A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ez például elég jó áron van ahhoz képest amit kapsz érte...
kb a fele mint újonnan...

Feladó: vizi palma (vizipalma) hozzászólások (0 db) >>

Értékelje az eladót!

Peg-Perego komplett szett

Eladó Budapesten egy megkímélt állapotú babakocsi szett, Safari színben.
-Perego P3-as kétfunkciós babakocsi
-Navetta mózeskosár
-Primo Viaggio hordozó,autósülés-vizszintjelzős talppal.

Ár:88.000.-Ft

Feladás: 2007.10.15. 21:30 Lejárat: 2007.12.15.

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

vagy ez...
Feladó: P. Andrea (Andan) hozzászólások (0 db) >>

Értékelje az eladót!

Peg Perego Venezia sok tartozékkal

Eladó használt Peg Perego Venezia babakocsi lábzsákkal, esővédővel és pelenkázótáskával (+ pelenkázóbetéttel) együtt 23.000 Ft-ért!

- lapra csukható, összecsukva magában megáll
- 5 pontos biztonsági öv
- kerekei bolygósíthatók vagy fixálhatók, rugósak, illetve külön-külön fékezhetők
- megnagyobbítható és levehető a karfája
- szabályozható magasságú tolókar
- tolókarja átfordítható, így két irányból tolható
- a háttámla vízszintesig dönthető, lábtartója két fokozatba állítható
- tető, melyet cipzárral napellenzővé alakítható
- a lábzsák cipzárral nyitható
- nagy bevásárlóháló
- karfára játéktartó háló rögzíthető, így a babakocsiból nem potyog ki semmi

Több fotót is tudok küldeni mailben. Érdeklődni: pandan23@freemail.hu (csak napközben), vagy 06-20/473-2134 (bármikor).

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Az utóbbi olyan 80000 körül van újonnan...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, koszi a sok infot. En meg ilyeneken nem is gondolkozom, ugy vagyok vele, hogy Karacsony utan raer rendezgetni a babaszobat, babaholmikat. Elotte meg ugy is masok ajandekozasval vagyunk elfoglalva.
De jo, mert adtal egy ralatast az arakra, fontos tudnivalokra.
katavirag

Szívesen!
Örülök ha segíthettem valamit... :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hát lehet, hogy ez hülyeség, de mi se gondolkodtunk még semmi ilyesmin. Sőt januárig nem is fogunk. Még neveken se gondolkodtunk. De talán azon majd egy picit előbb elkezdünk "vitatkozni". :) Csak azt tudjuk, hogy nem akarunk különleges nevet és "divatnevet" se. A férjem egész életében a nevével szív, úgyhogy megtanulta a leckét.

Na, akkor nekem is van egy ötletem a topikkal kapcsolatban. Szerintem elég sokat elmaradoztak a kezdeti bejelentkezés után, meg vannak akik nem is érzik magukat idevalónak, (bár ezt én sem igazán értem) összevonhatnánk a két táblit...Ha egy a topik, akkor legyen a tábla is egy. Na? Vélemény?

Kép

Kép
kamilla306

A tabla lehetne egy, csak annyi nev volt rajta, hogy Szosszenet vallalta az aprilist, Csoppke a majust. Ugyhogy ezt nekik kellene megbeszelniuk. Foleg, ha Csoppke elpartol tolunk... :cry:

Apropo :!: Elarulja nekem valaki, hogy fotokat milyen formatumban lehet ide feltenni. Nekem mindig azt irja ki feltoltes utan, hogy hiba tortent, vagy a fajl tipusa nem megfelelo. Pedig a kep nagysag nem lepi tul a megengedettet.

Ja, Kamilla :!: A te neved nagyon szep :!: Megkerdezhetem, mi a ferjed keresztneve :wink: A szivrol azt olvastam, hogy terhesseg alatt megno a keringo vermennyiseg es a pulzus is 20%-kal. Nem ritkak a ritmuszavarok, hirtelen szivdobogaserzesek.
katavirag

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:34-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:35-kor.

Kép
1bambi

Ami már most is aktuális lehet...

