A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!

jkriszta
én nem használok kengurut még, csak épp a kép kedvéért vettem fel meg kiváncsi voltam rá milyen benne. De amúgy nem tetszett mert szerintem addig nem jó míg a baba magától nem tartja a fejét.(állandóan olyan érzésem volt mintha hanyatt akart volna vágódni)

Az alvás nálunk sem éppen sláger,bár az utóbbi napokban a fürdetés után egész nagyot szoktunk aludni 5-6 órát. Ez nálunk a MAX. Pedig dijjaznám ha több lenne.

ancsika82

Köszönöm az infókat. Sajna személyes felvilágosítást nem adhatnak telefonon. Nekem is a munkahely intézte, csak kíváncsi lettem volna, hogy kb mikor kapom meg?????
bluebox

MÁR IDEJE LENNE!!!
MIT MEG NEM ENGEDNEK MAGUKNAK EBBEN AZ ORSZÁGBAN A HIVATALOK?!?!?!?!
bszilvi25

Sziasztok!

Márti Én Júli 2-án adtam fel, és pont most hozta a postás a határozatot az anyaságiról, de még nem utalták!

Ja és Vácról jött a levél. Tuti nagy kavarodás van náluk, mert eddig Ceglédhez tartoztunk, oda is postáztam egyből!

A telefon az halott ügy, Én is próbáltam más ügyből kifolyólag, de Őszintén szólva mikor bementem személyesen, egy olyan sutácska ügyintézőhöz kerültem, hogy erősködnöm kellett hogy megnézze amit akarok.

Gyereket lepasszolom, bemászok, kivárom a sorom, odakerülök, mondom mit akarok, azt mondja: Ő ezt nem tudja!
Na felment a pumpa, mondom talán utána kéne nézni, nem ezért jöttem be, hogy ezt a választ kapjam.
Most is ideges leszek tőle!

Szóval az anyaságiról megjött a papír, de a családiról nem!?? Hát nehogy már egy intéző intézze egy ember dolgát! Biztos az még kavarodik valahol!

Tényleg azt hallottam hogyha betölti a gyerek a 3 évet, újból kell igényelni a családit! Tudtok ilyenről??

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna: Tényleg hatalmas a fejetlenség!!!!!!!!!!!!!! Én múlthét pénteken kaptam meg a határozatot (07.11.) ma felhívtam Őket mondta a csajszi, egyébként nagyon aranyos segítőkész volt, hogy elbírálás alatt van. Utalás, majd csak jövő hó elején aktuális, ugyanis 1 hónapban 1x utalnak. Egyébként én június 16-án adtam postára a cuccaimat. De: a határozat mellett benne volt egy másik levél is, melyben közlik, hogy a családi pótlékot, csak abban az esetben tudják utalni, ha a hiánypótlást pótolom. Házassági anyakönyvi kivonat, merthogy ugye én időközben férjhez mentem, eddig pedig csak 1 gyerek után kaptam a családit. Erre képzeljétek, a családi pótlékot (2 gyerek után) a héten már meg is kaptam :P Értitek ezt?????
bluebox

Most olvastam vissza, kicsit nem egyértelmű mit akartam írni. Szóval a határozat az anyaságiról érkezett.
bluebox

Hát Márti ez a segítőkész csaj jól lerázott. Mi az hogy elbírálás alatt van? Ez hülyeség. Hát a határozat arról szól hogy jogosult vagy-e, vagy nem! Ezt már elbírálták hogy jogosult vagy.
Hát szerintem cink volt azt mondani hogy szarnak bele, és nem utalták, vagy elfelejtették, vagy fejetlenség van, és csak a következő hónapban kapod meg. Azt hiszem náluk is 10.-ig van utalás, de ha Te 11.-én kaptad meg a levelet, akkor még belefértél volna.
Csak nekik nem sürgős, gondolták ráér az Neked következő hónapban is! ÁÁÁÁ ez kész!

Őket marhára nem érdekli hogy miből él az ember.

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Na, be akartam jelentkezni ultrahangra erre szabin vannak, majd hétfőn hívjam!

