A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond

Gondolom nyelvféke volt. Rolónak is. De mi már túl vagyunk rajta...

Nektek volt már olyan, hogy eldugult a tejcsatorna? Nekem most van 3x-ra. Eddig sikerült kiszivatni rolóval, de most akárhogy helyezem az istennek se jön ki semmi. És qvara fáj. Tök kemény csomós az egész. Félek ha nem sikerül be fog gyulladni a mellem...
volt már vkinek ilyen? :roll: Masszírozom meleg víz..de semmi :roll: :evil:

KépKép

KépKép
ronmay

ronmay! :)

Ez élből látszik vagy csak egy idő múlva lehet csak észre venni? :roll:

Nem tejköved van esetleg? :roll: :roll: :roll: :roll: Mindenesetre valahogy tényleg ki kéne könyörögni belőle, ami benne van. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

(Manó felvátva rosszalkodik, pakol, beszámol, leszed, felrak, egyszóval mindenfélét csinál egyszerre. Hirtelen minden előzmény nélkül benyögi: Cassiopeia)
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ronmay: nekem sajnos van tapasztalatom ez ügyben...masszírozás, fejés, infralámpa, meleg víz amíg el nem tűnik a csomó. Én ilyenkor minden szoptatásnál arra a mellemre tettem először Hédit pár percre, akkor is ha éppen nem az volt a soron következő. Eddig "csak" egyszer kellett emiatt a kórházba mennem, mindjárt első héten, ott van ilyen motoros mellszívó amivel leszivatták, meg egy nővér megtanított kézzel fejni. Nálunk azóta csak ez vált be :roll: :roll: Még a motoros mellszívó sem szívott már le semmit, amikor ő még kézzel kifejt 30 ml.

Megkaptuk ma a 2hós kötelezőt és a prevenart, szegény kincsem úgy sírt :oops: Most meg elég nyügi, de talán nem lesz lázas...nem adtam neki kúpot rögtön oltás után, pedig a védőnő azt javasolta :roll: :roll: De dokinéni, meg gyógyszerész nagynéni szerint csak akkor adjak ha tényleg kell...meg végülis rajt van a dobozon, hogy lázcsillapító adásával lázat megelőzni nem lehet :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Ez nem egy modern művész alkotása...

Kép

...hanem a csillagkép...
Kép

... aminek ezek a főbb csillagai

Kép

Kép
Kép
200907?

Bond

[quote]E írta:z élből látszik vagy csak egy idő múlva lehet csak észre venni?

ezt hogy érted? mi az a tejkő?

tike
Hmm.. kézzel fejni, olvastam már hogy kell de még nem csináltam, a kézi avent meg semmit nem szed ki...
Mindjárt 19 óra evés. remélem sikerül leszívatni, mert már kész vagyok...
Mennyi idő után mentetek kórházba?

KépKép

KépKép
ronmay

A nyelvére gondoltam. És egyáltalán, hogy csinálnak egy ilyet? :?:

Ez egy korábbi bejegyzés:

[quote="200907?"]s írta:200907?illia! :)

Önerőből még én sem hallottam róla, de a Goggle ezt vágta hozzám:

"A tejkő nem más mint egy beszáradt tejtúró maradvány. Ez azt jelenti, hogy egy besűrűsödött gombostűfejnyi csomó marad a tejcsatornában. A fájdalom addig jelentkezik míg ez a dugó ki nem jön. Ezt különböző szoptatási helyzetekkel lehet kihúzni.
A mellét hagyja szabadon, szellőztesse. Higiénés szabályokat a mell ápolásánál tartsa be.Nyugodtan szoptathat, de a komfort szopit korlátozza. "

Ez pedig egy történet róla:

http://www.lll.hu/node/190

Már érdemes volt felkelni...

Kép
Kép
200907?

Katy,

Már nem emlékszem a táblázatra, akkor ezek szerint hárman is aznap szültünk... :lol: A nap az jó volt, főleg amikor véget ért, és Míra már a kezemben volt. :lol:

Babám egy kis angyal, 2 óra alvás 3-3,5 óránként evés. :lol: :D

Holnap megyünk be a munkahelyemre meg még két ismerőshöz...jó sok új arccal fog találkozni, remélem jól bírja majd.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára merion 2009.10.07 17:25-kor.

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Bond!
Gábor már elég korán felfigyelt rá, hogy le van nőve a nyelve Jázminnak. Sírás közben ez elég jól látszik. Okozhat a szopinál prolémát(szerencsére nálunk ez nem volt gond), majd később a beszédfejlődésnél lehet gondja, és akkor már fájdalmasabb ez a felvágás, mert ez a fék nagyobb korra meginasodik. Most még csak egy hártya, amit bekentek lidokainnal és egy olló nyisszantással elvágtak. Csak egy picit vérzett neki, nagyon jól tűrte. Én viszont nem mertem odanézni. :shock:
Vendég

iringó!

