A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Ne bosszankodj :lol: :lol: :lol: a legtöbb dilettáns és beszélnek összevissza.

Csibb: nem is mondtam, szörnyű amik történtek, történnek veled eddig ebben az évben, de van benne jó is, Végül is Máté betegsége mintha meg sem történt volna, ami nagy dolog. A jövő év biztosan szebb lesz, sajnos vannak ilyen ocsmány időszakok az életben, nagyon nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára papillon 2009.11.09 19:04-kor.

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Na most kérek soksok képet, nem tetszik a laptető!!! Lehet javítok inkább

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

én nem tudok képpel segíteni, egy métert se varrtam :(
Viszont a gyerekem most az indiánozást gyakorolja, kézfejjel :D
(tudjátok, mikor tenyérrel ütögeted a szádat, miközben hangot adsz ki :D)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka, jó nagy pics@ lehetett a szipológus. És mi az, h csak kamaszkorukig jöttök ki jól??? Honnan tudja???? Ezek úgy el vannak szállva maguktól, h csak na. ÁÁÁÁááááá....azt hitték, ők sz@rták a spanyolviaszt. :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

katka, remélem, h csak vmi átlagos közhelyes jellemzést ír a pzsichómókusnő, és semmi rosszat!!mi alapján írná? egy beszélgetés? ne már.
2 nyelvűség, érdekes, erről még kérdeznék-főleg adryntól kéne, nálunk is valszeg ez lesz.
én 160 cm vagyok, és 35ös alábam..szülés óta 35,5ös. na ne tudjátok meg hogy erre milyen nehéz cipőt venni!!
egyébként magassarkút lehet ezret, ami 16 cm magas....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

csibb jobbulást, javulást, és az egész évre jobbakat!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Nándi kiskora óta szoktatva van anyumra, így simán elvannak 4-5 órát nélkülem.
ha nyafi, anyu rényitja az ablakot, és babakocsiban elringatja fáradhatatlanul :)
én nem tudom így elaltani.
meg ugye járunk templomba, ott is sok ember kézbeveheti, így nem félős, és ez tök jó.
azért azt se akarom, h senkivelse legyen egyátalán fenntartása. én még nme vettem észre, h konkrétan ÉN hiányoznék nkei, inkább a cici, vagy az ölbecipelés.

pulcsi

Adryn, Banokla, egy csomót vívódtam, mielőtt levágtuk volna Márti haját. Aztán rámondtam az áment. Igazából azért lett levágva, mert összevissza hosszúságú hajszálai voltak, és most kb. az új hajának a szintjéig van visszavágva és innentől egyformák lesznek. Meg persze hátha erősödik is egy kicsit, vagy sűrűsödik vagy mittudomén. :) Nővéremnek volt kicsinek levágva és az addig szálegyenes haja helyett erősebb göndör haj nőtt a helyébe. Nekem nem volt visszavágva, személyes tapasztalatom nincs. :)

Adryn jó utat, szép élményeket! És ha tudsz, jelentkezz be valahonnan!

Vica, aranyosak a képek. :D Bulcsú nadrágján olyan az a ragasztó, mintha az lenne a nadrág dísze. :)

Betti, legalább csipkés az a gyógyharisnya? :lol: Segít egyébként?
És a ti vezetéknevetekhez csak a K betűs nevek illenek? Feltűnt, hogy mindenkinek (rajtad kívül :) ) K-val kezdődik a neve a családban, meg a többi név is, amiben gondolkodtál, az is k-s.

Nemlajos, nálatok legalább van/volt olyan fogalom, hogy x időbeni alvás. :D Én sose tudom, Márti mikor fog aludni és ha alszik, akkor mennyit. És sokszor akkor alszik, amikor babakocsival megyünk valahová, csak hát akkor én nem tudok ledőlni, pedig néha olyan jó lenne.
Nálunk ma gyönyörűen sütött a nap. :P

Katka, pszichológus :twisted: :twisted: :twisted:
Márti meg igyekszik gyorsan növeszteni a hajszálait, hogy Peti felismerje. Vagy nem veszi le a sapiját találkozáskor. :D

Pulcsi, hogy-hogy, a kétnyelvűség titeket is érint?

Masut
masut

Sziasztok!!

Katka ezt nem hiszem el.. pszichológusnő :twisted:
Én nem tudom mit tud leszűrni egy beszélgetésből..és ez alapján ad egy olyan jellemzést ami akár egy egész életre kihathat?!

