A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Piciibo: gratulálok, nagyon szép kisfiú Ákos :)
Orvosod :twisted: tényleg kommentálni se lehet, egyszerűen felháborító. Reagál fényre - sajnos, én nem értek hozzá, de én ezt nagyon bíztatónak érzem. Az jutott még eszembe, hogy a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét biztosan megkeresném, hogy ajánljanak vmit, hogy hol lehet nevelési, fejlesztési tanácsokat kapni.

KépKép
KépKép
madar

Piciibo
Alapos kivizsgáláson voltatok?
Nem gondoltatok arra, hogy pl. Debrecenbe átjöttök?
Fejlesztés...speciális gyógypedagógiai módszerek vannak. Minél korábbi kezdés, annál jobbak az eredmények.
Amit te tehetsz: meglévő képességek erősítése...beszélj, énekelj sokat Ákosnak...adj a kezébe mindent!
Vendég

Piciibo...hát hogyne emlékeznénk,egy ideig hiányoltunk is,de csak nem jöttél,hát most sem a legjobb hírekkel.....de kicsibabádnak elsősorban a szeretetedre van szüksége!!!!!!
na de sorjában,először is gratulálok és az első hsz után már majdnem írtam hogy fényképet!!!,de végül küldtél,és nagyon gyönyörű baba Ákos!!Hát a 36 óra vajúdást kicsit soknak tartom.....
és akkor most egy kicsit a rossz híreidre.......a dokit nem kéne beperelni...már bocs,de gondolom többször voltál uh-n,ahhol az ujjacskát észre kellett volna vegye,de szerintem ez a kisebb probléma....ebben szerintem majd Scooper tud sokat segíteni,fordulj hozzá bizalommal......a szeme...csak lehet javítani ha fényre fordul!!!én reménykedek,veled vagyok és nagyon drukkolok és mindenképp kérd ki másik orvos véleményét is.
ide pedig gyere minnél sűrűbben!!!!!!!!!!!

sutimano76

Hello csajok,

MEHETÜNK MA HAZA!!!!! Igaz még messze vagyunk a vizsgálatok végétől és hogy pontos diagnózist kapjunk, de már nagyjából körvonalazódik, hogy mely úton kell továbbkeresgélni.
Doki azt mondta, hogy semmi olyan tágulat vagy térfogatnövelő vmi nincs a kis fejében, ami esetleg ezt a rezgést előidézhetné, így valszeg a következő vizsgálatokon a szemideg-pályákat fogják megnézni, hogy megfelelően eljut e az inger a kisagyba... stb. De mivel ma sincs itt az idegosztályos főorvosnő, hétfőn vissza kell jönnünk hozzá és akkor megbeszéljük merre tovább. Valszeg a pécsi klinikára majd lemennünk... de ez még nem biztos.

Kép Kép
manósziget

Piciibo, hát hogy a csudába ne emlékeznénk rád! Örülök, hogy újra net közelben vagy. Azt viszont sajnálom, hogy nem a legjobb hírekkel jöttél... úgy látszik a két Ákos szolidarit egymással szemecskék ügyében. Ha reagál a pupillája a fényre akkor lát is vele... csak valszeg nem jól, de hát sajna ez nektek se lesz egy rövid és könnyű út.

Kép Kép
manósziget

Alapos kivizsgálásra jövő csütörtökön megyünk. Amikor megnézettük, 3 orvos volt jelen, és a mikroftalmiát állapítottak meg. Épp most találtam a neten egy angol leírást erről, és abban nem írja, hogy teljesen vakok lennének az ilyen gyerekek. Attól függ a látáskárosulás, milyen mértékben fejlődött ki a szem. Ez már nagy megkönnyebbülést jelent nekem. Sajnos az egyik szemét alig nyitja ki 2 mm-re, a másikat nagyobbra, de abban sem látok pupillát.
Nagyon félek a teljes sötétségtől, de ha lát valamicskét, attól már nagyon boldog leszek.
Egyelőre olyan dolgokon akadok el, hogy milyen játékokat vegyek neki, amit ő is élvezhet stb.
És hogy jobb legyen, a kezdeti tökéletes arcocskája most olyan érdes és száraz, mint egy napszámos keze. Nektek volt ilyen, mivel lehet rendbehozni? Először kiütések lettek rajta, majd azok leszáradtak, de ilyen száraz maradt utána a bőr, és piros foltos.
Nekem az orvos szerint atópiás bőrőm van, lehet, ős is örökölte ezt. Igaz, nekem mostanában nem jelentkezik ez a probléma.

