A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

az ibm-et így akartam írni: Ibm. Bocsika..

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Várandóssági segély már évek óta nincsen...

Bárány
Örülök, hogy tetszik :lol:
(én általában az egyszerű dolgokat szeretem... a vonijaim is egyszerűek)
Vendég

Jolvan Bárány!
Bocsika én csak hülyülök!
Ne haragudjá máááán! :cry: :cry: :cry:
Vendég

:D :D Olyan rossz,hogy írásban nincs hangsúly...mert ha lenne akkor nem is gondolnál ilyet ,hogy harizom...

Én is hülyülök,az esetek többségében :D

De az angyalka tényleg szomorú
(nekem)
Vendég

Az én bébym borsóhéjban érkezik na!!!Az vidám :D :D :D
Vendég

Az enyém meg egy angyal lesz! :lol:
Sőt már most is az!
A másik topicban sajna nekik azt jelenti,nekünk ezt!
De erről nem is akarok többet beszélni,sem rágoondolni!
Nektek szokott olyan lenni mintha valami nyomná a hasatokat?

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Ibm ok vonalzó téma beszüntetve részemről :oops:

Én érzek nyomást néha,de belülről és kb egy gyerek tenyérnyi foltban :D
Vendég

Erről a családiról én is hallottam a napokban, majd utána érdeklődöm, hogy is van ez!!!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Húúúúúú csajok,nagyon beindultatok!!!!
Alig győzöm visszaolvasni!!!! Külön nap kell hozzá!!!

Para maminak nagy GRATULA a vonalzójához!!
IGAZÁN BÁJOS!!! V É G R E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

A 91. betöltött nap után kizárólag adókedvezmény jár.A könyvelőm már nekem is intézi.

Szépek a pocik.Ugye milyen gyorsan telik az idő?? Milyen nagyok már a pocik??? Napok kérdése és mindenki FÉLIDŐHÖZ érkezik.
Hát nem klassz?? :D :wink: :wink:

Stellának nagyon szurkolok,hogy minden rendben legyen!!
Hallod Stella? Várunk a jó hírekkel!!!!

Kép
orsitigris

Mára ennyi volt,jó éjt mindenkinek
Ja,el ne felejtsem:mozog valaki odabent....
Vendég

Sziasztok!

Igazából nem volt újabb vizsgálat, a Genetikai Intézetben voltam, ott kiértékelték az eddigi ismeretek alapján, hogy Down kóros lehet-e a baba. Az alapján azt mondta a prof., hogy nagyon kicsi az esélye. Aztán átbeszéltük és úgy döntöttünk, a tisztánlátás érdekében, hogy megcsináltatjuk a magzati kromoszóma vizsgálatot. 15-én kedden lesz a beavatkozás.
Amit lát, a belek echogenitása, lehet átmeneti állapot és felszívódhat egy idő után.
Bízunk, most mást nem tudunk tenni.
Most megyek aludni, talán most éjjel tudok valamennyit.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!! Nem tudok aludni! Nincs a párom. :cry:
Igen ibm Én is hallottam h. 91.naptol jár valami.
De MI???
ORSITIGRIS!!! Te is irtál rola. Mi ujság ezzel?
Ezt hol kell igényelni vagy mit kell tennem?Milyen összeg?
Mosmár ténleg alszom.
Holnap jövök. :D
Miota nem dolgozom h.én mindig itt vagyok. :wink:
Ez már függőség. :roll:
de jo itt.
Ugy-e csajok??:::
:lol:

Kata&Milán

oszman777

Jó reggelt Mindenkinek!

Köszönöm a kedves fogadtatást. Kedvesek vagytok. Bár ahogy elnézem a "korotokat" lehet, hogy a júliusba kellene mennem?
Mert a doki júni 28-at mondott, de simán átcsúszhatok júliba :?
Én pénteken töltöm a 16. hetet az utolsó menzitől számolva :D :D :D

Ibm én tegnap voltam bent a munkahelyen és könyvelőnk pont utánanézett ennek a várandóssági járuléknak, mondta, hogy régen volt ilyen. Ez havi 8100 Ft volt, de sajna megszűntették. Olvastam, hogy volt olyan támogatás is, hogy a kismamának a terhessége alatt nem kellett adózni a jövedelméből. De sajna mikor volt ez előző kormányváltás, akkor eltörölték. Kár :(
A lényeg, hogy most szülés után jár egy egyszeri juttatás az vmi 50 000 Ft körüli összeg és az pótólja ezt a várandóssági járulékot.

