A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

zsuzsa:

sztem ha mindenáron adni akarsz neki vmit akkor inkább forralt és visszahűtött vizet adjál!

de sztem is tök fölösleges.

mond az öregeknek h adtál :wink:

na téleg megyek aludni szétrobban a fejem is :?

andy

Kép
andy30

Kamilla elvileg nem olyan jó, kömény mehet az még pocifájásra is jó. De a legjobb ha nem adsz teát neki.

Noel baba videó:

http://www.youtube.com/watch?v=mcGRmF5reDY

:)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zsuzsa:
Andynak igaza van, ha mindenképp itatni akarod, akkor forralt víz. Teának vannak speckó babateák, gyógyszertárban vagy dm, rossmann típusú boltokban kaphatók. Ezek közül is inkább a filteres, cukormentes változatok ajánlottak, a cukrostól tönkremennek a fogaik.

De szerintem is az a legjobb, ha nem adsz neki semmit pluszban. Felesleges, ha anyatejes, ráadásul minek cumisüvegeztetnéd, ha nem muszáj...

Aida: nagyon cuki videó :D

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Egy gyors bekukkra jöttem.

Örülök, hogy mindenki rendben, Csaki is benézett.

Mi jól vagyunk, Domi aranyos, néha nyűgös, de általában kakis vagy éhes ha sírdogál.

Mush: Olyan keveset alszik és elmondásod szerint olyan sokat sír a pici Sophie, hogy egyetértek Andy-vel, megnézetném kicsit alaposabban, nehogy valami hülye fájós nyavaja álljon a háttérben.

manna
mannababoca

Zsuzsa, mi köményes teát iszunk. Nem sokat, de ezt javasolta a védőnéni, mert kicsi Lajanak van hogy egesz nap egyfolytában ehetnéke van. Van amikor hami helyett kapja, de nem nagyon szereti. Nagyon gyengére főzöm, nem teszek bele semmi egyebet.

Gabi, átragadt rám a Teszvesz-Vatera shopping :D Én is lőttem pár dolgot :D

Andy, szoritunk holnapra :!:

Csaki, Bellanitta, welcome back, gyertek gyakrabban ha tudtok..

Kép
Kép
zsiraf8

Sziasztok!

Ilyenkor én vagyok az első?????? :shock: :shock: :shock:

Remélem minden baba és mama jól van!

Szuper éjszakán vagyunk túl. Dani aludt, mitn egy kisangyal... este 9-kor evett aztán 3-kor. Meg is éreztem, mert fejnem kellett, csillagokat láttam, anyira fájt a mellem. (2 dl)

Aztán 7-kor evett megint, majd nemrég 10-kor. Ennyi idő bőven elég volt, kész az ebéd, a délután a pihenésé...

Ja nálunk havazik..., ezért voltam tegnap annyira szarul... :?

Eleinte én is próbálkoztam teával, de atán leálltam. Nem is fogadja el! Sőt a cumisüveget sem hajlandó szívni, öklendezik tőle...

Kép

Kép
dcili81

zsuzsa:
a Mecsek teát szokták még javasolni, de tényleg ,ha csak az idősebb tanácsadók kedvéérét adnál, akkor próbáld meg nekik elmagyarázni nekik mi a helyzet. Nálunk ugyanez volt a helyzet, Nagymamámnak papolhattam, hogy nem kell a tea, meg volt róla győződve, hogy szomjaztatom a gyereket. Aztán nem hitt nekem, és egy védőnő ismerősét felhívta, aki szerencsére engem erősített meg :lol: (Hasonló volt ,amikor az első porszívós orrszívást látta... Közölte, hogy kiszívom a gyerek agyát... :lol: )

Ma rekordot döntöttünk éjszaka: Beni 3 és fél órát bírt ki két etetés között :) Hát én olyan boldog voltam!!! :)
Viszont szegénynek fájdalmat is okoztam, belenyisszantottam az ujjacskáján a bőrébe. Annával ugyanígy jártam első körömvágáskor. Úgyhogy ott ültem az ágyon és szorongattam, és bőgtem, szegény annyira sírt... :cry:

Teszvesz: én lőttem egykívánságcsomagot, 3 kiló angol babarucit állítanak nekem össze oyan méretben, milyenben szeretném :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Mi most jöttünk haza a kórházból, az ügyeletes dokinénitől.
Tegnap egész délután- este sírt Kismanóm, éjjel aludt, de reggel fél 7 től kezdődött megint a nyűglődés. És a multkor nem nézte meg a doki, csak távgyógyított. Igy inkább elvittük.
Minden ok, de tényleg sok trutyi van az orrában, erre azt mondták h gyenge a kamilla, és Sterimart használjunk, a gyógyszerre azt mondták ne adjam be neki mert a torka rendben..
De legalább megnézett mindent alaposan, igy nyugodtabbak vagyunk.

