A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Mares, azért mondta, hogy "nem emel, nem cipekedik", hogy a 35. hét előtt ne induljon el :)

Fejésnél azért jóval kevesebb jön le, mint szopinál, úgyhogy nem elkenődni! Így is nagyon szép mennyiségek.

maccs01

Mares zsírozd le vele! Én megmondtam a tutit Áronnak: ha haza akar jönni és be akar kerülni a családba akkor alvás van :wink:
na de most komolyan: ha nem hasfájós és tele a pocakja akkor szerintem minden gyerek elvan és alszik. :D De tényleg nagy mákunk van vele, Bence még tőle is jobb volt. Áron kicsit nyugtalanabbul alszik a babakocsiban pl.

Brik az jó, hogy ilyen rendes, meg segít. De ha kell majd a pótlás (persze ne kelljen) akkor kell. Na enyém férj nem fürdet és nem cserél pelenkát ha elérhető közelségben vagyok. Minden mást rá lehet bízni :P

Babaimi sajnálom, hogy az infacol ellenére is fáj a pocakja. Nincs ötletem....esetleg valami homeós bogyó? Szerencsére nincs benne tapasztalatom, remélem ez így is marad.

királylány

Brik, ide nyugodtan írhatsz, látod, nem jársz egyedül a "cipőben" :):):)

maccs01

Babaimi, mi Chaomilla homeós bogyót is bevetettünk (vízben feloldva) az Espumisan, az Infacol és a Grapewater (vagy mi a neve - de nem ajánlom, Ricsi behányt tőle) mellett, és hol használtak, hol nem, mi négy hónapig szívtunk, aztán jött az ÁLOMGYEREK :):):), meg a nyugi, de addig... Remélem, hogy nálatok jobb lesz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.09.01 10:59-kor.

maccs01

Maccs oké úgy lesz. :-)

De azért a fiam is lehetne aktívabb, mert amikor szopiztatom, csak annyit eszik amennyi folyik a szájába, de utána amik hátul vannak azokat nem igazán szívja ki. Most próbáltuk úgy hogy lefejem a tejet és utána adok cicit, hogy kénytelen legyen szívni /gonosz anya/, de akkor meg ráncigálta a fejét és ordított, hogy semmi nem jön, pedig még volt benne.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Maccs köszi, úgy el voltam kenődve, most már sokkal jobb. Itt bőgtem én zizi:-))

Dia nekem szó nélkül cserél bugyit, sőt Álmosnál úgy volt hogy kakilt akkor engem eltolt a gyerek amikor már beszélt és csak apa cserélhetett bugyit:-))))
Bencénél is cserél bugyit, ha máshol vagyunk pl szülőknél, ott is simán kicseréli.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Maccs hát elkenődve nem vagyok 8)

királylány

Maccs: csak végre tudtam jókat jönni menni, bár többet feküdtem, de gondotlam még lehetek virgoncka kicsit ... persze aggódó anyukámnak és anyósnak nem mondtam el, még megijednének :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="brikancs"]
írta:
brikancs
De azért a fiam is lehetne aktívabb, mert amikor szopiztatom, csak annyit eszik amennyi folyik a szájába, de utána amik hátul vannak azokat nem igazán szívja ki. Most próbáltuk úgy hogy lefejem a tejet és utána adok cicit, hogy kénytelen legyen szívni /gonosz anya/, de akkor meg ráncigálta a fejét és ordított, hogy semmi nem jön, pedig még volt benne.

Brik

mintha csak magunkat látnám... :roll: :wink:

Kép
gtunde75

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Én lefejem és úgy adom neki. Nem tudom szoptatni csak kínlódik a cicin, feleslegesen nem hergelem semőt, sem magamat.
[/color]

na, ezen meglepődtem! tökre azt hittem, hogy szoptatsz... mondjuk most már én is azt csinálom, hogy ráteszem cicire, amíg nyugodtan eszik... kb 60-80 grammot, aztán melegítem az előző fejésből a maradékot... eccerűen nincs idegem a hisztijéhez... így viszont nyugi van és cici is van...

