A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

h1n1: tanácstalan vagyok, vikkapunak fel kellene venni, mert sokat utazik, sokat van külföldön is. (a gyerekorvos azt mondta esetleg ő vegye fel, én ne). Ma felhívtam a férjem háziorvosát, azt mondja pesten, a csengery utca közepén náluk az elmult 2 hétben két lázas inf. beteg volt, de ha akarjuk vegye fel vikkapu, nem árthat) hát azt hiszem V. miatt most felveszi, nem agyalok többet ezen...

kukkolókról:
hát igen, azt hiszem én is tartok tőlük valamelyest, de ezt az eddigi ittlétem is alátámasztja. Ahogy olvasom, van akit ez nem zavar már egyáltalán, van akit igen.
Sokan olvasnak minket ezt én is alátámaszthatom.

Azt is irjátok, hogy ezért kell csak azt irni amit vállalsz mindneki előtt, de valójában egy ilyen társaság egy bizonyos idő után összeszokik, és igy az ember olyan dologat is megbeszélne, amit nem szeretne mások tudtára is adni, és most legkevésbé sem szuperszaftos sztorikról, vagy mély hullámokról beszélek, vannak már egyszerűbb dolgok, amit pl nem szeretném ha mások olvasnának. Igazából én ezért lennék a zárt topic mellett. A nlcafe-n a legtöbb kismamás topic egy bizonyos idő után zár, persze nem rögtönk, hogy azért minél többet csatlakozhassanak.

puszik!
anna**

gabka, ügyesen áll Lili, ő is gyogyuljon meg mihamarabb!

Bea, meseszép Maja!!!!!

most ezek jutottak eszembe, de jövök még.....
anna**

Anna hogy kell "zárni" egy topicot? Akkor utána már senki nem tud csatlakozni?

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee

szia queen-bee,

igen mi még nem, találkoztunk!

értem, ezt az intellektuális hangulatot észleltem a képen ( ne nézz hülyének) és láttam a keretekről és paszpartukról, hogy nem reprók, és jó érzéssel vannak összeválogatva. tudom, hogy egy ember jelleme nem csak a szakmáján mulik, de szerencsések vagytok após ügyben, gondolom jókat lehet vele beszélgetni, diskurálni.

anyum is gyűjti őket, nekem is van néhány kortást, remélem egyre több lesz. :-)
anna**

bér rudolfot láttam már,azt hiszem a kieselbach galériában, de nem biztos.

jaj, és én is németes vagyok, mint karcsiapu ! :-)
anna**

Tényleg jó fej apósom van :) 80 éves de nagyon fiatalos, Szalay Károlynak hívják, van róla néhány adat a neten is :) könyvek, cikkek stb :)
Sokat segített amikor a töri szakot végeztem a fősulin, hogy egy csomó könyv helyben megvolt, és nem kellett utána rohangászni :)

Betti
KépKép
queen-bee

a zárás folyamatát csak félig ismerem, már itt is próbálkoztunk azt hiszem kukli intézte, de végül elmaradt. (kérni kell az itteni főmuftit)
anna**

Elte-re jártál? Kris most 36 éves..akkor kb 10-11 éve végzett ott. Tanítasz most?

Betti
KépKép
queen-bee

Gabka: Ne haragudj, pedig akartam ám írni.... Nekünk 2 élű korink nem volt. Ágica már 2 évesen a jégen kattogott rendes koriban. Persze nem korizott csak sétált, meg szaladt utánam úgy, hogy elől a recéket belevájta a jégbe.
Amúgy ezt nekem elég nehezen tanulták meg a lányok. Láttam 4 éves gyereket, aki 5 perc utám tök jól ment. Mi nem ilyenek voltunk. Nekünk az jött be, hogy tavaly 3-4-szer elhordtam őket oktatásra a műjégre téli szünetben és igazából ott tanultak meg. Addig is koriztak, de olyan bénán.... :oops:
Szóval 3 évesen is már megpróbálhatod. A legfontosabb, hogy négykézlábazzon és tanuljon meg felálni. ( Egyik kori helyére tesz. Térdre rámaszkodni és úgy felálni...) Aztán majd valamit csiszatol a jégen az tuti. ;) De szerintem ez inkább 4 éves kortól megy az átlagnak.
Ami szerintem nagyon fontos, hogy kell fejvédőt adni rájuk (meg én térdvédőt is szoktam, ja meg sínadrágot). A térdvédő azért jó, hogy ne menjen el hamar a kedvük (térdreesés). A fejvédő szerintem nagyon fontos, mert az elején nagyokat esnek és nem tartják meg a fejüket. Egyszer Zsófinak hatalmasat koppant a feje (azt hittem szétloccsan a kemény jégen :? ), azóta nálunk kötelező!