Vonalózt igyekszem elkészíteni. Bár néha olyan béna tudok lenni, hogy magam is meglepődök :oops: :oops:
mumin

Sziasztok!
Stella,én minden nap drukkolok neked az eredményig,és pessziimista létemre biztos vagyok benne,hogy semmi baj nem lesz..

Mumin:köszi a felvilágosítást,és júni 28 az nem júli,úgyhogy maradj,de itt májusi is van...azért annyira nem szigorú dolgok ezek :D Egy-két hét ide vagy oda tök mindegy....
Vonalzót nekem is Gigi csinálta,amúgy számitógépes suliba járok(tam),jövő héten vizsgázok..
Nem ciki ugye,hogy nem tudtam berakni a vonalzót???? :oops:
Vendég

Szia Bárány!

Sok drukk a vizsgához. De nehogy stresszelj!!!!! ECDL-es vizsga?
Én elég sokat dolgozom számítógéppel. Meg normális esetben értek is hozzá. De néha olyan béna vagyok. most ezze al vonalzóval szenvedek. Be kell írni a baba nevét. Még azt sem tudom, hogy fiú vagy lány. :(
mumin

bárány: hát már miért lenne ciki? semmi sem ciki. ;)

nálunk a hr-es mondta, hogy van olyan dolog, ami szülés előtt is jár, de ha bármi történik (rossz dolgok, amikről ugye nem beszélünk), akkor ezeket a pénzeket vissza kell fizetni az államnak, ezért nem ajánlja. nem tudom mi ez, és többet nem is beszéltünk róla.

mindenkinek szép napot. :)

mia_snow

Sziasztok!

Egyszer már írtam ide, de inkább csak olvastalak benneteket. Eddig. Ha lehet, akkor csatlakoznék én is, bár nem biztos hogy túl sűrűn tudok jönni :oops:
Ami miatt írtam megint:
Ez az adókedvezmény sajna már nincs :( Én is leadtam a könyvelőnek az igazolást, aki utána nézett és mondta, hogy sajna megszüntették :( Én is ezt találtam a neten. Illetve én úgy láttam, hogy a 3.gyerek esetén mintha járna, de persze 2007-es infót nem sikerült lelnem...
Pocakméret: Hát nekem sem egy nagyobb, kismami szerű pocim van :( Most kezdett el nőni, bár még úgy néz ki, mintha csak felszedtem volna pár kilót :D Ma vagyunk 18 hetesek és a ma reggeli védőnős mázsáláson +2 kilót mutatott a mérleg az eredeti nem babás súlyomhoz képest (most 65kg vagyok a 165cm-hez). Szóval ez mind alkati kérdés csak ;)
Magamról:
Látom vannak itt hónap végére kiírt lányok is, nekik azt üzenem, hogy +-2 hét simán belefér a számított dátumhoz (sőt, ha jól tudom, akkor a 36. héttől bármikor lehet szülni, úgy hogy nem számít a pici korababának) ;) Szóval célozzuk meg a júniust ;)
Mi egyébként júni 13-14-re vagyunk kiírva...
Én a SOTE II-re járok dokihoz, most pénteken lesz a genetikai UH és az AFP eredményt is csak most fogom megtudni :( És persze a terpeszt mi is nagyon reméljük :D
Jut eszembe: Ismeri valaki Paragi dokit a II-es nőiről? Nála szeretnénk szülni és néhány infó jól jönne vele kapcsolatban :roll:

Jó hosszú lettem, bocsánat :oops:

Kép

Kép
bettica

bettica: üdv köztünk, írj csak nyugodtan, akár ritkán is. :)
mi is úgy indultunk, hogy júni 5, aztán a doki hétfőn azt mondta, hogy júni 10... anyukám meg júni 9-re szurkol, mert akkor van az ő szülinapja is. mondta, hogy jó kis ajándék lenne az első unoka. :D

nekem +4 kg-m van, és a kollégáim épp ma jegyezték meg, hogy most kezdek kismamás külsőt ölteni :D

mia_snow

Az én főnököm is pont ma reggel jegyezte meg, hogy "Jé, neked tényleg elkezdett nőni a pocid..." :lol: Most kezdtem el kismamanadrágban járni, szóval ezért kezd látványosabb lenni ;)

Én júni elejére drukkolok, mert szeretnék elmenni 13-án a keresztlányom általános iskolai ballagására. Hát, majd a picur eldönti, hogy mikor akar jönni ;)

