A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

http://www.d-kultura.hu/dormogodomotor/index.html

Ide megyünk

Saját játékot lehet hozni, írta már Anita :lol: Direkt megkérdeztük :lol:

Regi Jó a fotó, így homályosan is :wink:

Silka Én ma du szerettem volna ablakot pucolni 8) Lehet emiatt esett az eső :roll: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kép
Kép
Kép
gremese

lmóni! :wink:

Én azért voksolok a délelőttre, mert akkor miután jól kifáradtak, egy nagyot tudnak aludni délután. Silka, szerintem nem lesz ezzel gond, Lizit annyi inger fogja érni, hogy hazafelé be fog aludni! :wink:

Regi! Nagyon jó a mélytányéros kép!!!!!!
És Petrus is nagyon édes a lap tetején! :wink:

Az az érdekes, hogy mi még nem igazán tudtuk kiváltani a déli szopit. Megeszik egy adagot, de kb. 1 óra múlva kér cicit. (Meg akar enni. :wink: ) És még 5x-i szopi ide vagy oda, sokkal többet iszik, mint mikor nem kapott főzeléket. Persze, mert az anyatej szomjoltó is.
Ennyi főzi is így számít? :roll: No meg persze többet mozog is... :roll: Akkor ezért... Na ezt jól megbeszéltem magammal. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gyors bekukk, amíg apa babázik készül a holnapi ebéd...

Tejpépet adók: milyet adtok? Nekünk írt fel a doki Milupa Ha-pépet, de Zéti nem eszi meg. Nekünk azért javasolták, mert tejcsit+gyümit eszik csak. Estére lenne jó, talán nem enne éjszaka annyiszor...A Hipp barackos úgy tűnik ízlik, kaptunk mintát azt kóstolta meg. Még nem vettem, mert a doki ugye a HA-t javasolta 2 hónapja...De már elég nagy, nem? Ad valaki Hippet?

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Baba-mama tali: sajna mi megint kimaradunk, aznap 3 lakodalmam van! Majd gondolok rátok!

Miléna: mi a Hippeset kóstolgatjuk, Marci szereti.

Jajj, de édik a fotók! Nagyon szép minden babuci!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Silka!Köszi a képeket :D Nagyon édeske Lizkó szerintem pont olyan mint te!!!

Ágica!Petrus is eg tündér!!!Még két hete voltunk vásálni Veszprémbe és az egyik kínaiba vette neki a sapit anya :D De egyenlőre még nincs vele teljesen kibékülve mert indig le akarja venni a fejéről a képen is pont igazgatja :D

Regi!Nagyon aranyosak vagytok!!

Köszönjük a dicsiket,átadtam neki,teljesen feldobódott tőle 8) :lol:

A tejpép nagyon nem jött be azt hittem még hányni is fog annyira öklendezett.Bár a bébikajával is hasonlóan inditottunk ,ma meg bármennyit képes lenne befalni belőle,úgyhogy a tejpéppel is próbálkozunk még!

KépKép
juba

Tejpép:
Dorkának natúr (vaníliás) Hipp tejpépet vettem, nem HA (a dokinőnk mondta, hogy mivel már féléves elmúlt, próbáljuk ki nyugodtan).
Esténként sajnos Dorka sem eszi meg, eddig csak max. 6-8 kanállal volt hajlandó enni. Ma kipróbáltam, hogy uzsira adok neki egy kicsit gyümölccsel keverve, hogy szokja az ízét: hát ekkor sem igazán volt oda érte. Szóval lehet, nemcsak a kanalazás a gond, hanem az íze is :cry:

Fogzás:
Dorka sajnos az elmúlt 3 éjszaka megint felébredt hajnali negyed4-4 körül. Először azt hittem, csak amiatt, hogy Anyósoméknál aludtunk (a hétvégén 2 éjszakát), de tegnap is felkelt. Enni nem is kért, cumival egy idő után visszaaludt.
Jöjjön már ki az a fogacska!!!

Hétvége: hát Anyósom tényleg igyekezett a kedvemben járni, le a kalappal előtte. Nem tudom, bennem van-e a hiba, de egy-két dolgon (babázással kapcsolatos) ennek ellenére nagyon felhúztam magam (pl az ottani babakocsi tele volt macskaszőrrel). És a sógoromékra is ki vagyok akadva, mert többek között még mindig nem tudtam túljutni azon, hogy Dorka semmit nem kapott tőlük karácsonyra...
Mondjuk a férjemre is mérges voltam kicsit, mert szombaton egész napra leléptek a sógorommal paintball-ozni. Tudom, hogy nagyon imádja csinálni, és neki is kell a kikapcsolódás, de a "másik felem" mégis dühös volt rá.
Bocsi, lehet, kicsit túlérzékeny vagyok mostanában...

Tali: nekünk egyaránt jó a d.e. és a d.u. is

Kép
dotildi

Csajok nekünk is mindegy hogy de, vagy du. Amúgy apa is ott lehet velünk? Jön még valaki apával? Vagy az apákat addig mig mi babaázunk elküldjük kólázni???