Hernyó-jelmez naggyon naggy :lol: ! És benne a kis pillangó :wink: !

Nyuszi!

Nagyon jó a hajad! jól látom, hogy be is van festve? Tök jól áll, pedig a fekete sokakat öegít, de rajtad tényleg tetszik :wink: .

Ikoka!

Én adok neki szívesen valamennyi tejet, ha Boo továbbra sem tart rá igényt (mégiscsak neki ajánlottam fel először :wink: ).

...Boo?

Amúgy sajnálom a menszi-dolgot :evil: ! Kiffiad tényleg egyre jobban hasonlít rád :D ! Meg apára :D ! Meg Yodára :shock: :oops: :lol: ! De tényleg emlékeztet rá, talán a magas homlok, meg a naaagy Boo-szemek miatt :wink: ! De ő egy szép Yoda, tényleg :wink: :lol: !

Norka!

Sajnálom a csámpi kis talpikákat, de sztem pikk-pakk megoldható még ilyen korban! Nagyszerű, hogy ilyen hamar észrevették, így tuti nem marad belőle semmi :wink: ! Nem mondták mi lehet az oka? Vagy csak adottság, és kész?
Nyelvecske :cry: ! Hihetetlen, hogy milyen jól bírják az ilyesmit :shock: ! Sebaj, már túl van rajta, és később legalább kesz alapja, ha azt mondják: "Ejj, de felvágták ennek a kislánynak a nyelvét" :twisted: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Tike!

Én is azt olvastam, hogy a baba átlagban 30 ml-rel tud többet kiszívni, mint amennyit a gép le tud fejni. :wink: De azt nem gondoltam, hogy kézzel is ki lehet fejni, pedig engem is megtanítottak kézzel is....

A ti babáitok is izzadnak szopizás közben? Botondnak mostanában mindig csurom víz a haja, és most is látom, ahogy gyöngyözik a kis fejbőre :shock: ! Ennyire melózik, vagy miért lehet ez?

Én is eljutottam a "hátmilyenanyavagyokén"- szintre :roll: . Ma reggel 6:10-kor arra keltem, hogy apa kipattan az ágyból, és nagy ledülettel megindul kifelé. azt hittem csak pisilni megy, de akkor hallom, hogy sír a kisfiam... Ekkor két dologgal szembesültem:
1. Fent van a fiam, de én nem erre keltem :shock: !
2. Nem kelt éjszaka 8) ! Vagy csak nem hallottam :?:
Apa mondta utána, hogy ő hallotta, hogy Botond felkelt (én mért nem?), és meg is bökdösött, hogy keljek fel hozzá (nem éreztem :shock: ), és mivel én aludtam tovább, felkelt hozzá ő...
Tulajdonképpen ebben nincs semmi extra, csak fel nem fogom, hogy alhattam ennyire mélyen :shock: ? Én, aki a 13. szomszéd kutyájának a csuklására fent vagyok, csukott ablaknál...Aztán önostorozásba kezdtem, hogy mi van, ha.... és én nem hallom meg :? . Annyiban maradtam magammal, hogy még szerencse,hogy van légzésfigyelőnk :roll: .

Hétvége:
Tök jól éreztük magunkat :D ! Botond egy tünemény volt, mindkét nap fürdött is (majd teszek fel képet, mindenki el volt tőle olvadva :D ). Az étkezéseinket is mindig végigaludta, tök jó fej volt! Amikor nem fördött velünk,a babakocsiban volt, nézelődött, vagy aludt :D ! Egyedül az éjszaka volt gázos, mert 2-kor felébredt, evett és utána nem tudott visszaaludni :? . pedig nagyon próbált a kis drága, de csak nyűglődött. 6-ig fent volt, előtte evett mégegyszer, aztán fél9ig aludt. Sztem lehet, hogy az idegen hely, vagy nemtom, pedig a saját ágyikójában volt, saját ágynemű, szőri... És továbbra sem szeretek vele egy szobában aludni, mert megint minden mozdulatára felkeltem, és ő is a miénkre :shock: . :shock: Még az is lehet, hogy ez zavarta meg... mondjuk neki másnap sem volt semmi baja, tök jó kedve volt, szóval őt nem izgatta az éjszakai műsor.
Összességében jó volt minden, mondjuk ennyit nem ért sztem, de nem is bántuk meg! A Thermál hotel Visegrádba voltunk horroráron, de nekünk nem érdemes ennyire drága helyre menni. Én sajnálok rá ennyi pénzt, és nem is értékelem az ilyen helyeket annyira, amennyire kéne :roll: .
(Mi inkább pubos-pizzériás népség vagyunk nem puccoséttermes :lol: )

Viszont ezen felbuzdulva, jövő hétvégén Nyíregyházára megyünk, a Korona Hotelbe 19.900-ért 3 napra, félpanzióval, állatkerti belépővel, Élményfürdő-belépővel, IFA-val. szóval ez jóval barátibb, és itt is lesz fürcsi, ráadásul itt azt ehetek, amit csak akarok az étlapról, nem azt amit ők gondolnak :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kicsidodi,

Míra homloka is szokott gyöngyözni szopi közben...nagy meló ám kiszívni a tejcit, biztosan attól van. :lol:

Kíváncsi vagyok, hogy nálunk hogyan megy majd jövő hétvégén az első nem itthon alvás...

