A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Szaisztok!

Újabb iwiw-es fellángolás? :)
Engem a v betünél keressetek :)
Egyébként a kép nem annyira régi, "csak" 6 éves :)
Még az előző pasim csinálta egy kertisütőgetős bulin, onnan a füst :)
Van egyébként több kép is, de az csak az ismerősők számára látható :)

Nico lapja nagyon klassz.

Mi most karácsonyra tervezünk Levinek korit beszerezni, mert már most teljesen rá van izgulva, hogy majd anya megtanítja korizni (apa nem tud).
Katka: Tőled akartam kérdezni, hogy Ti hogyan kezdtétek a lányoknál? rendes korival, vagy olyan cipőre szerelhető kétélü korival?

Gratulálok mindenkinek az újabb mozgásokhoz, Hannának a földevéshez :)

Rszg: Gézának drukk a kiütéshez!!!!
Minden mütétesnek jobbulást!!!!!

Tűzfolt: Levinek a tarkóján volt, egy elég nagy, de egy éves korára el is múlt.
Lilinek van egy picike a fejebúbján, amit az a pár szál haja el is takar és van egy nagy a nagylábujján, ami már most nagyon halvány, pedig először apa ki volt akadva, hogy milyen lesz szegénynek a lába :)

Vica: én is sajnálom a gondokat! Én párom is nagyon befordulós. Van hogy napokba telik mire ki tudom szedni belőle, hogy mi baja van. Mindig melós gondokról van szó és mindig azt mondja, hogy nem akar ezekkel engem terhelni, ha hazajön megpróbálja kikapcsolni és nem gondolni rá. Ebből lesz az üveges szemekkel hallgatás :)

Pulcsi: nagyon boldog szülinapot utólag!

Fabbi már kész nő :) :shock:

Most csinálják a szigetelést a házon, végre :)

Ja és a kajára akartam még írni.
Hogy mi már napi 4x eszünk. Amóta vacsira is főzit kap Lili, újra alszunk. Tiszta lelkifurdalásom van, hogy eddig éheztettem szegényt :oops: Pedig nagyon szeret még mindig szopizni, de lecsökkent nagyon (éjjel (ha ébred), 10-11 órakor, délután és elalvás elött).
Na megyek, adok kávét a melósoknak, ebben a hidegben biztos jól esik nekik. Azóta vettem kávét :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!

Bababi: nagyon édes Kristóftigris! Gratula a házvásárláshoz!!

Csibb: Fanni naaagyon jól néz ki ebben a tornaruciban!!

Nemlajos: miért kell menned vérévtelre??

aki megtaált engem nyugodtan jelöljön be. :wink: :wink: tehuti nem tudom miért nem tudlak visszajelölni? :?:

Adryn: szerintem nem lesz semmi gond Nico étvágyával! Reméljük ma már többet eszik!

Katka: nagyon tetszik a gyerekek beszólásai!! :lol: :lol: Mennyire igaz az, hogy amit látnak azt csinálják.

banokla

Gyöngyi!
Én is meglepődtem a cumin,de így már érthető.Nem értettem először,miért adtál neki,ha nem akartad,hogy cumizzon,de ahol van egy rafkós nővérke :D
Nem tudom,jobb-e az ujjszopás,de én nem is gondoltam rá,hogy adjak cumit mostmár Larának.Pár hónapos korában (mostmár öreg hozzá :lol: )próbáltuk,fogalma sem volt,mit kell vele csinálni.
Az ujját csak alvás előtt szopja.Majd lesz valahogy.

Adryn!
Remélem,mihamarabb visszatér Nico étvágya!

Benőtt körmöket sajnálom!Az enyémek is katasztrófálisak,eleve olyan a formájuk,úgy nőnek a nagylábujjamon,nagyon résen kell lennem.

TigrisKristóf nagyon édes!Jó ez az ötlet a kívánságokról,azt hiszem én egy kicsit mozgalmasabb életre vágyok,ha az meglenne,más bajom tán nem is lenne,de a férjemet olyan nehéz kirobbantani a négy fal közül :(

Nemlajos!
Kreatívkodás tökjó!Én is úgy lekötném magam valamivel,de nekem ilyen "pepecselésekhez"nincs kitartásom meg türelmem :?

Kép
Kép
zazzy

Nemlajos: még meggymagot???? :wink:

Tűzfolt: Gergőnél volt mindkét szemén és a tarkóján, és kb. 1 éves korára elmúlt teljesen. Krisztiánnak a ffején volt egy jókora pukli, és arra is azt mondta a doki, hogy 1 éves korára fog teljesen elmúlni. Még mindig érezni, de már nem látszik.

