A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

Eszter: Nekem nagyon bejött ez a kocsi, amikor megláttam, próbálgattam, ki is jelentettem a férjemnek, hogy nekem ez kell, nem tűrök ellentmondást! :lol: És még ő is jól jár, mert legalább nem kerülgeti a rosszullét ha a pénztárnál kifizetjük a babakocsit! :lol:

Andus: Gratulálok a kisfiúhoz! :lol: A kisfiúk is nagyon édesek tudnak lenni, és inkább anyásak! :wink: :lol:
Hát, biztos nem könnyű meghozni a vizsgálattal kapcsolatba a döntést! :roll:

Holnap MOM-os bababörze! :D Csak az a gondom, hogy a férjemnek reggel be kell mennie a melóhelyre mindenképpen, szóval mire odaérünk már lehet, hogy ki lesz fosztva minden! :?
De még mindig ott van a szeptember végi BNV-s börze is! :lol:
zsu83

Gratula Andus! Legalább Mist helyett lesz kivel cserélnem, ha úgy alakul... :D De ne itasd az egereket, lényeg, hogy egészséges legyen!!!

Kép
cserkészkolbász

Én is pont rád gondoltam, mikor kiléptem a rendelőből, hogy veled cserélhetünk :lol:

Beszéltem az előbb Hajdú Krisztina doktornővel, aki egy nagyon jó szakmai hírű genetikus. Nagyon rendes volt, azt mondta ,hogy a korom miatt nem feltétlenül ajánlaná az amniót, az eredmények is teljesen normálisak, viszont a 2,4-es tarkóredőt ő is kissé rizikósnak gondolja.
Keddre kaptam időpontot hozzá, azt mondta megnéz, átnézi a leleteket, és ha úgy döntünk akkor még aznap megcsinálja az amniót.
SZóval keddig én tuti para leszek. De azt hiszem, hogy nála jobb kezekbe nem is kerülhetnék amnió ügyben.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nekünk 2,2 mm volt a tarkóredő, senki nem mondott semmit...

Kép
cserkészkolbász

Lányok, köszi mindenkinek a gratulációt, kedvesek vagytok.

Én szégyellem magam, hogy személyenként nem gratuláltam mindenkinek, meg nem írtam, de az utóbbi 2 hetem olyan volt, mint a lavina, csak beszaladtam, leírtam az aktuális nyűgömet, és rohantam tovább.
Igérem, ha túlleszek ezen az egész hercehurcán, döntésen, amnión, akkor sokkal de sokkal figyelmesebb leszek. :oops:
Ne haragudjatok, de tényleg iszonyú vihar dúl mostanság a lelkemben.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Lányok rám hozzátok a parát..... A mi tarkóredőn 2mm volt és arra sem mondak emmit, pedig az új doki is átnézet mindent... Egyáltalán van itt valami határ tud valaki valami okosat... :? Nem sokára megyünk mert a város közepébe kel bejutni, és még a gyerekemet is fel kell venni. :D Este feltétlen jövök a hirekkel.
Rita :)

Kép
háfi

Háfi, ne izgulj, az teljesen jó.
Általában azt mondják, hogy 3-ig jó, az én nőgyógyászom sem érti, hogy 2,4-el mit szórakoznak, azt mondta 3 alatt nem foglalkoznak vele.
De több helyen a 2,5-öt veszik határértéknek, afelett szeretik amnióra küldeni a várandósokat.
Ez még nem azt jelenti, hogy bármi baja is lesz a babának, csak érdemes jobban körüljárni.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nekünk 2,1mm volt a tarkóredőnk, a dokim szerint teljesen normális!

Andus: Szorítok keddre nektek nagyon! :D
zsu83

Stelly dettó így van nálunk, a férjemmel legtöbbször egyetértünk a legapróbb gyerekkel kapcsolatos dolgokban is, amiben nem azt megbeszéljük és megegyezünk, hihetetlen összhang van e tekintetben közöttünk amiért hálát adok az Istennek hogy összehozott ezzel az emberrel. Viszont anyósom pont mint a tiéd, vackokkal tömné a gyereket, kacag ha a 10 éves beteg kutyájuk Z arcába tüsszent mert mókásnak tartja, stb. És dettó személyes támadásnak veszi ha megjegyzem és visszatámad, rámmordul. Ilyenkor van az, hogy magamban dühöngök és inkább nem adok hangot a dolognak mert akkor olyan cirkuszt csinál ami a sokszorosa a kezdeti problémának. Inkább próbálom redukálni a találkozásokat és igyekszek szemmel tartani őket.