Kép
gtunde75

Tündi én is úgy csináltam eddig, csak most hogy fáj előbb fejek aztán szoptatok, de szerintem visszaállunk mi is, hogy szopi és az előző fejésből maradtat adom oda. Az úgy jobb volt nem volt sírás szegénykémnek.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Tündi: ezek a kis bentlakók milyen kis gézengúúúúzzook :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Tündi olyan szinten hergeli magát, hogy az csuda! Bencét sem tudtam szoptatni. Egyszerűen nem tudja bekapni a mellbimbómat... :( :? Ez van. Viszont van 3-4 óra nyugi két eteés között :D

királylány

[quote="maccs01"]
írta:
maccs01Melisch, szép nagyon a kislányod, csini fülbevalója lesz mi? Nagyon jó a fejformája, tökéletesnek találom.
Ja, anyum meg a szeretet, nem lehet 1 lapon említeni. Én csak azért lettem, mert az apám gyereket akart…, az öcsém meg azért, mert én meg kistesót… Ő nem akart gyereket és tényleg nem is való neki.

Maccs köszi a dicséretet, minden anya szíve hízik ilyenkor :oops: :lol: Fülbevaló ez ideiglenes, keresztelőre betesszük a másikat (persze azt is mama vette :lol: )

anyud.......sajnálom :cry: :cry:

na eddig jutottam, bogaram felsir, cuklik, rotyizik jobb ha ránézek, később lehet jövök

Kép
Kép
melisch

Brik, 3 gyerkőcöd van, szóval teljes mértékben aláírom, hogy nem könnyű, de nagyon szép!

Huhh, hozzánk ma jönnek fél4-4 között családlátogatni bölcsődéből és szalad a lakás. Behalok, tök rendetlenség van még, este jövök, pussz.

maccs01

Melisch, nagyon klassz kis nő az anyukád!

maccs01

Kezdek lassan megfagyni :cry:
Olyan 18-19 fok van most itt... már bekapcsoltam itthon a hősugárzót :oops:

Évi
Lehet, hogy egy fejlődési ugrásnál tartotok! Vannak olyan időszakok, mikor hirtelen megugrik a tejigény...és a gyerek nagyon jól működik...gyakoribb szopival csinálja magának a tejet!!!!
Amikor ébred Tomi a letevés után, nem elég, ha megsimogatod? A mély alvásból kb. 20-30 perc múlva egy felszinesebb alvásba jut...akkor bármi ébresztően hathat... egy hirtelen mozdulata, éhség, zaj...próbáld kitapasztalni, hogy neki mi a jó!

Babaimi
Mi a baj? Hátha tudunk segíteni????
Lehet, hogy én csinálom rosszul, majd évek múltán elválik, de én sokat felveszem Katust :oops:
Mi szeretünk úgy sziesztázni, hogy Katus rajtam, mellettem alszik... :oops:

Brik
Gyönyörűségem :lol: :lol: :lol:
Kevesebb tej: nem elég Bencének????
Nyugi!!!! Ne stresszelj, az a legnagyobb ellensége a tejnek!!!! Éhen nem fog halni Bence, ha nem lesz tej, kap tápszert... azon is egészséges gyerekek nőnek fel!!!!
Ha száraz az nem jó, akkor könnyebben bereped: nagyon jó a lanolin
http://www.bababoo.hu/termekek/medela_8 ... a_PureLan&
http://patikaszentanna.hu/index.php?p=o ... 1000063795
Párodnak egy virtuális seggberúgás, ha még ő is stresszel!!!!

Mares
Nem jelent igazából semmit!!!!
Még akár túl is hordhatod Gergőt! :wink:

Laktoherbtől lehetnek hasfájósak a babák!!!!

Kevés tej
Biztosan kevés???? Nem elég a gyereketeknek????
Egy idő után beáll a kereslet-kínálat egyensúlya!!!

