A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Mági: nálunk a hús csodákra képes... sokat javított Saci étvágyán :D Bár Bencével nincs ilyen gondod :wink:

Jó éjt, megyek filmet nézni :D

Csöre
csöre74

jó estét mindenkinek

ma extra cicizős napot tartottunk. Szonja szinte fél óránként kérte... biztos a nagy meleg.
egyre többet eszik ebédre a "kotyvasztott" dolgokból. ma körtét evett krumplival. ez nekem is ízlett :)
holnap jön megint egy kis cékla-krumpli, ez a favorit.

annyi mindent mondanak a hozzátáplálásról, meg a neten is egy csomó verziót találtam, igazodjon ki az ember, ha tudja mit mikor lehet. nekem pl a doki mondta, hogy legelőször adjak gyömülcsből kivit meg narancsot, almát, barackot. első kettőre kicsit néztem, és végül nem adtam. több rosszat hallottam mint jót a kiviről...
zöldségekből meg a paradicsomot mondta, na erről is megoszlanak a vélemények. de nálunk Szonja eldöntötte, mert nem ette meg...
védőnő nem mondott semmit, mert fél éve nem láttam...
mit gondoltok, a husit elkezdhetem bevezetni? vagy az mitől függ, hogy lehet-e? és a rizs vagy vmi gabonapehely?
czzsofia

Zsófi:
husival kapcsolatban attól függ, mikor kezdted a hozzátáplálást Szonjával. Ha 4 hósan, és több ízt is megszokott már, akkor jöhet a hús. Ha 6 hósan kezdted, akkor szerintem érdemes egy kicsit várni még vele. A rizs mehet, gabonapelyhet és glután tartalmú dolgot 7 hós kortól javasolnak (a mi dokinénink legalábbis).

Kép
Kép
Kép
mágnes

mági:azért ha tudsz néha adj hírt magatokról, sajnálom, hogy nem jössz át, nekem is fura
de itt akkor meg lehet találni téged?
Bencének pusszantás
Annád imádni való tündérke
legyetek jók
pusza
hiányozni fogsz ha nem olvaslak "napi" szinten
hiszen te voltál az én szülés hírhozóm:)

KépKép

Kép
orsimorsi

Lányok csak 2 napig nem jöttem és ennyit írni.

Tessék kimenni ilyen jó időben.

Csöre - Sacisapi nagyon jóóóóó. Rendeléseket mikortól fogadsz? :lol: :lol: :lol: Tudod Zille buksi már lassan 45-ös!!

Olivérnek Boldog hetediket. Hanna nyaralni voltatok? Mesélj milyen volt.

Üdv itt az újaknak.

Ha a táblához is akartok csatlakozni kérnék szépen adatokat hozzá.

Itt a tábla:

http://spreadsheets.google.com/pub?key= ... utput=html

Azért is küldöm el, mert vannak még hiányzók a a 6 hós baba adatok közt is!! Akinél nincs sárga kocka az elején ott nincs semmilyen adatom, ill. Fogacska számot küldjetek, akiknél kérdőjel van.

Most vendégek vannak nálunk, de a jövő héten a mozgást és az értelmi fejlődést is feltöltöm.

Zsófi rizs már nyugodtan mehet szinte bármilyen formában (én lusta vagyok és rizspépet adok Zillének a gyümijéhez) de lehet sima rizst is főzni, vagy Katuska írta régebben a rizspelyhet forrázva és van rizsgolyó is igaz nem olcsón.

Lányok tali ügyben jutunk egyről a kettőre?? Nekem jövő héten a csüt kivételével minden jó!!

Úgy tűnik Zille már nem bukós baba. 3 napja max egy -egy korty jön vissza egész nap. Ezt igazán csak a sokat bukós babák anyukái érezhetik át, de nekem annyira jóérzés ez! az első öt hónap nagyon nehéz volt ebből a szempontból, onnantól kezdett csökkenni és most úgy tűnik kezd teljesen megszűnni!!! Hurrrá!!

Ja és köszi mindenkinek a megnyugtatást, hogy Zille lányos lány!!

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Nem nagyon tudtam jönni, most meg már annyit írtatok, hogy mire végigolvastam, elfelejtettem mire akartam reagálni.

Úgy néz ki a fiam tejallergiás... :roll: Kapott tejpépet, mert a védőnő már nem hagyott békén vele... hát egy óra múlva összehányta magát, a végén már epét, tisztára mint a HA-s tápszertől is... erre azt mondja az ügyeletes orvos, hogy ez "tipikus csecsemőtáplálási probléma, adjak neki kevesebbet". Mondom hogy két kortynyitől is hány, és érdekes, hogy csak a tejalapú kajákkal van baja... Na mindegy, elviszem a háziorvoshoz, és kiharcolom a gasztroenterológust. Ugyanis szerinte csak nem tetszett a tápszer íze a gyereknek... Kezdek gyanakodni, hogy az ekcémája is ettől lehetett, mióta nem kap tápszert, semmi baj a bőrével, gyönyörű szép.
És senki sem allergiás nálunk...