Ht: hát azt hiszem mi nagyon le vagyunk maradva, mert még csak 1x eszik fözit vagy gyümit, de a mennyiséggel nincs gond. :D :wink:

Kreatív ötletek jöhetnek ám, pl. karácsony előtt lakásdekorációra, stb, stb :wink:

banokla

Köszi a drukkokat Gézának, remélem használ!

Ht-sal mi sem állunk jól, alig eszik meg valamit Máté. Majd később, addig meg van cici :)

Kép

Kép
rszg

Rszg: neked akartam már írni, de mindig elfelejtem :oops: Kitartást Gézának a műtéthez. Elég rosszul hangzik ez a kiütés. Remélem utána minden rendben lesz vele. Jaaa és a közös kép teódékkal nagyon jó!! Komolyan olyan, mintha nem ti lennétek az anyukák, hanem pl a nagytesó! :roll: annyira fiatalosak vagytok!!

Cumi: Krisztián az ujját szopja a cumitól öklendezik. :shock: Pedig néha igen is jó lenne, ha cumizna, hogy ne kapjon be mindent a szájába.

Találtam egy jó oldalt. Nekem nagyon teszik. gyermekpszichológus írja, akinek van 3 gyereke. Katkának már bizti nem mondana újat, de nekem igen. Felrakom, hátha érdekel valakit.
http://anevelesrol.blogspot.com/

banokla

banokla, ne viccelj, mert még rábólintok (lehet, hogy tényleg kellene... :roll: )

gyöngyi: hja, hogy nagyobb testvér szoktatta rá a szerre a kisebbet?! Úgy értem!

zazzy: az a baj, hogy én is csak elméletben vagyok erős...

Talán emlékeztek, egyszer mondtam, hogy sárga foltok jelentek meg a szemem alatt, magas koleszterinszint jele.
No, ezért vettek most vért. Úgy néz ki, gyógyszert kellene szednem, de ugye azt szoptatás alatt nem lehet.
Úgyhogy várom a házi praktikákat!!!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,
mindjárt megyek Katababával lakcímkártyát és személyit csináltatni, persze a kicsilány bealudt. 10 perce.

Nemlajos, a magas koleszterin tipikus életmódbetegség, én úgy tudom. Mennyire magas az a magas? Meg is van a vérvétel eredménye? Persze biztos lehet szervi oka, de általában helyes (ez esetben koleszterinszegény) étkezéssel jól kordában tartható.
Nehogy már gyógyszer kelljen.
Ja, és egyik kedves orvosbarátom szerint ez egy nagyon túllihegett probléma, a gyógyszergyári lobbik nyomása itt aztán jól érezhető. Az elmúlt években meg lehet nézni, hogyan változott az elfogadható koleszterinszint határérték. Amire most már sikítanak és rögtön gyóygszerért kiáltanak az orvosok, az még 10 éve bőven az elfogadható értéket jelentette.
Lilla, a topikorvosunk mit gondol erről? Persze nem akarom elbagatellizálni ezt, és persze lehet olyan baj, ami már tényleg gyógyszeres beavatkozást igényel, de reméljük nálad nem ez van.
És szem alatti kaikák: lehet valami hiánybetegség jele is. Érdemes elmenni egy arcdiagnosztikára, épp egy barátnőm mesélte, hogy az egyik homeos patikában van ilyen ingyen (homeopata orvosok sok pénzért csinálják)... Ha érdekel, megkérdezem, h hol is van ez.
most megyek, és magamra haragítom a kiscsajt, megyünk az okmányirodába.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

erpé: a karikák megszakértése érdekel, de az már régen van, én nem arról beszéltem ám :)
Jól látható sárga folt (majdnem, mint itt az emotionok) pici, olyan műanyag gombostűfejnyi, szóval ilyen van a szemzugom alatt.
Ez sajna már a kóros koleszterin jele (idősebb asszonyoknál láthattad már esetleg), és nekem már azelőtt is gyógyszert akart felírni a házi orvosom, csak ugye épp terhelődtem :roll:

Gyógyszert egyébként nem akarok szedni, ezért érdekelnének a házi praktikák (fokhagymát tudom egyedül).

Étkezés: hát igen, a magas koleszterin miatt ki kell űzni az étrendemből az állati zsiradékokat, úgy mint húskészítmények (felvágott, májkrém, szalámi, nem beszélve a kolbász-szalonna étrendkiegészítőről :D), a sajtokat, a tejtermékeket...
A szénhidrátot a testsúlyom miatt kell kicsit visszafogni.
Mi marad? Zöldségek.
Szóval várom a jobbnál jobb ötleteket, hogyan tudnám ezt könnyedén és pénztárcakímélően megoldani (mert az nem megoldás, hogy a jó kis sága párizsi helyett főzzek csirkemellet, bár asszem, kg-árban még ugyanott is van... 8) )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Nemlajos!

