A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Nyaralós képek:
Kép Kép
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2009.07.29 16:14-kor.

Csöre
csöre74

Csöre! nekem is így vannak a kezemben a kanalak...bal kéz Petra, jobb kéz sajátom vagy Máté kanala. Néha meg is szoktam kavarodni mit kinek a szájába dugjak. A legjobb mikor Mátét etetem és neki is oylan pici falatokat dugok a szájába, Ő meg tátog mit akarok ennyivel. Múltkor LAcinak adtam sütit villával mert fent volt a létra tetején. Na neki is oyaln pici gyerek adagokat nyújtottam. Először nem esett le mit vigyorog:) Még jó, hogy közben a száját nem törölgettem:)

Kézben foghatós kaja? hmmmm főtt répa, krumpli, karfiol, párolt alma (csak hogy puha legyen), banán, kifli, babapiskóta, buláta, kölesgolyó...végül is az összes zöldséget ami nem esik azonnal atomjaira a kezébe lehet adni. Csak érdemes odafigyelni mennyi jut belőle a pocakba és nem a pocakra.

Elég komolyan gondolja a cumizást. Totál ki van akadva ha elveszem, márpedig elveszem mert már egyszer leszokott, meg különben is az Peptra dudlikája.
katuska79

Csöre:Az a faház más....Mi a vízparton lettünk volna sátorban,se áram,se víz,semmi.Nomád életmód.Ezt inkább jövőre hagyom.De ha faház lett volna még akkor sem nagyon akarok még lemenni 5 napra-1 hétre a gyerekkel!!Ez pecaverseny volt,nem nyaralás.Az más dolog...oda mehetünk. :D
Saci -baba még kommandózik?Azt hittem már négykézláb nyomja...A múltkor a képen,mintha úgy láttam volna!

Eszter csak fürdésnél játszik az állatos vizi könyvével.Abban szoktam mutogatni neki,de nem tudatosan,csak játszunk.De a felhúzhatós béka,kacsa,delfin jobban érdekli.Ja meg a vízhőmérő! :roll: :D
Én kézbe még csak babakekszet adtam,meg azt a milupa piskóta szerűséget.Azt szopogatta...Már lehet kiflivéget,ugye?Gondoltam,majd azt is adok a napokban...De mást még nem nagyon.Enni szépen eszik,de én azért a biztonság kedvéért teszek föl textil előkét.Kapálózni és fejet rázni csak akkor szokott,ha nm éhes...Na olyankor a füle is olyan. :D Meg ha álmos és kaja közben dörzsöli a szemét,arcát...Olyankor szokta a hajába,szemébe törölni a kaját. :roll: :? :lol:
Katuska:Rendesen szopja is a cumit,Vagy csak játszik?Lehet,hogy csak időszakos...nem?

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Bejelentkeznék hozzátok ha nem zavarok. Az én babám 09 01 17-én születet.. Hannának hívják.
Amikor kerestem korábban láttam egy topikot ami befuccsolt a 2009 januári babák aztán láttam, hogy recepteket cserélnek topik is van csak azt nem értettem, hogy miért nem találkoznak vagy beszélgetnek többet. Aztán egy másik topikba kezdtem irogatni, hogy esetleg más babásokkal találkozzak, met nekünk nincsenek babás ismerőseink, csak nagy gyerekesek. Aztán ahogy beleolvasgattam, a babáitok már elég rendesen pörögnek és eszegetnek.

Hanna még nem nagyon fordul, inkább véletlenül nem akaratlagosan fordult meg hasról hátra. A védőnő amikor kb 5 hónaposan volt nálunk akor kérdezte mit csinál hát mondtam hogy ezeket még nem nagyon, de egész nap rugdos amikor lent van a játszószőnyegen.

Már kostóltatom én is gyümölcsökkel. A barack izlik neki, először az alama izlett aztán kapott valami savanyút és azóta alma nem kell neki, tegnap próbáltam neki narancslével vegyitve de ugy is kiköpte.
Szóval próbálkozni kell a kajával nincs mese cask a mozgásasl nem tudom mi van. Kivárós gyerek állítólag.
Foga még nics de már 2 hónapja úgy folyik a nyála és ő is birizgálja a száját, ínyét.

Emese

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse

Eszter: képes és szokott Saci négykézlábazni, és úgy előrehaladni, csak jobban szeret kommandózni valamiért :D Sőt, ha feláll, úgy is lépeget már oldalazva... bár nem igen hagyom álldogálni. Egyelőre még meggyőzhető, hogy nem kéne, kihasználom :lol: :lol:
Kifli, keksz: én még nem merem, mert nekem időnként hasmenésem van a liszttől, félek, nehogy Saci allergiás legyen a gluténra (konkrétan a lisztatkára allerigiás is vagyok). De a magam kínja miatt, és nem azért, mert nem lehet ilyenkor. Még várok egy-két hónapot.
Katuska: főtt zöldség: jó ötlet, köszi :D a kölesgolyó nem fér a szájába egyben? Na majd csekkolok.

Csöre
csöre74

Helló Emese, üdv közöttünk :D

Csöre
csöre74

Csöre! de befér ezért azt inkább csak akkor add a kezébe ha már tud ügyesen elszopogatni kajákat. Petra kukorica pelyhet szokott kapni Mátétól, az elég hosszú tök ügyesen elcsócsálja. Csak sós úgyhogy egy egyet szokott kapni.

