A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Erika: én is a kódot várom :D

Krisz: most már én is önkorlátozást vezettem be babaruha téren. Annyi ruhája van Bálintnak, volt olyan 68-as (is), ami még 1x sem volt rajta, de már kinőtte :evil:

Kriszti: a sárgabarack krémleves nagyon egyszerű, este feldobom a másikba.

Közben megjött a kód, így már szavaztam is :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: nálunk még a nagyik is elárasztanak ruhákkal. Anyukám egy nagy szatyor őszi cuccot turizott meg vett a leárazásokon. Mi lesz, ha jön egy hugi is???

Közben esemény volt. A gyerek átmászott a szobáján. Lefotóztam. :lol: Mennyit paráztam a mozgásán, most meg minden nap többet produkál.

Kép

Vicky: láttam a blogodban, hogy milyen jó kisfiús szőnyeget vettél. Hol lehet olyat kapni? Én is gondolkodok, mert ez a sárga jó meleg, de szöszölődik, és mindet felnyalja Ádám.

Elfelejtettem az előbb:
Regina, Zsófi: tündériek a lánykák! :lol:

krisz78

Erika: közben én is tudtam szavazni.

krisz78

Csak gyorsan, épp alszik Milán. Szegényemnek 38,1 a hője, de azért vidám, bár elég nyüszis. Már nem merem a fogára kenni, de valószínűleg ez már tényleg annak a jele...

babaruha börze: voltunk, de mire odaértünk lerabolták Milánra már nem volt cucc, egy csomó lányruha bezzeg volt :? Újpesten a Baross utca 75-ben van az üzlet. Betegeket foglalkoztat a cég, ők készítik a ruhákat, vannak nagyon szép darabok. Most pl: meleg kapucnis felső és nadrág volt 3.600 helyett, 1.800 Ft,-. Megvonták tőlük is a támogatásokat, ezért jól jött, hogy a Napló felkarolta őket, hirtelen vágtak össze jópár ruhát, hogy létrejöhessen a börze. Mi majd jövő hét után megyünk az üzletükbe, mert mondták, hogy mivel elmentünk "potyára" nekünk olcsóbban adják a rucikat, amiket meg akarunk venni :D Közölte a vezető, hogy a gyereket ne merjük otthon hagyni :lol: Nagyon tetszett nekik Milán :D
Ja, és megkérdezték, hogy nem szerepelnénk-e a Babavilágban :roll: Felírták az elérhetőségemet, majd meglátjuk mi lesz belőle... 8) ;)

Erika: szavaztam ;)

peni: jujj, de jó... Jó pihit, és Apázást!!

Csöre: jól van, na ;) Apát meg fogod győzni, ha már nem mond nem-et, akkor célegyenesben vagy ;)

Krisz: azta, de ügyi Ádi!! Milán nem négykézlábazik, de mégis halad :shock:

Kriszti: örülök, hogy alakultok ;)

Na, felébredt, megyek is.
Este lehet jövök még!

biga.csiga

csak gyors reagálások:
Krisz, a Diego-ban vettük és tök olcsó:
http://www.diego.hu/padloszonyeg_termek ... 6285762205

Biga.csiga, szegény Milán :( Babavilág - én is gondolkodtam, h kellene jelentkezni, de még hezitálok, akarom-e tényleg... :roll: szólj, ha lesztek a tévében :lol:

Na lépek, végre elaludt Levi, kicsit kettesben tudunk lenni apával :lol: :wink:

Kép
vickybabe

Fürcsi előtt mértem, hatott a kúp, már "csak" 37,5 :roll: Remélem éjjel nem kúszik feljebb...

Vicky: hát én sem gondolom, hogy nagy beszélgetést akarnék folytatni bármiről, a gyereket filmezhetik játék, kaja, alvás stb.. közben, de nekem ne kelljen kommentálni... :roll: Apa sem nagy szereplős, szóval nem tudom lesz-e valami :lol:

Na, megyek, mert jerkőc a kiságyban, de álommanó nem jött még...
Ha Milán láza elillan holnapra, megyünk anyóspajtiákhoz, majd vasárnap este jövünk.

Jó éjt!

biga.csiga

jó estét mindenkinek!

Voltunk ma játszótéren a városligetben. Szonját beültettük a babahintába. Annyira élvezte, olyan aranyos volt. Ez volt az első alkalom, hogy így hintázott, végig nevette az egészet. Klassz az a játszótér, máskor is megyünk.
czzsofia

Krisz, az lemaradt, hogy nagyon ügyes Ádámod!!!!!!!!!!!!!! Látod, kellett neked siettetni a mozgást, mostantól futhatsz utána :lol: :wink:

Ercsi, holnap szavazok majd!

Zsófi, merre van a városligetben ez a babahintás játszótér? Biztos szuper lehetett!

Biga.csiga, örülök, h lejjebb ment a láza! Remélem reggelre kutya baja sem lesz :wink:

na jó éjt!

Kép
vickybabe

a játszótér a városligetnek azon a felén van, ahol a dózsa gy. út meg az ajtósi dürer sor megy. ott be kell sétálni egy kicsit, és már látni is. nagyon sok minden van, és elég kulturált is.
czzsofia

Vicky: köszi, tényleg tök jó árban van.

Biga.csiga: gyógypuszi Milánnak. Remélem, holnapra semmi baja sem lesz.

krisz78

Biga-csiga: én is kaptam kajajegyet végig a tgyás alatt, de holnap megyünk haza, megkérdezem, hogy mit tud róla
Milánnak jobbulást!!

Nálunk apa nyelt be valami hányós-fosós vírust, az orvos szerint nem kaphatjuk el, hát remélem igaza lesz! Szegény uram rég volt beteg, most még lázas is.

Krisz: Ádám nagyon ügyes! az én fiam még semmi ilyet nem csinál... :cry: csak feltolja a fenekét az égbe, és eldől.

Szilvi
Kép
xania9

Jó reggelt!