Masut igen csipkés a harisnya :)
A k betűt jól látod :) párom Kristóf, tesója Kriszta, apukája Károly, nagyfiam Kornél, ezt a hagyományt akarjuk folytatni :) egyébként Szalay a vezetéknév :)

Betti
KépKép
queen-bee

ja még nem tudom, hogy segít-e a harisnya- csütörtöktől kell hordanom, ennyi pénzért remélem igen :)

Betti
KépKép
queen-bee

Csibb részvét nagyiért, apukádat sajnálom, gyerekek nagyon szépek!
Katka pszichológus :evil: depit sajnálom
Vica örülök, h párkapcsolati válság rendeződött :) Gyerekek nagyon szépek! :)
Nemlajos kanapé jól sikerült! :) Ügyi vagy! :) Szájpenész: ne csak kenegesd a száját hanem töröld ki határozottan a penészt a szájából, ha piros pöttyök jelennek meg a popsiján akkor azt is kell kenegetni bóraxos kenőccsel, cicit pedig solutio acidi borici löttyel érdemes szopizás előtt és után lemosni. Kristófnak is volt születés után (a korház ahol született ott minden gyerek szájpenésszel megy haza) pár nap alatt eltűnt.

Nálunk felgyorsultak a dolgok most úgy néz ki 2 hét múlva megkapjuk a ház kulcsait! :lol: :lol: Kicsit festeni kell, takarítani és már költözhetünk is. Ha minden oké akkor dec.1-én beköltözünk. Most jól jön, h itt van Anyukám mert van ki vigyázzon Kristófra, nem kell mindenhova magammal cipeljem mint kutya a kölykét, és kopp-kopp jól elvannak együtt már volt rá példa, h fél napra is elmentem. Evett, játszott, elaludt Anyuval. Sétálni meg annyira szeret, h sz-tem bárkivel hajlandó elmenni (ma is Anyuval volt sétálni 2 órát, amig én főztem).
Visszaolvastam de... bocsi csak ennyire emlékszem :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
bababi

Betti drukk, h segítsen a harisnya!

Ja, és Kristófnak van már 4 foga és még 2 hamarosan. :) észre sem vettük mikor bujt ki csak icipicit volt nyűgi napközben éjjel meg egyszer kétszer ébredt cumi erejéig, nagyon jól viselte kopp-kopp. Ha éhes vagy nem volt elég a kaja ütögeti a hasát és veszekszik :) Olyan aranyos :lol: nem rám hasonlít Anyukám szerint én 1 óra alatt alig ettem pár kiskanálnyi főzeléket :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
bababi

Bababi gratula a fogacskákhoz!!
Jó, hogy Kristóf elvan anyukáddal! Ma Karcsira is anyu vigyázott, mosolyogva fogadott, de aztán elkezdett nyüszizni, egészen addig állítólag szava nem volt..csak nekem sír? :roll:

Betti
KépKép
queen-bee

Katka, ez gáááz. És akkor nem is gondolok bele, hogy az ilyen "szakembereket" a mi adónkból fizetik :twisted:

Bababi, édes lehet Kristóf! Julcsi egyelőre csak a ciciért veszekszik, a kanalas kajákért nem igazán rajong :? Gratula a házhoz, tényleg jó gyorsan megy ez a költözés! Jó, hogy anyukáddal minden oké! :)

Betti, jópofa ez a K betűs hagyomány! Te meg Kvínbí vagy :lol:

Pulcsi, nálatok hogy jön a kétnyelvűség? Nekem egy nagyon jó barátnőm egy angol pasihoz ment hozzá, és Németországban laknak. Van két kislányuk, anya magyarul, apa angolul beszél hozzájuk, de a szülők egymással németül beszélnek, meg ugye német környezetben vannak. Hááát a nagylány jó sokára kezdett el beszélni értelmes szavakat, de most 3 és fél évesen már tök jól beszéli a magyart és az angolt, meg úgyahogy már a németet is.

