A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Ja ma megvettük az autósülést, végül Maxi-Cosi Priori XP lett. Hazafelé már ebbe hoztuk Virágot, nagyon jól érezte magát benne! :D

Kép
Kép
dia123

dia,
köszönöm szépen a kimerítő választ.
egyébként lehet hozzá kapni olcsó utántöltőt is itt:
http://www.vatera.hu/sangenic_utantolto ... 18680.html
Vendég

Dia köszönöm a választ. Kiváncsi vagyok, hogy miként szuperál majd, ha betör a szúnyog invázió.

Végig néztem Málnus keresztelői képeit, Emma baba képeit és Zsófi minitalis fotóit. Nagyon szépek a babák.
Zsófi köszönjük a helyet és az időt amit ránkszántál. Kérlek küld el a gyümölcsös túrókrém receptjét, amit nálad evett Alma.

Sushy-ti mikor jöttök a bükbe kirándulni?

Mindenkinek nyugodalmas jóéjszakát. Én még megyek mosogatni.

Szerintetek miért tünt el a vonalzóm?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Jó reggelt! :lol:

Kép

Tegnap délután értünk haza! nagyon jó volt!Húgom még egyben, szerencsére nem rövidült a méhnyak.. :lol:

sajnos rossz idő volt így strandra nem mehettünk...

Pénteken meglátogattuk nővéreméket, és Csiguszka kapott egy nagy táska cipőt amit unokabátyoktól örökölt :lol: megoldódott a cipőkérdés! utáőna elmentünk párom családjával bulizni, ahol kipróbáltuk az első később teszem le estét hááát végigordította az 1 órás hazautat

:cry:

Kaptunk egy csomó ruhát is.. így kánaán!

:lol:

MEcsi igazából én gondoltam hogy ilyen jellegű a könyv... mert általában a tanulságos történetek ilyenek..rövidek nekünk tetszik... :oops:és ami még jó benne hogy amikor majd az olvasást elkezdjük(hol van az még) pont a megfelelő méretűek hozzá a betük :lol: na és persze a nővérem vette meg Zsigának...

Juj de jó tali lesz csütörtökön :lol: mi is megyünk!

Sziszka nagyon meghatódtam a képeket nézegetvén! gyönyörűek vagytok!

egyenlőre ennyi.. majd még jövök puszi mindenkinek!

ja anyósom a hátam mögött páromnak mondta hogy nem tetszik neki ahogy etetem a gyereket..ennyi idősen már mindent kellene adni neki! párom mondta neki, hogy te a nagymamája vagy, csupán annyi a dolgod,hogy szeresd és nem az,hogy megkérdőjelezd az anyja döntéseit, amit egyébként én is támogatok! ettől a mama lement hídba... de jó hogy nem lakunk otthon! még a végén rámküldi a gyámügyeseket! mert nem adok a fiamnak tojásfehérjét meg csokoládét! ! :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Boni
Ismerős ez a sztori az anyóssal. A párod nagyon helyesen kiállt melletted. Szerintem az ő korosztályukból nagyon sokan így gondolkodnak, és nehezen fogadják el, hogy mi nem úgy etetjük a gyerekeket, ahogy ők tették annak idején. Nálunk is ez megy, most például a tehéntejjel, meg a tojásrántottával. Szerintük nyogodtan adhatnék Máténak tehéntejet felforralva, és csinálhatnék belőle tejbedarát. Azt is nehezen fogadtál el, hogy 6 hónapos koráig nem adtam neki sem főzeléket, sem nyümölcsöt, volt ám, "szegény gyerek, mindig csak az az anyatej". :-D
kittina30

Sziasztok! Ma jógázni akartam menni, de úgy látom kicsúszunk az időből :( remélem akik mentek jól erzik magukat :) Csütörtökön akkor mikor lesz ligetezés? És melyik részén a parknak? Megyünk útlevelet csináltatni 1 körül, ha végzünk kinézünk mi is, reméljük jó idő lesz. Zsófi, Lei játszóházba mi is mennénk majd, a héten már nem lesz időnk, de jövő héttől érdekelne. Úgyis már csak a héten és utána lesz csak ringató, így a csüt de. felszabadul.

Zsombikám mindig meglep valami újdonsággal :) tegnap azt vettem észre, hogy érti és csinálja ha mondom neki pl.: tedd a cumit Zéti szájába :) dobj a kockával, add ide a játékot vagy tedd a kockát a dobozba. Egyéb "tudománya" még: tapsol, pá-pá-t int, cuppog, berreg, táncikál zenére. Már vagy két hónapja mászik, már nagyon megy a dolog, fél kézzel támaszkodva lépeget a falak, szekrények mellet és lelkesen pakol ki a szekrényből. Érti a nemet, csak nem érdekli. Olyan zsivány, ha rászólok, akkor dob egy huncut mosolyt, néha még kacsint is és csinálja tovább, amit elkezdett. Határozott elképzelései vannak: pl. gondol egyet, célirányosan elindul a szekrény felé és kipakolja a porszívót. Sajnos azt is nagyon határozottan tudja "mondani" ha valami nem tetszik neki, addig üvölt, amíg meg nem szüntetjük a számára nem tetsző helyzetet. De örülni is nagyon tud,hangosan kacag, olyan érdekes, hogy mennyire intenzíven fejez ki minden érzelmet. Ha pl. iszik valaki és szomjas, addig hisztizik, amíg meg nem értjük és adunk neki is inni. Nagyon jó látni, ahogy napról napra fejlődik, okosodik. Persze aludni még mindig nem tanult meg, az óránkénti kelés már akkor is megy nekem, ha Zsombi kihagy egy-egy alkalmat :(

Dia, amit a borosüvegről írtál megütötte a szememet. Csak egy rossz emlék, amit Zétivel éltünk át: nálunk a konyhaszekrény alsó fiókjában volt az olivaolajos üveg, amit Zéti egy pillanat alatt kivett, elejtette, majd beleesett, hiába voltunk párommal mindketten egy helyiségben vele. Altatásban varrták össze a kezét, nem kívánom senkinek azt az izgalmat. Azóta gyerekek által elérhető helyet üveget nem tárolunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.06.03 10:23-kor.
Vendég

Sziasztok!

CsAndi,
Köszi a tippet, lehet, hogy rendelünk innen zacsikat! :)

Boni,
Párod nagyon jól reagálta le a helyzetet! Nálunk szerencsére mind két nagyi nem nagyon szól bele a dolgokba. Persze voltak itt-ott apró célozgatások, de én nem is vettem róluk tudomást ha olyan volt. Nálunk is főleg a kizárólagos szoptatás körül voltak megjegyzések, pl hogy én már 4 hónapos korom óta ettem ezt-azt mert nem volt elég teje anyumnak, és tápszer helyett inkább ennivalót kaptam. Mondjuk az akkori tápszerek biztos nem olyanok voltak mint ma már, és lehet, hogy én is inkább elkezdtem volna a hozzátápit inkább. De mindig az adott körülmények diktálnak, de a mi helyzetünkben már egészen más!
Az nagyon klassz, hogy kaptatok ennyi cipőt/ruhát! :) Én is akartam venni a börzén használt cipőt, viszont nekem azt mondta az ortopéd orvos, hogy az első 3 évben alakul ki a lábfej/talp, és addig semmiképpen ne hordjon használt, már más lábához igazodott cipőt. Hát fene tudja! Egyenlőre mi most újat veszünk, talán ma vagy holnap meg is érkezik, de néhány év múlva kap majd egy-két használt de jó állapotban lévő cipsit!

