A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Egyetértek Krisztivel: ha az a cél, hogy tulajdonjogod legyen a lakáson, és nem pedig az, hogy az illetékekkel játsszatok, és esetleg végül csak Állambácsit gazdagítsátok, akkor elegendő egyszerű házassági vagyonjogi szerződést kötni. Ebben deklaráljátok, hogy a lakás tulajdonjoga fele-fele arányban közös. Ehhez kell egy ügyvéd, mert jogi képviselőnek ellenjegyezni kell ezt a szerződést. Az, ha jól tudom, nem számít, hogy az ingatlannyilvántartásba csak apa van bejegyezve- ha ugyanis a házassági vagyonjogi szerződéssel deklaráljátok, hogy a lakás közös, te törvény erejétől fogva tulajdonosnak számítasz majd. Mindez nem tudom, hogy az illetékeket hogyan érintené (de nekem is gyanús, hogy a kétféle illetéket inkább duplán gombolják le, semmint elengedik az egyiket a másik miatt), de gyanús, hogy sehogy, mivel illetéket az APEH vet ki, ez a szerződés meg oda valószínűleg nem jut be... Szóval a lényeg: érdemes családjogi szempontból is megvizsgálni a kérdést (és remélem, jól értettem azt a tételt, amit tegnapelőtt félkómásan éjszaka olvastam :oops: )

Eredendően, ha nem köttök szerződést és nem adtok vesztek családon belül, akkor apa a tulaj, te pedig megtérítési követelést támaszthatnál abban az esetben, ha a házassággal- ne adj isten- valami balul ütne ki.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Mindjárt teszek képeket, csak ez a GYED téma engem is felpiszkált... Én a családival együtt kaptam olyan 103 körül, ergó én is kaptam ezt a 18-at? És akkor ezzel most mi van? Örüljek vagy ne? :roll: Ennél kevesebb fog jönni eztán? Most keményen elbizonytalanodtam, mert ha tényleg olyan 85 körül fogok kapni, akkor az cakli-pakli elmegy a lakáshitelre, meg a rezsire, Apa fizujából (amitől nem megyünk falnak..) meg megy a kocsi hitel, meg előfizetések (mobil, TV, net)... És akkor még nem is ettünk... :shock: :x :?
Basztikuli... :evil: Még a végén vissza kell mennem dolgozni, hogy megéljünk? :shock: Én nem tudnám itthon hagyni a jerkőcöt, még Apával sem... :?

GYED-es papírt töltöttem, de volt a végén valami, amire asszonta a tb-s csaj, hogy azzal ne foglalkozzak, ők intézik, nekem inkább csak az adatokat kellett kitöltenem (enyém dolgozó is tb kifizető).

wiw: engem is jelöljetek ;)
iwiwes adatok: azt adsz meg, amit akarsz, igazat vagy nem... az adataid amúgy is megvannak a KSH-nál, ahhoz meg hozzáfér minden arra illetékes cég.. Nem az iwiwről fognak ilyeneket nézni, mert az nem hiteles. Kapcsolatokat tudnak nézni, de azzal sem lehet sok mindent kezdeni bizonyos szinten...

Mági: Milán is gyümi fan... Csak sütőtököt eszik, de azt is csak gyümivel, meg krumplit, de azt is csak gyümivel, és husit is csak azzal :)

Peni: jó az apás kiruccanás, de értem a félelmeidet... Apa nem akarja Zétényt is vinni? (Rá úgy sem számolnak fel semmi pluszt a hotelek.) Persze az már nem édeskettes, de ki tudja mennyire tudsz oldottan, felszabadultan romantikázni, házasságot építeni, ha szíved szerint a gyerkőcökkel lennél... :roll:

Kriszti: semmi okosat nem tudok most, talán csak annyit, hogy nekem szagdodát kellene írnom, de egy betűt sem írtam mióta megszületett Milán... Szóval ez a része ismerős. Remélem sikerül helyre tenni a dolgaidat ;)

Erika: néztem a képeket, szerintem lánykád teljesen vegyes, ha az apjával van inkább rá hasonlít, ha veled akkor meg rád :D

jövő évi Sziget: én is akarooook!!!!!

Csöre: Saci nagyon édes és szédületesen ügyes ;)

Krisz: Ádi olyan szép, az akciós táskás kép, haláli, az ülős nagyon édes :lol: Milánt ha így egyedül hagynám ülve, ráborulna a lábaira :roll: Még nem elég erős a gerince, hogy megtartsa magát függőlegesen.

Tali: mi is mennénk, de aug 24-26 nekünk nem jó, meg most hétvége sem.

Na, eldugultam és elárasztom a topikot, drága kisfiam képeivel :D

biga.csiga

Ha felbomlana a házasság, és a lakás apa különvagyona maradna (nem kötnétek szerződést)- még akkor is lehet, hogy benne maradhatnál, amíg KISKORÚ közös gyereketek van, és nálad helyezik el. De akkor valószínű nagyobb összeget kéne fizetni apának, vagy más kompenzációt kellene neki adni.

Biga.csiga:
hehehe, a tb-s csaj nekem is azt mondta, hogy az ikszelést ő megoldja- és én nem kaptam 18 ezer forintot. Akkor ez most hogy van? Melyik tébés oldotta meg? :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Krisz: a férjed lakásának a hitelét fizetted ki, jól értem? Ez szerintem is úgy a legtisztább, ha lepapirozzátok, és úgy osszátok meg a tulajdoni hányadot fele-fele arányban. Sajna állambácsi jól kitalált mindent, azaz ő mindig jól jár... :?

biga.csiga

Zitocs: tudja fene, de a tököm (ami nincs, vagy csak nem én hordom??? :roll:) kivan a melóhelyemmel... Ma szembesültem azzal is, hogy nem kapok már kaja utalványt, mert a gyed mellé nem jár... :? Tavalyról jogosult lennék ajándékutalványra, de azzal is elbaszarintottak valamit, így fogalmam sincs mikor lesz meg...
Mondanom sem kell, hogy állami cég... :x

Na, de mostmár teszem a képeket, és nem károgok itt...

biga.csiga

Sziasztok!

Látom a Gyed a téma. Én kiakadtam amikor megláttam az utalást... 20.000-rel kevesebb mint a tgyás volt. Anyukám "megvigasztalt" hogy ez a plafon. Pedig ő már csak tudja...