Emese! üdv köztünk! igen több 2009.januári topik is van, annak idején meg is jegyeztünk minek indítanak többet is....
Nyugi Hanna is fog csinálni mindent...nem lehet, hogy kicsit kötöttek az izmai? HA ggódsz, mutasd meg egy konduktornak azzal nem veszítesz semmit. Vagy segít, vagy megnyugtat, hogy minden ok.
katuska79

mivel kimaradt a piros betűs féléves köszöntésekből ezért most:

Boldog 8 hónapot Alex babának!!!

Persze hogy nem aggódik senki, hogy nem ismer fel a babája képeket, csak Krisztiből előbújt a paramami hogy ő ilyet nem játsszik Ágnessel én meg írtam, hogy foglalkozik ő eleget Ágival máshogy és kiváncsiágból kérdezzük meg Zitocstól, hogy hogy játsszák. Ennyi.

Hanna hol/hogy vagytok??

Kép

Kép
lucus16

Csöre:Csak kérdeztem,hogy azt már lehet adni?Milupa piskótát 2x és hipp babakexet 1x evett eddi.Azt is a feléig szopogatta le.Szóval nem számottevő csak megmutattam neki,hogy ilyen is van... :lol: Kiflivéggel meg úgy vagyok,hogy lassan csócsálhatna is akár... vagy még inkább ne?nm tom.
Elfelejtettem!:
Petra babának boldog félévet!

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Na, előkerültem én is végre. Már elvonási tüneteim voltak :D Békéscsabáról már vasárnap este hazaértünk, csak valami miatt c@rakodott a net és párom csak tegnap este hozta helyre. Visszaolvastam részletekben, de már elfelejtettem, mire is akartam reagálni.

Kriszti paramamisága: szerintem is még nagyon korai, hogy képeket ismerjenek fel, most épp elég a sok mozgást megtanulni, meg érzékelést, tapintást. Egyébként nekem van egy könyvem, az Anya, taníts engem, abban hónapokra lebontva vannak fejlesztő játékok. Az 5-7 hónapos babáknál leginkább a tapintásra vannak feladatok (pl. adjunk a kezébe különböző tárgyakat, keményet, puhát, hideget, meleget, zörgőset, azzal játsszon. Lehet énekelni, zenét hallgatni, táncolni a babával, vagy pl. kukucskát játszani, mondókákat mondani.

Rólunk: Bálint még mindig a hátról hasra fordulásnál tart, de már próbálkozik visszafelé is, a lábát átlendíti, de a kezével még nem tud mit kezdeni :cry: Kúszást próbálgatja, körbe körbe és oldalra egész ügyesen halad, de előre valahogy nem nagyon :cry: De mondta a védőnő és a doki is, hogy ne aggódjak, nagyon erős baba, csak még nem jött rá bizonyos dolgokra, de ami késik, nem múlik :D

Féléves adatok: 7440 gr, 64 cm, 0 fogacska. Hátról hasra fordul, kúszással próbálkozik, játékokat ügyesen megfog, egyik kezéből, másikba teszi. Kedvenc dala Micimackó, kedvenc játéka piros viziló.

Emese: üdv. köztünk!

Lányok, a vízivásra hogyan lehet rászoktatni a babát? Bálint nem hajlandó vizet inni, próbáltam már cumiüvegből, csőrös pohárból, kipróbáltuk máér a csapvizet, a különböző babavizeket, de semmi eredmény :cry: Ebben a nagy melegben csak kellene innia, szopizni meg azért csak nehezebb, ha nem vagyunk itthon.

Teszek majd fel képeket is, csak még le kell töltenem.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Katuska! Levente január óta egyre jobban beszél. Akkor mostmár reménykedhetem a szobatisztaságban??? :lol:

Csöre! Kézbe rágcsálni adhatsz főtt zöldségeket: répa, krumpli, zöldbab, patiszon, stb.
Látom katuska már írta! :lol:
Saci igazi nagy lány már! Nagyon édes!
Lehet kapni DM-ben babakekszet (igaz nem olcsó), olyan mint a babapiskóta és gluténmentes.
A kölesgolyó befér egybe a szájába, de olyan hamar olva, abból szerintem nem lehet baj.

Emese! Üdv itt! Mesélj még magatokról: első gyerek? milyen volt a szülésed? hol?
És kérünk képeket!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska.
Ma említette éppen a párom, hogy le fog ülni az exével négyszemközt, és megbeszéli vele, hogy nem engedi, hogy vissza menjen a gyerek, mert ezt sajnos én is tudom, hogy 100%, hogy nem jó a gyereknek, ha továbbra is az anyjánál marad, csak azért mert ott a kívánságát lesi. Semmi szigorban nincs ott része a gyereknek, az exének is van egy élettársa, de az le sem sz.... a gyereket, így apai szigor az exnél 0.
De totál tanácstalan vagyok egyébként ez miatt, hogy egyáltalán tényleg jó-e ha a gyerek továbbra is itt marad nálunk, tudod a párom már régen el akarta hozni a fiát az anyjától, pont ez miatt.
A fiaim olyan téren "haragszanak" a gyerekre, hogy ők eddig még nem voltak sehol a nyáron, pont valahol a gyerek miatt, mert neki a tábort be kellett fizetni.
És őszinte legyek meg is értem őket, ha haragszanak rá.
Bár tervben van, hogy még augusztusban (remélem még jó idő lesz) elengedem, de csak az én két fiamat strandra egy kicsit, hogy hagy szórakozzanak egyet.
A párom fia meg ilyen téren nem fog érdekelni, ha ő is menni akar, volt elég sok helyen a nyáron.

