A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Mabe az utsó képet el küldöd jpg-be,tudod kéne 3 hós kép,lehet más is csak nekem ide nem enged mpd formátumot felrakni....hú remélem értesz!!!

sutimano76

[quote="sutimano76"]M írta:sutimano76abe az utsó képet el küldöd jpg-be,tudod kéne 3 hós kép,lehet más is csak nekem ide nem enged mpd formátumot felrakni....hú remélem értesz!!!

A mi képeink mindig jpeg-ben vannak... de még ez nem 3 hónapos kép :wink:
Vendég

ha rákattintok nekem mpd-t ír ki és nem is tudom megváltoztatni!!!jesszus a gépem car vagy én vagyok ennyire béna?????
Na,jó akkor ezt csak tetsziséből tárolom el,amúgy mindegyik tetszik.....és akkor majd küldj 8-án egy olyat ami 3 hós!!!!

sutimano76

Itten vagyok gyors. MEgvolt az MR .... háááát azt nem kívánom senkinek se. :? Petra te biztos tudod miről beszélek) De nálunk kicsit más volt a menet.
7-ig lehetett szopizni és 11 utánra volt időpontunk... 1/2 10-kor szóltak, hogy bekötik neki az infúziót (úgy kellett ébresztenem :?). Innentől kemény volt, mivel bal kezét fognom kellett, hogy ne rángassa és hát próbáljam megvigasztalni, mert nagyon-nagyon sírt. MAjd lerágta mindenem annyira kereste a cicit. Próbálkoztam mindennel, hogy megnyugodjon, de végül a fáradtság győzött és egy bő fél órás teljes torokból jövő ordítás után bealudt. KÖzben már segítséget TImitől, hogy szerezzen nekem cumit (ugye mi nem használjuk, csak pár kósza kísérlet volt rá) amiért itt is ezer hála NEked!!!!
Na kiértünk Toponárra (ott van külön egy ilyen MR-CT központ), ahol már vártak minket. Gyors puszi és vitték is be a vizsgálóba... ajtaja nyitva így láttam, hogy felfektetik a gépre. ELőször kapott kis enyhe nyugtató meg oxigénmaszkot... majd pár perc múlva már altatták is... Egy hangja nem volt... olyan büszke voltam rá. Az a 15-20 perc az egy örökkévalóságnak tűnt... és mikor kihozták... jaj... szívem szakadt meg érte. Nemsokára megvolt egy gyors lelet, aminek a lényege: Semmiféle rendellenesség nincs, csak a kisagy és a nemtommi közt van egy 16x17 mm-es agyvízzel teli nemtommi, de állítólag ez nem kóros, nem kell vele foglalkozni... Legalábbis a gyerekorvos szerint... Úgy volt délután átjön az idegosztályról a főorvosnő, aki pontosan megnézi a lemezre írt felvételt és mondja hogyan tovább... de hiába vártam nem jött. Bacca+ már bocsánat. HOlnap meg nem lesz.... de azt mondják, attól még majd meg lesz konzultálva hogy mi legyen velünk. Fasza dolgok vannak. Napi 1 vizsgálat és itt bent rohadunk... DE az tuti hogy reggel kiverem a hisztit, mert kezd a tököm tele lenni. MErt hát ugye még mindig nincs meg mitől van ez a szemmozgás/rezgés....

Azt nem is meséltem még idáig sztem... Van bent egy kisbaba (Olyan 6-8 hónapos lehet)... EGYEDÜL!!!! Anyuka nem tud bent lenni vele, mert van neki otthon még 2 másik!! Én ezen úgy felháborodtam. Gondolhatjátok mit csinál szegény babó.... vagy ordít... vagy ha ebbe már belefáradt, akkor alszik. :? A nővérek próbálnak időnként bemenni hozzá (meg ugye ők is etetik), de az messze nem ugyanaz, mintha az anyjával lenne. Úgy összeszorul a szívem mindig, mikor hallom sírni. Az anyját meg ..... inkább nem is mondom micsinálnék vele. :twisted:

Lassan érkezik apika, így búcsúzom. Pusz és köszönök mindent.

Kép Kép
manósziget

Manó,ezek sem rossz hírek.....sőt,amit nem találnak az nincs is......azért tovább drukkolok...főorvosnő :evil: ...kisbaba anyukája...hát ha a többit nincs kire hagyni...mit csináljon????jó nem védem mert én is igyekeznék megoldani,hisz kisbabónak gondolom lelkileg is jót tenne ha mami ott lenne....dehát nem tudni,milyenek az otthon maradottak!

