Sziasztok!
Látom, sok babánk küzd hasfájással. Mióta az Espumisan-t szedjük, nálunk szerencsére nincs már gond. A védőnő tanácsára csak 3x5 cseppet, és nem 25-öt minden étkezéskor, ahogy az a betegtájékoztatón van, és nekünk ez elég is, mert mindig hat.

1-2 napja már csak 2x5 cseppet szedünk, nem akarjuk "gyógyszerezni" szegényemet, de rajtunk tényleg csak ez segített!!
Lázmérőzés: én is hallottam, hogy ez is lehet egy hatásos módszer a kaki elősegítésére, de nem szabad rá/hozzászoktatni a babát, mert akkor majd csak így fog tudni kakilni!!!
Kömény: igen, én is azt hallottam, hogy valamelyik babának segít, valamelyiknek viszont hasfájást okoz... Ez ugyanolyan, mint pl.: az Infacol vagy az Espumisan se használ minden babának!
Tünde! (Babaimi, neked is szól, múltkor írtad, hogy még Infacol mellett is fáj a hasa a babádnak) A barátnőm babájának mikor fájt a pocija, akkor az Infacol nem használt, hanem vettek ilyen aloe verás cseppeket, és láss csodát, nekik az vált be!!! Ha gondoljátok, megkérdezhetem mi a neve, hátha nektek is segít!

És igaza van Ircsinek, anyatejes babáknál teljesen normális, ha naponta-másfél naponta van székletük, védőnő is mondta, ne ijedjek meg, ha csak heti 3-4szer lesz.
Claire! Én csaltam a kórházban, mikor megkérdezték 2. nap, van-e székletem, megmondtam, hogy nincs, adtak hashajtót, hogy este vegyem be, de nem tettem meg. Elraktam. Másnap reggel azt mondtam, hogy volt. Mert tudtam, hogy egyrészt a kórházban nem fog menni, másrészt ennyi nap után még ne várják el, több nap kell! Hazajöttünk, ettem paradicsomos gombócot meg madártejet, másnap reggel minden ok volt.

Sok anyukától hallottam, hogy a hashajtó a babát is meghajtotta, és ezt én nem akartam.
Boldog 1 hónapot az ikreknek!
Évi! Mi is kedden leszünk 1 hónaposak

, el sem hiszem, hogy már ilyen nagy az én kisfiam.

Most kb. 4,5 kilós, 3600 g-mal született, és 3400-zal jöttünk haza...

De majd szerdán kiderül, mikor pucéran kell mérnünk.
Babakocsi

Még jó, hogy ott volt anyud! Nyugi, amikor írtad, hogy szinte állandóan cicit akar Tomika, aznap Bence is ugyanezt csinálta! De azóta helyreállt a rend!

Növekedési ugrás miatt így ingerlik a ciciket, hogy még több tejet termeljenek, mert most már többre lesz szüksége!
Zöld kaki: attól is lehet, ha túleszi magát, azt mondta a védőnő. És ez igaz, tegnap nagyon mohó volt a kislegény és annyit megevett, hogy utána mozdulni se mert, zöld is volt a kakija, nekünk mindig csak akkor ilyen...
Ircsi! Nem győzök gyönyörködni Katusban! Hihetetlen mekkora már és milyen édes! Jó nektek, hogy kirándultatok! Igazán szép helyen voltatok! Már én is várom, hogy mehessünk kirándulni! Mindketten nagyon szeretünk.

Amit múltkor alvásról belinkeltél lll-s cikket, nagyon köszönöm! Elolvastam, azóta tudom, mikor kell lerakni a Bencét az ágyikóba, hogy biztosan ne ébredjen fel rá!
Dia Férjed

Üzenem neki, szóljak a férjemnek, hogy jöjjön dumcsizni? Szereti a kocsikat, meg a focit, legújabb érdeklődési köre a gokartok, már van is tervrajza, és arra készül, hogy mire Bence 5 éves lesz, készít neki egyet.
Most már engem is bedobtak a mélyvízbe... Tomi dolgozik, most 2 hétig délelőttös, amikor éjszakás volt, na az kemény volt... Rosszabb, mintha nappal menne! 6-14-ig dolgozik, ha délutános lesz, akkor nekem is egyedül kell fürdetnem, amitől picit félek.
Fürdés: rájöttünk, miért sír. Elég lassan esett le

, de legalább már tudjuk.

