A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gratula Sára babának és anyájának.
Várjuk a részletes fényképes beszámolót.

Kép
kissmanó

Csajok. Nálunk megfordulni látszik az "órarend".
Drága gyermekem reggel 6-kor evett, 9-kor én is visszafeküdtem aludni (mert megcsináltam közben mára is az Adria tortát, sze jöttek anyósék), aztán anyukám apa elvitte a buszra, majd megjöttek anyósék, s Grétu még mindig húzta a csendest. Aztán 12:30-kor fogtam magam, s felköltöttem. Olyan meggondolásból, hogy ha magától ébred, tuti olyan éhes lesz, hogy nem lehet tiszta pelust adni rá, s vékonyabb szerelést. Így mire magához tért, kinyitotta szemecskéit, anyája kíméletesen már a fentieket elintézte. S a szopi is békésen zajlott le, nem nyelt minden korty mellé két extra adag levegőt. De azért ennyit alukálni..... Megtehetné ezt éccaka.

Rendszer témában is akkor szóljak hozzá, de előrevetítem, ha témát lecsengettnek tekintitek, akkor mindenki ugorja át.
Szal én egyik gyerekemet sem akartam alapból rendszerre szoktatni. Ismerkedtünk egymással. Ment az igény szerinti szopi, amiben no rendszer. Aztán ahogy teltek a hetek, úgy kerekedett ki valamilyen napirend. Amit azért valahogy úgy hoztunk össze, hogy mindenkinek jó legyen. Persze arra vigyáztam, hogy az esti lefekvés az ne nagyon kerüljön át 9 óra utáni időpontra. S ahogy ezt összehoztuk, attól a perctől kezdve nem érdekelt, hogy ki jön látogatóba, vagy mi épp hova megyünk, a gyerek programja nagyvonalakban sértetlen kellett legyen. Ha pedig hosszabb lélegzetű esti programunk volt kilátásban, akkor Halász Judit után szabadon "hívd a nagymamát". S szerencsére az anyám abban partner, hogy ha hívom, akkor álltalában jön. Igaz, vannak neki is rigolyái, de hát nem ugyanazon generációból vagyunk, de azt elértem, hogy ha valamit nagyon kikötök, akkor rám hallgat. Persze vannak olyan dolgok, amit a Mamával lehet, anyával-apával meg nem, de ez is természetes. S inkább engedjen meg a Mama egy kisebb "csínyt", de a gyerek azért amennyire lehet maradjon a napi programjánál. Persze 4 évesen (vagy ettől nagyobban) már ez is csúszást szenved ha szünidő van, s itt a Mama, vagy ott vannak Mamánál a gyerekek. Mert hát valljuk be, ki nem szereti megszegni a szabályokat?
Na, nem tom mennyire kanyarodtam el a témától, meg mennyire álltam ennek vagy annak a "tábornak" a pártjára, de nálunk ez már 2x működött, remélem harmadszor sem vallunk csődöt.
Igaz, Grétu azért sokkal többet van ölben (ami tuti nem tetszik, hisz ha így folytatjuk, jó úton járunk a felkapatás felé), de hát ha keservesen sír, valahogy csak kell orvosolni.
S ahogy Pillangó is írta, az jó módszer későbbre, hogy ha sír, akkor kell menni hozzá, meg kell nyugtatni, s nem szabad sokáig ringatni, ölben tartani. Mihelyst megnyugszik, igenis jó kipróbálni, hogy újból letegyük, ha sír, ismét felvegyük (persze ha rájöttünk hogyan orvosolhatjuk a sírás okát ringatás nélkül, akkor tuti azt a lépést meg kell tenni), s ezt eljátszani párszor, pár napig, s ki kell tartani, még akkor is, ha orra bukunk (hogy is van az a vers? orra bukva az avaron, és menni tovább mégis.....). De ez nem valószínű, hogy egy pár hetes bébinél bejön. Lehet 6 hetes, lehet 3 hónapos a megfelelő időpont. Kólikás babáknál meg addig minden hiába, míg a görcsök kínozzák.

Na, nyűgi van, ragozást abbahagyom.

Kép
kissmanó

Anyucik - nagyon aranyos minden kép amit megosztottatok velünk.
Kata, Grétu is imád így pihizi, alukálni, a különbség max annyi, hogy mi még apán nem próbáltuk.

Dorka, kössz a linket, most épp az Ode to Joy-ra kéne büfizni.

