A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Melisch
Előfordulhat, hogy fázik Petra. Én a pocaknál és a nyakijánál szoktam megtapogatni (keze, lába lehet hideg anélkül, hogy fázna...ahogy a nagyoknál is :wink: )

Picuroknak komly feladat ám szopi közben összehangolni a légzést-a nyelést-a szívást! (ha félrenyel, a két kis lábát kell megfogni és fejjel lefelé tartani)
Általában akkor szokott ilyen félrenyelés előfordulni, ha ngyon könnyen ürül a mellből a tej... akko esetleg lehet azt csinálni, hogy szopi előtt pár mililiternyit kifejni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde Zoé zabálnivaló, ahogy alszik!!!

Bekri jó nagyok vagytok már ti is :wink:

Dia a férjed :lol: :lol: :lol: aranyos :wink: most jót vidultam

na eddig jutottam mennem kell

Kép
Kép
melisch

Melisch Tomi is fázós,most fürdéshez már hősugárzózunk.Ha remeg az ajka,fázik bizony.
Én az Infacol adásnál félek mindig h.félrenyel,mert addigra már gyakran úgy ordít hogy kapkodja a levegőt...de az Infacol tetszik neki,elnyammogja mikor a szájába ér.

Mai újdonság,szopi után kb 1 órával,időként anyatejet köp ki...nem bukja,köpi..nem tudom hogy csinálja!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Amikor vendégek vannak, szerintem azért alszik sokat Tiva, mert "én-védőzik". Magyarul regresszió.... alvásba menekül a sok inger elől. Ha pedig alukálásba bújik a vendégek elől, abban a partnere vagyok én is és nem fogom sem felébreszteni, sem hagyni, hogy felébresszék. Ha egyedül vagyunk itthon, nem hagyom 2-3 óránál többet aludni (kb. 3-4 óránként eszik), de általában megvan az evés-játszás-alvás ritmusunk. A játszás délelőtt még rövidke és délután egészen el tudjuk nyújtani. Na olyankor aztán megy a danolás, meg a táncolás, meg a fénynézés tánccal egybekötve... és minden, ami eszembe jut :D

Igen! Infacol királyságos!

Amikor ömlik a tejem és gigantikus kebleim lesznek, mindig fejek szopiztatás előtt valamennyit. Egyrészt, hogy az "átlátszó" (gondolom hígabb tej) kevesebb legyen és azért is, hogy kényelmesen be tudja cuppantani a kis szájacskájábanyünyünyüjhniugte.
Meg hát szeretem látni, hogy szépen eszik... ezért is kell fejni, hiszen ellenkező esetben csak a saját látványommal lennék lekötve (hát persze, hogy csak marháskodom) :wink:
szilvi35

Vendégek: az én felfogásom szerint is olyan jöjjön, vagy én olyanhoz megyek, aki tudja ahelyzetet kezelni, tolerálni a picúrok igényeit. Uúgy, mintha vkivel telefonon beszélek, és mondom, h most le kell tennem, mert..., ha ezen megsértődik, legfeljebb nem hív többet! Engem nem zavar a vendég, ha marad, csak ne várja el, h körülötte ugráljak, ha a kicsikkkel van dolgom.

Claire
claire

sziasztok!

2 napja nyűglődünk, ezért is nem tudok jönni... nem tud kakilni a drága, ma már felhívtam a dokinénit, kamillateát javasolt... ma délután óránként akart szopizni, de csak 20-30 grammokat evett, aztán bealudt... nagyon hisztis, nagyon fájhat már a pocija... tornáztatom is, ha holnapig nincs eredmény, akkor mennünk kell a dokihoz... :(

tali: nekem a jövő hét még nem jó, mert apa még itt lesz, de utána elvileg okés... bár nem tudom, hogyan oldjuk meg, mert szerintem mindegyik baba más ritmusban eszik... lehet meg kéne próbálni először valakinél... ott magunk között beszélgetés közben is tudunk szoptatni, ha úgy adódik...

ja, tegnap esküvőn voltunk...
Kép

Kép
gtunde75

Tündi,pocakgondokra jobbulást!!
Csinosak vagytok.
Szerintem is elsőre háznál lenne jó talizni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Hát akkor lányok, felajánlom lakhelyem a talira!
Középen lakok, mindenkihez közel, na meg apa 24-ezik, így lehet nyugodtan szoptatni :D ;)

