A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Érdekes kérdést vetettetek fel.
Én mindkét srácomat imádtam már a hasamban, de a kisebbikkel mivel veszélyeztetett terhes lettem és apja se nagyon akarta már a pocimban másképp bántam, sokkal jobban féltettem. Amikor megszületett csak engem és a nagytesóját tudta elviselni maga körül, bárki más ment a közelébe sírt. Már egy kicsit terhes is volt számomra, hogy még wc-re se mehettem el anélkül, hogy ne üldözött volna. Tényleg kicsit másképp szeret az ember az egyikben imádom, hogy önálló, okos, nagyfiú, a kicsibe meg azt, hogy anyás.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Hangolka nem tudom, hogy a front teszi-e, de nekem már 3 napja iszonyúan fáj egy pontban a hasam, van nekem is mitől rettegni, nehogy kiderüljön, hogy nem gyógyult be rendesen a hegem és ezért nehogy leváljon a méhlepény, úgyhogy én is félek.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Szerintem minden embert megvisel az időjárást. A terheseket, meg főként. Ebben a melegben többször jött rám a hányinger, pedig a rosszullétes időszakom már rég elmúlt.
A fejem is sürűbben fáj, pedig az első gyerköcömmel ilyen problémák nem voltak.

Az előző terhességemnél csak a végén görcsöltem, keményedtem , ahhoz képest nem nyiltam egy centit sem, dőt a vajúdásom se volt egy leányálom. 18 órát voltam a szülőágyon mire kibújt a kislányom.

Ne izzguljatok, parázzatok, nem tezs jót nektek és a babátoknak sem.

Naysa
naysa

Sziaszotk!

köszi a vigasztalást:) Az egy kicsit reményt ad, hogy nem csak én görcsölök, ilyen sokunknak biztos nem lehet egyszerre nagy baja:)
Elég sokat fekszem, áthívtam napközbenre anyósomat és szinte péntekig minden napra meg van, hogy ki van a Márkkal, így elég sokat tudok feküdni:)
bea
kumpibogar

Hali!
Sensie, nagyon ari a hordozó. És tök tuti a babakocsi!!!

Bea, nekem is görcsölt egy helyen a bal oldalamona hasam tegnap. 2* is. Én is megijedtem, de azóta elmúlt. Úgy látszik ez egy ilyen hétvége volt.

Nekem egyre nehezebb átfordulni a az egyik oldalamról a másikra. :) Csak ebből érzem, hogy növögetünk. :)
És már a hajlongás sem úgy megy mint régen.
Most kaptam kismama torna kazit a védőnőmtől. Úgyhogy tornázhatok. :)

Szépek a pocifotók!!!!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!
Nagyon sajnálom, hogy fáj a pocitok lányok! Azért a dokit kérdezzétek meg, mi lehet a megoldás a sok fájdogálásra!

Más:
Én ezt a hordozót választottam, Besafe márkájú, teljesen hátra lehet dönteni a háttámláját, ehhez szeretnék vázat, a top rider vázra rászerelhető, babakocsink meg marad a Pegperego venezia, majd keresek róla képet. Kép

Kép
Kép
dalminha

Sensi
Meg tudnád nekem nézni mennyibe kerül nálatok a babakocsi amit kinéztem? ABC design Rodeo, felteszek róla képet.

Kép
Kép
nati80

Kép
Kép
nati80

Szia Nati!
Mikor kell védőnéninél jelentkezned? Nekem csütörtökön. Már összefuthatnánk egyszer végre, a baj csak az, hogy még mindig napi 9,5 órát dolgozom, de remélem már csak 1 hónapig. Ha rövidített műszakban leszek szivesen találkoznék veled. :wink:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza
Én júli elején megyek megint védődőhöz, de amikor ráérsz szivesen találkoznék veled. Tudod én nem dolgozok, így szinte bármikor ráérek.

A pocakfotókat nézegetve elég különbözőek vagyunk. Én még mindig szégyenlős vagyok, de meg fogom kérni a párom, hogy fotózza le a pocakom és akkor felteszem. Már félreérthetetlen a kereksége és mérete. Már nem néznek szimlpán csak kövérnek. nagyon jól érzem végre magam!! Sose voltam még enniyre kiegyensúlyozott és boldog a bőrömben. Hihetetlen jó érzés kismaminak lenni. Már meg tudom érteni azokat akik nem csak 1-2 gyerkőcöt akarnak.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok Lányok!
Szomorúan olvasom hogy sokunknak fáj a pocija,sajna nekem is elég sokszor.Remélem ez normális és senkinek nem lesz semmi baja.Képzeljétek még mindig nem jött meg az AFP leletem és holnap lesz 2 hete hogy vért vettek.Nektek menni idő után jött meg.Sajna csak 24.én megyek ultrahangra már nagyon várom csak olyan lassan megy az idő.

