A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

hát nem csak Fruzsi nyomott ma...:(
én is nyomi vagyok..szédölgök meg fáj a fejem..utálom ezeket az időváltozásokat komolyan...

Megtudtam azt is hogy az ismerősünk akinek tegnap kisfiu helyett kislánya lett..2.5 kgos és 47 cm babát szült 40 hetesen...
no annyit tudni kell hogy végig cigizett...
vki modja már meg miért kelett???? ezért hogy egy ennyire csöpnnyi ártatlan bébit hozzon a világra?
annyira kitudok akadni ilyeneken..még igy is alig birta megszülni az ok mert annyira szük a medencéje..de könyörgöm annyira picike főleg hogy 40 héten inditott szülésről beszélünk...
én is bagóztam..jó igaz már félével a terhesség elött már csak napi 4 szálat..de amint megtudtam h terhes vagyok azóta eszembe nem jutott..áhhh... :twisted: :twisted: :twisted:
mind1...csak ki kelett adnom magamból

megyek keresek a mindmegette.hu-n vmi jó kis húsvéti süti receptet..
merthát még ez a húsvét is..

a festő a hétre igérte magát és péntek van és még nem szólt..igy nem tudom mi lesz..amiatt is egy ideg vagyok..

de persze azért nyugizgatok mert Máténak nem hiányzik a dilis anyuci :)

És jöjjenek csak a jó hírek is..

Mert Judit apukáját is annyira sajnálom..mindig belegondolok hogy engem felkészitettek anyukám bármelyik pillanatbna összeeshet és ennyi..de mégsem vagyok képes rá..éjszakákat bőgök végig csak a gondolattól hogy elveszíthetek vkit..
tudom hogy ez az élet rendje..de ezt nem lehet megtanulni elfogadni.
:(:(

annyira szeretnék irni vmi jó hirt is de nekem ma nincs ilyenem...
szóval szívesen olvasnám mások jó hireit..és nem is tudom ki szeretett volna képket feltenni..hát tegye csak...nagyon jól esne most vmiben örömet lelni..
Vendég

Én vagyok, olvasóban, de én is nyomi vagyok ettől az időtől.
Tegnap tök jól voltam, de ma!! Hagyjuk!
Pedig du. megyünk kolleganőmhöz, és kéne csinálni kókuszgolyót is, de semmi kedvem!!

Szösz
Örülök, h minden oké veletek, és h csak 6 órát kell feküdnöd császár után!! Én eddig kb. 11 kg híztam, és ebből Maszat most kb. 2700-2800 g körül lehet! De rajtam még ez a pár kiló is meglátszik, főleg az arcomon meg a combomon! Rajtad meg nem, szerencsés vagy!!

Litu
Jó hír, bár már írtam de., h el tudtuk intézni az anyakönyvezetőt!! És egyébként is itt a húsvét, és jöhetnek minket locsolni, engem mondjuk nem, mert be nem engedek senkit!!!
Kapcsold ki magad a hétvégére és meglátod a jöv. hét már sokkal jobb lesz! Anyukáddal mi történt??

Klarka
Hogy vagy?? Front mennyire visel meg???

NA most ennyi, megyek lazulni még egy kicsit, aztán megcsinálom a golyókat!

Ja a kuglóffal kapcsolatban, azt hittem, h le van mentve a recept, de lehet nem is volt felrakva, és nem is tudom, h már ki írta, de fel tudnátok dobni a receptet????? :roll:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Litu
Ja és még egy jó hír!
MA léptem be a 36. hétbe (vonalzó rossz)!!! Tök jó!! :D :D

Kép

kisscica80

Szöszi: Örülök, hogy jó híreket kaptál! :)
Lituka: Én is nyűgös-nyomi vagyok egész nap, mert éjszaka ahelyett, hogy aludtam volna, végiggondoltam az egész eddigi életemet (na jó, itt igyekeztem főleg a + dolgokra koncentrálni, pl. családi kirándulások, nyaralás nagyinál stb. - szóval nosztalgiáztam a horkoló párom mellett :lol: ).
De az felvidít, hogy már csak a jövő hetet kell végigvinnem a munkahelyen! Utána: Szevasz! Pihizek 1000-el! :D
Kiscica: Én is szoktam kókuszgolyókat gyártani, az egész család imádja! Köszi a tippet, lehet, hogy most nem jutott volna magamtól eszembe.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Kiscica: Gratula a 36. héthez!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Téjé, +++++++++++++ :(

Pumpóka, megy a drukk!! Tud valaki valamit? ugye jobban van??

Kókuszgolyó receptet is feldobhatná valaki... :wink: Köszi!

