piciboo - nekem anyum vakult meg egy orvosi műhiba során.... most már aránylag jól lát de az egyik szeme nulla maradt..... sok dolgot megtanultunk ez alatt... próbálok segíteni ezekkel most neked....ha elfogadod
először is....
most nincs időd "sajnálni"..... ez még egy olyan időszak amikor a legtöbbet teheted, hogy mentsd a menthetőt (mi olaszországba is kijutottunk anyummal...az itteni orvosok tanácstalansága miatt... és ott közölte az orvos.. ha csak 2 hónappal előbb jövünk megmenti a szemét.... )...szóval irány a tájékozódás...
keress a neten hasonló anyukákat..hátha valaki talált egy orvost egy módszert... bármit ami nektek is segíthet.... - én is utána kérdezek bár szerintem ahol mi voltunk pici babákkal nem foglalkozik.... de hátha ajánl valakit....
szóval most szedd össze az energyt...és próbálj meg minél többet tudni...- szerintem elsőként a szeme megmentésére koncentrálj.. és ne mondj le egyből róla.... (látod mi is azt tettük.....és nem kellett volna)....
biztos vannak módszerek amivel a kicsi szemét már most tornáztathatod... ezeket minél előbb be kéne vetni
szerintem is vedd fel a kapcsolatot a vakok szövetségével - nagyon rendesek biztos segítenek neked mindenben..... ne félj kérdezni... és ne halogasd... hívd fel őket vagy írj egy emailt nekik már ma!
és a nevéből is kiderül... nem csak vakok vannak ott hanem gyengénlátók is..... szóval ne egy rossz ómennek vedd a nevet. Tarts több vasat is a tűzben és ez legyen az egyik.
a másik:
NE SAJNÁLD! - és ezt nagyon komolyan mondom. Ne gondolj arra, hogy jaj szegénykém te ezt sem meg ezt sem fogod látni..... Először is mert ő ezzel született.. tehát neki ez lesz a természetes....
másodszor... tapasztalat..... minden a mi szempontunkból más ember kikéri magának a sajnálatot.... Ne éreztesd a babával, hogy vmi baja van..vagy ő kevesebb mint mások....
Tudod... olyan részét fogja ő megismerni a világnak amiről nekünk fogalmunk sincs...- hívjon ő is minket fogyatékosoknak? ebben azért lásd be van valami....
olyan fejlett hallása lesz ami még a legjobb vadászkutyákat is kenerbe veri..... és ha most megkérdezed na és mi haszna belőle... nagyon sok....
nem kell leírnod... hogy jajj szegénykém....majd csak sikerül valami munkát találni neki ha felnő..... dehogy!!!! ne így állj hozzá....
a fantasztikus hallása a igen fejlett tapintása akár híres zeneszerzővé, énekessé vagy nagy szobrásszá is teheti....A mozgásművészet is nagy kihíváy neki.... Szóval nehogy azt hidd..kevesebb bármivel is mint a körülötted lévő babák! És higggggy benne!
Látod rádmosolyog..... és nevet ezerrel.... szóval te se add fel.
Nézz utánna és igényeljetek egy vakvezető kutyust... nagyon nagy rá a kereslet és kevés a kutya.. ha be be jártok majd a szövetségbe ... megismernek titeket és amikor 6-7 éves lesz.. lesz egy segítő társa... akit minden kisgyerek irigyelni fog

.... alkalmat ad ismerkedésre.. és a kis lelkének is jó lesz....- és meglesz az az önállósága amit annyira hiányolnak ezek a gyerekek...
szóval fel a fejjel:) egy kis csoda van a kezedben.....