Kisbogacs
azt hiszem te kértél pocakos képet, teszek föl egyet bár nem tudom mennyire látszik a hasam.

Kép Remélem ki lehet venni a hasam.

manocskak

Udv Emese en is uj vagyok,nyugi az en Bencem sem egy sajtkukac,csak ugy lassan es biztosan tipus :wink:

Lanyok nyugtasatok meg hogy nincs a fiamnak az eg vilagon semmi baja,annak ellenere,hogy penteken este 38.5 volt a lazza szombat hajnalban szinten azota semmi,visszont ment a gyomra.Ket orvoshoz vittem el a gyerek orvos azt mondta,hogy virus es ha lejon a lazza semmi gond,a csalad orvosunk meg irt fel antibiotikumot annak ellenere,hogy azt mondta ugy tunik semmi baja.De ma mar ketszer volt szeklete(budos szeklete)es ugy tunik tobbet alszik nappal mint szokot, maskor is ketszer alszik egyszer 2orat3 delutan pedig egy orat de most 3+3.Vajon foloslegesen aggodom mert mar az orvosainkat sem merem hivni megmondjak az en fejemmel van baj,vissza sem merem olvasni mit irtam lehet meg magamnak is erthetetlen lennek :roll:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Sziasztok!

Visszaolvasnom egyelőre esélytelen, napok óta nem tudtam jönni, csak belekukkantottam, mi volt.

Lillalányka teljesen ugrabugra lett...éjjel kettőkor kitalálta, hogy reggel van és játszani kell...visított a lábainak, rángatta az egereket az ágya fölött, ugrált a hátunkon, húzta a hajam, puszit adott, néha cicizett, áááááááááááááááááááááááááááá...négykor aludt vissza. Hálából egész délelőtt ébren volt, most ájult be végre. Nem látok ki a fejemből :shock:

Boldog hófordulót és félévfordulót minden manónak, akinek volt!

Emese: üdv! :)

Csöre: ááááá, üdv itthon! Hiányoztál ám! :D
Közben vad merényleteket követtem el kendők és MT-ok terén, majd mesélek priviben, Apa nehogy rábukkanjon :oops: :shock: :? :D :D :D
Milyen ügyes Sackó, más feláll és lépeget? Hihetetlen! Gratulálok!

Etetés: nahát, mi csak pelusban és előkében merünk nekivágni, minden olyan. Lilla egyedül szeretné a teli kanalat fogni és leenni róla a hamit, amit engedek is neki, ügyesen csinálja. Csak ugye kicsi ki is jön a szájából, néha berreg is, a keze mindenképpen olyan, szét is keni :) Sebaj, ezért letörölhető az etetőszék :)
Ma kóstoltunk répa-őszit (a répát is az üvegreszelőn dörzsöltem szét), ízlett neki. Hihi, kérdés, hogy fogom még egy hónapig variálni az alma, fagyasztott meggy, őszi, nektarin, répa, krumpli felhozatalt :roll: Ja, igen, gesztenye is :)

Katuska: tényleg nyitom a szám én is, és nyelek etetés közben :lol: :lol: Lilla meg háborog, miért ácsingózok a püréjére :lol:

Á, képzeljétek, lánykám négykézlábra állt és hintázik! És megül szépen, ha segítek neki kicsit felülni. Persze, nem igazán segítek, de az etetőszékben már meg sem támaszkodik, egyenesen ül. Tegnap meg feltolta magát, hogy csak a buksija volt a földön, meg a lábfeje, a többi meredt az ég felé a popójával az élen :)

Valamint naponta telerakja a pelust. Hm. Az eddigi másfél hetente telerakott pelushoz képest furcsa egy újdonság :roll:

Visszaolvasok...

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziasztok!!

Jók a nyaralós képek,zabálnivalóak a gyerkőcök.

6 hós adatok:6500g,64 cm(?)forog minden irányba,kúszva tesz meg kisebb távolságokat,négykézlábazik,nagyon szeret viháncólni a tesókkal,nagyrészt cicizik,de főzelék,gyümi,tejpép is megy már,szívesen eszi.Fogacskánk még nincs.(de harapni azt már tud :wink: )

Na most csak ennyi sikeredett. :cry:

Sajna pocsékul vagyok,itt fent a szobába ezer fok,még rosszabb.
Majd jövök...... :wink:

Kép
Kép
Kép
regina74

Ó, féléves adatok:

6700 gramm, 66 centi.
Fog: 2 db.
Aktivitás :) Kúszik, mint a villám, segítséggel felhúzza magát, pár percig egyenesen ül egyedül. Négykézlábra áll néhány hintapalinta erejéig.
Mindent megfog, megrág, megeszik (ruhablokkok a favorit, főleg az új ruháké). Kedvencek a különböző anyagok, a hideg dolgok, a csörgethető játékok. A mintákat próbálja lesöpörni az anyagról. Rengeteget "beszél", már kihallhatók olyanok is, mint aja (anya), apu (ebu), papapapapa is. Átöleli a nyakunkat, puszit ad, tükörnek beszél. Mondókákat imádja, különösen, ha tornáztatós.
Evés-ivás: szopi, kóstolunk 2 hete kb.: alma, meggy, őszibarack, répa, csak saját készítés. Vizet melegben pár kortyot elfogad.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Elfelejtettem: persze forgunk is

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Szilvi: sajnálom a rossz éjszakát. Mostanában nálunk is előfordul., hogy felébred éjszaka Bálint, de szopi és alszik is vissza. Apa általában észre sem veszi.