Jó hír? Mindjárt nekiállunk a babaszobát tapétázni, holnap, vagy vasárnap festünk, jövő hét szombaton jön a búúúútor! :D (milyen nagyképű vagyok ezzel a többesszámmal... Levi csinálja, én segítek nézni... :oops: :) )

ercsi_3

Ercsi: Kókuszgolyó-receptet max du.-este tudok felrakni, most nem otthonról netezek ugyanis. :roll: :wink:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Bolygó! Oké, nekem az is jó! úgysincs itthon se kókusz, se golyó, nem tudnék most nekiállni... :wink: :D

ercsi_3

Bolygó: Jobbulást férjednek! Bizony, a gyerekkel sokszor könnyebb, mert le lehet fogni, és belediktálni a gyógyszert… ma már próbáltam is párszor, szerencsére csak náthás lett a doki szerint. Ennek ellenére most kapnia kell: orrcseppet, köhögés elleni szirupot meg nyákoldót külön meg antibiotikumot (nehogy nagyobb baja legyen az ünnep alatt) meg légzéskönnyítő tapaszt meg …hú asszem ennyit.

Lituka: nálunk is volt kutya amikor Lau született. Panelban lakunk, két szintes és felsőre nme mehetett a kutya, ott aludtunk, amúgy pincsi-keverék volt, de csak kb 3 éves. Szegény persze nagyon féltékeny lett, mert főleg az én kutyám volt és persze szülés után nem jutott rá annyi idő, de sosem éreztette, hogy a gyerekre neheztelni, nem is nagyon érdekelte, inkább rám orrolt meg, velem lett „mérgesebb”. Amúgy hamar megszokta az új rendet, de persze szomorkodott is. Nem volt könnyű, végül is meg kellett válnunk tőle, de rettentő jó gazdihoz került: hallottuk, hogy minden nap külön neki főzött a néni (májat, rántott húst, ilyesmit) meg kertes házba került, így azt hiszem, jól döntöttünk (amúgy sok más ok miatt lett ez, nem a baba miatti féltékenység, stb volt az oka)

Köszönöm a jobbulás-kívánásokat Lau nevében! Már jobban is van :D Bár kis hőemelkedése most is lehet.

Mezsóéknak nagy drukk megy, remélem, Blanka hamar jobban, sőt teljesen jól lesz! Szegény Mezsó nem semmi miken kell átmennie… Sok +++++ energia megy neki!!!

Sárgaságról: nálunk enyhén lett csak sárga, nem kellett emiatt semmi neki, pedig eleinte alig evett, mert nehezen ment a szoptatás és a sárgaság miatt végig aludt, úgy kellett ébren tartani, hogy egyen eleget.. nekem pont azt mondták a csecsemősök, hogy szoptassam 3 óránként min 30 percet és akkor rendben lesz. Még jó, hogy a hozzáértők is ennyire egy véleményen vannak!

Kiscica: örülök, hogy sikerült az anyakönyvezést elintézni vezetéknév ügyben!

Kiscica, Bolygó: csatlakozom Ercsihez -küldenétek receptet kókuszgolyóhoz (bármikor jó kb május 11-ig)? Annnnnnyira szeretem, de ami receptet találtam olyan béna és nem finom. Hú, jót legutóbb még a gimis büfében ettem és az jó rég volt…

Szösszenet: örülök a jó híreidnek! Így nem hangzik olyan vészesen a csaszi.

Gratula a hétfordulósoknak!!!

És egy kép, hátha kicsit jobb lesz a rosszabb kedvűek hangulata:
Kép Kép Kép

Kép Kép
celesztina

Betegeskedőknek jobbulást!!!

Ercsi
Majd dobjál képeketm ha készen vagytok!

Bolygó
Majd holnaptól három nap pihi, és akkor be tudod pótolni az éjszakai nemalvást!! :wink:

És Közkívánatra a kókuszgolyci recept!

Igazi házi, Kisscica féle, szóval tuti más-máshogyan fogja leírni:

1 cs. darált keksz (lehet kapni fél kg-os kiszerelésben), ebbe szoktam beletenni kb. 2-3 ev. kanál keserű kakaót, 1-2 ev. porcukrot, pici fahéj. Ezt összekeverem, és én szoktam hozzátenni lekvárt is! Persze ilyenkor figyelni kell arra, h ne legyen túl édes se a lekvártól se a porcukortól. Én házilekvárt teszek bele, ami elég folyós, és ha még nem elég jó az állaga akkor egy kis tejjel felhúzom. Nem mindenki szereti, de én szoktam tenni még bele egy pici rumaromát, és ha van otthon, akkor meggyet teszek a belsejébe a golyóknak. Ilyenkor viszont tej helyett lehet a meggylével az állagát javítani!!
A golyókba meg úgy a legegyszerűbb belevarázsolni a meggyet, h kiveszek egy adag masszát, kilapítgatom a tenyerembe, bele a meggy és utána készül a golyó. Végül pedig kókuszreszelékben vagy csokidarában lehet meghempergetni!
Jó étvágyat hozzá!

Én nem csináltam meg, mert lelkisegélyt kellett tartanom nővéremnek meg anyumnak, mert ők együtt laknak és néha egymás idegeire mennek... Jól elment az idő, adtam megint a telefonszámlámnak és még golyó sincs... És mindjárt indúlni kellene, szóval tényleg nyomi ez a nap..