Akinek volt már beteg a bébi mit csinált az orrával? mert szegénykém olyan mélyről szörcsög h a porszivós sem nagyon hozza ki... :( úgy sajnálom...

Zsiráf: köszi h felajánlottad, h segitesz! talán szerdán jön öcsém, és megcsinálja nekem a vonalzót, ha nem akkor élek a segitségeddel!

Tea: én Mecsek baby teát próbáltam adni neki, de nem díjazza.. nem erőltetem

Cili: havazik???,itt csodás napsütés :wink: igy doki után mi mentünk a szülőkhöz... kocsikáztunk , igy llegalább aludt a drágám!
eszterke24

Most hallottam, hogy az a nő, aki nyolcasikreket szült, már van 6 gyereke pluszban még pszichiátriai eset is... :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
dcili81

cili:
hogyhasználod a Sterimart? Úgy értem mikor fújod az orrába?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági sehogy, Eszterék használják... :lol:

Kép

Kép
dcili81

fenébe, elnéztem a hozzászólásokat eggyel... :oops:

Szóval akkor Eszter: hogy használjátok a Sterimart? Mikor adod neki?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: eddig nem használtuk még.. dokinéni azt mondta h minden evés előtt ültessem az ölembe és fújjak belőle az orrába, a felesleg kifolyik, amit meg felold neki, szívjuk ki porszívós orrszívóval.

majd egy fél óra múlva kiderül... akkor kelnie kell már..
eszterke24

akkorezen kívül mást nem nagyon tudz csinálni szegénnyel... a Sterimar feloldja jól, és ki fogja hozni a porszívóval...

Kép
Kép
Kép
mágnes

magi. nektek milyen cumis uvegetek van?
meg a tobbiek is, akik potolnak?

sarmi. persze tobbet kell foglalkozni vele, de nem lehet a kezemben 24/7.
mikor van itt az ideje, hogy kicsit legyen el egyedul? peldaul a jatszoszonyegen? nalunk 10 perc a max, aztan sir. hogy ha sir a bolcsoben, akkor mennyi ido utan vegyem ki? 5perc? 10? ha allandoan kezben van, akkor hogyan boldogulok majd az elkovetkezo honapokban? probaltam enekelni, meselni, beszelni, semmi sem segit.
a pihenoszekben is csak rovid ideig van el, mikozben a konyhaban vagyok. hiaba dumalok neki.
most mar kezben is tobbet sir.
nagyon tanacstalan vagyok.

marti. hogyan mered anettet azzal a merleggel? tennel fel kepet rola? irtad, hogy hordozo, de nekunk ilyen nincs, sajna.

ilyesmit mikortol lehet hasznalni?
http://www.mothercare.com/BabyBj%25f6rn ... 8&mcb=core

KépKép
KépKép
mush589

hát remélem jó lesz neki. A torka nem piros, igy a gyógyszert nem kell neki adni, amit a másik dokinéni írt..

De különben ez rémes h 2 napon belül 2 gyerekorvos mondott tök mást.. :roll: az egyik a kamillateás orrtisztításra esküszik, a másik szerint semmit nem ér.. az egyik gyógyszer ir a másik azt mondja be ne adjam.
A mai azt mondta h nagyon párás legyen a szoba, a másik meg h ne , és ne legyen több 20 foknál bent...
és akkor döntsem el.. :evil:
eszterke24

Sophie is nagyon melyen szorcsog. de az orraban csak fikusz van. nedveset nem latok. vigyem dokihoz hetfon?

KépKép
KépKép
mush589

mush:
nekünk Tomee Tippee-nk van, bejött, tisztára olyan a formája, mint a cicinek :)

Nekünk is van kengurunk, de szerintem addig, amíg stabilan nem tartja a fejét, addig nem jó beletenni. Ha ennyire Anyafüggő a lánykád, nem gondolkoztál még esetleg kendőn? Azzal legalább jobban tudsz tenni -venni, ha magadra kötöd.

Kép
Kép
Kép
mágnes

azt en is hallottam, hogy ha tul meleg van okozhat szorcsogest.
nalunk 21-23 fok van, de igy is sokszor a keze kint van es az jeghideg.

eszterke jobbulst nektek.