Másnak is tiszta nyűg a gyerek? Benő egész nap szinte csak kézben volt el, kevesebbet is evett mint szokott. Estére leszívta minden erőmet.Főleg hogy éjjel alig aludtunk ismét. Nem tett jót a hidegfront.

Megyek is gyorsan kihasználom a csendet, mert 9-től eddig kétszer volt fel. :?

Szilvi
Kép
xania9

Hagy nézzem csak közelebbről meg azt a masinát:

Kép

Balaton parton nézelődős:

Kép

Utazóágyban vigyorgós:

Kép

Újra itthon pancsolok:

Kép

Gyereksarkos, habtapis, hasalós bambulás:

Kép

Ha tudnám mit nézett...

Kép

biga.csiga

Papára vigyorgok ezerrel:

Kép

Duma-duma-duma:

Kép

Megmártóztam Apával is:

Kép

:)

Kép

Szépségem ("antikolt" képen):

Kép

biga.csiga

Sziasztok!!!

Csak egy gyors bekukk Döböröntéről (teszveszelek és még van 20 perc, de már leragad a szemem)!
Nagyon jó kis hely, tök nyugis nem nagy komplexum, de van minden, ma minigolfoztunk, meg teniszeztünk, voltunk Herenden is, holnap kirándulunk. Zille mászik ezerrel, egy perc nyugalom sincs mindnet felfedez, megkaparint, ma majdnem megevett egy kavicsot! Huh még belelgondolni is rossz!
csak azt sajnálom, hogy annyi minden finom kaja van én meg alig ehetek valamit (tegnap külön kérnem kellet sült csirkét)

Zitocs itt a tábla:
http://spreadsheets.google.com/pub?key= ... utput=html

Lányok nem fogok tudni visszaolvasni, szóval, ha nekem írtok a táblához valalmit, azt lécci priviben, vagy emeljétek ki valalmilyen színnel, azért átfutom majd az oldalalkat!

Na megyek licitálni...

Kép

Kép
lucus16

Milán ma tökéletes volt, vidám és jókedvű, egy nyikkja nem volt, szépen evett és nem keveset, aludt is rendesen (nem csak fél órát), lehet annak örült, hogy újra itthon vagyunk :D

Amúgy éjjel mindig kel, én nem is tudom mikor fogja átaludni az éjszakát... :roll:

Ja, azt még nem írtam (azt hiszem), hogy még mindig nincs egy fogunk sem 8) Valaki még? :roll:

Megyek megetetem Manót, aztán elteszem magam én is.

xania: a 20 sem kevés... Anyud mit dolgozik, hogy ennyire tudja? Lehet fel is világosíthatna minket :roll: :)

biga.csiga

Enyém lett egy ilyen szék 3100-ért!!! Juppijé!!!

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_id=3968&cikk=I

Milán egyszerűen maga a tökéletes pasi!!! (bocsi többi fiúk) :lol:

További szép hetet!! Jó éjt!

Kép

Kép
lucus16

Ismét itt. Csak átfutottam az újabb hsz-eket, és abból is próbáltam kiszűrni a jogi részeket. Olyan családi veszekedésen vagyunk túl apával, hogy lassan rám vonatkozik a "mi lesz a válás után "kérdés. Teljesen kiborultam... Ágnes is úgy félt, annyira félek hogy valami hosszútávú bizalomvesztést vagy törést értünk el nála ma este. Olyan édes kis kiegyensúlyozott lélek, félek hogy ma ezt ... ah, már fogalmazni sem tudok.

Belinkeltem a Csjt-t: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV

Krisz, Lakás: ha így marad apus nevén, az különvagyon, mert házasság előtti szerzemény. Ha a hitel formájában te is fizettél bele, egy esetleges válás esetén igényt formálhatsz erre az arányra, de ehhez természetesen bizonyítanod kell az akkori anyagi hozzájárulásod.
Viszont, köthettek házassági vagyonjogi szerződést (ahogy a lányok is írták feljebb) ilyenkor nincs tulajdonátruházás, és ha nincs mit átruházni, nincs miután illetéket fizetni sem.

27. § (1) A házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik. Ennek megfelelően a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek, kivéve azt, ami valamelyik házastárs különvagyonához tartozik. Közös vagyon a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett, levonva ebből a vagyonkezelés és fenntartás költségeit. Közös vagyon továbbá a feltalálót, újítót, a szerzőt és más szellemi alkotást létrehozó személyt a házassági életközösség fennállása alatt megillető esedékes díj.

(2) A házasulók a házasságkötés előtt, valamint a házastársak az egymás közötti vagyoni viszonyaikat - a házassági életközösség tartamára - szerződéssel rendezhetik. A szerződésben e törvény rendelkezéseitől eltérően határozhatják meg, hogy mely vagyon kerül a közös-, illetőleg a különvagyonba.

(3) A szerződés érvényességéhez annak közokiratba vagy jogi képviselő által ellenjegyzett magánokiratba foglalása szükséges. Ez a rendelkezés nem vonatkozik ingó dolgok ajándékozására, ha az ajándék átadása megtörtént, valamint az életközösség megszakadása után a házastársi közös vagyon megosztása tárgyában létrejött megállapodásra.

...

30. § (1) A vagyonközösség fennállása alatt, továbbá a házassági életközösség megszűnésétől a közös vagyon megosztásáig terjedő időben csak a házastársak közös egyetértésével lehet a vagyonközösséghez tartozó tárgyakat elidegeníteni vagy általában olyan vagyonjogi rendelkezést tenni, amely nem a házastársak különvagyonára vonatkozik.

(2) Bármelyik házastársnak a vagyonközösség fennállása alatt kötött, az előbbi rendelkezés alá tartozó visszterhes ügyletét a másik házastárs hozzájárulásával kötött ügyletnek kell tekinteni, kivéve, ha az ügyletkötő harmadik tudott, vagy a körülményekből tudnia kellett arról, hogy a másik házastárs az ügylethez nem járult hozzá.

...

31/B. § (1) Ha a lakásban a házastársak egyikőjük vagy mindkettőjük tulajdonjoga vagy bérleti joga alapján laknak, a házasság felbontása esetén - kérelemre - a bíróság dönt a lakás használata felől.