Babcika,az ami párodnak,csak ő nem dolizott benne egy percet sem....most sofőr-tartgoncás-raktáros...és a válság miatt kitették tetőre szigetelni,illetve a szakember mellett most ő a lotifutibetanítottmunkás :(

sutimano76

gyerekem kezd önállósodni remélem,olyan 45 perce itt fekszik a kanapén,nagyjából csak simizni kellett és elaludt,az előbb hátrasandítottam és nyitott szemmel figyelt engem,most másik irányba fordította fejét és szeme ismét csukva....juhhhhéééééééé,bár az esti altatásnál is így csinálna

sutimano76

a hülék sosem alszanak....
bizonyíték:

beteg?
HÁEGYENEGY almát!

KépKép
dorkamartini

Te Dorka, én ezt nem értem :oops: de lehet csak mert Blanki ma lefárasztott :roll:

Kép
babcika

Manó!!

Hát nem irigyellek ám, de az jó,hogy egyre több mindent kizárnak, és negatívak a vizsgálatok, a főorvos... :evil:

Kép
babcika

HÁEGYENEGY = H1 N1

KépKép
dorkamartini

Látod,hogy nagyon fáradt vagyok!!! :D

Kép
babcika

Jelentem oltást túléltük, Tücsökkel együtt sírtam /megint/ kettőt kapott, kötelezőt és prevenart. 5.9 kiló a kicsi lány, és 57 centi. Gyarapodunk :) Adtam neki most germicidet, de elég nyűgös, felszínesen alszik.. nem tudom az éccaka milyen lesz, remélem tud majd aludni.

Valaki elárulhatná, hogyan kell a germicid kúpot úgy elfelezni, hogy a másik fele ne törjön ripityára, tehát, mindkét fél használható legyen! itt van 4 gyerek, de még mindig nem jött össze a hatékony felezés :oops: :twisted:

képek:
Így főztük ma a túrógombócot /amit én csak néztem, s nem ettem :(/ :
Kép
Kép

Ez kb 3 hetes kép:
Kép
Kép
Kép
s egy régebbi kép a srácokról /háttérben kupi, oldalt bunki :D/
Kép

vicger

Vera a rugalmas kendő kb 5 m, a nandut majd lemérem holnap, az rövidebb.

vicger

Derűs estét Istennők!

Kutatás:Barni ott alszik,ahova épp kedvem van letenni.Napközben kiságy,kanapé (ha épp ott alszik el),babakocsi,éjjel pedig mellettem az ágyon.

Kriszti,hatalmas pussz Lucának ezért a sok alvásért.Egy éjszakára cserélünk???? :lol: :lol: Végre képek a gyerkőcökről,no és rólad.Szépek vagytok,kis tücsköd pedig nagyon csábosan tud már most nézni.Milyen kötéssel van rajtad Luca a képen???Zsebes?

Madar,nem szép ez a hittanos történet.Én sem vagyok templomba járós,de van,amiben hiszek,és a világért sem rombolnám le soha senki világát.Kíváncsi leszek,mit szól a vezető.

Manó,örülök,hogy Ákossal minden rendben.A szívem szakadt meg,ahogy olvastam a vizsgálatot,de a lényeg,h túl agytok rajta.MIkor mehettek haza??? Holnap?(sajnálom azt a pici babát,de tényleg nem tudni,hogy otthon mi lehet.

Lili,elfogadom,rám férne az alvás.Ahogy látom,hasonló lesz ma éjjel is.Tüneményesek a képek!Hogy kinyúlt Fruzsi.Miben alszik???

Scooper,édes ez a kiscsaj nagyon.Annyira bírom a gyerekeinket,mert mindegyik olyan kis pufi arcú!

Peppino,nálatok is lehet ez a 6 hetes ugrás.

Vera,gyógypuszi Zoénak,örülök,hogy már nincs láza.Remélem ma már minden okés lesz.Ha van lehetőséged,esetleg kölcsön kérni valakitől hordozót.Nem minden gyerek szereti,és elég drágák ahhoz,hogy ha épp a nem szeretem gyereked van,akkor kifizesse az ember.