Kép
piciibo

piciboo - nekem anyum vakult meg egy orvosi műhiba során.... most már aránylag jól lát de az egyik szeme nulla maradt..... sok dolgot megtanultunk ez alatt... próbálok segíteni ezekkel most neked....ha elfogadod

először is....
most nincs időd "sajnálni"..... ez még egy olyan időszak amikor a legtöbbet teheted, hogy mentsd a menthetőt (mi olaszországba is kijutottunk anyummal...az itteni orvosok tanácstalansága miatt... és ott közölte az orvos.. ha csak 2 hónappal előbb jövünk megmenti a szemét.... )...szóval irány a tájékozódás...
keress a neten hasonló anyukákat..hátha valaki talált egy orvost egy módszert... bármit ami nektek is segíthet.... - én is utána kérdezek bár szerintem ahol mi voltunk pici babákkal nem foglalkozik.... de hátha ajánl valakit....
szóval most szedd össze az energyt...és próbálj meg minél többet tudni...- szerintem elsőként a szeme megmentésére koncentrálj.. és ne mondj le egyből róla.... (látod mi is azt tettük.....és nem kellett volna)....
biztos vannak módszerek amivel a kicsi szemét már most tornáztathatod... ezeket minél előbb be kéne vetni
szerintem is vedd fel a kapcsolatot a vakok szövetségével - nagyon rendesek biztos segítenek neked mindenben..... ne félj kérdezni... és ne halogasd... hívd fel őket vagy írj egy emailt nekik már ma!
és a nevéből is kiderül... nem csak vakok vannak ott hanem gyengénlátók is..... szóval ne egy rossz ómennek vedd a nevet. Tarts több vasat is a tűzben és ez legyen az egyik.

a másik:
NE SAJNÁLD! - és ezt nagyon komolyan mondom. Ne gondolj arra, hogy jaj szegénykém te ezt sem meg ezt sem fogod látni..... Először is mert ő ezzel született.. tehát neki ez lesz a természetes....
másodszor... tapasztalat..... minden a mi szempontunkból más ember kikéri magának a sajnálatot.... Ne éreztesd a babával, hogy vmi baja van..vagy ő kevesebb mint mások....
Tudod... olyan részét fogja ő megismerni a világnak amiről nekünk fogalmunk sincs...- hívjon ő is minket fogyatékosoknak? ebben azért lásd be van valami....
olyan fejlett hallása lesz ami még a legjobb vadászkutyákat is kenerbe veri..... és ha most megkérdezed na és mi haszna belőle... nagyon sok....
nem kell leírnod... hogy jajj szegénykém....majd csak sikerül valami munkát találni neki ha felnő..... dehogy!!!! ne így állj hozzá....
a fantasztikus hallása a igen fejlett tapintása akár híres zeneszerzővé, énekessé vagy nagy szobrásszá is teheti....A mozgásművészet is nagy kihíváy neki.... Szóval nehogy azt hidd..kevesebb bármivel is mint a körülötted lévő babák! És higggggy benne!
Látod rádmosolyog..... és nevet ezerrel.... szóval te se add fel.

Nézz utánna és igényeljetek egy vakvezető kutyust... nagyon nagy rá a kereslet és kevés a kutya.. ha be be jártok majd a szövetségbe ... megismernek titeket és amikor 6-7 éves lesz.. lesz egy segítő társa... akit minden kisgyerek irigyelni fog :).... alkalmat ad ismerkedésre.. és a kis lelkének is jó lesz....- és meglesz az az önállósága amit annyira hiányolnak ezek a gyerekek...

szóval fel a fejjel:) egy kis csoda van a kezedben.....