(2) A házastársak kiskorú gyermekének lakáshasználati jogát - életkörülményeinek megfelelően - általában a volt közös lakásban kell biztosítani, kivéve, ha más állandó lakása van.

(3) Ha a közös lakás valamelyik házastárs különvagyona vagy önálló bérlete, a lakáshasználati jog ezt a házastársat illeti meg. A bíróság a másik házastársat kivételesen, és csak abban az esetben jogosíthatja fel a lakás megosztott vagy kizárólagos használatára, ha a lakáshasználatra jogosult gyermek nála van elhelyezve. Szolgálati lakás esetében azonban a bérlőt a lakás elhagyására nem lehet kötelezni.
(ez arra az esetre, ha sem adásvételt, sem vagyonjogi szerződést nem csináltok)

A lényeg:

1. némi védelem (elsősorban a gyermeknek) akkor is jár, ha semmiféle igényt nem támaszthatsz a lakás tulajdonjogát illetően. De a rászoruló elvált házastárs is kérhet "tartást", ami lehet havi járandóság, de sokszor fizikai eltartást, vagyis a lakásból nem kitevést jelent.

2. házassági vagyonjogi szerződéssel kezelhető egy ilyen helyzet az adásvétellel járó illetékek adók stb. nélkül (persze ügyvédet itt is kell fizetni, de szerintem az állam itt nem tartja a markát)

3. vannak egyéb megoldások is, pl. köthettek szerződést arról, hogy a lakás ugyan teljes mértékben a férjed tulajdona, de neked haszonélvezeted van rá... Mo-on általában mindenki csak a holtig tartó haszonélvezetről tud, de lehet kötni szerződésben olyan haszonélvezetet is, ami adott időpontig vagy adott feltétel teljesüléséig él. Így e joggal Te teljes biztonságban vagy válás esetén is, amíg az általatok megállapított feltétel nem teljesül, ugyanakkor te sem tehetsz keresztbe válás után a férjednek azzal, hogy amíg csak élsz addig ő nem tud a lakással mit kezdeni, mert ha teljesíti a feltételt (pl. biztosítja hogy legyen hol vagy miből laknod máshol), akkor a haszonélvezet megszűnik.
A haszonélvezetben az a jó, hogy a tulajdoni lapon szerepel.

Tessék ezeket a dolgokat és lehetőségeket nagyon komolyan átbeszélni ügyvéddel, és csak azután dönteni bármiről. Szerintem az adás-vétel családon belül nem más, mint az állam felesleges megajándékozása. Nem tudom van-e megbízható, lelkiismeretes ügyvédetek. Ha nincs, a legnagyobb bizalommal ajánlom a volt polgárjog tanáromat (ha kell küldöm az elérhetőségét)
kisbogacs

Jó reggelt!

Kriszti: :( Mi a baj? Azt hittem, sikerült tisztáznotok a napokban. Ne félj, ez nem hat Ágnesre egy életre, lehet mára el is felejti.

Lucus: örülök, hogy jó a hely!

Biga.csiga: nagyon édes Milán! Annyira kifejező, értelmes tekintete van! Csak mostantól nem kapsz kajajegyet? Én már egy éve nem kapok :( Járt volna a Tgyás alatt???????

Gyed: most, hogy írtátok, tényleg volt valami a tv-ben. Az adósávok megváltozása miatt járt sokaknak az egyszeri, 18 ezer Ft vissza.
magdolnasz

Sziasztok!

Tali, jó ötlet, hozzánk is jöhettek. :lol:

Hozzátápi, szoptatás: reggel, este tuti szopi, ebédre is szopi volt eddig, és éjjel is kap. Tegnap nem volt hajlandó kanalazni m(nyűgös volt) így maradt a szopi. Szóval amikor a kisasszony kéri, még mindig kapja. Én örülök ennek.

Kép
Kép
cs_erika

Tényleg, valaki kérdezte az evéseket! Nálunk reggeli és vacsora tápszer, a másik három gyümölcs és főzelék.
Aki még tápozik: a tápot ugye cumisüvegből adjátok?
magdolnasz

MILÁN CUKI CUKI CUKI. Annyira értelmes tekintete van, komolyan mondom beszél a kis szemeivel....gyönyörű:-)

KépKép
peni

Magdi: én cumisüvegből adoma tápot. MÉg hogy lehetne? Pohárra gondolsz?
Én reggel és éjjel adoktápszert. Tízóraira gyümölcs. Ebédre és vacsira főzelék, uzsonnára sinlac pép. Nekünk bejött így.

KépKép
peni

Kriszti, Zitocs és mindenki, aki segített: nagyon köszönöm
(Zitocs: te is jogi végzettségű vagy mint Kriszti?)

Akkor ez a vagyonjogi szerződés lesz. Ajánlotta ezt is az ügyvéd, de azt "elfelejtette" mondani, hogy amit mi szerettünk volna (a fele-felét) az mennyi plusz kiadással, nyűggel jár. Azt mondta, gondolkodjuk. A férjem ma elmegy hozzá, aztán tisztázza a dolgokat.

Biga.csiga: őzikeszemű Milán gyönyörű. És milyen vagány sérót fésültél neki! :lol:

Magdi: te kaptál kajajegyet??? Nem állami suliban tanítasz? Mert én a 9 év alatt mióta dolgozom, egyszer sem kaptam. Csak a könyvpénzt. Ja, azt megkaptad? Mert az még jár a 2008-as évre.

Kriszti: Mi a baj? Miért veszekedtetek? Nagyon kijut neked mostanában ebből.

krisz78

Ja: a tápi cumisüvegből megy. Reggel este. Közben meg mást eszik. (gyümi, főzi, pép)

Tali: a jövő hét jónak tűnik.

krisz78

Krisz: igen, kaptam kajajegyet. Az Neked is járt volna, nem? Sima, önkormányzati fenntartású suliban dolgoztam. Viszont tavaly szeptember óta nem kaptam.