Kép
Kép
dia123

Csenge,
Nagyon ügyi Zsombika!
Igen, persze, nem jó helyen vannak ott a boros üvegek! Most még idáig sikerült Virágot onnan eltéríteni meg még hallgat a 'nem'-re, de majd jön a dackorszak amikor azért is odanyúl stb. Szeretnénk venni oda egy kisebb borhűtőt amit betudunk zárni csak most egyenlőre nincsen rá keret. Folyamatosan figyeljük a vaterán,expressz-en stb, de még nem találtunk olyat, ami jó lenne.

Kép
Kép
dia123

sziasztok!

Boni üdv újra itt! jó fej férjed, hogy ilyen ügyesen megvédett a támadásoktól! :)

holnap mikor lesz Liget, és hol? ugyanott, mint a múltkor?

Kittina Mátéjának boldog hófordulót!!! ;)

CsengeAndi, mi most pénteken megyünk délelőtt, de akkor jövő hétre is szervezünk majd, ha az nektek jobb!
Zsombinak pedig hatalmas gratula! milyen ügyeske! és most már nem is mondaná meg róla senki, hogy nehezebben indult neki a forgásnak, stb. stb. nem? tökre jól utolérte a bandát!

de akit esetleg érdekel, az csatlakozhat! mi olyan 11-től vagyunk szerintem ott Leilával és Csabival, kifulladásig, mármint, amíg a gyerekek bírják! :) és akkor a Savoya Parkban található Dzsungel játszóház, 1 éves korig ingyenes!

Luca, mi ez a pünkösdi király, királyné dolog? de szerintem mi nem lettünk azok! :P biztosan találkozunk még! a tali felvetését pedig köszi, kiderül, hogy mennyire tudunk moccanni a nyáron! ;)

az útleveles kérdésemre senki nem válaszolt! :( légyszi! hogy működik? azt tudom, hogy 1500 Ft/2 év. de hogyan csinálják a fotót? anya ölében, vagy sem? mennyi az átfutása a dolognak? köszi!

Dia, ez a borosüveges dolog tényleg durva, bár szerintem sokszor abból is baj lesz, amit a legártatlanabbnak gondolsz... nálunk tegnap az étekzőnél lévő szék volt a ludas! úgy beütötte magát Beni, hogy még mindig lila a füle... :oops:

sophie27

ja és Dia, cipő kérdésben! ezek a gyerkőcök, ha elkezdenek járni, gondolod, hogy 1-2 hónap alatt, amíg 1 cipőt hordanak, mert mondjuk váltod az időjárás miatt, máris ráállhat a lábukra? én sem mertem eddig használttal próbálkozni, de annyian mondják, hogy semmi baja nem lesz tőle... most légy okos Domonkos!

amúgy szerintetek hány havonta változik a lábméretük!?

sophie27

Zsófi
Nagyon aranyos vagy, köszönjük szépen!!! :-D Hát igen, már 10 hónaposak vagyunk.
kittina30

Liget - nekünk jó holnap, bárhol bármikor, de a munkám miatt sokáig nem tudok majd maradni. Ha már kinn vagytok, csöngesetek meg, és repülünk!

Zsófi - igen, 1500 ft az útlevél, 2 évig érvényes. Mindkét szülő személyes jelenléte szükséges az igényléshez, személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával, illetve a baba anyakönyvi kivonata. Nekünk a fotót helyben csinálták, digitálisan, Emma az ölemben ült. Elég sokat bénáztunk, igy végül egy durci kócos fotó lett a befutó. 2 hét alatt készül el kb, én ma vettem át.

Feluca - én nagyon szívesen meglátogatnálak titeket a párommal valamikor. Hétvégén mennénk, hogy legyen időnk túrázni a környéken. Majd megbeszélem Ádámmal.

Képzeljétek, Emma is mászik!

sushy

Sziasztok!

Zsófi: Zorkát be kellett tartanom a kabinba a kamera elé, de szerintem már Beni rátud állni a székre és a buksija ott lesz a kameránál.

Ligetbe mi is mennénk, de előtte ringatunk egyet.

Játszóházba is mennénk, de hol a savoya park?

Köszi a dícséreteket és a hófordulós köszöntést!

Ritus

Ja Zsófi, nekünk 1 hét alarr megérkezett az útlevél, igaz ez februárban volt.

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Zsófi, nem is tudom mondtam-e már, de köszönjük mi is a köszöntést!
Sajnálom a mai napot, a péntek sztem nekünk kiesik, mert végre végre homokozót szerelünk/ácsolunk, gyalulunk és minden egyebek a kertben. Lesz saját kis cucu homokozónk, ezért nem megyünk már játszira. Meg sztem mindkét medencét most üzemeljük be, ha szebb időkre ébredünk, már az alávaló szőnyeg is megvan. Plusz kertrendezés, fűnyírás és még ott a zeneovi is.
De jövő héten mehet a menet.

Lucám, semmi különös, natúr joghurt, túró és anyósom házi barack befőttje, ami ugye cukros, de Levi meg sem enné másképp. Minél folyékonyabbra akarod, annál több joghurt és befőttlé. Kóstolgatni kell....:-)
Beszéltem apussal és Titával, szeretettel várunk a Tisza-tóhoz! Még nem tudom a progit, ott derül ki, melyik lesz a döglős nap, szóval majd csörrenek Rád! Attilát is elcsalhatnád, addigra már csak önállósodik az a sasbébi! :wink:

Mi jól, bár ma Levi extra nyűgi, egész nap óbégat, a szél, front, fog, vagy mifene nem tudom.
Lépnem is kell mert ennyit hagyott mára....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziazstok

csak gyors bekukk, képzeljétek el hogy jártunk a Levivel, én is megvettem a Deákné-féle fejlesztős könyvet és írta,h állítsunk össze játékkosarakat és tegyek bele pingpong labdát ahham Levente betömte a szájába a pingpong labdát :shock: :shock: -hát nem tudom kire voltam mérgesebb, magamra-e,mert hittem a nőnek, vagy a nőre,mert elméletileg hozzáértő ilyet ajánl amit nem kéne.... :roll: :roll: :shock: :evil:

szaladok is tovább csak megosztottam veletek is a mérgemet....jah és ott voltunk a gyerekkel egy szobában persze :roll:
makadu

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, hétvégére leléptünk végre egy hármasban töltött welness hétvégére, Egerbe. Nagyon kircsi volt minden, RÉka is élvezte a kiruccanást nagyon. Persze a napi két pancsolást főként.
Jót tett apja-lánya kapcsolatnak is, mert rég volt ilyen, hogy apa 2 napot folyamatosan velünk lett volna. Ennek hatására most ha meglátja RÉkus Apát, két kézzel nyúl felé, hogy vegye ölbe, és nyomja a puszikat. Apa meg élvezi, na meg én is. :lol:

Kitti! Réka is játszik ping-pong labdával, de eddig még nem volt gond. Sztem nem fér bele a szájába...