KépKép
dorkamartini

a 6 ujj - egyik ismerősünknek is volt.... - azóta is ezzel henceg.... így fogja a csajokat:))))

kéépzeld nekem ám 6 ujjam volt...
nemááá??? tényleg???
ahaammm.. tudtad, hogy az a sámánok jele?
..és a csajokat már fel is lehet mosni:))))))))))

KépKép
dorkamartini

bőr érdesség.... - nekünk a hidegben való sétáktól jött elő de kaptunk egy gyógyszertáris krémet és azóta megint babapuha.. minden séta előtt kell bekenni... és megvédi a kis bőrét...

KépKép
dorkamartini

Piciibo,beszéltem egy gyógytornásszal,akihez mi is megyünk kivizsgálásra,és ő is a vakok intézetét ajánlja,ott az állapotfelmérésen nagyon hasznos tanácsokat is tudnak adni,ha jól emlékszem ti romániába laktok,van itt pest környékén rokonotok????Vagy ha bízol,gondolom ilyen vakok intézete nálatok is van.....a gyógytornász azt is elmesélte,hogy volt egy olyan babája,akinek volt gond a szemével...nekik azt tanácsolták,hogy tapétázzák át a szobát nagyon kontrakszos csíkosra,a baba ágyneműje is nagyon kontrakszosan csíkos volt,a mama tengerészcsíkos polót viseljen,és rúzsozza ki a száját erősen,hogy így segítse a baba látását!!!!!
kontrakszos csíkoson gondolom a világos és sötét csíkok váltakozását értik...

sutimano76

Julcsinak nagy nagy szeretettel.
Isten éltessen nagylány!!!

Kép

Kép
v.andi

Szia Piciboo!!

Gratulálok én is Ákoshoz, szép, aranyos fiúcska!
Elolvastam a történetedet, együttérzek veled, de javaslom Dorkamartini hozzászólásában leírtakat, hogy ne keseredj el, és mielőbb álljatok talpra lelkileg! Kívánom, hogy Ákosból hozzátok ki a legjobbat, és ki tudja, lehet, hogy még van remény és nincs veszve a kis szeme!! Kitartást és sok erőt kívánok, és nem utolsósorban sok örömöt a babátokkal együtt!! És gyere minél gyakrabban, itt a lyányok nagyon segítőkészek és aranyosak! :wink:

Manó! De jó, hogy mehettek haza, remélem hétfőn már tényleg okosabbak lesztek!! Addig is jó pihenést és ne idegeskedj!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Dorkamartini,

köszi szépen, én is így gondolom, ahogy te, de az ember nagyon nehezen tudja leállítani, hogy ne sajnálkozzon.
Ami a szövetséget illeti...hááát, mi Romániában élünk, ott is egy kis megyeközpontban, ahol semmi nincs, épp ez a baj. Az országban van ilyen szövetség, de itt minden sokkal rosszabbul működik, mint tőlünk nyugatabbra. Arról meg pláne nem tudok, hogy vakvezető kutyát lehetne kérni. Spéci iskola is csak tőlünk 250 km-re, Kolozsvárott van. És nem tudom elképzelni, hogy kicsi korában elküldjem oda, csak úgy, ha mi is oda költözünk.
Természetesen keresem ezerrel az infókat, ezért írtam ide is.
A per is eszünkbe jutott már, a kórház ellen, hogy nem vizsgálták meg rendesen Ákost, és a nőgyógyászom ellen, hogy nem vette észre a rendellenességet (bár az ujja miatt egyáltalán nem stresszelek, az apró szépséghiba, ami orvosolható). De még nem jött el a pereskedés ideje. Most abba fektetjük minden energiánkat és pénzünket, hogy Ákosnak megszerezzünk minden segjtséget, ami lehetséges.

