A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

sonny
szerintem is felháborító, de hát utólag már mindegy volt, mert nem tudtam megakadájozni,ugyanis akkor jöttem rá, hogy valami nem ok,amikor az infuzió folyott belém, a magzatvízem meg elmennt :lol:
így kérdezte meg a szülésznő, hogy miért vagyok annyira meglepődve :lol: hiszen ez természetes, hogy az oxitocintól elmehet a magzatvíz :lol: előszőr azt hittem hülyéskedik velem, és elkezdtem neki mondani, hogy én csak vitamin infuziót kaptam, :lol: szegény, kénytelen volt megmutatni nekem hogy mi van ráírva az infuzióra :lol:
akkor leesett az állam rendesen :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Ancsa: Hát ez nem semmi! :shock: Az én dokimnál szülte anyu a kisebbik tesóm,én is a Hannát és nemj volt rá semmi panaszunk!Most is,ha bármi baj van lehet ugraszteni,soron kívül uh-oz,ha kéred,mert aggódsz esetleg!
Leírom a tegnapi uh eredményeim,hogy tudjál viszonyítani!Tudni kell,hogy a férjem 191 cm magas a Hanna is 4100 grammal született!Én vagyok csak 165 cm "magas"!
BPD : 4,05 cm
HC : 14,02 cm
FL: 2,6 cm

Tegnap voltam 17 hetes és 2 napos!

Kép

Kép
melcsi82

köszi melcsi :lol:

szerintem a te babád nagyobb, nekem a 18+0 napos méretek a következők voltak:

BPD:40 mm
HC:146 mm
FL:27 mm

majdnem egy az eredmény, csak 1-1 mm-el nagyobb ez az érték, de én 18+0 napos voltam, te meg 17+2 :lol:

ugyhogy akkor így már megnyugodtam :lol: 1-2 mm nem számít :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sensi: Köszi szépen!( név dícséretet ) Én úgy szoktam pisilni "idegen" helyen,hogy körberakom a wc-t papirral,hogy még véletlenül se érjen hozzá a bőrőm!Szerintem ha herpeszed vanm ott lennt,akkor mutasd meg a dokinak,nehogy baj legyen belőle,mert ha továbbterjed,még a burok is megrepedhet én azt hallottam! :?

Szülésznő: Mi fogadtunk a Hannánál is még úgy is,hogy mondta a doki,hogy valószínű,hogy császár lesz belőle!Addig is sokat segített nekünk,végig ott volt velünk!Akár mit mondd a dokitok,akkor is a szülésznő van veletek végig,ő fogja a kezeteket,persze a férjetek mellett és sokat segít!Én ajánlom csak mindenkinek,hogy fogadjon!

Bababkocsi: Mi akkoriban olyat választottunk,amihez hordozó-mózeskosár is volt és később sportkocsivá alakítható!Nekem nem tetszettek a 3 kerekűek én a hagyományosat választottam!Fontos volt,hogy fél kézzel össze tudtam csukni és elfért a kocsi csomagtartójában!Én narancssárga-szürke színűt választottam,mert az jó fiúnak és lánynak is!(még nem tudtam,hogy csak csajaim lesznek :D ) könnyen tisztítható stb... árban sem fukarkodtunk,mivel nem csak 1 gyereket szolgál ki!

Kép

Kép
melcsi82

Csajok!

Itt vannak értékek:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

köszi az infot! :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Vera!
Szorítok, hogy ne legyen gond!
Nagyon szuper fiúnevet találtatok! De úgyis lánynév kell és punktum! :)

Anikó!
Teljesen együtt tudok érezni a legutóbbi UH "élményem" után veled! De mi alapon nem engedték be a párod??? A többi viselkedését már nem is firtatom! Egyszerűen felháborító, hogy el tudják venni azt a pár perc örömöt a leendő szülőktől! :(

Sensi!
Sajnos a fülre megy sok kicsi megfázása és ez egyensúlyszervi bajokat is okoz! Most én is nézegetem a fiam, mert az elmúlt napokban többször elesett. Nincs megfázva, valószínű köszönhető a kis hebehurgyaságának, de jobb félni...
Azon viszont ne parázz, hogy ki akar jönni hamarabb a kishölgyed! Nem pottyannak ki ők olyan könnyen! Fogsz Te még könyörögni a szülőágyon, hogy végre tágulj már ki rendesen! :) Nyugi! A folyás pedig terhességnél a hormonváltozás miatt természetes. Ha nem ég, fáj, nincs kellemetlen szaga, a színe pedig áttetsző, vagy enyhén fehér, akkor valószínű, hogy csak ettől van! Lehet kapni intim zuhanyt, amihez tejsavas fertőtlenítő tabi van. Óvatosan és nem sűrűn használni lehet, ez egészséges és helyre billenti a PH értéket! A drogériákban, gyógyszertárakban is van.
Az idegen helyen wchez, pedig lehet kapni wc-re tehető papírülőkét. Ez nagyon hasznos holmi majd a kórházhoz is szülés után! Persze előtte akár azzal a domestosos kendővel, amit Dalma is ajánlott, vagy egyéb nedves antibacis kendővel jó végigtörölni az ülőkét és úgy rátenni ezt a papírt! Erre nyugodtan rá lehet ülni! Szülés után én pl. gugolni nem bírtam volna, muszáj leülni!