Ma nagyon fájt a pocak, kaki nekünk se nagyon akart kijönni....
Ma még a cici se vigasztalta.
Én forraltam vizet, tettem bele köményt.
Itattam vele, jött is 3 nagy löket rottyi... :D
Azóta jól elvan.
Tünde, próbáld meg, lehet, nektek is használ.[/b]

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika,OK,de ide is nyugodtan jöhettek.
Akkor a jövő hét után egyik nap,még egyeztetjük mikor :lol: már olyan kiváncsi vagyok mindenki babájára,meg hát jó rég találkoztunk!
(nekem a 17 nem lesz jó )

evilany

Kép

evilany

Pici babaként én is köményes teát ittam, Anyu szerint nem is voltam hasfájós. Igaz most utálom a köményt.
Bercinek próbáltam adni kamilla-édeskömény teát, háááát....mit mondjak nem rajong érte. Mondjuk az Infacolt is kiköpködi. Úgy csinál mintha lenyelné, várok is egy kicsit, neki adom a cumit, és az első korty tápit kiköpi, és úgy néz ki mintha egy kis Infacol is lenne benne.

Nagyon várom, hogy találkozzunk!!!! :P
limo73

[quote="clárika"]
írta:
clárikaÉn forraltam vizet, tettem bele köményt.

engem pont ezért állítottak le a tejserkentő teáról... mert kömény van benne... és az hasfájást okozhat... :shock:

lehetek pofátlan??? én is arra gondoltam, hogy Clárikáéknál kéne talizni, mert ő középen van... :)

Kép
gtunde75

Még egy tipp:....a múltkori nehéz kakiláskor nekünk segített a lázmérővel való "piszkálgatás" (A védőnő javasolta....lázmérő picit popsikenőcsbe, és egy kis csiklandozás, ill. mintha lázat mérnél)
limo73

Kömény - hasfájás? :shock: Én eddig úgy tudtam, hogy a kömény emésztést segítő hatású!
limo73

hm... a lázmérőzést is próbáltam tegnap... de nem nagyon merem, nehogy bajt csináljak vele...
igen, a köményről megoszlanak a vélemények... mindenesetre aznap, amikor hazajöttünk a kórházból, és este ügyeletre kellett rohanni vele, mert 3 órán keresztül torka szakadtából üvöltött... na aznap a kórházban paprikás krumpli volt az ebéd és jó köményes volt..

én úgy tudom, hogy vannak babák, akiknek kifejezetten nem jó a kömény... a fenti esetből okulva félek, hogy többek között Zoénak sem...

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Olyan zsufis napjaink vannak, alig jutok gép elé...
Apa most van itthon velünk apaszabin, majd így több időm lesz...

Petra továbbra is tündéri gyerek, de rájöttem, hogy szegény nem tud aludni ha sokat van kézben, és estére olyan fáradt szegénykém...olyankosr úgy sajnálom, csak sír a kis fáradt fejével...

Szombaton megvolt a szülinapozás...de előtte kapott a szüleimtől egy csomó (rózsaszín, mert eddig az nem nagyon volt) ruhácskát...egy kantáros polárszerű, de nem vastag nadrágot hozzávaló hosszúujjú bodyval (azon szines virágok vannak), kapott egy rózsaszín pólót, amin egy kutyuska van, meg egy kis kabátkát, világosrózsaszín, és a kapucniján macifülek vannak, nagyon édes volt, ebből a szerkóból állítottam össze a szülinapozásra a rucit neki...és a keresztanyáméktól kapott egy ugyanolyan kantáros nacit, mint ami rajta volt...nevettünk, de biztos ki fogjuk használni...meg kapott hozzá még kis zoknikat is tőlük. Én vettem neki tesz-vesz-en egy kicsit vastagabb együttest, persze rózsaszín (lassan hányinger lesz a sok rózsaszíntől...:P ) kisnadrág, meg hozzá kabátka, szintén kapucnis, macifülekkel...nagyon édes...
Ma meg átjöttek a barátaink, kapott tőlük két bodyt, egy rugit, egy vastagabb rugit sapkával, kiscipőt, meg egy plüssvirágot, úgyhogy el van most látva a lányzó...:)

Na, felkelt...megyek is, mert szerintem éheske már...

