil: :evil: :evil: elszállt a hozzászólásom!

Szóval hajnali szopi mérés szerint 0ml, na de tápból meghagyott 80-at :shock: :shock: talán mégsem 0 volt. 4 óra múlva reggeli szopi mérleg szerint 10, Szopoklész viszont vigyorgott és 2 óra hosszáig bírta...(ekkor mell csuma üres...gyerek ideges...jött a táp)...na de ha minden 2. kaja anyatej, már akkor is BÓDOG vagyok!!!
Viszont konklúzió a mérleget kib@szom az ablakon!!! Kötve hiszem, hogy jól táplált Kisfiam 10ml-el bírta volna 2 órán át.... :roll: ! Ezé má legalább jó, ha van mérlege az ember lányának :twisted: :twisted:

Bond! Nagyon jók a víz alatti képek és nagyon édes a Manócskád!

Babauszi! Nyuszival egyet értek, nekem is ez a parám! Meg télen semmi esetre sem, főleg, hogy Minó ilyen hajas pláne nem. Majd jövő májusban, amikor már jó az idő...addig majd itthon babaúsztatjuk.

Csibe! A hajacska ki fog nőni Kiarának...gyorsabban, mint gondolod! Amúgy tényleg imádom, hogy ilyen hajas, de ha kopasz lenne az sem izgatna!

Na és DODI!!!!! Neked írtam a legtöbbet! Hátha segít. Moremilk kapcsán. Nem tudom Neked mikor dobja meg a cukikat??? Nekem reggel tette. Emlékszel, amikor írtam annó, hogy az utro szintén ezt csinálta???? Valszeg, mert ez is hormonálisan hat és aktivizálta a kortizolt is. Szóval nekem mindig van egy negatív peek olyan 10-11 körül(akkor 0 bázison voltam terhesen). Tehát ha 9 után vettem be annó az utrot, akkor nem emelte a cukrokat. Szóval ha Nálad is így van, javaslom próbáld így meg a moremilket! Én azért hagytam abba, mert kiütött minket a pocin!

Fürdetés. Mi a Gabi fürdetőjét használjuk a gél változatot...(szappanmentes) nagyon fincsi az illata. Minónak is jó a bőre, de a johnsont nem mertem, mert nagyon sok rosszat olvastam róla.

Ja és Dodi! Ugyanez van, hogy Minó is jelez, ha fáradt, olyankor máshogy sír, inkább nyöszörög és olyankor szinte kiugrik a kezemből a kiságyba és fél perc alatt durmol. Amikor meg nehezen megy az alvás, akkor megfogom a kis kezét, hogy ne kalimpáljon, simizem a haját és a homlokát puszilgatom...max 15 perc és alszik olyankor is! Ma 8-tól 4:12-ig aludt...

Suttogó: Mivel Barátnőmnek csak a csssss jött be belőle, így nem vettem meg, de valahogy ösztönösen így csináltam, ahogy Te írod a 4É-t.
Következő Bébinél megveszem...kíváncsi vagyok!

Apa+Minó! Volt már amikor mérges voltam apára, mert szerintem nem vigyázott eléggé Minóra. Kivitte sétálni a ház elé, amíg tornáztam, erre kinézek látok egy fejet ott velük. Kimegyek és mit látnak szemeim: Egy koszos ruhás ittas ipse a fél méteres sárga körmeivel fogdossa a gyerek kezét. Szépen megkértem Páromat, hogy vigyük be a Bébit..... Na de amit itthon kapott...
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nem véletlenül nem engedtem az idióta anyósomat sem még a gyerekhez, erre egy dettó igénytelen meg fogdossa....hát kiakadtam. Azóta nélkülem csak a kertbe viheti ki, de itthon nagyon jól elvannak.

Nemrég vett Neki egy country bohócot...nagyon jó fej, country zenét énekel, meg közben rázza magát...Sillia kukacáról jutott eszembe :lol: :lol: nagyon tetszik

Tickerplayground.com
breki76

Boo!!