Kép
piciibo

Piciibo:
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz!!
Főleg Dorkához, aki számomra nagyon megható módon írta le, hogy mit kell most csinálnod!!!Fel a fejjel!!Ákos gyönyörű baba!!
És ha időben ,és kitartóan elkezditek fejleszteni, akkor biztosan csodákra lesztek együtt képesek!!

Gyere minél gyakrabban, mi próbálunk lelkileg segíteni és erőt adni!!!

KépKép
csikipetra

Julcsilány!!!!Tényleg szülinap van?
Hát........akkor nagyon sok boldogságot kívánunk a hatodikhoz!!! :lol: :lol:

Ma éjszakánk nagyon szörnyű volt.Úgy néz ki,Soma is "elromlott"
Tekergett negyed négytől, ringatni kellett, és sétálni vele............
Most persze alszik,mint a bunda újra.
1.a foga már jöhet neki? vagy ez nincs pocakkal összefüggésben?
2.valami rosszat ettem, ami nem tetszett neki?
3.front volt?

:cry: :shock: :?

KépKép
csikipetra

Piciibo szia! :) :) ha tudnád mennyit hiányoltunk mikor eltűntél! Gratulálok csodaszép Ákosodhoz!

Dorkamartini tanácsait fogadd meg, aranyat érnek! s Süti tapétázós ötlete is kiváló!

Ami a lehetőségeket illeti ha nincsenek ott ahol laktok, akkor se keseredjetek el, valamilyen megoldást biztos vagyok benne, hogy találni fogtok. Végső esetben költözzetek kis hazánkba, ha megoldható. Bár nekem helyből ez jutott eszembe.

Képzeljétek, Luca megint aludt reggel 5ig, tök jó! :) :):):):)

vicger

piciboo - nem gondolkoztok el a mo-ra költözésen? Párom üzlettársa érden lakik és ott egy egész kis közösség van romániából. Van egyesületük ami segít meg minden.... ha gondolod megadom a csajszi emilcímét hátha tud okosakat mondani nektek....

persze, hogy sajnálkozol meg ideges is vagy meg bőgsz ezerrel.... - nem emberből lennél ha nem így lenne....Nekem nagyon bevált a nyugtató tea ( a ferenceseknek van egy teája nnna az csúcs:))) mindig azt ittam felmondás előtt..:)))) és a homeos bogyeszok.....
De mielőtt bemennél a babóhoz vegyél egy nagy levegőt aztán ha eluralkodik rajtad akkor kérj 5 perc szünetet rugdosd szét a kukát és csapd földhöz a műanyag tányérokat.....dühöngd ki magad nyugodtan....:)))).. jól esik hidd el...

hát a per azért lehet jó mert az esetleges szemhelyrehozási műtétet fedezheti.... addig is- kérj minden vizsgálatról orvosi papírt... nézd meg mit írnak mert hajlamosak egymást védeni aztán még kitalálják, hogy a kiságytól otthon lett rossz a szeme.... Legyen papírod arról (Több is!) hogy ez vele született már....

KépKép
dorkamartini

Kedves Julcsi!

"Születésnapodon kívánok neked sok szépet,
Legyen vidám, derűs számodra az élet!
Szerencse galambja mindig feléd szálljon,
Légy boldog sokáig ezen a világon."

Sok Boldog Születésnapot kívánok, nőjj nagyra! :wink:

Peppino
Kép

Kép
peppino

Piciboo: Én is emlékszem Rátok! Isten hozott újra köztünk, és gyere gyakran biztos tudunk majd segíteni, mikor szükséged van támogatásra. Ákos csodaszép baba. A lányok már sok okosságot írtak, fogadd meg a tanácsokat. Szerintem is fontos lenne, hogy vedd fel a kapcsolatot olyan szülőkkel, akik hasonló helyzetben vannak, segíthet, hogy ők kipróbált ötletekkel látnak el a mindennapokra, praktikákat játékokra, lakásberendezésre, amik mind segíthetik a fejlesztést. Keress ilyen szülői fórumokat. És gyere nyugodtan ha kell egy kis simi a lelkednek.