Kép
kissmanó

Gratulálok Sára baba érkezéséhez, minden jót kívánok.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Emma!

Balázs 3350-el született, 3100-al hoztuk haza és a 8 nappal a születése után már 3380- volt. Tegnap, azaz 22 naposan 3990 volt, szerintem ma meglesz a 4000. :)

kétfiús anyuka
babdorka

teszek nektek egy képet a mai tortáról, meg a családomról.

Kép

Kép
kissmanó

És egyet a tegnapi gyerekseregről
Sajna sokan nem tudtak eljönni, mert épp nem voltak a gyerkőcök itthon.
A nagyobbik jányom hódított egy kiskrapekot magának (ovistársak voltak), s épp hiányoznak a képről.

Kép

Kép
kissmanó

kissmanó: sokan nem tudtak elmenni?! Hát így is jó sok gyerkőc volt... :wink: Tele vagy energiával, hogy ezt így győzöd, irigyellek érte :D

Édesek a gyerkőceid :wink:

Móni

Kép
Kép
moni1973

Hát a síma mezei igazság, hogy ha a haverokul összegyűlünk (mint pl. ma 2 hete), akkor csak 1 gyerekkel van kevesebb.
Most meg az Adrienn ovónénije is itt volt, a kicsiket ő "kezelte".
Na, meg itt volt anyukám, ő viselte el a Grétu pocisírását.
Amúgy még hivatalos lett volna vagy 6 gyerek. Én igazán sajnálom, hogy nem jöttek, hisz minél többen vannak, annál inkább lefoglalják egymást (a nagyobbakkal, mint Edina volt a több baj). Meg ugyi beüzemelt a játszóvár, apa tegnap délelőtt csinálta az utolsó simításokat (már csak a festés van hátra), az nagyon jól lekapcsolta őket. Szal máris megtérült az apa óriás erőbefektetése.
Amúgy nekem energiám ahhoz van, amit épp a fejembe veszek, hogy megcsinálom. Ha valamihez nem füllik a fogam, na ott láss nyavalygást.

Ja, s majd meglásd, mikor nálatok fog játszani a két gyerkőc (ugye mindig a nagyobb "süllyed" le a kicsi szintjére, s úgy játszanak). Olyan aranyosan el bírnak játszani, bizisten a civakodásokat leszámítva, a kettővel kevesebb baj van mint eggyel.
Többgyerkőcösök - osztjátok a véleményem?

Kép
kissmanó

Na, Grétu megint eljátszodta, hogy fel kellett költeni. Szaros pelussal bevágta az alvást, meg tegnap is "megspóroltuk" a fürcsit, így ma nem lehetett leírni.
Aztán most az apa ülében horpaszt a drágám, várom hátha még valami tejcsi visszajön, s hasra fogom fektetni. Mert arra a következtetésre jutottam, hogy hason bír ilyen sokat aludni, s eddig éccakára még nem raktam hasra.
Na, majd most. Hisz holnapra pihentebbnek kell lennem, a három csaj az én nyakamba szakad. A héten nem lesz már segítség.
Uhhó mék lefeküdni, apa is készül, tehát jóccakit kívánok mindenkinek.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Hú, nem győzök visszaolvasni! :)

Gratulálok gyönyörű Panka királylányhoz, Zsuzsinak, Enikőnek és Szücsinek a babócákhoz!!!

Andinak és Hemejnek a hazatéréshez, nyugis napokat kívánok!

Minden hasfájós babócának és anyájának kitartás!!!!!

Holnaptól mi is hármasban leszünk, anyum is visszamey dolgozni :cry: , jó volt hogy itthon volt velünk!

Viszont többet tudok majd géphez jönni, mert eddig szinte egész nap anyuéknál voltunk (2 ház 1 telken).Így majd vitatkozhatok én is :), a tegnapiról lemaradtam! :wink: Amúgy én is az igény szerint pártján állok, a rendszer kialakul magától!

Na most megyek hunyni,holnap képekkel jövök!

Jó éjt!!!

KépKépKép
dikó1

Sziasztok Lányok!

Korán reggel jó hírt hozok!!!!! Barbuli írt sms-t:
2007.07.29-én éjjel, szélsebesen megérkeztem. Nevem Tardi Léna Eszter, méreteim 3200 gr és 51 cm. Mindketten jól vagyunk.

Gratulálok a kis Léna Eszter babához. Sok boldogságot, jó egészséget, sok finom tejcit kívánok.