Türelem tejet terem! Na jó félretéve a viccet! Kitartás! Drukkolok nagyon!!!

Tickerplayground.com
breki76

Ja és Bond! 1x írtad, hogy a Gyerekeink mennyire hasonlítanak Dodival....Dodi anyós viszont Boo anyósával....na ja igen, mert az én anyósomat senki sem tudja hajazni...ezt hidd el, csak nem teregetem a szennyest....már ha férjem annyit mondott régen, hogy anyukám...na az összes hajam égnek állt, de már nem beszél róla, megkértem, hogy ne, ha akarja, hogy még egy kis tejem maradjon, akkor nem is emlegeti!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Breki

Hát ja a mérleg. Én abbahagytam már jóóó hónapja, mert ugyanígy voltam vele mint te:
kib@om a picsába :lol: :lol:

F. nikici írta:
[quote]B írta:ond,tabati, dodi: nem a mell formájára, tartására gondoltam, és nem emiatt nem szoptatom a lányomat...hanem azért, mert már a végén csak a vér jött belőle tej helyett, és abba hagytam, ugyanis eddig semmi nem vált be, most meg teljesen nem apadt el, de mégis szinte semmi az a mennyiség ami van, és emiatt kérdeztem, hogy esetleg van-e remény arra, hogy még legyen, vagy nincs.

Bond írta:
[quote]f írta:.nikici!

Köszi! Nincs.

Bond lehet félreértettem? :oops: :oops: akkor bocsika :oops: :lol: [/quote]

KépKép

KépKép
ronmay

Breki a te vonalzóddal mi lett???

KépKép

KépKép
ronmay

[quote="ronmay"]
írta:
ronmayBond írta:
[quote]f írta:.nikici!

Köszi! Nincs.

Bond lehet félreértettem? :oops: :oops: akkor bocsika :oops: :lol:

Ez arra vonatkozott, hogy a Mary Poppinsból kerestem egy dalt és f.nikici ajánlott egy linket. :lol:

Kép
Kép
200907?

:oops: :oops: sorry sorry, akkor csak úgy írtam :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Lányok!!

Azt hiszem már beszéltetek róla,de nekem akkor még extra kevés tejem volt,így nem érintett,de ti vesztek melltartót éjjelre is? Mert én kivagyok,hogy minden nap új hálóing/pizsi kell,mert úgy folyik a mellem reggelre :lol:

Gyerekem ma extra nyűgös,nagyon fáradt az éjszaka után és most nem bír elaluldni,csak sír és nem találja a helyét. Most fél órát sikerült aludnia :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

megjöttünk :)

Lóci nagyon bátor volt, amikor lefújkálták a combját még mosolygott.
Aztán persze annyira meglepődött hogy ellilult a feje és jó sokáig nem vett levegőt. A második szúrást méginkább zokon vette de utána hamar elcsendesedett és csak halkan panaszkodott miközben nagy könnyes szemekkel nézett rám.
(én csak egy picit könnyeztem meg a dolgot :oops: )

Hazafelé szépen elnézelődött a babakocsiban de azért még amikor hazaértünk is látszott a szemeiben a panasz. Így valahogy... Kép Kép

5860 g és 62 cm.
Nem tévedtem sokat a 6 kilóval, ha nem pont ma hajnalban pakolja ki 3 nap kakatermését akkor szerintem lett volna annyi :D

Bond

11-én délután 3-kor kell befeküdnöm. Ez valóban vasárnap, én sem értem de ha a dokim ezt mondta akkor befekszem vasárnap. Így több mint fél nappal tovább itthon lehetek mintha hétköznap reggel a szabályos időben feküdnék be...
Vendég

Ezek szerint gáz a téma felvetésem.
Akkor viszont egy kis játék. Ez ugyanannak a zenének a kétféle szövege :wink: . Melyik zenéről van szó?

