A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

irusc

nagyon köszi az infot :lol:

dalminha
neked is este mocorog? akkor majdnem mindenkinek :lol:

az enyémnek a 22-23 óra tetszik a legjobban :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok.Én még nem érzem a mocorgást. :-( szomorú vagyok.

000kata

De nekem lehet hogy még korai nem?
Örülök hogy mindenki jol van.

000kata

harivera megy a drukk neked Keddre :lol:

000kata
Első babánál még korai lenne :roll: de hamarosan már te is érezni fogod,nyugi :lol:

nekem is csak 3 napja aktívabb a kisasszony :lol:
elötte meg csak 5 naponta mocorgott,akkor is csak 1 percig :shock: be is paráztam miatta :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

ancsa2727

akkor jo megnyugodtam.már alig várom hogy érezzem.

000kata

Melus!

Én is mélykocsira hajtok csak, ezért a Brendonban kinéztem egy 32.000 Ft-ost.

Kép

Ezt is át lehet alakítani természetesen sportra majd ha tud ülni.

Képzeljétek, az AFP 0,6 MOM lett, a másik értéket nem jegyeztem meg, mert telefonon mondta a védőnő. Na basszus. Még jó, hogy a kombinált tesztem negatív lett.
Majd remélem megnyugtatnak az Istenhegyin, hogy nincs semmi baj. Hasbaszurkálást nem szeretnék, de beteg gyereket sem. Na szerdáig csak kibírom.

A hét fénypontja az volt, amikor a méhszájvizsgálat után ... zutty .... jött a vér belőlem. Mintha menstruálnék. Aztán szerenécsre több nem jött, a doki szerint a vizsgálattól volt (mondjuk eleve, mert ahogy lejöttem az asztalról, és öltöztem, már jött is)
A védőnő szerint fel van lazulva a méhszáj, de hogy ennyire? Meghogy vérbő... stb.

Tud valaki hasonlóról? Kicsit kétségbeestem. De szerencsére azóta nincs semmi.

Na most kipanaszkodtam magam...

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok!

Hát, mióta dolgozom, elég ritkán tudok már jönni. Azaz naponta sikerül olvasnom, de mire írnék is, tuti közbejön valami. :roll: Most igyekszem kicsit bepótolni, de ez kb. lehetetlen.

Kedden voltam én is dokinál, csak sima vizsgálat, uh nélkül, de mindent rendben talált, azt mondta, olyan, amilyennek lennie kell. :) És olyan jó, hogy ilyenkor már szívhangot is hallhatunk, imádom hallgatni ezt a zakatolást. :lol: És azt mondta, most már kezdjek el szedni napi 2 MagneB6-ot, meg azért nem ártana valami multivitamin. Ajánlott egy újat, Femibion a neve, még nem vettem, mert maradt majdnem egy doboz Elevitem, most annak próbálok újra nekiállni. Csak hát ez meg, mint itt már többen mondtátok, tönkreteszi az emésztésemet...

Kistesó már elég sokat mocorog, reggelente már velem ébred, aztán sokszor felhívja magára a figyelmet napközben. De leginkább este Ő is. És már reklamál, ha úgy fekszem, ahogy az neki nem tetszik. :P Csakúgy, mint anno Lili.

Kati, hát elég ijesztő lehetett ez a vérzés. :shock: De ha a doki nem aggódott, akkor gondolom nem lehet baj. Biztosan látott már ilyet máskor is, meg ha azóta nem volt semmi, akkor tuti a vizsgálattól volt. Ja és csini vagy a pocakoddal együtt. 8)

Ancsa! Örülök, hogy minden rendben volt a Pici szívével! :D És hogy megmutatta magát a kisasszony. Most már ne aggódj a mozgáson sem, látod, jól belehúzott. :wink:

Harivera, én is drukkolok a keddi uh-ra, de biztosan minden rendben lesz! És remélem, kislány! :D

Babakocsi: már elég sokmindent összeszedtetek, nekem, mint városi anyukának a bolygókerék volt az egyik legfontosabb szempont, a másik, hogy egy mozdulattal összecsukható legyen (erre sokszor szükség volt autózáskor) és ne legyen túl nehéz. Nálunk nem a kar volt átfordítható, hanem a napfénytető, ez is nagyon praktikus. Egyébként ez egy Graco Quattro Tour, nem kifejezetten télies, de azért toltam én benne a decemberi Lilit hóesésben is. Világosszürke színű, rózsaszín és világoskék kockás, így teljesen unisex. Nagyon vigyáztunk rá, így szinte olyan, mintha új lenne.

Ja, most hogy így olvasok vissza és látom, hogy tök különbözően mennek a vérkép vizsgálatok, jut eszembe, hogy a védőnőm szerint a 12. hét után a következő vérkép csak a 28-32. héten kell. :shock: Nagy nehezen kierőszakoltam egy 26. hetet, mert előtte meg szabin lesz, de aztán a dokimmal közösen megszavaztunk egy vas anyagcsere vizsgálatot, mert Lilivel is kellett ilyenkor már vasat szednem. Tegnap az asszisztense soron kívül le is vette a vért és már a receptet is megírta előre a doki, így csak be kell telefonálnom holnap, hogy kiváltsam-e.

Sensi, azért Te nem semmi, meddig húzod majd munkával. :roll: Én max. augusztus végéig dolgozom, és kicsit azért nyugisabb egy irodában ülni a gép előtt.

Ditta, gratulálok a kisfiúhoz! És nagyon szép az Ágoston név. :) Nálunk az egyetlen szóba jöhető fiúnév a Marcell (férjem elég háklis), lánynév több is van, de a legnépszerűbb a Natália. Júl. 14-re bejelentkeztünk 4D-re, reméljük, ott már ki is derül, melyiket adhatjuk Neki.

