A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

[quote="scooper"]m írta:scooperost tanulmányozom a kenyér-kifli-zsemle sütés technikáját. Olcsóbb, ha itthon megcsinálom. 1 kiló kenyér itthon kb 100 forintból jön ki. 16 zsemle kb. 150-160 forintból, a 24 kifli szintén :shock: Jó, plusz a gáz, amiben sütöm, de az elenyésző
,,ha könnyű elkészíteni akkor kérem a receptet!!!!kössz

sutimano76

[quote="s.vera"]S írta:s.veraziasztok!

Lina: Zoé is elég zizi, egy idő után már semmi sem jó, most erre nyugodott meg:
http://www.youtube.com/watch?v=1kCt5tVTpbs

Rita. ezt a könyvet hol lehet venni? mert amit én néztem tiny love-ot nem lehet kapni már sehol sajnos, Bibi próbál nekem szerezni, de postaköltséggel elég drága. A manduca hordozót ti hol vettétek, vagy rendeltétek vhonnan? Honnan? nagyon tetszik, lehet beruházunk egybe mi is.

Ezt már én is próbáltam,de nagyon úgy tűnik,hogy Vikit semmi nem köti le.Próbáltunk már MINDENT!Tényleg mindent.Egyedül kézben van el,de úgy meg nem tudok tőle csinálni semmit.
Vendég

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76
[quote="scooper"]m írta:scooperost tanulmányozom a kenyér-kifli-zsemle sütés technikáját. Olcsóbb, ha itthon megcsinálom. 1 kiló kenyér itthon kb 100 forintból jön ki. 16 zsemle kb. 150-160 forintból, a 24 kifli szintén :shock: Jó, plusz a gáz, amiben sütöm, de az elenyésző
,,ha könnyű elkészíteni akkor kérem a receptet!!!!kössz

hát a kenyeret meg a zsömit nem nehéz, a kiflit sem, csak az inkább macerás.... minnyá megkeresem....

KépKép
Kép
scooper

Kenyér (kb 1 kiló)
Hozzávalók:
57 dkg
finomliszt

3 dkg
élesztő

3 dl
Víz

2 dkg

Elkészítés sütőben:

1. élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd hozzáadunk 1 evőkanál lisztet

2. 15-20 percig meleg helyen letakarva tartjuk a kovászt, amíg felfut

3. nagyobb edénybe kiöntjük a lisztet és hozzáadjuk a sót majd a kovászt

4. összegyúrjuk a tésztát, ha összeállt ököllel dagasztjuk, közben folyamatosan hozzáadjuk a langyos vizet (a tészta állaga akkor megfelelő, ha kezünkről és az edénytől elválik)

5. langyos lábosba vagy edénybe helyezzük a tésztát, tetejét meghintjük liszttel és konyharuhával letakarjuk

6. 35-40 percig állni hagyjuk a tésztát, majd újból átgyúrjuk

7. tetszés szerint formázzuk a tésztát (kerek, ovális, stb.) sütőlemezre helyezzük és ismét állni hagyjuk 30 percig

8. sütőt felmelegítjük 250°C fokra, a sütő aljára hőálló tálba vizet rakunk (ezzel biztosítjuk a gőzt)

9. mielőtt behelyezzük a tésztát a sütőbe vízzel átkenjük és a tetejét tetszés szerint bevágjuk

10. 15 perc sütés után ismét átkenjünk vízzel a kenyeret és kivesszük a sütőből a vizes tálat

11. visszahelyezzük a kenyeret a sütőbe, amelynek a hőmérsékletét 230°C fokra csökkentjük

12. kenyerünk akkor készült el, ha a teteje szép pirosra sült
Ügyeljünk arra, hogy az előkészítési folyamat során langyos vizet és előmelegített edényeket használjunk

KépKép
Kép
scooper

zsemle:
50 dkg liszt,

2,5 dkg élesztő,

2 tojás,

5 dkg vaj,

2 dl tej,

1 kiskanál só

Elkészítés:
Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vagy 16 részre osztjuk, kis labdákat formálunk belőle, és megkent tepsibe helyezzük. Átkenjük tojással, még 30 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük, megszórjuk tetszés szerint szezámmal, köménnyel vagy mákkal. Közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.

