A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

jujj mennyi fogacska!

Megsütöttem a fél tortát mára:)
katuska79

Petranak boldog felediket es jo etvagyat a tortahoz!

Tetyk& a fiúk
tetyk

Katuska egy alkalommal emliteted,hogy nem talaltatok strandot most sorolok egy parat;kezdem a kornyekunket Csikszeredaban a szentkiralyi kimeno fele talalhato a zsogodi strand,a varostol 12km- re,Szepvizen(Gyimes fele)vanna a vizgyujto gat es az mellett van egy jo hideg vizu strand :oops:.Csiktol 27km Szentegyhaza(Vlahita)ott visszont egy termalvizes strand van(csik es udvarhely kozott talahato)Madicsafurdo csikkarcfalvatol 4kmre itt nem tudom milyen a viz :( (gyergyo es csik kozott)hirtelen ennyi jutot az eszembe

Tetyk& a fiúk
tetyk

Enikő! holnap ráérünk...akár talizhatnánk is. Vickybabe mit szólsz hozzá?

Tetyk! köszi! Vlahitán voltunk de nem volt víz a medencében....:)
Szépvízen is voltunk...na ott tényleg durva hideg volt a víz meg Máté ott nem tud játszani mert mély:( viszont a látvány gyönyörű volt, meg a szálloda éttermében a kaja is jó volt.
katuska79

kisbogacs

Petra babának Boldog féléves szülinapot!!!

Kép

Kép
lucus16

sziasztok,
Katuska, Enikő, a holnap sajna nem jó :( De jövő héten szinte bármikor tudunk csatlakozni a talihoz!

Enikő, gratula a fogacskához!

Azta mennyire le vagyunk maradva, már a 8. hónapot tapossuk, még mindig fogatlanul nyomulunk :lol:

Kriszti elolvastam a hírt :cry: :cry: :cry:

Katuska, boldog fél évet Petrának!!!!

Mennem kell, majd még jövök remélhetőleg :lol:

Kép
vickybabe

köszönjük a Levente dicséreteket, hízik a májam rendesen :lol:

Viszont az evéséhez kellene nekem valami trükk, hogy szebben egyen, mert hihetetlen, milyen maszatolást rendez minden kajálásakor! A kezébe szoktam adni egy játszós kiskanalat, az kicsit leköti, de aztán elkezd vele a szájában turkálni, és kiszedi a már sikeresen belapátolt kajcsit is majd szétkeni. Vettem neki már többfajta előkét, a textil pillanatok alatt koszos lesz, a lemoshatóval meg játszik! Mindenkinél ez a móka megy napjában többször????????????????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.07.28 13:12-kor.

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Néhány napig nem volt jó az internet. Már elvonási tüneteim voltak. :wink: Kutyafuttában visszaolvastam, de csak pár dologra tudok reagálni:

Rita: teljesen igazad van a pasikat illetően. Én pl. már hetekkel hamarabb beharangozom a szülinapomat, nehogy "elfelejtődjön". Egyszerűen egy csomó más dolog jár a fejében, és ha nem szólok, azt sem tudja hanyadika van. Most már előre megvettem a névnapi ajándékaimat (ruhák). Úgyis kellenék ezek megvásárlásához. Megláttam, megvettem, majd ideadja az árát. Nem túl romantikus, igaz? :wink: Ez van. Nem mérgelődök rajta. tesóm ugyanez. Egész életemben én vettem meg helyette anyának, nagyszülőknek az ajándékot.

mozgásfejlődés: Jól van, a fiam eszerint időben van. Rita, az enyém sem tud még mászni, magától felülni. De a doki mindig megnyugtat, hogy teljesen időben csinálja a dolgokat. A kislányok hamarabb csinálnak mindent. Ati, Ádám, Milán, Martin kb hasonló fejlettségi szinten vannak, úgy veszem észre.

Enikő: sajnálom a ház körüli bosszankodást. Akkora szemetek vannak! :evil: Hihetetlen. Jó a tárolótok. :wink: Én is ilyeneket vettem Ádám szobájába. Olyan sok minden elfér bennük!