Na jó éjszakát, reggel irány a munka. :?

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Én is akartam Femibiont venni. De a 400-as 30db-os több, mint 5ezer forint!
Kis híján szívrohamot kaptam. Maradok az Elevitnél. Bár a Femibion omega3-t tartalmaz. Sensi már említette, hogy kint is ajánlják. Csak marha drága.

Babakocsi:
Nekem egy Top Riderem van. Nagyon szeretem, még most is nyúzzuk. Esernyőre csukható, mózeskosár is van hozzá. Egyedül a bevásárló kosár része kopott ki. Párszor megpakoltam, és hozzáért a kerekhez :( . Ettől függetlenül jó volt. Tartozék a pelenkázótáska betéttel, és az esővédő is+ lábzsák.
Teszek fel róla képet. Nekünk kék színű van.
Az álmom persze peg perego p3, vagy ABC Design Take off (de az csak sport), és a Britax verve (ami szintén).

Anikó

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Helló Mindenkinek!

Megint nem tudok reagálni mert egymillióan írtatok ami nagyon helyes persze, csak nekünk vendégeink voltak a héten pici keresztlányom anyukájával velük foglalkoztam...ezúton szereteném ama anyukáknak akik 1 - 2 év körüli picivel vállalnak mégegy terhességet maximális elimserésemet kifejelzni, engem marhára lefárasztott a bébi, pedig hárman szórakoztattuk nonstop :)

8)

Volt asok izgalom a héten ... hétfőn adokinál kiderült, hogy rengeteg bacit találtak a vérképemben és hogy avérnyomásom is emelkedőben már sajnos 130/70 volt, ami még éépen jó de nagyon kell figyelni..... :? kaptam egy por alalkú antibogyót egyszer kellett bevennem és tegnapra a védőőnő már nem talált bacit nagyon boldog voltam :lol: :lol: dokim szerint vizeletpangás miatt lehet ami engem nagyon kínoz, van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban???ugye ez folyamatos pisilésingerrel, de nem teljes hólyagürüléssel jár, nem tudok mindent kipráselni pedig érzem van még a hólyagban és az visszamegy szépen és összevissza fertőz mindent.... :evil:

jaj és a hasam iy nagyon fájt két napig határozott meggyőződésem volt hogy valbélgyulladásom van (mimás? 8) ) na de akkor valszeg már nem élnék és múlóban reméljük valami növekedési szaasz volt...

szóval ahhoz kjépest hopgy eddig száz százalékosan panaszmentes volt a terhességem most jól bekaptam mindenfélét.,.. :shock: a magas vérnyomástól nagyon félek, minden héten ellenőrizni fogjuk a védőnőnőnél, akitől ezúron kérek elnézést amiért lefeleslegesintézményeztem....tökjóhogyvan! :lol: 8)

puszi Mindenkinek

(hja és nekem még mindig nem mozognak iulletve nem érzem 8) pedigh tegnap is dobogott szépen a szívük)
Vendég

Nem a vérképemben hanem a vizeletemben bocs!!!!!
Vendég

Mami! :)

Szia! Jó hallani felőled is :)
A magas vérnyomiról annyit, hogy nekem 2 hete mérték, akkor volt 143/76!!!
A védőnő meg is kérdezte, hogy mit csináltam??
De akkor volt az idegeskedéses korszakom a gen.uh miatt :)
És éreztem is, hogy magas volt.
A pisiinger nekem is megvan, főleg esténként, ill. éjszaka.Járok is ki legalább 3x. A doki nem moöndott rá semmit :?
A 17.héten még én sem éreztem mocorhgást, de egy hét múlva fogsz. :) :wink:
Vendég

Sziasztok!
Kati
Megrémültem volna az tuti, hogyha vérzek a vizsgálattól...Az én dokim nem alapoz az afp-re csak
Tegnap voltam dokinál mindent rendben talált: méhszáj zárva, gyulladás, fertőzésre utaló jelet nem talált, de azért vett kenet mintát, délután lesz meg az eredmény. Azt mondta, hogy a magne b6-t nem elég, hanem béres magnézium 250 mg egyek 3-t naponta+pihenjek amennyire csak lehet a Márk mellett. Remélem az afp is jó lett és szerdán az uh-n is minden rendben lesz.
kumpibogar

Melus! :lol:

És nem is mondták, hogy ejnye bejnye vagy hogy oda kell figyelni meg ilyesmi? nekem szólt az orvos is meg a váédőnő is hpogy nagyon kell figyelni rá...(DE LEHET, hogy a súlyom meg az életkorom mijatt 8) :oops: )vettünk itthonra is nagy hiortelen általában 130 körül van, remélem meg is marad ezen a szinten....és napi egy kávéra csökkentettem ami rettenetes.... :shock: kábult légy vagyok délután háromtól elalvásig... :? ma megyünk bulizni ma juszt is kávézok délután is....ó az élet apró kihágásai csodáak...még egy pohár vörösbort is küldök a picikéimnek odalentre :lol:

Kumpibogár :lol:

szerintem is jó a béres magnézium én is azt szedem 3*1 ben.-..a magne b6 ban elenyésző a magnézium mennyiség ehhez ké-pest!
Vendég

lemaradt az előző levélből, hogy : a dokim nem alapoz az afp-re csak az uh-ra, mert neki mindkét gyerekénél alacsony volt és mégis rendbe voltak, szerinte elavult vizsgálat.
kumpibogar

Sziasztok,

Örülök, hogy a kisebb nagyobb bakikat leszámítva mindenki jól van.
Már jó régen nem írtam, de olvastalak benneteket.
Csak kicsit elfoglal még az övsömöröm, meg mióta itthon vagyok, mindig van mit csinálnom. Azt hittem tök unamas lesz, de nagyon élvezem.