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Dodi!

Jázminnál már az első nap észrevettem, hogy gyöngyözik a homloka szopi közben. Ez a mai napig így van, mert annyira melózik rajta. :D

Szerintem annyira elfáradtál, hogy azért nem ébredtél fel éjszaka :D Biztos a pihenős hétvégében fáradtál ki. Mi tavaly voltunk a Thermál Hotel Visegrádban. Nagyon tetszet! Mi is az üdülési csekket pihentük le, és felvettük videóra az esküvői meghívónkat :lol:
Együtt alvás: én sem szeretek egy szobában aludni Jázminnal, mert zavar a mocorgása és felébredek rá. 2 hetes korában derült ki, amikor itt volt anyósom.

Merion! Bizti minden renden lesz a nem otthon alvással! Én arra figyeltem, hogy az esti szertartás ua legyen, mint itthon.
Vendég

norka81! :)

Mit jelent, hogy Apa figyelt fel rá? A dokinéni nem vette észre? :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

Kép

Itt megint a NyusziLiliövékapa rakoncátlankodik..... elvonási tüneteim voltak....muhahaha :D

Ezt ma csináltam a kisbéjbikéről.....

Boo! Hiányoztam remélem!?! :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

NyusziLiliövékapa :lol: !

Már akartalak ám üdvözölni :wink: :D !
Lili nagyon hasonlít rád :D ! Talán csak a szeme nem. Jól látom? Az övé szebb :twisted: :lol: .
Enyémfiam is tiszta apja :shock: ! Nem is a "mostani" apára hasonlít, hanem a "bébiapára" :lol: . Mikor Ricsi ennyi idős volt, pontosan ugyanúgy nézett ki, mint Bobó, csak a pici anyukám mandulaszemeit örökölte, Ricsié kerekebb. Majd felteszem e képeket, tök jó :wink: .
Bezzeg rám nem hasonlít :? ! Sebaj, remélem majd a következő "rám üt", főleg, ha lány lesz :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Érdekes, hogy pont ma került szóba ez a nyelv felvágás. :o
Eddig is filóztam rajta, hogy Huginak elég hosszú-e a nyelvfékje illetve, hogy ennyire előlre kéne nyúlnia. :roll: De a véncsoroszlyadokinéni soha semmit nem mondott, pedig már csekkolta a száját.
Ahogy most utána olvasgattam a Neten azt mondják, hogy hajlamosak átsiklani felette. :?
Erre majd rákérdek holnap, ugyanis megyünk a 3. havi oltásra. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani Hugi méreteire, mert most 4 kiló - ha minden igaz -, viszont nyúúúlik. 1 hónappal ezelőtt 55 centi volt és 3800 gr. (Annak idején Manó ekkorának 4250 gramm volt és 62 centi, amire húzta a száját :? :? )

Kép
Kép
200907?

Bond!

Nagyon furi: Botond majd' 20%-kal nagyobb volt születéskor, mint Hugi három hónaposan :shock: :lol: . Kíváncsi leszek, 1 éves korukra mennyi marad meg ebből a különbségből. Sőt, Zsirire még kíváncsibb leszek, hiszen ő mégiscsak fiú....

Amúgy szerintem is soványka Hugi :roll: , de hát a te gyerekeid ilyen alkatok. Rendesen eszik, csak anyatejes, jó kedélyű, jól fejlődik... :wink: . Megtömni ezért csak nem kell már :roll: ! Azért megkérdezem anyut, ő mit gondol...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Itt vagyok ám én is,nem csak apa :lol: Jól rákattant a drágám!

Bond! Akkor ha már választani lehet,inkább én is a hétköznapra szavaznék,mert a hétvége általában nálunk is családjárás. Mivel én kocsival megyek,így végülis mindegy hogy hol.

Norka! Sajnálom ami Jázminnal történt,de szerencsére már túlvagytok rajta.

KépKép
KépKép
nyuszi81

kicsidodi! :)

Köszi szépen! :)

Hugi 2920-szal is 51 centivel született. Mivel nincs mérlegem nem tudom, hogy mennyit eszik alkalmanként, de ha cumisüvegből indulok ki, akkor 100-120-kat, általában 6-8x szopizik naponta.
Apa ága a "gebe", amiénk a bögyös-faros, ami a lányokat illeti.
Remélem, nem kezd el cöcögni holnap a néni, mert ha megemlíti nekem a tápszert, akkor minimum, hogy felkoncolom. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Nem azért, mert a tápszeres gyerekek kevesebbek lennének, hanem azért, mert ezt egyszer már eljátszottuk Manónál. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: (Ma poénból lemértem. Ha minden igaz, akkor 10 kiló 20 deka. Jópár hónapja...)