Kajajegy: anyu szerint munkahelyenként eltérő lehet a szabályozás...

Katuska: jók a képek nagyon, a gumicsizmáson behaltam :D

Én is egyetértek Krisszel, Katuskával, és aki még írta: megpróbálom rugalmasnak nevelni a gyereket, nem lehet mindig minden úgy ahogy ő akarja, mert szerintem is képes már hisztizni, csak hogy kézben legyen. Természetesen nem hagyom sírni, de ha dolgom van várnia kell.

Húst az én fiam is imádja.

És még mindig parázok hogy sovány... most lehet kb. 7 kg.

Szilvi
Kép
xania9

Ja és üdv az újaknak!!

Szilvi
Kép
xania9

Sziasztok
Tavaly óta olvaslak benneteket kisebb kihagyással.Jan 23-ára voltam kiírva ezért olvastalak benneteket, de végül dec.19 szültem.Nagyon tetszik ez a topik, nagyon sok hasznos dolgot tanultam tőletek,nagyon sok erőt és kitartást merítettem belőletek,s ezt szeretném mindenkinek megköszönni.Még nagyon kezdő vagyok most regiztem csak,szívesen csatlakoznék hozzátok ha lehet.
kupi

Lucus16 a mi adataink,zeteny 22.01.2009 Zétény 3200g 52cm hüvelyi 2fog!Azt hiszem mindent megadtam!

Zéti tegnap már egész jól ette a főzeléket,holnap próbálom majd neki először adni a cukkinit!Valaki adott már?Nem tudom milyen lesz a fogadtatás :roll:

xania9 hasonló problémátok van úgy látom, ekcéma!Biztos, hogy a tejtől van!nagyon érdekes, mert ha pl. én eszek tejterméket akkor azt Zétény szervezete máris megérzi!apró pöttyök lesznek a bőrén, és amint nem eszek ilyesmiket, eltűnnek!
pedig imádom a tejet és a joghurtokat, de sebaj, eljön még az én időm! :lol:

Kép
zeteny

38hétre született most 8380g,70cm!bocsi, ez lemaradt!!! :oops:
zeteny

én már adtam cukkinit Szonjának, ízlett neki. krumplival kevertem, de csak annyira hogy ne nyomja el az ízét. szerintem nem volt rossz, és Szonja is jól fogadta.
gabonapelyhet milyen formában, vagy hogy lehet elkészíteni?

a táblára mi is szívesen felkerülnénk. adatok: 2009.01.21. 2800 g, 51 cm, 41. hétre természetes szüléssel, fél évesen volt 7000 g, 67 cm, nincs fog, kúszik, forog, mindent szájába vesz, megfog, sikítozik,kacag. kaják: kedvenc-cékla, sütőtök, barack
ettünk már ezeken kívül: krumpli,répa,cukkini,fehérrépa,körte,alma,mangó,banán

szép napot mindenkinek
czzsofia

Sziasztok!

Zsófi: mi 6hósan kezdtük el. Rizst ehet, megfőzöm és összebotmixerezem gyümivel. Illetve adtam már Lillának zabpelyhet is gyümihez. A rizst jobban szerette :)
Husit mi majd 7 hónaposan kóstolunk először.

Bukás: Lilla is nagyon bukós baba volt, de egyik napról a másikra abbahagyta. Semmi sem jön soha vissza :) Olyan furcsa, hogy nem öltöztetem hatszor egy nap bukás miatt, hanem egy ruha elég rá egy nap :wink:

Xania: valószínűleg érzékeny a tejre, de ezt még kinőheti. ÉN úgy gondolom egyébként, a tejpép teljesen felesleges, főleg, ha tápival ilyen problémátok volt. A tejpépnek nagy része gyakorlatilag olyan, mintha tápi lenne. Adhatsz helyette zabpelyhet gyümölcsbe, zöldségbe, ugyanúgy laktat, vagy rizst is. Nem kell mindenben a védőnőre hallgatni, sok butusságot mondanak :wink:
És ezzel természetesen senkit nem szólok le, aki tejpépezik, mindössze én úgy látom, abszolút helyettesíthető és nem kihagyhatatlan egy baba életében, főleg olyan babáéban, akinek gondja van a HA-s tápival.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Zsófi: én bio instant zabpelyhet vettem az auchanban. felforralt vízben kell elkeverni és mehet a gyümihez, zöldséghez.
De Csöre asszem dm-es kölesgolyókat használ kölespépnek.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Kupi: üdv itt :D Mesélj magatokról!

