A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gyors bekukk..

Az esti séta elmaradt.
Samu fél 6 óta nyomja a nyügit.
Fürcsi után szopika, majdnem 1 órát..bár ő lassan szopik..
Aztán pici alvás kb.2 perc..aztán nyöszörgés, kaki..pelusozás, majd nyügi..megint szopi..és ez így megy..Most apánál próbáljuk nyugtatni...nemtom..talán túl sokat aludt délután, majdnem 4 órát.
Kemény.
torolve_20131003125716

Vagy éhes?? :roll:
Jajj de nem tudom..

Bori féle szopi a jó egyébként! (sztem)

Hencsi!
Sajna van ilyen de ez csak az elején..2 hónapos korban már nem lesz ennyi sírás-nyüszögés..
torolve_20131003125716

Aha. Épp Katát akartam hiányolni, hogy megjött Egon apuci, s most nekünk annyi. Na, de mégsem :lol:
Sikerült valamiket intéznetek már?
Sebes cickókra bimbóvédő?

Gurgi! Grétu nagykorusítani szeretné magát, harmadik napja adja elő az új tudományát: napközben símán alszik 4,5-5 órát (s van olyan nap, hogy háromszor is eljátszodja ezt - pl. ma), s mikor ébred, aztán láss korgó gyomrot. De tényleg, hallhatóan korog. S akkor eszik a kis mohó, ma délben pl. annyit evett, a végén már nem bírta lenyelni, tartotta a pofazacsiban, majd jött egy kahics, s erre orrán-száján jött a le nem nyelt tejkó. Szerencsére én már nem vagyok olyan ijedős, de a kölök az marhára beijedt saját magától. Gondolom nem egy felemelő érzés lehetett neki sem, hogy az orrán is folyik kifele valami.
Aztán a tele pocival jön az álommanó, s elrabolja a babát, majd jön a pocifájás, mert nem volt böfi. S akkor jön a nyikorgik, ahogy Adriám mondaná.

Kép
kissmanó

Na, akkor legalább Emit nem éri váratlanul a merénylet élőben való felfedezése. :wink:

Kép
kissmanó

Na most nemtom mit csináljunk?
:cry:
egyedül a cici nyugtatja meg..elalszik a cicin és amint leteszem kipattan a szeme..nyöszörgés de most iszonyú keserves sírás van..sztem. hasfájás.
4 órája nem alszik.
torolve_20131003125716

Szétette magát tutira..ojajj, de volt kaki is, annyira sajnálom most..szakad meg a szívem :cry:
torolve_20131003125716

Gurgi: Te méred, mennyiket szopik???

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Gyors életjel!
Nálunk is egész napos nyügi volt ma :cry: Semmi nem volt jó reggel óta. Dél körül végre elaludt kb 2,5-3 órát aludt utánna folytatta este 8ig. Most végre alszik! Szinte egész nap cicin lógott. Még jó, hogy itt van anyu különben már kiakadtam volna tutira. Férjem elvitte aput ukrajnába csak szombat éjszaka jön haza, hogy vasárnap velünk lehessen(vasárnap leszünk 14éves házasok)
Megyek is én is lefexem, ki tudja milyen éjszakánk lesz :roll:

Mindenkinek nyügi-hasfájás mentes éjszakát!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Rita! :( Nem lehetett jó! Milyen volt az éjszakátok?

Ezt már kérdezni akartam, hogy nem tudjátok egyszerre mennyit kéne enniük?

Mondjuk én lehet szívtelen anya vagyok, de két órán belül soha nem rakom újra cicire (csak ha csuklik). Régen is azt mondták, hogy a kajcsinak meg kell emésztődnie. És inkább hisztipiszti legyen, mint ténylegesen hasfájós.

kispiskóta

Cumikirályról egy kép :lol: : Kép

kispiskóta

Jó reggelt!