Kép

kisscica80

Ünnep előtti csend van :)
Biztos mindenki vásárol .. mi is most indulunk :)

Szép délutánt/estét CSajok!

Kép
szösszenet

Tegnap este sikerült a hiányzó dolgokat megvennünk Boginak és nekem a kórházi csomagba.
Már csak egy két apróság hiányzik, azt jövő héten megvesszük, aztán kész!!!
Az egyik szerzeményünk, szerintem tök ari! Kép Kép Kép

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösz
Tényleg nagy ma a csend!
Mi is megyünk még este vásárolni :? ! Semmi kedvem hozzá!

Azért remélem estére kicsit felpörög az élet!!

MAmik!!!!!
Majd írjatok menüt, h Ti mit szoktatok sütni/főzni Húsvét alkalmából!!!

Kép

kisscica80

MAry
Hú, ez tuti fog tetszeni a babódnak, jó kis színes meg mintás!!
Imádják az ilyet, úgy tudom! :D :shock:

Kép

kisscica80

Sziasztok!

Judit, őszinte részvétem Neked és a családodnak! Nagyon sajnálom...Kitartás, vigyázzatok magatokra...

Pumpóka, remélem jobban vagy egészségileg, és lelkileg is. Kívánono, hogy úgy alakuljon a napjaid - és főleg a holnapi - ahogy szeretnéd!!

Minden betegeskedőnek jobbulást, gyors regenerálódást!

Tényleg, Gumimaciról, Toncsiról stb. már rég hallottam. Remélem jól vannak.

Csatlakozom Litukához, én is szeretnék képeket látni, mindenevő vagyok...

a kókuszgolyót ne is mondjátok, mert mostanában elképesztően falom az édességet, szörnyű...előbb is elpusztítottam 2 perc alatt egyedül egy teljes toffiffe-t.

Én úgy begúbóztam itthon, nincs kedvem kimozdulni sehova egy pár napja. Viszont ha mennem kell (pl. vizsgálat miatt) akkor viszont arra jövök rá, hogy nem való nekem az itthonlét. Pl. úgy vásárolgatnék.. Kár, hogy már majdnem minden megvan, de ha nem így lenne se lenne már nagyon keret miből..

Kép
tim27

Én is várok recepteket. :)
Kiscica: Egy kissé máshogy tudom a kókuszgolyó-receptet, majd leírom. Lekvárral is fini lehet. Én rumaromát mindig teszek bele, nagyon feldobja, és meggyet is (de én nem a belsejébe szoktam rakni, hanem a tetejébe "belenyomom"! A többi ugyanaz, de van benne margarin is, a tiédben nincs?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Na csak bekukk...

Pumpi remélem már nálatok is jelentkezik majd..de amennyit nálam jelzett hogy nincs még ma sem tul jól...

vki kérdezte anyum..trombofilíás (vérrögképződéses betegség) amit kezelnek amennyire tudnak de már sok eset volt mikor gyógyszer melett is trombózist majd embóliát kapott..
és ez bármikor ujra lehet és bármikor végzetes is lehet..
de persze bárkivle bármikor bármi történhet sajna :(
emiatt a betegség miatt már gond van a szívével meg a pl kivették a méhét meg ezer műtétje volt már..de nem panaszkodom..

mert köszi köszi köszi hogy adtok jó hireket is...
:) :)

na majd késöbb még jövök
Vendég

Mezsó, gondolunk rád és Blanka babára, nagyon szorítunk értetek!! Minden rendben lesz!

Lituka, pont most akartam kérdezni anyukádról..Így már értem. Olyan rossz, amikor az emberben van egy "nyomás" ami mindig ott van vhol a lelkében, valamely szerettjéért való aggódás miatt...

Ja, és 47 cm-es az a kisbaba? Eszméletlen... A cigi tényleg megtette hatását...nem normális az ilyen ember
:cry:

Én mostanában olyan hülyeségeket csinálok: Nyújtózkodok össze-vissza mindig vmiért, és közben esik le, hogy pont ezt nem kéne...Utána meg szidom magamat 1000-el, és megy az aggódás, hogy ugye a köldökzsinór nem feszült meg annyira....ilyenkor arra gondolok, hogy amennyiben igen (annyi rossz ilyet hallottam) akkor az NST kimutatná, ugye lányok? Mármint akkor rosszabb lenne a szívhang(??) tiszta hülye vgyok...

Kép
tim27

Sziasztok!

Az én kókuszgolyómban a keksz mellett kávé, kakaó, cukor, rumaroma, és meggylekvár van :)

Szerintem ezt nagyon sokféleképpen készítik :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Mostanra sikerült visszaolvasnom az elmúlt napokat!

Mezsó: kitartás, remléljük Blanka gyorsan helyre jön!

Téjé: őszinte részvétem! :(

Pumpóka: remélem már jobban vagy és holnap minden oké lesz!