Ilus

KépKép
badzsulka

Sziasztok!
Én az édesköményt ismertem babáknak, de anno a nagynak párszor próbáltam, nem nagyon itta, inkább rágta a cumi részét. Azóta én is hallottam, hogy nem jó, de nemtom miért.
Ilyen piciknek vajon lehet adni glicerin kúpot? Mondjuk 1/4-et, mert az pont azt csinálja, hogy ott kicsit megindítja az ingert!
Ircsi, szerinted?

Nem szedtek hashajtót? Múltkor mondta a védőnő, hogy ha azt szed a mama, az is meggörcsöltetheti a babókat. Ezt én eddig nem tudtam.

Ilus! Rózsaszín :lol: :lol: !

Claire
claire

:D Jonatán és Noémi ma egy hónaposak :D

claire
claire

Akkor boldog hófordulót a bébiknek! Nekünk kedden lesz :wink: hihetetlen h.már 1 hónap!!

Na tusolok és alszok,mai nap hosszú lett...

evilany

Jó reggelt!

Nem tudok visszaolvasni még most sem, csak gyors bekukk és egy kérdésem is van: Kinek mennyit eszik naponta a babája?

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok
Babaimi,én nem mérem,7-8x eszik egy nap.

evilany

Jó reggelt!

http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/hasfajas
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/anyatej-v ... lkozasarol

Közvetlen tapasztalatom nincsen hasfájásról.

Barátnőm nem kúpot, hanem pár ml-nyi Duphalacot adott a fiainak, amikor több napon keresztül nem volt székletük...
Katusnak is van, hogy 2-3 napig nincs széklete, de én nem foglalkozom vele... (anyatejes babánál előfordul)

Tünde
Nálatok nem éppen egy fejlődési ugrás van?
Vagy 2 napra kapcsolj ki mindent a fejedben (ne stresszelj)... bújjatok össze Zoéval...legyen közvetlen bőrkontaktus... és had szopizzon, amikor akar...

Egyébként hamar meg lehet tanulni egy kézzel szinte mindent megcsinálni...kaja, mosógép bepakolása, mosogatógép beindítása... :wink:

Gyerek nyűgös, mert még nem tudja elmondani, hogy mi a baja... te ettől stresszelsz...ezt a gyerek a nagyon érzékeny érzelmi radarjával megérzi...és még nyügösebb lesz... :?

Babaimi
Katus kb. 3 óránként olyan 30 percet eszik...
Nem a mennyiség a lényeg! Más menyiségektől fejlődnek szépen a babák!!!!
-van pisi rendesen
-szép rugalmas a bőre
-nyelve nem lepedékes, bársonyos
-szájában a nyálkahártyák nedvesek, fényesek
-egészségesen csillog a szeme...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Angyalbogyó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Zöldeset kakil Tomi tegnap óta,azt olvastam lehet azért,mert csak a vizes tejet issza :? nem is lenne csoda mikor sokszor 5 perc után alszik a cicin... :( most csak1 ciciről etetem,kitartóan...most beájult,hamar reggelizek...

Ircsi az egykezes nekem is megy már de elég nehéz...mostantól magamra fogom kötni itthon is,annyira tetszett neki a kendő.(már amíg bírom,ugye)

evilany

Sziasztok!

Látom, sok babánk küzd hasfájással. Mióta az Espumisan-t szedjük, nálunk szerencsére nincs már gond. A védőnő tanácsára csak 3x5 cseppet, és nem 25-öt minden étkezéskor, ahogy az a betegtájékoztatón van, és nekünk ez elég is, mert mindig hat. :wink: 1-2 napja már csak 2x5 cseppet szedünk, nem akarjuk "gyógyszerezni" szegényemet, de rajtunk tényleg csak ez segített!!
Lázmérőzés: én is hallottam, hogy ez is lehet egy hatásos módszer a kaki elősegítésére, de nem szabad rá/hozzászoktatni a babát, mert akkor majd csak így fog tudni kakilni!!!
Kömény: igen, én is azt hallottam, hogy valamelyik babának segít, valamelyiknek viszont hasfájást okoz... Ez ugyanolyan, mint pl.: az Infacol vagy az Espumisan se használ minden babának!