Mágnes: látom hazaértetek. Szupik a képek. Jó volt találkozni. :D

Katuska: hogy tűntetted el a hasad? Tök feszes. Nekem ugyanaz a gondom, mint Vikynek. Lóg egy kicsit. 2 kg maradt rajtam, és az istennek sem akar lemenni.

krisz78

Bence
azt hiszem vegre sikerult kepet feltenem....? :wink: [/img]

Tetyk& a fiúk
tetyk

te Jo Eg mar megint nem jo :oops:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Minden esetre meg probalom :evil:

Katuska most biztos,hogy van elvegre szezon van :shock: vagy mi....? :P

Tetyk& a fiúk
tetyk

Sziasztok!!

PETRA BABA,BOLDOG FELEDIKET!!

Na mindjárt visszaolvasok.................. :shock:

Kép
Kép
Kép
regina74

Tetyk! mi a gond a képfeltöltéssel? csak simán melléklet feltöltése, tallózás, kiválasztod és kész...

Vickybabe! én nem adok a kezébe játszani kanalat...nem arra való. Petra is kalimpál kézzel lábbal. Az egyik kezemben van a kanál, a másikkal készenlétben állok ki ne verje a kanalat, gyengéden lefogom a kezét, hogy most eszünk nem karatézunk :lol: szépen, tisztán eszünk, előkét csak akkor használunk ha nem vagyunk itthon.Először etesd meg, fogd meg a kezét, add az ujjad a tenyerébe hogy azt fogja, majd ha evett oda adhatod neki a kanalat hogy vizsgálja meg.

Krisz! a bőr nekem is meg van rajta nyúlva meg messze nem olyan lapos, mint volt. Sok sok hasprés, felülés a titok nyitja....meg amikor felállok akkor igyekszem feszesen tartani gyakorlás képp, hogy ne legyek plötyi...
katuska79

Tegnap megkaptam a közjegyzőtől a hagyatéki határozatot...oylan szar érzés volt már megint szembesülni:(
katuska79

katuska
Hát igen, ez nem egyszerű az biztos.
De hamar túl leszel rajta. Nagyon sok erőt kívánok hozzá, hogy minél előbb túl legyél minden olyan nehézségen amin most át kell menned.
Olvastad amit írtam neked? Az előző oldalon van már azt hiszem.

manocskak

Kicsit visszaolvaqsgattam alaposabban.

Móni: elég furcsa fiú. Nem hogy hálás lenne. Ha, menni akar, hagyd, de azt közöljétek vele szerintem, hogy nem átjáróház a lakásotok, meg az életetek. Ne csak akkor legyetek jók neki, ha az anyjával fasírtban van.

Petrának boldog féléves szülinapot.

Gyűjtitek a 6 hós adatokat? Kb. 7800 g 71 cm. (még nem voltunk dokinál - szabin van) Amit tud: forog és kúszik, ejtőernyőzik, harap a 2 fogával, ugrál az ölünkben. Kedvencei: a kutya, a piros dolgok, a TV 2 szignálja, a billentyűzet és a távirányító, a virágok. Amit utál: zörgő reklámszatyor, a körömvágás, fülpucolás. :D Kb. ennyi.
Kaja: zöldség, gyümi, tápszer, tejpép. Kedvenc: őszi, banán, paradicsomos krumpli

krisz78

[quote="Kata"]M írta:Kataartin legújabb hóbortja,gurulva kommandózik a habtapin,majd a szélére érve felbontja azt és rágni kezdi

:lol: :lol: :lol:
Ágnes is imádja felszedni maga alatt a szőnyeget :)

Móni, mikor láthatunk pocakos képet? A Kevin héber eredetű név? Nahát, hangzásra azt hittem volna valami angolszász...
Biztos kérdeztem már: hány éves is a párod fia?

Konnektorvédőket hol érdemes venni? Nálunk egy csomó minden elosztóval megy, oda milyen megoldást javasoltok?

