A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Csöre, kimásoltam a bérpapírról:
Kép

Kép
vickybabe

Krisz, annoén még a tesóm szakdoliját is megírtam elejétől-végig...szociál-pszichóból...f@ngja nem volt, amikor védeni kellett :lol:
Legalább tornáztatod az agyad, én már csak Nők Lapját olvasok 4 éve :oops: :lol:

benci

Viki: én nem is kaptam semmilyen bérpapírt :shock: ez honnan jött? Mert a gyed nekem (SMS-ből tudom) a Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár P.E. Alapell. (gondolom osztálya)-tól. Elvileg onnan kéne, nem? Én a tgyásról sem kaptam semmilyen kimutatást/papírt!

Csöre
csöre74

Csőre,
nagyon jó, hogy hagyod Sacit maszatolni, én anno a fiamnál töröltem egyfolytában a kezét-száját, és agybajt kaptam, hogy maszatolt, aztán rajta is maradt egy kis kényszeres beütés-nem bírja, ha valami kaja marad kezén-arcán...igaz a gilisztákat marékkal gyűjti az udvaron és simogatja őket :lol:

benci

Benci: sajnálom az összeveszést! Ajánlatom csak ma, csak neked :D Anyósom manikűr-pedikűrös, ha gondolod, összehozlak vele, én meg addig elleszek az összes deddel.
magdolnasz

Csöre, a munkahelyemtől (ők tb kifizetőhely). Viszont most nézem, hogy a papír másik szélén van egy sor:
"SZJA különbözet 2009 1. félévről - 18.000 Ft." Ez vajon micsoda? Akkor ennyivel kevesebbet fogok kapni később? :roll: Tök jó, hogy mi tartjuk el az egész kib*szott rendszert és még azt sem tudjuk, mennyi jár :evil: :evil:

Kép
vickybabe

Én sem kaptam papírt. :shock: De nekem van adójóváírásom. Azt mondta a csajszi, automatikusan leállítják, ha túllépem a keretet.
A TGYÁS-om nekem 102 000 Ft volt.
Én azt hittem a max. GYED 80 000 körüli. :shock:

krisz78

Á, értem, Viki!!! Így már világos. Igen, ez az összeg a különbség, akkor vagy nekünk jár még ennyi adóbevalláskor, vagy neked kell még ennyit befizetni ugyanekkor.

Csöre
csöre74

Vicky: az nem valami adókedvezmény vagy jóváírás, (a fene sem tudja, mi ennek a neve) amit bejelöltél a GYED-es papíron, hogy igényt tartasz rá? Tavasszal nem kapsz adóvisszatérítést, ha ez jár. Nekem legalábbis ezt mondta a "magasan képzett" gazdaságisunk.

krisz78

Jaj csajok, most már nem tudom, teljesen össze vagyok kavarodva (na nem mintha eddig képben lettem volna)...akkor most ezt vissza kell fizetnem a 2009-es adóbevallással?????

Krisz, nem emlékszem, hogy ilyet bejelöltem volna...de a fene tudja :roll: Mondjuk ha választani lehet, inkább kapjam meg most (ha jár), mint hogy még egy évig az állam üljön rajta...

Csöre, te pont 18 ezerrel kaptál kevesebbet? Én tutira túllépem az adójóváírás plafonját, úgyhogy szerintem nekem az nem jár... ÁÁÁÁÁÁÁ azt hiszem felhívom a bérszámfejtő céget........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.08.11 15:07-kor.

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Hú, megint termékenyek voltatok :D Na, azért most jobban sikerült koncentrálnom, legalábbis remélem.

