A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Andi, arra gondoltam, hogy neked írnék, ha szülni indulok. Beírhatlak a telefonomba?

Ja, erről jut eszembe, te írtad a kiütéseket, ugye? Szonjának is volt, neki is néhány héttel születés után, és néhány napig (talán tíz?) tartott, magától elmúlt. Neki csak az arcán volt, de mindenhol, irtó ronda, asszem tejkiütés a neve. Nem allergia, és nem kentem semmivel. Olyan fehéres közepű csúf kis dudorok, meg sárgásak voltak, mint egy ápolatlan kamasznak.
(melegkiütése is volt, de az totál más, már ti is túl vagytok rajta)
A kiütésekről asszem a Kismamák nagykönyvében még fotók is vannak, be lehet nagyjából azonosítani, hogy mi lehet. Az is ott van, hogy mit lehet vagy kell vele csinálni, kell-e hívni rögtön a dokit. Nekem hasznos volt, mert a doki igen drágáért jött ki megnézni a gyerkőcöt.

KépKép
szkagi

timi: en ugy tudom mar nincs ez a teszt, mindjart utana nezek itt a neten.
Vendég

ezt talaltam: ii. Ha fent reped meg a magzatburok:

Ř 1 óra alatt átázik a tisztasági betét

Ř 1 óra múlva egy másik is, akkor ez szivárgás

Ř ha biztonytalanok vagyunk, mert lehet erősebb hüvely váladék különösen reggel, melegben, akkor 5-6 papírzsepit tegyünk be, ha 1 óra alatt átázik, akkor az magzatvíz (papírzsepi jobban mutatja, mint a tisztasági betét, ezért ez a javaslat)

HAt azert nekem ilyen tenyleg nincs...de a zsepire mar en is gondoltam
Vendég

Anyjuk, igen,én is műanyagra raktam fel!
Csak arra figyelj, hogy inkább a belső oldalára (az ablaknak) rakd a tépőzárat, mert idén elfelejtettem, és kivülre tettem az első adagot, le is jött egy hét alatt az egész!
Aztán megnéztem az ablakot, és rájöttem, hogy tiszta hülye vagyok, megtaláltam a belső részen a tavalyi tépőzárat, csak rá kellett tenni a szúnyoghálót.

Én azt olvastam valahol, hogy ha nem vagy biztos benne, hogy szivárog-e a magzatvíz, akkor ülj rá az ágyra, lepedőre, (persze bugyi nélkül) és ha fél óra elteltével nedves, akkor szivárog.
Egy próbát megér.

Kép
Kép
patr

Dori: kozben elmentel szulni? NEm arrol volt szo, itt ulsz es frisstigeted? HAt mar eleg reg nem jartal itt!
Vendég

Anyjuk! Látom, még egyben. Ha most még nem is akart kibújni a babóca, legalább "megnyugtattak" hogy minken ok!

Azt hiszem most én is leheveredek egy kis délutáni pihire. Aztán nehogy elaludjak, és Apa keltsen fel! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

az a magzatviz kimutato betet mar nem kaphato:(
Vendég

bar egy cikk meg ezt irja: a magzatvis kimutatasara mar kaphatok tesztek a patikaban...
Vendég

Kriszta: igen , sot meg kepet is kaptam a kis arcarol! Tunemenyes egy kislany!
Vendég

Ági! Természetesen írhatsz nekem. Bocsi, csak ennyi telik tőlem, mert Vik a kezemben van.

sz.andi

ja, nekem nincs olyan könyvem. hol lehet még megnézni a kiütésekről képeket? egyébként ez nem sérga és nem fehér. piros foltok. nem tudom leírni milyen.

sz.andi

Anyjuk,
nekem a kórházban akkor azt mondták, hogy nem is biztos, hogy magzatvíz, és vegyem ki a bugyimból a tisztasági betétet, csevegjünk tíz percig, és ha folt lesz a bugyin, akkor magzatvíz. Tudományos, mi? Na, még jó hogy nem fehér bugyi volt rajtam, hanem sötét színű, és volt is rajta egy tojás nagyságú folt kb, úgyhogy nem zavartak haza.