Barbcsi
Könnycsatorna-szűkület: Katusnak az átfecskendezés segített... azóta szép a szeme :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia utólag BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!
Kép

Kép
Kép
melisch

Már vasárnap óta nem voltam, öcsémmel beszéltem, majd olvasgattam mire bejöttem a kicsikémhez, pirosra sírta magát én meg nem hallottam, férjem sem. Nagyon megszégyelltük magunkat, "ronda szülők vagyunk" azóta nem hagyjuk magára, így neten sem voltam. Most kaptam tőle a mobil netet.

Visszaolvastam, nagyon szépek a kicsikék!!!!!!

Schopin gratulálok neked is!!!!!!!

évi ne aggódj, nekem is nehéz volta az elején, pedig volt segítségem, de fáradt/kimerült voltam. Aggódtam tejcsi miatt is, meg mindenért, majd lassan összeszoktok és meglátod minden kialakul.

Mi is hasfájósak vagyunk délután van a cirkusz 3-6 között és éjjel 11-2 óra között. Máskor cici és szinte azonnal alvás.

Na megint megébredt etetnem kell folyt köv

Kép
Kép
melisch

Melisch köszönöm szépen! :wink:
Hasfájás :( nem jó...

Áronnak is csipásodik a bal szeme, drnéni azt mondta törölgessem vattával, nem ír neki még semmit. Mondjuk annyira nem gáz, van amikor alig olyan neki a szemecskéje.

Szundikáltam egyet. Áron a kiságyában aludt/alszik , Bence mellettem nézte a mesét... :D

Ircsi itt is piszok hideg van! :twisted: Ma nem voltunk lent sem, nem is megyünk már, mert olyan szél fúj, hogy az embertelen :twisted:

királylány

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Huhh,de gáz napunk van.Tomi egyszerűen letehetetlen.Elalszik mélyen a vállamon,leteszem,20 perc és pörög. Volt már hogy elég volt hogy rátettem a kezem vagy megsimogattam,de a mai nap nem ilyen,egész nap dajka...evésnél eszik egyik ciciről,bealszik,leteszem,1 óra múlva ordít a ciciért megint. De most du.pl.megmértem,egyik cicin bealudt,cuclizott rajta,20 gr-ot evett belőle!! Ennek nincs értelme...
Cumi kérdést rövidre zárta,öklendezve kiköpte mindhármat amit próbáltam,volt anatómiai,cseresznye cumi,mind 0-ás,de nem kellett neki.
Most apája dajkálja de az se állapot hogy ő hazajön és kapásból jön a 2.műszak ringatással,mert ezt nem lehet bírni.
Pihenőszék se jó neki,semmi se...ma nagyon nyűglődünk :(
És holnap egyedül leszek vele :?
Még sétálni se lehet kimenni,annyira fúj a szél.

Brik nagyon szép a kisfiad.

Bévi?

Dia,és ugyanez volt Bencével is?(szopi)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Olyan ártatlan feje van ám Tominak :D
Biztosan a front is hatással van rá. Lehet holnap meg mintagyerek lesz. :wink:

Évi igen, Bencénél ugyanígy jártam a szopival. Különbség annyi, hogy ő cumizott rajta 10 percig, de szívni nem szívta... :roll:

királylány

Vacsorázni kellene, de nem tudom mit ennék.... :roll: :?

királylány

Évi sajnálom, szegény Tomika :cry: :cry: ma Petra is nyűgös, de nem sírt sokat. Ma mi is férjemmel ketten voltunk estig. Etettem, elszunnyadt, ébredt hamar. Szerencse imádja a cumit így be a szájába és elvan magával (ha nem fáj a kis hasa, mert akkor nem kell neki) bele-bele alszik. Vendégeink is voltak hallgatott, aztán mikor rázendített megetettem. Most megint alszik, ki tudja meddig, bár már hazaért mama, lesz ki dajkálja :lol: éjjel aztán tuti megint nem lesz alvás.

Cumi ha nem muszáj nem adom neki, mert nagyon elrontotta az evést is. Mivel védővel eszünk azt is cumizza és elvan a cicivel :evil: kell költsem. Az éjjel megint síros volt, cumi a szájába na de erre az evés keserves volt. A pizsamám a mellem alatt tiszta tej volt, kezemen + a nyálazója csuron tejes, nem tudom mit csinált gondolom cumizott és kifolyt a tej a szájából. 2x majd megfúlt hát már védő nélkül is adtam neki cicit :roll: persze nem nagyon kellett neki nyafogott.