Szilvi: Benedek nem sovány!!!! De az simán lehet, hogy a visszafogottabb gyarapodás oka a tejallergia. A családban több ilyen eset is volt. Lehet akkor is, ahogy Kriszta írta, hogyha szoptatás alatt te eszel tejeset, meg lehet a tej alapú tápszertől is. Egyébként Saci is 7 kiló körül van (ha megnézed a táblát, 7 baba volt 7 kiló alatt a 6 hós fordulón :wink:). Nem volt elájulva a védőnéni a méreteitől, de elkeseredve sem.
Mindenesetre lehet, hogy érdemes lenne allergia szempontjából megvizsgáltatnod.

Luca: igen, emlékszem, hogy Zille buksija milyen kis méretes :lol: :lol: :lol: bezzeg Sacié nem akar belenőni a biciklis bukósityakba! (46-ostól láttam csak).

Zsófi: Mági leírta a tutit :wink: annyi, hogy kivi, narancs 1 éves kortól! Saci szereti a paradicsomot, bár a védőnéni még várt volna vele, de ő a céklát is később (9 hó körül) vezetné be. Hozzátápit 6 hósan kezdtem, már adok csirkemellet és csirkemájat is, mindkettőt szereti. Igaz, még nem tudtam olyat adni, amit ne enne meg :roll: de a husi határozottan bejön neki.

Csöre
csöre74

DM sajátmárkás kölespép, mindjárt csekkolom :wink: kölesgolyót csócsáljuk élvezettel, péppel meg sűrítünk. Akartam rendes kölest is venni, mert az elég apró, de éppen nem volt, én meg nem nagyon járok vásárolgani sehová... bár talán benézhetnék a helyi bioboltba (igen, világvárosomban ilyen is van :D :D :D)
Tejpép ügyben egyetértek Szilvivel.

Csöre
csöre74

Üdv, Kupi! Képeket kérünk! :lol:

Szilvi: egyetértek Csörével, szerintem is vizsgáltasd ki emiatt. És nem kis súlyú! Lilla is 6,5 hónaposan 7 kg. És az orvos abszolút elégedett!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Na szóval:
babylove bio teljes kiőrlésű gabonapép kölesből
(tartalmaz: teljes kiőrlésű kölesliszt, B1 vitamin)
A leírás szerint lehet tejjel, vízzel vagy tápival oldani, én forró vízzel szoktam, és belekeverem a gyümölcsbe. Nem cukrozott, nem ízesített, nincs benne tej, nincs benne glutén.
Bugyizöld dobozban van a tejpépek között.

Csöre
csöre74

köszönöm nagyon! ma kipróbáljuk, apa mindjárt jön úgyis haza, elvitetem magunkat vásárolni :)

hamarosan azért bevezetem a csirkét Szonjánál, végülis 5 hónapos korától kóstoltattam 1-2 kanál ezt-azt, fél éves korától pedig rendszeresen adok neki gyümölcsöt,zöldséget, és pénteken leszünk 7 hónaposak. megy az idő...

tejallergiával vigyázni kell, ismerősnél 1 éves kor után jött ki (pedig anyatejes volt addig) és középfülgyulladást okozott a kisfiúnál.
ráadásul félrediagnosztizálták...
czzsofia

Csöre! ez a sapi nagyon édes:)
Én is ezt a DM-es kölest adom....ízetlen de tök jó vele sűríteni a gyümölcsöt, főzeléket, tápszert. A gyümölcshöz énc sak hozzákeverem, nem forrázom előtte.

Rizspehelynek meg múltkor jobb híján azt a kerek kenyér helyett ehető rizspelyhet tördeltem bele és turmixoltam.

Bio kölest (olyan igaz bogyót) a DM-ben is lehet kapni, sokáig elég egy zacskóval mert jól megdagad! Puhára kell főzni, szerintem több vízzel, mint amit ír mert hamar beszívja. A pehelynél finomabb de ez is ízetlen, gyümölcshöz keverve tök jól laktat, de lehet ebből is csinálni tejbe kölest tápszerrel.

Petra is jó étvágyú, mindent megeszik. Ebédre egy üveges mennyiségű kaja simán lecsúszik. Husit még csak üveges kivitelben kapott, épp ma fogok neki főzni csirke mellet valami zöldséggel.

A cukkini nagy kedvenc pedig nem sok íze. Főztem krumplival és rizzsel is.

Kupi üdv köztünk! bővebben magatokról!