Patr, te szúnyoghálót is szerelsz? :lol:
Remélem, nagyon értékeli ezt az aktivitást a családod!

Amikor elmeséltem, hogy mi mindennel telik egy napom így a terhesség végén, azt kérdezte valaki: és a férjed mit csinál??? :roll:

KépKép
szkagi

Mary!
De vagyok még... csak közben más felé is olvasgattam.... de most meg épp megyek.... mert megyünk Ati egyik munkatársához.... de csak itt lakik az utca tuloldalán....szóval nem kell messzire menni!! :)

d.dodó

Halihó!! Most érkezett:

Kb. fél órával ezelőtt császármetszéssel jöttem a világra. A szüleimet már most azt ujjam köré csavartam mind az 56 centimmel és 3000 grammommal. Kovács Eliot

potyka

Én is léptem,elég sokat kivett belőlem a mai nap,és el is vagyok keseredve hogy nem úgy állunk,ahogy szeretném-legalább lenne beilleszkedve a buksja,de nincs :?

Kép
Kép
Kép
kike

Kike, ráér még beillszekedni.

Halihó!! Most érkezett:

Kb. fél órával ezelőtt császármetszéssel jöttem a világra. A szüleimet már most azt ujjam köré csavartam mind az 56 centimmel és 3000 grammommal. Kovács Eliot

ezt persze így akrtam, csak nagyon siettem

potyka

Muffin! Gratulálok a kisfickóhoz! Nagyon bízom benne, hogy minden remekül fog alakulni nálatok, hiszen már július van!

Kép
szly27

Istenem Muffin Gratulálok a szép nagy emberhez akire mindenki várt már a nagy világban. Minden jót kívánok és azt, hogy elképzelésetek szerint alakuljanak a dolgok :wink:
tappancs28

Andi,
piros pöttyökre írja a könyv, hogy:

Sok újszülöttön jelennek meg pöttyök és kiütések az első hetekben, de emiatt nem kell aggódnunk, ez nem jelenti azt, hogy a csecsemő beteg. Az egyik leggyakoribb kiütést újszülött csalánkiütésnek hívják, általában az első héten jelenik meg, és magától el is múlik.
tünete: apró, piros közepű piros kiütések jelennek meg a csecsemő különböző testrészein, és néhány óra múlva, vagy két-három napon belül eltűnnek. Krémezni, kezelni nem szükséges.

van hozzá fotó, de azt ugye nem tudom mellékelni... A könyv: Elizabeth Fenwick: Kismamák nagykönyve. Szerintem neten is meg lehet rendelni (Alexandrától vagy a Libritől) és kiszállítják pár napon belül.

De én a helyedben felhívnám a dokit, ha aggaszt a dolog! Nem tesz jót neked sem, ha emiatt aggódsz!

És köszi, akkor majd neked írok, ha akció van! Jó Vikizést!!!

KépKép
szkagi

Eliot,
Isten hozott!!! Legyél nagyon boldog, kívánok neked és a szüleidnek is minden szépet és jót! Nagyon megérdemlitek!!!!
[/b]

KépKép
szkagi

Na ez már valami! Muffin! Hatalmas gratula az egész családnak!! Nagyon remélem, hogy minden jól megy ezután! Nagyon sok örömtök legyen abban a kis emberben!!!

Ági4 Köszi szépen az infót, igen, olyan csalánkiütés szerű, de már lassan 4 hetesek vagyunk. Holnap úgyis megyünk tanácsadásra, majd megmutatjuk neki holnap.

Jaj, Vik már megint sír!!!

sz.andi

Kép Kép

Kép
szly27

13 sima, 8 császár

Kép
szly27

Kép

Kép
szly27

Véda! Gratulálok Csabihoz! Szép méretek!