Kriszti: sajnálom a depit, vagy mi is ez. Egyébként szerintem ez nem depresszió, inkább egy természetes dolog, amin minden kismama átesik, csak ki jobban, ki rosszabbul éli meg. Ágnes megérkezésével a fejére állt az egész életed, más kihívásoknak kell megfelelned, más szerepkörben kell otthonosan mozognod és természetes, hogy ez megterhelő. Meg neked még ott van a betegséged is, ami korlátoz egy csomó mindenben, így a megfelelés még nehezebb. Ahogy megismertelek, Te egy maximalista csaj vagy és most azt érzed, hogy ebben az új felállásban nem tudod a maximumot adni, ami frusztrál. Nem így van? Bordély :twisted:

Csöre: főzéssel kapcsolatban van nekem önbizalmam (szeretek is főzni), de miért van, hogy az üveges kajákat benyomja Bálint, amit én kotyvasztok, abból meg alig eszik? Bár ma adtam neki brokkolit és az egészen ízlett neki (fura egy ízlése van, én utálom a brokkolit :cry: ). Nagyon jók Saciról a fényképek!

Benci: sajnálom, hogy ilyen rossz a hangulatod. Nem próbálod meg Te megszervezni a családi kiruccanásokat? A férjednek csak be kelljen ülni az autóba és vezetni, Te meg mondod, mikor, hova.

Krisz: behalok a szatyros Ádámtól! Akciós volt :D :D Ja és gratula az üléshez.

Magdi: ne aggódj egy pillanatig sem. Minden baba más és más ütemben fejlődik, tudod. Bálint itt az egyik legidősebb baba és mindent szinte utoljára csinál :!: Ő ilyen kis megfontolt emberke :D Biztos Nóra baba most más képességére gyúr.

Batkata: tök jó ez a klub, amit csinálsz. Nem lehet becsatlakozni? Nekem nem is lenne olyan messze.

Hú, ehhez a Gyedhez nem tudok hozzászólni. Én a munkahelyemtől kaptam, 90.590 Ft-ot. Viszont azt nem értem, hogy én jún. 22-től vagyok Gyeden, az első Gyedet (ezt a 90 eFt-ot) aug. 3-án kaptam. Akkor ez most a júliusi plusz arra a 8 napra júniusban??

Képzeljétek, azt hiszem, ma letrafiztak :twisted: 100-as tábla volt az autópályán, én meg kb. 120-al mentem :oops:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Magdi,
jaj, de aranyos vagy :lol:... írok majd privit...

Edit,
[quote]B írta:enci: sajnálom, hogy ilyen rossz a hangulatod. Nem próbálod meg Te megszervezni a családi kiruccanásokat? A férjednek csak be kelljen ülni az autóba és vezetni, Te meg mondod, mikor, hova.

ha ez ilyen egyszerű lenne... :roll:

benci

Edit, a 90 ezer lehet úgy is, ahogy írod, hogy 40 napra meg úgy is, hogy Te is kapod a 18 ezret, és majd megkapod külön-vagy már megkaptad, csak nem vetted észre arra a 8.9 napra is külön...én így kaptam, jún.25.-től vagyok Gyeden, előszőr megkaptam a 25 napra a Tgyást, aztán 5 napra a Gyedet, és aztán most 3 napja a teljes júliusra a 72 ezret...

benci

Edit: szerintem az a 2 együtt...

Majd jövök... Saci nyíg :( alig aludt ma, pedig ő igazán szokott... meg rájöttem, hogy az akim benövényesítése nem olyan egyszerű, mint gondoltam :?

Viki: sztem nekem nem jár adójóváírás... túl sokat keresnék? :roll:

Csöre
csöre74

Csöre: hosszú percekig néztem, hogy mi a csuda az az"akim"! De rájöttem! :D

Benci: várom!

Edit: nem aggódom, csak valahogy, ááááááááá, nem is tudom megfogalmazni. De biztos értitek! Hátha nem fotóztak!
magdolnasz

Magdi: :lol: én meg arra jöttem rá, hogy ez nagyobb meló, mint gondoltam :? és csomó előkészület kell még, így halasztom a dolgot, pedig már nagyon nem kéne :(

Edit: hát, csak nem kaptak le :roll:

Itt van Mama, végre elpakoltam a reggeli és a déli koszos edényeket, kipakoltam a mosógépből, és megyek teregetni. De közben hallom, hogy Saca megint nyíg... mi lehet vele????? Aludnia kellett volna, de persze a délelőtti alvása ma 1/2 óra, a délutáni 1 óra, szóval összesen nincs annyi, mint amennyi egyenként szokott :roll: :?