Anna: Jó, hogy becuppantál és igen gyere csak el egy talira! ;)
Szerintem itt a Babaneten nem igazán lehet zárttá válni (nem érdekük, ők reklámokból élnek, kell a nézettség), szóval akkor el kell menni innen... :roll:

Betti: Igen, akkor senki nem tud olvasni minket és csatlakozni csak jóváhagyással lehet. Ez itt már egyszer nagyon téma volt, aztán valahogy elhalt....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Tescos kori: Hát, nálunk Daninak van... (Hasonló árkategória, tavalyi modell) Szerintem az nagyon-nagyon vacak. Nehéz bekapcsolni és van hogy csak úgy kinyílik a jégen... Én egy csomót kapcsolgattam és szívtam vele hétvégén. Én többet nem veszek az tuti.
Van még a Dechatlonban (Zsófi) és a Hervisben (Ági) is. Szerintem a Dechatlonosnak elfogadható az ára és sokkal jobb.

Katka

katka22

utána már nem.

ugy szervezik általában, hogy adnak néhány napot, hetet, hogy aki akar, és eddig csak olvasó volt jelezzen és őt is beveszik. ha vki lemarad, és ír a topic felelősének még a határidő után is jöhet.
anna**

értem katka, azt hittem van rá lehetőség, csak mi nem egyeztünk meg ebben. nem is lényeges, már végigjártuk ezt a témát...
anna**

az szte-re jártam.

nem tanítok, fordítok, tolmácsképzőt is végeztem.
anna**

Akkor jó hogy még most csatlakoztam :) :) Kár lett volna nem "megismerni" Titeket!!!

Betti
KépKép
queen-bee

Bár szerintetek tényleg annyi a kukkoló? Én amikor megláttam a topicot megörültem és rögtön "csatlakoztam" nem "leselkedtem".

Betti
KépKép
queen-bee

Katka, szerintem Zsófin egyáltalán nem látszik hogy 35 kg.
Találtam a neten egy testtömegindex kalkulátort. Hát Pannára ugyanaz az eredmény jött ki mint Zsófira, nagyon hasonló a testalkatuk.

Korcsolya: mi is egyélűvel kezdtük és Panna meglepően ügyes volt már első alkalommal. Mondjuk neki szerintem nagyon jó az egyensúlyérzéke, csak azt tudnám hogy akkor miért esik el séta és rohangálás közben állandóan :roll:

H1N1: tegnap kaptunk mi is papírt az oviból hogy kérjük-e az oltást, hát Gábor azt mondta hogy nem :roll: bár nem értek hozzá, és én befolyásolható vagyok, de ha csak rajtam múlna akkor én lehet hogy beadatnám. Amióta gyerekeim vannak, azóta félősebb vagyok az ilyen dolgoktól.

Az én gyerekeim 12 órakor lefeküdtek aludni :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

elegem van a vernyákolásból...! valakinek valami ötlet?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szia Vica én is félős vagyok..Korni tegnap kapta meg az oltást, én meg éjjel mikor Karcsika felkelt enni, szóltam Kristófnak, hogy nézze már meg a gyereket, hogy jól van-e, mert igazából az oltás mellékhatásaitól is félek meg a betegségtől is :roll:

Betti
KépKép
queen-bee

Ötlet mire :?: :) :)

Betti
KépKép
queen-bee

hogy a vernyákolós Döme visszaváltozzon nem-vernyákolósra, vagy esetleg aludjon el, vagy ilyenek...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nehéz ügy..:) ha a foga akkor türelem, ha áttöri az ínyét akkor már jobb lesz a kedve.