Puszi,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Én megint hozom a formám, alig aludtam valamit éjszaka. Pedig most olyan jó kis hűvös van odakint.

Reggel 8-ra megyek nst-re, és a nődokihoz is, majd jövök a hírekkel.

Mindenkinek szép napot kívánok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Léna Eszter - Isten hozott. Gratula anyácskádnak is. Egészséget, sok tejecskét, s pocifájásmentes időszakot.
Pussz

Kép
kissmanó

Sajna nem jött be az éccakai hasonalvás.
Most szenyó leszek, s megpróbálom nem hagyni ma ilyen tetemes mennyiségeket alukálni egyhuzamban, s főleg nem hason.

Ma reggel óriási zaba volt, aztán ezerrel eregette vissza a fölösleget. Megtelt két textilpelus.
meg volt csuki, most meg ereszti a nyűgis panaszt. Kétpofára kialudta magát, s unatkozik.
Semmi extra baj, hallom a nyöszörgin, csak jó lenne az anya ölében. De anya alig lát kis ismét a fejéből, olyan álmos. Ennek következtében pedig kezd fájni a feje. A kv-t meg sem merem reckírozni. Kukoricás és lecsós előzmények után.....
Na jó, menyek picit azért vigasztalom, s próbálom megkérni, hogy engedjen már pici szunyát még nekem.

Kép
kissmanó

Sziasztok Lányok!

Nagy-nagy Gratula Szücsinek!!!! Sok tejcsit és gyors felépülést!!! nagyon várunk a képekkel!!!

Barbuli! Hatalmas gratula! Nagyon örülök nektek!! Isten hozta Léna-babát köztünk!!!

Nekünk megvolt a keresztelő. Egon végig nézelődött és közben nagyon jól viselkedett. Csak a víz csorgatásánál reklamált egy picit. :D Majd teszek képet.
Utánna volt ebéd, alvás és este séta a balatonon. Minannyian nagyon elfáradtunk. Fürdés után 7 órát aludt a drágám, majd utánna még 4-et. És az előbb annyi kaki lett, hogy még a hálóingem is póruljárt... :D

Szilvi! A reményt nem adom fel. Biztos, hogy visszamegyünk. Sikerülni fog és nektek is. A szpotatás időszaka alatt is gyógyulhat...

Szélcső! Valahol azt olvastam, hogy nem ajánlott a túlzott használata, mert végül a baba csak azzal fog tudni pukizni és kakilni.

Manó! Olyan édes a kis családod.... :D
És hatalmas a gyereksereg :D

Emma! Ma éjjel nekem is sok volt és lehet, hogy a babák így könnyebben esznek, de több időt kell tölteni a fejéssel :?

Ma jön ki Emi a kórházból!!!!!
molkata

Sziasztok!

Először is GRATULA AZ ÚJONNAN SZÜLETETT BABÁKHOZ!!! JÓ EGÉSZSÉGET, SOK-SOK ÖRÖMET ÉS RENGETEG TEJECSKÉT BABÁKNAK, MAMÁKNAK EGYARÁNT!!!!!!! :D :D :D

Mi is köszönjük a jó kívánságokat, így néhány hét elteltével is.

Sajnos monitor probléma végett (felbakkant) kényszerpihenőn volt a netezhetnékem, de ennek már vége! :lol:
Ezalatt az idő alatt tisztességes mennyiség íródott, amit szinte lehetetlen egy olvasással memórizálni.
Szüléstörténetem nincs elfelejtve.

Móni: hamarosan Ti is sorra kerültök. Ami a lábdagadást illeti, nekem most 2 hét elteltével mondható elfogadhatónak a bokám. Már a belbokáim is látszanak.Csúcs ez az érzés!!!! :D
Amúgy kívánom Neked is (mert tudom, hogy Te is nagyon szeretnéd) a gátvédelemmel szülést.

Gurgi: A leadott kilók irigylésre méltóak. Samuka-szerintem is- valóban szépen gyarapszik annak ellenére, hogy kicsit besárgult. Mi csütörtökön jöttünk haza és aznap du-ra sárgult be kissé Gabó.

Bori: Nem semmi ez a súlygyarapodás. Ha visszaszámolom több, mint heti 30 dkg!!!!! Nem tankönyvi adat. :lol:

Ami a rendszert illeti, sztem ez gyerekfüggő. Az első babámmal nagyon hamar rendszert vittünk az életünkbe. A második babánk igen csak megizzasztott mindenkit a családban. Pedig én igyekeztem mindent a jól bevált módon csinálni, de nem jött be.