Úgy látszik én Minám egész jól viselkedik, nem nyűgösködik, alszik szépen 3-4 órákat! Egyenlőre mintagyerek! :)

Laktoherbet én napi másfél lityit iszom, ebben 3 filter plussz ízesítés! Mennek a szelek Minánál és nálam is... :oops:

Apa ma intézi a papírokat, anyakönyv, taj-kártya, MÁK, remélem hamar végez! Ha jól viselkedünk, akkor délután shoppingolunk. ŰNem ártana besterezni, pár rucit a hűvösebb napokra, mert tegnap leszúrak, hogy nagyon fiúsan öltöztettem. Hát mit tegyek, ha 2 fiú után nicsenek lányos gönceink? Saja ismerős sincs aki kölcsönözne párat...

Na megyek, mert ébredezünk!

KépKépKép
dikó1

Miért iszik mindenki Laktoherbet? Lemaradtam valamiről? Azt nem csak akkor kell inni, ha megcsappana a tejcsi?

kispiskóta

Sziasztok!
Jó reggelt!

Zsu!
Most keltem, a többiek még alszanak.
Este 10-kor aludt el Samu egészen kettőig. (végül vsznű. hogy nem a pocakfájt csak éhes volt) persze cicin aludt el.
5-kor megint keltünk, kajcsika..7kor aludtunk el együtt.
Nekünk is van ilyen body-nk by C&A.
Laktoherbet a tejci miatt iszom, hogy sok legyen..nekem úgy néz ki beválik.
Én nem fejek egyelőre. Nem érzem még szükségét..de lehet, hogy kipróbálom.

Samunak már próbáltam 2 féle nyugtató cumit adni, kiköpi, egyáltalán nem kell neki a gumicumi :lol:

Brigi!
Nálunk reggel és este van ilyen nyügi..2-3 órás.
Ezt már megfigyeltem.
Éjszaka nagyon nyugodt, amikor szopi van, akkor is mintha félálomban lenne.

Jajj, jön ma megint a védőnő..de aztán két hétig nem.
torolve_20131003125716

Nem lehet,hogy tegnap megint vmi front volt?Az én fiam is tegnap d.tól tiszta nyűg volt.D.u.2_től este 1O-ig nem aludt.Csak sírt és sírt ha elaludt 1O perc és kipattant a szeme.De lehet a borsóleves és kukoricasaláta tett be.
pillangó7

Sziasztok!

Beléptem a negyvenesek táborába.
Sok mindent nincs kedvem írni, csak jelzek, hogy gyermekem kiválóan elvan odabent, pont annyira kínoz, hogy ne legyen jó, de ahhoz nem elég, hogy kijöjjön végre.
:roll:

Na megyünk játszótérre.

KépKépKépKépKép
uxi

Pillangó!

Lehet a front is de borsóleves+kukorica, dupla puffasztó cucc. :wink:

Uxi!
Márcsak pár nap, ez biztos!
torolve_20131003125716

Balázs tegnap du. fél 3-tól 9-ig nem aludt és óránként balhézott a kajáért. Most épp a délelőtti nyűgi megy szopiszünetekkel.
Úgy vettem észre, hogy de. is és du. is fent van, délben valamikor alszik 1-2 órát. Szerintetek ez nem kevés egy 3 hetes csecsemőnek?

kétfiús anyuka
babdorka

Uxi :D Elkezdtem gondolkodni, hogy negyven éves lennél? mAjd gyorsan megnéztem Dorkatáblát, és ott 28 szerepelt, majd itt töprengtem és nem értettem. :lol: Majd rájöttem. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem mondom azt, hogy kitartás, meghogy gyerek még nem maradt benn,mert én ezt rühelltem, legszívesebben mindenkinek leordítottam volna a fejét, aki ilyet mondott. De kivi vagyok, mikor szeretne kibújni a kicsifiad.