KépKép
Kép
scooper

a kiflireceptem oldala sajna másolás mentes, én is kézzel írtam ki:

http://www.kulinarisvilag.hu/hun/recept ... agos-kifli

KépKép
Kép
scooper

[quote="s.vera"]S írta:s.veraziasztok!

Lina: Zoé is elég zizi, egy idő után már semmi sem jó, most erre nyugodott meg:
http://www.youtube.com/watch?v=1kCt5tVTpbs

ezt éneklem neki, nálunk is bevállik :lol: csak szegény gyereknek rémálma lesz a hangomtól :?

KépKép
Kép
scooper

köszi Scoop,megpróbálom!!!!
Noncsi nyálcsorgatása....pedig sztem egyik se jó pasi....na mindegy még jó hogy nem egyféle az ízlése mindenkinek!!! :lol:

Lina,nincs valami amival magadra kötöd????nekem akkor már legalább 1 kezem szabad lett.. :lol: tudtam enni :lol:
Vikinek nyugipuszit küldök!!!lehet,az eső miatt ,a szél miatt,én olyankor nagyon sokat szertegetem,illetve nálunk a pelenkázó a tuti nyugi hely....

Andi,én bunkó,még meg sem köszöntem a linket,pedig iziben eltároltam,mert valszeg innen lesz a kariajándék a családnak!!!
Ja és kérj jutalékot az innen küldött vásárlók után :lol: :lol:

sutimano76

Rita,köszi....Berni is csak függőlegesen szeret lenni....ezt nem értem hisz vizszintbe kajál,én a helyébe azt is szeretném!!! :D

sutimano76

én is énekelném,mert a szöveg meg van,de nem tudom a dallamot és most nem jó a számítógép hangja :cry: :cry: :cry:

sutimano76

én nem szoktam magammal cipelni, ha nyűgős, nekem meg dolgom van. Sajnos meg kell tanulnia, hogy nem az van, hogy nyekken egyet, én meg rohanok. Sajnos ha dolgom van, akkor várnia kell. Pl nem fogok otthagyni a húst, ha épp elkezdtem felvágni, vagy a hagymapucolást, ilyesmi. Persze nem az jelenti, hogy órákig üvölt, de 5 perc még nem a világ. És mivel anyósom dolgozik, meg apa is, nincs aki most megcsinálja helyettem

KépKép
Kép
scooper

hang problémák nálam is vannak, én régebbről ismerem ezt

KépKép
Kép
scooper

Scooper: Mi is énekelgetjük Zoénak és lehet , hogy vannak rémálmai is. :shock: Ma is sírva ébredt!! :shock: :lol:

KépKép
Kép
s.vera

látom mindenki családol........ de jó nektek..... enyé, apa csak holnap este jön haza

KépKép
Kép
scooper

[quote="s.vera"][ írta:s.verab]Scooper: Mi is énekelgetjük Zoénak és lehet , hogy vannak rémálmai is. :shock: Ma is sírva ébredt!! :shock: :lol:

:lol: csak nem az énekléstől... :shock:

KépKép
Kép
scooper

holnap megyek be az önkormányzatba rendkívüli gyermekvldelmi támogatásért...ha a romák felvehetik minden zokszó nélkül, akkor én is. Kíváncsi vagyok, megadják-e, mert jövedelem igazolás kell hozzá, amit anyósom nem kap, mert csak dec20ig szól a szerződése okt 15től. Szezonális kórság. Apa meg ügye hivatalosan nem dolgozik, mert most lépett ki, mert kiderült, hogy nem volt bejelentve..tök szívás....

KépKép
Kép
scooper

velem lesz tele az oldal......hol van mindenki? :cry:

KépKép
Kép
scooper

Sziasztok Istennők!

Hát 2 részletben kell reagáljak, annyit termeltetek :D

Meleg front van, babóm szupernyűgi, és még a pocakja is fájt ma valamitől… Infacolt már 2 hete elhagytuk teljesen.
De amúgy jól vagyunk!!! Éjszaka szerencsére még mindig alszik. (kop kop kop)

Vicger, mézeskalácsok nagyon profik!! Tök ügyi vagy… én sütni egyáltalán nem tudok :(
Szennyes nálunk is csurig mindig :D

Anna, vendégeskedés, hűűűű, nem semmi!!!! Le a kalappal!