[quote]m írta:eg tudjuk mutatni a könyvecskében a sünit és a fekete pókot.

Döbbenet milyen ügyes Viola :shock: :shock: :shock:
Nekem még eszembe se jutott ilyet játszani Ágnessel... no most szállt el minden "jóanyavagyok" önbizalmam :? :oops:

Enikő, gratulálok az 5. fogacskához! Nekünk még egy sincs :?

Petrának boldog felediket :) :)
Határozat :(
kisbogacs

6 hós képeink:

Kertészkedés

Kép

Kánikula

Kép

Pancsolás utáni öröm

Kép

A nagyfiúk már így esznek (Katuska köszi a nyakkendővel megkötős tippet - nagyapám kiszuperált dzsörzé nyakkendője tökéletes a célra :wink: )

Kép

krisz78

Nah megjöttünk státuszról.
A mázsálás eredménye:
9120 gramm, 74 cm (elmérték, 3 hete még 77 volt..).
Fog: 0 db (kanyarban sincs :) )

Tudományaink:
Mozgás:
hasról hátra forog, hátról hasra szintúgy. Tolatva kúszik, így helyzetváltoztató és helyváltoztató mozgásra képes. Négykézlábazni próbál, kutyázik. Megtartva ül.

"Beszéd:"
Gurgulázás, hangos kacagás, "vavava", "bababa",ággúúú, sikoltozás.

Érzelmeit kinyilvánítja, átölel, simogat, ha mérges, akkor üt,vág., szégynelősen elbújik.

Kedvec játéka:
bárkinek a keze :) , lila elefánt.

Kaja:
tápszer, gyümi,zöldség. Kedvenc: őszi,banán,meggy,alma. Amit nem csíp: répa, krumpli.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja!
Voltam a dm-ben, és van Babylove-os bébiétel! Bio! sok fajta van, és nem csak a megszokott 190 ml-s kiszerelésben, hanem nagyobb étkűek kedvéért már 4 hós étel is van 230 ml-s :) Vettünk kipróbálni, nagyon finom, nekem ez ízlik a legjobban, és megkockáztatom, hogy Bencének is!

Doki néni írt fel nekünk Sinlacot,azt mondta váltsunk ki vele még egy tápszert-

Ja és megkérdeztem a glutánt. Azt mondta, hogy 7 hós kortól simán lehet adni, erős túlzás az 1 éves kor. Szóval most glutén, husi,máj,olaj aztán 8 hótól jön a joghurt,mint újdonság. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

glután=glutén... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Krisz, gyönyörűek vagytok mindketten! Tök jó ez az "átölelem az egész világot" kép :D

MÁgnes, micsoda méretek :)
kisbogacs

Móni! igen olvastam csak még oylan kutyafuttában ültem le ide, de majd este válaszolok is értelmesebben ha elalszanak.

Krisz! Csodaszépek vagyok! A nyakkendősön meg olyan jót nevettem. Úgy ül ott Ádám, mintha büntiben lenne :lol: :lol: :lol: Petrára is ez a sors vár :)

Mágnes! júúú mekkora Bence! Jól bele húzott! Én is épp most néztem ezeket a kajákat és szerintem is szuperek! Az is jó, hogy nagyok is vannak de az is, hogy picik is! Én most pl egy olyan pici üveg banánt vettem. POnt jó volt kóstoltatni:)

Kriszti! ne hülyéskedj már....ráérsz még bőven iylet játszani Ágnessel:) Ha érdekelni fogja majd Ő maga nyitja ki a képes könyvet és mutogat el mindent. (Mátét még csak most kezdik el érdekelni a képek...főleg ha reklám újság és van benne pöttyös túró rudi:) )

Szétpancsoltuk magunkat, annyit nevetett a két gyerek, hogy szerintem 8-kor alvás lesz...
katuska79

Helló Csajok!
Gyors bekukk
Hazajöttünk, minden OK, próbálok romjaimbó felépülni... majd jövök, ha éppen egy majdnem 7 hós kis c@ros nem próbálja meg szétverni a billentyűzetemet és az egeremet :?