Tényleg kinek mennyibe került? Ha jól értesültem olyan 10 körül mozog, ugye?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

Sokat nem tudok lenni, mert Szonja éber állapotban leledzik és csak és kizárólag a kezemben van csöndben....

Nemrég ment el a gyerekorvos. Kérdeztem mikor ehetünk majd mást tápszeren kívül. Azt mondta 5 hónap után.... Addig semmi esetre sem javasolja.

Ma cseréltünk Szonjával. Én vagyok nagyon nyűgös. Annyira fáj a sebem, hogy szívem szerint lekaparnám a falat!

Bukás: Nekünk eddig szinte semmi. Ha túl sokat kap, inkább csak nem nyeli már le és kifolyik a szájából...

Alvás: Nappal egyre többet van ébren és 3-3,5 óránként eszik. Éjjel akár 6 órát is alszik egyben. Én fel nem keltem, majd szól ha éhes... Már 90-eket simán meghamizik!

Napi 3-4 trotyi van. Viszont nem büfizik rendesen és rengeteget csuklik...

Pöttyös orr: Nálatok elmúlt már? Ha igen, mikor?

Vikka

Kép
wvikka

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:17-kor.
hékás

Brigi: irigyellek!!! Én még nem tudtam ilyen képet elkapni!! Ti hogy csináljátok? ott állsz felette géppel? nekem azt kellene tennem, és még úgy sem sikerülne... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Vikka: a pöttyös orr alatt mit értesz??
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:17-kor.
hékás

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, de eladom a kislányom ruhácskáit, ugyanis most kisfiút várunk, akit érdekel az alábbi linken megtekintheti, melyet folyamatosan töltök fel.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=293595

Köszi és bocsi még egyszer!!!

Kép

Kép
mtücsök

na!!!! pangás van!!!
bszilvi25

Csajok!

Most találtam meg a blokkot (amit apa akkor kapott amikor kiváltotta a gyereknek az orvos által felírt "sokmindent") és marha pipa lettem.
Miket látok?????
- magisztrális készítmény
- magisztrális díj
ezek sokszor többe kerülnek mint maga a 'cucc'
HIHETETLEN!!!
HA kifizettetik velünk az üveget, meg a kupakot, a műanyag tégelyt fedővel, akkor vissza is veszik????
Most ne nézzetek sz@r rágónak, de én még ilyet nem is láttam.
(lehet, hogy betegesnek kellene lenni, és gyógyszertárba járni) :roll: :roll: :roll:
Ezt le kellett írnom!
bszilvi25

Sziasztok!

Gyors bekukk...

Kicsit visszaolvastam...
Csemeték gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hozzátáplálás
Én tápszeres babánál sem kezdeném 4 hónapos kor előtt...
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm
Petinél kb. ezt követtem... és bébiételt adtam nagyrészt... :oops:

Nekem se a hordozókendő, se a kenguru nem jött be...

Szoptatás
Az első napokban ment az "igény szerinti"... azóta a legnagyobb melegben, vagy ha kevesebbnek érzem a tejet, akkor 2 óránkénti szopi van... egyébként olyan 3-3,5 óránként eszünk nappal... éjszaka 11 és 3 körül eszik Tomi (hajnali 3 körül cumisüvegezünk)...

Már múlnak a pöttyök... gyerek hangosan kacag...

:lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Gigi külön szia :lol:

Hozzátáplálás...a konzervek is csak 4 hóstól kezdődnek...már én sem merem elöbb...anyatejesnél 6 hónaposan kezdeném de a táp az más!

Hékás mivel ti vagytok itt csak táposok ezért tőled kérdezem:mennyi vizet adsz a táp mellé...ill.sír ha szomjas?
Vendég

Sziasztok!

Végre sikerűlt egy félig mosolygós képet csinálnom :P Megosztom Veletek is :P Meg grátisz van még1 aranyos. Mindenkinek szép jó éjszakát :P

Kép

Kép
bluebox

Márti: nagyon édes Kristóf.