Peni: nem is tudom, mire gondoltam. Csak a vizet is cumisüvegből adom, mert 1. az itatópohárral játszik, 2. pohárral nagyon béna vagyok és kicsit aggódom, hogy nem teszek-e rosszat ezzel a gyereknek?
magdolnasz

Magdi: arra gondolsz, hogy a cumisüveggel nem teszel-e rosszat?
Szerintem nem. Még nagyon pici Nóra, szerintem simán itathatod cumisüvegből. AZ én nagyobbik fiam imádta a cumisüveget és el sem tudtam képzelni, hogyan fogom elvenni tőle 2 évesen...(addig egész nap a cumisüvegen lógott) aztán egyszercsak úgy éreztem hogy itt a vége már nagyfiú váltunk. Másnaptól nem volt cumisüveg...volt pohár meg bögre.......2 nap nyafogott reggel este de simán bevette ezt a kanyart....
Most azért korábban el fogom kezdeni pohárra szoktatni és nem tervezek ilyen drasztikus átmenetet....de nem gondoltam még rá hogy már mostanában el kéne kezdeni.....attól persze még lehet:-). De szerintem ártani nem ártasz vele...

KépKép
peni

Sziasztok.
Bocsi az újabb eltűnésért.
Sok minden változott itthon amióta nem írtam ebbe a topikba.
Az egyik, hogy a párom fia vissza ment az anyjához.
A két fiamnak teljesült a kérése, sikerült őket is 1 hétre táborba küldeni, Gyöngyösfalun van egy kalandtábor, rengeteg olyan programmal amin még nem vettek rész a fiuk sohasem.
drótkötél akadálypályán való végig menetel, különböző túrák, szalonna sütés (azt itthon is szoktunk), indián sátorban alszanak, biciklivel kiviszik őket Ausztriába 2 napra (ott sziklamászás és hazafelé jövet fürdés a tóban, ha idő olyan).

manocskak

Ja és majd elfelejtettem a Joel 1 hét leforgása alatt egyedül ül és áll a kiságyában, már lassan ott tartok, hogy pár hónap múlva elindul.
Foga még mindig nincsen neki.

Én is voltam dokinál minden rendben van Hála Istennek.
Hasam az szépen növöget, de még nem híztam semmit.
A nagy meleget sajnos elég nehezen viselem.

manocskak

Peni: igen, ez a félelmem. Anyukám folyton mondja, én már 2 hónaposan pohárból ittam..... Nórának tetszik a pohár, leginkább játéknak fogja fel. Én viszont félek, hogy túl sokat öntök egyszerre a szájába, kiverem a fogát, stb :D

Móni: örülök, hogy sikerült a fiúknak a tábor! Jól vagytok? Pároddal rendeződtek a dolgok?
magdolnasz

Móni: hűű, ezt a túlélő-kalandtábort irigylem ám- én is mennék :D De a biciklizés hosszú távon strapásnak hangzik :oops: És gratula a felüléshez!!!

Krisz: igen, én is végeztem jogi egyetemet, de munkám során nem azt használom, csak néha-néha írok egy szerződést. Viszont jogászéknak van ez a szakvizsga dolog, amit én bolond fejjel elkezdtem, és ha nem fejezem be 5 éven belül, akkor több tízezer forintom bánja, nem beszélve a drága tankönyvekről- szóval most szívok.

Kriszti: véleményed szerint a "jogi képviselő" az ügyvéd- vagy elegendő szakvizsgázott jogász, akit Kriszék kineveznek jogi képviselőnek ahhoz, hogy ellenjegyezze a házassági vagyonjogi szerződést? Én is először ügyvédet írtam, de azóta ez jár a fejemben, hogy a jogi nyelv inkább ügyvédet ír ott, ahol tényleg ügyvéd kell... Bizonytalan vagyok!

Biga.csiga: én is állami cégnél nyomom (MÁV :roll: ) Kisfiad álomszép, és nagyon sokat nőtt! Az a strandon figyelős kép nagyon ott van- szerintem 18 év múlva ugyanígy fogja "stírölni" a csajokat a balatoni bulik királya :lol:

Lucus: köszi a táblát!!! Tök jó böngészni!!

Peni, Magdi: köszi, én kérdeztem, hogy mikor adtok tejcsit vagy tápit- én is így csinálom. Magdi: én cumisüvegből adnám, de szerintem a foga miatt most nekünk a cumisüveg nem megy- azt veszem észre, hogy a cumi mellé bedugja az ujjait, és eltartja a cumit az ínyétől- az ujjaival meg masszírozza a cumit :roll: roppant hatékony. Szóval mi áttérünk a csőrös pohárra (és szerintem szelep nélkül, mert nekünk eddig az csak úgy működött)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Magdi: Viola is iszik pohárból- ha anyukám itatja :oops: :D Ha én itatom, az egész folyadék valahogy a ruháján és a nyakában landol... :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Maszatmanó: ha fáj Viola ínye, próbáld ki a Dentinox N gélt! Én is így vagyok a pohárral! A gyerek fürdését is lerendezem az itatásnál :) Meg tényleg félek, hogy mi van, ha hirtelen sokat zúdítok a torkára?
magdolnasz

magdolnasz
Igen rendeződött a probléma köztünk.
Lehet, hogy fura amit írok, de sokkal jobb, hogy nem lakik velünk a párom fia.
Szeretem a fiát, de sajnos, hogy az anyja őt így elrontotta azután képtelenség már "kiverni" belőle.
Igazából, meg is mondtam a páromnak, hogy nem teszik, hogy ennyire válogatós a fia, de ezt így nem lehet már megváltoztatni benne, sajnos.
Az anyja gondoskodott róla, hogy ilyen legyen.
Na de mindegy.
Amúgy jól vagyunk, én is voltam a dokinál és mindent rendben talált nálam és a babánál is.
Jövőhéten viszem a nagyobbik fiamat Pestre kontrollra.

maszatmanó
Nem egyfolytában fognak tekerni, hanem lesz pihenő is kb 40 km kell tekerniük összesen oda-vissza.
De legalább kifárasztják magukat és végre boldogok, hogy eljutottak egy ilyen táborba.
Elég drága tábor, de elkezdtem gondolkodni, hogy mi minden benne van még azt mondom inkább, hogy elég olcsó.
Remélem jól érzik magukat a fiuk végre, és sok élménnyel térnek haza szombaton.

manocskak

Sziasztok!