"ADIO

Gledam nepoznata lica
Svaki taj covek ja bih mog'o biti
Gledam ljube se i placu
Putuju s nadaom ja odlazim sam
Gledam oci decaku
Vraca se djetinjstvo
Ugasena svetla na peronu
Takva si mladosti

A sad adio a sad adio
I ko zna gde i ko zna kad
A sad adio a sad adio

Gledam jer zelim sve da pamtim
Nebo, kamen i ptice u letu
Gledam i kad zatvorim oci
Bicemo zajedno u dalekom svetu
Beskrajne ravnice gledam
Pozdravljam te zemljo,zemljo moja
Ti ces me cekati, jedina ti

A sad adio a sad adio
A sad adio a sad adio
I ko zna gde i ko zna kad"

"ADIO

Jednom otletece ptice
Ulice nase ostace bez sunca
Covek ispratice zenu
Dugo na vetru jos stajace sam
Jednom odlazi svako
Putem svog zivota
Na rastanku samo srce kaze
Ja cu se vratiti

A sad adio a sad adio
A sad adio a sad adio

Jednom otletece ptice
Ulice nase ostace bez sunca
Covek ispratice zenu
Dugo na vetru jos stajace sam

A sad adio a sad adio
A sad adio a sad adio
I ko zna gde i ko zna kad "

:?: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond

ez a Surda...

nem tudtam amúgy csak hamar gyorsan rákerestem....
Vendég

Vagy már megint lelőttem a poénodat? :roll:
Vendég

A trauma téma lehet hogy tényleg gáz.
Én tudom milyen elveszíteni egy gyermeket.
De azt el szeretném mondani nektek, hogy egyszer néhány másodpercig úgy éreztem: Réka néz rám Lőrinc szemeiből.
Nem csak láttam, fizikailag ÉREZTEM az a tekintetet, teljesen átjárt.
És boldog voltam...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.29 14:56-kor.
Vendég

Sziasztok!

Dodi: Köszi aranyos vagy :wink: !!!
Sillia: Szép nagyfiú már Lóci!!
Breki: Éljen a tejcsi :lol: :lol: :lol: !!! Ügyi vagy :wink: ! Tetszett Minónak az autósülés, hogy reagált rá?
Bond: A barátnőm aki most szülte meg a szép egészséges kisfiát, előtte már 2 babát elveszített :cry: :cry: . Az első meghalt a pocakjában , a másodikat 5 hónaposan meg kellett szülnie, mivel akkor derült ki hogy down-kóros. Nagyon nehéz időszak volt neki, de mit ne mondjak nekem is , mint a barátnőjének, nehéz volt átélni, megélni, sokszor sírtam vele együtt, ugyanakkor próbáltam erőt adni neki segíteni, de nagyon nehéz időszak volt, ráadásul én kb. fél évre rá lettem állapotos, és egyrészt először nem tudtam, hogyan kezeljem a helyzetet, másrészt én is tele voltam ezáltal félelemmel. De pár hónapra rá a barátnőm újra állapotos lett és augusztus 27-én megszületett a kisfia :wink: .
marietta1982

az én lányom ma meg olyan,mint egy angyal...
11től 9ig aludt,majd cicizés utána kis játék és 10.40től 13.15ig aludt,aztán
ismét cici és egy nagy játék és most 15.40től ismét alszik...

remélem megtartja ezt a jó szokását...

Kép
Kép
csibe83

Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, sillia! Így nem ér............... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Csak önerőből tippelve. :( :( :( :( :( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

bocsánka...
ígérem legközelebb halkan maradok :oops:
Vendég

Jó lesz a privi is. :lol: :lol: De tényleg csak azért, hogy játék legyen, móka s kacagás. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

És véget ér a móka mára, zárul Miki mókatára...
Vendég

Sziasztok! 8)

Ma voltunk a 3 hós oltáson. Kész gáz volt, ott volt egy ideig egy beteg kislány a rendelőben, minden bajom volt...csak remélni tudom, hogy nem kapta el Dorka!!!Megkapta a Rota első adagját is, a második ingyen lesz, a 3. meg ismét fizetős.