Viki, az egy napi rendszer azért, amit leírtál, nem?? Mosolytól olvadok! Zitát meg kell zabálni!!! Hatalmas szemű, nagyhajú kiscsaj!! :D A keze irtó édes!

Timi, teáskanna :lol:
Mensi :(
Az a könyv engem nagyon érdekel, szerintem bejátszok egy példányt!! Köszi, hogy írtad!
Karácsony: Nem a negatív családdal van bajom, annyira béna a családom, hogy alig tartjuk a kapcsolatot, amúgy sem jönnének, nem is szoktak. Páromé meg messze van, de ahogy mesélte, ők sem nagy szám…
Maga ezt a nagy felhajtás, a média sulykolja beléd, hogy mindent vegyél meg, az emberek képesek hiteleket felvenni a vásárláshoz, hónapokkal azelőtt andalító zene szól (van, ami jó, nem azért, de a legtöbb nekem gáz). Az egész szinte elveszítette a lényegét, egy marketingfogás az egész. Tisztelet a kivételnek, tényleg, senkit nem akarok megsérteni, igazából kevés olyan emberrel találkoztam, akinek a karácsonyozását igazinak találtam! Ahogy itt írjátok, itt a csapatban még ez is jobb, komolyan, olyan szívből írjátok. :D
Volt egy barátnőm általánosban, nagyon vallásos családból, ami nem baj egyáltalán, de őhozzájuk még telefonálni is TILOS volt a 3 nap alatt… szóval ez meg a másik fele szerintem.
Meg a szeretet ünnepe. Akivel nem jövök ki egész évben, ne vigyorogjon nekem karácsony körül… akit meg szeretek és viszont, azzal egész évben örömet okozunk egymásnak.
Szóval ilyenek. Tudom, én sarkítva kezelem ezt. De tényleg szívesen olvasom, amiket írtok.
Mi szinte egyáltalán nem karácsonyozunk. Nincs fa, ajándék van, ha úgy jön ki, mondjuk együtt vagyunk, az jó, de nincs külön karácsonyozás. Szeretem a díszeit, a színeit, de maga az ünnep engem nem érint meg sajnos.
Remélem, ezzel senkit nem sértettem és bántottam meg!

Peppino, köszi a simit. Képzeljétek, ma bekentem Sudocremmel, „ha babapopsira jó, mamanunira is” alapon, és jobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Vera, boldog szülit! Fejfájás remélem elmúlt!

Andi, köszi a linkeket!
Találtam youtube-on brazil gyerekdalokat is :D Érdekel valakit?

Piciibo, úgy érzem, jobb a kedved, ez jó!!! :)
Te is tegyél képet még!

Móka, végre előkerültél!
Hétvége, dejóóóóóóóó!!
Altatással majd én is próbálkozom, egyelőre még nem, magától sehogy sem alszik el. Ha igen, utána átteszem a kiságyba, ő mindig 6-kor kel, szinte pontosan, szóval aludni tudunk szerencsére. Akkor magam mellé veszem, mert én sem látok ki a fejemből, és utána mi szinte mindig alszunk 10-ig :D
Keresztelő-mizéria :evil:

Kata, Lőrincalvás nem semmi!!! Gratula a forgáshoz!

floranan

Timi, ciao sötét hajci… nekem nagyon tetszett!!! :( De Dorka világos hajjal is istennőke marad!! Kíváncsi vagyok, Ebanonak milyen haja lesz!!
Mi 3-5 óránként eszünk, vagyis, mikor igény van. Van, hogy 6 órát alszik egyben, és én nem keltem fel.
Szennyestartó contra kölök, kutyus, apika :lol:
Nagyon szupi dolgokat találsz ki Dorkának!!!!!

Süti, dehogy vagy rossz anya!!!!!! Ezt gyorsan felejtsed el!!! Irgum-burgum!
Berni nagyon ügyesen tartja a fejét!!
Nekünk még csak a fejforgatás megy.

Scooper, nyálcsorgatós tévézés :lol:
De ügyi vagy, h kenyeret sütsz!
Támogatáshoz drukk!!!

Magánéletet nálunk eddig szerencsére Ebano tiszteletben tartotta :D apát meg nem érdeklik a szépséghibáim, pedig volt és lett bőven… :(

Taranee, gyerkőcök nagyon helyesek a képeken!! :)

Mi is nőlünk, mint a bolondgomba, nem tudom, melyik méretet nőttük ki, mert ahány márka, annyi méret, de jó pár nem jó már!