Szösszenet: örülök, hogy minden oké volt ma az ultrahangon!

Kiscica: mi szerdán megyünk Katához a Gólyafészek rendelőbe! Te a kórházba mész hozzá csütörtökön? Egyébként mi 15-re vagyunk kiírva, de az 5-ével nagyon kiegyeznék... :)

Rólunk: hát nekünk sincsenek túl jó híreink, bár amennyi a rossz hír volt itt az elmúlt napokban, a mi nyomorunk eltörpül ezek mellett: velünk csak annyi történt tegnap este, hogy valami vandál barom betörte a kocsink ablakát pusztán passzióból, mert nem tűnt el semmi, igaz nem is volt benn semmi, de ez látszódott kívülről is. Késő este Zorroapunak végig kellett járnia a környékét, hogy valami zárt helyre bekönyörögjük magunkat, mert ugye az utcán nem maradhatott a kocsi! Reggel meg irány az üveges, aki meg is csinálta, csak hát kb. egy fél babakocsi ára volt, mi tagadás, nagyon nem jött jókor! És a legszarabb az, hogy most megcsináltattuk, hazajöttünk, és semmi garancia nincs arra, hogy holnapra nem törik be újra! Hihetetlen milyen világban élünk... :(
Emiatt ma dolgozni sem tudtam menni, de legalább behoztam a lemaradásomat a háztartásban és takarítottam! Ja, és még a tegnapi napra jutott egy másik "jó hír" is: egy csomó pénzt be kell fizetnünk az APEH-ba szja bevallás kapcsán! :(

Bocsi mindenkitől, hogy én sem pozitív dolgokról írok, dehát ez van!
Jó hír viszont, hogy ma van Beninek a névnapja! :)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Mary!
Nálunk a függöny ugyanilyen anyagból van!

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok,
Még elég új vagyok itt.
ercsi_3 ! Mi is most szeretnénk festeni, de én úgy hallottam, hogy nem túl jó terhesen nézegetni a szobafestést, mert a vegyi anyagokat beszívjuk.... Te hogy vagy vele? Nincs túl sok kedvem ezért egész napra elmenni itthonról. :(

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Celesztina: Hú, ez rengeteg mennyiség szegény csöppségnek, nem csoda, ha bele kell küzdeni! Dehát a gyógyulásért mindent!

Kókuszgolyó-recept, ahogy nagymamám szokta készíteni:
Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 15 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 3 evőkanál kakaó (mi a jó erős hollandot vagy a Lidl-set szoktuk), forró tej (nem forrásban lévő) igény szerinti mennyiségben (ne legyen túl puha, de túl kemény se az állaga), rumaroma, meggy vagy szőlőszem, kókuszreszelék. A hozzávalókat összedolgozzuk, állni hagyjuk, golyókat formálunk és beleforgatjuk kókuszreszelékbe (vagy csokireszelékbe), és a tetejére meggyet vagy szőlőszemet teszünk.

Én még nem hallottam a lekváros verziót, de biztos fini lehet, majd kipróbálom. :P

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Zorroné: Sajnálom, ami az autótokkal történt. A biztosító ilyenkor nem fizet? (Lehet, hogy buta kérdés.) Nem értem, hogy lehetnek ilyenek az emberek, miért jó az nekik, hogy másoknak kárt okoznak! :evil: :evil: :evil:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

tim27

kösz szépen megvagyunk. tegnap előttig teljesen jól. de sajna, ha sokat sétálok akkor fáj a pocakom (görcsöl , meg keményedik- én már nem szedem a magnéziumot). ez engem rosszul érint, mert nem vagyok egy otthon ülős. ja, de amúgy teljesen jól , csakhogy pozitív legyek! :lol: :lol:
szerintem (!) a nyújtozkodás nem gáz. én is itt olvastam a fórumban, hogy gáz, de aztán átgondoltam :roll: . én járok terhestornára, egy gyógytornász tartja, aki szülés után a Klinikán is bent van, segít a mamáknak. és torna alkalmával az elején körbeséta, kezek fölfelé és séta közben egyik kézzel, másik kézzel nyújtózkodás, mintha a plafont szeretnéd elérni. na, én ebből gondolom, hogy lehet nyújtozni.
toncsi

toncsi80

Kamilla: Szép babaszoba! :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Anetto: nálunk lesz mostnában a szobafestés..de én nem megyek el otthonról..nem is tudnék hová..ennyi idősen már mindene nagyjából fejlett a babónak és azért nem egész nap azt fogom szipuzni sőt nem is fogom mert nem megyek be oda..szóval kellő odafigyelés melett és ha nem te festesz akkor sztem nincs gond..ugyis addig nem állsz neki pakolgatni mig meg nem szárad a festék..akkor meg ugyis ugy kivan szellőztetve h nem lehet gond..sztem persze

Na Zorroné..nálatok is megvan a gond..

nekem még itt rápakolnak a szüleim akik egész nap marják egymást..meg drága férjem is pont most akar kocsit eladni meg ujat venni amikor még a szoba sincs sehol..