Ti meddig akartok dolgozni? inkább úgy kérdezem, hogy mi a cél?
Én kb áprilisig maradnék, a főnököm is ezt szorgalmazná, de hát ugye nem mi döntünk ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!
Bettica köszi az infót,és továbbra is várok minden ilyen tipusu infót...Főleg ami 3.gyerekeseket érint esetleg...
+minden más érdekel :D

Szia,Mia :D 4 kiló ??én annyit az első két hétben szedtem föl :D :D
Na jó ez inkább szomorú nem vicces :oops:
Vendég

Most néztem meg a könyvecskémet, hogy mit írt a védőnő bele. Hát a beleírt ödéma kicsit meglepett... :roll:

Kép

Kép
bettica

Bárány: nincs mit. Bár csak jobb hírem lett volna ezzel kapcsolatban ;)

Kép

Kép
bettica

Bettica:mire alapozta az ödémát?Te nem is mondtad,hogy dagad a lábad?Csak úgy a hasára ütött és kitalálta?
Vendég

bettica: és nem is mondott semmit csak úgy beleírta?

bárány: próbálok odafigyelni, mert alapból 10 kg plusszal indultam. de néha nem tudok mit tenni, őrült módon rá vagyok pörögve a zsíros kenyérre, a töpörtyűre, friss fehér kenyérrel és lilahagymával természetesen. :D

dolgozás: jan. végéig. fizikailag semmi gond... csak nyomaszt a közeg, de elég durván. februárban írok erről bővebben.

mia_snow

Sziasztok!

Jajj, én holnap megyek genetikaira, és már nagyonnagyon izgulok!!!!!
Néha érzek kaparászást, meg egy-egy erősebb bummot is, de csak remélem, hogy Ő az. :))

A hasam nekem se nagy, igaz eddig kb. 3 kg-ot szedtem fel: 55-ről indultam. Én is állandóan azt nézegetem, nőtt-e, stb..
Hülyét kapok, a "nem is látszik, hogy terhes vagy" mondatoktól. :evil:

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!
Bogi én meg attól kapok hülyét,hogy:de nagy a hasad olyan vagy mint egy 6 hónapos....
És ugye én akkor egyből arra,gondolok,hogy valami bajom van,csak az nyugtat,hogy itt sokaknak nagy a hasa....
Vendég

b.bogi: én legszivesebben kiírtam volna a homlokomra azon a napon, hogy 2csíkos lett a teszt. :D

mia_snow

:lol: Úgy látszik mindenkinek megvan a maga "baja". Egyszerűen mindenkinek úgy jó a hasa, ahogz van!!! Túró a fülükbe! ;)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Nem, semmit sem mondott, csak beírta. Ráadásul ugye naciban voltam, tehát még nem is láthatta volna, ha lenne sem... Nem tudom, nem értem... Az a gáz, hogy abszolút nem vizesedek, tehát nem volt semmi alapja... Mivel most vettem észre, ezért nem is tudtam megkérdezni tőle, hogy ezt mire véljem...

Mia: Január végéig? Akkor már lesz helyettesed?
Én nem nagyon szeretnék hamar elmenni táppénzre, mert apósommal élünk és hát hogy is mondjam nem vagyunk egy hajde beszélgetős kapcsolatban. Most még nagyon nem is tud az ember merre menni :roll: Én ezért pécéztem ki magamban az áprilist ;) Akkor majd mehetek nagyokat sétálni, csak bírjam szusszal :lol:
Friss fehérkenyér? Jaj istenem... Teavajjal rengeteget be tudnék nyomni ;)

Bogi: Holnap UH? Nagyon izgi... Majd számolj be az eredményekről ;) Mi a pénteket várjuk nagyon :D

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok!
Napok óta olvasgatom és nem bírtam tovább,hogy ne szólhassak bele,mert annyira jókat dumcsiztok.
melike

Júni 16-ra vagyok kiírva és 23-án megyek a genetikai UH-ra.
Már nagyon várom és izgulok.
Én már nem dolgozom dec. közepe óta,mert egy gyárban vagyok 11 éve és bőven elég volt ennyi.
melike

Én veszélyeztetettként itthon vagyok. Ami elég jó. Sajnos a munkahelyi viszonyok nagyon leromlottak az utóbbi időben.
Táppénz szempontjából tuti nem lesz olyan jó. De inkább táppénz, minthogy bármi baj legyen.

Én holnap megyek a vérvételre a Margitba és akkor kapok időpontot a genetikai UH-ra.