AFP eredmény: itt igen, ez van, hogy ha gond van az eredménnyel, akkor 2 héten belül telefonálnak! Papíron én 3 hét után kaptam meg, addig nem tudtam az eredményt!

Sonny!
Még én sem voltam EKG-n, pedig az első harmadban ildomos lett volna elmenni.Én még győzködöm magam, hogy ehhez a kedves házidokimhoz mikor menjek, mert neki van EKG gépe és ő csinálja meg... A fogászatra nincs beutaló, elég a kismama könyved. Én oda pl. nem fogok elmenni.

Pipal!
Ne hajszold túl magad! Nem vagy semmi! Ezerrel meló és házfelújítás-költözés! Néha pihensz is? ;)
Babakocsi: a legjobb, ha kézbe tudod venni, hogy mennyi kényelmes tolni! Városhoz, betonúthoz mindegy a kereke, legjobb a kényelmességet figyelni, de göröncsös falusias utakhoz feltétlenül nagy kerekeset, rugósat jó venni, mert az csillapítja a rázkódást! Legyen benne biztonsági heveder és kényelmesen elférjen benne a baba! Jó ha azt is nézed, hogy hosszú ideig használhasd, később felülve is konfortos legyen a babának, pl. lábtartóval. Az is jó dolog, hogy ha megfordítható a tolófogantyúja, hogy a napfény se süssön be annyira, ha úgy adódik, És pl. nálam amíg picike volt, én szerettem rálátni és neki is biztonságot nyújtott, ha látott engem közlekedés közben, amikor már nagyobb lett, akkor pedig ő akart nézelődni előrefelé. Ami még jó szempont, hogy mosható legyen a huzata, vagy legalábbis a kényes részeknél legyen az, vagy nejlonnal fedett (pl.lábrész). Azt is nézd meg, hogy hogyan lehet összecsukni, menni fog-e egyedül és ha van autótok, akkor belefér-e.

Gabi!
Naggggyon tetszik a babakocsi, amit kinéztetek! :) Mi nem veszünk újat, marad a fiamé, amit ugyan biziben, de alig használtan 16 ezerért vettünk! Nem tudom a márkáját, mert nem találok rajta egyetlen cimkét sem, de masszív szuper nagykerekű kocsi!

Almi!
Neked nem a védőnőd adja a vizsgálati beutalókat? Itt ez megy, ő mondja hogy mikor mi lesz és azt a papírt, ha kell, akkor aláíratom a dokimmal. Itt a hepatitis szűrés már megvolt a 10.héten.
Igazad volt, hogy a fekvést választottad! A suli megvár! És nincs halasztott, szeptemberi vizsga lehetőség, ha viszel orvosi papírt?

ANCSA!
Látod! Kár volt ennyire parázni! Minden rendben! :) Gratulálok a kislányhoz! :)
Nem hülye ötlet, ha szülésznőt fogadsz! De doki válogatja. Én pl. nem fogadok szülésznőt, mert pl. az én szülésemnél a szülésznő volt az, akit sokkal kevesebbszer láttam, mint a dokimat! Nekem még vízért is a férjem rohangált a szülőszobán, hogy igyak... A dokim meg kitolásnál végig fogta az egyik hatvan mázsás lábam, mert a szülőágyon mozgott az a lábtartó! Nagyon vicces helyzet volt! :) Ezen kívül ő is rámnézett 20 percenként, ő csinált NST-t, próbálta megjavítani a gáztadó masinát a falban (mert naná az is rossz volt)! :) (Ehhez azért hozzá tartozik, hogy sok-sok órát bent töltöttem a szülőszobán...)

Irusc!
Zsömle és tej? Ott még létezik ilyen? Itt már nem csinálják, mert a dokim szerint nagyon fals eredmény tudott az kihozni! (Pláne, hogy az adagok sosem voltak egyformák, stb.)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!
Babakocsi választás: Először az volt a fő szempont, hogy kényelmesen vízszintesen elférjen benne a baba, könnyen összecsukható legyen, beférjen a kocsiba, ne legyen nehéz, hosszú és széles is legyen, hogy a nagyobb baba is tudjon benne aludni. A tolókart forgatni lehessen (napsütés a szembe, rengeteget forgattam mindig séta közben), bolygósítható kerekek, jó, ha mind a négy, mert először felénk néz a kocsi, majd a baba nézeget előre. Így könnyen lehet navigálni. Így lett nekünk Pegperego Venezia, ami ma már nincs, talán az UNO a mai változata.
Most esős november lesz, mire kimennénk, így Korit el kell cipelni játszóházba, ide-oda, és ezért veszünk új hordozót a bébinek, amit fekvő helyzetbe lehet állítani, és hozzá kocsivázt, hogy ha kiveszem az alvó babát az autóból, csak rákattintsam a vázra a hordozóval együtt. De nem veszünk komplett szettet, mert az elég drága.
Szülésznő: Győrben nem lehet csak szülésznőt fogadni, csak dokival együtt. Micsoda hülyeség. Tegnap voltam dokinál, egy órát vártam a saját hülyeségem miatt, mert korábbra néztem az időpontomat, aztán 5 perc volt a vizsgálat. vagy 6...
Félek a cukorterheléstől, mert itt 3 dl cukrosvíz az adag... :?