Nálunk minden ok...sőt, ma reggel határozott babarugdosást éreztem :D :D :D
Eddig nem tudtam eldönteni, hogy mi az, amit érzek, bélmozgás, vagy a Picike, de most biztosan tudom.
Vagy ha mégse az volt, akkor passz, de én annak veszem, és ettől tök jól is érzem magam. :D

Olyan jó, hogy ilyen sok babakocsi tapasztalat van, meg, hogy leírtátok, hogy kinek mi a fontos, nekem ez nagy segítség, mert így legalább van elképzelésem, hogy mit kell tudjon egy babakocsi. Már voltunk a férjemmel párszor szétnézni, de mindig csak néztünk ki a fejünkből, hogy mitől ilyen drága, és hogy kell-e egyáltalán ennyi tartozék, meg funkció... :?

Még az jutott eszembe, hogy engem nem nagyon szokott manuálisan vizsgálgatni az orvosom...ha nincs panaszom, akkor csak UH.
Azt mondja, meg a védőnő is, meg anyósom is, hogy az nem baj, ha konzervatív fajta, és nem zargatja a picikét. Mert azt Ő is érzi, és ha minden ok, akkor ne bántsuk feleslegesen, szerintem mióta terhes vagyok, nem is vizsgált úgy, csak legelőször.
Szerintetek ez normális? Na mondjuk nekem nem hiányzott, csak, most hogy írtatok erről, azért jutott eszembe.

Mi majd 30-án megyünk Szegedre arra a speciális UH-ra (még nem tudom mintől speciális, de valami prof. dr akárkihez kell menjek), de már várom, hogy lássam a kicsit. Az övsömör miatt már nem aggódom, tudom, érzem, hogy minden rendben van.

Most megyek, mert lassan odaég az ebéd.
Szép napot.
Sziasztok
Lovani

Kép
lovani

sziasztok

remélem mindenki jól van :lol:

lovani
Grat a rugdosáshoz :lol: örülök neki, hogy az övsömöröd is javul :lol:

kruplibogár
ezt már én is sokaktól halottam, hogy az AFP már rég elavult,külföldön állítólag már nem is mindenhol csinálnak AFP-ét :shock:

legyekmami
szerintem nem magas a vérnyomásod, de ez sokmindentől függ persze :roll: akinek alapból is 120, annak nem sok ,de nekem például már sok lenne, mert nekem alapból csak 80 jobb esetben 90 :roll:

Nem tudtok valami viszonylag olcsóbb bababoltot?
amiket én néztem, hát kigúvadtak a szemeim :shock:
100.000. fölött vannak a jobb babakocsik :shock:

Aki tud valami jó helyet,az kérem szóljon :arrow: köszike

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa!

Nézz körül a babaszoba.hu társalgójában, vagy a Vaterán. Elég jó árakon szoktak lenni, még az újak is

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Csevegőt akartam írni. Azon belül az adok-veszek, és a babakocsik.

Kép
Kép
Kép
eagleszem

eagleszem
köszi,megnézem :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Lovani: engem sem mindig vizsgál meg a dokim (ő sem szereti zargatni a picit), csak minden 2. alkalomkor vagy ha van vmi panaszom. Szóval úgyis érzi az ember, ha valami nem okés..
Gratulálok a határozott babarúgásokhoz :)

kicsit kába vagyok, ma volt az utolsó vizsgám, és 5-kor keltem. Annyira pörgök még, hogy nem tudok aludni sem. Szegény kicsi babus, remélem azért ő tud szundizni :?

:wink:

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!
Ancsa
Bp, Soroksári úton van a babyoutlett, itt aránylag olcsó a babakocsi, mert már kifutott termékek vannak( nem a legújabb trendi színben van pl...) mi itt vettük annak idején (hozzáteszem előtte pár nappal pont ugyanolyan színben a kenguru goldban az a kocsi 15 eft-tal drágább volt, de eleve nem vettünk drága kocsit:35 eft babahordozóval). Nálam a súly döntött+3 funkciós legyen, graco mirage ennek megfelel (7 kg), de elég keskeny és rövid, tehát sokáig nem lehet használni, főleg, hogy a Márk nagy baba, de márcsak akkor használom ha nagy bevásárlást tartok a csomagtartó miatt v. ha tudom, hogy tuti bealszik az uton/ilyenkor már elég lelóg a lába, márcsak a térdéig "ér" a babakocsi hátradöntve/. Persze lett volna még köbnnyebb kocsi /6,5 kg/ pl. Jane de szméletlen drágán...

Képzeljétek amikor délben írtam nektek mögöttem állt a Márk a széken és kizuhant a földre a fülére esett és olyan sokáig sírt szegény , tök sajnáltam a délutáni alvásnál nem akart elaludni és egy csomószor a fejét fogta. Elvittem este orvoshoz, meg se vizsgálta, közölte, hogy ránézésre jól van a gyerek és ha nincs eszméletvesztés, v. hányás akkor nem kell vele foglalkozni. Én minden nagyobb fejre esésnél megvizsgálom a pupilláit, most is rendben volt, bár azt nem néztem, hogy egyformán nagyra tágulnak..., remélem nem lesz semmi baja.
Szép estét mindenkinek.
bea
kumpibogar

Szegény Márk! Biztos nincs komoly baja, de annyira meg lehet ilyedni az ilyenektől! :(
Kornél meg beteg. Tegnap szájon csókolta délelőtt a szomszéd kislányt, akinek hasmenése van, lám estére már szépen fosott (bocsi) az én kisfiam is. Ma is, sőt még be is lázasodott, pedig eddig talán kétszer volt lázas életében. Hát, így jár aki nem bír a vérével...
Magas vérnyomira szerintem keressetek valami homeopátiás bogyót, nehogy a terhesség előrehaladtával magasabb legyen.
Olvastátok, hogy Sopronban született a héten egy kislány 6300 kg-mal? Akkora, mint egy 5 hónapos baba. :)

Kép
Kép
dalminha

bocs, ijedni...