Mert ha megmosom a pociját, az eddig kint volt a vízből és fázik neki!

Most már annyi vizet engedünk, hogy a pocija is beleérjen, és lám: élvezi!!!
Cumi: utálom, ha valaki azt kérdezi, miért nincs cumija? Kérdem én, baba=cumi????!!! Anélkül már nem is baba a baba vagy mi?!

Nem szeretnék neki adni, max. 2-3 hónapos kora után, másrészt szerintem úgy kiköpné, ahogy van.

Már keresgeti a saját kis ujját, igaz eddig az öklét találta meg, vagy 3 ujját cumizta egyszerre

, a hüvelykujját csak 1-2szer találta meg, néha egy kis apai segítséggel, de az sem kell neki kb. fél percnél tovább. Nekem se volt cumim, a húgomnak se, mindketten az ujjunkat cumiztuk, és felnőttünk nélküle! Azt olvastam, hogy később, 1-másfél éves korában, ha az ujját szopja, és játékot adsz neki, akkor az sokkal érdekesebb számára, és persze hogy a játék után nyúl, nem az ujját fogja szopni! Míg ha cumija van, nem zavarja a játék megfogásában, ugyanúgy tud cumizni. Egyébként az ujjszopás is, meg a cumi is csak ideiglenes megoldás a baba megnyugtatására, hiszen 1-2 évesen azzal fog az ember küzdeni, hogyan szoktassa le róla! Mindegy, ez csak az én véleményem. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne adjunk nekik cumit vagy ne hagyjuk, hogy az ujját szopja, csak hogy milyen érdekes: most ezzel nyugtatjuk meg őket, később leszoktatjuk róla, most még úgy örülünk, ha jó nagyokat rotyizik, pukizik, böfizik, később meg meg kell nekik tanítani, hogy társaságban nem szabad...

Az élet apró örömei
Mi még úgy igazán nagy útra nem mozdultunk ki

, csak max. 1-másfél órás sétára a faluban, de holnap mennünk kell a védőnőhöz, aztán meg a kórházba uh-ra... Jövő kedden meg a gyerekorvoshoz, kicsit izgulok, hogyan fogja viselni... Remélem, jól!
Lekopogom és csak halkan jegyzem meg, hogy valamiféle rendszerességet vélünk megfigyelni a napjaiban, mintha már lenne napirend.

Most kb. 2,5-3 óránként eszik, általában délelőtt nézelődik, játszunk, ebéd után van egy nagyobb alvás, délután egy kisebb, és séta, este fél 8-8-kor fürdés, vacsi, aztán alvás. Ha délelőtt alszik, akkor délután van nézelődés játék. Ez az este már nagyon jól megy neki, kb. fél 10-re elalszik, és éjjel 1-2-3-ig alszik, attól függően, mennyit evett. (amit ugye nem mérünk, csak tippelek, hogy ha előbb kel, akkor valószínűleg nem ettünk annyit, mint mikor 3kor kel csak). Aztán 6-kor ébred fel. Éjjel úgy 1-2-szer eszik. Úgyhogy nagyon büszkék vagyunk rá!!! És már a kisággyal is megbarátkoztunk végre, úgy veszem észre.

Na meg a macikkal, imádja őket nézegetni, ebben rám hasonlít.

Meg abban is, ha ásít egy hatalmasat, akkor "kiakad a torka".

Csak ettől egy picit megijed, meg attól is, ha nagyot böfizik.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem.

Igyekszem gyakran jönni, úgy néz ki, már lesz alkalmam!
Többiek? Bévi, Vanilla, Szilvás már rég írt! Bocsi, ha valakit kihagytam!
Ja,
vendégek: engem nem érdekel, mit szólnak! Ha Bence hív, és szopizni akar, akkor megyek, vagy bármi más gondja van, ő az első!!! Ha valaki ezen megsértődik, vagy nem tetszik neki, akkor ne jöjjön többet! Szerintem teljesen magától értetődő, hogy egy ilyen pici baba nem fog senkit se szórakoztatni, ha pl.: alszik, akkor alszik és kész, nem fogom senki kedvéért felkelteni. Akkor jöjjön egy fél év múlva, vagy ha már elég nagy lesz. Én mindig sétálásnál félek, hogy idegen nénik nehogy megállítsanak, és elkezdjenek gügyögni neki meg szegényemet össze-vissza simogatni, csipkedni stb.. Ez egy rémálmom!