Kép

Kép
hgrita

a itteni vakok szövetsége - tudod ha vkit már az elejétől ismernek, és segítenek.. sokkal könnyebben kap bááármit mint egy éppen beesett vki

ezt tartsd szem előtt mert nagyon sokan várnak erre meg arra...

Én.. úúgyvolt, hogy vakvezető kutyákat fogok kiképezni... csak aztán az egyesület neem tudta megoldani a kaposvárra hozatalukat én meg nem tudtam költözni pestre...... - szóval bizton állítom... jó csapat van ott.... keresd őket nyugodtan

elég ha odatelefonálsz elmondod...
ez van..... nemtudom merre, hogyan mit csináljak ...... tanácstalan vagyok..megtennék bármit de nem tudom mi az a bármi....
akkor ők majd elmondják merre indulj...

KépKép
dorkamartini

nnnya befejeztem:)))))

pöttöm monoklisméhecskecsípéses reklamál, hogy nem vele foglalkozom....

KépKép
dorkamartini

Még le kellett most mérnem Ákost szopi előtt... 5.760 g :O Kedd dél óta hízott 160-at! :lol:

Kép Kép
manósziget

Julcsinak nagyon boldog, mostmár igazi nagylányos szülinapot!

Kriszti: gratulálok a szuper éjszakához!

Mi is elég jól aludtunk, gyerkőc egyre szülőbarátabb. (azt csak halkan jegyzem meg, hogy Andris a vissza-a-saját-ágyadba átnevelőtáborban vesz részt, ennek örömére kb 3x kel, persze nem akkor, mint Máté). Másfél órai altatás után 8 után aludt el, utána kelés 0.40kor és 5kor, majd visszaaludt 8ig. Egész jó, nem?

Ja, és fekve az új tudományát gyakorolgatja. Már tapasztaltam, hogy egy-egy új tudomány bezavarhat az alvásba, hát tegnap meg is tapasztaltuk.

Kép

Kép
hgrita

Ja, nem is írtam: Manó, örülök, hogy mehettek végre haza! Míra biztos nagyon boldog! :lol:

Kép

Kép
hgrita

Jaj, mindig elfelejtettem...

JULCSINAK MI IS NAGYON-NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Kép Kép
manósziget

Piciibo soha egy percig ne gondold, hogy nem fogod helyesen kezelni a felmerülő problémákat! Hiszen Ákos benneteket választott szüleinek, Nálatok, Nálad jobban senki nem szerethetné, törődhetne vele, nevelhetné. Amire szüksége van, azt Tőletek kapja meg. Az, hogy vannak benned aggodalmak, kérdőjelek teljesen természetes.
Nyugodtan mondd el nekünk ami bánt, ami aggaszt, segítünk, meghallgatunk!

Az jutott még eszembe, hogy ezek a terápiák, gyógykezelések, esetleges beavatkozások valszeg nem kétforintos összegek lesznek, s ha valamilyen segítő alapítványt megkeresnétek, lehet, hogy tudnának támogatást is nyújtani.

vicger

Manó de jóóóóóóóóóóóóóóóóóó h jöttök haza! :):):):):):)

Rita, olyan ügyes Máté!!! a képek is szuper jók lettek! :):):)

Drága Julcsi! Boldog születésnapot!!!!!!!!! :):):)

vicger

Piciibo: én sem tudok már mást mondani, mint itt a csajok! Gyere bármikor, mi meghallgatunk, és segítünk, ahogy tudunk!!!

Manó: jó, hogy már mehettek haza! Míra már biztosan nagyon vár!!!

Julcsi: nagyon boldog szülinapot!!!!

A mi éjszakánk is jónak mondható. 20:30-tól aludt a kiságyban 2:15-ig, onnantól nagyágyban, 5:30-kor újabb szopi, és 9-kor ébredt. Ja és egyedül aludt el, cumival, de nem kellett ringatni sem. olyan büszke vagyok rá!!! hétvégén megpróbáljuk szopi után is visszarakni az ágyába!