Betti
KépKép
queen-bee

durván hangzik, de segíts neki kiskanállal áttörni :roll:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Fő (majd mindjárt sül is) az ebéd. Rakottkrumpli.

Anna, jó, hogy végre erre jártál, miért nem is voltál két hétig? Hazautaztatok a szüleidhez? valami ilyesmi rémlik.
És mik ki nem derülnek itt rejtett képzőművészeti vonzalmakról :) Egyetemistaként (át)hallgattam az elte-én művészettörténetet, de nem ez lett az utam... meg sokat jártam anno galériákba, kiállításmegnyitókra, aztán ez is valahogy elkopott. Még a gyerekek előtt eljutottam viszonylag gyakran valami ilyesmi happeningre, de mióta Samu megszületett... Kisgyerekkel nem nagyon lehet képzőművészeti kiállításokra járni, egyszer-kétszer próbáltam, de hamvába holt. Vagy csak rosszul csinálom :)

Betti, tényleg jó apósod lehet :)

Zárt topik. Én úgy emlékszem, hogy végül a többség a zárttá válásra "szavazott", vagy semleges volt a témában. Olyan nem volt (vagy csak nem rémlik), aki igazán ellenezte volna. És zárt topikra van lehetőség itt a babaneten belül is.
De vártuk az egyik moderátort, aki elvileg Kuklinak ígérte, hogy benéz ide, és elmondja, hogy miért is nem érdemes zárni szerinte, de aztán valahogy nem került erre sor, és a téma pedig lekerült a napirendről. De ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne újra felvenni. Mostanában többen is felvetettétek, direkt vagy indirekt módon... (kukkolók, ki mit ír le, ki jön szembe az utcán, :) milyen fotót mutat meg, stb). Felőlem megbeszélhetjük újra, és ha a többség támogatja a zárást, akkor kezdeményezhetjük a moderátornál.

erpé

hinta, hintáztatás a bébihordóba, hangos zenehallgatás, hátadra kötés kendőbe/mai-tai-ba vagy ami van, bekenni a fogát
hirtelen ennyi :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok! Ma már sokkal jobban van Lívia és végre nincs láza se!!!

zárt topic: szerintem is jó lenne ugyhogy én igent mondok :d

h1n1: én nem adattam és nem is adatom be, remélem jól döntöttünk..

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!
Én egy kukkoló vagyok!Bár annak idején együtt kezdtem veletek a topicot!Általában elolvasgatlak benneteket de nem olyasfajta kíváncsiságból ami rosszindulatú lenne(nem ismerem egyikőtöket sem személyesen)csak mivelhogy egyidősek a babáink így puszta kíváncsiságból nyomon követem a babáitok mindennapjait!

Betegeknek jobbulást kívánok!

Zárt topic:mi az anyatanyán csináltunk egyett és jól működik a dolog!

Szép napot mindenkinek:Viki

KépKép
vicuska

zárt topic ügyben átadom a döntési jogot a rangidősöknek :) huurá, hogy már itt vagyok!! :)

Livi szerintem oltás ügyben az a baj, hogy igazán nem lehet tudni mi a jó döntés, annyi az ellentétes vélemény.. én bízom a dokinéninkben :)

Betti
KépKép
queen-bee

Bocsi azaz Moncsi :) és Livi-oltás ügyben :)

Betti
KépKép
queen-bee

a másik babanetes topikom elment a mamanetre, és zárt lesz.
Azóta nem nagyon írok oda...
Én túl röghöz kötött vagyok, de az is igaz, hogy ha innen elmegyünk, nekem itt már nem lesz keresnivalóm, úgyhogy lehet, hogy ugyanannyit lennék a zártban is, csak legyen ugyanolyan szép!
(viszont azok, akik itt több topikban is írnak, félő, hogy ugyanúgy elkopnak majd egy újabb fórumról, ahogy én a másikból...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szia Vicuska kukkoló, akkor Te nem vagy igazi kukkoló :) és miért maradtál el?