Dia sajnálattal olvastam Bence gondolatati, remélem mára már nem látja ilyen vészesnek Áron jelenlétét és rájön, hogy mindkettőt egyformán tudjátok szeretni.

Brik jobbulást!!!!

Limo neked is!!!!

Csillag kitartás!!!!!!

Mares pocakfotó???

Bekri milyen az új lakásban, megszoktátok már??

Itt is hideg van, mi sem voltunk sétálni ma esik az eső :evil:

Kép
Kép
melisch

Évi lehet, hogy érdemes lenne minden etetésnél mérned, mert nem csoda, hogy nem alszik 3 órát, ha 20 grammot eszik... az nagyon kevés, és persze, hogy hamar újra éhes lesz! :?

én a magam részéről nem nagyon látom ezt a kereslet-kínálat kialakulást... eddig egy olyan nap volt, hogy egy cicivel tudtam termelni 100-120 grammot, a többi napokon csak 2 cicivel... és akkor se jön össze mindig ennyi... nem tudom ez mitől függ... próbálok erőmön felül enni (már hányingerem van néha...), fejek minden etetés után (na jó, éjjel nem mindig...), tolom magamba a vizet ezerrel (napi 3 litert), még tejszaporító teát is iszogatok, pedig arról próbálnak lebeszélni...

az elején olyan optimista voltam, hisz olyan szépen indult... aztán elkezdett apadni... :(

Kép
gtunde75

tényleg Évi nem Te írtad, hogy szoptatási tanácsadó segítségét kéred? azzal mi a helyzet? megvolt már? segített? én is gondolkozom rajta...
itt találtam egy pécsi csajt, aki kijön házhoz:
http://www.ibclc.hu/elerhetoseg

Kép
gtunde75

Melisch ezeket akkor mondta amikor mi a kórházban voltunk, na meg amikor még Áron a pocakomban volt. Azóta semmi ilyet nem hallottam tőle. nem vettem észre semmiféle negatív változást. Jövő héten kezdi az ovit. Megígértem (régebben) neki, hogy péntekenként elhozom délben őt.

Tünde hátha csak valami átmeneti ez a dolog....(evést ne is mondd, most is itt kínlódok, hogy enni kellene, de nem kell meg nem is tudom mit ennék :? )

Nagyobb gyermek tiszta, épp vacsit készít magának én nem tehetem be alábam a konyhába :P

Kicsi még alszik, majd nemsokára ébresztem...

Apa is jön kb egy óra múlva....

királylány

Tündi igen,de ha bealszik,akkor hiába tömném meg tápszerrel is,kiköpné..tegnap este a lefejt tejjel próbáltam hozzápótolni,köpte ki folyamat...és nem hízna ha nem enne eleget,én bízok benne hogy a 20 gr.csak egyszeri nem evés volt...most meg fogom mérni az esti evést is :(
Nem leányálom ez az egész.Én is optimista voltam,ilyenkor elbizonytalanodom.

Melisch nálunk ez rendszeres ha védővel etetek,folyik el alatta a tej,a kezemen csurog végig utálom :evil: :evil:

evilany

Csajok!
Lazítsatok kicsit!!!! Tegyétek el azt a mérleget!!!!
Fejlődik rendesen a gyerek? Pisil rendesen? Rugalmas a bőre? Nem száraz nyelve, a szája? Egészségesen csillog a szeme?
Ha igen, akkor eszik eleget... Nem a ml-k a lényegesek! A számk bűvöletében éltek, stresszeltek folyamatosan... az a legnagyobb ellensége a tejtermelésnek!
3 órát aludni????
Ha 3 óránként eszik a gyerek
-30-40 perc evés
-10-20 erc böfi
-10 perc pelenkacsere
Ez már kb. egy órányi tevékenység... akkor már csak kb. 2 óra van a következő etetésig....