Én csak Sinlacot adok egyenlőre Pétekémnek, de biztosan megenné a tejpépet is, mindenevő :wink:

Emese ne izgulj a szopi kiváltása miatt, nálunk is még játszik az 5x szopi. Igy sokkal tovább lehet szoptani :wink:

Ildi, ne idegeskedj! Jövőre te se vegyél nekik semmit :wink:

Mégegyszer köszi a köszöntést!
Holnap apa szülinapja ( nem vettem neki semmi meglepit :oops: )

Heni
KépKép
heni81

Lányok!

Tejpéphez kapcsolódóan, nekünk 4,5 hós korukban írt fel a dokinéni Milupa Ha vaniliás rizspépet, mert Gergő éhen akart halni éjszakánként. Így aztán esténként akkor elkezdtük egy fél adaggal, de mostanra már egy egész adagot eszik. Így este fél 8-tól kibírja reggel 7-ig. Zsuzska nem mindig eszi meg, mert ő nem annyira haspók, mint Gergő.

Timi!
Nagyon szép voltál az esküvőn!

Irina!
Ádi nagyon helyes pasi!

Ágica!
Petrus bájos kislány.

Ablakpucolás: a múlt héten megvolt, de mára észre sem lehet venni. Reggelre megtisztelte egy madár - fogalmam sincs hogyan :shock: - most meg a zápor.. :evil: Na mindegy, majd egyszer lesz időm és segítség hozzá újra...

Ha nem gond, lehet, hogy bekukkantanánk a talira, ha a gyerekek úgy gondolják és meg tudom fűzni apát , hogy szállítmányozzon el minket. Viszont nálunk is a délelőtt inkább az alvós időszak, mint Silkáéknak.

Most megyek még rendetlrakok aztán szunya.
Jóéjt mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Arra jutottam, muszáj kiírnom magamból. Szóval az alábbiak miatt húztam fel magam a hétvégén Anyósoméknál:
- állandóan megzavarták Dorkát az evésben, elterelték a figyelmét (amit itthon kb 10 perc alatt megeszik, azt így 35-40 perc alatt tudtam belekönyörögni); ha végre rájöttek (pontosabban megértették a célzásaimat), hogy tán nem kéne megzavarni / evés közben szórakoztatni, az Anyósom az ajtóból kukucskált, hogy akkor most eszik-e;
- Apósom a 2 nap alatt összesen 3x nézett Dorkára (2-3 percre), mert épp valami neten keresztül zajló verseny volt (megértem, de akkor minek mentünk);
- beledugták az ujjukat a gyerek szájába, hogy azt rágja :shock: (na ezen totál kiakadtam!);
- amikor készültem elvinni Dorkát altatni, mert láttam, hogy álmos, kb olyan volt a reakciójuk, hogy hogy-hogy 1-1,5 óra ébrenlét után már álmos, biztos csak belemagyarázom (mintha nem ismerném a gyerekem szokásait/jelzéseit)… :evil:
- a szőrös babakocsit már írtam
Jó kis hétvégém volt!

Kép
dotildi

gyorskukk!

elromlott az autonk, nem lehet kivenni a slkulcsot; haza kellett jonni kisv-ra mert itt van a szerviz, de majdnem kifogyott a gazolaj :oops: (mar 2szer alltunk az ut szelen varva az automentot) hmmmm 8) 8) 8) holnap jott volna megnezni az uj hazikonkat a festo, mi meg kisvardan; igy a butorokat sem tudtuk megrendelni, mert azt is holnapra terveztuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jah es nem jott meg (31.nap); de mivel vedekezunk sajna meg nem lehet babuci (bar en mar annyira de annyira szeretnem); es nekem mindig is pontos volt, miota szultem azota is, csak most nem. es most be vagyok tojva, h nincs-e vmi bajom :x

MIKOR LESZ A TALI????? nagyon mennenk ...

Kép

Kép
mmarica

Ildi!

Én teljesen megértelek! És együttérzek veled! Az én anyósom nem fogja meg a gyereket, mert egyszer nem adtam, azóta meg nem meri kérni, de még mindig nem adnám, sőt a kézfogdosást is megtiltottam neki! Én szigorú anya vagyok! Hidd el megvan rá az okom, nem hogy most azt hiszitek, hogy egy hárpia vagyok :oops:
A fia többször is utalt rá, hogy rendetlen, meg zuhanyozzon gyarrabban, stb. de semmi. Hát ha nem akkor nem.Ő tudja.
Amúgy hülye ez a nő, mert néha olyan pofákat vágok, hogy magam elborzadok, ennek ellenére mindig itt csahol nálunk. Hogy nem veszi észre magát!

Tegnap este 8 után mászott be hozzánk. Az ágyon bugyiban feküdtem, apa rajtam ült és maszirozott a gyerek meg ott nevetgélt mellettünk. Anyósom: alszotok??? és már ott is állt felettünk. Majdnem hihajitottam. Én soha nem megyek be hozzájuk, sőt még az anyámékhoz se mennék be a hálóba.

No jó most ezt én is jól kiirtam magamból :oops:

Heni
KépKép
heni81

Hát, Heni, nem is találok szavakat....