Képzeljétek ma Zétény hajnali 5-kor felállt a kiságyban és elkezdett kiabálni, hogy APA (ne nézzetek hülyének, esküszöm)....ezt kiabálgatta úgy 20 percig közben fülig ért a szája úgy vigyorgott, odament hozzá az apja és hangosan rötyögött majd "elrepült" úgy örült.....
Mondjuk csinálhatta volna ezt a műsort 7-kor is vagy 8-kor is de mindegy....olyan édes.
MOndjuk túl sok tudatossság még nem lehet ebben az "apázásban" mert amikor meglátja SOmát neki is üvölti, hogy apa, apa, apa......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
peni

Jó reggelt!

Peni, nagyon édes lehetett Zétény!

Krisz, Ádám még mindig gyönyörű! Imádom a vásott huncut szemeit :)

Biga.Csiga, jobbulást Milánnak!

Hintázás: ha egyszer végre meggyógyulok mi is letámadunk egy játszóteret. Már alig várom!

Ma Apus helyett nagymama vigyáz ránk ...
kisbogacs

Biga: Jobbulást Milánnak!
Hintázás: Zétény is imád hintázni, kacarászik közben...
Kriszti: hogy vagy egyébként? Szifilisz javulgat? Könnyebben mozogsz már? Mesélj egy kicsit hogy alakul az állapotod....Nagyi vigyáz? Jól viseled? Én mindkét nagyinkat nagyon csípem de kb 2 óránál többet nem nagyon bírok velük :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKép
peni

A lányom egyszerre megevett 20 ml sütőtök-almát!!! Nem is tudom örüljek hogy végre már itt tartunk, vagy sírjak, hogy még mindig csak itt tartunk? :roll:

Peni, hétfőn megyek szakorvosi rendelésre, mert még mindig stagnálok :( Van még egy hónapom míg Apus itthon dolgozik meggyógyulni, utána nem tudom mi lesz. :?
Azért elképzelem mindazok arcát, akik most kapcsolódtak be a fórumba, hogy vajh milyen véleményt alkotnak majd rólam és a "szifiliszemről" :D

Nagyi (anyum) hazament, s én kibírtam vele az egész napot sértődés nélkül! Ez már egy félisteni szint! Mielőtt megérkezett, eldöntöttem hogy betartok két aranyszabályt: 1. nem mesélek semmiről Ágnes ügyességén kívül, 2. nem alkotok semmiről véleményt amit mesél... ééés sikerült, megcsináltam! :D :D
kisbogacs

Na sziasztok, gyors bekukk, amíg Apus hazaér :D
Hazaviszi éppen a barátnőmet, és 2 csemetéjét :D Itt voltak 2 napot, nagyon örültem, olyan ritkán találkozunk. Jó volt látni őket. Csak a délután sikerült kicsit latinosra (jöttek a szüleim és öcsémék, majd betoppantak a szomszédok - 2 szülő + 2 gyerek -, illetve még jött a kolléganőm, aki éppen erre járt - ilyen sem volt még). Nem panasznak szántam, szeretem, ha pezseg körülöttem a levegő... persze bizonyos határok között (még belefért).

Hinta: nálunk is menő volt, igaz, egyszer próbáltuk a szüleimnél. De azért nem az a "mindent vivő", mint Zazánál. Ő teljesen odavolt a hintáért, sokáig csak abban aludt el (hintaágyban hintáztattam az ölemben - jaaaaaaaaaaaaaaa, az nem én vagyok, aki mint a 3 gyerekét veszett módon elrontja :roll: :oops: :lol:). Azért szeretik annyira, mert kicsit olyan "mesevilágba" kerülnek általa, ahogyan ringnak.

Peni: édes lehetett Zétény :D Nem nézünk hülyének, minden gyereknek megvan a saját dumája. :wink: Ha sikerült neki összehozni a hangkombinációt, miért ne gyakorolná :wink: :lol:

Jobbulást Milánnak! Remélem, semmi komoly!

Szilvi: jobbulást Apának.

Krisz: ügyes Ádám, nagyon kis elszánt arcot vág :lol:

[quote="kisbogacs"]A írta:kisbogacs lányom egyszerre megevett 20 ml sütőtök-almát!!! Nem is tudom örüljek hogy végre már itt tartunk, vagy sírjak, hogy még mindig csak itt tartunk? :roll:

Örülj, hogy itt tartotok :wink: Saci fogyasztása is 40-60 ml szokott lenni (bár az utóbbi 2 napban komolyan előrébb léptünk :D na de így is töredéke annak, amit néhány baba itt megeszik :)), szóval a 20 ml szerintem igen szép teljesítmény.

[quote="kisbogacs"]P írta:kisbogacseni, hétfőn megyek szakorvosi rendelésre, mert még mindig stagnálok :( Van még egy hónapom míg Apus itthon dolgozik meggyógyulni, utána nem tudom mi lesz. :?
Azért elképzelem mindazok arcát, akik most kapcsolódtak be a fórumba, hogy vajh milyen véleményt alkotnak majd rólam és a "szifiliszemről" :D

Sajnálom, hogy nem javul a hátad. Tuti isiász? (ugye az? itt már ennyi szifilisz duma mellett teljesen elúsztam :oops: :lol:)

[quote="kisbogacs"]N írta:kisbogacsagyi (anyum) hazament, s én kibírtam vele az egész napot sértődés nélkül! Ez már egy félisteni szint! Mielőtt megérkezett, eldöntöttem hogy betartok két aranyszabályt: 1. nem mesélek semmiről Ágnes ügyességén kívül, 2. nem alkotok semmiről véleményt amit mesél... ééés sikerült, megcsináltam! :D :D

Te vagy korunk hőse! Én ma sem bírtam ki, pedig 2 órán keresztül egész ügyes voltam... aztán nem bírtam tovább, és kénytelen voltam beszólni (de igazam volt, utólag be lett látva, áááááááá, ez hogy hangzik?! :? :roll:)

Na, elköszönök, jó éjt!