és Juditra is nagyon nagyon sokat gondolok...
és Ágnesre is...

az én gondjaim is eltörpülnek..

azt mondják a tavasz milyen megújulást és örömöt hoz...sztem legtöbbünknek a BABA az egyetlen ami ezt alátámasztja majd igy tavasszal..
Vendég

Kiscica: ez a kenyérsütős kuglófom receptje..isteni fini...

sorrendben egymás alatt ahogy be kell pakolni a gépbe egmásra rá:

120 ml tej
3 tojás
210 gramm olvasztott vaj
1 kávéskanál só
90 gramm cukor
530 gramm liszt
3.5 kávéskanál élesztő

ezt inditom 4es programon..(kinek melyik a kelttésztás dolog nekem moulinex van)

aztán amikor sípol a gép (kb 30 perc után) beleteszem a apróra összevágott katica tejbevonót és a 10-15 dkg mazsolát...

aztán a többi csinálja magától..
ez az 1 kgos receptje..
Vendég

Sziasztok lanyok!

Teje!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Pumperka!
Vigyazz magadra!

Mezso!
Kitartas!
Probalj tapszert, ha nem megy szopi. Kozben meg fejsz es szoptatsz is. Kitartas es vigyazzatok magatokra.

Mary!
A kisagy nagyon szep!

Zorrone!
Nagyon sajnalom az autot, na meg a sok kiadast.
Az APEH-nak nekunk jo sokat kellett fizetnunk. Meg kolcson is kellett kernunk, de szerencsere mar vissza tudtuk adni. :shock: :shock: :shock:

Klarka!
Vigyazz magadra es tessek pihenni.

Szosszenet!
Orulok, hogy minden rendben volt.

En is voltam orvosnal es volt CTG-is.
Orvos szerint tul fogom hordani. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
A mehszajam semmit sem nyilt, hiaba gorcsoltam egesz szerdan es keszultem ki.
Igy potyara szenvedtem egy napot. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Magi
Vendég

Lituka: Szerintem is a baba sok örömet hoz nekünk, de nem hiszem, hogy az egyetlen örömforrás (bár a legfőbb, az biztos!!!). Vannak az életben apró dolgok, amik mellett hajlamosak vagyunk elsiklani, pedig ezek az apróságok is örömforrások lehetnek (pl. a tavaszi táj, egy szép fotó készítése, vagy ami téged megfog). Ezeket kell megtalálni, és belekapaszkodni, mert minél több ilyenre lelsz, annál kiegyensúlyozottabb leszel, és erősebb. Nem szabad csak egy dologba kapaszkodni! Megértelek egyébként, tényleg sok lehet ez neked (anyukád betegsége, szüleid vitája stb.), de nem szabad a körülmények áldozatává válni, és ezt magamnak is mindig mondogatom. Nehogy már mástól függjek! Persze ezt nehéz így leírni és pláne megvalósítani, egy életen át kell ezt tanulni, hogy jobban viszonyuljunk a dolgokhoz. Nekem elváltak a szüleim, és most messze lakom tőlük (70 km), és van nekem is sok családi problémám, amin gyakran elbőgöm magam, úgyhogy tudom, mi az depis hangulat, sőt! Remélem, érthető, ahogy írtam. Bocsi, hogy hosszú és esetleg kicsit kioktató-szerű voltam, csak szeretném, ha jobb hangulatod lenne! :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Csatlakozva Bolygóhoz, mármint, hogy vegyük észre a jót, a szépet, és értékeljük, küldök Nektek egy képet:

Kép

Mindenkinek SZÉP NAPOT!! :wink:

ercsi_3

Értem értem :)
és tudom hogy igy van ez csak nem mindig látunk tól a felhőkön..kell néha a szomorúság..mert ez is hozzánk tartozik :D

de hál istennek eddig mindig felálltam ha elbotlottam is..
de nem nyügősködöm amugy sem mert van itt olyan akinek sokkal nagyobb gondjai vannak mint nekem :(

szóval pozitívan látó csodaszemcsim elő is kapom azonnal :D :D :D
Vendég

Na, de nem csak ezt akartam írni...

Köszi a recepteket! Most aztán válogathatok! :lol:

Zorróné, ez nagyon durva... :evil:

Magika, úgy tűnik tehetsz bármit, a babád akkor jön, amikor Ő akar... a szerdai napod nem lehetett könnyű... :(

A nyújtózkodás szerintem se gond. Én éjjel feltartott kézzel szoktam aludni... :D vhogy úgy a legkényelmesebb... halmozva a "nemszabad"-okat... Háton, nyújtózkodva... :oops: De, ha úgy jó?!?!