Csöre
csöre74

Csöre! már hiányoltalak :lol:

És lőn 8 óra és mindkét gyerekem alszik:)

Móni! azt hiszem midnent megtettetek...beszéltetek a gyerekkel, az anyjával, sajnos ez már nem a Ti saratok. Ti, vagyis inkább csak Te a szenvedő alanyai vagytok egy elkényeztetett gyereknek...de egyértelmű, hogy a gyerek így lázad, hogy igazából sehol sem érzi magát otthon. Szerintem sem arra van szüksége, hogy ki legyen nyalva a segge, hanem végre valaki erélyesen megmutassa a határokat és azt be is tartassa mert ennek így hosszú távon nem lesznke jó következményei. Tényleg csak azt tanulja meg, hogy bármikor ide oda ugrálhat ahol éppen jó. Felnőtt korában majd a családjával csinálja ugyanezt? Szerény véleményem szerint jobb lenne ha visszamenne az anyjához, vagytok Ti már elegen egy szép család.Nem kell, hogy feszültséget keltsen a viselkedésével köztetek! Menjen hozzátok látogatóba, nyaralni stb stb de ennyi....magára hagyni nem szabad, tudnia kell mindig fordulhat valakihez, de nem bújhat el a kellemetlen dolgok elöl!
A gyerekeidet meg sajnálom a tábor miatt. Ők egyébként hogy látják ezt az egész dolgot?
katuska79

Katuska, Vickybabe! A héten már nekem sem jó. Ma tudtuk meg, hogy Jánosnak No-ba kell utazni pénteken, így adig rohangálunk mint a mérgezett egér, hogy mindent elintézzünk. Viszont szombattól nekem már jó!

Vickybabe! Az ikeás előkét próbáltad? Annak ujja is van, így nem tudja megfogni. A korábban feltett képen látszik.

Petrának boldog féléves szülinapot!

Krisz! Utálja Ádám a fülpucolást? Nálunk a nap fénypontja. Minkét gyerek imádja!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! nekem jó a jövő hét eleje, hétvégén program van:)
katuska79

Köszönjük mindenkinek a fogacskás gratulációkat!

Kriszti! Konnektorvédő - a tescoban lehet kapni olyat, ami négyes csomagolás be kell pattintani a konnektorba és utána nem kell kiszedni, ha valamit bele akarsz dugni. Majd ha érdekel lefotózom. Én az elosztós megoldásnál is ezt javaslom.

Krisz! Nahyon édes Ádám! A kertészkedős meg a törölközős kép annyira aranyos!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

megyek holnap vissza a nődokihoz. Rendes bő vérzésem van... :cry: Remélem fogad.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára isarenikõ 2009.07.28 20:44-kor.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő, igen érdekel! Előre is köszi!

MÁgi, sajnálom a vérzést :(
kisbogacs

Enikő:
öööö...a másikba szántad :) Nem? :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kriszti: lefotoztam, nem tudom mennyire láható..

Kép
Kép
Azért ha nappal sikerül jobb képet csinálni azt is felteszem
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára isarenikõ 2009.07.28 20:55-kor.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Nem nagyon van időm jönni, de látom, 6 hós tábla készül. Tök jó ötlet!!!
Az adataink:
7100 g, 69 cm, 6 fog (várható hamarosan még 2), ebéd kiváltva, azon kívül szopi.
Forog minden irányba, a kúszást, négykézlábazást viszont még csak próbálgatja (hátrafelé kúszás már nagyon jól megy).
Átöleli a nyakunkat, bújik, kis segítséggel símogat, és minden lehetséges módon kommunikál. Távirányítóktól és telefonoktól el van ájulva. Dumál, énekel, sikongat.

Üveges kaják: én is a para mamik táborát erősítem. Igyekszem főzni, és csak akkor üvegest adni, ha nincs időm kotyvasztani. Engem is a hozzáadott cuccok zavarnak.