Csöre
csöre74

Csöre: ma Bálint is extra nyűgös, már akkor is sír, ha a konyhába kimegyek, pedig kb. 3 méter és lát is közben. Ráadásul ma egyedül vagyok, mert Apa szigetel

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

szigetel = kiment a szigetre bulizni a haverokkal

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: szigetelés: gondoltam, hogy úgy :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem tudom, mi lehet velük. Itt elég nyomi idő van, levegőt is alig kapni, fülledt, párás, igaz, nem túl meleg. Most kivitte Mama mind a 3-at az udvarra, ide be nem hallatszik a hiszti... lefagyasztottam a tök egy részét (sok volt egy adagnak, de arra meg kevés, hogy bármelyik nagy megegye), meg kiteregettem 2 adagot, a harmadik most döcög a gépben.

Csöre
csöre74

Benci: sajnálom a koccanást...előfordul sajnos. Én is hasonló dolgokon mentem át az elsővel...a második születése előtt egy "bébiszitter" nénit (még pocakos koromban) aki vigyáz a picire heti 1-2 nap pár órát...így elmegyek manikűrös, fodrászhoz néha, de van, hogy csak kenyeret venni és bambulni a corába egyedül....állati jól tud esni. AZtán pesze alig várom, hogy hazaérjek de néha kell 2-3 óra. Nincs nagymamid aki tudna 1-2 órát "helyettesíteni" amég egy kicsit magaddal törődsz? Nem egyszerű....tudom. Merre laksz? Nekem nincsen sajnos pedikűrös anyósom (pedig istenem de jó is lenne) de szívesen látlak téged is és mindenkit természetesen a topikból egy kis csevejre ha erre jártok. Egy lélekgyógyító fagyikelyhet is összedobok ha átjöttök a lurkókkal! Remélem csábító az ajánlat :) .

Képzeljétek mi elutazunk a férjemmel kettesben vasárnap. 1 HÉTRE. Megmondom őszintén és remélem nem értitek félre de totál kivagyok tőle már előre......
SOma már nagyifú nélküle már voltunk többször....de Zétényt 2 óránál többre még sosem hagytam másra.
Volt egy nagyon-nagyon mély időszakunk a férjemmel...most próbálunk "családot építeni" újra és ezt az utat ő szervezte...kettőnknek....
Egyrészről örülök neki, ráadásul nagyon kedvemre való az út de itthagyni a kicsit 1 hétre......hát egész bőghetnékem van komolyan mondom.
A szüleim jönnek ide és itt fognak vigyázni rájuk. SOmát viszik oviba, napközben itt lesznek Zéténnyel, délután elhozzák az oviból, este együtt vannak............biztosan nem lesz semmi gond, miért is lenne de akkor is.........
Örülnöm kéne én meg tiszta ideg vagyok :roll: :roll: :roll: .

KépKép
peni

Szép estét!

Peni, nekem nem is menne hogy egy hétre elmenjek Ágnes nélkül... Persze ezzel nem azt akarom sugallni, hogy te se menj vagy ilyesmi, hanem hogy megértem hogy ki vagy bukva.

Benci... A kirohanásod felét legalább mintha én írtam volna :( és az én férjem is infós!

GYED téma: nem tudok hozzá szólni, még nem is igényeltem. Még csak most fogadták el a TGYÁS igénylésem, a napokban jött meg a pénz: havi harmincpárezer forint! Ezek után nem is tudom megéri-e szaladgálni a gyed után is :evil:

ÁÁÁÁááá, mire akartam még reagálni?