Tünde! (Babaimi, neked is szól, múltkor írtad, hogy még Infacol mellett is fáj a hasa a babádnak) A barátnőm babájának mikor fájt a pocija, akkor az Infacol nem használt, hanem vettek ilyen aloe verás cseppeket, és láss csodát, nekik az vált be!!! Ha gondoljátok, megkérdezhetem mi a neve, hátha nektek is segít! :wink: És igaza van Ircsinek, anyatejes babáknál teljesen normális, ha naponta-másfél naponta van székletük, védőnő is mondta, ne ijedjek meg, ha csak heti 3-4szer lesz.

Claire! Én csaltam a kórházban, mikor megkérdezték 2. nap, van-e székletem, megmondtam, hogy nincs, adtak hashajtót, hogy este vegyem be, de nem tettem meg. Elraktam. Másnap reggel azt mondtam, hogy volt. Mert tudtam, hogy egyrészt a kórházban nem fog menni, másrészt ennyi nap után még ne várják el, több nap kell! Hazajöttünk, ettem paradicsomos gombócot meg madártejet, másnap reggel minden ok volt. :D :lol: Sok anyukától hallottam, hogy a hashajtó a babát is meghajtotta, és ezt én nem akartam. Boldog 1 hónapot az ikreknek! :wink:

Évi! Mi is kedden leszünk 1 hónaposak :roll:, el sem hiszem, hogy már ilyen nagy az én kisfiam. :roll: :wink: Most kb. 4,5 kilós, 3600 g-mal született, és 3400-zal jöttünk haza... :oops: De majd szerdán kiderül, mikor pucéran kell mérnünk.
Babakocsi :evil: :evil: Még jó, hogy ott volt anyud! Nyugi, amikor írtad, hogy szinte állandóan cicit akar Tomika, aznap Bence is ugyanezt csinálta! De azóta helyreállt a rend! :wink: Növekedési ugrás miatt így ingerlik a ciciket, hogy még több tejet termeljenek, mert most már többre lesz szüksége!
Zöld kaki: attól is lehet, ha túleszi magát, azt mondta a védőnő. És ez igaz, tegnap nagyon mohó volt a kislegény és annyit megevett, hogy utána mozdulni se mert, zöld is volt a kakija, nekünk mindig csak akkor ilyen...

Ircsi! Nem győzök gyönyörködni Katusban! Hihetetlen mekkora már és milyen édes! Jó nektek, hogy kirándultatok! Igazán szép helyen voltatok! Már én is várom, hogy mehessünk kirándulni! Mindketten nagyon szeretünk. :roll: :wink: Amit múltkor alvásról belinkeltél lll-s cikket, nagyon köszönöm! Elolvastam, azóta tudom, mikor kell lerakni a Bencét az ágyikóba, hogy biztosan ne ébredjen fel rá! :wink:

Dia Férjed :lol: :lol: :D :D Üzenem neki, szóljak a férjemnek, hogy jöjjön dumcsizni? Szereti a kocsikat, meg a focit, legújabb érdeklődési köre a gokartok, már van is tervrajza, és arra készül, hogy mire Bence 5 éves lesz, készít neki egyet. :D :wink: :roll:

Most már engem is bedobtak a mélyvízbe... Tomi dolgozik, most 2 hétig délelőttös, amikor éjszakás volt, na az kemény volt... Rosszabb, mintha nappal menne! 6-14-ig dolgozik, ha délutános lesz, akkor nekem is egyedül kell fürdetnem, amitől picit félek. :oops:

Fürdés: rájöttünk, miért sír. Elég lassan esett le :oops:, de legalább már tudjuk. :) Mert ha megmosom a pociját, az eddig kint volt a vízből és fázik neki! :D Most már annyi vizet engedünk, hogy a pocija is beleérjen, és lám: élvezi!!! :wink: :lol: :D

