A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Picur,
jo a bebiorotok! :lol:

Sajnos a kisholgy meg mindig eleg zajos... Jobb hijan mozessel betettem a furdoszobaba (ez ebbol a szobabol nyilik ahol vagyok vele, van a mozesben legzesfigyelo, ennek a riaszto egyseget bevezettem a szobaba hogy halljam ha baj van, meg megnyugtat ha felalomban ranezek es latom a zold feny felvillanasait ahogy levegot vesz.
A furdoszoba ajtot rahajtom, en meg fuldugot teszek be. Igy sikerul 2-3 orat aludnom.

Ezzel csak az a baj, hogy nem hallom meg azt sem ha mar keri a kajat... mert annyira csendesen nyoszorog erte, nem hangosabban mint amilyen hangokat amugy kiad... es vagy fel ora eltelik mire igazan kiabalni kezd a kajaert, amit mar meghallok..

Ma ejjel meg beallitottam ebresztoorat 4 orara az elozo eteteshez kepest, de igy ot is felverem, es sose tudom meg, ha mar magatol tobbet aludna... amugy ma szerintem pont ez volt, mert csak a kaja felet ette meg...

Szoval meg tanacstalan vagyok :) Onnantol lesz jobb, ha mar egy etkezest ejjel kihagy, mert igy a ketszeri etetessel elmegy 2-2 ora az ejszakabol.

Amugy van egy nagyobb kihagyas, az este 9 koruli kaja utan csak 5 orara keri a kajat, ennek "kompenzaciojakent" napkozben van egy 3 oras kajalasa, a tobbi mind 4.

Kép

Kép
sz.veronika

Ancsa, Bozza gratulálok!!!!

Olyan sokat írtatok, alig bírom követni az eseményeket!!!

Nekem is nagyon szétrágta a mellbimbómat Marci (meg régen Bence is), nekem a lanolinos mellbimbóvédő krém segített, ami a csomagban is van, ill a helyes mellretétel. Nekem akkor rágta ki, amikor kicsit lecsúszott, és csak a végét kapta be.

Sencor bébiőrünk van, semmi extra, de eddig bevált.

Nálunk 1 órás a szopi, Bence néha nehezen viseli, és így is van, hogy 2-3 óránként éhes napközben, éjjel viszont viszonylag jól húzza a lóbőrt! Viszont hasfájós lett, és nagyon elegem van belőle :( :( Úgy sajnálom szegényt, totál tehetetlennek érzem magam olyankor. Sokat böfiztetem, adom neki az agyondicsért sab simplexet (aminek időközben jól felment az ára, kövinél váltunk vmi másra). Tornáztatom is, mégis szopi közben is van hogy felsikolt :(, amikor beindul a pocak.

Savariaa, remélem idővel kopnak az emlékek!!!

Kép

Kép
amidaalah

Szandi, még az jutott eszembe, hogy esetleg máshol is próbáltátok altatni Hannát? Nem lehet, hogy egy vízér zavarja? Lehet butaságnak hangzik, de egy próbát esetleg megér, hogy átrakjátok az ágyát, vagy máshol altatjátok.

Amidaalah, próbáljatok más szert, bár szerintem egyik sem 100%. Nálunk is van, hogy szó szerint tekereg Picur, miközben a cicimen van, hát nem kellemes olyankor, konkrétan csillagokat látok. Most azt csinálom, hogy evés előtt kapja az Infacol-t, ha meg nagyon elkezd kapálózni, kapja a BabyCalm cseppeket, ez gyógynövényes (édeskömény, menta, ánizs), és adható más mellett is. De még így sem tudom teljesen hascsikarás-mentessé tenni a napot.

Veronika, első osztályú és hibátlanul működik! ;) Adri jót fog mulatni, ha majd később elmeséled neki, hogy a fürdőszobában altattad. :D

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Gyorsan 1-2 kép Kép

Még a szülőszobán. Szegénykém arca kicsit megnyomódott, úgy nézett ki, mint akinek behúztak egyet.

Kép

Két nap múlva, még a kórházban.

Kép

Testvérek

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Óóóóó, de bájos hármas! Gratula hozzájuk Ancsa! :)

picuralmos

Cukik a tesok! :)

Irta valaki az etvagytalansagot, par hetig nalam is ez volt, most viszont allandoan ennek... meg is indult a sulyom felfele... :( Palmi UTAN is jol felszaladt 8 kilo...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,nálam dettó ugyan ez volt.....semmi étvágyam szülés után...most meg...!!!Bepótolom. Mondjuk nagyon lefogytam amikor hazajöttünk és az első 2 hét volt,úgyhogy még ami visszajött rám az sem a kezdő súlyom, de jönnek fel azok a kilók :(

Kép
csalexandra
Sopron

Ancsa: ezek igaznán gyönyörű srácok. Mennyire hasonlit Ádám Mátéra.

Köszi a bébiőr tippeket. Azért kutyist biztosan nem fogok venni. Sajna azzal állok szemben, hogy kétszintes a lakásunk, és Bálint fent alszik, mi lent. Anno vettünk egy AC légzésfigyelőt, ami nagyon jó, majd csak a bébiőr részét hasznàltuk. Működött a telken is, a gyerek bent aludt, mi kint a kertben. Ezen fwlbuzdulva megvettem a sima bébiőrjét az AC, mert Balu alá ment a légzésfigyelő, és kellett valami amin hallom Bálintot. Azt igérték e pont ugyanaz, csak nem légzésfigyelős, de nem. Sisterek, néha váratlanul, pl.; hajnali 3 kor besípol, befogja a taxisokat, és összeférhetetlen a másik AC. A barátnő is ilyet vett, és ők is ezzel szenvednek. Szóval keresek egy másikat, és férjem megy vissza a boltba, hátha lehet valamit vele kezdeni

KépKép
KépKép
kat78

Ancsa, gyonyoru gyerekeid vannak, en is gratulalok, ahogy Szandranak is!! Kivanom, hogy minel elobb tul legyel a nehezsegeken es remelem, egyszer azert majd megszepul ez az emlek is!