Kép
Kép
200907?

Ronmay: Kórházba akkor mentünk amikor belázasodtam és nem sikerült sehogysem lent tartani a hőmet. Ha szoptattam lement és ahogy telt fel a cickó, ment fel a lázam. Gyerekorvosunk javasolta a kórházi mellszívót. Ott persze megkérdezték, hogy lázas vagyok-e, mert akkor nem engednek be - letagadtam :roll: :roll:
Szerencsére ez segített. Azóta még 2x volt ilyen, de hála istennek a lázig nem jutottunk el. Kézzel fejés: körben masszírozod, utána a bimbó felé nyomod óvatosan ( ez jelen esetben baromira fog fájni, én volt, hogy sírva fejtem, ha a kádban meleg vízben csinálod elviselhetőbb) Az is segíthet ha szopi közben is masszírozod óvatosan, illetve próbálj ki több pozíciót.

http://www.lll.hu/node/133[/url]

tike

katy76: Városliget, vasárnap 10-11
orsi777: Kopaszi-gát, vasárnap
lilisgabi: Kopaszi-gát, MIKOR???
nyuszi81: Kopaszi-gát, hétköznap
boo: Városliget, szombat kivételével
kicsidodi: Városliget, hétköznap
csibe83: mindegy hol hétköznap,
kispiskóta: Városliget, MIKOR???
8) Kopaszi-gát: szombat

Kép
Kép
200907?

A miheztartás végett: ő az egyik sógornőm. Nem tudom, hogy mennyire látszik, de nagyon vékony (viszont nagyon melles :shock: :shock: ). Ugyanilyen volt a nővérük és az édesanyjuk.

Kép

Kép
Kép
200907?

Bond!

Doktor néni nem nézte, csak múlt héten, amikor rákérdeztünk a dologra. Ekkor azt mondta, hogy "hát igen, fel kéne vágni". Azzal magyarázta a figyelmetlenségét, hogy nem volt gond a szopinál, így nem is gondolta, hogy gond lehet a nyelvével.

http://www.lll.hu/node/108
Vendég

Norka!
Szegény Jázmin! De milyen hősiesen viselte ezek szerint a sok megpróbáltatást!

Bond!
A hétköznap nekem is jobb, én ha kell, akkor meg tudom oldani a hétvégét is, de normál esetben mi is családozni szoktunk hétvégeken. Ezért ne írd át a táblázatot, csak mellékesen megjegyeztem.

Petra mostanában már többet eszik, tegnap Anyu 140ml-t adott neki, és mind megette, ma meg 150ml-t hagytam nála, és azt is megette. Az a fura, hogy ha én fejek, akkor egyszerre 80ml-nél még soha nem fejtem többet. Ma pl. lefejtem azt a cicit, amiből nem evett, mert tornán voltam, és 60ml-t sikerült fejnem. Ennél nyilván sokkal több van a cicimben, de akkor miért nem szedi ki az aventes kézi mellszívó?? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Kézzel még jönne le, de én annyit szenvedtem az elején, mikor sebes volt a cicim és kézzel kellett fejni, hogy azóta nem nagyon fejek kézzel.

Ronmay!
Ha kórházba nem akarsz menni, akkor hívd fel holnap a védőnőt, szerintem ő is tud segíteni. A kézi fejést valószínűleg meg tudja neked ő is tanítani! (nekem a védőnőm mesélt még az elején a tejkőről is, én sem tudtam, hogy ilyen létezik)

Kép
katy76

Tike

Köszi szépen!A hétórási szopi se segített de még kilenckor is ráraktam és az se.már mindenpózt kipróbáltam négykézláb mindent. szerencse hogy fiam imád cicizni, így fáradhatatlanul szívja. aztán egy óra után bealudt szegénykém. próbáltam fejni, semmi..felhívtam szülésznőmet mi a szösz van, ugyanezekezt mondta, melegvíz masszás szoptatás szoptatás. holnap bemegyek a kórházba ha addig nem javul. remélem a hajnali szopi segít..

Bond.
Nem látok rajta kövecskéket. jó lenne ha kiürülne, mert ez a tejemet is visszavetheti..

Kezdek kétségbe esni... :roll: :(

KépKép

KépKép
ronmay

Ha valaki egy nyócvalahányast meg tud csinálni, akkor az nem sűrűn esik kétségbe! :wink: Nyugi, rendbe jön minden!

Jaj, elfelejtettem dicsekedni: Hugi most már tud hangosan, gurgulázva nevetni és nyújtott karokkal támaszkodni a hasán fekve! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

gyorsan, még két oldal hátravan a visszaolvasásból, úgyhogy lehet, hogy már nem aktuális, de ha igen akkor nekem jobb lenne a Városliget és mindenképpen hétköznap délelőtt, esetleg kora délután. De ha már döntöttetek akkor majd a visszaolvasásnál megnézem mi a végeredmény. Ja! És a kedd az nekem nem jó, mert akkor masszázsra megyek. Jó éjt!!!