Nemlajos, indián Döméról videó?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Gyöngyi akartalak kérdezni, milyen volt a Kolpingban? Eszti is élvezte? Neki milyen programok voltak? Nem tudod véletlen, a wellness részlegre be lehet jutni nem szállóvendégeknek is?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

A beszélgetés mellett 2 tesztet is kitöltetett velem (Szondi és Rorscachar). Ezeknek most utánaolvatam.... Hát, nem egy egzakt tudomány az biztos. A Szondi nemzetközileg elavult és sokak szerint vitatott, hogy jó-e. A másikban meg visszahatás van, szóval a pszichológus önmagát is belevetíti az egészbe.... :evil:
Nem tudom mi lesz belőle.... No mindegy. legfeljebb megdöbbenek, hogy ez mind én lennék??? :lol:

Bababi: Hajrá ház! Már ott Karácsonyozhattok! És nagyon jó, hogy Kristóf nem kényes a fogzásra. Bezzeg Peti.... :roll:

Masut: Lánynak ilyenkor lehet még kopira nyírni.... Utána már nagyon gáz lenne.... :roll: Zsófinak 2 éves koráig nem volt haja... Fiúnak is nézték....

Betti: Azért szívsz rendesen ezzel a műtéttel.... nekem csak az rossz, hogy még szandálban járok. Próbáltam cipőt venni, de nagyon sántikálok még.... Szerintem még 1 hét, hogy cipőt hordhassak.... :x

Vica: képek nagyon jók lettek! Látom egyre profibb vagy új géphasználatban!

Mindenkinek köszönöm a szurkolást és bíztatást..... Nagyon kedveseket írtok nekem.... Valahogy nagyon a szép oldalamat tudom itt mutogatni, pedig nem vagyok én ilyen nagyon pozitív, meg nagyon erős.... :roll:

Adryn: Már most hiányzol![/b]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.11.09 22:34-kor.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

csibb jelentkezik a katasztrófa övezetből. vétel... :roll:

Fanni egyfolytában lázas volt, egészen délig, akkor du. 5-ig életvidám volt, játszott sokat, majd 5-kor közölte, hogy lefekszik, lefeküdt a kanapéra, és már aludt is... újra lázas lett... este kihányt mindent, amit napközben evett-ivott, persze a szülői ágyba... :roll: a köhögéstől hányt szegény...
du. itt volt a dokinő, valami torok-vírus. van valami kis afta a torkán. lázzal kezdődik, majd jön a torokfájás, nem evés, stb...
Mátét is megnézte, azt mondta, ő sem százas... :?
de legalább nem influenza! :wink:
úgyhogy most egy hét szobafogság... gondolhatjátok, ez nekem mekkora büntetés... :x
öröm az ürömben, hogy egy hét alatt nem kapunk el semmi újat, és hétfőn beoltatom Fannit! 8)

Katka
Ne legyél depis!!! (bár megértem...) mi nagyon szeretünk, meg a családod is, a többi meg nem számít!!! :wink:
pszichológus nő meg bekaphatja!

Adryn
jó utat, várjuk a képeket, és nekünk is hiányozni fogtok! :wink:

Betti
nem gondolnám, hogy gyógyharisnyában ilyen csipkéset is csinálnak... de legalább jól néz ki? :lol: mert az tök jó! kívánom, hogy segítsen!

Máté is egész jól elvan, főleg apukájával, de anyukámmal is, vagy a húgom is volt már vele. újabb pont a tápszernek! :roll:

lányok, köszönöm a kedves szavakat. és igazad van Papillon, az év sikere valóban Máté csodaszerű gyógyulása! (csak ne félnék annyira a könnyen jött sikertől... :oops: :cry: ) ezen a héten megyünk megint kontrolra, nagyon jó lenne, ha az utsó gyógyszer is elhagyható lenne. Pénteken kérjük a drukkokat, majd írom, hogy pontosan mikor.

jóéjt!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

nemlajos tényleg most jut eszembe Kornélnak is volt szájpenésze, neki antibiotikum után jött ki, -steril gézlapra tett borax-al kellett határozottan kitörölni a száját-utálta szegény :?

Betti
KépKép
queen-bee

Kétnyelvűség: egyik bnőméknél is van, de semmi gond nem volt. Gyerekek tök nem keverték a két nyelvet. Le is döbbentem, olyan hihetetlen, h tudják, h mikor, melyik nyelven szólaljanak meg. :shock: :roll:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

lemerült a fényképező... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ja, az lemaradt, hogy Máténak is kibújóban az 5. és 6. fogacska! ezt minimál szenvedéssel tudta növeszteni! 8)

gratula Kristóféhoz is!
meg a gyors költözéshez!