Cumi: utálom, ha valaki azt kérdezi, miért nincs cumija? Kérdem én, baba=cumi????!!! Anélkül már nem is baba a baba vagy mi?! :shock: :? :x :evil: Nem szeretnék neki adni, max. 2-3 hónapos kora után, másrészt szerintem úgy kiköpné, ahogy van. :D Már keresgeti a saját kis ujját, igaz eddig az öklét találta meg, vagy 3 ujját cumizta egyszerre :D :lol:, a hüvelykujját csak 1-2szer találta meg, néha egy kis apai segítséggel, de az sem kell neki kb. fél percnél tovább. Nekem se volt cumim, a húgomnak se, mindketten az ujjunkat cumiztuk, és felnőttünk nélküle! Azt olvastam, hogy később, 1-másfél éves korában, ha az ujját szopja, és játékot adsz neki, akkor az sokkal érdekesebb számára, és persze hogy a játék után nyúl, nem az ujját fogja szopni! Míg ha cumija van, nem zavarja a játék megfogásában, ugyanúgy tud cumizni. Egyébként az ujjszopás is, meg a cumi is csak ideiglenes megoldás a baba megnyugtatására, hiszen 1-2 évesen azzal fog az ember küzdeni, hogyan szoktassa le róla! Mindegy, ez csak az én véleményem. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne adjunk nekik cumit vagy ne hagyjuk, hogy az ujját szopja, csak hogy milyen érdekes: most ezzel nyugtatjuk meg őket, később leszoktatjuk róla, most még úgy örülünk, ha jó nagyokat rotyizik, pukizik, böfizik, később meg meg kell nekik tanítani, hogy társaságban nem szabad... :lol: :D Az élet apró örömei :D :wink:

Mi még úgy igazán nagy útra nem mozdultunk ki :oops:, csak max. 1-másfél órás sétára a faluban, de holnap mennünk kell a védőnőhöz, aztán meg a kórházba uh-ra... Jövő kedden meg a gyerekorvoshoz, kicsit izgulok, hogyan fogja viselni... Remélem, jól!

Lekopogom és csak halkan jegyzem meg, hogy valamiféle rendszerességet vélünk megfigyelni a napjaiban, mintha már lenne napirend. :roll: Most kb. 2,5-3 óránként eszik, általában délelőtt nézelődik, játszunk, ebéd után van egy nagyobb alvás, délután egy kisebb, és séta, este fél 8-8-kor fürdés, vacsi, aztán alvás. Ha délelőtt alszik, akkor délután van nézelődés játék. Ez az este már nagyon jól megy neki, kb. fél 10-re elalszik, és éjjel 1-2-3-ig alszik, attól függően, mennyit evett. (amit ugye nem mérünk, csak tippelek, hogy ha előbb kel, akkor valószínűleg nem ettünk annyit, mint mikor 3kor kel csak). Aztán 6-kor ébred fel. Éjjel úgy 1-2-szer eszik. Úgyhogy nagyon büszkék vagyunk rá!!! És már a kisággyal is megbarátkoztunk végre, úgy veszem észre. :roll: Na meg a macikkal, imádja őket nézegetni, ebben rám hasonlít. :oops: :roll: Meg abban is, ha ásít egy hatalmasat, akkor "kiakad a torka". :D :lol: Csak ettől egy picit megijed, meg attól is, ha nagyot böfizik. :D

Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem. :oops: Igyekszem gyakran jönni, úgy néz ki, már lesz alkalmam!

Többiek? Bévi, Vanilla, Szilvás már rég írt! Bocsi, ha valakit kihagytam!

Ja, vendégek: engem nem érdekel, mit szólnak! Ha Bence hív, és szopizni akar, akkor megyek, vagy bármi más gondja van, ő az első!!! Ha valaki ezen megsértődik, vagy nem tetszik neki, akkor ne jöjjön többet! Szerintem teljesen magától értetődő, hogy egy ilyen pici baba nem fog senkit se szórakoztatni, ha pl.: alszik, akkor alszik és kész, nem fogom senki kedvéért felkelteni. Akkor jöjjön egy fél év múlva, vagy ha már elég nagy lesz. Én mindig sétálásnál félek, hogy idegen nénik nehogy megállítsanak, és elkezdjenek gügyögni neki meg szegényemet össze-vissza simogatni, csipkedni stb.. Ez egy rémálmom! :shock:

Kép

Kép
barbcsi

Baba öltöztetése Mi is úgy csináljuk, hogy ahogy mi jól érezzük magunkat + 1 réteg. A keze, lába nem jelzi, hogy fázik-e vagy melege van!!! Az attól függetlenül is lehet hideg vagy meleg! Nekem is mindig hideg a kezem és a lábfejem, mégsem fázom! :oops: :wink: A legjobb és legpontosabb a pocakja és a tarkója, ott lehet ellenőrizni!

