A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Vagyok,ügyi vagy megint. Nekem még mos a gépem.

Kép
flóra 11

Flóra...

Még mi is megyünk majd a TEscoba is...
Most van akciós pelenka,abból is venni akarok még 2 csomaggal,meg van a picúrnak body 385 forintért!!!
Máshol a turkálóban annyi,az új meg minimum 7-800 forint...
És még vagy 2-3 jól jön....:D

Kép

Kép[/
tancsu

Reggel az volt az első,hogy elinditottam a gépet...:D

Jah és meggybefőtt van még akciósan,azt is akarok,mert a párom imádja a sütibe!!!!!

Na meg a gyereknek a kiskádat megvenni...

Nem is akarok sokat mi???? :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

menek a fürdőbe,mingyán jövök.... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsu, nálunk is most egy rakás babacucc,meg pelenka van akcióban. Tegnap azon nevettem,hogy baba még sehol, de a F.-nal megnéztük a babacuccokat, megtárgyaltuk melyik gyerekülés miért jó,miért nem,kiskádat megnéztük,praktikus-e,a kádba belepróbáltuk a fürdetéshez használatos támasztékot,megvitattuk,hogy az kell-e vagy sem....

Hülyék vagyunk, tudom,demár annyira vágyunk babára! :D

Kép
flóra 11

Szerintem a kádba való támaszték fölösleges...
Az anya pici korban nem tanulja meg fürdés közben tartani a gyereket és később amikor már a gyerek nem fér bele a támasztékba,viszont sokkal elevenebb,mozgékonyabb,akkor meg majd nem tudja hogy tartsa....

Kép

Kép[/
tancsu

A kádakis akciósak és nagyon szépek vannak. Legalábbis itt. De szerintem ugyanaz nálatok is,az akciók is. Mondtam is a F.-nak, hogy legszívesebben már mostantól vásárolnék,mindig azt,ami akciós. Ki tudja,mikor lesz megint akcióban.
Meg megnéztük,hogy ugyanaz a body Micimackósban sokkal drágább.Meg minden,amin Micimackó van,az drágább. Ilyeneket nézegettünk. De ez már nem először fordul elő.Mi már babakocsikat is nézegettünk. :lol:

Kép
flóra 11

16 nap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amúgy Timivel mi újság lehet????

Napok óta nem volt itt.... :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép[/
tancsu

Flóra...

Nekem most mennem kell,mert akkor nem végzek a tennivalóimmal...

Jah és a hajam is ki kéne mosni,mert lassan 1 hetes és ha közben megszülnék,akkor ne koszos hajjal menjek...nem?????

Kép

Kép[/
tancsu

Lehet ma már csak este jövök...

Szép napot mindenkinek!!!

Sziasztok...

Cupp..... :wink: :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Mi belepróbáltuk abba a kádba,ami ott volt, bele sem fért,Tancsu.Én is mondtam,hogy ebbe a kádba nem kell,mert nagyon jó alakú volt a kád. Ha teszel bele egy textilpelust,nem is csúszik a baba. Régen volt nekem támasztékom,de akkor a kád is nagyobb volt,mint ez a mostani.Abba jól jött.

Kép
flóra 11

Cupp, Tancsu...

Csináld a dolgodat.

Megyekén is felmosok, amíg nincs itt senki.

Pá....

Kép
flóra 11

sziasztok
bocsi, hogy nem jöttem de drágám most a pár napban otthon volt, és olyankor nem szoktam a gépet felkapcsolni, max.ha elugrik valahová hoszabb idöre. most horgászni ment, de nemsokára jön haza.
most nincs idöm visza olvasni, holnap bepótolom.
mi jól vagyunk. Törpe sokat mocorog, fészkelödik, helyezkedik. én jól vagyok, sokat fekszek.

látom Tancsu még itt vagy és egészbe! :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Timi,örülünk, hogy benéztél és hogy jól vagy. :D

Vigyázz is magadra, de néha gyere.Adj hírt magadról.

Pussz...

Kép
flóra 11

A türelmetlenségnek sok oka van, a leggyakoribb a múló idő

A most azonnal terhességet kívánók a társadalmi elvárásoknak megfelelve, a család és gyakran a nőgyógyász unszolása ellenére előbb egzisztenciát építenek, a fontossági sorrendben csak ezt követi a gyerekvállalás. Gyakran túl a harmincon, harmincötön is.