Sziszkáék eküvős-keresztelős fotói nagyon szépek, no meg Zorka fotói is. Gratulálok mindkét babónak!

Csenge-Andihoz hasonlóan, mostanság belőlem is ez kívánkozik ki: hihetetlen, hogy mennyi mindent megért ez a pici manó! (Gondolom a tieitek szintén). Nap mint nap van egy-két dolog, amikor rácsodálkozunk, hogy basszus, ezt is érti. Eszméletlen tempóban fejlődnek, az tuti. Réka mostanság semmi extrát nem produkált, vagyis csinálja amit eddig: mászik, ül, feláll, tolja a járássegítőt (térden), vagy a széket (azt állva), tapsol, integet, letolat az ágyról, rázza a fejét a nemre, rámutat vmire, ha kérderzem (pl: hol a lámpa?), fogócskázunk, sikítva menekül, nagy kacagás a vége, mikor elkapom. Pakol ezerrel: be a lavórba-ki a lavórból, egymás után többször. Teregetésnél adogatja a ruhákat (persze néha csak pakolássza a vizes ruhát. Pörgeti a búgócsigát. Formabedobó kockába pakolászik, a hengert már jó helyen dobja be. Imádja szaggatni az újságokat, aztán belepakolni vmibe (aztán újra ki meg be)És olyan átéléssel tudja mondani, hogy pápápápápápá, hogy majd megzabálom.
Na nem írok többet, mert úgyis mindenki ilyeneket tapasztal :lol:

Szúnyogriasztó tapasztalatokat várom én is.

EMgint tele vagyok munkával, és még itthon se értem magam utol :cry: Hétvégén Balcsizunk, Apa vasárnap triatlonozik B.füreden. De sajna holnaptól szombatig nem lesz itthon :cry:

Tiltás: RÉka is érti, de mindig bepróbálkozik. Egy pár, egyre emeletebb hangú nem után kézrecsapás jön. Utána egy darabig hagyja a tiltott dolgot, de pár nap után próbálkozik újra. Általában elég ilyenkor a nem.... Azzal bír kiborítani, hogy az elektromos készülékek dugaljait megpróbálja beledugni a konnektorba. Úgy, ahogy tőlünk látja. A konnektorba amúgy nem nyúl, de ha dugót lát, azt mindenképpen a helyére akarja dugni. Persze van benne konnektorvédő, de mégsem engedhetem neki, mert mi van, ha idegen helyen vagyunk és ott nincs bevédve a konnektor???

Na nekiállok dolgozni, mert mindig csak halogatom :evil:

panna1

Sziasztok!

mikor van a tali? Zsófi menjek eléd?

Tegnap Zorka baba kimaradt a dicséretből, pedig dönörű!

Anna éljen éljen a kis menyem :wink: :lol:

Kitti baccus pedig nem gondolná az ember, hogy befér...

PAnna örülök,hogy jól sikerült a hétvége!

Dia grt az új szerzeményhez!

Aproo jól néztek ki az avataron, tickeren!

Barbi számát tudja valaki itthoni elérhetőségét?
Vendég

Jó reggelt!

Ping-pong labda
Befér a szájukba, az én gyerekem is betömte már, rám is rámjött a szívbaj, nem egyszerű dolog kiszedni, azóta azzal csak úgy engedem játszani, ha cumit dugok a szájába, és résen vagyok.

Dia
Virágnak boldog 10.-et!

Ide is teszek fel pár képet:

A bringám

Kép

Kiflit eszem:
Kép

Iskolabuszt javítok:

Kép
kittina30

csajok valószínű nem megyünk ma, mert nem érzem jól magam... :cry: :twisted:

Máté nagyon édes!
Vendég

sziasztok!

én bejöttem anyuékhoz, innen egyszerűbb megközelíteni a ligetet, ha... nem ír senki sem azóta, hogy akkor most mi is van. lehet, hogy potyára jöttem be??? :(

Ringatós csajok, Ti már egyből oda veszitek az irányt?

Ritus, a játszóház linkje és egy térkép is...

http://www.dzsungelkalandpark.hu/

a címe XI. Hunyadi János út 19. térképet nem tudtam belinkelni... :(

sophie27

ja igen. ping-pong laszti tényleg necces! vigyázzatok vele! én gyerekem is próbálta már betömni a szájába, ment is volna neki, de résen voltunk! ;)

Máté nagyon édes, és szupi a bringája!!!

Dávidnak, Hannának és Virágnak nagyon boldog hófordulót! :)

sophie27

Hát igen, sok minden befér a szájukba, amit nem is gondolnánk.. Láttam egy 15 hós kislányt, aki a játszócumit tömte be egy az egyben, pedig elvileg az se férhetne be...

Gratula a hósordulósoknak!! Zsófi, köszi, hogy nyomonköveted, én már elvesztettem a fonalat...

Boni, mi a gond? Jobbulást!

Enikőmnek most jobb napjai vannak, kevesebb a hiszti, és nagyon jó az étvágya, mindent megeszik, és többet, mint szokott :D Ami új nekünk, pár másodpercig megáll kapaszkodás nélkül :) De minden gyerkőc nagyon ügyi, tényleg hihetetlen, milyen gyorsan fejlődnek és ügyesednek :shock: :D

Apája elutazott, szombaton jön haza... :cry: Eddig még sosem voltunk nélküle fél napnál tovább, de azért biztos boldogulunk majd...

yuyu79

Kittina, aranyos a kis csibészed :)

yuyu79

sajnálom, hogy nincs senki illetékes itt :( így nem indulok el potyára a ligetbe, szóval akkor nektek jó szórakozást!

mi inkább Leivel a játszóházba megyünk, így a héten szerintem már nem megyünk, de akkor jövő héttől mehetünk tömegestől is! ;)[/b]

sophie27

Zsófi sajnálom, én mint már írtam smsben, nem mertem elindulni, mert szédülök és a gyomrom sem a legjobb :roll: így necces ... anyósom hétvégén beteg volt lehet elkaptam tőle....

mondjuk nem nagyon volt lekonkretizálva..gondolom akik egyébként is tartják a kapcsolatot telefonon egyeztettek...
sajnálom,hogy potyára jöttél be! de miért nem hívtad fel sushyt? vagy snickyt ők biztos tudnak segíteni!

Barbinak üzentem még reggel., de nem válaszolt... :cry:

Julcsi kitartás!
Vendég

Sziasztok!