szegény Döme, szerintem addig ne adj neki rongy játékot! most úgyis fogzik, rágja a keményebbet! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

barátnőmnek még azt is ajánlották, hogy mártsa a fülpiszkálót ebbet a boraxos cuccba, és adja oda rágcsálni a gyereknek.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Katka: Szondihoz nekem is volt szerencsém anno az nbh-nál, hát mit ne mondjak, a másodiknál azt se tudtam, kiket választottam elsőre, és biztos, hogy egy hét múlva teljesen másokat húztam volna...

no lányok, én mára búcsúzom, eléggé elfáradtam a mai napban :(

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jobbulást a betegeskedőknek!
Kezd aggasztani ez a H1N1 járvány, és most már én is sajnálom, hogy anyumat lebeszéltem az oltásról, amiatt, hogy az ahír járta, hogy összetevői még nincsenek megfelelően
kikísérletezve, most beszélem rá, hogy lehet mégiscsak jó lenne, persze erről a média is tehet, elég ijesztő dolgokat sugároznak, brr(O)
Csajok, mekkorra lábak, Papillon, Vica, Erpé:)) enyim 36-37
Nimród és a sütőtök aranyos:)
Nyelveket szeretem én is, azt mondják, jó a nyelvérzékem, soha nem beszéltem pl németül, de amikor használtam a nyelvet, és német nyelterületre készültem dolgozni, a telefonos interjúkon már németül beszéltem, ugyanígy voltam a kínaival, persze amit nem használunk, felejtődik, nem olyan szinten beszélem mint az angolt, amit minden nap használok,
, de az afrikai nyelvek közül is ragadt rám 2 nyelvjárásból, igbo és akan , de csak alapdolgok, (tanultam oroszul és franciául is(Masut)) de nem hiába van ez a mondás, practise makes perfect, nem könnyű, csak
tanulni valamit és nem használni, főleg, ha nem olyan beállítottságú az ember, és mindenkinek más az érdeklődési köre, nekem a nyelvek, és a műszaki dolgok, számítástechnika, viszont amit Katka írt, hogy irigyli
a csillagszületik tehetségeit, mert ő inkább a pénzügyekhez ért...hááát szívesen értenék a pénzügyekhez én is jobban, üzleti érzékem még csak csak van is, de a pénz...
szegény gyerekemet meg külön sajnálom, ha éneklek neki:), iskolai énekkarban engem külön megkértek, hogy ne énekeljek, annyira fals voltam, hogy ne sérüljön a kis lelkem, külön feladatot kaptam, én álltam ki verselni,
és a rumbatököt is rázhattam:)
Bababi, nagy gratula a házhoz!!!
Csibb, jobbulást továbbra is a családnak!
Katka ez az igazságügyi szakértő azért elég durva, mit képzel magáról egyáltalán, hogy ennyit késik, és elnézést se kér, és ilyen ír jellemzést egy másik emberről, egy jellemtelen ember, nevetséges.
hú megint kisregényt írtam :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.11.09 22:50-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

(fülpiszkálót leküldené a torkán...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

most látom már felettem is írtatok :)

Katka milyen tipusúak ezek a tesztek? A személyiséget vizsgálják?Megadott válaszokból kellett karikázgatni?
A cipővétel nekem sem az igazi mert a fáslitól vastagabb a lábfejem és ezért nem éri össze a zippzáras csizmám :?

Csibb pedig tényleg van egy csipkeszegély a cobrészén és alatta az a szilikonszerű tapadóréteg, mint a rendes combfixeknél :) én is meglepődtem elképzeltem vmi banyás cuccot erre látszatra nem az :)
Családodban mindenkinek jobbulást, és most már jöjjön vmi pozitív fordulat-lottó 5ös? :)

Betti
KépKép
queen-bee

Bea: Megnéztem őket! Nagyon ügyes Maja! :) Nekem az Ada-ról, amikor írtad, akkor ez ugrott be, hogy Anya, de ő tényleg kérésre használja! :D A kollázs is jó let, ügyes vagy, persze jó az alapanyag! ;) Remegéssel mi a helyzet? Még mindig előfrodul? :?
És írjál csak kisregényt, ha már olyan ritkán jössz... ;)

Nemlajos: Én Áginak anno a cumiját boraxosztam, de az újszülött korában volt és akkor azért még nem rágnak össze mindent....
Fontos, hogy addig csináld amíg látsz, akár csak 1 pöttyöcskét is....