Xania! gyanús, hogy tényleg allergia....
katuska79

Ma én is cukkinit adok, már evett többször is, én almával adom Bencének, mivel a krumplit nem szereti. Így gyakorlatilag minden zöldséghez gyümölcsöt kell adjak, de nem bánom,csak egye...

kupi:
gyere csak, szívesen látunk. :) Írj magatokról bővebben!

orsimorsi:
Aranyos vagy, hog utánam jártál, igen,többek között itt megtalálható vagyok .

Megint ki kellett szólnom a szomszéd kölöknek, hogy ugyan ne az ablakunk alatt rúgdossa már a labdát a falhoz, amikor Bence alszik. Erre vágta a pofát, és közölte, hogy minidg rám kell szólni :evil: Tegnap is 20 perc alvás után felébresztette Bencét, ráadásul úgy ébredt Bence ,hogy megijedt a hangos pattanástól, és alig bírtam megvígasztalni :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok, lányok!

Én is itt, tegnap óta már próbálkozom a visszaolvasással, a legegyszerűbbnek a jegyzetelés tűnt. Még hátravan min. 5-8 oldal, úgyhogy elég régi hsz-ekre fogok reagálni.

Bálintanyu:
gyere nyugodtan a foglalkozásra, meg mindenki jöhet, akit érdekel és nem esik nagy távol. Az "évadkezdő" foglalkozás "Leporelló" álnéven szeptember 24-én lesz a Mester utcai könyvtárban:
http://www.fszek.hu/konyvtaraink/del-pe ... _u__53-55_
Mindenkit szeretettel várunk Borival és a többi baba-mamával együtt.
A belépés ingyenes! :)

Szépek és csodásak a babafotók!

Benci! Remélem, jobban vagy, abszolút megértem, én is kb. ezért borítottam ki a bilit a nyaralás alatt... Hajrá!

Peni! Asszem ti mentek el 1 hétre. Nyugi, tőúlélik a lurkók, s nektek is kell egy kis összerázódás. Ne aggódj, jót fog tenni a nagymama-unoka kapcsoaltnak is ez az 1 hét...

Csöre! Borka sem ér rá enni, folyton menne, mászna, rázna, tépne, vicsorítana, dumálna, harapna, mérgében visítana... Szerintem ő a varázscicit találná fel: hordozható, szopizás közben lehet beszélni, mocorogni, bármit csinálni, s min. 24 órán át folyna a tejecske... :D

Kisbogács! Asszem én megérdeklődöm azt az injekciós fogigátlót. Nekem ugyanis nem lehet már több babám, nekem pont az lenne a jó. Csak az a kérdés, mennyire borítja a hormonháztartást, meg úgy ált. mindent, mert nekem az eléggé
érzékeny a "berendezésem", nem akarnék "műszaki hibát"...

Na és akkor most gyorsan rólunk:
a múlt héten Sarudon voltunk tömény döglés volt, már amennyire 6 (!) gyerek mellet dögleni lehet. Ött volt a párom 2 nagy gyereke, a mi hármunk, meg a keresztfiam. Ehhez jött még 4 felnőtt (anyós, sógornő, párom és én)

Szombaton jöttünk haza, a nagy lurkók ittmaradtak nálunk, mert az anyukájuk csak vasárnap ért haza az ő iskolai táborából.
Vasárnap este lementünk Kiskunhalasra, hétfőn volt apukám hagyatéki tárgyalása... Asszem elég jól viseltem a dolgot, mostmár "csak" a ház ügyét kell eldönteni, eladjuk, kiadjuk, átadjuk, feladjuk... Én nem adnám el még, a bátáyáim meg igen. Majd még megálmodom, mi legyen...

És ezek voltak a tények, jöjjenek a hisztik és nyvalygások:.
A párommal most éppen kapcsolatépítésben vagyunk, kiborítottam a bilit a magam ügye, a kettőn kapcsolata és a gyerekei anyja miatt.

A kiskaput az tette be, hogy a havi 70E Ft gyerektartás mellett csúcszuper cuccokat kapnak szülinapra (ötvenezres bicaj, dögös úszódressz, futócipő, bármi..) És ez valahol így van rendjén. Igenám, de ehhez hozzá kell számítani azt is, hogy a nyáron 5 hétig voltak a gyerekeke velünk, ebből volt egy 75E Ft-os és egy közel 100 E Ft-os nyaralás, aminek a költségeibe nem nagyon szállt be, sőt, meg sem kérdezte, beszállhatna-e valamennyivel.
Én itt már a plafonon voltam, gondolhatjátok! Pedagógus létére nem ismeri az illemet? Hát persze, hogy nem kérnünk számla ellenében történeő elszámollást, csak a gesztus az azért jólesett volna, hamár nekem, sőt, a nagymamának is képtelen 10 éve azt mondani: "Köszönöm, hogy a gyerekeimmel voltál".
Úgyhogy nálunk most mosolyszünet van...