Lányok, ma megnéztem egy pocakos fotómat és szó szerint elérzékenyültem. Rájöttem, hogy nekem túlképp egy picit hiányzik, és hogy így utólag én imádtam pocakosnak lenni. Hüle lennék? Vagy megzakkantam?

kispiskóta

Dorka, barátnőm kisfia ugyanilyen keveset aludt és erre azt mondta a védőnő, hogy ők még ösztönlények és tudják mennyi alvásra van szükségük. És a mai napig (már másfél éves) nagyon keveset alszik, délután úgy fél- háromnegyed órát, és mégis mosolygós kiegyensúlyozott fiúcska. :D

kispiskóta

sziasztok.
nagyon erős fejfájással küzdök, mit lehet bevenni szoptatás alatt??? aki tudja kérem segítsen!
köszi,
Ildi

Kép
lidikoka

Sziasztok!!

Ildi: Panadolt lehet bevenni szoptatás alatt, vagy homeós golyócskát...... Megnézzem a könyvben mit lehet fejfájásra? (homeósat) Gyakran fáj a fejed???

Nagyon szépek a gyerekek, Zsú Marci annyira Pasiiiiis :lol:

Mi ma megyünk CTG-re délbe, remélem utána meg is vizsgál a dokker.
Már lényegesen kevesebbet mozog a béjb, és nagyon fáj ahogy rugdos, nincs már helye bent.. :roll:

Szép napot!

ceniko
Szeged

Ildi! egy aszpirin is mehet, csak kúra szerűen nem javallott!
Vendég

Lányok!

Most írt Orsi, hogy Zsuzsit ma császározzák :D :D Aztírja Orsi, hogy Zsuzsi már az előkészítőben van. Nagyon nagyon mennek a kőkemény drukkok!!!!!!
Orsinál sajnos semmi változás, OTT vizsgálata lesz ma ( sajnos nem tudom mi az) . Szegénykémet nem irigylem, nem tudom miért fektették be ilyen korán, hisz ők is nagyon közel laknak a kórházhoz, még közelebb mint mi. Most megkérdeztem tőle.

Megyek reggelizni, csak ideszaladtam, hogy ezt a jó hírt megosszam veletek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Ildi!

Nekem tegnapelőtt fájt brutál módon a fejem.
Én komolyan mondom, nem értem... ahány orvos, annyi féle fájdalomcsillapítót ajánl. Nekem a terhesség ideje alatt, végig az algopirint javasolták, sőt, aztmondták, hogy azt vigyek magammal szülés utánra, a méhösszehúzódásos fájdalmakra is. Anno Blanka születése után is ezt adták a kórházban. ( az egy másik kórház volt) Szóval én alapból az algopirint javaslom, mert én úgy tudom, hogy ezt szabad.
Szegénykém, most aztán jól segítettünk neked, ahányan írunk, annyi féle gyógyszer.
Egyébként a kórházban nem szedtél semmi fájdalomcsillapítót szülés után?

Jobbulást neked.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Enikő: drukkolok neked a Ctg vizsgálathoz. Nekem is nagyon keveset mozog a bébi, gyakran aggódom is emiatt. Tegnap mondtam is ezt a szülésznőnek, meg a dokinőnek, de a görbém alapján aztmondják, hogy teljesen megfelelő, ebben a korban jellemző kisebb mozgások vannak! A szívhang is teljesen jó! Úgyhogy most már igyekszem nem aggódni emiatt. nekem olyan hogy rugdosás, szinte nincs is, sőt nincs. Inkább csak brutál keményedések.