Manó: véleményedet osztom, a nagyok nálunk is nagyon jól el vannak a kicsikkel. Vigyáznak rájuk és nagyon segítőkészek. Ez már segítség az én számomra is.

Később még jövök, most akció van.
Szép napot mindenkinek! T.
mtücsi

Jó reggelt!

Hatalmas gratula Barbulinak és Léna Eszter babának!!!!

Mennyi gyorsvonat baba! :)

Manó ténylg tegnap nem is dícsértem a tortát! nagyon szép!!! Remélem a pocak hamar rendbe jön!!!

Még egy kép az én kis tündérkémről, meg a srácokról!
Kép

na jó még egy:
Kép

Pussz, majd még jövök, most kicsit rendbe dobom a lakást!

KépKépKép
dikó1

Talán most jó lesz!
Kép

KépKépKép
dikó1

na uccsó próba, nem értem én ezt...
Kép

KépKépKép
dikó1

Szép jó reggelt!

Hatalmas gratuláció Barbulinak! Sok boldogságot kívánunk nektek és sok finom tejecskét!
Tsók

Nekünk viszonylag jó éjszakánk volt.
Fél 12-kor még volt egy rövid szopi, aztán 1/3-kor ébredt Samu, rövid szopi és reggel 6-kor szintén szopi de ez már a nyügisebb időszaka volt. Egy ideig nézelődött a kiságyában, simiztem, zenélő bigyókáztunk, aztán nyüszögéses-sírás..Végül énekeltem neki és kapott egy kis játszócumit is, szépen elaludt. (mozgalmi dalokra: vörös csepel, márszejez, stb. :lol: mindezt a gyerekdalok után)

Kata!
Gratulálok a keresztelőhöz, várjuk a képeket.

Dikó!
Édesek a fiúk Jázminnal. Jázmin sem tűnik nagyon újszülöttnek, picit nagyobbacskának néz már ki, mint nálunk Samesz.

Mtücsi!
Őszintén szólva nem mindig van étvágyam, sőt alig van. Most is úgy erőltettem magamba egy fél zsömit..
Lassan visszanyerem a várandósság előtti súlyomat. 2-3 kg.
Nemtom, de engem egyelőre fogyaszt a szoptatás+a fáradtság is talán.. :roll:
torolve_20131003125716

Dikó! Asszem Minát nem kell majd féltened, a srácok nagyon jó kis biztonsági őrök lesznek!!! És milyen jóképűek! Meg nagyfiús fejük van. Most látom, hogy a kisebbeik még 2,5 sincsen, ahhoz képest 4nek tuti kinéz!
Ha Téged is megtalálna a depi, nézegesd ezt a képet. ;)

Tücsi! Hát ja, kissé hájfejű lett gyerek. Anyósomék szomszéd babája fél évvel, de csak 1 kilóval több :?
Persze én ezen is tudom ám aggódni, hogy biztos vízfejű, meg ilyenek... :oops:

Rita! Kipróbáltál végül vmilyen tejgyűjtő kagylót? Bevált?

Ma megint volt hosszú alvás. 5+3, azóta 1eket. Igaz, kiképzés is volt tegnap. Egyik nagymama+nagypapa itthon nyúzta (szó szerint...) 1 órát, aztán át a másik oldalra. Ott nem nyúzták, csak annyira érdekes volt a tuja fa, ahogy mozgatta a szél :D
Vendég

Sziasztok!

Barbuli
Gratulálunk kislányod világrajöttéhez!!

Manó
Jól néz ki a torta! És Csicsó apuka is aranyos a 3 csajával!!

Dikó
Jázmin hogy elvan a bátyus karjában! Nagyon édesek!

Gurgi
Én is énekelek néha, de tök égő, nem jutnak eszembe a szövegek, úgyhogy vagy csak a refrént nyomatom, vagy csak dünnyögök :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Andiiiii
Várjuk Dömpikéről a fotókat, meg a sztorit, mi volt, hogy volt!!
Emi
De jó, hogy hazaértek lassan ti is! Várjuk szintén a képeket!!

KépKép

KépKép
szivvi

Bori!
Nem próbáltam még pedig Ati elment a barinőmhöz érte és ráadásra éjszaka folyt is a jobb ciciből de aztán végül abból szopiztattam.
Ez a tied: Kép
Boriiiiiiii! Vízfejű..de hüle vagyol.