Csöre
csöre74

Sziasztok!!! Én is itt!
Visszajöttünk. Röviden: Jó volt. Szép volt. Köszönöm. Ennyi. :lol: :lol: :lol:
Hosszabban. Szállás ahhoz képest, hogy 4*-os volt. Háát. Utsó nap megnéztem, hogy min alszunk, mert nekem is, apusnak is baromi kemény volt az ágy és amellett, hogy Zille 1,5- 2 óránként ébredt ettől sem aludtam valami túl jól. De valami hipcsi-szupcsi kókusz matrac volt, nem nekünk való az biztos. Ami még nem tetszett, hogy a szobában elég sötét volt és azt már megfigyeltem a világítással mindenhol spórolnak, még a 4*-osban is.
De amúgy jól éreztük magunkat, mondjuk nem sokat pihentem, mert Zille alvását az autós jövés menéshez igazítottuk és a 10 alvásából (egy de és egy du) csak kétszer ültünk a sejhajunkon, akkor viszont aludtam én is.
Zille is jól viselte, nagyon tetszett neki, hogy a padlószőnyegen bejárhatta az egész szobát. Csak, mint fent írtam, rosszul aludt és az ismeretlen kádban valamiért sírt a fürdésnél.

Na jó hosszú lettem..

Kint inkább a kamerát vittünk nem a dög nehéz fényképezőt, így nem készült sok fotó. De azért néhányat rakok fel:

Ezt csak úgy:
Kép

Én nem minigolfozhatok?:
Kép

Mászni de jó itt!:
Kép

Hazafelé én vezetek:
Kép

Kép

Néha (az elvonási tüneteim miatt) olvasgattam esténként, de mostantól az írásba is visszakapcsolódom.

Kriszti olvastam, hogy levágattad a hajad!! Milyen lett? Ágnes nem lepődött meg? És a párod hogy fogadta?

Regina Kitti színét javítottam, nem tudom miért lett ő kék!! Bocsi!! :lol: :lol: :lol:

Erika privit megkaptam!

Kép

Kép
lucus16

Hali!

Gyönyörű babák! Zille annyira bájos, Ági ügyesen segít kézimunkázni, Bence traktorozik, de hogy!, Kitti szeme gyönyörű, Ádám nagyon-nagyon ügyi... :D :D

Zsófia: Üdv! Szonja szuper csini kishölgy!

Erika: talán sikerült szavazni- 25-ször visszadobta a kódot, aztán közölte, hogy már szavaztam- hát, remélem tényleg!

Vicky: nagyon jó a szőnyeg, akkor mi is a Diego-ba megyünk, mert ez szuperár!

Peni: gratula a felálláshoz és a dumához :D Édes lehetett!

Edit: no a ruhákkal én is így vagyok- van, amit már csak azért szuszakolok rá, hogy legalább egyszer legyen rajta...

Bébiétel mennyiség: héé, én örülök, ha 50ml-t megeszünk, és azóta van ez így, hogy husisat kóstolgatunk.

Szemszín: nekem kb. 5 évesen változott kékről zöldre- minden lehetséges :D

Víz: normál mennyiséget mi már csak pohárból iszunk. De tegnap előtt behaltam rajta. A járókában maradt a cumisüveg, odagurult, felvette, és itta. Kiszolgálja magát- önálló babó :D

Spirál: én meg fogom próbálni, bár az idegen tárgyakkal pont úgy vagyok, mint Mágnes- de hormont és bogyót nem veszek be, a hagyományos módszert nem szeretjük... :?

Horrorsztori: basszus, szerdán kiszálltam a kocsiból, hogy kivegyem a hordozót és benne Viót. Kulcs az első ülésen. Be kellett zárni az ajtót, mert közel volt a másik kocsi- erre bekattant a központi zár, és bezárta a gyereket és a kulcsot. Én kint dörömböltem, ő bent rémülten üvöltött. Szerencsére az Árkádban voltunk, végül a segítőkész biztonsági őr és egy autószerelő felfeszítették az ajtót- teljesen kiborultam, Vió is, senkinek nem kívánom. Franc se tudja, mitől bolondult meg a zár...

Ja, amúgy felállunk (10-ből 3-szor sikerül, de az arány napról napra javul), és megyünk a járókában- egy negyed járókányi utat (sarok megkerülésével) már megteszünk Félelemérzet nulla... Egy percre se lehet otthagyni :shock:

Rokonlátogattunk tegnap, és a falunapon AC/DC emlékzenekar nyomult, Vió meg csápolt és táncolt rá- ROCKERMANÓ!

Még egy infó: hálós járóka- akinek ilyen van, vigyázzon. Több anyuka említi, hogy a babák képesek az ujjukat beleakaszatani, majd pókember módjára felmászni, és fejjel előre elindulni az anyaföld irányába...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Lucus: Ez a lány csodaszép! Olyan kis finom, nőies. Milyen érdekes, hogy már ilyen pici korban is annyira nőiesek és pasisak tudnak lenni a gyerekek.

Tegnap Szilvásváradon voltunk. Nagyon jó volt. Ajánlom mindenkinek. Kisvasúttal mentünk fel, ott piknikeztünk, aztán babakocsival le. Jól vizsgázott terepen a kocsink. :) Ádám nagyon élvezte, főleg a piros vonatot és, hogy kedvére kapirgálhatott a fűben. Mi megleptük magunkat egy fincsi pisztánggal. :lol: Hú, de jó volt! Este meg úgy estünk be mindhárman az ágyba, mint akik túlélőtúrán voltak.

Bébiétel mennyiség: az én fiam 200-250 ml-t küld le egy kajálásra. :shock: Férfias adag.

Hú, Zitocs! Még jó, hogy segítettek!!! Elhiszem, hogy nagyon megijedtél. (Az én kp.-i záram a melegtől hülyül meg rendszerint. )

hálós járóka: nekünk az van, de a lyukakba nem fér be az ujja. Nem tud pókember figurát csinálni. (nagyon remélem)

szemszín: kétévesen lett barna az enyém

krisz78

Zille gyönyörű! :)

benci

Zitocs,
központi zár :evil: szörnyű lehetett, mi egyszer pont így jártunk, pont az Árkádban, pont a biztonságiak segítettek, csak gyerek nem volt még...

benci

Sziasztok!

Biga.Csiga, hogy van Milán? Meggyógyultatok?

[quote="csöre74"]S írta:csöre74ajnálom, hogy nem javul a hátad. Tuti isiász? (ugye az? itt már ennyi szifilisz duma mellett teljesen elúsztam :oops: :lol:)

Már én is kezdek kételkedni. Holnap szorítsatok, hogy a reumatológia csupa jó hírt adjon!