A csípője ugye még mindig laza-...mivel nov 25re kaptunk itt Szolnokon időpontot, meg mondták hogy ide ne is vigyem, így egy Bp-n rendelő magándokitól kértem időpontot, jövőhét kedden kell vinni, majd drukkoljatok, hogy ne legyen semmi gáz. a kutacshoz meg azt írták, hogy 1x1, az most mit jelent vagyis azt tudom mit jelent de akkor az most nem jó?!Mivel eddig az volt odaírva hogy sz, azaz szabályos, a kiskönyvébe,most meg ez...
Az elmúlt egy hétben nem gyarapodott semmit, de ugye ez várható is volt, mivel nem is nagyon eszik, meg eddig sokat gyarapodott. Most 7070gramm, és 63,5 cm, fejkörfogat 40cm, mellkaskörfogat 44cm. Jó sokat nőtt születése óta :D :shock: :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Nikici!
Dorka 7070 g? :shock: :shock: :shock: Nem is látni rajta.

Mi is ma voltunk a 3 hónapos oltáson. Beszúrták az oltást, láttam, hogy Petra veszi a levegőt a síráshoz, de mire elkezdte volna már készen is voltunk és rögtön mosolygott rám. Olyan aranyos volt! :D
Egyelőre nincsen láza.

Nikici!
Beteg kislányt miért visznek az egészséges rendelésre? Vagy nálatok nem az egészségesen kapják az oltást?

Boo!
Én a helyedben most már nem költenék semmire, ami a szoptatást elősegíti. Nem veled van a baj, hanem Zsiri szopókájával.
Én beletörődnék ennyi próbálkozás után, hogy nem kell neki a cici.
Amennyi tejet ki tudsz fejni, az is nagyon sokat ér Zsiri immunrendszerének. Majd a második babával szoptatsz.
Persze, ha még mindig van energiád, akkor nem akarlak lebeszélni, de tényleg ideje igazán élvezned ezt az időszakot, és nem állandóan a szopin görcsölni.
Te MINDENT megtettél. (én valószínűleg már rég feladtam volna)

Kép
katy76

Én kitaláltam , hogy az a Surda ...és tök egyedül, magamtól, csak a kis fejecskémmel :P :P :P , de már épp akartam írni , amikor látom, hogy ez már nem is aktuális. :cry: :cry: :cry: Pedig ooooolyan büszke voltam magamra :lol: :lol: :lol: , persze mindeközben rájöttem, hogy nem a húszat töltöttem idén :roll: :wink: :cry: :cry: :twisted: :twisted: :twisted:

Oltás : Sillia / F.Nikici : Ügyesokos kölkök !!! Lóci milyen kis durcás, meg megsértődött. Nikici : csípővel minden ok lesz :wink: Jaaaj én is úúúgy sajnálta enyépicikémet az oltásnál, de erősnek mutattam magam és bíztattam.

Legújabb :

1. Mint már mondtam utál hason feküdni, de néha sikerül úgy altatni. Kb. 10 perce ezerrel küzdött azon , hogy hátról jobb oldalra, majd onnan hasra forduljon. Úgy szurkoltam neki, de még gyakorolni kell :roll: :roll: :roll:

2. Eddig is gagyarászott, de ma új mássalhangzók kerültek a repertoárba : a "g" és az "r", na mármost ez így hanzik : grrrrr, grüüüü és annyira Éééédes és úgy tetszik neki a saját hangja.

Kép
ikoka7

ikoka!

igen, arra emlékszem, hogy Zsombi nagyon ügyesen beállította a kis napirendjét, meg anyuka is nyilván ügyes :wink: .
Nekem egy-két napja megint annyi tejem van, hogy iszonyat (kop-kop-kop), remélem most már marad is :wink: . Tuti neked is visszaáll hamarosan :wink: .

Csibe!