KépKép
Kép
s.vera

Sziasztok!

Mi - hála Istennek - jól vagyunk, csak nekem fáj a derekam. Mesemasa 5 kiló és 59 centi.

Piciibo, ne add fel a reményt! (Állítólag az Árpád-házi királyoknak is 6 ujjuk volt a bal kezükön). Én azt gondolom, a kisfiad nagyon különleges ember lesz, aki ha a szemével nem is lát jól, a szívével annál inkább.

Mindenkinek szép napokat, engem már megint várnak :roll: :wink: :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

dorkamartini, megkönnyeztem a hozzászólásod, és piciibo helyzetét is, nem lehet könnyű!!

Petra, Fruzsi is élete harmadik éjjelnemalvását adta elő fél négytől...
nagy a nyüglődés most is, rohanok :)

Kép
lili34

Anna, végre jöttél,tök jó hogy jól vagytok!!!!!

megyek gyorsan enni,mert Berni még kint durmol,de lassan sztem kelni fog!!!!

sutimano76

Madar ezt mutizd meg kérlek Julcsinak!!!!!

Kép

sutimano76

Hali!

Piciibo: Az előttem szólók szinte mindent elmodtak. Nagyon sok erőt és energiát kívánok!!!!!! Nekem is van egy kolléganőm aki a vakok intézetében dolgozott mint fejlesztőpedagógus, ha gondolod felhívom rákérdezek ő tud e valami, vagy valaki segítséget. És gyere csak bátran, itt olyan jó fej mindenki, annyi segítséget kaptam már én is!
Ákos pedig gyönyörű baba!

Manó: Örülök, hogy mehettek haza!!

Julcsit Isten éltesse!

Ma Marci is megkapta az első oltást. Egész jól viselte. És a dokinénink javasolta a hn-es oltást a nagylánynak és nekünk is. Én pedig bízom benne, 10 éve a dokinénink, úgyhogy mi valószínűleg beoltatjuk Annát, párom már megkapta, meg akkor én is megkapom valamikor. De ez csak a mi verziónk, senkit se akarok meggyőzni, de engem se ítéljetek el ezért.

Ja és Marci nagyot nőtt: 61 cm és 5400 gramm/ igaz pelusostul/ :lol:

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Piciboo:én is emlékszem rád.Nagyon sajnálom,ami veletek történt és felhborító,hogy ilyen megtörténhet a 21.században.Ákos nagyon helyes fiúcska,büszke lehetsz rá! :D

Süti:ma csináltam gnocchit.A tiednek a tésztáját te csináltad vagy készen vetted?Csak mert én magam csináltam,de nem lett valami jó.Ehető,de valami szerintem nem ok.

Julcsinak boldog szülinapot!
Vendég

Előszöris nem fogom tudni egyenként, külön-külön Mindenkinek, ezért együttesen köszönöm a sok-sok megemlékezést, jókívánságot Julcsi nevében (is). Olyan figyelmesek vagytok, nagyon jól esett. Este valamennyit fel fogom olvasni Julcsinak, ez most különösen jót fog tenni a kis lelkének. Köszönöm mégegyszer. :)

KépKép
KépKép
madar

Lina,én mindig készen veszem a gnocchit!!!!!

sutimano76

Piciibo: nagyon szép és hasznos gondolatokat írtak a lányok, csak csatlakozni tudok hozzájuk. Amit magam részéről fel tudok ajánlani, ha elakadsz valaminek az utána járásában (konkrét info, könyv beszerzése stb.), csak írj és megpróbálok segíteni. És természetesen Nektek is küldünk rengeteg energiát és drukkot. ++++++++

Manó:
örülök, hogy otthon vagytok. Gondolom, Míra is várta már nagyon anyát. :) Mennek tovább a drukkok Nektek is. +++++++

Anna: de jó,hogy jöttél, még ha csak pár sor erejéig is. Örömmel olvastam, hogy jól vagytok :) derékfájás - na, az nekemis van :(