Tetyk: ha aggódsz, inkább vidd el orvoshoz, mint otthon idegeskedj. Az a dolga az orvosnak, hogy megvizsgálja a picit, nem az, hogy Téged megítéljen.

Móni: sajnálom a párod fiával a hercehurcát, nem lehet könnyű dolgod. Ráadásul mindezt pocakosan, hát le a kalappal előtted!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bálintanyu 2009.10.18 15:58-kor.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Enikő! igen számíthatsz rá, hisz testileg érett rá, a lényegét is érti a bilizésnek Levente! Én egyáltalán nem adtam rá pelenkát mikor itthon voltunk vagy a környéken sétáltunk. Féltem, hogy összezavarom. Inkább vittem magunkkal a csere ruhát és sűrűn rákérdeztem. Volt oylan, hogy azt mondta nem kell pisilni és egy fél perc múlva bepisilt...most már nagyon régóta nem volt baleset, alvás közben még sosem pisilt be.
Aztán rájöttem jobb ha nem kérdezem mert csak kiakasztom...rábíztam a dolgot és olyan ügyesen intézi magának.
MAjd menni fog Leventének is szuperül. MAjd megpróbáljuk többször összeereszteni őket, Levente megtanítja Mátét beszélni, Máté meg Leventének megmutatja hogyan kell virágokat lepisilni ügyesen:)

Móni! akkor az exnek is azon kell lennie, hogy végre állapodjon meg a gyerek. Gondolom ez neki így marha kényelmes most...az meg természetes, hogy a sajátjaidat állítod előtérbe!
Igen látszik a pocid!

Tetyk! az antibiotikum megzavarja a bélflórát, lehet attól is hasmenés. Nálunk a doki ír fel normafolre-t az antibogyó mellé.
Szerintem inkább hívd fel a dokit feleslegesen, minthogy baj legyen! Lehet benyakalt valami fertőzést? a doki azért van, hogy zaklassák....nyugi nem fog feljelenteni háborgatásért:)

Edit! ha szomjas lesz Bálint inni fog! ugyanígy kínlódtam én is Mátéval, semmit nem fogadott el még gyümölcslevet sem. Mit össze nem kínlódtam kiskanállal, hogy bele erőltessek egy kis folyadékot.Aztán mikor tényleg szomjas volt ivott! Keverj a vízhez almalevet, hogy ízesebb legyen. Vagy főzz neki valami babateát. És tényleg nyugi, ha szomjas meg fogja inni, kínálgasd csak kitartóan!

Sziszi! :lol: :lol: :lol: ilyen hajnali játék Mátéval is volt....totál kockás volt a fejem. de csak egy két nap volt iylen dili aztán megint aludt. Akkor volt az, hogy feküdtem mellette a szivacson és fogtam a kezét a rácsokon át, hogy aludjon.

Tök uncsi itthon, apa megint késő estig dolgozik. Épp egy magánoviban telepít játékokat. A játszóterezéshez meg még nagyon meleg van odakint. Mondjuk a játszótéren jó árnyék van csak míg oda eljutunk busszal addig olvadunk el.
katuska79

Ja és mostanában ki vagyok túrva az ágyamból....éjfél után jön a fiatalember és elfoglalja a helyem. vissza vinni meg nincs erőm, átvonulok inkább az Ő ágyába. Persze nem sokkal később ébred PEtra enni...akkor vissza megyek. (apa ebből mit sem vesz észre pedig rendesen ketyeg a lány) szopi aztán újra vissza Máté ágyába. Reggel meg arra ébredek, hogy Máté dörömböl a bejárati ajtón kétségbe esve mert nem talál.
katuska79

Csöre: Saci nagyon édes a képeken. Milyen szépen ül már!
Edit: vidám ebéd :lol: :lol: Tök vicces. Ádámnak is van olyan zöld csíkos gatyója. :wink:

Pancsoltunk az erkélyen, most letettem aludni. Még ordít, de remélem pár perc múlva alszik. Csak tudnám , miért kell mindig ordítani alvás előtt??? :roll: :shock:

Hanna, Barti merre vannak? Nagyon rég írtak.

krisz78

Szilvi: várom a privit, nagyon kíváncsi vagyok :D :lol: :lol: :lol: a rossz éjszakát sajnálom :( előfordul sajnos, nálunk is volt, igaz, csak egy
Gratula Lillának a hintázáshoz! Nagyon jól halad a Kiscsaj :D
Vonalkód, ruhablokk nálunk is nagy favorit :D Elkezdi rágni, és dumál közben, hogy "jájájájájájá" :D
A tele pelushoz: nálunk fordítva van: eddig napi 3-4 kaki, most meg jó, ha másnaponta egy kicsi... igaz, látszik is Sacin, úgy tűnik, jobban feldolgozza a kajcsit, mintha hízna és nőne... cserélhetem a ruhatárat. Igaz, jobb is az étvágya az utóbbi hetekben: a hozzátápi mellett a cici-igénye is megnőtt, 2 cicit simán becuppant (na, most vagy a tejem apad, vagy többet eszik, de mivel jóízűeket büfcizik utána, gondolom, teletölti magát :roll:), még akkor is, ha előtte evett mást is.