Én használok kismama övterelőt... használtan lehet azt is olcsóbban kifogni mert persze az eredeti ára ennek is horror... akik sokat ülnek kocsiban azoknak nagyon tanácsos, ugyanis egy kissebb koccanás is annyira befeszítheti a pocin az övet, hogy az komoly bajhoz vezethet... régen állítólag nem volt kötelező kismamiknak bekötni magukat mert az kevésbé volt veszélyes... de ma már ezt lehet kapni így büntetnek ha nincs a kismama bekötve...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szerintem is legyen egy tábla...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Illetve a szoptatós párna!!! Nagyon meg tudja könnyíteni a nagy pocakkal való alvást!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szerintem már érdemes most is gondolkodni, utánnan nézni, hogy mi az ami valóban hasznos... pl mérleg szerintem teljesen felesleges... kivétel ha korababa, akkor érdemes figyelni mennyit eszik de amúgy felesleges aggódás...

Légzésfigyelőt én mindenképpen szeretnék Áronnál is volt de az nagyon vacak nem lehetett használni állandóan beriasztott... ebből szerintem az Angel care jó...

Kép
Kép
Kép
mamacka

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:35-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:36-kor.

Kép
1bambi

Még egy utolsó, aztán befogom :cry: :cry: :cry:

Jógás mamik!!!!!!!!

Hogy haladtok? Jártok tanfolyamra? Tetszik?
Én vettem egy dvd-t, ami nagyon tetszik, jól ellazít (bár még csak megnéztem) és nov-ben indul tőlünk nem messze (kb. 200 m) kismamajóga tanfolyam, sajnos csak hetente egyszer és lehetetlen időpontban (azt hiszik, hogy a kismamáknak nincs munkahelyük, mindig ráérnek), de valahogy kijátszom, hogy ott legyek.

Valaki jár kismama tornára?
Tornáztok csajok?
Én egy kicsit belustultam, ill. óvtam magam, de most már kellene valmit csinálni...

Ölel:1Bambi

Kép
1bambi

Sziasztok,

Én még új vagyok, bár már olvasgattam a babanet társalgót amióta a baba gyanú felmerült. :)
Most 12 hetes és 4 napos vagyok! Április 29-re írták a szülést, hát majd kiderül.
kisfruzsi

Katavirág! Picit megnyugtattál, hogy "normális" a szívritmus zavar, de attól függetlenül nagyon rossz érzés. Mintha ki akarna szakadni a helyéről. Persze majd ha EKG-ra megyek, tutira abban a pár percben nem lesz semmi.
A férjemet Ben-nek hívják és vezeték névvel együtt soha senki nem érti meg elsőre. Aztán meg jönnek a szokásos kérdések, hogy ez meg milyen név és hogy-hogy ez a neve stb-stb...Az egész élete egy nagy magyarázkodás és utálja. Úgyhogy a mi gyerekeinknek normális nevük lesz.

Ikrekkel lehet tornázni? Attól félek kinyílik a méhszáj, meg ilyenek. Pedig érzem, hogy valamit kell csinálnom, mert aztán majd nem fogok tudni szülni annyira legyengülök.

Hát a 12 hetes Uh tényleg egy kész csoda lesz. Eddig csak pacákat láttam. :) Annyira várom már!

Na megyek, mert várnak a cicuskáim. Este mindig felülnek az ablakomba nehogy véletlenül elfelejtsek vacsit adni nekik. Olyan édesek imádom őket! Három évig babapótléknak használtam őket, a sok sikertelen hónap alatt ők nyújtottak vígaszt nekem. Bocs, kicsit dilis vagyok....

Nem is hallottam olyat még, hogy kismamabiztonsági öv. Pont arra gondoltam, hogy nem kötöm be magam, mert nyomja a hasam pont ott, hátmég ha fékezek is! Na ennek utána nézek!

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!