Vigyázzatok magatokra!!!

Puszi mindenkinek

000kata

Sziasztok.
Sajnos nem jó lett az AFp eredményem. Alacsony lett így holnap megyek a dokimhoz uhura és ad beutalót a barossba is genetikaira. Aki esetleg volt ott azoktól kérdezem hogy kell időpont? És ha kell akkor menniy idő múlva adnak?

Aida lécci a fiú névhez írd be a Vencel Zétényt. Köszike

harivera
Budapest XXI. kerület

harivera!

Reméljük nem lesz semmi baj ne aggodj.Drukkolunk.

000kata

Harivera

Remélem nem lesz semmi baj. Nem akarnál elmenni egy quartett tesztre? Azt 16-20 hét között végzik el és jobb, átfogóbb mint az afp. A borgárkerék utcában csinálják és kb 20-25e ft, de legalább nem kell amniocentézis.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Ma voltam Uh-n. Hát nagyon csalódott vagyok. :(
A doki rém bunkó volt. 3 perc alatt lezavarta az egészet. A párom be sem engedték, holott ezért vett ki szabit, hogy láthassa a picurt.
Kértem a dokit, hogy nézze meg, kisfiú v. kislány-e a picur. Erre azt mondta, hogy nem nézi meg :x
Nagyon dühös lettem. Amennyire tudtam, próbáltam én nézni, de annyira kapkodott, hogy nem láttam semmit.
A jó hír, a pici teljesen jól van. A méretei is tökéletesek, a korának megfelelő.

Jövő hónapban tervezem a 4D-t. Addigra összeszedem a pénzt rá.
Itt 13 ezer, de nem éri meg Pestre mennem, mert útiköltséggel ugyanott vagyok.

Jövő héten megyek a dokimhoz, oda sztem bejöhet majd az apuka is :)

A pocifájáshoz: nekem múlt héten péntek-szombat fájdogált. Próbáltam pihengetni, már amennyire Bendi mellett lehet. Most már minden ok. Vasárnap egész nap ment a rugi a pocimban :D .

Üdv:
Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Vera!

Nem lehetséges, hogy túl korán vették le az AFP-t?
Egyébként, mennyi az a kevés?
Vendég

Egyébként az alacsony az lánygyanús, nem?
Vendég

Sziasztok!

Harivera!
Sajnálom, hogy nem jó az afp-d, de remélem nem lesz baj!!! A Baross utcai 4Drendelőbe kell menned vagy a női klinikára? Mert az is ott van szemben...de ha az előbbi, akkor oda kell időpont, de nagyon gyorsan kapni fogsz.
Megpróbálom beszúrni mégegyszer a linket. 460font autósüléssel együtt. (318ft kb a font)

http://www.pramworld.co.uk/product/4399 ... Coral_Pink

Hangolka!
Köszi a drukkokat, majd átadom! :) Még mindig folyik az orra...de már annyir nem vészes, viszont sokat esik...még mindig.
A herpeszem hála égnek nem durva kiadás, most csak 1-2 napig viszketett, meg minden, aktív fázis nem is volt, amikor tele lesz folyadékkal és kifakad, de már le van száradva, és sztem max egy hét és teljesen el fog múlni. A másik dolog is izgat nagyon, mert úgy érzem, hogy úgy egyébként sincs minden rendben odalent, vagy felborult a ph, vagy másik fertőzés még hozzá. És nagyon félek, hogy ezek miatt ki akar jönni a baby már sokkal hamarabb, netán már mostanában. Ez a legújabb parám, elég erősen. Itt nem fogok elmenni dokihoz, mert idióták, megszoktam, hogy semmire nem tudnak semmit mondani...és majd csak bő egy hónap múlva megyek haza, akkor tudok elmenni a magyar dokimhoz. Remélem addig nem lesz baj. Emailben kértem tőle segítséget, ha így látatlanban tud adni vmt rá, akkor ki is küldenék nekem a gyógyszert/krémet, csak írna már vissza...mert soha nem kapkodja el. De olyan bosszantó, egy hete voltam otthon, vizsgálaton is, és akkor még nem volt semmi.

Ancsa!
Drukkolok holnapra! És a kislányhoz is...remélem jól emlékszem, hogy lányt szeretnél most.