Kép
Kép
tabati

boo! :)

Bocs, de ezen nagyot röhögtem. :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Volt már egyáltalán olyan nap az életedben, amikor valami nem történt veled? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Az utat én inkább kihagynám. :roll: :roll: :roll: Egyrészt a fizikai megterhelés miatt, másrészt pedig jó eséllyel borul majd az összes menetrendetek.

Csípőszűréstől ne félj - így is, úgy is az lesz a vége, ami.

Tali.

katy76: Városliget, hétköznap (vasárnap 10-11)
lilisgabi: Kopaszi-gát, MIKOR???
boo: Városliget, hétköznap (vasárnap)
ronmay: mindegy, hétköznap

Észrevétel, egyéb...? :?:

Kép
Kép
200907?

tabati! :)

A tali MOST hétvégén lenne és MA van kedd. :roll: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo!

Szerintem viszont simán elvihetitek :wink: ! Legalábbis én csak Botondból tudok kiindulni: a másfél óráig tartó utakat átalussza, pedig itthon nem alszik egy óránál tovább( :? ), az ennél hosszabb utakon meg is etetem a kocsiban, cumiból, ki sem kell vennem a hordozóból. Aztán meg nézelődik :wink: . Csak meg ne álljunk, mert ott vége a bulinak :? . Van, hogy a piros lámpánál is lázadni kezd, de ahogy elindulunk egyből csendbe marad :shock: :lol: . Mozgásérzékelős :lol: . A védőnéni meg azt mondta, hogy 6 órás útra is simán elvihetjük, csak 2-3 óránként kicsit ki kell venni, és átmozgatni, de még ha végigüli sem lehet baja, max. elgémberedik, mint mi, felnőttek is, de ennyi. Azért ezek az ülések csecsemőknek vannak kitalálva :wink: . Csak azért szokták mondani a napi 2-3 órát, mert vannak szülők, akik abban altatják a babát, az viszont valóban nem egészséges minden nap, de egy úttól nem lesz baja, ezt garantálom :wink: .
A napirendre pedig mi ügyeltünk "nyaraláskor" is. Nekikmindegy hol vannaksztem, csak maradjon meg a ritmus. Pl. Én megetettem Bobót a szobánkban, vagy a medencéknél az egyik öltözőben, aztán valamelyikünk babázott vele, vagy sétáltunk, vagy pancsizott, és amikor kezdett fáradni, betettük a kocsiba, cumi be és tologattam, vagy csak hagytam elaludni magától. Kicsit több odafigyelést igényelt, de nem kellett lemaradnunk semmiről :wink: .
Azt persze ti tudjátok, hogy Zsiri mennyire bírja a mozgolódást, de én azt olvastam, hogy nagyon kevés az a baba, amelyik valóban nehezen "áll át", legtöbbszörinkbb a szülő görcsössége rontja el a dolgot, a babának mindegy hol van, csak te ott legyél, legyen kaja, és tudjon aludni, ha akar :wink: .

A kisfiam most már harmadik napja nem kelt fel éjszaka, vagyis fél9-től 6-fél7-ig aludt 8) . Aztán van hogy egyből visszalaszik, de van, hogy nem , viszont akkor is nézelődik csendben, sőt ma egy nyikk nélkül visszaaludt fél óra nézelődés után, cumi, vagy bármi nélkül :shock: . És ezt már másodjára csinálta :wink: .
Másik "hír", hogy akkorát sz@rt (ez véletlenül sem kaki volt :lol: ), hogy negyed óráig vakartam ki a cuccból, és nem is a mennyiség vot a legdurvább, hanem, hogy annyira büdös volt, hogy rendesen öklendeztem :shock: :lol: :lol: ! Pedig ilyen még sose volt velem! Remélem azért ezt a szagot nem akarja bevezetni, mert kénytelen leszek gázmaszkban pelenkázni :lol: .
És ma a második étkezésnél megdöntötte a saját rekordját: 160-at evett 8) . Vlsz. a hajnali étkezésnél még többet burkol, csak azt sose mérem, de a napköziek közül ez volt eddig a legtöbb :D .

Bond!

Beszéltem anyuval, mindjárt írom a privit, ha Botond engedi :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, és Boo! Tegyetek a hordozóba Zsiri alá egy összehajtott pelust, mert beleizzadnak az ülésbe hosszabb úton, aztán meg nehogy megfázzon :wink: .

(tele vagyok elírásokkal :oops: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

jó reggelt!