Ja, én-depim: édesek vagytok lányok, tudom hogy az még nem depi, hogy az embernek anyaként más feladatai vannak, s hogy ettől másképp tud megfelelni a régieknek. No de a totális motiválatlanság és céltalanság minden más szerepben az anyaszerepen kívül? :roll:

Aláírás: olyankor szoktam kikapcsolni, ha egymás után több hsz-t is írok, kerülvén a felesleges redundanciát :)

No és most mire akartam még reagálni? :roll:
kisbogacs

[quote]o írta:lyankor szoktam kikapcsolni, ha egymás után több hsz-t is írok,

Például ilyenkor:

Edit, trafipax :evil:
kisbogacs

Igaz Kriszti? Na erre gondotlam, hogy én is ettől vagyok ki. Egyrészről értékelem a férjem erőfeszítését és belátom, hogy ahhoz, hogy kettesben legyünk el kell menni. Hát nektek nem kell mondanom,hogy az egész napos anyaság, háztartásvezetés mit eredményez estére amikro az ember elvileg a párjával "élvezné" az estét....
Az élvezet helyett ő tévézik, én olvasok vagy alszom....mindenki gubbaszt csendben. Ő a munkától fáradt én meg az egész napos tennivalóktól azért 2 pici gyerekkel nem egyszerű...dehát tudjátok ti is.
Szóval tényleg csak úgy megy ha kettesben vagyunk és van időnk beszélgetni, együtt nevetni újra, sétálni...nyugodtan meginni egy kávét...
Na de egy hét??? :roll: :roll: . Anyukám most jár, tanulja a hétköznapokat hogy majd gördülékenyen menjen...és megbízom benne....dehát akkor is...... :roll:

KépKép
peni

Edit: SZigetel az Urad? De jóóóó dóóóga van :) .

KépKép
peni

Peni: a gyerekek jó kezekben lesznek, nyugi! Értékeld, hogy a férjed ezt megszervezte, akarja, hogy minden teljesen oké legyen közetetek. Érezzétek nagyon jól magatokat! (és egymást :wink: :wink: ) Persze, értem az aggódást, én is egyszerre bőgnék, meg nevetnék. De azt hiszem, érdemes megragadni ezt a lehetőséget, és elsimitani a gondokat a házasságotokból. Annál boldogabban jöttök haza!!!!

krisz78

Kriszti: hogy-hogy eddig nem kaptál TGYÁS-t és csak ilyen keveset???????

Peni: biztos nehéz lesz, de nagyon klassz utatok lesz!!!
magdolnasz

Kriszti: még egy kérdés! Horgolni is tudsz? Ha igen, zargatnálak priviben :)
magdolnasz

Peni: ezt a hsz-t megmutatom a Zuramnak :D :D Szerintem is jó dolga van, bár ő ezt nem mindig érzi így. Na azért nem panaszkodom, ő is sokat változott, mióta megvan Bálint.
Szerintem ne legyen lelkiismeret furdalásod a kettesben eltöltött nyaralás miatt. A gyerekeknek éppolyan fontos, hogy helyrehozzátok a kapcsolatotokat, ehhez pedig tényleg erre van szükség. Meglátod, tök jól ellesznek a nagyszülőkkel, Ti meg feltöltődve jöttök haza. Búvárkodni mentek?

Tényleg, nem szervezünk egy talit megint? Olyan régen nem találkoztunk. Hátha Bálint ellesné a többiektől, hogyan kell felülni :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

[quote="kisbogacs"]
írta:
kisbogacsJa, én-depim: édesek vagytok lányok, tudom hogy az még nem depi, hogy az embernek anyaként más feladatai vannak, s hogy ettől másképp tud megfelelni a régieknek. No de a totális motiválatlanság és céltalanság minden más szerepben az anyaszerepen kívül? :roll:

Normális. Elmúlik, nyugi :wink:

Peni: de aranyos a párod! Tudom, nehéz itt hagyni a gyerkőcöket, de tuti nem lesz semmi gond, és biztosan jó tesz majd a kikapcsolódás :wink:

Kriszti: TGYÁS: ez tényleg döbbenetesen kevés. Jól számoltak? Ha igen, akkor a gyed sem lesz több. Persze azért több, mint a semmi, de a gyes is 28500. Azért szerintem érdemes a pár ezer forint különbségért is beadni, de már most!

Csöre
csöre74

Edit: én benne vagyok egy újabb taliban :) Bár most van 2 nagyobb utánfutóm is :wink:

Csöre
csöre74

Magdi, a felmondási időmet töltöttem az ex cégemnél, mikor Ágnes megfogant. S mire aláírtam volna az új szerződésem, nem csak azt tudtam meg hogy kismama vagyok, hanem azt hogy veszélyeztetett is. Így két szék között a földre estem. Ha Ágim 3 nappal korábban, még 2008-ban hajlandó lett volna megszületni, akkor persze még a 2007-es év alapján nekem is járna rendesen minden. De így nincs fizetés, ami alapján bármit is kaphatnék. Ráadásul az ügyintézés is sokkal macerásabb, az OEP-hez szükséges igazolást a munkaügyi központ (akik amúgy fel sem akartak venni munkanélkülinek, mert veszélyeztetett terhesen nem tudok állást keresni és az feltétel) az utolsó előtti napon adta ki, amikor még érvényesen benyújthattam az igényem az OEP-nek.

Horgolás: nem tudok, de épp szeretnék megtanulni anyósomtól, ő profi benne. Eddig egy leckén vagyok túl :)
kisbogacs

De jó, hogy ezt írjátok....pont ezt szeretném érezni, hogy hú de jó lesz nekünk...
Néha érzem is aztán nekiállok listát írni anyukámnak a fontos telefonszámokkal, kaja rend, stb...és elfog a kétség...
Edit: igen, búvárkodni :)
A férfiak ritkán érzik úgy, hogy jó dolguk van, pedig az esetek nagy részében az van nekik:-). Mit szólnának ha ők ülnének otthon a picikkel és mi szigetelnénk? TÉnyleg lányok...jövőre mi szigetelünk apuk meg otthon pesztrálnak, milyen ötlet?

Zétény sem tud ülni még. Mászik ezerrel, feláll mindehol de ülni nem ül. Olyan féloldalasan fekszik ülés és fekvés között, a könyökével támasztja magát, rendkívül érdekesen csinálja.
Én szívesen látok mindenkit nálunk egy talira...van kert, fű lehet mászni, bármit...csak hát mi Érden lakunk. De ha Érd szóba jön akkor a 24.-ei hét (a csütörtök kivételével) bármelyik napja jó. GOndoljátok meg...hátha... :)

KépKép
peni

[quote="csöre74"] írta:csöre74
[quote="kisbogacs"]
írta:
kisbogacsJa, én-depim: édesek vagytok lányok, tudom hogy az még nem depi, hogy az embernek anyaként más feladatai vannak, s hogy ettől másképp tud megfelelni a régieknek. No de a totális motiválatlanság és céltalanság minden más szerepben az anyaszerepen kívül? :roll:

Normális. Elmúlik, nyugi :wink:

Úgy értem a céltalanság és motiválatlanság más szerepekben. De mindenképpen az anyaság mögé fog helyeződni.

Csöre
csöre74

Csajok!
Az adójóváírás havi szitem 9 ezer forintot jelent. A gyed igénylő lapon erről nyilatkozni kellett, hogy igénylitek-e ezt az összeghet. Ez azt jelenti,hogy havonta 9 ezerrel több marad a zsebedben. 1 millió 500 ezer forint fölötti éves jövedelemnél ennek az összegnek egy hányadát vissza kell fizetni az Apeh felé, az ez alatt lévőknek viszont nem kell, sőt. Én egész tavalyi évben kaptam az adójóváírást, és még így is kaptam vissza 50 ezret májusban.
Ha a gyed igénylésnél nem kértétek, meg lehet utólag is tenni, be kell menni a munkahelyre, és szólni a gazdaságisnak, hogy a következő hónaptól kéred a 9 ezres adójóváírást.
Alapból azért nem adják meg ezt az összeget, mert félnek, ha túllénéd a sávot, akkor maceás a visszafizetés.. na de ugyebár 70-80-90 ezres gyeddel ez a veszély nem fenyeget.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na gyerkőc alszik, én megvacsiztam, már csak egy halom vasalnivaló vár rám :cry:

Peni: Érd? Az nekem egy kőhajításra van (Sasadon lakunk, közel Gazdagréthez), szoktunk is kijárni néha Érdre (abba a nagy cukiba, meg van egy steak-house is, a nevét nem tudom, de egész jól főznek). Jövőre irány a Sziget, csapunk egy csaj bulit :D

Egyébként nem tagadom, kicsit fájt a szívem tegnap, amikor Apa nézte a neten, hogy kik lesznek a mai fellépők, hogy ez nekem most kimarad (meghát ugye már tavaly sem voltam). Régen nagyokat buliztunk a Szigeten (is).

Kriszti: jól megjártad ezzel a munkahelyváltással :cry: Persze tudom, hogy nem a pénz számít, de azért valamiből meg is kell élni... Én baromi jól jártam anyagilag, hogy Bálint 2009-ben született, mert 2008-ban dupla bónuszt kaptam (2007-eset és 2008-asat is).

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Mági: az adójóváírás összege is függ a jövedelmedtől... bővebben: http://www.mobilkonyvelok.hu/2008/12/ad ... ojovairas/ viszont eszerint sem 18000 forint a havi kapható max, tehát nem vagyunk sajnos beljebb :(
Azt, hogy jogosult vagyok-e, még ki kéne számolni. Az sem lenne jó, ha jövőre egy összegben kéne perkálni :?

Jó éjt, fürdök, aztán mozi-este a családdal :D

Csöre
csöre74

A 18 ezret én sem tudom, hogy jogosult vagyok-e rá.. Szerintem nem... :? Azért ez is felháborító, hogy én számolgassak a pénzem után ,és verjem az asztalt.. :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

A 18 ezer, amit most lehet visszaigényelni, nem havonta jár, ez egyszeri kifizetés

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Borka alszik már egy órája, eddig apával békültünk :)
Köszönöm mindenkinek a depis együttérzést, hozzászólást, ilyenkor érzem, hogy milyen jó ide tartozni, ha a lányom nem nyígott volna egész nap, teljesen feldobtatok volna :lol:
Peni, Neked külön köszönöm a meghívást, hát Érd nincs túl közel hozzánk, de lakik ott egy régi legjobb barátnőm, akivel eléggé megromlott a kapcsolatunk, most próbáljuk visszahozni...szóval régen tervezem, hogy megnézem magamnak azt a várost...
Nyaralás Te apával nagyon jó ötlet, meglátod, minden rendben lesz, nekem meggyőződésem, hogy mi is akkor fogjuk tudni helyrehozni a kapcsolatunkat, ha el tudunk majd menni néhány napra kettesben, de amíg szoptatok, erre nálunk nincs esély...
Segítségem van nekem is, nagyszülők itt laknak melletünk, fiam gyakorlatilag ők nevelik, mióta Borka megvan, sajnos emiatt elég sok vita van mostanában köztünk, volt ez is téma ma, hogy kinek milyen viszonya van az anyjával, hát erről én is tudnék mesélni, mi történik, ha több napig egy fedél alatt vagyunk...

Kriszti, ez azért borzasztó, hogy ilyen kevés pénzt kapsz, és ilyen későn...biztos, hogy jogszerűen jártak el Veled? :shock:

Edit, jó dolga van Te apának, én lehet nem lennék ennyire nagyvonalú :lol: ...de gondolom, oda-vissza működik ez... :)

benci

Kriszti, itt vagy még? SOS kéne a segítséged. Már összevesztünk, mert apósom okoskodott jogi ügyekben, én meg már tiszta ideg vagyok. A többieknek bocs az off-ért.