Kumpibogár és mindenki más, akinek fáj vagy görcsöl a hasa!
Szerintem ne aggódjatok, nekem azt mondta a dokim, hogy fájdogálás, keményedés és görcsölés egészen addig normális, amíg nem lesz rendszeres, egyre sűrűbb, és erősebb. Szerintem mostmár "abban a korban" vagyunk, hogy egyre jobban nő arányosan a baby, ezért ez jobban megviseli a méhet, egyer nagyobbra kell nőnie. Én abban is hiszek, hogy így jelez is a test, hogy mostmár le kell pihenni, mert túlpörögtük magunkat. Ilyenkor egy kis magnézium és pihi, pihi, meg pihi. Én mostmár határozottan tudom, hogy akkor vannak ilyesmi problémáim, ha le kell lassulnom. Ma is keményedtem 2x, meg is volt az oka...

Almi!
Most megijesztettél ezzel, hogy nem véd semmit ez a taktika. Azt hittem, hogy ha két félbehajtott, tehát 4 rétegen ülök, az megvéd a baciktól. :( Én máshogy tényleg nem tudok nyilvánosan pisilni. :(
Sajnálom, hogy nem nagyon produkálta magát a babyd, remélem legközelebb jobban el tudjátok majd csípni és kiderül az is, h mi van a lába között. :) Egyébként szerintem a felső fotó tökjó, szépen látszik a kis arca.

Szerintetek van olyan törlőkendő, ami vm antibakteriális cuccal van átitatva, azzal le tudnám törölni az ülőkét, aztán még rá a 4 réteg papír, és akkor csak nem lesz gáz? Idáig is vigyáztam, de most százszor jobban akarok ezek után, mert most tényleg a legnagyobb parám, hogy huszonakárhány hetesen el fog indulni a kiscsaj. :(

Gabi!
Örülök, hogy tetszenek a cuccok! :)
Sajnos nekem is el kell fogadnom mostmár, hogy nem mozgok úgy, mint a kiscsaj nélkül. Már ki kell gurulnom az ágyból, nehezemre esik csak úgy simán felülni reggel, futni sem tudok már, úgy érzem magam, mint egy krumplis zsák, ha megpróbálom. :) Ááá, én már annyira várom, hogy kibújjon a kislányunk, és mehessek vele sokat sétálni, meg ne úgy érezzem magam, mint aki szó szerint terhes. Na meg persze nagyon szeretném már látni, ez jobban érdekel. :)

Dalmi!
Tökjó szine van a hordozónak! :)

Nati!
Bocsi, de nem találtam ilyen babakocsit, sztem itt nem lehet kapni.
És ne legyél szégyenlős!

Eagleszem!
Csak néztem nagyokat az uh élményeddel kapcsolatban! Én tuti nem hagytam volna ennyiben, annak a dokinak a haja repült volna. Hát nem azért meresztik ott a feneküket, hogy elvégezzák a dolgukat? És még bunkó is??? Ha szeretnéd, igenis meg kell nézniük a nemét, meg minden mást, amit kérsz! Felháborító! És miaz, hogy apuka nem mehettett be, könyörgöm nem a 21. századben élünk?! grrrrrrrrrrr

Tegnap még este megvettük a baby örzőt is. Ebayen találtam, de csak úgy nézelődtem, mert semmiből nem akarok használtat venni, de daddy mondta, hogy nézzek már szét, mert vannak ott új dolgok is, amit egyáltlalán nem használtak. És lám...találtam is egyet. Philips sbc sc469, rakok fel majd róla képet is. 100font az eredeti ára, és 39-ért vettük. És tök új. EZ vm hiper szuper készülék, pl felhívja a mobilomat, ha a gyerek sír, meg ilyenek...amire persze semmi szükségem nincs, de a szine nagyon tetszik, és hát kevesebb, mint fél áron volt, akkor miért ne? :)

Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok lányok!

Nekem ma csináltak uh-ot,minden rendben a kis Szonja babával!Jók lettek az eredményeim,igaz az AFP-m 0,83 lett,de a 15. héten vették le,ezért ilyen alacsony!Volt vmelyőtöknek ilyen alacsony?A dokim azt mondta,hogy jó ez!Sajna a pocifájást!Pihizzetek többet,ha tehetitek!

Vera: Mennyi lett az AFP-d?

Kata: Nekem is 2 hét alatt lett meg az AFP eredményem!

Melus: Igen az alacsony AFP az lánygyanús!Nekem a Hannánál időben vették le és 1,02 lett!Most korábban vették le és 0,83 lett!De nekünk már megmondta a doki,hogy lány lesz,úgyhogy számítottam az alacsony eredményre,főleg,hogy korán vették le!De még így is benn vagyok a határértékben :D

Kép

Kép
melcsi82

Ancsa-Kata: Kb egy idősek vagyunk( kismamik)! Én már 1 hete érzem a kis Szonját!Nekem hátsó falon van a lepényem!Néha kis kapirgálások vannak,néha meg hírtelen úgy felcsúcsosodik a hasam és akkor odarakom a kezem és érzem,ahogy átsuhan a pociban :D Az első terhességemnél mellső falon volt a lepény, 10 kg-al kevesebb voltam,de csak a 18. héten éreztem először a Hannát!Nekem sem mocorog minden nap,vagyis inkább azt mondom,hogy nem tudom figyelni rendesen minden nap,de ne aggódjatok, úszkálnak a kis manók rendesen,majd pár hét múlva már intenzívebben érezzük Őket :D