Vagyok én is, csak tegnaptól -másfél hónap kihagyás után- visszamentem dolgozni, és nehezen megy a visszarázódás...
Hányingerekkel már egész jól állok, bár ma délben rohannom kellett amikor megláttam az egyik kollégám cézár salátáját az ebédlőben! :-)
Kamilla, a hirtelen szívdobogásokat én is éreztem a 10-12.hét körül, de mostanra már elmúlt!
A szülés várható időpontjával nekem annyi a gondom, hogy mióta nem szedek fogamzásgátlót (április óta), kétszer jött meg csak a mensim, egyszer május végén, egyszer meg júlis 9-én! Szóval ha eszerint számolok, akkor április 14 a szülés, de ez szinte biztos, hogy nem lehet ilyen rendszertelenség mellett. Ezért aztán csak az uh eredményekre támaszkodhatok, ami szerint ma 13+1 hetes a baba...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Lányok, azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek a fogadott orvosról? És hogy ha fogad az emberlánya, akkor az mennyibe is kerül????
kisfruzsi

Jujj, annyi mindent írtatok, kérdeztetek!
Hajdu drnő azt mondta, hogy nyaki redő méréséhez a betöltött 12. héten kell menni UH-ra.

Babakocsit és nagyon sok babaholmit érdemes megnézni a babaszoba.hu-n, ott jól rá lehet keresni, szépeket lehet kifogni, mamackának igaza van. A babaneten én sosem tudtam olyan jól keresni, mint ott. Sokan esküsznek a Peg Peregora, az állítólag használtan is nagyon megbízható. (nekünk örökölt kocsink van, egy névtelen matuzsálem, de nem is akarok újat. Mi sokat kendőzünk, inkább egy nagyon profi hordozókendőt kértem a harmadik babának :) Közlekedni is egyszerűbb vele, és a harmadik gyereknél már nagyon kell.)

Nekem is más időpontot számolt a doki, mint a kalkulátorok. Doki azt mondta, h. utolsó menzesz időpontja+egy hét-3 hónap. Nekem így két nappal későbbre számolta, mint a netes kalkulátorok. (április 11 vagy 13.

A terheléses vércukornál örüljön, aki zsömlézhet-tejezhet! Nálunk még mindig a 2 dl víz+ 7 dkg cukor összetételű irtózatos löttyöt kell lehajtani éhgyomorra, ezen a fél citrom sem enyhít sokat, amit belecsavarhatok :cry:

Emi, azt hiszem, Katavirággal tévesztettelek össze, ne haragudj.

Kamilla, nálunk a jógára szoktak ikres mamák járni, szerintem az annyira nem megterhelő, mint a torna, és a relaxációt is másképpen vezeti az oktató, ha van ikres mama.

Szóljatok, ha sokat okoskodok. :D
Üdv
Nuska+
nuska1

Sziasztok,

kismama öv terelőt pár napja láttam az egyik CORA-ban 11 ezer ft-ért. Szóval nem olcsó, de tényleg jó.
Bevallom én mindenkinek megígértem hogy januárig nem vásárolok semmit, de nem bírtam ki. Úgyhogy van már babakocsim (Peg Perego az enyém is, nem három kerekű, mert az nekem nem tetszik), és kaptam már baba szőnyeget is, meg kiskádat, sőt mérleget is :lol: :lol:
A szoba berendezésével még várok, de szerintem csak decemberig.

Fruzsi,

Mindenekelőtt gratula és üdv köztünk.
Fogadott orvossal kapcsolatban: nekem pl. az van. Nála 7 ezer Ft egy vizsgálat (Ebben már az UH is benne van.) A szülés 60 ezer pénz lesz.
Előnye: nem kell várnom a rendelésen, szó nélkül beengedi a párom az UH-ra, mindig kapunk képet is az UH-ról, ha gáz van Non-Stop elérem, igyekszik mindenről tájékoztatni
Sajnos ez nem minden kórházban van így. Persze, vannak nagyon jó SZTK-s orvosok is.

Kép
emi29

Semmi baj nuska :) Egyébként, mikor raksz fel vonalzót?

Kép
emi29

Köszi Emi a választ!
Tudod, nem vagyok abban biztos, hogy kapok-e valami pluszt azérrt, mert fizetek. A doki ahova járok SZTK-s, és normális, ultrahangra a kórházba mentem, a 12 hetesre. Kérdztem a dokit, ő is szülész abban a kórházban, de nem tudom egyenlőre, hogy lenne-e valami kockázata, ha csak az ügyeletesnél szülnék?
És hidd el nem csak a pénz miatt gondolkodom ezen.
kisfruzsi

Sziasztok!