Én azt nem tudom, mi lesz, ha Dorka majd kúszik-mászik, mit csinálok majd vele akkor Anyósoméknál (figyelmbe véve a szőnyeg és a padló állapotát)....

Kép
dotildi

Ildi, nem mentek majd, vagy ha igen nem teszed le a földre. Ennyi. No para! Én ezt is könnyen megoldom.
Örülj neki, hogy nem laksz velük!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Most gyors leszek, mindjárt megyek vizsgázni, utána viszem Marcit Tücsökzenére, aztán ablakpucolás, főzés, jön két menyasszony. Húzós lesz a napom.

Én még mindig a kajamelegítésnél tartok út közben. Szóval nekünk nincs szivargyújtós ételmelegítőnk és erre a rövid időre nem is akarok beruházni rá. Az üveges bébiételt be lehet tenni mikroba? Ne haragudjatok, hogy ilyen hülyeséget kérdezek, de tényleg nem szoktam használni, főzök, de most nem tudom másképp megoldani.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jó reggelt, Lányok!

Miléna: egyééééééééél, kérlek! Máskülönben szétaggódjuk magunkat... :-(

Juba: jaj, Bertus csudaédes szépség, és az a rózsaszín baseballsapka! Elolvadtam!!! :lol: Kíváncsi kis hölgy, ugye?

Silka: Lizinek annyira szép arcocskája van!!!

l. móni, anitja: nagyon köszi a fáradozásotokat!

Ágica: ez a Petrus valami gyönyörűség!
folyt. köv.
[/b]

Kép
Kép
irina

Jó reggelt! (már akinek az! :( )

Anikó: lehet bébiételt mikróban melegíteni, én is úgy szoktam. Csak arra vigyázz, hogy amit meghagy azt már ne add oda neki később!

VikDan estére olyan taknyos lett, mint állat! Egész éjszakak ment az orrszívó, semmit nem aludtunk! :(
Ez most nem a hörghurut!
Reggel rájöttem, hogy mi volt!
A múltkor is amikor bent voltunk az oviban 3 kislány tutujgatta VikDant! Másnap este már hányt!
És tegnap is ugyanaz a 3 kislány tutujgatta! Közülük az egyik (a barátnőm kislánya, aki időközben ovis lett) estére ugyanúgy benáthásodot!!!
Csak azt nem tudom, hogy ezek után hogy fogom hordani Rebekát az oviba! VikDant nem tudom addig hova rakni!
Most már biztos, hogy ott szedi össze a nyavajákat!

Kép
Kép
timi26

Maggie: gyorsan gyógyulj meg!!!
Tudod, nekem annyira furcsa, hogy többen nagy hájtömegekről írtok, mert a képeiteken csinos csajszik néznek rám vissza (és ezt nem hízelgésből írom)...

Regi: édesek vagytok a mélytányéros képen! Mehet egy babamagazin címlapjára! ;-)

Dotildi: megértelek, én is mérges lennék, ha a másik felem eltűnne egy teljes napra, én meg tartsam a frontot. De csak akkor lennék mérges, ha ugyanezt nem tehetném meg én is (leszámítva persze a szoptatást)... ;-)
És szerintem is a rokonoknak kell a babához alkalmazkodni, nem fordítva, de ebből nekünk is volt már gondunk. Úgyhogy alig v. nem is rokonozunk... az egyik rokonunk is ezt csinálta, mert az anyósánál nem volt elég nagy rend. Akkor háklinak gondoltam (fiatalka voltam), most már teljesen megértem, én sem vittem volna oda a helyében a gyerekét.

Kép
Kép
irina

Dotildi! Remélem már megnyugodtál és aludtál egy jót! :D
Múlt szombaton is voltunk anyósoméknál. Hozzájuk minden szombaton megyünk, imádják az unokájukat, mi is szeretjük őket, de persze nekik is vannak dolgaik (a generációs és ki tudja milyen különbség miatt) a babaneveléssel kapcsolatban.
Pl. Kóstoltassuk meg a pörköltszaftot, nyugodtan játszon papírzsepivel, mikor csak anyatejes volt igyon vizet, mert kiszárad, rágcsáljon babapiskótát, sírjon nyugodtan, legalább megtanulja, hogy anyáék nem ugranak mindig, cumi az kell (!) egy babának.....
Ez azóta nagyban változott. Én is határozott anyuka vagyok, és (igaz viccesen), de após szinte mindenhez engedélyt kér. Adhat-e vizet, felveheti-e. :D Én nem haragszom rájuk, az elején nehéz volt, de megértem őket.
Anyósom bevallotta, ha Ő anno annyit tudott volna, mint most én, hát... sokkal könnyebb lett volna mindenkinek.
No!
Zsófit etettük. Apja ölében ült, én vele szemben, anyósék mögöttem, hogy lássák Zsófit.
Após meg elkezdett bohóckodni neki, a gyerek meg persze, hogy nem evett, röhögött mindenki. Én meg tereltem a figyelmét, hogy egyen, kihűl a kaja, meg itt fogunk 40 percet szenvedni, meg össze-vissza maszatolta magát az amúgy partedli nélkül evő gyerekem....
Utána Apa is látta, hogy nem tetszik nekem ez, és próbálta csitítani a szüleit, persze nevetett ő is.
Az lett a vége, hogy már én is nevettem, mert meg lehet melegíteni az ételt, a partedlit ki lehet mosni, és nem kerget a tatár. De szerencsére ők is visszafogták magukat, így Zsófi 20-25 perc alatt megebédelt. :D
Próbáld lazán venni! :wink:
A macskaszőrre persze nincs mentség, és azz ujj szájba dugdosására, azért persze szólj!
Anyóséknál két kutya van a lakásban, de minden csilli-villi-re porszívóznak.
Ha meg Zsófi mászni fog, és nem megoldható a padlóra letétele, akkor nem tesszük le, megoldjuk arra a pár órára.
Én is egy anyatigris vagyok, ha a gyerekemről van szó, nem ismerek ellentmondást, sokszor még Apától sem!
De Apa révén, majd egy kis önvizsgálat után rájöttem, hogy anyósék mindent jószándékból tesznek, nem kell mindent olyan komolyan venni, hiszen a gyereknek semmi baja!!!
Úgyhogy én azt javaslom, állj lazábban a dolgokhoz, már magad miatt is! Ami persze égbekiáltó (macskaszőr), amiatt meg szólj!
Én is szóltam mindenért, és már minden úgy van, ahogy én szeretném Apával.
:wink:

Heni! Tegyetek ki az ajtótokra egy behajtani tilos táblát... Anyósod ultra gáz!
A szopi kiváltása miatt nem aggódom, majd kialakul. Nem sürgetem, én is sokáig akarok szoptatni. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt :D .

Bencének elkezdődött a tavaszi szünet...nem kellett (volna) korán kelni, így hétvégi hangulatom van :roll: .
Bezzeg Pankának...már 1 óra körül nyöszörgött, felsírt, 5.20-kor pedig szopiztunk, mert először sírt, aztán dumált :shock: .

Ma megyünk szurira, az agyhártyagyull. elleni első felét kapja :cry: .
Valaki beadatta már? Volt utána valami extra nyügi, vagy láz?

Majd visszaolvasom a tegnapot, de láttam, tali téma van.

L.Móni, nekem csak annyi, hogy az új listáról lemaradt Bence :D . Egyébként ha a délelőtt nem reggel, én is arra voksolok, mert akkor még jobbkedvűek vagyunk, és hátha kifáradnak, és utána alszanak egy nagyot.

Hörcsög, ühüm, vonattal. Csak még azt nem tudom, honnan indul majd a vonatom :wink: . Timi26? Valami gyorsítottal kellene menni, ami nem áll meg minden bokornál :? .
dettyk

Heni81: hát lesújtó, amit anyósodról írtál, részvétem, én sokkal kisebb dolgokat (és) a saját anyámtól sem viselek el (na persze azért, mert vele legalább meg tudom beszélni ezeket). Lelki szemeim előtt néha lejátszódik, hogy mondjuk kényszerből apóséknál lakunk a két félszobában (vagy egyben) a papírfalak között. Amíg jártunk a férjemmel, addig is egyszer aludtam ott, hogy tudnánk ott pl. házaséletet élni, nem fér a fejembe? Szóval amikor nagyon el vagyok szontyolodva, arra gondolok, hogy ott is lakhatnánk, és mindjárt jobb kedvem lesz.
Tervbe vettétek esetleg, hogy egyszer majd nem anyósnál laktok? Sok erőt tud adni a hétköznapokra az ilyen remény. ;-)

Kép
Kép
irina

Dettyk! Mi beadattuk a meningococcus (első felét). A szokásos hőemelkedésen kívül nem volt semmi gubanc. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

...milyen jó, hogy word-ben írok? elszállt volna az egész... :D

Jó reggelt!

Szeli 5-kor úgy döntött, hogy kialudta magát :shock: , pedig szokásos időben aludt el, fél 9-kor… Van egy olyan érzésem, hogy átállunk erre az 5 órára… Na, de sebaj, mert az éjszakát átalussza!!! :D

Dotildi! Nekem is rosszul esett volna! Még az is rosszul esett, hogy vasárnap este egyedül voltunk egy órát, pedig Apa nem is szórakozni ment, hanem üzletelni… :roll:
Macskaszőrös babakocsi nagyon durva :evil: , meg a többi is!!! Teljesen megértelek, hogy kiakadtál! Szeli is elálmosodik másfél 2 óra múlva, úgyhogy ez teljesen természetes!

Tali:
Minket Apa visz, ha minden igaz, de én addig elküldöm őt valahova, hogy nézelődjön mocikat, vagy ilyesmit, mert nem érezné ott jól magát a sok baba-mama között! 8)
Nekünk is a délelőtt alvósabb, de úgy gondolom, hogy odafelé úgyis elalszik a kocsiban, így mire odaérünk kipihent lesz (elvileg!). :wink:

Heniii! :lol: Anyósod: :evil:
Nem tudjátok bezárni az ajtót? Én ezek után (meg amit a múltkor is meséltél, hogy rátoknyitott), tuti, hogy zárnám!!! :evil:

Egyébként én anyósomnál is kosz van, de nem sokat vagyunk ott, és ritkán megyünk. Csak megkajálunk és már húzunk is. :wink: Egyrészt azért, mert Apa nem bír egy helyben megmaradni a seggén 1 óránál tovább sehol, még az anyjánál sem! :shock: :lol: Másrészt Szeli nagyon hamar álmos lesz ugyebár, így amiatt is sietünk haza, hogy aludjon. És mindig viszek neki a plédet, azt leterítem az ágyra, és azon fekszik Szeli, mikor ott vagyunk. De annyira nem gáz.