Melisch! nekünk is lesz keresztelő, valószínűleg október 10-én! :wink: Mi se tudtuk először, mikor legyen, apáék, mamiék már szeretnék ha lenne mihamarabb... Kicsit későbbre gondoltuk a Tomival, de hát legyen így, örüljenek. Túl jó szívem van és túlságosan szeretném, ha mindenkinek a kedvében járhatnék, ami kicsit nehéz, azt mondta a Tomi, de nem tehetek róla... Jól hangzik, hogy 2010. 10. 10. :D :D Én egy picit tartok tőle, hogyan fogja viselni, hiszen csak aznap lesz 2 hónapos! Bár minket is ilyen korunkban kereszteltek... Lehet, addigra már tényleg szépen beáll a napirendje, max. végigüvölti a szertartást, de elvileg csak 20 perc és szűk családi kör lesz ott. És hogyan készültök rá? Lesz rá külön kis ünneplős ruhácskája Petrának? Utána lesz egy ebéd? Most ezen gondolkodom, hogyan legyen minden...

Ircsi! Én babakoromban hasfájós voltam 3-4 hónapos koromig (nekem akkoriban a köményes babatea és apa hasán való ringatás segített, de az se mindig :( ), és könnycsatorna-szűkületem is volt, ami miatt fél éves koromban átmosták a szemem. Lehetséges, hogy miattam van Bencének ugyanúgy pocifájás és könnycsatorna-szűkület? :( :( :( Most ezen agyalok, hogy biztos én vagyok az oka. :cry: Remélem ő megússza az átmosást és meggyógyul magától a kis szeme. :cry:

Évi! Nagyon jó ez a kendő, én is akarok ilyet! Tomi élvezi nagyon? Ha nyűgös is, meg lehet nyugtatni, ha benne van? Bár terhesség alatt máshogy gondoltam, de a vége felé rájöttem, hogy jó dolog ez! :wink: Ez Nandu kendő? Megkérdezhetem, hol vetted? Interneten már rákerestem, és a legolcsóbb helyen 6250 Ft, mindenféle szállítási költséggel együtt! De ha tudsz ennél is olcsóbbat, nagyon örülnék neki! :wink:

Egy-két kép:

Apa csinálta :D
Kép

Így alszom szopi után :wink:
Kép

Megyünk sétálni
Kép

Na így szopizom 3 ujjam :lol:
Kép

Anya, én cicit akarooook :D
Kép

Na végre, szopi után
Kép

Apával a legjobb :wink: Forma 1-et nézni :D
Kép

Anya kis vízilabdázója :roll:
Kép

Felteszem g-re is. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok

Marha hideg van :(
Megfagyunk :(

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag! Nagyon nagyon édes Gergő!!! :wink: Ennyire hideg nálunk is van sajnos, ki se merek menni!!! :( :(

Kép

Kép
barbcsi

Igen,Nandu kendő,és Tomi hatalmasokat alszik benne.Árát nem tudom,én is úgy kaptam :wink:

Nagyon édes a kisoroszlánod Barbcsi!

evilany

Sziasztok!
Nem tudom, hogy mennyit esznek, de néha tök nagyokat alszanak, máskor meg nyögnek, szoopiznak, lehetőleg felváltva a két gyerek, olyankor túlélésre játszom, csak azt csinálom meg, amit muszáj, persze az sem kevés :D . De igyekszem ilyenkor nem stresszelni a lakás állpotán, a mosáson, stb. 25--30 dkg-t híztak az elmúlt héten, nekem ez elég. Ja, és hogy milyen különbözőek a gyerekek evésben is, hol az egyik, hol a másik eszik többször, hosszabban.

Elő kell szednem melegebb cuccokat, meg játékokat. Talán ma. Éjszakába nyúlóan fejeztem be az iskolásaim cuccait, füzet-könyvkötés, rajz és technika doboz, stb. Ma kb mint akik költözködtek, úgy mentek suliba :D .

aztán ha a kicsiké megvan, nézhetem át a nagyok szekrényeit, mindent kinőttek a nyáron :lol:

elvagyok...szóljon, kai unatkozik :lol: claire
claire

Évi! Hányas harisnyát vettél? claire
claire

0-6 hónapos van ráírva... :roll:

evilany

Claire le a kalappal és minden elismerésem!!!!!!! :shock: ezt én nem tudnám végig csinálni! :shock: :roll:

Barbcsi Bence nagyon édes! :lol:

Ircsi "Tünde
Nálatok nem éppen egy fejlődési ugrás van? " lehet, hogy az is van, de ez nem zárja ki a szorulás miatti hasfájást és szenvedést...
amikor kéri, cicire teszem így is-úgy is...

tegnap este végül is sikerült egy adagot rottyantani a pelusba... :lol: utána sokkal nyugodtabb lett... persze ez édeskevés volt, mert a probléma azóta is fennáll... a dokinő szerint folytassam a kamillázást... azért így már sokkal nyugodtabb vagyok...

sikerült minden vizsgálatra időpontot kérnem... a hallásvizsgálathoz aludnia kell... és mi van, ha nem sikerül elringatni? mert pl pont fájni fog a pocija???