Rita,Máté alvókája sem semmi.Szinte sárga vagyok,ahogy olvasok jó alvó babákról.Gyógypuszi a kicsinek az oltás mellé.
Nekünk ajtódísz és adventi koszorú van.Naptárt,és nagyobb díszítést jövőre,amikor már Barni is élvezi majd.Idén marad a pici mű fa,de jövőre már igazi lesz megint.Akkor vettem a műfenyőt,amikor már Dani "nagy" lett.Kényelmesebb,de a picurkának muszáj lesz!

Petra,Soma zabálnivaló,nyammmmm.Kiakadós a kedvencem.Látom csonthéjasoknál bimbózik az ájlávjúúú :lol: :lol: :lol:

Babcika,én is szeretem Ramsay-t,igyekszem nem elmulasztani.Most is az megy :wink:

Timi,tejcsileg szuperek vagytok.Örülök,na :) Nyakig???Ügyes kislány :lol: apa szeme fénye.Nagyon édes a hordozós képeken.Mosoly Apának szól?

Mabe,Molli harmadik fotóját nagyíttatni kellene.Nagyon édes
Kép

Kép
v.andi

Süti,ha a képre katt jobb egérgomb,mentés másként,jpg-ben menti

Kép
v.andi

Manó, simi nektek!!!!

vicger

Andi, köszi! :) most meg nem mondom, holnap megkeresem a dvd-t, de csak angolul tudom majd megmondani.

vicger

Andi!

Én most nem tudom nézni, és holnap a délelőtti ismétlést sem, így írd már meg kis esett ki??? :oops:

Kép
babcika

[quote="babcika"]A írta:babcikandi!

Én most nem tudom nézni, és holnap a délelőtti ismétlést sem, így írd már meg kis esett ki??? :oops:

Oké,minnyá vége és írom.Az biztos,hogy a Lacy-t hazaküldték az esti műszak közben,de a pirosak vesztettek.

Kép
v.andi

Kriszti, és mindenki!

Mindenki babája sokkal jobban gyarapszik, mint az én nagy súlyú Blankikám, mi is "csak" 5900g vagyunk, ez normális, vagy nagy súlyúak lassabban híznak??

1.5 kg hízott 7 hét alatt, tehát heti 214g-ot nagyjából.

Kép
babcika

Hát a Lacy-kére rá is fért már, meg arra a főzősulisra is a múltkor, na hogy azt hogy kiosztotta, tetszett nagyon. :D

Na de dugulok Ramsey-ről. :?

Kép
babcika

Kriszti!

Csudaszépek vagytok, és Te is, nem csak a srácok :D

Luca most már azért nem kiköpött KisAti szerintem.

Kép
babcika

Babcika,a dagadt szájpiercinges csaj esett ki,nemtom nevét :lol: :lol:
FORRÁS:
http://www.kismamablog.hu/szoptatas/novekedesi-ugras

Kezdő anyukák általában sokat aggodalmaskodnak amiatt, hogy vajon megfelelően hízik-e már a baba, különösen, ha a védőnő vagy a gyerekorvos szerint nem hízik eléggé, és ők máris tápszeres pótlást vagy hozzátáplálást javasolnak. Pedig a hízás mértéke babánként változó és a családi alkati vonások is nagy szerepet játszanak benne. És akkor még számolnunk kell a növekedési ugrásokkal is, amikor hirtelen megnő a baba étvágya és több anyatejet követel.

A növekedési ugrások általában a baba 3 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos korában következnek be. Elsődlegesen onnan lehet felismerni, hogy a baba gyakrabban szeretne szopizni, mint a megszokott, szinte kielégíthetetlennek tűnik a szopási igénye, a megszokottnál többet nyűgösködik, sír, hamarabb végez a szopizással és hatékonyabban szopik, mint korábban, de a szoptatás után sem teljesen jóllakott.
Ha ilyen jelenséget tapasztalunk, akkor gyakori, igény szerinti szoptatással oldhatjuk meg a helyzetet. Érdemes egy szoptatáson belül két mellből etetni a babát váltogatva a melleket, így több tej képződik. Ha ennek ellenére sem nőne 1-2 napon belül a tejmennyiség, anyatej serkentő teával vagy homeopátiás bogyóval segíthetünk a dolgon. A növekedési ugrások időszakában különösen fontos, hogy az anyuka is odafigyeljen a helyes táplálkozásra (sok szénhidrát) és a megfelelő folyadékfogyasztásra (legalább 2 liter/nap).