Tobbiek, orulok h mindenkivel minden ok, mar uyg nagyjabol legalabb es mohon olvasom a tippeket... Nem kicsits vagyok aggodos. :)
A mennyorszag addig tartott, mig le nem irtam, mert aztan jott a szerda, K vitamin es rossz ido. Azota maradjunk a foldi paradicsomban... :D Amugy Eliza jo baba, neem merem, de szerintem van tej is dogivel, szopi utan is csopog neha. Viszont en hulla vagyok, idegileg total zokni, mert a baba mellett itt a lakas, a papirok, a koltozes, meg persze a hormonok, mindenen bogok. Remelem ez is elmulik hamar, mielott apat kiuldozom a vilagbol.
Megy egy kep, ha fel tudom tolteni, puszi mindenkinek!
bozza

Amugy Elisa, csak altalaban rosszul irom.
Ja igen, sajnos terpeszpelust kell hordanunk :( Van vkin3k hasonlo? Hogy nem csuszik le, milyet szerezzek be?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bozza 2013.06.05 22:07-kor.
bozza

Bozza, gyönyörű kislány :D ! Gratula :D!
Nekünk is kellett terpeszpelus a császár miatt.A patikába kértük,és nem drága,de annál kényelmetlenebbnek tűnik. Mondjuk valószínűleg az is,de simán bírják a kicsik :) !
Egy darab bőven elég,és én azt a jó tanácsot kaptam hogy ne szívassam meg magamat hogy egész nap üvölt a gyerek mert kényelmetlen ezért a ruhán kívülre add rá. Szépen felöltözteted és csak úgy kívülre patentolod rá. Pisi kaki lemosható róla :D !
És reméljük nektek sem kell sokáig!

Kép
csalexandra
Sopron

Alexandra,
a szules elotti sulyomat meg en sem ertem el, de nem is akarom, mert az tobb 3 kiloval mint kellene, de keptelen voltam leadni, meg se moccant. Szoval igyekszem felfele menetben megfogni, bar nem ugy nez ki mint ami hallgat ram :lol:

Terpeszpelusrol jut eszembe, tegnap megvolt a csiposzures, nekunk nem kell (Palmitol maradt). 56-os meret, szivesen odaadom akinek jo. Mi is ruhan kivulre adtuk.

Kép

Kép
sz.veronika

Mi majd csak júni végén megyünk csípőszűrésre, de egyelőre úgy látom nekünk is kell majd terpeszpelus :( Előre utálom :(. Marcinak a két combja szerintem nem egyformán redőződik, és ugye a kh-ban is írták a zárón, hogy instabil. Pedig jó lenne, ha nem kellene. Ezt egész nap/éjjel is kell hordaniuk?
Kedden megyünk has-koponya UHra, ott ugye a Pyelon-tágulatot ellenőriztetjük. Annyi minden van :S :(.

Étvágytalanság: hát én egész nap ennék, ráadásul édességet. Meg fogok hízni (már elkezdtem)...

Kép

Kép
amidaalah

Nekünk is vissza kell majd menni kontrollra Picur csípője miatt, kíváncsi leszek, hogy kell-e nekünk is pelus.

Amidaalah, az mit jelent, hogy nem egyformán redőződik?

Veronika, az 56 kilóra bőven hízhatsz ám! ;)

Bozza, csudiszép lánykád van! Az a pofi... :) A K-vitamin nálatok is gázos volt? :?

picuralmos

Koszi a tippeket, elsore kezembe nyomtak vmi ricsi hevederes remuletet, haattt... De vegul en is beszereztem patikai gumibugyit, egyelore akkor jol csinaltuk, mert en is kivulre adom, vagy max leggings fole, rugi ala. Ugy sajnalom szegenyket... Es ennyit a cuki ruhatarrol, elegge lerontja az osszkepet a terpeszpelus. Persze ez sokkal fontosabb, hordjuk is ejjel, nappal 1 honapig. Apropo, rucik, ti otthonra mit adtok a picikre? Es ilyenkor megy a futes is? Kikeszit, hogy ertelmes felnott fejjel (vagy lehet h mar itt bukik a rendszer...?) a legtobb babadologrol fogalmam sincs. Pedig azt hittem, keszultem! :roll: :oops: :oops:

Amidalaah, remelem a tagulat jol viseli magat! Es kivanom h ne legyen gond a csipojevel sem! Majd irj mit mondtak!

Ildi, jol jott a szopitanacsados level, johet minden ilyen! Amugy konfortszopiztatni lehet 2 oran belul is vagy azzal szetcsapja a pocijat? Delutanonkent megallithatatlanul ragja az oklet, bevetettuk a cumit is, bevalt, de inkabb adnam anyat, ha azzal nem artok neki!
Azt hiszem itt az ido, kiabal a pocak! Joejt nektek!
bozza

Sziasztok Lányok! :)

Picur éjjel 1-kor felkelt enni, mert este 8-kor beájult, és csak az egyik ciciből evett. Aztán húztuk 5.45-ig. Evett, majd köszönte szépen kezdődhet a nap (6 körül). Erre negyed nyolcra újra beájult. Én meg itt nézelődök... :shock: Ráadásul elfeküdtem a nyakam-hátam, cefet érzés. :?

Bozza, itthon sima body-rugi kombót adok rá, vagy rugi helyett kisnadrágot. Esküszöm ezekben a cérnanacikban még cukibb, mint a rugdalózókban! :roll: Nálunk megy a fűtés, mert kint sincs több 13 foknál. Ha a lánykád csócsálja az öklét, akkor elvileg éhes, szerintem tedd cicire nyugodtan.

picuralmos

Picur,
hanyszor nezik meg a csipojet?? :shock:

Nekunk is menni kell majd 4-5 honaposan, de ott mar nem a csipot nezik szerintem... vagy azt is? Meg olyan "keson" is lehet vele valami ha most rendben volt?

Palminal anno ezen a masodik 4 honapos kontrollon utaltak be gyogytornara, gyenge volt a hatizma, mert sose tettem hasra es emiatt nem kezdte el emelgetni a fejet + megfordulni...