Timi26! Ez szörnyű, hogy szegény VikDan megint beteg! :cry: Hát igen, az oviban összeszednek minden nyavalyát. Már előre félek ettől az időszaktól… :roll: Jobbulááást!!!!!!!

Irina! Háj: persze, a ruha összetartja az embert, és szerintem mindegyikőnk igyekszik olyan ruhát felvenni, amiben kevésbé látszik! :wink: De hidd el, van itt zsíros eldeformálódás!!! :wink:

Ma nem leszek, mert jön a pocakos barátnőm. Na, nem az amelyik nemrég szült, hanem egy másik, amelyik közben ketteskével várandós lett! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Hello Lányok,

elszomorodva olvasom az após-anyós történeteket. Dotildi, Heni, ez nagyon-nagyon gáz. Borzasztó, h az ember ilyenkor olyan túl sok mindent nem tud tenni. Heni, nincs egy kulcs az ajtótokhoz? Költözési kilátások? Szerencsére én meg vagyok kímélve az ilyen történésektől (anyósom imádnivaló, apósom nincs, pontosabban van, de 35 éve a világ másik felén él). Viszont nagyon át tudom érezni a szitutokat, mert az előző 7 éves kapcsolatomban egy ilyen típusú anyós-jelölttel volt dolgom. Az az igazi ajtó rányitogatós típus. A hideg kirázott tőle. De szerencsére nem ő lett az anyósom. Hi-hi-hi! :lol: :lol: :lol:
Én egyébként azt találtam ki, ha olyan helyre megyünk, h nincs hova lerakni a bébit, akkor visszük a habtapit. 7végén is így csináltuk. 4-5 óráig nem tudjuk Lizit karban fogni. Az pikk-pakk szétszedhető, vihető, hőszigetelő. Az más kérdés, h ez meddig megfelelő, Lizó egyenlőre még nem mászik le (nagyon) róla.

Ujj bedugdosás: nálunk volt, de az én kérésemre. És csak anyukám részére engedélyezve, csakis a fogacska kitapintására (mikor még nem látszott) és szigorú kézmosás után. Nincs belőle rendszer

silka
silka

Dettyk, Gremese
melyik fajtát adattátok/adatjátok be? NeisVac v Menjugate?
Nekünk a menjut írta föl a doki, de még nem váltottam ki. Váltig állította, h 3600 ft körül van az ára, de a neten rákeresve 7000 ft körüli árat találtam... :roll:

És még nálam a 16 ezres pneumo recept is...

silka
silka

Silka, nekünk a NeisVac-ot írta fel, 3300 volt (/db).
dettyk

Dettyk, Horcsog: :oops: apával beszélgettem tegnap, elvileg aznap délelőtt ráér, felajánlotta, hogy elvinne minket. (de szerintem ő is kíváncsi rátok! :D )
Szóval nem tudom, hogy legyen. Anno én mondtam nektek, hogy vonatozzunk, nem akarom kivonni magam alóla...de hát autóval...csak kényelmesebb lenne...

Sírás van, még jövök!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Köszönöm a vígasztaló/együttérző/megnyugtató szavakat, nagyon jólesik :D

A habtapit vittük mi is, de előbb-utóbb biztos lemászik róla Dorka :wink:

Lehet, pár dolgot tényleg lazábban kéne vennem, csak mostanában nem vagyok jó passzban. No mindegy, lapozzunk!

Más: nem tudom, hogy a chamomilla homeós bogyónak köszönhető-e (Dórim tegnap többször is kapott belőle), de végre átaludtuk az éjszakát!!! :lol: Kicsi lányom fél8-kor ébredt :shock: Én 7 körül felriadtam, és gyorsan leellenőriztem, minden rendben van-e vele. Az épp aktuális fogacska még nem bújt ki.