A növekedési ugrásokkal az a baj, hogy az anyuka azt hiheti, hogy kezd elfogyni a tej, vége a szoptatásnak és ijedtében tápszerhez nyúlhat, különösen, ha a baba lassan hízó típus és emiatt még az orvos is ijesztgeti.
A baba hízásának az alábbiak szerint kell alakulnia:

Az első 3 hónapban: 100-227g/hét
3-6 hó között: 85-142g/hét
6-12 hó között: 42-85g/hét

Nagyon fontos, hogy a heti hízási értékek átlagot jelentenek, a havi hízásmennyiség a lényeges, tehát az első 3 hónapban havonta legalább 400 grammot kell híznia a babának, ebben lehetnek olyan hetek, amikor 100 grammnál kevesebbet hízott, viszont a következő héten “bepótolja” a lemaradást, ezért káros mindössze egyetlen hét alapján megítélni a kicsi hízásának mértékét.

Kép
v.andi

Babcika: ne aggódj, szerintem szépen gyarapodtok. Zoé csak 4650g, kórházból 3090-nel jöttünk haza. de én nem aggódok, mert eszik rendesen, és egészséges, és ez a legfontosabb!!!!

KépKép
Kép
s.vera

A jövő Popeye-e::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
v.andi

Jaj de jó ez a body Barnin!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

Babcika, ez teljesen normális, s valóban úgy van, h a nagyobb súlyú babák nem híznak veszettül :)

vicger

Ákos az előbb benyomott 160-at vacsira! :lol: Nővérke azt mondta, így érthető miért néz ki ilyen jól. :) Ha még tudná, hogy fürcsi után jön az altatós szopi... kicsit rátankolunk erre. ;)

Kép Kép
manósziget

Barni Popeye! :lol:

Kép Kép
manósziget

Manó
Sokat gondolok rátok!
Várjuk a híreket!
Vendég

[quote="dorkamartini"]a írta:dorkamartini hülék sosem alszanak....
bizonyíték:

beteg?
HÁEGYENEGY almát!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Debrecenben már új neve van...Hini :wink:
Vendég

Vicger
Jók a képek! Szépek vagytok :lol:
Kúp felezés: egy éles kést melegíts fel és azzal tudod elvágni...

Babcika
Blanka teljesen normálisan fejlődik!

Andi
Én szeretem a spenótot :wink:
Vendég

Elromlott a mosógépem... nem tudom belőle kivarázsolni a vizet...
Elöltöltős... :?
Alighanem még egy fürdőszoba-takarítás vár rám... valahogy ki kell szednem a ruhát...

És tanulok... ez az angol kifog rajtam :evil: :evil: :evil:
Vendég

[quote="manósziget"] írta:manószigetkos az előbb benyomott 160-at vacsira! :lol: Nővérke azt mondta, így érthető miért néz ki ilyen jól. :) Ha még tudná, hogy fürcsi után jön az altatós szopi... kicsit rátankolunk erre. ;)

Manó, akkor még mindig szorítunk értetek, de akkor eddig ezek jó hírek.

Gratula a 160hoz.

Te megeteted fürdés elött és még utána is Ákost? Teli pocival nem bukik fürdés közben?

t-pk

Mabe,keressetek egy köralakú nyílást,abban van egy szűrő,ilyen esetben az tömödik el....remélem csak ennyi a gond!!!

sutimano76

bocs most csak ennyi,mert gyerek kómázik végre a kezembe

sutimano76

sziasztok
semmi esély visszaolvasni, így is félkéz :D
jól vagyunk, dokinál voltunk
mivel sokszor tele van a nózija, a büfik miatt, meg állítólag a piciknek előfordul gyakran, annak ellenére, h porszizzuk minden nap többször, nem tud rendesen lefolyni a könny, és felgyűlt, begyulladt a csatorna a pangó könnytől, kaptunk orrcseppet és szemcseppet, ha nózi tiszta, könny lefolyik rendesen, erre segít még a csepp
szóval semmi komoly
doki azt mondta, érdemes lenne beoltatnunk magunkat
most nem tudom, mi legyen, Apa emberekkel, gyerekekkel foglalkozik, eddig eszünkbe sem jutott, most ezen is agyalhatok
azt mondta a doki, h ost még nem gáz, de lehet belőle baj...