Hozzátápi: ebben is para mami vagyok természetesen :oops: (a férjem nagyon allergiás). Inkább később adom a különféle zöldségeket, gyümölcsöket, mint előbb.

A képek nagyon jók mindenkiről, és a babáitok nagyon ügyesek, hogy már ennyi mindent tudnak.

Kép
petne

Enikő, köszi szépen! Hagyd holnap a fotózást, felismerni a terméket ez a kép is jó, a működését meg meg tudjuk nézni az üzletben.

Petne, 6 fogacska...ámulok és bámulok :shock:
kisbogacs

Áááááááááááááá, esélyem nincs visszaolvasni... pedig becsülettel megpróbáltam :? na mindegy, majd szépen visszacsordogálok ide...
Milyen tábla készül?
Rólunk: szóval nyaralni voltunk Sárospatakon Apósékkal és sógorékkal. Faházban laktunk (Eszter, olvastam, nem merted bevállalni kicsi Eszterrel... szerintem nem volt gáz, bár tényleg faház függő). Sokat kirándultunk, hegyet másztunk, strandoltunk, kenuztunk (ide nem jött velem Saci, 4 órát hősiesen kibírt a nem kevésbé hősies sógornőmmel és leányával). Saci a kis medencéjében pancsolt általában, de a strandon beletettem a babamedencébe (mielőtt lemeóztam, mit is tud...), amit nagyon élvezett :D
Mozgásfejlődés: semmi újat nem produkál... csak az eddigieket gyakorolja :D szóval szépen mászik négykézláb, de még gyakran átvált bozótharcos üzemmódba, bárhol feláll, felül, és ezekből bármilyen pozíciókba átmozog. Puszi (Biga.csiga írta jó pár oldallal ezelőtt): nos ez nálunk kemény harapással társul :? :lol: És továbbra is eszméletlen eleven, mozgékony, vigyori :D Jó nagyokat aludt, nappal 4-5 órákat (összesen).
Hozzátápi: hát, oda még nem jutottunk el, hogy szopit kiváltsunk, de nem is nagyon célom, egyelőre. Napi szinten 50-100 ml-eket eszik. A nagyon pépeseket nem szereti, mert ő már nagylány (na jó, nem tudom, miért nem szereti), ezért enyhén darabosakkal próbálkozom, de ha a kezébe adok egy-egy gerezd paradicsomot, barackot vagy szilvát, gyönyörűen betermeli (persze utána át kell öltöztetni, de így tanul a gyerek :wink:). Kedvencünk a répa :!: bármilyen formában (egészben még nem kapta), bármivel társítva, vagy akár magában is. Inni kezdünk teljesen elfelejteni, bármit töltök bele, kifolyik a száján, ha nyelni próbál, mély levegőt vesz, így félrenyel... hát, van még mit fejleszteni a módszerein...
Kriszti: szintén pár oldallal ezelőtti aggodalmadra (nem olvastam közben, hogy mi változott a kérdésben, ha nem aktuális, akkor bocsi): egyik baba sem marha lelkes az első falatoknál, de belejönnek :wink: fontos, hogy türelmes legyél, nyugalom legyen, amikor próbálkoztok... ha nagyon nem megy, akkor érdemes szüneteltetni pár napra... senkinek sem kívánom, amit Zazával végigszívtam, miközben fél család ott szurkolt a fejünk felett (sok más választásom nem volt :( :?).
A babás képek gyönyörűek, majd töltök én is :) Ugyanolyan rákos törölközőnk van, mint Ádámnak :D
Na, megpróbálok még olvasgatni, amíg ki nem dőlök :D

Csöre
csöre74

Gyűjtögetem egy docba amiket küldtök és ha kész küldöm a linket.
És úgy fogom csinálni, hogy ne kelljen belépni. Kérdés tegyem majd ide be és akkor mindenki láthatja aki rákattint, vagy küldtök mail címet és akkor csak mi látjuk.