Mi voltunk bent a Ligetben - Annaval setaltunk egyet, mert ot elertem telefonon, de nem lattunk senki mast. Szuszu kesobb telefonalt, o is kint volt, de vele mar nem talalkoztunk, mert addigra eljottunk. Kesobb talan meg Ritus es Niki is kint volt. Legkozelebb majd jobban pontositsunk - kar Zsofi, hogy nem csorogtel rank - csak mi mar reggel elindultunk, igy nem lattuk az uzenetedet.

Utlevel: mi nagyon koran csinaltattuk meg, kb. 2 honapos lehetett Laura, akkor meg kezben kellett fognom. Nekunk is egy het alatt megjott.

A jatszohazba mi is szivesen mennenk jovo heten - ha tudok kocsit szerezni. Mikor mennetek jovo heten?

Laura is egyre ugyesebb - o is mar 15-20 mpig megall magatol, kozben tapsol, integet. O is erti a tiltast,de nem mindig erdekli. Azert tenyleg hihetetlen, hogy mennyit valtoztak es mar most milyen ugyesek.

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok! Rég jártam felétek, dolizok és nem nagyon jutok ide. Olvasgatni szoktalak titeket, de írni már nem nagyon van időm. Most is itt tép a két gyerek két oldalról :roll:

Boni! Hogy te milyen "gonosz" vagy, nem adsz csokit a gyereknek? :wink: Jó, hogy a párod kiállt melletted!

Zsófi! Gyorsan nő a lábuk a kis lurkóknak. Daninak pl. egy évesen januárban 21-es szandija volt, tavasszal 23-as cipő kellett, ősszel meg már 24-es. Viszont Dominak nem nő ilyen gyorsan a lába, neki most kell akkora cipő 2 és fél évesen, mint Daninak kellett 20 hónaposan, most 24-es a lába, de szandiból még jó a 23-as.

A nem alvós babóknak meg mutassátok meg, hogy kell aludni, íme: :lol:
Kép

Amilyen kis ártatlan a nézése, olyan "kisördög"
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

hahó, sziasztok!

Először is Zsófi, nagyon sajnálom, de én sem sűrűn jövök mostanság a netre és nem láttam az üzenetedet.:((( pedig jó lett volna találkozni! Mi Ritával egészen fél 6-ig kint voltunk a Ligetben, CsengeAndi és Szuszu is ott volt velünk egy darabig.

Barbi sajnos lemaradt a ligetezésről, még reggel próbált jó párunkat elérni telefonon, sajnos sikertelenül. A gubanc okát talán az okozta, hogy vonalas számról próbált csörgetni és utána én azt hívogattam eredménytelenül (nem tudtam, hogy ő keres:(...) szóval Barbiék ma hazautaztak, remélem legközelebb sikerül pontosabban szervezni.....

CsengeAndi, neked akartam még ma mondani, csak elfelejtettem, hogy amit írtál Zsombiról, abból teljesen Barnusra ismertem, hasonlóképp viselkedik ő is;))

ééééés, nektek is elmesélem:

tegnap Barnus megtette első önálló 4 lépését apukája felé a kanapétól:))) annyira boldoggá tett, el is sírtam magam örömömben, szóval hihetetlen, hoyg milyen gyorsan, szépen fejlődnek;) Julcsi, nálunk kb. 2 hete kezdődött az egy helyben megállás, így lehet, hogy Eni is hamarosan szaladni fog;))

sniky

Jó reggelt!

na akkor ez nem jött össze :cry: mindenki kinnt volt, és mindenki külön..ilyenkor azért jó lenne ha az érdekeltek legalább előtte nap egy üzenet erejéig feljönnének és akkor Zsófink sem jön potyára.. bár ha én nem vagyok carul, akkor mi is sétálgattunk volna a ligetben...

én reggel Cs anditól kaptam meg Barbi mobilszámát, üzentem neki, itt is, mobilon is engem nem hívott :cry: sajnálom,hogy nem találkoztunk ..

Snicky azta de ügyes Barnus!!!! elhiszem hogy meghatódtál!

én ma sem vagyok jobban... :cry:
Vendég

Jön a tavasz, megy, a tél öreg mackó üldögél.
Kibújás bebújás ez a gondom sose más.
Ha kibújok, vacogok, ha bebújok, hortyogok
Ha kibújok, jót eszem, ha bebújok, éhezem.

Tölgyfa alatt róka ül, síppal, dobbal, egyedül
A sípjával rikkant, a dobjával dobbant

Hívjad, a hívjad a falovacskát ad neki ad a lovacskát
Jó laki attól hízik a zabtól
Lovacskám
Hívjad, a hívjad a kicsi kecs két
Ad neki ad neki a tejecskét
Jól lakik, ettől hízik a tejtől
Kicsi kecském

Fúja, szél a fákat letöri az ágat
Reccs, reccs, reccs

Jöttem karikán, kicsi taligán
Három véka fülemüle énekel a fán
Kordé, kocogó taligakerék,
Három véka jókívánság áldjon meg az ég

Don, do-no don a bölcsöt ringatom,
Dön, dönö ,dön
az este elköszön elaludt birkanyáj
A hold a dombon körbe jár
Dön, dönö, dön

Cicusa Matuska mit főztél?
Keverem a babocskát
Süttetem pampuskát
Ide raktam, oda raktam. Utoljára jó bekaptam
Ham, ham, ham

Gyermeket szembe ölbe vesszük, lassan megfogjuk a kezét
Hej, Gyula, Gyula, Gyula
Két kezel, a térdét ütögetjük
Szól a duda, duda, duda
Két kézzel a pocakját ütögetjük
Pest Buda, Buda, Buda
Tapsolunk a kezével
Pattogatott, kukorica

A gyereket az ölünkbe vesszük különböző irányba dülöngélünk, a sarkunk emelgetésével lovaglást utánozzuk:
Lassú imbolygás
Így mennek, így mennek a gyerekek
Jobra- balra dülöngélés
Így mennek, így mennek a betyárok
Lassú ügetés
Így mennek, így mennek a katonák
Gyors vágtatás
Így mennek, így mennek a huszárok
Kipp, kopp, kalapács, kicsi kovács mit csinálsz?
Sárga lovat patkolok, arany szeget szegelek.
Uccu, pajtás, kap fel rája úgyis te vagy a gazdája.

Fut, szalad a pejkó, kergeti a Furkó,
Ne kergesd, te, Furkó, elszalad a pejkó!

De jó a dió! Fütyül a rigó
Vidám dal száll: élni, jaj de jó
Gyere, te, rigó, itta dió
Héjaropogó, bele a dió

A foglalkozáson körbe sétálva lépegettünk úgy mondtuk:
Erre kakas, erre tyúk, erre van a gyalogút
És a zsúpszra leguggoltunk.
Taréja, ha réja, ugorj a fazékba, zupsz

Áspis, kerekes, útifüves, leveles, bíbola, bíbola, paccs-paccs-paccs." (A tenyerébe köröket rajzolok, paccs-paccs-ra beleütögetek.)