Szivvi!
Nekem sem jut eszembe minden dalszöveg, olyankor költök valamit..van amikor nem jön ki a ritmusra, akkor olyan besenyős pistabácsis..tudod, hogy kijöjjön lehadarom gyorsan..háhá
torolve_20131003125716

ENikő írt sms-t. Zalán szolizik, besárgult de ha minden igaz holnap mehetnek haza.
torolve_20131003125716

Sziasztok Lányok!

Megjöttem a kórházból. Na kivel találkoztam?! Zsuzsival!!! Úgy néz ki, hogy mehetnek ma haza. Jól vannak, Panka királylány is.... :D

Megvolt az nst, meg méhszáj vizsgálat, és képzeljétek, 2 ujjnyira nyitva vagyok, méhszáj elsimulva, bármikor szülhetek.....(akár 2 hét múlva is, hahaha....) csütörtökön kell mennem legközelebb, ha addig nem születik meg a bébi, de akkor már csomagokkal. Gondolom azért kell a csomag, mert azt mondta a dokinő, ha egy kicsit jobban odanyúlna, repedne a burok... Úgyhogy most örülök nagyon, ebből már csak nem lesz túlhordás...

mtücsi: örülök, hogy újra itt vagy. Fényképet majd tegyél fel, már alig várom, hogy lássam a babát. Minden jót kívánok nektek!!!!Hát igen... jó lenne a gátvédelem, majd meglátjuk, elég nagy bébi ígérkezik, nem tudom mennyire lesz így kivitelezhető, az egyéb szempontokat már nem is említeve...na mindegy, úgy lesz jó, ahogy lesz.

dikó: édesek a gyerekek!!! nem semmi dolga lesz Jázminnak a két nagy fiú tesó mellett..... talpraesett csajszi lesz, az biztos! :wink:

Én megyek, lefekszem egy kicsit, éjszaka alig aludtam, max 3-4 órát. Be kell pótoljam a lemaradást.

Szép napot mindenkinek, babócáknak pedig hasfájás menteset....

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Rita! kössz, kb így néz ám ki a gyerek!!

Dalok. nálunk a fő kedvencet én írtam, a szövegét bemutatnám: hábá hububu, hábá hábá hú, hábá hábá hubu bubu, hábá hábá hú, hábá hububu, hábá hábá hú, hábábá, hububu, hábá hábu hú
a dallama is hasonlóan kreatív, Párom meg sem tudja tanulni, mert neki ez túl egyszerű... mindig túl cifrázza.
a másik sztár a jingle bells dallamára hasdonló szöveg, de mindig ugyanazzal a magánhangzóval: 1x habab, 1x hábábá, aztán hebehebe stb. az O betű a kedvencünk.
Vendég

Sziasztok!

Szücsinek és Barbulinak óriási gratula! A babóknak sok fincsi tejecskét!

Nekünk is aránylag jó éjszakánk volt, bár őszintén nem tudom hányszor keltünk szopizni :lol:

Dikó: nagyon édes Jázmin és a fiúk! Látom ők is szeretik a hugit :lol: Marci is állandóan megy Samuhoz és puszilgatja meg simizi :lol:

Manó: neked aztán van energiád, 2napos szülinapozás! Mi szombaton tartjuk a Marciét, de csak anyósomék meg a sógoromék jönnek a 2gyerekkel. Nekem még nincs erőm nagy bulizáshoz. És tortát sem sütök, ikább rendelek :oops: :oops:

Kata: gratula a keresztelőhöz és várjuk a képeket!

Gurgi: ügyi vagy a fogyással :wink: Egyenlőre én is fogyok, már -2kg-nál tartok a terhesség előthöz képest :lol: Mondjuk bőven van miből fogyni. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy folytatódik e mert én eddig a szoptatás alatt híztam :evil:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Én ecce énekeltem neki a hová mész te kiscsibét..sálálálá..megyek a csibe bölcsibe sálálálá...
huu kemény.
torolve_20131003125716

Brigi!!
És a szopi alatti hízás az mikortól indulhat el????
Mert én több barinőtől is hallottam, hogy híztak a szopi alatt...
Lehet, hogy egyelőre álomvilágban élek..aztán visszajönnek a kilók. :shock: .na azt nem engedem.
Egyébként semmilyen édességet nem eszem és szénhidrát is minimális.