Kép
gtunde75

Audiológiát még nem hívtam,majd holnap...aludni kell,hát jó duma :?

Kép

evilany

Évi!
köszi, és rápróbáltad már?
Tényleg marha gyorsan megy velük az idő :cry:

Nálatok nem volt bent a szülészeten hallás vizsgálat, vagy ez más?

figyeljetek! Koponya és hasi UH-ra küldtek titeket? Gyerekorvos mondta?
Nekem a nagyoknál nem volt, a kisebbeknél kötelező szűrés volt, most meg csak ha kéred, hát a fene érti ezt! Ez 12 év alatt történt...

Tünde!
Köszi, de hidd el, bele lehet jönni, ha a szükség úgy hozná, nekede is menne.régebben én is csak bámultam, ha vki több gyerekes ilyet mondott, most meg tessék.... :D vhogy belenő aaz ember!

Claire
claire

Claire! Nekünk is bent a szülészeten megcsinálták a hallásvizsgálatot! Azóta senki nem mondta, hogy menni kéne újabbra... Nekünk kell menni hasi és koponya uh-ra, gyerekorvos küld minket, már a szülészeten is mondták! Nálunk úgy van, ha a babának a szülészeten nem jó valamilyen eredménye, elküldik uh-ra, de ha minden oké (ahogy nekünk is volt :wink:), akkor csak később kell menni uh-ra, és a gyerekorvos utal be. Ez csecsemőkori ultrahangszűrés, nálunk kötelező. De terhesség alatt is láthattad, hogy ahány ház, annyi szokás... Nem mindenkinek csinálták meg közülünk ugyanazokat a vizsgálatokat vagy épp ugyanakkor.

Tünde, Évi! Köszi a dicséretet! :roll: Hát ha még élőben látnátok! :D :D
Tünde! Nagyon édes Zoé is! :wink:
Évi, hát akkor szerintem ennyiért fogom megvenni, mert olcsóbban tényleg nem találtam! És egy-két helyen még közlekedni is könnyebb vele szerintem...

Hol vannak a többiek? Máskor nem győzök visszaolvasni, most meg hogy van egy kis időm... :( :(

Kép

Kép
barbcsi

Na megyek ebédelni, amíg alszik a Törpöm, aztán én is pihenek egyet szerintem. :) Még jövök! Remélem addigra jó sokat írtok! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Claire,hozzámértem ahhoz amit most hord(az 62-es..)és ugyanakkora,remélem jók lesznek.(3-at vettem) de válogatni kellett ott is,volt ami hosszabb volt ami rövidebb volt.

Hallásvizsgálatot csak egy kezdetlegest csinálnak a kórházban,kell a műszeres,és UH-kra is megyünk nemsokára.

evilany

Hát ez a Bence meg hát a Gergő... Nagyon szépek!!!!
szilvi35

Nagyon szépek, édesek a babák :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Anyatejes csecsemőben a ritka székürítést másképpen kell megítélni: legtöbbször álszékrekedésről van szó: a csecsemő a salakszegény táplálékot vagy nagyon jól kihasználja vagy éppencsak elég neki a tej. A kérdést próbaszopással dönthetjük el: legtöbbször azt fogjuk találni, hogy a napi tejmennyiség kielégítő. Anyatejes csecsemőnél nem kell beavatkozni, szükségtelen a gyümölcslé vagy a főzelék korai bevezetése, maláta alkalmazása is idejétmúlt módszer.