Sajna kilokban én is plusz 10 kg-ról indultam. De igyekszem nagyon odafigyelni. Eddig sikerült nem hízni, de majd meglátjuk. Végülis a 15. hét még elég az eleje. Meg dokim is nagyon szigorúan veszi, szavl inkább próbálok nagyon vigyázni.
Régebben dohányoztam így duplán kell vigyznom, mert sajna azért a cigi is hiányzik. Dehát, mindent a cél érdekében :D :D
mumin

Mumin: Én is 3. kerületi vagyok. Nőgyógyászhoz hova jársz? Gondolom a Jánosban kellene neked is szülnöd, ugye?
Nekem is rá van írva a papíromra, hogy veszélyeztetett vagyok, de ez szerencsére csak formális dolog. Illetve van egy két dolog , amire rá lehet fogni, de hát egyik sem vészes ;) Viszont így bármikor elmehetek táppénzre, ha akarok.
Én is dohányos voltam, de mivel nem volt olyan nagy mennyiségű a cigi, amit elszívtam, így nem volt gond a leszokással. Persze azért néha még megkívánom, de eszembe jut Kicsibém és már jobban is érzem magam...

Melike: Azért irigyellek, hogy már táppénzen vagy. Így tényleg csak a picire tudsz koncentrálni.

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Üdv az újonnan csatlakozóknak, írjatok amilyen gyakran csak tudtok :wink:

Csajok megvan az AFP eredményem, teljesen negatív, holnap reggel megyünk a genetikai UH-ra. Szorítsatok nekem, hogy minden rendben legyen és persze a terpeszért is légyszi :D :D már alig várom, hogy megtudjuk a cumi színét.
A védőnő mondta, hogy vérszegény vagyok, majd a doki biztos ír fel rá valamit.
Kérdés: nem tudja valamelyikőtök, hogy mikor kell kapni az Anti-D szurit, mert nekem A negatív a vérem? Most nem az én védőnőm volt ott, nem tudtam megkérdezni,és ez engem úgy nyomaszt nehogy valami gond legyen ebből.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Stella: nagyon szurkolok a keddi vizsgálat miatt!! Minden rendben lesz!

Nektek szokott keményedni néha a pocakotok? Van, akitől azt hallottam, hogy ez teljesen normális, de olyat is hallottam, hogy ez nem túl jó, és gyorsan le kell pihenni. Nagyon érdekel a válaszotok, mert csak jövő kedden megyek dokihoz és addig ez a kérdés foglalkoztat.

Egyébként most nagyon lassan telik az idő az előző UH óta (december közepén voltam) és csak egy hét múlva megyek, de olyan jó lenne már látni. Bár érzem minden nap többször a picikémet, de akkor is!! :lol:

Én a 60 kg-ról indultam, most (ma reggel) 62,7 voltam.
Egy ismerősöm 60 kg-ról indult és 93 kg lett a szülési súlya, de ez főleg víz volt. Most, 3 héttel a szülés után újra 65 kg.
Azért a plusz 33 kg elég durva :oops:

almaani
Kép
almaani

No, rákérdeztem a könyvelőnél erre az adókedvezményre. Azt mondta, hogy ez a terhesség betöltött 91. napjától járó kedvezmény tavaly megszűnt (akik tavaly kaptak ilyet, azokkal visszafizetteték...). Nagycsaládosok kapnak szülés után márcsak kedvezményt...

Kép

Kép
bettica

Bcui szívből gratula az eredméynhez. Tök jó!!!
Terpesz bizti lesz:Drukk ezerrel.

Bettica: Én a Ruzsvánszky dokihoz járok. Most megint új hírek kaptak életre, hogy újranyit a szülészet a Margitban. De ezt konkrétan Híradóban is hallottam. Jó lenne. Különben a Jánosban kellene nekem is menni:(
Nővérem 6 hete szült a Jánosban, előző babáját a Margitban szülte. Hát jobb véleménnyel volt a Margitról. Főként mert a János kórházban túlterheltek a dolgozók és az rossz egy frissenszült Anyukának.
Én sajna vetélés miatt vagyok veszélyeztetett. Júliban elment az előző baba :cry: :cry:
mumin

Buci: nem hiszem hogy nagy segítség, de azért leírom, hátha mégis. Én is A negatív vagyok. Nyáron 8. hétben elveszítettem egy babát. Akkor tudtam meg (a műtét miatt) hogy negatív vagyok. Ezért - a következő terhességre való felkészülésként - a műtét után egyből megkaptam az injekciót. Ezért ez a terhesség már "védve" van. De nekem úgy rémlik, hogy ez nem okoz gondot a terhességnél, és csak majd szülés után kapod meg az injekciót. (mert én akkor megint fogok kapni). Remélem, nem írtam hülyeséget!