Az 56 az mar 57, es 58-on nem akarok tulszaladni... ugyhogy olyan nagy mozgasterem nincs mar :)

Kép

Kép
sz.veronika

Picur,
na tessek. Ma nalunk is extra nagy alvas volt. Este 7-kor evett, legkozelebb pedig 1:30-kor!! 6.5 ora! Igaz az elso 2 oraban meg ebren volt, es Palmi fektetese miatt en csak ejfel korul kerultem agyba, igy sokra nem mentem vele... :) Most mar csak azt kene, hogy ezt a 4.5 orat ejfeltol aludja :) Sokat akarok tudom :D

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, elvileg ez az eredeti 6 hetes csípőszűrés kontrollja lesz, és remélem, hogy mindent rendben fognak találni. Picur szépen emeli és már megtartja (!) a fejét, igaz, sokat van hason is.

Nálunk 1 hónapos kora óta megy a teljes éjszaka átalvása, 9-kor alszik el, és 5-kor kel az első evésre. Egy szavam nem lehet rá. Ez a mai éjszaka kivétel volt (nagyon remélem :D).

Viszont a szoptatás kezd egy küzdelemmé válni. Annyira tekereg, és rugdalózik, hogy alig tudom lefogni. Fognom kell a fejét is, mert különben a szájában a cicimmel forgatja, fognom kell a kezeit is, mert vagy magát karmolja meg, vagy engem, és még a lábaival is rugdalózik. Néha belevörösödik a feje, néha elsírja magát, néha meg sikerül kinyomni egy-egy pukit. Már többször megállunk böfizni is. Lehetséges, hogy ennyire csikar a hasa? Érdekes, hogy a szopi végére lenyugszik, elernyed, lecsukja a szemeit. A széklete még mindig ritka, viszont ha van, az teljesen normális, igaz komoly mennyiség. Szerintetek? Várjak, majd kinövi a hascsikarást? Tartok tőle, egyszer a szájában marad a bimbi... :shock:

picuralmos

Savariaa,
ha ennyire rossz élmény volt a szülésed, ne érzed kötelezőnek megírni,hogy mi volt. Inkább engedd el és koncentrálj a jövőre. Mekkora most Bátor?
Képzeld, Boti már 3 db 50-es méretű ruhát kinőtt :-)

csalexandra,
lehet hogy fakszninak tűnik, de Boti a NUK-os cumitól néha öklendezik a legkisebb MAM-al pedig semmi gond nincsen. Az elején még nem tudják a babák "használni" a cumit van, hogy 1 percig kell tartani a szájánál, míg jön a vákuum. Hason pedig a feje alatti pelenkával szokták kitámasztani.
Még egy tipp: kendőt nem próbáltad?

Veronika,
bevallom Boti 1 hete éjjel a nappaliban alszik a mózesben a dohányzóasztalon, hasonló okok miatt. Én nem füldugózom, mert akkor nem hallom, ha ő vagy Liza felébred.
És az a legidegesítőbb, hogy nappal tök csöndben alszik!!! Kérdeztem a védőnőt, hogy ez miért van, azt mondta, hogy éjjel mélyebben alszik és azért adja ezeket a vaddisznó hangokat.
Egy etetés 2 óra nálatok, mit csináltok 2 órán keresztül?

Ancsa,
gyönyörűek a gyermekeid. 4,5 év alatt 3 gyerek nem semmi :D
Máténak a szeme se áll jól :-)

Kat,
sikerült valamit intézni bébiőr ügyben? úgy tudom, hogy a problémátok máshol is gondot jelent pl. lakótelepeken, ahol lépcsőházanként tuti van egy bébiőr és ilyenkor egymás jeleit fogják a gépek. Az AC meg persze jó nagy hatótávolságú ( 3-400 m) és így messzebbre is elér az antennája.
Belladonnázom a módszereddel mert valami nem stimmel és persze fejek. Remélem megúszom.

Bozza, mi 2 napig fűtöttünk. Ha pedig nem fűtünk a fürdés idejére bekapcsolom a hősugárzót 2 percre a gyerekszobába (Boti ott fürdik). Ha meleg nyár lesz akkor már nem fogom használni.
Szopi ügyben nem vagyok szakértő, de 2 órán belül akkor tedd mellre, ha bírja a bimbód és persze van erre időd :)
Gyönyörű a lánykád!!

Picur,
Boti minden nap 6-kor kel, etetek 40-50 percig, majd 6.30-7 körül kel a tesója, úgyhogy nálunk mindig ilyen korán kezdődik a nap. :) Amíg 1 gyerek van csak addig lehet 9-ig lustálkodni :-) használd ki, reméljük csak ez egyszeri alkalom volt.
A bimbidre vigyázz, el ne hagyd!! :D

Kép
Kép
mmc

Picur: anno én is küzdöttem Bálintnàl ezzel a nézelődünk szopi közben. Sokszor kértem ne vigye messzire a mellem:)
Nálunk a fekve szoptatás vált be, akkor nem nagyon mozogni

KépKép
KépKép
kat78

Mmc: még nem talàltuk meg a megoldást. Férjem megpróbálja visszavinni,hátha. Addig nem veszünk újat. Most vabvegy Walkie-Talk-k( nem tudom hogy írják) azt próbáljuk beállítani

Anno Bálint sem fogadta el az Avent szilikon cumifejet, kemény volt. Mibis Mam-osat használtunk, ami belement az Avent cumisüvegbe

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,
Ancsa és Bozza, köszi a képeket, nagyon édesek a gyerkőcök!!!
Bozza, jó lesz megszokni, hogy Elisa s-sel írandó :wink:
Mi az Ortopédklinika gyógyászati segédeszköz üzletében vettük a terpeszpelust, ez kantáros, tépőzáras, kívül hordós, mosható példány.
Nem vészes kinézetű, bár ebben sem nyertünk volna babszépség-versenyt, de fő az egészség, a többi nem számít :roll:
Kat, nekünk 2 bébiőrünk van, egy cicás thailandi (még Olis kép), íme:
Kép
illetve egy Avent kamerás, ez utóbbi a hangot és a képet is közvetíti.
Drukkolok a visszacseréhez...
Picúr, ez a bimbicinca veszettül hangzik :shock:
Az éjszakai alvásotokat irigylem 8)
mmc, képzeld, a sűrű munka után most meg "cégesen kirándul" a férjem, úgyhogy csöbörből vödörbe kerültem, most anyukám "segít", az idegeim már rongyokban :oops:
A babakocsinkat kérdezted korábban, szerintem szuperjó, nagyon szeretem, csak a mostani esős időkben nem nagyon tudtunk még lemenni vele :?
Botid ügyesedik már a szopizásban?
Kell még fejned pluszban?
A "vaddisznód" dohányzóasztali altatásán jót röhögtem, bocsika :lol:
Veronika, szupi hogy elhussantak a pánikok :lol:

Köszi mindenkinek a poci-tapasztalatokat, akkor még nem dőlök a kardomba, hogy még nem ment vissza, és a barna csíkom meg a kiköldök miatt se :wink:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Kat, Picur fekve csinálja ezt a tekergést, és sajna ülve sem jobb (mármint, ha én ülök :D)...

picuralmos

Picúr, a bimbajakkal óvatosan, nekem anno Zéti így tépte le jobboskát, szerencsére több hetes ragasztgatással visszanőtt....valamiért most nem szívesen adom Zoárd baba szája közelébe, de ha mégis, akkor irtóra fáj. Nekem mindhárom fiúka így szopizik alapból is az első pillanattól kezdve (Zéti már a szülőágyon vérhólyagot szívott mindkét mellemre), ezért gondoltam én naivan, hogy nincs elég tejem....ezért adom fel mindig a szopit....most még nyomjuk, illetve fejem ami van és azt kapja üvegből, különben 0-24ben mellen lenne, egyszerűen elalszik, felébreszthetetlenül, amíg kézben van békésen szuszog, ha leteszem beindul az oáoáoáoáoá........ a másik kettő mellett ez nem megy, így ebben maradtam magammal, hogy fejek és azt eszi. Tejem van, csak nem szívja ki, ráadásul így félek a mellgyulladástól is, szóval ez van. Lelkileg kicsit megvisel, romokban vagyok......de majd felállok. :cry:

Bozza, Ancsa gratulálok, imádnivalóak a manók!!!
Majd írok, csak kicsit összeszedem magam.

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, köszi az infókat! Remélem azért a jobboska egyben marad, nekem is a fájósabb. Valahogy megértem, hogy nem szívesen adod így Zoárd baba szájába... Kitartást neked! :)

picuralmos

Sandie: anno mit kent rá, amitől rendbejött? Nekem a bal fáj. Fogalmam sincs milyen a berepedés. Látni semmit nem látok rajta, piros. De amikor szívja, akkor az első 50mp pokol, utána teljesen jó. De ma érzem csak úgy is. A védőnő szerint egy nehezebben meginduló tejcsatorna lehet. Ok, de így nem jó. Kentem rá: MotherLove, MedelaPurela, Bepanten Plus. A
Most azt a G. betűset akarom kipróbálni

KépKép
KépKép
kat78

Kat, én csak Garmastan kenőcsöt használtam/használok rá, még nem próbáltam mást. Amikor nekem berepedt a szélén, akkor lett rajta egy árokszerű valami befelé, volt hogy lifegett egy kis bőrdarab, amit levágtak, nehogy a bébi lenyelje.....volt amikor kettérepedt, most is az elején, akkor beljebb volt rajta egy kanyon......amikor letépődött, akkor meg csak szinte fel lehetett hajtani a tetejét.....de arra már nem is igen emlékszem, mert csak egyszer láttam, utána kötögettük.....és ezt mind úgy, hogy állítólag jól teszem mellre.....a ballal nincs semmi gond, kicsit piros az elején, aztán megszokja....de ez a jobb, kicsinál. Mindig azt hittem nekem ez laza menet lesz, mert egyébként szoptatáson kívül, teljesen érzéketlen a mellbimbóm.....aztán mégse így lett. De szerintem az elején fájás, az egész normális....nem lehet, hogy túl kemény a bimbód, mert annyira fel van telve? Nekem is érzékeny kb fél percig, aztán belejön és már nem is érzek semmit, csak fura masszírozást/passzírozást. Utána, ha bármennyire is csípő vagy égető érzésem van, azonnal lecsatlakoztatom a bébit, mielőtt kicsípné. De Zozó is és a másik kettő is ilyen facsarogva szívja....mintha rágóznának...néha attól tartok térdig fog érni, a bal a facsarástól, a jobb meg a fejéstől :)

Zéti anno kapott 1x pótlást a kórházban, ott azt mondták, hogy széttépte a cumit, annyira szívta....itthon is fogyasztotta a Tommee Tippee-s cumikat. :shock:

Ráadásul, most, hogy mérem mennyit esznek, szörnyedek el, hogy 120-130 simán bemegy kb 2.5-3 óránként Zozóna.....egyenlőre még bírják a lányok, nem tudom, majd fejéssel meddig növelhető a hozam...van ebben valakinek tapasztalata???

Lányok, tudom, hogy hülye vagyok, de eléggé félek, hogy sógornőmnek lánya lesz.....valahogy ez az érzésem és megrémít, nem tudom hogy fogom viselni, ha az lesz.....félek. Veronika a te huss eltűnő bajaid, lehet, hogy rámszálltak :roll: Mindenen el tudom sírni magam..... :oops:

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie: köszo, pont azt a krémet akarom kipróbálni. Te egy hős vagy, hogy ezekutàn szoptatsz meg fejsz. Én lassan belenolondulok. Mist egy kicsit jonn, mert Bepanten + kentem rá. Most meg megint kicsit csökkent a mennyiség. Szóval ez nekem írtó nagy tortúra.
Az "irigykedés" normális. Nálunk kb 10en szültek a környezetembe május körül, csak Balu fiú. Persze nem adnàm Őt semmiért, de anno nagyon kivoltam. Nálun Bálintra anno 19hónapot kellett vàrni, engem előtte meg kellettűteni. Ő inszemes baba. Akkor mindenkit meg tudtam volna fojtani, aki terhes lett körülöttem. Szóval aki ilyen helyzetekbe nem így reagál, sz hazudik., vagy bolond

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon menő bébiőre van :)

Veronika, nem vagy semmi, hogy a fürdőszobában altatod a gyereket :)
A 2 óra etetés elég rosszul hangzik, nekem nincs annyi, pedig én szoptatok, mit csináltok? :)
Nálunk is így van amúgy, este 9-kor eszik, utána pedig csak 2-3 óra között ébred.