KépKép
KépKép
mush589

Mush: akkor nem lehet h ezért is sír? mert nekem tuti..
Manócskámnak is fikuszok vannak elől, ( akkorák hogy csak na) de a doki is mondta h sok váladék van neki hátul amit fel kell oldani mert nagyon zavarhatja,,( nem csodálom )

mi 2 dokinál is voltunk de sokkal előbbre nem vagyok velük.. én pl azt hittem kiszívják neki vagy ilyenek,, :roll:
eszterke24

mush: köszi.. remélem hamar jobban leszünk.
Nálunk is kb ilyen hőmérséklet van és keze-lába szokott hideg lenni.. mi lenne ha 20 fok lenne?
eszterke24

van kendonk, de sajna nem sikrul normalisan megkotni, igy csak all azekrenyben. nem sikrult meg egy normalis leperol lepesre leirast talalni a fekvo poziciohoz sajna. amiket zoldi belinkelt nem sikrult kiigazodni rajta.
van egy ilyenunk, de rohatul nyomja a hatam a muanyag csatt. Kép (ez nem Sophie, hanem Hanna)

KépKép
KépKép
mush589

Eszterke! Tényleg nehéz eldönteni, amikor a szakemberek egymásnak ellentmondanak, hogy mi a helyes. Viszont ha nincs a kicsinek láza, semmiképp ne adj antibiotikumot, mert valószinű nem baktérium okozta fertőzésről van szó és ilynkor az antibiotikum nemhogy nem segít, de még hozzá is szokik a szervezet és legközelebb (amikor tényleg kellene) nem használ.
Én az orrát anyatejjel tisztítom. Na nem szándékosan, de mivel fekve szoptatok, mindig jön a tej az orrán kifele és kimos mindent. :D Nincs is orrdugulásos problémánk!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mush! Fekvő pozicióra nem tudok jó linket, de ezt is lehet ujszülött kortól használni, egyszerű megkötni és a babók szeretik.

http://www.abbcenter.com/?t=kismamalink ... 1923&cim=1

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kép
Kép
Kép
mágnes

Enikő: szerencsére nem lázas, és eszemben sincs antibiotikumot adni neki, de orvosnak azért mindenképp meg akartam mutatni. igy inkább bementünk többször, minthogy egyszer sem .

sajna nekünk nincs ilyen " mellékhatása" a tejnek.. a pocakba is épphogy elég, nemhogy kijöjjön az orrán..
eszterke24

eszterke: anyatejből az orrába csepegtethetsz egy kicsit, az tényleg nagyon használ nekik.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Eszterke! Sajnos nekem sincs sok tejem és nem is szándékosan csináltam ezt, hogy az orrán átfolyon, de mióta látom mit hoz ki nem bánom, hogy átmossa az orrát, utána meg picit felfele fordítom a fejét és akkor már nem folyik ki! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nyufi888 2009.01.31 19:47-kor.
nyufi888

Halihó! Már megint csavargunk.Hál'istennek semmire sincs időm, de nagyon élvezem.Kismacska átvette az életvitelemet - éjféltől 10-ig ágyban vagyunk 3 szopival, és hatalmas adag pelenkatöltelékkel. Jelentem a Moltex még mindig nyerő, 10 órát is kibír.
Megvolt a 2 oltás, láz nélkül, de sokat sírva túléltük. (2 kúppal megúsztuk, ma már semmi hatása)
A BCG-t viszont újra kell oltani sajna.
Tegnap 5570 g volt Hannabébi :)

Pusz mindenkinek Lelléről!
Remélem, jól vagytok ti is!

...megpróbálog olvasni.

Kép
zölddisznó

Mági!
"Teszvesz: én lőttem egykívánságcsomagot, 3 kiló angol babarucit állítanak nekem össze oyan méretben, milyenben szeretném "
Ez hogy működik? Lőttél már ilyet, szép ruhákat adnak?
Mennyibe kerül egy ilyen csomag?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Zöldi! Szép súlya van Hannának!
A moltexet hol és mennyiért veszed? Tudsz esetleg képet küldeni róla!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Anita! Sajna nem nagyon tudom, mit lehet szedni szoptatás alatt refluxra, de megpróbálok utánajárni! Quamatelt biztosan nem.

Kép
zölddisznó

Cili! Remélem, nem robbant szét a fejed tegnap óta ; - Paramaxot is bevehetsz.

Kép
zölddisznó

Fellelkesülve azon, hogy 6 hete szültem és már nem véreztem meg a gátseb sem fáj, apával bepróbálkoztunk. Csináltunk olyat, amit már 8 hetes terhességem óta nem... (remélem tudjátok mire gondolok) Utána viszont elkezdtem vérezni megint. Ez óvó jel, hogy mégsem kéne még vagy ez így most normális és ez még ilyen lesz egy ideig? Hétfőn megyek dokihoz, de gondoltam addig rákérdek itt mi a helyzet és hogy inkább óvakodjunk e a dologtól még!?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

sziasztok.
kepzeljetek ma nagyon jo delutanunk volt!!!
apa elvitte setalni del korul hn3-ig aludt, evett, aztan a jatszoszonyegen nezelodott en kozben dumaltam neki, mikor lattam, hogy unja levittem a konyhaba a pihenoszekbe es foztem kozben meg dumaltam neki, erre bealudt, de mar felebredt, szval mennem is kell.