Kép
szly27

Muffin!Gratula a föld legujabb polgaranak megerkezesehez!Sok sok egeszseget es mindig elegendö tejet kivanok!!!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Húú, de sokan vagyunk már azon a táblán...De ez tök jó!

Én nem értem mi van Vikkel. Elaltatom 10 perc alatt, alszik 5 percet, felriad, sír. Megint elaltatom 10 perc alatt, felriad, sír...És ez megy már egy ideje.

Megpróbáltam lefotózni a kis arcát, hát nem tudom mi látszik belőle. Sajnos csak a telefonnal tudtam, mert a fényképezőből kimerült az elem. Na és persze ba...tam venni.

Kép

Kép

sz.andi

Jól elvagyok, lassan telerakom az egész oldalt.

tegnap kicsit nyűgös volt Jázmin. Este 10-11:30-ig nem aludt. cici, kiságy, büfi, kaki, ezt játszottuk. Aztán végre bealudt. Csak cumizni akart a cicin, amikor meg jött a tej, felmérgelte magát.

Ma intéztem az anyatej leadáshoz szükséges dolgokat. Kaptam jó kis dobozokat vér és székletmintának, amit nekem kell feladni postán. Voltam a körzeti orvosnál is aláíratni az ehhez szükséges papírokat. Majdnem lecseszett, hogy mit keresek én ott, mert nekem feküdni kéne. Pedig tök jól vagyok, úgy utálom, hogy mindenki ezzel jön.

Anyjuk! Látom nem szülsz. Majd eljön az ideje, nyugi. Azért figyelgesd a csöpögést. Nekem is Rolival csak annyit mondott anno a doki, hogy a burok áll. Csak azért indították meg, mert unokatesóm szülésznő és így protekcióm volt. És nekem tényleg szivárgott. Csak mondjuk óránként egy csepp.

Vidokata! Kivettem a tábliból. szerintem is megszült már, csak nem jelentkezik.

Így aztán Kike te jössz! Te vagy az első!

Kép
szly27

Most nézem tüzetesen a táblát! Hát elég sokan vannak a végén, akik már bármikor szülhetnek. Hát ez igazán izgalmas lesz!!
Na hajrá csajok!

Egyébként köszi Szly, hogy feltetted, aranyos vagy! Így nyomon lehet követni a fejleményeket! :D

sz.andi

Andi! Én megmutatnám dokinak! Én amúgy sem vagyok híve az otthon ápolgassuk elvnek. Ha van valami, inkább lássa a doki. Ezért nekem könyveim sincsenek betegségekről, meg ilyesmi. Ha valaminek nagyon utána akarok járni, itt a net.

Kép
szly27

Szívesen.

Kép
szly27

Egyébként Viki nagyon kis pofis. Olyan édesek. Rolinak is van ilyen bodyja, szeretem.

Kép
szly27

Kolcsek már elég régen járt erre!

Meg Dittke is, bár ő azért annyira nem régen, de mi lehet vele?

sz.andi

Jaj de jó! Muffin! Óriási gratula! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!
Annyira jó! El is bőgtem magam! Úgy a szívemen viselem a sorsotok! Kívánom, hogy a mai nappal kezdve csupa jó dolog történjen veletek! Isten hozott kicsi Eliot!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Ja és Rolinak is volt ilyen folt a homlokán, meg hátul a tarkóján és a hajas fejbőrén. Már nem látszanak, csak ha mérges.

Kép
szly27

Andi, látom, pirosnak piros, úgyhogy akár lehetne ez az újszülöttkiütés is, amit írnak, ámbár hol vagytok már az első héttől, ugye. De akár melegkiütés is lehetne. Ha holnap megmutatod a tanácsadáson, az jó, ott mégiscsak okosabbak!
(jól látom, hogy csak az arca egyik felén van? Nem azon aludt? Mert akkor mégis inkább a meleg lehet az oka, nem? De csak találgatok)

Viki milyen édes, látom, a szopóreflex tökéletesen működik!!!! Lehetséges, hogy azért sír, mert éhes?