http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/bls.htm

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
ezt már a terhességi protokollnál sem értettem, itt meg pláne. Ha vmiről azt gondolják, h fontos, mindenkienk kell, azt vezetik be szűrővizsgálatnak, nem? Elvileg ez nem lehetne különböző az ország, sőt a város különböző pontjain.
sztem az tök jó volt, ahol én a nagyobbakat szültem, ott már úgy engedtek ki a kórházból, h a gyerek be volt jelentve 3 hetes korára pontos időpontra csípőszűrésre, és uígy UH-ra is. Aztán ott volt akit felküldtek csípő UH-ra, és mindenkit visszahívtak 3hós kontrollra, volt akit előbb is, szükségesetén. És a kop-has UH-nál is visszahívták, akit szükséges volt. szóval minden megvolt, csak vinned kellett a porontyot, azt hiszem így lenne ez működőképes
!!! Nem?
Claire, a naiv anya :lol:
claire

Sziasztok,

Claire,
Ez intézményenként változó - azt tapasztalom, hogy mindenütt más a módi - lassan már minden osztályra igaz, nemcsak a szülészetre, nőgyógyászatra. Talán a költségcsökkentés, mások a keretek..? Erről talán Ircsi vagy Évi tudna nyilatkozni...

Kép
xtina75

Holnap megyünk1 hónapos tanácsadásra, mert hát bezonyám, holnap lesz Tivadar 1 hónapos :) :) :)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
szilvi35

Milyen a jó anya?

Egyrészt elég "elég-jó" anyának lenni. Elfogadni a tökéletlenségünket, emberi mivoltunkból adódóan, ambivalens értéseinket a teljesen új felelősség súlya alatt és következetlenségünket, az egymással konfliktusban álló szerepeink miatt, amely egyszer szeretni, másszor nevelni vágyik.

Azért is elég épp olyan anyának lenni, amelyre képesek vagyunk, mert a személyiség kongruenciájánál a baba számára nincs fontosabb(azaz hogy úgy cselekszünk, ahogy érzünk, valódi énünknek megfelelően reagálunk).
Arról nem is beszélve, hogy esetleg az a lélek, aki minket választott szülőnek, pontosan tudta, mire vállalkozik...

De egy dolgot érdemes észben tartani. Az anyai felelősség - Fromm szerint - nem csak a gondoskodásban, de az életöröm átadásában is rejlik. A tejjel-mézzel folyó kánaánra utalva Fekete Anna így ír:
"A tej a szeretet első aspektusának, azaz a törődésnek (...) a jelképe. A méz az élet édességét jelképezi, az élet szeretetét és az életben levés boldogságát. A legtöbb anya képes rá, hogy 'tejet' adjon, de csak kevesen tudnak 'mézet' is adni. Hogy mézet adhasson, ahhoz az anyának nemcsak 'jó anyának', hanem boldog embernek is kell lennie - és ez már keveseknek sikerül. A gyerekre tett hatást aligha lehet eltúlozni."

Hát mindig az én vesszőparipámnál lyukadok ki... :-) Annál, hogy dolgoznunk kell magunkon - a gyermekünkért (is).

http://babamamakapcsolat.blogspot.com

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvi
Puszilgatnivaló :lol: :wink:

Szűrések
Nagyban befolyásolja, hogy az adott intézmény vezetője, az ott dolgozók mit tartanak fontosnak.
Pl: a DOTE szülészeten visszahívják 6 hetesen kontrollra a kisbabákat a neonatológusok :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Nálunk is volt a kórházban egy kezdetleges hallásvizsgálat...de ezt mostanság minden záróra ráírják...legalább is akiket ismerek eddig mindenkinek ugyan azok szerepeltek a zárón)
Fejlődésneurológia,Ortopédia,Audiológia és Koponya és Hasi Uh...
Mi méár audiológián és fejlődésen voltunk :)
15-én megyünk uh-ra és 20-án ortopédiára.
Én még nem voltam kontrollon...2 hétig volt nálam a mikulás :(

Gyönyörűek a babák!!!Nagyon szépen fejlődnek!
Gratula még1szer MINDENKINEK!!! :)

Ircsi-hogy ez mennyire igaz!!!
:oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Kép
Kép
Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok, bocsi, hogy betolakodok, a júniusi topikból írok.
Eladnánk Fisher Price akvárium kádunkat 8kissé már kinőtte a gyermek) irányára 7000.-
Kép
Kép
Érdeklődni: efacsen@freemail.hu címen lehet.

Még egyszer elnézést, és mindenkinek boldog babavárást, könnyű, gyors szülést!!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

De jó, az előbb írtam és teljesen eltűnt :( Panaszkodtam, hogy a mi gyerekünk az éjszaka első felében egyszerűen nem hajlandó aludni!!!!!

Kép

Kép

Kép
limo73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?