Annyit írtatok, hogy nem tudok mindenre reagálni,de:

Kriszt: nekem is rögtön a házassági vagyoni szerződés jutott az eszembe. Bár nekem közöm nincs a joghoz, de az adás-vétel az esetetekben szerintem a legdrágább megoldás.

Krisz: sajnálom az újabb vitát. Tudod, régebben már írtam, hogy nekem ez milyen meglepő, mert olyan "álompárnak" tűntetek. Valószínűleg azok is vagytok, csak ezt az új helyzetet nehezen dolgozzátok fel.

Magdolnasz: ha kell segítség horgolásból, írj nyugodtan privit. Nem mondom, hogy profi vagyok, de már horgoltam vagy 5-6 pulcsit, 5-6 terítőt, kistakarót. Én imádok horgolni!

Kajálás: a barátnőmtől azt hallottam (neki a dokinéni mondta), hogy napi fél liter anyatej/tápszer/tejpép kell a babáknak. Mivel Bianka napi 5-ször eszik, így reggel és délután kap tápszert, este tápszert tejpéppel vagy Sinlaccal, ebéd főzi, uzsi gyümölcs. És még azt is mondta, hogy husit egy héten háromszor kaphat a baba. Ti erről hallottatok valamit?

A babák egyszerűen zabálnivalók! Hihetetlen milyen szép babákat hoztunk össze csajok!

Bianka ma végre átaludta az éjszakát, aludt este fél 9-től 7-ig. Mostanában nagyon korán elalszik, mivel rendszeresen kihagyja a délutáni alvásokat.

Rákszűrés: nekem csinált a dokim a 6 hetes kontrolon és tegnap is. Új fogigátlót írt fel (már egyáltalán nincs tejci), úgyhogy most már visszafog jönni a mesim. Hát... egyáltalán nem hiányzott.
Viszont a tegnapi vizsgálat óta fájdogál a hasam, igaz, a vizsgálat is kellemetlenebb volt, mint szokott. Nem értem. Pedig külön hangsúlyozta a dokim, hogy gyönyörű a méhszáj. Remélem hamar elmúlik.

Húú, még egy csomó mindent akartam írni, de már nem tudom mit. Egyébként érezhetően hülyülök és ez nagyon nem tetszik. :oops:

Kép
jandrea

SZiasztok!

Zitocs, Móni, Andi: örülök, hogy újra vagytok :D

Móni: örülök, hogy rendeződött a párod fiának története egy időre. És jó, hogy a fiaid táboroznak. Én is, én is kalandtúra :D Még a 40 km bicajozás is jöhet :wink:

Kajálás: hogy hányszor szopik Saci? Gőzöm nincs :roll: :oops: :lol: Az tuti, hogy 2-nél többször, és 20-nál talán kevesebbszer :roll: Enni 3x eszik, akkor, amikor mi, reggel, este gyümi kölespéppel, délben főzelék-szerű. Husi hetetnte egy-két alkalommal. Egyszeri kajamennyiség 20 és 80 ml között mozog. Mivel nem iszik, ezért ahelyett is szopizik.

Kajajegy: én tgyás idejére sem kaptam, csak amíg dolgoztam. Szerintem nem jár.
Mi a búbánat ez az egyszeri 18000 forint?! Már teljesen elvesztettem a fonalat :? :oops:
Kriszti: :( jaj, de sajnálom, hogy megint vita volt. Igazad van, Ágnesnek tuti nem tesz jót, de azért emiatt ne ess kétségbe, mert nem gondolom, hogy ténylegesen hosszú távú hatásai lennének. Olyan kiegyensúlyozottan, talpraesetten nevelgetted eddig, hogy nagyon nagy zsiványságnak kéne történnie, hogy maradandó nyomot hagyjon benne :wink:

Biga.csiga: ez a kispasi :shock: aztabetyár, micsoda szívtipró már most :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zitocs: Saci előbb állt fel önállóan, mint hogy felült volna :wink: de amíg nem tudja felhúzni magát, tényleg csak óvatosan szabad hagyni, hogy álljon. Inkább ültesd az öledbe, az kevésbé terheli, de ugyanúgy lát :wink:

Csöre
csöre74

Csak ámulok a fiamon, az előbb evett meg 250 ml répa-fehérrépa-cukkini-alma kotyvasztékot! Megtört a jég! Lehet, hogy tényleg a krumpli volt a ludas...

Kaja:
Reggeli:tápszer (cumisüvegből)
Tízórai: mostmár zöldség
Ebéd: tápszer
Uzsi: gyümölcs
Vacsora:Sinlac

Csöre:
Az adósáv változás, meg az adókulcs változás miatt változtak a sávok,és visszamenőleg jár vissza pénz, de azt nem tudom ki jogolsult rá, a bruttó keresetet kell nézni, ennyit tudok róla. Ez év december végéig kell kifizetni annak, akinek jár. (nem vagyok nagyon otthon a témában)

Tiszta frászban vagyok, Nagyimat most műtik aranyérrel, közben Nagypapám ma ment ct-re, hogy a daganat visszafejlődött-e, vagy mi legyen. Közben tegnap a tüdején találtak egy foltot, amiről elvileg mi nem tudunk, de Nagyim szerint teljesen kétségbe van esve. Nagyon félek, hogy áttét...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: drukk Nagypapának!!!

18000 értem, hát, majd megkalkulálgatom, jár-e

Csöre
csöre74

Kriszti:
Nagyon sajnálom a vitát, remélem azért rendeződnek a dolgok. Megértem, hogy félted Ágit, sajnos vannak olyan helyzetek, amikor a szeme előtt zajlik le egy veszekedés. Nem hiszem, hogy hosszú távon rosszat tettetek volna ezzel neki, hiszen szeretitek, vigyáztok rá, szerintem pillanatnyi riadalom volt.
Mi is próbálunk vigyázni arra, hogy a gyerek előtt ne veszekedjünk, a házassáunkat fenyegető balhét sikerült is így megoldanunk, de vannak és lesznek olyan veszekedések, aminek tanúja lesz, ez mondenhol előfordul..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jajj majd elfelejtettem!
Milán nagyon édes!! Azoktól a hatalmas szemektől el vagyok ájulva! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

b.....szus Csajok, 2,5 órával reggeli után őgyelgek, mint őszi légy... mérek cukrot: 2,9 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: báááá, csoda, hogy nem ájultam be :? (az 1 órás meg 6,4 volt)