Kitartást a szoptatáshoz-fejéshez mindenkinek, akinek gond van a cicijével! Nálunk is elég erősen húzza Barnus, de hála bírom még, most már egyre erősebb a baba és hamar megeszi az adagját, szerintem 10 perc alatt jól is lakik, de ált. hagyom rajta amíg akarja. Persze ez akkor kivitelezhető, ha Lotti nincs itthon.

ancsa, nagyon édesek a gyerkőcök!

Én zabálok egész nap :( Egyszerűen nem bírom megállni. Próbáltam 2 napig, de nem ment tovább... utálom hogy csak a terhesnadrágom jön rám :(

bozza, egyelőre most ne foglalkozz a lakással, papírokkal, egyebekkel, mert az idegeidre megy majd, próbálj meg pihenni a baba mellett, ha ő is alszik, mert hamar ki lehet ám merülni. Én Lottinál bőgtem minden nap :) Most érdekes, de nem sírok :) Elmúlik nyugi! Tüneményes a kis Elisa! Terpeszpelussal kapcsolatban nincs infóm.
Otthoni ruha egy réteggel több, mint ami rajtam van. Ezt kintre is alkalmazom+kint mindig kell sapi. Itthon van rajta egy rövid ujjú body és rajta egy hosszú ujjú rugdalózó. Plusz persze ha fekszik-alszik, akkor takaró, ált. 2 db, attól függ, hogy milyen idő van a lakásban, ha én fázom kicsit rövid ujjúba, akkor be van bugyolálva 2 takaróval. Nálunk nincs fűtés, központi, úgyhogy a lakásban most 22 fok körül van, de ha az ember csak fekszik, akkor tud fázni, ezért takargatjuk ezerrel babát.
Mindenhol azt mondják, hogy 2 órán belül ne szoptass, mert még nem emésztette meg a tejet és fájni fog a hasa, de szerintem lehet szoptatni 2 órán belül is. Az is lehet, hogy bukott és a tej marja a torkát és akkor csak "leöblíti" egy-két korty tejjel vagy pl. ha csuklik szoptatás után akkor is rá lehet tenni cicire, hogy elmúljon. Szerintem ha rágja az öklét és odaadod neki a cumit és arra rákap és nem sír, akkor nem éhes volt, csak nyugtatta magát. De ha bírja a cicid, inkább add neki azt, mint a cumit.

picur, kemény lehet így a szopi :( Biztos a pocija fáj, ha élesen felsír vagy ennyire tekereg, tuti beindultak a belek. Ált. azt mondják hogy a babáknál 3 hós korukra elmúlik a hasfájás.

cumi, nekünk megint csak a Mam legkisebb cumija vált be, direkt ezt vettem, mert Lottinál is anno ez volt a jó, több cumit kipróbáltunk előtte.

magnoli, a macskátok nem semmi :)

sandie, bimbó :( te jó ég! Egy hős vagy!!! A mennyiség nem semmi, amit megeszik! Most kaptunk mérleget kölcsön, megmérem én is hogy mennyit eszik a babó, nagyon kíváncsi vagyok!
Kidrukkoljuk, hogy ne lánya legyen sógornődnek? :)

Mi megvagyunk, tegnap volt anyu szülinapja és du. Lottinak volt meghívója szülinapi buliba, úgyhogy nagyon pörgött.
Egyébként semmi extra nem történt, mennek a napok iszonyat gyorsan...
nusildi

Most csak egy "uzleti" :) kerdes erejeig...

Ugy tunik tulvasaroltam magam Pampers 2-5 kg -ig pelusbol,mert kinotte Adri...
Van 3 bontatlan csomag. 43 darabos, ez volt amit jo olcson szereztem 43Ft/db aron. Odaadnam 4500 Ft -ert a 3 csomagot, plusz gratisz egy bontottat is.

Akit erdekel szoljon!

Kép

Kép
sz.veronika

Picur, nálunk is ezt csinálja Marci. Én ilyenkor felveszem, általában kijön egy hatalmas büfi, de ha van vmi építő jellegű ötleted (vagy másnak), ne tartsd magadban!!!! Komolyan sírni tudnék, hogy ennyire rossz neki :( :(
A nem egyformán redőződés a combhurkákra vonatkozik, hogy nem szimmetrikusak a két lábán.

Sandie, azt hittem csak én szenvedtem rengeteget a szopival, de ez a bimbó letépés brutál lehetett. Eddig azt hittem csak túlzol. És hogy ezek után még próbálkozol a szoptatással, nem semmi!!!!!

Jók ezek a bébiőrök, lányok :) :) :)

Én is irigy vagyok...... :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok! Gondoltam írok egy kis beszámolót, hogy alakulnak a dolgok. Bátor csodálatos kisbaba, szépen eszik, ma reggel rekordot evett, 100g-ot szopizott. A szoptatással küzdök rendesen, tegnap véreset bukott, annyira sebes az egyik mellbimbóm, így tegnap nem is szoptattam, csak fejtem-fejtem és fejtem, ami borzasztó nehezen megy.
Az első héten már annyit hízott, amennyit 2 hetesen kellene, szóval nagyon meg vagyunk vele elégedve. Annyira nagy boldogság Anyának lenni, egész nap csak nézegetném és puszilgatnám, mondjuk szinte ezt is csinálom. :-D Férjem remek édesapa, mindenben segít. A sebem is gyógyulgat, a varratszedés is megvolt, így már csak 6 hét múlva kell mennem kontrollra, aztán egy jó darabig el akarom kerülni a kórházat.
Mindenkinek köszönöm a biztatást, nagyon aranyosak vagytok!!!! ♥ Mindenkit puszilok!
savariaa
Érd

Sikeresen elszállt amit írtam, áááááááááááááá :( :(

De legalább megcsináltam az új vonalzómat. Nemsokára újra próbálkozom... most mennem kell.