mentem istennők!
jó éjt 8)

floranan

Kata, sajna muszáj volt ma így etetnem, mivel az mr miatti altatás jól megkeverte, meg miután abból felébredt és evett, így a délutáni alvását ma 4-kor kezdte meg, máskor olyankor már rég alukálni szokott és 7 után mikor kelt, ha még először fürdetem és csak utána adok neki kajcsit, akkor kitört volna a botrány... és abból nekem elég volt délelőttre egy. De nem vettem észre rajta, hogy különösebben zavarta volna, hogy 2x kap vacsit. :lol: másodszorra nemtom mennyit evett, most nem mértem, de időben most is megvolt a félóra... Még jó hogy apika töltött nekem filmeket a gépre. :) Már megnéztem ma a Kiválasztottat (Nicolas Cage), és most jön a tegnapi Született Feleségek... Aztán meg remélem ma minden kisgyerek itt az osztályon úgy gondolja, hogy nagyot alszik....

Szép éjszakát mindenkinek.

Kép Kép
manósziget

Manó: Örülök a jó híreknek, mármint hogy eddig minden vizsgálat negatív lett. Sajnálom, hogy Ákosnak ilyeneken kellett átesnie, tudom mit érzel. Szörnyű nézni, ahogy "szenved", még ha szükség is van a vizsgálatokra. Akkor holnap mehettek haza?

Flora: Remélem Kisori szeme rendeződik hamarosan.

Vicger: Nagyon édesek a képek!

És akkor néhány kép a fiúkról:

Kép Csak komolyan Kép Imádom! Kép Arcok

Kép

Kép
hgrita

Elszállt minden, amit félórája írogattam :twisted: :twisted: :twisted: Ne haragudjatok, de ezt most nem tudom reprodukálni, de ennyit azért írok:

Manó: sokat gondolok én is Rátok, megkönnyeztem, amit írtál. Remélem gyorsan kiderül, hogy mi okozza és hamarosan újra együtt lehettek otthon.

Többiektől elnézést, de most nem megy újra.

Szép, nyugodt éjszakát mindenkinek.

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok!
Ne haragudjatok a betolakodásért, csak szeretném figyelmetekbe ajánlani a kisfiam által kinőtt ruhákat 0-6 hó. Nagyon szép állapotban vannak, mert vigyáztam rájuk és nem szakadtak foltosak és bolyhosak, használtabb az leírom!A lényeg,hogy szép és nem drágák!
Katt ide, ha megszeretnéd nézni őket!
http://ruhaparadicsom.gportal.hu/gindex.php?logout=1

Kép

Kép
gabka7926

És még dicsekszem is :oops: . Mit tud Mátém? Kedvet kapott Lőrinctől és ma délután ezt gyakolrolta. :lol: Ha jobb gépünk lenne vagy világosabb lenne a lakásban, jobbakat is készíthettem volna. De mire exponál az egy örökkévalóság. :( :x

Kép Tádádádáááám 1 Kép Tádádádáááám 2

És akkor tesós-képek:

Kép Tesók 1 Kép Tesók 2

Kép

Kép
hgrita

Sziasztok!

Képek......már nem is tudom kikről láttam bocsi :oops: :oops: de egyik szebb mint a másik. Azért megpróbálom...
Fruzsi beájulós isteni jó.
Flora örülök, hogy nincs gond... bár Tomi szeme nem volt így bedagadva, minket felszúrással ijesztgettek.
Manó remélem hazamehettek nemsoká és Ákos is helyrejön!
Kata: saját ágyában, de velünk. Egy szobánk van még csak kész. De egy darabig így lett volna amúgy is...
Mabe köszi a linket, megnézem majd. Nekem is 3. a tuti.
Viki végre hallatsz magatokról. Teliszájjasvigyori...imádom.
Andi a fürdős is jó volt, de a Spenótos is.
Kriszta, túrógombóc közben baromi jól néztek ki. Rajtad is csak azt látom, hogy boldog vagy és ez annyira jó. Fürdős kép is tecc.
Süti Te csak ne nézelődjééééééé jóóóóvan??? Mi költözünk Madarral Füredre! :lol: :lol:
Tényleg Madar kérdezted még múltkor. Mi Üllön lakunk, Füred a szerelmem. És mivel ennyire szeretem, terveztem egy babakocsis sétát a Tagóre sétányon még idénre. De így nem fog menni, nagyon fáradok még sokkal rövidebb távon is. :( De mikor lesz tali, oda megyek bárhogy is lesz! :wink:
Babcika, mi is függők vagyunk Gordon téren! Bár általában akkor van fürdés.
Bocsi másra most nem emléxem.