KépKép
KépKép
mush589

Galzsuzsi! Semmi egyéb folyadékra nincs szüksége. Ha szomjas, cicit fog kérni, és csak az elejét cumizza ki, ami hígabb - szomj ellen.

Kép
zölddisznó

Musi! Nem fekvő kengurut onnantól kezdve lehet használni, amikor biztosan tartja a fejét. Hiába támasztják ki bizonyos modellek, nem jó a geringének. (Kb. 3-4 hónapostól ajánlják az orthopédusok)

Kép
zölddisznó

Jajj, csináltam neked hordozóról oktató képeket, de elfelejtettem feltenni, bocsi! (Most meg Lellén vagyunk)
Csinűáld úgy, hogy a pántot, amit fűzni kell, forditsd el úgy, hogy lefelé legyen a színe, és a kisebbik csatot is. Így ki tudod majd fordítani a válladon - a rajz szerint, és a hátadon sem lesz megtekeredve, illetve nem nyom a csat.

Kép
zölddisznó

Enikő! A vaterán. A midi 40 Ft/db. Én egy szegedi csajtól rendeltem.

http://www.vatera.hu/moltex_oko_midi_me ... 42367.html

Kép
zölddisznó

Enikő:
ezt 8 ezerért lőttem, és tavaszi rucikat szeretnék, így a 3 kilóban számításaim szerint bőven lesz ruha. Nem lőttem még ilyet, de a képek alapján szép ruhái vannak. Ha megkapom őket, referálok :)
Én így mindkét gyerek tavaszi kollekcióját letudom :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi! Köszi a linket.

Mági!Kiváncsi vagyok milyen lesz! Majd mutizd meg ha megkapod!
A HÁDÁ-ba szoktál járni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Bocsi ha most nem írok mást de ezt muszály megosztanom veletek:
Réka segít fürcsihez készíteni Olivért :lol: :lol: :lol:

solya051020
Káld

Kép

ez az előzőhöz ment volna( :oops: :oops: )

solya051020
Káld

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 15:03-kor.
Vendég

Bocika:köszi:)

Mági:tök jó lehet az a ruhacsomag.Nekem soha nem sikerül ilyen jókat találnom.
Tényleg erről egy kérdés:hogy van az h ha én licitálok vmire,pl:eg y10ft-os aukcióra teszek 50ft-ot,és azt írja h nem elég az összeg vagy ha elég is de már egyszerre azt írja ki h túllicitáltak,az h van?vhogy be van állítva vkinek h túllicitálja másikat?mert azt nem akarom elhinni h vkivel egyszerre nyomok a licitre.remélem meg lehet érteni amit írtam,és nem fejeztem ki magam hülyén.
Zöldi:azt mikor mondják meg h nem jó a BCG?és miért nem jó az?és mikor kapja akkor az ismétlést?nekem védőnő erről semmit nem mondott.

solya051020
Káld

Na ezt én most nem értem,rányomtam arra h batűszín zöld és tessék feketét ír,miért bonyolult ez is?

solya051020
Káld

Sziasztok!

Hazavittük ma anyukámat, úgyhogy a nap nagy részében ott voltunk, tök jó volt :D

Zsiráf: miket zsákmányoltál?

Mági: én is kíváncsi leszek a kívánságcsomagodra.

Cili: én is vágyom már rá, hogy Kiskobold ennyit ellegyen a szőnyegén :)

Mush:
hordozókendő ügyben:
http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... _kendo.htm

http://www.wrapyourbaby.com/

És végül Kiskobold az egyik teszveszes szerkójában :D. A kis "menő-manó" :lol: :lol: :
Kép

Kép

Kép
gabilany79

Solya! Ezt hívják "maximális licitnek". Úgy műxik, hogy pölö 10 FT a kikiáltási ár, és te mondjuk úgy döntesz, hogy ez neked megér 1000 Ft-ot. Ezt beírod a "Maximális licitem" ablakba, viszont a többi licitáló ilyenkor csak az az összeget látja, amivel automatikusan emelkedik a licit. Tehát, ha mondjuk 10 Ft-tal emelkedik automatikusan, és valaki azt mondja, hogy 15 Ft, akkor a te nevednél nem az 1000 Ft látszódik, hanem az, hogy 20. És ez egészen addig megy, míg valaki nem ad többet, mint 1000 pénz. Akkor vagy csak túllicitálva, addig a "gép" automatikusan túllicitál mindenkit, akimég licitálna a termékre.

Hű, nem tudom, hogy érthető voltam-e :roll: :roll: :oops: :? :)

Kép

Kép
gabilany79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?