Gratula Dömének! Látod, elkezd ő mindent időben. Ilyen tájban kell elvileg négykézlábra állniuk, ha jól tudom. :roll:
Koleszterin: kevés kolbász, szalonna. :lol:

Rszg!

Hú ez tényleg nem hangzik túl jól. És milyen fajta szivritmuszavara van Gézának?

Katka!

Annyira szép család vagytok! Szeretném, ha én is ennyiféle játékot ki tudnék majd találni a gyerekeimnek. Tényleg jó lehet nálatok lakni. Odaköltözhetek egy kicsit? :)

Csibb!

Fanni eszméletlenül gyönyörű!!!

És Kristóf is cuki, na meg Julcsiról ne is beszéljünk!

Hát nálunk már napi 4 kaja van. De. gyümi rizspehellyel, délben főzi, délután tejpép gyümivel, meg este is főzi.
Viszont az éjszakáink még mindig katasztrófák.
Az elmúlt 3 hónapban csak azt a 3 napot aludta végig, amikor Viburcol kúpot adtam neki. Amúgy meg megy az 1-1.5 óránkénti kelés :( De hát kúpozni se akarom állandóan szegényt.
Viszont érdekes, mert tegnap anyukáméknál aludtunk, ott meg szó nélkül végigaludta az éjszakát. Úgyhogy vagy Debrecent nem szereti, vagy az ottani szobáját, vagy gőzöm sincs, mi a különbség. :roll:
Vendég

Nemlajos én is babakocsival mentem az érsebészetre, aztán monta a doki, hogy a műtőbe nem vihetem be :)
A koleszterinről annyit tudok, hogy talán az étkezés javít vmit nem?
Bababi, rszg megynyugtattatok :) Kristóf is "csak" gurul, Máté is alig eszik mást :) :)
Kristóf tigrisrucija cuki :)

Egyébként hány kg a babátok?Mikor kell "aggódni? Karcsi 8100 gramm volt kb 1 hete és 71 cm :)

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee

Nemlajos én is babakocsival mentem az érsebészetre, aztán monta a doki, hogy a műtőbe nem vihetem be :)
Bababi, rszg megynyugtattatok :) Kristóf is "csak" gurul, Máté is alig eszik mást :) :)

Egyébként hány kg a babátok?Mikor kell "aggódni? Karcsi 8100 gramm volt kb 1 hete és 71 cm :)

Betti
KépKép
queen-bee

Betti
KépKép
queen-bee

Betti
KépKép
queen-bee

jesszus elment 3x és ráadásul nem monta, hanem mondta :)

Betti
KépKép
queen-bee

mit háromszor, négyszer! :D:D:D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

lillaoh: sajnálom a nyügi ájszakákat

Lizitől még szombaton garatleoltást végeztek, ma kérdeztem meg az eredményt és a labor nem akarta kiadni a leletet, úgy erőszakoltam ki, h negatív v pozitív és pozitív :cry: a dokink műt, de valszeg antibio lesz :? :? :? és mi az, h az anyukának nem adhatják ki??? Akkor ki a lóherének :?: :evil: :evil: :evil:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

hű, papillon, ezt én nem nagyon értem, de nem hangzik jól :(
Sajnálom:(

Lilla: jóvan, de pl. ilyesmi, hogy kolbász-szalonna max. 2 hetente egyszer van :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon
ne ess kétségbe! az antibiotikum nem méreg! ha kell, akkor sajnos kell! most már nagyon jó bélflóra védők vannak, pikk-pakk helyrejön a kiscsaj, ne aggódj! azért nagyon sajnálom, hogy pozitív lett. további gyógyulást!

mi kipróbáltuk tegnap a stodalt, hát úgy tűnik, nagyon jóóóó! Máté este nagyon köhögött, és mikor felkelt adtam neki, utána egyszer sem hallottam köhögni. és nálam is használt, sokkal jobb a torkom. úgyhogy ajánlom nektek is, aki még nem ismeri, homeós!!!
gyorsan meg kéne gyógyulnom, hogy megkaphassam az oltást.. :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb, és szerinted ezek a szirupok miért csak egy hónapig jók?
Nálunk elvileg most telt le az egy hónap, alig fogyott az üvegből... akkor most dobjam ki? (mármint vigyem vissza a gyógyszertárba... vagy ez nem is gyógyszer, ezt lehet kidobni, vagy mi van?)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon, mi az, h nem adják ki az anyának a leletet???? :shock: Sajnálom az eredményt, de ha kell antibika, akkor kell! Da majd a doki megmondja.