Tegnap először végre sikerült emberi időben bealudnia kis segítséggel ugyan... 23-tól 6-ig volt alvás. Enni asszem csak 22-kor evett. Aztán 10, 15 és 19 azóta még csicsi van a pihiszékben. Lassan felébred. Remélem megint hamar bealszik. Tudom többen irigykedtek a jó alvóka miatt, de inkább aludna el előbb és nem bánom kelek én 4-5-kor bármikor... Tudom, örök elégedetlen! :lol: :lol: de jó lenne kicsit párommal is lenni. Beszélgetni, bármi. De ő hulla és már egy fél órája órája beájult ő is. Most felébredt és ki tudja mikor tud normálisan lefeküdni, ő meg nincs mese 6-kor kel. Nekem meg nincs más dolgom, minthogy Picimanót ellássam.
Na puszi, jelenésem van!
Ja, és köszi a fogamzásgátlással kapcsolatos infókat.
bex13

Sziasztok!

Ha emlékeztek, veletek egyyütt kezdtem meg a terhességem, aztán kimaradtam a fórumból. A munkahelyemen más lett a beosztásom, és már nem tudtam netezni, itthon pedig még nem volt bekötve.
Az utóbbi időben néhányszor benéztem ide, és láttam a sok szép babafotót. Mindenkinek gratulálok!
Az én kisfiam, Ákos, szept. 18-án éjjel született meg, fél órával az apukája szülinapja előtt. Nehézkes szülés volt. Nem volt nagyon fájdalmas, de a vajúdás 36 órát tartott. Végül burkot repesztettek, perfúziót adtak, és akkor végre beindultak a totófájások. Ákos 50 cm, és 3000 gr volt. Rögtön elszaladtak vele, meg se mutatták. Itt az a szokás, hogy csak pár óra múlva viszik be az anyukához a kórterembe. Csakhogy nekem reggel se hozták, és akkor tudtam meg, miért rohantak el vele: zöld volt a magzatvíz, és szegénykém nagyon rossz állapotban volt. Ezt szüléskor egyszerűen elhallgatták! :twisted:
Aztán délután 3 óra körül jöttek a babámmal, és a nővér azt mondta, hogy most vette észre, hogy van egy hatodik ujja a bal kezén, és megmutatta a doktornőnek, ezért késett. Hogy vizsgálták meg azt a gyereket szülés után, ha nem tűnt fel nekik ez????
A kórházban elég rossz hangulatban voltam, nem tudtam megmagyarázni, de úgy éreztem, baj van a fiammal. Az egész családom csak hisztinek hitte, hiszen mindenki azt mondta, hogy a kezdeti bajok ellenére egészséges a kisbabám.
Hazaérve minden jobb volt, de a napokban kezdtem gyanakodni. Láttam a fotóitokat, és akkor jöttem rá, hogy nem normális, hogy Ákos még mindig csak résnyire nyitja a bal szemét, és nagyon homályosak a szemei. Rögtön elvittük szemészhez, ahol kiderült, hogy nincsenek kifejlődve rendesen a szemei, és több, mint bizonyos, hogy nem fog látni. Hogy lehet, hogy ezt se vették észre a kórházban, hiszen már ott látszott, hogy homályos a szeme???
Ajánlottak még egy gyerekszemészt egy más városban (Brassó), oda jövő csütörtökön megyünk, de sajnos nem nagyon van, amiben reménykedjünk.
Teljes a kétségbeesés. Nem értem az egészet. Semmi bajom nem volt terhesség alatt, nem cigiztem, nem ittam, nem szedtem gyógyszereket, ettem rendesen. Mi romlott el?
Nem tudom, vagyok-e elég ügyes és okos ahhoz, hogy úgy neveljem fel, hogy a lehető legjobbat hozhassuk ki belőle. Fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá.
Azt szeretném kérni tőletek, ha tudtok, ajánljatok valami szakirodalmat a témában, vagy ha létezik könyv, ami arról szól, hogyan lehet a nemlátó gyerekek képességeit legjobban fejleszteni, írjátok meg nekem.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de annyi keserűség és kétség van bennem, hogy oldalakat tudnék teleírni.

Kép
piciibo

Piciibo!

Persze, hogy emlékszünk!