Katus délelőtt és délután alszik 45-50 percet, ebéd után alszik hosszabban, max 2-2,5 óra...

Évi
Mikor szokott aludni Tomi? Hogyan telik egy napotok? Próbálj meg 2-3 napot lépésről-lépésre leírni!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bocs a betűhiányokért, de most a netbúk van nálam és ezen olyan kicsik a betűk... :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vacsorakérdés megoldva: Bence csinált nekem szendvicset :lol: A kis drága. Volt rajta: sonka, párizsi és szalámi, mindenből 1-1 szelet és a kenyeret megkente nekem vajjal, mert ő nem mindig eszi vajasan. :lol: Most őszintén....nem imádnivaló??? :lol:

királylány

Ircsi 3 órát aludni :arrow: természetesen úgy étettem, hogy 3 óránként enni... igen, ez valóban kb csak 2 óra alvás... (bár ha jobban belegondolok, enyém baba most pont több, mint 3 órája alszik... fél 4-kor kezdtük az előző etetést, és most 8 óra van... bár nem néztem, hogy mikor aludt el, de biztos nem húztuk sokáig...)

Kép
gtunde75

Dia Ééééééééééééééédes!!! :lol:

Kép
gtunde75

Dia tünemény gyermeked van:-)

Ircsi még egyenlőre elég a 100 Bencémnek:-) De du már csak 95-t tudtam fejni. Most eszik 110-et aztán nem fejek este ha fel kell szoptatok:-)) Remélem lesz mit:-)) Vagyis igenis lesz mit, miért ne lenne!!!:-) Holnap meghozzák a kenőcsöt a lanolinost ide a gyógyszertárba. Du már kenegetem, addig kell csak kibírnom. Ircsi hamar meggyógyítja a cicit?

Évi köszi a dicséretet!!! Tomika tünemény:-)))) Nagy kerek szemekkel néz, imádnivaló:-))

Estére megittam a sört, meg ami volt teám, meg a homeo még késöbb, csak lesz valamelyiktől, ha nem megrendelem a bogyókat.

Nálunk az összes pasi alszik:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Dia
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sok-sok puszi Bencének!

Tünde
Én felkeltettem volna már :oops:
Ha most lyen hosszan alszik, akkor mi lesz éjszaka?
Közben fejtél? Tejtermelésnek az ilyen hosszú kajaszünetek nem tesznek jót!

Mi éjszaka alszunk olyan 4 órákat kaja nélkül...

Így nem hiszem, hogy Zoénak kevés lenne kaja... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Mi tegnap este 9kor feküdtünk le és 4kor kelt. Este 8kor szopott tegnap és utána 4kor. Este 100-t evett ezek szerint elég volt Bencémnek?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik
Bence nem éhező kinézetű :lol: :lol: :lol: :lol:
Nyugalom... rendszeres szopi, vagy fejés... nappal legalább 3, éjszaka 4 óránként...
Nekem nagyon jó krém... már kentem terhesség alatt is cicimet, így finom, puha a bőr...

Tejszaporításra: Ha tényleg gond van... 7-5-3-1 ercig fejni felváltva a ciciket...

Fejés, szopi előtt lehet meleg borogatást tenni a cicire, könnyebben indul meg a tej.
Ha nehezen indul meg szopinál a tej, ehet néhány ml-t kifejni, és úgy cicire tenni a gyereket...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="brikancs"]M írta:brikancsi tegnap este 9kor feküdtünk le és 4kor kelt. Este 8kor szopott tegnap és utána 4kor. Este 100-t evett ezek szerint elég volt Bencémnek?

Éheen biztosan nm aludt volna... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi igazad van:-)

Próbáltam a borogatást, de képzeld az infralámpa jobban beindította a tejet. Van hogy reggel kézzel fejek, mert akkor még teli a mellem teljesen:-))

Én éjszaka nem fejek:-(( Alszom már ha hagynak, e reggelre olyankor tejes a ruhám. Napközben van kevesebb tejem, főleg így du, estére.Ezt a 7-5-3-1 percet nem próbáltam még.