Képzeljétek, kisori egyre jobban elvan hason is!!

Megyek, apika hazaért!

floranan

flora: karácsony, én se vagyok érte oda, tavaly is csak nagy immel-ámmal tartottuk. Nekem karácsonykor halt meg a papám, szóval rossz emlékeket kelt. Viszont most Noncsa végett akarok rendes karácsonyt, fával, fényekkel, díszekkel. Nagyon fogja élvezni, mert nagyon szereti a fényeket, színeket, meg a csillogást.

Kisori nagyon ügyi, hgy hason is elvan :lol:

Lányok, mensiről mondjatok nekem valamit... Úgy tudom, amíg tej van, nem muszáj megjönnie, de lehet. Ez így van?

KépKép
Kép
scooper

sajnos az csak lehet, hogy nem jön meg míg szoptatsz, de nekem is hétfőn már megjött. ez van :( :( :(

KépKép
Kép
s.vera

Sziasztok!
Már mindent megterveztem. Pénteken megcsinálom a salátákat, szombaton a levest és a húst, megtisztítjuk a krumplit, vasárnap csak azt meg a tésztát kell megfőzni, sütit hoznak :wink: Aztán lesz, ami lesz.

Mese velem alszik (a kiságyban még használaton kívüli takarók vannak). Majdnem mindig kézben van (néha nappal hagyjuk a nagyágyon aludni). HA nem alszik, magamra kötöm (vagy valamelyik gyerekre) :) (végre visszatért az élet a "normális" kerékvágásba :lol: )

A babák gyönyörűek!
Hiába olvastam el mindent, az agyam még szita, bocs, ezért nem reagálok, kivéve hogy:
Kriszti gyönyörűek a mézeskalácsok!

Szép estét!

Ja, és nálunk végre csak tele van a szennyestartó (a hegyet már kimostuk :roll: :wink: )

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

[quote="s.vera"]s írta:s.veraajnos az csak lehet, hogy nem jön meg míg szoptatsz, de nekem is hétfőn már megjött. ez van :( :( :(

pedig annyira megszoktam már, hogy nincs meg

KépKép
Kép
scooper

Scoop..drukk a támogatásért,én is gondoltam rá...de mi a háztörlesztés miatt nem erőltetjük ezeket!!

Flora,a marketing karácsonyt én is utálom,de én megkeresem a jót benne:
például az kivilágított Andrássy út gyönyörű,nézd csak:
Kép Kép

sutimano76

NEkem kb. egy év múlva lesz...

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Scoop,bármikor megjöhet és bármikor teherbeeshetsz!!!!!!

sutimano76

Flora,engem éedekelnének a dalok,de még nemtom meghallgatni!!

sutimano76

ez a vers elmondja,nekem mit is jelent a karácsony....... Kép

sutimano76

na,megyek hajatmosni,mert egyedül maradtam.....

sutimano76

Köszi Süti!!!!!!!!!

Jó éjt!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

én még félig itt
tudom, hogy terhes lehetek, de erre nagyon figyelünk, mert nem akarok terhes lenni. Ha mégis becsúszna, el kellene vetetnem, és abból nem kérek, mert tudom, milyen ( és most nyugodtan kövezzetek meg) :cry:

KépKép
Kép
scooper

nincs mit ,Tara!!!

Scoop,nem kövezünk meg,de inkább vigyázzatok,saját magad miatt,nem könnyű egy abortusz,se lelkileg se fizikailag!!!Főleg szülés után!!

sutimano76

jó éjt csajok!!

sutimano76

Na újra itt.

Süti: De szép ez a vers! És az Andrássy tényleg csodaszép Adventkor. Én régen szerettem a Vörösmarty-n is a kirakodóvásárt, de az is annyira "sok" lett már. Drága, tömeg van, nem lehet egy békéset sétálgatni és nézelődni. Pedig olyan szuper díszeket vettem ott anno Andris első Karácsonyára. És a kis csengettyűnket is ott vettem, azt szeretném évtizedekig megőrizni.

Egyébként van egy nagyon hangulatos kis bolt a Moszka tér mellett, gyönyörű sk dolgokat árulnak:

www.ajandekpolc.hu

Anna: Örülök, hogy már összeállt a terv a vendégvárásra. Már csak sok erőt és kitartást kívánok hozzá, meg persze egy emlékezetes napot az egész családnak.