Kangu a beteg gyerekes témában akármilyen durva is de egyetértek veled. Teljes szívemből hősnek tartom azokat az anyukákat, akik évekig-évtizedekig hurcolják, mosdatják, etetik a gyerekeiket, viszont az én esetemben a legfontosabb az a meglévő egészséges gyerekem és a család kompletten, és a családot minden szempontból visszafelé húzná egy kis beteg, érzelmileg, anyagilag, stb stb. Láttam a tv-ben egy (jó módban élő) hármasikres családot, a háromból két testvérszüléskor agyvérzést kapott és betegek, és látszott az egészséges kicsin (tipegős korúnak tűnt) hogy rá kevesebb figyelem, erő stb jut, csakl ott bóklászott amíg az anyukája a kamera előtt ölelgette a másik kettőt. Jó ebből nem lehet levonni semmit, de el tudom képzelni, hogy így van. Abban sem hiszek, hogy teljes életet élhet egy kis beteg, lehet hogy néha mosolyog mert sikere van, de tartósan biztos hogy érzi hogy ő más. De így általánosan nem lehet semmit mondani, sok függ az állapotától. Ha gyógyszerrel kordában tartható a betegség az egész más.

Háfi nekem is hasonló volt mint a barátnődnek, és nekem nem kellett semmit szednem, azt mondta a doki hogy beágyazódási probléma, várjak, ha a 12. hetet megérjük akkor marad, ha nem akkor nem sikerült a beágyazódás. Mondhatom jó napok-hetek voltak amíg vártam a vetélést, de látod most semmi gond, minden szuper, remélem a barátnődnek is megoldódik :)

Julcsi várom a beszámolódat ! :D

Még nem értem a végére annyit írtatok, Z kb háromnegyed órája fél szandiban szaladgál, elfáradt, leteszem és még jövök :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

andus: én is, vagy inkább mi is gratulálunk a fiúcskához, igenis apucit is boldoggá kell tenni, elég volt már a női elnyomásból :), és gondolj bele, milyen édes lesz, amikor majd kijelenti, hogy ő biztos csakis az anyukáját veszi majd el feleségül... :) Drukkolok, hogy minden rendben legyen nálatok, mert véleményem szerint igenis kell oda egy egészséges kis fiúcska! :wink:

Kép
Kép
elif

Andus, akkor kedden majd sokat gondolok rád, hogy minden rendben legyen! :) azért jobb, hogy ilyen hamar tudod, hogy kisfiú, így van időd megbarátkozni a gondolattal :) és állítólag ahogy Zsu is írja, a kisfiúk nagyon anyásak, úgyhogy úgyis levesz majd a lábadról :D

A tarkóredő nálunk 3,1 mm lett, amitől teljesen pánikba estem, de a dokim azt mondta, hogy nem kell aggódni miatta, rendben van. Elvileg 3 mm a határérték, de anyu (UH-ban dolgozik) azt mondta, hogy a 3 is csak óvatosságból, mert igazából 4 alatt nagyobb eséllyel rendben van minden. Szóval a 2 mm-rel nincs mi miatt aggódni, az tuti oké!!!

KépKép

KépKép
stelly

Andus jobbulást Szávának, hátha megússzátok a vakbelet! A beteg gyerek témát te fogalmaztad meg a hozzám legközelebb állóan, az abortuszt szerintem is "könnyebb" feldolgozni mint egy életen át a beteg gyerek gondolatát.

Elif engem is a sírás leginkább nyilvános helyen kap el :D ma pl voltunk Zétivel a dokinál mert rekedt, Zéti szépen ült a mellettem lévő széken mint egy mintagyerek és mikor az asszisztens kinyitotta az ajtót lepattant a székről és sírva elszalad a lépcső irányába! Gondoljátok hogy nem kaptak el engem is a könnyek :roll: :cry: Szerencsére még volt egy valaki előttünk úgyhogy volt idő "megbeszélni" hogy tudom milyen rossz neki odabent, de muszáj bemennünk különben egyre jobban fog fájni a torka, és ha bemegyünk akkor kap gyógyszert és meggyógyul. Szegénykém odabújt és szépen megnyugodott mintha értette volna :( érdemes velük komolyan megbeszélni a dolgokat, mert a szavakat nem értik de a hangsúlyt meg a hangulatot átveszik.