Kép
dotildi

Sziasztok! Majd csak jobb lesz már a helyzet! Itt a tavasz és megy dolgozni, mert mezőgazdaságban dolgozik és télen itthon dolgozott :evil:
Leirom most már akkor, hogy mi hogyan lakunk, csak az olvassa, akit érdekel, mert lehet hosszú lesz!
2002ben összeházasodtunk! Nem tudtuk hol lakjunk, mi legyen, kedtük anyuéknál, mert még suliba is jártam, de a férjem amikor suliban voltam az anyjánál volt. Szóval itt is ott is. Majd anyósék azt mondták, hogy lakjunk náluk, ők leköltöznek az alaksorba, mert annó lakott velük dédi, igy van ott egy garzon lakás kialakitás kb 50 négyzetméter.Oké igy gondoltam jó lesz. Átcsináltuk az egész házat, még épitettünk is hozzá, új fürdő, meg minden. Na ekkor a dédipapa l,,erobbant "és nem volt kedvük lemászkálni hozzá, hát felhozták hozzánk, igy ő lakik az alaksor szobájában, de anyósnak a konyhája ott van, de nálunk az emeleten van a hálójuk( szerencsére tőlünk messze, mert ez a szoba annó vendégszoba volt nekik egy papnak, igy nem látom őket, csak ha a konyhába megyek)
2006ban azt mondtam elég én már nem birok itt lakni, akkor mentünk fel Pestre és úgy dondoltam, majd csak akkor jövünk vissza ha dédi meghal ( 82 éves) és akkor anyósék teljesen leköltöznek. De hát Péterkém előbb jött, garzonban nem akartunk maradni, meg akkor anyósom 12 órákat dolgozott, igy okés volt.
Csak most apósom is beteg lett, itt fekszik fent, de már lejár enni is szerencsére, meg anyósnak is kell már dolgozni járni, igy nincs itthon:-)
Bizar a dolog, de a mi helyzetünk akkor fog megoldódni, ha már nem lesz dédipapa. De aranyos emberke, őt szeretem csak a férjem családjából, igy nem tudom a halálát kivánni. Majd a jó Isten tudja a dolgát!
No most ezt jól kiirtam magamból!

Heni
KépKép
heni81

Csajok nálatok is van vándorlás éjszaka? Mindig a rákvédőről kell leszedni a gyereket.Oldalt fekve akar aludni és ha túl közel jut a rácshoz, nem tud oldalra fordulni és felébred!
Hálózsákban alszik, de már abban is vándorol.

Heni
KépKép
heni81

Rákvédő=rácsvédő

Heni
KépKép
heni81

Heni, Dotildi: én is nagyon együttérzek veletek!!!
Mi a hétvégén készülünk Miskolciába anyósomhoz! Már alig várom!!! Ezen a téren én szerencsés vagyok!
Végre kicsit szabad leszek (mármint el tudunk menni kicsit kettesben a férjemmel! :D )
Én simán rá merem bízni a gyerekeket. Nagyon ért hozzájuk és tudja hogyan kell bánni velük! Amit sajna a saját anyukámról nem mondhatok el! :(

Vizslattam VikDan száját, hát egy nagy adag fogzás is van a háttérben, szerintem már töri az ínyét. Csak most tudtam elaltani chamomillával, meg előtte 2 adag tápszert kapot és még a (későbbre tervezett) sóska egy részét is megette! :shock:

Kép
Kép
timi26

Minek nekem játszószőnyeg! A padló sokkal szimpibb!!! :D
Kép

Kép
Kép
timi26

Sziasztok,

Hát igen, egy remek Anyukám van, tényleg sokat segít
Amúgy kéthetente tölti nálunk a hétvégét és akkor tudunk kicsit ide-oda menni, de nem kérem én meg arra, h takarítson, vagy teregessen stb., mikor Robesz alszik megcsinálja, elég rend és takarítás mániás, így két nap alatt mindig csinál egy csomó mindent, de már mondtam neki sokszor, h inkább pihenjen, de azt mondta, nem bír a fenekén ülni.

Szóval tegnap voltunk barátnőzni, Robesz annyira édes volt, képzeljétek nem sírt egész nap, nem is nyűszizett, vigyorgott, aludt, evett, játszott, nagyon jó kis nap volt, este értünk haza, jót is sétáltunk, szóval jó volt.

Holnap is megyünk :lol:

Dotildi, megértelek, tényleg durva, de van igazság abban amit Emese írt, szóval fogd fel lazán, biztos, h nem akarnak rosszat sem.

Tali, nekünk is inkább a de. jó, de ha du. jó a többségnek, akkor is megyünk :lol:

Anitja, l.Móni, de arik vagytok, tök jó, h elmentetek megnézni.

Heni, Anyós, hát nem semmi, egyszer még egy volt páromnál nekem is volt ilyen, sokat voltam ott, sokszor ott aludtam, és egyszer karácsonykor, mi éppen elkezdtünk volna együttlenni, mire kopog, de azzal a lendülettel be is nyit, h csak a bejglit kell kitennie az erkélyre, mert annak hidegben kell lenni egy fél órát, és h oda se néz, ne is tőrödjünk vele, háááát érdekes volt.
Bár imádtam az Anyuját, de azért ezt sosem felejtem el. Igen vándorol Robesz, nincs semmi a kiságyban csak a rácsvédő, az nem zavarja.

Timi26, jobbulást VikDaninak++++++++++++

Regi, jó mulatást mára :lol:

Jaj ez a fogyókúra, nem könnyű mikor olyan jó is enni, de azért már lement 2 kg, úgy örülök :lol:

folyt.

Kép
Kép
nektarin

Betegeknek jobbulást
Bongyi, hogy vagytooook?

Emese, de jó, már 4 fog, hú, most bele néztem Robesz szájába, és hát jól be van duzzadva az ínye felül.
Mikor lesz fodrász???