Lucus, örülök hogy jól telt a nyaralás! Férjem idejött a hátam mögé, mikor néztem a képeket Zilléről. Az elsőnél felkiált: "Prünyti!" (így hívja Ágnest ((én Nyuszizom))). A másodiknál: "Ja, ez nem Prüntyi." A harmadiknál: "De, ez Prüntyi!" Az utolsó kettőnél: "Ja, mégsem Prüntyi." S mikor végre megnyugodnék, hogy a férjem mégiscsak felismeri a saját lányát, kinyögi: "Nem lehet Prüntyi, nem ismerős egyik háttér sem." Pfffff :? :? :?
Ezek után gondolom nem kell részleteznem, hogy Zillét a férjem és én is álomszépnek látjuk :lol: :lol: :lol:

Haj: Lucus, nehéz lenne körbeírni. Hátul tarkó tetejéig, két oldalt majdnem vállig ér. És jó 20 év kihagyás után újra lett frufrum :) Fura, még meg kell szokni..

[quote="Zitocs"]
írta:
ZitocsBébiétel mennyiség: héé, én örülök, ha 50ml-t megeszünk, és azóta van ez így, hogy husisat kóstolgatunk.

Ez pontosan 2,5-szerese a mi tegnapi rekordunknank :lol: A mainak viszont nem! Szintén sütőtök-alma, szintén rekord! Majdnem benyomott egy egész pálinkáspohárral (Abból etetjük. Amíg ilyen keveset eszik, minek koszoljak nagyobb edényt?)
Zitocs, husis előtt többet vagy kevesebbet evett Vió?

Központi zár :evil: Szörnyű lehetett! :( :( :(
A felálláshoz/járkáláshoz gratula!

Szemszín: ovi középső táján lettem barna...

Krisz, irigy-irigy a kiruccanásért! Képek készültek?
kisbogacs

Kriszti: nekünk a husisoktól jött meg az étvágy- a husimentes bébiételből a rekord 1/3 üveg volt... Husisból azonnal bevágott egy fél üveget. De ma az egyik nagyi kotyvasztott valami alma-krumpli-répa pürét házilag pici sóval, és Vió már azt is úgy ette, mint aki épp az éhenhalástól menekül. Szóval lehet, hogy csak a húsmentes üveges bébiétel nem volt annyira nyerő. Ha mégis a hús az igazi, akkor legalább még egy dolog, amiben rám hasonlít a lányom: az apja jóllakik egy natúr salátával, de én hús nélkül úgy érzem, éhezem :D

Ja, nekünk a dokinéni mondta, hogy azonnal husissal próbálkozni, amikor meghallotta, hogy így 7 hónaposan mennyi az adag... nem tudom, gondolom ez doki és bébi függő.

Benci:
lehet, hogy az Árkád parkolóban valami átok ül a központi zárakon?! :twisted: :shock: :D

Krisz: remélem, csak a régifajta járókáknál jött elő a probléma (az anyukák, akik a pókember sztorikkal riogattak, már mind az unokáikat várják- de gondoltam, inkább szólok.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Köszönöm Zille lányom méltatását!!

Krisz - én meg pont a napokban azon gondolkoztam, hogy nem e fiús Zille, ahogy szoktam nézni Sacit, Zsófit, Ágnest, Nórát, Viót és a többi lánykát ők nagyon csajszisak. De akkor megnyugodtam, hogy Zille is felismerhetően lány! :lol: :lol:

Kriszti - elképzeltem a jelenetet, jót mosolyogtam rajta!! :lol: :lol:

Csöre - és aki még nagyon szoptat. Szerintetek mi a jobb .Zille is rapid szopizik napközben de abból mostanában sokat 5-6 x egy nap :roll: :roll: (Közben meg hozzátápizik 3 x 100-150g-at) Szerintem csak ivásra , meg megnyugtatásra, elalvára használja, de tegye ha jólesik neki!!. Szóval az kérdésem, hogy Eddig A mell B mell A mell B mell stb. evett. De tuti nem szippantja ki, jobb lenne a tejtermelés szempontjából A mell A mell B mell B mell verzió??

Na mentem aludni Zille megtartotta a nyaralásnál kialakult rossz szokását és 1,5-2 óránként ébred, igaz cici után visszaalszik, de nem mondom , hogy kipihent vagyok reggelre, ráadásul 9 helyett mostmár 8-kor kel :? :?

Kép

Kép
lucus16

Zille hihetetlenül lányos, sőt, nőies! Sosem gondoltam volna hogy ilyet lehet mondani egy kisbabáról, de csupa finom eleganciát sugároz ez a lány...

[quote]S írta:zóval az kérdésem, hogy Eddig A mell B mell A mell B mell stb. evett. De tuti nem szippantja ki, jobb lenne a tejtermelés szempontjából A mell A mell B mell B mell verzió??

Lucus, Ágnes hosszú ideje "önkiszolgáló". Amikor éhes/szomjas/fáradt/ideges/stb., egyszerűen jön, letuszkolja rólam a felsőt (azért szoktam neki segíteni ha kell) és ráveti magát a cicire. Mindig arra, amelyikhez épp kedve van. Sokszor pedig egy "étkezésen" belül is, ahogy össze vissza mocorog (merthogy a legjobb móka négykézláb, meg térdelve, ülve, hajolva, stb. szopizni), váltogatja a két cicit: pár perc ebből, egy korty abból, vissza megint A mellre, majd ismét egy korty B... A szopási rendszerességet tekintve is teljesen rugalmasak vagyunk, van hogy egy nap 5x eszik, van hogy 11x. Mégis azt tapasztalom, hogy a tejtermeléssel ugyanúgy minden rendben, mint azelőtt, mikor figyeltem melyikből etetek, milyen gyakran etetek, stb. Nincs mellgyulladás, nincs apadás, nincs túltermelés... Sokkal jobban kitalálta ezt a szoptatás dolgot a természet szerintem, minthogy figyelni kelljen mikor melyikből szoptatunk. Vagy csak én lennék ilyen szerencsés alkat??? :roll:
kisbogacs

jó reggelt!