Csöre - Üdv a nyaralásból Jó kis progitok volt már megint!! Zazával miért szivtál??

A napokban én is elkezdtem, hogy adok neki egyelőre csak a kezemből darabosat, hogy azt is szokja, nem csak pép van a világon, és olyan ügyesen majszolta csak lestem, csak attól félek túl nagyot majszol és félrenyeli.

Petne - úgy látszik Julcsi most a fogakra gyúr!! :lol:

Mági
lassan kérj egy alsó fertályi cserét!! 8) 8) 8)
Babylove-s kaja ez valami új? két hete még nem volt!
Szép méretes Bencus és néztem Anna féléves képét, hát az alapján se két tojás!! :lol: :lol:
A glutént Te hogy fogod adni neki kezdésre?

Krisz
- Ádám nagyon aranyos! az a evős kép csúcs, ahogy ki van kötve!!

Kriszti - Én szoktam olvasni a blogodat és abból az derül ki hogy minden percedet Ági manónak szenteled és minden képességét segíted fejleszteni!! Ne szálljon el a jóanyavagyok önbizalmad, inkább kérdezzük meg Zitocstól hogy játsszák ezt a mókát!!

Vickybabe - Én sem adok neki semmit se a kezébe attól csak rosszabb lesz, És előkét sem kap mert azzal is csak játszik és a szájába gyömöszöli. Inkább a átöltöztetem utána, ha nagyon leette magát, de ő szépen eszik, csak a kezével szokta időnként kiverni a kezemből a kanalat. Akkor kapok agybajt ha a lábát kezdi a szájába venni evés helyett!!!

Mi is fogatlanok vagyunk még!! :shock: :shock:

Lányok milyen technikával fordulnak a babócáitok hasról hátra?, mert Zille nem kitámasztásból próbálkozik fejlendítéssel, ahogy én hittem hogy kellene csinálni, hanem lefekszik maga alá gyűri az egyik kezét és a lábával meg a másik kezével próbálja átlendíteni magát, de a kezétől nem igazán sikerül neki csak elvétve?! Ez így normális? De ezt is csak puha felületen, a kiságyában vagy a mi ágyunkban csinálja.

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Nem jövök egy napig, és alig bírok visszaolvasni!

Katuska: boldog felediket Petrának! a málnás infót köszi, én se mertem még gyümilében sem adni, de akkor lehet hogy kipróbálom!

Móni: nem semmi a párod fia! bár én ehhez nem nagyon tudok hozzászólni, de próbálj meg ne idegeskedni emiatt.

Mági: Bencéd hatalmas! Annának utólag is boldog névnapot!

Szilvi
Kép
xania9

Krisz: Ádám nagyon aranyos a képeken! Az a nyakkendős szuper!

Csak ámulok a hat hós méreteken... mi kb. 6600 voltunk de úgy ordított, hogy harmadszorra mérték meg és csak körülbelül ennyi...
meg 68 cm. megint rámjött a para, hogy SOVÁNY!!! ÉS HOGY VALAMI BAJA VAN.
egyébként forog mindkét irányba, kuszik is (már ha a fenekem az égben fejem a padlóban és haladok előre annak számít), dumál, röhög. Kedvencei a kukucsjáték, kutya, macska, Hupikék Törpikék főcímdal, nagy sárga kacsa.

Ennyi jutott eszembe, asszem elteszem magam holnapra...

Szilvi
Kép
xania9

Saci 6 hósan:
6900 g, 66 cm
fordul minden irányba, bozótharcos kúszásmód (kézzel-lábbal, de has lent), négykézlábazik, feláll, gyakorlatilag bejárja a lakást...
2 fog alul
szopi + kóstolgatás (1-1 tk alma)
kedvenc nóta (nyugtató): Virágom virágom
Kedvenc tárgyak: minden, ami a nagyoké :D van alvómacija, aminek szükség esetén a lábát csócsálja, 2 sárga oroszlán, amiket szeret, lecsap a papírokra és a nejlonzacsikra (de nem hagyjuk)

Szilvi: Benedek NEM SOVÁNY!!!!