Botond még csak 1-2 hetes volt, mikor a tesztet kitöltöttem, de akkor még mindegyikük kisangyal v. mintababa :lol: . Szóval pont a napokban jutott eszembe, hogy kíváncsiságból újra kitöltöm, bár ha jól emlékszem a típusokra, akkor Bobó mintababa lesz, mert eléggé "tankönyvi", kiszámítható baba :wink: .
Nektek mi jött ki?

Nyuszi!

Nem lehet, hogy Lili (is) azért hisztis este, mert már nagyon fáradt? Már írtam, hogy Botond is akkor műsorozott, ha már nagyon álmos volt. És tegnap este, fürcsi előtt is volt egy kis nyekergés, mert kevesett aludt és már nagyon álmos volt... :?

Ronmay!

Botond is tök keveset eszik este. Egyik este 60-at evett, na, mondom, ebből tuti hamar kelés lesz. :? Erre aznap végigaludta az éjszakát és 7-kor kelt legközelebb :shock: :lol: .
Napirendetek:gyakorlatilag ez a 4É :wink: ! Ezt
írtam Bondnak, hogy vannak, akiknek ehhez nem kell semmiféle tudatosság, beáll, ahogy kell (mint nálatok, vagy Ikokánál), de akiknek ez magától nem megy, azoknak nagyon sok segítséget nyújhat a könyv :wink: !

Breki!

én reggel-délben-este szedem, így amblokk megemelte a cukrom, de este nálam este 9 körülvan egy kiugrás (valamelyik este 17-est mértem :shock: :shock: :cry: :cry: :evil: :evil: ). Ma vettek vért, nagyon kíváncsi leszek... :roll: Mondjuk úgy tűnik megint van tejem dögivel, de most meg félek leállni a moremilkkel, nehogy kezdhessem elölről a vergődést. Pedig vlsz. az lesz, hogy abbahagyom, mert bár nagyjából sikerül kordában tartanom, de ez így nem állapot :? !

Altatás: Hajsimi nálunk is játszik, bár nem tudom én szeretem-e jobban, vagy ő :roll: :lol: :lol: . Nálunk a kis ritulé: felveszem a karomba, és hallkan mondok neki pár mondatot (hogy most mi jön), vagy megnyugtatom, ha sír, aztán leteszem, cumi szájba, pelenka az arcához, és párszor megsimizem a fejét, aztán kijövök. Eleinte ez 5-10 percet is igénybe vett, már csak 1-2 perc :wink: . Viszont este hagyom cicin elaludni! Az így nem 15-20 perc, hanem 30-40, és a tévét is lejjebb halkítom, és a lámpa is csak félig ég :wink: .

Anyós: Megint türhető mostanában. Tegnap is lejött, hogy mizújs velünk... Erre Ricsi meglovagolva a lehetőséget, mondja, hogy menjünk el csak egy negyed-fél órára robogózni. Erre anyós: Na, mi van? Itt maradjak vele? De ehhez a hangsúlyt is hallani kellett volna :evil: . Mintha a világ legnagyobb szivessége ez lenne :shock: :evil: ! Na most tudni kell, hogy anyósom soha nem vigyázott még Bobóra, (egy ideig nem is fog :twisted: ), ehhez képest anyu már számtalanszor, mégis mindig ujjong, ha megkérjük, és Niki barátnőm is mindig mondja, hogy "Szívesen, bármikor...úgy szeretem..."(ő a másik akire nyugodt szívvel itt merem hagyni). erre anyósom ahelyett, hogy megörülne, hogy kettesben lehet az unokájával, és nem méregetem a szúrós tekintetemmel minden mozdulatát ( :twisted: :lol: ), már az előtt gyakorlatilag szemrehányást tesz, hogy megkértük volna :evil: . És nincs üldözési mániám, mert Ricsi is így érezte! Meg vlsz. törpike is, mert akkor kezdett rá a nyafira, amit én a nemalvásnak tulajdonítottam, de lehet, hogy csak nem akart a mamával maradni :twisted: :lol: :lol: . Olllyan okos :lol: ! Így persze nem hagytam itthon :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?