Kép
savariaa
Érd

Fúúúú Sandie, te jó ég! Minden elismerésem! A sógornődet nem bírná egy érzékeny kislány, egy életerős kis fickót adnak neki fentről, hidd el! ;)

Kat, kitartást neked is, próbálj meg nem kattogni a tej mennyiségén, nehogy az is gátoljon. Pszichésen sokat lehet javítani és rontani is a helyzeten. Bimbóval kapcsolatban tudom mit érzel, én is így vagyok. Én a Rossmann Babydream márkájú bimbókrémmel kenem, hát annyit ér, hogy hűsíti egy picit szopizás után, és puhán tartja. A fájdalmat cseppet sem csökkenti. Úgy vagyok vele, hogy bírja, ameddig bírja, aztán nem erőltetem tovább. Lehet szívtelenségnek hangzik, de nem akarok idegronccsá válni, sem a szétesett mellem, sem a tej mennyisége miatt. És mondom, a másik mellemnek semmi baja, annak, amelyik ráadásul a több tejet hozza. Ki érti ezt? :?

Ildi, nyugi, amíg szoptatsz, nem is nagyon fog lemenni a plusz, majd utána meglátod, pillanatok alatt lefolynak a kilók! :) Remélem igazad lesz, és tényleg elmúlik hamarosan a hascsikarás. Már alig várom!

Veronika, 2 óra egy evés? Hát akkor nem csodálom, hogy várod vissza az éjszakai nyugis alvásokat... :)

Cumi, nálunk egyik sem kell neki. Eddig a max. időtartam 5 perc volt, amíg a szájában volt, addig is Apa vagy én tartottam.

picuralmos

Óóóóó, közben csomót írtatok megint... :D

Veronika, nekünk már 2-es Pampers is épp csak jó volt, most az ajándékba kapott Libero 2-est használjuk, az meg majdnem nagy. Pedig a súlyhatár ugyanaz, 3-6 kiló. Fura dolgok ezek, már meg sem akarom érteni, hogy miért nagyobb az egyik gyártmány, mint a másik? :shock:

Savariaa, ügyesek vagytok! A bimbó berepedés ajajajjjajajj szegényke, már csak ez hiányzott nektek is... Azt mondják, hogy ha rajta hagysz egy kis tejet és levegőzteted, hamarabb gyógyul.

Amidaalah, mi már csak az időre játszunk, elvileg három hónapos koruk környékén kinövik, ahogy Ildi is mondta. Na ebben bízunk. Én is böfiztetem evés közben, sokszor jön is ki böff, utána egy kicsit jobb. Amúgy ma egész nyugisan evett, alig pukizott eddig. Maradjon is így! :)

picuralmos

Akartam hosszabban irni, meg tobb mindenre reagalni, de egesz nap nem hagy a kiscsaj... ugyhogy csak mobilrol par szo...

Nem egy etetes 2 ora, maga az eves csak fel ora ebbol, de pelus cserevel, bufiztetessel mar egy ora, tovabbi fel ora mire le is tudom tenni ( csuklik, bukik, tornazza ki a gazokat, elalszik a kezemben - felebred mikor leteszem, szazszor visszaadni a cumit a szajaba, mert azzal alszik el de felebred arra hogy elalvasnal kiejti, stb.) es egy 20-30 perc meg mire el is alszom miutan mar nyugi van... ezert irtam hogy ejjel 2 ora elmegy egy kajalasnal onnantol hogy felver odaig hogy ujra alszom...

Sirast irta meg valaki - na igen, az "normalis"... faradtsag, hormonok, stb... majd elmulik!

Nekem ugye nem ez volt, amire irtam hogy terhesen lett es a szulessel elmult psziches dolog, hanem rosszulletek a szivemmel... kvazi a kanapen toltottem a terhessegem, mert allni - menni nem birtam, folyton ulnom kellett le, mert rosszul lettem a szivemmel. Elhagyni se mertem szinte a lakast... most meg semmi bajom, sot... birok rengeteget jonni-menni...

Picur,
gondoltam hogy nektek mar nem a mini pelus kell! :)

Megyek, enni akar valaki... :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Az idő megint gyönyörű :( Utálom ezt a változékony, kiszámíthatatlan időt! Ráadásul ma vittem Lottit oviba, babát a hordozóba, szétfújt a szél :(
Gondolom más se megy sétálni ma...

Veronika, így már érthető a 2 órás etetés :)
Köszi az ajánlatot, de mi Liberot használunk.

savariaa, sajnálom a sebes cicit és kitartást!!! Bimbóvédővel nem megy? Nekem is volt anno sebes a cicim Lottinál, akkor 2-3 napig ment a bimbóvédő, azzal is iszonyatosan fájt emlékszem, de mégis kicsit jobb volt.

picur, nekem anno lement szopi alatt a sok plusz. Lottinál amikor 10 hónapos volt, én már 53 kiló, pedig akkor még 5X szoptattam egy nap, így bízom benne, hogy most is így lesz, ott is kb. ennyi volt rajtam. A 6 hetes kontroll után tuti elkezdek itthon tornázni, hátha az segít, a kajálásról nem bírok leszakadni :)

Egy kérdés - gyerekágyi vérzés... nekem kb. 1 hete már nincs barnázás sem, viszont tegnap újra vér jött :O Meglepődtem nagyon, mert már azt hittem vége, ez normális, tapasztalt már valami ilyet?

Végre van mérlegünk nekünk is, megmértük Barnust és 4 kiló!!! Ez kevesebb mint egy hónap alatt 750 gramm hízás, az jó, nem? :)

Na megyek, mert még nem kávéztam, most volt egy maratoni 1 órás szopi...
nusildi

Ildi, hasonló a reggeli programunk! ;) Barnus is szépen hízik, gratula! :) Nekem is visszatért pár csepp erejéig a "vendég", de 2 nap és elmúlt. Akkor mire Barni is 10 hónapos lesz, lemennek a kilók, és hajrá torna! ;)

Veronika, nem semmi az éjjeli program nálatok... Én sosem tettem tisztába Picurt, mikor éjjel kelt, igaz éjjel egyszer sem volt még kaka. Nagyon csendben, félhomályban megetettem, és vissza az ágyba, szinte fel sem ébredt. Böfizni nagyon ritkán böfizett éjjel, mert annyira el volt lazulva, hogy nem nyelt levegőt. Ha volt is benne, azt a hason fekvés "kinyomta" belőle. Anyukád tud még segíteni? Pároddal váltjátok egymást?