Móni: jaj, nem egyszerű a helyzet a párod fiával, nehéz azt helyrehozni, amit nevelésben az ex cs.szett el---

Enikő: köszi a tippet a babakekszre, megnézem, ha odajutok... nálunk ugye nincs, át kell menni Harasztira, ott van a legközelebb :?

Edit: micsoda husi még mindig Bálint :D
Ivás téma: Zazát 15 hós koráig nem tudtam meggyőzni, hogy inni kéne :? ez van... ha nem akar, úgysem iszik, szomjan meg nem fog halni, nyugi :wink:

Apropó, Zaza: kérdezte Luca tegnap, mi volt a gond a hozzátápival: a helyzet az, hogy amikor Zaza kicsi volt, a szüleimnél laktunk: Papa, Mama, Dédi 1, Dédi 2... mivel mindkét dédi akkor vesztette el a Dédipapákat, amikor Zaza a pocakban volt, mindkettő új törődnivalót keresett (durva leegyszerűsítés, de ez a lényege), ezért ha egyet nyekkent Zaza, akkor jött a "neméhes?nempisis?nemkakis?nemszomjas? kérdéssor, ja és a "kedvencem" az "elégnekiatejed?" kérdés... azért hősiesen kitartottam 6 hónapig a próbálkozásokkal, Zazát nem érdekelte a felnőtt kaja, ezért nem is próbáltam előbb (Mesit és Sacát igen, ezért ők 5,5-6 hós koruk között kezdtek kóstolni). Nos a kóstolások a családi drukk mellett rendre kudarcba fulladtak. Akkor is, ha "elbújtam" vele próbálkozni. Egyszerűen besztrájkolt a gyerek, hogy mit akar ez a sok nagy ott körülötte, miért akarják őt tömni, és egyébként is, menjünk a fenébe azokkal a c@r ízű cuccokkal... gyakorlatilag 10 hónapos koráig csak szopott (az "elégnekiatejed?" kérdésre így megvan a válasz: elég hát, több, mint 10 kiló volt 10 hósan), akkor, amikor már úgy voltam vele, úgysem eszik semmit, nem is készítettem kaját hosszú hetek óta, egyszer beült ebédnél az ölembe, és bevágta a levesemet... tudom, ez nem az a fokozatos hozzátápi, hogy kanalanként és hetente újabbakat, hanem bele a sűrejébe (berántott karfiolleves tejföllel, csipetkével), de úgy voltam vele, hogy végre eszik a gyerek... semmi baja nem volt akkor, azóta sem észlelek semmi allergiát, remélem, nem is jön ki semmi később sem. Onnantól kezdve eszik. Tejpépekkel indultunk, és ebédre a miénkhez hasonló, csak lájtosabb kaját kapott. A mai napig kitör a hiszti, ha olyankor hívjuk enni, amikor ő "nem készült fel rá", vagy olyan kaja van, amit nem szeret. Szóval ez a másfél év nem csak bennem okozott mély nyomokat, hanem sajnos Zazában is :( :(

Tetyk: igaza van Katuskának, az antibaci is hajt, és attól is büdös a kaki... miért írt antibacit a doki? Vagyis mire?

Csöre
csöre74

Kép es megint egy proba

Tetyk& a fiúk
tetyk

Heurek meg talaltam!!!!!!!!!!

Tetyk& a fiúk
tetyk

no most sok leszek elnezest de azt hiszem belejottem a kepek feltoltesebe

Tetyk& a fiúk
tetyk

Bálintanyu
Hát az biztos, hogy nem egyszerű dolgok ezek.
Elég sok erő kell hozzá nekem az biztos.

Katuska
Kíváncsi leszek azért majd az ex mit fog mondani.
Még egyelőre 1 kilót sem híztam eddig, 10 kiló + maradt rajtam a Joel után.

Még foga nincs, már próbálkozik az üléssel, félig sikerül is neki.
Már elkezdtük a husis főzeléket is, nagyon ízlik neki.
Tápszert már nem adok neki olyan sokszor. Tegnap előtt este 9-től reggel 5-ig aludt. Persze csak ezért szerintem mert délután 5-kor nem aludt és fáradt volt, lehet így kell vele csinálni, hogy végre rendesen átaludja az éjszakát.

csöre
Hát igen a 12 évi nevelést nehéz helyrehozni amit elrontott a gyereknél.

manocskak

Tetyk: nagyon szép babuci. :lol: :lol: :lol:

krisz78

Felhívtam a dokimat reggel. Persze külföldön van... :? Azt mondta, hogy szedjem tovább a bogyeszt, nézzünk meg még egy ciklust, hogy akkor is lesz-e vérzés...( megkérdezte, hogy van-e összefüggés a vérzés és a szex között. Én kapásból rávágtam, hogy nem, aztán később rájöttem, hogy bizony volt, rögtön utána kezdődött a pecsételés.. Ez vajon miért érdekes? )

Lucus:
Bence támasztásból fordul, de a feje akkorákat tud koppani, hogy frászt kapok tőle..

Glutén:
Én 7 gabonás gabonapéppel kezdem, a Milupának van ilyenje. Nagyon szerttük Annánál is, mert lehet a gyümibe tenni, főzelékbe, később joghurtba is.