Üdv az újaknak!!!

na megyek, ri a lyány...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: sajnálom a mosolyszünetet, béküljetek ki gyorsan!!!
(A lecsatolható cici Sacinak is nagyon bejönne :D)
Beírom a "Leporelló"-t a naptárba :D Aztán meglátjuk, fel tudok-e menni, vagy sem, de nagyon érdekel :D

Katuska: kölespép ötlet tőled jött! :D Köles: tudom, hogy szokott lennia dm-ben, de múltkor nem volt Harasztin. Mondjuk ez elég kicsike üzlet.

Mági: szomszéd kölök :evil: egyébként is: nem szólt neki az anyja, hogy leveri a vakolatot, ha rugdalja a falat? Sőt, ha hungarocelles szigetelés van, még hamarabb tönkrevágja!

A tejallergia unitesónál is 1 évesen derült ki, rögtön az inetnzív osztállyal :cry: előtte hónapokig tejalapú tápi, gyarapodás szinte semmi, doki meg c@rt bele... persze ez régebben volt, internet még sehol, a dokiban meg megbíztak... kárnak.

Csöre
csöre74

Na úgy látszik tényleg nagyon kezdő vagyok írtam egy kisregényt és az egész eltünt
kupi

Lányok, lakik valaki ehhez közel? http://www.mandaladayspa.hu/content.php?page=contact_hu

A férjemnek szeretnék innen ajit, de nem tudok Lillával eljutni. Nagyon megköszönném a segítséget!
Vagy esetleg tudtok jó masszázsszalont a XIV-ben?
Köszi!!!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Akkor újra
Ági vagyok dec2-tól kórház visszatartó stb.s így lett meg Levi baba dec 19-én hüvelyi úton 35. hétre 3200gr 49cm
Van egy nagyfiam 15és fél éves
Én a tgyás után visszamentem dolgozni (most is innen írok)
apa van otthon gyeden.Nagyon jól elvannak esznek alszanak játszanak sokat és várják a ciciket hogy hazaérjenek.Még mindig szopizunk és nagyon sok mindent eszik már van 6 foga így ő már rágni szeret nem eszi meg a pürét.
kupi

Kupi: mentsd el küldés előtt... az előbb nekem is c@rakodott a babanet, hibát jelzett... szokott instabil lenni :(

Na rohanok főzni

Csöre
csöre74

Szia Ági :)
Hú, ahhoz képest, hogy 35 hétre, szép nagy lett Levi :D Nehéz lehet, hogy Apa van gyeden, de úgy hangzik, jól megvannak :D 6 fogacskát noná, hogy szeretné már használni :wink: Nagyfiad hogy fogadta a kicsit?

Csöre
csöre74

Képeket maj otthon tudok feltenni most melóhelyen vagyok.
Mikor olvastam olyan egyszerűnek tűnt ez az egész így élőben meg tök bbonyolult.Hol lehet menteni?
Hogy lehet vonalzót csinálni tudom már sokszor leírtátok de nehéz lenne visszakeresni ?
Csöre töled akartam kérdezni a kölesgolyó az a kb 1 cm átmérőlyü golyóra gondolsz? az szétfoszlik a nyálától vagy összetöröd neki
kupi

A nagyfiam először tartózkodó volt egyszer megkérdezte "mi van ha ő nem akar kistesót"
"hát ez már útban van ezen már nincs mit variálni" most viszon nagyon imádja szívesen vigyáz rá szeret vele játszani
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kupi 2009.08.19 12:58-kor.

Ági és Levi
Kép
kupi

Ági: aranyos lehetett a nagyfiad :D Zaza először nekem sem volt felhőtlenül boldog a hírtől...
Kölesgolyó: szétolvad a szájában, de már Saci is tud belőle harapni, pedig csak 2 foga van. Igen, kb 1 cm-s.
Vonalzó: rákattintassz arra a vonalzó típusra, ami tetszik, elvisz egy oldalra, ahol meg tudod csinálni a vonalzót. Ott kapsz egy linket, amit az aláírásba tudsz illeszteni (úgy kezdődik, hogy url...). (Fent rózsaszín sor, segédletek legördülő, azon belül profil, aláírás).
Mentés: én egyszerűen ctrl c-t nyomok, majd elküldöm, ha nem ment el, és elveszett az iromány, akkor ctrl v-vel beillesztem.

Csöre
csöre74

csajok, tombol az allergiám... :evil: valami tipp, hogy túléljem??