Írj majd ha hazaértél, hogy mi volt. Szorítok.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Zsu!!
Ez jó, Uxi 40.. :lol: :oops:
Tök normális sztem, hogy hiányzik a pocakod, pocakunk..nekem is fura néha..hogy nincs ott senki :lol:

Samu 7 óta alszik, jessz, jessz. Kép

Zsuzsinak mennek a drukkok, ölelés!!!!!!!!!+++++++++++++
torolve_20131003125716

Móni: Köszi édes vagy :D Én is szorítok Neked :wink:

Zsuzsinak mennek a drukkok ezerrel :)+++++++++++++++

Orsinak OPT nevű vizsgálata lesz ami Oxitocyn Provokációs Teszt. Bekötnek infúzión oxitocynt, rákötik pocakot a CTG-re és folyamatosan növelve az adagot nézik, hogy reagál rá a szervezete. Ez egy fajta terheléses vizsgálat. Nézik okoz-e és milyen fokú méhösszehúzódásokat az oxitocyn és hogy a baba hogy reagál rá...
Ezt itt Szegeden az EST (Emlő Stimulációs Teszt) után szokták csinálni....

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Minden délelőtt 9és10 között elmegy a villany :twisted: :twisted:
Tegnap nem volt kedvem újrapötyögni amit írtam...
Nagyon szépek a bébek!!!
Én is ezt az óránkénti szopit nem értem...Mondjuk nekünk úgy néz ki (kopp-kopp) ez a tea bevált! 10-20 ml-rel 1/2-3/4 órát rá tudtunk húzni! Asszem pocifájásra is jó, édeskömény és kamilla keveréke. Mecsek bébi tea a neve!

KépKép

KépKép
szivvi

Zsuzsikám

Nagyon nagyon szorítunk!!!! Panka bébit minnyá a kezedbe foghatod!!

KépKép

KépKép
szivvi

Lányok, ha hiányzik a pocakotok, csak szóljatok, egy kicsit szívesen kölcsönadom :D Vagy azért ennyire nem hiányzik?! :wink:
Samuka ügyes baba, lassan 3 órája nyomja a szundit :D apró örömök az életben, ugye Gurgi?!
Húúú, én itt olvasgatom a tapasztalataitokat ( szép szó) , kiváncsi leszek, hogy az én bébim milyen lesz, hogy fog viselkedni. Mert Blankával tényleg semmi gondom nem volt, de attól tartok, hogy mivel most kisfiam lesz, így más lesz. No mindegy meglátjuk majd, a fiúkra is vannak ellenpéldák. Én próbálom ugyanazt a rendszert kialakítani mint amit Blankánál, aztán majd meglátom, vagy sikerül vagy nem. Valahogy megoldom....

Szép napot mindenkinek!!!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Moni!
OTT= Oxitocin terhelés teszt..hogy reagál az oxira fájásokkal.

Csóközön Móni, hamarosan te jössz. :lol:
torolve_20131003125716

Mi elmegyünk ma Mosonmagyaróvárra, kíváncsi vagyok Lilikémnek hogy fog tetszeni az autókázás :roll:
Szépséges napot mindenkinek!!

KépKép

KépKép
szivvi

Enikő: köszi az infót a vizsgálatról. Szegeden milyen idő van? Itt megint nagyon meleg, legalábbis a lakásban így érzem, ma még nem voltam kint :roll: bár nem is nagyon vágyom, rá, pedig le kell szaladnom elintézni egy-két apróságot.
Írj majd.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Gurgi: én is ezzel vígasztalom magam, olyan nagyon sok már nem lehet hátra... persze ha nem hordom túl.... na ezt most gyorsan el is felejtem :wink:

LÁnyok, várom ma is a bébi fotókat!!!!! Gurgi, te is tegyél fel, láttam a tegnapit is, édes kis Samu bébiről :D ( egyébként nekünk is ugyanilyen ágytakarónk van, ugyanez a szín is :wink: )

Na jövök-megyek intézkedek!

Később még benézek.

Pusz,
Móni

Kép
Kép
moni1973

szivvi: jó utat nektek, szerintem Lili élvezni fogja az utazást, rázza majd az autó a kis popót, és aludni fog :wink:

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

köszi lányok, tök arik vagytok! ami van a házi patikában a javaslataitok közül, azt veszem be.. különben megbolondulok...
óriás drukkok Zsuzsinak és Orsinak!!!!!!
Móni, nem szedtem semmit szülés után, valójában azt se tudtam, hogy mi fáj, ott alul éreztem valamiféle fájdalmat... de kibírható volt.... nem volt semmire szükségem...
9 hónapig nem jött ki a herpeszem, persze ma az is megjelent.... cool!
szép napot!