Kép
Kép
dalminha

Dalma!
Eddig doki nélkül is lehetett szülésznőt fogadni. Megváltozott?
A cukrosvízhez vigyél citromot, úgy picivel jobb! Itt Téten 1,5 decis volt a pohár, szinte kanalaztam a szirupot!)

KépKép
KépKép
hangolka

Babakocsi:
Már sokféle kocsit tologattam az elmúlt 9 évben. Ami nekem fontos, hogy mivel téli baba lesz, így mózeskosaras legyen és ne hordozós. Könnyű legyen navigálni, beférjen a keskeny bejárati ajtónkon, valamint a kocsi csomagterébe. A kupoláját le lehessen húzni a baba elé, ha szemből süt a nap, vagy fúj a szél. Megfordítható legyen az ülőrész, állítható lábtámasz, háttámla, nagy kosár. Egy kényelmetlen dolog van a kinézett kocsinkban, hogy egy kicsit nehéz összecsukni, de azért nem érdekel, mert ritkán fogom összecsukni. Az általatok leírtakkal majdnem egyezik az én véleményem is. Előző oldalon fenn is van a kocsi amit megveszünk. Ja és azért 3 kerekű, mert így be tudom forgatni a bejárati ajtón. Nagyon stabil, mert a kerekek egyenlőszárú háromszög alakban helyeztkednek el. Kipróbáltuk már többször és tényleg nem borul.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok.

Előszőr is az a concord babakocsi menniybe kerül?

Másodszor: Lányok. én nem parázok az afp miatt mert mivel 4d-n is láttam és mindenét sőőt még ahogy a magzatvizet nyeli és megtelíti a gyomrát még azt is.
afp:24.71
mom:0.7 lett.
Mindkettő alacsony de remélem hoyg lánykássága miatt lett ilyen :wink: :wink: :wink:

Meg úgy is juni 3-án megyek 4dre megint.

Jahh és még valami. igen nekem gépi terminus mérés van és a szerint meg a mai uhu szerint is jókor mentem. de mondom nem gáz.

harivera
Budapest XXI. kerület

Én álmaim babakocsija
Kép

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Szisztok!
Eszembe jutott még valami a babakocsival kapcsolatban...
Lehet, hogy Nektek nem, de nekem annál fontosabb szempont, hogy legyen elég hely a különböző dolgok elpakolásához. Néha, ha hosszabb "útra" indultunk, jó lett volna, ha több helyre tudok rakodni. Az ülés alatti részen pl. teljesen rajta ült a lányom, így a feneke alá már nem tudtam semmit tenni (max 1 másfél literes ásványvizet). Egy játszóteres móka után (homokozó szett, labda, esetleg motor), kétszer is meggondoltam, hogy bemenjünk-e a boltba kenyérért....
Hangolka
Igen még létezik a zsömle-tej verzió, és eléggé utálom már előre. Bár azt hiszem utálnám a cukros vizes megoldást is!
Üdv: CSuri

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Húú, hát köszi a sok jó tanácsot. Egy csomó biztos nem jutott volna eszembe magamtól :) Jajj de várom már a "játszóteres mókákat" :D

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Olyan jó, hogy már sokat tudjátok a baba nemét!
Én 25-n megyek az Istenhegyi klinikára, 19 hetesen, genetikai uh-ra. Remélem megmondja a nemét!

Sajnálom azokat, akiknek görcsöl a hasuk, sajnos nekem is. Az első terhességemet a 24. héttől végigfeküdtem, de ezt már írtam egyszer Ancsának. Nekem is görcsöl, legutóbb pl csütörtökön éjjel rendszeresen jöttek a görcsök. Jól beparáztam.
Holnap megyek dokihoz, remélem azt mondja zárt a méhszáj. Nekem 3x2 Panangint (magnézium ez is) kell szedni, nem tudom, hogy jobb-e mint a Magne B6, de ezt írta a doki.

AFP eredményem még nincs, de nem is érdekel nagyon, mert a 12. héten megcsináltattam a kombinált tesztet és negatív lett. Már nagyon rugdos, kb. a 16. héttől érzem és most már eléggé intenzív.

A babakocsihoz annyit, hogy a fiamét a családtól kaptuk, 3. gyerek volt benne, hagyományos ringathatós. Utána vettünk egy könnyű sportbabakocsit, azt imádtam, nagyon könnyű volt egy kézzel tologatni, bele tudtam rakodni a boltban vásároltakat, és a homokozós cuccot, ez nagyon fontos szerintem.