Kép
Kép
dalminha

kumpibogar

Őket megtalálom a neten is? tudod én nem vagyok Pesti, és jó lenne a neten megnézni milyük van,mielött felmennék potyára pestre

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Kép
Kép
Kép
eagleszem

:lol: köszi :lol:

dalminha
Nem olvastam, de az hatalmas egy baba lett

:shock: :shock: :shock:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Én még új vagyok ezen a fórumon. November 29-re várjuk az első kisbabánkat. Ma vagyok 17+1.
mathesz

Szia mathesz!

Üdvözöllek köztünk.Mesélj magadról pár szót,merre laksz?Hogy érzed magad?Mozog már a picur?

000kata

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, minden ok, szépen fejlődik, mindent rendben talált!
Sajnos kislány... :cry: De majd csak túlteszem magam rajta :cry: Kyrát is fiúnak akartuk, de akkor nem voltam ennyire elkenődve attól hogy lány, mert tudtam két gyereket akarunk, és a második még lehet fiú....most már nagyon rosszul érintett, hogy lány....de lényeg hogy egészséges, és mire megszületik tuti el tudom fogadni, hogy a sors ezt szabta ki valamiért nekem! :cry: De egyenlőre csak sírni tudok :cry:

Megyek is csak ezt akartam mondani! :cry:

KépKép
KépKép
akíra

akíra

Ne kenődj el :shock: Hiszen az a lényeg, hogy egészséges legyen!
És lehet, hogy még meggondoljátok magatokat és vállaltok majd egy 3. babát is, és lehet hogy majd kisfiu lessz :lol:

És gratulálok a kislányhoz :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Köszönöm Ancsa :)

nem vállalunk 3.at! Ez biztos! Két ok miatt! Előszőris mert már ez a terhesség is fizikai fájdalom számomra! Nem is tudom, hogy bírom ki a végéig gyógyszerek nélkül! Kyrával csak az utolsó hónapba jött ki meg a szoptatás alatt! Ennél a terhességnél már 2 hónapja fáj! Szóval ez csak rosszabb lesz!
És lutri lenne próbálkozni, hogy a 3. fiú legyen! Én már nem hiszek semmibe!
Lehet, ha behoznák azt a törvényt, hogy megválaszthatom a 3. gyerek nemét akkor bevállalnám még fekve is! De lutrira nem! :cry:

KépKép
KépKép
akíra

Én gerincbeteg vagyok, 14 éves korom óta :shock:

Nekem is írtó fájdalmaim vannak ez miatt, amugy is, de terhesen, már most a csillagokat látom,annyira fáj a hátam és ugye most még gyógyszert sem vehetek be,mert mind ártana a babának :shock:

Neked mid fáj?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Nekem is a hátam! Vagyis jobban mondva a farcsontom és a forgóim! Olyan mintha egy ideg becsípődne és akkor nem bírok lábra állni, vagy egyszerűen ha megyek és becsípődik és nincs amibe hirtelen belekapaszkodjak összeesek mint egy rongybaba! :? Ez most nagy pocakkal és úgy, hogy Kyrát még mindíg sokszor cipelem, elég rossz! Pont ahogy írtad sokszor csillagokat látok, és csak állok és sírok a fájdalomtól! Én nem tudom végig tudnám-e csinálni ezt mégegyszer! Mért terhesség után 4 hónapig még bírtam, de utána abba kellett hagynom a szoptatást mert nem bírtam magam kínozni tovább, így Kyra tápszeres baba lett, mert nem szoptathattam gyógyszerek mellett! És hát ugye inekció kúra kellett meg gyógyszeres kezelés! :cry:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Pipal!
Igen, durva lesz októberig dolgozni...már most elkeseredek, ha belegondolok. Ugyanis már tök elegem van, érzem, hogy nehezebb is, és még csak június van. Lehet, hogy szetemberben már csak fél napokra megyek, meglátjuk. Rendesek a főnökeim, akkor megyek el, amikor úgy érzem. Én magam akarok dolgozni ameddig csak lehet, mert most a jövő elég bizonytalan, és jobb felhalmozni egy kis pénz, biztos, ami tuti. :?
Gratula az első mozgásokhoz! :)

Kata!
A genesis Budán van a 2.ker-ben. Lotz Károly u 14. Nekem legutóbb azt mondták, h 1héttel előtte szóljak legközelebb. De mivel én csak 4 nara utaztam haza, és pénteken a Barossban marha nagyot csalódtam, szombaton reggel felhívtam őket, és délután 3ra már volt időpontom. Nem tudom, hogy azért-e mert előadtam a storyt, vagy egyébként is mehettem volna...

Beagle!
Hol vannak a képek???

Naysa!
Örülök, hogy minden rendben!

Ditta!
Örülök, hogy náltaok is minden ok és nagy nagy gratula Ágoston babához! :) Gondolom az ufo alakú babakocsikkal kacsolatban a mi jövőbelinkre is célozntál...nekem meg pont a különlegesek tetszenek, a hagyományosak nem. :) A Pc-vel vigyázz, mert állítólag elég kis labilis. Ha egyszerűbbet szeretnél, sztem válassz egy kicsit masszívabbat.

Gabi!
Ne aggódj, nemsokára te is érezni fogod, és nem sokkal utána szét fogja rúgni az oldaladat is. :) Hogy sikerült a Brendonos bevásárló túra végülis?