Festés: szerintem csak a higítós, lakkfesték vagy mi, ami nem jó. Ezekben nincs higító, vagy legalábbis nem erős a szaguk, nem hiszem, hogy ártana. Ablak úgyis nyitva lesz. Elmenni nem akarok itthonról, sőt, képességeimhez mérten (nem hajolgatva, nem megerőltetve magam) asszisztálni is akarok benne. Nehogymár ne fessek Tücsök szobájában! :wink: (Amúgy mióta babás vagyok, kifestettük az egész lakást...)

ercsi_3

[quote="bolygó"][ írta:bolygócolor=blue]Zorroné: Sajnálom, ami az autótokkal történt. A biztosító ilyenkor nem fizet? (Lehet, hogy buta kérdés.) Nem értem, hogy lehetnek ilyenek az emberek, miért jó az nekik, hogy másoknak kárt okoznak! :evil: :evil: :evil: [/color]

Az a gond, hogy nincs a kocsin casco... Bár most gondolkodunk rajt, hogy kötünk rá...
De nem is a pénz miatt nem tudom túltenni magam a dolgon, hanem egyszerűen nem értem, milyen emberek vannak! Miért tesz valaki ilyet? Miért? Ki képes ilyen céltalan rongálásra? És ez csak egyre rosszabb lesz, nagyon rossz fele halad ez a világ! Ilyenkor sajnálom Benit, mert még nem tudja milyen világba kell születnie...

Magika: azt hittem te tuti dobogós leszel... :D Most meg azt mondják túlhordod? :shock:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Sziasztok,

nekem van egy jó hírem :) :) Elment a férjecském bevásárolni és mivel napok óta én is alig húzom magam megkértem, hogy vegyen nekem papucsot a szülőszobára. Azt hiszem le fogom fényképezni :) :) Ciklámen vászon tangapapucs ciklámen kövekkel kirakva :) :) Iszonyatos, de azt mondja, hogy a többi még gázabb volt :) :)

Kép
Kép
mango.

Szösszenet, nekem azt mondta az egyik barátnőm, aki a házban lakik, hogy nem napról napra, hanem óráról órára növök :) :)

Csajok, sokkal szebbek vagytok pocakkal!!! (csak egy kései reakció a kb. 10 oldallal ezelőtti képekre)

Kiscica, bocsi, biztos megint keveredtek a nevek a fejemben, de most már nem nézem vissza, h. ki kérdezett.. Sajna nálam van egy kis csúszás az olvasásban és a reagálásban...... Amúgy akartam már írni neked, hogy egy darabig én is Maszatnak hívtam Csengét, most meg már van vagy 100 beceneve :) Néha csak nevetek magunkon :)

Kép
Kép
mango.

[quote="mango."][ írta:mango.b]Szösszenet, nekem azt mondta az egyik barátnőm, aki a házban lakik, hogy nem napról napra, hanem óráról órára növök :) :)

Ez jó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekem megtiltotta párom a mérlegre állást, mert ahányszor ráállok, annyiszor mindig többet mutat .. félek, előbb-utóbb kiakadna :lol: :lol: :lol: :lol:
20 kg plussz .. hát ezt sem gondoltam volna.
De a tények makacs dolgok :D És az TÉNY, hogy a 4 db terhesnadrágomból 1 db jön rám :oops: :oops: :oops:
1,5 hetet kibírok 1 db gatyával .. na de mit fogok hordani szülés után? Kész anyagi csőd lesz felruházni :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Szössz, teljesen megnyugtattál, hogy 20kg-t híztál... Tök jól nézel ki, és nem is látszik! Akkor bízhatok benne, hogy rajtam se fog... :oops: Igaz, én még "csak" 13-14 környékén járok, de nekem 1 hónappal több van hátra, mint Neked! Szülés után simán fogod hordani a RÉGI cuccaidat! :wink: (végső esetben a 4 terhesgatyó is tuti rád fog menni! Hisz szülés után eltűnik a pocakod is, meg a kilókból is sok!)

ercsi_3

na sztem ma én irtam a legtöbb h.sz.t...és lehet kinyirtam a topikot azért nem irt senki..:D :D :D
jójó biztos más oka is van csak próbáltam elvicceskedni a dolgot..gondolom mindenkinek megvan a maga gondja baja igy ünnep elött..
vásárolni óriáspocóval..rokonlátógatóba menni a zötykölödős uton..ráadásul félpercenként pisilni kell..meghát menüt összeállítani..jópofát vágni a rokonokhoz..ismerősökhöz akik töbezredszer is megkérdezik a héten hogy hogy vagy? aztán folytathatnám..de félek uncsi lennék...

ugyh mára tényleg bekuss....
csak hoztam vmit...

Húsvéti Üdvözlet helyett...Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak
erőt kérek a hétköznapokhoz.
Taníts meg a kis lépések művészetére!

Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és
forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és
tapasztalatokat!
Segíts engem a helyes időbeosztásban!

Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú
vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez!
Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak
átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem
a váratlan örömöket és magaslatokat!

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek,
kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó
ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások
mondják meg nekünk.

Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.
Kérlek, segíts, hogy tudjak várni!
Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra.

Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb
és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk!

Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és
a megfelelő helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot
közvetíthessek!

Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől!
Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!
Taníts meg a kis lépések művészetére!