Adókártya: valaki kérdezte, hogy intézte-e már valaki. Hát mi igen. Mi a III. kerületi Apeh-be mentünk be, és rövid sorbanállás után sikerült megigényelni, és kb. 2 hét múlva postázták. Szóval kislányunk már kapott a saját nevére levelet. :lol: :lol: :lol:

Szopi miatt még mindig teljesen kivagyok. Ha éhes ordít mint a sakál, ellentmondást nem tűrve. Ezt mondjuk másfél óra múlva csinálja, akkor hagyjam üvölteni még 1 órát. Segítsetek!!! Hogyan szoktassam át a ritkábbani szopira????

Lányos anyukák (ugye mi vagyunk kisebbségben): valaki kilövette a lánya fülét?

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Csiri: küldtem pü-t.

Mindenkinek jó éjszakát és jó hétvégét. Vasárnap vagy hétfőn jövök. Megyünk a telekre.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Bocsi, csak temetésen voltunk.

Szilvi: A pöttyös orr alatt azt értem, hogy mikor megszületett tele volt nozia fehér pöttyökkel és még most is olyan. Eleinte nem tudtam mire vélni, de bent a kórházban mikor mentem érte, meglestem a többi babát és nekik is ugyan olyan fehér pöttyös volt az orruk. Na akkor nyugodtam meg, hogy ez természetes. De már nagyon várom, hogy elmúljon...

Kép
wvikka

Sziasztok

Tudom régen néztem felétek, de sajnos kisfiam nagyon hasfájós lett, így nem igazán tudok még a számítógép közelébe sem jönni.

Nincs valami jó ötletetek, hogy mit tudok vele csinálni, ha nagyon fáj neki? Infacol-t szedjük.

Kép
Kép
schopin

schopin...azért dobj egy pár képet :lol:
Hasfájásra tipp:seduxen neked :lol:
Vendég

szia Bari

Neked ki a gyerekorvosod?

Kép

Kép
Kép
schopin

Itt nagyon álmosak voltunk.

Kép
Kép
schopin

Hú de nagy fiú lett István!!! :shock: Nnagyon helyes :lol:

Orvos:Gauland Mária és neked?

Viccen kívül hasfájásra:gripe woter mi ezzel pőróbálkozunk :?
Vendég

Sziasztok!

Márti! Kristóf nagyon helyes! :lol: Alig várom már, hogy élőben is lássam! :lol:

Wvikka! Marcusnak kb. egy hónapos korában kezdett szép fokozatosan elmúlni a pöttyösség az orráról. Most két hónapos és még egy-kettő van, de szinte már teljesen eltűnt.

Schopin! Sajnos nincs ötletem, mert nekünk segített az Infacol. Próbáld meg még esetleg a Viburcol kúpot. Homeos, recept nélkül lehet kapni és nincs életkori korlát, hogy mikortól. Én ezt adtam Marcusnak az oltás után és egyáltalán nem volt nyűgös. Hátha hasfájásnál is segít. István is szép nagyot nőtt! (Vagy Pisti? Esetleg Máté? :lol: Hogy becézitek?)

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Ja, Wvikka! Furcsa a sors! Júniusi topik ide vagy oda, Marcim és Szonja között majdnem két hónap különbség van. :lol: Jó neked, mert mire nálad sorra kerülnek a dolgok, (hasfájás, oltás, hozzátáplálás, stb) már be tudtad gyűjteni az infókat tőlünk. :lol: :lol:

Kép Kép
montana

Sziasztok!

Schopin, az Espumisan emulsio-t is megpróbálhatod, nekünk ez vált be. Az Infacol nem használt, állandóan pofákat vágott Peti, valószínűleg nem tetszett neki az íze. :lol:

István viszont tündéri baba! :wink:
csipisz

Bari

Régen nekem is a Gauland volt a dokim, úgy rendes, csak sosem mosott kezet akárhányszor kijött. :D
Most a körzeti nálunk a Balogh Andrea. Eddig nem volt bajom vele, aranyos volt. Jövőhéten kijön hozzánk, megbeszéljük az oltásokat, meg a csípőszűrést, meg az uh.-t. Meg ezt a hasfájást is.
Remélem jobb lesz addigra.

Mi Pömpikézzük, meg Pistikézzük, meg néha manócska.

Kép
Kép
schopin

Sziasztok!