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

[quote]N írta:a, azt az egyet én nem tudom elhinni, elfogadni, hogy egy 6-7 hónapos baba "fifikás"

Sziszi, alapvetően én is így állok minden egyes pillanatban a lányomhoz, hogy nem feltételezek róla "fifikásságot", hanem ha sír, amögött őszinte félelmet/fájdalmat/bajt feltételezek, de minimum azt, hogy szeretne valamit, és azonnal ugrom. Ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ember minden sírást ugyanúgy reagálunk le... Van hogy "együttérzünk" vele a bajban, és van hogy épp a vidám "de hát nincs is semmi baj" a megoldás. De reagálni valamit mindig kell, mert mi is elvárjuk hogy a gyerek nagyobb korában válaszoljon, ha hozzá beszélünk. Ők így kommunikálnak, nekik is jár a válasz. Csak kétségbeesni nem kell. Aztán hogy hogyan csinálom majd, ha jön a második, harmadik, esetleg negyedik... Lehet majd csak annyira futja kiáltok Ágnesnek, szóljon Andrásnak hogy nézzen rá Sárára :D :D :D
Ettől függetlenül magam kellett megtapasztalnom, hogy igenis van, mikor kicsit taktikusak a babák, vagy legalábbis nem tudom mi másnak nevezhetném... Vagy egy ilyen jelenetet ti hogy értelmeznétek? http://manonk.blogspot.com/2009/06/taktikus.html

Edit, köszi a receptet! Nagyon jól hangzik!

Együttalvás: Ágnes az első perctől kezdve a saját ágyában/szobájában alszik, viszont sosem hajlandó ott elaludni. Cicin vagy ringatva merül álomba, és utána bekerül az ágyába.

[quote]N írta:álam kiverte a biztosítékot mikor egy "ismerősöm" ecsetelte, hogy Ő bizony mindentől megvédi a kisfiát, hogy a gyerek csak a szépet és jót fogja látni a világból...
Ez durva :shock: :shock: :shock: És meddig kívánja megvédeni a kisfiát, 30, 40 éves koráig? És hogy védi meg a gyereket majd a saját kudarcaitól :?:

Katuska, egér :evil:

[quote]n írta:em is tudom mit tegyek. most ugye reflexből felkapom, megvigasztalom a lányt és elküldöm Mátét. de mi van ha ezzel csak olajat öntök a tűzre? de nem tudok szemet hunyni és ejnye bejnyével elintézni a dolgot.

Sógórnőméknél nagyon bevált: ha a nagy bántja a kicsit, rutinból úgy járnak el, ahogy írtad fentebb. Viszont minden más pillanatban igyekeznek még többet és többet szeretgetni a nagyot. Kifejezni milyen büszkék vagyunk rá, milyen fontos az ő nagytesó szerepe, stb. És nem csak foglalkozni vele, hanem minden helyzetben ki is mondani: "Bár most ugyan épp Vajk van a kezemben, de ettől még téged is ugyanolyan nagyon szeretlek"

Beszólások: a kedvencem a 80-as néni, aki megállapítja, hogy az MT-ben gerincferdülése lesz a babának :twisted:

Móni, látom eldőlt az új baba neve :)

Veszekedős topic???

Saci de édes a satyiban! :)

Zétény-Kriszti: ha a baba allergiás, tényleg indokolt lehet az óvatosság, sőt akár némi "diéta" is. Főként a paradicsom, a citrusfélék, a csokoládé, az olajosmagvak mellőzése az étrendből akár 2-3 éves korig.

Zsófi, rizst lazán lehet már, gabonafélékben nem vagyok otthon. Narancs-kivi... ezek erősen allergizálnak! Én nem is értem... :? Husit is lehet már, először persze szárnyasokat, mellét...

Xania, sajnálom az allergiát :( Én is kivizsgáltatnám...

Kupi, üdv a csapatban!

Hanna, üdv itthon!

Batkata,injekció: ha véletlenül megtalálom hol olvastam róla, belinkelem.

Huhh, ennyire sikerült most reagálnom, szerintem így is sok lettem... :oops: Dokis-kálváriás történetem tegnapról is van, de azt most hosszú lenne. Megyünk fonalat venni, utána jövök és mesélek.
kisbogacs

Mági!

Allergia ügyben. :(
A sógornőm azt szokta volt csinálni, hogy télen már elkezdte a svédcsepp-kúrát: teába naponta 1 kávéskanál svédcseppet tenni. Az allregiája intenzitása évente csökkent, ma már kutyabaja. Ha gondolod, megkérdem, mit vetett még be, úgy tudm, mostmár egyáltalán nem használ gyógyszert...
De hogy mit tegyél most, nyár végén... Azt nem tudom.

