Sziasztok!
Ha emlékeztek, veletek egyyütt kezdtem meg a terhességem, aztán kimaradtam a fórumból. A munkahelyemen más lett a beosztásom, és már nem tudtam netezni, itthon pedig még nem volt bekötve.
Az utóbbi időben néhányszor benéztem ide, és láttam a sok szép babafotót. Mindenkinek gratulálok!
Az én kisfiam, Ákos, szept. 18-án éjjel született meg, fél órával az apukája szülinapja előtt. Nehézkes szülés volt. Nem volt nagyon fájdalmas, de a vajúdás 36 órát tartott. Végül burkot repesztettek, perfúziót adtak, és akkor végre beindultak a totófájások. Ákos 50 cm, és 3000 gr volt. Rögtön elszaladtak vele, meg se mutatták. Itt az a szokás, hogy csak pár óra múlva viszik be az anyukához a kórterembe. Csakhogy nekem reggel se hozták, és akkor tudtam meg, miért rohantak el vele: zöld volt a magzatvíz, és szegénykém nagyon rossz állapotban volt. Ezt szüléskor egyszerűen elhallgatták!
Aztán délután 3 óra körül jöttek a babámmal, és a nővér azt mondta, hogy most vette észre, hogy van egy hatodik ujja a bal kezén, és megmutatta a doktornőnek, ezért késett. Hogy vizsgálták meg azt a gyereket szülés után, ha nem tűnt fel nekik ez????
A kórházban elég rossz hangulatban voltam, nem tudtam megmagyarázni, de úgy éreztem, baj van a fiammal. Az egész családom csak hisztinek hitte, hiszen mindenki azt mondta, hogy a kezdeti bajok ellenére egészséges a kisbabám.
Hazaérve minden jobb volt, de a napokban kezdtem gyanakodni. Láttam a fotóitokat, és akkor jöttem rá, hogy nem normális, hogy Ákos még mindig csak résnyire nyitja a bal szemét, és nagyon homályosak a szemei. Rögtön elvittük szemészhez, ahol kiderült, hogy nincsenek kifejlődve rendesen a szemei, és több, mint bizonyos, hogy nem fog látni. Hogy lehet, hogy ezt se vették észre a kórházban, hiszen már ott látszott, hogy homályos a szeme???
Ajánlottak még egy gyerekszemészt egy más városban (Brassó), oda jövő csütörtökön megyünk, de sajnos nem nagyon van, amiben reménykedjünk.
Teljes a kétségbeesés. Nem értem az egészet. Semmi bajom nem volt terhesség alatt, nem cigiztem, nem ittam, nem szedtem gyógyszereket, ettem rendesen. Mi romlott el?
Nem tudom, vagyok-e elég ügyes és okos ahhoz, hogy úgy neveljem fel, hogy a lehető legjobbat hozhassuk ki belőle. Fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá.
Azt szeretném kérni tőletek, ha tudtok, ajánljatok valami szakirodalmat a témában, vagy ha létezik könyv, ami arról szól, hogyan lehet a nemlátó gyerekek képességeit legjobban fejleszteni, írjátok meg nekem.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de annyi keserűség és kétség van bennem, hogy oldalakat tudnék teleírni.