Na ja Manóó!
Nem semmi vagy, 3 gyerek, 1 újszülött és egy hatalmas giga börszdéjparti..emelem kalapom..
torolve_20131003125716

Csajok! Na nem ám az összes pálma az enyém. Apa marha tettrekész, főleg ha grillparty van. Az ezzel kapcsolatos melő teljesen az övé, kezdve a húsvásártól, befejezve az asztal leszedéssel. Nekem max annyi marad, hogy kikavarom a krumplipürét. Aztán a motyogatómasina meg eszi az áramot. Bár az anyám most elszedte előle a melót, alig bírtam mosogatógépbe is rakni egy adagot.
Tortával meg: hi-hi-hi, hogy jártam. A szombati síma túrótortára sikerült, kimaradt a krém közepéből a gyümölcs, mert épp akkor kezdett ordítani, mikor a krémet pakoltam a piskótára. Há nem ráraktam az egészet? De a lényeg: a pasik ezerrel dícsérték. A tegnapiba már került mindenféle narancssárga szezongyümi. Ja, s azért nem rendeltem, mert ebben a melegben ahol tuti megbíztam volna, hogy friss, s gyomorrontás elkerülhető, az marha messze van, egy környéki kisfaluban. Meg megvettem már a díszítést, s akkor 2x kellett volna kimenni. 1x kivinni a díszítést, meg 1x elmenni a tortáért. S mert apa a játszóvárat kellett befejezze, én meg ugyi Grétifüggő, há így 1szerűbb volt.
Ezek után asszem a kalap sarkáról is le kell mondjak.

Boríííííííííííííííííííí - minden babónak nagy a feje. Másrmint a testéhez képest. Ha meg Ádám jó nagy béb, akkor a feje milyen legyen? Ilyen mázsált adatok mellett.....

Dikó! A mindenit. Ez aztán csodás, meseszép. Ilyen gyerkőcökkel.....

Juppííí: minnyán érkeződik Zsuzsi, Emi, Enikő......... meg még ki is?

Lassan télleg nem is marad már senki a topik gyűjtő névadó ..... na, nem tom hogy is írjam. Szal a Várandósság alatt mán lassacskán megtűrtek leszünk mindannyian.

Móni - hajrá, drukkolok, hogy a fiacskád indítsa a zuhatagot, s ne a dokker. S ja, sokat ne is várjon ehhez.

Na, menyek, leteszem ezt a pocifájós alvós bébet.

Aha. Tom: Egon első megkeresztelt bébnek akartam még gratulálni. Akkor várjuk a képeket. Mikor indul a nagyfiú a másik otthonába?
Ja, s akkor egy kérdés Katához: mikor Egonnak fáj a pocója, s maszírozod, van, hogy végig ordít? Mert az előbb Grétu az őrületbe kergetett. Aztán felöltöztettem, s most a mellkasomon-pocómon húzza a szunyát.

Kép
kissmanó

Ja, még annyit Gurgi - hogy másodszülöttem már régóta készíti magát a börszdésjpartira, az az annyának a privát nyomora, ha nem lett volna képes neki ezt megadatni, újszülött mellett. Hisz ha nővérének vót januárban......

Kép
kissmanó

Kicsi villám-Léna! Isten hozott!

[b]Dalköltés

Nekünk is van egy saját:
édes kicsi fiam,
édes kakamatyim
anya szemefénye vagy stb. gyakorlatilag mindent beleszövök, hogy mennyire vártuk, meg, hogy 2 hete még a pocómban volt, és hogy életünk értelme ő :D

Kilók

Gurgi, baromi irígy vagyok! Én terhesség alatt nem tudtam enni, mióta kibújt a babó csúcsjó az étvágyam :? 6 kg maradt rajtam, és ennyi kaja mellett nem tudom, hogy adok le, pedig így a fél ruhatáram nem jön rám. Na mindegy, a cél, hogy őszre már csak 1-2 kg maradjon a 6-ból, de azt hiszem ahhoz torna kell.
Szerintetek mikor kezdhetek kicsit tornázgatni?[/b]