Ha lány lesz veszek egy olcsó, 32.000 Ft-os mély babakocsit, télen úgyse fogunk nagyon babakocsizni (Brendonban van, szerintem szép, hagyományos, ringatható), aztán tavasszal mehet a sportbabakocsiba, amivel könnyen be lehet menni a boltba, zöldségeshez. Hordozót külön vettünk még az elsőnél. Nálam ez a terv.

Küldök nektek képet! Kicsit nagyok, de remélem nem baj!

Sziasztok!
Jó pocakosodást! Pihenjetek, ha tudtok!

Kép

Kép Kép Kép

Kép

Kép
szakmarinekati

hangolka

akkor neked ezek szerint sikerült 1 jó dokit kifognod :lol: örülök neki
sajna,nekem nem volt szerencsémmel egyikkel sem :(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Vera,
14000Ft, én is oda megyek, kicsit sokallom a 14-et, de amugy is magándokihoz járok, és így már nincs nagy különbség, viszont kaok dvd-t, meg több képet, és én a múltkor is (kombinált) meg voltam elégedve, pedig aggódtam mert voltatok többen is akik nem voltak megelégedve a dokival, de velem kedves volt. Remélem ez jövő héten is így lesz :)

Kati, a 25 milyen nap? Én szerdán megyek :)

Üdv:
Pipal

Kép
pipal

Pipal!

Én is 25-én megyek,13.20-ra! Neked mikor lesz pontosan?

Nekem van tapasztalatom kórházi UH-gal, magándoki UH-jával és az Istenhegyi UH-jával.

Egyértelmű, hogy a kórházi nagyon szar itt Komáromban, oda semmiképpen nem megyek fontos vizsgálatokat csinálni.

Győri magándokinál voltam az első gyerekkel, nem volt semmi gond vele, gyors volt talán ha 10 perc.

Aztán most a kombinált tesztnél én nagyon meg voltam most az Istenhegyivel elégedve, nagyon sokáig, nagyon részletesen elmondta mit lát, mit vizsgál, miért azt, kérdezhettem (pl. hol a méhlepényem, azt mondta még a méhszájon, de majd kérdezzek rá később, feljebb ment-e), tehát nagyon szimpatikus volt, kaptunk képet és CD-t.

Most - ahogy Pipal irta - 14 ezer lesz a genetikai, CD-vel. Nem mondom, hogy nem sok, de amúgy se magánrendelésre járok most, hanem a kórházba hív a doki. Kb. fél órás, és mindent megnéznek állítólag. A Babavilágban kétszer is láttam őket mostanában, ott mondták, hogy miket vizsgálnak ilyenkor. Nemcsak szív, vese, hanem újra orrcsont, a fejen valamilyen távolság, megszámolják az ujjaikat, stb. (annyira nem emlékszem már)

Pipal! Remélem találkozunk!!!

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

SzakmárinéKati: nagyon csini a pocid, és Te is nagyon csinos vagy! ;) Drukk a holnapi vizsgálathoz!

Judit
Kép
sonny

hangolka! Elvileg a védőnőnek javaslatai vannak, ami alapján valakitől kaphatok beutalót. Vecsésen tartózkodok, de zuglói a kórház, ezért oda küldtek a helyi védőnőhöz... Kavarodás... Nem számít, a végére minden meglesz :-)
Vizsga sajna nincs több. Egy év... :-( Ez van.

Jó éjt mindenkinek!
almi

Sziasztok!

Ancsa!
Nagy gratula a kiscsajhoz, dejó! Hajrá lányok, olyan kevesen vagyunk még! :)És örülök, hogy minden rendben van, látod nem kell feleslegesen aggódni.
Szerintem teljesen ok, ha csak szülésznőt választasz. Én is tudom, hogy otthon alig néz rád az orvos közben, és sztem nincs is rászükség. Itt tulasjdonképpen az egész terhesség alatt nem látok orvost, szülés alatt sem...remélem! Ha igen, akkor az azt jelenti, h baj van. Itt midwife-ok vannak, ami tul.képp. szülésznőt jelent.

Gabi!
Nekem is tetszik nagyon ez a babakocsi, csak az én feltételeimnek nem felel meg sajnos. Itt 600font (190.800ft kb) ha érdekel...