Mamacka - Köszi a nagyon sok hasznos infot a babakocsiról. Tényleg fog segíteni! Viszont mi nem gondolkozunk ilyen horribilis összegű babakocsiban :lol: Én 30ezernél többet nem vagyok hajlandó szánni rá .. nézegettem a használtakat, és annyiért találtam jókat. Kérdés, mennyire van elhasználódva .. a képekről ez nem látszik.
Övterelő, szoptatós párna .. jó ötletek, köszönjük ;) :)

Amúgy mi azért kezdjük el már most beszerezni ezeket a dolgokat, vagy legalábbis tájékozódni róla, mert a porckorongsérvem miatt várhatóan a 6-7. hónaptól nem fogok tudni órákat mászkálni a bababoltokban. :( Sajnos bele kell kalkulálnunk, hogy nekünk nem 6 hónapunk van még megvenni mindent, hanem 3 .. max 4 ... :(
És a családban nincs picike .. csak barátoknál, ahol örüklésre nem számítunk nagy dolgokban .. max. ruhákban :)
Szóval nekünk be kell szereznünk mindent :lol:
De annyira új nekünk az egész helyzet, hogy most, hogy belemásztam pl. a babakocsik rejtelmeibe, nem is bánom .. annyiféle van, a bőség zavarában nem is tudom mit akarok :lol:

Kamilla - Nevekkel még mi is gondban vagyunk .. és bőven van idő kitalálni .. na az derékfájósan is fog menni ;) :lol:
A tábla összevonásával az a baj, hogy ha egybe rakod a két hónapot, akkor annyi név lesz rajta, ami olyan hosszú táblát eredményez, amit nem enged fel a babanet ...
Talán az is megoldás lenne, ha sűrűbben látnánk májusi táblát.
De Csöppke mondja is, hogy mehetnek hozzá az infok.
Vagy csináljon táblát olyan májusi is, aki sűrűn itt van velünk ..
Hmm??

Bambi - Én a náthám miatt még mindig nem tudtam elkezdeni a jógát. De tornázni járok egyénileg egy gyógytornászhoz .. meg próbálok itthon mozgolódni (persze bőven lehetne többet) ... csak másznék már ki 100%-osan a nyavajából. De minden 2. tanítványom beteg ... így nem könnyű :( :(

Mennyit írtam ... és még így sem tudtam elolvasni mindent.
Remélem mindenre reagáltam, ami nekem jött hozzászólás vagy segítség :oops:

Kép
szösszenet

[quote="emi29"]F írta:emi29ogadott orvossal kapcsolatban: nekem pl. az van. Nála 7 ezer Ft egy vizsgálat (Ebben már az UH is benne van.) A szülés 60 ezer pénz lesz.
Előnye: nem kell várnom a rendelésen, szó nélkül beengedi a párom az UH-ra, mindig kapunk képet is az UH-ról, ha gáz van Non-Stop elérem, igyekszik mindenről tájékoztatni
Sajnos ez nem minden kórházban van így. Persze, vannak nagyon jó SZTK-s orvosok is.

Szerencsére az én SZTK-s orvosomnál ugyanezek a paraméterek .. csak ingyen .. De ez kivételes ..
Az UH-n mindig kapok képet, sokáig vagyok bent, és jöhet párom is. 2000Ft-ért meg videora veszik az egészet ..
Jó, azért szoktam a dokinak néha adni némi zsebpénzt :D
És ha fogadni szeretném őt a szüléshez, az is Emiéhez hasonló áron lesz. De ezt még nem döntöttem el .. majd folyamatában.

Kép
szösszenet

[quote="kisfruzsi"]n írta:kisfruzsiem tudom egyenlőre, hogy lenne-e valami kockázata, ha csak az ügyeletesnél szülnék?
És hidd el nem csak a pénz miatt gondolkodom ezen.