Betti: Személyiség tesztek voltak. Az egyik a híres paca teszt, a másik meg egy agyrém (sorselemző teszt). Régi fekete-fehér képeket mutatnak 8-asával. Ki kell választani a 2 legszimpatikusabbat és a 2 nem szimpatikust. Aztán a maradék 4-ből ugyanazt. A képek fekete-fehérek és utánaolvatam, lelkibetegek vannak a képen és a teszt arra épít, hogy ösztönösen a hasonló a hasonlót választja, szóval ha én homokos vagyok, akkor homokost fogok választani.... :shock: :shock: :shock: Ez az, amit a szakma nem fogad már el nyugaton, de nálunk bezzeg....
És ugye mind lelkibeteg és nekem minden 8-ból 4-et a szimpatikusok közé kell tennem???? Akkor most biztos, hogy egy paranoid gyilkos hajlam vagyok??? Nekem ez a teszt elég furcsa....

Katka

katka22

Érdekesek ezek a tesztek, de alapozni nem lehet rájuk.

Tegnap adtam lizinek egy kiskanál banánt, és utána 6 órán keresztül nem evett. létezik, h a banán miatt?

Bea: pasiról nagyon hallgatsz....vele beszélsz minden nap angolul? én már majd egy hónapja bevok oltva meg az egész család is.

én lizihez szoktam minden nap angolul is beszélni kicsit.

csibb: gyógypuszik Fanninak Máténak. te jól vagy?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Katka tehát 8 rosszból kell 4 rosszat választani, azért kiváncsi lennék ezt a pszichológusnő hogyan oldaná meg...

Bea Kornélt beoltattuk és mi is be leszünk..

Papillon Karcsi is elfogadott egy kis banánt tegnap és ő sem tűnt éhesnek utána :roll:

Betti
KépKép
queen-bee

Sziasztok!!

csibb sajnálom amik veled történtek :(:( nem lehet könnyű

nemlajos ügyi vagy :) nővérem is imád ilyeneket csinálni, ha lenne varrógépem lehet hogy én is próbálkoznék vele, tetszik amit csinálsz :)

Bea : Maja videók nagyon édik :)

Adryn jó utat nektek!!!

Katka : az a pszicológus!! :shock: :shock: :shock:
Te olyan erős vagy, hogy így bírod, és perzse nem látlak de az írásaidból nekem az jön le hogy te egy erős, magabiztos és nagyon jó anyuka vagy . Mindenkit el tudsz látni jó tanácsokkal, bíztatásokkal és nekem olyan jól szokott esni. ne legyél szomorú, te jó ember és jó anya vagy, és nagyon gyönyörű gyerekeid vannak :wink: és mi igen is nagyon szeretünk itt téged :wink: :wink:

Nálunk is mennek a gondok. a páromnak ugye már nem kell mennie a héten dolgozni, 26. ig kifizetik, a havi fizuja, mellesleg végigdolgozta a hónapot, kinyomták a szemét 56.000 ft al, ami szinte semmi , úgyhogy nem tudom hogy mi lesz, elvileg utalják a novemberit is , na de ha ahhoz hozzányulok, már pedig muszály lesz, akkor mi lesz a jövőhónapba.. jön a karácsony , stb.. tegnap sírógörcsöt kaptam amikor megláttam menniy a fizuja, és állítólag azért, mert levontak neki mindenféle szart, pl a melósruhára 25000 ft ot, mert ők azt nem veszik vissza.. na most én meg mit kezdjek velük... na mindegy nem panaszkodok csak egyszerűen nem tudom hogy mi lesz így :cry: :?

képeket majd hozok, de a fényképező kölcsön lett adva ugyhog ymajd csütörtökön :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

sziasztok :D
helyzetjelentés norvégból: még mindig gyönyörű ország, idő hűvös (7 fok) egyelőre felhős, de nem esik :D amint látjátok van netem úgyhogy nem úsztok meg a következő napokban sem 8) :lol: .. szállás is király, kétszobás fullra felszerelt apartman egy családi házban :P (még szobabicikli is van... edzhetek ha épp nem felfedezni van kedvem 8) bár sztem az marad a sarokban ) most reggelizek, addig Nico a forgószék működésének elméletét tanulmányozza, aztán öltözünk és megyünk szétnézni :P út jó volt, csak Nico unta egy idő után ami érthető is... nem tudott mászni és felállni az autósülésben.. borzasztó egy találmány :lol:

Katka: pszichomókus ritka köcsög... nem semmi az a fekete-fehér elmebeteges képválogatás... és ha azt mondod hogy neked inkább lenne szimpi egy kép magáról a pszichomókusról akkor mi van? elmebetegnek elmebeteg ahogy mesélted .. :roll: :lol:

Bea: még nem néztem meg a videót de este pótolom :P

Nemlajos: szájpenész :x :evil: minket eddig szerencsére elkerült.. nekem ez elég mumus :?