Kép
Kép
emma1976

Torna. Én négy naposan kezdtem el nagymami tornát. Kérdeztem a dokkert, mikor lehet, rám nevetett, és azt mondta, mostantól nyugodtan. Csak a hasizomra kell figyelni, hogy csak felülről indított legyen (hanyatt fakva, fejemelések!) Meg javasolta, hogy csavarás legyen benn.
Sztem, ha érzel magadban annyi erőt, hogy tornázz, akkor lájtosan lehet. Nyilván a kardio edzések ideje még nem jött el ;)
Császárosoknak mondjuk nemtom, mikor lehet. De gondolom, séta amikor már megy, akkor nyugodtan. Sok séta azért fogyaszt ám!!!!
Vendég

Manó: Igen, ez tényleg ilyen. Ha a nagynak volt szülinapi bulija, akkor a középső gyerkőc valahol joggal kéri az ő szülinapi buliját és a tortáját, kistesó ide vagy oda! (Nálunk még az is meg van mondva, hogy milyen tortát süssek. Sőt, még a saját szülinapomra is süssek, mert csak tortával szülinap a szülinap. Persze, olyat készítek, amilyet ők szeretnének.)
És! Édesanya elött még így ( lelkes grillpartyzó apuci mellett)is le a kalappal!!! (Sztem manapság kevesen készítenek tortát a gyerekek szülinapjára.)

Gurgi: Az én étvágyam sajnos nem említhető egy lapon a Te fent említett mai étkezéseddel. Le sem merem írni, mit ettem reggelire. (És még tudnék enni.... :( )

Bori: Bár nem tartom jónak a súlygyarapodással való bezzegkedést, de 8 évvel ezelötti dologról lévén szó, most már elmondhatom, hogy a nagyfiam 6 hetesen 5.5 kg volt. 3350 gr-mal született és még a kh-ban be is sárgult. Nem akartam hinni a szememnek. Vagy 3x rátettük a védőnénivel a mérlegre, de az mindannyiszor uannyit mutatott. És nem lett elhízott baba, csak nagyocska. :)
Egyébként mindegyik babám nagyon sokat és rengetegszer bukott. Tényleg, kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban?

A másik a védőnő kérdés. Nekünk nagyon jó a kapcsolatunk a védőnénikkel. Nagyon sok dologban hasznos tanácsokkal látott el. Bármikor fordulhatok hozzá a problémáimmal. Ha azonnal nem is tud tanácsot adni, utána néz és jelentkezik, ha kiderített valamit. Szval, max. elégedettek vagyunk vele.
Manó: Nálatok hogyan működik ez a dolog? Van védőnői tanácsadó?

Móni: drukk Nektek!!!
mtücsi

Emma: "Kakamatyim"- nagggggyyyyyooonnnnn találó! Tetszik! :lol: :lol: :lol: :lol:
mtücsi

Gurgi: fogalmam sincs róla mikor kezdtem el hizni. :oops: a kórházból mindig a terhesség előtti sulyommal jöttem ki vagy max 2-3kg többlettel. Nem mértem magam, csak azt kezdtem észrevenni, hogy nem férek a ruháimba, mikor meg ráálltam a mérlegre már az egekben volt :twisted: Ezt most nagyon szeretném elkerülni. Én sem eszem édességet, meg nagyon odafigyelek mit és mennyit eszek. Meg tornázni is szeretnék majd, remélem belefér az időmbe majd :oops:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Tücsi
Hát nekem egy keményebb éjszaka után, pl tegnap reggel lecsúszott kolbászos tojásrántotta és utána egy kakaóscsiga :oops:
Mondjuk a reggel és a délelőttök zabálósok ebéd meg vacsi már tök normális adag... De a reggelik ijesztőek :)

Bori
Akkor elkezdem a tornát! Persze először csak negyed órácska, aztán majd meglátjuk mennyire lesz erőm növelni a napi adagot

Csajok! Én már nagyon várom, hogy leteljen a 6 hét és ne legyen letiltva az összebújás!!! :oops: ti hogy bírjátok?

Kép
Kép
emma1976

Emma!
Kakamatyis dal aranyos..
háhá, édes kis kakamatyid.. :lol:

Emma, Mtücsi, Brigi!
Őszintén szólva sosem voltam egy kövér alkat, sajnos a tavalyi évben kissé elhagytam magam és a várandósságot nem vészesen de súlytöbblettel kezdtem. Na meg a végén a diéta meg a kiskönyv amit adtak hozzá. Valahogy ráálltam az egészséges étkezésre ami ezelőtt nem volt rám jellezmő.

Majd idővel elkezdek tornázni is.