Itt is vacak az idő, remélem délutánra csitul a szél, és el tudunk menni sétálni. Tegnap az eső miatt nem voltunk, ma már ki kellene mennünk.

Amidaalah, találtam egy újabb szert, Colief cseppek a neve, próbáltátok? Ódákat zengenek róla, hátha segítene Marcinak is. ;)

picuralmos

Picur, még nem hallottam róla, most kerestem rá - azt írják, hogy 20 percet állni kell neki a lefejt tejben :S. Marci "csak" a frontokkor szenved, nem hiszem hogy laktáz hiánya van. Csak azt nem tudom, hogy a front hogyan okoz hasfájást...
Mi éjjel is tisztába tesszük Marcit, nehogy baj legyen - szerencsére nem látom rajta, hogy nehezére esne visszaaludni.

Kép

Kép
amidaalah

Picur, Ti ki fogjátok próbálni?
amidaalah

Amidaalah, most vettünk Infacol-t, ha elfogy, és még akkor is hasfájós lesz (elvileg elérjük a 3 hónapos kort), akkor lehet, hogy kipróbáljuk. Igaz, én nem olvastam annyira utána, hogy lefejt tejben állni kell. Én nem fejek (max. egy picit az elején, vagy ha este fürdésnél megindul, rásegítek), még cumisüvegünk sincs, úgyhogy kérdéses még...

picuralmos

Nálunk ma csak cicin van el Barnus :( Két szoptatás is majdnem 1 órán át tartott, ahol elaludt, pihent, evett... most altattam el, kb. 40 percembe telt, ennyire nyűgi még nem volt, mióta itthon van... lehet ez a szutyok idő az oka :(

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Én olyan fáradt vagyok,hogy már azt sem tudom hogy álmodok e vagy valóság.
Hanna hasfájására rádob hogy nem szeret aludni.....konkrétan soha. Amiből következik hogy olyan hulla fáradt hogy hisztizik. Szopizik nagyon lassan mert bealszik,közbeni böfi,visszateszem, újból ráalszik,leveszem ciciről onnantól kipattan a szeme és megy a sírás!
Folyton cicn lógás helyett kipróbáltuk amit ajánlottatok MAM-os cumit,kisebb undorral beveszi de utána rákap,bejött!!!Viszont ahogy Veronika is írta....kiesik sír ..utána újból hosszú altatási fázis...stb...mire elalszik 10 percre sír hogy kaja idő van.
Kivagyok!!!!!
Plusz rászokott arra hogy éjjel sem izgalmas aludni....
Ezeknek az eredménye hogy ma egy ciciből már csak 30 at tudtam adni neki....kimerültem kicsit. Jaaa és már lelkizek rajta ami csak ront a helyzeten.
:( :( :(

Kép
csalexandra
Sopron

Szandi, hason próbáltátok altatni? Fordítsd egyszerűen hasra, és tedd a kis kezét a cumihoz. Így nem tud kiesni a cumi, és a hasának is jobb. Szegénykém, sajnálom, hogy nem megy az alvás, azért próbálok mindenféle tippet adni, hátha valamelyik bejön... Családból nem tud valaki segíteni nektek? Muszáj lenne pihenned, ez már nem szimpla "kialvatlanság".

picuralmos

csalexandra, jaj te jó ég, nagyon sajnálom, hogy ennyire nem alszik Hanna :( Iszonyat lehet ennyire kialvatlannak lenni, én a kórházban voltam így, nem aludtam 5 nap alatt 5 órát se... borzalmas... de a cumival próbálkozzatok, jó ötlet amit picur ír, nálunk hason alszik a baba igazán jól pl. este, 10-től képes 2-3-ig aludni, de a cumi kiesik a szájából és már nem kel fel rá, mert jól alszik hason. Mi van, ha nappal felöltözteted és rányitod az ablakot, hátha a levegőtől alszik, te meg tudsz mellette szintén?

Nálunk ma van ilyen amúgy, hogy alig aludt, de hazajött párom, mondtam neki, hogy nekem el kell mennem picit itthonról, Lottival elmentünk vásárolni, sütit+DM, hazajöttünk és a baba alszik azóta mióta elmentünk, párom hasán :)
De ma én is nagyon fáradt vagyok...

Kép

Kép
nusildi

Ma megvolt a csípőkontroll. A doki megkérdezte, hogy miért vagyunk ott, mondtam, hogy kontrollra jöttünk. Következő kérdés: mit kellett csinálniuk? Mondtam, hogy tornáztattuk a csípőjét, ahogy mondták a szűrésen (ugyanaz a doki volt). Esküszöm fogalma sem volt róla, hogy miért vagyunk ott, csak akkor ugye mire van a "nyilvántartás", ha rá sem írják a kartonjára, hogy mit keresünk ott, és miért rendeltek vissza? No mindegy, ezek csak az én naiv kérdéseim. Lényeg, a lényeg, hogy Picur csípője rendben van, nem kell többet visszamennünk! :)

És egy kép nektek, hogy milyen remek "nyár" van nálunk. Dupla nadrág, kapucnis kabát, sapka. És Picur lábára felkerült élete első cipője... :)
Kép

picuralmos

Picur,
este 9-től hajnal 5-ig alszik??? Ez igen!

Én ma éjjel pont nem aludtam semmit... éjféltől 3-ig félálomban hallgattam hogy nyekereg, néha be-be aludtam 10 percre... aztán 3-kor kajált, 5-kor tudtam volna lefeküdni, de akkorra meg teljesen kiment az álom a szememből... reggel 7 körülre sikerült elaludni, persze 10 perccel később felvert, hogy éhes... :) Majd meghaltam az álmosságtól... fél kilencig fent voltam vele, majd a párom átvette, de addigra pont megint képtelen voltam elaludni...