Babakocsi: nekem volt egy örökölt mélykocsi, előnye: volt hozzá lábzsák (tényleg csak télen fontos, de ha előre terveztek és még jövő télen is azt a kocsit szeretnétek használni akkor érdemes) meg esőköpeny rá való (ez is fontos!!!), hátránya: nehéz volt, hosszú, a polcok között alig fértem vele a boltban, tömegközlekedésre alkalmatlan, lépcsőn nehéz emelni. Aztán vettem egy sportkocsit tavaszra mikor már tudott ülni, az könnyű(nagyon fontos!!!), kicsi, van napfénytető, ötpontos öv, karfa, dönthető a támlája (nagyon fontos!!!), viszont nem volt hozzá se lábzsák se esőköpeny, a régi kocsiét használtam.
Most néztem egyet a kicsinek, nagyon könnyű, keskeny, hatkerekű-könnyeb manőverezni, van lábzsák és eskőköpeny, fejszűkítő betét, vízszintig dönthető és sportkocsivá alakítható úgyhogy ha a kerekek nem mennek tönkre akkor akár végig is kiszolgál, és nem is vészes, 27 ezer Ft.
Hordozó van Zétiről, abba csak egy fejszűkítőt kell szereznem, ha azt kinövi és már tud ülni akkor ugyanolyan autósülést fog kapni mint Z mert az nagyon bevált, imádom, top rider (mint Z szinte összes cucca tök véletlenül), 16000 Ft volt, amíg nem ülhet simán az ülésen addig kiszolgál mert szétszedhető-alakítható. A jelzése 04 kezdetű úgyhogy a szabályoknak is megfelel majd.

Gjéti teljesen egyetértek Stellyvel! :)
Mi csak egy keresztnevet adunk, mindannyiunknak csak egy van, szerintünk így egyszerűbb lesz az addminisztráció egész életében, előfordul hogy adódik belőle félreértés ha kettő van.

Andus én is gratulálok a kakashoz! :D Most jutottam el addig az üzenetek olvasásában :) Ha engem kérdezel, így hogy találtál egy szimpit aki megcsinálná az amniót én szerinte belemennék, már csak azért is mert akkor a hátralévő időben tiszta ideg lennék hogy miért is nem csináltattam meg. De persze nem befolyásollak, csak így gondolom :) mindenképp jól fogsz dönteni akárhogy lesz :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nnna eza hosszú üzi ami fent van! :D :D :D

Közlekedéshez még, hogy én is filózok a testvérkocsin, de mi fogunk tömegezni és ahhoz nem jó, úgyhogy csak a faluban tudom majd használni meg az udvaron. Ahová költözünk az egy Miskolchoz közeli falu vagy nagyközség vagy minek nevezik, és buszozni fogunk Miskolcra ha kell valami, időben nem sok mert 17 perc, de a felszállás stb az necc. Úgyhogy ennek fényében én a babakocsira szerintem ennél a 27 ezer Ft-nál nem fogok többet költeni, hanem nézek majd egy hiper spéci kengurut, ami kényelmes és masszív, hogy tudjunk majd bemenni könnyen a városba. Z meg kap egy műanyag motort a buszra! :D Annak idején megvettem a kendőt, egyszer sem volt rajtunk mert nem volt kényelmes, biztos csak azért mert bénán kötöttem meg, tök mindegy, úgyhogy apa csinál bele lecet és hintaágy lesz az új babaszobában :D jajj már alig várom, jövő héten ha minden igaz falfestés, takarítás és mehetünk!!! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Andus: én is nagyon gratulálok!!! Nem nagyszerű dolog az apához hasonló lány után egy apához hasonló fiút (nekem ez a leghőbb vágyam) szülni? :) Szerintem ez fantasztikus, és a Baba természetesen gyönyörű és egészséges lesz!

Kangu: Nálad mi a helyzet afp ügyben?

Zetibebi: Anyósos visszajelzést szerintem nekem szántad, nem Stellynek. :) De köszi, eljutott. :)

Elif: rajtam is többen észrevették ma és olyan aranyosan reagáltak... Azért nagyon jólesik ám az embernek, megértelek teljesen.

Ja, képzeljétek én is fogok suliba járni (SOTE, de nem az orvosi kar :)) bementem a titkárságra beiratkozni, rámnézett a csajszi, és kérdezte, hogy lesz-e gyed? Mondtam, hogy igen, februártól. Erre: Akkor ingyenes az oktatás! Huhh, azt hittem, leesik az állam... Azt mondta, hogy náluk megmaradt a kedvezmény. :D Szóval mindenképpen kérdezzétek meg a helyet, ahol tanulni fogtok, mert lehet, hogy az adott intézményben továbbra is megmaradt ez a kedvezmény. Ez most mindenesetre feldobta a napomat!!! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Jujj ezt mindig elfelejtem: valaki otthon van szocpol-témában? Lenne egy halom kédésem, és neten nem találok rájuk választ, ha valamelyikőtök tudna nekem válaszolni nem állnék sort a hivatalban emiatt. Annyi minden változott (az én tudomásomhoz képest), pl azt már tudom, hogy ahány gyerekre kérjük annyi születési anyakönyvi kivonat kell hozzá, ergo nem lehet meg nem született gyerekre is mint régen, hogy "bevállalták". Felújításra csak félszocpol jár, ha 1 gyerek van 450 ezer, ha 2 gyerek akkor 1M 200 ezer. Csak önmagában nem adják, hanem pl hitellel együtt. Amit nem tudok, csak hallottam, hogy kell lennie bizonyos négyzetméternyi lakóterületnek az érintett házban, méghozzá per fő, ez hogy van? Hány négyzetméter kell két gyerekre? Meeeg...olyat is csak hallottam, hogy ha igényeljük, akkor nem is adják oda, csak ha már minden kész van és lakhatóvá van nyilvánítva a ház, úgyhogy meg kell venni mindent nekünk, és a számlák alapján adják ki a szocpolt. Ez igaz lehet? Szóval ha valaki jártasabb akkor légyszi segítsetek, semmi kedvem a hivatalhoz.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Julcsi neked személy szerint még a 41. oldalon válaszoltam, ezt a legutóbbit a Stelly-s kólás téma ihlette, de ugyanúgy neked is szól :D
Egyébként tegnap ugyebár együtt voltunk anyósommal, és kiderült, hogy mikor legutóbb olyan csúnyán felzaklatott azért volt, mert tőlem független okból ki volt borulva és nyűgi volt, de ez a probléma a tegnapi napon megoldódott, úgyhogy tegnap még kacarásztunk meg soppingoltunk is együtt!!! Vannak lám csodák!!! :D De azért a kannibál csak álljon készenlétben :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