Csöre
csöre74

Kriszti most csak neked:

Apa nem féltékeny véletlenül? Ami mindkettőtök mentségére szól a veszekedést illetően, még csak most tanuljátok az egész családosdit.
És még én is csak gondolom, mert ugyan annyi tapasztalatom van, mint mindenkinek aki az első babáját szülte, hogy ez nem könyebb lesz, csak belejövünk.
Blogodat olvasva szenzációs férjed lehet, és biztos vagyok benne, hogy Ő is fáradt, Te is az vagy, ráadásul nagyon rátok járt a rúd egészség ügyileg is.
Mindenképpen beszéljétek meg a sérelmeiteket, ne maradjon bennetek, mert úgy gondolom az mehet a kapcsolatotok rovására, és nem egy veszekedés.
Ági pedig nem gondolom, hogy lelkileg sérülne attól, hogy tanúja volt a veszekedésnek. (persze, ha nem válik rendszeresé, és napi szinten történik meg) Az természetes, hogy megijedt, mert eddig csak nyugalmat, szeretetet kapott.
Szóval vegyél egy nagy levegőt, és szépen nyugodtan üljetek le apával beszélgetni. Ha pedig nem megy, akkor mindketten írjátok le, hogy mi bánt, és mi az amiben szeretnétek, hogy a másik változtasson.
Bocs, hosszú voltam.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok,
csak gyorsan a gyed témához, ezt találtam:

2009. január 1-jétől visszamenőleg adótábla sávhatárváltozás: 1,7 millió helyett 1,9 millóig van a 18% SZJA kulcs (a 36% helyett).

Az 1,7 és 1,9 millió közé eső éves adóalapknál 18%-kall kevesebb adót kellet volna vonni.
A 2009/XXXV. adómódosító tv. 61§ (6) szerint az adóelőleget visszamenőleg újra kell számolni az új sávhatárral is. Ha az így számított adóelőleg kisebb, mint amennyit az adózótól az első félévben tényelegesen levontunk, a különbözettel döntése szerinti részletekben csökkentenie kell az adózó 2009 második félévben megszerzett bevételeinek adóelőlegét, amig a különbözet el nem fogy, de utoljára a decemberi adóelőlegnél el kell "fogyasztania" azt.

Hogyan lehet leegyszerűsítni ezt a problémát?
-Az 1700000 éves jövedelem (havi 141666) alattiakat ez nem érinti, itt nincs teendő.
-Az 1900000 forint feletti éves jövedelműeknél (havi 158333 forint felett) 18000 forintot kell visszavonni. A 200000 forint sávhatáremelés 18%-a 36000 forint, annak félévre vetített összege 18000 forint. Tőlük 18000 forintot kell visszavonni egy esetleg több részletben.
-Az 1700000 - 1900000 közötti éves jövedelem esetén (havi 141666 - 158333) ha nincs más jövedelmük, érdemes jóváírást kérniük hiszen 2762000-ig csökkentett mértékben jár jóváírás.
Ha más jövedelme is van az adózónak, akkor valószinüleg nem kellene jóváírást kérnie.

Kép
vickybabe

Sziasztok!
Mindjárt vissza olvasok de még előbb kidühöngöm magam.Most olvasom az ujságban,hogy pártunk és kormányunk megoldást talált a közalkalmazottak bérezésére.De milyen megoldást!!!?Ilyen is csak Romániában történhet meg,már jó egy éve sztrájkolnak és követelik az önkormányzatok dolgozoi a magasabb fizetéseket na most megkapják,mert mig egy polgármester fizetése forintra át számolva ugy 120.000 körüli összeg addig természetes,hogy egy tisztviselő jóval kevesebbel kell beérje igy a bérek átszámolva ugy 40000-60000 fr-t tesznek ki és persze az országos minimálbér ugy 31-32000-re tehető.Ehhez képest egy minisztériumi soför átlag jövedelme egy honapra kb. ugy 218.000-t jelent szintén forintban.Kérdem én igazságos ez?Szerintem pedig méltánytalan( nem akarom lenézni az autok sofőrjeit a férjem is az),hogy egy polgármester kinnek nyilván jóval több felelősség nyomja a vállát nem csak hol- mi forgalmi szabályok betartása és akkor hol vannak a jegyzők,könyvelők s vissza az a bizonyos szamárlétra legaljáig a többi tenta-nyaló bürokrata ahová szerény személyem is tartozzi,ezért érint ennyire érzékenyül a dolog.Akkor jön a jobb kanyar, Románia-módra megoldoták a keleti kérdést.Dolgozzanak csak, a közalkalmazottak 6 orát és menjenek el 3 hét fizetés nélküli szabadságra akkor nyilván nem kell nekik több pénz mert ki nem dolgozik nem is eszik ugy-e? .Persze sokkal komplexebb és jóval bonyulultabb a dolog de ez a lényege.
Ezzennel bocsánatot kérek a fenntiekért,hogy ilyenekkel untatlak de igy leirva lenyugodék egy kicsit.:oops:
Akkor most olvasni fogok :wink:... es halgatok.

Tetyk& a fiúk
tetyk

Sziasztok!

Jogi kérdésekhez nem tudok hozzászólni, látom az volt a téma tegnap éjjel :roll:

Kriszti, mi a baj, tart még a háború? Ágiban biztos nem fog nyomot hagyni ez a veszekedés, majd, ha nagyobb lesz, kell vigyázni, sajnos mi sem tudjuk sokszor elkerülni :oops: :(

Milánt láttam még, nagyon kis huncut! :)