Az a baj, hogy nem tudok bármikor elaludni... Pálminál is ez volt, egy idő után kialakult egyfajta alvászavar és 2-3 órán keresztül nem tudtam visszaaludni az etetés után... ma éjjel ugyanez történt, félek megint kezdődik... Kéne egy kikapcsoló gomb rám :)

Szoptatásról amit írsz dettó... igaz mi tápszert iszunk üvegből... de tekereg, rugkapál, üti ki a szájából a kezével az üveget, ingerült, ideges... én is próbálom közben büfiztetni... most a férjem azt mondta hogy lehet hogy kényelmetlen neki valahogy a póz, vagy csak nyomja valahol, így ezt is próbálom váltogatni...

mmc,
na akkor ti is a mózesben külön téve altatjátok... :)
nálunk is van egy kis elektromos melegítő a fürdőszobában, azt kapcsolom be fürcsikor.

magnoli,
látom el vagy havazva, keveset írsz...

sandie,
ez a bimbó letépés brutális...
én is romokban voltam az első gyereknél a szoptatás miatt (hogy nem ment), állandóan bőgtem. Végül a férjem mondta, hogy ennek így nincs értelme, ne kínlódjak tovább... szerintem agyban kell elhatározni hogy kész ez van, és meggyőzni magad hogy miért nem baj, és akkor könyebb lesz...

Zéti széttépte a cumit... azt a mindenit! :)

Előre ne stresszelj, hogy lánya lesz-e... elég lesz majd akkor, ha... ha meg nem, akkor minek az a sok felesleges előre idegeskedés :)

Ildi,
nem tudom máshová tenni, csak a fürdőszobába :) Teszek rá amúgy szúnyoghálót - ezen a férjem behalt :) - nehogy rámásszon valami bogár :) Dilis vagyok? :) De valahogy nem jó érzés hogy a földön van. Nem mintha annyi bogár mászkálna nálunk, nade mégis... :) Persze mózesben van, a mózes meg a fürdőszobaszőnyegen, ami olyan nagy bolyhos, elméletileg azon nem mászik át a pók... na befejezem az eszmefuttatást :D

Kaja: én most azt próbálom, hogy sokszor keveset, így sosem vagyok annyira éhes... csak tudni kell a felénél abbahagyni, ami nem egyszerű :) Segítség lehet kaja előtt egy nagy pohár víz és a lassú evés...

Nekünk az Aventes cumi bevált Pálminál is és most is, igaz nagyobb korára Pálmi a MAM-ot szerette. Viszont a NUK csak az első héten volt jó, azóta kipofásodott a bébike és mivel hajlik a műanyag része, két oldalt a kis pofijába belenyomódik a széle, ezért már nem jó...

"mennek a napok iszonyat gyorsan": hát igen... és mindig a következőt várom, hogy majd akkor biztos kialszom magam vagy ez lesz, az lesz... :)

savariaa,
gratula a szép gyarapodáshoz! :)
Szuper hogy ilyen boldog vagy :)

Picur,
ne bánd a cumit, később legalább nem kell majd leszoktatni róla... az is jó mulatság... :)

Olyan fura, hogy amikor született olyan hatalmas volt rá a mini pelus, szinte elveszett benne, most meg már alig megy rá :D

A 3 hónapos kort én is nagyon várom... :)

Ildi,
tegnap mi se mentünk játszóra mert elfújt a szél :( Utálom... de most állítólag jön a felmelegedés, alig várom! :)

Picur,
megpróbáltam éjjel a hason fektetést ajánlatodra, úgy néz ki jó neki... a bébiőr úgyis szól ha gond lenne...
Pálminál tök jó volt, olyasmi amit írsz, de őt még csak ki se kellett venni a kiságyból, kiszívta a cumisüvegből a tápit és a végébe belealudt... őt nem kellett büfiztetni éjjel meg visszaügyeskedni az ágyba, stb...

Anyu hétfőn és pénteken Adrizik, ekkor én délelőtt alszom, kora délután csinálom az intéznivalókat és ovi után még Pállmival vagyok kicsit kettesben hogy ő is érezze a törődést... de nagyon fura érzés, hogy nincs velem Adri ilyen hosszú időn át, ilyenkor már annyira várom hogy hazaérjek és megpuszilgathassam :)

Férjemmel váltjuk egymást éjszakánként, de sajnos vissza kell mennie dolgozni, és akkor vége a dolognak... még elképzelni se tudom hogy lesz...

Hasfájás, bukás: kipróbáltunk homeós bogyót... de annyira bealudt tőle, hogy csak a fele kaját ette meg, aztán se kép se hang... viszont mikor elmúlt a bogyó hatása, akkor kétszer olyan zizi volt... próbálgattuk pár napig, mindig ez volt, úgyhogy abbahagytam...

Van egy másik homeós bogyó, még agyalok hogy azt megpróbáljuk-e... nekünk már csak 4 hetet kell kibirni a 3 hónapos korig... (csak aztán tényleg múljon el 3 hónaposan... :) )

csalexandra,
szegénykém... kitartás... kellene valami segítség hogy tudj aludni... én még segítséggel együtt is hulla fáradt vagyok...
sz.veronika

Picur,
nagggyon csini a fiad! :)
Szuper, hogy minden oké a csípőjével! :)

Szerintem nálunk se tartják nyilván hogy mi volt korábban...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, köszi! :) Örülök, hogy nektek is tudtam segíteni az hason fekvéses ötleteimmel. Nyugi, ha csak egy pelus van a feje alatt, nem lehet semmi probléma. Ugyebár a párna tiltott dolog.

Bizony, nagyon jó alvókája van, hála az égnek! :) Ma is Apa ötkor indult dolgozni, akkor jelezte Picur, hogy kérné a hajnali betevőjét. Sajna ma nem sikerült annyit visszaaludni, 1 óra múlva elkezdett csikarni a hasa, de a masszázs hatására kijött belőle három óriási puki. Aztán mosolyogva nézelődött. Amúgy, ha nincs hascsikarás, a 3 órát még reggel végig alussza, ahogy mi is... :) Khmmmm... Most is alszik. :D Én meg főzőcskézek, aztán ebéd együtt (mindig kihozom a konyhába, ha ébren van), majd neki kaja, aztán játék, és utána a délutáni szundi. A cumit cseppet sem bánom, szerencsére nélküle is el tud aludni. :)

Szúnyogháló, pókfóbia, nem semmi! :D

Képzeljétek, ahogy leírtam ezt a tekergőzés-rángatás dolgot, alább hagyott! El nem tudom mondani, mennyire örülök neki! Persze nem akarom elkiabálni.

picuralmos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?