Kép

Kép
melcsi82

Azoknak, akik nem kapták még meg az AFP eredményt:
Nekem Koriról nincs is, mert azt mondták, csak akkor kapom meg 2 héten belül, ha rossz az eredmény!
Harivera,
Ne aggódj, sokszor jön ki rossz eredmény, ha nincs baj, akkor is!
Sensi,
Lehet kapni Domestossal átitatott lapocskát, olyan, mint a poositörlőkendő, csak fertőtlenítős. De ennek is csak akkor van értelme, ha az egész klotyót, nem csak az ülőkét fertőtleníted. Próbálj meg a kilincsbe kapaszkodni egyik kézzel, másikkal meg a wcpapírral takart ülőkére. Én így szoktam ilyenkor, mert már elég nehezen bír el a lábam.

Kép
Kép
dalminha

Melcsi!
Gratula Szonja babához! :) Nem rémlik, h olvastam volna ezt a nevet, most írod először ugye? Szép név! Egyébként én is 16hetesn éreztem először a kiscsajt, és nekem is hátsó fali a placenta. És ugyanezt éreztem...mostmár elég erőseket rug is. :)

Dalmi!
Köszi a tippet! Annyira tudok fölé guggolni, hogy nem ér hozzá az egész felületem a wc-hez, csak éppen egy picit kell megtámasztanom magam rajta. Úh sztem segítene a kendő, ha le tudom vele törölni az ülőkét. Teljesen guggolva nem megy, h ne érjek hozzá, mert lepisilem magam...valszín azért, mert alacsony vagyok, így a lábam is elég rövid, így nem megy. :P

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi: menj el gyógyszertárba szerintem, és mondd el ezt a ph-felborulásos dolgot, hátha van rá valami természetes mód, ami segít! Jó nagyon a bébi örző!!!

AFP: drukk a vizsgálatokhoz, de biztos minden rendben lesz! Korábban is volt már róla szó: nyugaton egyáltalán nem használják ezt a módszert, annyira megbízhatatlan!

Rugdosás: kicsi baby nagyon aktív volt ma, és én is megtapasztaltam milyen érzés, amikor "lefelé" rugdal. Grrrrrr... :D

Lányok, mikor aktuális az EKG? Nekem még nem volt. Ja, és még valami: fogászatra kapunk beutalót, vagy ez hogy működik?

Eagle: nagyon durva az UH-s történet :( nem értem hogy tévedhet egy ilyen ember az orvoslás területére!!! :twisted: De azért a lényeg, hogy jól van odabent a picúrod :) Ez a legfontosabb :wink:

Dalmi: nagyon jók a hordozó színei :)

Pocifájósok: pihenjetek, amennyit csak tudtok! Ez a sok front eléggé megviseli az embert :?

Judit
Kép
sonny

Sonny!
Sajnos a gyógyszertár mégnagyobb katasztrófa. Pl tegnapelőtt bementem, mert ugye írtam korábban, hogy alacsony a vas szintem, annak ellenére, hogy a Pregnacare-ben van már 17g. Venni akartam vasat, de nem tudtam mennyit szedhetek. Ott csak 30g-os volt. Így előadtam a történetet, hogy segítsen már, hogy megvehetem azt, vagy keressek 14-eset. Erre nézett rám olyan fejjel, mint akinek tényleg fogalma sincs az egészről, és nem is akar válaszolni. Mert ők nem tudnak semmit, mindennel az orvoshoz kell menni, és megkérdezni. Na köszi, majd biztos elrohanok ezért a dokihoz, hogy árulja már el mennyi vasat szedjek. Nem hiszem el, hogy a gyógyszerészek még a vashoz sem értenek. Úh vettem máshol 14g-osat, most azt szedem, és majd otthon kérek egy vas szint tesztet 5hét múlva...asszem az megy ujjszúrással is. És akkor majd kiderül, hogy ez így jó, vagy kell mégtöbb. Ti azt mondtátok, hogy az otthoni terhes vitaminokban 30g van eleve, úh túladagolni biztos nem fogom a mostani összesn 31g-os adagommal.
Egyébként ez így lesz mostmár, egyre aktívabb lesz a baby...és egyre erősebbeket rúg majd. :)

Afp: nekem nem is volt. 12hetesen az uh-val együtt csináltak tripla tesztet, az jó lett, gondolom a nyitott gerincet pedig látták volna uh-n...minden ok volt, úh nem is hallottam afp-ről. Ha nem tudnám, h létezik, nem is tunék róla.