Hajnali szopi picit segített, de még mindig van csomó. du leugrom a kórházba, ott van úgyis a szülésznőm...
azért érdekes látványt nyújtottam 4-kor, négykézláb fiam arcába lógó csöccsel, és mindez fordítva(a pöcse volt az arcomnál)
:lol:
Babók nagyon szépek!!! :lol:

bond

Hurrá hurrá :arrow: Hugi

KépKép

KépKép
ronmay

007!

Most ezt nem értem... :roll: Én minden kedden masszázsra megyek, és látom, hogy filóztok, hogy mégsem hétvégén legyen a tali...ezért írtam, hogy jövőhéten, vagy bármelyik héten hétköznap jó nekünk, kivéve kedd. Úgyhogy írd a listádhoz! :wink: És délelőtt vagy kora délután jó.

Ronmay!

Mennek a drukkok, muszáj sikerülnie, mert különben tényleg gáz lesz. Amúgy meg szerintem már rég el kellett volna menned a kórházba, mert ott adnak antibigyót, ami mellett tudsz szoptatni,de segít a gyulladás megszűntetésében. Mást nem tudnak segíteni, mondani fogják, hogy fejjél meg szoptass ezerrel. És szerintem is kézzel kéne fejned. Nem elég az amit tike mondott, hogy masszírozd, meg lefelé nyomkodd a tejet (ez nekem nem volt fájdalmas, ahogy a szülésznőm megtanította, sőt azt mondta, hogy nem is szabad erősen csinálni, mert eltörnek a tejcsatornák) a végén a mellbimbó, vagyis inkább a bimbóudvart kell lefelé irányuló mozdulattal nyomkodni (mint ahogy a tehenek tőgyét szokták... :oops: ) és spriccelni fog a tejcsi belőle. Kezdőknek ajánlott krémmel masszírozni a mellett, csak azt a tejet nyilván nem adhatod oda a babunak, hátha krém került bele. De nekem először egyszerűbb volt krémmel, vagy olajjal.

És kérdezted, hogy még mindig fejek e...

Igen fejek (kézzel, és eleinte nekem is fárasztó volt, de már nem és nagyon gyorsan megy már :wink: úgy is megy, hogy amikor felülről nyomom ki a tejet, akkor spriccel és addig tartom úgy, míg el nem fogy a sugár, így nem kell pumpálni, Katy, ez így kézkímélőbb. gondolom többen csináljátok a fejővel is így, hogy addig tartjátok lent a kart, míg el nem fogy a sugár, na én kézzel ugyanígy. nemtom értitek... :oops: :lol: ) De már csak este lefekvés előtt és reggel mielőtt Noé felkel az egyik cicit csak. Biztosra megyek, hogy az egyikben mindig maradjon, hátha... De én azt általában odaadom neki esti etetésnél, de már nem mindig igényli. Ha nem akkor megy a fagyiba. Éjszaka már csak akkor fejek, ha észreveszem, hogy kevesebb a tejcsi. Most megint jól vagyunk én és a tejem, köszönjük szépen. :lol:

Tuti akartam még valamire reagálni, de éjszaka kialudtam... :lol:

Kép
Kép
tabati

[quote="ronmay"]
írta:
ronmayazért érdekes látványt nyújtottam 4-kor, négykézláb fiam arcába lógó csöccsel, és mindez fordítva(a pöcse volt az arcomnál)

:lol: :lol:

Kép
Kép
tabati

Most lemértem, 3 perc alatt fejek le kézzel 100 ml-t. :wink:

Kép
Kép
tabati

Boo!
Én Dodival ellentétben nem vinném. Azért nem vinném, mert összesen pár órát lesztek ott, nem lesz ideje pihenni, mert már jöttök is vissza.
Amit Dodi írt, az szerintem azért más, mert ők ott tartózkodtak 1-2 napot. Minket is jobban elfáraszt egy egynapos kirándulás, mint egy két napos-ottalvós.

Tokaj nem itt van,tényleg hosszú az út (2 éve voltunk mi is). Lehet, hogy az lenne a vége, hogy Te egyáltalán nem tudod élvezni a kiruccanást. Ráadásul nálatok nem túl régen van valamilyen napirend, én nem hiszem, hogy ezt kockáztatnám.
Dodiéknak már szinte a kezdetektől van egy rendszerük, és Botond jobb alvó születése óta, mint Zsiri.
Én még Petrát sem vinném el így, max. ha egy éjszakát ott alszunk. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy vétek úgy Tokajba menni, hogy nem tudtok pincézni!)

Persze kérdés az is, hogy mennyire venné a szívére a barátnőd, ha nem mennétek.
Az nem lenne jobb, ha anyukádra hagynád Zsirit? Üvegből ő is tudja etetni. :roll:

Tabati!
Én is úgy szoktam fejni. :wink:

Kép
katy76

Na jó, belehúztam, mert jött a versenyszellem, hogy időre fejni.... :oops: :lol:

Kép
Kép
tabati

[quote="tabati"]M írta:tabatiost lemértem, 3 perc alatt fejek le kézzel 100 ml-t. :wink:

Háát, ez nagyon durva! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
katy76

Ronmay!