Emese:
Üdv köztünk, kérnénk szépen képet Hannáról :)

Csajok, visszamegyek a klinikára reklamálni.. Hódot kaptunk, nem gyereket.. Mindent összerág,annak ellenére, hogy nincs foga :lol: A frissen bontott magyar kártya egyik lapját megdézsmálta, a popsitörlőt, a Baba magazint. A vállamat olyan szinten, hogy hiába fogatlanság, a szemeim előtt a teljes Orion csillagkép felsejlett... Más gyereke is metamorózison megy át??? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak így beugrom, de kellene egy kis segítség!!!

Hogyan kell megcsinálni a babának a cukkinit??
Vettem 3 zsenge, kicsi, ún. salátának való cukkinit, de igazából nem tudom, mit kéne vele csinálni, mert én nem szeretem.:s
Addig eljutottam, hogy megthámoztam, az egyiket félbevágtam. Védőnőm azt mondta, ki kell vágni belőle a magot. De annyira sok, és nagyon pici van benne, ha azt mind kivágom, nem marad belőle semmi.:s
És mennyi ideig kell főzni???
Légyszi segítsetek! Köszi!!

Kép
moffli82

Kép valamit ennem kell nem...?

Tetyk& a fiúk
tetyk

moffli a maghazat en teljesen kivettem(a babaknak nem kell meg sok) paroltam amig megpuhult egy keves soval,majd egy kis ereszteket keszitettem lisztbol es izesitetem csomborral de lehet kaporral is igy szerete Bence es nem volt utolag sem gond

Tetyk& a fiúk
tetyk

moffli:
én felkockáztam, (maggal), krumplival és almával megpároltam. Ezt összeturmixoltam, é Anna falta :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Tetyk! nagyon szép! még képeket! gyakorolja csak:)

Csöre! na én pont emiatt nem is bírnám elviselni ha valaki Ős itt lakna velünk...átérzem amin akkor végigmentél, nem lehetett könnyű. Zazának meg igaza volt, az a leves mégiscsak finomabb, mint ezek a natur zöldpürék. :?
katuska79

Tetyk: vége sikerült :D Megérte, nagyon szép baba!

Csöre: a képeken tényleg kis husinak néz ki Bálint, de mostanában alig hízik valamit, most inkább hosszra "gyúr". Az elmúlt 3 hétben nőtt kb. 3 cm-t, de csak 15 dkg körül hízott. Tegnap voltunk tanácsadáson, de nem mondott semmit rá a dokinéni, végül is látszik rajta, hogy nem éheztetem :D

Krisz: pancsi :-) Nekem előbb fel kellene fújnom a medencét, de olyan luuuuuuuuuusta vagyok :oops:

Nem tudjátok, hol lehet utánanézni, hogy körzetileg melyik háziorvoshoz tartozom? Váltani szeretnék, mert nem igazán vagyok megelégedve a mostani háziorvosommal. :oops:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Kép ugy-e ugyes vagyok?...ulok

Tetyk& a fiúk
tetyk

Edit! a rendelőben szokták kiírni melyik utcák hova tartoznak. De igazából mehetsz bárhová is csak szépen kell mosolyogni a dokira:)

NA én is ügyes vagyok.....puniella nyűglődik. megszoptatom, nyűglődik tovább. adok neki egy kis almát krumplival. megeszi, nyűglődik. Adok neki inni. Iszik. még mindig nyűglődik. AZtán Máté mondja, hogy kaka...jah talán tisztába is kéne tenni? már nem nyűglődik:)) (mentségemre legyen mondva mindent elfogadott amit kínáltam)

NA elrepítem őket valami játszótérre.
katuska79

Katuska: igen, csak én Interneten kerestem. Közben megtaláltam :D Kaka :D Mi is jártunk így szombaton, akkor én is mondtam, hogy hülyeség-érdemrendet kaphatnék :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

jajj hát elfelejtettem :
Annát felvették az oviba, nemrég hívott a vezető óvónő :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: gratula az ovihoz!Te éhezteted Bencét, hogy mindent megrág? :D :D

Cukkinit már most is lehet adni a babáknak? Holnap megyek a piacra, akkor lehet, hogy beszerzek. És brokkolit is lehet már adni?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Köszi szépen a válaszokat!

Úgy csináltam, hogy a nagyobb magokat kivágtam, ami pici, benthagytam, de amint látom, azok úgyis kiáznak.
Többet főzök, mert le szeretnék kicsit fagyasztani.

mágnes:grat. a felvételhez!:)

Este megpróbálok jönni, addig is puszi mindenkinek!

Kép
moffli82

Cukkini: nekem is van egy szép darab, sógornőmtől kaptam... még nem csináltam meg. Ma rizst kapott (eddig még nem adtam neki) azzal turbóztam a gyümölcseit, érdekes módon jobban ette... gondoltam én, hogy túl erős az íze a gyümiknek, azért nem eszi...