Nekünk is az Espumisan jött be, az Infacol nem. Dorci eddig olyan szépen aludt este 8-9-től hajnali 2-3-4-ig, mostmeg fél egykor felkelt, aztán sírdogált fél 3-kor, majd 4-kor evett, aztán fél hattól sírás, majd anyán alvás...

Remélem csak átmeneti visszaesés, bár összefügghet azzal, hogy növekedtek az evési adagok: már 150-et is eszünk!!!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Bogi: sajna mi is ezt játszuk mostanában (ez a 3. nap)
Az éjszakák nálunk jók, de a nappali evések kissé felborulnak......
Én szintén szeretném az időjárásra fogni!!!!! A gyerek nem eszik annyit mint szokott, és így sokszor a 3 órát sem bírja ki :? :?
A hét elején már volt hogy 120-t evett, de a 110-t sokszor mértem, most meg ilyen 80-90-ket eszik... :cry: :cry:
bszilvi25

Sziasztok!

Nagyon édesek a fiúk (Kristóf,István)!

Tegnapitt voltak a barátnőmék (4-en) látogatóban.Olyan jót dumáltunk,még boroztunk is!Apa lefoglalta Mátét,így nem volt sírás.Kaptunk egy csomó ajándékot.

Ja!!!Anyősék hoztak Máténak játszószőnyeget.Nagyon szép,de tudjátok mennyibe került??!!15 ezerbe!!! :shock: Szerintetek???
Tudtam volna egy pár dolgot venni ennyi pénzből.

Kép
melike

Bari válaszoltam.

Kép
melike

Köszi melike megkaptam :lol:

Schopin:a lányom születése óta jár hozzánka a doktornő és most mosott először kezet :lol: Amikor dávidhoz jött,de amikor mi mentünk hozzá akkor nem...
Úgyhogy ebben igazad van...

Melike mikor mész bulizni???Képet rakjál föl,hogy mibe mentél!!!
Vendég

Játszószőnyeg 15..az tényleg drága de akkor tuti,hogy a legmenőbb.
Vendég

Szerintetek a csípőszűréssel meddig érek rá?
Vendég

sziasztok!

melltartóbetét?muszály, ha nem akarok beégni 2 folttal a melleimen..az előbb például fürödtem, s elkezdett spriccelni úgy, hogy átvitt a fürdő másik felébe.olyankor nem tudok vele mit csinálni,befogom, aztán egy idő után elmúlik :lol: :lol:
de olyan durva, ha csak a tejről olvasok, vagy beszélek,de elég, ha csak arra gondolok, hogy mindjárt szopiidő, elkezd ezerrel termelődni, bizseregni,és spriccel mint az állat.(most is)

bari 2 hetesen gyümölcs meg főzelék?és ezt a dokid mondta, vagy te gondoltad ki?
tanácsom Dávidhoz:nem tudom mennyit beszélsz hozzá, de szerintem minél többet beszélj vele, találja meg a szemkontaktust, mindig mondd neki mit csinálsz stb...értékelni fogja, csak kitartónak kell lenned.

mi tegnap utaztunk egy nagyot, bementünk a városba,csavarogtunk apával megebédeltünk , előtte a kicsim a kocsiban belakmározott, s aludt tovább, így lett még 3 óránk.olyan szupi volt.

Kép
Kép
eyi

Eiy Akkoriban ezt a táplálst magam találtam ki :oops:
Mentségemre szóljon olyan étvágytalan volt a lányom,hogy a tápszert le sem tudta nyelni sőt semmit folyékonyat 1 éves koráig...de ez egy külön story...
Most mágvárom mindennel amit védőnéni mond..azóta öregebb lettem és bölcsebb :lol: :lol:

Beszélni:egész nap mást sem csinálok...dumálok dávidhoz aztán válaszolok magamnak helyette :lol:

Tej:számomra szinte hihetetlen hogy valakinek így ömlik a teje..meg amikor mondjátok,hogy egyszerre 100gr-ot le lehet fejni,csak kerekítem a szemem :shock: :shock: :shock:
Vendég