szocpol-ügyben: mi januárban vettük az új lakást, és akkor még volt megelőlegező szocpol - tehát a "bevállalós"-típus! A sima szocpol tényleg csak megszületettre jár, de akkor még volt ez a megelőlegező változat is. Végül persze nem tudtuk igénybe venni, de ez más miatt volt.
Én is úgy tudom, hogy csak hitellel együtt adják, és általában teljesen a hitelező bank ügyintéz. Ezért én a helyedben azt csinálnám, hogy tényleg ne állj sorba valami állami hivatalban emiatt, hanem menj be egy nem túl forgalmas bankfiókba, mintha hitelt szeretnél felvenni, szocpollal, és ott elvileg az ügyintéző fel kell hogy tudjon világosítani, de legalábbis mindenképp kell, hogy legyen nekik írásos tájékoztatójuk róla. Így talán kevesebbet állsz sorba, és jobban odafigyelnek rá, hogy mit szeretnél, úgy adnak infot, legalábbis szerintem.

KépKép

KépKép
stelly

wow :D ez szupi, akkor sokkal nyugisabban telt a napod, mint készültél rá! :D

KépKép

KépKép
stelly

Nagyon köszi, igazad van, a banknak fel kell világosítania. Pont emiatt voltam ám tegnap egy helyen (nem írnám ki a nevét mert baromi ciki lenne rájuk nézve :D egyébként Vágó István reklámozza őket) , de kifogtam egy olyan lányt, aki nem értette miért nem világít a gomb a monitoron, végignyomkodta amit talált rajta de semmi, úgyhogy a mellette ülő srác megnyomta a nagy gombot a házon mire a szgép bekapcsolt, és jó hangosan azt kiáltotta, hogy "néééézd, világít!" :D úgyhogy nem is nagyon mertem kérdezni nehogy olyat kérdezzek ami zavarba hozza :D Szegénykéme beütötte a számológépbe, hogy 450+750 :D

Igen a tegnapi napom sokkal jobban alakult, mint gondoltam, szedálnom sem kellett magam :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

jaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjjj na ez komoly :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Tényleg Stelly, neked hogy áll a melókérdés? Gondolom nem lett kevesebb a munka...elmégy táppénzre? Bírod még?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zetibebi: bocs, akkor én kevergetek... :) Örülök, hogy vannak jobb napjaitok is!

Mindenkinek szép hétvégét és nyugalmas programokat kívánok!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Tudtommal nem szűnt meg a megelőlegező szocpol, de az csak új lakás vásárlásánál/építésénél jár, felújításra nem. A szocpol állami támogatás, nem kell hozzá hitelt felvenni, de a bankoknak ez így nem üzlet, ezért erőltetik a hitelt. A megelőlegező hitellé alakulthat, ha a bevállalt időn belül nem születik meg a gyerek. Egyébként ha az építés/vásárlás paraméterei megfelelnek az igénylés feltételeinek, és van hitel a házon (régebben ennek kamattámogatásosnak kellett lennie, de lehet, hogy ez megváltozott), a később született gyerek/ek után is lehet igényelni a szocpolt, akkor is, ha nem kérted rá a megelőlegezőt. Az, hogy egy ingatlan méltányolható méretű-e, elsősorban a szobaszám/költözők számától függ, a négyzetméter a szobák meghatározásához kell (6-12 m2 félszoba, 12-től egész szoba, talán 30m2 fölött kettőnek számít, kivéve az amerikai konyhás nappalit). A magyarorszag.hu-n ezek részletesen le vannak írva, vagy bármelyik bankban tudnak segíteni.