"Hőc-hőc katona, ketten ülünk egy lóra, azon megyünk Budára, a budai vásárra. (lovagoltató)

Üljél baba, térdemre, lovagoljunk Szegedre, ott árulják a rózsát, kapsz belőle bokrétát." (lovagoltató)

"Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte-megfőzte, ez az iciri-piciri mind megette!" (ujjacska számoló)

Lóga lába, lóga, nincsen semmi dóga, mert ha dóga vóna, a lába nem lógna." (Pelenkázáskor láblógató a pelenkázón.)

Zsipp-zsupp, kender zsupp, ha megázik, kidobjuk, zsupsz!" (Állva bölcsőtartásban megölelem, ringatom, zsupsz-ra egy nagyot fordulok, vagy meglendítem.)

Ciróka, maróka, mit főztél, kását, hova tetted, a pad alá, megette a pap macskája!" (cirógató)

"Csip-csip csóka, vak varjúcska, komámasszony kéreti a szekerét, nem adhatom oda, tyúkok ülnek rajta, hess-hess-hess!" (kézmozgató)

"Egy-kettő-három-négy, te kis baba, hová mégy, nem megyek én messzire, csak a falu végire." (Erre tornáztattam, mikor hasfájós volt kiskorában, ma már csak játékból.)

Hinta-palinta, régi dunna, kiskatona, ugorj a Tiszába." (Hintáztató, ha a baba már nagyobb, ülhet a lábfejünkre.)

"Kerekecske, dombocska, itt szalad a nyulacska. Fogjuk meg, fogjuk meg!" (A tenyerébe, vagy a mellkasára köröket rajzolok, majd a "nyulacska" - az ujjaim - az oldalához, hónaljához szalad.)

"Töröm, töröm a mákot, sütök vele kalácsot." (Ökölbe szorított kezét ütögetem az öklömmel.)

Hold-hold fényes lánc, két kapu zárja. Nyisd ki kapud, Gergely gazda, vámot adok rajta."

"Ess eső, ess, holnap délig ess, Zab szaporodjék, búza bokrosodjék, Az én hajam olyan legyen, mint a csikó farka, Még annál is hosszabb, Mint a Duna hossza."
Vendég

Sziasztok Csajok!

Gratulálok a járó babáknak!Nem semmi így 10 hónaposan! :shock: Hova rohannak ezek a gyerekek??? :lol:

A képeket végignéztem,édesek....De csak nagyjából olvastam,mert időm nem sok.

Viszont fontos dolog miatt jöttem:
Van limitált mennyiségű nagyon olcsó NEOGRANORMON TÖRLŐKENDŐ eladó!Minden kartonban 12 db műanyagdobozos,aloe-s és kamillás,72 lapos törlőkendő van. A karton ára 4000Ft(egy doboz 333Ft-ra jön ki,boltban 800 körül árulják).A postaköltség 930Ft és 2 karton elmegy egy csomagban ennyiért.
Akit érdekel,az küldjön privit!

Pusza mindenkinek! :wink:

binyek

BOLDOG 10.HÓFORDULÓT A KICSI FIAMNAK!
Vendég

boldog hófordulót Miksának (bár ma taliztunk, de nem voltam képben, így személyesen nem tudtam köszönteni! :(), Barnuskának és ZsigaCsigának!

Boni, köszi! azért annyira nem volt potya, mert végül játszóházaztunk Leivel és Csabival! szóval jó volt ez így is, de tényleg ligetelésre készültünk! szóval legközelebb majd jobban meg kell szervezni!

a jövő heti játszóházazásra kinek mikor lenne jó? legalább ott tudnánk többen talizni!

gratula a sok ügyes babának! mi is keményen nyomjuk... kisebb távokat már egyedül is bepróbál, szóval pár lépésenként haladunk a járás felé! :)

van alul két fogunk, fölül pedig be van durranva az ínye elég durván!

most szaladok!

sophie27

Sziasztok lányok!

Megkövetlek titeket! Nagyon el vagyok kenödve, hogy nem jött össze velem a tali. Amikor Csandika beírta, hogy akkor egy hét múlva 10-töl a Ligetben, boldog voltam, egész héten készültem rá, örült a lelkem. Minden nap benéztem, sehol semmi reakció. Nem volt a szokásos létszámellenörzés és a helyszín se konkretizálódott. Így ment ez csütörtök reggelig. Aznap többeket megpróbáltam reggel 9-töl elérni, de hiába. Andi lemondta, a többieket nem értem el, kinéztem az ablakon és gondoltam, akkor erröl biztos ennyit, nem lesz tali, hiszen senki sem csápolt. Nektek lehet, hogy ismerös a terep és ti szavak nélkül is megértitek egymást, de nekem lövésem sem volt, hogy a Liget mely részén mégis. Ha legalább egy helyszínt tudtam volna, elindultunk volna a jószerencse jegeben, hátha spontán elökerül valaki. Mivel azonban nem tudtam semmiröl, így nem mertem meglépni. Ági késöbb visszahívott, neki is elmondtam a kínomat, de ö se tudott jobbat. Mondtam neki, hogy rendben, ha nem Liget és hozzánk se akar senki kijönni, akkor találkozzunk nála vagy valaki másnál otthon, ahol többen is elférünk. Azzal váltunk el, hogy ö körbetelefonál és visszaszól. Ö késöbb keresett is egyszer, de nem vettem észre és visszahívni nem tudtam már, mert egyrészröl behalt a telefonom, lemerült és nem lehet bekapcsolni még hálozaton sem, így a telefonszámoknak is reszeltek ill. addigra már 13 óra is elmúlt és mi hirtelen felindulásból összepakoltunk. Sajnos anyámmal és a nagyszüleimmel se voltak a héten kellemes élmények összeköthetöek, ehhez a baromi szeles és aránylag hüvös idöjárás is még rátett, így nem sok kedvem volt a visszautat halogatni.
Niki ugyan hívott 13 óra tájban, be is mentünk volna, ha nem kéne attól félni, hogy feltörik az autót (ahogy ez már egyszer megtörtént fényes nappal a körúton a rendörséggel szemben!), s mivel babakocsi nem fért be, így a fontosabb cuccokat ill. gyereket cipelni kellett volna. Niki! Ezúton is kérem elnézésedett, hogy nem találkozhattunk se veled, se a többiekkel, akik bekészültek, rosszul jött ki! :(
Boni! Neked a fenti okokból szintén nem válaszoltam. Ha bementünk volna teli kocsival, nem fért volna be a tricikli, ha meg nem megyünk be, akkor meg nincs miröl beszélni tricikli ügyben. Az persze megint más kérdés, hogy miért nekem kell azt is megszervezni, hogy házhoz jöjjenek a cuccok, mint az etetöszékkel is. Ezt ne vedd bántásnak, tudom, hogy a férjed mindig vidéken van, autó nincs, stb., csak gondolom Ágihoz hasonlóan más úton is meg lehet oldani talán, persze ez sem biztos... Nekem nem gond, hogy elvigyem neked a triciklit, de a párom teljesen kiakadt. Egyrészt, hogy már hónapok óta ott áll, másrészt, hogy nem akaródzik magától elhozódnia... A tricikli változatlanul vár, de hogy mi mikor kerülünk újra elö, az jelen helyzetet vizsgálva nagyon bizonytalan.
Sajnos a családom, ebbe a szüleimet és a nagyszüleimet értem, nem is olyan lelkesek a sok unokától, hiszen egyiktöl burkoltan, másiktól nyíltan megkaptam, hogy én csak egy idézek "tenyészkanca" vagyok, aki nem akar a modern orvostudomány vívmányával, a fogamzásgátlóval szorosabb barátságot füzni és egyre szüli a gyerekeket, mellesleg viszont nem üz kenyérkeresö foglalkozást, nincsen igényesebb diplomája, se doktori címe (nálunk én vagyok az egyetlen, aki nem vitte semmire, se munka, se cím!). Szerintük én agresszív vagyok, üres a fejem és csak a hormonok irányítanak. Továbbá agyonbabusgatom a kölyköket és cikin öltöztetem öket, mert használt ruhákban járnak...
Megmondom öszintén, hogy nekem ezek után nem sok kedvem van a szeretö családot keblemre ölelni és hazamenni, hogy ott azokkal a nézetekkel és elvárásokkal szembesüljek, amelyeknek nem lehet legnagyobb igyekezet ellenére se eleget tenni. Ha otthon vagyunk abban a házban, ahol ilyenkor lakni szoktunk, nem fogok nekiállni kifesteni vagy a szétrohadt és elvetemedett nyílászáróknak titulált izéket lecsíszolni és lefestni, a falból kilógó kábeleket helyükre tenni, és még sorolhatnám, mert kikapcsolódni és feltöltödni jövünk, a gyerekek mellett erre se idönk, se energiánk nincsen. A terep életveszélyes kisgyerekeknek, de az enyémek nagyon ügyesek, mi is rettenetesen figyelünk, így most is megúsztuk baleset nélkül, nem estek bele rozsdás szögbe, nem vágta meg öket az áram, stb.
Visszaszereltük a kilógó konektorok egy részét, az egyik ajtót zárhatóvá tettük (értelme ugyan nem sok volt, mert nincs beüvegezve és Dönci egyenesen a lépcsöházba tud beesni az ajtón átmászva), 3 napok a port takarítottam mindenhol, mire annyira használható lett a lakás, hogy a gyerekek nem fulladtak be és nem voltak tetötöl talpig olyan porosak (cement és tégla), hogy moshatom az egész bandát. Egy nap egy olcsó mosógép megtalálására, megvételére és beszerelésére ment rá. Összeszereltük az ágyakat is, helyet csináltunk nekik, amiböl hatalmas botrány lett.
Mit mondjak. Ez van. Csak nem kompatibilis a rendszerünk. Augusztusban nagyon szerettünk volna 4 hétre legalább hazamenni, de gyanítom, hogy ebböl nem lesz semmi. :(

Na eldugulok, mert csak felhergelem megint magam. Még ki kell pakolnom, vár a mosni- és vasalnivaló.

Jó lenne a kihalófélben lévö topikunknak egy kis friss lendületet adni, bár szkeptikus vagyok némiképpen ennek sikerében, hiszen kialakultak a fix csoportok, akik privát is sokat találkoznak, a gyerekek nönek és egyre több figyelmet igényelnek, egyre több programot kell és lehet velük csinálni. Szóval nem tudom mi lesz itt. Ha megnéztek más topikokat, van nem egy, mely a babák kb. 1 éves kora körül halt ki...

Puszi; Barbi
Vendég

Zsófi!
Köszönjük a köszöntést,még jó hogy te képben vagy.(nekem is csak este jutott eszembe.)
Végre sikerült pár képet feltöltenem:http://picasaweb.google.hu/miksagergely
Szép hétvégét mindenkinek!
Barbi! Sajnálom hogy nem jött össze a találkozó szerintem sokaknak nem volt jó az időpont,ezért lehetett minimális a lelkesedés.
Vera
l.veronika

Sziasztok!

Utólag köszönjük a hófordulós köszöntést! :) Hihetetlen, ahogyan telik az idő!

Barbi,
Nagyon sajnálom a történteket. :(
Ne is foglalkozz a 'család' véleményével, ez csak puszta rosszindulat, és ez tulajdonképpen az ő kemény szívüknek köszönhető, hidd el, belül az ilyen emberek szenvednek és ezért akarják tönkre tenni a másikat is, hogy nekik se legyen jobb. Te büszke lehetsz magadra és a csodaszép gyerekeidre!

Hát tényleg nagyon kihalófélben van ez a topik. Persze lehet, hogy majd ősszel megint többen jönnek, most nyáron azért sokkal több mindent lehet csinálni, kirándulni stb, így valszínű kevesebben jönnek. Lehet hogy a Balatoni tali majd újra lendületet ad. Nekem is, mint mindenki másnak, nagyon kevés időm jut olvasni meg írni, ez természetes, de ha valaki akar időt szánni valamire, akkor tud is. Szerintem akik már nem írogatnak, azok vagy ezért vagy azért már nem is akarnak...ami kár.:cry:

Kép
Kép
dia123

Boni,
Jobban vagy?
Nagyon jók a mondókák amiket feltettél, köszi őket! :)

Zsófi,
Akkor jön már Beninek is a foga rendesen! Kenegeted valamivel?

Nekem sajna megint cici gyulladásom van, most a bal mellemben van csomó és eszméletlenül fáj :cry: Szerencsére láz még nincsen, fejem csak nagyon fáj, alig tudok hozzáérni nem hogy még nyomogatni, de muszáj lesz!!

Kép
Kép
dia123

Barbi! Nagyon sajnálom, hogy a családod így áll hozzátok! De ne feledd, ez őket minősíti, nem téged!!!! A gyerekeidre pedig igenis büszke lehetsz, és velük együtt saját magadra is, hisz csodásan neveled őket, ők pedig csodás gyerekek!!! Agyonbabusgatnád a gyerekeidet? Bárkinek is lenne hozzá köze, ha így is lenne? Nem hiszem. Viszont nem tudom elképzelni, hogy négy gyerek mellett honnan lenne időd az agyonbabusgatásra. Szeretni meg már csak szabad a saját gyerekeidet! Öltözni mi is cikin öltözünk akkor, a gyerekeim ruháinak a 80%-a használt, sőt nekem is sok használt ruhám van. Használt, de TISZTA! Az agresszióhoz pedig annyit fűznék hozzá, hogy ha mindenki annyira lenne agresszív, amennyire te vagy, akkor csodás világban élhetnénk!
Tudom, hogy túltenni magad nem lehet igazán ezen, örök tüskék lesznek az ilyen dolgok, ezért nem is írom, hogy tedd túl magad rajta. Az én családom sem sokkal különb.... :?

dadomi

Barbi! én írtam többször is, hogy akkor mikor, hol!? :( Sajnálom, hogy nem jött össze a dolog, mi Benivel bejöttünk vidékről! Én sajnos nem tudom a számod! :( Remélem, hogy azért jöttök még az idén, és tudunk találkozni is! Amúgy a csütörtök sokaknak ringatós nap! Lehet, hogy ezért nem érted el őket! :( Anyukádról pedig nem akarok véleményt mondani, de az bizti, hogy ő sem könnyíti meg a dolgodat! :(

A topic-kal kapcsolatban pedig annyit, hogy sokan szerintem megbántódtak, azért sem jönnek. Vannak, akik tényleg egymás gyerekeit dícsérik, a másikét meg észre sem veszik, és ez biztosan nem esik jól senkinek sem! A lényeg, hogy azért vagyunk páran, akik mindig jövünk, mert amíg a gyerek alszik, csak belefér már pár perc fórumozás. Nem!? És Diának igaza van, mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen! ;)

Remélem, hogy nem lesz igazad Barbi, és nem fog kihalni a fórum, mert azért csak jó a csapat itt, szóval én szeretném, ha nem lenne úgy, és biztosan többen is! :)

sophie27

Szia Dia

Remélem hamar úrrá tudsz lenni a mellgyulladásodon! Nagyon fájdalmas és embert próbáló "betegség", mielöbbi jobbulást kívánok neked! A bíztatást is köszönöm neked és Zsófinak is! :)

Zsófi!

Megmondom öszintén, hogy a talinak azért is örültem különösen, mert talán végre veled is sikerült volna pár szót váltanom, hiszen a téli tranzitos talin nem beszéltünk szinten semmit és a húsvéti talin nem is voltál ott emlékeim szerint. Te nekem a topik és a napom része vagy. A topik remélem tényleg nem hal ki, minden nap benézek, csak nem minden nap van hangulatom értekezni. Ezzel sokan vagyunk így, a látogató tagok száma lényegesen felülmúlja az író tagokét.

:wink:

Az ember lánya meg tényleg hajlamos kicsinységeket is szívére venni és ezen megsértödni, pedig egészen biztos vagyok benne, hogy senkinek sincsen bántó szándéka, egyszerüen csak feledékeny. Ez utóbbi rám is érvényes, én is könnyen elfelejtek dolgokat, vissza is lapozok, de mire újra ideérek megint kiesett az agyamból, mert közben legalább 5x félbe kell a gondolatmenetemet szakítani a gyerekek közbevetett kérdései miatt. Nézzétek el hát nekem és a többi hozzám hasonló "kelekótyának"a feledékenységet.

A fiad egyébként tényleg nagyon ügyes! Ráadásul olyan szépen fejlett a testméreteit tekintve is! Nekem most az a kínom, hogy Regö olyan kis csenevész. Már 2 és háromnegyed éves és még mindig csak 11,5 kg. Egy évesen 8 kg volt, két évesen 10. Kis szerencsével elérjük még öszig a 12 kg, de az is vajmi kevés. Szerettem volna erröl is beszélni anyámmal, de idáig már el sem jutottunk. Most mászkálhatok a gyerekdokim nyakára az aggódó anya szerepében. :)

Ildi!

Téged is hiányoltalak már nagyon, ha ide ezt így nem is írtam le. Sziszkát kérdeztem többször is, hogy mi van veled és Julcsival, találkoztok-e még rendszeresen, stb. Hallottam, hogy megkaptad az állást, gratulálok hozzá! Remélem elégedett vagy a sorsoddal munkaügyileg és jó a munkahelyed, megbecsülnek! A fiadról is édesek a képek!

Ágicám!

Csak remélni merem, hogy nem bántottalak meg és Lilivel is minden rendben újra!

Puszi: én
Vendég

Barbi! Köszi! Igen, megkaptam az állást, így kezdésnek jó, csak nehéz visszarázódni a munka világába ennyi év kihagyás után. 4 órában melózok egyenlőre, ebéd után megyek Domiért a bölcsibe, aztán rohanás haza (persze Domi elalszik útközben, így majd megszakadok mire a második emeletre felcipelem), én is ebédelek, picit pihizek, aztán nekiesek az itthoni melónak, majd ha a férjem nem tud menni valamiért Daniért az oviba, akkor még érte is mehetek. Szóval egy rohanás a napom, de a pénz meg kell nagyon... Nem is a melóban fáradok el, hanem a sok rohangálásban. Főleg most, hogy még autó sincs, férjem elaludt egy pillanatra a volánnál aztán felment egy fára, szerencsére neki semmi baja nem lett, de a kocsi rendesen összetört. Kb 2 perc kellett volna még, hogy hazaérjen...
A számítógép elég meg nem nagyon jut időm leülni, meg mire elolvasom a lemaradást, már tuti, hogy valamelyik gyerkőc visít... Persze a lakás így is szalad, azt sem tudom sokszor, hogy hova kapjak. De majd csak belerázódok ebbe is :wink:
Most mennem kell, mert megfőtt a leves, ami ebédnek indult, aztán vacsora lesz belőle :oops:

dadomi

Helló lányok!

Én se voltam egy ideje.Apával nem is volt minden rendben :cry: Tudjátok Ő nagyon furcsa...vagy nem is tudom hogy mondjam.Jó ember és szeret minket,csak neki hatalmas szabadság kell.Amit ha nem ad meg neki az ember,kiköveteli.És ezt már nem bírtam,hogy én 10 hónapja ,éjjel-nappal csak a Lilinek élek,amit hozzá teszek nem esik nehezemre,csak épp 90%-ban egyedül neveltem Lilit.Nem igazán igy kébzeltem el mikor kiderült,család leszek.Ezt régebb óta mondtam neki,nem vett komolyan...most kicsit nagyon határozottsággal megkértem menjem el és döntse el mit akar.
Azóta azt mondta minket....

Barbi,nagyon sajnálom hogy nem telt jól az itt létetek :cry:
Nem is értem az embereket.Én nagyon tisztellek.Mindig helyt állsz mindenhol.Talpra esett vagy.
Úgy írnék még neked,de egyszerűen nem találom a szavakat...Mért kell téged bántani,mikor szemmel láthatóan szíved-lelked kiteszed mindenkiért :?: :!: :?:

Zsófi,szerintem jól leírtad a helyzetet.Jó lenne már személyesen is találkozni :wink:

Juteszembe...megrendeltük a babakocsit,persze sehol nincs...
Az emailjeimre nem válaszolnak,nem tudom mit csináljak.Mert náluk van az adatom,hogy megrendeltem meg minden,de nem jön...Meddig várjak még?inkább megveszem akor máshonann,na de mi van ha időközben meg kihozzák azt :?:

nicike

Barbi, sajnálom én is a történteket :( a családod viselkedését, meg az elmaradt ligetezést is. Pedig mi is kimentünk abban reménykedve, hogy ott lesztek, de írni nem írtam, mert elég későn is mentünk és nem is tudtam biztosra, hogy lesz-e időnk (annak mondjuk örülök, hogy Szuszuval is sikerült legalább összefutni :) ).

Én se nagyon tudok reagálni a hozzászólásokra, a fiúk legtöbbször már nem hagynak erre időt. Megyek is ránézek a bandára. További szép hétvégét mindenkinek!
Vendég

Barbi sajnálom.. az etetőszék ügyében többször próbáltunk anyukáddal egyeztetni hogy mikor jó neki! nem akartuk elódázni! sőt amikor ott voltunk a közelben akkor sem jött össze így ő döntött úgy, hogy lehozza! nem én kértem tőle.. csak sosem volt ideje... nem értem miért írtad azt, hogy ott is én voltam a hunyó...

elnézést kértem tőled hogy nem tudok menni a tricikliért, azt mondtad nem gond... azt gondoltam komolyan gondoltad... most csak azért kérdeztem hogy a pénzedet mindenképpen megkapjad nem vártam volna el tőletek egyébként a szállítást! ha gyalog jöttök pláne nem !ha el akartam volna ódázni akkor most is csak sunnyogtam volna.. sajnos a párom tényleg sokat van üzleti úton... így azt hiszem akkor most hivatalosan lemondok a tricikliről hátha valaki ki tud menni és megtudja oldani ha már én ilyen vagyok nekem itt fennt senkim sincs csak mi, BKV val meg nem tudom szállítani!
Vendég

Nici,
Sajnálom, hogy olyan a helyzet a pároddal. Nem lehet egyszerű! Mit ért szabadság alatt? Haverozás? Azt aláírom, hogy hagyni kell őket elmenni néha 'bulizni', de azért legyen meg az egyensúly barátok meg család között.
Honnan rendelted a babakocsit? Az fura, hogy nem reagálnak!

Kittina,
Nagyon édes Máté! :D Hol vettétek azt a bringát??Ilyet szeretnénk majd Virágnak is.

Kép
Kép
dia123

sziasztok

Dia, Nici köszi jobban vagyok bár az időjárás fejfájással párosul :cry:

Nici sajnálom a párodat! remeélm tényleg ti kelletek!

Dia van rá hoemós de most nem találom a könyvemet! kitartás!

Dadomi ez a huncut tekintet...

ZSófi örülök,hogy csak félpotya volt

na megyek huzatolni aztán fekvés amíg tudok!

MInden hófordulósnak sok sok puszi!

kézeljéte
Vendég

képzeljétek most mesélte egy idős néni hogy a múlt hónapban a szemközti parkolóban meggyilkoltak egy férfit éjjel 3-an..ő hívta a zsarukat, rá két hétre meg a 12 éves gyereke szeme láttára a mellette lévő erkélyről kiugrott az anyuka.. a hölgy mivel sötét volt nem látta és kérdezte a kisfiútól hogy nem tőletek esett ki valami? erre a kisfiú biztos az anyukám! és bemnet maga után becsukva az ajtót.. a rendőrök csengették fel, sokkot kapott más nem volt otthon... :( :roll:
Vendég

Sziasztok, én is vagyok, olvasó üzemmódban, de nem tudok írni, Lili beteg még mindig, súlyosabb lett a nátha, csúnyán köhög folyik az orra, mellé beszerzett egy heveny kötőhártya gyulladást, mindkét szemén, plussz jön a foga (egyszerre kettő) így gyakorlatilag a karomban van állandóan, óránként cseppentünk a szemébe, ami hiszti-lefogásos, szívjuk az orrát, ami szintén üvöltéses-lefogásos. Lelkileg kivagyok, én nem bírom ezeket a kínzásokat...
Barbikám, én nem haragszom, dehogy tenném, inkább én szégyelltem magam, hogy cserbenhagytalak, de a beteg gyerekkel nem mertem elindulni, a Csenge-Andit hívtam, de ringatón volt, aztán az okmányirodába, megbeszéltük, hogy felhív ha kiér, de addigra már ki voltál kapcsolva :( és mondták a Nikiék, hogy elmentetek. Szörnyen sajnálom, szerettelek volna még látni, de átok ült ezen a héten :( és sajna nekem még mindig tart :( nagyon beteg Lili, nem is alszunk, kivagyok tőle.
A sok gyerekruha is itt maradt, légyszi szólj, ha Joe jön és elküldöm vele. Szomorú a lelkem, hogy így alakult :( tényleg.

Mindenkitől bocsi, hogy nem írok, de amikor van egy kis nyugi elolvasgatom, hogy kivel mi van! Engem érdekel.
Csak még annyi, hogy Zsófi, köszi, hogy mindig, mindenkihez van néhány jó szavad, nekem nagyon jól esik, még ha nem is nekem címzed, a kedvességed szívet melengető.

Puszi Ági

KépKép
columbine

sziasztok!

anyuéktól írtam a hsz-em, mármint a korábbit... aztán egész nap elvoltunk, most értünk haza. egész úton azon aggódtam, hogy olyan hülyén fogalmaztam, bár Nicike erre rácáfolt, szóval nem azért nem úgy gondoltam, hogy itt van olyan babóca, aki valakinek nem lenne szimpi, csak tényleg az, hogy vannak klikkek, akik jobban tudnak egymásról, egymás gyerekeiről, és, aki esetleg nem tud menni talikra, az kirekesztve érezheti magát! :(

Ági, Lizónak mihamarabbi gyógyulást! remélem, hogy jobban lesz hamar, és Neked sem kell kínoznod tovább! :( sok sok puszi!

Barbi, köszi a dícséretet! sajnálom, hogy Regő nem ilyen kis hurkagyár, mint Beni, vagy mondjuk Dönci, de ő biztosan nagyon eleven, kis sajtkukac, és még jobban is lemozogja, nem?

Boni, örülök, hogy jobban vagy!

Nicike :( ezek az apák! mind nagyon odavannak a szabadságukért, azt meg nem látják, hogy a gyerekkel töltött egész nap, nem fenékig tejel, főleg, ha mondjuk beteg, vagy csak úgy rossz napja van! :( remélem, hogy minden rendeződik! szorítok! honnan rendelted a babakocsit? telószám nincs esetleg? és tényleg találkozhatnánk már!

Lanyané ikreinek és CsutakJudit babónak nagyon boldog hófordulót!!! (sajnos nekem nincs meg a táblában, hogy mi a neve... szégyen ide, szégyen oda! :()

Aproo, Levid hogy van? voltatok tegnap oázisban??? jövő héten szerintem mi is megyünk!

Mecsiékkel pl. mizu!? végül elutaztatak? Áron meggyógyult?

puszi mindenkinek! betegeknek jobbulást! :( remélem, hogy senkit nem bántottam meg a délutáni hsz-mal... :oops:

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?