Mi voltunk ma délelőtt a Heim Pálba, Kardiológián, mindkét gyereknél hallott a gyerekorvos szívzörejt, csináltak nekik EKG-t, minden rendben hál'Istennek..
Na, de ami ott a kórházban volt :evil: ...egyszer már volt szerencsénk hozzá, 2 hónapos volt Benedek, amikor kiesett a hordozóból, és bementünk, benttartottak egy napig akkor, szörnyű volt, akkor azt mondtam, soha többet, de most is oda kaptunk beutalót :evil:
Már a felvételnél 20 percet álltunk sorban, aztán újabb 20 percig szaroztak az adatfelvétellel, aztán fent a rendelő előtt, a szűk folyosón kb.200 ember, előttünk a kardiológián 5! gyerek, úgy, hogy időpontra mentünk...Másfél órát vártunk, leülni sem tudtu nk csak az utólsó félórában, mindkét gyerek ordított már, 40 fok, én az egyik beugróban állva szoptattam meg Borót, aztán bent, amikor vizsgálta az asszisztensnő, megkérdi, hogy iszik eleget ez a gyerek, be van esve a kutacsa :evil: ...Hát azt hittem, felrugom, 3 órával az itthoni kaja után-mert másfél óra volt az út-40 fokban, 2 óra ordítás után milyen legyen a kutacsa? :evil:
Na, remélem, egy ideig nem kell arra mennünk megint...

benci

Viki: köszi az infót, akkor majd megkapom. Bár gőzöm nincs, hogy nekem ki kalkulálja, mert ugye enyém dolgozó nem tb kifizetőhely.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Köszönjük Milán méltatásokat, híztam jópár kilót :lol:

Vicky: köszi az összefoglalást...

Benci: én már lehet behisztiztem volna a helyedben, és biztos előbbre vesznek... :roll:

Tetyk: nem semmi dolgok vannak nálatok is... :?

Csöre: jesszus! :shock: Mitől lehetett?

Zitocs: MÁV hmm... Ott is repkednek a milliók, csak nem oda ahova kell... :roll:

Tápszer: mi is cumisüvegből nyomjuk, és még mindig az 1-es lukuval, mert a lelkem a nagyobból nem tud inni :shock: Mi a búbánatot csináljak? Hogy lesz ebből csőrös, majd rendes pohár?! Csak nem érettségizhet cumisüveggel :roll:

Ha összeszámolom enyém gyerek eszik reggel, délelőtt, ebédre, uzsira, és vacsira, aztán késő este és éjjel is kel :roll: Tápiból változó hogy mennyit eszik, van hogy csak 90-et, de van hogy 170 körül, ennél többet sosem (nagy átlagban 140-160 körül, de ez a késő esti és éjjeli adag, napközben nem eszik ennyi tápit, ha éppen azt kap :roll:). Gyümiből, főziből olyan 160-190, aztán pépet meg olyan 90 körül (kb.).
Éhezni bizti nem éhezik :)

Erről a husi heti 3-ról nem is hallottam. Enyém gyerek csirkehús imádó, ahogy anyja is :roll: Na, meg a 0-ás vércsoport amúgy is húskedvelő 8) A fél liter tejcsit nem tudom, igazából Milán nem is issza még a tápszer dobozra írt 6 hós adagot sem egy kajálásra, így szerintem ő nem eszik ennyi tejcsit egy nap :roll:
Cicivel már csak nasizik reggel :(

Na, most nem is tudom mit akartam még... Jandrea a hülyüléshez csatlakozom... :oops:

biga.csiga

Jandrea: köszi!!!!!!!!! Akkor majd összeszedem, hogy mit nem tudok (gyakorlatilag semmit :) ) és majd írok!!!

Benci: :twisted: :twisted: kórház

Kriszti: rendben vagy/tok?

Tetyk: nem semmi, amit mesélsz! Bár itthon is történnek furcsa dolgok (lásd: BKV) Mesélj, hogy sikerült a tegnapi ünnep?

Csöre: már jobban vagy?
magdolnasz

Sziasztok!

Biga.csiga: Milán még mindig gyönyörűséges! Azok a szép szemek... nagyon igézőek :D

Csöre: csak a terhesség óta van gondod a cukroddal, vagy korábban is volt?

Tetyk: ilyenen ne mérgelődj, nem ér annyit az egész! Állambácsi nálunk is tud érdekes dolgokat művelni, itt van pl. a BKV (na jó, az önkormányzati, de mindegy), az tényleg bicskanyitogató.

Benci: kórház :evil: De lényeg, hogy minden rendben van.

Kriszti: sajnálom a veszekedést. Ma jártam felétek délelőtt (Apát vittem be a munkahelyére, mert ugye a tegnapi bulizás miatt otthagyta az autóját), gondoltam is Rátok. Legközelebb arra járok, egy fagyizást összehozhatnánk.

Kaják: hát úgy látom, mi állunk a leggyengébben. Bálint még csak délben eszik egy kis főzeléket és délután gyümölcsöt, a többi szopi. Hozzátápiból minimális mennyiségeket, kb. Saci-adagokat :D Húst még nem adtam neki, hét végén akarom kipróbálni. Viszont tegnap írt fel dokinéni Humana HA tejpépet, mivel nem igazán nő a súlya, ma lesz a főpróba. egyelőre csak fél adagot csinálok neki, szerintem abból is alig fog enni :cry:

Na megyek, felébredt a drágám.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Rég nem voltam, egyszerűen nincs időm jönni, most is csak futólag tudtam átolvasni az elmúlt napok termését. Írtatok jó sokat.

Babák nagyon édesek, és már nagyon ügyesek.

Látom, a kajálás nagy téma, engem is érdekel, mert Julcsival nem vergődök zöldágra. Julcsi nagyon keveset eszik mostanában. Mértem, és le vagyok döbbenve. Eddig reggel 200 körül szopizott, utána pedig délelőtt 100-150 körül. Most reggel jó, ha megeszi a 150-et úgy, hogy előtte este 8-kor eszik utoljára. Délelőtt gyümit, mostanában barackot kap tejpéppel, abból eszik rendesen. Délben főzelék, max 150, aztán délután amikor csak lehet, cicire teszem, de van, hogy csak 40-et eszik, összességében fürdetésig alig van meg a 150, alvás előtt meg már inkább csak cicizik, tejem nem nagyon van. Így összességében épphogy megvan a napi 800, de van, hogy még annyi sem. Nagyon lassan gyarapszik ugyan, meg jókedvű, de én nem vagyok nyugodt. Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, de kicsit parázok.
Kérdés: a Sinlacot, tejpépet ti magában is adjátok, vagy csak rosszul értettem valamit? Én csak gyümölcs, főzelék sűrítésére használtam eddig, mert egyébként elég gyatra íze volt, amikor megkóstoltam.