Harivera!
Szurkolok keddre, ne aggódj, biztos minden rendben lesz! Na és szorítok a kiscsajért is, remélem megmutatja magát! :)

Kata!
Te se aggódj, nemsokára érezni fogod! Első babánál a 20hetet lövik be általában. Persze lehet hamarabb is, rajtam pl az összes szonográfus, doki és midwife csodálkozik, h már 16.héttől érezem, tehát ez egyáltalán nem átlagos.

Szakmarinékati!
Ne aggódj az afp miatt, nem véletlenül akarják már otthon is beszüntetni...nekem itt már nem is volt. Az integrált tesztnél nem hiszem, h bármi megbízhatóbb lenne, és ha az ok volt, akkor nincs gond. Huhh, ez a vérzés dolgo durva, de ha gond lenne, akkor gondolom nagyobb figyelmet fordított volna rá a doki, úh ez miatt se aggódj! ihenj, amennyit tudsz.

Katinka!
Örülök, hogy nálad is minden ok! Mikor mész legközelebb uh-ra?
A melóval kapcsolatban már Pipal-nak írtam... :S :(

Kumibogár!
Neked is örülök, hogy rendben vagytok!
Uhh szegény Márk, remélem minden ok lesz vele!

Legyekmami!
Vigyázz a vérnyomidra! A többi priviben ment... :)

Lovani!
Szintén örülök, hogy minden ok és lassan kilábalsz az övsömörből! Neked is gratula a mozgásokhoz! Nálunk belső vizsgálat egyáltalán nincs, de otthon most elmentem 19 hetesen, és megyek majd 25hetesen is, ha megint otthon leszünk, mert a méhszáj állapotát én magam szeretném tudni. Kicsir para ez nálam, hogy idő előtt kinyílik. :S
Szegeden hova mentek uh-ra? A Sote-ra vagy ez magán uh, esetleg 4D-s is?Azért kérdezem, mert én is Szegedre járok a dokimhoz, ő a Sote-n dolgozik...és egy közeli kisvárosban lakom. Mármint amikor épp otthon vagyok. :)

Ancsa!
Örülök, hogy beindulni látszik a kiscsaj, és nem parázol végre annyit. Sztem keress rá a csepeli bababoltra, ott is vannak olcsón babakocsik. Sajnos nem tudom a pontos webcímet, de a google biztos kidobja.

Sonny!
Na és sikerült a vizsga???

Dalmi!
Jajj, ez a fosós dolog annyira rossz! Beszéld meg a fiaddal, hogy azért még várjon pár évet az ilyenekkel! :) Aidan is benyelt egyszer egy ilyet, úgy, hogy az anyjának a barátnője elhozta a kisfiát és persze fosós hányós vírusa volt, de előre ezt nem mondta meg. Összenyaldosták egymás játékait, és persze másnapra már jött ki az ebéd. Ezután apja, anyja, sőt én is átestem egy enyhébb változaton. Mondanom sem kell, többet nem jönnek a barátnőék. Ja és a legjobb, hogy kb 10 naig volt szarul a gyerek, és végig én voltam vele otthon...jó volt. :?
Uhh, 6300g? Te jó ég! Rajtam ki sem férne egy ekkora gyerek, az tuti.

Mathesz!
Üdv közöttünk! További kellemes hónapokat!

Akíra!
Sajnálom, hogy nem teljesült a vágyad! De én ezt itt helyben megmondom neked, hogy imádni fogod a 2 kiscsajt, nagyon édesek lesznek együtt, és nemsokára már csak nevetni fogsz azon, hogy mennyire el voltál kenődve ez miatt. Majd emlékezzünk erre, mikor már a 3,6 stb hónapos babáinkról írunk. :)
A hátfájást nagyon sajnálom, borzalmas lehet! Nekem 1 napig fájt a derekam elviselhetetlenül, már majdnem bőgtem én is... Kitartást kívánok! Már mindjárt te is túl vagy a felén. A paracatemol nem segít esetleg egy kicsit? Azt lehet szedni..

Babymozgás: Az én csajszim reggel és este, valamint napközben is 2-3x mozog, van , hogy többször is, mondhatni elég sokat...szeintem. És már egész erőseket rúg, néha csak pislogok, hogy jajj, ez mekkora volt?! Tegnap láttam először is kívülről a dolgot...este elég erősen kalimpált, és gondoltam ránézek, hogy mi látszik ebből...és tényleg, egy rúgást láttam, nagyon látszott, tökre kipuklisodott, amikor rúgott. :) A többit nem volt türelmem kivárni... :P