De ha asírásnak szerinted bármi köze lehet a kiütéshez, akkor tényleg inkább telefonálj egyet, a doki megnyugtat!
(ilyen hőségben nem csodálnám, ha a melegtől sírna, és attól lenne kiütése)

na lelépek ctg-re, hátha tényleg meg is vizsgál a doki. Ha lesz időm, este még benézek!!!

KépKép
szkagi

MUffin: ISten hozta a kis csodat!Gratulalok!A legeslegjobbakat Nektek!
Vendég

Na,érdemes volt benéznem!!
Muffin:hatalmas gratula a kis Eliot érkezééhez,nagyon sok boldogságot nektek!!

ahhoz képest hogy tegnap,vagy mikor írta hogy ő aztán nem fog szülni mostanság,hát nem beelőzött? :lol:

Mostmár tényleg én is akarok ám menni,mondjátok már meg a Picurimnak! :wink:

Látom Lányok jönnek most majd ha minden úgy alakul ahogy a tábla mutatja,és az én kis Fiam-elvileg. :roll:

És nem ér előzni most már tényleg. :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Jaja, azt tudom, Vikknek is van hátul is. Amiatt nem aggódom. Most hívtam a védőnőt, azt mondta, hogy elég, ha holnap megyünk a tanácsadásra, nem lesz semmi baja. Hát remélem. Én nem szeretem zaklatni a dokit, bár tudom az a dolga... És persze ez nem zaklatás, másrész a babám mindennél fontosabb. De a védőnőm megnyugtatott. Hát remélem, holnap meglátjuk.

sz.andi

Muffin gratulálok nektek,sok-sok boldogságot kívánok nektek,és legyetek nagyon boldogok!!

Kép
linda24

Szly:Kicsi Fiamnak is a tudtára kéne hozni,hogy ő jön a sorban! :lol: Talán majd a front előcsalja!

Kép
Kép
Kép
kike

Ági! Drukk a ctg-hez.
Egyébként nem csak az egyik arcán van, hanem az egész testén. De sztem a sírása nincs összefüggésben a kiütéssel, tegnap este is ezt csinálta. Na jó, holnap meglátjuk.

sz.andi

Kike! Énekeldd neki a csiga-bigát. :lol: :lol: Nekem nem jött be, de Nektek hátha.. :lol: :lol: :lol:
Egyébként, jön Ő, csak nem ilyen melegben. Majd este-fele, amikor hűvösebb van. :D

sz.andi

Sziasztok,

Drága Muffin,

Gratulálunk a Kis Eliothoz, jó egészséget, sok sok tejcsit, és sok sok mosolyt az arcotokra.

Trixy23 & Nyuszifüllke

"Végzős" Kismamiknak, kitartást, és hajrá!!!

...és gatula akik már Babáznak :lol: :lol:
Vendég

Andi:ez jó,jót nevettem rajta,lehet tényleg bevetem az éneklést :lol: :lol:
Meg a palacsintát,meg mindent! :lol:

Megyek husit pácolni,hogy holnap már csak sütni kelljen.Majd még jövök azért :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Csajok! Egy császár után is 6 hét a házasélet tilalom?

sz.andi

Andi: nem , mar nem emlekszem hol olvastam, de konkretan emlekszem, hogy nem hat het:)
Vendég

Akkor több? :shock:
Na csak vicceltem :lol: :lol:

sz.andi

azt hiszem negy het? Mindjart megnezem a konyvben.
Vendég

JA, azt irja legalabb negy hetet varni kell a nemi elettel, attol fuggoen hogyan gyogyul as eb, es mikor nyeri vissza a mehnyak eredeti allapotat 4-6 het, ha elmult a gyermekagyi folyas, lehet:)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?