Kép
petne

Petne: enyém Saci "tejpép" gyanánt kölespelyhet(?) eszik, csak gyümivel keverve, szerintem így a gyümölcs is laktatóbb.
Nem lehet, hogy Julcsi is olyan, mint Saci: egyszerűen "nem ér rá enni"? Ettől én is megőrülök, hogy szopi 5 perc, és már rohan a dolgára, de van, hogy csak 2 perc (grammokat nem tudok mondani, de gondolom, nem sok). A hozzátápinál az jött be, hogy velünk eszik, így kicsit jobban ráér, mert semmi sem tereli el a figyelmét (persze mindig van a végére valami "marha érdekes", ami miatt a kaja vége már nem csúszik annyira, de újabban azt csinálom, hogy egy pici tálba kölesgolyót rakok, azokkal jól eljátszik, megeszegeti, és mellette még simán lehet tömni a csőret.
Husi téma: én sem hallottam még a heti 3x husi dolgot (mint ahogyan a napi fél liter tejről sincs semmi infóm). Szerintem ezek is olyan nagyátlagok, ami úgysem így igaz az egyes babákra.

Edit: cukor téma: gőzöm nincs, előtte kutya sem foglalkozott vele (én sem), de visszagondolva: gyanítom, hogy előtte sem volt rendben. Ilyen szédüléses sztorim még lyánykoromban is volt, csak akkor nem mértem, nem tudtam, mi a baj. Persze nem mondom, hogy tragédia, de jó, ha van az ember keze ügyében kaja.... meg tényleg nem gondoltam rá, hogy alacsony lehet. Most helyretette néhány csokis keksz, muffin és egy mentes sör :roll: tudom, hogy nem az az egészségbomba, de gyors megoldás volt :wink:

Tetyk: uff, nem semmi... de sajnos ilyenek, ha nem is ilyen szélsőségesen, máshol is vannak

Na megyek, jött Mama, még majd jövök :)

Csöre
csöre74

Na, Csajok Papának megint majdnem sikerült kihoznia a béketűrésemből... még mindig tiszta ideg vagyok... eszembe jutott, amit Kriszti írt Anyukájáról, nos nekem dettó, csak az Apám :? Egész délelőtt felmosok, térden csúszva sikatyulom a padlót. Jönnek, hoznak péksütit. Mesi rágcsál belőle (mint egy rosszul idomított kismalac), morzsa a földön. Papa közli Mamával, hogy menjenek haza, mert ő itt morzsában lépked :evil: és TUDTA, hogy a délelőttöm a takarításra ment el. Ha nem az Apám lenne, tuti úgy elküldtem volna a p*ba, hogy vissza se jön. Tudom, én vagyok érzékeny.

Petne: ja, és akkor se aggódj, ha Julcsi nem gyarapszik. Saci is 140 és 280 grammokat hízott az elmúlt két hónapban, védőnéni azt mondta, hogy ebben az intenzív mozgásfejlődéses időszakban az sem baj, ha fogynak :wink:

Csöre
csöre74

Nnaaa olvastam.

Először is köszönöm a jó kinánságokat.A tegnapirol, beváltotam tervemet és főztem 3 fogásos vacsorát, csak a másodikat sóztam el, mire a férjem kedvesen megjegyezte nem baj legalább tudja,hogy szerelmes vagyok persze reméli bele :wink: Szántunk magunkra 2 orát anyosom segitségével mert elvitte a gyerekeket és csak lefektetni hozta vissza.Végul is kevés idő de ilyen bőségre már jó ideje nem volt példa.S ki a kicsit nem becsuli a sokat nem érdemli.

Benci ahogy nálunk fele mondják egymással szemben lakunk :wink: mi sem voltunk nyaralni Balázs szúletése óta és ő már 4 éves elmult manikűr hu azt a luxust ....a tavaj novembertől nem élveztem .De ha egyszer begurulok kapnak a pasasok zsiroskenyér vacsorát na akkor mondhatja majd a fiam joggal,hogy Szörnyella vagyok(eb adta kölyöke ma annak nevezet)

Kriszti kupi???De legalább diszkréten csinálják...Nem tudom tudnám-e tolerálni :oops: és gondolom ha már kiúlnek a vitrinbe magukat reklámozni tesz róla a hatóság ...és első sorban ti.
:wink:
Sajnálom a veszekedést ,,ne nyugodjon le a nap a ti haragotokkal..."

Viky ha még olyan tájékozatlanak tünök is megkérdem mi az a Abtronic x2??

Peni ne idegeld fel magad a szabihét miatt lehet önzés a részemről de ki használnám ,a gyerekek is jol járnak, vissza- kapnak egy boldog párkapcsolatban lévő anyát és apát és vég eredményben számithatnak rátok ez a hét alatt is és az elkövetkező 20-50 esztendőben es,nem?

Tetyk& a fiúk
tetyk

Mágnes: nagymamid túl van a műtéten?
magdolnasz

Biga.csiga,
nem volt értelme hisztiznem, mert mindenkinek volt időpontja előttünk is...az a felháborító, hogy 1 órás intervallumra odahívnak 10 gyereket, pedig tudják, hogy min.20 perc egy gyerek...
De mindenhol így van, vagy még durvább, amikor 3 hónapos volt Boró, a gyerekorvos elküldött fejlődésneurológiára, mert nem nyomta ki magát :evil: ..3x voltunk, minden alkalommal időpontra, és mindhárom alkalommal 3!!! órát vártunk, mire sorra kerültünk...harmadjára persze kivertem a balhét, hogy ezt mégis hogy képzelik, és eljöttünk, ezért vittem el Dévényeshez...ahol persze kiderült, hogy a gyereknek semmi baja, csak nem 4 hónaposan fog megfordulni, hanem 6 hónaposan...mint az átlag...

Evés:szerintem nálunk kevesebbet senki nem eszik:reggel 7kor szopi-kb.80ml, 11-kor gyümi:kb.80-100ml, 1 körül főzi:80-100ml, 4 körül tápi:80ml, 6-7kor sinlac:100ml, este 8kor szopi:kb.80ml, plusz minden alkalommal, amikor leteszem aludni-de.9kor, 12körül, 2-3 körül szopi:kb.60ml...Ezt, ha összeadom:még 720ml körül... :shock:
És mégis hízott eddig minden hónapban min. fél kilót :shock:

benci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?