Na mostmár tényleg megyek aludni...talán még belefér egy sex és new york rész. Megvan a cipős doboz. :D Nem igazán az én stílusom, de elalvás előtt jó egy-egy rész. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok

Induluk UH-ra, ha hazaértem, jövök a hírekkel.
Remélem kiderül most már a baba neme is, mert már szeretnék neki vásárolni is :lol:

A baba mocorgásokat írnám én hétfőtől, ha lenne mit :cry:
Kíváncsi leszek mit szól majd a védőnő, hogy nem mocorog még mindíg naponta a baby.

Drukkoljatok! köszike :lol:

Harivera
Nyugi, nem lessz semmi baj :lol:
Biztosan előbb vették le.
Drukkolunk neked.

Bocsi hogy nem válaszolok mindenkinek, de most sietnem kell.
Majd ha visszajöttem

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Mostanában mindig lemaradok, nálunk még mindig tervleadási őrület van, és ez még eltart a hónap végéig. Jah és végre költözünk, bár egyenlőre még a festésnél tartunk, uh eléggé besűrűsödött minden...

Harivera: drukkolok, hogy mindent rendben találjanak és az AFP alacsonysága csaka a kiscsajt jelzi ennyire erősen. Majd írj hogy mit mondtak!

Ancsa neked is megy a drukk az UH-hoz! És nyugi ne izgulj, én se nagyon érzem a picit, de remélem hamarosan fogom :)

Persze megint csak az uccso irásokra birtam reagálni, elfelejtettem a többit, amit akartam, de remélem mindenki jól van, elmúltak a görcsök stb..
A pocik is szépen nőnek, bár az enyám stagnál már vagy két hete :(

Szép napot mindnekinek!
Pipal

Kép
pipal

Vera, mennek a drukkok! A rossz Afp még nem jelent nagy bajt. Lehet tényleg korai volt. Az alacsony viszont lányra utal szerintem is. Nekem 1,25 lett a fiúcskával!!!

Jó a mocorgósoknak!!! Én még nem érzem. Tegnap mondta a védőnő, hogy most már figyelgessem. És azt is mondta, hogy valszeg nem lesz kicsi a baba. Mondjuk gondoltam, mert mi sem vagyunk kicsik.....

Mi is eldöntöttük végleg, hogy milyen lesz a babakocsi. Nekem szerencsém van, mert tesóm, mint leendő keresztanya megveszi nekünk. Ami most nagyon jól fog jönni.
Concord neo travel system:
Kép

Kép
Kép
gabi82

Sonny!
Én a házi dokitól kaptam EKG-ra beutalót, és a 8. hét környékén el is mentem. Szerintem jobb minél hamarabb. A fogorvost szintén magamtól kerestem fel. Beutalót nem is kaptam.... de magánra járok. Ő azt mondta még szeptemberben keressem fel, mert utána nem lesz időm :-)

Hogy milyen vizsgálat mikor aktuális??? Tapasztalataim szerint senki nem figyel rá. Például az AFP-vel együtt szokták a hepatitist nézni... én arról is lemaradtam, mert elfelejtették a beutalót kiadni :-( 24. héten kell majd a cukros vérvételnél pótolni.

Szombat óta nekem is nagyon fáj... :cry: Nem mertem elmenni vizsgázni, pedig ma volt az utolsó időpont :cry: Csúszok!!! De a baba fontosabb. Sok lett volna 130 km oda, 130 km vissza. Nem ismerek magamra, mindig pisilni kell. Ott egy fej a hólyagnál, ami szeret bólogatni :-)

Ancsa? Mizu?
almi

Gabi, ez a szett igy mennyi ha szabad kerdeznem?

Valaki tud abban segíteni, hogy babakocsi ügyben mire érdemes figyelni? Tudom sokan már jó ideje kinéztétek, hogy milyet szeretnétek, én most kezdtem el gondolkozni, de mivel első babás vagyok, nem tudom, hogy mire kell, érdemes odafigyelni...
köszi előre is!

Kép
pipal

Bocsánat, de most csak Verának írok!

Vera!

Én még emlékszem mikor együtt teszteltünk és együtt csíkosodtunk! Nálad ugye nem lehet tudni, hogy mikor volt pé, mert műtét után meg sem jött! A baba méreteiből sem lehet kiindulni, mert akkor én is idősebb terhes lennék, az pedig kizárt nyomon követett ciklusban! Szóval max egy-két nappal lehetsz idősebb terhes, mint én, nekem még le sem vették az afp-t, neked már eredményed van! Szerintem beszélj a védőnővel, hogy megkéne ismételni az afp-t a héten, meglátod szupi eredményed lesz! Bár tényleg nincs sok jelentősége az eredménynek, viszont nyugodtabb leszel!