Hát igen nem csicsikálna ennyit, de az is lehet jó a tejem minősége.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Mennem kell, fel kell vinnem a gyerekeket az emeletre:-))

Jó éjt mindenkinek!

Sok puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Ez a nap maga volt a pokol....
Gyermekem ma aludt max fél órát összesen... :(
Amúgy üvöltött...de nem a hasa fájt, nem volt éhes, annyira fáradt volt, hogy nem tudott elaludni.... ilyet....
Most kapott cicit 7kor azóta alszik, de fél8kor kellett volna fürdeni, de nem ébresztem fel, had aludjon.
Most itt fekszik mellettem az ágyban mózesbe, ahogy nézem mozgolódik...., de még alszik....

Évi teljesen átérzem a mai napodat.....

-Volt babazene hallgatás (komolyzene, kicsit megnyugodott, de nem tartott sokáig)
-Volt babakocsiba tologatás
-Ment a gőzös kanizsára, sétáltunk-sétáltunk...
-keringőztem vele (ezt élvezte, de beszédültem)
-kiálltam vele az erkélyre

Szóval volt minden, persze éjjel se aludt, így rosszabbul érzem magam mint a mosott szar.....

Réka ma:
52 cm (+ 2 cm)
3130 g
(+ 130 g születési súlyhoz képest)
(+ 350 g hazajövetelhez képest)
(+ 560 g a legkisebb súlyához képest)

Nem mérem az evést minden alkalommal, de általában 80-100 g-t eszik egyszerre....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Na Clarika akkor kezet foghatunk :? biztos vmit éreznek a babáink itt Pécsett :lol:

Tündi,köszi a címet,ez vajon ingyenes?(tanácsadó) Végülis én azért nem hívtam mert a védőnővel megbeszéltünk mindent.De most h.védő nélkül szoptatok,lehet mégis hívni kéne,mert Tomi sokszor tök gázul veszi be a cicit,és fáj...
Egyébként a 8 órás etetésnél 80-at evett,be is ájult most,remélem így is marad kicsit.

Ircsi,hát mondasz valamit...Tomi reggel a hajnali etetés után ált.már nem alszik vissza...akkor ringatom,beszélgetünk...elalszik a vállamon,akkor én is is szundítok kicsit,kanapén ülve pl...aztán eszik,délelőtt ringatás,de annyit amennyit Katus,Tomi is alszik,csak ő kézben...ha leteszem,30 perc és ébred. De eddig minden du.aludt egy viszonylag hosszabb időt,tegnapelőtt 12-15-ig,tegnap 13-16-ig,ma mondjuk 12-14:30-ig. Eszik,"játék" alvás helyett ringatás...fürdetés,evés,akkor ha jól lakik,elalszik,és az éjszakák pedig a tegnapi kivételével jól telnek.(felkel 2 és 5 körül enni általában)

evilany

Én ebbe a 7-5-3-1 perc fejésbe belehalnék.Nagyon utálok fejni,fáj,és max 10-20 ml-k jönnek le :?

evilany

Sziasztok!

Lányok! Én teljesen egyet értek Ircsivel!!!! Nem szabad a mérleggel és súlytáblázatokkal stresszeltetnetek magatokat!!! Minden baba más és más!!! Más mennyiséget eszik, más mennyiségtől lakik jól, más ütemben hízik, van, hogy egyik héten többet, míg a másikon kevesebbet! Ez így van rendjén!!! És ha nem kel fel 3 óránként szopizni? Hanem egyszer mondjuk 2 óra múlva, egyszer meg 4 óra múlva? Nem svájci órák! Amikor éhesek, akkor esznek, nyilván nem aludnának olyan jól, ha nem lennének jól lakva!!! Igen, a legfontosabb, amiből meg tudjátok állapítani, hogy rendesen eszik-e, amit Ircsi is írt!
És: a tejtartalom még a szoptatások alatt is változik: az anyatej zsírtartalma délben a legmagasabb! Idéznék megint a könyvből:

"Sajnos arról sem tájékoztatják az anyákat, hogy bizony nem minden szopáskor van ugyanannyi tej, és persze a kisbaba sem mindig ugyanannyit iszik. A szakkönyvek szerint az első öt perc elteltével az addig vizesebb állagú anyatej zsírtartalma akár a háromszorosára is nőhet! Talán ezért is ismeretes számos olyan eset, amikor az anyának temérdek teje van, a kisbaba sokat szopik, de mivel csak néhány perc után érkezik a sűrűbb, zsírosabb állagú tej, a baba gyomra már megtelt, mire odaér; így nagyon hamar éhes lesz megint (de persze az is lehet, hogy csak a cicin szeretne pihegni egy kicsit). Érdemes ilyenkor lefejni egy kicsit szoptatás előtt (ez a tejmennyiség növeléséhez is hozzájárul), de ne túl sokat, hogy maradjon elegendő a babának. Ha ezzel a módszerrel a csecsemő jóllakottabban fejezi be a szopást, és később kér újra enni, akkor bizonyosan a tejtartalom változás miatt volt a probléma. NEM SZABAD AGGÓDNI, HISZEN EZEK CSAK ÁTMENETI IDŐSZAKOK, és ha az édesanya kitart, és figyel kicsinye jelzéseire, nemsokára beáll a napirend, és akkor jóval könnyebbé válik az élet."

"A kisbabák napi, heti ritmusa változékony. Rendszeres, gyakori szoptatással életben tarthatjuk a tejtermelést és a tejcsatornáknál jelentkező problémákra is kevesebb lesz az esély. A legtöbb esetben már néhány nap elteltével felismerhetővé válik valamiféle ritmus, noha ezt még nem vehetjük hosszú távon is kiszámíthatónak. A lényeg, hogy minden változhat még, csak a tej megmaradjon! A szoptatás ideje egy alkalom során nagyjából 20-45 perc, az időtartam kezdetben kevesebb, majd várhatóan egy kicsit több lesz. A védőnők általában 15-20 perces szoptatást javasolnak, de ez egyénenként változó, ráadásul a picik szeretnek "csak úgy" nyammogni is, illetve könnyen elalszanak az édesanyjuk mellén."

folyt. köv.

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok, jó reggelt!

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbaba
Tünde
Én felkeltettem volna már :oops:
Ha most lyen hosszan alszik, akkor mi lesz éjszaka?
Közben fejtél? Tejtermelésnek az ilyen hosszú kajaszünetek nem tesznek jót!

fejés: előre nem tudom, hogy mennyit fog aludni... mégis mikor fejjek? ha lejárt a 3 óra? és ha negyed óra múlva felébred, akkor nem tudom cicire tenni... ez sztem kivitelezhetetlen, vagy bekockáztatom, hogy ha felébred lehet üvegből kell kapnia a lefejtet, mert a ciciben fél órával a fejés után még nincs tejci...legalább is nem sok

keltés: tegnap előtt is pont ez volt, egy órán keresztül ébresztgettem (tv bekapcs, villany fel, simogatás, szólongatás, zajok körülötte, apával hangos beszélgetés, böködés...), de semmi...

tegnap este végül is ébredés után fürcsi, fél 9-kor kezdtünk enni... szopizott 90-et, majd sírt, és kért még, hát pótoltam... akkor meg sok volt és fájt a poci, játék, meseolvasás, ringatás, mellkason alvás után kb fél 11-kor tettem a kiságyba, és 3-ig aludt

Kép
gtunde75

Dia, cuki a kisfiad ezzel a szendviccsel :)

Egyet értek Ircsivel, nem kell annyit mérni a gyerekeket. Asszem nem írtam még, de én úgy szoptattam,hogy ha Eni bealudt szopi közben, még elkezdtem cirógatni az arcocskáját, állát, fülét és sok alkalommal szopott tovább ezután, kicsit felébredt rá. Aztán mikor újra elaludt, és szerintem még mindig keveset evett, akkor büfiztetni felvettem a vállamra - olyankor általában felébredt - és ment tovább a művelet, míg aztán ébreszthetetlenül elájult kaja közben.