Nálam sem a pénz-kérdés miatt van ez még függőben.
Lehet én is ügyeletesnél szülök .. még nem tudom.
Szerencsére ezt van még idő átrágni :D

Kép
szösszenet

Szösszenet

Igen, azt hiszem igazad van, még tényleg van idő! Csak hát már gondolatban a szülésnél járok! :P
De gondolom ez ismerős.
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"][ írta:kisfruzsicolor=blue]Szösszenet[/color]

Igen, azt hiszem igazad van, még tényleg van idő! Csak hát már gondolatban a szülésnél járok! :P
De gondolom ez ismerős.

Oh, hogyne lenne ismerős .. :D
Én azért is várok vele, mert a sérvem miatt az sem tisztázott, milyen módon szülhetek .. és az is befolyásolja az orvos-választást nálam ..
Hát halmozottan bonyolult a helyzetem :lol: :lol:

De pénteken 4D-s UH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon Nagyon VÁRJUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
szösszenet

15 hetesek vagytok? Ilyen korán is érdemes már a 4D? Mi eddig azt gondoltuk, hogy majd a 20-22. hét körül megyünk.
Lenne még egy kérdésem: a 16. héten csak vérvétel van? és csaqk utána a 18.-on van ultrahang?
kisfruzsi

Én legutóbb a 12. héten voltam UH-n .. a tarkóredő szűrésen.
Akkor mondta a doki, hogy AFP (ami csak vérvétel) a 16. héten lesz, oda megyek jövő héten. Aztán a 18-20. hét között lesz a következő kötelező UH.
Ezért döntöttünk úgy, hogy nem a 20. héten megyünk 4D-re .. mert akkor úgyis ott a kötelező is ..
Viszont már majdnem 1 hónapja nem láttuk a babát, és a 4D-t a 14. héttől sokan ajánlják. Barátnőmnek 14 hetesen megmondták a nemét ..stb :) Úgyhogy mi a 15. hét végén, most pénteken elmegyünk, és megkukkantjuk a babucit, és bízom benne, hogy a névválasztásban is segít nekünk .. és nem takargatja magát :lol: :lol:
Utána majd a 30. hét környékén megyünk legközelebb 4D-re .. addig járjuk a kötelezőket :)
(lehet hosszú voltam :oops: :oops: )

Kép
szösszenet

Ez nagyon izgi!!!
Mahd feltétlenül írd meg, hogy mit láttatok!
kisfruzsi

"Mezso, a vilagert sem akartalak halalra remiteni. Az elolfekvo lepenynek vannak valtozatai, vandorolhat is a meh novekedesevel. De arra lehet szamitani, hogy csaszarral szulsz."-->katavirág: tudom hogy nem akartál megrémíteni,hát az első gondolatom nekem is az volt,hogy tuti császár,de azután elkezdtem inkább optimistábban felfogni a dolgot.Ha mondjuk még december végefelé,januárban is masszívan elölfekvő lepényem lesz,akkor majd elkeseredem...De addig nem!!!Csak azért sem!!Hátha az optimista gondolataim majd vándorlásra bírják a lepényemet!! :lol:

Kép

Kép
mezsó

[quote="katavirag"]A írta:katavirag tabla lehetne egy, csak annyi nev volt rajta, hogy Szosszenet vallalta az aprilist, Csoppke a majust. Ugyhogy ezt nekik kellene megbeszelniuk. Foleg, ha Csoppke elpartol tolunk... :cry:

Nem pártolok el! :) ÉN már mondtam korábban is hogy lehetne egy tábla, de az túl nagy lett volna, ezért lett így kettő. Viszont a májusiban alig vagyunk, úgyhogy lehet hogy odaférne az április alá. De nekem 8. :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!