A szitu: a 11,5 millióért vett lakás eddig a férjem nevén volt. Most én a mamáéktól örökölt pénzemmel + saját megtakarított pénzemmel tulajdonrészt veszek belőle. Úgy tudom, hogy az örökölt rész, ha ingatlanra fordítom illetékmentes. (ez 3 millió ft az esetemben) A fennmaradó rész pedig 2% illeték alá esik, mert 4 millió alatt van.
Apósom viszont állítja a 6%-ot, és azt, hogy a férjemnek is kell fizetni illetéket, mert én megveszem tőle a lakás felét. De hát ez nem megvétel. Az ő tulajdonrésze ezáltal csökken.
Kriszti! Én már nem látok ebben tisztán, mert annyira bekavartak. (Ügyvédhez meg jövő héten megyünk, és addig jó lenne, ha tisztán látnék) Ha tudsz, segíts már kicsit ebben! Köszke.

krisz78

Hali!

Iszonyú el vagyok maradva megint... A képeket megnéztem, meg ahol szám van. A képek hipercukik, Zsófi gyönyörű, Levi szuperül ül és nagyon nagyon Nagyfiú, Saci milyen huncut arccal mászik, Ádi abban a szatyorban megzabálni való- én is fogok csinálni ilyen képet Violával :lol: GYED: nekem ettől már most fáj a fejem- én se tudom, hogy anno mit ikszeltem be, mivel nem volt beidézve a törvényhely, csak a paragrafus, és fogalmam se volt, hogy mi a jelentősége. Aztán kisütöttem, hogy tuti nem vagyok jogosult :roll:

Boldog hófordulót kívánok a Kismanóknak!

Külön boldog hófordulót visszamenőlegesen a vőlegényünknek (gondoltam ám rátok, de nem tudtam jönni :cry: ), és boldog évfordulót az anyós-jelöltnek :P )

Bocsánat, hogy ilyen össze-vissza vagyok, bejelentkeztem szakvizsgára, s ez lehet, hogy hiba volt- nagyon nincs időm Viola mellett tanulni (nyilván rosszul szervezem az életem, hisz vannak itt többgyerekesek, ők is boldogulnak, én meg itt nyávogok)... :oops: :oops:

Felállás ülés nélkül: aki szintén ezzel a problémával küzd, mit tud tenni? Engem lecs...sz a dokinéni, a védőnéni, meg mindenki, aki erre jár, hogy ne állítsam a gyereket, ne segítsek neki, majd ha magától csinálja. Végül is Viola magától áll fel, megfogja a kezem, és úgy kirúgja magát, hogy vissza se lehet húzni. Ha visszaerőszakolom fekvésbe, üvölt. Felülni próbálgat, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Az, hogy felhúzza magát, továbbra is reménytelen, hisz hason fekve próbálkozik :roll: A minap 1 órán keresztül ment a hiszti- azt mondtam neki, hogy csak akkor segítek felállni (mert ezt akarta), ha legalább megfogja a rácsot, és tesz egy kísérletet. Mutogattam a rácsot- végül megértette, szépen megfogta, erőlködött egy picit, majd nézett rám, hogy Na, akkor most már felállunk, ugye?! :roll:

Szopizás és hozzátápi: ti hányszor szoptattok (vagy adtok tápit) még naponta? Mi ott tartunk, hogy csak reggel és lefekvés előtt- közben elvan gyümivel, husis főzelékkel, a cici eszébe se jut... Jó ez így? A feliratott tápit még fel se bontottuk, mert erre a minimális mennyiségre elég a tej- ja, még éjszaka kér enni egyszer.

Tábla: Figyi, hol ez a tábla, hol lehet megnézni? Tuti lemaradtam valahol, de légyszi valaki egy linket, vagy jelszót, vagy nem is tudom mit adjon!!!! Köszi, köszi, köszi!!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Krisz, amíg Kriszti nem jelentkezik, itt egy hasznos oldal: http://www.complex.hu/illetek.php

A férjed nevén volt, és a házasság előtt vette a lakást?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs:igen

krisz78

Krisz: nem vagyok jogász, de úgy gondolom, ha a férjed elad Neked, akkor az jövedelem, ami után adóznia kell. De egyszer, mintha hitelt említettél volna. ÍGy talán más a helyzet, ha azt fizetitek, de Kriszti nyilván jobban tudja.
magdolnasz

Krisz, külön van olyan, hogy örökösödési illeték, amit az örökös fizet az örökség után, és van olyan, hogy visszterhes vagyonátruházási illeték.Kicsit elvesztem a kérdésben, hogy melyikről is érdeklődsz...