Szex: hát tegnap a városligetben ültünk a padon és olyan szépnek láttam apát..nyamika..sztem orgit Kép lassan már lehet a többit majd kontroll után.
torolve_20131003125716

Emma: hogy őszinte legyek, mi soha nem vártuk ki a 6hetet :oops: max 4-4.5 :lol: Álltalába addigra elmúlt a vérzés meg mindenféle folyás, meg a gátsebem is rendbejött :lol: :wink:

brigi73

Tücsi! Nem veszem bezzegezésnek, inkább jó hallani, hogy más gyerekek is híztak ilyen gyors ütemben. De védőnő is csak röhögött, nem mondott semmit.
Vendég

Gurgi! A várandósságot én is súlytöbblettel kezdtem (10 kg!). És erre még rájött az a 11+ x kg. Így összesen még gombócból is sok lenne!
Gombóc... nem is lenne rossz. Van itthon túró is a hűtőben. Túrógombóc!?
mtücsi

Orgi? Igen.Mi sem tudtunk még 5 hetet várni. Szolidan, de nagyon szeretjük egymást.
mtücsi

Bori! Engem a védőnéni anno felkészített arra is -ne érjen váratlanul és ne essek kétségbe-, hogy ha többet mozog a babám ennek a káprázatos súlygyarapodásnak vége szakad. Így is volt. Egy évesen 82 cm magas és 10.22 kg súlyú volt ( nem 3xozta meg a születési súlyát) és nem ért rá enni. Állandóan mehetnéke volt (szerencsére nem lett hyperaktiv). Mellette szépen visszafogytam. :lol:
mtücsi

b@szta a ................

Gréta egész nap ordít, fáj a hasa, s erre jön, hogy Zoltánt megnyuvasszam.
Az egy dolog, hogy a lányaim (s most főleg a kicsi, azaz a középső) minden lóf...szba belemásznak, az megint egy külön dolog, hogy János bácsi (ház körül tesz-vesz bácsi) nem tud nekik parancsolni, de Zoltán egy nagy dinkó, mett nem szólt nekem arról, hogy reggel kiadta János bácsinak feladatba, hogy a játszóvárat kezdje lefesteni alapozóval.
Gréta mivel egész nap ki van akadva, gondoltam elmegyünk egy kicsit autózni-sétálni, hátha akkor belealszik.
Hát erre a kicsi jányom tiszta festék.
Én meg sík ideg.
A kutya faszába nem lehet rám is egy kicsi tekintettel lenni.
Esküszöm egy szép nap összezárom őket négyüket, s csak 3 óránként jövök haza szopiztatni.
Na, akkor lássam, hogy miként bírna el velük a drága apjuk.
Bár amilyen formám nekem van, tuti aznap Gréta kisangyal lenne, s bevágná a tegnap délelőtti programját, mikoris reggel 6 után a következő kaja 12:45-kor volt, s akkor is ébresztő volt ugyi hozzá.
Na, uff.
Beszéltem.

Kép
kissmanó

Bizisten kiszabom neki büntetésbe, hogy amint hazajön, kiszedi a jányát a festékből, s utána ráadásnak elviszi mindkettőt a fodrászatba.
Jusson mán ki neki is a jóból.

Kép
kissmanó

Túrógombóc sem rossz, a múlt héten anyukámtól szilvásgombit rendeltem.
Nekünk ma ebédre még van a grillezés maradékaiból, apa nagyon extrán rászámolt (vagy mondjam mellé?), 3 fazék husi lett, s abból jó fele megmaradt. Szerencsére tegnap a sütőben felmelegítés nem is érződött, épp olyan volt mintha friss lett volna. S nyelték a rokonok mint ruca a nokedlit.

Kép
kissmanó

ÓRIÁS GRATULÁCIÓK SZÜCSIÉKNEK ÉS BARBULIÉKNAK!!! SOK-SOK TEJCSIT NEKTEK ÉS JÓ EGÉSZSÉGET!!!

Csajok, Ti otthon melltartóban vagytok? Én egyszerűen nem bírom elviselni magamon, a melltartóbetét főként nagyon zavar, attól félek, lógni fog a mellem??? egyik nap egész sokáig voltam melltartóban és a betét is benn volt, és este annyira viszketett és fájt a mellem... szörnyű érzés volt...(((

szép napot, ébred a gyermekem, mennem kell,

üdv,
Ildi

Kép
lidikoka

Manó
Ha szépen kérlek, lefotózod a festékes macát?? :wink:

KépKép

KépKép
szivvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: