Dotildi! Remélem már megnyugodtál és aludtál egy jót!
Múlt szombaton is voltunk anyósoméknál. Hozzájuk minden szombaton megyünk, imádják az unokájukat, mi is szeretjük őket, de persze nekik is vannak dolgaik (a generációs és ki tudja milyen különbség miatt) a babaneveléssel kapcsolatban.
Pl. Kóstoltassuk meg a pörköltszaftot, nyugodtan játszon papírzsepivel, mikor csak anyatejes volt igyon vizet, mert kiszárad, rágcsáljon babapiskótát, sírjon nyugodtan, legalább megtanulja, hogy anyáék nem ugranak mindig, cumi az kell (!) egy babának.....
Ez azóta nagyban változott. Én is határozott anyuka vagyok, és (igaz viccesen), de após szinte mindenhez engedélyt kér. Adhat-e vizet, felveheti-e.

Én nem haragszom rájuk, az elején nehéz volt, de megértem őket.
Anyósom bevallotta, ha Ő anno annyit tudott volna, mint most én, hát... sokkal könnyebb lett volna mindenkinek.
No!
Zsófit etettük. Apja ölében ült, én vele szemben, anyósék mögöttem, hogy lássák Zsófit.
Após meg elkezdett bohóckodni neki, a gyerek meg persze, hogy nem evett, röhögött mindenki. Én meg tereltem a figyelmét, hogy egyen, kihűl a kaja, meg itt fogunk 40 percet szenvedni, meg össze-vissza maszatolta magát az amúgy partedli nélkül evő gyerekem....
Utána Apa is látta, hogy nem tetszik nekem ez, és próbálta csitítani a szüleit, persze nevetett ő is.
Az lett a vége, hogy már én is nevettem, mert meg lehet melegíteni az ételt, a partedlit ki lehet mosni, és nem kerget a tatár. De szerencsére ők is visszafogták magukat, így Zsófi 20-25 perc alatt megebédelt.
Próbáld lazán venni!
A macskaszőrre persze nincs mentség, és azz ujj szájba dugdosására, azért persze szólj!
Anyóséknál két kutya van a lakásban, de minden csilli-villi-re porszívóznak.
Ha meg Zsófi mászni fog, és nem megoldható a padlóra letétele, akkor nem tesszük le, megoldjuk arra a pár órára.
Én is egy anyatigris vagyok, ha a gyerekemről van szó, nem ismerek ellentmondást, sokszor még Apától sem!
De Apa révén, majd egy kis önvizsgálat után rájöttem, hogy anyósék mindent jószándékból tesznek, nem kell mindent olyan komolyan venni, hiszen a gyereknek semmi baja!!!
Úgyhogy én azt javaslom, állj lazábban a dolgokhoz, már magad miatt is! Ami persze égbekiáltó (macskaszőr), amiatt meg szólj!
Én is szóltam mindenért, és már minden úgy van, ahogy én szeretném Apával.
Heni! Tegyetek ki az ajtótokra egy behajtani tilos táblát... Anyósod ultra gáz!
A szopi kiváltása miatt nem aggódom, majd kialakul. Nem sürgetem, én is sokáig akarok szoptatni.