A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Kata, hogy megnőtt Dóri! :)

Hátha Babu kórházban van!

Kép
andkata

Szóval a menzesz szerint számított 33 hét 2 naposan Uh alapján 37 hét 3 napos kölök méretei:

BPD 8,85
HC 34,01 (ez a 39 hetes adat)
AC 33,72
FL 7,25

És gondolom ezek miatt küldtek a cukros kivizsgálásra. De tény, ugye bizonytalan a fogantatása, és a többiek és négy felett születtek (kivéve az elsőt).

Khm, csak most már nincs normál célidőm....

potyka

Kata: P. Móni is megszülte a fiacskáját 4,2 kg-al (őt ismered) akkor neked is menni fog!+++++++++ :lol: :lol: :lol:

Ja megnőtt, mármint a pocim! Dóri, nem óriás baby. Bár a múlt hétfői uh-n már 91-es volt neki is a BPD és 7,22 a Fl de így is 3kg alá becsülték, kiváncsi vagyok mekkora lesz kedden . Akkor újra uh. (hamár ennyit macerálják, legalább látom, hogyan növöget!)Bár most már ki is bújhat ha akar és megnézem idekint!
De a te pocid is rendesen megnőtt.
Vendég

Hát igen Potyka: nem kicsi a babád de a lényeg, minden rendben legyen vele, (nem a méret számít :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Vendég

Kata, a bpd az vmi átmérő a koponyán, ugye? A legnagyobb, vagy ahogy sikerül? Vgay két füle köztött?

potyka

sziasztok!

Ezeket a méreteket nálam is mindig számolgatják. Nekem is mindig azt mondják hogy a méretek szerint 2 héttel előrébb vagyok, és mindig kérdik hogy biztos hogy az utolsó mensesem jol számolom? Komolyan hülyének nézik az embert!! Ezt egy nő mindig tudja! :?

Kép
linda24

Potyka: a két falcsont közti távolság!
Vendég

Jó reggelt!

A babák mind-mind gyönyörűek! Mamik, várjuk a további képeket!

Kike, ha én a 10-11 kiló pluszommal így néznék ki.... Nagyon csinos vagy!
Vidokata, neked sincs igazán okod panaszra! Csinos vagy és kész!

Wera, nem tudok okos tanácsot adni neked, csak annyit, hogy ha ennyi tejed van, nehogy abbahagyd a szoptatást vagy a fejést! Egy ügyes tanácsadó (Potykáé) vagy védőnő biztosan tud segíteni neked, hogy a kínálat-kereslet egy helyen és egy időben találkozzon!
Kívánom a legjobbakat!

Írjátok a babaméreteket... ezek szerint van miért izgulnom, ha 35 hetesen 91 a BPD-je Natinak? De Otinak még nagyobb volt, és végül 2.75-tel született... na, majd meglátjuk :)

Potyka, a méretek alapján azt mondanám, hogy egy ciklussal nagyobb a babád, de én aztán nem értek hozzá! Mindenesetre hajrá!

Ja, a nagy súlyú babákhoz: a sokat emlegetett unokatesóm is szült simán egy 4 és fél kilós babát - bár az orvosa még jó darabig nem javasolja neki, hogy újra szüljön...

Magdi, örülök, hogy hazaengedtek! Mégiscsak más otthon...

Babu-Szabi, most már gyere ki, a sok pocakos néni megöregszik a kíváncsiságtól, mire végre előbújsz.. Nem beszélve Anyáról... nagyon várunk! :)

Kép
Kép
bondi

Linda, nehogy azt hidd, hogy egy nő mindig tudja! Szerdán a klinikán előadta nekem egy csaj ( lelestem a papírjáról, hogy 25 éves, de teljesen nem volt komplett az tuti), hogy nem emlékszik hogy augusztusban vagy szeptemberben menstruált utoljára???? :roll: :roll: :roll: Így azt se tudja hány hetes terhes....

Kép
andkata

Kata, de legalább emlékszik.... :lol: :lol: :lol:

potyka

Leányunknak egyébként nem a BPD, hanem az OFD ( előlről- hátulra) igazán a nagy, 40 hetes terhességnél 122 a normál méret, Adélnak 129... :roll:
Mindegy majd szépen összecsúsznak a koponyacsontok és kint rendeződik utólag... A természet szépen kitalálta...

Kép
andkata

Potyka! Mármint, hogy terhes? :)

Ja és azt is előadta ( mondjuk nem nekem)- gyermekgondozási könyvet olvasgattam (Suttogó) kiváncsiságból-, hogy ha megszületik már könnyű, minden nő tudja "ösztönből" hogy mit kell csinálni egy csecsemővel... Én gyerekorvos vagyok, de erre nem esküdnék azért meg... :shock:

Kép
andkata

Kata, mert nem elég erősek az ösztöneid, és mindenféle naptárakban próbálod követni a terhességet, megatöbbi... :lol: :lol: :lol: :lol:
Á, nem érdemes belemenni ilyesmibe. Látod, én tudom, mikor volt meg utoljára,mégis totál káosz. Bár nézem ma az optimistább vonalzót, 36. hét, és kicsit megrendülök ám.

(Suttogóval nem igazán tudok azonosulni, olvassátok el mellé a Liedloff könyvet is, lécci, lécci)

potyka

Sziasztok koránkelők!

Ahhoz képest, hogy hétvége van, egész sűrű a forgalom, apukák biztos még szunyálnak. Enyém már dolgozik sajna. :(

Magdi, örülök, h legalább 7végére hazaengedtek!
Én azt nem értem, amikor voltál terheléses cukorvizsgálaton, az jó lett? És csak utána lett vmi gond? És ha igen és van ilyen, akkor miért nem nézik egyszer később is?
Mondjuk pont most mondta a diabon a dokinő, hogy az első 2harmad a legrosszabb cukor szempontjából, de a 3. már nem vészes és hátha vigasztal, a 36. héttől folyamatosan javul. Bár gondolom, a kórházi diétából már biztos nem engednek.
Én tiszta hősnek érzem magam, férjem szülinapjára csináltam tiramisut, amit imádok és megálltam, hogy belezabáljak!

Kike, Kata, nagyon helyes pocakok és fenekek! Már ez utóbbit ne értsétek félre! :D

Hú, ez a szoptatás se egyszerű téma, úgy látom!
De Wera ügyes csaj, biztos megoldja!

Babu hátha már csak sms-ben jelentkezik! És akkor legalább hallunk Vikiről is!

Na én megyek vasalni. Olyan remek pelenkát bírtam venni, hogy 1 mosás után már van, amelyik foszlik.

Komoly szülői hozzáállásról csak annyit, volt, hogy védőnő ismerősünk ment újszülöttet látogatni és bár sokat látott már,de ettől ő is kiakadt, az újszülött fekhelye egy banános kartondoboz volt.

Kép
teó

sziasztok!

Én is vagyok, végigolvastalak benneteket.

Vera!
A szoptatást semmiképp se hagyd abba!
próbálj meg tényleg, ahogy Potyka javasolta egy tanácsadótól segítséget kérni.
Biztosan tud valami okosat erre a problémára!
Nórának pedig a legjobb az anyatej, de ezt Te úgyis tudod!
Te hogy vagy? Sebed gyógyulgat?

Ma nekem nincs nagy napom...
Legszívesebben visszabújnék az ágyba, és a fejemre húznám a takarót... :roll: :? :?
Megyek is, majd még benézek, hogy végre előbújt e Szabi...
Vendég

Wera!
a mai Babavilágban ( TV2, 11.35) a szoptatás lesz a téma!

Magdi!
Örülök hogy legalább hétvégére kiengedtek egy kicsit! :wink:

Kép
kimma

Timi!
Nekem is tegnap volt egy kívánós rohamom, már nem is tudom mióta :roll: :lol:
én pizzát kértem, csinált is a párom egy jó nagy adagot, nagyon fini lett :wink:
remélem ettől talán hízok egy kicsit még (majdnem két hónapja egy kilót se híztam :shock: , pedig eszek rendesen)

Kép
kimma

Marcsi: tudod a csíííííííííííííííííí!
Szebb napot!

Hát én tegnap este meg voltam győződve róla, hogy hamarosan jön a baba (mondjuk egy két nap) mert egyre rendszeresebben kezdett keményedni a hasam néha görcsölt is meg a derekam is és ott lent meg szurkált. Erre ma éjjel aludtam az elmúlt 2 hétben a legjobbat (bizti volt 4 óra egyben) és most semmi, tök jól vagyok!
Lehet ezek a jósló fájások voltak csak én még nem tudom mi az?! :? :roll:
Vendég

Kimma: én erre nem panaszkodnék! Én ált. heti egy kilót hízok már jó egy ideje! Szóval Dóri inkább szülessél mostmár meg! Elég volt! Az a baj, hogy míg ti vizesedtek, meg viszonylag kisebb súlyokról indultak egyesek én mikor terhes lettem is úgy éreztem van rajtam 10kg. (de már jó egy pár éve) amitől nem tudtam megszabadulni. Rajtam most sincs egy csepp víz sem, amit szülés után csakúgy el lehet veszíteni. (tömény zsír) és ha eddig nem tudtam fogyni most hogy fogok, még többről????
Persze tudom én mitől hízom! :oops: :oops: :oops: (sok finom kajcsi, meg süti) amit eddig nem engedtem meg magamnak, mostmeg.....
Vendég

jó reggelt lányok!

nagyon csinos poci képek. és nem bántás képpen, de a terhes gatyók tényleg valahogy előnyösre rakják a popsit :D :D :D vagy lehet a nagy hastól fel sem tünik a nagy hátsó. legalábbis engem mindig dicsérnek, nah akkor mondom is hogy látnának bugyiban :shock: :shock:

wera!
hát én nem tudom sajnos a szopira a megoldást. csak drukkolni ++++ tudok, hogy legyen rá valami okosság. főleg mert akkor majd én is hasznosítani tudom ha igy járok.

a.kata és többiek!
nem tudom mit aggódtok a méretek miatt. mármint ami a BPD-t illeti!!!
én irtam hogy a miénk: BPD=94mm és 32. hetesen!!!!
jah és kb. 2507g-ra saccolták ugyanezen a héten. és még van 8 hét!!! vagyis akkor volt nyolc, már nincs annyi :D :D :D
és első baba elsz itt is! :oops: :shock: :?
jó tudom nem mindegy hova teszik azt a két X-et amivel mérnek...

magdi!
jó hogy itt vagy velünk. és méricskélj szorgalmasan. tudom nehéz és fárasztó, de hidd el megéri. a baba az első, tudod!!!! +++++

kimma!
hát megtette a süti a hatását. olyan hülyeségeket álmodtam egész éjszaka. :twisted: :twisted:
jah egyébként az esti sütiadag a végén: 2 piskótatekercs, 1 kókuszgolyó, 1 ecklerfánk :oops: :oops:
ez kb. fél évi adagom egyébként :D :D :D

teó!
az a banános doboz nem semmi... :roll:

Kép

Kép
timi1982

Szia Kata!
Dehogynem tudod, csak nem mered elhinni!

Azok jósló fájások voltak! És lehet, hogy jól gondoltad! Ha szeretnéd, akkor drukkolok! Rajtam nem fog múlni!

Egy ideje nekem is vannak, örülök nekik!
:wink:
Talán tudja a testem a dolgát... Csak Emma nem... :? Pedig annyira szerettem volna természetesen szülni. tudom, még megfordulhat, de valljuk meg, napról napra kisebb az esély rá. :roll:
Emiatt pedig azon parázok, hogy nehogy ügyeletbe kelljen mennem, mert akkor várhatom még azt is, mire mindenkit felébresztenek...
tudom, hogy butaság, de ma ilyen napom van...

Megyek is...
Utánanézek a csííííííííí-nek......
Vendég

Marcsi: ne aggódj! Lesz ideje felkelni az ügyeletben is mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.04 19:00-kor.
Vendég

ANdkata, mindjárt megkeresem a szerdai uh méretet és kérlek véleményezd!!!!! De azt tudom hogy a bpd az 93 volt!!!!
magdolnam

Sziasztok!

Sajnos még mindig egyben vagyunk!

Voltunk vásárolni Apával!

Kike! A pocakod nagyon csini! :D

Potyka! Nem semmi méretek ahhoz képest, hogy mennyi idősnek számoltak! Most akkor mikorra vagy kiírva?

Bondi! Én már megöregedtem a várakozásban! :oops:

Teó! Én örülnék a legjobban ha már az sms-t írhatnám Nektek Szabi méreteivel!

Jóslóim Nekem is vannak de nem fájnak csak érzem ahogy a méhem összehúzódik és látom is! :D
Tegnap mondta az egyik ismerősünk, hogy Neki sem fájtak csak az összehúzodást érezte és a végén akkor indultak el a kórházba amikor vérezni kezdett! Azt mondták Neki, hogy ez a jelenség a fájdalom küszöbbel függ össze! Hát majd a szülés után mesélek a fájdalom küszöbömről! :wink:

Ha tudok akkor még jövök de nem biztos mert Apával kihasználunk minden hátra lévő percet ami van!

További Szép Napot Mindenkinek!
Vendég

Jo reggelt mindenkinek!

En szokasomhoz hiven nem igen aludtam, mindig addig megy mig el nem kezdodoik akezzsibbadas, utana mar csak vergodes van:( Plussz egy szunyog is megkeseritette az ejjszakam:(

A mereteken en mar megprobalok nem nagyon idegeskedni, mert ha belegondolok mindig "elszornyedek" kis suly, oriasi felj! Nekunk sem az atmero a nagy hanem a homlok tarko hossz...Fogalmam nincs ez mennyire lesz latvanyos ha kibujt a kicsilany.....

En ma a konyhaban mar majdnem vegeztem most kis gyors takaritas, aztan punnyadas. Ebben a melegben sehova nincs energiam menni. Pedig azert lesznek tok jo programok. Na mindegy majd jovore:)

Mindenkinek szep napot!
Babuli: beszelgess el szepen a fiacskaddal, de ha aszep szo nem segit.....hat nem tudom, biztos jo indoka van ra, miert nem akar kijonni....Ha holnap befektetnek akkor meg is inditjak, vagy varnak, csak benn?

A pocok tok szepek, es Kike a tied igen picike ahhoz kepest 3 gyerkoc, es nagyon vekony is vagy!
Vendég

Anyjuk! Sajnos azt nem tudom, hogy mikor indítják meg mert nem mondta a doki!
Sajnálom, hogy rosszul telt az éjszakád!
Vendég

Vidokata! Bocsi! :oops: A Te pocid is Nagyon Csini csak a gépem alig akarta behozni! :D
Vendég

Megszült, meg már többedik gyerekes kismamik, illetve bárki: akinek voltak már jósló fájásai is meg igaziak, mi a különbség??? Csak a renszeresség???
Nekem mostanában olyan ha megfeszül a hasam, hogy tök aszimmetrikus a hasam meg a keményedés is! Ez normális? (mármint gondolom igen de olyan furi)
Vendég

Kata!

elsősorban a rendszeresség a különbség, bár a jóslók is rendszeresek szoktak lenni, de hamar elmúlnak, vagy gyengülnek, vagy nem jönnek elég gyakran... :roll: míg az igaziak erősödnek és sűrűbben jönnek.
Míg egy jóslónál simán pl beszélgetsz valakivel, addíg ezt a rendes fájásoknál aligha teszed szívesen...
A hasad formája és a keményedés közti összefüggés teljesen normális, hiszen görcsbe rándul, ettől változik.

CSAK NEM???
Vendég

hétfőn doki, a lábam pedig olyan, mint Fionáé a Shrekből, csak nem zöld... :roll:

Nem jelent jót... Az én paradokim még a végén bepakol a kórházba...
Pedig nem is vagyok melegen... Idebenn jó hűvös van, és az egy héttel ezelőtti vizeleteredményem tökéletes volt...
(Persze az egy hete volt...)
Vendég

Na, megyek én is, látom, mindenki pihen, vagy apával van.
Drága párom dolgozik, én meg csak várom...

Ma rántott pipihusi lesz az ebéd, petrezselymes krumplival. Lassan nekilátok, mert 1/2 2 körül hazaér, és biztosan éhes lesz...

Jól elbeszélgetek magamban... :roll:
Vendég

Na, vagyok ujra.... fél 10-kor bementem apácska mellé, hogy lassan ébresztenem kell... erre ebből az lett, hogy ő keltett most! :) Elszundítottam, de olyan jól esett. Ez a 2 óra alvás többet ért bárminél!

Kicsit huz a derekam. De most lemegyünk a városba egyet sétálunk (olyan rég voltunk, és levegőre vágyom). Na meg tv kábelt kell venni...ha már egyszer kaptunk ingyen barátnőméktől egy tv-t (még ha használt is). De a falból alapból jön egy jó pár csatorna :).

Aztán ha hazaérünk, csak akkor dobjuk össze apácskával a rakott káposztát (hisz még ő is csak most reggelizik). Szóval megint valami estebéd lesz csak belőle, de nem bánom!
Majd még jelentkezem!

d.dodó

Az igazi fájásoknál kicist megáll az idő, ált föntről lefelé keményedik, és akkor a legigazibbak, ha már muszáj vmibe belekapaszkodni, másképp nem megy tovább.

potyka

Köszi!
Marcsi: nem még semmi! Csak olyan vicces mikor a hasam bal oldalán egy nagy kemény pukli jelenik meg (de nem a gyerek jön ott ki ilyenkor! Nekem szinte nem is fáj! Szóval még semmi csak kérdeztem!
Mi is azt eszünk, csak nekem szerencsére ma nem kell főznöm mert az anyósomhoz megyünk!

Dodó: egészségedre a szunyókát!
Vendég

Marcsi: szerintem ha jól vagy és a vizelet is tiszta, csak a lábdagadás miatt nem fog befektetni! Ilyen meleg időben amúgy is jobban vizesednek az emberek. (még ha hűvösben is vagy)
Vendég

bpd: 93
ofd: 113
hc: 330
ad1:105
ad2:107
ac:335
fl:72
ezek a méretek 34 hetesen készültek. Andkata, szerinted????
magdolnam

Magdolnam: nekem kb. ekkora volt hétfőn (37+3 naposan ) és kb 36+5-nek felet meg. De nézd csak meg van akinek 4,5 kg-os babája születik(ld. Titi) és van akinek meg 2900 grammos. És mindkettő egészséges. A magas vércukorszint persze kihat erre is meg más dolgokra is ( te már utána olvastál) de most már neked rendben tartják a cukrod és így meglátod nem lesz semmi baj! (csak nem lesz picuri a babád) (bocsi én nem AndKata vagyok) majd ő is leírja a véleményét! :oops: :oops:
Vendég

Marcsi írta:
[quote]
írta:
a lábam pedig olyan, mint Fionáé a Shrekből, csak nem zöld...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
az enyém néha kékül :lol:

Magdi!
az AD1 és AD2 micsoda?
mert nekem több az eltérés :roll:

Mikor kezdődnek a fájások (jóslók és rendesek) mennyit tartanak?

Kép
kimma

Babuli!
nagyon-nagyon drukkolok neked hogy mostmár kijöjjön végre Szabi a kuckójából, rásegítés nélkül! :wink:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
kimma

Nem baj, örülök, hogy te is válaszoltál :wink:
nem tudom mi az ad1,2 sajnos. Nem tudja valaki véletlen, hogy mekkora bpdtől császároznak??? most azután kutatok sajna erdménytelenül
magdolnam

Magdi: ha megnézed a www. mamanet.hu-t és azon a 34. hetes méreteket ott pont az jön ki hogy minden értéke ennek a korcsoportnak a legnagyobbja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.04 19:02-kor.
Vendég

Magdi: szerintem ilyen nincsen, hogy mikortól császároznak, mert az a te méreteidtől is függ. Egy keskeny medencéjű nőt valószínűleg már kisebb méreteknél is és van aki meg a nagyot is megtudja szülni!
Amúgy meg: a mi babánknak eleinte mindene picinek tűnt de a feje még nagyobb is volt a koránál, majd egyik ultrahangon azt észleletm, hogy a fejecskéje szinte nem is nőtt csak a többi és akkor éppen arányos volt a korának megfelelő.
A fejlődés nem egy kiszámítható dolog. Szóval szépen behozzák magukat, nem vagyunk egyformák és a babák sem és főleg nem tudjuk a tankönyveket és nem mindenünket akkor és olyan mértékben növesztjük mint ahogy az megvan írva! :lol: :lol: :lol: :lol:
Bocsi hopgy sokat írok! De most úgysincs nagy pörgés, legalább kicsit kitöltjük a lapot! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ja AD: abdominal diameter (has átmérő) ebből számolja a haskörfogatot (csak a has keresztmetszete nem egy igazi kör, az egyik irányban szélesebb és szerintem ezért van belőle kettő)
Vendég

Hoztam nektek valami nagyon szépet: :wink:

http://zuglo.lutheran.hu/anyagok/angyalkak.pps#256,2,2.

Kép
kimma

Kimma: nagyon édes! Nekem is van egy csak nem tudom nektek feltenni mert nem webes hanem talán csak emailban tudnám elküldeni.
Vendég

Magdi!

Nem szóltam semmit...

Kép
andkata

Kimma!

Nagyon szép!
Köszönöm!

jól esett az én zakkant lelkemnek! :oops:
Vendég

Apa még mindíg nincs itthon, pedig egy órája telefonált, hogy rögtön itt lesz...

Az ebéd lassan megfagy, már amennyire ilyen melegben lehet... :?
a csajok már jóllaktak, én meg csak várom.....

Hol vagytok lányok????
Vendég

Babuli mondta, hogy nem lesz ma????

potyka

szia Potyka!

ezt írta Babu ma reggel:

[quote]H írta:a tudok akkor még jövök de nem biztos mert Apával kihasználunk minden hátra lévő percet ami van!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?