Tegnap voltam midwife-nál, ez is letudva. Vérnyomim 90/58, de megnéztem a papírt, előző 2 alkalommal is ekörül volt, úh ez jó. Hallgattunk szívhangot is. Ott volt egy tanuló nő, aki idősebb fajta volt, 50körül talán...szerencsétlen elég béna volt, a midwifenak már láthatóan elege volt belőle. Kb én többet tudtam nála, csomó mindent kérdezett, h mi micsoda, és alap dolgokat nem tudott. :P A szívhangot sem találta, a midwifenak kellett odatenni ezt az izét, mert tök rossz helyen kereste. :)Szal vicces volt. Ja, az meg már annyira nem, hogy kitapogatta a gyereket a hasamban, és úgy megnyomkodta, h rendesen fájt....azt hittem lerúgom. Áááá!
Kérdeztem a kórházról is, mert nemrég megnéztem a neten egy kisfilmet róla. És kiderült, hogy két féle lehetőség van. Van egy midwife-ok által vezetett rész, ahol alternatív szülőszobák vannak, valamint szülő medencék. Itt alap fájdalomcsillaítókkal lehet szülni, mint Tens gép, az a gáz (magyarul nemtom, itt gas and air), meg asszem pheditine is. De epidural nincs. És vízben lehet szülni. Másik lehetőség a síma szülészet, ahol szintén alternatív szobák vannak, de szülő medence nincs, csak mindegyikben 1-1 kád. Ebben végig benne lehetsz, de magára a szülésre ki kell jönni. Itt van epidural is, és itt vannak a műtők is császár esetére.
Hát én igazából nagyon meg szeretném próbálni a vízben szülést, de valahogy majdnem biztos vagyok benne, h epidural lesz a vége. Még ha valahogy ki is húznám végig a fájásokat, a kitolástól nagyon félek, hogy az irtóra fog fájni. Na meg sztem azért végig nem is fogom bírni a fájdalmat. De megkérdeztem, annyi az egész, hogy ha nem bírom, kiszállok a vízből és áttolnak a másik részre, ahol mehet az epidural...szemben van a két rész. Na meg tudom, hogy az epidurallal szült nőknek tök jó véleménye van a dologról, mert szinte el sem fáradtak, és utána sokkal gyorsabban mozogtak, meg minden...nem leheli ki a lelkét az ember a több órás szenvedés után. Állítólag közben még simán aludni is lehet, meg minden, mivel nem fáj egyáltalán. Hát bíztató...csak az a tű ne kellene hozzá a gerincem mellé. :? A főnököm is, és egy a házban lakó anyuka is nagyon ezt ajánlja, akivel összejárunk, mert egy idősek a gyerekek. Na majd meglátjuk, lassan kórházlátogatásra is el fogunk menni, minden vasárna 2kor van.

További jó hétvégét, vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Mamikám!

Vigyázz nagyon magatokra, bár szerintem még nem magas! :roll: Valahogy úgy van, hogy egy harmincasnak a 130 tökéletes, negyvenesnek a 140 és így tovább! A lényeg, hogy magasabb ne legyen! Azt is figyelembe kell venni, hogy dupla terhet cipelsz, ez is megvisel, mind vérnyomásilag, mind szívileg, mind testileg, ez a meleg meg csak tetézi!

Ancsa!

Láttam hiányoltál a másikból, aranyos vagy! :wink: Jól vagyunk.... Örülök, hogy mocorog rendszeresen a kisasszony, látod nincs ott semmi baj sem! :wink:

Akíra!

Jujj, hát én azt gondolom, hogy benne volt a pakliban a kislány! :roll: Nem jó, hogy így reagálsz! :shock: Szerintem aki belevág a gyermekvállalásba elsődlegesen gyereket akar! :roll: Azt pedig megkapjátok! :wink:

Sajnos én nem tudok a vásárlás témához semmit sem hozzáfűzni, ezért is nem nagyon írok, inkább olvasok! Majd egyszercsak jövök a 30. héten, hogy csajok, gyerekünk lesz :wink: és akkor majd kérek tanácsokat és talán hozzászólni is tudok! Az én előéletemmel nem lenne okos még vásárolgatni, mégcsak most jön a neheze! :cry:

Kép

Kép
gröni

Sziasztok Csajok! :)

Szerintetek kell azon parázni, hogy nem minden nap ugyanannyit mozog a baba, mint pl.előző nap?
Ugye nem állandóan kellene mozognia? :roll:

Akira! :)
Ne kenődj el!
Van olyan sok nő akik éveket kínlódnak, hogy legyen egyáltalán babájuk!!! Én is majdnem ide tartoztam :wink:
Vendég

kíra
sajnálom :( akkor te is hasonló helyzetbe vagy,mint én :(
kitartást kívánok neked :lol: meg magamnak is :lol:

sensimilla
köszi az infot :lol: megpróbálom :lol:

gröni
de jó hogy végre jelentkeztél :lol:
mi van veled-veletek? hogy vagy?

melus
szerintem nem, nekem se mocorog minden nap ugyan annyit :roll:
hol többet, hol kevesebbet :roll:
hol finoman rugdos, hol meg erősebben :roll: a multkor például kifejezetten fájt amikor rugott :lol:
tegnap meg szinte alig lehetett észrevenni, olyan kicsiket mocorgott :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Akíra: Örülök, hogy minden rendben an a babáddal, de sajnálom, hogy nem jött össze a kisfiú.

Havera: Szorítok, hogy minden rendben legyen az uh-n.

Sensimilla: Az alternatív szülőszobát én is kipróbálnám, de a 18 órás vajúdásom után szerintem nem lesz valami jó döntés. Epidurált, valószinű most is fogok kapni, ha csak a felére is csökken az idő.

Ancsa, Melus: Fog a babátok, mocorogni, ne aggódjatok. A kislányom után azt hittem, most biztos egy nyugisabb picibabám lesz. Az első mocorgások után igen kevésszer jelentkezett be, de mára már szinte egész nap csinál valamit, vagy rossz helyre rakja a kis lábát, kezét. Szóval, most sem lesz egy nyugodt picikém.

Azt mondják, hogy akinek a pocakjában sokat mozog a baba az az életben is ilyen lesz!

Mathesz: Üdv az újak között.

Naysa
naysa

akíra
tudod amiről beszéltünk ha esetleg nekem......... :wink: :wink: :wink: :wink:

Én már nem fogok így reagálni ugye mivel a multkor már pedzegették hogy lehet fiú. De remélem holnapra kiderül totáll mert akkor vannak gyönyörű lány ruciajim olcsón eladóak. :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera!

Ez jó! :lol: Épp ajánlani akartam, hogy cseréljetek, ha esetleg nálad megint kukis lesz! A különbséget észre sem veszitek, mindkettőtöknek gyönyörű gyerekeitek van/vannak! 8) :wink:

Kép

Kép
gröni

Helló Lányok!

Olvaslak titeket csak nem nagyon van időm írni nektek.