Tény, hogy előfordult ezzel a módszerrel, hogy túletetettem és büfinél sok kaja visszajött, a felesleg, én mégis megnyugodtam.

Tej sem egyforma, van, akinél sokkal zsírosabb, és már kisebb mennyiségektől is jóllakik a baba, másnál meg hígabb, ezért nagyobb mennyiséggel érhető el ugyanaz. Ezért a mennyiségeket semmiképpen ne hasonlítgassátok másik anyukához!

Nekünk ma nagyon rossz éjszakánk volt. Enikőnek éjfél körül kipattantak a szemei és sírt-sírt-sírt, úgyhogy vele aludtam. Mikor szökni akartam, akkor felébredt, ezért most nagyon fáj a hátam a matractól (reggel ötkor raktam csak be onnan a kiságyába, addig mellettem aludt). Ilyen csak akkor van, ha beteg, de most kutya baja. Most fogom felébreszteni, mert hagytam tovább aludni emiatt.

Ricskó már tegnap elkezdte az ovit, a héten hazahozom ebéd után. Eninek hétfőtől bölcsőde, 9 fő lesz a csoportjában (vele együtt), ami szuperjó. Tegnap itt volt a két dadus családlátogatáson - egyikük ugye, aki bébiszittel nálunk -, nagyon jó fejek, remekül eldumáltunk, bevittem az ikeás gyerekszékeket Eni szobábjába magunknak, a gyerekek ott legóztak körülöttünk szőnyegen és ment a csevegés. Nagyon optimista vagyok a bölcsődébe szoktatással kapcsolatban, majd megírom, hogy sikerült :)

maccs01

Írtam egy hosszút és elszállt. :evil: :evil: Na majd később újra megpróbálom, most felébredt a kisfiam.

Maccsal is egyetértek!!! :wink:

Dia! Adj helyettem is puszit Bencének, hogy ilyen kedves, édes volt és csinált neked szendvicset! :wink:

Ircsi! remélem nekünk ezzel a masszírozással, vizes vattával elmúlik a könnycsatorna-szűkület.

Most sokat olvasok a babák alvásáról, és keresek meséket, mondókákat, verseket, énekeket, játékokat, mert nappal egyre többet van fent és nézelődik, egy ideig elvan egymagában, de aztán teljesen természetes módon igényli a társaságunkat. :) Úgy érzem, egyre nyitottabb a világ felé, egyre érdeklődőbb, élvezi ha valami újat mutatunk neki, szeret "tanulni", nagyon figyel ránk és a körülötte lévő tárgyakra. Pl. egyre többet nézegeti a körülötte lévő tárgyakat vagy a függönyt, vagy bármit, amit épp érdekesnek talál. Figyel a hangok irányába, keresi az arcunkat és nézegeti is, és ha valami furcsa grimaszt vágunk, akkor csak néz nagyra nyílt szemekkel. :D

Na tényleg megyek. Még igyekszem jönni. Szóval lányok, a tejcsi miatt csak nyugi!!! És tegyétek már el azokat a mérlegeket!!! Mi már csak heti 1x súlyellenőrzésre használjuk. Tegnap 4330 g volt pucéran. :wink: :roll:

Kép

Kép
barbcsi

LÁnyok: én csak kapkodom a fejemet, jegyzetelek, lementek és próbálom elraktározni, hogy majd pár hét múlva én is tudjak valammit hasznosítani ebből.. persze rajtam a para, milyen lesz GErgő milyen leszek én és milyenek együtt... de látom ti sem adjátok fel!!!!!

Hajrá csajok, csak jobb lehet mindenkinek!!!

Kép - tegnap pocak...

Maccs: grat hogy jól sikerült a látogatás... :)

Ircsi: akkor nem aggódok... csak tudnék már rendesen többet enni, nem megfulladni kaja után.. meg egyébként ha kapnké levegőt az milyen jó is lenne :) de sebaj, minden jó ha jó a vége és az is lez!

Évi: jaj, Tomika annyira édes... :)

Tündi: ez nem semmi hogy ZOé így nem akart kelni máskor meg magától is megy :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?