Betti
KépKép
queen-bee

Csibb, nem is tudom, mit mondjak....nagyon sajnálom nagyidat. Szegény, nem szenved tovább.... :cry: ÉS apudnak meg soksok drukk, h ne kelljen amputálni!!!!!!!

Én támogatom, h zártak legyünk!!!!!!!!!!!!!!! Vagy itt, vagy máshol....

Moncsi, örülök, h jól van Lívi!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nemlajos, miért kopnának el??? Itt nem leszünk, ide nem kell írni. Csak a másikba. Akkor végülis nem kell eggyel több topikba írni.
Sztem jönne mindenki. Neeeeem, topiktársak?????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

szia Tehuti mi az hogy máshol? és így ahogy van át lehetne az összes írásunkat vinni, vagy ott "tabula rasa" kezdenénk?

Betti
KépKép
queen-bee

hát én szívem szerint maradnék itt zártan

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

szia erpé,igen otthon voltunk. :)

ha szavazásféle kezdődött én is támogatom,habár tényleg a rangidősek döntsenek.

mondjuk egy nemlajosi esteleges nem mindenkinél sokat vet a latba,nem beszélve,katka,vica,papillon,adry, csibbstbstbstb.......

várjuk meg kuklit, ő talán többet tud...
anna**

Betti, nem hiszem, h át lehet vinni az írásokat. Más fórumhelyre gondoltam, ha itt nem lehet zártat csinálni.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

én is benne vagyok a zártban.
Az meg szerintem mindegy hol vagyunk itt vagy máshol, a lényeg hogy együtt vagyunk nem? :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

anna: mondjuk egy nemlajosi esteleges nem mindenkinél sokat vet a latba,nem beszélve,katka,vica,papillon,adry, csibbstbstbstb.......

mijaza nemlajosi esetleges? :D Olyan, mint egy kopernikuszi fordulat, vagy freudi elszólás? :D:D:D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="anna**"]
írta:
anna**ha szavazásféle kezdődött én is támogatom,habár tényleg a rangidősek döntsenek.
.

Ööööö, nem épp a minap derítette ki Nemlajos, hogy te vagy a rangidős? :D :D :D azaz, aki közülünk a jelenlegi csapatot tekintve először írt ebbe a topikba? :D

Ja, és hagyjuk ezt a rangidősséget (szerintem), itt mindenki véleményt nyilváníthat, és minden vélemény számít. És meg lehet győzni a másikat :)
Persze, kérdezzük meg Kuklit, de mindenki mást is.

Nemlajos, nem kell elhagyni a babanetet ahhoz, h zárt legyen a topik. És technikailag úgy néz ki, hogy a moderátor nyit egy topikot, ami csak a jogosultak (jelen esetben mi) láthatnak, ha bejelentkezünk a babanet-re. Más, aki nem tagja a csapatnak, nem is láthatja a topikot. És ez tiszta lap, azaz az eddig született hsz-ek itt maradnak, az újak meg mennek az új helyre.

Szia VicuskaViki! :) üdv! A kukkoló kifejezés szerintem nem pejoratív önmagában, nem feltételez rosszindulatot :) (legalábbis számomra és itt a neten) Csak annyit tesz, h valaki olvas, de nem szól hozzá.

Eldugultam.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára erpé 2009.11.06 13:58-kor.

erpé

Szerintem inkább a nemet mondók jelentkezzenek, úgy emlékszem én is, hogy a többség a zártság mellett volt (én is).
Aki eddig csatlakozott, vagy még csatlakozik az jöjjön.
Nekem ez az egy "topikom" van, nagyjából mindegy hogy hol szervezzük a következő talit, csak ne széledjen szét ez a szuper társaság!

Kép

Kép
gabka77

Ilda hát nem jól hangzik a nagy "elődök" után "nemlajosi nem" :lol: ?

Betti
KépKép
queen-bee

Nemlajos
nurofen!

Máténak már én is látom az 5. fogának a csíkját! mindjárt kinn lesz!

Betti
igen, már ő is mondta, hogy ismeritek egymást! :wink:

Anna
köszi, igen hasonlítanak, bár nekem már az elejétől fogva! :)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos: ha van otthon chamomilla vulgaris-od, adj neki egy golyót, csodákat művel a fogzásos "hisztivel"

Kép

Kép
gabka77

sziasztok

jó régen nem voltam én sem. zárttá válást én is támogatom. komolyan mondom már én sem szívesen teszek képeket meg videót miután láttam hogy youtube-on is hetvenvalahányan nézték meg. gondolom nem innen közülünk nézte meg mindenki minimum kétszer...

Csibb: őszinte részvétem nagyid miatt :( remélem csak szépen nyugodtan elaludt és nem szenvedett szegény. Anyud hogy viseli? Apudnak drukk hogy "csak" kisebb műtétre legyen szükség és ne kelljen tolószék. :roll: (nekem nagyapám volt tolószékes kb 40 éven keresztül... és tudom mennyire megviselte szegényt :( )

rosszalvókhoz mi is csatlakozunk (Tehuti: nagyon irigyellek Szonja jólalvóssága miatt! ) min 5-6-szor mi is kelünk minden éjszaka :?

Betti: asszem te írtad ezt a 6 óra után már ne adjunk csak tejcsit vagy tápot a babáknak... hmmm lehet ezért alszik extrémrosszul mostanában? mert ő kb 7-kor vacsizott aztán 8 után alvás előtti cici... hmmm kipróbálom hogy 6-kor vacsizik akkor. köszi :)

képzeljétek ma derült ki hogy ugye 9-én megyünk norvégba, hogy apa tanfollyon, aztán alig érünk haza 14-én este 15-én már mennie kell (ezt a cége fizeti) egy másik tanfolyásra angliába 5 napra.. még jó hogy nem keresztezi egymást a kettő. oda mi nem megyünk vele.. pedig ott még nem jártam 8)
és mi is tapsikálunk már pár hete tudatosan, csak elfelejtettem írni..:? az viszont nem baj hogy még nem ül fel egyedül? csak oldalra kiül úgy hogy támasztja magát az egyik kezével.. bár ha le is teszem ülni hogy játsszon max 2 perc és már mászik, megy tovább... lehet csak nem érdekli egyszerűen az ülés???

felteszek a tegnapi vásárlásunk eredményéről egy képet :D szuperakciós volt, nem hagyhattuk ki... 8) :lol: :lol:

Kép shopping

KépKép
KépKép
adryn

simán lehet itt is zárt, mert ha bejelentkezünk, ugyanúgy látjuk a reklámokat. és a kukkolók meg néznek más topikot majd. aki meg csatlakozna a zártba, gyorsan bújjon elő. nekem mindegy, szívesen írok zártba is, de ide is, ha így marad! de a legegyszerűbb, ha itt zárunk, nem máshol. ezt már mindenki megszokta.
a Fannis topik is zárt, és működik! és itt!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

adryn, h nem baj, h nem ül fel egyedül????? Miután mászik, tapsol stb????????? Hát nem hiszem..... :wink: :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Szia adry szerintem nem én írtam :roll:
Nico édes kis csomag :)

Betti
KépKép
queen-bee

adryn :D:D:D
Döme se ül fel. Meg nem is mászik...

hjaaaaaaaaaa, hogy nemlajosi esetleges nem!!! Értem!
Én úgy értelmeztem, hogy a nem a mindenkinél-hez tartozik, tehát nem mindenkinél nyom sokat a latba a nemlajosi esetleges...
De emígy tényleg több értelme van:D:D:D

Én nemet nem mondok, persze, hogy menjünk, csak lehetőleg a babaneten belül, vagy valami szebb helyre :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Adryn
hol vetted! én is akarok!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

sztem is maradjunk babaneten belül. ezt már mindenki megszokta :)

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?