Ha kicsit jobban leszek jövök sűrűbben, azért rátok nézek ám időnként! :wink:

Kép

Kép
gröni

Gabi: nagyon jó ez a kocsi, mi is néztük. Csak a színben másikat, mert ez egy kicsit kényesnek tűnik. Bár lehet könnyen tisztítható... még nem igazán jártam utána!!4

Gyerekes mamik: engem is érdekelne, hogy mit érdemes figyelni babakocsi vásárláskor. Lassan össze kellene állítanunk valami költségvetés-félét, hogy minden időre meglegyen.

Almi: az a helyzet, hogy nekem csak 1 vérvizsgálatom volt a 8. héten. És most kérek a 22. héten a terheléses vércukor mérésnél is rendes vérképet, mert az AFP-nél is elmaradt. Igaz az elején tökéletes volt, de azóta már nagyot nőtt a baba, és jó lenne tudni hogy mindene megvan-e. De igazad van, jobb ha az ember utána jár, nem kell várni, amíg minden beutaló a kezemben van.

Sensi: hát ezt nem gondoltam volna, hogy ilyenek a gyógyszertárban. Engem tthon múltkor fél órán át kérdésekkel bombáztak, mire megtalálták a megfelelő homeopátiás gyógyszert. Remélem hamar kilábalsz belőle. :?

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!
Vera
Kell időpontot kérned, sőt fel kell készülni, hogy elég lassú a sor még így is+az első alkalommal mégcsak beszéltek és időpont egyeztetés után lesz a konkrét vizsgálat..nagyon sokan vannak a genetikai rendelésen.
Én még Márkkal voltam, de csak uh-t kértem a hasbaszúrást nem (nekem az afp tökéletes volt, a 20 hetes uh-n voltak gondok). Remélem most nem lesz semmi, mert idegeskedni se akarok+2 napot elszúrni....ráadásul egész nap fekszem és ha felkelek elkezd fájni a hasam:((((
Alig várom már, hogy csütörtök este legyen és lásson a doki, lehet, hogy uh-t is kérek tőle, pedig elég béna gépe van és jövő szerdán úgyis lesz sotén uh.

bea
kumpibogar

Sziasztok!

Sensie,
Nagyon tetszik a hordozó és az ágynemű is, ha nem lenne már nekünk, akkor igénybe vennélek. :) De mivel mi eleve több gyerekkel számoltunk, így is vásároltunk, úgyhogy most nagyon minimális dolgot kell csak venni.

Anikó,
A tatabányai kórházról már én is hallottam rosszakat. Sajnálom. :( Majd a 4D meglátod milyen jó lesz!

Pipal,
Babakocsinál érdemes mérlegelni, hogy mire és hol fogjátok használni. Aszfalton vagy nem, csak sétához, vagy közlekedni is fogtok majd …
Nekem Jané kocsim van, szinte vadiúj állapotban, pedig másfél évig nyúztuk rendesen. Ennek jó nagyok a kerekei, könnyű vele közlekedni, de 7 kiló csak, így a buszra, villamosra is fel tudtam tenni. És ami szuper, hogy jó tág az ülőrésze, így szerintem még mindig simán elférne benne a fiam.

Tegnap voltam orvosnál, minden rendben van, már 30 deka tesó és végig integetett. 8)
A vérképem kifogástalan, így még nem kell vasat szednem, maradt a heti 2 Elevit és a 2 naponta folsav.

Ja és rákérdeztem az AFP és a nem közti összefüggésre. Lányok! Ilyen nincsen :!: :!: :!: A fiamnál 0,9 lett és fiú. Biztosan. :lol: Az alacsony érték inkább azt jelzi, hogy lehet, hogy korán vették le. Nekem 16+5 vették le most is és a fiamnál is.

Akíra,
Következő terhesgondozás július 21.

KépKép
dreika

Dreika! :)

Az AFP-ben lehet, igazad van, mert nekem 0,86 lett, és nekem is fiam lesz :)
Sőt, a MOM értékem is 29,8 és az is lányt jelentene :D
Vendég

Sziasztok, megjöttem Uh-ról

Grav.s20

BPD:48 mm
HC:174 mm
AC:137 mm
FL:31 mm
Lepény a mellső falon, normális magzatvíz, 4 ÜREGŰ SZÍV!Juhéjj :lol:

És ami még fontos, KISLÁNYOM lessz :lol: :lol: :lol: :lol:

Annyira elvoltam foglalva a baba szívével, hogy meg sem kérdeztem a dokit, normálisak-e ezek a méretek.
Nektek mekkora volt a baby 20. héten?