Póz: :lol: :lol: :lol: !
Kórház:+++++++

Mivel Botond már többször elaludt cumi nélkül is (mint kiderült, tegnap apa sem adott neki amíg vásárolni voltam, és némi panaszkodás (nem sírás, hanem tudjátok, az a panaszos nyekegés :lol: ) után simán elaludt), szóval gondoltam megpróbálom anélkül altatni, hátha nem is igényli, csak én tuszkolom neki :oops: . Amikor megunta a bámészkodást, betettem a cumit, de az első kiesés után nem tettem vissza. 1 (!) percig sírt, 1(!) percig hümmögött, és elaludt :shock: ! Ilyen gyorsan cumival se szokott :shock: :D :D :D ! Szóval ma 2/2 alvás cumi nélkül ment,éjszaka ugye sose cumizik, szóval megpróbálom ma nem odaadni neki, mert ha ennyire nem igénye, akkor nehogymár én tegyem "függővé" a gyereket :lol: ....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy!

És friss habos :lol: , mert nyomatom neki ezerrel, hogy minél gyorsabban lejöjjön, lemegy a pohár aljáig a sugár, tudnék fini kapuccsííííínóóóót készíteni Noénak. :lol:

Kép
Kép
tabati

Vagyok Bond,ne haragudj,hogy most válaszolok.Jó lesz nekem is a hétköznap,mert látom,hogy arra többen voksolnak.Meg vasárnap du. koncertre megyek a Lilivel.
Nézek fedett helyet.Mit szólnátok valami játszóházhoz?A Savolya parkban van egy bazi nagy,még a bébiknek is van benne hempergős,elkerített játszóhely,meg van szoptató helység,pelusozó,wc,zárható szekrény.Délelőttönként nincs senki.Ja,és játékos kedvű anyukák is végigmehetnek a játszóház nagy mászókáján,csúzdáján,stb... :lol:
Persze van a Mammutban is ilyen játszó,nézzétek meg a neten,most rohanok szoliba,és a Liliért az oviba.
Lotti 2 hete heti 50 gr-ot hízik.Ma hívom a védőnőt,szerintem kéne pótolni... :roll: 6070 gr.63 cm.
Vendég

Tabati: 3 perc alatt 100ml :shock: :shock: :shock: Na úgyl átom van még hová fejlesztenem a kézzel fejési technikámat :lol: :lol: :lol:

Ronmay: remélem sikerül kicsalogatni azt aminek kint a helye :twisted:

tike

lilisgabi: Kopaszi-gát, hétköznap
ronmay: mindegy, hétköznap
tabati: kedd kivételével hétköznap, délelőtt vagy kora délután

Jelen állás szerint sokkal inkább a hétköznap a nyerő. Így mivel ma már szerda van péntekre van értelme kitűzni a dátumot.
Légyszi most már mondjatok konkrét időpontokat is illetve aki meg nem tette, az írja meg, hogy a Városliget vagy a Kopaszi-gát a nyerő nála. (16-19 fok várható, záporokkal)

Kép
Kép
200907?

Nakéremszépen.