Szonja is akkor kap cicit amikor kér, és ez elég változó. Van mikor 5-6-szor eszik egy nap, de van hogy többször.
Ha most így eszik Zille, erre fog beállni a tejtermelés, de ha változik, akkor majd arra. "Megbeszéli" ő a cicivel, hogy mikor milyet, mennyit! :lol:

Érdekes, hogy időszakonként nekünk is változik, hogy mikor kel Szonja. Volt olyan 1-2 hónap, amikor este 10-től reggel 9-ig aludt, most meg egy ideje este fél 10-től reggel fél7-ig, majd evés után még 9-ig, és délután is alszik 1 ótát. Mire én megszokom az egyik napirendet, addig Szonja "csinál" egy másikat... :)

Kinek milyen volt a hétvégéje?
És ilyenkor hétközben szoktatok vmi programot csinálni a babákkal? (már a sétán kívül) nem nagyon találtam ugyanis olyan helyet, ahova el tudnék menni Szonjával, hogy gyerekek között legyen, pedig szívesen vinném. Ilyen babafoglalkozásra gondolok, vagy ilyesmi...?
czzsofia

Sziasztok, újra itt! Tegnap éjszaka érkeztünk, majd jövök csak szalad minden.....fujj ez a pakolás.
katuska79

gyerekem ebben a pillanatban emelkedett négykézlábra, de úgy igazából. :lol: Eddig csak a térdeit húzta maga alá, és alkaron támaszkodott, most viszont a tenyerén, bár a támaszték kissé szélesre sikeredett, így hamar visszahuppant pocira. Na, lassan mászunk. (kicsit le vagyunk maradva a többiektől, egy csomóan már másznak ebben a korban)

Na majd jövök kicsit később.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Hazaértünk mi is anyóséktól. Köszi a jókívánságokat Milánnak!
Szombaton végig hőmelekedése volt, és magához képest nagyon sokat sírt vígasztalhatatlanul. Tegnap már jobb volt, de még nem az igazi, de nincs már hőemelkedés sem. Este vidámkodott, már kezdtem örülni, erre éjjel kétszer kelt ordítva, krokodil könnyekkel. Fog még egy szál sem, de amyum is megtapizta neki (még pénteken), meg Apa is tegnap este, "asszongyák" valami zajlik odabent. Én már nem tudom :? Sokszor szájzárat kap, nem engedi, hogy belenyúljak a szájába. Kenegetem géllel, de annyira nem engedi, hogy piszkáljam, hogy mire eljutok az ínyéhez a gél nagy része a ajkán, és a nyelvén landol :x

Babócák gyönyörűek! Zille is milyen ügyes már! Lucus nyugi, nagyon csajos a kicsi lány ;) Amúgy nekem meg az a fura, hogy Milánra mindig azt monjdák, hogy olyan szép, hogy akár lány is lehetne, hát remélem azért rajta is látni, hogy pasi :roll:

Zitocs: húú, központi zár, örülök, hogy végül minden oké lett ;)

Xania: az jó lenne, ha kiderülni, hogy mi a szitu a kajajeggyel, biztos jól jönne azoknak, akik tgyás alatt nem kapták pedig járna, így visszamenőleg kifizetnék, igaz csajok? Férjednek jobbulást!!!

Kriszti: mi volt a dokinál? remélem hamar helyre jössz!

Peni: de cuki Zétény! :D Apája melle dagadt a büszkeségtől? Milán is sokszor mond értelmes szavakat, persze csak véletlenül, de olyan jó :lol:

Katuska: üdv itthon! Kérünk képeket!!! Jó sokat! ;)

Kérdés: tegnap anyósom megérdeklődte, hogy nem turmixlok-e Milánnak a húslevesből, hogy egyen. Én mondtam, hogy még nem akarok neki olyan kaját adni, amit mi eszünk, ráér még. Amúgy mit gondoltok mikortól ehet ilyesmit? Én úgy saccoltam ráér 1 éves kora után, vagy az késő? :roll:

Felébredt a délelőtti alvásból Kincsem, szóval megyek szórakoztatom, még ma sem az igazi a kedve :(

biga.csiga

Biga.Csiga! semmi baja nem lesz a húslevestől. Csak a tésztát hagyd még ki belőle! Azért az egy éves kor erős túlzás....kérd meg amikor főzik és Ti is ott vagytok, hogy ne nagyon sózzák meg. (azt megteheti úgyis mindenki utána)

Alakul a pakolás....
katuska79

Sziasztok!

Zsófi: üdv itt is!!!! Sajnos azóta sem találtam meg a Gabit, pedig kerestem iwiw-en.

Gyönyörűek a babócák!!!!

Erika: én is próbáltam szavazni, de még a kódot sem kaptam meg.
Gratula a négykézlábazáshoz! (Bianka is próbálkozik, de még nem mászik, maradt a kúszásnál).

Katuska: üdv újra itt! Remélem jól telt a nyaralás, majd gyere mesélj!!!

Zitocs: nem semmi történet! Én biztosan bepánikoltam volna.

Krisz: nagyon ügyes Ádi!!!! Remélem Bianka is hamarosan felül.

Na már megint nem tudom, mire akartam még reagálni. Na mindegy! Majd még jövök!

Ja, Kriszti: nagyon sajnálom, hogy még mindig nem javult meg a hátad! Én nagyon át tudom érezni, néha nagyon be tud durranni a gerincsérvem. Azt viszont nem értem, hogy miért nem küldenek el egy röntgenre. Lehet, hogy a szoptatás miatt????