Csöre
csöre74

Jo reggelt,del fele mert itt mindjart 9. :wink:

6 honapos adatok8.90kg,69cm,mozgas ha nagyon de nagyon motivalt akkor atfordul sot gurul egymas utan mig el nem eri ami kell,ul egy ideig egyedul aztan eldol mint a krumplizsak,jatekai minden amirol mi felnotek azt hiszuk,hogy nem jatek(taviranyito,telefon,pilepalack,madzag amit az ujai kore teker).Anyatejes mindent hajlando megkostolni de a kedvenc a barack es az alma de egyikbol sem eszik annyit,hogy jol lakjon igy jon a szopi :? .Fogaknak meg hult hellyuk!

Tetyk& a fiúk
tetyk

Jajjj lányok! Ne parázzatok azon, hogy nem tudja a gyereketek az összes állatot megmutatni, ha megnevezitek! Még csak fél évesek!
Ilyenkor meg lehet nekik tanítani egy-két dolgot (pl, ha egy nevet mondasz rámutat arra, amire te korábban, de egy-egy szót is meg tud tanulni), viszont ez még nem tudatos, ettől nem lesz okosabb vagy butább később. Sőt szerintem hasznosabb, ha ezt az iőt az életkoruknak megfelelő játékal, mozgással töltik el.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Állatot megmutatni? :shock: Miért kéne nekik ezt tudni? Ezt hol olvastad? Vagy csak én siklottam el valami felett? Még csak fél évesek. Nem kell nekik sem angolul tanulni, sem memóriakártyákat nézegetni még egy jó darabig. Igaza van Enikőnek, hogy az a dolguk, hogy mozogjanak, nyíljon a kis értelmük a világra. Nem lóverseny ez!

Végre ismét alvás volt este 9-től reggel hétig. Vettem Jó éjt tápszert, és ezzel valóban tovább bírja a szunyálást.

krisz78

Jó reggelt!
Nekem elég zűrösen indult :? Saci 6-tól 8-ig aprócska szünetekkel (2x10 perc) szopizott... ja, meg hányt egy kiadósat is :? most alszik... nem tudom, mi van vele :( vagyis aludni szokott ilyenkor, azzal semmi gond, de az a 2 órás szopi rendesen lemerített :(
Állatok mutogatása: ilyenekre még nem kell tanítani a gyereket, de ha fogékony rá, akkor úgyis megtanulja :wink: olyan ez, mint ahogyan arra az emberre néz, akinek a nevét mondod... Egyébként úgyis azt sajátítja el, amire nyitott a kis agya. Mint ahogy Levente az egyik képen autót tologat, én meg hiába teszek Saci elé szebbnél szebb járgányokat, ő a babákat puszilgatja :D
Viki kanalazós hozzászólásához: hát, bizony Saci is feje búbjától lábujja hegyéig kajás, amikor etetem. Katuska módszeréhez azért gyerek is kell... ha 6 karom lenne, akkor sem tudnám lefogni Sacit, ha akarnám... jár mindkét keze, lába, közben rockeresen rázza a fejét és a felsőtestét. Ha közelít a kanál, akkor a fejével leáll, de csak addig, amíg hajlandó enni. Én is adok neki kanalat, amit a szájába vesz, én úgy gondolom, hogy ezzel szépen magától megtanulja, mire való a kanál, összeköti az evéssel, és csiszolja a technikáját. Ha nem adnék neki, követelné azt, amivel etetem (mint ahogyan tette ezt kezdetektől). Én nem mondom, hogy Katuska módszere rossz, csak azt, hogy nem alkalmazható minden babára. Én minden kaja után öltöztetek, textil előkét használok, van vagy 20, arra jó, hogy a nagyját felfogja. A nejlonosat soha nem szerettem, azon csak végigcsorog a cucc.
Na, megyek, kicsit dolgozok a romtakarításon, majd még olvasok vissza... szépen lassan haladok.