Véncsoroszlyadoktornéni kipipálva.
Első örömteli megmozdulása: hóna alá csapott táskával jön ki a rendelőből és elcsodálkozik :shock: :shock: :shock: :shock: hogy-hogy most jöttünk?
-Mostanra volt időpontunk.
-Az nem lehet, nincs beírva
(Védőnővel együtt vad lapozásba kezdenek és megállapítják, hogy egyikőjük naptárjában sem szereplünk)
Elkérik a kiskönyvet:
-Húha, tényleg! És miért is?
-(Jó reggelt! :evil: ) Huginak a 3 hós oltást kell beadni és elhoztam a múltkori ultrahangos eredményeket illetve megvan a vércsoport eredménye is. Manónak pedig a fütyijét kéne megnézni illetve a kéztöréséről hoztam a papírokat.
-Jöjjön gyorsan. 10 percem van, mert már a másik rendelésen is várnak rám.
-(Lesz@rom)
Huginak megmérik a súlyát, hosszát: 3960 gramm és 57 centi.
-Háááát, úgy látszik ő is hasonló, mint a testvére. De én már nem is szólok semmit erre a családra, mert a Levente sem hozta amit kellett volna és teljesen jól van, egészséges. Úgy látszik, hogy ezt örökölték. ( :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
Köldökcsekkolás, örülés. Szájba lesés.
-Ha már a szájánál tartunk, megnézné esetleg, hogy nincs-e kicsit letapadva a nyelve? Nekem úgy tűnik. :roll:
-De. Egy kicsikét. Gégészetre kell menni vele, ott átvágják azt a kis hártyát. (Megbeszéljük) Lerendezzük még a kérvalamitreceptre című kérdést, miközben az orra alá nyomom a koponya, hasi és csípőszűréses ultrahangos papírt. (Olvasd cseszd meg, nem érdekel, hogy 3 percenként emlegeted, hogy menned kell! :evil: :evil: :evil: )
Oltást is megkapja: semmi sírás. :D :D :D Csak egy kis nyüszi volt, de az sem a szúrásnak szólt, hanem a mérésnek és az egéyb macerának.
Behívja Manót, aki rögtön elpityeredik, amikor meglátja. (Ezúton szeretnék gratulálni anyukámnak: tegnap jól átbeszéltük Manóval, hogy ma mi lesz, mit csinál a doktor néni. Nem fog fájni, csak kicsit kellemetlen lesz. Erre anyám közli, hogy: "nem sírunk". Bakker! Még jó, hogy az lesz az első dolga a gyereknek, amikor meglátja a rendelőt meg a dokit. :x :x :x :x )
Lefektetik Manót, persze tiltakozik, hogy megnézzék a fütyijét. Végig vadul állítom szerencsétlen gyereknek, hogy: ááááááá, nem fáj az. Amikor viszont odanézek, akkor azt látom, hogy a doki néni úgy hátrahúzta a bőrt, ahogy még mi sem. :shock: Azt hittem, hogy ott dobok egy hátast, hogy mi lesz, ha most reped be!? Aztán kiderült a turpisság: még egy kicsit húzott rajta és hopp, szépen kifigyelt a makk, egész rendesen. :shock: :P :P :P :P :P
Azt mondta, hogy most 2 napig nyugi van. Előfordulhat, hogy esetleg kicsit véres lesz a pelusa vagy érzékeny lesz, de az elmúlik. Már csak mosnia kell. Szóval, úgy tűnik, hogy ez is letudva. :)
Doki néni már tényleg húzna elfele:
- És itt van még a papír a kéztöréséről. Ha vetne rá egy pillantást... ( Vetett. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
A nagy kapkodásban semmi nem lett adminisztrálva arról, hogy a mai ott jártunkkor mit vizsgált és mi lett az eredménye. Egyedül a súlyát, hosszá és az oltást írták be. :?
Meg az időpont. De ezek szerint erre ne igyak lúgot... :?

Kép
Kép
200907?

sziasztok!

14 órás kaja után megyek be. Köszi a tippeket!

Tabati

AZTAKUTYAMEGAMACSKAAA, HOGY A PÉRÓBA KELL EZT CSINÁLNI? :roll: :lol:
Remélem megmutizzák most bent hogyan kell így fejni, mert képet már láttam, meg próbáltam is, na de nem ugyanaz mintha megmutiznák.... :roll:

És halkan megsugom, hogy Apa is próbálta megszívogatni, de mondtam neki, alul maradt a technikája a fiával szemben :lol: :lol:

Tali
Szonibaba nevében is. Hétköznap jó, de nekünk ez a hét már felejtős. Jövő héten eddig mindegy melyik nap...

Dodi

Mondasz vmit ezzel a cumi dologgal, én fiam is ilyen, és nekem is megy a cumi nélkül altatás...(néha) 8)

KépKép

KépKép
ronmay

Bond

És fájt neki??
(Milyen jó, hogy én a kezdetektől huzigálom, mostanra már csak egy nagyon kicsi hiányzik, hogy a széle is látszodjon a makknak, szépen kitágult :arrow: mák)

KépKép

KépKép
ronmay

Egy kis összehasonlítás. Akit nem érdekel lapjon. :roll:

Manó: szül.: 3340 gr 56 cm Hugi: szül.: 2920 gr 51 cm
Manó hazahoz.: 3310 gr 56 cm Hugi hazahoz.: 2890(?) 52cm
Manó: 1. hó: 3520 gr 56 cm Hugi: 1. hó: 3300 gr ? cm
Manó: 2. hó: 3900 gr 58 cm Hugi: 2. hó: 3800 gr 55,5 cm
Manó: 3. hó: 4260 gr 60 cm Hugi: 3. hó: 3960 gr 57 cm

Hogy mi ebből a tanulság? Passz. :roll: Ekkorák...

(Összességében: 3 hónap alatt Manó 920 gr-ot gyarapodott, Hugi 1040-vel szemben és 4 centit nőtt, míg Hugi 6 centit.)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.10.07 13:04-kor.

Kép
Kép
200907?

lilisgabi: Kopaszi-gát, hétköznap
tabati: kedd kivételével hétköznap, délelőtt vagy kora délután

Jelen állás szerint sokkal inkább a hétköznap a nyerő. Így mivel ma már szerda van péntekre van értelme kitűzni a dátumot.
Légyszi most már mondjatok konkrét időpontokat is illetve aki meg nem tette, az írja meg, hogy a Városliget vagy a Kopaszi-gát a nyerő nála. (16-19 fok várható, záporokkal)

Kép
Kép
200907?

bond

Úgy látom a havi 400 az nem mindig volt meg nektek, pedig a nagykönyvek azt írják :roll: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?