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

batkata:megkérdeznéd tőle? Most már veszett fejsze, de jövőre előre gondolkodom..
Azt hiszem be néke ülnöm egy kád langyos vízbe, és szept. végéig ki sem szállni onnan... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote="mágnes"]c írta:mágnessajok, tombol az allergiám... :evil: valami tipp, hogy túléljem??

"3M 9332 FFP3 szelepes paneles részecskeszűrő maszk"
Nem gyógyít meg, de amíg rajtad van nincsenek pollenek. Nekem kb. 5-10 perc viselés után teljesen megszűnnek az allergiás tünetek, és ha leveszem, szintén kb. 5 perc míg visszatérnek. Nem túl kényelmes viselni, egész nap nem is lehet elviselni. De ha már nagyon gáz a helyzet, érdemes feltenni egy kis megkönnyebbülésre.

Gyógyszeres, stb. javaslatom nincs. Nekem sem segít semmi :evil:
kisbogacs

kisbogacs
Hát igen, végre közös nevezőre jutottunk a névvel kapcsolatban.

A Joel úgy néz ki, hogy mégsem bárányhimlős csak megcsipkedte valami.
Nincs rajta csak az a pár pötty amit én is néztem rajta.
Amióta feltud állni azóta egyfolytában mást sem csinál.
Szövegel ezerrel.
A párommal mentünk valahová, persze vittük a Joelt is.
Haza telefonált nekem, hogy akkor készüljünk és utána indulunk, mondtam a Joelnek, hogy "apa, jön haza és megyünk brümm brümmel", erre a Joel rám néz kerek szemekkel és azt mondja "bümm bümm" azt hittem megzabálom, azóta ezt a "bümm, bümmöt" úgy mondja egyfolytában, hogy az nem igaz. A páromnak is meséltem olyan jót nevetett.
Jövőhéten kapja meg a következő Prevenál oltást, és majd csak 2 éves korában az ismétlőt.

manocskak

Kriszti!

szerintem a legtöbb babácska meg akar veszni ha meglátja anyát:) Egész egyszerűen mert tudják kitől mire számíthatnak. Apával bolondozás és játék van de anya jelenti az igazi biztonságot, neki érdemes előadni a problémákat....olyanok vagyunk, mint egy lelki szemetesláda. HA meglát eszébe jut, hogy éhes:) (lehet ez is Pavlovi reflex?)
Olyan ez, mint amikor a gyerekek oda vannak a nagyinál, angyal jól viselkednek, sehol egy hiszti, sehol egy kiborulás addig a pillanatig míg anya be nem lép az ajtón. Nem hinném taktikának egész egyszerűen csak őszinte reakciók.

Batkata! júúú mennyi gyerek...de szerintem egy nyarláson nem is a gyerekekkel van a baj, sokkal inkább a felnőttekkel.

Megpróbálok én Mátéval sokat foglalkozni, szeretgetni de nem hagyja...
Én is az időben bízom ahogy Csöre is írta.

Na elrobogok ecetért meg mustármagért mert itt egy zsák uborka amit el kellene tenni.
katuska79

[quote="katuska79"]Kriszti!

szerintem a legtöbb babácska meg akar veszni ha meglátja anyát:)

Na erre egy példa:
Szombaton a lagziból Bencét 9-kor hazavittük. Letette aludni, Nagyim higa vigyázott rá. Bence már nem ébred éjszaka, amióta nincs álometetés. Fél 1-kor értünk haza, és látom, hogya fiam a nörsz kezében van, ringatja, paskolja ugyanúgy, mint én szoktam (megmutattam neki előtte, hogy kell). Azt mondja 5 perce ordít. Átvettem Bencét, belefúrta az orrocskáját a mellkasomhoz, belekapaszkodott a nyakláncomba, hogy el ne menjek, és hüppögve ,sértődötten megnyugodott, elaludt. :) Hát én úgy meghatódtam :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

idézni még mindig nem tudok.. asszem sosem fog menni :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote="mágnes"]b írta:mágnesatkata:megkérdeznéd tőle? Most már veszett fejsze, de jövőre előre gondolkodom..
Azt hiszem be néke ülnöm egy kád langyos vízbe, és szept. végéig ki sem szállni onnan... :cry:

Ok, Mági, este írok ezügyben. :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!!!

Nem jöttem pár napig,és tessék,mennyit írtatok!!! :shock:
Bezeg,mikor tudok jönni,fél oldal sem telik meg :wink:
Na próbálgatok visszaolvasni..........................