Csibb: Mátéfogacskákhoz nagy gratula.. fülpiszkálórágcsálásról nekem is az jutott eszembe hogy nem nyeli le a vattát a végéről??? :roll: :shock: tampnt dugnék az ilyen doki torkába komolyan...

na lépek, Nico megunta a forgószéket, és megtámadta a polcokat... bakker kécó egyetlen hibája hogy tele van üvegvázákkal meg tálakkal meg mindenféle törékeny dologgal.. most rohangálhatok még csak igazán...

KépKép
KépKép
adryn

Katka: ilyen egy genya nőt. kiváncsi lennék, hogy milyen anya az ilyen

zita:szerintem be lehet menni, csak max. fizetni kell. Mondjuk nálunk 2 éve bennt voltak a tesómék ésnekik nem kellett fizetni. Programot nézve, ilyen piciknek van bölcsi, meg babamedence.Nagyobbaknak óvodai foglalkozások, meseolvasás, éneklés,pónilovaglás, kisállatsimogató, játszótér. Szerintem nyáron érdemesebb menni vagy ha jó idő van

Kép

Kép
pgyöngyi

szia Moncsi párod remélem hamar talál munkát! Munkaruháért 25ezer levonás, nem semmi :?

Betti
KépKép
queen-bee

2nyelvűség csak félig érint..
anyósom német. férjem félig német. anyósom és apósom egymással németül beszélnek, férjemmel magyarul.a férjem Nándi 6 hós kora óta hozzá németül beszél. szerettem volna, ha a nagyszülők a gyerekhez németül beszélnek, de magyarul teszik :( még magyar mondókákat is mondanak neki...de így hogy fog megtanulni németül, vagy hogy beszél a dédszüleivel, akik nem tudnak magyarul egy kukkot sem :roll:
szóval nekem az a gondom, hogy én nem tudok németül, tehát tőlem nem fog tudni megtanulni, ők meg nemigen hajlandóak. a férjem sem teljesen következetes ebben. ha én is ott vagyok, magyarul beszél Nándihoz/vagy hát attól függ/.pedig sztem én is így tanulnék meg a legjobban, hogy muszáj lenne megértenem őket/na, jó, érettségitem németből, de tényleg megszólalni sem tudok/.
viszont kiderítettem, hogy ahol a telkünk van, és építkezni fogunk, ott nagyon közel van német nemzetiségi ovi és isi is./ a legközelebbi ovi és isi után 2 utcányival/meglátjuk, Nándiban mennyire lesz hajlandóság, de én szívesen beíratnám oda.
adyrn tőled csak azt kérdeztem volna, hoyg nálatok hogy is van?
te Nicohoz magyarul beszélsz, MIc Nicohoz dánul, egymással meg angolul?
téged nem bosszant, ha nem érted a dánt, vagy MIcet, hoyg nem érti a magyart? vagy már tanultok?

pulcsi

nemlajos,énsem adnék most plüssjétékokat, sőt a feje alápelus, naponta, meg esetleg a pulcsijait-am,inek bekaphatja az ujját, újra 90fokon mosnám, vagy vasalnám..de lehet ez felesleges, nem értek hozzá!!
kívánom h 1-2 napon belül legyetek túl rajta!!!

pulcsi

csináltam tesztet, de negatív, valszeg a betegség miatt volt hányingerem folyton, meg görcsök, stb.tiszta olyan érzésem volt, mint amikor méhkeményedések voltak a terh. alatt.
dehét végülis védekeztünk, szóval csak elvétve lehettem volna az
már csak pár hónap, és talán élesben :wink: most megkönnyebbültem, 1ébként azért.

pulcsi

[quote="queen-bee"]B írta:queen-beeea Kornélt beoltattuk és mi is be leszünk..

És azt már tudjátok, hogy mennyibe kerül egy ilyen oltás, köszi. és bocsi az off-ért.

Még egy off, gondolom észrevettétek, hogy nem nagyon válaszoltam magánéleti kérdésekre mostanában, de azt hiszem úgy tisztességes, hogy megválaszoljam a kérdéseket, mivel nem kíváncsiságból, hanem baráti szándékkal és sokan kérdezitek, amit köszönök. Nem szeretném túlságosan részletezni, a lényeg az, hogy szakítottam, nem szerettem eléggé, legalábbis nem annyira, hogy Norvégiába is utánaköltözzek, mindent biztosított volna nekünk, először bele is mentem, de nem akartam tovább áltatni, sem magamat, sem őt. Szóval akik hitetlenkedtek, íme a bizonyíték, valóban nincs szerencsém a szerelemben és nem is nagyon tudtam én szeretni még igazán, csak egyszer az életemben:wink: akit valóban szerettem, azzal nem sikerült, és most nincs is kedvem próbálkozni, habár azt mondtam addig randizom, míg meg nem találom életem párját :roll:

Adryn, örülök, hogy ilyen szuper az apartman, kérünk képeket!!!! remélem nagyon jól érzitek magatokat:D :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea Kornélnak ingyen volt, azt hiszem 14 év alatt ingyenes, de mivel asztmás szerintem eleve az lett volna, párom tanár ők is ingyen kapják..a kisbabás anyukáknak a baba 6 hós koráig jár ingyen, lecsúsztunk róla..de max 2000 ft, ha jól hallottam a híradóban.

Betti
KépKép
queen-bee

írjuk gyorsan tele ezt az oldalt, légyszi.. :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

[quote="queen-bee"]B írta:queen-beeea Kornélnak ingyen volt, azt hiszem 14 év alatt ingyenes, de mivel asztmás szerintem eleve az lett volna, párom tanár ők is ingyen kapják..a kisbabás anyukáknak a baba 6 hós koráig jár ingyen, lecsúsztunk róla..de max 2000 ft, ha jól hallottam a híradóban.

köszi, az nem olyan sok, nem húzódott neki, vagy valami utóhatás :roll: ?

Bea, Maja

Kép
bea1978

[quote="katka22"][ írta:katka22b]Bea: Megnéztem őket! Nagyon ügyes Maja! :) Nekem az Ada-ról, amikor írtad, akkor ez ugrott be, hogy Anya, de ő tényleg kérésre használja! :D A kollázs is jó let, ügyes vagy, persze jó az alapanyag! ;) Remegéssel mi a helyzet? Még mindig előfrodul? :?
És írjál csak kisregényt, ha már olyan ritkán jössz... ;)

Katka, az újszülött -remegésre gondolsz? Az már rég nincs neki, legutóbb ez a sipolós levegővétel volt, de az is elmúlt, főleg erőlködésnél fordult elő, kakinál. Azt hiszem(ezt le is kopogom) mi elég szerencsésen kinőttük ezt az oxigénhiányos születést.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea
sajnálom, hogy nem sikerült... :?
Maja tündéri, videókat is mindjárt megnézem!

Adryn
hurrá, hogy van neted!!! :P

jó ez a többnyelvűség!

Moncsi
sajnálom az anyagiakat! a karácsony miatt ne aggódj! Livi még úgy sem érti, hogy ajándékot kell kapnia, neki az a lényeg, hogy együtt legyetek, és boldogok legyetek! a család meg majd megérti, hogy most nem az ajándékról szól a karácsony! egyébként sem arról kéne, csak valahogy mostanában így alakult... :roll:
ez a munkaruhára levont összeg pedig felháborító! :x

Papillon
köszi én jól vagyok. már Fanni is jobban, ma már nem lázas, csak a torka rossz... Máté is nyüglődött éjjel fél órát, lehet, hogy neki is a torka fájt.

Bea
mi is beadatjuk, férjem már megkapta mindkettőt, én az egyiket, de a napokban anyu beadja nekem a h1n1-et is. Fanni hétfőn kapja, ha minden jól megy. hű, nem én váltottam ki az oltást, úgyhogy nem tudom, mennyibe kerül... de olyan 2000 körüli összeg rémlik, mintha azt mondta volna valaki...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Hát lekopogom még nem volt semmi..még láz sem..gondolom ha vmi baj lett volna az oltóanyaggal az már kijött volna..ugye?remélem..