Tetyk: nagyon helyes a kispasi :D Aj, megint megjött a kedvem egy negyedikre, hátha barna lesz a szeme :roll: :lol: :lol: :lol: de az sem lenne baj, ha neki is kék :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit: Saci is keveset hízott a múlt hónapban, és hozzá nem is nőtt... kíváncsi leszek erre a hónapra... gondolom, Bálint is már jobban pörög, mint korábban, azért nem hízott annyit, nem? :wink:

Mágnes: de jó :D hajrá ovi :D
hódfiú :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mindjárt kint a foga :wink:

Csöre
csöre74

Mágnes! grat az ovihoz! De jó lesz Annának! meg persze Neked is :lol: :lol:

NA összefogásból adok egy ötöst a játszótéri anyukáknak. Egy másik játszóra mentünk ami elég messze van tőlünk és busszal kell odajutni. Egy szép új játszótér egy kis erdős részen. A lényeg, hogy tiszta dzsuva az egész, tele lehulott rohadó vadalmával, gallyakkal stb stb. Az egyik anyuka megunta, hogy napok óta ilyen, felhívta a barátnőt akik szintén oda tartottak, hogy hozzanak seprűt, gereblyét lapátot, zsákot, majd a többi ott lakó anyuka is hozott szerszámot és szépen ki lett takarítva. OLyan jó volt, hogy senki nem lustálkdott, hanem elkérték egymástól a seprűt és felváltva dolgoztak. Mátéval mi is gallyakat gyüjtöttünk de aztán Epi nyűglődött így felmentést adtam magamnak a társadalmi munka alól. A rákosmente Kft-nek meg egy hatalmas nagy 1-es!!!NAgy szájjal írják mennyit melóznak, hogy a közterületek tiszták legyenek erre ez volt ma a második koszos játszótér...ahol délelőtt voltunk ömlesztve voltak a kukák...
katuska79

Jóóóó estét!

Csajok, fagyaszt le valaki körtét, brokkolit, karfiolt, szilvát, ilyesmit télre a manóknak? Őszit teszek el, azt tudom,hogy kell, de ezekben nem vagyok biztos.

Csöre: nem lehetett egyszerű. Ezért nem engedek én egyik nagyinak sem beleszólni semmibe, sem asszisztálni semmihez. Ragaszkodom ahhoz, hogy a lányka tök nyugiban egyen, nincs közben játék sem, sem Apával telegrafálás (mert amúgy abba sem hagyják :lol: ), ha itt vannak a nagyik, nem akkor kap enni. Vagy akkor nincsenek itt. Lehet, én vagyok a legeslegnagyobb boszorka a földön, de a nagyikat tekintve van két darab fülem :roll:
Ohohohohóóó, Lillát behomeosbogyóztam! Hihi, rajtam nem fog ki, ma aludni fogok! :lol: :lol: :lol:
Na ja, a blokkok (kábelek, zacskók, újságok, könyvek) jó buli, csak ne kelljen valamiért visszavinnem a vásárolt cuccot :shock: :roll:
Lillánál változó, hány cici. Néha óránként egy, néha háromóránként kettő :roll: Újabb szokása, hogy nem alszik el cicin, hanem én etetek, Apa meg utána 2 perc alatt elaltatja. Szavamra, az anyai altatás már smafu?! :D

Edit: szerintem is nyugi, Bálint nagyon jó formában van. Ekkorra lelassul a gyarapodás elég jelentősen, arról nem is beszélve, mekkora energia kell nekik a sok új dologhoz, amit tanulnak minden nap.

Katus: játszótér :wink: Ez oltári, hogy kitúr Máté, akkorát nevettem :D :D :D

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziszi: és nem esik rosszul a nagyiknak, hogy nem lehetnek ott, mikor eszik Lilla? Nálunk imádják etetni Ádámot. És ami nem hátrány, hogy ha hagyod nekik, akkor később is el fogja fogadni Lilla tőlük is a kaját. Meg fogsz őrülni, mikor rájuk bízod, és ő csak tőled akarja a kaját.
Én nyugodtan hagyom mindkettejükre Ádámot bármikor. Oké, van pár dolog, amiben eltér véleményünk, de olyan boldogok ilyenkor.

Csöre: hajrá negyedik! Ahol három elfér.....

Figyi! Rendes rizzsel turbóztad a gyümit? Mennyivel? Én is kipróbálnám.

krisz78

Edit: én brokkoli-krumpli üvegeset adtam már Ádámnak. Megette, de nem volt az a "hű de finom" arckifejezése közben.