Nemlajos, lehet nem is magas a koleszterined, majd meglássssuk a véreredményt! :wink:

Betti, ne aggódjál a súly miatt, Szonja 70 cm volt és 6500 gr 3 hete. Tegnap mértem és már 6900 volt!!!!!!!!!!!!!! Hízott!!!! Úgy örültem!!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Máté súlya is stagnál, mióta elkezdtük a harapás miatt a cicifelfüggesztést... :? mondjuk kúszni is elkezdett... :roll: meg most nem eszik olyan sokat a betegsége miatt szerintem, mint eddig.

Nemlajos
nem tudom... egyébként anyukám szerint ugyanilyen jó a sima kanalas ipecacuanha, a stodalban is ez van. csak épp tizedannyiba kerül, mint a stodal... :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

azta és Szonja mennyivel született?

köszi a biztatást :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Katka: az uncsi tesó miatt elsősorban kértünk időpontot egy kineziológustól. Mennyi ideig tart egy kúra? Mert nagyon kemény ára van

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon, 2870-el született.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

akkor jó ez is a súly, csak meglepődtem, dehát csak vigyáz az alakjára :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Modell alkat....csak nemtom kire ütött, mert mi meg nem vagyunk vékonykák..... :oops: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

csibb, ipemicsida? :shock:
Sose hallottam még :)

Lányok, azt hiszem, Döme megtanult tapsolni...
Legalábbis a két tenyerét ütögeti össze, és közben mondja, hogy tati-tati... :roll: :shock: 8) :D

(most odamentem hozzá, és megint kipróbáltam, hogy csinálja-e, és tényleg...!) :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon, ezt nem igazán értem, miért adnak Lizinek antibiotikumot.
A kruppot virusok okozzák. :roll:
Vendég

Csibb megtaláltál? :D
Vendég

a kruppot vírusok okozzák? :shock:
De hát arra jó az antibigyó, neM?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ööö... nem gondoltam, hogy ennyire felgyorsulnak az események, de Döme KÚSZIK!!!
Igaz, ebből az elején még a K kicsit erőltetett, mert úgy néz ki Döme közben, mint aki gyorsúszást végez, de már nagyon elfáradt, de határozottan elérte a szemem láttára a 20cm-rel messzebb lévő kockáját! :O

(ha így haladunk, holnap már tényleg arra ébredek, hogy a gyerek kávét főz, a második dekket nyomja el, és rámmordul, hogy "mi van, muter, ilyenkor kell felkelni?" :D:D:D)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ügyes Döme!!!

ipekakuána, a régi kanalas orvosság, amit mi is szedtünk! nagyon fincsi! mondjuk a stodal nekem nagyon nem ízlik, de abban más is van... :x

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

jaj, ez tényleg gyors! gratula a kúszáshoz is!!!
elképzeltem Dömét, ahogy elnyomja a dekket! :lol: :lol: :lol:

Lilla
igen! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

vírusra nem jó az antibigyó... csak bakteriális fertőzésre, úgy tudom...
de majd Lilla kijavít!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

hosszú idő után megittam első kv-mat! 8) ami nem koffeinmentes!

(viszont most zuhanyzásnál sajnos már most észrevehető a tetemes mértékű károsodása a melleimnek... majdnem derékig... )

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos: idén már sajna nincs több meggymag, de majd jövőre :wink: Koleszterinszint: nővéremnek terhesség alatt volt magas a koleszterinje, és ugye ő sem szedhetett gyogyót. Fokhagymát apróra vágod, és úgy beveszed reggel, este, mint a gyógyszert. (nem lesz büdös a szád :wink: ) Zöldségzöldjét felaprítod és ahogy bírod magadba tuszkolod. Nővérem teába rakta és úgy itta meg. Figyelem! Nyersen kell fogyasztani. Vagy gyümölcscentrifugán át nyomatod, vagy turmixolod. Ha főve eszed, akkor sokkal-sokkal többet kell edned! :wink: És sok-sok A-vitamint egyél! Hirtelen ennyi. Tesómnak 7,8-ról 4,3-ra lement így.

banokla

hm, nekem a múltkor azt mondta a doki a megfázásomra, hogy ez csúnya vírus, adna antibigyót, de szoptatok... :shock:

És ezt az ipekakuakármit lehet még kapni? :shock:
Csak mert én olyan rég keresem azt a jó kis kanalas orvosságot, talán még a lándzsás hasonlít rá a legjobban, de az sem az igazi...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb jól tudod!
Az antibigyó nem jó virusokra
Vendég

Papillon: sajnálom, hogy pozitív lett, de reméljük hamar rendbejön Lizi!