Betti
KépKép
queen-bee

biztos kijött volna, az oltóanyaggal szerintem nincs baj, már nagyon sokan beadatták, csak én így általánosságban kérdeztem, mert anyum mindig olyan gyenge a normál infulenza oltás után, és ehhez nem sok kedvem van :P Majának ugye még nem lehet, de a tv azt mondta, úgy biztonságos, ahol 1 év alatti gyerek van, a hozzátartozók oltsanak. És engem megrémített a szegedi kismama esete, sajnálom szegényt :!:

Bea, Maja

Kép
bea1978

engem is+az a 15 éves fiú aki meghalt..régebben is voltak ilyen súlyos "influenzák" vagy csak most jelentek meg ezek a "mutációk" vagy így fel van fújva ez dolog?! nem rémlenek ilyenek a gyerekkoromból,mindig azt hallottam "ó csak egy kis influenza" most meg félni kell tőle...

Betti
KépKép
queen-bee

nekem 1 hétig fájt a karom, de mindkettő, férjemnek nem

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nekem anyu a csípőmbe adta, és ott egy napig éreztem a helyét, de más bajom nekem sem volt.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

[quote="pulcsi"]2 írta:pulcsinyelvűség csak félig érint..
anyósom német. férjem félig német. anyósom és apósom egymással németül beszélnek, férjemmel magyarul.a férjem Nándi 6 hós kora óta hozzá németül beszél. szerettem volna, ha a nagyszülők a gyerekhez németül beszélnek, de magyarul teszik :( még magyar mondókákat is mondanak neki...de így hogy fog megtanulni németül, vagy hogy beszél a dédszüleivel, akik nem tudnak magyarul egy kukkot sem :roll:
szóval nekem az a gondom, hogy én nem tudok németül, tehát tőlem nem fog tudni megtanulni, ők meg nemigen hajlandóak. a férjem sem teljesen következetes ebben. ha én is ott vagyok, magyarul beszél Nándihoz/vagy hát attól függ/.pedig sztem én is így tanulnék meg a legjobban, hogy muszáj lenne megértenem őket/na, jó, érettségitem németből, de tényleg megszólalni sem tudok/.

Pulcsi, nővéreméknél úgy van, hogy anya (nővérem) oroszul beszél a gyerekekkel, sógorom magyarul. Nővérem és sógorom egymással magyarul. Ha mindannyian egy kupacban vannak, akkor attól függően, hogy éppen ki kihez beszél. A nagyi is oroszul beszél velük, sógorommal természetesen magyarul.
Ha mindenki együtt van, gyakran előfordul, hogy csak oroszul megy a beszélgetés. Sógorom már sokat megért, ha nem, akkor kérdez, vagy odafigyelünk rá. Én vagyok a kakukktojás, mert én ilyenkor is magyarul beszélek. :oops:
A lényeg tényleg a következetesség (pl. apa mindig ugyanazon a nyelven beszéljen a gyerekekkel), és jó lenne, ha a nagyszülők is bevonhatók lenne és ők is következetesek lennének.
Tőled nem fog megtanulni németül, még ha tudnál is. Nem anyanyelved, neked csak magyarul kellene hozzá beszélned, még ha tudnál is németül.
Persze vannak helyzetek, amikor az egyik nyelven beszélő szülő mégis a másik nyelven szól a gyereknek, de annak mindig konkrét oka van (pl. muszáj, hogy más is megértse a jelenlevők közül).

Masut
masut

Bea, sajnálom, h nem lett belőle szerelem. Nem tudom, mennyi ideje ismertétek egymást, de ahhoz nagy bátorság kell, h pár hónapos ismerettség után feladjál mindent és menjél vele Norvégiába. (bár Adrynnal milyen közel lettetek volna :lol: )
És tök jó, h nem adod fel!

Moncsi, 25 ezer a munkaruhára??? Nemááááá..... :evil: Sztem sem a saok ajnádékról szól a karácsony, hanem, h együtt legyen a család. Egy kis meglepi és kész. A sok ajándék sztem elveszi a karácsony varázsát.

h1n1? Hát én már nemtom mi lenne a jó. Eddig nagyon ellene voltam. Most meg hajlok az oltás felé. Előbb hívott anyu, h ő is beadatja és nekünk is be kéne. Miért mond mindenki mást? Az a baj, h az ellenérvekkel is meg lehet győzni, de a mellette érvekkel is. :roll: :evil:
Unokatesóm babát vár, neki ellenzi a dokija az oltást és mondta, h sima influ miatt is kaptak várandós anyukák tüdőgyuszit, csak azt nem mutogatták a tévében....most légy okos... :evil: :roll:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?