Mindenkinek szép estét...továbbra is sok erőt és kitartást akinek szüksége van Rá...

és kívánok a Mennyasszonyunknak hogy pihenjen le minél elöbb és holnap legyen nagyon nagyon nagyon nagyon BOLDOG FELESÉG...
Vendég

Az én súlyomban az a szomorú, hogy csak 10 kg. plusz van rajtam kb. Nem voltam eddig se sovány :( De majd leszek, ha 2 gyerek után kell futni :) :)

Szülés után mackónadrág és hálóing lesz az egyenruhánk :)

Kép
Kép
mango.

Tényleg, holnap már szombat, Pumpi esküvője... Szegény hogy izgulhat... Engem úgy kéne betolni az anyakönyvvezetőhöz :)

Kép
Kép
mango.

[quote="mango."]
írta:
mango. Szülés után mackónadrág és hálóing lesz az egyenruhánk :)

vagy mackóshálóing... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

ercsi_3

[quote="nici"]
írta:
nici
Evéshez még annyit, hogy a szőlővel is vigyázni kell a gyümölcsök közül, mert azt mondják az is puffaszt!

Szőlő légyszi viselkedj! :D :D :D
Bocsi a lényeg:
Mezsó+++++++++++++++++++++++++
Téjé őszinte részvétem!Én 11 évesen vesztettem el az anyukámat,most 27 vagyok.Még mindig hiányzik és minden nap eszembe jut és tudom h ez nem vigasz de hidd el az idő enyhíti a fájdalmat.Ez nem közhely az anyám még mindig az anyám és veszettül hiányzik de szerencsére megtanultam együttélni a hiányával.Hülyén hangzik de remélem érted.
Pumpóka neked is+++++++++++++++++++++++++++ és ha még nem gondoltad meg magad akkor NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT!
Étel:a tesóm is túl korán kapott tejet és nem egyből jött ki a baj hanem pár év múlva.Aztán elmúlt és most 30 fölött olyan szinten van h szinte semmit nem ehet.Gyulladásban van a vastagbél szed vagy 8 féle gyógyszert stb.Nem szép de ez van.Nem értem minek erőltetni csak mert valaki azt mondja nem lesz baj.Majd lesz ideje h ilyesmit kapjon.Minden kornak megvan a kajája és nem fog éhen halni a gyerek ha nem 3 hósan eszik tejet.Persze tisztelet a kivételnek (nono)de amig van más én nem kísérletezek.Nem marad le semmiről ha egy év után kap tejet mert nem akarok olyan életet neki mint a nővéremnek.
Bocsi h nem írok most mindenre de már fáradunk mi is.
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm én is a kókuszgolyó recepteket! :D

Én is fáradt vagyok :o ma különösen sokat fájdogált a hasam, de nem vészesen, csak sokat.

Remélem, Pumpóka jobban van már, drukkolok neki!!!!

Nálunk már ma megjött a nyuszi, próbáltam tojásfát is készíteni: olyat, ami barkán lévő nyuszi- meg tojásos dízsek, de réémesen béna lett :cry: de persze ez nem gond. nálunk amúűgy a húsvéti menü az lesz, amit anyósom készít :D én nem tudok semmi húsvétit :? Próbáltam nézni bárány-recepteket, de egyik sem tetszett vagy túl bonyi volt. De persze lesz sonka itthon is, meg főtt tojás, sok zöldség (saláta) és torma is, ha holnap kapunk (tescoban elfogyott :shock: pedig kora reggel volt párom...) Ja, meg kalács.

Kép Kép
celesztina

[quote="ercsi_3"] írta:ercsi_3
[quote="mango."]
írta:
mango. Szülés után mackónadrág és hálóing lesz az egyenruhánk :)

vagy mackóshálóing... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyik jobb, mint a másik :lol: :lol: :lol: :lol:
Én azért bizakodó vagyok ... ;) :)
De az biztos, hogy az első hónapokban a lányom jólöltözöttebb és rendezettebb lesz, mint én :lol: :lol:

Ercsi
- Nekem mindenki azt mondja, nem látszik a 20kg .. sőt,el sem hiszik .. pedig ilyenben nem viccel egy nő :lol:
Viszont én érzem .. és a nadrágok mutatják ..
Csak a 176 cm-emen eloszlik .. :)
Remélem, hogy azért nem kell teljesen új ruhatárat nyitnom ;)

Mango
- Amikor láttunk, az ég világon kívül nem volt semmi baj az alakoddal .. úgyhogy CSEND! :) Biztos most is csini vagy ..

Észrevettétek, hogy ritkulnak a pocakfotók? Nem is értem, miért :mrgreen: :mrgreen: :D

Kép
szösszenet

Pumpóka - Ha olvasol minket ..
Holnapra ezer drukk, remélem már jobban vagytok!!!
Csodaszép leszel, és ügyes!
Várom nagyon az élménybeszámolót!
ÉS persze nagyon sok boldogságot kívánok!