A kismama övvel én is egyetértek, mert már utóbbi időben nekem rossz helyen szorított az öv. Hála én kaptam egyet a sógornőmtől, mert neki most nem kell. Amúgy olyan 10-15 ezer ft-ba kerülnek, örültem is hogy ezt legalább nem kell megvennem. :lol: :lol: :lol:

Kép
adri0422

No, mennyit írtatok! :shock:

A kismama övterelő szerintem csak egy jó biznisz, én is minden nap vezetek, de simán meg tudtam oldani az előző terhességemnél is, hogy szépen a pocak alatt menjem az öv. Bababoltokban lehet kapni, olyan 10e forint körül van.
Ilyen:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

A babaholmi beszerzéséről: persze mindenki maga dönti el, hogy mikor és hogyan kezdi el bezserezni a holmikat, de egy jótanács: nagyon nem olcsó...és ha valaki a végefelé egyszerre akarja megvenni az húzós lehet. :? Azonkívül nagy pocakkal már nem olyan szívesen nézelődik az ember ókákat, hogy megtalálja a legjobbat. Én a kisfiammal már a 12. hét után elkezdtem nézelődni, és 13 hetesen már megvolt a babakocsink. A 30. hétre teljes harci díszben állt a babaszoba, és már csak nagyon apró dolgok matadtak. De 33 hetesen terjesen készen voltunk, és a kórházi pakk is készen állt. És utólag azt mondom egyáltalán nem bánom :D Akkor már akkora hasam volt, hogy egyáltalán nem lett volna kedvem órákat bababoltokban nézelődni. Akkorra már csak a babaruhák mosása és vasalása maradt.
Na, jó hosszú lettem, bocsi :oops: :lol: Csak, azoknak mondom akik nagyon a végére tervezik, hogy szépen apránként is meg lehet venni a holmikat, főleg a nagyobbakat, mert ugye a babakocsi, hordozó, bútor, pelenkázó, stb, mindmind elég nagy költség lehet. :roll:

kisfruzsi szia üdv itt. Nekem fogadott dokim van, én így érzem magam biztonságban. Van a kórházunkban pár olyan doki akinek nem szívesen kerülnék a keze közé. :? Így inkább fizetek. Általában a terhesgondozási díj 10-szeresét kérik, nálunk így kb 50e a szülés + ha fogadsz szülésznőt, akkor neki szoktak 10-20-at. Pesten mondjuk drágább. :?

Na elküldöm mielőtt elszáll az éterben az írásom :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Májusi tábla, bár nincs rajta változás a múltkorihoz képest:)

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

De, bocsi, zsibima-t kiveszem! :oops:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke

Köszönöm neked is a választ. Mi is vidéken lakunk. A fogadott doki kontra ügyeletes témán még gondolkodom.
A babacuccokkal mi úgy állunk, hogy elég sok mindent kaptunk már, kapunk majd babkocsit és kiságyat is. Szerintem amit vennünk kell tutira azok az újszülött rucik pl.
kisfruzsi

Új tábla! De még hiányzik adat!
Kerüljön még bele valami info? Vagy akkor hogy legyen?

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szösszenet
Amit feltettem használt Peg perego Venezia az csak 23000!
Mi is 25-ért vettük... a bolti ára horror de használtan lehet jót... a másikhoz meg van hordozó és mózes is... azért 80... persze meg lehet külön is venni... mi nagyon szerettük a Gracoban, hogy az autósülést csak belecsatoltuk...

Szerintem nem érdemes új olcsó kocsit venni akkor már sokkal jobban megéri hazsnáltan megvenni de jót ezért írtam melyik kocsikban érdemes szerintem gondolkodni... az új harmincezres kategóriás kocsik nem a legjobbak...

Véleményme szerint nem csak az a fontos, hogy mennyire van elhasználva, lehet egyáltalán nincs mert a gazdája amilyen gyorsan csak lehet meg akart szabadulni tőle... szerintem fontosabb, hogy maga a kocsi jól használható legyen...

Az övterelő 10-11ezer, de én anno használtan vettem 4ezerért...

nuska
Mi is zsömlézünk! :)

Nem olyna hosszú az a két havi tábla!!! Két éve az egész tavaszi csapat felfért! :wink: és tök izgi volt ahogy fogyott a sor... :)

Bambi
Ha már a Kikát említetted, egyedül ott lehet kapni a Baby björn kengurut, ami a kenguruk között a legjobb, már újszülött, pár hetes kortól ajánlják, nekünk is van és nagyon szerettük... az ára ennek is húzós, de ezt is lehet használtan kifogni, nekünk is használt van...