krisz78

Krisz: hát, ezt már panaszoltam korábban, nálunk elég furcsák a nagyik. Valahogy nem igazán rajonganak úgy, ahogy kellene. Az apai nagyi állandóan dugig szervezi magát programmal, és max. egy órára férünk be hetente egy hétvégi estére. Akkor már Lilla is fáradt, nem túl szerencsés időpont. Az én anyumat meg szimplán a kaja érdekli, sokszor olyan, mint egy nagy gyerek, van, hogy két hétig nem is hallunk felőle, mert rossz kedve volt, aztán meg "felugrom, úgyis megyek a Lidl-be". Ebből következően Lilla alig látja őket, volt, hogy anyut két hétig nem látta, és mikor jött, zokogott, mert nem ismerte meg és megijedt. Anyóst három hétig. Nem bíznám rájuk egy percre sem így. Azt sem tűri, hogy huzamosabb időre kivigyék a szobából, ahol a férjem és én vagyunk.
Ami az etetést illeti, még csak most kezdünk kóstolgatni, eddig nem is lett volna lehetőségük etetni. Most viszont azért nem is tudnák, mert egyszerűen nincsenek itt.
Egyébként nem bízok benne egyelőre, hogy betartanák, amit én szeretnék Lilla étkezését illetően, anyu két hónapos kora óta szekál a gyümölccsel, nekem két hónaposan már csokit adott. Anyós meg a paradicsommal jön állandóan, azt például Lilla 9 hónaposan fog kapni.
Tehát nincsenek vérmes reményeim, kire bízhatnám...senkire a férjemen kívül. Talán majd ha nagyobb lesz.
Ne érts félre, engem is nagyon bánt, hogy ilyenek a nagyik, és ennyire nem érdekli őket a Manókám, de én nem fogok könyörögni nekik. Anyuval próbálkozom, hogy ez változzon, de anyóssal pl. nem lehet beszélni. Szerinte mi nem vagyunk soha itthon. Aha, egy kisbabával. Egy kezemen meg tudom számolni, hány programunk volt Lilla születése óta a hétvégi bevásárláson, főzésen, kis sétán kívül.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Egyébként azt, hogy nem engedek beleszólni, asszisztálni, főleg arra értettem, hogy a véleményüket tartsák meg maguknak. Két hónaposan gyümölcs, meg cukros cuccok, meg narancslé, meg 6 hónaposan elválasztás és a többi.
Az pedig, hogy egyelőre nyugiban egyen és Apa se játsszon addig vele azért fontos, hogy legalább minimálisan ráérezzen és rám figyeljen. Így is mindenfelé száll a püré :wink:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Krisz: háááát, olyan 3/4 körtéhez adtam 1 evőkanál főtt rizst, rendeset, só nélkül főztem csak vízben. A körtét nyersen reszeltem le.
Brokkoli: Mesinek olyan 7 hó körül adtam, vagyis akkor már biztosan, arra emlékszem, ő nagyon szerette :D

Katuska: ó, nálunk is anyukák takarítják a játszóteret, már ha van energia, mert itt bizony bejárnak a hülye kamaszok bagózni meg miegymás (amibe bele sem merek gondolni :?)

Nagyszülő téma: sok választása nincs az embernek, ha együtt lakik :? és nagyon nem tudtunk ugrálni 2 gyerekkel. Ma máshogy csinálnám, inkább albérlet, de ez nem. Ne értsétek félre, semmi bajom a szüleimmel meg a nagymamáimmal, igazán rendes emberek, meg segítőkészek, de nálunk (sem) jött be ez az együttlakás...
Szilvi: hű, azért ez tényleg elég kemény... azért Krisz érvét érdemes végiggondolni, ha párszor bepróbálkoznak, azt, amit Te adsz a kezükbe, az még nem beleszólás. Persze ez a szoktatás időszakában tényleg korai lehet, inkább akkor, amikor már beáll Lilla evése valamiféle rendbe. Akkor pláne nem tudnak mit hozzátenni vagy elvenni. Egyelőre nálunk is csak én etetem Sacát, kivéve ugye a kenus kiruccanásomat, amikor a sógornőmtől szó nélkül elfogadta a gyümölcsöt (tehát lehet, hogy ez sem számít :roll:)

Krisz: negyedik: szerintem csak álom :(

Sacám tiszta hiszti... hányásig eszi magát (nem tudok vele mit tenni, üvölt, amíg nem kap cicit, meg mindent, ami a tányéromon van - utóbbit persze elfelejtheti egyelőre), szörcsög, és nyűgös :( remélem, nem lesz beteg :(
Apusra meg ki vagyok akadva. Egy érzéketlen fráter :evil: már vagy 20 perce altatom Sacát, erre nekiáll zörögni a fürdőben (a háló mellett), majd betrappol a hálóba, beveti magát az ágyba (a nehézbombázó), amibe belerezeg az ágy, Saci nagy nehezen lenyugszik, újra félálomba szenderedik, erre nekiáll kérdezősködni, hogy morci vagyok-e rá, mire Sacinak megint kipattan a szeme :? ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá megőrülök tőle. Noná, hogy morci vagyok, és ez még finom kifejezés :evil: Fél órát altattam Sacit azok után, hogy előtte már egyszer altattam ugyanennyit :( Szegény Saca meg nem tehet semmiről, tiszta kis álmos, nyűgös manó :(

Szilvi: milyen bogyeszt adtál Lillának?

Na megyek, lefekszem, mert ma eleget melóztam :( végigporszívóztam a lakást, meg felmostam a földszintet... és mostam 5 adagot... már "csak" ugyanennyi van hátra :? meg még ebédet is rittyentettem, 4 féle kaját...

Csöre
csöre74

Szilvi: sajnálom, hogy ilyenek a nagyik :( azért így nem lehet egyszerű :(
A hozzátápival kapcsolatban: abba én sem engedek beleszólni, minden úgy megy, ahogy gondolom, semmit nem is adnak neki, csak ha előtte megkérdezik. Igaz, egyelőre ez csak elméleti dolog, mert nem eszik annyit.

Na tényleg dugulok :) Jó éjt!

Csöre
csöre74

Sziszi: érthető. Nem emlékeztem, hogy ilyen a helyzet a nagyikkal. Elég gáz, hogy így állnak hozzá a dolgokhoz. Sajnállak, mert egy jó nagyi nagy segítség mindenben. Aztán majd kapkodhatnak a fejükhöz, hogy elszalasztottak egy csomó mindent.

A két hósnak gyümölcs tényleg nagyon gáz. Na meg a csoki. :shock:

krisz78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?