Kép
jandrea

halihó!
Jót lagziztunk, Bencét 9-kor hazavittók, Anna pedig fél 1-ig táncolt (remélem gyermekvédelnisek nem olvassák... :oops: ). Egyszerűen nem tudtuka tánparkettről elhurcolni, bárkivel elment a lány, aki felkérte :)

Barát eltűnés:
nálunk dettó, gyerementesek eltűnnek, vagy féltékenyek, vagy azt gondolják ,velünk már nem lehet a gyereken kívül miről beszélni.. Érdekes, hogy a legjobb barátnőmmel is így voltam, nagyon eltávolodtunk. 2 hónapja született meg a kislánya, és hetente hívjuk egymást, újra kezdünk összerázódni :lol:

na megyek ,felébredt kis polipom, követeli a tízórait, aztán levegőzés

Kép
Kép
Kép
mágnes

néhány betűt kihagytam, vagy elütöttem... :oops: képzeljétek hozzá... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági, megtörtént. :lol: Mármint a hozzáképzelés

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!
Csak gyorsan:

Zille továbbra is nagyon szép, és igenis, tiszta kislányos :wink:

Biga.csiga: én még nem adok husilevest turmixolva, de azt hiszem, ebben korábban sem voltunk Katuskával összhangban :wink: Ha Anyós csak sót tesz bele, és azt is keveset, akkor talán. De ebben lehet, hogy én vagyok a nagyon keményvonalas... :roll:

Luca: én attól függően váltom, vagy teszem uarra a cicire, hogy mennyit eszik előtte. Ha csak csócsálja, és szív kettőt, akkor vissza ugyanarra, ha szív belőle egy kicsit, akkor váltok. De van, hogy én sem figyelem. Saci nem önkiszolgál :)

Husi: valóban jobb az étvágy, Sacinak is... ő is 0-ás, állítólag azok húsevők :wink: De a "nagy étvágy" nálunk max 80 ml. Az is talán 1x fordult elő....
Újabb szokása, hogy nem reggelizik, csak 1-2 kanállal. Ebéd, vacsora rendesen csúszik, de reggeli az nem. Mindegy, majd kialakul.
Kriszti: a pálinkáspohár az 5 centes? Akkor az 50 ml :D Nagy gratula Ágnesnek! Szépen haladtok :D

Barátok eltűnése: mi akkor kezdtünk kevesebbet találkozni, amikor vidékre költöztünk. Mesi előtte született, szinte hetente, kéthetente jöttek a gyerektelen barátaink motivációt gyűjteni :lol: :lol: Azóta csak egyiknek lett babája, igaz, 3 (nem egyszerre) :)

Zitocs: központi zár: juj, rágondolni is rossz!
Gratula Viónak a produkciókhoz!!!

Na, megyek, megetetem a bandát, bár Sacié még tűzforró lehet, most főtt meg (ma paradicsomos krumpli lesz, talán teszek bele kicsi pipicicit is... )

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Előbújtam :?

Szavamra, Lillácskám vagy szeparációs szorong vagy nemtudom, mert le sem lehet tenni, sőt, még mosdóba sem enged el. Aggódom :roll:

Bekapcsolódok, pár nap kiesett :oops:

Biga.csiga: jobban van ma a kissrác?
Húsleves: hát, én sem adnék még, majd 1-2 hónap múlva talán. De nem maradok le semmiről sem, ha csúsztatom még. Mondjuk mi bőven csak a gyüminél tartunk, ott is az elején. Asszem, még Csörénél is keményvonalasabb mami vagyok :roll:

Katuska: üdv itthon!!! Mesélj és kérünk képeket!

Cicizés: Lilla is önkiszolgál, leginkább négykézláb :roll: Nagyjából figyelek arra, hogy ha megette az egyik cicit, utána a másikat kapja, de amilyen ugrabugra újabban, néha örülök, ha az egyikben kiegyezünk, mindegy, melyikben :roll:

Zitocs: központi zár :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Mostantól előbb Lilla száll ki, csak utána én!

Barátok: na, mióta nekem babám van, mindenki eltűnt szinte. Hiába, 26 vagyok, az én korosztályomban eléggé kevés a babás még :? :? :? :?

Képzeljétek, Lilla felállt!!!! Kapaszkodik, de áll és lambadázik! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Szopizás: arra bármi tipp, hogy miért csinálja Vió a következőt: szív kettőt a cicin és felül. Aztán hátraveti magát, megint szív kettőt, és felül. Aztán fészkelődik, szembefordul velem, és így próbál szívni... És így kínlódunk 10 percig, amikor is abbahagyja. Azt gondolom, hogy nincs elég tejcsi, legalábbis többet szenved a "rossz" cicin- ami már hónapokkal ezelőtt elkezdett vacakolni. Ja, ha leteszem nem sír, nem kér tápit :roll: És reggel a legjellemzőbb (persze már többet szopizik éjjel, mint nappal :roll: )

Mellváltások: én néha már kihagyom az A mell B mell sort, pláne, hogy mindkettőt fogyasztja, és az egyiket már kimondottan utálja. És néha aggódom, hogy emiatt a másik is feladja a harcot előbb-utóbb...

Erika: gratula a négykézlábhoz!!!

Húsleves: tavaly augusztusban járt nálunk egy 11 hónapos. Anyuka hozta neki a turmixolt húslevest, de a gyerkőc csak sültkolbászt akart enni (kissé csípősen :wink: - nem lehetett róla lebeszélni, leszedte az asztalról) :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!Új lennék itt,ha jöhetek!Kisfiam is januárban született!Most már több időm van gép elé ülni!
zeteny

Hoppá, már megint két új bejelentkező.:))))

zeteny, hát persze, hogy jöhetsz! :lol:

Felül szopizás közben, nekem ugyan ezt csinálja, nálam olyan különbséggel, hogy rendesen szív jó párat, utána felül, pihen, körülnéz, beszélget, utána vissza, szív, megint felül, néha büfi. Amikor úgy gondolnám, hogy már nem akar visszajönni megint visszadöl, és szív.
Egyszerűen nem érnek rá enni. Túl sok mindent kell közben nézni. Szóval szerintem ne aggódj, olyankor az is lehet, hogy nem éhes, csak anya kell neki.