Almi!
Uhh, ez nem jó, hogy ki kellett hagynod egy vizsgát! :(

Pipal, Sonny!
Az én feltételeim a babakocsival szemben azok voltak, hogy először is könnyű legyen (a quinny buzz-t néztem ki először, de aztán élőben szemügyre vettem, és tologattam...12,5kg, az nekem már sok), legyen kicsi és kompakt, mert én is elég kicsi vagyok, aztán nem akartam külön mózest a babakocsihoz (ez nagyon megnehezítette a választást, mert a vízszintesig hajthatóak legtöbbje elég kis gagyi), viszont az autósülésről hallottam, hogy 2 óránál tovább nem egészséges benne lenni a babynek. Ettől függetlenül viszont legyen meg a lehetőség, h rárakhatom a maxi cosi-t, ha akarom. Fontos volt az is, hogy nagyon jól lehessen tolni, az új komolyabb babakocsikat egy kézzel is, sőt 3ujjal is lazán lehet kanyarítani is, mint amit pl én is választottam. Fontos volt az is, hogy nekem a sima, hagyományos 4 kerekű babakocsik nem tetszenek, így maradtak a 3 kerekűek, vagy azok a 4kerekűek amik nem szokványosak. Na meg a színválaszték sem volt utolsó. Ja meg, hogy összecsukva se legyen hatalmas. És én így választottam a Bugaboo Bee-t.

Dreika!
Azért ha vm mégis kellene még, akkor szólj. Örülök, h minden rendben!

Klarissza!
Az én lányom nagyon sokat mozog, és már egyre erősebbeket rúg...úh ez miatt nincs para...de a fertőzések miatt igen. :(
Tetszik a babkocsi szine!!!

Melcsi!
Én is ugyanúgy pisilek nyilvánosan, mint te. Szerencsére már múlóban volt, aktív hólyagos-kifakadós fázis nem is volt, már szárad le...remélem nem lesz gond! De majd megemlítem pénteken a midwife-nak, akkor lesz a következő találkozóm.

Hangolka!
Köszi neked is a tippeket! A herpesz miatt aggódom, hogy nehogy bajt okozzon, és az miatt elinduljon. Na meg az is izgat, hogy most van-e fertőzésem, vagy nincs...picit égett, meg enyhén és ritkán viszketett, de most asszem már ezt nem érzem...vagy nem tudom. isilésnél nagyon enyhén csíp, de nem úgy mint felfázás esetén, hanem mintha fertőzés lenne...szal nemtom.

Harivera!
Otton a concord autós üléssel és mózessel 230.000ft. Itt 190.800ft kb...feljebb írtam Gabinak is.

Szakmarinékati!
Drukk a dokihoz holnapra! Nekem kb ugyanilyen a pocim...talán egy hajszállal nagyobb, de lehet, h nem.

Na megyek is aludni, holnap sajnos ott kell aludnom Aidannel, mert a szülők Berlinbe mennek, és csak másnap délután jönnek...hurrá. :? Ma egyébként nekem nagyon feszült a pocim, mármint nem keményedés, vagy ilyenek, semmi probléma, csak sztem most van a következő növekedési ugrás. Nekem mindig így csinálja, hirtelen 1-2 nap alatt nő egy nagyot, aztán 1-2 hét stagnálás. :)

Vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

:lol: :lol: :lol:
jaj, a nagy hírem lányok, :lol:

Vasárnap este 22 után mocorgott a tündérkém
és
Kedden este 22 után is, de most többet,mint szokott :lol: lehet bejött neki a málna,ugyanis azt ettem este :lol:

Ez már 2 nap különbség és nem 5 :lol:
Nagyon örülök neki, remélem igazatok lessz és beindul végre a kisasszony. :lol:
Majd jelzem hogy alakul a továbbiakban :lol:

sensimilla, köszi :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Istenhegyi: friss infóim vannak :D , múlt héten voltam a 18. hetin Hajdu doktornőnél, nagyon alapos volt, nagyon megérte nekem. Végignézte a babát tetőtől talpig, kaptam színes képeket és DVD-t is.

KépKép
dreika

Ancsa!
Ne izgulj akkor sem, ha esetleg kevesebbet mozog, mint amit a többi terhességed alatt megszoktál! Ismerősöm mesélte, hogy neki a fia, első terhessége során nagyon aktív volt, a két lánya pedig bent lustálkodott. Most viszont... fut utánuk :-) Pont fordítottak, mint bent :-)
almi

almi
igyekszem nem izgulni, de nehezen megy :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Tegnap voltam a 4D genesisben ultrhanagon Lengyel Györgynénél. Mindenkinek szívből ajánlom, akinek kicsit kiesik az is szánjon rá több időt az utazásra. 6ra volt időpontom, és 19.15-kor jöttünk el. Több mint 60 percig vizsgált, hogy mindent alaposan megnézzen. A kis szívét, az agyát, gyomrát, hólyagot többször is átnézte, mindent elmagyarázott. 40 képet felírt cd-re és mondom 1 órás dvd-t kaptunk mellé, mindezt 10.500,-Ft +1.500,-FT ha a képekkel teli cd-t is megveszitek.
Amikor nagyon elfodult hozott csokit, innivalót, sétáltam picit, mindent megtett azért hogy jó szöget találjon.
Azért gondoltam, hogy ilyen részletesen leírom, mert az előző ultrahang rendelőhöz képest ez annyival pozitívabb élmény volt.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Sajnos ritkán tudlak olvasni benneteket, de nagyjából képben vagyok!
Én ma voltam afp-n, persze már izgulok, hogy rendben legyen minden. De még 2 hét, mire kiderül az eredmény. Genetikai uh-ra 4-én megyek, már azt is várom nagyon, hátha megmutatja magát a manóka. Lányok! Aki a Szent Istvánba fog szülni segítsen légyszi! Tudjátok, hogy milyen ott a genetikai uh? 2D vagy 4D?
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nagyon nem szeretnék már dolgozni. Érzem, hogy egyre kevesebb türelmem van mindenkihez, az előbb is épp kiborultam, majdnem felálltam és hazamentem. ELÉG VOLT!!!!!!!!!! Pedig sajna még sokáig dolgoznom kell, táppénzből nem jövök ki.
Jó nektek lányok, hogy már érzitek a pici mozgását. Én ma vagyok 16 hetes és 4 napos, biztos odébb lesz az még, hogy érezzem. Pedig már nagyon figyelem, de persze még semmi.