Lucus,Köszönöm a színcserét,és mégegyszer a szupi táblázatot :lol:
Kitti is kb.1-2 hónapja,hogy nem bukik,cak ha teleeszi magát,és persze rögtön felűl,mert nem tud feküdni 2 percig,akkor jön vissza,de közelsem annyi.
Sugárba bukott,színte minden etetés után.

Kép

Kép

Ismét bocsi a minőségért,de telcsis kép :wink:

Kép
Kép
Kép
regina74

Mági ez olyan aranyos.

REGINA! helyesek a gyerkők:) Máté is szereti azt a kutyát de még nem vettem mert kujva drága...de most már két gyerek játszana vele így megérné.
katuska79

ha látnátok...egy zacskó levestészta szétszórva a nappaliban... :shock:
katuska79

Mióta nem voltam,újjabb 7-hós babák vannak :wink:

BOLDOG 7.-ET NÓRA,ZSÓFI,OLIVÉR "nagy"babáknak.
És mára Tetyk Bencéjének.

Mágnes,sajnálom az allergiát,piszok rossz lehet,én már egy kis orrdugulástól kivagyok :cry:
Bence nagyon drága lehetett,milyen jó érzés volt neki biztos,mikor hozzád bújhatott :)

Katuska,nagyon jók a nyaralós képek,iwiwen néztem :wink:
(mindjárt itt is meglesem őket)
Egér,brrrrrrrrrrrrrr!!!! :twisted:

Móni,miért lett névváltás????
Bümm-bümm Joel :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Velünk is sokszor megesik hogy csak én vagyok jó, hozzám bújik de nálunk apa is nagyon jó.Eddig mindig azt mondtam én csak a cici vagyok tovább semmi,apa meg vígasztalt ha kell úgyis én kellek.

Gondolom Máté volt :D :D

Ági és Levi
Kép
kupi

Sapis Saci tünemény :lol: :lol:

Zétény jóképű kispasi :wink:

Na KATUSKA,megnézegettem!!
Irigyellek ám,mi is sokat jártunk túrázgatni,apósom meg a párom régen mindíg mentek,aztán én is "beleszerettem".
Igaz,mi itt a környéken,de sok jó mászós hely van.

Kupi,üdv!!!!

Kép
Kép
Kép
regina74

[quote="katuska79"]h írta:katuska79a látnátok...egy zacskó levestészta szétszórva a nappaliban... :shock:

Szia Katuska! :)

Szegény! Gondolom, te leszel a Hamupipőke, vagy inkább Máté lesz az?

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

KATUSKA,éhes a fiacskád???? :wink:

Nagyon hasonlítanak ám a mi fiacskáink!!!!!!!
Kár,hogy messze laktok :(

Kép
Kép
Kép
regina74

Sziasztok!

Ági! Üdv itt. Jó nagy korkülönbség van a gyerekeid között. :lol: Nem lehetett újrakezdeni az éjszakázást.

2010 májusi topik, Mági ha jól emlékszem a 2010 januárit Te nyitottad, és senki sem sértődött meg. Ami engem illet még mindig fogalmam sincs arról, hogyan kel új topikot nyitni.
Úgy gondolom itt leírom a véleményem: szerintem tök mindegy ki nyitja meg a topikot. Egyszerűen jó, ha valaki megnyitja, és elindul. Csak ezt már nem írom oda, mert nem akarok bekapcsolódni egy olyan vitába aminek semmi értelme.

Batkata, sajnálom a mosolyszünetet. :(

Gyerek sírás: amikor rázendít, és sikerül megnyugtatni nekem is hüppög még percekig. Nagyon aranyos. :) Nektek is hüppög? (Máginak igen, ő az előbb írta)

Ma voltunk babanézőben. A Dániában élő unokatestvérem hazajött 3 hétre. 4 hónapos volt hónap elején a kislánya. Zsófi olyan hatalmas volt mellette.

Akik még szoptattok, még mindig ébrednek a babáitok éjjel?
Nekem a Zsófi még minimum 2x. Most éjszaka alig tudtam visszaaltatni. Fél órát szenvedtem vele hajnali 4-kor.
Után reggel nyűgösen ébredt. Apja felveszi, és nézi, hogy szerinte meleg a gyerek, megmérem, és szimplán hőemelkedése volt(37,1) mielőtt elindultunk újra megmértem, akkor már 37,9. Mellette tök jó kedvű volt már akkor.
Azóta semmi sem volt, lehet, simán melege volt. Remélem nem vittünk el semmi fertőzést a babának. :oops:

Kép
Kép
cs_erika

Köszönöm a köszöntéseket
Nagyon jól esik

Katuska
Engem mindig felvidítanak a Mátés sztorik én mindig azt mondom egy gyerek legyen eleven és rossz mint az a sarokbanülős fajta

Ági és Levi
Kép
kupi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?