Ákoskához gratulálunk! Ne keseredj el(persze, könnyű mondani), jól teszed, hogy keresel más orvost is. Biztos van más lehetőség is, mint amit neked mondtak. Felháborító, hogy a kórházban ennyire lazán vették a dolgokat,szégyellhetik magukat!
Ne hibáztasd magad, biztos nem tehetsz róla, hogy így alakult.
Amúgy milyen kisfiú Ákos? Írsz róla egy kicsit többet?

Kép
arvaerika

Jó reggelt!

Képzeljétek Veronika este 21 órától reggel 06:30-ig aludt. :D :D :D :D

Most megprbálom visszaolvasni az esti termést. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Madar!

Gratula a jó éjszakához! Mi is jól aludtunk, nyugis éjszaka volt. :D

Kép
arvaerika

Picibo: én később csatlakoztam, de láttam a picasan az albumodat, amit megkezdtél. Tényleg felháborító, ami a kórházban történt és nem történt :twisted: :twisted: :twisted: Ákoshoz én is gratulálok, és teljesen egyetértek Erikával, hogy ne magadban keresd a hibát!!! Én is elvinném több orvoshoz is, hogy nézzék meg. Én nem tudok most ajánlani Neked szakirodalmat a témában, de az ismerettségi körben kicsit kérdezgetek, hátha jön valami jó gondolat ötlet, és azt mindenképpen megírom majd Neked.
Gyere máskor is, ne fordulj a történtek miatt magadba, ez bárkivel, bármelyikőnkkel megtörténhetett volna. És szerintem, én meg pont azt érzem, hogy van Benned erő, és utána fogsz járni (és ha tudunk, ebben mi is segítünk), hogy a legjobbat, a legtöbbet ki tudd hozni Ákosból.

KépKép
KépKép
madar

Erika: fogjuk kezet. :wink: Én is gratulálok. :)

KépKép
KépKép
madar

Kép

Ő az én angyalkám. Mit mondhatnék? Nagyon jó fiú, annak ellenére, hogy sokszor főzni sem tudok, annyira mellette kell lenni. Tegnap vettünk egy kengurut, remélem, ez megoldja a problémát valamennyire. Mostanában kezdett hasfájós lenni, és nem ritka, hogy estétől hajnali 3-ig folyamatosan kólikatartásban kell hordozni, vagy szoptatni, mert csak akkor hallgat el. Cumija ugyanis nincs, nem szeretnék adni neki. Ha nem fáj a hasa, akkor is szinte minden éjjel felébred 2,5-3 óránként enni, de olyankor hamar vissza is alszik. Olyan, mint egy kis éhenkórász, úgy veti magát a mellemre.
Ha ébren van, nagyon élénk, érdeklődő, és ha olyan kedve van, akkor gügyög. Az autót és a babakocsit imádja, ahogy elindulunk, már alszik is.
2 napja kaptuk meg a rossz hírt a szeméről, és aznap délután szinte folyamatosan mosolygott (addig csak ritkán), biztos érezte, hogy a családjának valami vigaszra van szüksége.
Olyan hihetetlen, hogy nem lát, mert olyan értelmesen tud nézelődni. Azt észrevettem, hogy a fényre reagál, és reménykedem, hogy bár fényt és árnyékot meg fog tudni különböztetni. Természetesen addig megyünk, amig van ahova menni.
A kórházra nagyon dühös vagyok. Utánanéztem, hogy a sokujjúság oka vagy öröklődés, vagy fejlődési rendellenesség. Miért nem kérdeztek rá, hogy volt-e a családunkban ilyen, és ha nem, akkor még tüzetesebben vizsgálják ki a gyereket. A szemészeten kell megtudjam, hogy a fejlődési rendellenességek komplex dolgok, nem járnak egyedül. Tehát, ha a szemével, és az ujjával gond van, akkor simán lehet mással is. Ők ajánlották, hogy sürgősen vizsgáltassam ki alaposan. A tegnap nézettük meg ultrahanggal a szivét, és az szerecsére rendben van. A két pitvar közötti ablak nem zárult még be, de az orvos szerint ez nagyon gyakori ilyen korban, és semmiféle gondot nem okoz.
Ja, és azt már ne is említsem, hogy a város legnépszerűbb nőgyógyászához jártam terhesen, magánrendelőbe. Minden alkalommal (havonta) ultrahangot csinált, egy halom pénzt hagytam ott a 9 hónap alatt, és mégsem vette észre, hogy a bal kezén 6 ujja van a babának. Jogom lett volna tudni!

Kép
piciibo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?