Csöre
csöre74

Képek/állatok felismerése:
Lányok szó sincs róla, hogy elvárnám a lányomtól, hogy tudjon ilyesmit ennyi idősen. Mindössze abban bizonytalanodtam el, hogy ha közülünk más aprósága ilyenre képes, akkor vajon jó-e, hogy nekem még az sem jutott eddig eszembe, hogy ilyen játékot játsszak Ágnessel :?:

Többi dologra este reagálok, vendégváró lázban vagyunk :)

Ja, terhességi pánik vége. Piri reggel megérkezett.
kisbogacs

Kriszti: de játszol mást Ágnessel :wink: majd az is sorra kerül :wink: :D mindent nem lehet egyszerre

Csöre
csöre74

Csöre! oylan jót kacagtam ahogy leírtad SAci evését:)

Mi pl mindig együtt eszünk ezért sincs helye a játéknak közben. Nem valami könnyű így kivitelezni az evést, hogy egyszerre két gyereket etetek mert Mátéra is igen oda kell figyelni mert hajlandó sumákolni de szeretném ha egy jó szokásként alakulna ki, hogy együtt eszik a család rendesen leülve az asztalhoz. Persze ez csak a fő étkezésekre vonatkozik, az uzsonna meg a tízórai ad hoc jellegű.

Csöre! Te is úgy csináltad, hogy a nagy vízbe csónakként használtad a kis medencét? Én jobb híján tettem bele Petrát mert nincs csónak, de remekül működött. Igaz nagyon figyeltem mert azért borulékonyabb, meg gondolom nem is annyira erős.

Máté meg kezd vissza fejlődni babába...ellopja Petra cumiját :cry: viszont egyre többet beszél aminek úgy örülök és két háromszavas mondatokat is!!!! Igaz sokszor csak én értem mit mond de legalább azon lehet csiszolni! Úgy látszik tényleg igaz, hogy hol az egyik hol a másik tudásukat fejlesztik. A védőnő is mondta hogy figyeljem meg a szobatisztaság után el fog kezdeni beszélni. És tényleg:)

Enikő! egyetértek Veled, még bőven ráérnek képeket felismerni, ezen nehogy már valaki is elkezdjen aggódni! Most a nagymozgások ideje van...
katuska79

Kriszti! nem kell feltétlen állandóan "okosító" játékokat játszani! Egyébként sem tudnak még iylen idősen fél percnél tovább koncentrálni. Hallgass az ösztöneidre ahogy eddig és Ágnest figyelve tudni fogod milyen játékra van szüksége!
katuska79

Katuska: nem, a medence szilárd talajon volt, nem úsztattam benne, nem is lett volna miben... a strandra nem vittem, a Bodrogban meg elég merész lett volna :roll: oda a nagyokkal is csak úgy mentünk be, hogy 1 gyerek + én (mert a nagykandúrok nem akartak csobbanni :?)
Mi is együtt eszünk családilag, bal kezemben a saját kanalam, jobb kezemben Sacié :D és méltatlankodik, ha 1 kanálnál többet eszem egyszerre :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ha szendvicsezek, akkor követeli a kaját a kezébe, mint a nagyok... persze, ez biztos azért van, mert nagy a korkülönbség, és rajta kívül mindenki egyedül eszik az asztalnál. Szóval agyalhatok a kézben fogható kajákon, vagy azon, hogy kezében a kanál, előtte a tál, aztán csináljon, amit akar (ennek nem lenne jó vége :roll: :lol:). Ha lesz alkalmam, körbenézek a dm-ben, másra úgy sincs esélyem sem. Itthon semmi olyan üzlet, ahol normális babaellátmányt lehet kapni. A főzeléket, gyümölcsöt magam kotyvasztom. Kézben fogósra ötlet valakinek?
Szobatisztaság-beszéd: Zazánál is volt összefüggés időben :wink: cumi miatt ne aggódj, ez lehet kis komiszkodás is :wink:

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?