almaani
Kép
almaani

Almaani: Bizonyos mértékig normális a keményedés. Állítólag a méh edzi magát vagy vmi ilyesmi. Szedj magnéziumot, az segít.
Nekem ma a derekam fáj nagyon, jobban mint szokott. Le kellene pihennem, dehát munkahelyen ilyen lehetőség nincs :(

Buci: Hívd fel a dokidat, ha kétségeid vannak! De mindjárt rákeresek, hogy pontosan mikor kell beadni...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!
Almaani:nekem ezzel a terhességemmel még nem keményedett a hasam,de az előzőkkel mindíg ez volt a bajom,szednem kelett a magne B 6 ot...Mást nem csináltak vele...

Buci én O- vagyok,és engem is nyomaszt az anti D néha nap(mondjuk engem mi nem nyomaszt?)Gondolom a 12 hetes ellenanyag szűrésed neked is negatív lett...az a lényeg

Ki miért veszélyeztetett??
Vendég

Én is az vagyok elvileg előzmények miatt ,de remélem valójában nem leszek!!!
Vendég

"Ha az anya vércsoportja Rh-negatív, akkor havonta kell ellenanyagszűrést végezni a véréből. Ez a vizsgálat Rh "pozitívos" anyáknál nem szükséges. Hathetente azonban minden terhesnél vérkép- és vizeletvizsgálat történik."

És itt egy cikk is erről a témáról...

Remélem segít ;)

Mumin: De jó is lenne, ha kinyitnák újra a Margitos szülészetet, bár ezt a gyerkőcöt én már a SOTE II-n szülöm. Az biztos, hogy nem a Jánosban. Szerencsére lehet választani ráfizetés nélkül. Leagábbis úgy tudom, de majd pénteken beszélek a dokimmal...

Kép

Kép
bettica

Bárány: Nekem van egy öröklött trombózis-hajlamom + PCOS (policisztás petefészek szindróma). Ezek miatt lettem hivatalosan veszélyeztetett ;)

Kép

Kép
bettica

Na, most beszéltem a dokimmal, még nincs meg az AFP, ezért csak héfőn mehetek UH-ra. :( Jajj, pedig úgy vártam.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

bettica: nálunk anyós van otthon, 1 házban de külön lakásban lakunk, de nagyon beszélgetős tipus, sokszor átjön. szóval nem lesz egyszerű, de egyrészt nekem 2 x 1,5 óra az oda-visszaút a melóhelyre, és a légkör is gázos. az egész napos ücsörgés sem tesz jót, és az, hogy reggel fél7-kor elindulok otthonról, este fél7-re érek haza, nagyon elfáradok estére. :?

melike: üdv köztünk. :)

mumin: írd a nevéhez hogy Pocaklakó. :D

mia_snow

Bogi: Sajnálom. Felbuzdúlva az eseteden, gondoltam felhívom az asszisztenst, hogy megvan-e már az AFP, de sajna nem érem el :(
Nagy kopp lenne, ha péntekig nem készülne el, mert akkor feleslegesen mennék át a város másik végébe...

Kép

Kép
bettica

bettica: a helyettes-témához: december 6-tól táppénzen voltam 3 hétig. akkor úgy beijedtek, hogy azonnal felvettek valakit (sokan úgy gondolták, hogy nem fogok visszajönni), úgyhogy most itt a január, hgoy betaníthassam. amúgy 3-an vagyunk kb ugyanabban a munkakörben, olyannyira, hogy különböző terület, de ugyanaz a folyamat, tehát gond nélkül el tudjuk végezni egymás munkáját. most itt a 4. lány is, szóval nem lesz gond.

. de ha lenne, sem érdekelne... ilyen hely ez.

mia_snow

mia: Hát tényleg nem jó ennyit utazni... Viszont akkor nem is unatkozol ;) Lefoglalnak, ha kell :)

Kép

Kép
bettica

Mia_snow: Bejársz Pestre dolgozni? Látom Vörösváron laksz. (Én solymári vagyok) 10-es úton zötykölödsz be mindennap? Autóval vagy tömegközlekedéssel? Hát nemirigyellek:(
mumin

Bettica: nagyon köszi a csatolt cikket az Rh negatívokról.

Nekem nem nézik folyamatosan - de a cikk szerint nem is kell -, majd szülés után kell az injekciót kapnom. Azért elképesztő, hogy mennyi dologra kell figyelni a terhesség alatt/előtt/után...
Hogy csinálták üknagymamáink? :lol:

almaani
Kép
almaani

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?