Kép
Kép
cs_erika

Helló Zeteny, írj bővebben :)

Zitocs: igaza van Erikának, olyan érdekes a világ, hogy nem érnek rá szopizni ;) Sacit fekve már csak akkor lehet, ha félálomban van, különben két slukk után elmászik, karban legalább le tudom kicsit fogni, meg elterelni a figyelmét cici irányba :D
Kolbászka: Apus unokahúga a fokhagymát ette kétpofára... lehet enni, de nem biztos, hogy a kis éretlen gyomruknak jót tesz :wink: persze, azért más egy 11 hónapos baba, mint egy 7 hónapos... de a kolbászt még akkor is túlzásnak tartom :)

Szilvi: gratula Lillának az ácsorgáshoz! (Naná, hogy kapaszkodik :D Saci próbál néha nyílt terepen felállni, nyújtott lábbal, fél kézzel támaszkodik, de hamar rájön, hogy az még odébb van :D)
Szeparációs szorongás: lehet, türelem, na meg sok-sok figyelem :wink:

Erika: még akartam írni, hogy a pelenkázós sztoriddal nagyon megnyugtattál. Már kezdtem azt hinni, hogy bennem van a hiba, hogy képtelen vagyok nyugodtan bepelenkázni Sacit. Ezek szerint mégsem :wink: (Ja, egyelőre nem tudok rá semmi trükköt... a bugyis pelust akartam volna, de még nincs a méretünkben.)

Viki: nem is baj, hogy nagy a szandi Leventére, még nem is kéne ilyesmit hordania :wink: puci talppal fejlődik a legjobban. Ha hidegebb lesz, veszek majd Sacának olyan csúszásgátlós talpú zoknit, abban nem esik el, melegíti. Idővel meg puha talpú kiscipőt.

Kriszti: na, mi volt a dokinál? Remélem, mondtak valami megnyugtatót!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Nekem is kimaradt a hétvége, de annyi programunk volt, hogy este én is dőltem be az ágyba netezés helyett. Szombaton vásárolgattunk, délután meg meglátogattunk egy baráti házaspárt, akik most költöztek új lakásba, tőlünk nem messze. Tegnap lementünk a Velencei tóhoz strandolni. Nagyon jó volt, Bálintka imád strandolni.

Zétény:
üdv. itt! Téged hogy hívnak (mert gondolom Zétény a kisfiad :D ). Írj magatokról, mikor, hol szültél, merre laktok?

Zitocs: központi zár :evil: Még jó, hogy nem pánikoltál be és volt segítség.

Sziszi: ha kettesben vagytok, akkor ám nehéz megoldani, hogy előbb a baba szálljon ki és csak utána Te :lol: :lol:

Biga.csiga: hogy van Milán? Fogacska nem bújt még ki? Mi is hasonló gondokkal küzdünk, többnyire hőemelkedés, nyügősség csak ritkábban, de ma pl. fájdalmasan sírt szegény kicsi Bálint :cry: És én is küzdök a Dentinox-szal, több megy az ajkára/nyelvére, mint az ínyére :evil:

Peni: édes lehetett Zétény! És remélem Apa melle dagadt a büszkeségtől :D

Lucus: azta, milyen ügyes már Zille is, és igazi kis gyönyörű hölgyemény! Én igyekszem váltott mellből dzoptatni Bálintot, már amikor emlékszem rá, melyik következik :oops: De ha pl. csak szórakozik evés helyett és fél óra múlva megint kér, akkor ugyanazt a cicit kapja. És én igyekszem mindig ugyanott szoptatni, hogy ne legyen sok felfedeznivaló a közelben, ill. ha a nappaliban szopizunk, akkor többnyire Apát is száműzöm :D

Zsófi: programokkal én is bajban vagyok, pedig úgy vinném társaságba Bálintot. Itt nem messze tőlünk van ringató foglalkozás, oda szeretném elvinni, de normális baba-mama tornát nem találtam a közelben, pedig azt is szívesen kipróbálnám (igaz, már kicsit mozgékony még az én kis lusti fiam is hozzá, lehet, hogy már pár hónap múlva inkább baba tornára kellene vinnem). Ha találsz valami jót, oszd meg itt is, ha könnyen elérhető helyen lenne, én is becsatlakoznék.

Tényleg, tali kérdésemre múlt héten csak Csöre reagált. Bár ez a hét nekem már nem jó, de jövő hétre nem hozunk össze egy talit?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: ááá, előre kötöm, és simán kipakolom előbb hordozóstól :lol:

Tali: én benne lennék!!! Jövő hétre nekünk semmi extra nincs.

Kiscipő: óóóóóóóóóóóóóóóó, a liliputisok annyira édesek!!!!!!!!!!!!! őszre olyat akaroooooooooooooooooook! :P :P :P :P

Zeteny: szia!!! képeket kérünk!

Nyugi csajok, én is loholok Lilla után, ha pelusozok vagy öltöztetek, simán elinal...elmászik, én meg trükközöm rá a ruhát. Tipp: könnyebb, ha hason fekve van, miközben öltöztetem, úgy hagyja.

Csöre, nem fogod elhinni, most meg kendőt keresek csípőhordozáshoz, miközben Márti jön szerdán MT rendelést felvenni. Valaki állítson meg!!! :shock: :shock: :shock:

Szepapara: tuti, hogy az. Két lépést nem mehetek arrébb, mi több, le sem tudom tenni Lillut. Másnál nincs ilyen?

Ringató: jár valaki? érdemes? mi is szeretnénk! a babás jógát készülök kipróbálni jövő héten a Padmában.

Megyek babahamit kotyvasztani :)

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Katuska: Hogy bírta Petra az utat? Máté? Van valami vicces sztori? Képeket kérünk!!!

Sziszi: Ádám is csinálja a műsort. De ő csak akkor, ha fáradt. Amúgy tök jól elvan mindenkivel és mindenkinél. Már kezdem azt hinni, utál itthon. :roll: Bárhol elalszik balhé nélkül, csak itthon nem. Meg ha kikerülök a látóköréből, vinnyog, de azt is csak itthon. Néha hagyom tombolni, mert különben egy percem nem lenne a házimunkára.

Edit: attól függ, hol lenne a tali. Nagyon messze nem tudunk menni. (a kocsim még darabokban - persze tesóm a fizetős pácienseket vette előre a szerelésnél :cry: )

Csöre: a paradicsomos krumplinál a paradicsomot kimagozva, megpucolva főzöd meg? (Ádám az üvegeset imádja, és készítenék neki házilag is, csak nem tudom, milyen módon csináljam)

Kriszti: persze, fotóztam, csak a gépen vannak még.

krisz78

Zitocs:
Bence dettó, folyton felül evés közben. Mivel nálunk nem szopi van, hanem tápi, és az tutibiztos, hogy jön belőle, szóval én ezt betudom annak, hogy most még jobban érdekli a nagy világ, és nem akar lemaradni semmiről. Bencét leginkább egy sötét ,hangszigetelt gumiszobában kellene etetnem... :?