Köszönöm szépen mindenkinek a drukkokat

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Nekem az afp-n kívül még semmit nem néztek, úgyhogy a következő vérvételkor kb. 25 féle dolgot vizsgálnak majd. Attól tartok, legalább 5 csővel fogok sorban állni, és a zsömle meg tej után pedig még egy szúrás.... Szerencse, hogy nem szoktam rosszul lenni, viszont az Istvánban olyan borzasztó az az alagsori rész!!

Pipal A babakocsinál szerintem is fontos előre tudni, hogy milyen terepen fogod használni. Bár a fújt gumijú kerekek elmennek mindenhol...
Mi először olyat használtunk, amit teljesen le lehet dönteni, amikor pedig már tudott járni a lányom, olyat , amit nagyon picire össze lehetett csukni. Én nem vagyok nagyon tájékozott a mostani felhozatalból, de szerintem az igazán jó babakocsi kiszolgálja a baba igényeit 2-3 éves koráig (fellépővel a hátulján), sőt akár a testvérekét is. Az árán pedig nem érdemes spórolni....
Üdv: Csuri

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Ancsa: szuper hírek! :) Gratulálok a kislányhoz :)

Judit
Kép
sonny

Ancsa!

Melyik doki volt most?

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Ancsa, gratula a csajhoz!!!!

Pipal, brendonba néztük, beadom a linket. (hát elég húzós az ára.....)
http://www.brendon.hu/ProductSearch/Browser.aspx?pageno=1&mainmenu=uton&submenu=babakocsi&category=klasszikus-babakocsi&empty=1&brandfilter=Concord

Dreika, lehet igazad van. Én csak itt hallottam az Afp és nem közti összefüggésről. :)

Akíra, küldtem privit. Engem a szülőszoba látogatás érdekelne. Mehetnénk együtt, mit gondolsz?

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Babakocsi témához:
Első két gyerkőcömet ugyanaz a babakocsi szolgálta ki nem volt drága és jó volt. Számomra akkor az volt a lényeg:
- nagy kerekek, lehetőleg bolygós vagy elől vagy hátul
- mély, de sportkocsivá alakítható
- mózeskosaras

ezen kívánságokhoz a mostani babámmal még hozzájött egy babahordozó ami beletehető a babakocsiba. Ja és a tolókar rendes legyen ne egy versenybringához hasonló. Sajna eddig csak egyetlen ilyen babakocsit találtam azt is Lengyelhonban. :roll:
Pislantsatok rá:
Tako baby heaven 3in1

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem, de nagyon el vagyok mostanság foglalva, folyamatos túlóra, napi rohanás.

Most sem volt teljesen időm mindent végig elolvasni, ezért elnézést kérek mindenkitől.

Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, de én most elkezdtem parázni, második baba lesz, de még nem érzem a mozgását pedig a 17-i héten járok, vagy nem vagyok benne biztos... Nem, nem érzem.

Alapvetően én jól vagyok, időnként elfog egy kis gyengeség, de kit nem?
Különben a hétvégén nekem is szúrkált a pocakom, tehát nem voltam egyedül.. remélem tényleg nem jelent semmi problémát.
Annyit még, hogy a múlt héten voltam az Szt. Istvánban az AFP vérvételen, jövő pénteken megyek au UH-ra. Már nagyon várom, úgy szeretném hallani, hogy manóval minden rendben és hogy kislány vagy kisfiú!
Szerintetek normális, hogy csak egy kémcsővel vettek vért az AFP-re? Remélem igen.
Irusc, én is el vagyok szörnyűlködve az Istvánban azon az alagsori vércsapolón, hihetetlen a környezet, még akkor is, ha a szobát már vagy X-jére átrendezték és felujjították, de kint a folyosón.... Még jó, hogy csak havonta vagy még annál is ritkábban kell oda mennünk.
Vera, én is drukkolok, bár olvastam, hogy másnak az alacsony APF mellett fia lesz, de hátha neked kislányod és nem lesz semmi gond!!!

Szép napot mindenkinek, majd igyekszem sűrűbben írni.

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Sziasztok!

Már milyen sokan tudjátok a baba nemét. Mindenkinek gratulálok.
naysa

Vera tuti csak rosszkor vették le!

Sensi mióta megrövidült a méhszájam (2000) hasonló rémségek jutnak eszembe, de megkérem picurimat mozogjon, hogy jól van és rögtön megnyugszom. Lassan egész nap érzem a mozgását bizti focista lesz Ő is. :lol:

Afp nálunk 3 hét, de most hívtam a védőnénit és állítólag megvan. Na úgy néz ki megint egy egész napot kell a kórházban töltenem.
Mert a 20 hetes uh-hoz kell az AFP eredmény ami a védőnéninél van aki csak 10:30-ra jön, de ha akkor megyek a beutalóra várhatok órákat :twisted:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Ancsa gratulálok a kislányhoz!