Kornéliusz múltkor kérdezted hogy nekem mondott e valamit a dokim a pihenéssel kapcsolatban.Nekem annyit mondott a legelején hogy azért mert ketten vannak nem kell semmit se másképp csinálnom mint pl a Lilivel.Nem kell feküdnöm meg semmi ilyen.Azt mondta hogy majd a 30 héttől legyen segítségem ha meg tudom oldani mert nagy lesz a hasam és nem tudok majd a Lili után rohangálni.Mami,Sonny nektek mondott vmit a doki?

Harivera drukk a kislányért. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Azt akartam kérdezni már hogy az Uzsokiba időpontot kell kérni 4D re?

Csajok ne izguljatok a mozgások miatt.Úgy is minden oké oda benn.Most még elég picikék így még sokat alszanak sztem majd lesz olyan hogy olyanokat fognak rugni hogy csillagokat láttok

Akira ne kenődjél el.Ne haragudjatok amiért ezt írom de én megértem Akirát amiért csalódott.Hülye duma az hogy csak egészséges legyen.Nyilván senki nem szeretne beteg kisbabát nem?Ha nálunk pl 2 lányzó lesz én azért leszek csalódott mert tudom hogy a férjem nagyon fiúra vágyik.Nekem meg igazából mindegy!!!! :lol: :lol:
Ahogy néztem a táblázatot többségben vannak a fiúk nem?

Nálam az a helyzet most hogy kaptam egy nagyon szép hugyuti fertőzést passz hogy honnan.Most azt kell kezelnem Cedaxal ami elég erős bogyó de muszály kikezelni minnél előbb mert vetélést vagy koraszülést okozhat.Szombaton megyek dokihoz magánba.Azért remélem megmondja a nemüket ha már látja.MIndenki kérdezi már.Az álltalános reakció mikor megtudják hogy ketten vannak benn hogy Jaj de jó vagy Úristen.

Mami nekem pont van egy kislányom és annyira simán ment minden hogy azért döntöttünk ilyen hamar a tesó mellett.Arra persze nem gondoltam hogy ikreink lesznek.De ez van.Örülök hogy veletek is minden oké.

Na üdv csajok jók legyetek.
Mesi

Kép
Kép
mesi01

Kép Kép Kép

na nem mintha ezek olyan jó képek lennének, de az egyiken van a buksija a másikon a hasa a harmadikon meg a combija! Holnap jövök hosszabban!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Gröni!
Kitartás, gyorsan el fog menni az idő és nyugi, nem lesz semmi baj! :)

Melus!
Ne parázz a mozgás miatt, még nagyon kicsik a babyk, majd csak 24 hét körül alakul ki a napi alvás-ébrenlét rutinjuk, és addigra majd jó nagyokat rugdosnak is. Az én kiscsajom már egész jól nyaomja, néha megijedek tőle, és sokat is mozog...de hát minden baby más, és asszem az enyém a legidősebb itt.

Naysa!
Szerintem ne az előző szülésedből indulj ki, a második lehet teljesen más, az ellenkezője is.

Harivera!
Még mindig szurkolok a kiscsajhoz! :)

Mesi!
Gyógyulj ki gyorsan a fertőzésből!

Akíra!
Szép a kiscsaj feje, hasa, combija! :)

Ma elmentünk daddyvel szétnézni az Oxford streetre...hát szép kis kör volt, oda nem tudsz olyankor menni, amikor nincs tömeg, talán hétköznap reggel nyitásra, de ugye akkor meg.... Confused A fő cél a babakocsi kiválasztása volt...hát olyan sikeres volt a túra, hogy az eddigi 90%-ig eldöntött bugaboo-hoz képest most 50-50%-on vagyunk egy másik babakocsi és az előbbi között. Confused Itt van egy olyan baba áruház, hogy Mamas and Papas, otthon nincs ilyen, úh tuti nem ismerős. Ez egy kicsit drágább bolt, inkább gazdagabb családok járnak oda. Na nem mintha mi ebbe a körbe tartoznánk, de előzőleg megtetszett a legolcsóbb travelsystemük, és meg akartuk nézni élőben. Hát tetszett...úh most nem tudjuk mi legyen. Confused
Beugrottunk a Primarkba is, ahol azokat az olcsó cuccokat szoktam venni....hát mit ne mondjak, bevásároltam a kisasszonynak, igaz már jövő nyárra, mivel most nyári cuccok vannak. Vettünk 10 kisnadrágot, amiből egy kertész, 12 pólót/inget és egy cipőt. Kapaszkodjatok meg, mindezért 49 fontot fizettünk, ami kb 15.500ft. Asszem ez még otthon is jónak számít. Smile Kiscsaj rúgdos ezerrel, sokzsor jelentkezik, minden oké. Smile

A rucikról nem sikerült képet feltennem, valszín túl nagyok, és még mindig nincs rogramom, h lekicsinyítsem....de majd pótolom.

Viszont akkor itt van az újabb esélyes babakocsi. Mamas&Papas Luna, 150font (47.700ft) az alap babakocsi. Vízszintesig dönthető, 7kg, teljesen kompakt és masszív felépítésű, nem nyegle, sztem designos is, a színek is nagyon jók. Tök könnyen tolható, 2 ujjal is akár, a kar pedig kb 70fok tartományban állítható, ami azt jelenti, hogy csak a tetejét döntheted rád merőleges állapotba, amikor a legalacsonyabb, egyel feljebb, vagy mégfeljebb, mint a képeken látszik. Lehet hozzá venni egy puha mózest, amit vízszintes állapotban fordítva lehet bele tenni, ez még 60font (19.000ft), valamint egy kis luxusként lehet belevenni egy ilyen párna betétet, ami a narancssárga kocsiban látszódik. Ez még 15font (4700ft). Úgy mindenestől sztem ez nagyon jó kis kocsi, a Mamas&Papas tényleg csúcsminőség, és tényleg élőben sem csalódtunk benne. És olcsó is, végülis 70e ft-ért van egy tuti jó minőségű travelsystemed. Ja, és autósülést is lehet rá tenni, de az nekünk már van, és ha van mózes, a kocsira nem is kell. Az asszem kb 30e ft körül van.
Ha valakinek megtetszik, szóljatok nyugodtan...nekünk a zöld és a narancs tetszik (valszín a zöld lesz, ha ezt választjuk) és van még sötét padlizsán és rózsaszínben.