Zétény:
üdv köztünk, mesélj, tegyél képeket, pontos dátumot, paramétereket :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szilvi: ááá, nekünk hason sem megy :? a pelenkázón felül, feláll, lehetetlen pelenkázni, öltöztetni :?
Milyen kendőt keresel? Én is szoktam csípőn cipelni, mostanában sokkal többet, mint korábban. Kényelmes rövid távon, szeretem.
Hordozás: nekem már néha gáz :? ma mondjuk gyönyörűen elvolt a hátamon, de néha túlpörög, és akkor ember legyen a talpán, aki felteszi, és megtartja.
Liliputi cipő: néztem, jó lenne megtapperolni, mielőtt megveszem. Lehet valahol boltban is kapni? Vagy csak on-line?

Edit: sajnálom a nyöszit, remélem, hamar kint lesz a fogacska! Sacinak 2 hónapja kijött az első kettő, azóta semmi, pedig már volt begyulladva azóta 3 másik is. Néha látom, hogy az a baja, de a dentinox nekünk nem segít :cry:

Baba társaság: háááát, itten nem sok minden van, kérem :( Van talán valami baba-klub, de nagyobb babáknak. Bp-re meg nem tudok annyira rendszeresen felutazni :( Majd meglátom, mit hoz az iskolaidő.
Apropó, iskola: ma voltunk a tankönyvekért. 27000 lett volna, ha nem kapjuk ingyen (mint 3 gyerekesek). Nem semmi. És még 17000 körül voltak a füzetek, plusz még számolok olyan 20-30000-al a táska, cipő, sportcuccok, ünneplő dolgokra. Persze meg lehet oldani olcsóbban (bár nem sokkal, de pont a táska-cipő dolgokon nem akarok spórolni, mert azzal hosszú távon sokat árthatok), meg sokkal drágábban is, most ezt a szintet lőttem be, majd meglátjuk, mi lesz a vége.

Uff, alig bírok gépelni (ez lehet, hogy nem látszik annyira :roll: :oops: ), megint megégettem a kezem :?

Csöre
csöre74

sziasztok!
ringató foglalkozást névről hallottam, de nem tudom mi az, mit csinálnak, vannak-e ilyen korú babák. ha vki tud vmit... ?
az a baj, hogy a legtöbb foglalkozás nagyobb babáknak van kitalálva, olyan másfél éves kortól.

mi most a társaság miatt azt próbáltuk, hogy játszótérre kivisszük, és ott legalább látja a gyerekeket, csak sajna még játszani nem tud nagyon Szonja, mert mindenki nagyobb nála. viszont amikor meglátja a játszóteret a sok gyerekkel, mindig elkezd nevetni, és kapálózni, így biztos nagyon élvezi, mégha csak nézelődik is.

cici téma: nálunk is elég nehéz már a nyugodt szopizás, mert minden és mindenki érdekesebb lett az evésnél. megpróbálom így mindig úgy etetni, hogy ne legyen senki sem a közelben. és apát nekem is mindig el kell zavarni, mert Szonja ha meglátja, akkor a kezeit széttárja, mosolyog, és menne apához :)

Szilvi: mit csináltál ma Lillának?
én ma nem csináltam külön bébikaját, üvegeset kapott Szonja, sütőtököt, és be is vágott fél üveggel. ez ízlik neki. először a borsóval akartam megpróbálkozni, de egyből kiköpte...

viszont ma húslevest főztem, és sikeresen leforráztam a fél kezem, meg a cicimre is ment... a popsikrém viszont erre is zseniális:)
szegény Szonja nem értette miért nem markolászhatja a kezem
czzsofia

Krisz: igen, pucolva, magozva. A krumplit félpuhára főzöm, majd bevágom mellé a paradicsomot. Végén a levével együtt turmixolom.

Szepara-para: minket egyelőre elkerül, azt hiszem. Persze van, amikor csak anya jó, de általában mindenkivel elvan, sőt, jobban elvan, ha kalandozhat, mint kézben. Nekem is fura, a nagyok nem ilyenek voltak.

Csöre
csöre74

LÁtom, Zsófi, neked is hasonlóan ment ma a konyhaprogram, mint nekem (égetés) :roll: :?

Csöre
csöre74

igen-igen, hasonlóan "jól" jártam a főzéssel...
czzsofia

Szaisztok!

Megjöttünk mi is! Remek volt Fonyód,csak az idő lehetett volna jobb,így kirándultunk,hajóztunk,Badacsonyba,Keszthelyre,Füredre,Siófokra. Utolsó nap lementünk strandolni,de Martint csak csónakban engedtem :oops:

Üdv az újaknak,akikkel még nem találkoztam!!! :D

Rólunk: Martin élvezte a nyaralást,első perctől az utolsóig,csupán első éjjel ébredt (életében először!!!) az új hely miatt,de így hajnali 2 és 4 között ment a rötyögés,mi meg Apával majd kinyúltunk,de ő repülőzött, ficánkolt.... :lol:
De utána aludt minden éjjel!
Majd hozok képeket!
Én megszívtam, mert pénteken bedurrant a bölcsességfogam,vasárnap este hazajövetel után irány egy fogászati klinika, mivel kellemes szájzárral és nemalvással társul... Tegnaptól antibiotikum kúra,fájdalomcsillapító már szombat óta... Muszáj lesz kivetetnem,.ez így nem állapot :cry:

A babák gyönyörűek,hiper-szuper ügyesek egytől egyig!!!! Ja,és Martinom felül! Nem túl stabil még,de felküzdi magát és örül :lol:
Majd visszaolvasok,csak lassan megint irány a szájsebész,konzultáció,hogy akkor mi legyen :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kata8110 2009.08.17 14:49-kor.

KépKép

KépKép
kata8110

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?