Az én dokim szerencsére nem csak szülni jön be, úgy 10-20 percenként rámnéz, szülésznő nekem pedig azért nem kell, mert a párom ott lesz velem a vajúdás ideje alatt végig. A fiaimnál ezt a tisztséget édesanyám töltötte be. :wink:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Van a tatabányai kórházban 4D?

hol? mennyibe kerül?
én ezt nem is tudtam :wink:

te kinél fogsz szülni?
nem ismersz tatabányán jó szülésznőt?
én azon gondolkodom, hogy lehet csak szülésznőt fogadok,mert ők foglalkoznak velünk a legtöbbet szülésnél, dokik meg szinte semmit :wink:

klarissza33
akkor ezek szerint neked sikerült jó orvost kifognod :lol: örülök neki :lol:

nekem sajna ez nem jött össze :( még akkor sem,amikor 6 évvel ezelött fogadtam dokit.
havonta 15.000-et hagytam nála a terhestanácsadáson, szülésnél meg 60.000-et, és ez 6 éve volt.
ennek ellenére is leszarta a pofámat szülésnél,ráadásnak még be is csapott,mert elhitette velem, hogy csak vitamin infuziót kapok,aztán a szülésznő világostott fel utólag, hogy az valójában oxitocin volt/tehát megindította a szülést/ szóval mégegyszer nincs kedvem potyára kifizetni nekik a pénzt. :wink:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa
Nem hangzik hülyén, hogy csak szülésznőt fogadnál. Én is ezt fontolgatom, bár az az orvos, akit most találtam, szerintem sokszor bejönne a vajúdás ideje alatt is, mert elég jófej és alapos. Mielőtt azonban megtaláltam ezt a dokit, addig végig az járt a fejemben, hogy a szülés (kitolás) idején igazából a szülésznő végzi a dolgok oroszlán részét, mert az orvos akkor avatkozik be, ha valami baj van. Nálam legalább is így volt, az orvosom állt a bal oldalamon, fogta a lábam, és időnként a hasamat nyomkodva biztatott. A szülésznő meg közben csinálta a gátvédelmet, és tök pontos utasításokkal segített, hogy könnyebb legyen, már amennyire könnyebb lehetett.
Szóval érdemes ezt is mérlegelni, és nem utolsó sorban szerintem egy fogadott szülésznő nem kérne pofátlanul nagy összeget!!
Én azt olvastam egyébként valahol, hogy pl. a Dél Pestiben már a szülésznők végzik néha a gátvarrást (vágást +ellátást) is...
Üdv: Csuri

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Ancsa: én is több olyan véleményt hallottam, hogy a szülésznő választásnak több értelme van, hiszen ő az aki végig veled van. Mi is mindenképpen fogadunk szülésznőt, de mivel első szülés, az orvos is fogadott lesz. Neked már nagyobb rutinod lehet ;)

Durva, amit a szülésmegindításról írtál :( hogy hazudhat így egy orvos??? Annyira felháborító, hogy ilyenek is vannak :(

Judit
Kép
sonny

Én a dokimat 12 éve választottam amikor bementem erre a sintértelepre missed ab-re. Akkor megfogadtam, hogy mindegy ki csak a dokim ne itt születessen Kecson. Így kerültem az orvosomhoz, szerintem Ő egy szuper doki én csak ajánlani tudom és nálunk szülésnél oroszlán rész neki jutott.
Az hogy a szülésznő varr azért kissé dúrva!
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtok úgy számítani a dokitokra mint emberre, akinek elég sok feladata van szülésnél! Szerintem!

Az pedig végképp felháborít, hogy a dokid nem mondta meg mit ad be.!!!!!!!!!!!!!! :twisted:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Ancsa!

Nekem a Varjú a dokim. Tök rendes, és emlékszik is rám. A Bendit is nála szültem. És olcsó.

4D 2005-től van a kórházban. És a vizsgálat vele ingyenes volt, csak a dvd-ért kellett fizetni 4000-et anno. A 19 hetes vizsgálatot csinálták nekem azzal, holott nem kértem (de örültem neki).
Rá nemsokára elromlott a gép. Persze addigra javult meg, mire megszültem a Bendit. Most nincs kiírva, úgyhogy fogalmam sincs, hogy üzemel-e még? Az uh-nál a másik ajtónál volt, mint amin most behívnak.

Szülésznő? Jó kérdés. Nekem előzőleg szerencsém volt. Nagyon aranyos szülésznőt fogtam ki. De a szobatársamat császározták. Neki volt fogadott szülésznője. Naponta többször is bejött hozzá megnézni. Segített neki tusolni, meg minden.

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?