Fleur, gondoltam ám rád, tegnap is Sz.miklóson voltam, és holnap is oda megyek :lol:

Na bekötötték a kébeltévét, hááát, most mindenhol kábel van, Apa hétvégén rakja rendbe, jáj, de legalább van egy csomó adónk, és fel is tud venni, meg van benne videótéka is de jó.

Felébredtünk, még jövök.

Kép
Kép
nektarin

Megjöttünk a dokitól :? . Szegénykém sírt egy sort, de hamar megnyugodott, most pedig beájult :roll: .
7200 g és 62 :!: cm :lol: , ami azért ilyen vicces, mert januárban 62,5 cm volt, februárban pedig 64 :lol: . Szóval ennyit a védőnőről...mondtam, hogy nem 100-as 8) . Dokibácsi mondta, látszik, hogy szépen fejlődik (pedig "csak" 30 dkg-ot hízott, de tényleg kis husimusi lett :wink: ).

Hörcsög, Timi26, akkor lehet, hogy én is megpróbálok sofőrt szerezni, mert mostanában olyan kötött és szigorú napirendet tart Panka ( :oops: ), hogy ha kizökkentem, félek, hogy végigordítaná a vonatutat...és az a kosz...meg nem vagyok prűd, sőt, de nem szívesen szoptatnám a vonaton :oops: . A kocsi meg itt van, csak nincs, aki vezesse Pesten :? .
dettyk

Most csak egy kérdés. Sikerült Zsófit lebirkóznom. :lol: Szerintetek a felső fogai között lesz egy nagy rés? Vagy úgy nő majd, hogy összeér szépen? :roll:
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Hahó!!

Emese!!

Szerintem minden babának igy nő!! :roll:
Melié is ilyen volt,igaz most sem ér neki össze,de szerintem majd a maradandóak nőnek úgy!!

Na most lehet jó nagy hülyeséget irtam!!! :oops: :roll:

Mollinál még nem jelentkeznek a fogak!! :? Csak a nyűgösség!! :(

ancsi26

Ancsi! Köszi! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Egy kis segítséggel tudok ülni pár másodpercig. 8)

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Gremese: olyan aranyos Zsófi is! Eddig az ismerős babáknak így láttam nőni. Van akinek van közötte rés, van akinek nincs.

Beteg babáknak ismét jobbulást! :(

Tali: párom beosztása hamarosan kiderül, de ha nem tud elvinni én sem tudom a vonatot be merem-e vállalni. :oops: Zéti is elég sírós, na meg ő is szopizik még. Én sem vagyok nyilvános szoptató. :oops: :oops: :oops: Ha tudunk menni akkor nekünk bármelyik napszak jó, csak ne túl későn érjünk haza. Jövőhétre biztosat tudok mondani, ha addig ráér.

Evés: szedek vitamint, még mindig az Elevitet. Csak nem esik jól semmi. De azt hiszem hétvégén anyukáméknál ismét megjön az étvágyam, úgy szokott lenni. :wink:

Zéti éjszaka olyan jól aludt, de napközben... :roll: Percenként változik a hangulata.

Van egy bizonyos téma amihez majd gmailen szólok hozzá... :wink: Már ha sikerül Zétitől még pár percig írnom.

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Timi26! Azta micsoda huzatja van VikDaninak! :lol: Hipp-hopp behozza a lemaradást.

Nagyon édes a kép róla! És a haja..... :lol: Ezt biztos PunkiPannától leste el! :lol:

Heni! Én megértelek maximálisan!!!!! Persze, hogy nem kívánod a dédipapa halálát, de utána fog megoldódni minden. Egy cipőben járunk...

Miléna! Neked is köszi, akkor nem aggódom, hogy lesz egy "megálló" Zsófi fogai között. :)
Juj, de jó lenne, ha tudnátok jönni!!!!!!!!!!!

Nektarin! Apa holnap csinál pénzt (elromlott a színes nyomtatónk :wink: ), és akkor tudom felhívni a fodrászomat. Szerintem vagy csütörtökön, vagy pénteken megyek.

Az éjszakánk nem volt túl sima. 3x keltem fel Zsófihoz, mégiscsak felsírt még a foga miatt, pedig azt hittem, már túl vagyunk rajta.
Először vissza tudtam tenni, másodszor már nem bírtam vele álldigállni a kiságy mellett, lefeküdtem vele, Ő a mellkasomon.
Erre elkezdte csikorgatni vagy röcögtetni vagy "vakarni" a fogát. :shock: Az alsó kintlévőkkel baszkurálta a felsőket. :shock: Egyrészt ettől én nem tudtam aludni, másrészt nem akartam, hogy tönkretegye a fogait, vagy rászokjon erre.
No, akkor megint legördítettem mellé, és megkerestem a cumit, majd bedugtam a szájába. Fél órán keresztül "hadakoztunk". Ő cumi ki, én be. Ő kapál a kezeivel, és meg a kezemet odatettem a feje mellé, hogy akadályozzam a kapálásban. Jól elvoltunk... :?
Harmadszorra mellettem sírt fel, akkor aránylag hamar visszaaltattam.....
Ezek a fránya fogak. És csak úgy fehérlik az ínye...