Kép
mist

Zetibebi, és célszerű normális bankba menni, nem olyanba, ahol készpénzben adják a hitelt 300%-os kamatra. :lol:

Kép
mist

Julcsi : Afp=4,39=katasztrófális. Hétfőn Sote, ott az orvos-genetikus és az uh-s eldönti, mi legyen. Ha sűrgősségi amniot javasolnak, ám legyen, ha hazazavarnak úgy is jó-bizonyára több tapasztalatuk van mint nekem. :? Szóval, hiába agyaltam napokig, én ezt a dilemmát nem tudom megoldani- rábízom azokra, akiknek ez a szakmájuk :(

Szóval hétfőn drukkoljatok nekem, korábbi tapasztalataim szerint ez egy egész napos program lesz a rengeteg ember miatt :(

Kép
kangu

Kangu: Nagyon-nagyon szorítók neked is, úgy ahogy Andusnak is! :D
zsu83

Bizony Kangu szorítunk!!!

Mist köszi az infókat! Nagyon süket vagyok mert a magyarország.hu-n nem találtam ezeket, ott kerestem először.
Hát ezeket a párszáz százalékos kamatos bankokat messziről kerüljük :D Mikor megy a reklám mindig mondom a férjemnek, hogy "hívjuk a pr...-et, nőnek a gyerekek" :lol: :lol: ahol voltam ott 10 % alatti kamatosokat ajánlottak, enyhén barátságosabb :)
Nekünk felújítás-bővítés lesz.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kezdek berezelni!Olyanokat írtok....nem is merek belegondolni, mi lesz ha nem egészséges a baba....na mindegy. Nem sikerül bejelentkeznem a Sote genetikára! Ezek csesznek felvenni egy telefont, kedden elhajtottak, hogy pénteken kell bejelentkezni, meg ma közölték, mire végre odajutottam, hogy telcsizzek, hogy már nincs ott senki!!!! Tiszta zizi vagyok...2 gyerek, meg a lótás-futás, és még a 3. babával is illene foglalkozni, de egyszerűen mindig akadály....szerintem én el se jutok oda, hogy megnézzék, minden okés e....:(

Babkocsit mi kölcsön kapunk, nem tom a márkát, de jól néz ki...még nem vizsgáltam be annyira, de tud mindent, és mindennel fel van szerelve(mózesk., autósülés, dönthető, ültethető...)

Vettem helyes kombidresszeket, már nem bírtam tovább..

szocpol: Elvileg én úgy tudom, hogy az első 2 gyerekre fel lehet venni bevállalósra, meg mikor már pocakban van, akkor is, a 3.ra,4.re csak ha már megszületett, és a teljes összeget csak újra, vagy építkezésre adják...felújításra, használtra meg a felét! Mi most fogunk épp szenvedni, mert újépítésű (szar, és már penészedős) lakásra vettünk fel a két gyerek után, viszont innen mennénk, de csak használtba, és házba....így vissza kell fizetni a szocpolt, és a felét a 3 gyerek után újra megigényelni a használtra....Szóval nem könnyű téma...Alig van róla használható cikka neten. bankok tök hülyék, csak ha felveszed náluk a hitelt adnak bő tájékoztatást....:( a Noé nagycsaládosok szervezetének lapján talált a férjem erre vonatkozóan valamit, ami használható, még nem olvastam el!Lehet írt nekik, így küldtek valami jogszabályt..majd megkérdem!

Kangu! Szorítok neked!!!

Minden kismaminak jó 7végét!!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Andus, Kangu! Hajdú Krisztina valóban a legprofibb a témában, ha úgy döntötök, hogy bevállaljátok az amniót, tényleg érdemes hozzá menni. Ismerősöm járt nála hasonló esetben (neki az integrált teszt(!) lett pozitív, és 38 éves volt), csak jókat mondott, mind a szaktudásáról, mind az emberséges, szimpatikus hozzáállásáról. Ja, és egészséges a baba!

Kép
mist

Kangu, jó hogy szorítunk neked is hétfőn!!!

Adri babának is megmondom, hogy hétfő-kedden a fő program, hogy arra koncentráljon, hogy minden a legjobban alakuljon a babáitokkal! Hátha tényleg neki tényleg van valami kapcsolata még egy másik világgal, és tud ilyesmiket intézni :)