Tara: ne viccelj, miért vetnénk meg ezért? Mindenki úgy dönt, ahogy az számára a megnyugtatóbb, és egyikőnk sem mondhatja,hogy én döntöttem jól és a másik rosszul ... tudod, tegnap beszéltünk pont a toleranciáról, a más vélemények elfogadásáról és tiszteletben tartásáról :wink: :)

Képzeljétek hallottam ma Berni hangját telefonban. :D :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Ja, és ma vettem Mikulás-sapkát. Kezdődhet a fotógyártás. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Piciibo,örülök,hogy újra köztünk vagy,és sztem a legjobb helyen itt nálunk.Sajnálom,hogy így alakult,de Timi tökéletesen leírt mindent.Én is utána kérdezek,mert van egy-két ötletem,és megírom priviben,ha használható segítséget találtam nektek.
Ákos nagyon szép baba,és ahogy Anna is írta,a szívével annál inkább lát már most.Bízom a legjobbakban,és remélem most már többet jössz,és várjuk Ákosról is a friss képeket.

Anna,végre.Igaz nyulfaroknyira sikeredett,de a lényeg,hogy látunk,és jól vagy.Mesemasáról mikor mutatsz képet???

Manó,éljen a hazamenés.Remélem a hétvégén sikerül kipihenni magatokat,és visszaáll a rend otthon.

Tara,Marci is nagyot nőtt.Estére oltás elleni gyógypussz neki.

Nekünk az éjszakánk jó volt, megkönyörültek rajtam az égiek.11 kor aludt el Barni,2,5kelés,szopi,és alvás.Sikerült valamennyit pihennem.Viszont,most nappal csinálja ugyanazt,amit a múlt éjjel,de remélem,éjjel aludni fog cserébe.

Kép
v.andi

Kép

JULCSI NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!!
bex13

Sziasztok!

Piciibo örülök, hogy itt vagy velünk megint! Gratulálok Ákoshoz nagyon szép baba ő is! Igen, itt a helyed, ahol tudunk segítünk, ha másban nem itt kiöntheted a szíved! De Dorka tanácsát én is megkönnyeztem és igaza van! Bár lehet én sem lennék képes teljesen így látni, pedig annyira igaz. Krisztával is egyetértek. Nincsennek véletlenek és Ákos Titeket választott szüleinek!

Andi, Erika, Kriszta, Madar örülök a jó éjszakának, remélem ma is az lesz! :wink:

Lili nyűglödés nem jó. Nálunk fél 3-ig volt dumaparty. Szerencsére nem volt nagy balhé, csak társaságra vágyott. De mééééé pon éjszaka???

Süti sikerült enned? És mi finomat?

Lina, Peppino megint magatokról nem írtatok!

Anna, de örülök. Mesamasa ez édes! Képet szeretnénk!

Tara ne hülyéskedj, mi nem ítélkezünk. Ha Ti így éreztétek helyesnek, akkor rendben!

Rita, Tomi is mindig gyakorolja az új tudományokat! Sőt, a fejforgatást emeléssel minden elalvás előtt és ébredéskor is, ha hason van!

Megyek vacsit csinálni, később próbálok jönni.
bex13

Madar!

Gratulálok Julcsinak a szülinapjához! :):)

Picibo!

Én is emlékszem rád, gratulálok a kisfiadhoz! A lányok már mindent elmondtak előttem, kívánom, hogy minden a legjobban alakuljon a kisfiad életében.

Tara!

Mi is a H1N1 oltás mellett döntöttünk.
Én és a párom meg is kaptuk tegnap a szezonális influenza-oltással együtt. Eredetileg csak a H1N1-es oltásért mentünk, de ott meg a másikat is beadták, mi meg nem tiltakoztunk.
A nagyok iskolában-óvodában kapják a H1N1 ellenit, Dóri ugye nem kap, csak a legkisebb fiamon gondolkodok még.