A visz. vagy. illetéket nem az eladó tehát a férjed, hanem a vevő fizeti - jelen esetben Te, ha pénzért tulajdonrészt vásárolsz (Igen, ez adásvételnek minősül :!: ).
Ez az illeték sávos, ahogy írtad is 4 milláig 2%, felette 6%.
Hogy az örökösödési illeték és a v.v.i. hogyan kapcsolódik egymáshoz, azt most nem tudom, mert az öröklési illetéket nemrég módosították, és nem követtem az eseményeket. Holnap megpróbálok utánanézni, ha az még belefér...
Azonban egy ingatlan adásvételnél az eladót is legombolja az állam, csak éppen nem illeték, hanem adó címén, mert bevételnek s így az adóalap részének minősül a vételár! (ez alól kivétel, ha azt a bevételt szintén lakáscélra használja fel adott időn belül).
Szóval előfordulhat, hogy mindkettőtöktől legombol az állam némi összeget...
én a tulajdonrész vásárlás helyett gondolkoznék valami más, nem adásvétel jellegű megoldáson, aminél az állam kevésbé tartja a markát... (mittudomén, pl. haszonélvezet, vagy valamilyen külön megállapodás a családi vagyonközösségről..)
kisbogacs

Igen a hitelt fizettem ki a lóvéval. Ebből ment le a devizás hitelünk. De ha már kifizettem ennyit, a fél lakás tulajdonjogát szeretném.
Most ez mi a szarnak minősül? Nem adás-vétel, mert házasok vagyunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.08.11 21:03-kor.

krisz78

Kriszti: és ez adásvételnek számít kettőnk között??? Igazából arról érdeklődtem volna, hogy a férjemnek kell-e fizetni a biznisz után. (mert azzal tisztában vagyok, hogy nekem igen) Mert e miatt vannak kiakadva anyósék. Meg én is, hiszen a lakásért már ő megfizette az illetéket, mikor megvette.

Köszi. Még emésztem.

krisz78

Krisz: (és Kriszti) régen volt olyan, hogy ajándékozás. Nem tudom, erre mennyi az illeték, de ha kevesebb, mint az adó, talán érdemesebb ezt megjátszani, hogy Neked ajándékozza a felét, ha még létezik ilyen.
magdolnasz

Krisz: bár én nem vagyok jogász, de ha megszerzed a lakás felét a férjedtől (azaz az ő eddigi 1/1 tul.része lecsökken 1/2 tul.részre és a másik 1/2 tul.rész ezáltal a tied lesz), az jogilag adásvétel vagy ajándékozás. Mivel nálatok van pénzügyi lába is a dolognak (azaz Te fizetsz X összeget a lakás feléért), így ez adásvételnek minősül. Ez teljesen független attól, hogy ti házasok vagytok. Beszéljétek át még egyszer a jogásszal a dolgot, mert így az állam tényleg mindkettőtöket lenyúl (SZJA ill. vagyonátruházási illeték címén).
Szerintem az örökösödési illetéket nem csökkenti, ha az örökséget ingatlanvásárlásra fordítod, de ezek a szabályok tényleg nemrég változtak, így ezt kérdezd meg inkább szakembertől.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Hát, köszi csajok. Most eléggé elkeseredtem. :cry: Akkor apósom mégsem csak károgott.
Mondta még az ügyvéd ezt a családi vagyonközösséget is a múltkor, amit említettél Kriszti. Erre rá fogunk kérdezni,mert azért nagy ki....ás lenne, ha mindkettőnket ennyire lehúznának.
Ha válnánk (nem akarunk, de azért a legrosszabbra is készülni kell), akkor én kitehető lennék a lakásból? Ha nincs tulajdonrészem, akkor van bármi jogom? Gondolom, nincs.

krisz78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?