üdv! Szép napot mindenkinek!

Orsi

Kép
rborsi

Orsi
Én a múlt héten hétfőn voltam az Istvánban genetikai ultrahangon.
-13.20-ra kaptam időpontot. Fél kettőkor hívták be az első embert, akitől, miután kijött (kb. 10 perc múlva) megkérdeztem, hogy Ő hányra jött, mire közölte, hogy itt mindenkit 13 órára hívnak.. Én így kb. még egy másfél órát vártam, mire az "egy órások" végeztek.
-a vizsgálat nagyon gyors volt, egy idősebb orvos csinálta, aki alapos volt, bár semmit nem láthattam, mert a monitort maga felé fordította (logikusan), és sajnos nem volt még egy, amin én is nézelődhettem volna.
-kb. 3 adatot diktált le az asszisztens nőnek, ehhez képest egy tök hosszú "leírással" jöttem el. A papíron lévő szöveg fele már előre meg volt írva, ami nem baj, csak nem vagyok biztos benne, hogy ilyen gyorsan ennyi mindent valóban meg tudott nézni. Én azért eddig ahhoz voltam szokva, hogy min. 20 perc egy uh., és minden apró ám annál fontosabb részletet átnéz az orvos.
-az uh. egyébként csak 2D
Az összbenyomásom nem túl pozitív, de úgyis megyünk majd 4D-re, és ott tuti mindent megnézhetünk!!
Üdv: Csuri

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri!

Te jó ég! Köszi a gyors választ! Hát, ez nem valami biztató! :(
A dokim azt mondta, hogy direkt ahhoz az orvoshoz ír be, aki sportot űz abból, hogy megtudja a baba nemét és nagyon profi. (Horváth Mihály a neve, ha jól emlékszem) Gondoltam erre bejöhetne a párom is, de akkor lehet, hogy ezért nem rángatom be pestre. Inkább 4D valahol a környéken, persze pénzért.
És a baba nemét megmondta, vagy nem is próbálta megnézni?

Orsi

Kép
rborsi

Sziasztok Csajok! :)

Hát, nem tudom, a fogadott orvossággal mi legyen.....
A barátnőmnek nem volt fogadott orvosa, se szül.nője, mégis, mikor elérkezett a szülés ideje, bement és 3 orvos tüsténkedett körülötte+szül.nő.A szülése komplikációmentes volt.
Lehet, csak baromi mázlija volt........
Vendég

Sziasztok!

Beagle!
Orulok, hogy a genesist valasztottad, es te is a Lengyel Gyorgynenel voltal. Ugye milyen fantasztikus az a no? En is mindenkinek csak ajanlani tudom! Mar csak azt nem ertem, hogy miert nem diszelegnek mar itt a kepek, ha cd-t is kertetek???? :)

Orsi!
A meloval en is igy vagyok. Egyre nehezebben birom, es legszivesebben most hazarepulnek, es vissza se jonnek. De hat kell a penz. :( Most meg lenyomom ezt, es a kovetkezo hetet, utana 1 bo het szunet, mert elutaznak Izraelbe, utana meg masfel het melo, es ujra mindannyian elutazunk nyaralni. En haza, ok meg franciaorszagba. Csak 2 het szabit kertem, de 3-ra kell mennem, mert ok ennyit lesznek Fr.o-ban. Persze a 3. het mar nem fizetett. :? 10 napot leszek otthon, aztan az egesz csaladdal egyutt jovunk vissza, itt lesznek egy hetig, valszin vesznek majd egy halom dolgot a kiscsajnak. Utana lesz meg 4 napom kipihenni mindezt...es indul megint a melo. Aug. 10-en kezdek, es sajnos okt 1-ig mar ki kell birnom innentol. Ha nagyon nem birom, akkor az utolso 1 vagy 2 het csak felnapok lesznek. hat ez van, de valahogy kibirom, es tuti gyorsan el fog telni, mert csak kapkodom a fejem, hogy mar uristen mennyire rohan az ido.

Vigyazzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ja es Beagle! Most nincs elottem a tabla, de a nemet tudjatok mar? Ha eddig nem tudtatok, a genesisben sikerult feltarni a titkot?

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Orsi!
Én biztos, hogy nem ennél a dokinál voltam (a nevére nem emlékszem, és sajnos meg sem tudom nézni, mert az összes papíromat a nőgyógyászomnál hagytam), mert csak kérésre próbálta megállapítani a baba nemét, ami persze össze sem jött, mert a drága hason fekve szunyált...
Szerintem sem érdemes férjet bevinni, mert mire meglátná, amit látni kellene, már vége is van az egésznek.
Üdv:Csuri

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Kati, szerintem pont elkerüljük egymást, én valamikor f11-11 körül megyek (valahova felirtam melohelyen, majd még meg is kell keresnem..) no majd legközelebb :)

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást babakocsi ügyben, remélem majd nekem is sikerül jót választanom, és nem fogom szidni utólag magam. Azért valljuk be nem kevés összegekről beszélünk.

Hangolka, köszi az aggódást, azért igyekszem visszafogni magam meloban, meg az irodában is egész megértőek. Kb most viselkednek úgy, mint ahogyan normál körülmények között én elvárnám, de hát ne legyünk telhetetlenek.

Sensi, azért október elég húzós lesz neked, főleg, hogy te vagy közülünk legkorábbra kiírva... Én szeptemberig mondtam fixre (persze esetleges orvosi dolgokat nem ideértve), aztán meg még nem tudom. Orsi azért én is meg tudlak ám érteni, nekem is néha olyan pillanataim vannak hogy akkor én most felállok, kisétálok, azt vissza se jövök
:lol: de mint sokan mások, a táppénzből én se élek meg, ezért marad a meló, csak szép visszafogottam :)

Kellemes estét!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok lányok!!!

Örülökhi

000kata

örüloök hogy mindenki jol van.Nekem még mindig nemjött meg az AFP eredményem,remélem nincs semmi baj.Jövöhét kedden megyek ultrahangra már alig várom,remélem nem lesz szégyenlős a picur és kiderül mit rejt odalent.A 4d ultrahang a genesis az hol van helyileg?és mennyi idő után adnak időpontot?sokat kell várni rá?

Jó estét mindenkinek és pihenjete sokat.

000kata

Sensi, már dolgozom a képek felrakásán. 80%-ra biztosan mondta meg a nemét, mert nehezen találtunk szöget úgy el volt rejtőzködve, ha 100%lesz akkor megírom :-)

Tényleg fantasztikus a nő.
Vendég

sziasztok.

Döntöttem. nem megyek a barossba genetikaira mert rohadt későre adtak időpontot. juli 7-re. és úgy is juli 3-án megyek 4dre az uzsokiba. meg akkor leszek 20 hetes és ha esetleg magzatvízvételt ajánlanának akkor mire megtudom az eredméynét akkor már a 25 felé fogok kacsingatni és akár mi lenne az eredmény akkorra már nem dönthetnénk.
Így holnap elmegyek az sztks dokihoz és tőle kérek egy 18 hetesi uhura beutalót egy profi uhusba.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Megjöttem az orvostól, minden a legnagyobb rendben van. Kicsit fellélegeztem, amkor megmondta, hogy az AFP és a vérképem is tökéletes.
Ami jó, hogy a vérképemben semmi csillagos nincs, azaz minden a határértéken belül van.
Az AFPm: 50,1 ng/ml, 1,73 MOM

A méhem újszülött fej nagyságú, és teljesen zárt. 3000
A vérnyomatom: 100/60.

4 hét múlva kell visszamennem.

Naysa
naysa

sziasztok, jöttem a mocorgás jelentéssel

Mozgások:így állunk most jelenleg

Vasárnap este 22 után és
Kedd este 22 után és
Szerda este 20-kor 1 rúgás , aztán 22 után sok mocorgás

Megint este málnát ettem, azt hiszem arra indul be a kisasszony,mert mind 2 este azt ettem és mocorgott is

Árdekes, hogy a rúgásai is olyan nyugodtak, szépen lassan komótosan rúg 1-1 et .
Semmi kapálózás, semmi kapkodás....

gratulálok a jó AFP eredményekhez :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Ancsa, akkor megnyugodhatsz :)

Azt hiszem, lassan már én is kijelenthetem, hogy mocorog a picike, tegnap én is határozott rugdosásfélét éreztem, és én is estefelé...

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Ritkán jövök, de azért olvasgatok itt is!
Hétfőn megvolt az uh, sajna nem a dokim csinálta, és elég futószalag-szerűen ment, de a lényeg, hogy mindene rendben van, és kisfiú!! Egyértelműen látszott! :)
Úgyhogy cáfolom én is az alacsony afp-t.....nekem is az lett, sőt a hasam formája alapján, meg a kínai naptár szerint is lánynak kellett volna lennie......Persze őt is imádni fogom! És Ágoston lesz a neve!