Astrid

Kép
astrid

Bex,igen sikerült enni,mert kicsilányom megjavult és 3 óra 40 percet aludt a babakocsiban,majd evett,betettem a járókába...kicsi játéknézelődés után bealudt,még nem alszik mélyen...de MAGÁTÓL ALUDT EL....ennek annyira örülök!!!!!!
ééééés mézes mustáros csirkét ettem spagettivel....

sutimano76

Luca hangosan kiabál a forgónak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

kriszti:)))) dorka detto

KépKép
dorkamartini

Anna végre! :) :) Már hiányoztál nagyon! :)

Piciibo az is eszembe jutott, hogy érdemes lenne blogot írnod, ahova a lelkedet is kiöntheted, s biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül Rád találnak más Anyukák, kik szintén sorstársak. Nagyon jól tud esni a támogatás, a segítő kéz, még akkor is ha virtuális ;) Az sem mellékes, hogy így Te is tudsz esetleg segíteni másoknak. :) Épp ma du néztem a tv3-at, a házalakítósat, s ott egy látását elvesztett apuka volt ... s képzeld, golfpályát építettek neki, s nem látó golfosok segítettek nekik, meg mutatták, hogy golfoznak anélkül, hogy a szemükkel látnának. S elhangzott egy mondat, ami nagyon nagyon igaz: Attól, hogy vak, még lát.
S volt bent a műsorban egy olyan kisgyermek, aki születésétől fogva vak, s simán elvezetgette a becsukott szemű pasikámat, s megmondta, hol van bukkanó a járdán, meg hol vannak a mókusok s stb :) Félelmetes kisfickó volt :) :) :):):):) Olyan képességeknek vannak birtokában ezek a gyerekek, felnőttek, amikről a mezei látók, csak álmodhatnak ;)

Süti nyammmmmmmmmmm. Nekem ma gyümölcs napom van, most kivis-epres-banános-almás turmixot iszogatok. Persze tej és cukker nélkül :? :lol: :lol:

holnap valami sült halat ennék, tud valaki vmi tuti receptet?

vicger

Szerintetek ne legyek ideges???? Mit gondoltok hol van most Míra??? A gyerek ambulancián! :?
Már egész héten megy a hasa, mondogatja is hogy fáj a pocija meg a nunusa. Anyám elmondása szerint elég szagos a pisije... Ma csak nagy sírás árán tudott pisilni... ja és a héten többször be is ment neki. Így mikor mi hazaértünk öcsivel a kórházból, Robi ment el Míráért, mentek az ügyeletre, majd onnan beirányították őket a kórházba (ugyanoda ahol Ákossal eddig voltunk). Most várom, hogy hívjanak mizú....
HÁt én nemtom mi van, de ezt az őszt nem kívánom senkinek, amennyi mindenen már mi átmentük...

Bocsi, hogy megint csak magunkról, de kezdek ko lenni ettől a sok idegeskedéstől. :?

Kép Kép
manósziget

Luca... édes lehet ahogy kiabál!!!! :lol: :lol: :lol:

Picibo..
. de jó, hogy visszajöttél hozzánk.... Ákos nagyon szép kicsi fiú! :) Dorka pedig olyan jól leírta, hogy mi a teendő... :wink:

Julcsi... Születésednapján nem kívánok egyebet, szerencse kísérje életedet. Szerencse mellé még egyebet, sok sok vidám örömteli percet! Boldog születésnapot Neked!!!!

Tara... én nem ítéllek el... mindenki úgy dönt ahogy jónak látja... :wink: :wink: :lol: Marci pedig egy igazi kis húsgyuró lehet....

Süti..
. magátólvalóelalváshoz gratula!!! :lol: :lol: :lol:

Manó... dejó dejó, hogy otthon vagytok!!! hurrá hurrá... minden rendben lesz!!!! :) :) :)

Móka... te merre jársz???

Vera.
.. feladtam ma.... :wink:
vikiviktor

Manó... most olvasom mi történt Mírával... sok sok gyógypuszi a picilánynak... Neked meg hatalms ölelés és simi!!!!!!!!!!!
vikiviktor

Manó :( :( :( :( :( :( ++++++++++++++++++++++++++++

vicger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?