Tara: Imádom a tesós képeket! Annyira helyesek együtt!

Vera és Tara: www.babamoon.hu Itt lehet ilyen játékokat rendelni. És ha jól értelmezem ingyenes a szállítás. :D Egyébként nagyon jó minőségű, strapabíró és könnyen tisztítható. És mosószeres ruhával alaposan áttörlöm és kiteszem száradni.

Mindjárt fölteszem a képeket a másik könyvünkről.

Kép

Kép
hgrita

Másik könyvünk. Boltban már nem találtam, de használtan lehet, hogy hozzá lehet jutni.

Kép Kép Kép Kép

A bárány simis, a majom pedig csipog.

Kép

Kép
hgrita

Sziasztok!

Túl vagyunk a nonstop ünneplésen. :D Julcsi lelkének is jót tett, hogy kicsit "körülötte forgott a világ" :wink: remélem, ez a visszazökkenés tartós.

Elkezdek lassan visszaolvasni, de biztosan nem fog menni a mindenre való reagálás, és az is lehet, hogy ez már honapra marad, mert nagyon fáradt vagyok.

Azért mutatok egy képet, amit színes homokból Julcsi csinált egyedül. :)
Kép

KépKép
KépKép
madar

Ja, és azt nem is írtam - pedig nagyon akartam - hogy Veronika nagyon jól vizsgázott, 3 napja iszonyú pörgés, jövés-menés, zaj stb. van körülöttünk, már időnként nekem is sok volt .. és Ő olyan jól viselt mindent. Nagyon megdícsértem és megígértem neki, hogy 2 napig tuti ki sem tesszük a lábunkat itthonról. Apának mindig mondom, hogy Ő a "jutalomjáték" :D :wink:

Azért hozok néhány képet a mai termésből:
Kép Kép
ezt nem tudtam kihagyni :D Kép
és még Kép Kép

KépKép
KépKép
madar

Visszaolvasás már csak holnap :oops: Jó éjt Mindenkinek. :)

KépKép
KépKép
madar

Madar: Ez fantasztikusan szép!
Nagyom ügyes Julcsi!

Kép
lipót beatrix

És Veronika zabálni való!!
Hiába itt tényleg minden kismanó gyönyörü!! :D

Kép
lipót beatrix

Igaz nem a legjobb minőség de azért,én is mutatok egyet!! :D Kép

Kép
lipót beatrix

lina - az ágyratehető hidat én a brendonban vettem de pl van azon az oldalon is amit hgrita belinkelt.

julcsi nagyon ügyi!!!
a vizes témán :)) .. nem csodálkozom:)))

asszem babócák megérzik..ha nincs más választásuk... mano is írta a hordozót meg több babónál is volt.., hogy ha helyzet van akkor helyzet van.....
tuti mi sugalljuk a babáknak hogy nnnya öcsipofa... most nincs mese.... eeez van... ezt kő szeretni...
és ők meg mert olyan édesek:)) szeretik is:)))

húú de reggel van.....

KépKép
dorkamartini

Sziasztok!

Anna! Örülök,hogy sikerült megtervezned a keresztelőt!!!

Madar!! Julcsi képe nagyon szép, és Veronika pedig gyönyörűséges.

Dorka! Hát az én fiacskám és lánykám is fekete hajjal születtek. Janó most télen halványbarna, nyáron sötétszőke ( a nap kiszívja).

Beatrix! Édes a kisunokád!!!

Lányok! Tudom,hogy volt már akinek taknyolt a bébije, ezért tanácsot szeretnék. Szörcsizik az orra, és mikor ezt felszívja akkor köhög is. Ti mit csináltok szíváson kívül? Ja és tegnap este leszívtuk, de csak mint a könny, olyan tiszta jött, és minimális, akkor mitől szörcsizik? Így be lehet adni a 2 hós oltásokat, a kötelezőt és azt a pneomococcus-osat? Láza nincs.

Az éjszakánk elég érdekesen kezdődött. Blanka elszundít végre, Janó felköhögi, ettől mindkettő felébredt és akkor szaladgáltam a 2 ágy között, az egyiknek cumi kell, a másiknak orrfújás, aztán megint köhögés, erre megint cumi, janónak víz kell, aztán megint kezdtem előlről.Nagyon tuti volt.