[/quote]Tej:számomra szinte hihetetlen hogy valakinek így ömlik a teje..meg amikor mondjátok,hogy egyszerre 100gr-ot le lehet fejni,csak kerekítem a szemem Shocked Shocked Shocked

képzeljétek, nekem, akinek "így ömlik a teje" tegnap előtt estére nem volt elég a lányomnak, csak kb 50-60at tudott szopizni.be is paráztam rendesen, elővettem a hűtőből a tartalékot, ugyanis aznap lefejtem 130-at, mert előtte nap este 9-től reggel 6ig aludt, s addigra olyan feszesek lettek a melleim, hogy szopi után is majdnem hülyét kaptam,így lefejtem.lehet hogy nem kellett volna. Ehhez még hozzájött, hogy az esti szopi előtt, egy 3 órás szopiszünetben szedtük össze a cserepeket a ház körül, meg talicskával hordtuk egy kupacba.na ezt sem kellett volna.szóval rájöttem, hogy házimunka még oksa, de ilyen fizikai munkát többet nem csinálok, amíg szopizik.

ne tudjátok meg hogy kivoltam, vele együtt bőgtem.akartam neki adni cumisüvegből, hosszas nyaggatás után 30at kiszopott, de nagy üvöltések árán.

vettem be more milk kapszulát, meg ittam rendületlenül, már éjjel rendesen szopizott.

nem tudom ki kérdezte, szerintem a more milk nagyon jó, azóta is ömlik a tejem, pedig csak 4et vettem be, (persze nem egyszerre)
aztán lehet hogy nélküle is visszajött volna, dehát nagyon beszartam.
most egy kicsit átéreztem azoknak az anyukáknak a lelkét, akik nem tudnak tejcit adni a picijüknek.számomra nagyon nagyon rossz volt.egész éjjel alig aludtam, s másnap is még gyomoridegem volt, ezért muszály volt kimozdulnunk, és jobban is lettem.nem gondoltam volna, hogy ennyire meg tud viselni.

Kép
Kép
eyi

?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:09-kor.
Vendég

Bari!Majd lefényképeztetem magam és holnap megmutatom.
Máté nyűgös,apa kezd ideges lenni.
8 körül megyek.Most pizzát csináltam estére a fiúknak.
Majd jelentkezem.

Kép
melike

Eyi: kicsit jöhetnél sűrűbben is!!! :lol: :lol: :lol: (ha ráérsz)
bszilvi25

kriszta én úgy tudom vagyis úgy emlékszem csak 1 csípőszűrés van :roll:
Eyi:tényleg sz@r dolog a tápszerezés...több szempontból is...de ez van..
Én már megszoktam 3x csinálom..
Vendég

Melike irigyellek és várom a képeket!
Ha ott laknék veled mennék!! :lol: :lol: :lol:
Imádok bulizni...
Apa meg ne idegeskedjen.9 hónapig "fogságban voltál" jár egy kis kiruccanás
Vendég

Sziasztok!

Játszószőnyeg: mi egy kicsit olcsóbbat vettünk, így is 8.000 ft volt. :roll: Nincs rajta annyi játék, mint a drágábbakon, de ezt megoldottam azzal, hogy én ráaggattam mindenfélét. Már többször ráfektettem Marcust, de eddig nem nagyon értékelte, ma viszont elkezdte nézni a játékokat rajta, nagyokat kacagott, meg gügyögött, járt a keze-lába, úgy tetszett neki. :lol: :lol:

Csípőszűrés: tegnap voltunk. 10 perc volt az egész. A doktornő megnyomkodta a lábát, szétnyitotta, összecsukta, megnézte a talpát, a gerincét, a kutacsokat, utána megultrahangozta a csípőizületeket. Ennyi. Persze minden rendben. :lol: :lol:

Kép Kép
montana

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:18-kor.
hékás

hékás én is annyit adok naponta...köszi a választ

nekem most nincs pénzem játszószőnyegre de dávidot tuti,hogy érdekelné mert nagyon határozottan követ és néz...az ágy fölött a forgót imádja,főleg ha zenél is
Vendég

Sziasztok

Dobok még egy sztárfotót. Kép

Kép
Kép
schopin

Shoopin: Mintha az én fiam látnám, nagyon hasonlít a kisfiad az enyémre :D

Kép

Kép
bettica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: