A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Fruzsi,

annyit még mindenképpen szeretnék hozzátenni, hogy a szülésnél a szülésznőnek talán nagyobb szerepe van mint a nőgyógyásznak. Most már szülésznőt is lehet választani. Én sem állok túl jól anyagilag, de szülésznőt mindenképpen keresek magamnak. Általában a szülésznők a nődokinak szánt összeg felét szokták kapni. Az a kórház ahol én fogok szülni, ráadásul már csak akkor hívja be a nőgyógyászt, ha valamilyen komplikáció lép fel szülés közben, ha nem merül fel semmi, akkor a szülésznő vezeti le a szülést.

Kép
emi29

Sziasztok!

Én is gondolkozom h érdemes e dokit fizetni.Eddig magándokihoz jártam,de azóta elköltöztünk másik városba...
Nálunk nagyon rendes a doki,az uhra bejöhetett a párom is pedig nagyon az elején vagyunk még.
Az a baj h ha fizetem a rendelésen az x ezret,aztán amikor kellene pont nem lesz ott....nem garantálja senki h én akkor szülök amikor neki jó...hiszen ő is ember,neki is közbejöhet bármi!
Inkább utólag adok a dokinak is,persze nálam nem kizárt az se h annál a dokinál szülök akihez most járok rendelésre is az SZTKba.

annus11

Sziasztok lanyok!

Latom megy a vita arrol, hogy ki mit vesz meg.

En elarulom hogy nem veszek hasznaltan semmit.
REgen vettem es elek sokmindennel befurodtem, igy mar nem nagyon veszek hasznaltan muszaki dolgokat, babakocsit, hordozot stb.

Ovterelot is vettem, mert sokat autozom es etnyleg jo.
Maceras mindig bekapcsolni, de nagyon kenyelmes es szerintem biztonsagos.

Merlegem is van, nekem kellett, mert a fiam nagyon rossz evo volt.
60 g volt a max amit 2 honapos koraig szopizott, tobbet nem volt hajlando. azt is ugy hogy noszogatni kellett. Szoval nekunk kellett a merleg.

Nekem is van szivzorejem. Nekem is szokot legszomjam es szivdobogasom lenni.
A vedono mondta, mikor rakerdeztem, hogy a progi okozza.
Azert, hogy legyen a babanak megfelelo a keringes.

Magi
Vendég

Bambi,

ami a hízást illeti, szégyen nem szégyen én eddig 5 kilót szedtem fel, pedig nem nasizok, csak nagyon-nagyon ritkán :) Az a baj, hogy a párom, úgy gondolja, hogy több boldogság hormonra van szükségem, ezért mindig meglep valamilyen édességgel :shock:
A munkahelyemen már nem tudom (és nem is akarom) eltitkolni, hirtelen elég nagyot nőtt a pocakom. Majd teszek fel új képet.

Sajnos nekem jógázni nincs időm, viszont rendszertelenül futok (kocogok) :roll: :roll:

Kép
emi29

Köszönöm lányok a sok jó tanácsot!!!
Most megyek, mert kezdődik a filmem: Vészhelyzet...bocsi
jó éjt
kisfruzsi

Sziasztok.

KatavirágKöcce a kérdésedet és aggódásodat de nincsen abba és most nem is lesz egy ideig. Mindenféle képpen májusi juniusit szeretnénk. Tudom ez hülyeség de ezt szeretnénk.

Többiek. Kik nem ismertek mert utánam jöttek én nyitottam ezt a topikot és azért így mert nagyon április végén lettem volna ha sikerül akkor. De szerintem át lehet neveztetni a topikot "apával". Ahogy neketek jó. Pl 2008 tavaszi babavárókká.

Gratulálok minden babához és zugolvasóként jelen vagyok áám.
Pusszka

harivera
Budapest XXI. kerület

Mamacka - Igen, néztem amit belinkeltél .. az is benne van azok között, amiket kiírtam magamnak.
Egyetértek abban, hoyg inkább legyen használt de jó minőségű a babakocsi, mint új és praktikátlan .. :)
Most bele is szerettem egybe, ami 30ezer, itt árulják Bp-en .. és babahordozó meg minden van hozzá. Hétvégén megnézzük!
Csöppkének is igaza van .. ezek nem kis költségek, jobb hamar elkezdeni begyűjteni a nagyobb dolgokat :) :D
Még egyszer köszi a segítséget!!

Kép
szösszenet

Jó reggelt!
Övterelő: régebben a Mini Manó babacentrumban lehetett kölcsönözni is, és amikor visszavitted, nem a pénzt adták vissza, hanem le lehetett vásárolni (talán 6e Ft-ról hallottam valakitől). Így esetleg jobban megéri, de nem tudom, van-e még ilyen akciójuk.

Babakocsi: nem használtban elég jó áron van a Toma babakocsi, ez is nagy kerekű, két irányban tolható, téli-nyári lábzsákos, fekvő-és sportrészes, + textilmózes, + pelenkázótáska, nagyon komplett kis kocsi, több barátunknak is ilyen van, szeretik. Talán még mindig 40E FT alatt van.

Kenguru: Mamacka, én a sógornőmnél láttam ilyen babybjörn kengurut, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy a babának ez a legjobb. Ha hordozóeszközt választ valaki, azt feltétlenül nézzétek meg, hogy a baba ne lógjon benne, hanem legyen meg a "békalábtartás", mert a csípőjének az a legjobb. És a Babybjörnnel hasonló árban létezik olyan babahordozó (pl. Ergo vagy kötős kenguru), amit nemcsak elöl tudsz hordani, hanem csípőn és háton is, újszülött kortól nagyobb gyerekkel is, akár 14-16 kilóssal (sőt, ha jól tudom, az Ergo 20 kg-ig jó). A háromévesek is elfáradnak néha :) És a babybjörnnel az is gond szerintem, hogy nagyon elterjedt, hogy arccal kifelé fordítva viszik benne a babát, ami sem a gerincének nem jó, és ha megijed, nem tud hozzád bújni. Ha valaki hordozni (is) szeretné a babáját majd, kicsit olvasson bele az Életmód->hordozókendők topikba, rengeteg hasznos infó van benne nem csak a kendőkről, minden egészséges hordozási módról. Megkönnyíti a választást.

Én most is SZTK-ba járok dokihoz, eddig csak a szülések után kapott borítékot, de soha nem nézte meg, mennyit, végig nagyon kedves volt, egyszer sem küldött a magánrendelőjébe, nem szabott árat. Ha magánba járnék, biztosan több ideje lenne rám, de nekem így is jó.

Emi, se avatar,se esküvői fotó, se vonalzó...Én ilyen szégyenlős fajta vagyok :oops: Sajnálom...

Üdv
Nuska+
nuska1

Sziasztok!

A hordozókról: nekünk is baby björn kengurunk van, és imádtuk. Láttam nagyon sok kengurut, és sajnos az olcsóbbak tényleg nem tartják rendesen a babát, és nemmellesleg az anyuka-apuka hátát is kicsinálják. Ez nagyon jól tartja a bébit is és anyuka hátát is, mi rengeteget használtuk 2 hós kor után.
De van Nandu-kendőnk is, bár ezt később szereztük be, de tuti hogy Csöppkebabát már az első hetektől abban fogom cipelni :D

A babakocsikról hosszú oldlakat tudnék írni, próbáltunk egy pár fajtát: Bergon, Peg Perego, Pierre Cardin, Quinny :) De nem írok :lol:

Inkább szép napot kívánva elköszönök! Majd még kukk
!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!

Akkor én maradok, és okulok az előttem járók tapasztalataiból (csak még mingig parázok egy kicsit, hogy a legközelebbi uh-on is minden rendben legyen). A hányingerről pedig annyit, hogy nekem eddig egyáltalán nem volt, nagyon remélem, hogy ezután sem lesz. Mitől függ ez? A hasam viszont estére rendesen feszül, de reggelre mindig elmúlik.

Most nézegetem a képeket, amiket a babaholmikról fölraktatok - azt hiszem érthető, hogy én még konkrétan ilyesmin nem gondolkoztam. Ami késik, nem múlik :) . Viszont a használt babakocsi már megfordult a fejemben. Ha az ember jól megnézi, milyet vesz, talán nem lehet befürödni vele. Bár mi szeretnénk több gyereket, lehet, hogy akkor megéri újat venni?
Vendég

Jo reggelt lanyok!

Hasznalt kontra uj osszehasonlita az en tapasztalataim alapjan.

Uj kocsi tuti tiszta, megnem hanyta, pisilte, sarozta ossze egy gyerek sem. Igaz ki lehet mosni, de igazabol soha nem lehet totalisa kitakaritai egy kocsit. Mikor a fiam osszehanyta a mi kocsinkat en is kimostam, torotemmeg minden, de vannak szegecsek rajta es toldalekok, amik olyanok, hogy soha nem lesz igazan tiszta. Tovabba lehet nagyon szep egy kocsi, de nem tudhatod realisan hogyan es mennyit hasznaltak elotted. Igaz az uj draga, de van rajta garancia, a haszaltra nincs. Lehet nagyon sok rejtett hiabaja, amit csak hasznalatkor lehet eszrevenni es hat az ugye a vetel utan lesz jo par honappal. Szoval en ugy vagyok inkabb uj es majd en adom el hasznaltan.
Igy jartam a merleggel is.
Vettem olcsobban egy hasznaltat, nagyon szep volt es olyan volt, mint az uj. De kiderult, hogy akitol vettem leejtette es a belseje darabokra hullott es nekem 1 het utan tonkrement. Pedig olyan volt mint az uj. Nos ezert inkabb veszek en ujat es majd inkabb eladom ha mar nem kell. Az autosules, hordozo 7 biztonsagi eszkoz.
Megveszed, nem tudhatod, hogy toresmentes, magyarul nem volt mar vele baleset. Ezeket minden baleset utan be kell vizsgaltatni, hogy meg biztonsagos e. Nekem nem er a biztonsag annyit, hogy kockaztassak.

Ruhat szinten nem nagyon veszek hasznaltan, mert tapasztalataim alapjan az ujat is elegge elhasznalja a fiam, lehet mar a kisteso sem fogja tudni vegig hordani sok cuccat ugy leamortizalta oket. Igy en inkabb akciosan veszek ujat, ami minimalisan dragabb mint a hasznalt.

Nekem4 ev alatt az jott be, hogy mikor akcio van elore vasarolok.
Igy megeri. Igy vettem mar babakocsit, uj merleget, legzesfigyelot stb....

Mondjuk ezek az en tapasztalataim es elveim.

Magi
Vendég

Magika
A mérlegre azt írtam, hogy alapból nem érdemes megvenni csak ha probléma van... pl korabab, vagy ahogy nálatok keveset eszik, de azt tapasztalom, hogy sokan alapból beszerzik, majd minden evés után mérickélni... utánna meg szét aggódják magukat, hogy nem hízik... sokat hízik egyebek... Egy egészséges babánál elég nézni a kakis és pisis pelusokat...

Én meg pont fordítva... nagyon használt párti vagyok...

Ruhákat is használtan veszem... sokkal jobb minőséget lehet alacsony áron kifogni, illetve az már tuti nem megy össze, nem nyúlik ki... nem fog vele meglepetés érni.... ugyan ezen az áron nem kapom meg ezt a minőséget és az új is rövid időn bellül úgy fog kinézni a gyereken mint a használt... főleg, hogy általában sokkal rosszabb minőségű anyagokból vannak...

Kocsiban ha megtehetném megvenném újonnan, de annyi pénzünk nincs... így feleannyiért lehet kifogni és sokan megveszik a legdrágább kocsikat és hamar túladnak rajta, vagy mert egy másik tetszett meg, vagy azért mert nem akarnak több gyereket...
Én nem undorodom tőle... kimosom és kész...

Műszaki dolgokat már én is meggondolnék... most pl légzésfigyelőt ismerőstől fogok venni, akiben megbízok... azokkal valóban érheti az embert meglepetés...
De pl ezt is lehet ha jól tudom kölcsönözni mint az övterelőt... a minimanóban...

nuska
Én meg vagyok győzve, hogy jó a Baby Björn... orvosok fejlesztették ki tartja a hátát, hónajban is emeli. Két hónapos korig csak befelé lehet hordani... szerintem a kenguruk közül ez a legjobb... az Ergot is ismerem és azt is jónak tartom, de azt csak nagyobb gyerekeknek... mi kb 10 kilóig használtuk a Baby Björnt... utána baby bag-re tértünk átt... olyan mint a kendő, csak nekem a kendő nagyon macera volt, és nemszeretttem azt a rengeteg anyagot rámtekerve... ezzel sokkal egyszerűbb, igaz csak kétféleképpen... újszülöttet fekve, nagyobb babát ülve lehet benne hordozni, de nekünk bevált ma is ezt használom... illetve elkezdtem hasonló hordozókat gyártani mert annyira jónak találtam a bolti árnál jóval kevesebbért...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Azért látom, itt elég korán elkezdődött a mit vegyünk, milyet vegyünk stb dilemmázás. Azt hittem ez majd csak január környékén fog felmerülni. Legalábbis nálunk biztosan. Karácsonyra úgyis kapunk egy csomó mindent. Én még be se tettem a lábam egy bababoltba se, nemúgy mint anyám, aki szerintem már listát is készített, hogy miket fog venni nekünk. Első unokák lesznek, teljesen be van zsongva. :) Én meg még nem.... Talán majd, ha látom őket UH-n október végén feléled bennem valami anyai ösztön.

Ruhát biztos sokat fogunk kapni, mert nagyon sok baba volt mostanában a családban. Ágyat, kocsit meg ilyeneket bizti újat veszünk.

Vettem céklát. Állítólag sok benne a vas! Én meg vérszegény vagyok.

Harivera! Én is májusi babát szerettem volna mindig is, de három év után már tök mindegy volt, csak jöjjön már. És a végén tényleg májusiak lesznek. :)

Kép

Kép
kamilla306

mamacka,
a babáknak nemcsak a gerincét kell tartsa a hordozó, hanem a lábát is csípőben,l helyes tartásban. És arccal kifelé vinni két hónapos kor után sem ajánlott, mert az olyan a gerincének, mintha egy merev valaminek lenne támasztva (ez a te hasad-mellkasod). A másik, amit írtam, hogy ha kifelé viszed és megijed valamitől (kutyaugatás, hangos autó, sziréna, akármi lehet), akkor nem tud védelmet találni, nem tud beléd bújni. Nekem 10 hónaposan volt olyan, hogy elment mellettünk közvetlenül egy vonat, és láttam, hogy a kislányom keze elfehéredik, úgy szorítja a kendőt és bújik hozzám. Neki a világból bőven elég annyit látni, amennyit oldalra fordulva lát. Az Ergot szűkítővel újszülött kortól lehet használni. A Te bébihordozód, amit varrsz, az is azért jó, mert csípőre ültetve jó helyzetben tartja a baba lábát. Vagyis terpeszben. De ha Te meg vagy győződve, hogy a kengurud jó a gyereknek, akkor nektek az a legjobb. Nem vitatkozni akarok, hidd el, de elég sokfelé olvastam a hordozásról mostanában. És az a legjobb, ha mindenki megtalálja a neki és a babájának legalkalmasabb hordozóeszközt.
Csöppke, én nem merek írni a kendőről, mert kezd szenvedélyem lenni, inkább megkíméllek Benneteket...A Nandu a magyar kendők között az egyik legjobb.

Köszönöm, hogy meghallgattátok... :D
Üdv
Nuska+
nuska1

Sziasztok!

ZSUZSOFI:TE mennyi idős terhess voltál amikor a Sikovanyec megtudta mondani neked a baba nemét?

Légyszi írd meg!

KépKép
KépKép
nicci

Szülésznőt honnan lehet leakasztani?
Minden kórháznak vannak sajátjai, vagy vihetek bárkit???

Kép

Kép
kamilla306

Kedves Mamacka és Kismamatársak,
rövid gondolkodás után arra jutottam, hogy többet nem írok a hordozásról, mert esetleg okoskodásnak tűnhet a számotokra. (Bár szívügyem, ezt biztosan észerevettétek, de másnak meg más a szívügye).
Ha valakit bővebben érdekel a téma, jöjjön a hordozós topikba, vagy kérdezzen priviben.
Mindenkinek szép napot ebben a gyönyörű időben! Mi indulunk a játszótérre... :D
Nuska+
nuska1

Nuska
A lábát mindenképpen jól tartja azt azért nem is írtam külön, mert nem is értettem.... hiszen ez nagyon jól szétfeszíti...
Én pedig azért hordtam arccal kifelé, mert neki az volt az igénye... szeretett nézelődni, nem szerette a ha befelé fordítom... persze a ha félős lett volna, valószínű továbbra is befelé hordtam volna... Az anya mellkasa közel sem olyan mint egy merev lap... az enyém tuti nem... :lol: :lol: :lol:

A másik ilyen:
Kép
Ezt én nagyon sokáig használtam... még most is bár azért mostanság már megérzem kishapsi súlyát...
Kép
...hát így valóban terpesztünk! :lol: :lol: :lol:

Én a kendőt alapból nagyon jónak tartom, csak egyszerűen nem nekem való... nincs türelmem megtanulni a kötéseket... márpedig láttam már kendőben olyan pózban gyereket ami tutira nem volt számára megfelelő... nekem olyan macera felvenni... illetve zavar a sok anyag, amikor levettem nemtudtam egyszerűen vele mit kezdeni... de ezt már írtam... télen a nagykabátra felvéve szerettem... :) akkor sálként működött gyerek nélkül! :)

Mi a különbség kendő és kendő között???? Hiszen az csak egy darab anyag??? Az anyag minősége?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nuska
Nyugodtan írjál!!! Ezzel az erővel mindenki tartsa meg a véleményét... de azzal nemsokat segítünk senkinek... Engem érdekel más hozzáállása! Komolyan!!! és esetleg a többieket is érdekli a különböző nézőpontok felsorakoztatása!!! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kamilla
A kórházból lehet választani... érdemes megkérdezni a fogadott dokidat (ha van olyan) hogy kivel szeret együtt dolgozni!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Huuu,nagyon előreszaladtatok a vásárlásban.Nekem mákom van nővérem most szült augusztusban :lol: Így remélem sok cuccot kapok tőle...bár babakocsit is mondta már h nekünk adja,de nem tudta h akkor még nekik is kelleni fog :oops: Még most se tudja...lassan azért megmondom nek h ne pakolja messzire a kisruhákat!

Ma beszaladtam a dokihoz,az ultrogestant 12.hétig szednem kell,szóval irattam megint...

annus11

[quote="kamilla306"]S írta:kamilla306zülésznőt honnan lehet leakasztani?
Minden kórháznak vannak sajátjai, vagy vihetek bárkit???

Nem, vihetsz be bárkit, csak a kórháziakból választhatsz. Ha esetleg van a kórházban szülésfelkészítő, ott megismerheted őket, vagy esetleg olyan ismerőst kell keresni aki ott szült, hogy ő kivel volt megelégedve.

Vannak kórháztól független szülésznők is, ők a dúlák, őket elvileg bárhova viheted, de ők nem speckó szülésznők, hanem inkább csak szüléssegítők. Nem ők vezetik le a szülést, hanem inkább Téged támogatnak lelkileg, meg ahogy tudnak.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="nuska1"]K írta:nuska1edves Mamacka és Kismamatársak,
rövid gondolkodás után arra jutottam, hogy többet nem írok a hordozásról, mert esetleg okoskodásnak tűnhet a számotokra. (Bár szívügyem, ezt biztosan észerevettétek, de másnak meg más a szívügye).
Ha valakit bővebben érdekel a téma, jöjjön a hordozós topikba, vagy kérdezzen priviben.
Mindenkinek szép napot ebben a gyönyörű időben! Mi indulunk a játszótérre... :D
Nuska+

Nuska, akinek okoskodásnak tűnik az nem olvassa:) Engem érdekel a téma, én is sokat olvasok róla, de ebben is mindenkinek más a favorit. Mármint hordozóeszközben. :)
Én pl Csöppkének valszeg be fogok szerezni egy rugalmas hordozókendőt is, az is állatira bejön :D

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Na ebben a kenguru,kendő dologban télleg nem vagyok járatos...
De ez is vhol egyéni dolog,nem?Szerintem függ a mamától és a babától is.Fogalmam sincs h nekem melyik lesz,vagy egyáltalán hordozgatom e így a babát,max apucira kötöm fel :lol:

annus11

Lehet, hogy hülye a kérdésem, de a kórházba ahol szeretnék szülni, hogy lehet bekukkantani? Csak fogjuk magunkat és mondjuk a nővérnek, hogy körülnéznénk?????
kisfruzsi

fRUZSI
mINDEN KÓRHÁZBAN TARTANAK ELVILEG SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐT, ÉS ANNAK KAPCSÁN VAN SZÜLŐSZOBA LÁTOGATÁS..

bocs Áronom lenyomta a capslockot... :(

0Melyik kórházról van szó?

Kép
Kép
Kép
mamacka

kisfruzsi, általában minden kórházban indítanak szülésfelkészítő programot, ami egy 8-10 előadásból álló dolog, és az utolsó alkalom majdnem mindenhol a közös szülőszobalátogatás. (Az azért durva lenne, ha mindenki egyesével akarna bemenni különböző idppontokban). szóval érdemes megkérdezni mikor indul ilyen. Ingyenes szokott lenni, és szó esik mindenről. Mi hogy működik az adott szülőszobán, császármetszés, szoptatás, babaápolás, gyerekágyas iődszak, stb. Tart előadást orvos, szülésznő,. stb.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

http://gportal.hu/portal/babooo/image/g ... 289.jpghys u>đhhhhhvvvvzr8 c 8u8uv8ezt >Á.ro.nom fűzi a témáhozq1

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszi, ezt nem tudtam, akkor majd megérdeklődöm a dokitól. Ez a kórház a komáromi Selye János Kórház.
Nem régen költöztünk ide, a babhír még Bp-n ért minket! :)
kisfruzsi

bocsi babahír
kisfruzsi

Annus szerintem is függ a szülők igényeitől és a gyerekétől... amit érdemes megnézni, hogy adott hordozótípuson bellül meyluiket érdemes megvenni... pl ha valaki kenguruban gondolkodik akkor abból valóban a Baby Björn a legjobb... kendőkben ezek szerint a nandu.... stb

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nézd meg nincs-e ilyen topik? Ha nincs esetleg indíthatsz egyet, hátha van a babaneten valaki aki szintén ott szült és tud neked tanácsokat adni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Már írtam, van egy komáromi anyukák címmel, de nem túl sűrűn látogatják, sajnos!
kisfruzsi

Sziasztok!
Tegnap írta valaki, hogy a kalkulátor más dátumot ír ki, mint a doki által számított. Ez azért van, mert a kalkulátor napokat számol, és ugyebár jövőre szökőév is lesz, a dokik pedig hivatalosan hetekben számolnak (menzi dátuma +1hét -3 hónap).

Babaholmik és ruhák tekintetében: én mint tapasztalt anyuka a 3 gyerek után, nekem nagyon sok ruhám van róluk, és van olyan ami még így is szinte újnak látszik. A legkisebb holmikat pedig alig hordják. Márkás ruhák között is ki lehet fogni nagyon rossz minőségűt, nem egynél tapasztaltam már. Babakocsi ügyben pedig mi az elsőnek vettünk újat, aztán azt eladtuk, mert rájöttünk, hogy más igényünk is van. Aztán a másiknál megint egy másik fajtát vettünk, mivel újabb igények és funkciók léptek fel. Ez így változott. De ezek már alig használtak voltak, és nagyon jókat ki lehet fogni, szinte féláron. Érdemes körülnézni. Na és persze sokunknak nem mindegy, hogy mennyibe kerül, hisz többen vannak olyanok, akik nem tehetik meg, hogy vadi új márkás cuccokat vegyenek mindenből. Én szerencsére megtehetném, mégse vagyok híve. Nagyon sokat lehet spórolni kis dolgokon is. Kismama cuccokat is hírdetésekből vagy börzén veszek és vettem is. Ez is fele annyiba kerül.
Kicsit hosszú voltam, de én is le szerettem volna írni a véleményemet.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Látszik a vonalzóm?

KépKép
kisfruzsi

Mostmár én is látom, hogy igen.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Nuska- Engem is érdekelnek a tapasztalataid, és nem csak a tied, MINDENKIÉ! Nagyon sokan vagyunk itt, akik első babájukat várják, és a környezetünkben alig van kisbaba. Nálunk első unoka lesz mindkét fél részéről .. így a nagyszülők is be vannak zsongva! Persze, ők is szeretnének majd vásárolni nekünk, hogy anyagiakban segítsenek .. de már ezer éve nem babáztak .. fogalmuk sincs, mire van szükségünk, és miből mit érdemes venni. Úgyhogy nekik is mi kell megmondjuk, pontosan mire van szükségünk :)

Én már említettem a sérves okomat, ami miatt hamar nekiállunk összeszedni a baba dolgait, remélem nem orrol ráma többi topic-látogtó, akit esetleg ez a téma még nem érint.

Csöppke is mondta, hogy jobb korán elkezdeni, mint nagy pocakkal kommandózni a bevásárlóközpontokban. :lol: :lol:

Amiket
Mamacka írt, az is nagyon sokat segített. Megnézegettem azoka kocsik mit tudnak .. stb.
Átrágtuk párommal, hogy mire van szükségünk, mik a fontos szempontok, így most egy használt Neonato multifunkcionális babakocsit néztünk ki .. a héten elmegyünk megnézni, milyen állapotban van. Újonnan 100ezer körül van, olcsóbban nem láttam sehol.
Én is szívesen vennék újat, de ha nincs 100ezrem egy babakocsira, akkor inkább azt választom, hogy legyen minőségi, ugyan használt ... mint új, de praktikátlan ..
Hiszen nem csak egy babakocsit kell vennünk .. nekünk mindent ... bútorokat, ruhákat .. és ez anyagilag elég szép kihívás lesz.

Kép
szösszenet

Kisfruzsi - Szép a vonalzód :D :D

Kép
szösszenet

Sziasztok,

a használt babakocsiról és baba ruháról nekem az a véleményem, hogy azok olyan holmik, amiket nem nagyon lehet elnyűni. Én venni nem fogom semmit, de ha kapok, nem fogom elutasítani :) :)

Kép
emi29

Sziasztok!Van egy nagy gondom.Lehet h hülyeséget írok de tegnap óta fáj a farokcsontom.Nem tudom tényleg ez-e a neve de a fenekemnél van asszem az utsó csont a gerincemben.Na az a lényeg hogy már ülni is nehezen bírok nem tudom mitől lehet de gyerekkoromban pont azt a csontot ütöttem meg mikor ráestem egy felfordított zsámolyra.Akkor nem voltam vele orvosnál most meg nem tudom elmenjek-e.Valamit kéne csinálni vele de nem tudom az orvos tud-e kezdeni valamit.Szerintetek mi legyen?Tényleg fáj se lehajolni se az ágyban megfordulni nem egyszerű így.Remélem ez nem marad meg a szülésig. :?
Vendég

Köszi Szösszennet!
Erről a használt kontra új témáról nekem az a vélményem, hogy a használt is lehet jó, ha vigyáztak rá. mi már elég sok mindent kaptunk, babakocsit és kiságyat is ígértek. Egyenlőre rucikat és játékokat kaptunk.
Én nem idegenkedem a használt dolgoktól, persze nem mindenben.
De még fogalmam sincs, hogy mit kellene venni, azt sem tudom, hogyha kengurút vagy kendőt veszek, akkor kihasználom-e a kosit...stb....és hogy mika teljesen felesleges holmik é mi az ami kell valóban. Pl. láttam kiskádba szerelhető fürdető hámszerű dolgot, ami tul. képpen nem hám, mert csak fekszik benne a baba, csak nem kell fogni és nem kell félni, hogy baja eshet, fulladás. El lehet egy pillanatra még fordulni is, mert nem tud kiesni belőle. na pl. nekem tetszik ez, de mivel nincs semmi tapasztalato a fürdetében, lehet, hogy teljesen felesleges a dolog.
Szóval én örülök neki, ha tapasztalt anyukák leírják a véleményüket.

KépKép
kisfruzsi

Gitka - Én saját tapasztalatból azt mondom, mindenképp mondd el a panaszod egy ortopéd orvosnak .. olyan nincs, hogy semmit nem mond rá. Az a baj, hogy mivel már ott a babuci, így röntgenezni nem szabad ..
Nekem is panaszmentes volt a gerincem .. az alsó csigolyám egészen a 10. hétig, amikor sima gyaloglás közben belenyilalt a fájdalom, és utána 1 hétig nem tudtam felkelni :( Azt mondta a nőgyógyász, meg a sebészünk is, hogy a medence tágulásával, a szervek rendeződésével most valami megnyomhatta a sérvemet, az ideget, és ezért fáj .. 1 hétig nyújtogattam, hogy mocorogjon, menjen onnan :D :lol: és azóta megint tünetmentes .. csak kérdés, meddig :(
Mindenről tájékoztasd a dokid, mert szerintem ezerféle esettel talákozott már, és biztosan tud segíteni, és meg fog nyugtatni!!!

Kép
szösszenet

Most akkor jövök én is egy kicsit a hordozó témához - hátha nem volt még mára elég :wink:
Nekünk babahordó kendőnk volt(van), meg egy szuper VauDe hátizsákunk. Kendőben addig voltak, amíg meg nem tanultak ülni, utána jött a hátizsák. Na én erre a zsákra esküszöm. 5 pontos biztonsági öv van benne, tartozik hozzá napernyő, esővédő, pelenkázó alátét. Állítható az ülésmagasság, és ami fontos, nagyon igényes a hordozó hátának is. Tehát mindkét fél részére, aki használja, nagyon ergonómikus.
A vicc az egészben, hogy 15 vagy 20 kilóig jó, de megemelem a kalapom az előtt, aki a 15 kilós gyerekét a hátán cipeli hosszútávon.

A kendőt azért szerettem, mert otthon is simán felkötöttem főzés közben. Igaz, hogy a megkötések tényleg bonyolultak, de találtam a neten anno egy angol nyelvű lapot, onnan lenéztem a legegyszerűbb kötést amibe szembe és nekem háttal is tudott csücsülni a bébi. Azóta csak azt a kötést használtuk.

Gitka!
Egyetértek Szösszenettel - irány a doki. Semmilyen fájdalom nem normális és nem kell hozzászokni. Bár remélem már javult kicsit.

Kisfruzsi!
Szerintem a fürdőkádra sem szabad túl sok pénzt elkölteni, mert a babák gyorsan nőnek és amint kb 2 hónaposak, elkezdik élvezni a vizet, és máris kicsi lesz nekik még a legszuperebb igényeket kielégítő, csúszásmentes, popsitartós kád is. Nekünk 2 hónapos koruktól a nagykádban fürödtek. Lehet, hogy szkeptikus vagyok, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy icergő-ficergő kisbaba egyhelyben maradjon a kádban, méghozzá pont abban a testtartásban, ahogyan azt a tervezők megálmodták. De lehet, hogy tévedek. Nekünk a nagykád nagyon bejött, tökéletes reflexszel soha nem fordították a vízbe bele a fejüket, de kezük lábuk úgy járt, mint egy békának.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz ez jó ötlet, látod például nekem eszembe sem jutott volna, hogy a nagykádba is lehet olyan korán fürdetni!
Úgy érzem, hogy az első babát várók mindent túlbonyolítanak, nem igaz??? :lol:

KépKép
kisfruzsi

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:37-kor.