Ancsa!
Tök jó, hogy minden rendben!! :)
Én leírom az értékeimet:
BPD: 47 mm
AC=145mm
FL=30 mm
Súlybecslés 329 g.
Négy üregű szív, norm. áramlási viszonyok!

Babakocsi: lehet, hogy én vagyok kissé konzervatív, de milyen ufó-alakú babakocsik vannak manapság! :shock: Na, és az áruk...horribilis! Szerintem túlzás 200 ezreket kifizetni egy kocsiért! Én valami mózeskosarasat fogok választani. Továbbra is tetszik a Pierre Cardin 692-es változata, vagy van még egy ennél újabb modellje is, szintén mózessel.

Mindjárt mutizom.

Kép

Kép
ditta76

:cry: :cry: :cry: Én még mindig nem érzem. Néha olyan mintha, de már azt hiszem ezt is csak beképzelem. :cry:

Jobb hír, hogy holnap du. megyünk a Brendonba és veszünk végre ezt azt. Pl. Kiskádat, rugit, kiscipőt(a kiscipő lett a mániánk....) :)

Babakocsi: Nekem szempont, hogy legyen mózes, hordozó meg ülős rész. A másik nagyi relatíve messze van és amúgy is menőkések vagyunk, ezért fontos a hordozó. Itt falun nem férek be babakocsival a boltba, ezért ha vinnem kell a bébit ugyis autó+hordozó és akkor nem kell csomagokat cipelni. Ha máshová megyünk meg ott lesz apa :D
Viszont a hidegben ha elugrom a 4. szomszédba anyukámhoz azért jól fog jönni a mózes.
És terepezni nem fogunk. Meg itt nincs nagy tömegközlekedés. :(
Viszont így apának a fő szempontja, hogy egy mozdulattal összecsukható legyen a váz, hogy én is pikk pakk be tudjam rakni a kocsiba.
Ancsa, azért örülök, hogy végre egyre intenzívebb a bébi.

Kati, nagyon csini vagy!!!!!!!!

Orsi, megértelek munka(undor) terén. :D

Naysa, grat az eredményekhez!!!!

Kép
Kép
gabi82

ditta76

Gratulálok a kisfiuhoz! :lol: és a jó eredményhez! :lol:

Gabika
Kitartás,hamarosan beindul :lol:

nekem Május 24.-én mozdult meg először és csak most a héten kezd aktívabb lenni a kisasszony :lol: remélem ez már így is marad,mert nagyon sokat stresszeltem magam ez miatt az utóbbi időben :oops:

pipal
Ugylátszik ezek a babák az estét kedvelik jobban :lol:
meglessz ennek majd a böjtje :lol: ha születésük után is ilyen késő este lesznek aktívak :lol:

Lányok tegnap ledöbbentem :roll:
Tatabányán az 1 ágyas rooming szoba 5.000. Ft/naponta :roll:

Tavaly még 3000 volt, jókorát emeltek rajta 1 év alatt.

máshol is ennyibe kerül?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Gratula mindenkinek a jó eredményekhez! :)

Ancsa!
nagyon klassz a mozgás!!!
Nekem is estefelé intenzív, de sokszor kora délután is érzem, tegnap meg egy határozott rúgást produkált a köldököm köré, nagyon furi volt, megijedtem először!! :lol:

babakocsi:
mi kaptunk egy 2 funkciósat, csak a baj, hogy sportos, és télre az nem jó!De kék és macis :lol:

nem tudtok olyan boltot, ahol kizárólag egy funkciós és mély babakocsi van? Mert én sehol nem találtam.De azt hiszem, marad a vatera.
Úgy néz ki, babahordozó+autósülést is kapunk kölcsön a barátnőmtől
Én sajnos semmit sem tudok újonnan megvenni...... :(
Úgyhogy ha valaki tud használtan valamit, légyszi szóljon :)
Vendég

melus

sok hírdetési ujság van a neten, ahol árulnak használt baba cuccokat :lol:
szerintem nézz körül

mondom én sok kisbaba estefelé aktív :lol: akkor majd éjszakázunk együtt :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

szóval ezek tetszenek jelenleg:

egyik változat:
Kép
Kép

a másik:
Kép
Kép

Az én babám is aktívabb este! Ja, és hétfőn hajnali 5-kor dorbézolt, már nem is tudtam visszaaludni! :)

D.

Kép

Kép
ditta76

Csak gyors leszek!
Hangolka,
A védőnőm mondta ezt a szülésznős dolgot, ez valami tök új, pár hónapos dolog! Amióta kirúgtak innen egy csomó dokit, megváltoztak a dolgok...
AZ én babám is este mozog, vagyis akkor figyelem csak, de nem is rúg, hanem helyezkedik, mocorog csak, de jó lassan. Tiszta Kornél... :)

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!
Babakocsi ügyben érdemes megnézni ezt a helyet, bár tudom, hogy nem lakik mindenki a közelben... Mi annak idején az asztalra szerelhető etetőszéket vettük itt.
www.babaholmiolcson.hu
Üdv: Csuri

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?