Én is úgy tudom, hogy vírusra nem adnak antibiot. Egészen pontosan a mi dokink nem ad!

Amig én itt trónolok egy hsz-en hogy felgyorsulnak az események! :shock: :shock: Gratula Dömének a kúszáshoz, és a tapsi-hoz!

Én meg a múlthéten elfeljetettem dicsekedni, hogy Krisztián kúszik, de mostmár olyan iramba, hogy csak na. És ő akkor ezek szerint felcserélte a sorrendet? Mert csak vasárnap állt négykézláb. :roll: :roll:
Nem akartam hülyeséget írni eddig, DE mostmár bizti, hogy amikor Krisztián éhes,akkor néz rám ,és úgy "sír" hogy hamm, hamm, hamm. Máskor nem. Ennyire tudatos lenne már?? :?:

banokla

na lassan megyek vissza a dokihoz kötözésre elég mókásan zuhanyoztam, fél lábam kint a kádból :)

egyébként ezek a szirupok, köptetők, cseppek nálunk is szaporodnak, tök drágák és felbontás után csak pár hétig jók..kész kiszúrás..

Betti
KépKép
queen-bee

Papillon mi lett pozitív?Torokváladék tenyésztés? Jobbulást Lizinek!

Betti
KépKép
queen-bee

banokla, köszi!
Fokhagymát már ettem ma 4 gerezdet, én lesz@rom, ha büdös vagyok, úgyse megyek sehová, csak sétálni :lol: :lol: :lol:
A petrezselyem is jó ötlet, szeretem szendvicsbe tenni, fertőtlenít, szagtalanít.

csibb, nekem már most derékig ér, akkor mire számítsak a szoptatás elhagyásakor? :?
Mikor véletlen meglátom magam a zuhanytartó rúdban tükröződni, mindig azok a kis kerek termékenységi szobrok jutnak eszembe... Tudjátok, melyik, ugye? Megkerestem, ez:
Kép
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

banokla, persze, hogy tudatosak. Dömén is már egyértelműen látszik, miért sír.
Kúszáshoz gratula, és nem cserélt fel semmit, a kúszáshoz nem kell a négykézláb :)

Nahát, nekem miért akart a vírusra antibiót írni a vadi új doktorom? :shock:

Én is leviszem a kutyát, mielőtt havazni kezd (ahogy kinéz...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

elég sok orvos csinálja ezt. a férjemet én hoztam le a szerről, mert az ő dokija is minden megfázásra, náthára, szélfúvásra antibiotikumot írt fel. aztán abbahagyattam vele, és azóta nem is beteg annyit! 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és szerintem lehet kapni, és az lesz az, amit keresel! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

nem tudok elindulni,mert a párom még nincs :evil: itt és Karcsikára vigyázni kell..

Korninak is mindenre antibiotikumot írnak, de a doki miből látja, hogy vírus vagy baci ha nem vesz kenetet?

Nemlajos helyes kis willendorfi vénusz vagy :) nekem semmi mellem és abból szoptatok :)

Betti
KépKép
queen-bee

Sziasztok,

Dömének gratulálok a tapsoláshoz és a mászáshoz! Ügyes csávó!

Ne csináld már Csibb, biztos nem ér derékig :D Majd helyrerázódik! :wink:

Ja, én sem értettem soha azokat a dokikat, akik minden kis megfázásra (pláne ha tuti vírusos) rögtön antibiotikumot nyomattak, nekem még a dunaújvárosi dokim volt ilyen. Szerencsére azóta nem botlottam bele ilyen orvosba. Biztos "megelőzésképp" adja. Na de így tuti kinyírja az immunrendszert.

Kicsit lepihenek, mindkét gyerek elszunnyadt.

erpé

Banokla Köszi a képes hsz-t, jól esett. Meg a szorítást is.

Nemlajos Én is csak azt tudom, diéta.

Lilla Van többfajta szívritmuszavar is?
Nem lehet, hogy Annának az ágya van rossz helyen?

Betti Máté még nincs 8 kg 7780 és 69 cm.

Katka Neked elfelejtettem írni, hogy még mindig nagyon aranyosak a gyerekeid! És a baba-mama tali játék!? :D

Kép

Kép
rszg

nem tudom megnyitni az otp oldalát... :? valaki megpróbálná, hogy neki sikerül-e???

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?