Övlehúzót a Brendonban lehet kapni... ill egyéb bababoltokban gondolom...

Szopipárnát én a szülőszobára is bevittem...

Fruzsi a mi dokink fantasztikus,... bevallom én is féltem orvost fogadni, mert nagyon vacak az anyagi helyzetünk, de nem bántam meg... a mi dokinknak 6000 a rendelése... ennek a tízszeresét szokták adni szülésnél... mi 2006-ban 40000 adtunk... annyira futotta...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Csilla
Szerintem nem csak biznisz... hogy tudtad megoldani? azzal, hogy lehúzod a hasad alá fékezésnél felcsúszik is méhlepény leválást okoz... sajnos én már hallottam ilyet, a mama és a baba is meghalt... azért egy kis koccanásnál is hatalmas erők szabadulnak fel...
Én ezt nem érzem mamabecsapós dolognak , persze mindenki maga dönti el... használtan pedig fele a bolti árnak...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Húha, hát izt aztán zajlik az élet!

Kamilla-nekem is van szívritmus zavarom, de már évek óta, most van is vele gondom-sokszor van légszomjam, és néha nagyon csekély megterheléstől is fulladok, majd kiugrik a szivem.Érdekes, hogy az első terhességemnél nem voltak ilyen gondok.A háziorvosom vizsgálatkor észlelte is és beutalt szívultrahangra és EKG-ra( ami már volt amúgy is, de az rendben volt.Kiváncsi leszek milyen lesz az eredmény, de csak nov. közepére kaptam időpontot.A dokidnak emlitetted a dolgot?Különben az igaz, amit valaki irtm hogy ilyenkor megnövekszik a szív munkája.

Szösszenet-köszönöm a kedves üdvözlést, majd küldöm az adatokat.De jó, hogy mentek 4D-re!Most mi is nagyon kiváncsiak vagyunk, hogy újra lányunk lesz-e vagy fiúnk,a kislányommal már az elején megéreztem, hogy lány, de most, fogalmam sincs.

Holnap megpróbálom újra a vonalzót.

D.u. voltam a dokimhoz, sajnos ma is sokat görcsöltem.És ő azzal biztatott, hogy volt már olyan terhese, aki végig görcsölte a terhességet és végig nem zárt volt a méhszáj.Hát ettől nem nyugodtam meg. :(

Övterelőt én is most vettem használtan, mivel már most is nagyon zavar az öv.

Kép

Kép
deli

Én amit feleslegesnek tartok előre beszerezni az pl a cumisüveg (persze csak ha a mama tud szoptatni) sterilizáló (ez tiszta pénzkidobás) mi cumit sem használtunk... ételmelegítő... mérleg is teljesen felesleges... meg még van egy csomó holmi ami most eszembe se jut... annyi mindennel próbálják hülyíteni a mamikat...

A ruhácskáknál i svigyázni kell mert lehet kapni egy csomó használhatatlan, nem praktikus darabot...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]C írta:mamackasilla
Szerintem nem csak biznisz... hogy tudtad megoldani? azzal, hogy lehúzod a hasad alá fékezésnél felcsúszik is méhlepény leválást okoz... sajnos én már hallottam ilyet, a mama és a baba is meghalt... azért egy kis koccanásnál is hatalmas erők szabadulnak fel...
Én ezt nem érzem mamabecsapós dolognak , persze mindenki maga dönti el... használtan pedig fele a bolti árnak...

Ha akkora koccanás van akkor az övterelő sem feltétlenül véd meg. :( De még nem próbáltam, ha találunk használtan jó áron még talán be is nevezünk rá. De ettől függetlenül azt gondolom hogy meg lehet lenni nélküle :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Pont ez az, hogy kis koccanásnál is megránthat az öv annyira, hogy nagy baj lesz belőle...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hogyan lehet bekapcsolni a HTML-t ?Nekem az irja, hogy a BBCode-bekapcsolva.

Kép

Kép
deli

Sziasztok!

Mennyi téma már megint!