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Téjé, őszinte részvétem. :cry:

Szoptatás alatti evésről: van aki bármit megehet és a baba tökéletesen jól érzi magát, van akinek az összes tejterméket száműznie kell az étrendjéből (beleértve a tejszármazékokat tartalmazó felvágottakat, mindent), hogy csökkentse a baba hasfájását… Én a k betűt kajákat az első 6 hónapban nagyon kerültem, és a szénsavas üdítőket is, ja és az aprómagvas gyümiket. Aztán szép lassan visszaálltam. Utána már nem volt gond. Dominó 21 hónapos koráig szopizott, most január végéig, ivott bailey’s-es tejcsit is :D Meg pálinkásat az esküvőnkön augusztusban. Nem volt ellenére :lol:
Szóval ez nagyon babafüggő…

Tehéntej: Dominó elmúlt két éves és még nem kapott. Egy darabig még nem is fog.
Savanyított tejtermékeket (joghurt, tejföl stb) pedig 1 éves kora utántól kap. Én nagyon figyelek erre, próbálom a lehető legminimálisabbra csökkenteni az allergia kialakulását. Ezért nem kapott még aprómagvas gyümölcsöt sem egyáltalán….

Jaj, olvasom hogy mezso Blankája még mindig sárga :( A csudába :( Reméljük a kékfény hamar helyrehozza!
A blilrubin ürülése egyébként csak egy bizonyos fokig ürül a széklettel… addig tényleg jó a nagyon sűrű szoptatás. De ha túllép egy szinten akkor pont az ellenkező hatást váltja ki, az anyatejben lévő enzimek gátolják a bilirubin lebomlását :?

Ollem, nagyon aranyos az ágynemű :)

Ercsi jaj de jó ez a virág kép :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Pumpókának én is sok boldogságot! (egy kicsit javulhat a Zoli :wink: )

és mindenkinek kellemes Húsvétot! aki szereti annak sok locsolót! :D
toncsi

toncsi80

Sziasztok Mamik!

Hú látom jó sok golycireceptet raktatok fel. Ez tényleg olyan, h nincs két egyforma elkészítése!! Lekváros verziót én is barátnőmtől tanultam, és nekem nagyon bejön!!

Litu
Még egy kérdés a kuglófhoz!!!
Ezt meg is sütöm a gépben, vagy csak dagasztom, és utána átteszem fuglófformába?? :oops:

Zorróné
De jó, h jelentkeztél!!
Mi majd a Bártfaiba megyünk ctg-re, csüt este! Sajnos nem fogunk talizni, de majd a következőt összeszervezhetjük, ha gondolod! :wink:
Sajnálom nagyon, ami a kocsitokkal történt. Remélem több ilyen nem lesz már!!! Nekünk zárt teremgarázsban karcolták meg kétszer a kocsit úgy, h totál festéket leszedve, meg a zárakat is tönkretették! Mindezt egy 2 hónapja átadott házban!!!
Látod, zárt helyen sincs biztonságban az autó, sőt, ott sokszor nagyobb a lopás, mert ott nem zavaják őket az utcán áthaladók!!

Mango
Ti is Maszatnak hívtátok Csengét?? :D Szerintem olyan aranyos becenév! Már pici magzatkora óta így hívjuk, és tuti, h születés után is mégsokáig ez lesz a beceneve! A Barnabás vhogy. nem áll a szánkra!!

Magi
Még mindig egyben?! Pedig megy neked is a drukk ezerrel!!!!

Ercsi
Köszi a szép virágot! Én is gondolkoztam rajta du. h dobok fel vmi. kedvcsináló képet, de nem találtam semmi jót!

Kamilla
Szép a babószoba! ÉS tényleg olyan a függöny!! Varratad??

Pumpi
Sok-sok boldogságot Nektek holnapra!!! És kitartást, biztosan minden rendben lesz!!!

Szösz
Nekem nem kell megtiltani, h mérlegre álljak, mert nincs itthon ilyen csúnya szerkezetünk!
Arra azért kiv. leszek, h mi fog rámjönni nyárom a cuccaim közül. Már elterveztem, h beruházok jó sok tunikába! Szellős, ápol és eltakar!!!

Örülök, h estére kicsit felpörgött a topik, bíztam bennetek nagyon!! Olyan rossz volt itt ülni egész nap úgy, h közben pangott itt fenn minden!!

Kép

kisscica80

Ja, tegnap mi is voltunk UH-n.

KisBatyut 1803 grammosra becsülték,
BPD: 84,2 cm
FL: 5,99 cm
HC: 29,15 cm
AC: 27,34 cm

A feje 3 héttel nagyobb babáénak megfelelő. :shock: A többi adat is 4-6 nappal kb. Hát nem lesz pici baba :)

Esetleg aki ilyen 31 hét körül volt UH-n, tudna nekem írni BPD-t? volt másnak is ilyen nagy?

Mentem, kezdődik az apácasóó...már ezerszer láttam, de szeretem :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?