Kép
lidikoka

Móni: Sztem meleg van, bár én sem voltam még kint...
Apa 5kor ment dolgozni, olyan fél 7re sikerült visszaaludnom (ez nagy szó, mert általában már nem szoktam tudni :( ) és 8:30ig aludtam :D Úgyhogy ki vagyok pihenve a kedvem is egész jó :)

Zalán még rugdos, legalábbis én úgy érzem. Egész 4-5 centire kitüremkedik a hasam fent ahogy mozgatja a popsiját, csülkeit.... :D Alien :lol: Tegnap ezen pörgött apa :lol:
Aztán lent az alhasamban a "késszúrások", kééééééééééész :shock:

Ha van pocak az a baj, ha már nincs az a baj :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Uhh bepusziltam így reggeli után egy egész doboz családi csomagolású gyümölcsjoghurtot :shock: :oops:
Gáz??? :lol: :lol:

Ildi: A herpesz akkor szokott kijönni, ha gyengül az immunrendszer. Szedsz vitaminokat? Tovább kell szedni a terhesvitamint és lehetőleg minél többet pihenni, amennyit tudsz a bébi mellett! :roll: A fáradtság, kialvatlanság is gyengít..... :roll:
Hja és vigyázz a herpeszre mivel az vírus, ugye.... a pici elkaphatja. Mi így jártunk Violával (újszülött volt, picike), és megnagyobbodott a mája :shock: . Elküldtek UH-ra, meg vérvétel hegyekre, ne tudd meg milyen napokat éltünk át amíg vártunk az eredményre :cry: :shock: . Ilyesztgettek, hogy komoly baja lehet, közbe csak apája megpuszilgatta herpeszes szájjal :evil: és elkapta tőle, és épp egy zajló vírusfertőzése volt ami miatt a mája megnagyobbodott úgy védekezett ellene, és végül 2 hét keferágás után megjött a vérkép, miszerint egy már lezajlott herpeszvírusfertőzése volt.... :oops: :roll:

ceniko
Szeged

Enikő,
vigyázok nagyon, köszi az infót. pihenéshiány miatt van... sajnos érzem...

Kép
lidikoka

Képzeljétek, Balázs megajándékozott egy szép délelőttel! 8:45-kor evett egy csomót (nem bukott), és csak most ébredezik. Tudtam mosni, teregetni, főzni, vasalni, és még gépezni is egy kcisit. Olyan jó! Bár gondolom, mivel kialudta magát, most fent lesz egy picit. Remélem, nem nyűgös lesz, hanem nézelődős.

kétfiús anyuka
babdorka

Megszületett Panna Királylány! 3200 grammal és 52 cm-vel.
Zsuzsival együtt jól vannak! :lol: :lol:

Nagyon sok boldogságot kívánunk! Sok tejcit és mindenféle jóságosat! lálálálá
torolve_20131003125716

Zsuzsi!!!!! Nagyon sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcit, és minden jót kívánok!!!!!

Móni

Kép
Kép
moni1973

áhhhh, Zsuzsi, óriás gratulációm száguldozzon felétek!!!!! jó egészséget, sok tejecskét! A csajszi óriás vágya végre beteljesült, nagyon örülök!!!!

Kép
lidikoka

Lányok!!

No. Samu 11 óta nem alszik, rendesen szopizott..tiszta nyügi.
Az tuti, hogy jól eszik mert kétszer bukott..aztán nyügi van, icipici alvás..max 3 perc...kiságyba letesz, nem tetszik neki.
Csak a cicin nyugszik meg de jön vissza a tej. Tehát tutira nem éhes, a hasa tutira nem fáj mert nem keserves sírás, kaki van.
Ásítozik de nem akar aludni.
Mi lehet a baj????????????????
torolve_20131003125716

Előtte 4 órát aludt.
Lehet, hogy az??????????
Passz.
Próbálom nem elrontani, hogy csak is kizárólag cicin aludjon el, hanem leteszem ébren a kiságyába de rövid idő múlva nyöszörgés majd lájtos sírás..