Övterelő - szerintem nem csak biznisz. Nekem első bébinél is volt, azóta ugyanazt a darabot nyúzom, mégsem kopott. Nem a legrangosabb márkát vettem, igaz ez 2004-ben 7000 Ft-ot jelentett. Szóval szerintem akinek első baba és tervez még tesót, annak ez a biztonság megtérülő befektetés.

Babakocsi
- khm-khm, nekem világ életemben használt babakocsim volt (így már van 4 db :oops: ), hiába, az igények folyton változtak. Van a bp-i közlekedés miatt esernyő alakú minire összecsukható, van hatalmas kerekű nagy bevásárló hálós, van tesóbabakocsim és egy szuper nagykerekű, terepre (és hóra) való, totál téliesíthető darab is. Mivel én ezeket lomis cigányoktól vettem darabonként 10eFtért, 40 rugóból kész kocsiparkunk van 8) 8) . Vétel előtt én mindig jól kipróbáltam őket, háttámla fel-le mozgatás, kerekek emeléskor a helyükön maradnak-e, stb. Ha minden stimmelt, de csak a huzat volt kopott, már vittem is. Aztán vettem anyagot és átvarrtam (nem tudok varrni, de ha van vkinek varrógépe és türelme, szépen meg lehet csinálni).

Babacuccok - - iszony nehéz ellenállni a bűbájosabbnál bűbájosabb daraboknak. DE! Amit drágán vesztek, azt örökké félteni fogjátok - ergo, bébi kinövi, mielőtt 2x ráadtátok volna. Ellenben az akciós szép darabok!!! olcsók is, jók is, szépek is. Nekem manapság a C&A jön be, mindig vannak akciós babaruhák 50-92 méret között. pl body 580Ft, tiszta pamut, szuper aranyos ÉS jó minőség. Amióta van Veszprémben, és onnan ruházom a kölkeceimet, és csak az akciós részlegből, mégis mindenük megvan.

Kisfruzsi!

Nálunk Veszprémben kórházi szabályzat, hogy nem lehet szüléshez orvost választani és be is tartják mind a várandósok, mind a dokik. Ugyanis túlhajszoltság miatt meghalt egy sportos nődoki pár éve, és ezt a rizikót nem akarja a kórház felvállalni - azt hiszem érthető.
Titkon azt vártam, hogy majd jönnek a rémtörténetek, csalódások, de eddig még mindenki pozitívan nyilatkozott a rendszerről. Az ügyeletes nagyon odafigyel, hiszen bizonyíthatóan őt terheli minden felelősség a szüléssel kapcsolatban. Ami szerintem nem utolsó szempont.
Persze negnyugtatóbb, ha az ember lányára (főleg ha várandós) időnként odafigyel valaki, aki végig képben is van. Ezért én terhesgondozásra a dokim magánjába járok, de szülni a kórházban az ügyeletesnél fogok.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Jajj lányok...rengeteget írtatok!! :oops: Próbáltam visszaolvasni,többé kevésbé sikerült is,de mostmár nem is tudom miket is akartam írni!! :oops:

Új tagoknak üdvözlet,és érezzétek jól magatokat itt a topikban! :D :oops:

mamacka: köszi a babakocsi tippeket hasznos volt! :D Nekem nagyon tetszik az a szürkés amiről képet is raktál! :)

Babaholmik vásárlásával mi is kivárjuk a januárt... :) Eldöntöttük,és így is lesz.No de azért tervezzük hogy október 28-án elmegyünk Pestre a bababörzére.Sose tudni,lehet hogy találunk valamit.Ha másért nem,jó lesz tájékozódásra. :)

Övterelő szerintem is hasznos,és kell is,hiszen komoly bajokat okozhat a biztonsági öv ha rossz helyen szorítja meg a pocit... :? és már engem is szokott nyomni.Én még nem tudok vezetni,de ha megyek utasként a kocsiba,mindig szoktam védeni a kezemmel a pocimat az övtöl. :roll: Múltkor néztem a Brendonban,ott 9ezer ft volt.

Kép

Kép
mezsó

Bocs, össze-vissza lett vastag az irományom, pedig csak a pirosakat akartam megvastagítani :shock: 8) :? :lol:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?