Vera, köszi a kérdést, most (lekopogom...) kicsit úgy néz ki, hogy főnöknőm mégis észrevette magát, mert rajtakaptam, hogy volt egy-két olyan feladat, ami alapból hozzám tartozott volna, de mást rángatott be a telefonkonferenciára. Meg volt egy-két komolyabb kérdés, amiben azért a sarkamra álltam, hogy bocsi, de öt óra van, ugye ráér holnap? Elsőre kikerekedett szemekkel néztek rám, aztán a válasz mégis az lett, hogy hát éppenséggel mondjuk ráérhet... Szóval bejön a taktika, hogy kicsit bekeményítek a magam igazáért. Így egyelőre maradok, amíg tudom tartani ezt a viszonylag normális állapotot. Ami kicsit gáz, hogy nagy nehezen megmondták a srácnak (szerdán), akit felvesznek a helyemre, hogy akkor őt választották, de kiderült, hogy két hónap felmondási ideje van! Ami november közepét jelent! Nekem meg az UH-s néni azt mondta, hogy hát szerinte ez a baba már januárban megszületik :D (azért nem megyek át amásik topikba, jól érzem itt magam veletek!) szóval november közepén én inkább már húznék el a csudába, nemhogy akkor kezdjek el betanítani valakit (ami kb négy hét lenne). :roll: mivel a gyerek még nem írta alá a szerződést, mondtam, hogy amennyire tudják, sajtolják ki belőle, hogy előbb jöjjön, mert különben nem lesz időm átadni, és kénytelen lesz a fájljaim között önállóan kiigazodni, ami azért ilyen mennyiségű és méretű excelek között útmutatás nélkül nem egyszerű........

KépKép

KépKép
stelly

Verus!

Nézzetek utána, szerintem nem egyértelmű, hogy vissza kell fizetnetek a szocpolt, át is vihetitek az új házra, ehhez jegyzői engedély kell. Mi is vittünk már át szocpolt, a mostani ugyan új építésű, de nem méltányolható lakás, és nem volt vele probléma.

Kép
mist

[quote="mist"]E írta:mistgyébként ha az építés/vásárlás paraméterei megfelelnek az igénylés feltételeinek, és van hitel a házon (régebben ennek kamattámogatásosnak kellett lennie, de lehet, hogy ez megváltozott), a később született gyerek/ek után is lehet igényelni a szocpolt, akkor is, ha nem kérted rá a megelőlegezőt.

Hűűű ez nekem új! Akkor ennek utánanézek én is, mert mi nem tudtuk igényelni a szocpolt januárban, de a lakás méltányolható, meg alkalmas lenne rá, más volt a bibi. Ha lehet utólag is kérni, az nagy dolog lenne... azért nem élem bele nagyon magam még :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!
Andus és Kangu: Csatlakozom az előttem szólókhoz, és szorítok nektek!!!!
Ikverus: Én aug 28-án voltam a SOTE Genetikai Tanácsadóba, állítólag akkortájt változott meg a rendszer, bejelentkezni csak péntek 10-12-ig lehet (ha jól emlékszem). Amikor én jelentkeztem be, akkor is másfél órán keresztül kb. 5 perenként hívtam őket, a hülye várakozó zenéjüktől már idegbajt kaptam :evil:
Végül sikerült. Amikor ott voltam, akkor sem volt egyszerű az élet, pedig szerencsém volt, mert fél kettőre rendeltek be, és pont akkor szedték be a beutalókat. Így is kb. két órát töltöttem ott, és én tartoztam a szerencsések közé.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Sziasztok!
A mai napom katasztrofális volt!!!
Nem is meséltem nektek, h mennem kell szájsebészetre...
A kicsi körüli dolgok teljesen elfelejtették. Aztán tegnap este rájöttem,
h nekem ma felvágják a szájpadlásom, mert 2 fogam a csont alatt nőtt... Képzelhetitek. Alig bírok megszólalni, nagyon fájt, és rossz
íze is van... :cry: Szóval most kész vagyok...

Kép

Kép
gjéti

Ikverus: Én úgy tudom, hogy az előjegyzés csak péntekenként 9-12 ig van. Rendelés: hétfő, kedd, csütörtök . Bár nem tudom, tavaly óta változott-e a helyzet. Én hétfőn megyek 8-ra, a sajnos már ismerős orvoshoz (3 év alatt 3X-ra örvendeztetem meg a szar afp-mel), de számítok rá, hogy egész délelőtt ott fogok ülni. :? A férjem nem megy majd dolgozni, vigyáznia kell a 2 előző kis "nyitottgerincű" gyermekemre. No ennyit az afp megbízhatóságáról :D :D :D

Kép
kangu

Gjéti: Hú, ez nem semmi! Jobbulást kívánok neked!
Tavaly én is jártam a szájsebészeten, egy ciszta volt az egyik fogamnál! Hát nem volt kellemes maga a beavatkozás se, meg az utána következő gyógyulási időszak se! :?
zsu83

Kangu: Bocs, most ilyen összekavarós napom van.... Olvastam mindent Veled kapcsolatban, csak a napokat kavartam össze és azt hittem, már ma voltál konzíliumon... Jövő héten nagyon drukkolok ám Neked és Andusnak is!

Gjéti: jobbulást a fogadnak, vigyázz nagyon Magadra!

Andabellával
mi a helyzet?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Megjöttem. Hát apával madarat békát tücsköt stb.... lehetne fogatni. Kitaláltátok fiú méghozzá 100% . Adokinő megmutatta a kukacát. Amugy minden rendben kaptam képeket majd holnap fel rakom. A kukacáról is kaptunk kinagyitott képet. Szóval Zsolt Márk.Haspok a drágám mint apukája. Vagyis tele a gyomra és a hugyholyagja is. De annyira szégyenlös volt. És képzeljétek a méhlepényen hassal és azon szunyokál. Hát :lol: nem semi egy pasas. Legyetek jók. Puszi
U.I. szégyenlem de nem olvastam el amit irtatok :oops: majd holnap potolom.

Kép
háfi

háfi: már tűkön ültem, alig vártam hogy írj! :) Nagy gratula apuci büszkeségéhez! :D Várjuk a képeket!

Gjéti: remélem hamar rendbe jössz és nem is fogsz emlékezni erre a szörnyűségre!

Kép
Kép
elif

Háfi: Gratulálok a kispasihoz! :lol:
zsu83

Köszi szépen mindenkinek, aki jobbulást kívánt!
A mai napom tényleg szörnyű... Este elütötte a kiscicámat az autó. :cry: :cry: :cry: :( :( :(

Kép

Kép
gjéti

Bocsánat de félnap alatt annyit írtatok,hogy most nincs erőm,időm visszaolvasni igérem bepotólom.
Megjöttünk a 4dről éééééééééss kisfiunk lesz!!Lehet kékitenia csikot!!!!!
Jajj annyira boldogok vagyunk mindketten megkönnyeztük mikor megmondták ...................
Jó éjt mindenkinek!
Ma biztos mosolyogva fogok aludni!!
:P :P :P :P

Kép
zümis

Gjéti: nagyon sajnálom, én egy kutyusomat vesztettem el így már régen. Remélem holnap szebb reggelre ébredsz! :(

zümis: micsoda hírek :), nagy nagy Gratuláció oda is! Tessék jó alaposan kipihenni az izgalmakat, és persze képet kérünk ha szabad! :)

Micsoda egy fiús nap ez! :D

Kép
Kép
elif

Húú lányok, szinte mindenkinek fia lesz :o Talán 3 a kislány eddig?
Érdekes hónap ez a február.
Gratulálok mindenkinek!!!!!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Táblázat szerint 9-5 -re vezetnek a fiúk, még nem behozhatatlan! :D

Komolyan én leszek az utsó aki megtudja Babóca nemét, már lassan utánam is előttem is mindenki kiderül...

Kép
Kép
elif

Tudomásom szerint mindigis több fiú született mint lány. De az utóbbi években mintha feltűnően sok fiú született volna. A népi megfigyelések szerint ez háborút jelent, szerintem viszont valami hormonális oka lehet.
Mikor az előző lányokat szültem, mindkét esetben én voltam az egyetlen lányos anyuka a szobában, és az egyetlen, akinek aznap lánya született az adott kórházban. A játszótér is kisfiúkkal van elöntve. A lánykáim aztán válogathatnak majd a fiúk között :D :D

Kép
kangu

Sziasztok!

Gjéti: Nagyon sajnálom a kiscicádat!!! :cry:

Zümis: Gratulálok!!!! :lol:

Tényleg mennyi kisfiú van, szerintem jövőhéten nekem is megerősíti a doki a fiút! :wink: :lol:

Jó hétvégét kívánok mindenkinek! :D
zsu83

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de képtelen vagyok visszaolvasni. Bele-bele nézek... Ezért most össznépi gratula mindenkinek és ne aggódj Kangu. Habár nem tudom most mi a legújabb fejlemény. :oops:
Mióta elkezdődött az ovi alig van időm netezni.

Tegnap voltam egy ingyenes 4d-n. Háááát nem elégültem ki, úgyhogy megyek fizetősre is. Ami bosszant, hogy láttam a csaj (egy ázsiai tyúk aki angolul beszélt) 4 db képet csinált és csak kettő lett a cd-n. Készített 2 db-ot ami színes és kettő 2d fekete-fehéret. Egyet a hátáról és egyet az arcáról. Naná, hogy az arc maradt le. :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil:
De Eszternek nagyon tetszett. Mikor kijöttünk azt mondta: De jó, hogy jól van a kistesó!
Tegnap óta nagyon aktív lett Csenge. A C&A-ban meg másodjára álltam ellen egy 56-os 3 részes szerkónak. Plüs és meleg. 5000-é nem is drága. De nem vettem meg. :o

Babakocsi: Mi a gyáli piacon vettük Eszternek (kb. 5 éve?) 31 ezer volt. Tolásirány változtatható, van hozzá lábzsák. Én szeretem. És ami a legfontosabb úgy tűnik, hogy Csengét is kiszolgálja még. Tehát, szerintem nem arányos az ár a minőséggel. Mondjuk nekünk nem kellett kocsiülés, mert nincs autónk. Egy hordozót vettünk, ha mégis kocsiba kell tenni, meg itthon is sokat használták.

Zsu! Te voltál már ezen a bözén? Milyen?
Vagy valaki! Tudja mi a különbség eközött és a Kismama újságos börze között? Mennyi a belépő? A Kismamásé most kevesebb lett... :roll:

Nektek nem ég a gyomrotok? A két lánnyal elejétől fogva égett, de most nem. Csak most kezdődött, hogy a méhem tolja magaelőtt a belső cuccokat és csinálja a helyet. :shock: A méhem tetejét a köldököm fölött jó 2 centire érzem. Nem hiába harmadik... :D

Felteszem a képet a közösbe és van mégegy pocakos is, ha érdekel valakit. A képeket szoktam nézegetni ott rólatok, de írni és olvasni nincs sok időm! Bocsánat mégegyszer. Rossz, mert úgy érzem, hogy lemaradok... :cry:

Jó 7végét!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Háfi Zümis gratula a kakasokhoz!!! :D

Gjéti én is sajnálom a macsit, nekem is kutyámat ütötték el, ráadásul szemem láttára, 9 éves voltam és akkorát sikítottam hogy anya kiszaladt mert azt hitte engem csaptak el :(
A gyógyuláshoz kitartást, ha meggyógyul utána jobb lesz :)

Köszi mindenkinek a szocpolos infókat, utána fogok járni rendesen, szerintem bemegyek majd a faluban a hivatalba, ott nincsenek olyan sokan és faggatózok. Mivel ez állami pénz így elvileg tényleg nem lenne köze hitelhez :? meglátjuk, ha tudok valamit leírom hátha másnak is jól jön az infó.

Mégegy nagyon tanulságos eset, a "kínos kérdés" fedőnevű problémám megoldódott, képzeljétek el...tudjátok mennyire szenvedtem, és most két-három egymást követő nap szimpla lustaságból nem vettem be a csodavitaminomat (femibion) és a harmadik napra megoldódott a gond!!! Kettő kicsi fürt szőlő teljesen helyrehozott!!! Nem részletezném a dolgot mert nem illik, de azt a megkönnyebbülést... :lol: :lol: :lol: úgyhogy kedden megyek a dokimhoz és el fogom neki mondani a történetet, hogy más anyuka nehogy így járjon. Ilyen egyszerű volt a megoldás!!! A hülye vitamin szétcs.szte a gyomrom. Úgyhogy van itthon gravidám, azt fogom szedni, megvettem még mikor poz lett a tesztem hogy legyen, de leváltottam erre a csodavitaminra mikor a doki ajánlotta. Persze tudom hogy ez egyedi eset, másoknak pl az elevittel van hasonló gondjuk, nekem azzal semmi bajom nem volt, Zvel végig azt szedtem.
Úgy döntöttem a megkönnyebbülés örömére minden hónapban veszek valamit a gyerekeknek az árkülönbözetből, olyasmit amit egyébként nem vennék meg :D (mivel a femibion egy havi adagja annyiba kerül, mint a gravida 3 havi adagja)

Stelly örülök, hogy kicsit jobb lett a helyzet a melóhelyen, ne is hagyd magad, ha tényleg csak noszogatni kell őket ne engedj az igazadból!

Edina nekem nem volt gyomorégésem, csak a legeslegvégén volt olyan, hogy mikor lefeküdtem kapart a torkom, nem is értettem mi lehet az, aztán rájöttem hogy biztos a sav mert könyvben olvastam róla. Gőzöm nem volt milyen lehet :) szerintem nekem inkább pont kevesebb savam lehet mint kéne :?

Kérdés a meglévő gyerekesekhez: ti hogy tisztítjátok a törpék fogait? Én eddig szépen meg tudtam pucolgatni fogkefével, minimális fogpasztával (gabis tejfogas), de most pár napja nem engedi, csak lenyalogatja a pasztát és elhúzza a fejét. Pedig most különösen fontos lenne a pucolgatás, mert egy hétig kapta a lándzsás útifüvet, meg most kanalast kap, és fogja a fogát, tiszta barnás :roll: álmában mégsem állhatok neki :? próbáltam frottír törölközővel is de az nem elég hatékony. Help plíz :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

A mai napom sem vmi jó... A kiscicámat elaltatta az állatorvos,
sajnos nem lehetett segíteni rajta. :(
Holnap búcsú lesz nálunk, jönnek a rokonok, anyuval sütünk-főzünk,
és jól el is fáradunk. :?
5 nap múlva megyek UH-ra, ettől egy kicsit jobb kedvem van,
és a babó is szépen mocorog. :)

Kép

Kép