Kép
babcika

Babcika, nekünk nem adná be az oltást a dokinő! Én csak szívom, de előtte physiomer orröblítővel befújjom(nagyon drága, de nagyon jó!!!), leszívom utána Luffel orrspray. +Cebion csepp. Ja és az ágyvégét emeljétek meg egy picit.

Kép
kata05

[quote="babcika"]S írta:babcikaziasztok!

Anna! Örülök,hogy sikerült megtervezned a keresztelőt!!!

Madar!! Julcsi képe nagyon szép, és Veronika pedig gyönyörűséges.

Dorka! Hát az én fiacskám és lánykám is fekete hajjal születtek. Janó most télen halványbarna, nyáron sötétszőke ( a nap kiszívja).

Beatrix! Édes a kisunokád!!!

Lányok! Tudom,hogy volt már akinek taknyolt a bébije, ezért tanácsot szeretnék. Szörcsizik az orra, és mikor ezt felszívja akkor köhög is. Ti mit csináltok szíváson kívül? Ja és tegnap este leszívtuk, de csak mint a könny, olyan tiszta jött, és minimális, akkor mitől szörcsizik? Így be lehet adni a 2 hós oltásokat, a kötelezőt és azt a pneomococcus-osat? Láza nincs.

Az éjszakánk elég érdekesen kezdődött. Blanka elszundít végre, Janó felköhögi, ettől mindkettő felébredt és akkor szaladgáltam a 2 ágy között, az egyiknek cumi kell, a másiknak orrfújás, aztán megint köhögés, erre megint cumi, janónak víz kell, aztán megint kezdtem előlről.Nagyon tuti volt.

nekünk is folyt az orrunk, mikor megkaptuk a kéthósakat. Bár doki néni azt mondta, ha most a háromhósakat kéne, elhalasztaná, de mivel nincs semmilyen védettsége, így beadja.

én is szívtam neki az orrát, plusz otrivn orrcseppet vettem neki, de nekünk tömény váladék jött ki, nem könny szerű :roll:

KépKép
Kép
scooper

Köszi!

Megbeszéltem a védőnővel, elviszem holnap, dokinéni megnézi, és ha csak megfázás beadja, ha több akkor meglátjuk mi lesz !

Kép
babcika

Szép napot mindenkinek!

Süti
Általában úgy főzök, hogy Molli ott van velem a konyhában. Beteszem vagy a pihenőszékbe, vagy az ülőkéjébe. Ahogy csinálom a dolgokat, magyarázok Mollinak, megmutatom, a kezébe adom az eszközöket, a főznivalót (hagyma, krumpli...stb.)
Az nálunk se menne, hogy Molli a szobában, én meg a konyhában!

Taranee
Nagyon szép gyerekeid vannak!
Annád lelke?

Rita
Köszi!
Ha Molli rám fog hasonlítani beszélőke szempontjából, akkor jó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Madar
Nagyon klassz a Julcsi készítette kép :lol:

Anna
Jó hallani rólatok!

Babcika
Szerintem, be lehet adni...

Mi délután megyünk 3 hónapos+pneumococcus+hepatitis-B oltásra....
Vendég

jó reggelt!

Madar....Julcsi nagyon ügyi azzal a képpel.....rendelnék tőle egy micimacisat!!!!mi mást??Kistappancs..nem menekül talikor megeszem!!!!

Beatrix,akkor ma kérünk egy jobb képet a gyönyörűséges Tomikáról!!!!de ilyen mosolygós legyen ám!!

Timi,enyim gyerek sztem a nyálát szörcsögi,sokszor úgy jön a szájából,mintha már jönne a foga!! :roll: ,na és hajnalban szokta kezdeni a szörcsögést,de kajánál meg lehet hallani hogy szépen veszi a levegőt......ezenkívül már többször is próbáltam orrszívózni de nem jött semmi,ebből gondoltam hogy a nyálával szörcsög!!

Anna csak összeállt az a menü,sok sikert hozzá,és érezzétek jól magatokat!!!

sutimano76

A jövő héten meg a rota 2. részét kapja meg a leányzó....
Vendég

Mabe,nálunk konyha-nappali egy légtér,a járóka kb 20 centire van a konyhától,de sokszor a beszéddel se tudom sokáig lekötni,de majd kipróbálom!

sutimano76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?