Reggel ittam egy lájtos kávét. Ez okozza??
De minden reggel iszom egy lájtos kávét.
Tegnap óta most már harmadszor fordul elő, hogy 3-4 órán keresztül nem alszik el. Csak a cici kéne..de az is csak átverés..nyugtatásnak kell neki.
Játszócumit pedig nem fogadja el.
:cry: :cry:
torolve_20131003125716

Zsuzsikám: Szívből gratulálok Nektek :) Soksok tejcsit és jó egészséget kívánok!!! :D

Én most jöttem meg a klinikáról, doki megvizsgált úúúúúúúgy, hogy levert a víz a szemeim kb így: :shock: aszittem összecarom magam, de a cél érdekébe ugye..... :wink: Lefejtette a lepényt a méhszájról, picikét vérzek, de az legyen a legkevesebb. A méhszájam 1.2.2.2 azaz 2 ujjnyi!
Most fájogatok (derékba)...... :roll: Azt mondta szerinte a hétvégén meglesz a béjb, kapjam el apát (nem mintha nem kapnám el minden nap :lol: :oops: . Hát nagyon remélem, h lesz valami.....
Ha keddig semmi akkor kell mennem EST és OPT-re nekem is...... :x :evil:

Gurgi: Hát nincs ötletem... Nem ilyenidőtájt szokott nyűgösködni minden nap????

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Megjöttem a ctg-ről, 4 órát aszalódtam a kórházban.
Egy ujnyira nyitva a méhszáj, de elég magasan van, úgyhogy a doki szerint keddig tuti nem lesz gyerek.

Én most elköszönök, ne haragudjatok, eléggé kiakadtam és elegem van mindenből, nincs hangulatom végigvárni, hogy midenki megszüljön rajtam kívül. Majd küldök Borinak sms-t, ha megszültem...

Gratula az új babákhoz, s minden jót mindekinek!

KépKépKépKépKép
uxi

Gurgi: én sem tudok okosat írni... ilyenkor még a babáknak nagyon sokat kellene aludin. tulajdonképpen evésnek és alvásnak kellene kitöltenie a napjaikat. nem hiszem hogy az lehet a gond, hogy előtte 4 órát aludt. Rohadt meleg van, inkább ez lehet a gond, no meg kettős front is... bár tudom erre könnyű ráfogni, de mi lehet más?!
Remélem időközben már megnyugodott kis Samu baba :wink:

Móni

Kép
Kép
moni1973

Zsuzsi: Hatalmas gratula Nektek Pankakirálylányhoz! Sok tejecskét, jó egészséget és mielőbbi hazatérést!

Gurgi: Hogy mitől lehet a nyügi? hát szerintem akármitől :roll: meleg , front, vagy egyszerüen anya kell neki :wink: Enyém Samu is csinál ilyet, például tegnap. Én adtam neki cicit ahányszor csak kérte. Most még nem hiszem, hogy el tudnád rontani :roll:

Nálunk ma nyugi van, kopp-kopp-kopp! Eszünk és alszunk, hajnalban viszont müsor volt. Szegénykém annyira szenvedett a kakival, már éppen azon gondolkoztam, hogy hozom a hőmérőt és segitek rajta, de megoldotta :lol: Nagyon sajnáltam szegénykét.
Aki issza a laktoherbet és hasfájós a babája lehet a teától is :?

Ébredezik a drágám, megyek magamra csatlakoztatom :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

[color=red]Zsuzsi: Nagyon nagy Gratula Neked és a Királylánynak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/color]

Kép
barbuli

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?