A biológia nem ismer megalkuvást, a múló időt jól lehet fedni egészséges életmóddal, sportolással, tornával, kiváló kozmetikumok használatával, igaz ami igaz, a mai harmincasok, sőt negyvenesek úgy néznek ki, mint fiatal korom húszévesei. Ránézésre.

A nő együtt születik az összes (sok millió) petesejtjével, 13 éves kora körül kezdenek megérni, havonta átlag egy. A következő 40 éven keresztül 5-600 esetben történik petekiszabadulás, ennyi lehetőség van teherbe esésre. Az idő múlásával azonban a petesejtek, illetve az ezeket tápláló petefészek sejtjei is öregszenek, harminc felett már egyre több az olyan ciklus, ami látszólag rendben van, mégsincs benne terhességre alkalmas tüsző, kezdődnek az un. anovulatiós (petekiszabadulás nélküli) ciklusok, melyek 40 felett egyre gyakoribbá válnak.

Ezért harminc felett már indokolt a terhességet kívánók kivizsgálása a "babyproject" bejelentése idején is, ők már nem tartoznak a bevezetőben említett "fiatal, egészséges pár" fogalom körébe.

A kivizsgálás menete minden korban ugyanaz

Az első a peteérés - petekiszabadulás vizsgálata. Erre a legegyszerűbb módszer az alaphőmérséklet vizsgálata (lásd: Peteérés és terhesség)

A legfontosabb ebben az esetben az, hogy ne csak egy ciklust mérjünk (ld. fent) hanem legalább három hónapig (addig is múlik az idő, nő a terhesség esélye).

Másik fontos szabály, hogy a ciklus minden napján kell mérni. Az értékelés fő szabálya az, hogy milyen alakú a görbe, a mérések abszolút értékének (37 alatt vagy felett van) nincs jelentősége. Én azt szoktam kérni, hogy 3 havi Excell táblába rajzolt görbével jelentkezzen a páciensem, egyre többen képesek megfelelni ennek a maximalista igénynek, igaz egy egyszerű kockás lapra rajzolt görbe pont olyan jó. Ha a görbén a közepétől emelkedés látható, akkor nagy biztonsággal állapítható meg, hogy abban a ciklusban volt peteérés. A biztonság bizonyossággá fokozható, ha az emelkedés közepe felé (28 napos ciklus esetén a 23. nap körül) vérből egy progeszteron nevű hormont méretünk meg (egy vérvétel), mert ennek megfelelő szintje esetén biztosan volt peteérés, a ciklus alkalmas volt a megtermékenyülésre. Ekkor ebben a témában további tennivaló nincs, illetve felesleges. Ha eltérés van, tovább kell vizsgálódni.

Ugyanazon három hónap alkalmas a "férj" megtermékenyítő képességének mérésére is. Igen sok férfi húzódozik ettől, pedig a meddőség oka min. 20%-ban a férfinél keresendő. A vizsgálatot andrológiai szakrendeléseken (urológiák mellett működnek) vagy meddőségi központokban végzik, bár nem kellemes(?), de nem is fájdalmas vizsgálat. Ha komoly eltérés van, gyakran a mesterséges módszerek következnek.

Ha az előző két teszt nem mutat rendellenességet a továbblépés előtt meg kell állapítani, hogy átjárható-e a petevezető.

Ennek több módszere van, a legegyszerűbb (rtg vizsgálat, un. HSG) a legkevésbé eredményes, és a legjobban fáj. Lehet a vizsgálatot ultrahanggal is végezni, de ehhez drága kontrasztanyag kell, amit a biztosító nem fizet, viszont a vizsgálat nem olyan fájdalmas, és épp annyira megbízható.

Mindkét esetben előfordulhat, hogy a petevezetőt lezártnak találják, de mégsem az (álpozitív eredmény), aminek a következménye vagy az, hogy feleslegesen fogunk mesterséges megtermékenyítési módszert javasolni, vagy a pontosítás érdekében un. hastükrözéses (laparoscopiás) módszert. Ezért választható már elsőben is a laparoscopiás módszer is, de tudni kell, hogy mivel ez lényegében egy hasműtét, szövődményei is veszélyesebbek (mint egy hasmegnyitásnak).

A nagyobb kockázatért cserébe igen sok előnye van: a biztonság, a kimutatott elváltozás biztosan ott van, a lezárt petevezető az esetek egy részében meg is nyitható, ha olyan elváltozást találunk, amely operálható, a módszerrel azonnal el is végezhető a műtét. További lehetőség, hogy egyidejűleg a méhüreg tükrözése is elvégezhető (hysteroscopia), ami nem csak a terméketlenség okát fedezheti fel és oldhatja meg, hanem esetleges későbbi vetélés megelőzését is szolgálhatja.

Ha mindezek a módszerek negatív eredménnyel járnak: azt mondjuk, hogy nincs meghatározható oka a meddőségnek, és bár még vannak finom módszerek a meddőség kivizsgálásában az esetek döntő részében a mesterséges megtermékenyítést ajánljuk mint a leggyorsabb és leghatékonyabb módszert.

És gyakran ugyanide jutunk, ha közben találtunk valamit, de annak megoldása is a "lombik".

Mit ajánlhatunk tehát?

Elsősorban azt, hogy minél fiatalabban korban vállaljuk az első gyereket. A vállalkozáshoz mindig kell egy adag bátorság is, és a gyerek mindig egy kaland! Fiatalon kell kalandozni, mert a sikert is akkor tudjuk igazán élvezni. Még ha áldozatokkal jár is. Az idő múlik és az esélyek nem nőnek, sőt. Fiatalon még lehetünk türelmesek, de az idő haladtával egyre indokoltabb a kivizsgálás.

dr. Csákány M. György

Kép
flóra 11

Kép
flóra 11

Közben rájöttem, hogy itt ezen a rohadt Szlovákián a nyomorult tótok egyáltalán nem foglalkoznak a meddőséggel,mégcsak meddőségi centrumok sincsenek itt. Nincs kihez fordulni a nődokin kívül. Azt pedig nem váltogathatod bármikor, ha valahol aláírtad a papírt, akkor egy évig nála is maradsz. Közben pedig másik doki ki sem vizsgálhat,mert minden vizsgálatot bedobnak a számítógépbe,és ha másik dokihoz tartozol,azt kidobja a gép.

Kép
flóra 11

Flóra! Elolvastam és itt bőgők!

Kép
muzsuzska

Tancsu! Köszönöm, hogy sms ügyben megbíztál!!!!!!! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Flóra, ne terrorizálj minket a múló idővel! :twisted: :twisted: :twisted: meg ilyenekkel. Ez csak lehangol (engem legalábbis). Nem tehetünk róla, hogy nem vagyunk húszévesek. :twisted: Egyikünk sem.

KépKép
benó

Na. :D

KépKép
benó

Voltunk a telken, a Gy. megcsinálta a lest a fára, én meg olvastam, a szomszédék adtak paprikát meg paradicsomot, most abból készítünk lecsót közös erővel. Felhívott egy lányom, hogy tudom-e, hogy nincs az a vonat, amivel holnap akarunk menni. Mondtam neki, hogy nem tudom, mert van olyan vonat, csak higgye el nyugodtan. Szörnyű.

Timi, örülök, hogy jelentkeztél, és jól vagytok!
Tancsu, nektek is!

KépKép
benó

"Éjjel kislámpát kapcsoltunk a kedvesemmel, és néma csöndben néztük, nehogy eltünjön a varázs." Hát, ezen elsírtam magam. :cry:

KépKép
benó

Pedig én nem 16 éve várok a kétcsíkos tesztre, mint a cikkíró.

KépKép
benó

Sziasztok! :D

Kép
flóra 11

Bocsánat Benó,nem azért írtam, csak hogy tanuljunk belőle,mi mindenre készüljünk fel és ne hagyjuk magunkat.

Kép
flóra 11

Lassan megyünk. Remélem, hogy a Gy. összeszedi magát gyorsan.

KépKép
benó

Zsuzsi a megbízott!!! :D

Kép
flóra 11

Hová mentek most Benó?

Kép
flóra 11

Helló, Flóra! :D
Igen, olvastam, hogy a Zsuzsi a megbízott. :D Várom majd a jó híreket. :D

KépKép
benó

A Summerfesten lesz egy Táncpanoráma, ahol indiaiak is fellépnek. Ilyen minden nap van a műv. házban és mindig más nemzetek lépnek fel. Én direkt erre vettem jegyet. 1 órás előadás, kb. 5-6 ország lép fel. De előtte le kell mennem anyuékhoz, mert náluk a ruha, amit fel akarok venni, meg hát elbúcsúzni, meg ott vannak a vonatjegyek stb.

KépKép
benó

Én ma délután kipakoltam a fürdőszobát,levakartam a falról,ami jött,repedéseknél.Aztán kigletteltem a repedéseket,kijavítottam őket. Most szárad. Azt hittem gyorsabban fog száradni és még le is tudom ma smirglizni. De még nedves,nem smirglizhető. Marad holnapra.

Kép
flóra 11

7-kor kezdődik.
Gy. még mindig fürdik, eszméletlen egy fazon. :wink:

KépKép
benó

Értem. Mondtad is,hogy mentek erre a táncpanorámára, csak nem regisztráltam, hogy ma van. Biztosan nagyon szép lesz. :wink:

Kép
flóra 11

Ügyes vagy, Flóra, vigyázz, ez megint férfimunka! :wink:
Nem kell ám velem foglalkozni, és bocs, hogy pattogtam, csak most egy kicsit ki vannak hegyezve az idegeim.

KépKép
benó

Én is most a F.-t várom. Aztán megyünk ki a folyópartra tábortüzezni.

Két fiam hazajött reggel, csak a Péter maradt a Szigeten.

Kép
flóra 11

Szerintem is szép lesz, majd a Gy. csinál képeket. :D Remélem, Poojával is találkozni fogunk. :D

KépKép
benó

Tudom, de ez olyan kis hekység! És meg tudom csinálni, szeretem is. A konyha az nagyobb falat. Nem is mertem hozzákezdeni egész nyáron,látod. Mert látom,hogy a F.sose ér rá és tudom, hogy az egyedül rengeteg lenne.

Kép
flóra 11

És jól érezték magukat a Szigeten a fiúk?
Jó tábortüzezést! :D

Majd elolvasom a válaszod, most megyek, mert végre elkészült a Gy.
Puszi és jó szórakozást!
Jövő hétre pedig mindenkinek minden jót! :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

KépKép
benó

Hát perszehogy jól érezték magukat! A Balcsin is. Szépen lesültek.

Remélem ők is jönnek velünk tábortűzre,mert vacsit nem főztem. Gondoltam, hogy mindenki süt magának. :lol:

Kép
flóra 11

Benó,neked is nagyon jó kirándulást,minden baj kerüljön, a gyerekek fogadjanak szót,érezzétek jólmagatokat.

Pussz....

Kép
flóra 11

Én azt hiszem,összepakolok és elkészülök, hogy hamarabb menjünk.Már éhes vagyok. De még mikor lesz ebből kaja! Hiszen még itthon vagyunk, még el kell menni, fát gyújteni,tüzet rakni...

Ajjaj! Azt hiszem eszem valamit.

Kép
flóra 11

Sziasztok...

Csak jelentem jól vagyunk,.de hulla vagyok...:(

Holnap jövök és olvasok...

Cupp nektek... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Én is jelentem vagyunk!És ez volt az utolső este és kibírtuk! :wink: Flórián már alszik. Bár ma estenem volt nehéz kibírni,mert az van,hogy a F.délben valamivel elrontotta a gyomrát. Nagyon sápadtan jött haza a szüleitől, de azért kijött tábortüzezni. Sokáig tartott, míg fát gyűjtöttünk, kicsit meg is erőltette magát, mert kellett fát vágni, meg cipelni.
Aztán sütöttem neki olyan diétásabb szafaládét,egyet megevett,de később megint megfájdult a gyomra. Nem vészes, de kellemetlen.
Kicsit gyógyította is magát pálinkával, de csak pár kortyot ivott.
Remélem ez az állapot nem befolyásolja majd a holnapi vizsgálatot. Majd rákérdez.

Kép
flóra 11

Egyébként tök jó volt kint. Jól is éreztük magunkat,kellemes volt az idő is. Kicsit elhúzódott a dolog,fél egyre voltunk itthon.

Kép
flóra 11

Megérkzett a Szigetről a Peti. :D Dumálgatok vele. Most rögtön mindent el akar mesélni. :D

Kép
flóra 11

Húúú,nagyon boldog a Peti! Tele élményekkel jött haza. Én meg attól vagyok boldog, hogy épségben haza jött. :D

Kép
flóra 11

Jó reggelt mindenkinek! :D

Kép
muzsuzska

Sajnálom F.! Minden rosszban van jó is, így legalább elterelődött a figyelme! :D

Kép
muzsuzska

Ma lesz az öltönyvásárlás napja! Azt nem mondom hogy nekem is lesz ruhám, de igyekszem! Nem rajtam múlik! Ja, cipőnk sincs!
Miért nem lehet farmerba menni lagziba? :D

Kép
muzsuzska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?