Ma reggel kérdezem Apától: Na? Milyen nap van ma?
Erre ő: Ja, ma 4 éve rohadsz a nyakamon! :lol: :lol: :lol:

Igen, bizony! Ma volt négy éve, hogy én visszamosolyogtam Apára a visszapillantón keresztül. :D Úgyhogy most évfordulunk! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok vagyok ám csak olvasó funkcióba!

Fogacska szerintem tök ari Emese!!!Szerintem tuti össze fog érni,de tuti kisebb lesz a rés,bár szerintem így zabálni való :wink: :D Nagyon ügyesen ücsörög Zsófika!

VikDani látom áttment padlófényezőbe,nagyon ari!!!!!!

Anyósok!Jaj vannak nekik durva dolgaik :evil:

Az éjszaka még mindig sokszor ébredt Bertus és azt hittem vissza se aszik annyira dumált :shock: De szerencsére azért sikerült álomba cumiznia magát,és nyolcig aludt,kissebb-nagyobb megszakitásokkal.

Most lépek etetni aztán próbálok még jönni,remélem sikerül mert apa délutános és csak ketten vagyunk Bertussal este 11-ig :cry:

KépKép
juba

Emese!Apátok egy vadállat :lol: :lol: Sok boldogságot,Tessék rendesen megünnepelni

Kép Valahogy így :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: 8) !!!!!!!!!

KépKép
juba

Heni: megértelek, azt is, hogy sokat invesztáltatok a házba, és az ember (én már csak tudom) nem tud kénye-kedve szerint ugrálni új lakásba -- az csak a reklámokban van úgy. Remélem, sokkal jobb lesz minden Nálatok, mint most!

Nektarin: hát ez nem semmi sztori! Bár vihogtam rajta, annyira képtelen, egy kabaréban ilyet el tudok képzelni, de a valóságban...:-)

Gremese: kitartás a fogacskák miatt, amik, nem mellesleg, gyönyörűek! A rések természetesek, a bnőm kisfiának számos foga között is az van, majd rendeződnek! Gratulálok hozzájuk és az üléshez is!!!
GRATULÁLOK AZ ÉVFORDULÓTOKHOZ!!! ÉLJEN, ÉLJEN!;-)
Kérdezted, hogy Ádi szeret-e már hason (egyes fotókkal ezt sugalltam, meg le is írtam). Pontosan kell fogalmaznom: pár napja Ádi szeret non-stop hasra fordulni, majd ott kurjongatni, de úgy 15 perc után ismét jön a "miért is vagyok én hason, amikor utálom" típusú nyöszörgés... :lol: :lol:

Regi: még tegnap kérdezted, hogy szőke-e Ádi. Igen, kis lenszőke, majdnem a fejbőrével egyező színű a haja, csak az alján pár centi sötétebb, ami még a régi hajacskája. Szőke, kékszemű, zabálják így a nővérkék ;-)))))))))))))

Timi26: nagyon helyes kispasi ez a Vikdan!!! :-) Hogy nő már, te jó ég, annyira kisgyerekesednek a babák!

Kolbikánk, hol késel az éji (és nappali) homályban???

Kép
Kép
irina

Ja, meg akartalak kérdezni Titeket: szerintetek mit lehet tenni, ha Ádi állandóan "azt játsza", hogy hason fekve leejti a fejét csak úgy hirtelen? Ez oké a habszivacson, a puha ágyon, de a múltkor a földre rakott paplanon játszotta el, és nagyon beütötte magát...

Kép
Kép
irina

játsza = játssza

Kép
Kép
irina

Irina ez a játék nálunk is volt, most már egy ideje nem csinálja, szerintem ez is életkori sajátosság. :wink: amúgy szerintem sok a hasonlóság a két fiú között :wink:

Emese :wink:

Jubanálunk is délutános apa, majd este chatelünk :wink:

Heni
KépKép
heni81

Gremese: először is GRATULÁLOK azu évfordulótokhoz!!! Aztán rendesen megünnepelni!!!

Másodszor: Kép
Ezek Rebeka fogai! Szerintem nem gáz! Először én is megijedtem, hogy hogy fog kinézni ilyen elálló lapát fogakkal! :shock: De tök ari!!! És nem utolsó sorban sokkal egészségesebb! Nem ragad közé a kaja! Azt mondják, a maradandó fogak már összébb nőnek! :wink:

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Látom anyóstéma :? inkább nem panaszkodom. Kitartást és sok erőt kívánok mindenkinek.

Irina Egyszer-kétszer beüti a buksit aztán majd óvatosan teszi le. Gréticica legalábbis így csinálta :lol:

Mesi Gratulálok az évfordulóhoz. Még sokat és boldogat :lol: :lol: Nagyon ügyesen ül Zsófika :lol:

Nektarin Éljen a -2 kiló. Ügyes vagy :lol:

Mmarica és mindenki akinek elkerülte eddig a figyelmét. A tali ÁPRILIS 12.-ÉN lesz itt: http://www.d-kultura.hu/dormogodomotor/elerhetoseg.htm
Úgy néz ki többen szavaznak a de. órákra.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?