Kép
1bambi

Csirkesz
Ilyen háti hordozónk van nekünk is én anno mikor nézegettem, kérdezgettem a mamikat tapasztalatokat... azt szűrtem le, hogy a Vaude és a Deuter a jó... állítólag Tatonkát nem érdemes venni hamar tönkremegy... Nekünk Deuter van, de mi ezt csak kiránduláshoz használjuk... egyszer-kétszer mentünk városba is de nem jellemző... Te ezt használtad városban is?

Fruzsi
A kádat én is akartam írni... én egyszerű IKEA-s babakádat használtam amíg ki nem nőtte, bár most, hogy nem otthon laktunk is ezt használtuk... szerintem sem érdemes ezeket a bellül így úgy kiképzett kádakat megvenni... egyrészt egy vagyon, másrészt nagyon rövid ideig tudod csak használni... nekem az volt a tapasztalatom, hogy az ember a saját gyerekét nagy biztonsággal fogja meg... nem fél attól, hogy nem bírja megtartani... olyan kicsikék... Én később használtam a nagykádat mint Csirkesz... másodiknál biztos előbb fogom, mert amint lehet beteszem egy kádba őket az egyszerűség kedvéért... én csak azért használtam a kicsi kádat mert nem bírtam olyan mélyre hajolni, illetve nem akartam annyi vizet elpacsálni, de szeretttem volna ha őkegyelme nem csak egy arasznyi vízben fürdik... amúgy mi egész pirinyó korától (két hónapos volt talán) sokszor fürödtünk vele egy kádban... olyna jó volt! :lol: :lol: :lol: Egy ismerősünk minden este úgy fürdeti, hogy apuci a kádban és vele a baba... egész csöpp korától... talán mióta leesett a köldökcsonk... :) nekik ez vált be...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Babakocsi :)

Nekünk is volt már rengeteg, a peg-peregotól a névtelenig minden, és én a Gracora esküszöm...

Most is ha valakit érdekel, lesz két eladó babakocsim, az egyik egy nagyobb, újszülött kortól használható Graco, a másik egy szuperkönnyű Iglesina, bkv-zásra.

Viszek még a börzére, babaruhát, kiságyat, ágyneműt is :)(cipőket 28-as méretig, fiú és lányruhákat is)

Ha valakit érdekel, és tudni fogom az asztalszámom, szívesen megírom nektek!

Csirkesz én is a nagykádban fogom fürdetni, mert nem tudnánk hova rakni a kiskádat. Kata is ott fürdött ami kicsi volt, az egyetlen hogy le szoktam a kád elé térdelni, mert nem tudnék olyan mélyre hajolni....

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Egy jó tanács, tapasztalt anyukától: Kutacsvédőt nehogy vegyetek :):):):):)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok, hogy így bíztattok... :D Akkor írok, ha nem baj.
A kendő anyaga nem mindegy, az nem csupán egy anyagdarab, hanem valami, ami öleli a babámat, és a jó kendőt megkötni is sokkal könnyebb. Azt szoktam mondani, hogy a Wartburgunknak is négy kereke van, és elvisz bárhová, de azért az mégsem Mitsubishi.
A rugalmasat én nem próbáltam, de akik igen, azok szeretik, főleg kisebb babáknál. Kendőkben NEM a Nandu a legjobb, csak a magyar kendőkben az EGYIK jó, amikhez Mo-on hozzá lehet jutni, és viszonylag olcsó, legalábbis a külföldiekhez képest. Egy Lana vagy Didymos sokkal jobb. De az első két kendőm nekem is Nandu, szeretem.
Amúgy az első gyerekemnél én is rengeteget bénáztam a kendővel, teljesen autodidaktaként tanultam meg kötni. De az első gyerekek sok mindent túlélnek :lol: Hiába tudtam, hogy akarom majd hordozni, csak most ősszel mentem tanfolyamra, a második lánykámmal, hogy a háti hordozást rendesen megtanuljam. Mert ezt is tanulni kell, ha jól akarja csinálni az ember. Sok minden van, amiről jó sokat olvasni, tapasztaltabbak véleményét kikérni, de igazán az életben, a magunkét megismerve tudjuk meg, hogy mi a legjobb nekünk.
Amúgy mamacka, igen, a fotóidon remek a gyerek terpesze, ekkora kell legyen kenguruban is :)
Szösszenet, azért kérdezz rá, hogy a sérveddel lehet-e jógázni, mert a kismamajóga kíméletes ugyan, de azért sok benne a tartásgyakorlat, hátizomerősítés (bár meggyőződésem, hogy nem árthat neked.)
Szép napot nektek,
Nuska+
nuska1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?