Kép
Kép
Kép
Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Maradék 2 szín...

Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

A heti tábla! Aki akar változtatást (képek cseréjének néhol már ideje lenne :lol: ) az privibe jelezze és ha van változás akkor még ma felteszem újra :)

Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok! :)

Most talán nem parázok már, köszi a megnyugtató szavakat!
Tegnap este 8-9 körül úgy pörgött a kiscsávó, hogy még!!!! :)
Szerintem ez a baromi meleg is közrejátszik.

Akira!
Légyszi tedd a tábliba, hogy szül. ideje:nov.10., név:Marcell Áron
és köv. vizsgálat:aug.10. Köszi! :)
Vendég

Sziasztok!

Akíra!
Sajnálom, hogy nem jött be a vágyad..........de hidd el, jobb lesz, mert jobban összenőnek, együtt tudnak babázni, lányos dolgokkal foglalkozni! Nálunk a két nagy sokat civakodik, nem ugyanaz az érdeklődési körük, Veronika ezért szeretett volna egy lány tesót is....De nem jött be...

Sensi!
Igen, azokra a kocsikra is céloztam..... :lol: De ez a legutóbbi, (luna) egész jól néz ki!
sajnos én is hallottam, hogy élőben sokkal kisebb a PC, mint amilyennek tűnik....szóval még semmi nincs eldöntve kocsi téren!

Ancsa!
Nálam is beindultak már a dolgok a mozgás terén..... :)
De tényleg nagyon változó, hogy mikor, és milyen erősen...de azért mostmár minden nap bejelentkezik!

Hétvégén esküvőn voltunk, dobok 1-2 képet, ha nem baj.....
Kép
Kép
Veronika vitte a gyűrűket a templomba:
Kép

ez meg egy tegnapi pancsis kép:
Kép

Bocs, ha nem írtam mindenkinek........... :roll:

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!
Huh, pár napig nem jövök és alig bírok visszaolvasni!!!
Először is: MOZGUNK!!!!!! Végre csütörtökön megtört a jég, és rúgott 5-öt a fiam!!! Azóta minden nap érzem. Pl. most is mocorog meg forog össze vissza!!! Ez tök jó érzés!!!!!

Akíra, ne keseredj el! Mi tesómmal is ketten vagyunk lányok! És jól megvagyunk. Bizti nagyon jó lett volna, ha fiú, de a lányoknak is van előnye!!!! :wink:

Sensie, bevásárló körút jól sikerült. Vettünk kiskádat állvánnyal, 2 56-os kék téli rucit, párom kívánságára egy 17-es kiscipőt(kocsi cipő), zoknikat, meg tuti jó ágynemű garnitúrát, amihez volt kókuszpólya, meg zsebes tároló. Itt van kép:
Kép

Ez pedig narancssárgában(nem rózsaszínben :D ), de most nem volt:
Kép

Meg vettem szoptatós melltartót, meg hasrafelenő óriás bugyit, mert a többi állandóan lepöndörödik. Ami naciban annyira nem is zavar, de szoknyában elég ciki tud lenni.. :oops:
Meg baba-mama(szopi) párnát. :D
Anya szerint kicsit korai még vásárolni, de nem hiszem, hogy ez okozna bármi bajt.
Kati, sajnálom a vérzést, de ha azt mondják nem komoly akkor hidd el. Főleg, hogy azóta semmi.
Engem mindig megvizsgál a doki, de az nincs 1 perc, csak a méhszájat nézi, hogy zárt e. Mást semmit.
Kicsit izgulok, mert most lenne egy csomó kérdésem. A szülésről, érzéstelenítésről,szülésznőről, meg hogy mikor érdemes elindulni. Tudom még lehet korai, de én nagyon parázok a szüléstől.

Gröni, drukkolok neked, hogy minden remdben legyen!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Most már mi is egyértelműen mozgolódunk :)

Sensi, képzeld felbuzdulva azon hogy meglested kivülről, én is ezt tettem, és ténylegg látszik, annyira jó volt, apa meg én is ott kukkoltuk még egy fél órát, és állandóan mutogattuk, hogy mikor hol rugott :lol:

Mondjuk, most is rugdos, de sztem nem kényelmes neki az ülőpózom, lehet összenyomódik a hely szegénykének, de nem nagyon tudok tenni ellene, fekve elég hülyén tudnék dolgozni :lol:

Ja és képzeljétek, lehet hogy délután el kell mennem vidékre felmérni, remek, asszem erről lassan leszoktatom a fönökeimet, mert már reggel irodába jövet is eléggé megviselt a meleg...

Vera, majd jelentezz, mi volt uhun, remélem minden rendben és megtudtad a nemét is, és persze mennek a drukkok a kislánynak!!!

Ditta, hogy te milyen vékony vagy... irigy irigy irigy. Én most elkezdtem nőni, de nekem nem csak a pocakom, pedig olyan jó lenne, de sose voltam az a fajta, ha híztam, hát híztam rendesen.

Gabi, gratula neked is a mocorgáshoz.

No irányulok vissza a melohoz!

Pipal

Kép
pipal

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?